12 Perkara Tentang Cinta

1. Andai kata cinta itu sebuah pengorbanan, mengapa pengorbanan itu bukan nokhtah sebuah cinta? Andai kata derita itu harga sebuah cinta, mengapa cinta itu semakin sukar dimiliki? Cinta seumpama kota kristal indah di penglihatan derita di perasaan.

2. Ada orang pada mulanya malu untuk jatuh cinta tapi bila perasaan menjadi rindu padanya, tiba-tiba perasaan malu itu menjadi hilang dengan sendirinya dan terpaksa menerima kenyataan yang sebenarnya bahawa anda telah jatuh cinta.

3. Gerak geri memberi pengertian kepada perasaan yang tidak terucap oleh kata-kata.

4. Cinta yang di semadikan tidak mungkin layu selagi adanya imbas kembali. Hati yang remuk kembali kukuh selagi ketenangan di kecapi. Jiwa yang pasrah bertukar haluan selagi esok masih ada. Parut yang lama pastikan sembuh selagi iman terselit di dada.

5. Cinta yang datang umpama pelangi ceria dengan 7 warna memukau saat bayu berlagu riang, tika itulah cintanya hadir. Apabila mata terlihat seseorg yang bakal mewarnai hidupnya.

6. Cinta bukan paksaan. Ia lahir dari dua perasaan, kehadirannya tidak diundang, perginya tiada yang merelakan kerana ia terlalu sukar untuk dimengertikan.

7. Persahabatanbiasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.

8. Cinta bukan mengajar kita lemah tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar menghinakan diri tetapi menghembuskan kegagahan. Cintabukan melemahkan semangat tetapi membangkitkan semangat.

9. Apakah sebenarnya cinta itu? Cuba katakan. Tak lain tak bukan ialah dua jiwa dlm satu fikiran dan dua hati dlm satu debaran.

10. Cetusan cinta pertama merupakan suatu getaran yg sangat menggoncangkan jiwa.

11. Kadangkala kita menyedari betapa dalamnya kita menyintai seseorang, disaat kita sedang kehilangannya. Dan kadangkala kita juga menyedari betapa perlunya cinta seseorg terhadap kita, disaat kita amat memerlukannya.

12. Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yg mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. says

    ermmm…. cinta memberikan kekuatan, bukan untuk menghinakan diri…

    i like dats… ;)

    sbb tue cinta tak pernah bosan… ia adalah sebahagian dari hidup kita… tanpanya x lengkapla… mcm manusia… nak kuar rumah… mesti kena pakai baju… kalau tak malu lah kan atau pelik lah… baju tuh umpama ‘cinta’…

  2. naziha says

    tul.. naz sokong dgn aku(bernt).. cinte tu satu keperluan n pelengkap hidup… kalo dpt cinte sejati alangkah indahnye…8-|

  3. jentayu says

    [Comment ID #3083 Will Be Quoted Here]

    ye itu mmg betul. kalau sorang je rasa maknanya bukan cinta. tp ramai yg masih x faham atau buat2 x faham.

  4. says

    a’a’ kan… dan sbb tue jugak org kate cinta tue buta.. cinta bukan paksaan… ia datang dan pegi begitu jek.. buta kat situ adalah ia tak mengira sape jua untuk higgap dihati… buta kerna xmemilih hati.. juga buta kerna ‘ia’ tak pernah tahu kisah seseorg tuh… even hati yg keras menjadi lembut dan yg lembut menjadi keras..

  5. farisya says

    aku cinta sgt2 kt die tp sedihnye coz aku terpakse trima kenyataan bahawa ktrg x mungkin akan bersatu….tlalu byk halangan dlm cinta ktrg nih…perlukah aku trus mgharap ataupun hanya perlu membiarkan cinta e2 berlalu pergi….:((:((:((:((:((

  6. QynaLuvAmsab says

    :x mencintai itu umpama bermain piano. pertama, kita bermain ikut peraturannya. kemudian, lupakan peraturannya dan main ikut hati :)>-

  7. mrs teddy says

    [Comment ID #3147 Will Be Quoted Here]

    bernt,ade ke ati yg lembut jd keras mase bcinta?
    bkn slalu ati keras jd lembut ka? :-?

    [Comment ID #3155 Will Be Quoted Here]
    farisya.. a very nice name..
    mrs teddy ske name farisya.. :x
    so,berbalik pada masalah farisya,nape nk membiarkn si die pergi?
    si die pun berfikiran same ngan awk ke?
    btw halangan mcm mane ye?

  8. farisya says

    mr/mrs teddy…
    salah ke klo jatuh cinta ngan suami org…he is someone’s husband but i do love him…kite yakin die pn same coz die slalu ngalirkn air mata ble kenangkan bhw cinta ktrg tlalu sukar utk di satukan…masalahnye wife die x izinkn n kite tau yg kemampuan die terbatas….so i dont know samada patut truskan hubungan ni or biarkn ia berlalu pergi…ktrg saling mencintai n yakin keserasian antara ktrg 2 tlalu kuat…plis help me…:(

  9. says

    [Comment ID #3169 Will Be Quoted Here]

    bercinta ada peraturan die ke qyna? hu3.

    [Comment ID #3218 Will Be Quoted Here]

    yup. masalahnye sebab die dah berumahtangga. amat lah sukar untuk mendapatkan sesuatu dari hak orang lain. btw dah lama ke kenal ngan die?

  10. farisya says

    da setahun lbh…n dlm mse kite knal 2 mmg die da brikn ksh syg yg stulusnye pd kite…org lain mgkin ckp e2 hanye lakonan tp kite tau die iklas coz keiklasan die pd kite mmg da terbukti…masalah yg ade skang ni hanya dri segi kemampuan je…die ade ckp yg die rela klo kite cari org lain coz die xnk kite derita klo sume ni x jd knyataan…die rela asalkn kite bahagia…tp tah la nk ckp cane, kite buntu……

  11. says

    [Comment ID #3171 Will Be Quoted Here]

    ada… yg lembut tuh… kalau asek menangis dan mudah tersentuh dgn xde sebab musabab… lepas bercinta jek.. dia jadik penyabar.. sbb syg punya pasal.. x mudah melenting..

  12. QynaLuvAmsab says

    [Comment ID #3253 Will Be Quoted Here]

    :)>- stiap perkara ada peraturannyaaa…
    klu idup tanpa peraturan..pincangla segalanya…
    begitu jgak cinta….:)>-

  13. mrs teddy says

    [Comment ID #3391 Will Be Quoted Here]

    hmmm.. bgus2..
    i like dat attitude.. ;)

    [Comment ID #3310 Will Be Quoted Here]

    die bgtau xmule2 u all knal tu yg die dh berumah tgga? :-?
    mrs teddy rase kalo wife die x izinkn tu better awk undur diri..
    mmg korg berdua saling mencintai tp biar la kawen tu atas persetujuan wife die..
    terpulang la pada awk nk wat keputusan mcm mane..
    kami di tc nie tetap menyokong.. :)

  14. NAZIHA says

    [Comment ID #3061 Will Be Quoted Here]

    a’ah.. ade prob.. huhuh.. naz dah clash lame dah.. sunyi.. huh… x tau ler.. kdg2 rase cinte tu keperluan.. tp skang nih naz cube sibukkan diri dgn keje.. jumpe client… huhuhh..kdg2 bosan gak life cm nih.. tp tu ler.. sbb dah serik rase takut nak kapel.. tp dalam hati nih amat merindui kasih dari insan bergelar kekasih.. sumer org xkn dapat lari dari rase ingin di cintai n dirindui tul x..?;)

  15. iren293 says

    ape erti cinta tanpa pengorbanan??dan kenape cinta memerlukan pengorbanan?dan mengapa setiap pengorbanan tidak berakhir dengan kasih sayang?mengapa harus kekecewaan???mengapa insan yg kita sayang tidak pernah menghargai pengorbanan yang telah kita curahkan?mengapa airmata yang dia balas????MENGAPA DUNIA KEJAM PADA MEREKA YANG BERCINTA…MENGAPA BERCINTA..HARUS ADA SAJA PERPISAHAN….KISAH CINTA BERAKHIR DENGAN AIRMATA….MENGAPAAAAAAAAAAAAAAAAAA?????///

  16. says

    cinta adalah suatu anugerah yang sangat indah yang tuhan berikan ,,,cinta adalah sumber semangat dalam diri,,,tanpa cinta, hilang semua semangat, rapuh hati karena tak bisa mencintai dan dicintai,,,,,dan bila cinta hadir dan bersemi dalam diri,,,alangkah bahagianya hati ini,,,,,,

  17. piyasilp says

    Dulu xpercya,dari seorg kawan,akn terbitnya perasaan cinta…..bila dh alaminye skrg,bru lah percaya…harapnye,itu cinta sejati….kekal smpi bile2…..
    love u so much syg…..:x

  18. iren293 says

    tp kan piyasilp…kalau kita kawan dengan seseorang tue…xbole ke setakat kawan jer…xyah bercinte…nape lelaki nie..kalau da berkawan ngan seorang perempuan mesti nak couple??

  19. mrs teddy says

    [Comment ID #4151 Will Be Quoted Here]

    yap! btul 2.. mrs teddy stuju sgt2.. =|

    [Comment ID #4502 Will Be Quoted Here]

    eh,mcm tu ke? xsmue laki mcm tu.. [-x

  20. piyasilp says

    hehehe…nak tau x iren,after 2years kiteorg lost contact,die cri piyasilp balik.tuh yg rase terharu tuh….heheheh….but,xsmue kwn laki rapat ngan kite,nk jadi couple kite…piyasilp ad kawan lelaki…..mmg rapt gyler ngan piyasilp….cume skrg je…bf piyasilp xkasi rapat ngan die lagi….[-(:-<

  21. piyasilp says

    ntahla….jelez kot….maner ader piyasilp jatuh ati ngn kwn piyasilp tuh…piyasilp ssh nak jatuh cinta tau….:)>-

  22. sk8ter_gurlzz says

    indhnyer kte2 dye….dri ini bgai dbuai2 prsn cyunk yg amt mndlm pd sseowg la plk………..:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  23. sk8ter_gurlzz says

    cyunkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk dye ssegt……………………:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  24. miss_qynamsab says

    :x Tuhan temukan kita dgn org2 yg salah sblm kita dpertemukan dgn org yg btol2 utk kita…suma yg blaku..kekecewaan..kesedihan..kesakitan..sumanya permainan idup…sumanya akan mematangkan kita…percayala…setiap yg blaku ada hikmahnya..ppuan yg baik hanya utk lelaki yg baik..begitu sebaliknyaaa…=|

  25. says

    Cinta memang indah…. setiap pasangan yang bercinta tidak pernah lari dari rintangan..suka duka sedih pilu adalah rencah kehidupan bila kita sedang bercinta…Semua itu ada hikmah di sebaliknya jika kita bersedia memaafkan pasangan kita InsyaAllah hubungan akan menjadi lebih baik…memang bukan mudah melupakan apa yang pernah terjadi tapi jika kita memilih untuk hidup bersama MAAF paling penting untuk membina kehidupan yang bahagia…..Tepuk dada tanya selera Ajal maut di tangan ALLAH Yang Maha ESA.

  26. annika says

    cinta…ape 2 cinta? begitu menyakitkan hati bile hati dilukai…:( cukuplah antologi sepi yang mengiring hari… begitu mudah melafaz cinta, mudah juga melepaskannya walaupun hati x rela…

  27. Mrs Teddy says

    [Comment ID #5338 Will Be Quoted Here]

    biase la tu..
    ble hepi smue nye kter nampk indah2 belaka..
    tp ble dikecewakn,smue nye menyakitkan…
    bersabar la.. smue tu dugaan dlm hubungan..
    mohon padaNya jika anda diberikan dugaan dlm idup,berikn la n tnjukkan la anda jn kluar n ketabahan menghadapi dugaan yg dtg.. :)

  28. says

    terlalu indah bila kita dicintai..cukup lengkap dan hati sentiasa berbunga..even bertemu setiap hari (maklumlah dah sebumbung”dh diijabkabul”) adakalanya berlaku perselisihan faham..tetapi cinta tak pernah padam!!itulah nikmat CINTA..kepada yang sedang bercinta…Hargailah org yg menyintai kita!!

  29. says

    kepada awin ..bawaklah bertaubat if u are muslim.sesungguhnya hari balasan amat pedih.awak ditinggalkan kerana awk terlalu mudah percayakan lelaki. carilah lelaki yang dapat membimbing awak untuk kebahagiaan di dunia dan AKHIRAT.

  30. abu alex sbastian says

    gw sebenernya ga penah percaya akan kekuatan cinta !!!!!
    karna knapa yang gw tau perasaan cinta ntu kan ga perlo di umbar – umbar kan yang penting hanya bsa untuk dirasakan !!!
    banyak bagin kaum yang tertindas hatinya untuk bilang cinta ntu seperti racun ular yang sangat kejam
    dan sebagaimana mestinya klo orang yang sedang merasakan cinta????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  31. taty-x rose says

    cinta sejati memang sulit dicari.tapi lebih parah lagi jika qt tidak mencari cinta itu.
    kadang kala cinta kita terbagi menjadi 2, ju2r q sulit memilih dia / dirinya.
    coz bt q mereka is cinta sejatiku. :-w
    bt siapa saja yg membaca web ini jangan sekali2 punya 2 hati…… KEY:)>-

  32. edila says

    [Comment ID #5454 Will Be Quoted Here]

    knp awin msti buat bnde2 yg trkutuk tu sdngkn awin sndri adlh seorng muslim..
    besar dosany..brtaubat la sblm trlambat..eclas dr edila..

  33. HeartNet says

    skt dr cinta pertama x hlg lg even da 5 tahun berlalu x dpt terima kenyataan sebab berpisah kerana parents suruh.. kteorg slalu gdh kecik2 n blh settle sndiri tp die rapat ngan parents die n ble parents die cadangkan kteorg berpisah die ikut je maybe die x rs pape sgt kot sbb i’m not her first love but for me she is..ble da break 2 die still nk jd kawan lg n ati ni trpksalah terima meskipn ati still sayang tp dpt jd kawan je :((

  34. Shah says

    [Comment ID #7933 Will Be Quoted Here]

    i think u yang perasan kot… maybe die just anggap u sebagai kawan… u kot terlalu over… tue sebab die xrase ape2… :)) :)) :)) (sampainyer ati aku gelak kat orang)

  35. Shah says

    [Comment ID #7945 Will Be Quoted Here]

    alah tgok mesti ema cakap cam tue… gurau sket pun xleh… malas lah kalo cam nie… (uic mrajuk) :-|

  36. a-nicelUvIQBAL! says

    Persahabatan biasanya berakhir dengan percintaan tetapi percintaan tidak pernah berakhir dengan persahabatan.

    Cinta yang lahir dari pandang pertama adalah cinta suci, manakala perasaan cinta yang lahir dr kemesraan persahabatan adalah cinta sejati. Namun sukar untuk membezakan yg mana lebih abadi, cinta suci atau cinta sejati.

    hm……………btl sgt2…….
    :-?:-?

  37. HeartNet says

    [Comment ID #7936 Will Be Quoted Here]

    xkne blh la cakap kteorg da 5 thn la sm2 xkn da mereng smpi xtau pk kot
    anyway thanks ema:-w

  38. ras_kirana says

    aku tak tau la mcm mana seorang lelaki tu cintakan kite…
    dia kata syg,tp aku xrasa pun…sbbnyer layanan mcm nak tak nak jer..
    tp kdg2 dia baik..moody jer selalu byk…

  39. epy ( lonely ) says

    pulak..
    berat dah kes nie..
    kalo mcm 2 ko break je ar…tak yah nak serabut kpala…
    lambat laun ko jumpa gak owang yg amik berat ttg ko..

  40. aifakir says

    cinta….. cari lah cinta yg hakiki iaitu cinta pada Allah. Dan tanda2 Allah cinta pada kita, kita rindu kapaNya. Cintai Allah dan RasulNya baru kita pandang semua ciptaan Allah dengan Kasih sayang wa’allahuaklam!

  41. epy ( lonely ) says

    huh……..memang cinta 2 indah..tapi kalo indah sgat kita lupa dekat yg maha kuasa…
    2 la..nak bercinta pikir dulu masak2…
    aku nie tengah dalam dilema ..serabut pun ada….
    smua ar …. arhhhhhhhhhhhhhhhhhh:-?:-?:-?

  42. aini says

    kadangkala kita merasakan yg kita telah temui cinta sejati kita..tapi smpai ke akhir sebuah perhubungan itu kita masih berasa kurang pasti adakah benar dia diciptakan untuk kita..andai benar kenapa wujudnya perpisahan..hati tidak mudah untuk mencuba..apatah lagi menjuruskan diri pada sebuah hubungan yg serius..gentar rasanye..kepastian pada sebuah cinta yg abadi tiada noktahnya..aku pasrah..

  43. anieyra says

    kdg2,cinta n syg wujud dlm persahabatan..
    sdgkan msing2 dh ada yg punye..
    mesra mcm kapel,tp hakikatnye juz kwn..
    x rse ke cinta ni x kesampaian??
    atau cinta terhadap kekasihnya hnya palsu??
    sy mengalaminya..
    ckup menyeksakan..
    tp sy syg bf sy lg..

  44. eyka says

    [Comment ID #15050 Will Be Quoted Here]

    mybe u rse cmtu coz mmber u rapat sgt ngan u kot..
    lupakan dya ok..
    bataskan hbungan korang..
    hrgailah bf u..
    gud luck..

  45. eyka says

    [Comment ID #15049 Will Be Quoted Here]

    yup..i stuju..
    adakala kta x sdar pown khdiran dya..
    klow sdar pown kta ssah nak ckap..
    cinta pnuh dgn keajaiban tpi cinta juga mnyeksakan..

  46. eyka says

    [Comment ID #14435 Will Be Quoted Here]

    setiap prtemuan pasti ada p’pisahan..
    cuma kta x twu bla tika dan saatnya..
    jgn sia2kan cinta sejati..
    mgkin x kan dtg lgi stlah ia pergi..

  47. aini says

    dulu aini penah bekawan smpai 6 thn pastu putus sbb bf aini ade pompuan lain..2 thn aini usaha lupakan dia..
    then, bln 6 aritue aini da leh trima sumone new..tp aini mmg da tau dia da da ade gf..mula2 main2 aje coz we all sgt la open minded n sekepala..tp lelama da makin close..hati prasaan ni da xleh nk kawal..sesama jatuh cinta..indah sgt saat tue..
    tapi..xlame 2 bln lepas tue dia wat decision xnak teruskan hubungan dgn aini coz nnti akhirnya aini akan kecewa..yang paling teruk dia ckp nex year dia nk brtunang n kawin dgn gf dia..dia dgn gf dia da kenal almost 6 years but dgn aini bru 3 mths..
    tapi cinta tu perlukan ukuran mase yg lame ke? mcmane dgn perasaan aini..

  48. fara says

    cinTa aDalah aNugetaH yanG dIbErIkAn oLeh AllAh kePdA sEtIap iNsAn dI mUka buMi inI..

    jaDi seHaruSnyA kiTa mEngHargai cIntA yAng teLah dikuRniAkan..

    samada insan itu@perasaan..

    daN sEmestInya kIta mEncari cINta iTu jIka kIta maSih beLum mEmilikInYa lAgI..

    jika kita telah bersedia & sanggup menerima segalamya dengan redha..

    faRaeIma@};-

  49. Nic says

    :)hei slm perkenalan kpada kalian.k bolehkah tdk kalian memberi pendapat…..klu kita baru bertemu dgn si dia adakah patut kita bagi dia cium kita!!!!!!!

  50. Nic says

    /:)he3..klu nak tau klu first time jatuh cinta mmg indah bagaikan brada d sorga kan..tp jgn terlalu asyik kerna ianya cuma cinta monyet sebenarnya belum lagi kita menemui teman hidup yang sejati walauapapun biar la ia dulu kerna kita masih prlu utk maju ke dpn..n nasihat juga jgn tlalu asyik bcinta cmpaikan maruah diri tergadai..itu bkn cinta namanya wahai sahabatku………..[-(

  51. Nic says

    k,cbenarnya i baru je lps dari dilema..tadi i cuba break ngan bf i,tapi no answer,i minta break pun gara2 i suka jejaka lain..n terus-terang i kata dia adalah jejaka pertama yg mencium i.n i minta pendapat kalian yang mana satu jejaka yg patut i pilih.:-w:(

  52. bintang says

    cinta yang buta @ manusia yang buta kerana cinta… cinta? apa itu cinta yang sebenar2nya…? maksudnya masih tidak terungkap kerana ia hadir dalam situasi yang berbeza2? dan berlaku dalam keadaan yang berbeza.. ada yng hadir pada pandangan pertama.. ada yg hadir tanpa melihat wajah.. ada yang hadir secara tiba2 dan ada yang memakan masa.. dengan kata lain cinta datang dengan pelbagai caradalam situasi dan suasana serta tempat yang berbeza.. dan cinta yang menakutkan adalah cinta yang datang dan terlaksana secara membabibuta..:( ada yg berjuang kerananya.. ada yang sangup mati deminyaa.. ada gembiraa kerananya dan ada yang merana juga atas namanya…namun.. cinta adalah cinta.. terlalu kudus… bagi bintang.. semoga cinta kita sampai ke syurga… di dunia menanti di akhirat adalah pasti:):):)

  53. zuriaf says

    mcm mane lak cinta antara dgn sepupu eh…tu satu pshbtn yg mempunyai hbgn sedara kan…tp ape yg lahir ni ada lah perasaan yg sgt suci…memang benar2 cinta yang terpana pada die…ya mmg aku cemburu dgn cousin aku tuh…aku cemburu sbb aku cintakan die…cmmne nak wat eh…aku sayang cousin gurl aku ni…p xpat aku nak pastikan syg yg mcm mane…mmg aku syg gler pd die…cembru biler die hug other guy…xpat aku tahan…aku pendam je…adakah sbb kiteorang rapat je?

    • says

      t0l 2 ..kdg2 cnte nieh adew pndritaan nye jugaq ..asl lki ske sketkn aty gf dye ?cian gf dye ,smpay luke2 tgn sbb stress ngn pngi bf dye ,,cian kn ?!!!?? :'(

  54. bunga says

    mrs teddy, cam ne nak balik kan kepercayaan pada dia?
    sy syg dia, cinta dia tapi dah 2 kali dia curang pada sy, dia minta peluang dan sy beri kan tapi kepercayaan tu dah x de
    :(

  55. hanifJACOB says

    DEMI CHENTA

    ade org sgop bunuh diri
    ade org sgop bergolok bergadai
    ade org sgop buang keluarga
    ade org sgop berhabis duit
    ade org sgop berlumang dosa

    centa sgt indah bile bersama walau kite tak sadarinya
    centa sgt pedih bila berpisah juga walau kita tak sadarinya

    tp yg pasti
    satu pndptku
    tentang centa adalah
    CHENTA ITU TAK SEMESTINYA NYA BERSATU…

  56. alief says

    1st tnggpn aku tntang cinte.. cinta tu menyusahkan… tp bilerr aku kenal dye.. semuanya dihadpi bersama, susah bersame, senang bersama, nangis bersama, ketawa bersama, n aku bersumpah dihdapan kitab, mati pun hingga keakhirnya(mcm lagu malique ft najwa)

    cinta pertama ku dan cinte terakhir dye…

  57. Zamila says

    Sy sedar cinta itu indah.. Sbb 2 sy syg sgt pd si die yg da menambat ht sy.. Stiap kali sy tgk gmbr die sy rase nak nges.. Mgkn sbb sy tkot kehilangan die… :roll:

  58. munchyss says

    :( kenapa hati ini mrasakn tdak lg mmrlukan drinya. mgkin kerana si dia trlalu cmburu hgg mmbuatkn aku bosan dgn drinya. :oops:

  59. INA says

    bila kte dah dapat org yg kte sayang please la jga si dia baik2.. tolak ansur sangat penting dan kte kena faham diri dia betul2 spaya kte tak cepat terasa hati dgn sikap si dia..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *