20 Sebab Lelaki Tak Kawin-kawin

1.”Duit lum cukup lagi”.
Pompuan mana tahu susahnya laki nak kumpul duit nak bayar mas kawin le? hantaran la. Dah tu mas kawin & hantaran tu letak tinggi mengalahkan artis. Cam nak jual anak jer. Kita makan megi jer nak kumpul duit tu bukannya pompuan tau. Megi pun dah nak naik harga!

2. “Nak beli kereta dulu baru nak kahwin”.
Takde keta pompuan pun pandang kita sebelah mata jer . Pompuan karang ni mana yang tahan turun naik bas? Jatuh standard kalau naik bas tu..

3. “Susah la nak cari yang berkenan dihati”.
Memang susah pun. Pompuan sekarang ini ?da duit abangku saying, takde pitis sayangpun abis!

4.”Tak datang seru lagi kot”.
Awek pun tak de lagi? camana nak kahwin.

5.”Banyak sangat halangan”.
Banyak sangatla procedure karang ni. Nak kena masuk kursus le. Ujian HIV le. Pastu ada keluarga si dia tak sukakan kita. Nak ajak kawin kat Siam dia tak nak!

6.”Belum bersedia la”.
Nak pikul tanggungjawab sebagai ketua keluarga ini amat berat. Pompuan apa tau! Karang ni tanggungjawab terhadap diri sendiri lagi pun belum terlaksana.

7. “Ilmu tak cukup la”.
Ilmu batin tu memang la dah cukup sejak dapat ?impi basah? yang pertama tu kita dah expert. Tapi ilmu rumahtangga?oal-soal pompuan belum khatam lagi. Kang rumahtangga huru-hara.. orang salahkan kita gak!

8.”Kahwin nanti tentu susah nak kena tanggung keluarga lagi, Kalau dapat isteri yang 2 x 5 je.Kena bimbing pulak lepas tu nak kena tanggung semua dosa isteri, dosa sendiri tak tertanggung nie pulak nak tanggung dosa isteri”.
Berat tanggungjawab ni. Bukan senang yang pikul dosa orang. Dosa sendiri pun tak terpikul. Kalau dapat isteri yang memahami tu ok gak.

9.”Dah mencubalah tapi telah dikecewakan”.
Pompuan memang suka mengecewakan lelaki. Pantang nampak laki kaya jer? tak kira ler laki orang ker?.duda orang ker? terus tinggalkan kita.

10.”Banyak perkara nak kena fikirkan terlebih dahulu la”.
Memang banyak .. Tangungjawab lelaki ni lebih besar. Pompuan semua laki yang tanggung. Belum kawin bapa & saudara lelaki yang tanggung. Dah kawin, suami lak tanggung.

11.”Jodoh tak sampai lagi kot”.
Dah berusaha tapi asyik kena reject jer. Tah apa yang pompuan dok cari tu !!

12.”Perempuan nie peliklah kalau dia suka kat kita tapi tak habih2 nak merajuk dan marah macam kita nie suka sangat” .
Pompuan ini sikit-sikit majuk. Anak kucing dia ilang sehari pun dia majuk. Macam la kita yang curik anak kucing dia tu. Dah tu nak pujuk kena beli hadiah , bawa jejalan, makan-makan?.abis tu bila duit kita nak cukup untuk kawin!

13. “Dah bagitau dah, nie kita suka dan nie kita tak suka, tapi masih dia buat juga yang kita tak suka”.
Pompuan selalu suka buat apa yang kita tak suka. Macam mana kita boleh tahan kalau kawin nanti!!

14.”Saya takut la nak bercinta nanti terluka susah la”.
Sebenarnya dah memang terluka. Cuma pompuan jer buat tak tau!!

15.”Dia nie suka pasang ramai org sangat”.
Haah? dia banyak kekawan lelaki. Kita ni duk lam waiting list dia jer.

16. “Dia memang banyak helahlah kejap suka kejap tidak”.
Pompuan memang camtu..

17. “Nak carik yang solehah lah”.
Dah jumpa tapi dah berpunya?.Takkan nak rampas orang punya kot.

18. “Masalah la”.
Pompuan suka menjadikan masalah kecil menjadi besar.

19. “Nak sambung belajarlah awek saya tu ader master atau phd malu la”.
Takkan kita yang ada SPM ni jer nak terhengeh awek tu. Siang-siang lagi mak bapa dia dah reject.

20. “Saya suka sangat kat dia, tapi dia tak suka kat saya”.
Pompuan suka bermain-main ngan hati lelaki yang suka kat dia.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. jai says

    salamzz,
    dulu aku bercouple,
    aweks nei cute abih rrr,
    parents dye chinese mix ngan arab ckit..
    sbb 2 aku giler sgt2 kat dye….

    aku korbankankan kerjaya aku,
    dulu keje best gak,tp asyik kene OT jer dye pon membebel sbb xleh nak dating,pastu aku tukar keje,dapat gaji ciput plak..dye membebel lg sbb xleh nak shopping cam member2 yang len…huhu tension…
    aku wat 2 job…siang malam keje…nak simpan duit kawen….

    tp..sampai sudah x cukup2 duit sbb asyik b,sopping and dating jer..huhu..last2 dye tinggal aku sbb b’couple dgn member aku sendiri…bengang siot..dye slamber jer cakap kat aku…
    “Klau awak dah berjaya nanti br cari saya”..nk wat pe? nak perabih duit aku lg ker?…

    skang nie aku dah keje okey ckit…dah dapat beli moto besau…
    aku ucap tima kasih kat dye sbb jdkan aku camni…n..aku dah jmpa bakal isteri aku..x lama lg dah nk kawen…hehe…

  2. Maz says

    ish ish jgn x sume pempuan cam2..jgn kutuk lebih2 ek.. :roll: .. klo da ditakdir terkapel ngan awek pisau cukur tu nasib la..tp x sume cm2.. 8) :halo:

  3. Maz says

    [Comment ID #25462 Will Be Quoted Here]

    betol2…nak yg warak suci alim baik sopan santun,bijak.die sendiri alamak oi.. :cry: sedey nengok..

  4. ultraemorangers says

    gua stuju smua 20 sbab tu. pmpuan zaman skarang mmg gtu-gtu dunia dh makin terpesong-pesong laki dh makin bengong-bengong tu je la dunia skrg ni makin bebas makin sukar nk ngentrol hehe. aku sbagai lelaki walau 1juta atau 1 billion atau lebih 50 trillion pompuan tk cinta pada gua lelaki yang setia ini akan pasti nanti bidadari dari syurga akan turun ke dunia untuk mencintai gua buat selama-selamanya lebih perfect -takde curang cari laki lain, takde janji krepot,takde alasan yg meragukn(gile pakwe lain yg lebih ensem cam tom cruise?- pwueeekkkk! laki skrg ni byk muka cam tong jamban ada le) dan setia sepanjang hayat- takde ler kes skarang kahwin 3 bulan pastu CERAIIII….malas nk bising2 ini utk renungan gua sendiri dan korang yg baca artikel gua yang “ayat power ni” hehe ok salam gua calowww dulu -PEACE

  5. sham says

    allaaa…kalau dapat perempuan yang tak tahu menghargai pengorbanan kekasihnya,,apa ceta,,,?balik2 lelaki tu jugak makan pegi takder rasa,,,,nak ucapkan terima kasih pun berat,apalagi kat maaf,,huh,,

  6. says

    Intercultural relationships are both a asset and a liability. There are many cool advantages, but also some real issues. Many happy Asian – foreign couples live together and are starting to build families.

  7. says

    Sick and tired of getting low numbers of useless traffic to your website? Well i wish to let you know about a new underground tactic that makes me personally $900 each day on 100% AUTOPILOT. I could truthfully be here all day and going into detail but why dont you merely check their site out? There is a excellent video that explains everything. So if your seriously interested in making easy hard cash this is the website for you. Auto Traffic Avalanche

  8. Liyana says

    heiiii…ni tahap melampau…kutuk pmpuan jer kejer…im not that type of girls…ok…setia n menunggu jew….tp lelaki pulak yg curang dgn kiter….

  9. Liyana says

    dah namanya pn pompuan of coz lah suka mrajuk n mngada2…tak logik laa ckp smua salah pmpuan…….

  10. leeya says

    sy sblm ni kapel dgn sorg laki, N. tp bila dh keja dan masing2 jauh, sy tertarik dgn laki sama tmpt keja, A. malah kami kuar sama. A pernah minta sy putuskn hub.dgn N, tp sy xnk wpun sy mmg dh mula jatuh syg kat A. sy slalu mengasari A tp dia tetap bertahan, malah dia merayu pd sy supaya terima dia. lama2, sy dh mula jatuh syg kat A. sy putuskan N dan ingin bersama dgn A secara serius. Tapi yg mengejutkan sy, A tidak mahu menerima sy lg. Katanya, dia dah ada calon yg dipilih oleh org tuanya. Sy kecewa sgt. Malah sy keliru, sblm ni betul ke tidak dia cintakn sy??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *