Lelaki yang Sejati

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…

Sabar itu iman…
Duit bukan kawan…
Dunia hanya pinjaman…
Mati tak berteman…

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. sham says

    aku tak tahulah aku ni setia atau tak…tapi aku harap sesiapa jer yang melawat website ni,tolong bagi komen ye…
    saya ader sorang awek..kitorang dah bersama dalam masa setahun lebih,,tak tahulah macam mana hubungan kitorang..kitorang slalu sangat gaduh,kdg2 saya sendri dah fed up..dia pun sama gak…
    apa yang saya rasa,dia pun dapat rasa…entah jodoh,entah tidak…tapi yang penting,walau macam mana hubungan kitorang,kita tetap mencintai..
    sehingga satu hari,waktu dia lam plkn…tiba2 dia mengamuk ngan saya,,pasal saya bawa kawan perempuan saya keluar makan…yelah,dah lima tahun tak jumpa,mesti nak ceta2 kan?tapi dia tetap mengamuk,,sedangkan dia kantoi bermesej berrSYG2 ngan kawan dia,apa ceta???saya sabar gak…dah lah dia ni tak dapat di tegur,marah lagi lah….konfirm merajuk lama2….tolong lah wei,,,cmana ni?aku cint sangat kat dia….

    • Mala says

      saya nasihatkan buatlah sembahyang istiharah, minta petunjuk dari Allah…
      mungkin itu yg terbaik…

  2. newOldt's says

    :oops: hehe.. I already fine my lelaki sejati.. tpi xtau sama ada dia akan menjadi milik ini secara hakiki ataupun tak… huhu.. :cry: I really wish that he’ll gonna be mine oneday.. halal for me i means.. And his name is Abdullah Yesil.. I’ll always pray for him… no matter what.. :oops: coz I love him for the sake of Allah.. the more he get closer to Allah and Rasulullah and Islam, the more I will love him.. Sarangeyo my brother Abdullah.. :oops:

  3. says

    :D llaki sjati….hem….llaki sjati smmangnya mnjdi idman bgi stiap wanita dlm dnia ini….trmsk sha sndri……so sha hrp sha brjmpa lh dng llaki sjati ni suatu hri nnti insyaallsh…..amin…..

  4. princess ifamy says

    [Comment ID #29544 Will Be Quoted Here]

    to sham…ur name same ngan xbf sy…juz ur info je…k…camni eh…pd saye…ape2 pn kite kmbali pd pencipta…klu ade jodoh walau ape pn rintangan ttp akan bersatu…tp klu x de jodoh wlu syg cmane pn,wlu jg n ushe cmane pn ttp xgne sb dye bkn jodoh kite…dn skang kmbali pd pcipta…mtk ptunjuk pd Allah…jgn sampai awk dah terlalu jauh dan dah terlambat..mtk ptunjuk skang…wat isitiharah n doa mtk pd allah ape yg awk nk…jika dye jodoh awk minta temukanlah semula awk dan dye atas landasan agama yg benar,dan temukan dlm keadaan yg sgt baik….jgn putus asa..nt syaitan tepuk tangan…ingat allah 2 x penah tidur dan xkn tidur…percaya pd janji allah k…hidup bia berasa kn bertuhan sham…sori klu ape yg sy ckp ni blh buat awk mara.salam.

  5. amar diah says

    Salam sahabat semua..rupanya ramai yang mencari lelaki sejati..Alhamdulillah..diri kalian inginkan kebaikan demi suatu hari yang pasti dalam hidup kita semua..kita cintakan manusia..tapi manusia yang benar cinta kan si pemilik diri ,Allah susah nak cari dengan seikhlasnya..kita haq Allah..jgn risau masalah yang melanda didunia,hadapi hari kalian dengan yakin diri anda adalh haq Allah..lelaki sejati bukan semulajadi sejati..sejati mereka datang dari hati dan perilaku yang boleh dibentuk..sentiasalah bersyukur..insyAllah segala terbaik untuk kalian..semua hal menjadi terbaik bukan sebab ia terbaik dari asalnya,tapi kita yang menjadikannya terbaik..Yakin pada Allah…

  6. Ebal Moonfang says

    kalau nak cari 100% cam akt atas nie memang susah jumpe,tapi kalau btul nak cari lelaki yang boleh PAKAI kebanyakkannye dari para² gamers,mereka² golongan yang kurang bercampur dgn perempuan =)

  7. kissFulloftears says

    kalau korang dah 4 taun berkapel then tetibe break,slalunye bape lame korang akan dpt cari pengganti bf/gf korang?

  8. says

    da brthun dah…xjmpe2 gk………sng cite cmni lah kalau ada jodoh xkan ke mana…so,we just need to be patient and just wait and see what will happen soon…. :P i just want to be a simple person….

  9. says

    Da brthun mnungu da..ampai x leh trme owg laen krne die!!!!!!n da ptus ace..cnang cte x de hrpan la..kte owg ade jdoh x kmne???p krng pcye la nan jdoh..now,tnpe die kte akn hdp lbh aman n x d,knkg…………………. :wink:

  10. nur says

    sgt bertuah jika seorg wanita memiliki cinta sejati dr seorg lelaki…jeles aku tgk kwn2 perempuan aku yg dpt cinta sejati dr suami diarg sbb aku rase even dh kawin pun suami kita bukan hak mutlak kite sebab hati diaorg msh boleh letak ruang utk 3 hati lagi. dan ade jgk lelaki yg msih mencintai perempuan lain walaupun dia ade dgn kite…jgn marah ea kaum adam coz ni hanya luahan hati seorg perempuan..

  11. Noriayati Binti Saman says

    Cinta sejati lelaki???………………….. Xtahulah orang saya cintai telah lama pergi bersama jiwa saya tapi ….ada ke orang yang seperti dgn dia selepas ni… yang ada hanyalah mimpi2. lelaki zaman skg hanya mengambil kesempatan atas apa yang kta ada 2ja…………….saya benci lelaki masa kini………..
    saya cuma ada Badizoman Ahmad Pandi …………….. Saya amat mencinati dia………

  12. says

    Saya suka kata – kata ini :

    Sabar itu iman…
    Duit bukan kawan…
    Dunia hanya pinjaman…
    Mati tak berteman…

    Iman itu sangat penting bagi setiap lelaki. Semuanya bermula dari Iman seseorang lelaki.

  13. lyneyellow says

    i rsa xtwla..i da puya bf.tp mc tfkir cari len..menyesal xtrima cinta ‘boy’ kerna tpaksa berpisa coz frinz…i mahucari llki yg benar2 setia…da malas nak layan meka yg owez permainkan cinta….

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *