Lelaki yang Sejati

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bahunya yang kekar, tetapi dari kasih sayangnya pada orang disekitarnya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari suaranya yang lantang, tetapi dari kelembutannya mengatakan kebenaran…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah sahabat di sekitarnya, tetapi dari sikap bersahabatnya pada generasi muda bangsa…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari bagaimana dia di hormati ditempat bekerja, tetapi bagaimana dia dihormati didalam rumah…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari kerasnya pukulan, tetapi dari sikap bijaknya memahami persoalan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari dadanya yang bidang, tetapi dari hati yang ada disebalik itu…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari banyaknya wanita yang memuja, tetapi komitmennya terhadap wanita yang dicintainya…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari jumlah tanggungjawab yang dibebankan, tetapi dari tabahnya dia menghadapi lika-liku kehidupan…

Lelaki yang sejati bukanlah dilihat dari rajinnya membaca kitab suci, tetapi dari konsistennya dia menjalankan apa yang ia baca…

Sabar itu iman…
Duit bukan kawan…
Dunia hanya pinjaman…
Mati tak berteman…

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. says

    cinta?.. lelaki sejati? aku ke lelaki sejati mcm yg di atas.. walaupon da jadik lelaki sejati.. waktu kita nak ‘cinta’ tak pernah ia datang.. walaupon masa xnak skalipon.. ish masuk bakul angkat sendiri aku.. susah sgt ke nak jadik mcm tuh.. :-?

  2. mrs teddy says

    [Comment ID #2066 Will Be Quoted Here]

    hmmm..pening mrs teddy.. :-
    kalo awk dh jd lelaki sejati bgus la..
    tp lelaki sejati nie bknlah kerana terpaksa,tetapi lebih bermakna jika awk mendalami maksud lelaki sejati nie..
    tu yg akn menjadi kn awk lelaki sejati yg sebenar nye.. :)

  3. says

    maksudnya telah di amati.. skang tgh mahu membuktikan bahawa ‘aku’ “lelaki sejati” seperti di atas.. betapa susahnya.. ya aku lelaki.. kekadang biarpon kita tau apa maknanya, kita amatinya, tetap gak x jadik jugak… ntahlah- optimis… susahnya nak mencari seseorg yg bole berkongsi sesuatu ngan kita nie kan.. terasa fed-up pon ada.. da lama sangat da…

  4. mrs teddy says

    [Comment ID #2111 Will Be Quoted Here]

    relax la.. jgn cepat fed-up k.. it wont solve the prob..
    one fine day u’ll meet ur soulmate.. ;)
    tp kne ade usaha jgak tau.. :d

  5. dealova says

    [Comment ID #2111 Will Be Quoted Here]

    mgknkah ade mgknkah tidak?? knpa la sume lelaki kt dunia ni tak djdikan sejati…..
    pasti takkn timbul kes merebut jantan kn??? :-?:-?:)>-

  6. pija says

    8-| :-| $-) :-@ (:| :-$ :- .. weh2.. spe2 yg ade yahoo messenger.. add la pija.. (edit by Administrator) wokeyh? ok… huhu=|

  7. naziha naz says

    lelaki sejati? zaman skang nih susah nak dpt yg cm tu.. kalo ade pun 1 dlm sejuta… lebih baek bcinta pd ALLAH.. tu lebih baik n indah.. hati pun x sakit lagi… malahan.. tenang selalu.. syukur ALHAmdulillah.. pd yg luar sane insyaALLAH ade jodoh buat anda.. cume jgn lupe cinta PADA ALLAH n tunaikan tggungjwb padaNYA..:)

  8. says

    BETUL TUE.. bercinta ngan Allah.. tp kena ingat, bahawa Allah jadikan manusia nie mempunyai rasa ingin bercinta sesama manusia… itu kita tak bole lari kan? itu semua naluri yang sudah ada dalam diri semua manusia… kita semua dijadikan berpasangan… jodoh mmg ada… berusaha kenalah, dan sudah.. mcm tue la kehidupan tanpa masalah…. tidak indahlah kehidupan ini dan bukan kehidupanla namanya…

  9. mrs teddy says

    [Comment ID #2523 Will Be Quoted Here]

    aah.. btul tu..
    jgn hanya berserah pada takdir tuk kter btemu jodoh walaupun kter smmg nye telah ditakdirkn dgn jodoh kter.. :)

  10. mrs teddy says

    [Comment ID #2540 Will Be Quoted Here]

    ish3.. sedar pun soalan tu salah..
    usaha smpi u dpt jmpe jodoh u la kot..hehehe :p
    mcm nk bjaya jgak la kn,kter xtau bjaya tu tahap yg smpi mane kn? ;)

  11. mia says

    [Comment ID #2593 Will Be Quoted Here]

    yekew sampai mcm tu skali? kirenye bernt ni tensen kew mcmna?
    so, bernt cuma pk psal teman hidup jela? bernt betol2 bersedia tuk menempuh alam rumahtangga?

  12. says

    insya-Allah saya amat bersedia….. rasa x lengkap lagi hidup skang nih… sy tgh down giler skang nih… sepatutnya hujung taun nih da kawen… tp kerana dek masa… dia da bertunang dulu… hurmmm.. itula dunia…

    sy stress dengan cara hidup jek… saya perlukan seseorg tuk kongsi beban nie… sy mintak dia tuk selesaikan masalah tue… cukup hanya dia tahu tentang tue… itu jer… bg saya itu da cukup… org yg boleh menceriakan kita… pandai bercakap… indah hidup nie kan…. barulah kita boleh jadi lelaki sejati mcm kat atas tue…

    lelaki sejati… oh lelaki sejati….

  13. love angle says

    cinta.. satu ungkapan yang susah d tafsirkan. kehadiran cinta adalah 1 anugerah.. kasih sayang n kbahagiaan akan terjalin jika hati bersatu.. cintailah dia kerana dia ditakdirkan untukmu, bukan ukuran pangkat atau kekayaan. bukan jua kerana ingin hanya keseronokan yg hakiki. cinta.. hargailah ketika ia ada atau menyesalkah kita menyintai selepas tiada. cintailah dia kerana berlandaskan restu Pencipta..:x

  14. mrs teddy says

    [Comment ID #2602 Will Be Quoted Here]

    uish.. sian mrs teddy bce pasal bernt nie..
    nape la leh smpi mcm tu skali ye?
    pape pun mohon la pada Allah moga dipercapatkn bertemu jodoh k.. :)

  15. says

    tuhan da aturkan setiap perjalanan dan nasib masing2…. inilah jalan bg sy.. terimalah ia… kenape dia xnak datang? xnak jadi penagih atau pengemis cinta… meminta dan merayu pada orang.. kena berusaha.. mungkin uasahanya belum mencukupi kot..

    bercakap mmg senang kan… tp hati nie xpernah senyap… memberontak, menipu, mengusik dan banyak lagi… takde kah lagi caranya.. supaya ia terus diam… doa kepada tuhan xpernah putus, walhal bersungguh-sungguh…

    mungkin ini takdirku… tuhan da tentukan…

    kekadang cemburu dengan org lain… tersenyum bila membelek telefon… tersenyum bila terpandang sesuatu… menangis bila terkenangkan sesuatu.. menangis kerana cinta…

    wah seronoknya..

  16. mia says

    [Comment ID #2647 Will Be Quoted Here]

    maksud bernt, memory time sronok bercinta dlu?

    makan poppers ngan bf, tengok wayang, kua makan, gelak ketawa, semua dikongsi bersama, hal kerja, hal peribadi, semua di kongsikan bersama… bulan puase mia slaloo stayback kat opis, kejew banyak, si die sanggup tggu mia, maklom la! pempuan bahyew malam2 niw..,

    apew yang paling rinduw kan, gelak ketawa si dia….,

    :):):*:-<

  17. mia says

    [Comment ID #2674 Will Be Quoted Here]

    owh! tak prasan lak…,
    hehehe……

    lom! mia tak jumper lagiw ngan faizal, ingat nak ajak die kua makan malam niw, tak taw la die sudi ke tak? kalo si die tak sudi mia ajak bernt jew laaa ek?

  18. mia says

    [Comment ID #2689 Will Be Quoted Here]

    hurm… patot laaa… skg mia da paham.. knapew bernt still alone… orang cakap MR.lonely….

    apew lagi yg bernt penah kaji?

  19. says

    pasal manusia… sy suka melihat manusia… i make my own prediction… syukur alhamdulillah… semua betul dan saya gunakannya untuk melihat kekurangan diri dan cuba mengubahnya…

    melalui percakapan, cara bercakap, cara berjalan.. renungan mata, postur badan dan sebagainya… suka lihat karenah manusia..

  20. mia says

    [Comment ID #2713 Will Be Quoted Here]

    pelik!!! memang pelik!!! penah kaji pasal pempuan? kebanyakan apew pempuan suka dan tak suka? nak taw niw.. manew la taw kot2 kajian Mr.bernt niw msok akal… leh diterima…

  21. swetThearT says

    ;))swetThearT nk tny lar…

    mcmane nk jadi seorang yang lebih penyabar..

    kepada kekasihnya yang ‘penyabar’…

    mcmane nk sejuk kan hati die…

    semmg nyer sy cube jd yg terbaik kpd si Dia..

    :xtapi sy perlukn pendapat Mrs.Teddy untuk jadikn hubungan kami

    lebih bahagia…please..i need ur sggestion..@};-

  22. swetThearT says

    ops..mintak maap lar yew..
    :d

    slh owg..shiape aje lar buleyh tulun jawap kn..

    asalkan dpt mmbantu swetThearT ye…:)

  23. says

    jawapan sy adalah… think positive… always on positive way… itu jek… kalau kita da syg seseorg… we can be in positive way..

    kalau da x thn sgt.. atau da sampai ke satu thp mcm time bomb da…. two way communication…. dalam keadaan terkawal… masing2 dalam mode selesa…

  24. mia says

    [Comment ID #2723 Will Be Quoted Here]

    harus sabar dalam segala hal, jangn ambil ringan jew nak sembur si die,,, slaloo pk positif. kalo da tak tahan sgt, face 2 face. slow talk… kalo tak paham ugak, bia kan die tuk seketika…

  25. mrs teddy says

    [Comment ID #2724 Will Be Quoted Here]

    uiks?? slah org?
    nasib xsalah website.. :-?
    pada kekasih yg ‘penyabar’ nie bg mrs teddy kter layaaaannnnn sje..hu3
    kang kalo kter wat yg xbtul kang xpasal2 kter plak yg disalahkn..
    mrs teddy tau mmg kdg2 kter geram gak kalo die mcm tu..
    tp better kter elakkn dr berlaku nye salah faham yg leh wat bgaduh.. :)

    [Comment ID #2677 Will Be Quoted Here]
    wuuu.. he3 :d

    [Comment ID #2730 Will Be Quoted Here]
    bernt u keje ape yek?
    btw bes lak mrs teddy dgr u byk tau pasal psikologi2 nie.. :)
    watkn mrs teddy trigtkn pada seseorg lak… :d

  26. says

    [Comment ID #2726 Will Be Quoted Here]

    lelaki suka pompuan yg manja… sbb lelaki suka bermanja… tetapi paling x suka yg mengada2.. mengada2 boleh sebagai satu protes dr pompuan…. tp biar berpada2… sesetgh pompuan, mengada2 adalah bermanja… tp kenalah biar bertempat… sbg contoh nak ckp syg ke, ckp rindu ke… tp yg dowang ckp sebaliknya…alasan malu nak cakap….

    itu menampakkan egonya yg tgh meluap2… kekadang lelaki nie tgh serabut psl sesuatu benda.. dengan sikap manja kitalah serabut tuh bole terungkai… yg panas boleh sejuk… saya ngaku yg saya suka sangat pompuan yg manja2 nie

    biler sokrang pompuan tuh manja2…. timbullah lelaki sejati.. lelaki ada ego… dia rasa dirinya terkawal.. dier mcm mengawal… tp sebenarnya tak.. perasaan jek… dan lama2 kasih sayang terbit dari sekeping hati yg degil… hati yg ego tue mangetuk2 pintu hati yg degil nih… sebab hati ego tuh tau…. yg pintu hati degil nih x berkunci… “VACANCY” hermmm…. waktu tu plak hujan lebat…

    hati yg ego nie nakla menumpang bertebuh di bawah bumbung hati yg degil tuh… hati yg degil rasa kasihan dengan hati yg ego tuh… bagilah ‘dia’ menumpang… sama2 hati terusik.. lama kelamaan akan bertukar menjadi sayang….

  27. mia says

    oooo… mrs teddy kutuk mia yew? tanak kawan lah! :-s

    mrs teddy ingat kat sapew? mia nak tau ugak… share la ngan kteorang…:d

  28. mrs teddy says

    [Comment ID #2738 Will Be Quoted Here]

    wow.. kagum mrs teddy.. :o
    very nice word u put in nice sentences.. :)
    i’m luvin’ it..hehehe :d

    [Comment ID #2739 Will Be Quoted Here]
    mrs teddy xckp pape pun..
    ape kn lg kutuk mia..
    xniat pun tau..
    sowi kalo mia trase.. ^:)^
    nah bunga tuk mia.. @};-

    [Comment ID #2740 Will Be Quoted Here]
    owh.. tp bgus la tu..
    lgpun kalo nk deal ngan org nant sng la jgak kn.. ;)
    mrs teddy terigat kat ade sorg Dato’ nie.. tp die slalu humble..
    even dpt title tu pun,die xpnah riak..
    die pun pandai bab2 psikologi nie..
    he’s a very nice person..
    tp xkawen lg..hu3
    btw mr teddy pun knal Dato’ tu..hehehe :)

  29. mrs teddy says

    [Comment ID #2776 Will Be Quoted Here]

    nah2 kiss tu nurul n shaiz.. :*
    n tuk smue kat tc nie.. :*
    mr teddy pun dpt gak kiss.. :* >:d<

  30. mia says

    [Comment ID #2802 Will Be Quoted Here]

    hihihikkk…. mrs teddy… ooo… mrs teddy……, kalo pandai, mia orang manew?

  31. mia says

    [Comment ID #2805 Will Be Quoted Here]

    hakhakhak… kantoi! mia yakin, jap ag mrs teddy gitaw umo bernt lak,,,, hehehek… jaga2… jangan berahsia sangat taw!

  32. mrs teddy says

    [Comment ID #2802 Will Be Quoted Here]

    hehehe.. bernt nie slalu je wat mrs teddy terigt kn kat seseorg tau.. ;))
    xde psikik2 nye heh.. hehehe

    [Comment ID #2803 Will Be Quoted Here]
    mia adalah org msia..hak3.. :p

  33. mia says

    [Comment ID #2809 Will Be Quoted Here]

    pandai! mia orang msia…. umo mia lak.. brapa? cepat2 mrs teddy… pastuh umo bernt skali kay! hehe

  34. mrs teddy says

    [Comment ID #2810 Will Be Quoted Here]

    umo mia brape yek?
    umo bernt n nurul mrs teddy tau la..
    bernt umo 25, nurul 21..
    hehehe..
    :p

  35. mia says

    [Comment ID #2822 Will Be Quoted Here]

    hakhak… bernt mengingatkan mia pada seseorang! dlu si die pown penah cakap mia cam kanak2 rebena! sebab tak cover langsung bila becakap… tapi die cakap die suka mia camtuh… original..,

  36. mia says

    [Comment ID #2824 Will Be Quoted Here]

    hurm… mrs teddy taktaw umo mia? takley jadik ahli nujum lagi laaa.. kena blaja ilmu nujum sampai abes dlu….

  37. mia says

    [Comment ID #2833 Will Be Quoted Here]

    21 tahun….. kejew baru jew stahun lebih…. btw umo mrs teddy brape lak? eh, camnew mrs teddy leh taw bernt duk kat pasir mas? ngan umo die skali?

  38. mrs teddy says

    [Comment ID #2849 Will Be Quoted Here]

    ha.. xdela bernt..
    xkn la kter leh knal plak..hu3
    cpat cuak la bernt nie..
    relax la.. :d :p

  39. Nurul says

    [Comment ID #2824 Will Be Quoted Here]

    alah….napa lak ni nurul termasuk skali nih… :d
    baru je nk rahsia umo…hak3….
    eh mia sama umo ngan nurul la yek…hehehe :d

  40. mrs teddy says

    [Comment ID #2855 Will Be Quoted Here]

    lor..td nurul jgak yg kate kembar ngan mia..
    kembar mest la sbaya tul x? :d

    [Comment ID #2852 Will Be Quoted Here]
    mrs teddy cool je..
    there’s nothing to b worried.. :p
    btw salam telah dikirim kn ;)

  41. mrs teddy says

    [Comment ID #2872 Will Be Quoted Here]

    lor cian nye..
    esk raya pun dok wat keje lg..ish3 :o
    btw xbaik la buruk sangka.. [-x

  42. mia says

    [Comment ID #2881 Will Be Quoted Here]

    bernt tak beraya kew? mia raya sakan…, tapi frust laaa… mia rasa da give up, mrs teddy ngan mr teddy beraya together kew? nurul? beraya kat kedah?

  43. says

    askum mr.teddy..tlg sye..adkh mr.teddy msh ingt pada saya zul(bby)…sye sdng mmpunyai maslh dgn bby skrang..arini sya tlah mndpt stu msg menyatakan yg sye xdbnarkn n stop untuk mmggil pngglan bby..ape yg ptt sye lakukan..sya sudh pn brsbr sjak sekain lama,tp hasilnya dtg skejap dn kmbali rosak..sye amt mynyyangi bby sye..tlalah mr teddy..apakah langkh yg ptt sye lakukn..plesee sume yg boleh menolng.. :(

  44. says

    [Comment ID #2922 Will Be Quoted Here]

    mrs teddy die gi kenduri kahwin dekat seremban. dats why die tak dapat nak online. hu3.

    [Comment ID #2923 Will Be Quoted Here]

    baby tu dah berpunye kan? bagi saya, lebih elok awak merelakan die untuk bersama dengan bf die. takkan awak nak ganggu hubungan orang lain. lagi pun kan die adik angkat awak je. tu pendapat saya la. :)

  45. says

    sye tau dn sye fhm tntg dri sye..tp knpe sume orng xleh nk fhm prasaan sye..adkh prkara yg sye lakukn slama ini adlh slah..sye cume mahukn ksh syng drpd bby..ape slah sye smpai sye dhkum bgini..sye nafikan yg sye mmang bnyak buat slah diatas muka bumi ni,bnyak slah sya pada ibu bpa sya,pda tuhan..tp tlglah,sye xsnggup tk khlangan bby sye..sye cume tepati jnji sye..sye nk jdi yg tbek pada dri bby..sye xpnh lupekan bby sye wlau sdtik,sye tlalu sygkn bby sye..saaaaaaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnggggggggggggggggggggg ssssssssssssssssggggggggggggggggtttttttttttttttt770000000000000000…….adkh syg sya pda bby sye pn slah..sye rela dhukum dgn apa sja cbrn..tp sye xkn dpt than klau dseksa dgn prpishan antara sya dgn bby..apa slah sya…………..sya cume nkkan bby sye..ksh syg bby sye..hrap tuan2 dn puan2 yg mmbaca ini dpt mmberikan tnjk ajar dn mendoakan sya..sya mrayu…:((:((:((:((:((:((:((:((

  46. says

    saya rasa baby awak itu boleh berikan kasih sayang die tetapi hanyalah kasih sayang sebagai seorang adik kepada abangnye. sebab die sudah mempunyai orang lain yang die perlu utama kan dalam hidup die. saya tahu awak sedih. tapi baby awak sudah memilih untuk bersama dengan kekasih die.

  47. jentayu says

    anda lupa. satu lagi ciri lelaki sejati adalah mempunyai kekuatan mental tinggi terutamanya bila direject mcm zul tu. kenapa perlu rendahkan martabat lelaki kerana seorang perempuan. dah nyata dia x hargai pun rasa ‘sayang’ si zul ni. kalau sy jd dia, cara mudah ialah cari perempuan lain dan berenti berharap pd yg xkan dtg.

  48. says

    sye tau llaki mmpunyai mrtabt yg tnggi..tp x leh ke sye cbe tk jdi yg terbek dmta ati bby..sye tau bnyk wnita len yg lbih bek dri bby sye..tp anda smua kne fhm prasaan sye..cinta sye hnya ada pada dia..bkn sng tk sye lpekan bby sye..bby sye yg bg sye hrpan..klu tdk,sye xkn sntuh bab mcmni n minta pndpt smua..:((

  49. says

    kehidupan mesti diteruskan…. biar apapon pengorbanan yg dia buat, tak boleh menyebabkan kita putus harapan… biarpon dia yg tlah beri harapan pada kita disaat kita hampir putus harapan…

    kalau sayang sangat kat seseorg tuh relakannya pergi… tuhan da tentukan mcm mana perjalanan hidup kkita… walau da berjuta taun sekalipon kita bercinta ke, sayang ke, kenal ke… tak semestinya bersama…

    kita kena ingat… bahawa semua jodoh dan pertemuan di tangan tuhan… baby awak mungkin lebih bahagia sekiranya awk hidup sebaiknya… sbbnya hanya dia yg tahu.. sesetgh perkara tue, seelok-eloknya tidak diberitahu sbbnya… :)

  50. jentayu says

    [Comment ID #2955 Will Be Quoted Here]

    abis kalau menangis airmata darah sekalipun dia nak balik pd zul ke? jadik realistik sikit la. jgn jadik mcm pondan. baru kena tinggal pompuan da meraung. lemahnye lelaki zaman skrg. mmg x senang nak lupakan sy x nafikan. tp tinggalkan la segala harapan palsu tu. dah terang lg bersuluh; baby ( kalau aku panggil b**i je bila dia buat perangai mcm tu ) kau dah x mau dgn kau lg. bg la kasih sayang n cinta kau pd yg lebih menghargai. mula2 pd tuhan, pastu kat family, pastu kat kengkawan kau, pastu kat org sekeliling kau. kalau dah lepas semua ni baru la kau pikir nak move on dgn pompuan lain.

  51. says

    sye dtg n lggn ke lman web ni untk mnx pndpt sume yg tau..sye xnk pndpt yg lg myakitkan ati sye..yg nk men crut2 ni agk2 la..sye nk pndpt..bkn gduh kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk…!!!!!!

  52. jentayu says

    [Comment ID #2975 Will Be Quoted Here]

    kesimpulannya aku pun x mau citer pasal menda ni lg dgn kau. dah nyata kau x boleh berpikir dgn waras buat masa ni. skrg ni mmg kau x nampak. kau hy nampak aku mencarut, menyakitkan hati dll. tp satu hari nnt kau sendiri akan nampak apa yg aku ckp ni betul ke x. mark my words!

  53. NAZIHA says

    erm.. aslmkum.. sumer.. susah tul nak dapat cinte sejati.. cinte yang leh menerime kelemahan kite n jadi pelengkap hidup kiter.. kan.. erm.. ape pun yang ALLAH kurniakan utk kite kene lah bersyukur.. tp kalo rase kite dah x leh terima sidia seadanya lebih baik berterus terang.. jangan jd hipokrit.. ape pun naziha doakan moga kalian ditemukan jodoh yang terbaik… juga doa ni utk diri naz sendiri.. yang penting tabahkan hati biar apa pun dugaan.. jangan cepat putus asa.. ALLAH sentiasa bantu kiter..

  54. mrs teddy says

    [Comment ID #2977 Will Be Quoted Here]

    hu3.. jentayu sabar la.. jgn la hot2..
    pape pun zul,zul jgn la membutakn hati zul tu pada si die yg menolak zul dlm idupnye..
    cinta tu xbuta.. hanya manusia yg membutakn diri sendiri..
    sbnr nye zul nie bkn xleh sdar,blh..
    tp zul halang smue yg leh membantu zul lupakn baby tu..
    nasihat pun,zul kate diorg sakitkn ati zul..
    cbe zul amik yg positive..
    katakn pada diri zul sendiri yg zul mampu lupakn baby tu..
    jgn la dok ikutkn sgt rase sdey tu..
    dekatkn diri ngan Allah.. hanya Allah la yg Maha mengetahui.. :)

  55. jentayu says

    [Comment ID #2994 Will Be Quoted Here]

    mr teddy
    sy boleh terima kalau dia bersedih. it’s normal baru putus. tp bila dia kata nak balik pd ex, bermakna dia masih bergantung pd masa lepas yg dah xde lg. nampak sgt dia x mau dgr nasihat. sebenarnya dia mmg dah ada jwpn sendiri iaitu balik pd ex dia. mcm sy kata, dia masih x boleh berfikir dgn betul. org selalu kata jd lelaki ni mudah. hakikatnya x. berapa byk tanggungjawab lelaki kena pegang bukan senang. byk org bergantung pd lelaki.

  56. says

    ermm…. mcm mane eek.. minda zul da di blok.. minda nya hanya menerima isyarat bahawa dialah satu-satunya untuk dia… cuba terima pendapat dan kata-kata yg len… mmg susah… masa akan menentukan dan mengubat apa yg terluka… secara am nya masa adalah pengubat segala luka…. masa jugalah yg memberikan kita fikiran yg baik…. bersabar jer…. kita hanya mampu memberi pendapat…

    jentayu… nasihat awk lebih agresif.. terlalu provokasi… mendesak sangat… xelok mcm tue..

  57. mrs teddy says

    [Comment ID #3009 Will Be Quoted Here]

    btul2..
    jentayu, mrs teddy tau niat jentayu baik nk tolong diorg kat cnie sdar keadaan sbnr..
    tp biar la pelan2.. jgn terlalu agresif sgt..
    jentayu pun kalo tgah ade prob,kalo org nasihat n mendesak,sure u pun lg tension kn?
    so,let it be dlu.. biar la zul nie tenangkn diri die dlu..
    kter hanya bg pendapat tuk bantu die.. terpulang la pd zul nant..
    to jentayu,u jgn la terlalu mendesak sgt..
    n to zul,u jgn la terlalu childish.. mrs teddy faham mmg susah nk lupekn si die..
    tp x mustahil kalo nk lupakn si die..
    smue nye bergantung pada diri awk yg nk lupekn si die or x.. ;)

  58. mrs teddy says

    [Comment ID #3017 Will Be Quoted Here]

    mia.. nampk nye ade dh yg dok rindu kat mia dh nie..
    risau tu tanda syg jgak kn.. ahaks! :p
    pandai la bernt nk cover konon risau.. tp rindu sbnrnye.. ;))

    bernt.. teddy xleh nk jwb la.. teddy tu teddy bear yg mr teddy bg kat mrs teddy.. :p
    hmmm.. mrs teddy pun xtau mane mia nie..
    btw ape cter mia skarg yek?

  59. jentayu says

    [Comment ID #3012 Will Be Quoted Here]

    nasihat yg diberi secara kasar lg menimbulkan kesan drpd nasihat yg diberikan secara lembut. lgpun suma org dah bg nasihat secara lembut. kalau nak merengek jugak bg penampar je baru sedar. lelaki apa lembik mcm tu.

  60. mrs teddy says

    [Comment ID #3027 Will Be Quoted Here]

    y not gne formula KASIH dlm menasihat org…
    K = Korban
    A = Ambil berat
    S = Sayang
    I = Insaf
    H = Hormat

    Korban kn sedikit mase tuk fahami situasi sbnr n mrase empati (bkn sekadar simpati).. juga perlu korban kn ego dlm diri.. bkn bermakne membuangkn trus ego tu..tidak sama skali.. cukup skadar merendahkn sdikit ego tersebut..
    Ambil berat pada org yg menghadapi masalah.. kalo x amik berat,tu yg ade nye nasihat yg xmembina n xikhlas..
    Sayang.. nasihati mereka dgn penuh kasih syg dan secara berhikmah.. bkn mendesak atau memaksa..
    Insaf.. berikn nasihat yg dpt memberi keinsafan pada mereka supaya perkara yg same xberulang lg..
    Hormat.. hormati keputusan yg mereka buat walaupun ianya xmemuaskn ati anda.. perlu diingati bahawa kter hanya membantu menasihati bkn memaksa nye membuat keputusan mengikut kata kter..dat’s y hormat diletakkn last skali..
    :-| ;)

  61. zatye says

    zmn sknk npe la sush sgt nk jmpe gn lki yg btol2 ley kte cye,sjati,n clu ley wt kte apie anytme ye?????
    llki sknk ley wt kte skit atie je……:((:((:((:((:((:((

  62. jentayu says

    [Comment ID #3045 Will Be Quoted Here]

    cara anda berfikir x sama. knp sy sentiasa dicap sbg ego? tahukah anda apa maksudnya ego tu? bilakah masa kena gunakan ego dan bila x? msykt kita dah makin lembik dan lemah serta manja sbb kurang ketegasan. even pd anak2 lelaki. tp yeah, mcm yg anda ckp, kita kena hormati keputusannya sy sokong. kbykan org lebih suka terperangkap dlm permainan emosi. i beg to differ.

  63. mrs teddy says

    [Comment ID #3054 Will Be Quoted Here]

    did i say u r ego??? no rite?
    i guess sape yg mkn cili,die rase pedas nye..
    but now i shud tell u that u r ego..n full with enthusiasm..
    enthusiasm mmg bgus tp jgn la smpi mlampau sgt..
    btw u nk didik anak2 laki u mcm mane? ala2 military ke?
    kalo u didik anak2 laki u ala2 military pun,blum tentu die jadi keras mcm yg u nk,kalo die Allah kurniakn prasaan yg ‘lembik’..
    anyway, it’s ur right to be wat u want…u r wat u think..
    watever.. :-$

  64. jentayu says

    well, sy anggap sbg satu pujian. heheh egoman. anyway, kata2 mcm ‘kalo u didik anak2 laki u ala2 military pun,blum tentu die jadi keras mcm yg u nk,kalo die Allah kurniakn prasaan yg ‘lembik’ menunjukkan anda sgt pesimis. semua benda berlaku kerana sbb. contoh mudah tgk budak2 sekolah yg dah makin kurang ajar. sbb ape? sbb mak bapak skrg sgt memanjakan anak. ada tu jentik pun x penah walau sebesar mana pun salahnye. guru jugak yg dihambatnya dulu dr anak. dan attitude guru skrg yg keje sekadar makan gaji xde passion langsung x membantu. sbb tu budak2 sekolah pun dah berani lempang guru. dulu kalau guru lempang murid pun takut bgtau makbapak takut kena pelempang 2nd round. ni citer betul ty mak bapak kita. n u assume kaedah didikan xde effect pd anak2? sy mengaku still single but sy pun ada la dalami sikit ilmu2 keibubapaan ni sambil buat pemerhatian pd life kwn2 keliling. dan ye, kaedah didikan dr baby lg sgt penting utk bentuk diri anak2. just 2 cents of my thought.
    :d

  65. says

    memang saya setuju yang tu. budak2 zaman sekarang ni memang kurang ajar. memang salah mak bapak dorang yang tak didik anak dengan betul. sebagai contoh macam mat rempit semua2 tu. kalau mak bapak didik anak dorang dengan elok, dan sebagainya, masalah macam tu sukar untuk berlaku.

  66. Aku (bernt) says

    Tp’n zaman brapa da kita skang? Mendidik pon xbole ketinggalan zaman..

    bg syla.. Zaman2 skang ni mmg cara b’pk anak2 da len.. Pemikiran lebih drastik.. Kuat memberontak.. Cara yg sy gunakan adalah melalui sindiran di selit humor dan penceritaan tingkah laku..

    makin marah dowang.. Makin memberontak.. Nanti dowang ckp kita kurang prihatin dan mulala buat benda -ve

  67. mrs teddy says

    [Comment ID #3088 Will Be Quoted Here]

    mmg ade btul ape yg jentayu katakn.. tp bkn la salah ibu bapa je..

    [Comment ID #3091 Will Be Quoted Here]
    my dear,nape harus salah kn parents semata-mata kalo diri anak2 mreka tu sendiri yg pilih tuk merempit n terlibat ngan masalah sosial..
    lgpun xsmue diorg nie dr famly yg bermasalah..
    kalo kate parents die dok mrh2 sgt pun diorg memberontak n ikut bdk2 yg xelok jgak..
    susah nk ckp kalo pasal nie..
    kalo dlu xramai yg lari rumah,tp skarg ade yg kne mrh je lari rumah..
    mrs teddy pnah ade kwn mcm tu.. die wat mcm tu sbb memberontak kat parents die..
    padahal kalo ikutkn mse tu die xla bdk mane pun n blh pk rasional sbnr nye..
    tp die yg pilih nk lari rumah kn..

  68. mia says

    [Comment ID #3017 Will Be Quoted Here]

    hi bernt! risao mia takdew ekk… huhukk…. aew jugak orang risao pasal mia…, hmmm… mia ade laaa… mia kan ngah frust, pastuh mia tak sihat plak, so mia relaks la dlu…, banyak amik mc…

    so, apew citer bernt? new year kat manew plak?

  69. says

    :-w hurmm… nape wat mcm 2.. xde gunakan… even mia wat mcm 2 dia xkan kembali pada mia… semua org susah bile mia wat mcm 2

    especially u’r parent… kesianla kat dowang.. ok :)>-

  70. mia says

    [Comment ID #3209 Will Be Quoted Here]

    alaa.. mia tak abes cakap laei… mia bukan makan ubat overdos sebab si die… mia sakit perut, period pain! mia makan ponstan, n than, terlebih makan tu yang kena heartburn attack!

  71. mia says

    [Comment ID #3213 Will Be Quoted Here]

    mia telan 2 bijik sekaligus! da sakit sangat…, lam sehari 4 bijik…, mia tak penah sakit sgt be4 ni, ntah tiba2 lak sakit…. nanyeeee…. nasib baik tak kena tahan wad!

  72. mia says

    [Comment ID #3220 Will Be Quoted Here]

    oouihhh… tak bley camtu bernt! nanti effect die truk! mia pown asal2 gastric ugak.. lama2 jadik heartburn….

  73. mia says

    [Comment ID #3281 Will Be Quoted Here]

    pempuan mcm kucing nak dibelai slaloo… tapi mia macam harimau! kalo tersalah belai, mia makan orang yg belai dan manjew kan mia.. hahaha..

  74. mia says

    [Comment ID #3315 Will Be Quoted Here]

    hakhak… bernt jahat! men2… sbnarnya bernt doc haiwan… ksian mr teddy…

    heartburn tu asalnya sakit gastric, tapi bila da tahap takleh kawal, kronik sangat.. jadik la heartburn… dalam bahasa melayu nya pedih ulu hati..

  75. mia says

    wah3… beruntung nya mia… arini 2 orang puji mia pandai, tadi boss mia, skg bernt lak… jgn2 bernt sakat2 mia tak… hmmmmm:-?

  76. says

    nah munga tuk mia…..

    @};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

    @};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

    @};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

  77. mia says

    [Comment ID #3367 Will Be Quoted Here]

    da terlebih….. kalo bley bawak balek, tak muat keta mia niw…. keta letak atas atap…

  78. mrs teddy says

    [Comment ID #3318 Will Be Quoted Here]

    nie jantung sape yg berdegup kencang nie?
    jantung bernt ke? maklum la dh dpt sembg2 ngan mia dh..

    [Comment ID #3320 Will Be Quoted Here]

    uish..sape yg brani main2 kn mrs tedddy nye hubby nie?
    nk kne lesing yek? :-ss

    [Comment ID #3361 Will Be Quoted Here]
    amboi2.. stiap ari bg bunga kat mia..
    kanda.. dinda pun munga jgak..
    nk mcm mia dpt.. leh x? ;;)

  79. mia says

    mowning guys n gals yang chat tc ariniw…!!!!
    mia ngah mencari lelaki yang sejati..,
    sapew bley tolong mia?
    mia kasi munga….
    @};-<:-p

  80. mrs teddy says

    [Comment ID #3421 Will Be Quoted Here]
    macih kanda..
    tp 1 je yek?
    nk manyak2 munga mcm mia dpt.. :d

    [Comment ID #3423 Will Be Quoted Here]

    betul2.. ;)

  81. mia says

    [Comment ID #3462 Will Be Quoted Here]

    tak jumpa laei…

    [Comment ID #3517 Will Be Quoted Here]

    nah! mia kasi munga!

    @};-<:-p

  82. mia says

    macamana ciri2 lelaki sejati.., dan apakah yg lelaki sejati impikan dari seorang wanita idamannya?
    sapew2 yg bernama lelaki, sila la menjawap nya dengan tenang.. huhu..

  83. says

    cirinya samalah mcm di atas… bg apa yg dia impikan adalah… dia boleh ‘menumpang’ segalanya dengan seorg wanita… dia ingin berkongsi segalanya.. mengembirakanya dan melakukan sesuatu yg sentiasa memberi kejutan dalam hubungan, supaya hubungan akan sentiasa ceria dan terasa baru berkenalan..

  84. mia says

    hakhak.. u noe wat, mia suka btol tengok mrs teddy ngan mr teddy..
    cam bahagia glew… so sweet! comey…
    kalo mia dapat cinta sejati cam dorang, kan besh! :x

  85. mia says

    [Comment ID #3566 Will Be Quoted Here]

    jeles yg membina… mia pown jeles gak..,
    mrs teddy msti cantek, baek, tolak ansur, dats y la mr teddy sayang sangat uuu….

  86. mia says

    pemalooo? mia tak maloooooooo… hehe… setiap orang mesti adew sifat malooo kan, tipu la kalo cakap tak maloo, mesti adew jugak prasaan maloo…. bernt! penah becinta, penah jatuh cinta, tapi kenapa putus cinta?

  87. NAZIHA says

    erm.. di mana cinte sejati ku? dah puas naz merantau dari selatan ke pantai timur.. utara belum lagi.. heheh.. mane lar cinte sejati.. naz sunyi kekadang.. huhuh.. sunyi yang buatkan naz menjeruk rase.. pedih pun ade.. adeih… erm.. cinte tu 1 keperluan n pelengkap idup.. tui x..?

  88. mia says

    [Comment ID #3710 Will Be Quoted Here]

    try p kelantan… bernt adew sanew.. huahuahua.. jangan marah bernt!
    mia kasi munga…
    @};-

  89. mia says

    mia pown adew msalah jugak!
    mia syg btol ngan faizal.., mia rasa dielah satu2 nya cinta mia…
    da takleh bt pape dah.. tahap kritikal…
    bila ada insan lain yg ikhlas dgn mia..,
    nak jadik kan mia wife.. nak jadik kan mia gf…
    tapi… tak terbuka hati ni tuk mereka..
    mak pown dah runsing ngan keadaan mia…
    dia cakp mia da tak cam dlu..,
    after clash ngan faizal, mia da 2x excident.., nasib baik tak injury…
    mia rasa bt masa ni takleh bt kptsan apew2 lagik…
    mia terlalu menaruh harapan tinggi tuk faizal.., sebab tu jadik cam gni.. ~:>

  90. mrs teddy says

    [Comment ID #3728 Will Be Quoted Here]

    yeah..
    mmg la ble kter kehilangan org yg kter syg tu kter down sgt2..
    tp bg mrs teddy, better kter berpisah hidup dr berpisah mati..
    kalo bpisah idup at least kter tau yg die masih ade..
    n kter pun bahagia ble tgk die bahagia..
    walaupun bkn bahagia dgn kter dh.. :)

  91. mrs teddy says

    [Comment ID #3570 Will Be Quoted Here]

    hehehe.. xperlu tuk cantik kalo nk menyayangi seseorg coz it will fade..
    mrs teddy ske kalo katakn sedap mata memandang…
    n ble terpandang si die,kter akn rase tenang n hepi je..
    ilang smue masalah n rase sdey ble tpandang si die.. :) ;)

  92. NAZIHA says

    alhamdulillah naz bahagia skang.. semenjak putus cinte yg lame dlu naz jadi lebih bahagia.. wlu pun sunyi tu duk kaco.. but ade membe2 n family yg myygi.. alhamdulillah.. :) kdg2 rase hidup single nih lebih ok.. tp samapi bile tui x.. x kesah ler.. nanti akan ku temui cinte sejati tu kot..

    mia jgn sedih yea.. kwn naz pesan, kalo kite nak dpt cinte sejati mmg sukar, sbb kite kene mengharungi byk cinte palsu.. mia sabar ek.. naziha doakan moge mia dpt true love.. n bahagia.. ;) mia jgn sedih.. kwn2 kan ade. family kan ade.. we all cintekan mia..:)

  93. jentayu says

    [Comment ID #3728 Will Be Quoted Here]

    “ Boleh jadi kalian membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagi kalian. Dan boleh jadi kalian mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kalian. Allah Maha Mengetahui kalian tidak mengetahui.” (QS. Al-Baqarah 216)

    Dalam quran pun tuhan dah ckp. knp kena ikutkan sgt perasaan? bangunla!

  94. says

    [Comment ID #3758 Will Be Quoted Here]

    betul tu. semua tc pun sayang pada mia. btw mia kene ingat, bukan mia sorang je yang sedey. ada ramai lagi yang sedih dari mia taw. ;)

  95. mrs teddy says

    [Comment ID #3754 Will Be Quoted Here]

    mydear nie nakal tau..
    dinda mangi je.. n xcomot je..
    comot kalo mamam eskem jela..hahaha :”>

  96. mia says

    korang sume nak taw???

    mia kenal ngan sorang mamat ni, da lama kenal tapi die trus trang ngan mia baru niw.., die ckap die syg mia… die da taw mia clash ngan faizal,…. masalhnya mia tak suka! bukan tak suka die… tapi die cakp die tak leh nak komit btol2 lagi pasal cinta! die mmg ramai gf… tapi die mmg sayang mia…, die cakap sanggup tak mia trima die… mia kena bagi die masa tuk btol2 komit ngan mia.. nak jadikan mia wife..
    mia tak paham.. die suruh mia sabar.. mia pown sbnr nya da tawar ati ngan lelaki niw,,,, mia silent jew time tu.. tak bagi apa2 jawapan!
    korang sume leh tolong mia?=((

  97. Nurul says

    [Comment ID #3350 Will Be Quoted Here]

    kt nurul takdak ka…?? :(:(:d
    takdak org ty psl nurul pon…
    mrs teddy dh lupa nurul ek.. :(
    mia pun dh lupa nurul ek…. :(

  98. mia says

    [Comment ID #3895 Will Be Quoted Here]

    silent…, mia redha.. aritu mia cakap nak jumpe die kan.. nak face to face.. tapi die cakp tanak.. sebab tanak kecoh2 lagi.. baru2 ni mia dapat taw exbf mia still warning die lagik.. mia redha jelah.. kalo die btol2 syg mia , die dtg cari mia.. kalo terlambat, nsib die laa.. mia ramai peminat skg ni taw! tapi malas la nak layan sgt..pewning…

  99. Nurul says

    [Comment ID #3897 Will Be Quoted Here]

    hurm…nurul rs elok la mia lepaskan ja la dia tu…
    nmpk sgt dia tak sggup nk hadapi risiko dgn mia..
    dh elok ada peminat tu,cuba la bangun bina hidup baru…
    it’s up to you…..

  100. mrs teddy says

    [Comment ID #3908 Will Be Quoted Here]

    xyah la kalo die xleh nk bg commitment mcm tu..
    kalo btul2 die leh bg commitment,nape die suh mia sabar?
    sedangkn die yg nk kn mia sbnr nye kn?
    nampk sgt yg die nk main kn prempuan je…
    baik toksah layan..
    kang wat poning jerk..hahaha :)
    lain la kalo 2-2 mmg bg komitmen tp hubungan tu xleh nk slamat lg dh..
    nie kang mcm susahkn diri kter je.. :)
    tp terpulang la pada mia..
    mrs teddy bg pendapat je :d

  101. mia says

    [Comment ID #3912 Will Be Quoted Here]

    mia pown rasa cam gitu.. mia tanak frust bt kali ke2..
    lagi pown ati mia still tuk faizal even die ngan mia skg da renggang..
    mia sayang sangat ngan die.. harap2 satu ari nnt, mia jumpe orang yg bleh gantikan faizal di hati mia..

  102. mrs teddy says

    [Comment ID #3913 Will Be Quoted Here]

    insyaAlalh tp time tu mia jgn la membandingkan faizal n si die plak tau.. :)

  103. says

    [Comment ID #3874 Will Be Quoted Here]

    hurmm… xnak komit? tp sayang… ramai gf… dier ke yg ckp nak jdkan wife? btw.. komitmen nie adalah sesuatu yg amat besar.. mereka yg benar2 paham tentangnya sahaja akan sanggup menghadapinya..

    bg sy pasal komit letak kat tepi… kalau dia da bole sayang kita.. secara automatik dia ble komit.. ermm.. maybe dier nak menguji kot?

  104. mia says

    [Comment ID #3933 Will Be Quoted Here]

    menguji? kadang2 rasa macam sume lelaki takleh caye..
    mia sedey la cam gni..
    bila ada je insan yg lamar mia, mia jadi tawar ati..
    tapi.., arap2 mia jumpe jugak orang yg betol2 sayang dan hargai mia..
    mia pn terbuka pintu hati ni tuk si die..
    apew pown, mia tak bagi apew2 jawapn tuk si die.. malas!!!!!

    :-|:-|

  105. mia says

    [Comment ID #3941 Will Be Quoted Here]

    ooo.. datang cni… patot la silent jew.. datang kejew ke bercuti?
    berubah cuaca..mudah dapat flu.. mia alhamdulillah..
    beransur sihat..bernt tak sihat, mia bt kat coffee yew..

    ~o)

  106. mia says

    [Comment ID #3951 Will Be Quoted Here]

    laaa.. camnew nak jumpe.. bernt tak kasi tao!
    contact number takdew ke?
    :d

  107. Mrs Teddy says

    [Comment ID #6009 Will Be Quoted Here]

    fikir kan keburukan jika awak masih teruskan hubungan dengan si dia..

  108. jasadku.. says

    alhamdulillah..smua ada pd bf..:”>:xtak kira apa pun dugaan,halangan,dpt kt tempuhi dgn tabah ye??slm 2 thun pun bnyk dugaan..strudnye bgaimn??harap allah mndgr doa ag..agar kt bhgia..amin

  109. says

    kpd semo lelaki d dunia ini, jgnlah,,walaupun ada yg xberape nak smart….:-b8-x ..ingatlah Allah s.w.t jdkan kamu di muka bumi ini ada sebabnya…jkalau rupe paras yg hawa pentingkan jd kamu jagalah agama kamu, jadikan ia sebagai pegangan hidup kamu,….l-):)….pikir2kanlah…..:-

  110. violet says

    uhuhuhu….kat ner nak cr cinta sejati tu…..sedeyy igt cinta nie…naper perlu ade suke n duka,,,,:(:(

  111. pencinta wanita says

    Sayangku,
    kenalilah musim hujan yang basah
    dan kemarau yang meranggaskan daun-daun kering
    di sepanjang hari dalam dua belas purnama
    karena cintaku bersemi di dua musim
    kenalilah gelisah angin di antara buluh-buluh bambu
    yang meliuk ke kanan dan meliuk ke kiri
    yang menggemerisik di antara sunyi
    karena ada bisikan tentang gelisahku
    ketika senja turun di bukit-bukit tak berpenghuni
    ada rona yang dilukiskan pada latar langitnya
    merah membara dan kadang-kadang lembayung
    kenalilah warnanya yang disapukan dari rinduku
    sayangku,
    malam-malamku adalah catatan tentang cinta
    dinginnya menghangatkan dan memberi aroma rasa
    aku jejaki purnama yang tenggelam di antara awan
    dan aku ingin terbenam bersama cinta yang kau bawa
    :x

  112. makhluk Allah says

    entah la susah da nak cari lelaki sejati skrg..kita setia mcm nak giler pon,dah cuba cr yg terbaik pon masih gak di curangi oleh lelaki2…

  113. makhluk Allah says

    kadang2 aku rasa hidup ni tak perlu lelaki kot..sbb aku frustrated jer ngan kaum lelaki ni..dulu aku penah la bercinta tp skrg aku cuak jer ngan cinta ni..better aku buat benda yang aku suka..sbb kalau aku tau la dulu cinta tu sakit ..mati hidup semula pon aku x nak bercinta..penat jer aku setia dulu..dah cuba jadi yang terbaik pun kena mainkan jugak..susah gak kdg2 bila pikir benda ini..skrg ni hidup aku lebih happy tanpa cinat lelaki..aku bahagia jer..so kpd sapa2 yg frust tu hidup perlu di teruskan..walaupun cinat tu x ada utk lelaki..tp leh bagi dan banyak lagi cinta utk kuage, kawan2 dan semua org yg kita sayang..

  114. silver_planet says

    huhu, cian dier, cam dah pasrah jewk ngan cinta, huhu
    naper ler cinta nih wat owang leyn makin derita eak???:-?

  115. makhluk Allah says

    sbb cinta tu ..ntah aku pon susah nak ckp apa….still mcm prinsip skrg jugak.no more love again in my life for other men’s ..cukup ar sakit sekali fobia aku…

  116. says

    [Comment ID #11283 Will Be Quoted Here]
    yg dah lepas lepas la…mgkin prinsip awk kena ubah skit la kot..sbb u tak jmpa mr rite lagi…mgkin skrang u keciwa tapi kedepan2 kebahagiaan menanti u …tak gitu?? cinta itu kan anugerah…normal la kita bertemu dgn org yg salah dlu sblum kita berjumpa dgn org yg betul2 utk kita…..insyaallah…byk doa la k:)

  117. silver_planet says

    [Comment ID #11289 Will Be Quoted Here]

    baikkkk,…. :d

    [Comment ID #11283 Will Be Quoted Here]

    tp takkan kiter nak sendiri selamanya kowt, mesti kita nak ade teman yang akan temankan kita di kemudian hari, kan??? ;;)

    [Comment ID #11291 Will Be Quoted Here]

    yes, chaiyok2…

  118. says

    aaah….kalau takde teman hidup mmg sunyi pun….tu la pasl kalau kita tgk org2 tua @ atuk2 pun kawin lagi bila tua…biar ade peneman…:)>-

  119. silver_planet says

    [Comment ID #11306 Will Be Quoted Here]

    erm…

    [Comment ID #12748 Will Be Quoted Here]

    erm, betul tuh…jgn disiakan mereka2 nih…

  120. eyka says

    eyka prnah cple gan laki cmnih..
    tpi dya bkan sbangsa gan eyka..
    dya kwan klas eyka,,kwan baik x-bf eyka..
    dya mcm ikhlas sgt ngan eyka..
    dya g twu mak dya tntg eyka n mak dya pun ok jer..
    wlowpun x sma agama tpi dya sgt2 mghormati eyka..
    dya x prnh mnyntuh eykA@wat bnda yg eyka x ske..
    dya snggup wat ape jerk utk eyka..
    dya ajar eyka tntg subjek yg eyka x phm,,adakala dya yg wat homwork eyka..
    dya rehat n mkan skali gan eyka,p blik sains,seni,muzik n ke mne2 jer brdua,,
    blik umah pun dya teman.
    berbeza skali gan laki mlyu..
    eyka x der la cun mne besa jer tpi rmai gak balak mlyu brknan kt eyka..
    ade yg perli2 eyka ckp dh x der laki mlyu ker nk cple??
    tpi eyka wat x twu jerk kt diowg..
    tpi last2 hbungn ktorg ptus jgak coz eyka yg mntak..
    dya trlalu cmburu pda laki mlyu yg mmg sngaje nk wat dya cmburu..
    n kteorg dh sling brmaafan tpi dh x ckap lgi..

  121. tuan_muda892000 says

    :x:-|=|…alangkah bahagianye jika sy dpt bertemu dgn wanita yg sejati…sy suka wanita yg memakai purdah……….. :-?

  122. love_me says

    lelaki sejati memang sukar kite perolehi…
    tapi apabila kite mendapatnya, jglah ia…
    kerana sukar untuk mendapatkan lelaki sejati di zaman ini…

  123. BEE says

    AIYAK….BIASALA SILVER….GAJI KASI UP EK……LOVE TNYA SILVER, BEE TLG JAWABKAN LA….AIYAK..SLAAH TMPT RASANYE..HUHUHU..AIYAK…JAP BEE TERBANG KE SARANG ALIK EK

  124. BEE says

    [Comment ID #16827 Will Be Quoted Here]
    HEHHEHE..BEST2…NI DH TERLEBIH CUKUP BULAN LA SILVER…MANANYE???GAJI????
    [Comment ID #16828 Will Be Quoted Here]
    HEHEHE..BARU TAU EK…SSSHHHH..JGN BITAU ORG LEN TAU…KITA 2 JE TAU..TAU..TAU….

  125. says

    hmm slalunyer lelaki macamni lar yang dipersiakn oleh SESETENGAH wanita..huhu..sebab per?? sebab diorang tak hensem..tapi pasal diorang tak hensemlah tuhan kurniakan sifat2 camnih…kalau hensem jarang lar de sifat camniii..rare giler, KEBANYAKANNYER player..hmm..hanye pandangan saye[-(

  126. rini says

    lekaki sejati mmg sulit di dapat, ttp asal dia bisa menjaga kita dgn baek dan sayang pada kita bagi ku dia sudah jd lelaki sejati…….ya kan bro..:d:d:d

  127. ***eiRa_CutEz*** says

    sy penah putus cinta….that guy really handsome………… he’s perfect!…..tp sy trpaksa lupakan dye….family sy x merestui nya….ats sebab2 tertentu…sy frust cecgt…..
    at least…..sy single…..beberapa hri kemudian….i’m found a guy….dye baek cgt kteorg declare jd ‘couple’…..terubat luka d hti…. he’s make me always happy n fall in love with him….syukur cgt….. bg sy….dye cgt sempurna dan lelaki sejati…..dye cgt istimewa…..he’s my mr right!!….dan kini hubungan kami sudah menjangkau 9 bulan….3 bulan lg nk sambut our first anniversary… he’s my love….true love…..i love u very3 much my bby love…. sy cgt2 bersyukur….terima kasih cinta….eira_afi 4ever!!!!!!!!
    love:xlove:xlove:xlove:xlove:xlove:xlove:xlove:xlove:xlove:x
    ‘HARGAILAH CINTA’BERSYUKUR ATAS RAHMAT ILAHI… KERANA…… CINTA ITU KURNIAAN ILAHI….kehidupan tanpa cinta seolah2 seperti pokok tanpa cahaya mentari…ia saling memerlukan….:):):)
    make our life…full of love….that’s the happines….;;);;);;)

  128. Jho says

    People in the north, the mountain is beautiful.
    I Still ……..
    People in the south, the sea is beautiful.
    I Still …….
    People in the east, the stars are beautiful.
    I Still …….
    People in the west, the beautiful jewel.
    I Still ……
    People in the north, south, east, west, still ….
    I says, pretty
    bred male…….

  129. pink says

    kalau kita sentiasa mengingati seorang lelaki yang kita hanya kenali tanpa dia mengenali kita..adakah kita boleh bertemu dengannya suatu hari nanti dan dia akan mencintai kita?????
    tolanglah berikan jawapan

  130. aku ratu pencinta says

    seseorg pompuan betul2 syg kat lelaki tu jika:
    1. dia slalu ckp sebut bincang pasal pakwe dia dgn teman rapat dia.
    2. gerak geri air muka cara pandangan betapa dia memberi perhatian fokus pada si lelaki tu juga bleh tahu camne sygnya dia kat lelaki tu.
    3. dia sanggup korban apa saja demi lelaki tu(yg gadai badan tu abaikan..tu xwaras.
    4. dia akan berusaha gumbirakan,tidak rela lihat org kesayangan berduka sedih apatah lg kerana dia.

    oh…itu berlaku pd sy bila sy sayangkan dia.hihihi.

  131. sham says

    aku tak tahulah aku ni setia atau tak…tapi aku harap sesiapa jer yang melawat website ni,tolong bagi komen ye…
    saya ader sorang awek..kitorang dah bersama dalam masa setahun lebih,,tak tahulah macam mana hubungan kitorang..kitorang slalu sangat gaduh,kdg2 saya sendri dah fed up..dia pun sama gak…
    apa yang saya rasa,dia pun dapat rasa…entah jodoh,entah tidak…tapi yang penting,walau macam mana hubungan kitorang,kita tetap mencintai..
    sehingga satu hari,waktu dia lam plkn…tiba2 dia mengamuk ngan saya,,pasal saya bawa kawan perempuan saya keluar makan…yelah,dah lima tahun tak jumpa,mesti nak ceta2 kan?tapi dia tetap mengamuk,,sedangkan dia kantoi bermesej berrSYG2 ngan kawan dia,apa ceta???saya sabar gak…dah lah dia ni tak dapat di tegur,marah lagi lah….konfirm merajuk lama2….tolong lah wei,,,cmana ni?aku cint sangat kat dia….

    • Mala says

      saya nasihatkan buatlah sembahyang istiharah, minta petunjuk dari Allah…
      mungkin itu yg terbaik…

  132. newOldt's says

    :oops: hehe.. I already fine my lelaki sejati.. tpi xtau sama ada dia akan menjadi milik ini secara hakiki ataupun tak… huhu.. :cry: I really wish that he’ll gonna be mine oneday.. halal for me i means.. And his name is Abdullah Yesil.. I’ll always pray for him… no matter what.. :oops: coz I love him for the sake of Allah.. the more he get closer to Allah and Rasulullah and Islam, the more I will love him.. Sarangeyo my brother Abdullah.. :oops:

  133. says

    :D llaki sjati….hem….llaki sjati smmangnya mnjdi idman bgi stiap wanita dlm dnia ini….trmsk sha sndri……so sha hrp sha brjmpa lh dng llaki sjati ni suatu hri nnti insyaallsh…..amin…..

  134. princess ifamy says

    [Comment ID #29544 Will Be Quoted Here]

    to sham…ur name same ngan xbf sy…juz ur info je…k…camni eh…pd saye…ape2 pn kite kmbali pd pencipta…klu ade jodoh walau ape pn rintangan ttp akan bersatu…tp klu x de jodoh wlu syg cmane pn,wlu jg n ushe cmane pn ttp xgne sb dye bkn jodoh kite…dn skang kmbali pd pcipta…mtk ptunjuk pd Allah…jgn sampai awk dah terlalu jauh dan dah terlambat..mtk ptunjuk skang…wat isitiharah n doa mtk pd allah ape yg awk nk…jika dye jodoh awk minta temukanlah semula awk dan dye atas landasan agama yg benar,dan temukan dlm keadaan yg sgt baik….jgn putus asa..nt syaitan tepuk tangan…ingat allah 2 x penah tidur dan xkn tidur…percaya pd janji allah k…hidup bia berasa kn bertuhan sham…sori klu ape yg sy ckp ni blh buat awk mara.salam.

  135. amar diah says

    Salam sahabat semua..rupanya ramai yang mencari lelaki sejati..Alhamdulillah..diri kalian inginkan kebaikan demi suatu hari yang pasti dalam hidup kita semua..kita cintakan manusia..tapi manusia yang benar cinta kan si pemilik diri ,Allah susah nak cari dengan seikhlasnya..kita haq Allah..jgn risau masalah yang melanda didunia,hadapi hari kalian dengan yakin diri anda adalh haq Allah..lelaki sejati bukan semulajadi sejati..sejati mereka datang dari hati dan perilaku yang boleh dibentuk..sentiasalah bersyukur..insyAllah segala terbaik untuk kalian..semua hal menjadi terbaik bukan sebab ia terbaik dari asalnya,tapi kita yang menjadikannya terbaik..Yakin pada Allah…

  136. Ebal Moonfang says

    kalau nak cari 100% cam akt atas nie memang susah jumpe,tapi kalau btul nak cari lelaki yang boleh PAKAI kebanyakkannye dari para² gamers,mereka² golongan yang kurang bercampur dgn perempuan =)

  137. kissFulloftears says

    kalau korang dah 4 taun berkapel then tetibe break,slalunye bape lame korang akan dpt cari pengganti bf/gf korang?

  138. says

    da brthun dah…xjmpe2 gk………sng cite cmni lah kalau ada jodoh xkan ke mana…so,we just need to be patient and just wait and see what will happen soon…. :P i just want to be a simple person….

  139. says

    Da brthun mnungu da..ampai x leh trme owg laen krne die!!!!!!n da ptus ace..cnang cte x de hrpan la..kte owg ade jdoh x kmne???p krng pcye la nan jdoh..now,tnpe die kte akn hdp lbh aman n x d,knkg…………………. :wink:

  140. nur says

    sgt bertuah jika seorg wanita memiliki cinta sejati dr seorg lelaki…jeles aku tgk kwn2 perempuan aku yg dpt cinta sejati dr suami diarg sbb aku rase even dh kawin pun suami kita bukan hak mutlak kite sebab hati diaorg msh boleh letak ruang utk 3 hati lagi. dan ade jgk lelaki yg msih mencintai perempuan lain walaupun dia ade dgn kite…jgn marah ea kaum adam coz ni hanya luahan hati seorg perempuan..

  141. Noriayati Binti Saman says

    Cinta sejati lelaki???………………….. Xtahulah orang saya cintai telah lama pergi bersama jiwa saya tapi ….ada ke orang yang seperti dgn dia selepas ni… yang ada hanyalah mimpi2. lelaki zaman skg hanya mengambil kesempatan atas apa yang kta ada 2ja…………….saya benci lelaki masa kini………..
    saya cuma ada Badizoman Ahmad Pandi …………….. Saya amat mencinati dia………

  142. says

    Saya suka kata – kata ini :

    Sabar itu iman…
    Duit bukan kawan…
    Dunia hanya pinjaman…
    Mati tak berteman…

    Iman itu sangat penting bagi setiap lelaki. Semuanya bermula dari Iman seseorang lelaki.

  143. lyneyellow says

    i rsa xtwla..i da puya bf.tp mc tfkir cari len..menyesal xtrima cinta ‘boy’ kerna tpaksa berpisa coz frinz…i mahucari llki yg benar2 setia…da malas nak layan meka yg owez permainkan cinta….

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *