Rahsia Bulan Kelahiran

Berikut disenaraikan kajian mengenai bulan dan sikap anda, yang telah dijalankan oleh Yang Berbahagia Dato’ Dr. Fadzilah Kamsah.

JANUARI

  • Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
  • Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
  • Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
  • Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
  • Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
  • Pandai mengambil hati orang lain.
  • Pendiam kecuali telah dirangsang.
  • Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
  • Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
  • Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
  • Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
  • Cukup sayang pada kanak-kanak.
  • Suka duduk di rumah.
  • Setia pada segala-galanya.
  • Perlu belajar kemahiran bersosial.
  • Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

  • Berfikiran abstrak.
  • Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
  • Bijak dan pintar
  • Berpewatakan yang mudah berubah.
  • Mudah menawan orang lain.
  • Agak pendiam.
  • Pemalu dan rendah diri.
  • Jujur dan setia pada segalanya.
  • Keras hati untuk mencapai matlamat.
  • Tidak suka dikongkong.
  • Mudah memberontak apabila dikongkong.
  • Suka kegiatan yang lasak.
  • Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
  • Mudah mempamerkan marahnya.
  • Tidak suka benda yang remeh-temeh.
  • Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
  • Sangat berani dan suka memberontak.
  • Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka hiburan dan sukan.
  • Suka benda yang bersifat seni.
  • Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
  • Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
  • Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
  • Belajar untuk mempamerkan emosi

MAC

  • Berpesonaliti menarik dan menawan.
  • Mudah didampingi.
  • Sangat pemalu dan pemendam rasa.
  • Sangat baik secara semulajadi, jujur pemurah dan mudah simpati.
  • Sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran.
  • Suka pada kedamaian.
  • Sangat peka pada orang lain.
  • Sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain.
  • Tidak cepat marah dan sangat amanah.
  • Tahu membalas dan mengenang budi.
  • Pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam.
  • Kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal.
  • Suka berangan-angan.
  • Suka melancong.
  • Sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi.
  • Kelam kabut dalam memilih pasangan.
  • Suka dengan hiasan rumahtangga.
  • Punya bakat seni dalalm bidang muzik.
  • Kecenderungan pada benda yang istimewa dan baik.
  • Jangan terlalu mengikut selera atau perasaan

APRIL

  • Sangat aktif dan dinamik.
  • Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
  • Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
  • Punya daya mental yang sangat kuat.
  • Suka diberi perhatian.
  • Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
  • Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
  • Sangat berani dan tiada perasaan takut.
  • Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
  • Emosi cepat terusik.
  • Cuba kawal perasaan.
  • Kecenderungan bersifat pendendam.
  • Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
  • Kuat daya ingatan.
  • Gerak hati yang sangat kuat.
  • Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
  • Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
  • Sangat cemburu dan terlalu cemburu

MEI

  • Keras hati & tegas.
  • Kuat semangat & bermotivasi tinggi.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Mudah marah apabila tidak dikawal.
  • Pandai menarik hati & perhatian orang lain.
  • Perasaan yang amat mendalam.
  • Cantik dari segi mental & fizikal.
  • Tidak perlu dimotivasikan.
  • Tetap pendirian, tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain.
  • Mudah dipujuk.
  • Bersikap sistematik (otak kiri).
  • Suka berangan.
  • Kuat daya firasat memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu.
  • Bahagian telinga & leher mudah diserang penyakit.
  • Daya khayalan yang tinggi.
  • Permikiran yang tajam.
  • Pandai berdebat.
  • Fizikal yang baik.
  • Kelemahan sistem pernafasan.
  • Suka sastera, seni & muzik serta melancong.
  • Tidak berapa suka duduk di rumah.
  • Tidak boleh duduk diam.
  • Tidak punya ramai anak.
  • Rajin dan bersemangat tinggi.
  • Agak boros

JUN

  • Berfikiran jauh & berwawasan.
  • Mudah ditawan kerana sikap baik.
  • Berperangai lemah lembut.
  • Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.
  • Idea yang terlalu banyak di kepala.
  • Bersikap sensitif.
  • Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).
  • Sukar melakukan sesuatu dengan segera.
  • Bersikap suka menangguh-nangguh.
  • Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.
  • Cepat marah & cepat sejuk.
  • Suka bercakap & berdebat.
  • Suka buat lawak & bergurau.
  • Otaknya cerdas berangan-angan.
  • Mudah berkawan & pandai berkawan.
  • Seorang yang sangat tertib.
  • Pandai mempamerkan sikap.
  • Mudah kecil hati.
  • Mudah kena selsema.
  • Suka berkemas.
  • Cepat rasa bosan.
  • Sikap terlalu memilih & cerewet.
  • Kurang mempamerkan perasaan.
  • Lambat untuk sembuh apabila terluka hati.
  • Suka pada barang yang berjenama.
  • Mudah menjadi eksekutif.
  • Kedegilan yang tidak terkawal.
  • Sesiapa yang memuji, dianggap musuh. Siapa yang menegur dianggap kawan.

JULAI

  • Sangat suka didamping.
  • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
  • Agak pendiam kecuali dirangsang.
  • Ada harga dan maruah diri.
  • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan.
  • Mudah dipujuk dan bercakap lurus.
  • Sangat menjaga hati orang lain.
  • Sangat peramah.
  • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya.
  • Berjiwa sentimental.
  • Jarang berdendam.
  • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan.
  • Tidak suka benda remeh-temeh.
  • Membimbing cara fizikal dan mental.
  • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang.
  • Layanan yang serupa terhadap semua orang.
  • Tinggi daya simpati.
  • Pemerhatian yang tajam.
  • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian.
  • Mudah dan rajin belajar.
  • Suka muhasabah diri.
  • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama.
  • Suka mendiamkan diri.
  • Suka duduk di rumah.
  • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan.
  • Tidak agresif kecuali terpaksa.
  • Lemah dari segi kesihatan perut.
  • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
  • Minta disayangi.
  • Mudah terluka hati tapi lambat pulih.
  • Terlalu mengambil berat.
  • Rajin dalam membuat kerja

OGOS

  • Suka berlawak.
  • Mudah tertawan padanya.
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah & bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Dahagakan pujian.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah & mudah mengamuk.
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
  • Cepat berfikir.
  • Fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin & dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
  • Suka mencari kawan

SEPTEMBER

  • Sangat bersopan santun & bertolak ansur.
  • Sangat cermat, teliti & teratur.
  • Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik.
  • Pendiam tapi pandai bercakap.
  • Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati.
  • Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur.
  • Kerja yang dilakukan sangat sempurna.
  • Sangat sensitif yang tidak diketahui.
  • Seorang yang banyak berfikir.
  • Daya pentaakulan yang baik.
  • Otak bijak & mudah belajar.
  • Suka mencari maklumat.
  • Kawal diri dari terlalu mengkritik.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Mudah memahami orang lain kerana banyak menyimpan rahsia.
  • Suka sukan, hiburan & melancong.
  • Kurang menunjukkan perasaannya.
  • Terluka hatinya sangat lama disimpan.
  • Terlalu memilih pasangan.
  • Sukakan benda yang luas.
  • Bersistematik

OKTOBER

  • Suka berbual.
  • Suka orang yang sayang padanya.
  • Suka ambil jln tengah.
  • Sangat menawan & sopan santun.
  • Kecantikan luar & dalam.
  • Tidak pandai berbohong & berpura-pura.
  • Mudah rasa simpati, baik dan mementingkan kawan.
  • Sentiasa berkawan.
  • Hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tak lama.
  • Cepat marah.
  • Macam pentingkan diri sendiri.
  • Tidak menolong orang kecuali diminta.
  • Suka melihat dari perspektifnya sendiri.
  • Tidak suka terima pandangan orang lain.
  • Emosi yang mudah terusik.
  • Suka berangan & pandai bercakap.
  • Emosi yang kelam kabut.
  • Daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan).
  • Suka melancong, bidang sastera & seni.
  • Pengasih, penyayang & lemah lembut.
  • Romantik dalam percintaan.
  • Mudah terusik hati & cemburu.
  • Ambil berat tentang orang lain.
  • Suka kegiatan luar.
  • Seorang yang adil.
  • Boros & mudah dipengaruhi persekitaran.
  • Mudah patah semangat

NOVEMBER

  • Banyak idea dalam perkara.
  • Sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya.
  • Berfikiran kehadapan.
  • Berfikiran unik dan bijak.
  • Penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa.
  • Pemikiran yang tajam.
  • Daya firasat yang sangat halus dan tinggi.
  • Sesuai jadi seorang doktor.
  • Cermat dan teliti.
  • Personaliti yang dinamik.
  • Sifat yang berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia.
  • Banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra.
  • Berani, pemurah setia dan banyak kesabaran.
  • Terlalu degil dan keras hati.
  • Apabila berkehendak sesuatu, akan diusahakan sehingga berjaya.
  • Tak suka marah kecuali digugat.
  • Mudah ambil berat terhadap orang lain.
  • Pandai muhasabah diri.
  • Cara berfikir yang lain dari orang lain.
  • Otak yang sangat tajam.
  • Pandai mendorong diri sendiri.
  • Tidak hargai pujian.
  • Kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi apabila berkehendak sesuatu.
  • Cuba sampai berjaya.
  • Badan yang sasa.
  • Kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam dan romantik.
  • Tidak pasti dengan hubungan kasih sayang.
  • Suka duduk d irumah.
  • Sangat rajin dan berkemampuan tinggi.
  • Amanah, jujur, setia dan pandai berahsia.
  • Tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

DISEMBER

  • Sangat setia dan pemurah.
  • Bersifat patriotik.
  • Sangat aktif dalam permainan dan pergaulan.
  • Sikap kurang sabar dan tergesa-gesa.
  • Bercita-cita tinggi.
  • Suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi.
  • Seronok bila didampingi.
  • Suka bercampur dengan orang.
  • Suka dipuji, diberi perhatian dan dibelai.
  • Sangat jujur, amanah dan bertolak ansur.
  • Tidak pandai berpura-pura.
  • Cepat marah.
  • Perangai yang mudah berubah-ubah.
  • Tidak ego walaupun harga dirinya sangat tinggi.
  • Benci pada kongkongan.
  • Suka berlawak.
  • Pandai buat lawak dan berfikiran logik

Artikel Cinta ini telah dikongsikan bersama oleh saudari Zahra di Forum Tentang Cinta.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. princces libra says

    lelaki???
    semuanya sama…..
    suka mempermainkan hati seorang wanita…
    bagi mereka dunia ini milik mereka..
    aku benci lelaki yang hipokrit…..
    syaitan yang bertopengkan manusia…..
    dasar lelaki……….
    dasar buaya…
    becciiiiiiiii

  2. l0lyp0ps says

    askm…bckp psl cinta nie…entah r…susa nk dtafsirkan…4 me love is something that we can forced…ia dtg sendiri… xle nk paxe2…skali die dtg susa nk lupekn…last 2 year…sy pnah love some1 from the 1st sight r…sy xthu die da ade awex…then bler da thu perghh…sedeynyer…klu thu awal kn bagos…myb sy xkn jatuh cinte kt die…until now i never told him that i love him…i just think better 4 me to keep it secret…besides i know he doesn’t love me…i’m just his friends…so sad…but what can i do??? i cannot change the past…huhu…so now i’m trying to 4get him…to all of you left some comments k…and wish me will meet some1 soon…haha…hopefully…

  3. princces libra says

    tertutupkah sudah hatimu…
    untuk menerimaku lagi…
    apakah keras hatimu……..
    xbisa lentur lagi..
    bukanku sengaja
    mahu kau terluka
    bukan niatku….
    ataupun mahuku untuk meninggalkanmu…
    aku masih sayang padamu…

  4. Vivin says

    =|Boleh juga ramalannya..we tapi ramalan buat kekasih ak kok gt ya..mudah2n ada yang ga pas aja diambil yang baik2 aj dech

  5. aku hanya aku says

    lolypops..
    crite ko lebey kurang cam aku..sedih bila mengharapkan sesuatu yang xpasti..jauhkan diri jika itu yg terbaik..pedihnya rasa.hurm..be rasional, k…

  6. says

    as’kum loly..insyaAllah..loly will meet some1 yg t’baik bt loly..dr azali lg DIA dh tentukan..b’doalah pdNYA semoga d ptmukn adm yg t’baik bt loly..xmau cdey2 ek..

  7. dxazz says

    amboi q-lq..terase aku..:(
    xsume laki la camtu..cam aku ni..3thn bercinta,pastu clash ngan awek aku..siap awek aku tu cari peganti aku lg tu..tp aku still tunggu dia sampai skang..sbb aku percaya dia tu jodoh aku..dah 2 thn lebih aku tunggu dia ni..skang dia solo balik,n skang aku dlm proses tackle dia blk..:x

  8. l0lyp0ps says

    thanx aku hanya aku ngn zahra…coz support sy k…insyaallah i’ll try my best 2 be rasional k…hope not to late…tp nape r kte slalu jatuh cinte pd org yg salah??? mcm stengah t’ske kt gf n bf org,stengah t’ske kt org yg xske kt kte, stengah t’ske kt org yg b’belas tahun tue dr kte,stengah kte t’ske kt org yg xpatot kte ske(cm prangai die xelok r…)tp time kte ske kt die kte bkn thu pn prangai die sbnanye cm2…
    nape byk sgt dugaan dlm cinte nie??? some time xsanggup kte nk m’hadapinye…tp ape kte bole wat??? kte nie byk kekurangan…btol x???
    leave some comments k…

  9. says

    :)salam loly..manusia mmg byk yg kekurgnye..xsmue yg smpurna..yg smpurna hanye DIA loly..dh lumrah manusia..mgkn lum tibe lagi jodoh yg sesuai bt loly..tp pecaye la bile tiba masenye loly akan jumpe yg t’baik bt loly..tiap2 manusia yg dijadikan mmg dah de pasangan nye..if kite dh jumpe pasangan yg betul yg serasi dgn kite..genggamlah die dn ksh syg die..b’doalah pdNYA semoga die menjadi milik kite..d smping tu jgn dilupakn solat hajat dn solat istkhrah mohon d beri petunjuk..d’permudahkn jdoh bt kite..

  10. says

    Mengapa dicari secantik Balqis, andai diri tidak sehebat Sulaiman..Mengapa mengharap teman setampan Yusof jika kasih tidak setulus Zulaikha..Mengapa mengharap teman seteguh Ibrahim andai diri tidak sehebat Siti Hajar..Mengapa didambakan teman sehidup yang sempurna Muhammad jika ada keburukan pada diri..Bimbinglah dirinya dan terimalah kekurangan itu sebagai keunikan..Carilah kebaikan itu pada dirinya. Bersyukurlah kerana dipertemukan dengannya dan berdoalah dia milikmu

  11. Shah says

    Erm… cinte nie sebenarnyer susah nak cakap… xpandai sgt nak bg pandangan tp sket2 2 bleh ler kot… setahu aku semua 2 berpangkal pada hati kiter sendiri… yer lah sebab ader jugk banyak kali degar orang cakap ” aku nie bukan berkire sgt, kalo dapat buruk pun xpe asalkan die setia…” <<< orang cakap ler… (kadang2 aku pun ader cakap) tp last2 ble dah ader yang setia die plak yang curang… (banyak kali berlaku kat kawan2 sendiri)… Entah ler aku masih xnampak ape sebenarnya maksud cinta sesama manusia (untuk sepasang kekasih yang tiada ikatan apa2)… yer lah yang aku nampak hanyalah cinta yang berlandaskan nafsu… Bukan nak mengata sesiapa ini cumer pangdangan aku dari pengalaman sendiri dan kawan2… (sebab nak kate aku nie setia xjugak..)

  12. says

    susah nak kate tentang cinta….kesimpulannya cinta ni suka duka kehidupan yang terpaksa kita hadapi dan tempuhi….itulah dikatakan realiti kehidupan…..kalau takde suka duka,macamana kita nak rase kebahagian hidup…..kalau takde suka dan duka,maka bosanlah kita dengan kehidupan….dah lumrah kehidupan….bila bercinta akan merasa liku-likunya….hanya Allah saja yang tahu……kesimpulannya,setiap manusai ingin merasai sebuah kasih sayang…..

  13. says

    susah nak kate tentang cinta….kesimpulannya cinta ni suka duka kehidupan yang terpaksa kita hadapi dan tempuhi….itulah dikatakan realiti kehidupan…..kalau takde suka duka,macamana kita nak rase kebahagian hidup…..kalau takde suka dan duka,maka bosanlah kita dengan kehidupan….dah lumrah kehidupan….bila bercinta akan merasa liku-likunya….hanya Allah saja yang tahu……kesimpulannya,setiap manusia ingin merasai sebuah kasih sayang…..

  14. says

    :)askum……………

    hai….salam kenal yaw…….
    q mo tny nich……

    kenapa sich co itu suka ngegombal??????????

    beri q tips donx gmn agar gak ke makan gombalnya????????

  15. says

    salam percintaan buat sahabt2 hehehe…ni, aku ada cple la jgak tapi sikapnya x mmbuat aku tertarik la…kdg2 aku xble paksa tuk sayang n cinta dia dengan sepenuh hati..:-w

  16. cypher says

    stat frm yesterday,aku single blk huhuhu.sdh jgk la..it’s hRD 2 accept.Moto ak skrang is “Every Man 4 Himself”

  17. leeya says

    Cinta….
    mmg indah …. jika pasangan kita sememangnya yang terbaik…
    tetapi jangan cinta manusia melebihi cinta kepada Pencipta….

    :)

  18. kakashi says

    asalamualaikum….hia pekabo smu.sye owg bru dalam website ni.huhuhuh……… hai PRINCESS LIBRA..i jus want u 2 know that not every male are the same.each of them are unic and complicated which is equal 2 woman`s behav.please dont judge a male jus because they hurt u.I`m saying this because there are still good men in which their heart is fully filled with love,honesty and kindness n of coz they still single.so my advice 2 u,never give up praying in ur pursuit 2 find the one u love=|:)>-

  19. says

    bagaimana cra kita nk tahu org 2 benar22 sukekan kita.sy de berkenan dgn seorg lki bdk kels sye.die srog pdiam dn ble tgk muke die aty sy tenang.die xpnh ckp dgn sye.tp ari2 skli je tgur sye 2 pn sbb die tgk sye sorng22.sye xpsti die ske sye ke x.sbb die ble berdepn ngn sye die mesti gelabah je muke die.sye pn hiran.adkh nie ptnde bhw die jgk pyai prsn yg sma mcm sy??:-?

  20. says

    sye igin mntk pndpt u all.mcner kite nk thu org 2 ske kt kite sprt kite suke kt die.sye de ske sorg hmba allah nie.die serg yg pdiam n pmalu.die xpnh ckp dgn sye.tp ari tbe22 je die pgil sye mse 2 tggl sye ngn die je 2 yg brni tegur.lgpn ble bdpn ngn sye die msti gelabah je.mst mcm malu je.sye pun hern.sye nk tny malu.so ape pndpt u all

  21. yatt says

    [Comment ID #21233 Will Be Quoted Here]

    perempuan dan lelaki sama je perangainya….
    kalau nak dapat pasangan yang baik….kita kenalah jadi orang yang baik (lelaki yang baik hanya untuk wanita yang baik, wanita yang baik hanya untuk lelaki yang baik) begitu juga sebaliknya… so fikir sendiri lah yeeee

  22. on3_zh4 says

    cinta itu aDlaH PENgoRbanAN…..Kita BISA meliHAT mereka SUNGGUH SUNGGUH sayang ATAU tidaK kita BISA lihat DARI pengORBANANNYA….karena pengoRBANan segalaNYA?????tapi jangAN PERNah menyalahgunakan penGOrbanan ITU???

    cinta pastI berseMI diHATI Dan akan MELEKAT di HATI kiTA JIka KItA MEMPunyai kETULUSAN,TANGGUNG JAWAB,kesetiaan,keJUJUran,dan penGORBANAN!!!
    dan satu kata buat kalian semuanya…pERjuangkan CINtamu kARENA ITU sudAH jadi kewajiBANMU????Thankz

    BY”on3_zh4″=((

  23. skinzgirl says

    kdg2 lelaki dia suke..tp xpenah ckp suke..knfius thp cipan ler lau suke tp wat cm biase..xkan aku nk ajar cmner nk ckp kot..huhu..tensen la cngini pnye laki..hampeh..kalo kte kwn ngan org len diye plak maree..so saper yg salah skunk????

  24. ruby says

    cinta itu indah tetapi amat menyakitkan.cinta itu indah seandainya cinta kita di hargai…cinta itu satu perminan yang sangat menyakitkan..

    cinta itu indah seandainya cinta kita berbalas dan kekal.
    cinta itu menyakitkan seandainya cinta kita xberbalas..dan curang …

  25. babyluv says

    cinta..
    engkau datang..
    penuh makna..
    membahagiakan tiap hari ku..
    tawa mesraku hanya kerana adanya cinta..
    aku bahagia dengan kedatanganmu dalam hidup ku..

    tapi..

    cinta..
    engkau pergi..
    meninggalkan aku seorang diri..
    tanpa memberi sebarang tanda akan kepergian mu..
    aku sedih..
    terluka..
    ntah sampai bila..

    kini..

    cinta..
    engkau kembali…
    menceriakan semula hidupku yang suram tanpamu..
    aku bersyukur..dan..
    aku harap..
    tiada sebab untuk engkau pergi lagi..
    dan..
    jangan pernah tinggalkan diri ini..
    aku perlukan kau dalam hidupku..

    C.I.N.T.A

  26. Liz says

    hi all….

    memang sedih cinta tidak kesampaian. but, kuatkan semangat. dunia belom berakhir. kita masih mempunyai masa depan untuk di hadapi. women must strong!!!!!!

  27. PRINCESS OF PISCES says

    cinta itu memang memedihkan,menyakitkan,menyeksakan…….pokoknya jgn la bercinta kalu x serius….

  28. saperw2 je... says

    aq ade minat kat sowang bdk laki nie…die cute,comel,handsome…
    aq mcm sk dkt die tp…aq th die mesti xakn sk kat aq….bdknyerw pendiam…dulu die rpt dgn aq skarang bilerw die merajok die mule malu utk tgr aq…n aq nk wat cam nerw lg dh org 2 xnk tgr kiterwkan…tp die xsombong die cume pemalu…kami hanye berhubung die phone seperti msj or call….tau xbab ape kterw org berhubung dkt phone jerw…bab rmi bdk ejek die yg die sk aq tp die xsk aq,aq yg sk die tebalik pulakkan….hehehehe…=))tp bilerw die dpt th dr org lain yg aq ske die,die lgsong xnk tgr aq.tp bilerw die dgr ceriterw yg sowang bdk laki nie pelok aq die mule tyen ayat die mcm mrh…tp ceriterw tu fitnah saperwlah yg dengki n benci dgn aq…????n pd kejadian tu aq dh mulerw xsk kan aq tp bilerw aq xsk kan die,die plk yg ske kat aq….pelik gilerw…..:-:-:-:-

  29. mimi says

    persahabatan dan percintaan……
    jgn mla kn percintaan apabila sdh lme bergelar sahabat..
    kerana jika jodoh percintaan itu tdk pjg….
    maka tiada lgi persahabatan…
    jdi hargailah nilai persahabatan….nasihat ini atas pengalaman…

  30. says

    cinta??
    klo dpat laki yg stia..ley la bhgia..klo dpt laki yg buaya drat..mrana gler idup..aq bnci laki pnpu nie..
    ckap je lbih..bnci gler..ckap poyo..

  31. anne says

    cinta sesuatu yang indah sewaktu bahagia..cinta mengundang derita apabila didustai dikecewakan oleh orang yang disayangi..sukarnya mencari cinta yang azali..sukarnya mencari teman yang setia..datang lah cinta yang setia ,hilangkan segala rawan dihati insan yang dikecewakan CINTA ..memori duka 2005

  32. q-la says

    cinta sebenarnya sering menyakitkan…saat ia hadir terasa indan n saat dia pergi begitu derita..tpi kebanyakan lelaki yg buat gurl menderita..

  33. says

    cinta itu anugerah tuhan y x terhingga..perhatikan sekeliling kita y penuh dgn cinta.. JIKA KAMU MEMANCING IKAN,JGNLAH LEPASKAN IA KEMBALI KRN DIA AKN SAKIT AKIBAT MATA KAIL KAMU.BEGITU JUGA DGN KEKASIH KITA..SETELAH KITA BERI DIA HARAPAN HENDAKLAH KITA MENYAYANGINYA.JGN SESEKALI KITA MENINGGALKANYA BEGITU SAJA KRN DIA AKAN TERLUKA OLEH KENANGAN BERSAMAMU $ X MUNGKIN DPT MELUPAKANNYA SELAGI DIA MASIH MENGINGATIMU…….
    renung-renungkn.. nobody perfec! but it important to be the perfect one

  34. haziq nazir90 says

    hum….aku isan yg terluka…gf aku lepaskn aku and wt tak kesah sal aku bb die duk matrik..ssh katenyr…um…tk kan aku lak jadi magse…tak gune betol pompuan…ble sng dgn kte.ble ssh tinggal kite..:(( sedeh aku….

  35. oya says

    [Comment ID #22069 Will Be Quoted Here]
    alala..ptut la dew pribhasa sbb nila setitik abiz susu sebelanga..sekor kerbau tercalit abiz sekandang semua tercalit..eeeee..kotor..bucuk..hikhikhik..dew la hikmah nye..new taw 1 ary yg x d ketahui kam00 dpat prmn lg cntik lg beq dr prmn matrix 2..jgn trlalu fkir kn hal yg remeh temeh..bnyak mse lg..bia mse jew yg menentukan ary esok..kalo kam00 msih cintakn prmn matrix 2, juz brsyukur saje lh selagi dapat tgk die idop atas dunia nie lg pon da syukur..kite x bleh tamak..bersyukur sje dgn pew yg kite dew skunk keh..CHAYOK!!

  36. says

    perkataan lelaki ada salah kepada wanita,,,,,kenapa nak benci lelaki sedang kan lelaki bukan seorang…..istilah lelaki adalah salah,,kalau lah senang perampuan kata bekas teman lelaki alng kah indah nya….perampuan perlu tahu bahawa ego lelaki ini kuat.
    dan menyamakan lelaki adalah berdosa,,,,perkataan lelaki adalah umum…wahai perampuan fikir lah sejenak,,,jika perkataan yg memburukan lelki itu keluar dari mulut mu sebanyak 40 kali,bahawa ia akan menjadi doa dan doa mu itu akn menimpa diri mu sendiri fikir lah..lelaki bukan seorang,,,,n jgn mudah salah kan lelaki,,,,kalo nak salah kan lelaki kata lah dengan bekas teman lelaki….fikir lah…n fahami lah,,,,,

  37. chocolate says

    cinte ni memang complicated sgt2… kadang2 aku sdiri xfhm dgn cinte… aku menangis sebab cinte, gembire pun sebab cinte, kadang2 aku sakit kepala pkir soal cinte n ada kala nye aku jadi marah sebab cinte dan emosi aku terganggu kerana cinte…. semue nye sebab cinte… dan aku… terperangkap dalam cinte 3segi yg aku sdiri tak pernah bayangkan… aku cume mau die, bkn utk hr ni je tp utk selame2 nye…

  38. aramysarah says

    cinta tu mmg la indah..
    cinta tu satu perasaan yg di anugerah oleh allah..
    bile2 mase sje cinta tu bleh ditarik oleh allah..
    ini lah hidup….semua yg tjadi ade sbb dan hikmah..

    kpada sesape yg pnah bcinta..
    dan pnah tluka..
    pkir la…
    knpe kte nk bcinta sdang kn die blum tentu jodoh kite..
    cinta zman skrg mmg xde yg tulus ikhlas..
    ssah nk cri yg setia..

    kpada yg bcinta..
    hargai la psangan..setia la..

  39. ~ryFin_love~ says

    Kerana satu rasa

    Meletakkan diri pada satu persimpangan..
    Terasa kosongnya jiwa..terasa bodohnya diri..
    Nyata pada takdir aku mempersoalkan kewujudan rasa itu..
    Mengapa perlu ada lagu duka..?
    Kiranya cinta itu sesuatu yang indah..?

    Jelas semua hanya khayalan..kerna kini ku ditemani duka..
    Hati yang luka..mungkinkah terubat..?
    Mungkinkah bahagia itu akan termiliki…
    Oleh aku yang mengharapkannya…
    Mengapa terasa berat untuk meninggalkan insan
    yang banyak membuat hati terluka..?
    mengapa..harus dihadapkan dengan seribu persoalan…
    sedang puncanya cuma satu rasa…

    aku tak bisa..melepaskan rasa ini..
    sungguh..ia pernah menjadi sesuatu yang indah…
    namun kini ia memakan hati…
    membuat jiwaku seperti terpenjara…
    sesal terasa dihati ini..bila terlanjur terlalu cinta…

  40. veey victoria agong says

    :XO:cikgu hafiz hai se ,se wat apa nie. kami rindu bah ama se. kmi sekarang sedang nie meraih kan kemenangan tentang lulus exam setegah tahun he…he oke iah se sorry gangu panjang umur jumpa lagi…. see u…

  41. ank mama says

    ada org ckp cinta itu indah…
    tidak kurang jugak yg ckp ia mnyakitkan…
    mana la yg btul…
    konfius sy ni..

  42. mengkudu says

    cinte???…
    cinte 2 kn bute??…
    buat ape nak bercinte kn??…
    buat ape nk bercinte kalau hati xsetia…
    buat ape nk bercinte kalau hati xiklas..
    buat ape nk bercinte kalau pandang pada paras rupa..
    buat apa nk bercinte kalau pandang pada kekayaan…
    xperlu cari cinte kalau 2 semua ada dalam diri diri…

  43. putri says

    ada org ckp cinta itu indah…
    tidak kurang jugak yg ckp ia mnyakitkan…
    mana la yg btul…
    konfius sy ni..

    wat bodoje..

  44. mashi_mashi says

    cinta… buatku cinta tu hanya tentang hati kalau kita bisa merasakan semuanya pakai hati pasti bisa mengerti apa itu cinta,,
    cinta itu buta tapi kita manusia punya mata dan tidak buta,,
    jadi kita tahu apa yang benar dan apa yang salah,, tapi kalau tetap juga salah maka bukan cinta yang buta tetapi hati kita yang buta… :P

  45. zaim says

    salam

    emm..ada yang btl tntang rmalan nie…tapi gak baca bnda2 cam 2…dapat tau tentang diri kite n pasngan kita..

  46. nadia says

    ak pn x reti sgt psal cnta2 ni….tp yg pasti,cnta ni satu bnde yg subjektif.trpulang pd seseorg 2 untk tafsirkan ny…

  47. awi says

    sabda Nabi yang bermaksu;’tidak sempurna iman seseorang sehingga aku disayangi lebih daripada kedua ibubapamu dan manusia seluruhnya…

  48. says

    mcm mane eyk..
    klu ada dua org yg tgh menunggu kiter..
    diorang dh tunggu lme..
    then kter tak taw nak pleh cpa???
    mcm mner eyk????

  49. eycah says

    laki n p0mpuan,, sm jer prangai,, tp sstgh jer yg cam 2..tak sume..tp ms skrg ssh nk dpt yg bt0l2 stia..drpd kte maenkn prasaan org, lbh baek sgle,,lg bgz..

  50. eycah says

    xguna mun kta setia cam wg gla 4 org yg xprnh hrgai syg kita kt ny..ku skit hti naa ngn wg dkya,,saa guz ilak..tikam lam sungey..

  51. jj says

    cinta….
    sustu kalimah yang boleh ditafsirkan dengan 1001 erti…
    hanya mereka yang berperasaan sahaja yang mengerti tentang cinta…
    btol x kawan2??hehehehhe :up:

  52. MuRniE(sM) says

    bEsT laH bLAn KlaHiRAn NTuE. .
    taPi X SmUA BTUl PuN. .
    aDa HAh oraNg PEnDIAM suKA bergaul. .
    taL logik kaN..

  53. MuRniE(sM) says

    :down: bEsT laH bLAn KlaHiRAn NTuE. .
    taPi X SmUA BTUl PuN. .
    aDa HAh oraNg PEnDIAM suKA bergaul. .
    taL logik kaN.. :XO:

  54. hara says

    hah..ckp psl cnte nie mcm2 bnde ad…but korg tw x cnte x smudah yg d’sngker…sume nyer indah kpd yg bercinta…cnte tue abstrak u all know y..b’coz it cme from heart kte xley mlhat but can feel it came to us…but the true love is LoVe t0 GoD…cinta yg akn membwa kte k’tenangan dlm dri…coz God alwy with us…. :D

  55. fikq says

    8)assalamualakm smua cte psal cnta ni and rmln kta knk pcya pda dri sndri tak lh hrp pda rmln je,apa pn kta enjy kmgknn ada yg sma dlm bln klhrn ni :XO: g pn sya gn psgn sya dlm bln yg sma i mis you ass..

  56. haikal says

    salam..kalau semua laki2 tak guna apa guna Allah cipta laki2? apakah nabi dari klgn wanita pula eh? apakah pula ahli neraka dilihat nabi banyaknya penghuni bukan wanita?, tapi saya tak berniat nak salahkan wanita…sebaik2 wanita ialah mereka yg solehah..yg buruk itu jelas, knapa pilih yg buruk jgk..lelaki yg baik utk wanita yg baik, yg jahat utk wnta yg jahat…selesai sudah..tak pelu berbalah..renung n fikir2kan

  57. mia says

    salam…ada betulnya kata haikal tu….saya sokong. sebenarnya semua masalah yang datang adalah dari diri kita sendiri…klu kita x bagi respon pada benda yang x penting…x jadi masalah kan?

  58. anis cute says

    aku hapy sehh…da 21 ari aku kapel ngan awank.. so cute mcm aku…huhukk… ramai owang mintak kapel ngan tapi aku pilih awank….hehehe…

  59. says

    mimi

    persahabatan dan percintaan……
    jgn mla kn percintaan apabila sdh lme bergelar sahabat..
    kerana jika jodoh percintaan itu tdk pjg….
    maka tiada lgi persahabatan…
    jdi hargailah nilai persahabatan….nasihat ini atas pengalaman…

    March 3rd, 2009 at 10:57 pm | Quote

    aquh stuju ngn pndpt mimi neyh,,.
    sbb aquh pnh lar mnt n trtrik ngn mmbe aquhh sndri,,
    kiteowg dh lme brkwn sjk skewl rendah until skunk(form5)
    dye pnh mintk kapel ngn aquh,,dlm aquh tgh pk psl request dyer
    aquh dpt tahu dye da de awek len,,hg0s aquhh d0e..sjk dr tuh kite0wg jrang brtgor spe..
    dlm tw0n neyh 2 org laki wt aquh hngos..

  60. pity says

    i stuju ngn stmnrt ni…99.99% kena kt i,..tgk yg bln oktober nun…smuanya kena…hehehe…anyhow smua nya hya tuhan yg tahu… 8)

  61. gadis aries kesepian... says

    cinta…perluke kte ungkp tntg cinta bila kita tk thu die jh kite taw tak.aku byk pglman ttg cinta p aku msih tak phm ap mkne cinta.tiap kali aku nk plih smoone dlm idup aku aku msti lam dlema..aku syg kat sowg mmat nie.dlu ak ngn dye kwn bek tga thn aku bkwn rpat ngn dye smpai ak anggp dye abg angkt ngn sikap matang dye,umo ktorg same jer.hmm tp sifatny wt ak syg kt die.ak tk ley lpe dye smpai ri ni..tol kata mimi jgn mula pcntaan dr shbt ppshnnya smpai ble2.erm ktorg ptus cz dye mlkukan pgorbanan dmi kwn bek dye yg jgk ske kat ak n prob yg len..hmmsblm nie kitorg ok jerw tp hr nie ak mlakukan ksilapn.ak uji dye ngn no len.dye mrh sgt kt ak.dye tk nk ak gnggu dye dah pz nie.ak tkt khlgn dye.tp ni slh ak jgk.npe ak g wat gto..sdey sgt kna bpisah ngn dye wt kli kdua.ak nkkan shbt ak blik.ak thu kmi msh bhrp tok bsama smula one day.dye sygkn ak.cme dye mrhkan ak je kot…ak juz mmpu bdoa spya dye kmbli pd ak…ak msh sygkan dye n sntiasa sygkn dye…law ley kowg tlg ar ak.pe ak nak wat.ak cme se nk ngs je.ilg abeh smgt ak. :cry: :down:

  62. gadis aries kesepian... says

    ak se ayat nie sesuai wat ex-boy aku yg ak syg toooo
    hati ingin berbicara,
    hati pun sering bertnya di mana hujung jalan cerita
    bukannya dibbir tanpa sebarang noktah
    selangkah engkau pergi seribu langkah aku mengejarmu
    sekelip mata kau hilang seluruh pelusuk ku cari
    setinggi mana kau membawa diri,akan ku daki.
    sedalam mana kau cuba sembunyi akan ku selami
    biar terkunci biar bersaksi cinta kita cinta tersimpul rapi…..
    ku lerai sgala yg terkusut ku simpan agr mjdi rapi.
    demi mjga hatimu ku rela mgalah selalu
    mengapa kau brubh laku….
    cintaku rinduku bkn yg terkusut hingga aku terpaksa meleraikanya mjd rapi..

    aku akn sntiasa mnanti n mnunggu mu dengan penuh sabar….

  63. says

    Tajuk: Cinta suci kita.

    Indahnya, kita saling menyayangi.
    Saling hulurkan kecintaan,sayangi.
    Tuhan memandang naluri hati.
    Beriman dan beramal soleh diri.

    Adil, pada diri, kejayaan diri.
    Kesucian diri, keredhaan ilahi.
    Saling memberi, nilai disayangi.
    Pada kecintan kita, yang suci.

    Keredhaan ibu bapa,kita,
    ialah keredhaan Maha Esa.
    Tercipta cinta antara kita.
    Terindah , bersama ketakwan kita.

    Saling rela, pada kesetian cinta.
    Berbakti pada kesetian cinta.
    Syukur, selepas minum makan kita,
    nilai keredhaan ibu bapa kita.

    Allah, mencipta jodoh antara kita.
    Mulia pada yang dimulia.
    Kehina pada yang dihina.
    Mohonlah ampun, pada Maha Esa.

    Nilai kebenaran,bersedekah,ya,
    bermohon ampun waktu sahur,ya,
    nilai capai kesucian pasangan,ya.
    Bersamalah pada nilai takwa.

    Karya: Amizul Bin Ahmad,
    Khas peminat Puisi cinta,terutama saudari Zahra.

  64. says

    :XO:CINTA……sesuatu yg seronok kalu dua2 pasangan serius n setia antara 1 dgn yg lain..tp kalu dh sorg bt hal cinta dh jd cm sambal belacan…makin lame dipendam perasaan aty makin pedas…so u all pk lah sendiri…pokok pangkal yer HATI….harta,pangkat,paras rupa….etu semua x penting…yg paling utama adalh kasih syg dn nilai kejujuran dalam sesebuah perhubungan itu. :up:

  65. mENcarI ciNTa says

    cinta suatu y undah sekiranya memiliki dengan hati y d penuhi dgn rasa kasih n sayang :D ….tetapi cinta itu boleh membunuh sekiranya ia di penuhi dendam n benci…. :cry: maka cintailah sesama manusia dgn seadanya…tetapi cintailah y maha ESA dengan penuh ke TAQWAAN N KEINSAFAAN…sesungguhnya cinta kepadaNYA adalah y mahau agung… :XO:

  66. mENcarI ciNTa says

    seandainya aku di temukan cinta…
    jgn lah cinta aku melebihi cinta kepadaNYA…
    seandainya hati ini dimiliki…
    jgn lah hati ini melebihi cinta kepadaNYA..
    seandainya wajah ini di penuhi cinta….
    jgn lah wajah ini melebihi cinta kepadaNYA.. :XO: :XO: :XO:

  67. dinney says

    huk…huk…bagiku cinta 2 abstrak.tp klu dh jumpa yg berkenan belasah jerrr…tpkn sebaik2 cinta 2 udah dttpkan oleh-NYA..so,tggu je larr

  68. meisya says

    cebenernya cinta itu indah,,,,,,,
    tapie sifat nya relatif..{ sementara}

    ntar lau cinta itu dagh buat kita merasa patah hati,,,,
    qta pasti bakal ber pikir lau cinta itu hanya bikin sakit hati,,,,,!!!!

  69. pupus says

    erm…. rahsia bulan kelahiran di tentang cinta
    hahaha…. izinkn ak gelak dulu….
    ak lahir bulan july…. sweet cancer la konon….
    erm….. hahaha.. ni ramalan nt org yg besday dye bln 7….

    JULAI
    • Sangat suka didamping.
    • Banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki.
    • Agak pendiam kecuali dirangsang. :up:
    • Ada harga dan maruah diri. :up:
    • Tak suka menyusahkan orang lain tapi tidak marah apabila disusahkan. :up:
    • Mudah dipujuk dan bercakap lurus. :up:
    • Sangat menjaga hati orang lain. :up:
    • Sangat peramah.
    • Emosi sangat mendalam tapi mudah terluka hatinya. :up:
    • Berjiwa sentimental. :up:
    • Jarang berdendam. :up:
    • Mudah memaafkan tapi sukar melupakan. :up:
    • Tidak suka benda remeh-temeh.
    • Membimbing cara fizikal dan mental.
    • Sangat peka, mengambil berat dan mengasihi serta penyayang. :up:
    • Layanan yang serupa terhadap semua orang. :up:
    • Tinggi daya simpati. :up:
    • Pemerhatian yang tajam. :up:
    • Suka menilai orang lain melalui pemerhatian. :up:
    • Mudah dan rajin belajar.
    • Suka muhasabah diri. :up:
    • Suka mengenangkan peristiwa atau kawan lama. :up:
    • Suka mendiamkan diri. :up:
    • Suka duduk di rumah. :up:
    • Suka tunggu kawan tapi tak cari kawan. :up:
    • Tidak agresif kecuali terpaksa. :up:
    • Lemah dari segi kesihatan perut. :up:
    • Mudah gemuk kalau tak kawal diet.
    • Minta disayangi.
    • Mudah terluka hati tapi lambat pulih. :up:
    • Terlalu mengambil berat. :up:
    • Rajin dalam membuat kerja

    ha, 2 lah serba sedikit tntang aku…..
    hahaha….. mcm semenye kene kat batang idung ak btol la…
    lu pk la sendiri…
    ak dah pk….
    wakakaka

  70. indonesia says

    hahahahaha… ada apa ini…??. laki2, perempuan, cinta dipermasalhkan… kalian ga malu apa sama negara tetangga kalian
    ??, sudah mencuri hak milik negara Indonesia… tu sebenarnya merupakan salah satu bentuk iri hati,, tau ga???

  71. yana says

    saudara?saudari indonesia..
    cinta itu universal..tidak mengenal negara..jangan lah kerana salah faham satu isu itu dibesarkan..fikir dan siasat sebelum mengulas..apa jadi dengan isu filem malaysia di diolah menjadi filem indonesia?..kerana mulut badan binasa..semoga anda bertemu cinta yang mampu mengubah pendirian anda..

  72. SlimSady says

    :down:
    assalamualaikum……princes libra.
    jgn la beranggapan semua lelaki mcm tu.
    x elok kata mcm tu.bkn semua perempuan je ada mslh mcm tu.
    lelaki pun apa kurangnya.berapa ramai juga yg kecewa kerana wanita.
    fikir2kanlah……….saya berapa kali di permainkan oleh wanita.
    hanya kerana kejujuran saya,mereka buat saya mcm ni.
    jd adakah saya harus membenci semua kaum perempuan.
    tidak,saya x marah sikit pun cuma ada sikit2 kecewa.
    tp saya redha sbb semua tu adalah kuasa yg esa.
    harap2 anda byk bersabar,dan byk solat dan beristighfar.
    ok insyaALLAH akan ada yg terbaik untuk anda nti.

  73. killme says

    Ape ke hal pak indon tu……
    tetiba je dah lah x bg salam.
    marah2 org pulak.
    pak indon pandanglah ke utara…betapa ramai rakyat engko tgh cari mkn kat malaysia.
    Goblok sih…….plus brengsek

  74. AkuLelaki says

    org yg buta,bkn cinta yg buta.
    suruh org buta kahwin dgn sesiapa pun.kompom dia mahu.
    hahahaha………… :D .betul x.

  75. sakuratulip says

    nape ler gan pak indon tak supe bikin ne…….cakap ikut sesedap mulut dia je…….isi nye besar semut je tapi diperbesarkan…..
    sedar ler diri sikit …………dah ler rakyat indon ko belambak kat malaysia mai cari rezeki kat sini pastu nak kata malaysia ikut suka ko je….
    bla ler……orang dah banyak bantu pon sombong lagi….tak payah ler jadi belagak tapi papa kedana

  76. hacker says

    btol2..skong sakuratulip..dah la datang mnyemak kt ngara nih.ada gak sesetengah yg buat masalah..sedar2 la skit..jagn main sedap mulut ja cakp…dah la tak tahu hormat rakyat malaysia..kita orang hormat korang dah bertuah…ok..lain kli nak ckap 2 pikir skit beb…!!

  77. gadissedih says

    aku puyer bulan kelahiran ogos..macam ade gak yang kena kat aku,tapi tak lah semua…memang btol2 ada dengan perangai aku…macam yang panas baran..cepat terasa..berkepimpinan…mmm ade lagi la…apa2 pun terima seadanya…

  78. gadissedih says

    buat Yatt..yang komen semua wanita x guna,tak bleh la awak cakap macam 2..tak semua wanita macam yang awak pkirkan…sesetengah jer yang buat perangai…las2..yang tak bersalah pun kena…so ubahlah pendapat awak 2 k….

  79. gadissedih says

    cinta memang suatu yang indah..tpi cinta sukar ditafsirkan dan penuh seribu pertanyaan..bila menyayangi seorang insan yang istimewa belom tentu insan 2 akan sayangkan kita seperti mana kita sayangkan dirinya…hope u all understand it…

  80. hackers says

    buat slimsady awak tak boleh la cakap macam 2…pada pendapat saya,laki [perempuan sama ja,bila ada yang jujur ,mesti ada yang dipermainkan…semua sama jer…apa2 pun semua 2 ada hikmah disebaliknya..setiap apa yang jadi mungkin akan buat kita lebih matang dalam buat keputusan…ok…saya pun pernah dipermainkan,tapi satu jer,satu hari nanti diorang akan rasa balik apa yang kita rasa,sebab ALLAH maha kaya….ok….

  81. says

    cinta memang suatu yang indah

    aku lahir di bulan april

    rahsia bulan aku ialah

    Sangat aktif dan dinamik.
    Cepat bertindak membuat keputusan tetapi cepat menyesal.
    Sangat menarik dan pandai menjaga diri.
    Punya daya mental yang sangat kuat.
    Suka diberi perhatian.
    Sangat diplomatik (pandai memujuk ).
    Berkawan dan pandai menyelesaikan masalah orang.
    Sangat berani dan tiada perasaan takut.
    Suka perkara yang mencabar, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah.
    Emosi cepat terusik.
    Cuba kawal perasaan.
    Kecenderungan bersifat pendendam.
    Agresif dan kelam kabut dalam membuat keputusan.
    Kuat daya ingatan.
    Gerak hati yang sangat kuat.
    Pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain.
    Berpenyakit disekitar kepala dan dada.
    Sangat cemburu dan terlalu cemburu
    :D :D :D :D :up: :up: :up: :up: :XO: :XO: :XO: :XO:

  82. caca says

    cinta??semuanye dusta belaka..d awl perknaln semuanye indh..xsmua laki n girl ni jujur sebnrnye..jd ble brcinta cinton ni kne la beringat slalu!! :x

  83. says

    :XO: smA yG tRurai dAtaZz nER G 2………….???????? :!:
    Gue cM mW bG sLM wT Genk guE CUPOW : CentIEL, UnyiEL, KesoUt, WateM n’ Boy Z….. 8) xLW wEEx End tNpa Gue, kaLian gNGapZz yEach’ Qra”….??? :?: cZ kaLian sMA cN G sA hDp tnPA guE……Heheheeeee…..27x. :P
    Bdw jGn LupiNG yEach’ “HAPPY NEW YEAR” Qta kMpL”…… :up: :halo:

    I miss U CUPOW……. :up: :XO: :-) :D

  84. mona leesa says

    aku ade citer nk share kat korg…aku de ske kat sorg mamat nie..aku pnyer la ushar bek pnye smpai nk jdi angau..nsib bek la tak angau lg..tpi yg peliknya aku tak mesra n berbual sgt gan dia..last2 aku dpt tau dia da couple gan mmbr bek aku dlm mse aku gah ushar dia.. tpi yg best nya lps dia couple gan mmbr bek aku..aku gan mamat nie jdi mmbr bek plak..n ktorg bnyk berbual n melawak..moral of the story is ada hikmah disebalik kjadian aslkn kita iklas terima bnda tuh…tuhan tue adil dan dia tau mne yg baik utk kita..kdng2 jdi kwn lg bek drpd jdi psngan…

  85. lavender910 says

    huhuu…ni fakta cilok ni…huhu…tapi kna tapis la mane yg betul n x…hu3…anyway…tips ni bergunala…mcm bf aku…dye mmg la mcm yg dlm bln oktober 2…n most of dat is true…huhu…

  86. amy says

    bulan amy julai…semua kat situ betol pasal amy…kecuali rajin membuat kerja jerk salah.. :?: amy suke sgt blog nie….. :XO:

  87. amy says

    yg januari tu my boyfriend punyer…dekat situ semua nyer bet0l…diye tu menyakit kan ati tul,henfon selalu off.tapi aq masih syg kan diye,diye pon masih syg kan aq…mule2 aq nak break ngan diye tapi aq x bleh..mlm tu aq menangis..rindu kat diye….ktorg x mcm pasangan yg lain,berjumpa,berckp..ktorg main mesej aje…diye tu pemalu sgt……………..

  88. putera says

    kdng2 kt rs snyi, kt cri lah psngan. dah ad psngan dah pning kepale plak…
    so….
    berkawan lg indah…
    mesra sperti bercinta…
    huhukk…
    peace no war…

  89. says

    huhu sye lahir pde bln ogos n…sume yg dktekn mngenai personaliti org yg lhir pde bln trsbut mmg btol!!! ksemua cri2 i2 mmg dmliki sye..huhu pde mlenye sye tdk prcye sume..rmln2 ini..tpi lps sye bce artikel ini..smmangnye sme dgn personaliti sye yg lhir pde bln ogos.. :-)

  90. aishah and farah says

    note niy mmg byk yg same dgn diri kte org,,tapi agak nye btol ke??
    mcm mane pon kte org suke sgt dgn website ni…

  91. says

    mmm….sy suke banget..tentang bulan kelahiran…kdg2 sy sja jew..tanya kengkawan “ape bulan kelahiran awk..pastu dok diam suke tgk prangai dier..camne..he3 mcm ahli nujum plak hu3…sbnrnye sy pnh baca smue dari jan-dec n klu da ksempatan sy nk tau lbh byk lagi tentang bulan kelahiran..n gilrfriend yg paling sy suke sngt2 ialah chinness girl n klu dijodohkn dgn owg cina sy bersyukur sgt2 n bangga walaupn sy owg melayu…n klu nk brknln blh call 0123609982 harap2 chinness girl…good luck for me.hu.hu..3 8) :XO:

  92. mAsY says

    pelah korang nie..korang yng rsa bcinta so koranglah yg kne pkr pe yg tbaik tok life korang…skng nie..laki sgn pmpuan sme je..tgklah laki ada yg cm pmpuan.pmpuan lak ada yg cm laki..sme2 prangi xelok so xyh nk gaduh2 sal cinta…smu tu kuasa allah swt..xbaik buruk2kan psangan sndiri sb 2 yg korang pilih…bkn slah spe2..slhkan diri sndiri npe pilihan tu yg mtk..pttnya korang bsyukur ada org yg syg korang slgi idup nie slg tulah byk dugaan yh korang kne lalui..so byk2lah bsbar..jdi diri sndiri…(sy pun pnh alami jgk tp sy redha)klu tu jln idup sy,sy terima wlupun pnh dilakukan bermacam2..xsmunya indah tp kdg2 yg xindah tu jdikan kite lebih matang(bsyukurlah)

  93. sue says

    princess libra

    bagi aku laaaa lelaki semua sama laaaa,,,,,,,,susah nak jumpa yang betul2 sayang dan jujur gan pompuan nie,,,,,,,lelaki hanya menyakitkan hati saje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,bagi pompuan jangan mudah terpedaya dengan lelaki sangat nanti merana,,,,,,,,,,,,…………..bbijak2lah memilih temen hidup,,,,,,,jangan hanya pandang paras rupe nanti terpedaya,,,,,,,,,,,carilah yang betul2 menyayangi dan menyintaimu selalu,,,,,,,,,,,,,,,,,,semoga dapat teman yang betul2 jujur dan dapat membimbing hidup kelak………………………AMIN………..

  94. liely says

    berserah padaNya DIA lebih mengetahui apa yg t’baik tok kta..jgn t’lalu kcwa stiap yg b’laku ad hikmah d’sbalikny..

  95. says

    assalamu’alaikum…
    hye korang yg d’luar sne..
    saya nak bagitahu sikit kt korang yg golongan kaum hawa ni,jangan la suka sangat menyalahkan kaum adam,saya ini pun kaum hawa juga..saya paham keadaan kaum hawa kalau d’permainkan oleh kaum adam..tapi penah ke tidak kaum hawa fikir panjang..saya tidak sokong kalau kaum hawa ini menyalahkan kaum adam kerana ia masalah juga kekadang itu berpunca dari kaum hawa sendiri..cuba kaum hawa fikir,bagaimana cara kaum hawa zaman dahulu dengan zaman sekarang..berbeza ke tidak??kalau dahulu,semuanya setia,taat,pandai berfikiran panjang..tapi cuba tengok keadaan zaman serba canggih sekakrang ini??diantara 100% kaum hawa,50% yang baik dan juga tidak memilih,tetapi 50% lagi pula,ingin melihat pangkat dan darjat,ingin melihat paras rupa,melihat pada usia,dan ingin lelaki yang berpoket tebal…cuba anda ingat kisah RASULULLAH bersama isterinya yang jauh beza dengan dirinya sendiri..maaf kan saya jikalau kata-kata saya ini membuat anda semua kecik hati dan terasa,tetapi cuba anda fikir dan ingat cerita NABI dengan mimpinya ketika d’bawa oleh malaikat pergi ke syurga dan juga neraka..dimana,kebanyakan yg dapat memasuki syurda adalah kaum hawa,dimana pule neraka,kebanyakannya yang tergolong daripada kaum hawa…saya ingin meminta maaf sangat kepada anda yang membaca komen saya ini,saya sedar apa yang saya cakap,dan saya juga sedar yang saya ini cuma insan biasa dan saya juga tidak lah sempurna seperti malaikat..maafkan kata-kata saya ini..saya ingin mengucapkan selamat tahun baru kepada anda semua..bukalah buku baru,bina lah hidup baru,anggap lah tahun 2009 ini sebagai pengajaran dalam hidup kita..fikir dahulu sebelum melakukan sesuatu,jangan bertindak tergesa-gesa..jangan sesal d’kemudian hari..akhir kata,YANG BAIK ITU DATANGNYA DARIPADA ALLAH DAN YANG BURUK ITU DATANG NYA DARIPADA DIRI SAYA SENDIRI…WASSALAM..

  96. says

    assalamualaikum sahabat2 sume..

    hmm.. memang menarik artikel hasil kajian Dr. Fadzilah Kamsah kita ni.
    saya pun pernah terbaca artikel ni dulu..kiranya refresh balik la ni.
    secara peribadinya, saya lahir pada bln 1, ada yang tepat dlm 70 % la mengikut keperibadian saya.hehe..
    anda yang lain pula bagaimana ya?

  97. K-Dash says

    Cinta nie adalh pemberian Allah yang suci..sesiapa yang dapat cinta kena la jage cam mane kite jage hati kedua ibubapa kite..cube kita ambil kate Robert Steward..Love is like a full moon that shine the dark in the night,i can replace the sun that shine the day…

  98. ana_5832 says

    :D assalamualaikum…..
    dlm ruangan nie aku sukew r….sweet gilew….
    nk share something tp segan lh plk,,,hahahahahaha…
    ermm….aku sukew owg nie tp aku takut die x de perasaan kt aku pon..
    die buat aku tertanye2 betul ke die serius,,,care ckp die yg kiasan buat aku suspen jew,,kate2 manis tp xtaw btul ke x,,,aku knl die dr sek rend lgi…8 thn aqu x jpe tp bile aqu smbg bljr aqu jmpe die,,,
    adakah jodoh??????aqu xtaw laa….fikirkan..
    adakah cinta zaman sekolah akn berputik semula???/

  99. atieYa says

    Ckp tentang cinta…
    Aku prnah jtuh cinta bt prtama kalinya msa skolh rendah lgi..
    Masa tu klu x silap, darjah 5..hujung tahun..dia student bru pindah ke skolh aku..
    First aku tgk dia..msa tu aku di klas no 2..tempat aku dlm klas belakang skali tepi dinding sebelah tingkap..msa cikgu bw dia nk masuk ke klas (laluan koridor) aku dh pandang dia..terasa jantung terus berenti..x dpt nk gambarkan feeling aku msa tu..btul ke dia?..ahh..yg pasti msa tu mmg aku nk sgt dia msuk klas aku..tp cikgu bw dia msuk klas first plak..kecewa..btul2 kecewa..then tiba2 cikgu patah balik dn trus msuk ke klas aku..
    Msa tu pandangan dh x berkelip..lagi best bla cikgu soh dia duduk sebelah aku plak..
    Lepas tu hubungan aku dgn dia makin rapat even dia x tau pn perasaan aku kt dia msa tu..
    Dia sgt special bg aku..aku rs seolah-olah dh lama knal dia n dia org yg aku cri2 selama ni..bla msuk skolah menengah ja, hubungan kmi trus trputus smpai skrg..
    Aku xtau ke mna dia pergi..yg pastinya aku masih menunggu, dgn harapan aku dpt jmpa dia..siksanya menahan rindu..aku yakin dpat jmpa dia satu ari nnt..

  100. muhammad ashraf bin malek says

    assalamualaikum….kehadiran saye disini ingin mencari kawan..saye mintak sangat jangan samekan saye dengan lelaki lain

  101. muhammad ashraf bin malek says

    kite sebenarnya tidak akan ditemukan dengan pilihan yang tepat..dengan pemberian pilihan yang bersama dengan kite adalah untuk menguji betapa kuatnya keimanan seseorang…pada yang ade teman hidup..seharusnya menjaga diri supaya tidak akan teperangkap dengan kate-kate palsu..tak semudah itu kite akan dapat mengetahui hati dan perasaannya..

  102. muhammad ashraf bin malek says

    aku dah bertahun-tahun tak bercinta.aku pun tak tahu perlu ke ada cinta dalam kehidupan ini.

  103. ainhuwaida_88 says

    salam..ermm mungkin satu kot nk kongsi dengan sahabat2 sume..jk kt berkawan(lelaki@pmpuan) berdasarkan syariat yg telah ditetapkan bkn krn untuk berseronok tetpi berkeinginan trhdp seseorang adalah untuk mgahwini i allah allah akn perlihara…kdgkala manusia ni mnjadi jemu dgn pasangannyk@byk kes cerai berai adalah disebabkan pergaulan bebas yg mrk lakukan sendiri..akibatyk hubungn yang tak diredhoi allah akn lerai..nauzubillah berlaku kpd kt semua..i allah same22 kt muhasabah..wassalam

  104. ainhuwaida_88 says

    ingin bercinta dan dicintai fitrah manusia…tak dpt disangkal lg…hatta nabi adam sendiri terlalu utuhnyk kasih syagnyk terhadap hawa….jd kt tak dpt lari dr fitrah sedemikian…brgsiapa yg brkahwin mke die tlh myempurnakan sebahagian drpd hak islam..selalulah memnta pertunjuk dr allah agr pilihan yg dibuat itu mnjadi plihanyk(allah) aminnn

  105. bakal isteri says

    suggestion to kawan2…bacalah buku AKU TERIMA NIKAHNYA oleh Ustaz Hasrizal Abdul Jamil…a good book dalam soal jodoh, perkahwinan, hubungan n parenting…cubalah! gerenti suke… :up: :XO:

  106. bakal isteri says

    [Comment ID #29493 Will Be Quoted Here]

    alahai….cam sedey je bunyinya…x semua lelaki jahat, n x semua perempuan ‘skg’ baik :D

  107. bakal isteri says

    kdg2 kite rasa kite dah jumpa apa yg kite cari
    tp rupa2nya kite kena cari lagi
    teringat kata2 kakak saya
    hidup jangan berhenti usaha
    biar sampai mati pun…
    sekurang-kurangnya mati dalam BERUSAHA
    dari sia2 x berbuat apa2, kan?
    :D

  108. bakal isteri says

    bile kite belum bertemu jodoh, jangan salahkan diri
    mungkin usaha belum mencukupi
    atau memang tuhan mahu menguji kite
    keimanan kita sesungguhnya
    mungkin jugak kita dah byk buang masa suatu ketika dulu
    atau mungkin HADIAH yag paling BESAR dan bermakna
    sedang disediakan untuk kite
    BERSABARLAH…hanya DIA maha mengetahui :-)

  109. tulip says

    dl,pnh ah trekinja-kinja utk bercinta.tp,itu dl.ms msh mude rmja.
    Skrg plak,aku dh ml rs mnyampah.
    terigt bait2 indah sorg kwn,DLM BERCINTA,KITA KENA SALING MENERIMA SEADANYA.BARULAH CINTA ITU BAHAGIA.
    tp,pd aku,kalau sekadar ckp je,burung tiong pun blh.
    Mslhnya,btl ker CINTA tu wujud? :?:

  110. yutt says

    :wink: erm………btoi ar pew y dikaitkan dri aku pda bulan november..tpi xar semua toi jz kebanyakan yup!! it’s me….ehehe………

  111. ayie_kelate says

    lala….zaman terakhir mane ade perfect…semuanye ade sifat negative mcm wa jugak hihi^^ tapi wa x suke menduakan kekasih wa dah 3 tahun wa jage hubungun kekasih wa…. boleh bercinta antara 1 same lain..!! :!:

  112. ieda says

    sy terima dugaan ni..Allah mmg nak uji sy. bf sy dah ada lelaki lain..kecewa tak terhingga. Dah le lelaki sikit kena compete pulak dgn lelaki jugak. sabaq je lah..xkan sy nak cari pompuan lak. xsenonoh betul org zaman skarang. sy hya impikan sebuah keluarga yg bahagia, ada anak2 n lg pnting hidup tak keseorangan.. semua anggota kita dicita ada pasangan..begitu juga dgn hati ini.

  113. the hopeless own says

    saya pernah mengalami cinta pertama …ia suuunnggguhh indah :XO: tapi sayang .. :cry: die x pernah tau yg saya btul2 cintakan die..

  114. CAFIKA27 says

    salam wbt…
    saya x pernah b’cinta
    saya x pernah dicinta
    saya x pernah jatuh cinta!

    tetapi melihat pada pengalaman pahit yg dirasai teman2 d sekeliling sy dlm bercinta…membuatkan sy sering terfikir n terbayang ttg CINTA sy nnt. sy sentiasa mengingatkn diri sy bahawa manusia tidak boleh menggariskan syarat2 tertentu bg pasangan mrk…
    sy cuma berdoa agar cinta pertama sy adalah SUAMI sy sndiri! hadiah yg paling istimewa yg sy akn bg pd nya adalah HATI sy yang xpernah bercinta dgn sesiapapon sebelumnya.. :-)
    bg mrk yg xpercaya dgn kewujudan cinta… mbik masa anda seketika utk fikir sejenak….CINTA adalah semulajadi, yg dtg tanpa dpt dikawal oleh hati.. :-)
    petikan dr sebuah filem:
    LOVE is like the wind, i can’t see it but i can feel it. :-)

  115. emily joni says

    x tau napa lalaki ni suka permain ka pompuan :down: :up: bodoh sangat niiii :mrgreen: :vangry: :halo: :idea: :| ::-*: :o :x :cry: :roll: :twisted: :? 8O :$:

  116. emily joni says

    saya sangat boring dgn lelaki nii karana diorang tu suka permain kan pompuan kan tulah saya boring sangat dgn laki2 mcm ana konda ja :D :-) hhaahahhah :? :idea: :halo: :oops: :evil: :XO: :?: :!: ::-*: betul x apa yg sia ckp ni hhahhha bikin panas ja diorang laki2 :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

  117. hasimah says

    tgh bcinta ke? tgh cari cinta? benci bcinta? yg penting jgn salahkan org lain bila kita x jumpa cinta yg tulus. byk2 ingatkan Allah, berdoa agar ditemukan dgn pompuan or laki2 yg baik2…gagal becinta bukan bermakna kita benci utk bcinta..benci pompuan.. benci lelaki..jgn wujud sifat mcm tu..Allah dah jadikan manusia lelaki pompuan..carilah ramai kwn… dlm ramai2 tu pasti akan ada seorg yg ikhlas dgn kite.. ingatlah hanya Allah yg kita minta petunjuk utk dpt pasangn yg sesuai dgn kite..jgn putus asa..

  118. arenieysha abby says

    hai..kalau pasal cinta nie..jrang rasa mahu nk brcnta..borng la klau brcnta..tp kalau sudah jodoh tu..hmm…memeang la tak boring..sbb orang yg d syg slalu je d cc kta nie..klau rndu pn,ada lah org 2 dpn mata kta nie..haha… :-) :D :P 8) :oops: :halo:

  119. mawarlara says

    jgn susah2 psl cinta.Kecewa n merana.Sedangkan cinta tu lahir dari fitrah manusia.Kalau bf tu xsuka kita..tinggalkan jelah.Xpyh kwen paksa akhirnya hidup merana.Atas pengalaman sy,perkahwinan berdasarkan pilihan keluarga tanpa cinta tu bahaya..merana.Kalau family suka mcmana pun pasangan kita,make sure kita bercinta secara semulajadi..Perkahwinan baru best.

  120. says

    :D ….cinta…sonok sgt klu dpt bf yg betul2 ske kt kte…ase dlm dunia ni kte yg paling bahagia…mcm aku dulu…dijaga bagai menatang minyak yg penuh…sampai sekarang…still lg dgn bf yg lme…sakit aku,masalh aku, bf aku la yg amik berat…percintaan ktrg lme sgt…da mcm2 suka duka tempoh…sampaikn ktrg penah nk amik kte putus u berpisah…aku syg die…aku stdy lg cmne nk pk soal kawen…sedangkn die da kje…klu ikutkn aku sanggup putus dgn die klu ssh sgt…aku xnk kawen lg…ermmmmmm….sshnye………… :cry:

  121. aQQim says

    aku iklas menerima cinta seseorang atu~ aku kana tinggalkan pun aku terima dengan ikklas dan reda… jodoh inda lari kemana ^^,

  122. fanny says

    Telah nyata, puisi ku buat mu.
    Cinta disemadikan buat diri mu.
    Nilai erti cinta ku untuk mu.
    Umpama rindu saling merindu.

    Erti dan bagaimana ingin mengerti.
    Akan erti cinta mu buat diri ku ini.
    Percayalah cinta ku, menyintai.
    Untuk buat diri mu, yang ku cintai.

    Ingin ku,mengisi cinta ku,
    bersama diri mu, kecintaan ku.
    Berilah erti, pengertian pada ku.
    Hakikat pengisian cinta ku dan mu.

    Teruskan membaca…

  123. broken heart says

    kalau abang bagi saya satu lagi peluang,saya tidak akan pernah mengulangi lagi kesilapan saya…aaaaaaaaaaaaaaaaaabangggggggggggggggg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :cry:

  124. aurel says

    maksud cinta????nie larh maksud cinta…..c-cinta,i-itu,i-indah,t-tetepi,a-angan2…..so jgan larh t’lalu mdah m’jual cinta….prinsip cinta aurel….couple is troble…single is simple…huhuhu….prinsip cinta bagi laky…ade kaple kate single….kesetiaan,kejujuran,kepercayaan,bertolak ansur dan kasih sayang sangat penting dan msty ade dlam sesuatu percintaan…so bagi lelaky kat luar sane yg xley setia,jujur,percaye,bertolak ansur n sayang m’nygngi jgan la b’kple…krane itu akn mn’yusahkn kaum hawa jerk….so akhir kate….no love no suffer…..

  125. aurel says

    maksud cinta????nie larh maksud cinta…..c-cinta,i-itu,n-nikmat,t-tetepi,a-angan2…..so jgan larh t’lalu mdah m’jual cinta….prinsip cinta aurel….couple is troble…single is simple…huhuhu….prinsip cinta bagi laky…ade kaple kate single….kesetiaan,kejujuran,kepercayaan,bertolak ansur dan kasih sayang sangat penting dan msty ade dlam sesuatu percintaan…so bagi lelaky kat luar sane yg xley setia,jujur,percaye,bertolak ansur n sayang m’nygngi jgan la b’kple…krane itu akn mn’yusahkn kaum hawa jerk….so akhir kate….no love no suffer…..

  126. lis says

    aq x ske lelaki penipu…ske sakit kn ati wanita.yg dieorg thu sakit kn ati wanita je..ingat kite org ni ape sesuka ati je nk buat mcm tu….

  127. durr says

    get a life guys,dr korang jiwang psl cintan-cintun ni yg x bawa apa2 erti lansung..baik korang cintakn ALLAH..!!!cm bodo jer kalo nangis sbb laki..n cm bodo jer kalo terhegeh2 ngn pompuan..

  128. jackson@jack's89 says

    cinta….dpt membuat kita semua insan yg bercinta bhg dan jg m’mbuat seseorg itu kecewa….cinta sejati sebenarnya dtg dr ht 2 insan yg bercinta…..oleh itu…cintailah psgan anda itu dgn seadanya…ingat…jgn sesekali menyalahkan perempuan atau lelaki dlm hal percintaan ini….kita fikirlah sendiri wahai insan yg tengah bercita…..

  129. Lord Of Love says

    Salam..dlm bab cinta ni xleh nak persalahkn lelaki je…kalau namanya manusia,lelaki atau perempuan sama je..cuma yg pnting ape yg terletak di dlm hati..kalau boleh luaskan skit skop tu..yg hanye kerana beberape lelaki,semua lelaki terpalit dan dilabelkan buruk..fikir2kanlah..dlm hidup kita banyak lelaki..ayah,abang,adik lelaki bahkan Nabi kita pun semuanye lelaki..oleh itu sy sarankan gunalah ayat ‘segelintir lelaki’ kerana ayat ‘lelaki’ utk semua lelaki..

  130. says

    cinta itu memerlukan pengorbanan..kdg2 cinta 2 menyakitkan…kdg2 cinta 2 wat kite tenang…tapi!! ape2 pun cukup la sekadar tgk dye bhgia dengan org yg dye syg…..cinta xperlu dipaksa

  131. intan says

    semua nyee btul tpi boros,memetingkn diri sndiri,emosi kelam kabut,tdak trime pandangan orng,mementing kn kwn,mdah dipenggaruhi alm sekitar dn mdah putus asa tu slah ye

  132. love choclate says

    knape cinta itu amat mnyakitkan . kite snang jtuh cinta tapi sukar untk mnyangi , kita snang ungkapkan kate cinta tapi sukar untk mmhaminya . kenapa sekarg susah untk kte mmhami nye .

  133. says

    kenapew la bila kita mencintai seseorang itu dgn tulus tp kita dbalas dgn kekecewaan…
    kita dh syg seseorang itu tp akhirnya kita jugak yg merana……
    hurmmmmmmmm
    sedih betul….
    lebih single kn dri nk bercinta….

  134. terune pujaan hehehe says

    aku..rase brcinte ni mmg skit aty ad kala nye gmbre cnok ad kala nye sdeyh smpai nk bnoh dri pon ad gak….hehehe tpy ak pk pnjang lu smblom wat bnde bdoh tu ak brdoa at allah spye tnang kn aty ak………klau spe2 ad prsaan mcm ak ni aty2 la dlam pr’cintaan ni ek huhuhu….:)

  135. ziz.. says

    asalamualaikum………:)
    aku rse pompuan x bnyk yg trok….ad yg stia n jujur dlm p’cntan yg di jlin kn……..tpi ke bnykn nye.pompuan yg slalu “KECEWAKAN” laky2 dlm p’cntan yg di jln neeeeee…………jdi kpd pompuan2 kat luar semua jgn la ske ambk ksmpatan kat laky yg b’gi 2 syg kn anda dgn spnoh aty mereka……..yeeee :-)
    :D……:P.:)

  136. NURUL says

    betol.. love ni make myself tired and miserable, lelaki memang mcm ni kan.. lagi2.. nak dekat kahwin.. kalau tak jumper.. rindu.. tapi kalau jumper.. argue2.. every single hour ader jer yang tak kena.. kdg2 memang i lah yang cari pasal.. pasal nak perhatian.. sebab kalau tak.. i ni mcm apa jer.. kawan die lagi penting..

  137. says

    queen control is not my real name. invalid name only. I do not believe in love but I was just really not understand what love is. why there should be close to love this world. many women who have been caught in a love problem. Posted at love when I took it apart there was a suicide, some have made themselves victims of sexual others. make sure that you want to fuck with the honest and faithful to the contrary does not happen ?…. yes

  138. nanie says

    askum….sebenarnya cinta ini memang indah tetapi kita jangan lupa cinta pada yng esa.(allah)…lelaki dan perempuan sama sahaja tiada bezanya jika kita saling sayang dan memahami tentu cinta itu dapat dibawa sehingga di akhir hayat kita seperti nabi adam dan siti hawa…cinta juga bukanlah perkara yang leceh malah cinta ini adalah perkara yang mudah hanya hati yang menyatukan kita……sekian sampai disini…..

  139. heYliEyza says

    jika matamu berat untuk memandangku,ringankanlah kaki mu peri dariku,

    jika bibirmu terpaksa senyum padaku,relakanlah mukamu untuk BERPALING dariku,
    jika susah untuk melupakan kesilanku,senangkanlah lidahm untuk MENGHINAKU….

    tapi jika 1 hari nanti KAMU mendengar berita KEMATIANKU…
    ikhlaskanlah dirimu melawat jasadku dan bisikkanlah padaku yang KAMU…

    TELAH MEMAAFKANKU..
    moga kalimah terakhir itu menjadi pelita di dalam….

    KUBUR GELAKU……:(

  140. heYliEyza pNanG bEk nYer says

    S ; seandainya
    E : engkau
    L : lebih
    A : akan diriku
    M : maka aku
    A : akan

    T : tersenyum
    M : manis untukmu
    A : agar engkau
    L : lebih tahu
    A : aku sentiasa
    M : mengingatimu

    SELAMAT MALAM

  141. says

    salm..bila kita dilamun cnta adkah itu btol2 cinta kita..klu kita mngatakn kita sayg sdia, adkh syang itu dblas sama dgn syg yg kita brikan..bila hati sudh mghrapkn ssuatu pda sdia, adkh sdia prlu mnunaikn sgla yg kita hrp kn??..impian pule brlaku ktika sdia mgucapkn kata2 indah..ala kata org”lmbut gigi dari lidah”..bila brlaku ssuatu yg mngingin pmbincgan, knpa sush nk mnylsaikn maslh dgn sdia?n knpa kita slalu ingin mmkirkn sgaler kburukn sdia?hem..apa yg sbnaryer yg sdia & kita ingin kn???.apa prlu kita buat jika kita mmikirkn ssustu jawapn yg x pernah kita sangka kn..dan pikir-pkirkn lah..sgler tndakn yg dbuat.sblum itu bnyakkn berdoa..insyaallah anda pasti mngtahui jln yer..amim7!!!wsalm..

  142. says

    hai seme dan kepade amierah huda kah kah kah …x krlakar pon …ish ish ish x patut …amirah huda dan balas lah kalu boleh ye ….seronok gak fisrt time main ni …ni pon baru bukak…….jgn salah fhm saye bukan x bukak laptop tapi x bukak google ….kah kah kah ….:)

  143. says

    hai semua selamat petang ….sye baru bangun tidur ni masih x buang baju k0l0h ….hihihi korang ngantuk x ??? huahhh ngantuk lagi ah ….em em em …..huh b0san t0l kawan2 x de kat umah …..nasib baik ade ni sebelah saye ni ade sepupu yg baik dan c0mel skali …..baru 6 thn ……..i like …..dah lah c0mel …k0rang buat ape ??? hantarkan ungkapan cinta anda …..hemmmm nk tulis ape ek …??? x de ape yg nk ditulis …:) k ah ni dare saye yg c0mel l0te di sebelah saye ni die nk main barbie tukar baju tuh …hemmm budak kecik kan …..fhm2 je la ….k bye

  144. tashanabila_ says

    apa itu cinta???sekadar pada ucapan atau ada mksud mendalam…
    cinta sebenarnye amat manis,amat disukai oleh ALLAH SWT…
    kata orang cinta yang sejati sukar dicari..ungkapan itu mmg betul..
    amat sukar untuk kte betul2 mencintai ALLAH SWT..
    ALLAH tidak larang bercinta,tp kita perlu tau dan ambl tahu adab2 orang bercinta..sebenarnya cinta itu suci…tapi kita sebagai umatnye yang lemah sering kali mengotori cinta itu dengan kemaksiatan..renungkan lah..(tashanabila)

  145. hafiz_fiz says

    7 ayat cinta sabda RASULLULLLAH” barang siapa yang mengamalkan 7 kalimah ini akan dimuliakan oleh ALLAHswt dan malaikat dan akan diampunkan dosa2nya walaupun sebanyak buih dilautan..

    1) bismillahirohmanirohim – setiap kali hendk melakukan sesuatu
    2) alhamdullillah – pada setiap kali habis melakukan sesuatu
    3) astagfirullahaiazim – jika tersalah mengatakan sesuatu yang buruk
    4) insyaALLAH – jika ingin melakukan sesuatu pada masaakan datang
    5) lahaulawalakuwataillabillah – bila x dapat melakukan sesuatu y berat
    6) innalillah – jika menghadapi musibah
    7) laaillaahaillallah – bscalah sepanjang siang dan malam..

  146. taufiq says

    SAHABAT tetap SAHABAT… bILA bergaduh tak beerti musuh,bila marah tak beerti benci, bila masam muka tak beerti nak lupa, bila diam tak beerti simpan dendam, tapi bila rindu… hati tak boleh tipu… SAHABAT yang terbaik, itulah diriMU…….:)

  147. Hisyam-kun says

    [Comment ID #34477 Will Be Quoted Here]

    Huhu,, bagus sungguh ilmu yg di-share-kan sedare ni.. Terime kasih byk2 sbb sudi share-kan nya, dn semoga kita sama2 beroleh berkat dari-Nya, InsyaAllah, mudah2an

  148. Hisyam-kun says

    [Comment ID #20831 Will Be Quoted Here]

    Ai cik libra, jgn salahkan org lelaki smate2.. Igt, setiap masalah pasti serba sedikit ade berpunca dari kita.. Bermuhasabah lah, tiada yg sempurna melainkan Dia Yang Maha Sempurna…

  149. Onion says

    Cmna lak ngan pmpn!…suma sma,ska maenkn prsaan lelaki,nk laki ja yg jga prasaan diog,diog lnsng xhraukn prasaan lelaki…

  150. sha2 says

    kalau nk d ikut kan..dalam dunia ni,laki n pmpn same je..
    pmpn tk leh nk cakap lelaki sume sama,kaki buaya n laki pun tk leh cakap pmpn smue pn tk leh caye..sebb bnyk je kes lelaki n pmpn curng..yg penting diri sendiri..selagi seseorg tu tk angp 1 prhubungn tu serius,selagi tu la dy akan curng..mngkn untuk mndptkan yg terbaik,atau pn sekadr untuk berseronok..bak kata org,nk puaskan enjoy masa bujang..yg penting kejujuran dalam perhubungn tu,n percaya 1 sama lain..kalau dh jodoh tk kemana..sygi la pasgn kita seadany..hargai lah ap yg ada depan mata..tak ada insan yg sempurna dalam dunia ni..setiap org ad kelebihan dn kekurgn ny..jadi,pesan saya untuk sume,hargai je ap yg ada depn mata kita,saygi lah apa je yg ad..hindrkan dr perasaan benci..InsyaALLAH..Allah tu maha adil..pasti DIA telah menjanjikan yang terbaik untuk kita..renung2kan,dn selamat beramal..:-)

  151. suhana says

    CINTA…………..
    aku kehilangan cinta kerana dia,
    nak menyesal dah tiada guna lg,aku dah menjadi miliknye
    cintaku pada insan yang aku sayang kini sudah terkubur.
    kalau dunia boleh berputar,ingin aku kembali pada insan yang aku sayang

    CINTA…………
    kini nasi sudah menjadi bubur,aku mungkin tidsk akan kembali lagi padanya,
    kerana dia tidak mahu lagi bersa ku
    aku amat menyesal dengan apa yang berlaku padaku kini

  152. ibu_muda90 says

    think deeply be4 married….
    hidup berumahtangga x sama dngn bercouple…
    semangat harus kuat dalam menghadapi ape jua rintangan…

  153. says

    cinta..datang tnpa di seDarI..aDa owg yANG taKut untuk jToh cHenTa..ini adaLah keRaNa hatinYa maSih terLuka..dan taKut untuk di saKiti..setiap Owg aDa hati,peRaSaan janganlah diri mu mempermainkan saja..cinta Yang ikhLas susah hendak di cari..

  154. syielala says

    antara cnta manakah ya korang x bole lupakan
    cinta monyet
    cinta pertama
    cinta sejati

    single is simple
    couple is trouble

  155. anis says

    as’kom……nk kte kan mmg cucah utuk brcinta.tp kte kene lah sbr pd dri cndri…antra cye dgn pkwe cye mcm biasa asyik gduh je tp ini dugan pd kte.kte kne lah bersabar pd tuhan.hanya tuhan yg thu mcm mn ati kte ckit.setakat ni lah cye bg thu.wasalam

  156. zubzub says

    buat pe nak bercinta… kalau nak bercinta pon, baik kasi gule2 HACKS… gule2 HACKS bermaksud:
    H= Hanya
    A= Aku
    C= Cinta
    K= Kamu
    S= Seorang
    ha! tu maksud de.. lagi bagus kasi gule2 hacks.. =D

  157. says

    cinta sesuatu yang susah untuk diungkap mahupun difahami…cinta boleh membuat seseorang rasa bahagia,rasa marah…cinta juga ibarat sesuatu yang amat diperlukan oleh seseorang..tapi cinta susah untuk kita miliki..cinta sesuatu yang agak rumit untuk dimengerti…alangkah indahnya jika mendapat cinta yang hakiki mahupun cinta yang sejati

  158. says

    pahit jangan terus dibuang….
    manis jangan terus ditelan…..
    bukanya semua lelaki jahat”
    bukanya semua perempuan baik”
    klu nk bercinta jangan berlandaskn nafsu semata mata…. carilah cinta yg berlandaskn suci’

  159. says

    kenapa kita harus bercinta???
    kenapa kita ada perasaan cinta???
    apa pentingnya cinta pada kita???
    apa itu cinta???
    kenapa lelaki suka hanya pada rupa sahaja???
    kenapa perempuan hanya pentingkan hensemnya seseorang???

  160. says

    atas nama cinta terlahir aku melihat dunia…… jngan salahkn cinta”jika terjadi sesuatu…..sediakn payung sebelum hujan”sediakan kasih sayang sebelum bercinta….kerana kasih sayang xdiukur pada rupa hartadan wang ringgit….keikhlasan tu penting’walaupn keikhlasan itu ibarat semut hitam yg berada diatas yg hitam pada malam yg amat kelam ia nya wujud walaupn sukar untuk dilihat…..
    find my fb muhamad sofi..

  161. says

    [Comment ID #35869 Will Be Quoted Here]

    atas nama cinta terlahir aku melihat dunia…… jngan salahkn cinta”jika terjadi sesuatu…..sediakn payung sebelum hujan”sediakan kasih sayang sebelum bercinta….kerana kasih sayang xdiukur pada rupa hartadan wang ringgit….keikhlasan tu penting’walaupn keikhlasan itu ibarat semut hitam yg berada diatas batu yg hitam pada malam yg amat kelam ia nya wujud walaupn sukar untuk dilihat…..
    find my fb muhamad sofi..

  162. honey says

    bercinta pda bunga,bunga akan layu..
    bcinta pada harta,harta akan hilang..
    bcinta pda manusia,manusia akan mati..
    tetapi…sebenarnya…
    bercinta pada allah s.w.t..
    itu yang abadi….

  163. Grace aQ!em says

    aku pena bcnta ngan mamat melaka..tapi,,sygnya cnta kmi tak lama..!1aku jnis tak suka llaki tggi suara kat aku..tak dpt dinafikan bhwa aku syg ngan dya,,tapi,,aku dah pksa dri aku 2k CINTA ngan dya..amat sukar 2k aku..!!!Skrg nie aku kwn ag ngan bdk SABAH..sek0lej ngan aku..tapi sygnya juni0r dan adik setahun dr aku..aku bingung skrg nie..xbF aku mrh kat dye da ckp yg bkn2..bdk sbh 2 tak bslh dlm hal nie..Aku mulai syg ngan bdk sbh 2..tapi aku tak pasti sma ada cinta @ sbaliknya..!!!!Tp,,skiranya aku ditkdirkan 2k bersma bdk sbh 2..aku rela,,kerana kejujuran terpamer di muka dan aku sntiasa melihat keikhlasannya..bkn paras rupa yg aku cari..tapi HATI nya..!!

  164. 7TAIKO says

    JIWANG LEBIH…MENDE CINTA2 NI WEY..JIWANG KARAT ABIS DA WEY…KASI BUNGKUS BUANG R CINTA CAMTU…BAEK LU CINTA PADA ALLAH..AKAN BERKEKALAN DUNIA SAMPAI AKHIRAT……

  165. 7TAIKO says

    JIWANG LEBIH…MENDE CINTA2 NI WEY..JIWANG KARAT ABIS DA WEY…KASI BUNGKUS BUANG R CINTA CAMTU…BAEK LU CINTA PADA ALLAH..AKAN BERKEKALAN DUNIA SAMPAI AKHIRAT……CHECK2 ROCK2

  166. nina says

    cintakan Allah adalah cinta yang abadi….perasaan cinta adalah anugerah Ilahi…gunakan perasaan cinta itu sebaik2nya.. jgan buat ^entah ape-ape ntah^

  167. 7TAIKO says

    MCM R LU KENAL APE TU CINTA…LU TU EKSYEN JE LEBIH..LAU KENA TNGAL PAKWE TU ,KOMPOM MELALAK ..MELELEH R..NAK BUNOH DRI R…HAPRAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK…CHECK2 ROCK2..

  168. nina says

    cinta yg agung hanya kepada Ilahi…..
    krana cinta itu anugerah dari-Nya
    apalh erti hidup, kalo x kenal apa itu cinta..
    cinta hadir dalam jiwa tanpa paksaan…
    ianya satu perasaan yg amat unik untk d tafsir..
    maka beruntunglah bagi sesiapa yg merasa cinta
    dgn dibatasi dgn keimanan…

  169. says

    CinTer pade muke x kan lmer……….
    Cinter pade harte psti binase………….
    Hanyer cinter pade hati yang akan kkl abadi……..
    so,jgn p’rmainkan cinta tau………..^^

  170. says

    ehm,,ehm,ehmm,,,ble join kerr
    bagi s’stngah owg yg ckap CITA e2,,
    buta and smua psal buruk dia

    jan a kamu smua ckap cm 2
    solah-olah kmu le lari dari dia,,

    kamu hrus tau yg x de owg le lari dari dia
    sjak zman dulu agi
    sjak dunia ni baru 2 pnghuni dia

    apa agi skrang ni
    smpai bnyak yg rsak bab dia
    tpi maC juak b’cinta-cnta ni

    owg yg ckap cnta e2 buta a apa la
    e2 owg yg x puas ngan cinta 2
    ingat owg kan puji kerr lo ckap cm 2
    owg ckap btrep adalah,,,,,,

    POKOKNYA,,,,,,,,,,,,

    cinta e2 sngat smpurna
    indah
    smua owg inginknnya
    smpai ada yg jadi GILAA,,hahaha

    yg smpai gila 2
    fham2 jak la ya
    hahahahaha

  171. luzyana says

    hymmm…cinta tu mmg indah kn???tp bla kta putus cnta…btapa skitnyer hti kn???tp..sy rsa……cnta kpd yg maha pncipta tu…lg baik kn???yha lha…cnta kpd NYA…lbih mndamaikn hti sya…bru sya sdar btapa cinta kpd tuhan…cinta yg abadi….yer…sy pn prnah bcinta…btapa sy tpaksa mnngis dlm hti…tnpa sesiapa pn yg tau…smenjak itu…sy ska bsndirian….bgus lg sy slalu kluar dgn kwn2…hehe…tp…bkn smua llki tu jhat…bak kta org…no body is prefect…so….smoga tuhan mmberkati hdup kta smua sbg umatnya…

  172. says

    Jangan hrp kn cta dtg dgn sdri..tpi cta akan dtg apa bla kta mcri jdoh kta..daN TUHAN yg ttukn bhwa dya layak atau tda utk kta………..

  173. says

    banyak yang aku pelajari…semakin meningkat umur semakin aku inginkan seorang yang memahami,tapi itu xkan berlaku..xtaw lah..mungkin sebab pengalam mengajar aku untuk tidak mudah di sakiti..aku takut untuk menerima orang lain selain kuarga aku…banyak yang kecewa…mfkan lah jika hati ini msi tertutup…..

  174. GraCe aQ!em says

    smlm ulang taon aq yg ke 20 taon..
    aq tggu dya yg wish kat aq..tp tak da..
    aq menghrapkan dya yg 1st wish aq..
    tp..
    sygnya owg lain.
    aq terkejowt dya yg trakhr wish aq..
    pnuh ngan kata2 yg ikhls drnya..
    miss u wiuwiu..
    Love u so much….mmmmuuuuaaahhhh…
    thnx hdir dlm idop aq..aq syg ko sgt2..cnta ko sgt2..
    jgn lukakn ati aq lg spt mna bdk melaka 2 lukakan hti aq..

  175. says

    Pada aku..cinta yg ikhlas,diuji Allah sebagaimana hebat pun pasti tiada benci,walau diriku sudah terbuang jauh..dek akibat fitnah dan adu domba.Ku akui,silapku,namun Allah Maha menegtahui yg trebaik buatku walau aku mencintainya setinggi langgit!!!
    Ku doakan kebaikan buat semuanya…berbahagialah pada yg bertungkus lumus hendak melihat kehancuran ini….biar lebur jasad dimamah tanah,kasih ku padanya yg ku pilih di Jabal Rahmah,yang ku laungkan namanya di Raudah tak akan padam,segar berkubur hingga Allah yg akan memberi izin….Ku mohon Wahai Allah,andai di dunia aku tak temui bahagia dgn nya biarlah di akhirat aku duduk bermain dan bermanja bersamanya..aku mohon wahai Allah.

  176. wanie says

    mengharuni semudera mahligai yang suci penuh gelombang silih berganti semua adalah ujian penguat cinta bila hati bicara…terkadang tak perlu terucap kata2 untuk selami dalamnya hatimu susah senangmu jadi bahagian hidupku kerana hati bicara….kata menjelmakanmu kisah berjutakan cerita hadirmu di hidupku memberikan berjuta makna kurnia ilahi mempersatukan dua hati kurasa yang kau rasa kerana hari bicara

    • mey poenya cinta semu says

      cinta ndak harus memiliki, cukup melihatnya bahagia bersama orang yang dia sayang……………
      karena kebahagiaannya adalah kebahagianku.
      selamt jalan cintaku… smoga kau bahagia dengnnya……………

  177. shiela says

    cinta…
    hanya ungkapan bernada madah
    cinta…
    sukar dimengertikan…
    cinta….
    juga penyebar derita… pemusnah jiwa….
    namun….
    adakala cinta membuah sayang
    menyekat hati mengeluarkan kasih
    menutup mulut tapi berlagu sayang….
    sememangnye…
    cinta sukar diramal… di beri dan dihayati……
    oleh itu hargaila cinta yg suci…cinta yg sukar dibandingi….

    • JOYCE says

      YE KE…..X TANYE PUN…….KALO CINTA ITU BUTA,ANDA TIDAKLAH KAHWIN.XKN LARH ANDA KAHWIN SEJENIS…..HAHAHAX……

  178. says

    bln ogos nie ak rsalah kan ad yang x btl
    |hahah bf ak pulax bln mac niey
    WAHHHHHHHHHHHHHHHH !
    susah nak pecaya bln dya emang smalah dngan perangai dya
    tapi ak adalah sikit2 persamaannya
    tapy ad juga yg x sma dngan ak pnya peangai
    PELIK LAH ……………………………….

  179. says

    CINTA IA MMERLUKAN PENGORBANAN NMUN SUKAR BG SESEORANG UNTUK MMAHAMI CINTA..
    CINTA ITU BUTA,CINTA JUGA IBARAT RODA YANG SLALU BRPUTAR..JADI HARGAI LAH CINTA JIKA KITE DAH TEMUI CINTA YANG SEJATI DALAM HIDUP KITA…

  180. Noor fahtin binti jamil says

    Sya sgt cintakn sidea….malah sgup korbankn apa saja
    Tpi ada perhalang……hati sya rasa sakit,apa perlu sya buat:(

    • alina says

      saye suka akan seseorang itu tapi dlm 2-3 bulan ni die mcm x layan saya saya rasa saya mmg bodoh sbb percayakan cinta CINTA ITU MMG BUTA saya berjanji tidak akan bercinta lagi…….kecuali klu ALLAH yang jodoh kan

    • Ann says

      sakit btoi hati ni klao dye bt x tau jek. agak2 la.klao sy btepuk sblah tgn bgtau jela x de la sy mngharap sgala bagai.. ni tak awk bt sy ni mcm ape je. klau nk contact klau x nak wt x tau je. huh! :'( sdih sgt tau.. smpai hti.

  181. says

    cinta itu buta… sekejap ada sekejap tak de…
    tapi kalau muka kiter x menawan sekali pon lelaki tetap tidak suka pada kiter…
    kalau setuju katakan “I”…
    muka saya mmglah x seberapa tapi saya ada cinta pada org kat skolah saya…
    walaupun saya baru 12 tahun tapi saya ada cinta juga…
    tapi lelaki tu sangat mengejutkan…
    saya x nk ckp apa ciri-ciri dia mmg mengejutkan kalau sesiap mahu tahu silalah
    menaip facebook.com sila search kan nama Syafinaz Eoon…

  182. bella says

    apa pandangan korang tentang lelaki yang tidak peduli dengan pasangan dan selalu sibuk dengan FUTSAL dan LEPAK dengan kekawan ???????????

  183. ainaz an says

    sye dh couple ngn org tuu,, tp sangat banyak dugaan yg sye lalui… ade yg ckp die tu x syg sye lah.. pastu ade pulak yg kte die tu ade org lain.. jd sye pun marh.. sye jmpe die… kesian lh tengok si die kena mrh oleh sye ari tu… sye tanye… die jawab.. mane ade.. sye tak de spe2 selain awk… sweet nye si ie…

  184. says

    cinta itu …

    C uma kamu yang aku suka
    I ngin rasanya aku memilikimu
    N amun satu yang aku tahu
    T ak mungkin kamu mengerti aku
    A khirnya cintaku bertepuk sebelah kaki

  185. Nur Hadeera says

    setuju dengan july
    dan sngt2 stuju untuk june
    ex-bf dira memang bnyk berfikir n bla bla…
    erm.. asal la dira masih fikirkan dye???
    STOP hadeera!!1

  186. Hannan says

    SAYA MENCINTAI SESEORANG ITU …TETAPI ORANG 2 X PERNAH TAHU AKAN ERTI CINTA SEJATI……….SAYA HARAP amin ….terima saya dgn seadanya……..hilang semua janji ….semua mimpi indahhhhhh…I LOVE SO MUAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH……..

  187. Mimiey says

    saya mengharap seseorang itu akan terime dgn seadanya …. tetapi cinta tidak akn berkembang dgn mekar oleh itu sejujurnya cinta x akan berhenti disini sahaja….insyaallah tuhan akan membuka aty nya utk qu………huhuhu;(

  188. fhieyQha_Qha says

    kdang , apbla prmpuan dh syg sgt kt bdak llaki tu , tak trkira bnyak ,. tpi yng plik knpa klau dlu prmpuan tu syg sngt kt bdak llki tu ,sdngkn msa tu llki tu tak la syg mcm prmpuan tu syg kat dia , n msa akn dtng , apbla llki tu dh mla syg sgt kat prmpuan tu ,. pada msa tu jga prasaan prmpuan tu tba2 low ??? adakah msih dkatakn cinta dan msih ada lgikah pluang untk brsama @ brstu kmbli ????

  189. aishah says

    stuju ngan bln julai…….mmng rajin blaja….n suke brahsia….tak lpe kwn lme wlaupon jaoh…..n dye bff sy da kwn lme….tpi ta taw la dye sy or ta…..

  190. Nora Chu says

    Siapa yang beritahu ada rahsia di sebalik bulan kelahiran anda? Siapa yang simpan rahsia bulan kelahiran anda? Dari mana dan bagaimana rahsia ini dapat dibongkar atau dikorek? Dari mana anda tahu ini semua benar? Berfikirlah secara kritis, jangan mudah ikut sahaja seperti lembu dicucuk hidung. Ingatlah dan takutlah kepada Allah dan renungkanlah jika apa yang anda percaya ini akan menjejas tauhid anda. Jika ia satu kajian, katakan lah kajian tentang bulan kelahiran anda. Tepatkah kajian ini? Mendatangkan manfaatkah kajian ini? Boleh mendatangkan bahaya yang lebih besar kah kajian ini kerana orang yang lemah akalnya akan mudah terkeliru olehnya. Salam sejahtera dari saya.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *