Happy 1st Anniversary Tentang Cinta

Selamat menyambut ulang tahun pertama, Tentang Cinta!

Kami di Tentang Cinta sangat-sangat berbesar hati dan sungguh gembira kerana hari ini merupakan hari ulang tahun pertama bagi laman Tentang Cinta.

Setahun Dahulu

Pada awal pembukaan iaitu pada 6 Mei 2007, laman Tentang Cinta hanyalah sebuah laman yang biasa dan tidak mendapat kunjungan yang ramai. Apalah ada pada Tentang Cinta ketika itu. Usia masih muda dan tiada keistimewaan padanya.

Tetapi setelah setahun berlalu, setelah pelbagai cabaran dan dugaan yang kami tempuhi bersama-sama dengan anda, akhirnya Tentang Cinta telah menjadi sebuah laman cinta yang popular dan mendapat sambutan yang begitu menggalakan dari para pengunjung.

Tema Baru

Sebagai tanda penghargaan dan terima kasih untuk anda semua, kami mengubah tema Tentang Cinta dengan tema yang baru. Kami ingin mengucapkan berbanyak terima kasih kepada saudari Aisyah Rozi kerana beliaulah yang mereka bentuk tema ini dan kami rasakan tema ini amat unik dan bersesuaian dengan laman Tentang Cinta. Kami harapkan anda semua terhibur dan Tentang Cinta akan menjadi semakin meriah dengan adanya tema baru ini.

Harapan Kami

Setahun sudah berlalu, jadi apa harapan kami untuk tahun ini? Kami mengharapkan yang Tentang Cinta akan menjadi sebuah laman komuniti cinta yang pertama di Malaysia dan juga akan menjadi satu platform utama bagi rakyat Malaysia khususnya dan dunia umumnya dalam berkomunikasi antara satu sama lain bagi membincangkan perkara-perkara cinta.

Walau apapun, kami tahu, tanpa sokongan dari anda semua, laman Tentang Cinta tidak mungkin akan sampai ke tahap ini dan tidak mungkin impian kami akan tercapai. Jadi, kami mengucapkan ribuan dan jutaan terima kasih kerana anda tetap menyokong Tentang Cinta dan sentiasa memberikan kami semangat untuk terus memajukan laman Tentang Cinta ini.

Akhir kata, marilah kita bersama-sama membina percintaan yang bahagia selamanya… Sekian, terima kasih… ;)

- Mr & Mrs Teddy -

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. Yus says

    Hepi anniversary…..:x,walaupun baru join ja kat cni,tapi saya nak jadi orang pertama ucap congrats..:d:d:d,mrs teddy,awak tlg jwb soalan saya ari tu,macam mana kita nak tahu orang kita sayang tu setia ngan kita?:-?

  2. eja says

    happy 1st annivesary..
    ingat saya mula lawat website ni..
    tak silap bln 9 kot..
    pe pun website ni mmg bagus..
    saya akan terus lawati website ni sebagai rujukan saya..

  3. says

    [Comment ID #7216 Will Be Quoted Here]

    Mrs Teddy tengah sibuk sekarang ini. Dia tengah ada latihan praktikal. Untuk soalan awak itu, bagi pendapat saya, semuanya bergantung atas kepercayaan kita sendiri terhadap orang yang kita sayang. Janganlah rasa terlalu cemburu dan tidak mempercayai pasangan kita. Ye la, apa la akan terjadi kalau si dia dapat tahu yang kita syak sesuatu yang tak elok, padahal si dia betul-betul mencintai kita. :)

    [Comment ID #7218 Will Be Quoted Here]

    Thanks sebab setia dengan Tentang Cinta. :D

  4. says

    Selamat ulangtahun.. Blog ni antara blog yang sering saya kunjungi…
    Insyaallah saya juga akan cuba menghantar artikel untuk blog ni.. Tahniah..

  5. Garthis_pinky says

    saya suka cinta…
    sebab tu saya akan terus menyokong ‘tentang cinta’…hehehehe….
    sebelum mengenal cinta8-|, sedang dilamun cinta:x,pun juga baru kehilangan cinta…:((
    setiap individu berkongsi pengalaman cinta yang sama….
    semuanya ada di sini…..:)>-
    saya sayang ‘tentang cinta’….hehehe..;)

    selamat ulangtahun pertama…

  6. yus says

    ye la…yang penting yus memang percaya dengan dia kan…:),yus harap kami kan terus bersama:x,hehe….tq mr teddy,yus harap mr teddy n mrs teddy pun kan bahagia selamanya…hehe;);):x:x

  7. yus says

    dalam hidup ni,kita kan temui bermacam-macam jenis cinta,ada yang membawa duka dan ada yang bawa bahagia….:x:((kat cni yus nak kongsikan beberapa jenis cinta untuk semua….yang bakal korang alami,sedang alami atau telah lama alami:

    1.Cinta Romantik
    -cinta jenis ni lebih mementingkan fizikal,cinta pandang pertama….macam yang yus alami,:xhehe:dcinta jenis ini ialah cinta yang melibatkan percampuran emosi,keasyikan dan daya tarikan seksual yang kuat.
    2.Cinta Suka-suka
    -Dipraktikkan oleh individu yang tak mahukan komitmen.Suka menggoda tetapi tak mahu hubungan yang serius dan intim,kurang mesra dan tiada perancangan untuk jangka panjang.
    3.Cinta Sahabat
    -Cinta jenis ni ialah cinta yang menitikberatkan perkongsian minat dan aktiviti,pada peringkat awal la….dan jika cinta ni dipupuk ke tahap yang lebih crius,cinta ni akan lebih bertahan kerana pasangan tersebut adalah serasi dan tahu tentang pasangannya.Mereka yang berada pada kategori cinta ini biasanya jarang merajuk dan tak kuat cemburu,andai perpisahan terjadi,ia tak terlalu menyakitkan dan merisaukan.
    4.Cinta Gila
    -Mereka melampau dalam bercinta,sentiasa diobsesi oleh kekasih,cemburu buta dan banyak mengongkong pasangan.Kadang-kadang,cinta ni jugak turut membawa pada perpisahan jika tiada tolak ansur dan saling memahami.
    5.Cinta Logika
    -tak dak kaitan dengan lagu Agnes Monica k,hehe:d:d,ciri cinta ni lebih praktikal dan bersifat realistik,individu ngan cinta seperti ini suka memikirkan keuntungan peribadi.Mereka inginkan keserasian latar belakang masing-masing dan perasaan cinta hanya akan timbul setelah mereka pastikan bahawa pasangan mereka benar-benar serasi dengan dirinya…
    6.Cinta Terkorban
    -cinta yang penuh suci,ikhlas dan sering yus impikan:x,mereka berhati mulia,mesra dan tidak mengharapkan balasan dari orang yang dicintainya serta sedia memaafkan kesalahan orang yang die cintai..so sweet:x,mereka lebih mementingkan kebahagiaan pasangan berbanding diri sendiri,tapi oleh sebab itu,mereka ini sering ditindas oleh pasangan mereka.Tetapi jenis cinta ini makin sukar didapati,bertuah sekali kepada sesiapa yang memperoleh cinta jenis ini….:d:d
    7.Cinta Agung
    -cinta kepada Yang Esa,cinta yang tak pernah pudar,cinta yang kekal abadi dan sentisa dilindungi…cinta ini tak pernah mengenal erti duka dan lara,cinta ini adalah cinta yang agung dan kekal bertahan selamanya,cinta yang sentiasa mengharap petunjuk dan jalan ke arah keimanan,kebahagiaan dan kesejahteraan hidup di dunia dan di akhirat,amin….:)
    8.Cinta Ikhlas
    -cinta yang hanya dimiliki berdua dengan pasangannya…jika dia ada di sisi,tiada sesiapa dan apap pun yang dapat mempengaruhi kasih sayang anda kepadanya melainkan Allah.Tali kasih sayang ini ialah yang paling suci dan paling banyak cabaran.Kepada yang memiliki cinta ini,perlu ada banyak kesabaran dan tawakkal kepada Yang Esa,kerana hasil kepada cinta ini ialah ambang kebahagiaan yang sentiasa berbunga mekar…:”>
    9.Cinta Membina
    -Cinta yang datang dan sering membawa ke arah kebaikan….cinta yang membawa pasangannya ke arah kejayaan dan memberi motivasi pada seseorang..
    Tapi,walau apa pun jenis cinta yang korang semua alami,yus yakin dalam percintaan perlu sentiasa ada tolak ansur,percaya-mempercayai,saling berkorban,jujur,ikhlas dan yang penting suci….:xyus sentiasa doakan kebahagiaan suma kat tc ni….[-o

  8. BEE says

    [Comment ID #7272 Will Be Quoted Here]

    HAPPY 1ST ANNIVERSARY…
    MEMANG LAWA KAN
    SEJUK MATA MEMANDANG..=|

  9. says

    Tahniah Mr Teddy. Wah, sekarang dah mantap ye website ni.. Berjuta peminat dah.. Ehehe.. Template pun dah lawa.. Bila Mr Teddy nak belanja journalku ni? :p

  10. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7316 Will Be Quoted Here]

    he3.. mmg sedap mate memandang..
    gandingan warne lembut rasenye sesuai la tuk meluahkn perasaan bg sesiapa yg ade prob dlm cinta or in life..
    xdela serabut sgt.. ;)

  11. EMARIZ says

    Mesti seronok kan bile sambut annivesary bersame kekasih hati kan :) dapat adiah yang mahal2…. tetapi dapat bunga rose @};- pun sudah mencukupi bagi menyinari sesuatu perhubungan…..<:-p<:-p

  12. EMARIZ says

    betul 2 journalku…. ruangan ini dah kelihatan ramai peminat… i nak taye…. ape maksud name u ehh??

  13. ZainUDdin says

    hepi ulgthun yup..
    baru stahun jgung dah nmpak mtred page korg..
    congras2..

    erm,mr/s teddy,
    bleh bagi tip tuk kluar dating x??
    cntoh,baju apa yg sesuai,hadiah??
    erm apa2 ar..

    hopr you can help me..

  14. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7817 Will Be Quoted Here]

    thanx!:)
    he3.. boleh2…
    akn diusahakn ye.. ;)

    [Comment ID #7767 Will Be Quoted Here]

    xperlu hadiah mahal2 if perhubungan tu hanya tuk dijadikn berteraskn materialistik..
    yg mahal tu sbnrnye adlah tuk mnjage perhubungan tu spya berkekalan.. n menghargai each other.. :)

  15. Shah says

    satu lah nak tanyerkan mrs teddy nie banyak tul pengalaman… boyer darat ker… huhuhuh :)) :)) :)) (gurau jer) mesti cintan nyer orang nie… ahakz

  16. Flu says

    Background effect web ni cantik…itu yg i suka….since ramai org kat sini kenapa tak add additional column for advertising…sapa2x nak link kan web dia org…boleh tahu sapa jual apa…n sapa nak mula belajar menjual…rasanyer ramai ada buat e-bizz…for me i malas nak cari address2x tu ..i prefer kalau link to the page yg i suka baca…click click jek..

    “Happy B-day Weebby..” Looking forward for more wonderfull things in it…

  17. Flu says

    Ada article pasal types of cinta….kenapa tak de article on types of crush….??? Rasanyer mesti findings byk cuma belum ada yg compile jek….

  18. EMARIZ says

    betui jugak mrs.teddy… he…he…:)>- mrs.teddy boleh tak bagi i teddy bear yang besar sekali tuhhh????;;)

  19. says

    [Comment ID #7924 Will Be Quoted Here]

    Setakat ini kami tidak menjalankan sebarang pengiklanan di TC. :)

    [Comment ID #7951 Will Be Quoted Here]

    Macam payah jek nak dapat… /:)

  20. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7923 Will Be Quoted Here]

    wat? who’s the buaya darat? me?
    of course not la.. mayb u kot..hahaha =| :p

    [Comment ID #7924 Will Be Quoted Here]

    macih2.. (*)
    tp yg tu kne tanye mr teddy la ye..hik3
    :d

    [Comment ID #7925 Will Be Quoted Here]

    insyaAllah..
    tp perlu masa sket la..
    kitorg agak bz sket.. mayb weekend leh wat mcm tu.. plan2 dlu.. :)

    [Comment ID #7951 Will Be Quoted Here]

    my teddy? xleh ya.. [-x
    kang mlm2 mrs teddy nk hug ape plak? hik3 :”>

  21. Shah says

    istilah boyer darat tue boleh paki jugak kat pempuan… coz kan ker zaman skang nie pompuan pun samer jer… :P

  22. EMARIZ says

    [Comment ID #7990 Will Be Quoted Here]

    alaaaaa pleaseeee la mrs teddy…… he…he… nak gak…. xkire….
    :((

  23. EMARIZ says

    [Comment ID #7991 Will Be Quoted Here]

    alaaaaaaa…..pleaseeeeee la mrs teddy….he…he….nak gak…. xkire…,
    :(( alaaaa mlm2 mrs teddy hug la ur boyprend……ahakkkkzzz…. ahakkkkzzzzz….. ema lak nak hug sape,kalo bukan teddy bear yang besar tuhhhh……hu…hu…hu….:-|

  24. Shah says

    [Comment ID #8020 Will Be Quoted Here]

    Ema pun samer xterkecuali… =))

    [Comment ID #8022 Will Be Quoted Here]

    Eeeeeee… xmalu… =))

  25. EMARIZ says

    [Comment ID #8101 Will Be Quoted Here]

    alaaaaa sebok jea…..taw la die tu jeles tengok mrs teddy bg bear yang cute kat ema……
    :p:p:p:p:p:p:p:p:p

  26. Shah says

    [Comment ID #8147 Will Be Quoted Here]

    xjeles pun… kite dapat lagi besar dari ema… mr teddy bagi mrs teddy kat kite… =)) =))

    [Comment ID #8148 Will Be Quoted Here]

    bukan nakal tp xmalu… hehehe :D

  27. EMARIZ says

    [Comment ID #8209 Will Be Quoted Here]
    jahat shah….nak lebih2 pulak….kan mrs teddy…2lah lelaki sume nyer nak besaq!!

    b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(b-(

  28. says

    [Comment ID #8339 Will Be Quoted Here]

    heheheee… nk rumah besaq, kerete besaq, isteri besaq…. hehehee… guraw2 jer…
    peace…
    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

  29. EMARIZ says

    [Comment ID #8418 Will Be Quoted Here]
    shah memang lah sume nak besaq…. bini dieq nanti pun nak cam syanie kot……hua…hua..hua…hua…

    =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

  30. says

    [Comment ID #8428 Will Be Quoted Here]
    shah…!!!!! ema kene kan awak lar… klakar nyer…
    hisy, xbaek taw…

    :d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

  31. EMARIZ says

    [Comment ID #8563 Will Be Quoted Here]
    yelaa bukan ema nak nipu lakk…..

    :) dah la ari 2 die jeles mrs teddy nak bagi teddy bear yang besar kat ema taw,,yela…..ade ke die minx mrs teddy…ha…ha..ha… die xdapat,,,kene mara gan mr teddy…….. uweeeeksssss :p:p:p:p:p=)):p=))=))=))=)):p=))=))=)):p:p=))=))=))

  32. says

    [Comment ID #8571 Will Be Quoted Here]
    wow… aisyah suke teddy…
    pegi shopping ngan kwan2, klaw aisyah hilang, cari lar kat kedai teddy bear, msti jmpe….
    heheheeee…
    =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

  33. EMARIZ says

    [Comment ID #8589 Will Be Quoted Here]

    heheh….yeke??? herm mesti kat umah ader banyak bear2 yang besar kat…???ley bagi ema satu??
    =|=|=|=|=|=|=|=|=|=|

  34. says

    [Comment ID #8639 Will Be Quoted Here]
    mnae bley….!!!!!
    teddy aisyah special taw….
    heheheee…
    aisyah xbley lar bpisah ngan dorag, xkire lar ble g kem ker, blek kg ker….
    nnty rindu….
    heheheheheee…
    :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
    :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

  35. EMARIZ says

    [Comment ID #8670 Will Be Quoted Here]
    aallllllaaaaaaahhhhhhhhhhhh kedekut toi aisyah nie…..elehhhh sape nak gan teddy bear bucuk dier tuhhh………….haa?????? aisyah nak g kem mane lak nie??? kem askar wartaniah????/ hahahahah
    :)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):)):))

  36. says

    [Comment ID #8719 Will Be Quoted Here]
    heheheee… sbnar nyer kan, aisyah dh penat sgt… bnyak sgt mslah…

    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  37. EMARIZ says

    [Comment ID #8746 Will Be Quoted Here]

    kenape?????aper masalah aisyah……….cite kat ema ehhhhh????
    :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-? aisyah nak g kem maner????? citelah kat ema?????

  38. says

    [Comment ID #8751 Will Be Quoted Here]
    aisyah bukan nk gi kemm…!!!!
    xtaw nk wat ape….!!!!!!!!
    tensionnnnn!!!!!!!

    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  39. pearl'v'na says

    kalo nak tau cinta dia setia tu, diri akan sentiasa tiada perasaan ragu-ragu dengan si dia..sentiasa yakin..mesti dia akan selalu beri perhatian pada kita..tiap masa ingat nak call dan hantar sms..diri pun asyik terasa rindu je dengan dia..dan dia pun akan rasakan yang sama hehe..pengalaman sayalah..:x

  40. ayu_afnan says

    LOVE CINTA….
    CINTAKAN ALLAH.
    CINTAKN RASULULLAH…
    CINTAKAN IBU BAPA…
    CINTAKN KELUARGA..
    CINTAKAN SUAMI TERCINTA…
    i love u hubby…!:x

  41. says

    :XO: Salam..Stiap bulan aku akn mnyambut annvsry..iaitu stiap 17..coz ak start brcnta dgn dy pda 17/05/2010..dy sngguh smprna buatku..nmun ak rsa dri ak jwuh beza brbnding dy..tp dlam hti ak hnya mhu mbktikan keikhlasan CINTA ini..ak btul2 sygkan dy..ari pling sweet wat kmi ialah bla kmi smbut trikh trsbut..wlaupun ad yg trluka time tu,tp kmi bhagia…mga2 prhbungan kmi dbrkati Allah..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *