Rahsia Tahi Lalat

Hahaha. Mari-mari kita hiburkan hari ini dengan mengetahui rahsia tahi lalat. Semua orang ada tahi lalat. Tetapi tak tahu la saya kalau-kalau ada orang yang langsung tiada tahi lalat ini.

Tetapi adakah anda tahu apa maksud tahi lalat ini? Jika tahi lalat berada di hidung, apakah maksudnya? Kalau tahi lalat ada di lengan pula, bagaimana?

Terima kasih diucapkan kepada saudari Mazrah Yusop kerana sudi berkongsi artikel Rahsia Tahi Lalat ini.

Tanda Firasat Tahi Lalat
Bibir atas kanan Banyak rezeki, pandai
Bibir atas kiri Ramai kawan, baik hati
Bibir bawah kanan Disegani orang, ramai yang suka
Bibir bawah kiri Pandai bicara, tak mudah kalah
Leher kanan Cerdas, jujur, berani menderita
Leher kiri Cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan
Leher di tengah Tercapai cita-cita
Biji mata kanan Suka serong dan pembohong
Biji mata kiri Pembohong tetapi baik hati
Hujung mata kanan Baik hati, sopan santun, cerdas
Hujung mata kiri Baik budi, murah rezeki
Punggung kanan Agak mengalami kesulitan
Punggung kiri Malas dan suka duduk
Betis kanan Suka berhibur, boros
Betis kiri Rajin, tidak suka menganggur
Lutut kanan Bersikap tidak peduli dan tidak mahu berusaha
Lutut kiri Kurang kuat berusaha
Kepala sebelah kanan Terkabul cita-cita
Kepala sebelah kiri Sering menemui kesusahan
Kepala sebelah belakang Jujur, sabar dan tekun
Kening kanan Cerdas dan cekap
Kening kiri Cerdas dan sopan santun
Tengah kening Keras hati dan berani segala hal
Hujung mulut kanan Kecil rezeki, tak mudah kalah
Hujung mulut kiri Suka berpoya-poya
Ketiak kanan Dapat menyimpan rahsia
Ketiak kiri Jujur, banyak yang cinta
Pergelangan kaki kanan Suka keluar rumah
Pergelangan kaki kiri Kehendak kuat
Batang hidung Banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
Pada hidung Banyak rezeki
Dagu bawah kanan Jujur dan baik hati
Dagu bawah kiri Bijaksana, dan berbudi luhur
Kemaluan kanan atau kiri Baik, suka senggama
Di kepala kemaluan (lelaki) Bakal beristeri dua
Tumit kanan Jujur dan banyak kawan
Tumit kiri Baik budi
Alis kanan Suka menolong dan baik hati
Alis kiri Ramai yang suka
Pangkal peha kanan Kemahuan kuat
Pangkal peha kiri Suka kerja apa pun
Telapak kaki kanan Tak mudah mengeluh
Jari kaki kanan Suka menolong
Jari kaki kiri Berbudi, suka berbuat baik
Bahu kanan Cermat dalam membuat keputusan, banyak tanggungan
Bahu kiri Suka kerja keras, banyak tanggungjawab
Buah dada kanan Baik hati, pendiam, simpan rahsia
Buah dada kiri Ramai kawan, setia pada pasangan
Lengan kanan Setia dan taat pada atasan
Lengan kiri Menepati janji dan rajin
Pipi kanan Ramai teman
Tengah-tengah pipi kanan Ramai yang suka
Tengah-tengah pipi kri Ramai teman
Ubun-ubun Kurang jujur
Pusat Cerdas, tangkas, tekun
Pusat bahagian kanan Sejahtera dalam hidup
Pusat bahagian kiri Beroleh kemuliaan
Pinggang kanan Sayang pada pasangan hidup
Pinggang kiri Disayang pasangan hidup
Dada kanan Dapat mengatasi masalah
Dada kiri Berani, jujur dan sabar
Telapak kaki kanan Tidak mudah mengeluh
Telapak kaki kiri Baik budi pekertinya
Siku tangan kanan Kuat ingin memiliki kejayaan
Siku tangan kiri Baik hati, suka menolong
Jari tangan kanan Serba beroleh keuntungan
Jari tangan kiri Serba baik bekerja
Jari telapak tangan kanan Banyak rezeki tetapi boros
Jari telapak tangan kiri Banyak rezeki dan cermat
Pergelangan tangan kanan Boros, suka bersukaria
Pergelangan tangan kiri Dapat berpangkat
Perut bawah kanan Banyak rezeki, suka memberi maaf
Perut bawah kiri Baik hati, tenang hidupnya
Sudut mata kanan dalam Disayang suami atau isteri
Sudut mata kiri dalam Tidak mudah dilupakan pasangan
Sudut mata kanan luar Baik budi, ramai yang cinta
Pelipis kiri Murah rezeki, dapat jadi kaya
Pelipis kanan Serba berhasil dalam usaha
Kelopak mata kanan atas Baik hati, ramah, berjaya
Kelopak mata kiri atas Baik budi, ramai yang suka
Kelopak mata kanan bawah Agak malas
Kelopak mata kiri bawah Agak bodoh, kurang bijaksana

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. ida says

    saya ada tahi lalat di dagu..tp berat sebelah kiri..alhamdulillah..rupanya elok firasat maknanya..

    tp kepercayaan kaum cina lain lak..tahi lalat mcm saya ni..tak elok..
    elok tak elok tu bkn leh caya kan..tp kdg2 trfikir nak buang je tahi lalat ni sb rasa mcm alien lak sb saya srg2 je ada tahi lalat kat situ..kalau dok kat atas bibir ke..mcm dato` siti tu xpa la juga..

    smpai bf saya pun soh buang sb mak dia mualaf cina..so,diorang percaya la mende2 ni..serba-salah lak..

    tp..kita kena bersyukur kan..ni kurniaan Allah..

  2. BEE says

    [Comment ID #7688 Will Be Quoted Here]

    TERIMALA SEADANYE
    SAYA ADA KAT BATANG HIDUNG
    BF SAYA SUKA JE
    =|=|=|=|=|

  3. Flu says

    rasanyer kalau ada tahi lalat sedang-sedang boleh percaya la jugak ..mungkin betul…tapi kalau dah banyak …rasanyer teori ni susah nak pakai….

  4. says

    Bende ini sekadar hiburan. Saje je suka-suka nak tahu. Btw rasa-rasanya, siapa ye yang banyak masa nak cari rahsia pasal tahi lalat ni? Agak-agak, berapa banyak sampel die nak amik untuk bawak keluarkan pasal rahsia tahi lalat ini? :-?

  5. ecah says

    taknk ke lalat buang tahi die kat kite punye jari, pinggang n pusat..:d kat leher n kening pun best jgk..:-w

  6. ecah says

    camne tahi lalat ni leh wujud ek..ble kuar dr perut ibu tkde tahi lalat..dah besar lak tibe2 perasan de tahi lalat..bile agaknye mase lalat ni membuang ek..:-?

  7. ecah says

    tp adik sy yg kecik tu kn dh ade tahi lalat dr baby lg tau..kat pgelangan kiri die..tahi lalat tu dr dlm perut lg..cmne ek lalat masuk..makin die membesar, tahi lalat tu pun ikut membesar..siap ade rambut halus lg kt tahi lalat tu..[-(

  8. EMARIZ says

    hai’z all….best gak ehh ruangan ini….

    kepade ~ ecahh….
    fuhhh dahsyat yea adik ecah 2…alaa2…pua chu kang…..he…he……..:d mrs.teddy , i nak tanye……tahi lalat betui ker datang darie lalat??ia terjadi sebab lalat berakkkkk eahhhh…..

  9. BEE says

    ERK..
    XKANLA LALAT BUANG..
    I ADA TAHI LALAT KAT TIME DARJAH LIMA
    TU PUN PASAL BEKAS LUKA KENA CINCIN
    UWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:((:((:((:((:((:((:((

  10. medic_stud says

    ak ad tahi lalat kat dua2 jari tengah ak,kanan n kiri…
    any idea wut do they mean? hehe…..8-|

  11. ALIA says

    mungkin lalat 2 slap tempat tuk melepas kut…….. hehe xg2 medic stud
    =|
    2semua rahsia alam kurniaan tuhan pe disebaliknya xdpt kta jangkakan. yang penting bersyukurlah kta kpdNYA……..

  12. says

    bile bace, klakar pn ade jgak…
    heheheee…

    umm… klaw xsilap aisyah,de org kate tahi lalat nie dari syurga, btol ker…?
    :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

    heheheeee….

  13. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7737 Will Be Quoted Here]

    tu tahi lalat or tanda lahir?
    slalu nye tanda lahir yg mcm tu.. :)

    [Comment ID #7836 Will Be Quoted Here]

    uiks? yeke?
    xpenah dgr la plak..
    awk dgr dr mane? :-?

  14. medic_stud says

    [Comment ID #7829 Will Be Quoted Here]

    ntah le…bahasa melayu cam klkr gak r…dari mole—–>tahi lalat..
    cam tahi lalat tu asalnya najis lalat yg melepas….
    btw,i like to share sum info wit u all…klo ikut my knowledge,skin kte ad process called pigmentation…lam proses ni,ad 5 steps,n i think…lam 3rd steps tuh,ad released satu chemical elements yg natural..non toxic,tp kat sstgh spot tuh,die released excessive..so,die jdk lbeyh tanned dr spot sekitar….
    :d

    DIULANGI….ini juz my own opinion brdsrkan my knowledge…sbb dh cari lam buku,xde author trgkan psl tahi lalat pon….

    juz a new theory of mine…
    no offense dude….

  15. EMARIZ says

    mrs.teddy xda ke website untuk rahsia-rahsia tanda lahir pulak???
    :))coz i ader tanda lahir kat peha….sejak lahir memang sudah aderr…die berbentuk cam ibu jari…:)) dulu i berfikiran ape makna nyerr….adekah satu ari nanti i akan ilang daripade keluarge n then dgan tanda lahir nie…akan membuktikan yang i nie anak dieorang?? i pun xpasti…../:) i rasekan tande lahir nie cam gune ibu jari i jea….macam cop jea…he…he..he…:p :p :p :p :-j

  16. zacz says

    ERM,,,AD BTOL NYE JGK.. TP USAHLAH ITE BSRAH PD TEORI SMATA2 CZ LBH BEK ITE B’USHA UTK MERUBH NSIB ITE AGR MNDPT IDOP Y LBIH SMPURNA… :-? =d>

  17. says

    saya mempunyai banyak tahi lalat..ramai orang xsuka dengan saya..tapi saya nak buang emak saya x bagi pulak..saya tengok pun x hensem….[-([-([-([-([-(

  18. says

    [Comment ID #8543 Will Be Quoted Here]
    hisy… ade plak nk buang tahi lalat…??? hensem ker x, bukan nyer bgantung pade rupe smate2 cik abg ooiiii….!!!
    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

  19. EMARIZ says

    [Comment ID #8572 Will Be Quoted Here]

    haha tawu xper………..
    :d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

  20. EMARIZ says

    [Comment ID #8543 Will Be Quoted Here]

    awk jgan lah semata2 tahi lalat tuh sebab org xsuka awk nak buang… berdose taw…..kalu x menghargai ciptaan tuhan… percayelah tidak ader ape yang sempurna dimata maknusia….sumer same jea….degarlah cakap mak awk tuh….mugkin ader makna setiap tahi lalat awak tau…ingatlah setiap org laen die punye fizikal nyer….n ader kelemahan setiap seseorang……mugkin pade tahi lalat 2 ader sesuatu yang tersorok daripade nye…. pleeease degar cakap saye..,…..
    :( :( :( jagan melakukan perbuatan yang dibenci tuhan…;));)):|:|

  21. says

    [Comment ID #8572 Will Be Quoted Here]
    owh… so cute la ader tahi lalat… heheheee…

    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

  22. N.N.K says

    Erm, sy ada tahilalat kat tepi kiri bibir sy dengan jarak 1jari yang hidup.rmi yang ckp tahilalat sy manis tpi bgi sy tidak. sy takot tahilalat sy akan membesar, mesti rmi tak suke. :((:((:((:((

  23. says

    [Comment ID #8822 Will Be Quoted Here]
    ummm… kwan aisyah pun de jgak tahi lalat yg mkin lame mkin besaq, tp dia ttap sweet…

    =|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|

  24. BEE says

    ERK! KALO XMO TAHI LALAT TU HIDUP N MAKIN BESAR, AMIK RAMBUT N TEKANKAN KE ATAS DAN KE BAWAH KAT TAHI LALAT HIDUP TU. TAHI LALAT TU XKAN MAKIN BESAR…….HEHEHHEHEHEHE…:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d
    AGAK2 DIA NAK BESAR AG, WATLA LAGI.

  25. EMARIZ says

    [Comment ID #9109 Will Be Quoted Here]
    betui ker bee???? he…he…he,,, so nape x wat kat adik bie yang ader tahi lalat yang ader sekali gan rambut tuh???? ha,,,ha…ha…..

    =))=))=))=))=))

  26. NaniE says

    leher kanan – cerdas, jujur, berani menderita????????? :o:o berani menderita? akukah itu??? tidakkkkkkkkk :((:((:((

  27. says

    utk pengetahuan u all sy ni kira ramai kwn sbb sy mm rmi kwn..=| lalala..jadi kpd saudara/i yg xde kwn tu suru la lalat berak kat tgh2 pipi korang tu…he he he..:d:d:d:d:d

  28. NaniE says

    [Comment ID #9492 Will Be Quoted Here]

    mekasih bee…jemput minum semua…~o)~o)
    bee plak tahi lalat kt mna plg menonjol?;))

  29. BEE says

    [Comment ID #9494 Will Be Quoted Here]

    KAT BATANG HIDUNG NGAN PIPI KIRI…HEHHEHEHHEHE…..ORG CAKAP MANIS.:x:x:x:x:x:xPERASAN PLAK DH:-|:-|:-|:-|:-|

  30. NaniE says

    [Comment ID #9509 Will Be Quoted Here]

    yer kot bee manis…teringin plak nak nengok..hehehehe…actually sy ada tahi lalat kat pp kanan..tp tak menonjol sgtla..plg menonjol kat leher kanan…:p tp ramai kwn ke? ermm..biasa je rasanya..:p:d:-|

  31. BEE says

    [Comment ID #9515 Will Be Quoted Here]

    EHHEHEHEHEHE.JGNLA TGK.MALU:”>;));;)NANIE X RAMAI KWN KE.KAKAK BEE D GAK TAHI LALAT KAT LEHER KANAN.RAMAI JE SGT KWN DIA.=))=))=))=))

  32. ARIFM6 says

    :d
    BSUSAH PAYAH SAMBIL BACA SAMBIL BELEK 1 BADAN, TERGOLEK2, TONGGENG2 PUN ADE. SIAP PAKAI CERMIN LAGI.. HUHU…

  33. says

    kalo bab tahi lalat ni ssh skit tlmpau bnyak,:d btul ke lau ada tahi lalat kat buah dada 2 bek orgnya,lau g2 sy ni bek lh =| syukur lh:)>-

  34. nurul says

    ada tahi lalat kat tengah-tengah pipi kanan… ramai yang suka..hehehe… tapi kenapa semuanya suami orang yer??? pelik r.. :-?:-?:-?

  35. ony says

    saya tak tau pa nak ckap tapi klu difikirkan saya memang ada bnyk kwn sejak kecil.klu ada yg nak knal gan saya,saya lagi suka.=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|

  36. ony says

    saya tak tau pa nak ckap tapi klu difikirkan saya memang ada bnyk kwn sejak kecil.klu ada yg nak knal gan saya,saya lagi suka [ony92@yahoo.my]
    .=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|

  37. Syamsul says

    Aku ade tahi lalat kat batang idung,besar lak 2.bile bergambar tahi lalat nie menyibok je,aku tension btol.bile nak buang awek and family pulak xbagi.ari 2 dah tanye kat p.malam kedai buang tahi lalat.die ckp rm10inggt,boleh tahan harge 2.tapi dah 3 minggu and 3x p.malam aku masih ragu2 lagi nak buang ke x.tolong la kawan2,please =(

  38. ibnusiddiq says

    Heran jgk pasal tahi lalat pun nak kecoh, dah ditakdir ia tumbuh kat badan kita biar la. Asalkan sihat walafiat sudah la. xleh lebih2 nanti org marah plak.:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

  39. gegirl says

    saya ada tahi lalat di kemaluan, masyaallah dahsyatnya saya…
    tapi apa akan jadi nanti yer agaknya?
    takut pulak rasanyanya… agak2 bleh liquid tak ek?

  40. mor85 says

    aku pon ada tahi lalat kat batang idung sblh kiri..p nampak cun pulak adanya tahi lalat tu..ramai yang puji 2…pakwe aku pon tak suruh buang tahi lalat tu…manis….

  41. ctie says

    ct da tahi lalat kat kening kanan;tapi x cerdas pon….:(:(:(:(:(:(:( cam ner nie haaaa…ct nak cerdas laaaa……:((:((:((:((:((:((:((

  42. nirah says

    hai…sexkom…nirah der tahi lalat kat kaki kiri..memang suka kluar rumah pon….hehehehehe=|=|=|=|=|=|=|..cerdas pon cerdas…jgn jeles nye mmber2

  43. says

    Tahi lalat yahhhh emang bisa buat orang kelihat manis, cantik, cakep pokoknya enak dilihat…tapi gara-gara tahi lalat juga bisa bikin orang jadi ga pede…jadi intinya jangan sesali yang sudah ada syukurilah apa yang ada…jangan hilangkan apa yang sudah tuhan berikan kepada anda siapa tau tahi lalat itu membawa rezki untuk anda smuanya…

    wassalam
    all_cees@yahoo.com

  44. LowKey says

    hum…saye ade tahi lalat kat pipi kiri..
    berdiaMeter 5mm..
    taK ke besar taHi lalaT tue..
    tuNggu mase naK buang..
    huu..
    taPi ade oRang kaTe berdoSe seBaB meNgubaH kejaDian..
    camaNa tue?

  45. ayu_afnan says

    ermm..sy pun ada tahi lalat kat bibir…kecik jer..tak nmpak sgt pon..suami sy jer yg nmpk..hikhik…p suami sy pesan tu sume kurniaan Dia…kita perlu mensyukurinya..kecik ker besar ker…yg pnting kita bkeyakinan…:)

  46. aCik says

    :xsaya ada kt lengan kanan…amacam??b’tuah x sape dpt saya?huhu…biar la kat mne2 pun..2 sume anugerah dr yang maha Esa..pasti ada hikmah d sebalik 2..ok??

  47. nurul says

    sy nk berkongsi pengetahuan lah ckit..time blajar dlu ada sy tnya pd ckgu sains sy..dia ckp tahi lalat ni terbentuk disebabkab sel kulit yang tidak cukup then darah keluar di citu..tu dlm teori sains lah..tp tu semua pemberian tuhan…

  48. says

    q punya tahi lalat di atas bibir sebelah kiri atas,q merasa gak pede..tapi banyak orang yang bilang thi la2tq manis.biar q pede gmn ya?

  49. adeqmira says

    cinta…
    semua akan mengalaminye disaat remaja dan dewasa..
    ia mengajar kita erti suka dan duka..
    ia mengajar kita erti kasih dan sayang..
    itulah cinta…
    cinta ade pelbagai cinta
    cinta yang kekal adalah cinta pada yang ESA

  50. najua says

    hehehe…xbaik tw caya nie sume…sume xtOl…:d:o
    im sOrie(amir raja lawak3)… <: -p=))>:/:)>-:-&o=>o=>o->o->:-<:)$-)=))=))=((>:)>&#45;)8-x**==[-o<:o%%-#-o

  51. hidupmenyesal says

    aku ade tahi lalat tepi hidung besar plak tu.aku rasa menyesal n tak confident bila jumpe org.aku rasa mcm malu sgt2.eisshhh.bodoh punye tahi lalat besar ni.

  52. lilie says

    knp erk..
    tahi lalat syer sllu berkembar….
    tahi lalat syer ader kat tengah batang hidung,berkembar gak..then,
    kat bwh bibir kanan n kiri pun berkembar..
    then,kat bahu n kakiii,,,
    tahi lalat 2 cam x nk leh berpisah lux..
    kena berdua jerk..
    :d

  53. lela says

    salam….
    sy ada tahi lalat…byk sgtttt….kira2 40…
    kat hujung bibir,bwh ngan ats bibir,kat pipi ada 3,hidung,tgn lg byk…/:):-?:-?:-?
    asal yer..nk kata sy x mandi…1 hari 3 kali cukup
    lalat ske jeles..nyampah:d

  54. naduya says

    :d:d:d:d:d:d:d:dbf aku kate dulu die ckup bkenan gan pempuan yang ade tahi lalat kat mane2 area mulut…tapi ahirnyeeeeee….die terske plak kt aku yg ade tahi lalt kat bibir kanan ats ni………..hahahahahahahahaha…pdan muke..xnak x nak sgat..amik kau…..tp tahi lalat tu la pemanis..huhu..lagi stu bf aku kate lepas dah kenal aku baru die tahu yang perempuan yang ade tahi lalat kat mulut tak macam yang die sangke kan…….ha tau pn…tp ape yg die sangke pasal prmpuan bthi lalt kat mulut ni ek????????hmmmmm…..:-w:-w:-w:-w:-w:-w

  55. jihan says

    bg saya cinta mmg indah bila ada org yg sayang kita…tp bila kita di permaenkan luka di ati kita allah sja yg tau:x

  56. mas2ra says

    mkne tik llt aku baik,
    tapi aku rase aku jahat…
    pelik la…
    sebenarnya attitude seseorang kot…:-?[-(

  57. fieyzan says

    setiap maksud kat tahi lalat tu ada baik dan ada buruknya.. tp x perlu lah kita percaya 100%.. semua dah jadi ketentuan masing2.. :d

  58. vanilla says

    aku ada tahi lalat kt tengah2 dada,,
    ape maksod nyer..
    klu s;spe yg tolong explain kt ako sikit..
    whats the mean???

  59. cintaQ says

    aku ada byk agak byk tahi lalat, alhamdululillah ia tak mengganngu pun perjalanan idp aku, n bila aku bc teori2 tu..alhamdulillah semua yg baik2 untuk aku.. heheh
    syukur alhamdulillah..

  60. niesa says

    :? Assalamualaikum……saya boleh dikatakan gemar berkawan danberamah mesra dengan sesiapa sahaja tetapi kena ikut mood.Saya boleh berbicara dengan semua orang tetapi jika org itu kelihatan garang n bengis dari mimik mukanya maka sukar utk saya bertegur sapa.Lebih lebih lagi dengan lelaki.Kalau kawan2 lelaki saya itu berperwataka lembut baru saya selesa bersembang tapi kalau kasar tak selesa nak bersembang pula.saya lahir pada Disember 20,1989.Saya nak tanya apa yg perlu saya lakukan ?

  61. ctcute says

    :D ai salam suma……psl tahi lalat ya……ha sy pun nak habaq jg.. sy ada tahi lalat,xp berat blah kanan.suma part ada…kepala kanan,pipi kanan,dagu kanan.betis kanan,dada kanan…ha xp ada 2 tmpat kiri bwh hidung n tepi kng blah…nak tau kalu bnyak belah kanan pa kbaikan dia ha :x

  62. says

    assalamualaikum,
    He… Saya baru 12 thn,kat sekolah, ramai org ejek saya ada tahi lalat besar kat pipi kiri,tapi alhamdullilah saya dapati ramai kwn tapi… kat sekolah saya x ramai kawan pun. tu yg saya pelik.ok lah.tapi jangan gelak sapa baca ni tau sebab aku ada tahi lalat besar.sebab tu website myspace aku, aku x tunjuk gambar aku, ada tahi lalat besar nnt org gelak,malu…k lah bye2 :halo:

  63. says

    :D Dont worRy Arr..thi llt nie kurnian ALLAH..
    bersyukur jerk ah yerr..semo orang de kelebihan n kekurangan ye..
    so,,jgn pkiqkn sgt..
    juz 4 fun..=) 8)

  64. eyra aliesya says

    tahi lalat penipu..!!!sume tu dah ketentuan tuhan lah..pe kowg nak isaw..xcntk d mata mnusia tapi cntk d mata alllah..sbab DYA yg jadikan kita sume..wtpe cntk d mata mnusia jew tapi xcntk d mata allah..xda mkna pown..hidup cume smntara jew..yg kekal akhirat esok..xpyhla pcye bnda ngarut2 cmneh..khurafat arh sume neh..tahi lalat bodoh.. :down:

  65. says

    :!: i ad thi llat kt bibir atas kanan..
    :( rs xconfident je bila kua..
    ya lorhh.,tym skul dulu kkdg kena bahan meeh~ :cry:
    hny sndiri je tau rs skit hati tu cmne. :vangry:
    fyi.,xsalah r buang kalau bnd tu cm dah m’ganggu confidence lvl kita..
    pape je la.. jz mau gitau 2 je.. ::-*: :oops: :XO: :D

  66. eko says

    saya ada baca ditempat lain, tapi kok kebalikan ya utk tahi lalat di hidung dan bahu. katanya di hidung hidupnya susah, dan di bahu berarti nenanggung beban.

  67. Sahira says

    salam…
    sahira baru faham…
    sahira selalu senyum manis…
    sahira selalu tolong-menolong pada ibu bapaku…
    jangan la mahu jadi menderhaki…berdosa besar tau…
    mestilah menjadi baik…
    ok.. :lol:

  68. gurl says

    :twisted: alah kalau nak percaya suka-suka tu boleh la … tapi nak percaya betul tu susah la sikit …jadi fikir-fikir la sendiri.. :halo: :idea: 8O

  69. aween medan says

    saya ad tahi lalat at pp..saya mle2 x bpe cke cgt. . . tapi lame2 2 ok la gak..pas saya tau lau ad tahi lalat kat pp 2 ad soang teman

  70. aimy hanania says

    halu!!!
    sbnr nye Nia bru 14 thn,f0rm 2.Nia ade 4 taik lalat kt muka
    2 kt pp tgh kiri,1 kt pp knn,1 lgi kt ats bbir kiri
    cbe r byg kn.Nia d0k hostel,
    s0 ble Nia pkai tud0ng,Nia tt0p 2 taik lalat kt pp kiri uh.
    ramai mem tg0r Nia apsal pkai td0ng kdepan sgt.
    s0 Nia p0n ckp r dh biase.tp sbnrye,Nia nk tt0p 2 taik lalat tu.
    sbbnye wkt stnd.6 dlu,rmai bebudaq lki ske ejek Nia PCK.
    pd hal taik lalat nye x de la bes0 sgt p0n.
    klu blh,Nia x nk pristiwa stnd.6 brulng.
    sbb tu r Nia tt0p 2 taik lalat kt pp uh.sbb Nia malu
    wkt naik f0rm 1,alhamdulillah,x de sesape bebudaq laki yg ejek.
    c0z d0rang x tau yg Nia ade 2 taik lalat d sbalik tud0ng.
    bebudaq lki yg tau p0n,just bebudaq yg sme sk0la rndh ngn Nia.
    kdg kdg,Nia rimas ade,tensen p0n ade ble pkir kn 2 taik lalat uh.
    kt skola Nia blh r dkatakan rmai pmint.ble Nia tnye mem Nia,Nia cntk ke x,dorang ckp Nia cntk,Nia putih.Nia bkn nk mnunj0k,bkn nk prsan,bkn nk riak.jgn slh sngka ek.tp ni mem mem Nia yg ckp,dorang ckp muke Nia iras mcm cinta laura.cntk ke cinta laura uh??,bgi Nia bese jek.d0rang kate muke Nia just slect nye c0z ade 2 taik lalat tu jer sbb nye 2 taik lalat tu antara yg plg men0nj0l dr yg len.skrg ni Nia buntu x tau nk wat pe.sma ade Nia nk ddh kn 2 taik lalat uh,atau p0n Nia ttop jer sbalik td0ng.k r wassalam.

  71. says

    hai aimy hanania,ko jan risau la sal bdaq2 yg ngejek ko 2,dorg sbnarnya 2 cmbru yg ko ada taik llat kat sna n dorg xda.lg pon mgkin dorg nak ambil ksmptan nak ngorat ko 2.mla2 sja jak ngejek sbb x tau nak ckp apa kat ko,jdi t’paksalah taik lalat jdi korban teguran…..hehehehehehe :D 8)

  72. sue3491 says

    assalamualaikum sumer…
    ai khdrn sue nie bkn nak ckp sal tahi lalat tp soal hati…sue tak tahu nak ckap kat sape dah…sue buntu.sue sowg awex yg still study lg..tp sue slalu diuji tntg hati.sue slalu dlm dilema bila nk plih psgn tok diri sue.n bile sue plih mesti sue akn tslh pilih..sue ad syg kat sowg mamat nie.sblm nie dye juz abg angkt sue je,tp lme2 sue syg kat dia paz dye kata dye da lame taruh psaan kat sue.sue time dye cz dye bek..tp tak lame pon hbgn kami.dye tpkse mmutuskan hbgn ni wpon pd hkikatnya dye msh myyngi su.dye mlkukan pgrbanan demi kwn bek die yg jge suke kat sue n ad mslh len.sue beralah bile dye ptskan hbgn tooo.sue time seadanya.then kami bdua hope hbgn ni akan bsatu semula satu hari nanti.kami same2 bhrp.tp hr nie su da mlakukan ksilapn,sue mguji pgai dye ngn msj ngn dye mgunakan no len.dye mrh sgt.sue xderk niat pon nk wat mcm to.dye tak nak sue gnggu dye dah.sue taknak ptskan hbgn nie…wpon kmi kwn…sue sdey sgt.sue hope dye da tak mrhkan sue cz su syg dye.sue tkt khilngan org sbaek dye..sue cme mampu bdoa pd ALLAH.sue serahkan sgalanya pd ALLAH.sue ad poblem ngn mamat yg nie lax,sue tk thu llaki ni mcm2 pgai dye.mmerlukan mse bsndrian. :cry: :down: :(

  73. sue3491 says

    kenapa hidup kita sering diuji dengan pelbagai perkara..kdg2 terasa nk give up je,tp msih lg bley berfikiran rasional.sue sdy sgt ri nie start 9-9-09 lg su dtimpa plbgai mslah.smpai su tak derk smgt nk blaja…sue lbey ske mnangis…dr wat menda len…sdynya khidupan nie…su bdoa agr sue akn dpt ceria smula n dpt bbaek smula ngan sume yg telah su lkekan htinya

  74. shazleen says

    sy ade terbce kat stu bku petuwe nie..dye tles kat ctue cara2 hendak mnghilangkan tahi lalat idop nie adalah hnye dengan mmenggunakan bwg pteh..kte hnye prlu menmbuk bwg pteh tue,kmudian amik airnye n spukan pade tahi lalat itu tdi..lame-kelamaan tahi lalat itu akn menggelupas dan hilang! cubalah…. :up: :-)

  75. ringgo says

    aku ada pertua kaau xnak kasi tahi lalat kita menjadi lebih besar. kalau ada tahi lalat yang jatuh terus ambik dan sapu kat tahi lalat ki geranti xbesar punya hihihihihihih……..

  76. ~donut~ says

    cun pew ad taik lalat..sy byk r gk t.lalat
    pew yg pnting sy pnyer t.lalt sme nga kwn laki
    kt tas edOm..sweet ngat..sume ckp ktrg adk brdik..
    huhuu..ad t.lalat p’yeri wajah guys..
    i like its..!

  77. gadiezz abZyIn says

    saye da tae lalat gax.. tp, xketara sgt.. emm.. ok ape ade tehi lalat.. penghiazz wajah tuee.. emm.. mgkin da 0wg yg ade tahi lalat 2, x sesuai ngan wajah die.. hehe.. pemberian tuhan bha 2.. bsyukur ja.. :-)

  78. says

    :evil: sy ade byl tahi lalat kat muka…according to chinese sumenye mbawa mksud yg x elok..but according to diz site..sumenye mbwa maksud yg baik..agak malu gak coz org gelar sy org kaya tahi lalat..but..setakat nie x tfikir lg nk buang..watever..hehe :lol:

  79. YuYu iS NuYu says

    korunk ske taik llat kowg??ermmm ak xske..cz taik llat kaker itam..klaw taik llat kaler pink,msti ag comey..hohohoo :lol:

  80. aimy hanania says

    ell0wzz..
    aq neyh kacukan cine gak..
    so..de g r fmly aq yg still cine..
    evry year aq g raye umh dowg
    x de p0wn bngkt n sal tek llt
    d0wg puji2 de rr.. :?: :wink: :| :roll: ::-*: :lol:

  81. kyra qismeena izzatie says

    ell0wzz..
    aq neyh kacukan cine gak..
    so..de g r fmly aq yg still cine..
    evry year aq g raye umh dowg
    x de p0wn bngkt n sal tek llt
    d0wg puji2 de rr.. :?: :wink: :| :roll: ::-*: :lol:

  82. wan nafis aiman says

    :vangry: :XO: :mrgreen: :D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :up: :down: :oops: :halo: :idea: :| ::-*: :!: :?: :$: :vangry: :XO: :mrgreen: :D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :up: :down: :oops: :halo: :idea: :| ::-*: :!: :?: :$: :vangry: :XO: :mrgreen: :D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :up: :down: :oops: :halo: :idea: :| ::-*: :!: :?: :?: :$: :vangry: :XO: :mrgreen: :D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :cry: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :up: :down: :oops: :halo: :| ::-*: :!: :?: :$:

  83. Little_gurlz92 says

    hahahaha…..
    kelakar la blog nie.. :D
    sye pun ada tahi lalat gak..waktu kecik memang x da, bila dah besar masa bila ntah die muncul..hihihi..sampai ada yg tgur bila muncul..ape2 pun bersyukurlah coz x sume dpt anugerah nie… :-)

  84. dayah says

    kita ada tahi lalat dekat lengan kiri apa maksutnya ye hhhhhhhhhh. ha maksutnya menepati janji dan rajin :D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :up: :down: :oops: :halo: :idea: ::-*: :!: :?: :$: :vangry: :XO: :mrgreen:

  85. says

    wahh……..bgus la:D .lps ni mesti kte dok sbuk p’hatikan tahi lalat kat muka kwn2 kte:P .haha!!bkn nak menyibuk,tp nak berwaspada dgn kwn2 kte tu.mana lah tau kita boleh nilai baik buruk diaorg.tp, boleh caya ke rahsia2 tahi lalat ni???:?: tp banyak juga betulnya.:up:

  86. Wakakakaka!! says

    Hello…
    Saya Ade Taik lalat..
    Kadang2 Kawan Skolah Selalu Ejek..
    Rasa Tak Confident..
    Pendapat Akak Abang Semua..
    Perlu ke Saya Buang??

  87. zara says

    eh, kajian kate, tahi lalat ni melambtkn penuaan tau…
    so, wt pe nk buang..cm buang duit jer kn…
    brsyukur je k.. :halo:

  88. mekar mewangi says

    Bagi saya, kita tidak boleh mempercayai tanda-tanda tersebut sebab ia ada hubungkait dengan kepercayaan. Just read only, but dont believe it. Mana yang bernasib baik akan rasa senang hati dan rasa bertuah tp mana yang tidak bernasib baik, merasaakan dirinya tidak bertuah dan bernasib malang. Fikir2kan :!:

  89. joeAF says

    adowww
    aku ni lau ckp sal tahi ni xley thn btol la…
    xda ke bnda yg snonoh ckit nk cte…
    ada lk cte sal tahi…BUSUKKK LA WEii!!!!!

  90. says

    cinta tak semestinya untuk jiwa remaja sahaja…tetapi untuk semua golongan tanpa mengira usia..sama seperti aku yang menyayangi dia walaupun dia sudah berumur..aku menyayanginya selamanya…. :D

  91. bella-bella lolla says

    saye ada thi llt dkt pipi tngh bbntuk tiga segi…..apa mksudnye,,???N dkt bwh buah dada….apa mksudnyerrr?????

  92. says

    hai.. morning, i ad tahi lalat kt dada belah kiri comey cute sgt kt mata belah kiri pn ad kt pipi belah kanan pn ad , i suke baca blog nie… mmuah..mmuaah..muaah kt sape yg bt blog nie… love u allll…. :-) :D :XO: :-) :D :XO: :-) :D :XO: :-) :D :XO: :-) :D :lol:

  93. syifa says

    betul gak yek ….. :D
    rse cam betul … ( mmg betul pon .. )
    dri mner dpt semua tentang ni …….?
    nak tu gak ….
    hehehe … :lol: ….
    :up: bagus lah …

  94. sasal says

    bagi sal tahi lalat nie pemanis wajah…
    beruntung kita der tahi lalat dan ianyer menunjukkan diri kita yang sebenar…

  95. misz nina says

    yez that right!….love is can make we hepy :XO: but…sometime, love can make we sad….:cry:..and love also can make we crazy right:? …that is ouR reaL Life…..

  96. misz nea says

    salam….
    btoi ke mkna tahi lalat nie…..saya nie byk sgt tahi lalat tambah2 dekat muke….kadang2 tgk comey tp kadang2 aduh byk sgt….tp ape yg penting sye ttp bersyukur ngn pemberian allah….msti da hikmahkn…

  97. MS:Miera says

    sye ad tahi lalat dekat mulut sebelah kanan , atas dahi . n plus hidong . n kat bwah mulut . rcea nax buang jek . tpy da takdir en , na wt cm ne…
    huhuu :P

  98. says

    saya ade tahi lalat kat tengan tengah pipi kiri dan tepi mulut kanan my bf pulak ade kt tengah2 dahi ape ye maksudnya :?: ….tapi yg saya tk suka ialah ramain orang menjek saya dan bf saya sedihnya :cry: tapi saya akn tetap sayangkan bf saya walaupun dia tk hensem :XO: :D :wink: :halo: :oops:

  99. says

    saya ade tahi lalat kat tengah tengah pipi kiri dan tepi mulut kanan my bf pulak ade kt tengah2 dahi ape ye maksudnya :?: ….tapi yg saya tk suka ialah ramain orang menjek saya dan bf saya sedihnya :cry: tapi saya akn tetap sayangkan bf saya walaupun dia tk hensem :XO: :D :wink: :halo: :oops:

  100. says

    ..tahi lalat..???nape tahi lalat ade yg kecik ade yg besar…??sy ade larr tahi lalat p kecik punya..hehehe…dlm dunia nie sume ade tahi lalat,klau xde,mesti org tu dh buang kat hsptl..hahahahaha..tkpe,,,anggp tahi lalat tu penyeri khpdn..tuhan dh bg,ambik je larrr…

  101. says

    :XO: :XO: :XO: :XO: sye ade tahi lalat di bibir bawah kanan
    sye rase sye di segani orang dan ramai suke sye
    padahal umur sye baru jer 11thn

  102. says

    sye ade tahi lalat kat bibir bawah kana
    mesti ade yg suke kt sye atau orang yg segani sye he..he..he
    tapi tk pe lah sye suke sorang jer iaitu azhari/azahari
    :-) :D 8)

  103. nur madihah says

    saya ada tahi lalat di leher,betis,tangan,betis,bawah ketiak.
    nyak kan :oops:nak buat cm na lagi allah dah bagi…..
    nasib baik tempat yg tersembunyi…hahahaha…. :wink: :oops: :-)

  104. nur madihah says

    saya ada jari kiri gak banyak rezekidan cermat……..
    tapak kaki kanan saya da gak tidak mudah mengeluh……..
    ketiak kanan saya dpt menyimpan rahsia wow………
    leher kanan saya bermaksud cerdas,jujur,berani menderita mencabarnya…
    betis kiri saya :angry:suka berhibur dan boros gak ish bencinya…..
    :oops: :D :!: :o 8O :!: :P :P :twisted: :wink: :? ::-*: :|

  105. nur syahirah says

    :( ini untuk keluarga saya terutama ibu saya anakmu nak mengucapkan selamat hari ibu dan happy family to all my family okey bye sampai di sini saya nak buat kajer bye salam berjumpa lagi

  106. nur syahirah says

    saya ada tahi lalat di bawa ketiak saya saya amat berminat karana tahi lalat itu kurniaan daripada allah tapi kadang kadang ada juga orang yang tak suka akan tahi lalat katanyav tahi lalat itu manjijikan

  107. nur syahirah says

    :!: :$: :vangry: :XO: :mrgreen: 8) :evil: :roll: :idea: :halo: :oops: aku ada tahi lalat bawah ketiak t :oops: tapi semua orang ambik tak endah je

  108. ILI NURZAWANIE says

    8) 8) :lol: :x 8O :XO: :mrgreen: :? :vangry:aku pun ada jugak ziqah ko thu tak aku nye kat ne kat tepi pinggang ko tolong tengok apa maksudnya nanti esok ko dtg sekolah bagitahu aku

  109. says

    :?: :( :oops: :roll:
    aq bingung lah dgn semua komen ni
    tapi aku lah MR teddy/intan.
    aq ade tahi lalatttttttttttttttttttt dikaki kanan dan tangan kiri
    :(
    malu lah banyak taik lalat

  110. Hartina Hamzah says

    aku lagi laaa…byk nya taik lalat kat muka..suka sgt la lalat tu berak atas muka ku…HIDUNG (batang hidung 1,tepi kelopak hidung kanan 2&atas hidung1,tepi hidung kiri 1) MULUT(tepi bibir kiri 2)MUKA (pipi kiri 1,Bawah pipi kiri 1,tepi pipi kiri 1 & dagu bawah kanan 1) cukup2 10 biji smuanya….HEBAT…heheh…yg pelik tu…kat hidung saja dah 5biji taik lalat…kadang2 tu rasa malu gak..sbb byk sgt…tapi bila dpikirkan balik…taik lalat ni penyeri muka & pemanis kata org tua2…so aku singkirkan rasa malu tu….alhamdulillah hidup aku sentiasa dilimpahi rezeki oleh Nya yg maha Esa..alhamdulillah…

  111. acquagirlz says

    klu lelaki yang ada tahi lalat di kemaluan mcmne?bkn blh mintak tgk nanti kawin di madukan pula…warghh…nangis

  112. yukki says

    but :twisted: tak juga aku mempunyai maksud yang te :twisted: rdiri daripada tahi lalat yang aku ada……tipo jah kot :halo: :halo: :halo: :halo: ::-*: ::-*: :!:

  113. ehan says

    saya ade bnyk tahi lalat..rata2 d suma bhgn ada tahi lalat..wat does it mean la???almost suma bdn sy ade thi lalat dan berpasangan tahi lalatnye..huhuhu

  114. Asyraf says

    benda ni semua karut, macam tilik nasib dah. bodohlah kepada sesiapa yang percaya bulat2. baik percaya kepada ALLAH yang maha pencipta, disamping usaha sendiri untuk mengubah nasib kepada yang lebih baik.

  115. mencanak says

    memang betul lah….
    tahi lalat aku ada kat situ….
    itu yang mahu aje tu
    kadang kadang satu hari 3 raound
    hisishsisis kacau betulah tahi lalat ni
    camna nak buang haaaa…
    gf asik lari aje…x tahan katenyer

  116. shygurl says

    itew adew taik lalat kat tegah2 dahi..mmg malu law kua..law kua umh aq tutp nan rambot..huhuhuhu..tp aq na buang dah…huhu

  117. siti says

    aku pulak ada kat lengan kanan..aku malu nak berhadapan dengan orang..sebab tu aku selalu pakai baju lengan panjang…
    boleh tak aku nak buang? ia menganggu jiwa aku…
    plez3..help me..
    patot ke aku buang??

  118. EYFAR says

    Saye ade banyak sangat tahi lalat . sampai tak terkire . tapy yg saye nak tanye , kedue due tapak tangan saye ade tahi lalat . mcm mane tu ?

  119. says

    Hye, sy da tahi lalat kat sbelh mta, kiri.. Bila sy bca tntang firasat ownk cna, tahi lalat sya ni brmkna, selalu brtntangan pndpt dgn suami kelak, tp bila sy bca mksud tahilalat sy dgn mksud ownk melayu ia brbeza dgn mksd cna,.ia jauh lbh bgus mksudnya, rmi yg ska dn cnta.. Tringn gak nak buang thi lalat ni.. Tp rasa mcm tkt pula, krna ini adalh anugera Allah, dn aq amt mnsyukurinya.. Smua bek dn bruk 2 dtgnya dr allah swt..

  120. says

    aku selal;u tertanya pasal tahi lalat yang baru aku dapat entah dari mana dtgnya ni tup tup ada kat celah jari kiri celah celah antara jari hantu dan jari manis, kalau tak silap aku perasan masa hijung tahun lepas 2009, tlg bagi tahu apa makna nya elok ke tak risau jgk kalau tak elok, nak tahu sangat2 ni sebab yang celah celah jari ni tak pulah di beri tahu dalam senarai tu….

  121. azroi says

    sy ada tahi lalat kelopak mata bawah kiri….
    sy x percaya la yg itu mengatakn yg sy ni bodoh n tidak pndai…
    sy rase org yg bt ramalan ni yg bongok.. mesti die ade bnyk lagi taik lalat..
    tq

  122. jiah says

    betul tue betul,, tahi lalat x membawa apa2 erti pon,, semuanya x betul jangan lah dok percaya semua benda uh,,???:down:

  123. chepink says

    hu3.. aku pn ade taik lalat,,, suweet what… kt pp kiri n atas bibir kiri.. comey je… =)) syukur je tu anugerah allah,… ke guane :)

  124. kodok2 says

    heheh…lwk pn ade bc komen u’ll sume…. :D
    sbnrnye taik lalat 2 t;jd disebabkn oleh sel kulit kte yg tumbuh tdk sekata atau senag cte taik lalt 2 malignant dr aspek medical lar..nk twu lbh detail cr sak malignant..tp cian kt lalat 2…jd mgsa keadaan… :p

  125. says

    sy banyak jugak tahi lalat,lebih dr 16..sebab sy neh suka sportcheck tahi lalat sy or org lain..asal jumpa org je,mesti tgk tahi lalat dulu..ada member kolej sy ada tahi lalat kt halkum..betul2 kt halkum,sweet giler..
    sy kalau boleh nak kumpul tahi lalat neh banyak2.. :D *biar je lalat hinggap sampai melepas* hee~

  126. niEjam says

    sy byk thi lalat kt mka,bdan n bwah2 bdan..hehe uh sy pn xtwu la bb thi llat y pling klhatan d tgah2 ppi kri,,sy ssh btl nk dpat kwn n kkdang rs nk buang je thi llat ni bb sy rs mgkn sbb thi llat 2 sy nmpk x ncem n sksi..tp mak sy x ksi buang,,jd sy pn sdey la smpai skg uhh,,,ssh nk cri kwn,,. =,<

  127. iera says

    tapi..nsib baek ade gak laki yg nak…
    huhuhu.dulu na buang..tapi bila d fikir kan,ade hikmah sume ni..
    t’tup lah niat sye tuk buang..
    huhuh

  128. hani says

    ade tahi lalat kelopak mata atas kanan, hehe Baik hati, ramah, berjaya ! mmg kne kew pade sy ?? haha, menarik lah fakta2 ni.. :)

  129. zul says

    aku dulu minat sngt dgn sorng awek 2,cyg giler dkt dia…tp ble tgk rhsia dgn tahi lalt yg dia ada 2,mmg sama dgn perangai dia.sume 2 ada pd dia,pndai ambik ati,pndai b’kata2,uat aku cair,lembut ati,uat aku m’harap,tp sume 2 tingl kenang krna dia xmampu tingl perangai yg dia ada 2…yg cun nya dua matany ada tahi lalat..aku sntiasa doa utk dia biarpn kami tiada jdoh hu3

  130. ain says

    Aku masih ingt masa anak ku masih keci ketika umur lingkung 3thn, masa pagi tu dia baru bangun tido tiba2 dia turun kat bawa sal dengr bunyi motor posman hantar surat.Dia terus pigi mau ambil surat, ank aku tu memg comel putih gebu semua org suka kat dia,masa dia tngh ambil surat tu posman kata lah kat dia eh cantik nya ada tahi lalat kat bawa mata dan ats bibir dia… apa lagi dia terus marah naik ats dan cakap kat nenek dia, kurang hajar punya posman ada kah dia kata lalat berak kat mata dan atas bibir jidah(nama dia).Nenek dia terus ketawa dan ceta kat aku.

  131. Zahrah says

    Ahahahahahhahhaha…..semua betul dgn sifat saya….hiihihihihiihii.. Apepun,ia tanda kehebatan Pencipta kita.. =)

  132. says

    hy all…,

    aku mau tanya soalna aku penasaran banget ama tahi lalat yang ada di ujung lidah ku, aku pengen tau apa artinya..,
    tolong dibantu rasa penasaranku ya tmn2…,
    mks

  133. says

    hahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahashahhahhahahhahhahahahahhahahahhhhhaahahahahahahahahhahahahahhahahhhahahahahhahahhahahhahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahaahahhahhaahaahahhahhahahhahahahahhahahhahahhahahahahahhqhhahhqahaahhahahaahhaahhhaahahhhahahahhahahaahaha

  134. hani says

    sy da tahi lalat kt pipi sblah knan..n alhamdulillah..sy mmg rmai kwn…sy pon syg sgt2 tahi lalat sy ni..hehe…

  135. zakiemiey says

    aku nie ade tahit lalat kat idung….. tpi henswm larh jgk….. da ade awek….. yg nk pastinye…. mitak-mitak btol dgn rahsia nie….. mase depan murah rezeki…. insya’allah./….

  136. CAHAYA TERBAIK says

    sy pun da tahi lalat..tahi lalat hidup plak tu,rasa cam nk matikn je..tp,biaq p kt dia la,owg yg ada tahi lalat pun cantik gak ak tgk,kdg2 tu lg cantik dr yg xda tahi lalat..biaq la nk besaq pon,janji xmemudaratkan sudah..walaupun xcantik di mata manusia,biaq cantik di mata ALLAH,hidup kt dunia ni pun bknnya lama..so,ada aku kesah klau da tahi lalat,yg penting bahagia!kpd sesapa yg ada tahi lalat,jgn la berasa rendah diri or krg kyakinan..ALLAH x menilai seseowg tu dr rupa parasnya,tetapi melalui hatinya..so,marilah sama2 kita cantik di mata ALLAH S.W.T!!!

  137. abang sayang says

    sayang…………cpt smboh ya..anje tggu sayang…sayang jgan risw ya, anja x kn cri owang lain..Anja akn
    tggu sayg smboh ..anje jnji kt sayang..LOVE U SO MUCH honey..:-)

  138. zaiton sha says

    saya seorang yg tidak mudah melupakan semua bekas teman lelaki saya sepanjag saat,sepanjang minit,sepanjang jam,sepanjang hari,sepanjang minggu…

  139. mustang jaguar says

    nak tanya korang…aku ngan awek aku ada tahi lalat tempat yang sama di jarin hantu tangan kanan….ape maksud nyer?????

  140. says

    klu untk aku membhas ttg tahi lalat itu…ada jga btl,ada jga tdk…tetapi kita smaskali jgn mempercaya tentang paranormal itu…sperti kita bisa mengetahui sseorang melalui dari garis tangan…gitu loh?

  141. says

    cinta akan mengajar dan memperkenalkan kita sebuah “erti kasih makna sayang”…
    cinta juga bukan sahaja dari seorang lelaki atau perempuan,tetapi ia juga datang dari setiap ciptaan ALLAH S.W.T…
    marilah kita bersama-sama menjaga cinta kita….
    sesungguhnya cinta itu adalah satu anugerah yang indah yang telah ALLAH berikan kepada setiap insan yang bergelar hambanya…

    • chang nyuk fong says

      tuhan memberikan kita satu hati tetapi kita mempunyai setengah sahaja tuhan menyuruh kita mencari setengah lagi

  142. erey rasid says

    cintakan bunga,bunga kan layu
    cintakan manusia,manusia kan mati
    cintakan dunia,kau berlalu pergi
    pada sapa harus ku setia
    kan setia…

  143. sylvia says

    Mcm mna kita nak lupakan seseorang yg kita cintai…ku nak jauhi dari lubuk ati ku dan lupakan kisah2 dulu spaya x mgingati nya slalu….tlg. dia punyai yg lain dan x btrs trg..ku ingin pts scra baik tapi dia x mau d ptsin…

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *