Tentang Tarikh Lahir Anda

Adakah anda ingin tahu apakah yang berlaku, berapa lama sudah anda dilahirkan dan pelbagai lagi maklumat yang anda boleh dapat berkaitan dengan tarikh lahir anda?

Di sini saya ingin berkongsi satu laman web yang akan memberikan butiran-butiran yang berkaitan dengan tarikh lahir anda. Dalam banyak-banyak itu, saya lebih suka dengan berapa lama saya sudah hidup di dunia ini. :d

Ni link dia: http://www.paulsadowski.org/BirthDay.asp

Dan bolehkah anda teka berapakah umur saya berdasarkan bilangan saat ini?

640,324,702

Menurut website tersebut, saya berusia 640,324,702 saat. Jadi, cuba teka berapakah umur saya dalam tahun. :p

Dan umur Mrs Teddy pula adalah 593,323,581 saat. ;))

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. azmi says

    assalamualaikum….sye rasa best sngt2 msok di dlm ruangan ini…kpd smua kwn2,di dlm percintaan,kite harus lh b,bnyk2 kn bersabar kerna ini smua adlh ujian drpd allah s.w.t,mane manusia yg tdk m,punyai jodoh,smua nya ada ttpi perkerjaan itu hnya lmbt atau cepat saje…allah itu adil di atas kehendaknya jd bersabar lh wahai kwn2 ku…ingt lh wahai kwn2 ku,bercinta e 2 biar lh ke jalan yg benar bkn nya di atas kehendak hati yg memaksa tok di cintai…*cintai lh diri sndri sblm m,cintai org laen k…percya lh pd kekuatan diri sndri bru lh m,cari cinta sejati…drpd azmi@botak dr cameron hinghlands…….ingat allah,ingat lh jalan nya…..

  2. says

    cinta jarak jauh bkn lh begitu mudah utk kte harungi,ttpi bercinta dr jarak yg jauh jgk jgn lh kte meletak kn harapan terlalu tinggi kerna ini adalh satu penyeksaan yg tdk tertanggug akibat nya…di dlm hal ini kejujuran tdk akn tercapai di antara si dia dgn pasangan nya kerna tdk bnyk cinta seperti ini akn bersatu kecuali kte paham dgn tingkah laku nya…azmi@botak dr cameron hinghlands…

    • says

      urmmm mase y mnentu kan sgale2 nye…aq hanye berdoa tok sume nie….n aq beharap satu hry nnti ko akan seda betape pntng nya aq di hati kaw…

  3. faz says

    sy sedih sgt..skrg sy sdg mncuba utk bangkit kmbali…genap sbln bf sy tgglkn sy…kitorg couple time blajar, 3thn bersama di tmpat org sng2 dia tgglkn sy dgn alasan sy tdk faham dia…knp mesti 3thn baru alasan itu yg diberikn…sy sgt2 tertekan..tiap kali bukak gambar time blajar dl mesti ada muka die, gmbar kami konvo sama2,…sy x tau knpa dia blh brubah secepat ini pdhal kami jarang bergaduh..bila sy sunyi ceni lg la trasa kehilangan..sblm ni susah sng sy berkongsi dgn dia..tp skrg sy teda tmpat mngadu…

  4. faiza says

    salam..sy bru join web ni..tp sy rse ade yg sy nk share kt cni hope de yg leh beri pndangn n advice..wt prtma kli knal ngn bf sy ni, sy xbleh time die sbb cri2 die xde yg sy nk (rupa la..).dsbbkn frust ex dlu slma hmpr 2thn lbh wt sy xnk dh bekapel2 nih.tp die xgve up wlpn skli,n ktorg bkwn 5bln lbh.n lps pd 2 sy time die seadanya sbg bf sbb ade sbb yg mmbuatkn sy trtarik ngn skapnye..nk sng cte..pd prmulaan hbgn ktorg bhgia sgt..xde gado2, n sling mmhami..pd prtghan ntah ble die tbe2 brubah skap.dlm mse yg sme die ade skandal ngn gurl len.sy smpt tau pkr 2 n die jnji akn break ngn gurl 2..tp dlm bln yg sme die bknlan ngn gurl len ats dsar bsnes.mmg slah sy sbb trllu prcayai die.tbe lah mse 1 hari die kantoi,n sy amat mrah n sdia nk tglkn die..dlm mse yg sme die still cntct sy n luah mslah die hdapi,sy xtau npe sy jd sorg pnybar sgt wlpn hati dh dilukai.stia mndgr luahn mslh2 die.sy tgas soh die tglkn gurl 2..esknye ari,die ckp xleh tglkn gurl 2 sbb gurl 2 dh prgnant ank die.kcewanye ati sy ble dgr brite 2.n die pn xnk btggjwb ats gurl sbb die xbhgia ngn gurl 2 sbb gurl 2 bkn yg die ske ( juz nk men2 jer..).sy nsihat die n soh die smada brtggjwb ats pe yg die wt,tp dlm mse yg sme sy hrp die brblik pd sy,tp die brcelaru mne 1 nk plih.so sy rse lgkh pling bek sy bwk dri jauh dr tmpt dlu n tkad nk bina hdp bru..sy doakn die brubah n bhgia.tp die msh mncri sy n xnk lpskn sy.pd mle sy lyn xlyn,sy nk buang die dr hdp sy smnta cri pnggnti die utk lpekn die.dlm mse yg sme die nk sy blek die msh brhbggn ngn gurl 2.smpkn gurl 2 dtg serang umah sy sbb mrah sbb nmpk sy kuar ngn laki yg pnh prgnntkn die.(malu tramat sbb fmly dh tau kes sbnr).smp skrg die msh mncri sy n ktorg still cntct.n die brjnji akn ptuskn hbgn ngn gurl 2.tp sy xbleh time kptsn die mngtakn soh sy brsabar ckt n amek mse utk die kmbli pd sy blek.die brjnji nk brubah n akn mngahwini sy scpt mngkn.sy tau hbgn ktorg xkn pg jauh smp thp kawin sbb ayh dh mlarang bkwn ngn die lg.tp dlm mse yg sme die soh sy cri yg trbaik n kta dri die xgna.sy plak msh sygkn die lg wlpn bnci,tp mngharp de ssorg yg lbh trbaik dri die.(yela,nk cri pnggnti bkn sng lgpn nk tglkn n lpekn die amek mse yg lme..sy rse bdoh sgt spttnye sy ambl kptsan dlu utk buang die jauh2 tp sy time die lg..dlm mse yg sme skrg -(nk pnggnti yg lbh trbaik dr die tp nk die brubah sbb nk die jd yg trbaik utk sy,xsure nk kwin ngn die ke x sbb ayh dh mlrang brhbgn ngn die.wlpn brkli2 die mnx maaf n jnji tp sy xtau smada leh maafkn ats slap die yg dlu.bg sy ape yg die wt dlu mmg perit.)trtanya2 ade ke insan brnama llaki yg bleh time sy seadanya sbb sy bkn la prmpn yg prfect.skrg sy cbe utk brubh baik kpd trbaik n ikt jln yg diredhai Allah swt..mslhnye skrg sy kliru pe yg ptt sy lkukan yg trbaik dlm hdp sy??

  5. juz see says

    best lak bce cte korg kt cni,yg elok jdkan pnduan, yg so so diabaikan,papepn cinta m’jadikan kte matang n + kuat..ahakss.. :)

  6. aulia says

    sweet jerrr baca kisah2 di atas…page ni aku jumpa gara2 ngah gaduh ng bakal suami…lg 11 ari nk kawen gaduh teruk pula hari ini…aiyyaaaaa….semoga dia cepat sejuk…;)

  7. eyra_eyley says

    saya harap awk akan slalu berada di sisi..saya…dan saya juga berharap..agar kau slalu mencintai ku….

  8. Phil says

    sy sering kali pts cinta..xtau kenapa..tp bila sy dh jmpa yg baik..sy lpaskn dia sbb bjumpa dgn org lain..tp akhirnya sy bpisah dgn org baru..sy ingin kembali kepada yg lama..tp dia menolak..takut pisang berbuah dua kali..sy fhm..tp sy ttp mnunggu jawapannya.

  9. RazWinE Man says

    kurindu dukapan mu kata sayang mu kurindukan berlian mu andai kau menjadi milik ku akan ku jaga mu seperti lilin hinga habis la hayat mu sayang……… SINGEL………..

  10. ar_zay says

    hi suma.. i shared what i feel right now..aku ada bf knal dr cousin , aku da couple ngn dia lama lam 7 thun.. start aku masi form 6 lg.. hbung kmi mmg kne restu tp hanya sblh phak kluarga dia.. sblah aku hampa… suma memandng kerjaya dan harta la lbih senang cerita .. emm, tp aku mac lg couple ngn dia wlaupn dah d’larang.. biar lah.. tp, sejak kebelakngn ni dia mula m’gonkong tingkah laku aku..konkongan krna nak jga maruah aku takpe la juga ni jga hasil titik peluh aku.. wei… bencinya aku hadapi situasi ini.. lg pn skg aku dapat rasa kn dia kurng ambil berat m’genai aku lg..dia hnya mángapa aku besa sja.. aku apa lg rasa malas dah nak hadap hal cmne.. aku harap dia putuskan aku.. tingkah lakuny pn mula kasar ngn aku… tp, yg peliknya bila aku minta dia tinggalkan aku , dia cakp aku curang sbb ada lelaki lain slain dia.. adui tolong la. aku setia ngn u la jantan.. geramnye aku.. hehehe… cuma yg aku dapat rasakan skrg hanya rasa benci , bukan lagi cinta.. sbb dah byk hal yg membuatkan aku benci ngn ia.. cmna la nak minta dia tinggalkan aku ni??? mungkin kmi bole berkawan tp bukan tuk bercinta.. aik.. bole pakai ke lagi semakin lama bercinta , semakin kukuh sesuatu hubungan,, ada cara tak lg tuk dia tinggalkan aku tnpa m’libatkan sesapa?? dlam hbngan kami dia lngsung xpena bawa aku tuk kwen.. saat ni aku mac lg couple ngan ia.. cuma mesra seperti dhulu teda lg rasanya.. jmpa just crta2 , n smpai skg teda nak bwa i kwen .. so, wat pe nk hold i lama2 geng.. lepaskn aku jer wahai lelaki.. aku da pnat hdup bla ada lelaki seperti u lam crta hdup aku… biar la , 7 tahun tu bonus bg u knal prmpuan macm aku yg setia ngn u lelaki.. aku hormat u lelaki krna pernah m’beri kebahagian.. n for my family sedia la bertapuk tgn ngn berita perpisahan kmi sekiranya menjadi reality… :x

  11. wAnIs says

    salam semua..sya lbih ske klu sye bhsakan dri sye sbgai adk,sbb sye bru form 2..,,hrap akak2 & abg2 sdi dgar cite adk..adk prnah kple slama 11 blan,adk kple ngan dia msa adk form 1,adk msih sygkan dia wlaupun dh ptus..,adk mntak ptus ngan dia sbb dia mntak yg bkan2 kt adk,mla2 adk rsa trtkan dgn prmntaan dia,klu adk mcej ngan dia,adk akan tnya psal dia,psal ksah hrian dia,tp dia slalu tnya psal blue.., msa adk jmpa dia kt skolah ary 2,adk hmpir2 kna kiss ngan dia..mmang mnkutkan..adk prnah mntak ptus 2 kli tp dia x nk..kli nie adk nkad nk ptus ngan dia..dia prnah ajk adk mkan kfc brdktan ngan tmpat tggal kmi..adk trkjut sgt sbb dia kiss adk diam2 msa adk tgah ckap fon..lelaki mmang jhat..x prnah pkir prasaan prmpuan..thanx kpd yg sdi dgar…

  12. says

    hai,sa br join ruangan ne pada 3 bln yang lalu.ternyata petua dr penulis sungguh berkesan pada sy..selepas pertunangan putus pd 3 thn lalu,hatiku tertutup utk menerima cinta dr insan yg bernama lelaki..tp sejak join ruangan cinta ni,sa baca dan amalkan petua2 cinta di sini..dan kini sa telah menemui cintaku..:D

  13. siti says

    salam smua, sgala yg brlaku ade hkmahnya, stiap org ade jodohnya cma cpt or lmbt, bg yg ptus cinta bnyk2 brsbar2 psti anda akn dpt pngantinya yg lbh baik yg sblumnya, dan yg pling penting brdoa pd tuhan agar dmkbulkn.

  14. ekin says

    dari cinta melahirkn rindu..dari rindu melahirkan sayang..kau cinta hati ku sorang..cinta lahir dari hati tulus ku..aku mengharapkn agar ianye tetap tulus hingga ke anak cucu..untuk aku n dia..amin2 ya robbal alamin..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *