Tentang Tarikh Lahir Anda

Adakah anda ingin tahu apakah yang berlaku, berapa lama sudah anda dilahirkan dan pelbagai lagi maklumat yang anda boleh dapat berkaitan dengan tarikh lahir anda?

Di sini saya ingin berkongsi satu laman web yang akan memberikan butiran-butiran yang berkaitan dengan tarikh lahir anda. Dalam banyak-banyak itu, saya lebih suka dengan berapa lama saya sudah hidup di dunia ini. :d

Ni link dia: http://www.paulsadowski.org/BirthDay.asp

Dan bolehkah anda teka berapakah umur saya berdasarkan bilangan saat ini?

640,324,702

Menurut website tersebut, saya berusia 640,324,702 saat. Jadi, cuba teka berapakah umur saya dalam tahun. :p

Dan umur Mrs Teddy pula adalah 593,323,581 saat. ;))

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. says

    shaye plak 726,381,131 seconds:o
    mak aih!! tue nyer..
    The Hijrah (Islamic Calendar) date of birth is Thursday, 1 Ramadan 1404

  2. mrs teddy says

    hik3 mr teddy dah kre kn skali ya umo mrs teddy dlm saat…
    syg bru nk kre td..
    cyg sgt2 kat die tau..:x

  3. says

    :-w
    sy nih tgh mrh sgt dgn bf sy yg t”amat saya cintai…sbb nasa kuliah..dia vtgh bermesraan dgn pompuan lain yg mukanya t’amat lah buruk..tmn leleki sy nih dh b’kapel dgn sy hmpr 2yrs!!!!mcm mane saya x mrh sdgkn dia tahu perbuatan 2 amat2 saya benci&umpama m’khianati saya & kami sering b’gaduh psl bende nih!!!!!!!!!dh byk kl sy mrh2 tntg bnda yg smx kn die x blh phm kn prsn sy!!!!sy tgh mrh

  4. says

    Mie lupakan dia mie….Dia hanya tinggalkan luke yang teramat dalam dihati hg…Jgn kerane dia kite putus separuh jalan…10tahun kite pmdam perasaan dan selama 9tahun tak penah jumpe…Kini kite dah jalin kembali hubungan tu tapi dalam masa yang sama jugak hg penah dikecewakan oleh dia…Aku janji tidak akan meninggalkan hg dan akan ubati luke2 yang ditinggalkan oleh dia….Hanya aku yang akan disisi mu dan akan mancintaimu letih dari dia cintaimu…
    Mie sedarlah bahawa perpisahan kite dulu bukan mintaan kite tetapi dulu kite masih budak2….
    Aku sangat mincintaimu lebih dari segala-galenya….
    Aku teramat menrinduimu MOHD HELMI BIN KAMARUDDIN…:”>:(:(

  5. mrs teddy says

    well,mayb bf rouzt xtau lg ape yg rouzt xske die lakukan…kdg kala dlm sesuatu perkara,xsalah jika kter berterus terang..:) nant cube lah berbincng elok2 ngn ur bf…jgn cepat marah ye..lgpun kn xelok kalo bncang dlm keadaan marah2..tenang kn ati n pkir positive tau.. ;) :)>-

  6. zutiey says

    Sayang,
    Telah trsurat jodoh kita,
    dirimu hadir di saat hatiku kekontangan,
    ibarat seorang musafir yang haus di padang pasir,
    dirimu membrikan ku steguk air untuk menghilangkan dahaga ,
    Selama setahun kita menyelami hati budi masing2,
    kita sama2 mengikat janji,
    Dan pada 26 Jun 2007,
    Kita telah mengikat tali pertunangan…
    Kini aku telah bergelar,tunanganmu..
    Terima kasih atas segala kasih-sayangmu,
    Tunangku : Mohd Izzuddin Ismail, Q’late(1908)

    :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  7. suzicon says

    :o Umang aih!! Baaanyaknyer nomboooooo…..!!!!!! Dh tue saaaangat aku rupenyerrrrrrr…….. Btol ker tuuuuu…???????? :-? musykil….musykil…..:-?

  8. says

    sayang..perpisahan kita 7 tahun lalu telah mengundang kekecewaan yang amat pedih di hati ini..aku x mampu melupakan dirimu sehingga pintu hatiku terkunci untuk menerima cinta dari insan lain yang ingin hadir dalah hidup ini..memang benar kata org, cinta pertama sukar utk dilupakan..walau pahit perpisahan kita, aku tetap gagah menempuh perjalanan hidup ini meskipun tanpa dirimu..yg ada cuma byg2 silammu yang setia bersamaku tatkala aku bersendirian mahupun berteman..kata-kata semangatmu 7 tahun lalu masih segar diingatanku sehingga aku berjaya menjejakkan kaki ke menara gading bersama semua doronganmu yg terlalu lama ku simpan sebagai pencetus semangatku…sehinggalah hari ini..berkat ketabahanku, Allah mengurniakan kau semula dalam hidup ini. Kehadiran semula syg dalm hidup ini membawakan kebahagiaan yang begitu berharga dlm hdpku..syg…terima kasih kerana kau kembali semula ke pangkuanku…dan terima kasih kerana sudi menjadikan aku sbg isterimu dunia akhirat..aku meyintaimu suamiku..Mohd. Ridhwan Aidin Hasan…mmg benar kata org, kalau jodoh xkan ke mana..Alhamdulillah…syukur…

  9. nani_88 says

    :)>-hai….sy nie ad sorang bf yg sy cayang sangat..dier nie encem ornyer.sy nie plak x lawa.ktorg dh lama knal.tp br la mula bibit2 cinta anta ktorg.mse time kwn byk sgt topik nk dibualkan,tp bila dah becinta ktorg hlg idea nak besembang…dier nie bila dah becinta x pndi jaga hati pmpn.tp sy nier buat slamber jelah.wlupn hati sy terluka….sy mls nk besar2 kn.sy sk pndm jer….tp apepn blaku…sy tlmpau cinta kn dier…I LOVE U SO MUCH.:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:d/:d/:d/

  10. mrs teddy says

    nani… kadang kala mmg bagus memendam rase supaya xberlaku sebarang pertengkaran..
    tp.. jgn lah kter terlalu memendam rase walaupun hati dilukai.. coz nani x akan dapat pape di akhir hubungan.. si dia akn tetap menyakiti hati nani n sampai ble2 pun si dia x akan belajar menjaga hati seorg perempuan..
    so,xsalah skali skala kter BERTERUS TERANG pada si dia tentang ape yg kter xpuas hati.. ( dlm 5 tips berpasangan)
    coz bkn sahaja dpt membantu si dia dlm perhubungan,tetapi nani n si dia juga dpt belajar memahami diri pasangan..
    mrs teddy hanya memberi pendapat yg mrs teddy rase dapat membantu..
    ;) @};-

  11. Paska says

    Cinta itu indah
    Namun cinta terkadang gila & membutakan
    Cinta itu berbahaya dan mahal
    Harap hati2 dengan cinta
    Jangan sampai kamu mati karena cinta
    :x:”>:((:-w:)>-

  12. says

    :) asslmlkm semua…saya first time msuk ruangn ni..tp hati saya btul2 tertarik untuk meluahkn sesuatu yang semakin hari semakin menelan kehidupan saya.. cinta….knp saya rasa perasaan ini..susah sangat2…sakit sangat…Allah je thu apa yang saya tanggung…saya tak nak..jgn igt saya jiwang atau apa2..ia hadir sendiri…tanpa saya pinta..dia datang dalam hidup saya sejak hari pertama saya kenal dia time orentasi…dia banyak bagi saya harapan..dia hensem..trus terang saya cakap..rupa saya dan dia tak setanding..dia kawan baik saya..saya tempat dia meluahkn segala2 nya..dia mencintai seorang gadis sepenuh hatinye..walaupun gadis itu telah meninggalkn dia n skarang ada penganti diri dia…saya menjadi pendorong setianyer..saya sentiasa melebihkn dia dr diri sndr..tp dia x thu saya cintakan dia..sbb saya tahu dia cintakan gadis tue..saya akan buat apa sahaja asalkn dia bahagia..walaupun trpaksa korban kn cinta saya..saya nk dia bahagia..saya nak dia bahagiaa!!!YaAllh….bantulah aku,kuatkn smgt ku…saya dah x mamapu brlakon sempoi lg dpn diri dia…saya sayangggg kat dia….Allah…….hanya padaMu aku memohon..bahagiakn dirinya…kuatkn atinya…semoga kau bahagia sayang…hahaha…ngade tol aku ni…

  13. fahida says

    Abang…………. I LOVE YOU SO MUCH..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I’M REALLY2 NEED YOU…..!!!!!!!!!!!!!!!!
    (MOHD ISNAINI RAMADHAN & WAN NOR FAHIDA)
    ida_mat
    sayang abang………………………………………………………….

  14. anis says

    anis syg abg…..i love you so much..miss you abgsyg..you are my spirit…mmuaahh..mmuaah..sygg abg..MOHD FAIZOL BIN RAMLI LOVE ANIS AMIRA..FA_MIRA..LOVE YOU ABG..:x

  15. SHA says

    stiap dnyut nadiku, stiap titis airmata ku ada kau…………… stiap saat, minit, jam, hari, minggu, bulan mgkin tahun trasa kau sntiasa ada brsamaku. TAPI mengapa pintu hatimu tdk trbuka utk ku?????????????? :(:(:(:(:(:( ketahuilah wahai kekasih yang sentiasa ku sayangi…………. walau apa pn trjadi, walau jasad mu tiada bersama ku, walau hayat di kandung badan,,,,…………… AKU TETAP MENYAYANGI MU.. :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  16. mohd isnaini ramadhan says

    sayangku………..:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-
    abg amat mnyanyngi mu,mcintai mu lebih dari segalanya………:*:*:*:*:*:*:*:*:*
    semoga cinta kita berakhir dengan perkahwinan………….
    i’m really1000000000000000000000000000000000000000000x love you….!!!!!!!!!!!!!:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
    ABANG CAYANG SAYANG………… I LOVE YOU SO MUCH…….!!!!!!!!!!!!!!!
    (MOHD ISNAINI RAMADHAN BIN MAT RASALI & WAN NOR FAHIDA WAN HAMDAN)
    :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

  17. Mat_ida says

    MOHD ISNAINI RAMADHAN BIN MAT RASALI & WAN NOR FAHIDA WAN HAMDAN…..:x:x:x:x:x:x
    EVERLASTING LOVE………
    @};-@};-@};-@};-@};-
    :x:x:x:x:x:x
    @};-@};-@};-@};-@};
    :x:x:x:x:x:x
    @};-@};-@};-@};-@};-
    :x:x:x:x:x:x

  18. anis says

    I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU I LOVE YOU ABG :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*…ANIS SYG SGT SGT SGT SGT SGT SGT SGT SGT SGT ABG..I; ALWAYS LOVE YOU..:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
    FA_MIRA@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-
    TAKE CARE YOURSELF SYG..(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)

  19. aku says

    HELLOOOO……….. gue mau ngomong about my secret admired…… cowoknya gantang bangat.. baik bangat…. enggak tau gi mana mau ngomong,….

  20. says

    Trima kasih di atas segalanya…kau hadiir tanpa ku pinta..kau menemaniku ketika ku memerlukan.Sesungguhnya kau adalah insan yang sentiasa berada disampingku suka dan duka.

  21. says

    [Comment ID #547 Will Be Quoted Here]

    hu3.. kuat kan hati ye..
    mmg sukar rase nye bile keadaan mcm tu..
    sama ada sanggup berkorban atau berterus terang terpulang lah..
    fikir mane yg termampu..
    ~o) :d

  22. aafiesha says

    sedihkan bila seseorang yang kita pernah sayang dah meninggal…
    walaupun pada hakikatnya dia dah berkahwin dengan org lain..
    sebab kita tahu kita masih kat hati dia..dia kahwin ngan org lain pun sebab kita yang tak bersedia nak kawin lagi..walaupun dia dah kawin setiap kali birthday kita dia akan wish…
    tetiba jer dapat tahu dia meninggal sebab kemalangan…
    terasa cam kehilangan ssesuatu lak….cian kat wife dia, serta anak dia yang baru dua bulan…
    tiap kali teringat dia mesti air mata kita menitis…baru planning nak jumpa dia ngan wife dia raya ni..jumpa sebagai seorang adik ngan abang….
    mungkin dah takdir, tuhan lebih sayangkan dia di bulan Ramadhan ni…
    al-fatihah untuk dia…
    amin….

  23. says

    Salam…
    Sy ada benda nak dikongsikan….dulu sy benci sgt dengan sorang laki ni..tapi entah macam mana sy boleh suka kat dia…sekarang ni dah 3 tahun kami bersama….bile sy ddk sorang2 sy akan teringat kisah cinte kami..penuh dengan lawak pada awalnya…dalam pertengahan penuh dengan tangisan…sehingga hari ini sy masih tak boleh nak percaya yg sy menyintai orang yang penh sy benci gile2….heheh:d:d:d:d:d

  24. caxeps says

    Assalamu alaikum wr wb semuanya
    buat yana
    sejak ak bertemu denganmu
    walaupun scara tak terduga
    dan tak d sngaja
    tp ak merasa ada embun yg menyejukkan hati
    engkaulah cahayaku
    engkaulah pelitaku
    engkaulah yang aku tunggu
    ak tak tau
    apa arti perasaan ini
    ak tak tau
    apa arti getar dhatiku ini
    tp
    yg kutau pasti
    aku sangat merindukanmu
    ak sangat mencintaimu
    aku sangat menyayangimu

    jk umurku pnjang
    ak ingin skali membahagiakanmu
    jk kt dpertemukan
    ak ingin sekali meminangmu
    [-o<[-o<[-o<[-o<[-o<[-o

  25. says

    abg…berita gmbra buat kita b2..kita bkal jadi mama n papa…bang..akhrnya kita akan mdapat zuriat..ayg gmbra sgt2 hari ni..bahagia yg teramat sgt..cpat blik bang..ayg x sbar nk bgtau abg..inilah anugerah dr Allah sempena ramadhan al-mubarak…syukur alhamdulillah…bang..ayg menanti kepulangan abg ptg ni..ayg nk buat surprise buat abg…i love u so much bang…bang..maaf smlm ayg xdpt tmankan abg wat keje..ayg ltih sgt2..maybe pasal baby kita ni meragam kot..:dpe pun..ayg tggu abg blik ptg ni ekk..blik cpat tau bangggggggggggggg….ayg saaaaaaayanggg abggggggg…..:x:x:x:x:x

  26. nani_88 says

    thank mrs teddy kerana memberi pendapat kt nani….nani akan cba…tp nani tkt lah akn melukakan prsaan pasangan nani….
    nani telampau sayangkan dier…tp dier skatang dh ok skit….2 yg best 2….dier pn mkin romantik skarng tau…nani pn dah jmp family dier raya td……kitorg ttp cm biasa,diam jer,x byk bercakap…nani tkt jika hbgn kami sdh meningkat ke alam perkhawinan kami ttp diam jer….
    tkt jika tmbl byk masalah plakkkcamner ek?:-?

  27. says

    :xmaaf jika zah sakitkan hati Am, tak terniat untuk menganiaya diri mu, namun aku cuma mahu hiduppa ku dikelilingi dengan cinta yang ikhlas dan tak berbelah bagi. Aku tahu memilihnya aku salah, dan memilih mu aku tewas, namun aku tak tahu hatimu sakit melihat aku seperti ni..aku tahu, tapi aku tak tahu, aku takut sangat kehilangannye walaupun aku menyimpan perasaan pada mu… maafkan cinta aku…:-?:-?:-?:-?:-?:-?:x:x:x:x:xmafkan aku…

  28. Nurul says

    hai…aku pun baru ja masuk ruangan ni. saat aku masuk ruangan ni,jiwa aku tertekan.. tak tau pada siap aku nak terus terang

    Cemburu..patut ke aku cemburu..problemnya, bf aku pun cakap suka kat minah ni.uuwaa… :((
    tapi…1 mlm,dia kol aku..katanya, dia masih mencintai aku dan amat memerlukan aku. Dia cuma suka msj ngn minah tu jerk..nyampah aku dengar nama minah tu

    aku mula pkr..aku patut amik ati bf aku..jernihkan hubungan km.tapi aku tak mampu nak berlagak cool lagi.. sakit ati aku

    apa ptut aku buat ar… :(

  29. says

    waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………………………………….tooooooooooollllllllllllllllllllllllllgggggggggggggg syeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee………………syeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee xxxxxxxxxxx snnnnnngggggggggggguuuuuuuuuuuppppppppp……………..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  30. nonacute says

    hi……….banyak betul citer kat sini kan….boleh le aku luahkan perasaan kat sini kan………………….:):d:-?

  31. aiincute says

    1st time ain joint web ni……ain rasa terharu sangat bc kisah cinta u all…indahkan CINTA kalo ada persefahaman dan keserasian dengan pasangan kita. ain nak kongsi pengalaman ain dengan u all…
    Dulu ain pernah bertunang tp putus di tengah jalan kerana keluarga tidak setuju ain teruskan perhubungan tu..Memang silap ain pun kerana terlalu mempercayai dia..dan terlalu menjaga perasaan dia sehinggakan ain sendiri yg susah sehingga sekarang..akhirnya hubungan kami berakhir…tidak lama selepas tu hadir seorang insan yg dapat mengubat luka di hati ain…ain menganggap dia sebagai kawan istimewa kerana dia banyak membantu ain dalam mengharungi keperitan ini. dia juga mengakui yg dia sayangkan ain..dan berharap agar ain dapat menerima dia..ain berhati2 dalam buat keputusan tpi akhirnya ain tewas..rupanya ain pun dah mula menyayangi dia..tapi itu semua sementara biler tetiba bekas kekasih dia muncul..dulu dia pernah berjanji dengan ain yg dia takkan kembali balik pada bekas kekasih dia..dan ain cuba yakinkan diri ain dengan kata2 dia..ntahla sejak kemunculan bekas kekasih dia banyak berubah..terlalu banyak kata2, perbuatan yg menyinggung perasaan ain…ain sayangkan dia..ain masih berharap agar dia memilih ain..ain terlalu rindukan dia yg asal….kerana dia lah kekuatan ain….hati ain sedih..dan di saat ini ain masih menangisi apa yg terjadi…

  32. mrs teddy says

    [Comment ID #983 Will Be Quoted Here]

    :-? susah jgak ye..
    mmg xpatut btul x-gf die mengganggu hubungn ain ngan si dia..
    if mrs teddy pun sdey berada di tempat ain.. :(
    tp ain sabar la.. n mrs teddy hope yg ain jgn menaruh harapan yg tggi pda si dia..
    bkn nk patahkn semangat ain tp mrs teddy xnk nant ain lebih kecewa ble si dia kembali pd x-gf dia..
    juz let it be..if si dia berbuat demikian,xmustahil suatu hari nant si dia akn merasai apa yg ain rase ketika si dia buat mcm tu pd ain..
    ain.. Allah hanya akn menduga hambaNya berkadaran ngan kemampuan hambaNya..
    tentu ade hikmah disebalik ape yg berlaku..
    igt lah bahawa org yg baik adalah utk org yg baik sahaja dan sebaliknya..
    :) ~o)

  33. EMARIZ says

    ” jangan dibuang kenangan itu, kerana ia pengubat rindu,

    jangan dicampak memori itu, kerana ia pemaut kasih,

    kerana antara kita…..
    yang terpisah….

    cantumnya…

    hanyalah KENANGAN”
    @};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

  34. EMARIZ says

    Specially ain…….
    i harap u bersabar lah… mungkin boy tu, bukan jodoh u lagi… kalu benar boy tu benar2 mencintai u dan benar2 ingin bersama u…pasti die xkan berubah arah kepada gurl’z tu..u kene ingat, banyak lagi gurl’z yang senasib macam kita…satu hari u pasti akan dapat yang terbaek… dekatkan diri dengan yang maha esa…. orait…kalu u terlalu sedih…. menagislah sepuas hati sambil tu lihat lah bintang dilangit……(*) pasti u akan lebih tenang….die akan menemani kemane saje kite berade….
    jangan sedih2 lagi yap…;)

  35. says

    hi.. dah lame aku x online web ni…huhu..;);) maklum lah dulu aku bz dgn SPM… skang aku naik f6..:):)… skang mohd isnaini ramadhan tu dah x de lam idup aku..dia dah tingal kan aku, sedih sgt..:-<: -<:-< tapi x pelah coz now aku dah ada penganti..;;);;);;) nak tau x sape laki bertuah tu..hehe..;););););););) nama dia MOHD SAIFUL AZMAN BIN ABDULLAH....ha,ni lah cinta baru aku..o->o->o->o->o->o->o->o->o->
    Skang dia study kat ikbn, bachok,kelate.. bagi sape2 yg kenal dengan suami aku ni,jgn nak ngorat plak coz dia lah cinta sejati aku…:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x aku idup ni pun hanya lah untuk dia………………..:x:x:x:x:x:x MOHD SAIFUL AZMAN BIN ABDULLAH LOVE WAN NOR FAHIDA BT WAN HAMDAN :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  36. yn mariam says

    cinta,,,,,,,ungkapan yang bisa meruntun jiwa……..
    cinta……..penipuan yang hakiki,,,,,
    kerana cinta aku tersungkur dilimpahi airmata..

  37. says

    Akak, sy sedang dilema…tak athu nak pilih yang mane satu….sy dah bcouple dgn sorang lelaki yang saya kena zaman saya sekolah rendah dulu…sekarang hubungan cinta saya dgn dia dah 6tahun tjalin…sekaRANG idup saya muncul seorang lelaki yang umur sama dengan saya….Dia seorang yang simple yang kuat bkerja dan dia penah kenal ramai perempuan sebelum nie…..bf saya yg satu lagi nie, sy adalah cinta pertama dia dan tek penah jatoh cinta sebelum nie….Hubungan saya dgn bf saya makin rengang sbb saya kadang2 saya cepat sgt naik angin dgn dia sbb saya makin rindu pada seorang lagi….

    Apakah yang saya patut buat….sapekah yang harus saya pilih…:((

  38. says

    shidah..
    adik, cam ni lah.. adik bt lah kputusan mgikut kata hati adik.. kalo hati adik lbh syg bf yg dulu.pilih je dia.. apa yang akak dpt gtaw.. setia lah pada yg satu…:x:x
    ingat dik..jangan sesekali main kan prasaan org.. akak pun dah ada pgalaman cam adik..so..fkir elok2 eh……anyway good luck…:):)

  39. eja says

    hmm..jumaat baru ni,,besday saya..
    dari kul 12tgh mlm..saya tggu wish..
    p wish tu 12thh hari..
    saya tak sangka lah orang yang pernah kasihi saya dlu
    ingati besday saya..n wish kat saya..
    walaupun ringkas..ok lah..
    tu tandanya..dia masih ingatkan saya..

    saya rancang nk jmpe ikutkan,,
    bln ni tak dapat..masing2 bz..tertma dia..
    huhu,,nak tak nak kena pahami kije dia..
    p saya ingat nk ruju balik lah..
    ikutkan parents nk tgk kami baik semula..

    camner saya nk lembutkan hati dia..
    saya takut kalu tak dapat kawal perasaan?

  40. EMARIZ says

    [Comment ID #8359 Will Be Quoted Here]
    setialah pade yang satu….i ase patut adik lupekan lelaki 2…ingatlah…..belum tentu adik mjalinkan ubungan dengan dgan lelaki 2,laki 2 leh setia…kte xleh tgak pade diri die yang rajin keja….mungkin ader yang dier xsempurna… pilihla yang paling betui…jagan menyesal dikemudian hari….nati yang pakwe adik yang first 2 terlepas….nanti dua2 terlepas….nanti menyesal……percayalah……….

    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

  41. BEE says

    [Comment ID #8501 Will Be Quoted Here]

    SETUJU!!!!!!
    =|=|=|=|=|=|=|=|=|
    SAKIT BADAN SIK GELAK TERGULING2…
    HUHUHUHUHHUHUUHU
    :((:((:((:((:((:((

  42. EMARIZ says

    [Comment ID #8508 Will Be Quoted Here]
    tgok akak bie pown setuju……. u are my bestprend lorrrr

    l-)l-)l-)l-)l-)l-)l-)l-)l-)l-)l-)

  43. says

    Terima Kisih banyak2 akak2 semua….Shidah memang sayang yang 1st tu….Kadang2 je mari gak yang nmbor 2 dlm otak shidah nie….Shidah bserah pada tuhan yg mana satu jodoh shidah….

    Shidah Rela dan Pasrah je….:((

  44. atiqah_ayuni says

    salahkah aku mencintai seorg teruna brusia 30thun dn sdangkn ak bru brusia 20thun???
    salahkah aku inin mmbina masjid bersama si dia???
    [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  45. fawwaz says

    [Comment ID #9270 Will Be Quoted Here]

    TAK SALAH!!.tp pastikan die tu cukup syarat ..-imanya -keturunan -harta rupa ,,ambik kira sume lah …buat pilihan yg terbaik:)

  46. says

    Cinta boleh Buat kite gile tau….Emmmm Cinta memang best sangat2 sbb cinta mgajar kite banyak sabar n banyak gak dugaan….Tapi hakikatnye CINTA buat Kite Lupa diri…..:”>[-x

  47. BEE says

    [Comment ID #9607 Will Be Quoted Here]

    ERK!NANIE TUA DR BEE LA..BEE 747702825.BETUL LA KATA BEE, NANIE DH ADA CICIT.BEE BARU D CUCU=))=))=))

  48. says

    Akak2 semua, shdah ada cerita yang paling shdah terharu dan rasa sangat2 nak nangis sbb nye ari tu kan shidah dah story pasal 2 org yang lelaki yang mgejar shidah tu…..Yang nombor satu tu dah pelok islam minggu lepas akak2 semua….Shidah lupe nak cakap pada blog yg lepas tu bahawa dua2 byfren shidah india pekat….

    Apa2 pun yang nombor satu dah buktikan pada shidah bahawa dia memang sedang mgejar ikatan dgn shidah smbil dekatkan diri dengan tuhan yang satu…

    Betape tharunya shidah bile dia kate ajaran islam cukup tenang bile dia myebut kalimah allah bile nak tidor….Tidornye lena sampai pagi….

    So pada yang byfren nombor 2, shidah akan buang dan lupakan u slow2 walaupun berat kerana shidah dah jumpe org yang akan mcintai shdah dan akan mcintai shidah hingga akhir hayat…

    Akak2 semua doakan kebahagian shidah dan kuatkan semagat shidah dan dia untuk mjalani hidup dgn bahagia dgn ikatan yang semua org idamkan…

    :)

  49. says

    Cinta tak akan datang kalau tak mencari…..Cinta tak akan dapat kalau tak memberi…….

    Pahitnya Sebuah Kenyataan Sebenarnya Lebih Indah Daripada Mimpi Yang Hanya Sekadar Mengasyikan…..

    “Seksa Rindu Menjadi Indah Jika Ku Tahu Kau Jua Merinduiku….”

    Benarkah…Bila Kita Jatuh Cinta, Kita Telah Memberi Hak Kepada Dia Untuk Melukakan Hati KIta……

    Akan Ku Tunggu Biarpun Penantian Ini Berakhir Dengan Kenangan…….

  50. epy ( lonely ) says

    hu….aku ngan ex aku ari lahir dah same jumaat …tapi nape aku tak leh nak sentiasa bersama dgn nya.aku sgt syng kat dia..tiap mlm aku buat solat hajat agar aku gan dia kekal….erm….

  51. nieza says

    saya sayang kekasih saya,tp dlm msa yang sama ada seorang llki yg dtng pda saya untk brknln,dia baik ngn saya tp cmna eq…………..:-?[-(

  52. princess says

    aku ade sorang kawn? aku syg sgt kt dier.. tpi die tak tau yg aku syg kt dier.. tak pe ar.. InsyaAllah satu hari nanti die akan tau bhwe aku sysgt kt dier… kami prnh brcnta dahulu namun kami putus di sbbkn org ke tiga.. :(:(:(:( tpi tak per ar mgkion bukan jodoh kami but i love you so muccchhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x take care for your life.. i miss u soo much:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

  53. says

    ingin mngucapkan rasa rindu kpd seseorg yang prnh menggembirakan hati ku………… kami ble d ktakan sgt serasi.. tp dier nie pendek x sesuai untuk aku
    :d

  54. says

    hai! awk ngah wt per ar arie nie???????:-?:-?:-?:-?:-? sayer rndu sgt kt awak:x:x:x:x:x sye hrp awak ingat2 ar kt syer yerk….:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d awak jgn lupa solat tau jgn lupa..:):):) jgn slalu tido jer kt asrama tu…|-)|-)|-)|-)|-) ingat yer janji2 kita du;lu…:-?:-?:-? janji kita berdua msih ade dlm hati ku lgi.. smoga awk x kn lupe knnya.. i loveeee youuuuuuuu soooooo mucchhhhhhhhh:x:x:x:x:x x luper jgk i missssssssss uuuuuuuuu soooooo muchhhhhhhhh:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-~:>

  55. says

    sape yg kene tgglkn bf atau gf jgn ar sdih2 yerkk.. kalo di izinkan Tuhan korang mgkin akan di jodihkan smula yerkk[-x[-x[-x[-x[-x[-x jgn takOt hehehe.. princess nk ucapkan smoge korang sukses kt luar sne 2^:)^^:)^^:)^$-)$-) n jgn lupa doa ar byk2 kt Allah S.W.T moga korang berbaik semula.. princess sentiasa doakan kebahagiaan korang sume….:d:d:d:d princess pon prnh brade kt tmpt korang sume but you have strong ok!!!!!!!!!!!^:)^^:)^^:)^^:)^ princess nk mntk maap kalo princess ade sikit kn ati korang sume… ok ar princess x tau nk ckp per lg… so.. enjoy your self.. jgn sedih2 lg tau… dont give up ok:):):):).. bye.. pic:)>-:)>-:)>-:)>- eh lupa plk nk ckp kalo ade masalah luah kanlah dkt laman web nie.. mgkin princess ble baca masalah korang sume.. n mgkn princess ble tolong, kalo x ble tolong pon mgkn ble kuatkan smgt korangg!!!! ok ar yerkk bye…:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d jgn lupe tau luahkan masalah korang kt laman web nie=|=|=|=|=|=|=|=| bye take care your self

  56. says

    cinta yg tulus…dtg dr hati yg ikhlas.
    dlm mencari cinta sejati, kita haruslh setia…pasti de rahmat di bawa bersama dlm alam percintaan yg suci lg …..percayalah
    dan jgn terburu2 bila mencr cinta @ menanti cinta…pasti cinta itu datang, jd tunggu jerlh….

  57. shaq & adam says

    jika kita leka tntg cinta… cinta pasti akan buta tp.. di sebalik buta itu ade trsmpn satu rhsia yg btul2 mnggbmbirakan, jadi hargailah cinta, kerana cinta dan hati tidak boleh di beli dgn wang ringgit…. renung2kanlah………….

  58. jiha says

    hari nie buf jiha…. papepun jiha hepi coz z wish my buf… walaupun dia bukan orang pertama yang wish, tapi jiha hepi.. at least dia tetap ingag buf jiha…

  59. says

    ye….hepy bezday to jiha…mod=ga panjang umo n dmrahkan rezeki…hurm bezday zt da lepas…sorg xwish pown….mak gan abah ja wish……..waaaaaaaaaaa:((………sedihnyer….

  60. nurul says

    samekom…. nurul nak cite ckit cite nurul kt u all sume… mcm nie.. ‘i’ (lelaki) nie kwn nuru, dan ‘u’ (prmpuan) nie plk kwn baik nurul… ‘i’ nie ske sgt men mesej ngan nurul.. sampaikan kwan baik nurul nie tau yang nurul slalu men msj ngan ‘i’.. dulu kwn baik nurul nie prnh suke kt ‘i’ nie… tp si ‘i’ nie x suke dgn kwn baik nurul nie.. kiranya kwn baik nurul nie ade sikap ‘syok sndiri’ la… satu hri kwn baik nurul nie ade bg msj kt ‘i’, tp ‘i’ x nk bls.. lps tu kwn baik nurul nie tuduh plk yang nurul nie hasut si ‘i’ supaya x bls msj dier… ape yg harus nurul buat skg ar.. tlg ar nurul slsaikan maslh nie…….

  61. says

    sedihnya.. smpai skrg nurul bermusuhan dgn kwn baik nurul tu akibat slh slh fhm yg trjadi dan d sbbkn juga olaeh seorang lelaki…..:”>:”>:”>:”>:”>:”>:”>:”>

  62. says

    [Comment ID #11673 Will Be Quoted Here]
    <:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p epy bday jiha…smge dpnjgkn umo n murah rezeki n smge ALLAH S.W.T mpmudhkn sgle mslh jiha..^:)^^:)^^:)^^:)^

  63. says

    atika pun nk ucapkan hepi bezday untuk jiha.. smoger di pnjgkn umo dandi murahkan rezeki… take care your self……….. nie bezday jiha ke brape ha’a?????????????????????:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

  64. nurul says

    selamat hri kemerdekaan wat korang sumerrr… **==**==**==**==**== walaupon mrdeka lmbt lg tpi nurul nk ucapkan cpt2.. takot x smpt plk.. he3:d:d:d:d:d:d:d:d**==**==

  65. nurul says

    thanks idaman…. slmt mnymbut bulan pose untuk sume… n slamat hari raya maaf zahir dan batin.:):):):d:d nurul lupa plk.. hari nie hari jadi nurul tau.. 4 september

  66. biskut says

    wa……………wa………….t’ingt dluw ksah b’cinte, cedey pown aderk….bru jerk clash 2 bln yg lalu….laki tue mmg x setia betoi arrrrrr..:(:(:(:(:((:((:((8-|8-|8-|8-|[-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  67. nurul ain says

    Saya ingin berkongsi masalah dengan saudara/i dan teramat berharap agar saudara/i dapat memberikan saya pandangan bagaimana saya harus berhadapan dengan masalah saya ini.
    Sebelum ini, saya mempunyai seorang teman lelaki yang saya rasakan amat menyayangi saya. Setelah kami sama2 menjejakkan kaki ke IPTA yang sama, dia sanggup mengaku bahawa saya ini adalah tunangnya agar saya tidak diganggu oleh lelaki lain. Dia pernah menyuarakan hasratnya untuk mengikat tali pertunangan dengan saya, tapi saya enggan kerana saya masih tidak bersedia. Kehidupan saya di Universiti saya rasakan terlalu banyak bergantung pada dia. Apa saja masalah dan keperluan, saya akan pergi kepadanya. Dan dia tidak pernah sesekali mengabaikan saya. Dia tidak pernah berkasar pada saya. Terus terang saya katakana bahawa dia adalah lelaki yang sangat bijak dalam pelajaran dan pergaulan serta bertanggung jawab sehingga dia menjadi idaman banyak perempuan di sekelilingnya. Akibat saya terlalu dimanjakan, saya ‘naik kepala’. Saya suka cakap kasar dan memarahinya jika dia tidak penuhi permintaan saya atau tercakap sesuatu yang membuat saya terasa hati. Dalam masa yang sama, dia sebenarnya mengambil kesempatan pada diri saya. Saya yang tidak pernah menyentuh dan disentuh lelaki lain selama ini, tapi akhirnya merelakan dia melakukan ‘perkara itu’ pada diri saya. Saya sangat mempercayai dia yang memberikan janji ingin menikahi saya. Hari berganti hari, saya merasakan dia sudah hilang perhatian pada diri saya. Dia jarang sekali ingin menghubungi saya seperti dulu. Malah dia juga sudah tidak ingin membantu saya seperti apa yang dia selalu lakukan dahulu. Tetapi dia akan datang pada saya jika dia menginginkan ‘perkara itu’ dari saya. Saya rasa sangat sedih. Ia membuatkan saya selalu bergaduh dengan dia. Oleh kerana ingin menarik perhatiannya, saya selalu mengugut ingin minta putuskan hubungan kami. Tapi saya gembira kerana dia selalu sehabis daya pertahankan hubungan kami. Akhirnya, sampailah kemuncaknya apabila saya sekali lagi mengugut ingin putuskan hubungan kami. Dia akhirnya bersetuju dan tekad dengan keputusan itu. Saya pun menangis bagai nak gila. Saya pujuk dan merayu dia kembali namun dia sudah tetap dengan keputusan itu. Malahan, dia menyuruh agar saya ubah pemikiran dan kuruskan kembali badan saya yang sudah tidak langsing seperti dulu lagi. Dia berkata andainya dia ingin menikahi saya sekalipun, dia akan jadikan saya isteri kedua kerana dia ingin mencari perempuan yang lebih baik dari saya. Kemudian saya tagih janji yang pernah dia bagi untuk bertanggungjawab pada saya tapi dia menyatakan bahawa saya memang patut tidak berpuas hati dengan itu dan saya tidak boleh menuntut janji itu dari dia lagi kerana sedikit pun sayangnya pada saya sudah tidak ada lagi. Perkara ini sudah berlalu 2 bulan, tapi saya masih bersedih dan merayu pada dia. Saya hilang arah dan menyesal yang amat sangat atas perbuatan jahat saya pada dia dulu. Saya masih mengharap dia kembali pada saya. Tapi saya kerap kali bersedih apabila dia selalu didampingi oleh perempuan2 yang meminatinya selama ini. Dia juga menunjukkan kemesraannya itu di hadapan saya. Jadi saya tidak pasti adakah saya patut merayunya lagi dan apakah memang benar bahawa sayalah yang bermasalah dalam hubungan kami hingga terjadinya perpisahan ini.
    Harap sangat saudara/i dapat memberikan pandangan.
    Wassalam…

  68. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13022 Will Be Quoted Here]
    bersabarlah nurul ain,..nie ujian daripade ALLAH….kite hanye merancang,tetapi ALLAH yang menentukan….ingatlah….masih ader lagi yang senasib macam nurul ain,.,.kiERa pun same…kite harus tabah,…hidup ini kene terus kehadapan,bkn pandang kebelakang balik..ape yang nurul ain….rase kan….kiERa dah banyak lalui nyer.,….hidup kiERa hanye pade ALLAH saje…
    pcaya lah…ALLAH lakukan ini semua….sebb die nak kite belajar dari kesilapan….menginsafkan diri…dari melakukan kezaliman..lagi…then die nk memberikan yang terbaek untuk kite..kire ok la…kite nie dah tahu seawl yang munkin..cube kalu bile dah kawin..nk nyesal pun tiade gune nyer jugak..kiERa harap nurul ain dapat mendegar nasihat kiERa nie…kiERa xnk perempuan dipermainkan lagi..

  69. says

    nurul.ko ni nak perhatian jo lah,carik publisiti dgn pakwe lama wat pe?carik baru lah.orang yang selalu pandang belakang ni sifatnya tak berani menghadapi kenyataan.so ambil jalan orang yang berani.pandang depan terus.lagipun pandang belakang lelema wat nampak antu je.hehehe:d:d:dlagipun manusia akan menangis selama mana dia ingat peristiwa sedih tu.so.lagi cepat u lupakan si yang lama tu lagi cepat u akan berhenti bersedih,mengharap cinta lama bersinar kembali.nak lupakan senang jek.buat aktiviti yang u paling suka.insyallah ilang la kenangan tu.

  70. nurul ain says

    sy x ingin publisiti dia knix..sy hya ingin dia..apa saja suda sy lakukn utk lupakan dia..tp dlm stp aktvti yg sy lakukn itu pasti akn teringt dia jg..sy berdoa smpi kering airmata mngis agar dpt lupakan dia tp ketenangan itu cuma skejap kemudian perasaan sedih itu dtg blk..sy x leh mmpu buang perasaan msh mngharap dia kmbali..ya tuhan..andai hatiku ini bole ditukarkan pd hati yg lain..pasti hidupku kembali ceria spt dulu..bgmna dpt lupakan dia apbila tiap hari pasti akan ternmpak dia..bgmana nak hilangkan rasa sakit hati apbila stp hari ternmpak dia bahagia dgn perempuan yg lebih cantik..semua ini buat sy sgt rendah dri..rasa kecil..andai sy berada dekat dgn kuarga, pasti mudah dpt lupakan dia..tp sy sgt jauh..jauh menuntut ilmu d bumi smnnjg ini..im alone..
    sy x minta mencintai dia..perasaan ini sendiri lahir tnpa sy sngka.. apa hikmah d atas pertemuan ini.. dan apa hikmah sy d tinggalkan begini..tuhan..tunjukkan mata hatiku yg buta kala ini.

  71. nurul ain says

    ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna..agar dapat ku lalui dgn sempurna..
    moga dapatku lenturkan nafsu yg selalu membelenggu diri tiada henti2…

    SEMOGA DAPAT HATI INI DIPULIHKAN SEMULA..SEMOGA ADA YANG LEBIH BAIK MENUNGGU DI HADAPAN..:(

  72. nurul ain says

    sy x kecik ati knix..mmg sy perlukan org yg bole ckp sesuatu yg dpt buka mata hati sy..sesuatu yg bole bt sy tersentak..sbb segalanya nmpk gelap n kusam.

  73. nurul ain says

    mcm gini ajalah jiha..tipu kalo sy kata sy da pulih n gmbra sepenuhnya..sumenya perlukan msa yg pjg..dan dlm masa yg pjg itu jg adakalanya bangkit dan adakalanya jatuh tersungkur jua..

  74. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13175 Will Be Quoted Here]
    nurul ain jgan lah ckp cmtu….sedih dibuatnyer…..kiERa pun baru je putus cinta…kiERa taw gi maner perasaan nurul ain….nasib kite same….langsung xtido…bgun tido mngis,lepas solt mengis….tapi sampai bile kite harus memusnahkan diri kite sndiri..1 hari nti pasti nurul ain akan dapt y terbaek….pcye lah…my friend kiERa byk bagi dorogan then kiERA mengis depan dieorg…..so NURUL AIN KNE LAKUKN CM TUH..keluar kan ape yang terbuku dlm hati 2..mngis sekuat yg munkin….1 j care nyer….jgn fikirkn nyer…bile nmpk buwat xtaw j…..no fon pun tukar..memg bile ckp nk melupakn seseorg tu memg sush….memg bgai nk mati…tapi pcyela ckp kiERa nurul ain mampu melakukn nyer….fikirkan…..nurul ain terlalu sayang kn nyer…..so,walaupun die wat mcm tu…satu hari nati tuhan akn membls nyer…kite jgn berdendam,jagn cemburu….satu jea…fikirkan “KEBAHAGIAN” nyer…mungkin tanpe nurul ain hidup die bahagia….kiERa pun mcm tula..

  75. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13143 Will Be Quoted Here]

    nurul ain harus tabah menghadapi dugaan hidup..jagan terlalu fikirkan nyer yea…sibuuk kan diri tu dgn prkara2 yg boleh menenangkan fikiran nurul ain okei..kiERa akn doakn nurul ain supaya boleh kembali ceria…chaiyok!! chaiyok!!
    study smart k…fikirla nielah mase nyer tok membls jasa ibu bapa..
    bila nurul ain berjaya mencapai khidupan…baru nurul ain thu….yang masaalah sebelum nie untuk mematangkn diri nurul ain..hidup hanye sekali…kehidupan harus diteruskan dgn mendekati dgan ALLAH….secara analogi nyer,,,”jika kite nak bermain bola sepak,haruslah kite pergi ke padang……jika kite nak berenang,mestilah pergi ke kolam renang kan???, so jika kite nak berjumpe gan org yg betui2 take care…n megajar sgale dr melakukn kesilapan kite kena lah selalu pergi ke masjid @ surau….” okey
    ;))

  76. SHA~KiERa~maX says

    speCCially NURUL AIN and yg cedang sedih bercinta~~~~~

    “Cinta layaknya seperti seekor rama-rama.Semakin kalian mengejarnya.Semakin jauh ia terbang meninggalkan kalian.Biarkan rama-ramamu terbang kemana saja ia suka siapa tahu bila ia lelah dan tidak sedar akan kewujudanmu ia bakal mengibaskan sayapnya kearahmu menumpang teduh dari panas hujan badai duniawi dalam keadaan yang kau tidak sangka,mungkin saja rama-rama yang kau kejar itu bukan rama-rama yang ALLAH peruntukkan buatmu…”

  77. xx-ein-xx says

    sy knl ngan sorg mamat ni.. mula2 ok..ari2 kitaorg contact..sy suka sgt coz dia buat ari sy terisi, x sepi macam dulu.. tapi skrg dia dh x contact sy lg..sy ada gak try contact dia tpi dia cam nak xnak je layan sy.. sy sedih sgt.. nape dia jd camtu? dia dh bosan ngan sy ke? skrg ni idup sy sepi balik.. :((

  78. nurul ain says

    sbnrnya..sy yg msh gnggu dia..cipta byk soalan semata2 dpt sms dia.. bila dia balas skali da ckup bt sy gmbra..cuma skrg dia da x bls..x pa la..mmg sy patut berhenti dr sume ni.

  79. nurul ain says

    layakkah gadis yg penah bergelumang dgn dgn dosa mndapat suami yg baik..walau langkah kaki kini cuma mengarah pd Allah..namun, janji Allah itu tetap benar..bahawa lelaki baik hanya dimiliki oleh perempuan yg baik..entah apa yg Allah janjikan d depan sana..andai seorang lelaki yg benar2 baik n beriman untuk sy..itulah anugerah plg besar buat sy yg hina ini..namun andai sebaliknya..itulah balasan d atas sgela dosa dan kelalaian sy selama ni..

  80. nurul ain says

    makasi pd sume..kiera, jiha, knix..terima ksh byk2..nasihat sume sgt berguna pd sy..moga tuhan mmbalas jasa kalian..meleraikan hati srg yg berduka..mmg sy suda x ada plhn lain selain brsabar n merelakan dia pergi..ya tuhan..tabahkan hatiku..

  81. says

    [Comment ID #13217 Will Be Quoted Here]

    :)>-
    salam nurul
    terharu kinx bila baca yang ni.kinx akui pernah terdengar ayt mcm tu,lelaki baik utk perempuan baik dan mcm tu la sebaliknya,,
    nurul kena fikir logik,katakn nurul dah insaf n taubat betul-betul dan betul,itu tandanya nurul dah jadi insan yg di tuntut dlm Islam kan,kira dah jd baik la kan,,tak mustahil nurul akan mendapat lelaki yang sama mcm nurul kan.
    pepatah arab pernah berbunyi:
    sekebun taman anggur yang hebat datangnya dari pekebun yg kuat usahanya,dan hasil yang bagus amat di hargai oleh penerimanya.
    nurul,,,setahu kinx la,,tuhan tu tak kejam dan tak kedekut,,asalkan kita ikut sahaja kehendakNya dan jgn putus asa.dah buat dosa jln nya taubat,,insyAllah,,Allah sentiasa bersama hamba2Nya yang suka menyucikan diri drpd dosa,,sememangnya nurul umpama suci dalm debu../:)

  82. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13219 Will Be Quoted Here]

    kiERa pown mcm nurul ain jugak sblum nie….tapi kiERa fikir dh nie takdir kiERa…jadi kiERa dh xthu nk buat cm mne lg..kiERa tabah..kalu nurul ain nk tahu…hidup kiERa rase dh xda makne sblm nie tw..sebyk dua kali kiERa lagi sikit nk kne langgar dgn lori…kiERa memg dh xnk hidup dh mase tu..mase tu…kiERa xkisah nk buat sgale perancagan tok mdptkaN ia kembli..tpi kali tu,,kiERa fikir byk kli…akhirnyr kiERa mndpt jmpn…ALLAH membntu kiERa..
    kiERa redha…xsemua pmpn yg jahat xboleh dpt suami yg baek..kiERa yakin,kalu nurul ain ikut jejak mcm kiERa,kiERa yakin yg kite akn dapt yg terbaek..

  83. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13217 Will Be Quoted Here]

    xsemua pmpn y dh xda kesucian diri ialah pmpn y jahat…

    :( kite kne tahu mcm mne ia nyer berlaku,…mcm kiERa…
    kiERa diperdaya….kiERa xrelakan diri…tapi nie sume ujian ALLAH..
    kiERa terima dugaan ini…mase kiERa kluar makn gn ex boy…tiba2 kiERa cm jadi xsedarkan diri…mcm khayal….pade hal kiERa xpnh tahu benda 2 semua..bile kiERa sedar…semuanyer sudh berlaku….
    kiERa menagis dan nk pergi dri situ.tpi ape kan daya…..ex boy menhalang….dn tok memujuk kiERa….die bjanji akn bertanggungjwb…tapi,panas xlame……hujan pulak turun..sejk daripade 2….ex boy dh langsung xhiraukan kiERa…

    INSAN WANITA YANG MALANG
    :( :( :(

    munkin nie sume ader hikmah nyer…so….xpelu rungsingkn kepala…
    just hidup hanye sekali seumur hidup…..lupakn yg keruh….ambil yg jernih.. so enjoy n ALLAH…

  84. nurul ain says

    tabahnya awk kiera..sy msh belum smpai kehilangan mahkota itu..andai itu berlaku, mgkin sy bole jd lg hilang arah..syukur kita d uji ikut tahap ketabahan kita..kiera ni btl2 buat sy terbuka hati besar2..kiera terima dugaan lebih besar tp tetap bole hidup tenang & ceria..sy rasa bertuah dpt masuk ke ruangan ini…alhamdulillah..

  85. SHA~KiERa~maX says

    kiERa bgthu nie pown….cebb kiERa xnk nurul ain bersedih lagi yea..
    ambil ikhtibar nie jadikan pengajaran….untuk sume kaum hawa..nurul ain janji gan kiERa=|=| kite yg bername perempuan jgan lemah….bile berhadapan dgan berbgai2 prkara…just tenang…fikirkn jln penyelesaian nyer…dn jagn terlalu memikiri si dia…;)

  86. nurul ain says

    iya..allah permudahkan melalui kiera n kinx…makasi byk2 ye..smga Allah mempermudahkan kalian dlm segala apa saja yg d lakukan..

  87. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13264 Will Be Quoted Here]

    thanks…
    =))=))….eum bile nmpk je si die….
    nurul ain wat xtahu je tw….lupakan si die….andai nurul ain tahu…kumbang bukan sekor…masih ramai menanti nurul ain diluar sane taw…/:)[-x:d

  88. jiha says

    [Comment ID #13218 Will Be Quoted Here]
    same2… nurul ain…blh tak awak ym saye… sy ada benda nk ckp… tp benda nie secret skit.. najihahilani

  89. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13261 Will Be Quoted Here]
    owh..yea….baagus lah tu…
    mase kiERa sidiey dulu ….kiERa hanye ambil ikhtibar yang sal
    “CINTA SEUMPAMA RAMA-RAMA”
    ia wat kiERa jadi tenang dan damai…dan kiERa suka lihat bintang…
    tu yg buwat kiERa tenang sagat2….dgn pimpinan ALLAH….berkat doa KiERa n kwan2….asal nurul ain tahu…solat terawih bulan nieh…
    boleh mengampunkan dosa sedikit sebnyk tw…n bersedekah pown boley menghapuskan dosa…so,rajin2lah dekat diri k…

  90. says

    tq nurul :)>-
    kiera suka tgk bintang?sama r ngn kinx
    suka tgk bintang,tak sampe lg kat bintang sebab kita bukan rama2
    kita ikan paus yang mencari kedamaian di teluk aden
    hehehe:-&

  91. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13273 Will Be Quoted Here]
    maner boley…

    :((:((:(( bintang kiERa punyer…..kinx ambil matahari lah…boley??=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

    kiERa suke terbang taw….kinx suke x??

  92. says

    [Comment ID #13274 Will Be Quoted Here]

    :)>-
    kyra;;;;
    ikan paus bole berenang
    tak penah lagi tgk ikan paus terbang.
    kyra nak tgk, kinx bole tunjuk kan
    hehehe

    kinx suka berenang sesuai dgn elemen kelahiran ( air ) dan bintang kinx ( cancer )

  93. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #13291 Will Be Quoted Here]
    oooooo….yeke…….eee….kiERa xthu berenang…..takut….lemas…
    kalu nak terbang munkin dalam mimpi jea..
    bintang kiERa, capricon….

  94. says

    [Comment ID #13293 Will Be Quoted Here]

    iyer r rama2 kan tak leh kena air t camne nak terbang dah
    korang sumua bg la tips tuk tgk karektor korang mengikut bulan

  95. says

    atiku sangat cakit pabila owg yang kte percaya e2 menbutkn kta mra n knapa mreka snggup wat g2 ngan kte…….cnthnye dier cap ngamn kte yang dier Xda owg Len ttapi hakikatnya mreka mmg unfaithfuL ama kte…adakh mreka X sdar bhawa perbuatan mereka e2 sngat memedihkn atie……knpa lar cinta e2 HADIR…………………..KNAPA…………E2 mmg sering menjadi tnda tnya……..n dari c2 lar aq mula tkt utk menyintai lagi:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  96. nurul ain says

    kiera nak tau karekter melalui bulan…cuba taip kat internat TARIKH LAHIR..mcm2 keluar utk tgk kita ni jnis mcmna. terutama bhgn dato fazilah kamsah tu..

  97. nurul ain says

    [Comment ID #13318 Will Be Quoted Here]

    sy rasa la..sbnrnya org itu nakkan awk..tp dlm masa yg sama dia x nak lepaskan org yg dia da ada..tu sbb dia smpai nak menipu cmtu..tmbah lg org itu mmg x jujur…

  98. nurul ain says

    [Comment ID #13348 Will Be Quoted Here]

    kalo dato fazilah kamsah tu, dia nilai karekter org melalui bulan kelahiran kita…

  99. idaman says

    nurul..bday awak same dgn kte lar…4 sept.. walaupun dah lewat,tapi kte nak wish gak kt awak…HAPPY BDAY…
    =d>=d>=d>=d>=d>

  100. nurul says

    o!!!!!!!! same ker birthday kiter… kalo mcm tu sayer pon nk wish happy birthday jgk kt awak!!!!!!!!!!!1<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p<:-p

  101. ida-northy gurl- says

    mr.teddy,tolong ida leyh?mcm ner nak couple blik lpas ida minx ptus ngan ex ida?ida rase syang sgt2 kt dier walaupown kteowg da clash..:-?

  102. ruby says

    [Comment ID #13845 Will Be Quoted Here]
    ida cube la kontek blik ex ida 2…
    pastu ajak jmpe..n try luahkan ape yg sbenar ida nak…
    soal die trima or x no 2

  103. says

    …..:(,,,ct da lama putus cinta,,,memang xakui memang ade yang cuba memikat ct..tp, hati ni x penah cuba tuk menerima cinta lagi…ct sedih,,n masih bingung ngan ckap lelaki..nape diaorang ni cepat sangat berubah..terlalu mudah membuat keputusan ikut perasaan sendiri..ct dah terlalu banyak berkorban untuk dia..segala-galanya demi menjaga hubungan…xpenah kesah ngan kebahagian diri sendiri..ct ikut pe je, asalkan dia happy, mungkin juga sb ckap ct yg terlalu mengalah dalam perhubungan n terlalu menjaga hati, buatkan die rase x kesah n pentingkan diri..tapi, ct redha dengan setiap ape yg berlaku..mungkin tuhan da tetapkan yang die bukan milik ct..die milik seorang gadis..yang lain.yang lebih sempurna untuknya..walaupun ct kecewa ct nk die bahagia..n sekarang ni siti didekati 2 jejaka…sorang cikgu n sorang lagi cameraman…kedua-duanye pada ct sangat baik n sangat penyayang..ct penah ckap yang ct da tawar hati…n biarlah kt berkawan je..entahlah..pada ct mereka ni lebh baik dari yg lama…tp,,hati ni x boleh terima cinta..hati ct rasa redup je..bila terkenangkan kisah cinta yang lama..xse ceria dulu..ct cb nk buka pintu hati,cuba nk beri peluang pada yg lain…tp,mereka datang ketika ct xperlukan cinta..da rase tawar hati,keinginan nak bercinta masih ade tapi x sekuat dulu….siti takut nk bercinta lagi..tkt disakiti n kecewa..

  104. ruby says

    [Comment ID #14010 Will Be Quoted Here]
    ruby fhm sgt2 ape y siti alami 2..ct sbr ek, tiap ape yg berlaku 2 mst ade hkmahnya..mgkn dia bknlah jodoh yg baik utk ct..ct kna redha n sabar k..ruby pnah mgalami ape yg ct alami, perit sgt.. ase xnak hidup ag.. tp itu bukan jaln yg sbenarnya…kite perlu mgharungi nya ngan tabah..
    mgkin ct khilangan dia, tp ct diberi 2 lelaki yg amat sygkan ct..ct ptut bersyukur coz ade ag org yg amek brat sal ct..
    jgn lah fkir bnda yg da lepas, wat sakit ati jer.. kuat kan smangat, memg susah untuk lupakan org yg kite sayangi, tp xde guna kite ingat org yg xpenah ingat n syg kita..

  105. nurul ain says

    [Comment ID #14010 Will Be Quoted Here]

    ct,sy pun penah lalui spt yg awk lalui ni..kalo awk baca kisah sy dlm ruanagn ni..awk akan tahu, kisah kta sbnrnya hmpir sama…apa yg ingin sy katakan d c ni, awk jgn paksa hati awk untuk mnerima cinta llki lain bt masa ni..rehatkan hati awk..ni la peluang awk dekatkn dri pd Allah dan tumpukan pd dri awk sndri..2 org llki yg cuba memikat ct tu, tdk akan lari ke mana sekalipun ct tak trima cinta mreka jika mmg benar mereka ikhlas pd ct. cinta manusia ni x ke mana ct..pd awalnya mmg sumenya nmpk baik..sy x mksdkan mereka jahat, cuma biarlah kita sentiasa berhati2 spls apa yg telah kita lalui…yg penting skrg, jangan paksa hati awk trima cinta org lain, bg la peluang hati awk tu tenang n berehat dahulu..

  106. nurul ain says

    segalanya akan terubat dengan peredaran masa..ct pasti akan pulih..dan ceria kembali..percayalah…Allah lebih tahu insan mana yg lebih baik tuk kita..jd jgn di tangisi lagi ketentuanNYa yg mengizinkan perpisahan terjadi antara ct n dia..dia telah mendapat yg lebih baik utk dia…ct jg akan mendapat yg lebih baik n sesuai tuk ct..cuma masanya shj belum tiba..bersabarlah…letakkan kesabaran di hadapan ujian Allah ini..pengalaman pahit sememngnya byk mendewasakan dan membri pengalamn berguna pd kita…

  107. nurul ain says

    pada kesempatan ini,sy ingin mengucapkan berbanyak trima kasih kpd kwn2 dlm ruangan ini terutamanya “kiera”..insan ini ditakdirkan Allah utk meleraikan kekalutan yg sy alami sblm ini..trma ksh byk2..sy kini adlh srg baru yg bangkit dr kisah hitam..
    SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR N BATIN..

  108. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #14044 Will Be Quoted Here]
    kiERa lahir pader bintang capricon…..
    same2…nurul ain dh okei…kiERa gembira….kiERa arap nurul ain jgn lah bersedih lagi…anggp lah nie sume ujian dripader tuhan..
    kiERa rase hati nie pilu sagat…sbb mempunyai seseorg kakak yg kuat cemburu n salu menyakitkan hati kiERa…kiERa xtahu mcm maner nk lalui nyer…tmbhan kiERa keje 1 opiz gn nyer..
    kiERa xsuke nk membalas ape2 pown..

    :(

  109. nurul ain says

    [Comment ID #14249 Will Be Quoted Here]

    makasi kiera…
    kiera bykknlah bersabar berdepan dgn org mcm tu ye…kalo kiera balas, dia mst lg sakit hati..sbb bila org cemburu kat kita, dia akan sentiasa cri kelemahan kita n nak sakitkan hati kita…kalo kita balas kejahatan dia tu, dia pasti akan buat yg lebih melampau lg…tmbhn lg kiera 1 opis dgn dia..lg la kiera x akan tenang mcm tu…jd caranya, buat x tahu ja..buat baik kat dia…sabar ja apa dia buat..asalkan x melampau…lambat laun, dia pasti akan lembut hati juga…sbb dia jg pompuan sama mcm kita..x sekeras mana pun hati dia tu..

    ;);)

  110. suraya says

    …..:(….. suraya masih blajar lg kt ukm.. ade sorang kwn suraya nie (lelaki), die suke sgt tgk suraya sampaikan suraya rasa ganjil jika bertembong dengannya….. mase ari ke 28 kite berpuasa dier prnh mnghntr kad raya pd suraya… tp suraya x bls surat 2… satu malam die bg sms kt suraya, dier ugut suraya kalo suraya x nk bls dia akan buat ape saje kt suraya contohnya, die akan talipon suraya x brhenti2 sehinggakan suraya x ble tido sampai kol 3 pagi… walau bagaimanapon suraya ttp x kn bls ad raya yg die bg kt suraya… suraya x tau nk selesaikannya macam maner.. suraya x suker die, suraya anggap die cm kwn suraya jer… x lbh drpd 2… tolong suraya… :(:(:(

  111. nurul ain says

    [Comment ID #14523 Will Be Quoted Here]

    suraya…jan terlalu beratkan hati dgn perkara mcm ni..x perlu paksa diri nak suka dgn org mcm tu..kalo dia telefon x henti2 sampai pagi..biarkan aja la dia..bg silent aja hp tu..kalo dia bt yg da melampau, buat laporan kat pihak yg bole bertindak..x ada masalah suraya..awk jgn runsingkan fikiran awk sgt..

  112. SHA~KiERa~maX says

    Hye nurul ain….
    but thawy,…mslh kiERa dh pun selesai….
    tpi just berhati2 ler…
    haaa???
    cam maner perasaan nurul ain skunk??
    dh tenang??
    ape cite ex??:d:d:d:d

  113. says

    ellow..
    neway..im very intrested wif diz space..
    dunno why..
    xtually i hv an xprience bout love..
    xtually last year br break ngn my luv..
    bt smpai skg still cnnot 4gt him..
    even i dah kpel ngn new bf,stll cnnot 4gt him..
    plz help me

  114. JOE_HARRY says

    :-? bagaimana yer?? bla kita dah putuskan hubungan 2.. kita nak kembali kepadanya kembali.. bantulah saya yang sedang buntu nih..huh…:o

  115. nurul ain says

    [Comment ID #15284 Will Be Quoted Here]

    alhmdllh kiera..da x teringt sgt pun kat laki tu.
    skrg ni ada mslh dgn roomate. gaduh hari tu. dia ungkit sume yg dia da bg pinjam kat sy. dan dia ungkit sume crita yg sy luahkan kat dia. smpai skrg keadaan msh dingin. stress jg sebilik dgn dia skrg ni. walaupun kami uda bermaafan, tp keadaan tetap msh dingin. msg2 buat hal sndri.

  116. nurul ain says

    [Comment ID #15287 Will Be Quoted Here]

    awk…awk jwb jujur ya..adkh awk benar2 syg new bf awk @ dia adlh sbg pengganti utk awk lupakan x bf awk?

  117. nurul ain says

    [Comment ID #15292 Will Be Quoted Here]

    sblm tu, kalo bole sy tahu..awk ka yg putuskan hbgn dgn dia? sbb apa?

  118. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #15313 Will Be Quoted Here]
    cm mane boley jadi punce gaduh tu??
    dari segi ape??
    msti ader somthin……tu yang jadi cm tuh..
    cebb lau dak roomate xpuas hati…
    msti ader latu…..ader x nurul ain tersilap bicare ker??
    smpai ia terase hati then jadi hal ngungkit tu…

    :-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?:-?

  119. king says

    dulu sy pnah clsh ngn bf..
    tpi skg da kpel blik.
    da nak dkat 2 years..
    ermm.
    tpi skg kmi pnye hbungn agak membosankan..
    cam ner nak kasi x bosan ea??
    ader cdangan x??

  120. sara sedih says

    akum
    sayang andai ku tahu
    kau sudah brpunya
    tdk mungkin aku mencintaimu sepenuh hati
    sampai hati engkau melafazkan kata cinta
    namun semuanya palsu belaka……..:-ss
    sayang walaupun dirimu sudah berpunya
    namun cintaku padamu tdk pernah pudar
    PERCAYALAH SAYANG8-|@};-
    walaupun tlh ramai yg dtg memikat sara namun sara tak dpt lupakan awk SYAMSUL SYAABAN semoga engkau brbahagia brsama gadis
    itu

  121. nurul ain says

    [Comment ID #15322 Will Be Quoted Here]

    dia yg x puas hati kiera. dia dgn kwn2 dia berabis luah x puas hati dlm bilik bg dgr sy. sy pun marah la. x layan dia ja. jd dia tmbh bengang bab sy x layan dia. last2 terus gaduh besar. perang mulut meletus. dia x da point nak balas apa sy ckp, so, dia ungkit la sume.

  122. Menawandunia says

    Bertapak ku dibumi ini penuh bererti,tidak pernah terhenti munajat dihati ini,agar hidupku dirahmati ilahi.Cinta mu datang dan pergi,sepi sering mengulit hati…Andai dapat ku gapai segala yang dihajati,titisan airmata akan berhenti.Andai keluhan ku dapat kau dengari,tiada lagi sendu bergemalai.Ku menyeru kasihku,dituju hanya padamu,laksanakanlah apa yang terbuku,tidak lagi aku termangu…..
    ;;);;);;);;);;)

  123. baby gurlz says

    meyqom..hye suma..nie bru 1st tyme sy memasuki ruangn,trlntas pula niat d hti nk brkongsi ksh & pnglmn sy brcnta dgn org yg x reti mghrgai dri ini/:)..pd mula prknln,sy hnya myukai dia,tp dh lm lps 2 sy mula myngi dia..sy syg dia lbh dr dri sya sndri..ntah nape skrg hbgn kami mjd smkin rengang umpama mnuggu belah..dia krg mgmbil prhtian,sms,brjmpa n mcm2 lg..ntah nape prngai dia brubah dgn mdadak..sy bgtu mghrp di sms o dtg sndri brjmpa sy tapi byk alsn yg d brikn spt hndk mglak utk brjmpa..hbgan kmi bnyk brlku prgaduhn hgga hmpir2 hndak ptus..dlm prhbgan ini sy byk bsbr,kdg2 ksbran sy mpnyai bts nya..sy sring mngis seorg dri n memedam prasaan..trlalu pdih & sakit hti ini,hnya tuhan sja yg tahu..kini trplg pd dia samada hndk mnruskn prhbgan ini mhupn……sy trlalu letih utk suma ini.

  124. nurul ain says

    [Comment ID #15469 Will Be Quoted Here]

    awk..sy pernah melalui pengalaman serupa dgn awk…jd nasihat saya..awk bersedia la menghadapi apa aja jenis kemungkinan yg akan berlaku…jgn nnt tiba2 dia putuskan hbngn awk pula terpinga2..awk akan parah jk begitu..so, skrg, awk kena kuatkan dri awk trma apa saja yg akan berlaku nnt…sedangkan aliran sungai bole berubah inikan pula hati manusia..jgn difikrkan sgt la perasaan syg awk pd dia. x berbaloi. syg dri sendri, ibubapa n kwn2 lg bgus. byk lg llki di dunia ini. ubah persepsi awk yg memndg seakan dialah yg plg terbaik. cinta itu telah mmbutakan mata mnusia utk menilai mana yg terbaik. awk dengarlah nasihat sy ni ya.

  125. kiranasd,, says

    cinta nie pelik,,
    kekadg 2,,kita x sedar sejauh mane saygnya kita pada die,,
    tpy,,
    kalo dah dapat,,cam nak pasang separt,,
    kan kan
    tpy if die tgglkan kte,,
    fuh,,
    meraung,,kan
    hargailah y ada dpn mata dlu k,,:)

  126. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #15341 Will Be Quoted Here]
    ee…teruk nye,..
    mbr2 nurul ain tu..
    so skunk ape cel??
    alo…wat xtahu jew…
    alih2…dieorg yang makan hati nati…
    ble tgok nurul ain dot no jew…

  127. nurul ain says

    [Comment ID #18349 Will Be Quoted Here]

    skrg ni uda ok kiera…sy bt x ingt ja apa bnda yg penah dia ckp walaupn sbnrnya ati sy ni luka bangat..alhmdullh baik jg. dgn dia..

  128. nurul ain says

    [Comment ID #18363 Will Be Quoted Here]

    silakan fariszra..luah aja..bila luah kt sini, sumenya bole kita crita tanpa sembunyikan apa2, sebabnya org x kenal kita sapa..berbnding bila kita luahkan pada rakan terdekat..kena sembunyikan uga masalah yg terlalu secret kan..

  129. qiqi anura says

    tul tu nurul ain. lbh senang mluahkn ngan org yg kiter x nmpak muka tp guna la bhs yg elok & senang org phm, k?;) kitaorg akn bantu stkt yg tmampu:)>-

  130. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #18436 Will Be Quoted Here]

    oh..yea…
    bagusla kalau macam tu…
    kiera tumpang senang bagat bile tegok nurul ain dh berbaek..
    dan mengalah antara satu sama laen….
    dan membantu kengkawan dalam ruangan ini yg punya masalah….

  131. saiful says

    :)
    hahahaa
    kelakar la korg dlm ni
    sume otak bodoh
    msh cye kt cinta cintun ni
    APA ADA DENGAN CINTA??
    bleh bg korg mkn ke??
    bleh bg duit tuk korg ke??

    mesti org melayu jgk yg khayal dgn cinta
    dh2 laa awak semua
    drpd awak dk berkhayal ngn cinta yg blum tntu wujud
    baik awak wt keje berpekdah
    dh byk ke duit awak2 sume ni??

    jom kumpul harta byk2 pastu cari cinta
    HUAHUAHUAHUA

  132. qiqi anura says

    [Comment ID #18652 Will Be Quoted Here]
    assalamualaikum, cantik btul bahasa cik abang ni ye?
    ssuker hati nk kata org2 kat cni bodoh
    klu kitaorg kat cni bodoh, awk pon ikut bodoh
    nk taw kenaper?
    sbb awk dh bazirkn ms awk yg BERHARGA tu
    tuk bg komen yg X BERGUNA kat tc ni
    bkn sumer org dlm tc ni bgsa melayu je taw
    & x ksh la klu kiter org ni kaya ke miskin ke
    bknnyer kitaorg nk mintak duit kat awk pon nk byr bil internet
    kitaorg ni cuma manusia biasa yg normal, punya perasaan
    lain la cam awk, xde perasaan lgsg…
    klu awk pk lps awk kumpul duit awk bleh dpt cinta
    sy rase harta benda awk yg akn hbs kene kikis dulu
    tu pon lom gerenti lg awk bleh dpt cinta
    so jgn tlalu takbur biler bkata2
    awk pon cam kitaorg jugak…TAK SEMPURNA!

  133. qiqi anura says

    bkn ape are_nis, pooh. qiqi mmg pantang klu dgr org guna pkataan bodoh kat org lain. cam le dia tu bgs sgt…:-w

  134. are_nis says

    hmmm..btul..
    kdg2 owg yg bnyak duit tue la yg miskin ksh syg..
    sb ati dye dh tertutup oleh duit..
    duit bnyak tp xde cinta pown nk wat ape??
    [-x

  135. nurul ain says

    [Comment ID #18652 Will Be Quoted Here]

    saiful..awk sbnrnya sedang menipu dri awk sndri..
    sy x pecaya awk lgsung tak pecaya dgn cinta..sebabnya awk pun manusia juga dan punya hati..awk jg ingin disayangi dan menyayangi..ada apa dengan cinta?? iya…cinta kepada manusia itu perkara remeh..tp cinta pd pencipta itulah cinta yg teragung..so, kan itu namanya juga ‘cinta’..
    :)

  136. nurul ain says

    [Comment ID #18612 Will Be Quoted Here]

    jauh di sudut hati sy…ingin sekali mengenali sapa dia ‘kiera’ yg sebenar…emmm

  137. says

    [Comment ID #7738 Will Be Quoted Here]

    salammmmmmmmmmm……perpisaan adalah lumrah hidup semua insan.tetapi ada kalanya kita yang sukar menerimanya….tapi mungkin inilah takdir…:(:( sejak saya mengenl dia hidup ini sungguh bermakna bagiku………..

  138. SHA~KiERa~maX says

    [Comment ID #19001 Will Be Quoted Here]

    kenape nak kenal sangat nie..
    eum xda ape yg menarik tentg diri kiera…
    biace2 aje…

  139. liah says

    askum,saya baru dalam ruangan ini,saya dah bertunang dalam tahun ini juga (31.08.2008).kami dah lama berkawan dalam 5 tahun.tapi malang nya dalam pertunangan itu ada orang yang ke-3,alangkah sedihnya hati ini bila saya ternampak tunang saya berjalan berpinpin tangan dengan perempuan lain di depan mata saya,:((.time itu hanya tuhan saja tahu perasaan saya.saya terlalu sayang kan tunangku itu.walaupun dia tidak sempurna dari matanya,tapi aku sanggup terima cinta nya time itu.knp kah dia buat aku begini,sedangkan selama ini terlalu banyak pengorbanan ku terhadapnya.jika tunangku tebaca ruangan ini.harap kau faham perasaan ku sekarang ini.:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((o-+o-+o-+:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:(:(:(:(:(:(

  140. EMARIZ says

    [Comment ID #19853 Will Be Quoted Here]
    eum kecian nyer…
    diharap banyak2kan lah berdoa pada yg maha esa…

    :d:d:d

    awk xpelu bersedih,kerane awk dah pun ade iktan pertunangan dgn nye..

    cube awk,ajak berbincang dgn nyer..???

    atau awk siasat dulu sape pmpn tu…

    baru awk pertimbangkan…..

    yea liah…jgn lah bersedih…sy pun turut bersimpati pader awk…8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|8-|

  141. aliana says

    cyg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! u jgn maen kyu tige saye dahbace ape yg cyg tulis we break now!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:((:((:((:((:((:((:((:((:((wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!

  142. says

    hai..skrg nie powwn ade masalah jugak..bf saya nie dah x percaya lgi kat syer..coz syer dah byk gler tipu dy..tapi sy still syg gler kat dy..dy tahu suma yg sy tipu dy..padahal sy tutup rapat2 rahsia tu..dy tau suma rahsia sy..saya tnyer dy mana dy tahu suma rahsia sy..dy ckp suma tu sy x leh ckp kat awk..sbb sy dah promise gan org tu yg sy xkan ckp kat awak sapa org tu..so,dy x ckp kat sy..sy cuba utk ugut dy..sy ckp lu awk x ckp kat sy spe yg ckp kt awk tentang sy..sy nak awk lpaskan sy..kite clash..tpi dy x ckp jugak kt sy spe yg ckp kat dy..so,kteorg clash..dy ada sent msg kat sye utk kteorg jumpe..tpi sye x lyn dy..dy ada call sy..tpi syer x angkt..so..please help me mrs.teddy…help me..:((:((..sy syg gle kt dy..tpi kerana geram..sy lnsung x lyn dy..patut ke sy lyn dy blik atau sy biarn je..??:-?:-?

  143. sy baik.. says

    :d… Sy rase sini tempat yg baik utk bertanye..
    Sy ni mude lg, penah kapel la 2 kali, first time dgn ex cikgu sy sendiri. Kapel tak lame, n then putus… Dia tinggalkan sy mcm tu je tanpe alasan. Sy cube trime la walaupun susah. Second time mase kat u, kapel dgn kwn satu kos. Mase mule2 kenal, die still dgn pakwe die. Pakwe die tau kami rapat so pakwe die warning sy. So sy jauhkan diri dari die. Selang satu sem die mula cr sy balik. Katanya die dah putus dgn boy die, so hari2 merayu kat sy, so sy terime kapal dgn die. Mase kapel pakwe die dok kacau hari2. mule2 kat die, n then kat sy. die ugut macam2. Namun, satu hari, pakwe die kate yg die ni cakap masih suke kat die. Sy ckp la die tipu. Pakwe die suruh tanye. Sy tanye die hal yg sebenar. Sebenarnye die selame ni tipu sy. Ape motif dia pun sy tak tau, sy rase mcm bodoh sgt2..n then sy suruh die buat keputusan. Die balik kg. mAse nak sampai kg, die call gune publicphone. die ckp die syg sgt kat sy n nak settle dgn pakwe die n die kate jgn call die selagi die tak call.sy tggu sampai seminggu. last2 die sms sy. KO LA PENYEBAB KAMI PUTUS, AKU HARAP KO JANGAN GANGGU HUBUNGAN KAMI LG. sms tu mmg die yg tulis. Sy kesal dgn tindakan die tu. nak marah tak gune. so sy biarkan n bile jumpe kat u sy buat tak nampak je. yang menjadi masalah sekarang ni ialah, sy dah jumpe sorang cute little girl. menawan n cantik sgt bagi sy. sy jatuh hati dgn die n penah luahkan perasan kat die. nampaknya die beri green lite. Namun, ade sesuatu yg sering menghasut sy utk tidak teruskan hubungan. sy rase tak confident langsung utk teruskan hubungan dgn dia. sy takut utk jatuh lagi sekali. sy tak tau nak kembalikan keyakinan sy tu semula mcmane..so, tolonglah sy..sy dlm keadaan yang amat takut….:(:(

  144. EMARIZ says

    [Comment ID #20302 Will Be Quoted Here]

    cian nyer kat awk….jahatla pmpn tu….die yang terhegeh2 nak kat awk…dah tu nak mrh2 awk pulak…xadil betul…
    eum dah la wak…wat xthu jew..peh nie lau die merayu lagi kat awk…xpayah layan….
    juz sekarang,awk kena yakinkan diri…if die utk awk….awk teruskan dgn niat awk tuh…dun’t give up k….ALLAH maha mengetahui..
    :d:d

  145. EMARIZ says

    [Comment ID #20182 Will Be Quoted Here]
    lah nape flower wat cm tu…..
    kcian tau dkt ur ex…
    die xnk gtw,munkin die dh berjanji dgn org tu..lgi pun,xbaek taw munkiri janji…then,nati jadi lebih teruk…kalu flower tahu sape org nyer…..
    lagi satu…knp flower slalu menipu ex??
    org lelaki nie,xsuke taw…kalau gf dieorg menipu…

    /:)/:)/:)/:)/:)/:)/:)/:)/:)

  146. wani says

    halim
    Satu-satunya insan yang pernah memainkan perasaanku 1 masa dahulu..
    Tidak pernah ku temui lelaki yang sekejammu..tidak ku sangka engkau mempunyai hubungan sulit dengan sahabat baikku sendiri sehingga tergamak melakukan perkara terkutuk..aku terlalu menyesal kerana dipertemukan dengan dirimu namun Allah yang telah mengaturkan semuanya…semoga dengan apa yang telah kau lakukan mendapat balasan di akhirat nanti…alhamdullillah aku kini bahagia bersama Farhan, seorang insan yang terlalu menyayangi diri ini dan jujur dalam percintaan..dan kini hanya menanti saat untuk diijabkabulkan tidak berapa lg….

  147. EMARIZ says

    [Comment ID #20351 Will Be Quoted Here]

    uit…..marahnyer die….yela sakit bile disakiti o insan yg dulu nyer kite terlalu syg….
    tpi moga bahagia yew wani dgn insan tersayang…bile nak diijabkabulkan….
    :p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p

  148. nurul ain says

    [Comment ID #19781 Will Be Quoted Here]
    hai kiera..da lama x masuk ruangan ni..bkn apa, bru aja pulang dr kpg..wah…segar sungguh rasanya..skrg ni kita mulakan hidup bru ye…

  149. nurul ain says

    [Comment ID #20302 Will Be Quoted Here]

    awk, kalo sy ckp jgn marah ya…jika kita meletakkn cinta pd manusia itu d tmpt teratas, maka selama itu kita akan sentiasa menderita…

  150. nurul ain says

    [Comment ID #20182 Will Be Quoted Here]
    awk dah buat salah pd dia…napa awk seksa lg dia hya krn dia nak patuhi janji dia pd org lain..awk tahu awk syg dia…jgn smpai tiba2 dia pasrah utk tingglkn awk…penyesalan itu sesuatu yg sgt menyakitkan..

  151. nurul ain says

    [Comment ID #19853 Will Be Quoted Here]
    sabar liah…sy faham perasaan awk..apa2 pun awk berbincng la baik2 dgn dia…trima apa saja keputusan dia..belum kawin lg da tunjuk perangai..apa lagi bila da kawin …huhu..apapun alasan..bg sy sbg tunang org kena la jaga kehormatan kan..
    emmmm

  152. ernaeryana says

    ari ni…..aku buke lagi laman ni…setelah sekian lama aku tinggal………cinta…terkulai lagi aku….jika dulu…..aku jtuh cinta pada kali 1……1 ramadhan 2007 cinta terurai…..aku igat …..aku x ka jtuh cinta lagi…..tapi…..inilah makhluk ciptaan Allah…yang lemah pada segalanya…..aku rebah pada kata2 manis dan air mata lelaki……..23.3.2008……aku kwan gan sorang hamba Allah………….aku tekadkan jiwa x kan aku trime cinta lag……tapi…..aku trime jua……mse dalam bas….dia ngis kata cintakan aku…dan aku…..aku trime dia…….tapi sayang…….semua berakhir jua……cinta ,……bukan cinta kerana agama …..tapi cinta kerana nafsu…..janjinya padaku……..x kan kami tinggal solat kalau bercinta……………tapi…..kami tiap kali lalai…..lupaak solat kerana asyik bercinta…………paling aku terase…………..aku ditinggalkan kerana x mahu ikut karoake…….
    kesilapanku……sebab aku layan msej kawan2 laki lain……kenapa harus ada rase cemburu…..mereka sahabatku…….kawan2 lama……tapi cemburu menguasai segalanya……..ya-Allah…inikah cinta……inikah cintanya padaku……………..aku tekadkan niat…..cukuplah….andai aku diatrdirkan hidup tanpa kekasih…..x perlu aku punyai kekasih andai x mpu dia menjagaku………dan aku bhgia kini…..bhgia tanpa kekasih hati………..msi dia pikir aku mencari lelaki yang punyai harta dan pangkat…..arghh…..katalah aa ingin dikata………cukuplah……..aku hanya mencari orang yang mampu membimbingku……..seoarang suami yang menjalankan tangungjawabnya………………….buat insan yang pernah cintai diriku…….ingatlah……….cinta nafsu hanya keduniaan semata2………janji kite …akan jaga sepenuh hati…..akan same2 jaga hubungan kita……tapi…akan ku igat perkataan itu…..”KEDEKUT NAK MAMPUS”………semata2 x bagi dirimu peluk diriku………….

  153. nurul ain says

    [Comment ID #21222 Will Be Quoted Here]

    gila tu laki..jan layan..pas dia peluk kompom dia tinggalkan…bek tinggalkan awal2..kumbang bukan sekor.

  154. snowwhite664 says

    :) actually sy admire sorg rakan sekerja sy kat opis ni. He’s chinese. mcm mn ekk nak luahkan? kami pnh aaa msg. tp selalu sy yg send.

  155. nurul ain says

    akhirnya…lelaki aku damba berkahwin dgn org len..emmm..kecewa tu Allah aja yg tahu..tp, apa mampu kta buat…cuma aku masih tercari2…apa hikmah semua ini..setelah Allah beri aku harapan yg besar namun akhirnya lelaki itu bkn jua milikku..

  156. fatyha says

    salamm…..berbicara tentang cinta membuatkan aku layu lemah dan tak berdaya. aku pernah bercinta dengan insan yang amat aku sayangi..sayang yang bagi aku tiada yang lain selain dari dirinya..seikhlas hati aku mengasihinya..segala kesalahan atau perbuatannya aku maafkan walau adakalanya benar-benar mengugat kesabaranku..demi sayang aku hadapi sendiri dengan kekuatan diri diiringi pohonan doa dari Illahi..tapi panas yang ku duga sampai ke petang tiba-tiba diiringi ribut petir dan sambaran kilat..dia selingkuh dengan sahabat karib ku sendiri…Ya Allah, aku terkedu bila mengetahuinya..di mana silapku??impak dari sejarah itu, kini aku seakan manusia yang tidak mempunyai perasaan. jauh disudut hati ku ini aku ingin benar sekali mempunyai teman disisi, yang mampu berada disampingku tatkala aku suka mahupun duka. sayangnya, dia juga yang ku nanti walaupun kini dia bahagia bersama teman baikku sendiri..apa yang mampu aku lakukan ialah, berdoa moga dia bahagia disamping insan yang dipilihnya..ak pohon padaMu ya Allah, bukakanlah pintu hatiku ini untuk meredhai segala apa yang terjadi..AMINN

  157. mat din says

    kesian jugak la kat awk sume nie………… erm…….. kdg2 org lelaki x phm msg rahsia yg awk sume nk bgtaw….
    kalau, di ikutkn…. org lelaki pun ada mcm2 jenis… sama la dgn kaum hawa……… ada yg jiwang, org yg jiwang biasanya sntiasa kontact awek dia….. klu x jawab msg, ataw x layan msg dy….. biasanya che abg tu akan berhenti anta msg kt p’puan tu…. maknanya, dia da x harapkn p’puan tu lg… n kmungkinn bsar da cari pgganti yg bru…. tanpa pgethuan org p’puan…. yg len sya bgtw len kali ye….
    its okay girls, don’t worry be happyb-)

  158. nurul ain says

    x apa….fatyha…biar aja durang…jalani hidup awk dgn lbh baik..sume org berhak bahagia dlm idup mreka, bgtu jg awk…

    laa mcm tu ka Mat Din, x suka la jnis laki mcm tu…

  159. cik ziela says

    ello…sy nk cte ttg mslh sy nie,sy ade bf dye baik ngn sy stakat nie lh..tp mslhnye skang life bf sy amat mbosankan sy dye slalu blk tgh2 mlm smpaikn sy bosan n ngatok nk tgu…yelah sy study ag smpaikn mbr2 sy dating sy tgaal sorg kt umah…boringlh!!!!!!

  160. says

    hye,,sya ada prblem ney,,,sya ney mrid tngktn 3…heheehe…sya tak tau cmna nk settle kn prblem ney…sya skakan 2 org llaki…dan dorng tue,bwa sya cpl..cm na ney?bleh tlong tak?

  161. nurul ain says

    [Comment ID #22817 Will Be Quoted Here

    ala awk…mmg x dpt nafilah perasaan cinta time remaja ni…tp nak couple2 ni x yah la awk… muda lg…takut bg kesan x bek kt awk nnt..

  162. says

    cinta itu menyakitkan
    adakala membuat ku menangis
    mengapa sukarnya untuk ku temui cinta sejati & setia
    apakah aku dilahirkan hanya untuk menjadi boneka pada lelaki
    padaMu tuhan ku bermohon
    agar diriku menemui lelaki sejati
    ada pegangan hidup berlandaskan syariat.

    sesunguhnya aku tidak mengerti, mengapa lelaki memperalatkan hidup mereka pada nafsu sahaja ,tanpa memikirkan perasan cinta dan kasih sayang yang tulus..yang Kau anugerahkan …

  163. syada says

    salam smua??hai sya baru bca ruangan kmu smua..
    sbnrnya sya ingin nshat kpda smua ..jangna kmu cari cnta lg,,krna cnta itu akan datang pada kmu sndri,,insyaallah,,stiap mnuasia Allah tlah tliskan pada dri kta smnjak kta dlam kndungan ibu kta lagi,,antra prkara yang Allah tlah janjikan pada kita ialah rzeki,mti,n jdoh.jgan kta mmlih sgat dalm p,hbungan kerana KITA PERLU LHAT PDA DIRI KITA JGA,,INI KERANA Allah berkata bahwa Allah jdikan pmpuan yang baik untuk llaki yang baik,,n pompuan yang jhat utuk laki yang jahat,,so,,jangnlah kmu smua asyik slahkn psgnan kmu sndri,,n mgkin coz ini asyik b,lku gdoh ssama sendiri,,,mmg bnr kta owg kdg2 cnta skit yang sangat2,,tapi klau t,slah plih or gpoh2 cinta i2 mgkn akn b,tkar m,jdi pmusnah hdup anda….INGATLAH SAHABAT SMUA..CINTA ITU NIKMAT TAPI AWASSS!!!!!

  164. nurul says

    helo sume.. sy tgh belajar utk memahami dan mendalami hati kekasih hati sy. sy ikhlas bersama dia selama ni. berikanlah kekuatan dan kesabaran dlm menghadapi ujian hidup ni. sy masih menyayangi dan memerlukan perhatian dan kasih sayang dia lagi.sy yakin akan bahagia bersama dia,ya allah aku perlukan petunjuk dr mu. amin. doakan kebahagiaan kami. insyallah.

  165. nurul says

    helo sume.. sy tgh belajar utk memahami dan mendalami hati kekasih hati sy. sy ikhlas bersama dia selama ni. berikanlah kekuatan dan kesabaran dlm menghadapi ujian hidup ni. sy masih menyayangi dan memerlukan perhatian dan kasih sayang dia lagi.sy yakin akan bahagia bersama dia,ya allah aku perlukan petunjuk dr mu. amin. doakan kebahagiaan kami. insyallah.thanks mr&mrs tedy.

  166. says

    salam..sy baru je putus dgn kekasih sy..semua nye salah sy coz dah banyak kali sy yg mintak ptus dgn dier..last2 sy yg cari dia smula coz hati ni masih x leh nak lupakan die…tp die dah x leh accept sy lg dlm life dier..sy sedih sgt.. :( :( :( :( :( :( :( :(

  167. chikita says

    ermmmm…bls ah comment ni…erm kisah cinta aku sangat rumit…penah jga aku berfikir untuk tidak bercinta lg…tapi cinta terus ada padaku…kalau ikutkan aku dah bertunang dgn bf aku bulan lalu..tapi kehadiran seseorang membuatkan akutidak meneruskan pertunangan tersebut dan berpaling tadah dgnnya…erm dia 2 ok caring,macho n perfect lah d mata aku..cuma dia bergantung dgn aku ni yang masih belajar kat kolej…nasib baik aku ni kerja partime jd bolehlah bantu dia sikit2….aku harapkan dia mendapat kerja yang elok la…aku sayangkan dia…

  168. ierah says

    :XO: hurm…sebelun ni aku pnah b’cinta ngan sum1 selama hampir 5 tahun…n aku sgt syg’n hubungan kami tapi hanya kerana keluarga aku x merestui hubungan ni dia dengan rela hati mengundur diri tanpa berusaha mempertahankan hubungan kami…of coz la aku rasa sedih kan…bila 1 day dia contact aku blik n cakap mcm there’s nothing happen between us sedang’n dia yg putus’n hubungan kami…n aku mmg x bleh terima benda2 mcm ni dgn senang…aku betul2 terluka…n masa aku terluka n b’sedih,,sum1 came 2 me…he make me forgot all the bad thing happen…so romantik n dia kata dia xkan biar’n aku terluka lagi…n dats time i feel i like dat sum1 so much…aku ada btau dia yg aku suka’n dia but i dunno how 2 admit ngan dia yg aku bukan sekadar suka but i love him…and after i few month,,i’m really sure dat i love him… :XO:

  169. bie says

    hai..
    sy first masuk ke laman ini..
    sy nak kongsi satu cite…

    1 ogos merupakan tarikh hitam bagi sy… orang yg selama ini sya sayang dan telah banyak berkorban dalam hubungan kmi tiba2 memutuskan hubungan kami.. sy hanya tergamam coz keputusan itu dia buat tanpa alasan yang kuat.. sy tidak dapat menerima hakikat ini..
    pada masa sekarang ini, sy hanya berdoa dia akan kembali ke pangkuan saya semula… sy sangat sayang dan cinta akan dia.. :cry:

  170. says

    renungkn dlm idp titew …tuhan akn bg titew jmpe gan org yg tol2 org yg titew syg tp hnya ckly…skiraye titew leka…titew akn k;hilngannya wt slmanya…. 8O tp titew xpnh taw sape org ye..jke titew cndri xpnh cdar dan xpnh cba tok m;hargai & mnilai khadirannya.. mgkn stelah sglanya b;lalu titew mle sdr dan xakn m;mlikinya agy wt slme ye..sye arap kpd laki2 & popan2 yg sdg hngat b;cnte syg la apa yg ada dkt titew… sprti yg sye ckp untung la ada org syg… :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

    • liya says

      betul 2,kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada,,bila seseorang 2 dah sayang kat kita,jangan lar kecewa dan permainkan perasaannya,,jangan kita hanya mengharap semua yang sempurna dari dya tapi kita jugak perlu fikir tentang tulusnya cinta dya kepada kita,jangan bila dya sudah tiada kita menyesal masa 2 sudah tiada ertinya lagi,renung2kan….hmm,kerana aku pernah lalui semua ni tapi aku bersyukur kerana aku tersedar awal,aku dah ada orang yg betul2 menyayangi aku masa 2 tp kenapa aku nk lagi mencari yg laen,tapi sekarang aku dah fikir hanya dya yg terbaik buat aku,dan aku takkan lagi curang pada dya,kerana dya sebaik2 lelaki yang pernah aku kenal,yg sudi menerima dan memaafkan kesilapan aku,tidak pernah menyebut perkataan putus atau pisah kerana itu yg paling ditakutinya,dah 2tahun bersamanya..mudah2an aku dan dya dijodohkan..walaupun aku dan dya hanya merancang tp aku berdoa moga allah berkati hubungan kami..b,cyg sygkan b..thanks sbb setia n tak pernah jemu dgn sikap cyg,cyg takkan buat hal lagi……..

  171. zulina says

    alam..
    sy dalam delima ni…tolong sy..
    sy ni baru pts cinta dgn m, then lebih kurng seminggu after putus, sy dipertemukan dgn P. after sebulan kenal, sy kata pada dia sy malas dah nak bercinta2 ni. kalo nak jumpa family je…sy rasa disitula kebodohan sy mugkin, mmg dia betul2 bawa family dia jumpa family sy.
    masalah nye sekarang ni family sy yg x berkenan dgn dia, alasannye sbb dia dari family yg susah.. nak minta putus rasa syg, sy kata pada dia biar la kami kawan, tapi dia plak nak hubungan yg serius, sy takut, lagi lama sy bersama dia lagi dia berharap dan sy pn x nak kecewakan dia, nak teruskan pun rasa cam berat bila family tak suka…apa yg perlu sy buat skang ni…

  172. says

    aku tak boleh lupa kan dia macam mana ini semakin aku cuba lupa kan dia semakin kuat cinta aku kat dia.aku rasa menyesal kerana menolak cinta dia sekarang ini kau betul tak tahu nak buatv apa kadang rasa nak mati pun ada.kenapa mesti dia yang aku cinta bukan orang lain cinta aku semakin kuat terhadap dia.apa yang aku harus laku kan aku tak boleh lupa kan dia…

  173. FARA says

    HAI….sy br je tengok2 ruangan ni..sy mau luahkan perasaan sy…sy dah breakoff dgn xbf sy…sy sgt syg dia tp ibu dia xmau terima sy sbb agama( sy islam n dia kristian) bkn 2 yg sy mrh kat dia…dia tipu sy dlm dia couple dgn sy dia ada p’puan lain bkn sorg tp tiga org…01 kekasih lama dia yg dia ckp xda hubungan pa2 lg padahal mereka msh b’hubung hgga thn 2008 masa 2 kami msh b’couple n dia dgn p’puan 2 mula kenal thn 2002 n break thn 2008 n kami mula couple thn 2006…hidup2 sy kena tipu tau….lps 2 yg kedua sorg p’puan ni yg dia ckp dia punya cunsin tp rupa2nya dia punya skandal!!!!dan yg terakhir adalah tunang dia…sy ada dtg kat rumah family dia n family dia xpernah pun bagitau yg dia 2 dah bertunang…tp yg pasti emak dia mmg xterima sy pun…yg sy xpuas hati family dia 2 tau hubungan kami tp mereka xpun bagitau ttg pertunangan anak mereka masa sy jumpa mereka…xkan sakit hati dibuatnya!!!!benci betul sy dgn dia n family dia…dasar keturunan penipu!!!!!!!!!!!

  174. says

    fara..banyak2 bersabar ea…hidup nie memang kite x leh nak jangka…pandang lah kedpan…jangan diingat perkara2 silam…satu hari nanti pasti ada seseorang yang akan membahagiakan kamu..percayalahhhh..

  175. pupus says

    kenape ak boleh jtuh syg kat dye….
    ya Allah, bodohnye aku m’cintai seseorg yang lngsung x syg aku…
    dye anggp ak kwn dye je…..
    sape la ak ni kalu nk dibndingkn ngan awek dye yg cun gle 2….
    tp nape, kdg2 dye mcm bri ak hrapn….
    atau ak je yg terlbeh perasan….
    walupun sekadr gurauan kate2 dye 2… tp….
    erm, ak ingt lagi… ad satu ari 2, dye tnye ak andaikate, dye x kapel lg ngan awek dye…. ad kemungkinan x ak ngan dye kapel…. n dye tny lg klu dye ajak ak kapel, ak terima x….
    ape ak rase mase 2??? nk tau x??
    Ak rase sebak n saket sngt jiwe ak ni…
    ak x jwb pon soklan dye, n ak diam cam2 je…
    dye msj ak tny ak marah dye ke?? n dye kol ak tp ak x angkt pn…
    pas2……

  176. pupus says

    erm… pas2 ape ye….
    erm…. ak pon reply msj dye…. ak kate ak nk mitak maaf kalu buat dye pk laen ble dye duk kwn n msj ak…ak x de niat pon n keruhkn hubungn diorang… n ak kate kalu dgn dye terus msj or kwn ngan ak leh wat hubungn dye n awek dye terjejas, better ak stop msj n kwn ngn dye,… sori n bye2…
    ermm…. pas 2,dye pon msj ak kate, dye jus andaikn je n dye x kte dye nk nat ak pon…. aduh…. saketnye rase… tapi ak cbe2 wat cool…
    n ak pon reply balek msj dye kte yg ak b’gurau je.. n ak x mrah pon… saje je wat2 cm marah n majuk…bia la dlm ati hanya Allah je yg thu… pas2… dye kol… n it was the first time he call me… my feeling… dah jg silly blek dah… epi tibe2 n asyik nk senyum je… dat feelin is such a stupid silly lilly feeling rite??? hahaha watever la…. :o

  177. pupus says

    erm… pas2 ape ye….
    erm…. ak pon reply msj dye…. ak kate ak nk mitak maaf kalu buat dye pk laen ble dye duk kwn n msj ak…ak x de niat pon n keruhkn hubungn diorang… n ak kate kalu dgn dye terus msj or kwn ngan ak leh wat hubungn dye n awek dye terjejas, better ak stop msj n kwn ngn dye,… sori n bye2…
    ermm…. pas 2,dye pon msj ak kate, dye jus andaikan je n dye x kte dye nk nat ak pon…. aduh…. saketnye rase… tapi ak cbe2 wat cool…
    n ak pon reply balek msj dye kte yg ak b’gurau je.. n ak x mrah pon… saje je wat2 cm marah n majuk…bia la dlm ati hanya Allah je yg thu… pas2… dye kol… n it was the first time he call me… my feeling… dah jg silly blek dah… epi tibe2 n asyik nk senyum je… dat feelin is such a stupid silly lilly feeling rite??? hahaha watever la…. :o

  178. eli says

    tlglah sya sbnrnya sya ada suka kat seorg lelaki dan dia sdh pun tahu.kami sdh hmpir b.cinta tp entah kenapa xjd tlglah sya bgmnakah caranya utk sya memikat kembali hati si dia :-)

  179. pieja says

    Abg…tullah ckp owg kalu kt dh syg kt owg 2 ssah nk lupakn bla dia dh xde..cam 2 jgk la apa yg owg rsa time ni..wlupn cinta kt dh lama trkubur nmun jauh d sdut hati owg msih syg n cintakn abg hingga ssah nk trima khadiran lelaki lain dlm hdup nie…..so sad :cry:

  180. says

    salam..hai sume..ley komen x??arini sye bru je khlgn kwn sy,,ye ske kt sye,ye ckp ye syg sgt kt sye tp tiap kli sye kac pluang,ye xpenah hargai…ye pnh maki sye..td,sye ckp sye g date,tp sbnrnye sye kuar nn kwn pompuan..ye mrh..ps2,msj2..at last,cm sdh tol..ye ckp smoge dpt jmp owg yg lbeh bek dr ye..emg sye nk jauhkan dri dr ye..tp,trse sdeh sgt,,ttbew jew..sye xtw npew sye sdeh.sbb sye khlgn kwn o what..sye konfius.tp,emg sye nk jauhkn dri dr yepon..ye byk sktkn aty sye,,n,da byk kli sye maafkn..tol x pe sye watni…??/anyone give me suggestions……

  181. erika_muchi says

    :cry: hyez…..salam,nk mntak pendapat kit lay urk??hu3..erm sye ada knal dgn cowg mamat baru2 nie,itz xde la baru cgt but dlm 4 o 5 blan la….kmi mla rpat time rye aritu…n u know what..die luahkan prsaan die dkt sye..die mntak cgt2 spaya sye dpt trima die,die baek,sopan sntun n pnyayg…but,die tu frenz boyfwen sye..boyfwenz sye dh pindah..coz tlampau busy dgn kja n study…boyfwenz sye dh x de mse tok call o msj dgn sye…dh 3 taon kmi bersme,sye ttap tgu die..die byk nsihatkan sye..dan byk bantu sye dlm plbagai mslah…tpi tu dlu la,now sye rse mcm dipinggirkan je..sye ade dgr story dri kgkwn n adik die..die dh lpe dkt sye,n die dh ade someone new dkt sne…time sye mintk penjelasan..smua yg die bgi hnya alasan.skrg die mcm dh x ngat dkt sye ag…time die ade problm bru die msj n call sye…sjak hdirnya “die” kwn boyfwenz sye dlm idop sye..sye ase bhgia cgt n tkot tok khilangannya..sdgkan kmi hnya skadar kwn bese jewh……so..sye x tau nk wat cmne..mmat ni still ag tgu sye n kmi mseh lg bsme..but hnya skdar kwn..sye tknk sakiti hti boyfwen sye mhu pon mmat tu…sye x tau nk plih yg mne…adkh hrus utk sye kkalkan hbungan sye dgn boyfwen sye atau plih mmat tu untuk kbhagiaan idop sye???

  182. ???????????????????? says

    salam,, syer ader sorang kksih, sblom kiter org ader ikatan bf n gf dyer dh jnji ngan syer yg dyer x akan tgglkn syer dan brjnji untok mnjg syer untok slamenyer,, tp lain jdnyer,, dyer tglkan syer cm tuwh sajer tnpa ader khbr briter,, perasaan syer hancur dan x tahu nk buat aper lg,, sedey ttp ader dlm ati,, sye menyesal sgt bile dh jd cm nie!! syer dh serik nk jlinkan hbgn dgn mane2 llki lg,,

    tolong syer,,
    syer buntu x tau nk buat aper,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  183. mawarbatu says

    salam…
    sapa jodoh aku???????????//
    dalam usia 27thn, aku masih lg sendiri
    bkn xpnh bercinta, dah byk kali tp terkandas di tengah jln.
    aku xthu apa slh aku hingga dorg tinggalkan aku…
    mkin paras rupa kot…
    sb aku bkn wanita yg cantik…
    aku hanya wanita yg biasa…
    terlalu biasa…
    sederhana dlm semua perkara.
    smua ini membuat aku serik utk bcinta lg..
    wlaupun tlh hadir sorg insan yg tidak jemu2 mnagih cinta dr ku..
    tp pristiwa silam membuat aku takut utk mmulakan sekali lg..
    aku takut….
    terluka
    kecewa
    buat kesekian kali…
    biarlah aku terus sendiri…
    dan menyendiri…..

  184. its hurt says

    still x dpt lupakan dia
    but he hurt me too deep..too much
    sampai hati dia kwin ngn org lain….perempuan sial yg penah mjadi sahabat baik aku…
    dua2 tikam aku dr belakang
    tp the saddest thing is that i still can’t forget him….

  185. tiara ezzora says

    mekommmm..hye and very good evening to all my friendss and my loying boyfriendss…i also to say happy new yearrr…byeeee..muahxxxxx.. :wink:

  186. says

    [Comment ID #28385 Will Be Quoted Here]

    mykom …salam perkenalan pada pendapat aku,kejujuran seseorang dapat dirasa oleh orang disekitarnyeer..and cara dia menyayangi famaly die tarutama ibu dia leerrr………. huhuhu :?:

  187. nurailies says

    Salam..”abg…syg cintakan abg..mgkin antara kita tiada jodoh…abg akan jumpa pengganti yg lbh baik dr syg..terima kasih kerana hadir dlm hidup syg..krn abg, syg knl apa itu cinta…merasa cinta itu sendiri…abg lelaki yg terbaik syg penah knl dlm hidup syg…abg yg terakhir..tiada lg yg terbaik slps ni..maafkan syg kerana melukakan hati abg..bukan niat syg..apa yg terbaik syg blh bg buat abg hy doa untuk kebahagiaan, kesejahteraan, dan kejayaan abg didunia & akhirat..This I Promise U..”

  188. fieza says

    smekom sy rse dlm pcintaan ni kte xleh nk slah kn antra 1 sme len msing2 de wat ksilapan so bmaafan la antre 1 sme len……….

  189. Anaz_sya says

    kdg2 cnta nie m’mrlukan p’gOrbanan…cOz xsmue cnta i2,ikhlas dri at,tp ad gak cnta y m’bwa kpda p’nipuan…..tpi cnta ku pda zarihan,insyaAllah smpai akhir hyat..
    Andai i2 tkdr dari Allah s.w.t…aq trima dri nya seAdanya…

  190. sofieyaiman says

    [Comment ID #27622 Will Be Quoted Here

    jgnlah kita menyesali dgan ap yg da berlaku..jdkn ia sebagai pengajaran buat kita. itu sbnarnya tlah mendewaskan kita dlm mghadapi hdup yg pnnuh ujian jua cabaran..msa lalu ialah kelmarin yang telah mati. hari esok adalh yang akan lahir.,.so fikirkan tuk esk..tetapi jgn khuatir..selamatkanlah hri yang sdg hidup..kta blajar dri pengalman yg lps..teruskn ushamu pd hari ini utk sesuatu yg bernilai dhari depan..sesungguhnya dseblik kperitan dan kskitan yg kita hadapi pasti terselit hikmahnya.. :D

  191. fyra says

    askum….sy fyra yg slalu hdup dlam ksedihan…..npe?percintaan nie slalu diakhiri kscedihan…di mana hndak mncari kebahagiaan..sy slalu di dinggalkan tanpa pesan,..ape salah sy…? knape dye slalu wat sy cm nie….:cry:

  192. says

    gembiranya akhirnya saya dapat melupakan nya.haaa padan muka lelaki itu lah dulu dia tinggal kan aku sekarang ini seibuk2 nak aku.aku nak tengok sampai bila dia boleh tahan dengan aku haaaa.dulu dia buat aku tertekan sekarang ini tengok lah apa yang akan aku buat nanti lelaki ini kadang perlu di ajar.jangan tunjuk kan y kita ini lemah :up: :lol: :P :up: :evil: :D

  193. says

    cinta? :D …takde duit takyahlah becinta..wat sakit otak jer..nk tengok wayang duit..nk p mkn duit..silap2 kalau da jodoh mesti nk kawin.. :XO: tak ke kena pakai duit..pendek kata semua nyer duit..tpi kita kena ingat lah…jgn bertuhankan duit plak..!kahkahkah :D

  194. says

    seumur hidup aku x pernah bercinta…aku takut nak suka kpd lelaki coz mcm2 da jadi skrg..laki mana aku nk percaya pun aku tak tau!!
    aku prnh suka kt sorg laki ni..da 5 thn aku tgu dia tp dia jns yg x tetap pandirian!!rmai yg clash ngan awek diorg mita couple dgn aku tp aku x ska spesis ni..igt aku ape nk amik x nak buang..so skrg aku berserah shj pd ALLAH siapa jodoh aku…

  195. shaz says

    sedih nyer bla owg ckp dyer wat x taw…x ker saket aty nih??betapa t’luka nyer aty ini…bla kta b’ckp nan nyer tpi x d lyan….sedey gler dowhh…

  196. anis shakilla says

    pada pendapat sye dalam percintaan ney kite perlu lah saling memahami sa2 sam laen!!!
    jika xakan berlaku lah perprng y xdak diingini..
    so sma2 lah memahami sesama!!!!!

  197. miz ira says

    hai…saye baru tau sal ruangan ni dan sgt2 tertarik…
    saye snggup lakukan ape saje utk bf even kirimkan wang bila dia kesempitan…saya baru memasuki alam pekerjaan..si dia mmg penjawatan awam..perbezaan umo kami 2taun..hampir 2taun dah juga kami bersama..tp liku2 hdp tu penuh dgn dugaan…si dia pernah curang dgn saya…tp saya memaafkan..kedua2 kuarga sudah merestui hbngan ni..dia seolah2 pandai menghormati org tua…dulu kami same2 berada di negeri yang sama…sekarang saya telah hbs belajar dan telang pulang ke negeri sendiri…jauh dari si dia…hbngan kami retak kerana jauh…si dia sememangnyer bersedia utk berkahwin tetapi sy belum bersedia kerana msh muda dan ingin menyambung lg pengajian…saya risau hbgn kami xkan kesampaian..krn jarak jauh…

  198. azmi says

    assalamualaikum….sye rasa best sngt2 msok di dlm ruangan ini…kpd smua kwn2,di dlm percintaan,kite harus lh b,bnyk2 kn bersabar kerna ini smua adlh ujian drpd allah s.w.t,mane manusia yg tdk m,punyai jodoh,smua nya ada ttpi perkerjaan itu hnya lmbt atau cepat saje…allah itu adil di atas kehendaknya jd bersabar lh wahai kwn2 ku…ingt lh wahai kwn2 ku,bercinta e 2 biar lh ke jalan yg benar bkn nya di atas kehendak hati yg memaksa tok di cintai…*cintai lh diri sndri sblm m,cintai org laen k…percya lh pd kekuatan diri sndri bru lh m,cari cinta sejati…drpd azmi@botak dr cameron hinghlands…….ingat allah,ingat lh jalan nya…..

  199. says

    cinta jarak jauh bkn lh begitu mudah utk kte harungi,ttpi bercinta dr jarak yg jauh jgk jgn lh kte meletak kn harapan terlalu tinggi kerna ini adalh satu penyeksaan yg tdk tertanggug akibat nya…di dlm hal ini kejujuran tdk akn tercapai di antara si dia dgn pasangan nya kerna tdk bnyk cinta seperti ini akn bersatu kecuali kte paham dgn tingkah laku nya…azmi@botak dr cameron hinghlands…

    • says

      urmmm mase y mnentu kan sgale2 nye…aq hanye berdoa tok sume nie….n aq beharap satu hry nnti ko akan seda betape pntng nya aq di hati kaw…

  200. faz says

    sy sedih sgt..skrg sy sdg mncuba utk bangkit kmbali…genap sbln bf sy tgglkn sy…kitorg couple time blajar, 3thn bersama di tmpat org sng2 dia tgglkn sy dgn alasan sy tdk faham dia…knp mesti 3thn baru alasan itu yg diberikn…sy sgt2 tertekan..tiap kali bukak gambar time blajar dl mesti ada muka die, gmbar kami konvo sama2,…sy x tau knpa dia blh brubah secepat ini pdhal kami jarang bergaduh..bila sy sunyi ceni lg la trasa kehilangan..sblm ni susah sng sy berkongsi dgn dia..tp skrg sy teda tmpat mngadu…

  201. faiza says

    salam..sy bru join web ni..tp sy rse ade yg sy nk share kt cni hope de yg leh beri pndangn n advice..wt prtma kli knal ngn bf sy ni, sy xbleh time die sbb cri2 die xde yg sy nk (rupa la..).dsbbkn frust ex dlu slma hmpr 2thn lbh wt sy xnk dh bekapel2 nih.tp die xgve up wlpn skli,n ktorg bkwn 5bln lbh.n lps pd 2 sy time die seadanya sbg bf sbb ade sbb yg mmbuatkn sy trtarik ngn skapnye..nk sng cte..pd prmulaan hbgn ktorg bhgia sgt..xde gado2, n sling mmhami..pd prtghan ntah ble die tbe2 brubah skap.dlm mse yg sme die ade skandal ngn gurl len.sy smpt tau pkr 2 n die jnji akn break ngn gurl 2..tp dlm bln yg sme die bknlan ngn gurl len ats dsar bsnes.mmg slah sy sbb trllu prcayai die.tbe lah mse 1 hari die kantoi,n sy amat mrah n sdia nk tglkn die..dlm mse yg sme die still cntct sy n luah mslah die hdapi,sy xtau npe sy jd sorg pnybar sgt wlpn hati dh dilukai.stia mndgr luahn mslh2 die.sy tgas soh die tglkn gurl 2..esknye ari,die ckp xleh tglkn gurl 2 sbb gurl 2 dh prgnant ank die.kcewanye ati sy ble dgr brite 2.n die pn xnk btggjwb ats gurl sbb die xbhgia ngn gurl 2 sbb gurl 2 bkn yg die ske ( juz nk men2 jer..).sy nsihat die n soh die smada brtggjwb ats pe yg die wt,tp dlm mse yg sme sy hrp die brblik pd sy,tp die brcelaru mne 1 nk plih.so sy rse lgkh pling bek sy bwk dri jauh dr tmpt dlu n tkad nk bina hdp bru..sy doakn die brubah n bhgia.tp die msh mncri sy n xnk lpskn sy.pd mle sy lyn xlyn,sy nk buang die dr hdp sy smnta cri pnggnti die utk lpekn die.dlm mse yg sme die nk sy blek die msh brhbggn ngn gurl 2.smpkn gurl 2 dtg serang umah sy sbb mrah sbb nmpk sy kuar ngn laki yg pnh prgnntkn die.(malu tramat sbb fmly dh tau kes sbnr).smp skrg die msh mncri sy n ktorg still cntct.n die brjnji akn ptuskn hbgn ngn gurl 2.tp sy xbleh time kptsn die mngtakn soh sy brsabar ckt n amek mse utk die kmbli pd sy blek.die brjnji nk brubah n akn mngahwini sy scpt mngkn.sy tau hbgn ktorg xkn pg jauh smp thp kawin sbb ayh dh mlarang bkwn ngn die lg.tp dlm mse yg sme die soh sy cri yg trbaik n kta dri die xgna.sy plak msh sygkn die lg wlpn bnci,tp mngharp de ssorg yg lbh trbaik dri die.(yela,nk cri pnggnti bkn sng lgpn nk tglkn n lpekn die amek mse yg lme..sy rse bdoh sgt spttnye sy ambl kptsan dlu utk buang die jauh2 tp sy time die lg..dlm mse yg sme skrg -(nk pnggnti yg lbh trbaik dr die tp nk die brubah sbb nk die jd yg trbaik utk sy,xsure nk kwin ngn die ke x sbb ayh dh mlrang brhbgn ngn die.wlpn brkli2 die mnx maaf n jnji tp sy xtau smada leh maafkn ats slap die yg dlu.bg sy ape yg die wt dlu mmg perit.)trtanya2 ade ke insan brnama llaki yg bleh time sy seadanya sbb sy bkn la prmpn yg prfect.skrg sy cbe utk brubh baik kpd trbaik n ikt jln yg diredhai Allah swt..mslhnye skrg sy kliru pe yg ptt sy lkukan yg trbaik dlm hdp sy??

  202. juz see says

    best lak bce cte korg kt cni,yg elok jdkan pnduan, yg so so diabaikan,papepn cinta m’jadikan kte matang n + kuat..ahakss.. :)

  203. aulia says

    sweet jerrr baca kisah2 di atas…page ni aku jumpa gara2 ngah gaduh ng bakal suami…lg 11 ari nk kawen gaduh teruk pula hari ini…aiyyaaaaa….semoga dia cepat sejuk…;)

  204. eyra_eyley says

    saya harap awk akan slalu berada di sisi..saya…dan saya juga berharap..agar kau slalu mencintai ku….

  205. Phil says

    sy sering kali pts cinta..xtau kenapa..tp bila sy dh jmpa yg baik..sy lpaskn dia sbb bjumpa dgn org lain..tp akhirnya sy bpisah dgn org baru..sy ingin kembali kepada yg lama..tp dia menolak..takut pisang berbuah dua kali..sy fhm..tp sy ttp mnunggu jawapannya.

  206. RazWinE Man says

    kurindu dukapan mu kata sayang mu kurindukan berlian mu andai kau menjadi milik ku akan ku jaga mu seperti lilin hinga habis la hayat mu sayang……… SINGEL………..

  207. ar_zay says

    hi suma.. i shared what i feel right now..aku ada bf knal dr cousin , aku da couple ngn dia lama lam 7 thun.. start aku masi form 6 lg.. hbung kmi mmg kne restu tp hanya sblh phak kluarga dia.. sblah aku hampa… suma memandng kerjaya dan harta la lbih senang cerita .. emm, tp aku mac lg couple ngn dia wlaupn dah d’larang.. biar lah.. tp, sejak kebelakngn ni dia mula m’gonkong tingkah laku aku..konkongan krna nak jga maruah aku takpe la juga ni jga hasil titik peluh aku.. wei… bencinya aku hadapi situasi ini.. lg pn skg aku dapat rasa kn dia kurng ambil berat m’genai aku lg..dia hnya mángapa aku besa sja.. aku apa lg rasa malas dah nak hadap hal cmne.. aku harap dia putuskan aku.. tingkah lakuny pn mula kasar ngn aku… tp, yg peliknya bila aku minta dia tinggalkan aku , dia cakp aku curang sbb ada lelaki lain slain dia.. adui tolong la. aku setia ngn u la jantan.. geramnye aku.. hehehe… cuma yg aku dapat rasakan skrg hanya rasa benci , bukan lagi cinta.. sbb dah byk hal yg membuatkan aku benci ngn ia.. cmna la nak minta dia tinggalkan aku ni??? mungkin kmi bole berkawan tp bukan tuk bercinta.. aik.. bole pakai ke lagi semakin lama bercinta , semakin kukuh sesuatu hubungan,, ada cara tak lg tuk dia tinggalkan aku tnpa m’libatkan sesapa?? dlam hbngan kami dia lngsung xpena bawa aku tuk kwen.. saat ni aku mac lg couple ngan ia.. cuma mesra seperti dhulu teda lg rasanya.. jmpa just crta2 , n smpai skg teda nak bwa i kwen .. so, wat pe nk hold i lama2 geng.. lepaskn aku jer wahai lelaki.. aku da pnat hdup bla ada lelaki seperti u lam crta hdup aku… biar la , 7 tahun tu bonus bg u knal prmpuan macm aku yg setia ngn u lelaki.. aku hormat u lelaki krna pernah m’beri kebahagian.. n for my family sedia la bertapuk tgn ngn berita perpisahan kmi sekiranya menjadi reality… :x

  208. wAnIs says

    salam semua..sya lbih ske klu sye bhsakan dri sye sbgai adk,sbb sye bru form 2..,,hrap akak2 & abg2 sdi dgar cite adk..adk prnah kple slama 11 blan,adk kple ngan dia msa adk form 1,adk msih sygkan dia wlaupun dh ptus..,adk mntak ptus ngan dia sbb dia mntak yg bkan2 kt adk,mla2 adk rsa trtkan dgn prmntaan dia,klu adk mcej ngan dia,adk akan tnya psal dia,psal ksah hrian dia,tp dia slalu tnya psal blue.., msa adk jmpa dia kt skolah ary 2,adk hmpir2 kna kiss ngan dia..mmang mnkutkan..adk prnah mntak ptus 2 kli tp dia x nk..kli nie adk nkad nk ptus ngan dia..dia prnah ajk adk mkan kfc brdktan ngan tmpat tggal kmi..adk trkjut sgt sbb dia kiss adk diam2 msa adk tgah ckap fon..lelaki mmang jhat..x prnah pkir prasaan prmpuan..thanx kpd yg sdi dgar…

  209. says

    hai,sa br join ruangan ne pada 3 bln yang lalu.ternyata petua dr penulis sungguh berkesan pada sy..selepas pertunangan putus pd 3 thn lalu,hatiku tertutup utk menerima cinta dr insan yg bernama lelaki..tp sejak join ruangan cinta ni,sa baca dan amalkan petua2 cinta di sini..dan kini sa telah menemui cintaku..:D

  210. siti says

    salam smua, sgala yg brlaku ade hkmahnya, stiap org ade jodohnya cma cpt or lmbt, bg yg ptus cinta bnyk2 brsbar2 psti anda akn dpt pngantinya yg lbh baik yg sblumnya, dan yg pling penting brdoa pd tuhan agar dmkbulkn.

  211. ekin says

    dari cinta melahirkn rindu..dari rindu melahirkan sayang..kau cinta hati ku sorang..cinta lahir dari hati tulus ku..aku mengharapkn agar ianye tetap tulus hingga ke anak cucu..untuk aku n dia..amin2 ya robbal alamin..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *