Rindu

RINDU
Dikau dtg lg..
Menyapa segenap sanubari
Dikala sepi mencengkam diri

RINDU
Apakah yg dikau cari..
Mengapa sering menghimpit hati

RINDU
Tidakku tahu keperluanmu..
Bijak mencuri lakaran perasaanku

RINDU
Kesungguhan darimu..
Dalam meniti layar hatiku
Membuaiku bagai ombak lalu

RINDU
Ku ingin tahu..
Adakah benar dikau pelengkap indah kenanganku
Atau
Dikau hanyalah bayangan luka gurisan kalbu

RINDU
Kepastian tetap aku nanti..
Biarpun menanti di hujung hari

Puisi Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Nor Haslinda.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. says

    rindu aku rindu dia setiap masa aku cinta di aku sayang dia sepenuh hati.berat hati ku untuk meninggal kan nya bagi ku engkau lah cinta pertama ku 8)

  2. AKULAH says

    aku rndu lg kt dye.. huhuu
    aku dh cube jauhkan diri aku dri dy..
    wlaupn aku jauhkan dri aku dri nye tp bygnye ttp dkt jgk ngn aku nie. xthu dh aku nk lupe dye cmne…
    sktnyerlah rndu nie..
    Z, bkn niat aku nk jauhkan dri dri mu tp aku terpaksa,maafkn aku coz xreply msg n xjwb call dri mu.. kalau ko nk thu, dlm hti nie terasa sgt2 nk reply, nk agkat call dri mu…rasa sgt nk jumpe ko.. tp… aku de ‘tp’.. tp yg membuat kte terpaksa jauh dan lebih elok kalau kte jadi org yg xknl jer…n aku nk ko thu yg kau akn ttp ade dlm hti aku smpai bile2.. SAMPAI BILE2…BILEEEEEEEEEEEEEE2.
    TUHAN TOLONGLAH AKU CINTA DYE.. :cry:

  3. says

    rndu adlh anugerah dri ALLAH,kini aku tlah merasai anugerah itu..
    skrg ni aku rndu gler kt dye…tpi dye dok jaoh driku..wlaupn jaoh,ku ttp
    setia dngnnya..mnalh thu aku ada jodoh dgn dye…amin…

  4. says

    :-)
    ape perasaan merindui seseorang ye… ajaib kan… tanpa kita sedari… kita selalu memikirnya… terbayang2 dirinya… tanpa kita sedari… kita sentiasa ambik berat tentang dirinya… tanpa kita sedari… kita sentiasa memikirkannya… tanpa kita sedari… kita selalu merinduinya… dan… tanpa kita sedari… dia begitu bermakna bagi kita… hanya sekadar HAI darinya… membuat kita gembira… kini… kita ketah merindui dia… menyanyangi dia… inikah dinakan cinta???

    :wink:

  5. Nchy says

    Assalamu’alaikum. . .
    Ada ga’ puisi tentang cinta jarak jauh seorang muslimah,,?? dan dia tuch masih setia nunggu karna dia tuch cinta krna Allah…
    Trim’s b’4… :-)

  6. chaiel keam young says

    [Comment ID #11019 Will Be Quoted Here]

    saya nak sangat tahu apa tanda lelaki rindu kita??? saya selalu rindu dia tapi adakah dia rindu saya???

  7. says

    Nice blog here! Additionally your site loads up very fast! What host are you the use of? Can I am getting your affiliate link to your host? I desire my site loaded up as fast as yours lol

    • anak iblis says

      rindu itu makhluk…. sepatutnya kembali kpd yg hak(penciptanya).. bkan hak hakiki pada makhluk..

  8. says

    Aq rindu pda kekasih Aq yg udh jauh dri aq
    walau dy membenci aq krn hal yg tiada kaitan ny dgn aq tp knp aq slalu rindu pda ny
    aq bingung knp rasa rindu ku pda ny smakin hari mkin dalam sampai aq gk bza kontrol emosi aq lagi
    tuhan tolong lh hamba mu ini
    apa krn aq beda agama co aq gk ska lgi

  9. NURSAA says

    sya pun rindu kawan yg dlu slalu sms sya .tapi lepas dia tpu sya .hati sya rasa sperti di cucuk-cucuk guna pisau.smpai hti dy .tpi itu la cinta menghadirkn rindu dan benci yg bleh myeksa jiwa..harap dia akan text sya stu hri nnt..sya masi brharp dgn awk biarpn panah tlah kau lemparkn..;D

  10. Ridha Riswana says

    AKU RINDU KAMU (
    berilah aku cintamu lagi . . .
    kembalilah padakau, bahagialah bersamaku bukan dengan dirinya disana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *