Seseorang Untuk Dicintai

Sajak ini dedikasi untuk insan yang saya sayang sangat-sangat. Cik Putri Siti Salbiya bt. Binsali.

Kau hadir dalam hidupku
Kau membebaskan aku dari mentera kesedihan
Yang melingkari hidupku
Entah apa silapku kau menolak aku ke tepi
Hati yang pernah kau patahkan dulu
Itulah hatiku
Aku sentiasa yakin dan pasti
Tanpamu disisi hidupku tak bererti…

Dengarlah jeritan kesunyian hatiku
Yang kecewa denganmu
Aku tak inginkan dirimu lagi
Lihatlah kekosongan hatiku
Tiada lagi tempat dihatiku untukmu
Tapi..
Itu yang ku katakan dulu
Sewaktu kau tinggalkan aku dan dilukaimu

Akhirnya aku mengerti dan pasti
Aku jumpa dengan apa yang aku cari
Seseorang untuk dicintai
Untuk berpaut
Untuk menjadi inspirasiku
Seseorang untuk di belai dan
Untuk ku hargainya dalam hidupku…

Kerana kau telah pergi
Aku pernah hilang rasa ingin hidup lagi
Sampai saat itu
Aku tahu segalanya tentang hidupku
Aku tertanya-tanya pada diriku sendiri
Bagaimana untuk kembalikan dirimu dalam hidupku
Kerana dirimu…
Yang membuat aku tersenyum hari ini..

Puisi Cinta ini telah dikirimkan oleh saudara Azril Syukri.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. says

    bila kita dikecewakn,mngkin dia yg mengecewakan mmg bukan tuk kita sbb ada yg lebih baik tgh mennti kita…yg baik itu hadirnya lambat skit…:)>-

  2. silver_planet says

    erm, owang dah tak sudi, nak wat caner…kite hanya leh berusaha, takkan nak pakse dier suka kiter kowt, huhu…

  3. airy_khusyairy says

    hmmm…..
    i feel it.siapa y pernah rase dia taw..
    tp masa akan berlalu
    begitu juga perasaan itu…
    masa akan memulihkan segalanya..

  4. says

    cinta bwt q itu sangat indah,anugrah terindah dlm dri stiap insan
    tpi knp tuk saat ini cinta yg ku harpkn blm knjung hdir,q mncintainy q sayng dia wlopun terpisah olh jark trhlang olh tmbok kluarga yg kokoh
    tpi q ykin dia kan slalu b’sma ku
    bwat mas q yg pling ckep q mnta 5f ats sgla kslhan q trimaksih dah jdi lntera dlm hdup q, q mang gag pnts jdi adx kmu
    ingt mas rus rjin shlat,jgn lupa wat mam jga kndisi bdan
    [-x@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

  5. vara says

    dlu saye nah kapel..
    da dekat stahun..dier mule berubah…
    skrg kami da xde pape…
    saye syg sgt kat dier…
    tapi kami masih jadi kwn…
    die msj sy setiap ari..
    die kate dia masih sygkan sye..
    syg syer lbeh dr sglenye..
    tp xnk kapel…
    nape die kate cmtuh??
    saye penin dgn sikap dier….
    yg pasti sy masih cnta dier..

  6. says

    cinta….amat menghancurkan hatiku…
    cinta selama ini yang kubangun dengan kesetiaan ternyata…
    tiada artinya lagi…
    mungkin kebidohanku mencitaiwanita dengan sepenuh hatiku..
    sehingga aku merasakan sakit yang teramat sangat……

  7. jiha says

    [Comment ID #12189 Will Be Quoted Here]
    apa yang jiha phm, yang bermaksud dia terlalu sygkan gurl dia nterlalu setia dengan gurl dia tapi kesetiaan dan cinta dia dipermainkan…

  8. jiha says

    [Comment ID #12202 Will Be Quoted Here]
    gurl dia tak ada hati kot kat dia…. mgkin anggap dia mcm kwn… tak spesiel..

  9. littlejunior says

    [Comment ID #12107 Will Be Quoted Here]

    ermm.. agk sama la situasi kita vara..
    sy pn pnh couple. hmpir sthn jgk.
    tp 1 hr tu, Allah nk tnjk kbnrn, sy dpt thu dia dh b’tunang.. dh nk kwin lg 3 bln plk 2!! adusshh!!
    hati sy sgt koyak!
    last2 sy ambil kptsn utk pts. sbb xde apa lg dh yg blh dip’baiki. dia tunang org!

    tp dia merayu lik kt sy.
    dia kata dia dh pts dgn tunang dia la, dorg xsehaluan la, byk mslh la.. ermmm.. sy xpcy lgsg! lantak kt u la!
    tp sy ttp trima dia jgk, [sbb sy msh SYG gila kt dia] tp sbg KWN je!
    smpai mati sy xkn pcy pd dia.

    dia kata dia mmg SYG sgt kt sy.
    dia RINDU kt sy.
    dia HAPPY dgn sy drpd tunang dia..
    tp.. sy dh mkn hati, sy wt dek jer!!!
    mmg pyh, [sb sy msh syg gila kt dia] tp sy tbhkn hati.
    dan yg peliknya, smpai skg dia xajak sy couple lik, dia wt biasa2 je.
    [bkn kata sy nk couple dgn dia lik, tp hairan jgk knp dia xnk ajak couple lik. lau xdulu bkn main b’cinta dgn sy!]
    dan yg lg peliknya skg, bila msg & ckp, panggilan SYG ttp ada.
    mana la hati sy xsakit!

    so skg sy wt lyn xlyn je kt dia.
    bila dia msg kdg2 je sy bls bila sy rsa sy nk bls.
    kdg2 dia call sy xangkat.
    sy angkt bila sy rsa nk angkt.
    kdg2 dia wish nite atau morning sy xwish lik, sbb dh mkn hati gila2..

    hjg thn ni sy akn b’tunang..
    laki ni lg baik dr dia.
    parents sy carikn lps je sy pts cinta dgn dia ni, sbb sy dh mls nk pk hal cinta.. loves can come later, rite?
    tp dia xthu pn.
    mls nk gthu dia.
    bia dia thu sdri dr mulut org lain.
    bru t’lopong mulut dia!!

    kpd suma yg hdpi mslh yg sama atau hmpir sama..
    tabahkn hati.
    xde yg kekal didunia ni.
    sama jgk cinta..

    all the best to all loverS!!!
    taa~~

  10. soulheart says

    emm..baca little junior nye cite..ada semangat ckit..nape lelaki cepat berubah bila dah bahagia..terus2 sisihkan diri ini….uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…sedihnya…mcm org asing…

  11. BEE says

    CINTA PERLU DISIRAM DAN DIJAGA SEPERTI BUNGA…SUPAYA IA X LAYU…
    BAHAGIA JIKA CINTA DIJAGA SEBAIKNYE..
    KECEWA JIKA SEBALIKNYE…..
    TAPI KITA HANYA MERANCANG, TUHAN YG TENTUKAN..
    TERIMALA SEADANYE…

  12. edy_gmc says

    Cinta itu indah…
    terutama cinta yang diberikan Allah.
    ketika kita sakit hati, bukanlah cinta yang menyakiti namun hati yang tak mampu tuk benar2 mencintai.
    saat hati terluka… biarkan cinta tetap ada, dan menjaga serta berusaha dan berdoa…

    tanpa cinta takkan ada hidup…
    Allah slalu cinta kepada kita walau kadang kita lupa, dan melakukan dosa. namun slalu terbuka ampunannya.

  13. eye Mo says

    cintaku pada die tak pnh pdam..sampai sekarang.. walaupun sekarang eye ad ader cple…tp, cinta pada akan eye smpan smpi bile2…:x

  14. taurus girl says

    Cinta Allah cinta sejati,
    Cinta Rasul kekal abadi,
    Cinta manusia belum pasti,
    Hanya mengundang gundah dihati.

    Didalam bercinta jgn terlalu alpa..
    Setiap yang diperolehi biarlah didalam keberkatanNya..
    Setiap apa yang berlaku beradalah didalam keredhaanNya..
    Sebagai hambaNya kita memerlukan petunjuk dariNya..
    Dalam menjalani kehidupan diatas muka bumi yang sementara..
    Kerana diakhirat jua kekal abadi untuk selamanya..

    Wasalam

  15. says

    aku dh lepaskan putri..sbb aku terlalu sygkn dia..
    bia la dia bhgia dgn inn skrg..
    hati aku terluka tapi demi senyuman dia aku wat mcm ni..
    aku jz nk dia tau aku mmg sygkn dia ikhlas dan tak pernah berbelah bagi…abg mmg sygkn putri..

  16. amri says

    [Comment ID #12107 Will Be Quoted Here]

    cter aq lbih krg sme la ngan vara ni..
    dlu aq kapel ngn si dye ni..
    dh dekat stahun la lbih krg..
    pas 2 dye mule berubah…
    dye mle bg alasan yg x munasabah klau aq tye npe xagkt tpn tau xrply msj..
    xlme pas 2, dye mnx break..
    aq mle2 bley trime..
    tp lme2, aq ttp xbley tpu prasaan aq..
    skrg aq ngan dye da xde pape…
    aq syg sgt kat dye…
    tp aq ngan dye msih ag brkwn…
    dye msj aq stiap ari..
    sme mse aq cpl ngan dye dlu..
    dye pna ckp ngan aq dlu, dye xbley aggp aq lbih dri skadar kwn..
    tp pape pun, aq msih mghrapkan dye..

  17. BEE says

    [Comment ID #12974 Will Be Quoted Here]

    NAPE KALO SAYANG KENA LEPAS KAN EK…X FAHAM SUNGGUH….BEE KALO DH SAYANG, XKAN LEPASKAN DIA…BEE IKAT DIA KUAT2 KAT TIANG LAMPU….

  18. c-ma says

    BEE biasanye bila kita dah syg kat ssorg
    kita cuma nk lihat org 2 bahagia jer kan
    so lepaskan dia jika itu leh wat dia bahagia
    tp jika kebahagiaannya adalah ketika dia berada disamping kita
    dia pasti kembali d sisi kita….
    cayalah…..>:d<>:d<

  19. says

    [Comment ID #13089 Will Be Quoted Here]

    Bee..
    ko tau npe aku lpskn putri insan yg paling aku syg?
    aku nk tgok senyuman dia..dia cintakn dan sygkn inn..
    buat ape aku pksa dia ade kat sisi aku klau inn tu yg bleh wat dia bhgia n dlm ati dia jz ade inn bkn aku???
    aku mengaku yg aku mmg sygkn putri sgt2..tak tertanggung rsa syg tu dlm ati aku ni..
    smpaikn dlu aku penah telan penadol 19 biji sbb kecewa sgt2 sbb putri pilih inn bkn aku..
    ko tnya pd diri ko..bguna ke ko miliki jasad insan yg ko syg tp ati, prasaan n fkiran dia pd org laen??
    mmg mudah jth cinta tp bkn senang nk memiliki cinta..
    putri sndr penah bgtau aku cinta x semestinya memiliki..
    jd aku lpskn dia dgn ati yg tbuka n sntiasa doakn dia..
    kurg2 aku skrg dh jd abg dia..yg akn kekal selamanya akn jg dia..
    aku masih sygkn dia dan selamanya aku akn sygkn dia..

  20. says

    aku hya harap satu pkara..dia nmpk pengorbanan, ksh syg dan cinta aku pd diri dia..
    if dia kahwin dgn inn satu ari nnt, aku akn tetap dtg dan renjis dia dgn air mawar..aku akn senyum wlaupn air mata aku akn kuar..
    bkn air mata hiba yg cnta aku x kesampaian tp air mata gembira sbb insan yg aku syg temui cinta dan bahagia dia…
    ikhlas aku sygkn dia..

  21. c-ma says

    cinta perlukan pengorbanan….
    klu kita xsedia untuk berkorban
    jauhilah cinta krn ia akan menyakitkan kita…
    betul kta azril 2
    sekiranya kita trus paksa dia berada di sisi kita
    kita akan trus menyiksa 2 hati
    atau mgkn lebih dari 2 insan akn kecewa…
    kita kne bljr menghadapi kenyataan
    baru kita akan lebih yakin untuk hadapi masa depan….

  22. c-ma says

    insyaallah klu azril lakukan dgn niat dan hati yg ikhlas
    pasti suatu hari dia akan nmpk pengorbanan azril 2.
    c-ma akn doa kan yg azril bahagia ngan apa yg akn berlaku masa depan……

  23. says

    Bagaimana harusku luahkan
    Perasaanku padamu
    Yang selama ini ku pendamkan
    Dalam diam ku

    Sukarnya ku berterus-terang
    Tentang perasaan ini
    Bimbang seandainya tak kau terima
    Musnahlah harapanku ini

    Bagaimana harus aku menghadapi
    Semua itu
    Sedangkan ku menyintaimu sepenuh hati
    Tak mudah untukku melupakan dirimu
    Kau bagiku
    Segala-galanya

    Pada yang Maha Kuasa
    Ku panjatkan doa
    Moga dibukakan pintu hatimu
    Kan ku buktikan kejujuran cintaku
    Jangan biarkan keraguan
    Menghantui jiwamu
    Dalam ku menanti semua kepastian
    Dari bibirmu oh kasih

    Kasih dan sayang
    Cinta dan rindu
    Tersemat di jiwaku
    Usah biarkan ku kecewa
    Membalut luka
    Agar kau mengerti
    Yang selama ini
    Aku menyintaimu

    Spoon: Sepenuh Hati

  24. BEE says

    [Comment ID #13091 Will Be Quoted Here]

    [Comment ID #13094 Will Be Quoted Here]

    XMO JUGA….KENAPA DLU PUTRI TU NGAN AZRIL?NAPE DIADH WAT AZRIL SUKA KAT DIA, BARU DIA NK PLIH ORG LEN?KENAPA?XBOLEH JUGA…CINTA HARUS MEMILIKI GAK..BEE X STUJU…KALO DH BG HARAPAN SAYANG KAT SESEORG, NAPE HARUS KECEWAKAN ORG TU?KENAPA?KEJAM BTUL!!!!:((ERK POSE…NANGIS SOPAN..:(

  25. c-ma says

    manusia ni mana penah cukup dgn satu….
    cme mereka2 yg benar2 faham dan mengerti
    maksud cinta itu jer yg akan setia pada yg satu…
    semoga kita x mengulangi kesilapan
    yg pernah mereka lakukan…

  26. BEE says

    [Comment ID #13172 Will Be Quoted Here]

    ISK JIHA NI..BEE BUKAN TEN SEN LA…BERIBU2 SEN..HEHEH..NAPENYE TENSEN..PROB DLU X SETLE AG EK….ISK2..SEDIHNYE BEE TGK..ERK MCM NMPK JER

  27. says

    [Comment ID #13112 Will Be Quoted Here]
    dlm cinta x de pksaan dan x leh pksa..
    biar la putri bhgia..
    hope syg aku ni dia nmpk 1 ari nt…
    aku dh x nk nges..dia ckup b’mkna dlm ati n diri aku..
    doakn je putri bhgia.. thanks.
    n klau baik ati doakn je aku jmpe dgn org laen…
    jgn doakn skrg…sbb aku x puas lg sygkn n cintakn putri..

  28. says

    to bee..
    nasihat ikhlas aku n fkr2 kan la…
    jgn limitkn sorg je dlm ati ko tu..
    sbb ko akn jd buta dgn dia..
    bila ko byk spare part paru ko leh compare mne lg baik n yg t’baik bg ko..
    do the best 4 ur life..gud luck!!
    single is simple couple is trouble. i’m rite??
    if not tell me why.

  29. azreen sarena says

    dia pegi saat sy perlukan dia disisi sy…smua salah sy kerana kerana rmi spare part dan akhirnyer sy yang merana sendiri…baru kini sy tau dialah cinta sy…tp dia dah pegi tngglkan sy…sy takut cinta dia juga akan hilang…sy perlukan dia dlm idup ini…tlg la sy kusut bgt nie…x tau nak wat cmner lg…:(

  30. c-mz says

    kita hanya akan menyedari
    sesuatu yg berharga itu
    apabila ia sudah meningalkan kita
    dan di kala itu kita hanya mampu pasrah…..

  31. BEE says

    [Comment ID #13254 Will Be Quoted Here]

    SMPAI BLER AZRIL NK SYG PUTRI?

    [Comment ID #13260 Will Be Quoted Here]

    ISK MANA LEH AZRIL…DLU2 BEE DH BYK SPARE PART..HAHA..SO SKRG BEE CUBALA UNTUK SETIA MCM KATA LAGU KRIS DAYANTI TU..ERK BTUL KE PENYANYI DIA…SUSAH TAU NAK SETIA….

  32. says

    Bee..
    i will love her as my sis is 4ever…n love as friend will always together..
    i love her so much..n az x nk kehilangan dia…
    az dh try setia plg2 lama 7 thn..but its bkn dgn putri..
    putri dh hampir 6 bulan…
    az sygkn putri lbh dr org yg az tgu 7 thn tu..
    well…
    hope we will together always n 4ever..
    AZ MMG SYGKN PUTRI….

  33. BEE says

    [Comment ID #13386 Will Be Quoted Here]

    NAPE LA AZ SANGGUP SIKSA DIRI..X SETUJU BTUL..
    [Comment ID #13399 Will Be Quoted Here]

    YE KE SILVER..ISK2 SEDIH..

    [Comment ID #13411 Will Be Quoted Here]

    JIHA XMO TRY MASUK FORUM?SANA RAMAI LEH TLG

  34. azreen sarena says

    c-mz,
    Agaknyer masih ader peluang ker sy blk pada dia…
    agaknyer masih ader syg lg ker untuk sy…
    agaknyer dia akan maafkan sy ker…
    perit,pedih,luka bgt…

  35. says

    [Comment ID #13420 Will Be Quoted Here]

    peluang utk buat puti blk pd az hnya sekali..
    hope..de org akn bg az idea nk blkkn putri pd az..
    ckup la sbagi kwn karib yg x akn pisah smpai bila2..
    blkkn dia pd az sbagai kwn yg akn sokong az n tulang blkg az utk truskn hdup ni..

  36. says

    [Comment ID #13399 Will Be Quoted Here]

    for silver
    7 thn az tgu dia tp we over as sibling..
    n dia lgsg dh x cntc az..
    az msh cntct dia..but no respon..
    so…az x nk hrp pape pd dia lg…sbb sia2 jer…
    so angkt kaki lari n baik lg bagi prasaan ni kat putri…
    de gak respon even melukakan n dia still cntct az..

  37. silver_planet says

    erm, aper maksud yg az ngan dier over as sibling???
    kurang paham di situ….erm…

    erm, tuh la, dier dah takmo kontek ag ea???maybe dier masih tak depat nk berhubung ag, takut mende nih akan jadi lebih dari yang die rase sepatutnya kowt…biar kan jewk la dier pergi, law ade jodoh nt, dier akan kembali lagi, even as a friends…or whateva u n her want it, huhu…

  38. gurlz says

    to az..sy xtau np..sy rse pompuan tu sgt kejam…even sy pon pmpuan…die xptt bg awk hope kalo last die akn pilih org len…mmg ble da syg sgt kt sumbody kte ssh nk lepaskn die…n kte arap akn jd sesorg y dkt ngn die even sbg kwn…tp az xptt wat cm tu..sbb ati az akn lg ckt…cme stu y sy ley ckpkn…pompuan tu sgt betuah kerana az syg die lebeh dr sgale2nyer…cme die y xnmpk sume tu…tlg jgn berharap sgt ngn pompuan tu…die tgh bahgie…awk laki…awk spptnyer kne kuat…byk2 kn doa spy ati awk sentiase tenang…n bkk kn pintu ati awk utk org len…

  39. mun says

    aq pnh couple ngn sowg boy
    hampir 4 thn…
    lg 2 mgu ktowng nk tnang
    dye mtk break…
    aku sdh tp aku kne time…
    mbr bek aku fitnah aku n boy 2 cye bulat2…
    bile dye tau cite sbnr,,
    dye pujok aku tp aku tkt nk time blek…
    bukan aku x SYG kat dye,,SYG sgt coz dye 1st LOVE aku…
    tp ati aku dh tawar…
    sampai skang dye stil pujuk aku lg..
    tp aku xley time cox aku dh CINTE kt sowang boy yg aku tau jauh lbih sygkan aku even dye x pnh trus trang 1x pown…
    dr mate dye n sikap dye aku tau dye pown LOVE kat aku…
    cinte lame aku still aku simpan…
    aku jdkan memori pling manis dlm idop aku…
    to JAI…cinte cyg dh xderk tok abg…
    jdkan cinte kite 1 memory dlm idop abg…
    doakan cyg bahagie ngn insan len…
    cam ner cyg slalu doakan kebahagiaan abg…

  40. enot says

    jangan di kenangkan yang pahit,biarkan ia berlalu.kt semangatlah dan terus bangkit untuk mencapai apa yang lebih baik,sape setuju,angkat tangan

  41. enot says

    aku bercinta dengan pemuda yang tak direstui keluarga kerana beza taraf dan darjat.rendah ke martabat orang yang taraf rendah!

  42. says

    [Comment ID #13435 Will Be Quoted Here]
    i means we over as sibling is he accepted me as her sister..
    it’s enough 2 me..
    dr ktorg gado besar baik jd sibling je..
    air di cincang x akn putus even bkn real sibling..

    nk tau pe cter az skrg??
    az dh x rapat lg dgn putri tp de sorg gurl ni rapat dgn az…
    dia pn mcm dh feeling je kat az…
    dia ckp dia syg az tp…az tkt lak nk trima dia..
    fobia la dgn pe putri wat kat az…
    x dihargai….

  43. says

    [Comment ID #13468 Will Be Quoted Here]

    ati ni dh tbuka dh kot….
    sbb az rapat dgn gurl lain lak skrg…
    yg ni t’lalu baik dgn az…
    she more better from putri cz care me more from her self…
    smlm sembg dgn dia az ckp kat dia az duduk kat ats tingkap..
    dia menjerit suro turun sbb tkt az jth dr tgkat 9 umh 2..
    dia marah sgt2 az wat mcm 2…bkn sengaja az wat mcm 2..
    ble sembang dgn org laen pn az wat bnda yg sama
    dia syg az sgt2 az nmpk pd hal bru je bape ari knl…
    mybe dia kot pengganti yg Tuhan anta kat az tok alihkn perhatian az skrg…

  44. says

    Itukah dia kekasih yang pernah berjanji
    Memberi cinta untukmu sepenuh hati
    Ia akan menyesal suatu hari nanti
    Apabila ia mengetahui
    Kekasihmu ini ingin kembali

    Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu
    Walau beribu bisik pujuknya merayu
    Kekasihmu ini terlalu ingin kembali
    Sejak ia mengetahui
    Kekasihmu itu selalu membuat kau bersedih

    ( korus )
    Oh kekasihmu ini akan merasa gembira
    Andai dapat bersama untuk selama-lama
    Hanya untuk menyayangimu
    Hanya untuk bercinta lagi
    Andai engkau berduka
    Aku yang pertama di sisi
    Andai engkau bahagia
    Akukan terus berdoa
    Semoga suatu masa
    Pintu hatimukan terbuka
    Dan kita akan kembali
    Bercinta lagi

    Aku akan kembali
    Walau jalan berliku
    Kernaku kekasihmu
    Hingga ke akhir hayat

    AXL’s – Akulah Kekasih Mu

  45. niesa says

    knpa laki bla br8 di0wg suka ckap ‘aku,ang’?
    nis sedey sgt2!!
    nis nk dy!!
    tp,knp dy wt2 salah send mcg kt nis??
    kalau stakat sekali wt cmtuwh,nis caya yg dy mmg salah send..
    tp,bukan skali..
    3x..
    time nis terserempak ngn dy,dy anta mcg kt nis wktu mlm..
    dy puji nis..
    argh!!
    adakah dy still sygkan nis?
    knpa dy x fhm prasaan syg nis kt dy??
    sedangkan dy taw0 nis terlalu rindukan dy!!

  46. niesa says

    kau datang tanpa dijemput..
    kau pergi tanpa disuruh..
    aku amat menyintai seluruh jiwaku..
    adakah semua ini salahku?
    andainya kau berfikiran seperti itu..
    aku m0h0n maap..
    tiada kata2 yg dapat menyatukan kita..
    kecuali jika kau dan aku bergabung jiwa..
    andai dpt ku putarkan masa..
    ingin aku mengenali dirimu sekali lagi..
    dan mempertahankan sebuah janji2 yang pernah kau ucapkan..='[

  47. niesa says

    tiadaku sangka sejak detik itu,
    ku mengenalimu dengan rintanganmu,
    ada rasa sayang dengan ada nyata,
    ku menyintaimu..

    rasia atimu aku takkan buka,
    karna cinta suci di dalam atiku,
    rindu rasa ati dengan rasa sayang,
    0h,kekasih aku..

    hanya ku cinta hanya cinta setia,
    ku mengenalimu dengan rintangan mu,
    aku rasa cinta pada diri i mu,
    aku menyintamu..

    >lagu nie rekaan sendiri..
    nada lagu nie kami guna nada JANJI PADAMU..
    s0o,nyanyilah..
    mmg besh..

  48. says

    [Comment ID #13493 Will Be Quoted Here]

    Andai Dapat Ku Undurkan Masa

    Dalam usikku merajuk seketika
    Laluku pergi meninggalkan dirimu
    Tanpa ku duga
    Lilin menjadi bara
    Gurauanku jadi dilema prasangka

    Kau menyangka aku pergi kerna dia
    Yang tak pernah wujud dalam alam cinta
    Belum sempat ku jernihkan suasana
    Engkau pula yang hilang
    Entah ke mana

    Puas sudah ku mencari
    Ku tinggalkan pesan
    Ku kirimkan berita
    Agar dapatku temui dirimu
    Umpama sebutir permata yang sirna

    Andai dapat
    Ku undurkan putaran dunia
    Inginku ubah semula kata
    Dan tingkahlakuku yang salah
    Agar kita dapat seiring
    Di mercu asmara

    Tak ingin lagi
    Dan tak mahu lagi berpisah
    Bukan dengan kerelaan hati
    Penyesalan yang tiada kesudahan
    Ku tersepit dalam jerat sendiri

  49. mun says

    [Comment ID #13617 Will Be Quoted Here]

    xboy kte slalu nyanyikan kte lagu ni…
    tiap2 mlm…
    mmg bahagie sgt time 2…
    tp jdoh kte ngn dye x pjg…
    even kte syg kt dye 1x pown,,,
    kte tpakse lpskan dye…
    kte juz nk tgk dye bhagie even bkn ngn kte…
    klu btol kte ad jdoh ngn dye,,,
    kte hrap ALLAH satukan blek ati kitowng…

  50. gurlz says

    salam..kalo az da de pengganti..bgos la…open ur heart 4 her…cbe tgok canner…kalo rse sesuai..ok la..go on je…let by gones be by gones…xgne nk pusing blk mse..sbb itu akn lg mnyakitkan…kalo gurlz ni dpt gumbirakn ati az blk…hargai la die…sygi la die…n jgn lmbt or malu utk meluahkan rse syg or cinta kt sumbody…kalo x..kte akn rse nyesal sgt2…cume jgn bg harapan y palsu if az xske gurlz tu k…wish u all d happiness..byk2 kn doa…

  51. gurlz says

    to niesa…

    mmg standard laki ble die tgh mrh die akn kuarkn pekataan y kasar2..y sy phm korg da break..n die cm nk cr niesa blk…die bkn silap anta..tp mmg niat die nk atr mesg…xtau la…sy rse die pon rindu kt awk gak…kalo awl2 break mmg rindu tu ssh nk padam…sbb tu die wat2 slh atr mesg…n sy xtau spe y mtk nk break…kalo die stat cr awk blk..sbnarnyer die syg kt awk lg…cme ats awk la nk trime ke x…stu lg..tgu die cr awk blk…sbb time tu ati die da tenang.. n ready nk ckp ngn awk…awk kne fhm prangai die canner..tu plg penting…awk byk2 kn doa..kalo die jodoh awk..InsyaAllah die akn kembali kt awk…

  52. says

    askum :-|=|

    cuba hayati cerita nie….
    buat kan iktibar…. =|:-|=|:-|:-w:-w

    Suatu pagi yang dingin, terjadilah satu perbualan antara seorang guru

    falsafah dan pelajarnya…
    pelajar: guru, apakah erti cinta..?bagaimanakah saya boleh mendapatkannya…?
    guru: ada sebuah ladang gandum yang luas didepan sana. berjalanlah
    kamu dan jangan sesekali kamu berundur. kemudian ambillah satu
    ranting. sekiranya kamu mendapati ranting tersebut sangat menakjubkan,
    ertinya kamu telah menemui cinta.
    pelajar tersebut pun berjalan dan tidak berapa lama dia kembali dengan
    tangan yang kosong.
    guru bertanya: mengapa kamu tidak membawa sebatang ranting pun…?
    pelajar menjawab: saya hanya terpaksa memilih satu ranting saja, dan
    sewaktu berjalan saya tidak boleh mengundur kebelakang semula.
    sebenarnya saya telah berjumpa dengan satu ranting yang paling
    menakjubkan tapi saya tak tahu apakah yang akan menakjubkan di hadapan
    sana nanti, maka saya biarkan ranting itu lalu saya dapati tidak ada
    lagi ranting yang paling menakjubkan selain daripada yang saya lihat
    tadi. jadi saya tidak mengambil sebatang pun akhirnya.
    gurunya menjawab: ye, itu lah cinta…

    dihari lainnya pula pelajar tersebut bertanya kepada gurunya, apa itu
    perkahwinan…?
    guru: ada hutan yang subur didepan sana. berjalanlah kamu. tapi
    janganlah kamu sesekali mengundur kebelakang. tebanglah sepohon pokok
    saja. dan tebanglah jika kamu merasakan bahawa pohon tersebut adalah
    yang paling cantik,segar dan tinggi, kerana kamu telah menemukan apa
    itu perkahwinan.
    pelajar tersebut pun berjalan, dan tidak berapa lama, dia datang
    semula dengan membawa sepohon kayu, walaupun pohon tersebut tidaklah
    berapa segar, cantik dan tinggi pada pandangan guru tersebut.
    maka gurunya pun bertanya: mengapa kamu memotong pohon seperti ini….?
    pelajar itu menjawab: sebab, berdasarkan pengalaman ku sebelum ini,
    aku hanya berjalan separuh daripada hutan tersebut dan aku takut akan
    kembali dengan tangan kosong. jadi saya mengambil kesempatan menebang
    pohon ini lalu dibawa kesini. pada pandangan saya ianya adalah pohon
    yang terbaik buat saya. saya tidak mahu kehilangannya atau menyesal
    kerana tidak memilihnya…
    maka guru itu menjawab: itulah perkahwinan…….

    hargai lah rumah tangga anda

    susah nak cari cinta yg sejati sesama manusia…………

    tp jodoh sudah ditentukan oleh nya cuma kita je kena usaha kn
    jd hargailah pasangan anda

  53. h0neybee says

    special people makes a special memory happen..:x
    agree??
    kenangan di Paris bersama insan teristimewa ,menjadikan ia 1 summer holiday yg plg istimewa..muahaha=|

  54. h0neybee says

    dulu hana de bf yg hana rasa btl2 suit dgn hana.even kwn2 hana pun ckp yg ktowg ni perfect couple.he g0t everything n die curahkan segala2 kemewahan pd hana.time 2 ktowg thg study kt kolej wat A-LEVEL.Hana x pnh mtk segala kemewahan 2 sbb hana pun mampu dpt segala2nya dr parent hana coz papa de company sdri n mama de butik sdri kt pavillion.die slalu belikan biskut cip coklat dr Famous Amos utk hana…bahagia sgt2..!!selama 8 bulan bercinta,parents die n parents hana dpt tau.parent hana mmg x kisah tp parent die yg x suka.alasan dorg c0z im not good enough 4 their son.yelah..hana xde title ‘tengku @ syarifah’.im juz normal girl but d0wg berdarjat.bf hana lak m’berontak sbb fmly die suh break-off.habis je A-LEVEL,dorg antr bf hana 2 gi futher study kt germany.and that was the last thing i know about him.die pergi tanpa gitau hana pe2 pun.pas die spai germany baru die email hana suh lupakan die.n die terus tukar email add yg baru…(which is i dont know what).
    yg hana pelik..wujud lg kan golongan yg mcm ni kat zmn ni..?

    pas 2 spai skrg hana x pnh lg dgr news psl die..kwn2 die pun xtau.tp spai skrg hana still lg trime biskut cip coklat dr Famous Amos..
    adakah biskut 2 dr SYED FARHAN ZIKRIE??

  55. h0neybee says

    hana x minta pe2 pun dr die..hana just nk penjelasan.
    lau btl die da x syg@cintakan hana,lpskan hana.
    jgn gantung hbgn kami cmni.
    n STOP GIVING ME FAMOUS AMOS’S CHOCLATE CHIP BISCUIT.
    SELAGI DIE X BERHENTI MEMBERI BISCUIT 2,SELAGI 2 LA HANA AKN TGU DIE.

  56. atin says

    sush nk ckp bl kt dh trlalu syg,cnta kt org 2..ape2 psl die,sume kt nk tau…bl dh ska,kt rs bhgia sgt…slalu syum…tp bl kt dskiti , kt jd x keruan..
    sy syg sgt kt die n x pnh rs cmni ngn bf dlu…tp nape die cm x pdulikn sy sdgkan die yg mitk cple ngn sy…sy cma nk rs ksh syg die sbb mk ayh rs slalu gduh..ayh sy kwin lain..sy citer psl ni kt die jer sbb sy arap die fhm yg sy prlukn ksh syg,prhatian die..

  57. says

    hurmmm…
    byk tol sang pencinta wat puisi utk kekasih ati??/
    aku nie sape nk watkan??
    ahakahakahaha…
    sadis siot….
    asek dkelilingi laki…
    yg konon nk kan cinta…
    cettt!!!!!!!1
    rimas…
    aku rimassss…~[-(

  58. says

    aku mentari..tp xmghangatkanmu,
    aku pelangi..xmberi warna hidupmu,
    aku sang bulan..xmnerangi mlm mu,
    akulah bintang…yg hilang dtelan kegelapan,
    slalu itu yg kau ucapkan padaku…

    sbgai kekasih yg xdianggap aku hanya bisa..
    mncuba mngalah..
    mnahan stiap amarah..

    sbgai kekasih yg xdanggap aku hanya bisa…
    mncoba bersabar..
    ku yakin kau kan berubah…

    kertas-kekasih yg xd anggap
    huh….

  59. h0neybee says

    hai..:x
    still remember me?
    well..i da tau spe yg slme ni bg biskut coklat dr Famous Amos 2.upa2nye adik tengku farhan zikrie yg bg,tengku fahmi zulkarnain.its behave from his bro.rya ke3 lps die dtg umh n xplain kt i psl benda ni coz die dr terbaca citer i & bro die dlm TC.bro die yg suh die wat cmtu juz wnt to make me happy.he said he still love me so much.but if he does really love me,knpe x berdepan dgn i?i really dont understand boy!
    I REALLY LOVE HIM SO MUCH,UNTIL NOW I STILL WAITING FOR HIM.
    SELAGI HANA STILL TERIMA BISKUT FAMOUS AMOS,I KNOW HE STILL WAITING AND LOVE ME SO MUCH LIKE I DO.

  60. damuchuk says

    hehhe,i len plak..
    i kenal xlama,pastu i couple,then dlm 7 bln mcm tu,i putus sbb dia xder comittment ngan i,then dia nk tinggalkan i,ms tu i dh syg giler kat dia..then bila dia mula bt donno ngan i,mesej xblas,call xjawap then last skali kitaorg jumpa then dia gitau yg dia nk putuskan hubungan..mmg ms tu i rasa mcm jatuh dihimpap konkrit bukan tngga gi dh..hehehhe..then i pasrah ngan ati yg remuk i lepaskan dia,tok kebaikan dia,n i pon xnk sakitkan ati i if i trus merayu2,sejak dr tu i asek tringat kat dia jerk,tetiap mlm mesti i nangis,then selang beberapa bulan i bawa diri jejauh..n nekad tok lupakan dia..i berjaya tok lupakan dia tp tok seketika kekdang i akan tringat kat dia..tp i ttp truskan kehidupan i tanpa dia,ms tu i berdoa agar dia bahagia ngan keputusan yg dia dh bt..after one year,i terjumpa dia semula,ms kenduri sepupu i yg dok berhampiran ngan rumah dia..n kami bertemu semula,xsangka rupanyer selepas pemergiaan i bawa diri jauh dr dia,dia jadi xkeruan n menyedari yg betapa pentingnyer i dlm idup dia,walaupon dia cuba tok mulakan percintaan dgn gadis2 len tp semuanyer xmenjadi n xkekal lama sbb ati dia hanya tok i sorang jerk..

    n dipendekkan cerita kitaorg jumpa balik n couple balik..disebabkan dia dh menyesal ngan keputusan dia dulu i trima dia dgn hati yg ikhlas coz i pon syangkan dia lagi..n now hubungan kami dh berusia 6 bulan,n kami hepi bersama….n i hope dialah prince charming i..n i hope dia akan melamar i xlama lagik…im waiting him…

    kesimpulannya disini,
    dimana ada pertemuaan disitu ada perpisahan,
    hubungan yg sekerat jalan bknla tandanyer cinta itu tiada untuk kita,mgkin dia bukan untuk kita…
    cinta akan pergi dan akan dtang sesuka hati,terpulang kepada hati seseorg tok menilai adakah cinta itu untukmu or bukan,so trimala cinta itu seadanyer,tabahkan ati tok menghadapi liku2 percintaan..

    i just nk share story ngan semua…:)

  61. udyy says

    >:d<>:d<>:d<
    cinta….
    indah xo`
    aq bsa hepi dgn cinta,
    aq dpet inspirasi dr cinta,,
    |-)|-)|-)
    cinta…
    nglatih qta berbagi…
    cinta…
    asl qta ga` maen2 5cinta…
    dy akn bw qta kpda msa depan yg indah!!!=|
    =|=|=|=|
    cinta…
    power hdupq..
    cinta…
    adalah mta dalam msa dpanq…
    adalah hati dalam dadaq…
    adalah bayangan dalam stiap langkahq…
    adalah inspirasi hidupq….
    [-x[-x[-x[-x ASAL… GA` SIA2IN YG NMANYA CINTAAAA….^:)^^:)^^:)^^:)^^:)^

  62. pooh_gurl says

    sj je memeningkan diri….

    knp guys bleh jd org yg paling……..rileks in r/ship…

    y do gurl oways think bnd2 yg remeh2????

  63. qiqi anura says

    Tinggalkan Aku – Anuar Zain

    Katamu cinta t’lah tiada
    Sendiri aku menahan pedih ini
    Hilang semua rasa, habis begitu saja
    Untuk bersama buat selamanya

    Katamu dia yang lebih sempurna
    Dialah di jiwa
    Dia nafas asmara
    Bisikan kata-kata akhirmu itu
    Menusuk jiwaku
    Kini kau datang untuk kembali
    Padaku

    Pergi sudah tinggalkan aku
    Ku tak ingin engkau ada
    Kembali lagi ke dalam
    Cerita hidupku ini
    Kubahagia tanpa dirimu
    Biar begini adanya aku (kerna)
    Tanpamu kutemukan sinarnya

    Bisikan kata akhirmu itu
    Menusuk jiwaku
    Kini kau datang untuk kembali
    Padaku lagi

    Usah lagi kau guris hatiku
    Ku tak mahu lagi
    Merasakan hadirmu dalam duniaku
    Pergilah dari hidupku

    :-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss:-ss
    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  64. qiqi anura says

    oo..student. cakap ler. qiqi gi kl masa album tuh baru kuar last year. nasib baek smpat beli sbb kat cni x jual album tu. anyway lagu ni rase x penah main ag kowt kat radio. tp lagu2 dlm album baru AZ ni sumer sedap2.=|=|=|=|=|

    hai cik bee kiter nih dlm saket2 pown active ag. amik baju ape smpai kat kl? baju kawen ek?;)

  65. vara says

    hari tu die msj vara…
    vara tnye kat die,,
    nape die wat cmtu kat vara…
    nape break ngan vara…
    die ckp die terlalu sygkan vara….
    cume x cinte….
    ape mkne syg ngan cinte??
    vara tau cinte xle dipakse…
    lau dipakse le makan diri..
    erm…vara da fham nape die wat cmtu..
    sbb die cume syg…
    tapi die x cintekan vara pun…
    tapi ati nie sakit sgt2…
    terlalu pedih nak terime…

    :((:((:((:((

  66. qiqi anura says

    cinta adalah kasih sayang yg mdalam
    tp sayang x smestinya cinta
    hmmm…kompleks sket kan?
    cinta akan mnyakitkan
    ketika kamu bpisah ngan ssorg
    lbh mnyakitkan apabila
    kamu dlupakn oleh kkasihmu
    tp cinta akn lbh mnyakitkan
    apabila ssorg yg kamu sygi
    x tahu apa yg ssghnya kamu rasakn

  67. says

    cinta tuh basiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    dan gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
    =|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|:-w:-w:-w:-w:-w:-w:-w:-w:-w:-w:-w:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o

  68. adda says

    aku dah lama cari dia..ku pendamkan perasaan ini..akhirnya aku dapat jugak bertemu nya..tp aku terlewat untuk aku menyatakan yang aku menyintainya…hanya dia yang kusayang hanya dia yang ku cinta..tp apakan daya aku akan bertunang dengan seseorang pilihan keluarga..terlalu sukar untukku terima..aku pasrah dengan semuanya…

  69. eqa_69 says

    btape aq syg pd diye
    dan cinte setia aq bg pd duye
    aq arap aq n diye kekal slme nye
    sssssyyyygggg
    aaaaaabbbbbggggggga!!!!!!!!!!!!:)

  70. eqa_69 says

    btape aq syg pd diye
    dan cinte setia aq bg pd duye
    aq arap aq n diye kekal slme nye
    sssssyyyygggg
    aaaaaabbbbbggggggga!!!!!!!!!!!!:):x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  71. insan terluka says

    [Comment ID #12107 Will Be Quoted Here]

    sy sedang mengalami situasi spt ini skarang… ader seseorg proposed sy..sy sayang die, tpi sy tkut nk couple..stiap hri die tpon sy, sy pon msg die, tpi sy tkut utk bercouple…dlm pd msa yg sama, sy sbnrnya msih bsedih krn hati sy ni dh sy beri pd org lain, tpi tak bersambut, kmudian, hdirnya die.. sikap die buat sy sayang die, tpi sy xnk couple dgn die sbb sy sbnrnye msih mgharap cinta yg xkesampaian itu…..

  72. azril says

    well…
    penamatnya aku n putri dh slesai..
    lost cntct n dia bhgia dgn inn..
    aku plak sorg2…
    pas putri satu pn hubgan aku dgn sape2 je x jd..
    sumenyer hak org…

  73. putri says

    hmm..cinta mmg indah tpi kadang2 ia nya menyakitkan..
    tul ak?sye mmg syg sgt dgn si dia tpi cm ne sye nk taw yg die pown
    syg kan sye???:-?

    • iana says

      aku cinta kn ie ..kami dah cple dkt stahun da …tp ..sjak akhir-ii nie ..ie dah mcm mlas nux lyn aku ..st0o ary ..ie teman kn aku alek uma ..ie kte ..ie da b0san cple nun aku ..urm ..sdey ..mse t0o ..aku cek f0n ie ..btape sebak nye aty aku ble aku bce mcj ie nun pompan laen pnggl (mama / papa) ..ta tw npea ..tp ayer mte aku tr0z menitis ble ie uad aku cm nie .. :'(

  74. says

    [Comment ID #21315 Will Be Quoted Here]

    yup…
    sy x nafikn..cinta itu indah tp kdg2 menyakitkn..
    ujilah dia…
    skrg ni byk ujian leh bg tok paksa dia tunjukkn syg 2…
    tp 1 jer advice sy pd kekasih awk tu…..
    ucpkn kata2 cinta or syg tu sblm awk g selamanya..
    silap ari bln bila awk dh xde penyesalan tu mmg tak bguna lg..
    sbb dia akn hdp dlm igauan n byg awk..
    sume memori akn ikut n hantui dia tiap mse..

    ni bkn advice tok awk sorg tp pd sume yg bc posted yg sy wat ni..
    ingt..
    if syg seseorg ucpkn kata2 cinta tu sblm dia pergi selamanya..
    pilih utk bkata skrg atau tulis n catat kata2 tu ats pusara dia nt..
    ajal itu pemisah segalanya…

  75. nur_suci says

    azril..
    kita senasib,.
    bagi harapan mcm2..
    last sy ditinggalkan,,?
    apa diorang x berasa bersalah dgn diri sndiri ke
    bila wat orang len sakit ati,dilukai,kecewa
    mnangis disebabkan diorang..
    first mmg x leh tima,,..
    tp sy cuba muhasabah diri..
    kita xleh paksa owang sayang or cinta kat kita ,.
    itu dipanggil pntingkan diri plk,.
    biar diorang yg ego,
    jgn kita yg ego..
    mmg susah sangat2 nk lupakan diorang,,SEKSA!!
    TP ttp TABAHKAN ATI…
    CUBA MENERUSKAN IDUP SEORANG DIRI..:((:(:((:((:((

  76. nur_suci says

    Ada insan lain yg sudi mgantikan ex sy,..
    tp sy ttp xleh tima,,coz sy tlalu sayng kan ex sy,,.
    sy cuba syag insan 2,,
    tp x boleh,.
    sy xnk beri harapan kat insan 2 or wat dia kcewa,.
    nanti dia akan rasa apa yg saya rasa dulu,,
    sy taw camna rasa diri x dihargai,,.
    pintu ati sy skrang btul2 ttutup,.
    kecewa diperlakukan bgitu..
    bayangkan betapa sayangnya kita,korban semuanya,
    masa,perasaan,jiwa raga..
    tp sdikit pun x dihargai,.
    SY DAH X SANGGUP LG DAH MERASAI SEMUA TU..
    BETUL2 DERITA!!
    AWL2 SEMUANYA INDAH,
    SEHIDUP SEMATI,
    XNK BERPISAH..
    LAST2 KOSONG SEMUA..:-|:-w[-(:((:((:((:((

    • Bunga cinta says

      Sabarlah..
      Tu smua dugaan kecil je tuhan nk bg kt hambanya..
      Bg ruang utk diri sendiri dlu wt masa skrg ni…
      Mgkn dlu tika bsme si dia..xd masa utk diri sendiri..
      Penuhkn aktiviti harian ngn aktiviti yg brfaedah..
      Saya juz bg advice dari pengalaman saya sendiri..
      :))

  77. yati says

    there is more to life then just man-love,
    for yang heart broken rilekss laaa the best is yet to come
    maybe kena wujudkan cinta pada Pencipta dulu, baru bleh mintak Pencipta tu bagi laa org yg kita cintai tuu kat kite.kalau baik bagi kamu, dapat la,,

    so focus laa dgn apa mission kite kat dunia nih ok.tlg jangan lemah hanya kerana kasih yg tak kesampaian.our life is more than that.

    take a break, focus in life, and resume watever u have to do. :3

  78. says

    [Comment ID #21727 Will Be Quoted Here]

    ye..
    btul tue..
    mmg pedih jika ditinggalkan..
    xpi lebih pedih lagi b’jalan dgn se2owg yg mncintai owg laen..
    huhuu..
    hrp dri ini trus tabah mghadapi dugaan hidup..
    go!go!caiyok!!!

  79. norhidawati binti norhalis says

    salam…hidup ni xslalu indah…bumi mane yg xditimpa hujan…xsmua bnda yg kita nk kita akn dpt…kdg2 kita terpaksa lepaskn sesuatu untuk mendapatkn ssuatu yg lebih bek..sma juga dlm cinta…percayala,stiap bnda yg berlaku ade hikmahnyer..kalo btul die jodoh kita,insyallah kita akn tetap dpt bersama nyer walaupn payah…kegagalan dlm bercinta mengajar kita supaya menjadi lebih matang dlm hidup kita…ikhlaslah dlm pe jua yg terjadi…sbnarnye sewaktu kita dh ade dlm rahim ibu kita,kita dh membuat perjanjian dgn ALLAH SWT,tntg sape jodoh kita.jdi xpyh riso…cinta itu umpama rama2…smakin kita kejar,smkin ia jauh dri kita…tpi kalo kita tenang,ia akn dtg kpada kita dgn membawa keindahan yg teramat sgt….ok…

  80. SaM says

    ya thtzz true bout ti love all bullshit…izz tht good if no love in tizz world hmmmm anyway good luck in urzz love!!!!

  81. syg says

    salam :d

    syg suka seseorang yang lebih muda dari syg :(
    hanya cinta di dalam hati 8->
    pttkah cinta ini pergi tnpa kata2 :(

  82. pinkky girl says

    salam….dunia cinta penuh fantasi..fantasi mimpi yang entah bila akan berakhir…seandainya ia berakhir..tebina lah sebuah kedukaan hati yang entah bila akan menemui perawatnya…namun kiranya waktu cinta ini adalah waktu untuk kita,,aku menghargaimu..
    walaupun terluka,namun nama mu tetap ku ingati…

  83. sweet says

    nape kiter slalu rse dri kiter ni menyusahkan diri dia dan selalu wat ati dia sakit?
    pdhal kiter rse kiter slalu jge ati dia..
    kiter slalu mengalah ngan dia..
    kiter time je ape yg dia dah wat kat kiter..

  84. sweet says

    ape yg sweet ptut wat?
    sweet cygkan dia sgt2..
    kdang2 ati ni tertanya2 btol ke dia cygkn sweet..
    sweet buntu lah..

  85. cahya says

    saat q pcran ma Mr. J
    serasa dunia mlik b’2
    yg laen numpang… kwkwkwkw………
    Mr. J m’ngisi hti q
    m’njga q & s’llw m’brikan yg t’baik untk q
    dl kmi sling m’lngkapi
    dy m’cintai q dgn tulus
    dan q pun m’cintai dy dgn tulus

  86. says

    seey nyerrr..baby gurlz dngar cite kamu semua…baby gurl nk kenalan ngan kamu semua leh x….nk kongsi masalah cinta…. :-) :!:n agar kawan2 sume dapat beri nasihat kat baby gurlz..baby gurlz harap kawan sume dapat terima kehadiran baby gurlz……wassalam….salam lebaran kepada kengkawan sume…..

  87. azril says

    [Comment ID #21605 Will Be Quoted Here]

    sekali rasa tak di hargai bukan selamanya diri kita tak akn di hargai…
    ingat jodoh pertemuan ajal maut ditangan tuhan…
    yg pergi akn berganti ati yg patah akn sembuh
    tabahkan ati kuatkan iman
    gud luck cz az dh de awek bru skrg..
    putri bhgia dgn insan lain..
    biar la..
    dpt BF yg b’jawatan shift manager sbb tu dia clash dgn az yg bru tamat blaja thn lps.
    tak kisah asalkan dia bhgia n dia x lg kacau idup az

    bina impian biar de kekuatan
    bkn kekuatan fizikal tp kekuatan akal fikiran

  88. says

    hye all…
    aq tataw pe nk tulis..cume luahan hati aku mengenai seseorang….
    tok pengetahuan koraag..aq bru jerh kecewe dgn soang boy…aq kecewa…4 taon aku sulam kasih syg dr kwn smpaila dye jd kapel ak…tp last2 dye plih pompuan lain tok jd suri dhti dye…tp bile dye tw aku wif sumeby..dye akn wt huru hara….smpaila 1 hr ak mengenali soang boy dr ym..1st ak knl dak ni..dye pnah riject ak..
    tplme2 ak ngn dye be fren..dye slalu call ak…msg ak..tmankan ak wktu ak rase sunyi..rse sndri..khdirn dye buat hri2 yng aku lalui sgt bermkne…wlu beberpe hr ak knli dye..hbgn aku dilande badai..saat tu ak fikir ak akan kehilngn cahaya yang baru aku temui..,,’dye diamkan aq 1 hr atss kslhn yang ex bf k wat kat dye.tp aq silp..n dye masih bersama aku hingga skrng…tp ak tkot tok rse kcewa…1 day ak jumpe dye…sebb perasaan syg yang dah mule ade tok dye…dn prasaan rindu yang ada untuk dri dye…tp enth mcmmne aq terpndang S.Y.G.M.E dlm inbox msg dye…ntape kecewenye ht dn prasaan aq ni…aq x mahu mnjd penggangu dlm hdup dye dn pmpuan tuh…knp perasaan ak kat dye mcm nih???aq x mahu disakiti ataw ade yang akan rse saket nty….aq mahu bersme dye didlm susah dn seng hidupnye….aku tak mahu jauh dr drnye….saat ak ingin mengatur lngkah mengundur dri….dye memberi aku 1 harapn tok menyinta….tp aku tkot akan kehilngn dye mcm yng lpas2….haruskh aku terus begini???hati dan perasanku mula menerima drinye…ku takot akan kehilngn ataw perpisahan…
    AYIM…..satu hati dan perasaan inni sikit demi skit telah mnjdi milik ayim….
    tolong jgn hancurkn hati dan perasaan itu…kite same2 taw ade kngn yang x mngkin kite lupekan…tp demi hbgn kite….b akan simpan kngn tu tok jdksn sejarah….

    AYIM……B SYG AYIM IKHLAS DR HATI B….

  89. says

    hr ni aq saket…
    dye dgn krje dye…
    tp dye sempat lry tok belikn q ubt…
    wlowpon wktu tu dye tgh kerje…
    wlowpon hnye sebotol air cap badak…
    aq rs amat dhargai…
    x pernh ada seorng lelki pon yng pernh buat aq mcm nih..
    x pernh.
    hati aku semkin syg pd dye…stiap pg aq akn dpt satu kucupn dr dye..
    wlaw dlm tp0n..
    tuhan…
    telah ku rungkai rase ht aq pd dye…
    ikhlas ku trime siapa pon drinye…
    areyim….
    saye syg awk…..

  90. says

    I always needed time on my own
    I never thought I’d need you there when I cry
    And the days feel like years when I’m alone
    And the bed where you lie is made up on your side

    When you walk away I count the steps that you take
    Do you see how much I need you right now

    When you’re gone
    The pieces of my heart are missing you
    When you’re gone
    The face I came to know is missing too
    When you’re gone
    The words I need to hear to always get me through the day
    and make it okay
    I miss you

    I’ve never felt this way before
    Everything that I do reminds me of you
    And the clothes you left, they lie on the floor
    And they smell just like you, I love the things that you do

    When you walk away I count the steps that you take
    Do you see how much I need you right now

    We were made for each other
    Out here forever
    I know we were, yeah
    All I ever wanted was for you to know
    Everything I’d do, I’d give my heart and soul
    I can hardly breathe I need to feel you here with me, yeah

  91. natsha says

    i pn nk ceta plak psl i ngn ex-bf i..i tau klo cnta itu xshrsnya slg mmlki..i mngku bhwa i mmg cnta kt dea dlu p ht sy skrg kt owg len sy xtau knpa bgtu skr bt dea lpakn i???Smpai dea ugut i mcm2..i tkt sgt i prnh ckp ngn dea klo cnta itu xshrsnya slg mmlki..p dea ttp dgn kptsn dea itu..smpai dea ugut nk bg tau fmly i..cane i nk sma ngn dea klo i xknl dea cpa???itu pn km knl kt tpon je..mlm td pas dea ugut i,i bg tau kt bf i..bf i ckp xmngkn dea brni bt cm 2 kt sy dn bf sy srh sy jgn panik dn tkt…p knpa sy msh tkt sgt???

  92. TeKa TeKi says

    camne ek lau kiter suke dye tpi dye tau tpi dye wat2 x tau.????kiter nak trus minat at dye ke x????tapi dye macam nak balas cinta tu…tpi kadang2 jerw dye nak balas tapi kadang2 macam x jerw….geram arg…korang pikir caner???

  93. says

    duh enak ya yg msh punya cwok sdngkn aq cwok ku smuanya pndusta, cwok ku tega bgt nyskiti aq, pdhl aq msh syng bgt sm dia, tpi biarlh mngkn ini sdh tkdir allah, ya allah prtmuknlh aq dgn se2orang yg tpat yg syang n cnta sama aq smpai ajal memisahkn, n bs trima aq apa adanya n jg syang sm kluargaku, bgitu sblikny aq syang n cnta dia smpai ajal memisahkn, n jg aq n kluarga syng sm kluargany n bs trima dia n kluargany apa adanya, amin…. amin…. ya robbal allamin. :D :cry: :D :D :cry: :cry:

  94. ayu says

    abg ayu akan tgu abg smpai2 bla2..smlm last kita jmpa..npa cpat sngt abg blik kL..tgl ayu kt kg..kalo abg x bahagia gn ayu..ckap ayu sngup lepas kn abg demi kebahagian abg..coz ayu nk sngt tgk owg yg ayu syg bahagia..raya ni abg blik kn..kalo abg dpt baca ati ayu skrng kn bek..pcaya lah ayu ter lalu sygkn abg..abg..ayu akan tgu abg..ayu taw abg terlalu sygkn ayu kn..abg andai abg bkn jodoh ayu2 akan sentiasa doakan kebahagian abg..ayu janji wlau apa pn terjadi ayu akan ttap pegang janji ayu..menyintai abg smpai bila2..wt abg jaga dri bek2 ditempat owg..ayu akan sentiasa tgu abg…

  95. my love says

    cinta xsemesti nya memiliki, yg penting org yg kita syg itu bahagia, kita harus menerima cinta dri org yg benar2 memerlukan cinta kita, bkn sbb hanya kita yg mencintai dye,.sbb dgn cara itu kita akan rasa lebih d hargai, dri rasa tidak d perlukan.cinta mmg sakit, hanya org yg benar2 bersedia dn berani sahaja mampu menenpuhinya..dulu mmg sy bercinta 7 thn dgn org yg sy rasa amat sy cintai, tp ia tlh berlalu pergi meninggal kn kenangan kami setelah brtemu insan lain,tp skrg sy amat bahagia sbb brtemu dgn insan yg amat2 mencintai sy lebih dari diri nya….

  96. my love says

    cintai lah dgn org yg kita rasa benar2 memerlukan mereka disaat kita susah,sbb dgn cara itu kita akn rasa sempurna.

  97. teha_ejat97 says

    bertemu dngn mu adlah tkdir,
    mnjadi tmAN mu adlh plihan ku,
    tp jtoh cinta dngn mu itu d`luar kmampuan ku,
    ktew yg pling simple adlh I
    ktew yg pling indah adlh LOVE
    dan owgx yg t’syunk adlah YOU
    THAT WHY I LOVE YOU….

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *