13 Tanda Anda Telah Jatuh Cinta

Jika anda ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta dengan seseorang, anda boleh mengetahui melalui perkara berikut:

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.

9. Dia sentiasa di fikiran anda.

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.

Tips Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Eisya Insyirah.

Pendapat Mr Teddy:

1 – Sudah tentu. Sudah mesti kita akan cuba mengawal kemarahan jika berlaku sebarang masalah dalam perhubungan.

2 – Hehehe… Segan la nak cakap. Tapi memang betul pun… Selalu jugak rindu pada Mrs Teddy. :-)

3 – Kadang-kadang kot saya jalan perlahan dengan Mrs Teddy. Selalunya saya jalan laju sebab masa itu penting. So mesti ikut timing yang dah dirancangkan.

4 – Ye ke tersipu-sipu malu? Saya biasa je…

5 – Kadang-kadang ada juga berdegup pantas. Tetapi setakat ni masih normal lagi.

6 – Itu sudah pasti. Macam orang gila kan? Hehehe… :oops:

7 – Betul juga. Tetapi ada kalanya saya pandang gadis lain. Gatai no…

8 – Benar… Tetapi lagu balada tu macam mana ya?

9 – Aah. Selalu teringat pada Mrs Teddy saya.

10 – Erks! Yang ni tak dapat dipastikan. Macam mana terhidu baunya ya? :x

11 – Hehehe… Kadang-kala ketika keseorangan di dalam kereta teringat pada dia dan tersenyum sorang-sorang bila imbas memori bersama dengan Mrs Teddy.

12 – Itu pasal orang cakap, cinta itu buta. Sanggup buat apa sahaja demi orang yang kita sayang.

13 – Aah. Teringat pada Mrs Teddy. Terus call dia…

Apa pula pendapat anda? Adakah anda turut jatuh cinta dari 13 tanda yang dikongsikan oleh saudari Eisya Insyirah ini?

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. lizalieyhin says

    aq nan dy bgitu bhgia skali..blew aq couple jew nan seseowg 2 msti adew owg yg dngki nan aq..cth:dy kte at pkwe aq yg aq nie rmai laky,aq nie pndai layn laky..tp 2 sme aq x pnah buat pown…aq nk bkti kn yg aq btol2 stie nan dy..tp aq hrap yg aq kekal nan dy hngga akhir hyat..aminnnnnn….

  2. aishah says

    sy syg dia sgt2..tpi dia sllu cemburu dgn sy…sy bkn nk skit kan hti dia..cma sy ingin berkawan dgn org lain…tpi sejahat-jahat sy..sy ada la ska kan dia n syg dia…hehe..sy pening kpla sbb ada 2 laki yg ska kan sy n sy ska kan dia…x thu nk pilih yg mna..pening2…hehe…bia allah sja yg menentu kan jodoh sy…hehe

  3. Teratai says

    Jatuh cinta pun tak guna kalau takat tepuk sebelah tangan..biar jelah Mr. Ngok Ngek Kepala Kemik tu dengan hidup dia..Kalau sampai kita terpaksa mengejar dia demi cinta, maknanya cintanya bukan ditakdirkan untuk kita..

  4. tiera_96 says

    erm..8/13 tande2 yg sye alami….x tau sama ade btol ke sye jatuh cinte at die..
    masalahnye sye x knal rapat ngan die..die sbenarnye abg angkat sye..
    mule2 mmg kite org ok….tapi lately nie kite org cm da x mesra… :cry:
    kalo chat pon die x tegor sye lg…sye pon x tau sama ade sye nie msih ade dlm idop die..
    sedey jgak bile msj sye die x blaz :( .sye syg die..tp x sure kalo sye mmg da jatuh cinte kt die…
    somebody plez help me…ape patot sye wat….?lupekn die or lupe an prasaan sye kt die..?

  5. NORMAHIRA BINTI RAMLI says

    macam mn plk ek klu kita x cinta kan die tp kita kesian kt seseorg 2 je……perlu ke kita paksa diri untuk terima die walaupn hati kita x ikhlas cinta kan die?bermacam2 pergorbanan die dh lakukan tapi hati tetap x bleh nak cinta kan die dan memang tidak wujud orang ke tiga pun.

  6. Justfaiza l0ve says

    Kdang2 aq trasa sperti gadis yg amat b0d0h krana mncintai dia yg tentunya bkn untkku…aq h0d0h dan tidak istimewa…bkn seperti dia yg tampan dan sngat istimewa…knapalah CINTA-ku terhadap DIA ini hadir dlam hidupku ….bratnya menanggung rasa CINTA ini….;-(

  7. says

    saya sayang sangat kat dia..bgi saya dia lh sgala2nya tpi saya heran prsaan cmburu tiba2 mncul dalm perasaan ne…yg mmbuatkan saya fkir bkan2 mngnai drinya….
    hummmmmm WHY..????

  8. nurul shahirah says

    sekarang ni,,kami lama dh tak brhbung, sya tkut hubungan kami begitu sahaja,, tiada penhujungnya,,,..doakan kami,, agar kami dapat brhbung seperti dahulu… AMINNNNNN,……{Hamsha, gabungan nama kami}.. i akan selalu tngu you, jgn tngalkn i okey..

  9. na says

    hurm……no comment……mmg ada laaa kot………………tp sy ni susah skit psal bnda ni……haih….kesian c dia………..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *