13 Tanda Anda Telah Jatuh Cinta

Jika anda ingin tahu sama ada anda telah jatuh cinta dengan seseorang, anda boleh mengetahui melalui perkara berikut:

1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.

2. Anda akan sentiasa merindui dia.

3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.

4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.

5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.

6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.

7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.

8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.

9. Dia sentiasa di fikiran anda.

10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.

11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.

12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.

13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.

Tips Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Eisya Insyirah.

Pendapat Mr Teddy:

1 – Sudah tentu. Sudah mesti kita akan cuba mengawal kemarahan jika berlaku sebarang masalah dalam perhubungan.

2 – Hehehe… Segan la nak cakap. Tapi memang betul pun… Selalu jugak rindu pada Mrs Teddy. :-)

3 – Kadang-kadang kot saya jalan perlahan dengan Mrs Teddy. Selalunya saya jalan laju sebab masa itu penting. So mesti ikut timing yang dah dirancangkan.

4 – Ye ke tersipu-sipu malu? Saya biasa je…

5 – Kadang-kadang ada juga berdegup pantas. Tetapi setakat ni masih normal lagi.

6 – Itu sudah pasti. Macam orang gila kan? Hehehe… :oops:

7 – Betul juga. Tetapi ada kalanya saya pandang gadis lain. Gatai no…

8 – Benar… Tetapi lagu balada tu macam mana ya?

9 – Aah. Selalu teringat pada Mrs Teddy saya.

10 – Erks! Yang ni tak dapat dipastikan. Macam mana terhidu baunya ya? :x

11 – Hehehe… Kadang-kala ketika keseorangan di dalam kereta teringat pada dia dan tersenyum sorang-sorang bila imbas memori bersama dengan Mrs Teddy.

12 – Itu pasal orang cakap, cinta itu buta. Sanggup buat apa sahaja demi orang yang kita sayang.

13 – Aah. Teringat pada Mrs Teddy. Terus call dia…

Apa pula pendapat anda? Adakah anda turut jatuh cinta dari 13 tanda yang dikongsikan oleh saudari Eisya Insyirah ini?

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. tumittinggi says

    A’ah bt0l la.ak pn rasa cm dh jt0h cinta.
    Tp ak xtao yg dia 2 cinta kat ak atau x.
    Tp ble ak sembng ngan lelaki laen,ak bleh tngk rsa cmburu dia walopn dia xtunjuk sngt.

  2. tumittinggi says

    Ak slalu je ingt kat dia..rindunya kat dia.arap2 ada la jd0h ak dgn dia.
    Dia la lelaki yg pling sempurna kat mata ak.

  3. asha says

    :D hahaha…
    mmg betul la, sy rasa da jatuh cinta kat dia…
    tapi malu mau ckp.
    biarla Mr Chubby yang bagi tau dlu..
    :XO:

  4. miss innocence says

    a’ah..! :-)
    betul!!! :D
    saya juga merasai seperti mana pertama kali saya jatuh cinta pada si dia..
    :XO: :XO:

  5. jaja says

    oooo tmbah lagi satu….anda start melupekan kwan2 anda yang lain… adekah ni slah satu tanda org jatuh cinte?? kalo smpai lupekan kwan…so buhsan… :o

  6. bubly says

    :XO: org rase its the same thing happen kat org bile org dah mule suke kat die…hehehe
    xtau nape…even jalan kat campus org laen pakai peerfume camtu..kite terase die ade kat sblh kite…
    hehehe..aiyaa….

  7. fadz says

    hurmm..
    ble bace ni trus igt kt die..
    rindu btul kt die..
    hope we will be together again..
    n fallin love again..
    :-)

  8. artlover says

    heh..a’ah laaa…bile kat depan dier terus jdi mcm tak tau nak ckp ape…tiba2 jadik mlu sgt2..hehe..ngan org lain tak pulak mcm tu..mmg betullah agaknye aku cintakan dier..moga2 jodoh kami berpanjangan walaupun dier tak janji ape2 dan tak pernah bg harapan ape2..tp yg aku tau kami msing2 menyimpn perasaan dan sedikit harapn,,hehe.. :XO: :D

  9. dde9387 says

    1. Mmg pn..even mrh sgt2..time tu jer..than esk bangun pg leh lupakan sume kesalahan die..huhu..sedeynye..
    2. Rindu…sentiase merindui dia…
    3. Yap..perlahan sgt..tp selalunya..suka jalan kat belakang die..coz rase lebih selamat..dan suke tgk cara dia berjalan..
    4. Btol..setiap kali die tegur..atau ape pun dia cakapkan..senyuman aje jawapannya..
    5. Dulu biase r..skrg tak lagi…sbb dia bukan milik sy lagi..kalo dulu..jantung berdegup pantas sbb takut dia dirampas atau jadi milik org…
    6. Yap..tepat sekali…suara dia manje…even segagah mana pn dia sbg seorang lelaki…tp dia ibarat kanak-kanak kecil yang inginkan belaian dan kasih sayang…
    7. Yap…kalo kuar date ngan dia..juz rasenya…kat kawasan tu hanya ada sy dan dia..so sweet…
    8. Yap..yg slow-slow..dan lirik-liriknya berkaitan cinta…disamping lagu tu..kita akan senyum sorg-sorg..hehehe…
    9. Sentiasa….Pakcik Gemuk..
    10. Yap..even selisih ngan org lain pn..tp kalo die pakai perfume yg sama..rasa mcm dia ada di samping kita..dan selalu merindui bau dia…
    11. Yap…teringat sifat manja die…sweet sgt..
    12. Kalo yang termampu..at least bantuan tu bole ringankan beban dia…
    13. Yap..En.Mohd Zhaf…

  10. says

    namanya time travel, biasanya kenangan2 terindah dgn pasanganmu adalah kenangan2 yg tercipta sejak pertama ketemu

    maka cba kmu ingat2 kembali, seperti dimana kmu ciuman pertama denganya? trus makan dimana pertama kalinya? nonton di mana yg pertama kalinya? nahhh cba kmu ingat2 trus suatu saat pas kmu ngedate ma dia, kmu ajak dia jalan2 ke temoat2 pertama kali kmu makan/nonton/ciuman… jadikan seperti tour dimasa lalumu denganya biar makin lengket.. dan tentu saja selama tour itu dianjurkan membawakan dia sekuntum bunga mawar putih tanda dari dulu ampe skr kamu masih menyayanginya dengan tulus dan suci

    :D :up:

  11. John says

    [Comment ID #23284 Will Be Quoted Here]
    aku pon rs mcm tu gk…hrp2 kitorg akn brcinta lg…tp mslhnya dia ckp yg prasaan dia dh tk sm mcm dl…kalo de jodoh tk kemana…kalau tkde kt brserah je ar…maybe dia bkn yg tbaik tok kita… :cry: :cry: :cry:

  12. John says

    [Comment ID #23289 Will Be Quoted Here]
    jgn trlalu mgharap sngt…takut nnti trgolek lak…hehehe…jst bnyk2kn brdoa…kalu dia mmg jodoh ko…jst tggu je dgn sbr…bila kt bsedia nk bcinta kita jg kna bsedia tok putus cinta…so tkdelar jd cm aku…very2 d sakit…hehehehe… :up: :up:

  13. PINK_aPPLe says

    mmg betul la smua tu:D
    windu dierrr…
    sayang dierr…
    i luv u MR.M <3 :XO:
    walupun jauh…
    u always in my heart MR.M
    yg paling pnting kprcayaan, kjujuran n keikhlasan :-)

  14. jaja says

    [Comment ID #23317 Will Be Quoted Here]

    btul…mmg btul… bila kite jujur, ikhlas, stia n percye kat org len insyaallah org pn akan stia, ikhlas, jujur, setia n percye pde kite.. tp bilamana kite xdpt smua tu maksudnye org len xstia, jujur, ikhlas or percye kat kite, jgn la kite blas dendam pde org len plak…

    bile sye trime smua tu, sye anggap tu smua dugaan saye n mengajar saye knal manusia… wlaupn saye akan down tp sye amik mse utk naik semula… semoge saye temui cinta saya

  15. fadz says

    [Comment ID #23315 Will Be Quoted Here]

    hehe..berserah xpe..tp at least kte tnjuk kt die how much we loves them..maybe ade rezeki klu kte ikhlas..sape tau kn..
    :wink:

  16. mrs.BLueBiRu says

    !~em….dya x prna buat aq marah..sntiasa menyenangkn..
    !~rndu???urm…of coz rndu..ehe~
    !~kdg2 bila nmpk dya,kwn2 pn aq da x nmpk…huhu..
    !~aq bahagia kerana dpt memiliki sekeping hati…yang sangat luhur..
    !~doakan kami ye…hehe^_~

  17. fadz says

    [Comment ID #23340 Will Be Quoted Here]

    haha..xde kot..tetibe kna reject tu la tanda ptus cinta..hahaha :D

  18. John says

    [Comment ID #23342 Will Be Quoted Here]

    mne ar tau…sblm nk dreject tu msti de tnda2 gk…hehehe… :P :P :P

  19. says

    Cinta itu indah apabila kita tahu kita bercinta tapi kalau kita tidak? macamana yek?

    Memang bila kita bercinta semuanya nampak indah tapi bila dah bersama mengapa kita saling membenci?

    Bila bertemu pasti bertengkar, tapi bila tiada kita menrinduinya!

    Bila bersama masa bagai terhenti, bila berjauhan masa begitu menyeksa.

    Bila teringat akan dia kita gelak sendirian.

    Bila handphone berbunyi kita nantikan suaranya serta telatahnya.

    Bila bercinta kita lupa segalanya.

  20. fadz says

    [Comment ID #23356 Will Be Quoted Here]

    btul tu..
    ble ptus,sume jd igt blk..
    klu mase leh pusing blik kn bess..
    :cry:

  21. ank mama says

    ntah bila la bru muncul insan yg akan myakin kan aku bhw cinta itu ada??…kata Ali kpd Abu..
    salam knal ya…
    bru jmpa blog ni…

  22. misxzaza says

    :o

    aper laa..
    aku tgk kt my space 13 tanda fallin’ in love ney dah bkarat daah..
    ko copy n translate jer..
    hohoho… :P

  23. jaja says

    [Comment ID #23385 Will Be Quoted Here]

    ape la… bialah pown dh lme ke ape ke… ko nak bace2 la…xnk bace sudahlah… :D

  24. jaja says

    [Comment ID #23385 Will Be Quoted Here]

    ape la… bialah pown dh lme ke ape ke… ko nak bace2 la…xnk bace sudahlah… :|

  25. mat bunga says

    JATUH CINTA….

    aku mmg tgh gle angau kat sorg awek ni..
    nk makan, igt dia…
    nk tdo, ingt dia…
    nk mandi, igt jgk…

    tp aku xtau dia pun sme cm aku jgk ke..
    hrp2 dia pun rse cam aku rse jgk..

    tp yg jd mslhnye, ada mmber dia yang suka kt aku..
    aku lyn jgk mmber dia..
    mmber dia tau yg aku minat kat dia, tp dia still nk kwn ngn aku jgk..
    aku xksh sgt sume 2..

    tp yang psti, aku ni memang jenis yang pantang tgk pmpuan…
    sume aku nak… :-)

  26. anak mama says

    [Comment ID #23404 Will Be Quoted Here]

    2 xlh 2..
    kna ingt gak prasaan org ni…
    tp kalo jodoh x lari mana pun..haha

  27. zaty says

    2 dulu lah aq pakwe aq ada pompuan len tp skunk x.ktorg ttp mcm dulu,masih couple.tp pada masa yg sama aq mint kat sorang bdk ni.mcm mana aq nk selesaikannya.tlglah ye.aq syg kat pakwe aq tp aq lak mint kat bdk len…

  28. jaja says

    [Comment ID #23411 Will Be Quoted Here]

    knape kne tumbuk pmpuan…sblm tmbuk pmpuan tu baik tumbuk laki tu dlu :down:

  29. gadis says

    aku pon xnak jatuh cinta pada pakwe org..
    tapi aku juga ade prasaan untuk disygi dan tok myintai se2org..
    kami suke same suke

  30. says

    wadoh…
    q jd smakin kngen ne ama dy….
    smenjak jdyan qmi tag pernah sma s x jumpa…
    asal mw jmpa, pzti ada……z halangan nya……

    q kangen ma dy…

    luph u bg rie..

  31. anggun atie.. says

    dulu aku cple 2skali gus…..time da break sorang..sorang lagi masok jadi lah cple due lagi…now thats secret its over..aku dah kantoi..n until now aku xdek boifren gik..u see, kaedue-duenye skali da tgglkan aku seorag n sepi..dorg kwece gn aku.. :!: pengajarannye kat cni aku nk ckp jgn lah tpu dlm percintaan..be setia n jujur…TENGOK AKU DA DPT BLSAN NYE..gmai lki da tkot nak jd cple aku..diowg pikir aku still lum berubah…BONGOKK

  32. tiger_gmc says

    :XO: kalu tgh angau 2 kre cinte ek..
    camne kalu aq fall in love with miz sharkey…
    ssh la nk jmper dier….tkut nk luahkn prassan…hmm… :?: :?:

  33. mengkudu says

    gindu la kt balak hauq time nie..
    gse cm da lme xjmpe dier…
    urmmmm…hope ubunngn haqu kekal gn dier…hu3..
    luv u syg…muahh3

  34. says

    :D :D aaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhhhh……
    indu nyer r kat die…
    x sbr nk jmpe die…
    slalu teingat kn die….
    hihihihihi….
    :XO: :XO: :XO:

  35. BEE says

    Anda akan sentiasa merindui dia.

    YANG NI BEE PALING TERKENA..EHIK… :D :XO: BEE SELALU RINDU KAT LOVE… :XO:

  36. gadis says

    sedih nyer bercinter dgan pakwe orang…
    jeles biler ngok dieowg berdue,terpakse pendam jer…

    aku nak ckp ngn die aku nak ubgan nie benti
    sbb aku da x larat g da nak tanggung nie sume..

    aku tau klu aku ckp mcm 2 mesti die
    akan x cnter pa kekaseh die sepenuh nyer
    sbb pkirkan aku..

    aku xtau nak wat cam ner g sekrg..
    aku tau aku silap sbb mule kan nyer..

  37. says

    apa ertinya sebuah cinta
    klu d hati ini
    dirimu sudah tidak bertahta
    insan lain bermain d mata
    sedangkan janji ku mgikat setia
    menghalang ku dari terus berdusta
    apakah yang harus ku lakukan
    untuk mengembalikan
    segala kesetiaan ku terhadapmu….SAYANG

  38. gadis sedih says

    aku ade suka kan seseorang nie….. die kire famous ahhhh kat sekolah ….. tapi…… syg nya lelaki yang aku suka 2 meminati kawan baek aku sendiri n aku x kisah asalkan yang die suke 2 kawan aku , aku x kesah…… just PENDAMKAN jerrrr …… you know I LOVE YOU…. BUT UNTIL WHEN AKU MESTI PENDAM TAPI.. hidup mesti enjoy barulah SYOK

  39. saysha says

    ketika aku membaca ini…..
    aku langsung ingat sama si bawel…..
    Lupt you too bawel…..

    ini adalah jawaban yank dia nanti dari Q…..

  40. uniera says

    tp hlangan bnyk , kteorang msing2 xnk mengalah , wlau bntg kmi dh sme tp pham2 la , aries ni kn slalu hotttttttt

  41. says

    sy keliru la yg mna 1 cinta dan yg mna 1 syg….
    sy dh da pakwe tp pada msa yg sma sy rsa ska pada org lain…
    sdgkn sy blom prnah jmpa insan yg sy trima sbg psangan sy
    tp sy dh jmpa dgn org yg bru sy knali…. kdua duanya baik..
    dan sy rsa syg pda kdua duanya
    mcmna ne… klirukan
    yg kt sna mnanti
    yg d sni mnunggu
    kelirukan….aduh mcm na la. prlukah sy jga hti kduanya
    ataupun putuskan keduanya
    atau tunggu smpai sy pasti yg mna 1 yg sy cinta dan yg mna 1 sy syg… oh plez la… pning taw pkir lma2..

  42. says

    :XO: aku mencari cinta sejati aku …dulu aku tak suke pon nk bercinta sampai r sekarang,,,tapi cmner pown aku ramai gak kwn tak kira ar lelaki or popuan taw..tpi apa yg aku heran aku sekrg rindu ar rindu kt kwn-2 aku taw..

  43. says

    nie aku nak wt luhaan rasa ar ……aku sebenarnyer nak tahu gak cmner bercinta nie…tp bg aku la kn sebenarnyer cinta indah biar pon aku sendiri tak tahu bercinta kan ,,bg aku cinta nie adalah sejati dan murni jd aku hrp sesiapa yg tengah ber5cinta tu jagalah cinta die elok-2 okeyy////

  44. MZF~$~ says

    [Comment ID #23411 Will Be Quoted Here]

    hoho jgn la slhkn pompuan to… frst slhkn lk tu dlu apsal gatai sgt nk d pompuan laen>> da keje kn laki uh baru kasi pnumbuk sama pompuan tu pon g layn lk yg da d awek pehal?? isk3 :twisted:

  45. khanz says

    angin tlg cari kan cinta sejati ku,ingin sekali ku thu dimana dia berada,ku ingin dia tahu wahai angin bahawa aku amat menyayangi diriNYA…kau thu thu kenapa??
    kerna diriku begitu berharga

  46. umie says

    erm,klaka ble bace… bkn pe, kdg2 org yg kte suke 2 cm bt kte cnfius…dye ni ske or x kt kte..hehe :-) Last2, wt haluan sbdri la…xley brangan je..u idop u,i idop i. :halo: Ups…jgn mrh tw…

  47. ewa says

    uhuhuh ape yg tuue sume btll :mrgreen: ..ble gado :vangry: sok pg da ok…. walaupon ayat die simple :oops: tapi cukop wat kita senyum n ulang2 balik tgk kalo de simpan la…huhuhu bau die…kalo leh baju die x nk basuh sbb takut ilang bau :x ..tapi kalo slalu plok lekat bau kita…kalo simpan almari bau lain plak..huhuh kalo dpt die kat sblh senang…hhehhe kalo la…ermm kalo leh tiap mase nk berdue je…huhuhu x yah g jauh…dok dpn umah pon cukop… dok 1 taman tapi nampak bayang pon x pe…nampak atap umah pon jadi…heheh tapi kalo kawin lg best…hahhahah nk kawin ngan die… en nazrin rahman.. :evil: :XO: :XO: ::-*: :-)

  48. luvgurlz says

    salam..
    memg indah yer sgt bercinta nie..:XO:
    hri2 rindu die.. rindu suara die, rindu senyuman die.. miss everything about him la…:XO:
    klu blh hri2 nk jupe die.. tp keadaan plak yg x mengizinkn..hu33..
    tp kna sabar..
    n i hope die lah jdoh sy.. insyaALLAH.. amin..
    bla kuar ngan die rasa selamat jer.. suke la bau die.. hehe.
    msti u all pon same kn????

  49. says

    assalamualakum. bgi ak dye sorg je yg membt ak jth cnta dgn dye.ak syg dye n ak cnta dye.dye x tau yg ak ske kt dye tp bla dlm kls ak rpt sngt ngn dye.

  50. says

    ak prnh brcnta msa tgktn 3 tp x smpai smggu dah pts, sbb dye mengjengkelkan.skrg ak dh jth cnte dgn org len,gue bnr2 jth cnta sme dye.

  51. tomato says

    ~emm…nk mrh syg slalu x jd..coz syg slalu tnjuk lubng hdung syg bl org wt mka msm+bucuk…huhu…mjurla syg ade hdung yg mancung!haha..
    ~bl org rdu syg , org slalu renew kn status msg kt YM..syg prasan x?
    ~org memg jnis x ska jln slow…tp ngn syg , kna jln slow…klu x , syg kna tggl kt blakg..huhu
    ~yg ni memg prg x thn…kna cover trsipu2 mlu cm kerng bucuk!plik btul…xtau nape syum sorg2 klu date ngn syg…
    ~biase je kot syg…huhu
    ~hehe…yekot…coz org memg slalu syum2 klu syg cl…but not bl org ngh pns ngh syg!tau??
    ~emmm…xtau…kdg2 kot…huhu
    ~xla!org x jiwg tau syg!
    ~of course ler…dh nmenye fall in luv..
    ~hihi…org memg dh hfl bau syg cmne…huhu
    ~do everythin’??no..no…agk2 ar…yg x elok jgn wt!
    ~aah…bru je pas cl syg coz lom blk ofis!workaholic btul!

    m i rite mr hazwan?? :lol:

  52. ayA says

    gadis

    sedih nyer bercinter dgan pakwe orang…
    jeles biler ngok dieowg berdue,terpakse pendam jer…

    aku nak ckp ngn die aku nak ubgan nie benti
    sbb aku da x larat g da nak tanggung nie sume..

    aku tau klu aku ckp mcm 2 mesti die
    akan x cnter pa kekaseh die sepenuh nyer
    sbb pkirkan aku..

    aku xtau nak wat cam ner g sekrg..
    aku tau aku silap sbb mule kan nyer

    :idea: Sabar ek , bebanyak sabar . saya tau pedihnyer .
    semoga bahagia selalu .

  53. pinkputih says

    kesemua 13 perkara tuh ada..mmg ku telah jatuh cinta :XO: …heheh..paling suka bau dia..tak tau naperr..rasa cam bahagia sesangat bila terbau dia :roll: ..sib bau badan dia tak bucuk..huhu..

  54. Melizsa says

    Hurrmmm…kalau mcm nie…sah2 aku nie suka dia sesangat nih:!: …Tiap minit ku teringat kan dia…kalau ckap dngan dia pun aku malu2..Rindu dia stiap saat…smua yg ku lihat hnya dia..(betol nie)..hanya dapat pke pasal dia jer….kalau dia tak blas2 mesej saya…rasa mcm nak bnuh je hp sya tu… :mrgreen:
    Adooh…aku rasa mcm smua di atas yang tertulis tu smua terjadi pada aku…time bca itu pun aku teringat kan dia…trsenyum2..haaaa…
    Aku tak nak jatuh cinta dengan dia la…. :cry:
    Hal nie mcm nie snanya…Laki nie dah mempermainkan adq saya then sya pun blas dndam dgn cra brkenalan dan mnjadi awek dia…Kmi cdang nak mempminkan dia balik..tp…walupun aku tak mau teringatkan dia,,,tetap juga dia mncul di mana2.
    Gi mana nie????

  55. tika chwan says

    errr,… :!:
    cm betoi je!!!! :x
    peh….huhuhu….tp kn… :roll:
    aku rase aku jth cinta pde org yg salah… :mrgreen:
    um…. that guy is one of my best fren… :(
    he’s cute, charming…nice,,,,ta tinggal solat… perfek ah.. 8)
    tp kan….aku penink la…dia nampk cm minat kt aku gk… :lol:
    tp…membe baek aku suke kat that guy!!!! :cry:
    my my best fren 2…da warning kt aku supaye jgn kapel ngan that guy….cuz we’re best fren…dia xnk antare ktowg ber3 jd janggal…
    kowang…help me….what should i do???? i think tah i fall 4 that guy :XO: …tp terhalang cuz my bestfwen…please…some advice…

  56. tika chwan says

    aku suke bau badan that gut….bau manis!!! :XO:
    hehehe….lau aku dekat2 ngn dia…peh…seram sejuk aku…huhuhu… :halo:
    tp kdang2 aku cm xtrkawal ble dpn dia….pdhal ktog ni bestfren!! slalu jmpe…hahaha :P

  57. mya says

    1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
    x pnah marah, cuma kecil hati sbb dia x ingat benda yg sy da pnah ckp

    2. Anda akan sentiasa merindui dia.
    urmm… klu teringat x semestinya rindu kan..

    3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.
    ooppss… x pnah jln dgn dia

    4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
    x pnah jumpa pun

    5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.
    xde plak…

    6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
    suara pun x pnah dgar

    7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
    xpnah jumpa, camna nak lihat

    8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
    ok

    9. Dia sentiasa di fikiran anda.
    sometimes

    10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.
    mustahil

    11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
    kdg2

    12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
    NOO.. x sumer..

    13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.
    yup

  58. ayie says

    Rindu
    adakalanya mendatangkan kebahagian
    adakalanya membawa derita tidak ramai yang
    yang gembira bila merindu
    lagi sedih bila yang di rindu buat taktahu

    selamanya merindu
    memang senag di ucap
    memang lancar meluncur dari mulut
    tapi susah untuk membuktikan
    dan memang susah untuk di percaya

    hati
    tak semuanya sama
    taksemuanya setia
    taksemuanya merana
    dan tak semuanya bahagia

    aku
    bukan perindu
    aku juga tak terlepas
    dari merindu
    tapi tak semua yang kurindu
    merindui ku
    kerana aku bukan perindu setia……………

    :? :? :? :P

  59. cher_luv91 says

    :( sya sentiasa teringatkan dia n rasa teringin berjumpa dgn dia dan jga berborak-borak dan dia..tp itu saja..kmi ni cousin dekat dan fmily sya selalu m’gingatkan sya bhwa kami cousin dan tdk bleh bersama..itu yg buat sya sakit hati apabila kmi trjumpa je sya kna mgelak utk brsemuka dgn dia..

  60. rayz says

    :!: nak kta cinta..rasanya tak kot..
    tp sy syg dan rindukan dia..
    rasa syg dan rindu sebagai “teman tapi mesra”..
    ntah le.. huhuu..

  61. says

    aku harap hbungan aq ngan pakwe aq ke jinjang pelamin..mang owg kata kecik2 cinta monyet tapi aq qsa aq dah jmpa cinta sjati aq..aq haraap dye x main2 kan aq..

  62. helmy_hardyz says

    haahla..ape yg ko ckpkn tu sume btol…
    aku xpnh marah lame2 kt die..coz kalo aku marah die,die plak ngajok..
    aku plak yg jadi serba salah..pening aku dbuatnye :?

    byk perkara aku terigt tntg die..kalo jalan2 kt shoping mall tu..
    nmpk brand vincci ke..LV ke..barang2 mekap je msti automatik terigt kt die.. :XO:

    walaupon kadang2 die wt aku risau,sakit ati,bengang,
    aku tetap syg gile2 kt die..luv u fazeera!!! :o

  63. says

    :XO: bner tuh klo orang jatuh cinta……….
    ak ngerasain itu ko……..makasih buat tips cintanya
    akhirnya ak bsa ngerasain cinta yang indah

  64. KRISDA says

    :D :D sure i dah jtuh hati kat dia, tp bila i tnya apa perasaan dia kat i dia juz ckp bia la tuhan yg tentukan……. lau kta ada jdoh maka adalah…… jd pada i dia mang xpena suka pada i, juz i je yg suke kat dia… :cry: :cry:

  65. Eppy says

    emmm….tp camne lak lau kiter fallin luv wif kawan baek sndri??
    ptut x kiter bg taw dia??dh hmpir 3tun t’pndam lam ati…lau bg taw tkut cinta x b’bls…p’shbatan t’ptus…kiter dah cba jauhkn diri dri dia coz nk buang jauh2 prsaan nih..tp dia lak dtg cri kiter..dia kte rse cam kiter nih dah lpakn dia coz x contact dia..TULUN!!DAH X T’TAHAN GELORA KAT ATI NIH.. :cry: :!:

  66. aten says

    x brani ssh la wan… gurl ni pemalu.
    smtime dia da tau da boy 2 ske kt dia..
    sje je dia wat2 x tau.. huhuhu :?

  67. aten says

    hati hampa… kalo minat je xpe kot….
    g pn dia da de bf. tp msh ade pluang kot.. :!:
    len la alo da ade hsband. hehe

  68. ahmad amrullah bin jusoh says

    hati
    setiap saat memanggil namanya
    tertulis pada nokhtah alam kita bertemu
    kenangan perkenalan terukir senyuman cinta
    perasaan menyebut namamu
    fikiran teringat akan dirimu
    salju pagi bermula dengan kegembiraan
    keriangan yang tiada penghalang
    bibir ini melafazkan kata hati
    hanya illahi mengetahui keiklasan sanubari
    hati
    adakah ini cinta
    setiap insan akan melaluinya
    sujud ku tidak terhingga pada illahi
    tanda syukur pertemuan cinta
    tidak dapat dilihat pada mata
    hanya pada hati melalui rasa
    indahnya cinta mu illahi
    hati
    setiap saat menangisi akan cinta
    meminta yang terbaik untuk diri
    harta dan kemewahan tidak penting
    hanya dirimu tiada penganti
    wajah mu tetap di hati
    dengan bertasbih akan illahi
    bila hati mengingati mu
    hati
    ku nyayikan sebuah melodi
    hanya ini dapat menghiburkan hati
    kita akan pasti bersama
    tentu halangan akan banyak ditempuhi
    itulah cinta abadi
    ternokhtah pada kalam suci
    amin pada illahi :XO:

  69. ahmad amrullah bin jusoh says

    hati
    setiap saat memanggil namanya
    tertulis pada nokhtah alam kita bertemu
    kenangan perkenalan terukir senyuman cinta
    perasaan menyebut namamu
    fikiran teringat akan dirimu
    salju pagi bermula dengan kegembiraan
    keriangan yang tiada penghalang
    bibir ini melafazkan kata hati
    hanya illahi mengetahui keiklasan sanubari
    hati
    adakah ini cinta
    setiap insan akan melaluinya
    sujud ku tidak terhingga pada illahi
    tanda syukur pertemuan cinta
    tidak dapat dilihat pada mata
    hanya pada hati melalui rasa
    indahnya cinta mu illahi
    hati
    setiap saat menangisi akan cinta
    meminta yang terbaik untuk diri
    harta dan kemewahan tidak penting
    hanya dirimu tiada penganti
    wajah mu tetap di hati
    dengan bertasbih akan illahi
    bila hati mengingati mu
    hati
    ku nyayikan sebuah melodi
    hanya ini dapat menghiburkan hati
    kita akan pasti bersama
    tentu halangan akan banyak ditempuhi
    itulah cinta abadi
    ternokhtah pada kalam suci
    amim pada illahi :XO:

  70. says

    aku amt merinduimu whai kasihku….. :-)
    rinduku…kasihku….cintaku…hanya untukmu selamanya… :XO:
    dengarla wahai kasihku….hatiku berbisik hanya name mu yg ku dgr…
    dengar ya…hatiku menjerit…..i miss n love u so much….abg a_ _ _ _ :halo:

  71. Ehamici says

    :!: takkan la aku dah jatuh cinta kat dia kut… :!:

    kenal pun bru 2 ataw 3 hari jew… :cry:

    but, dia layan aku baik sangat… :XO:
    tak pernah jumpa orang yg seramah dan sebaik itu lew.. :-) :-)

    any way, aku harap dia akan jumpa orang yg terbaik untuk dirinya coz i know aku x sesuai ngan orang yg sebaik dia.. :-) enjoy your life, J.

  72. umie says

    Pikat ppuan…. hurm..susah ke??? Umie tgok, kwn2 umie snang je pikat ppuan. bkn sorang, ramai plak tu y sangkut ngan dia. t umi tnye ap kaedah dia..hahahah

  73. naziha naz says

    assalamualaikum mr & mrs teddy, hehhehe… lame naz x chat kt sini.. alhamdulillah naz temui cinta sejati wlu sekian lame menanti… dan bakal mendirikan rumah tangga.. dokan naz ye..

  74. kiroro says

    mcm mane nak ckp kat org 2 yg kte ske kat die??
    tp..die 2 lecture..
    malu:oops: la klo popuan mule kan dlu.. :(

  75. nurul says

    hehehheheh…………..tol arh tuh……ak ase pun da cmtu ble ske sowg bdk neh…..ak salu ase nk dkt ngan dy…wlupun ak taw kami dok berjauhan……….

  76. kyra says

    [Comment ID #24433 Will Be Quoted Here]

    hmm..suma tanda2 ni mcm ada pd aku tp mslhnya bukan pd org but pd DUIT..hahaha

  77. WidYa says

    mang bener itu semua tapi apakah hal itu jg dirasakan oleh pujaaan hati kita???? Andai saja dia mengerti apa yang tak kita katakan dan paham apa yang kita rasa kan?? Kisah cinta ku sangatlah indah but terkandang menyakitkan aku jatuh cinta pada seseorang yang telah membuat ku tergila-gila padanya,, namun setelah kami menjalani kisah cinta kami yang berjalan hingga saat ini begitu banyak cobaan dan masalah yang silih berganti datang menghampiri kami tapi kami tetep menjalani kisah cinta kami ini dan hingga saat ini dia masih mencintaiku,, tapi apakah dia tak bosan dengan semua ini terkadang aku berfikir apakah ini yang pantas buat ku,, apakah dia akan setia dengan ku memang ku sangat mencintainya tapi apakah dia juga mencintaiku,, cinta telah membuat ku buta akan segalanya,, karna cintanya ku jadi berubah karna dirinya slalu ada dalam hati maka nyaman lah terasa dalam hidupku,, berfikir lebih dalam tentangnya apakah dia terbaik untuk ku?? Tapi knp hingga sekarang ku masih ragu dengannya tapi rasa cinta yang ku rasakan brgitu besar untuknya,, pahamilah cintamu, dirinya, dan dirimu berfikirlah dan tanyalah dirimu apakah dia yang terbaik unuk mu,, jika dirimu tak bisa berfikir lebih dalam tentangnya pejamkan mata mu dan fikirkanlah dia ( orang yang kamu sayang dan kamu cinta orang yang paling berarti buat kamu orang yang bisa membuat kamu bahagia dan nyaman pabila terus bersamanya ) tanpa cinta hidup kita kan hampa!!
    it’s true love!!!!

  78. namienamiez says

    salam
    wahahah..syoknya jatuh cinta..ermm..bila yerk Mr Rite nk melafazkan nya..pd aku ni.huahuha…doaku hanyala

    Ya Allah cepatkanla aku bertemu dengan jodohku…
    Ya Allah ikatkan la hati kami menjadi satu …
    Ya Allah semoga ikatan ini menjadi kekal abadi hingga ke akhirat…
    Ya Allah biarlah cinta ini mendapat keredhaan mu..amin ya robaallamin.

    to Mr kuz kuz…
    kuhadiahkan lirik lagu “permata yang di cari” khas utk mu…heheheh 8)

    Hadirnya tanpa kusedari
    Menggamit kasih cinta bersemi
    Hadir cinta insan padaku ini
    Anugerah kurniaan Ilahi

    Lembut tutur bicaranya
    Menarik hatiku untuk mendekatinya
    Kesopanannya memikat di hati
    Mendamaikan jiwaku yang resah ini

    Ya Allah
    Jika dia benar untukku
    Dekatkanlah hatinya dengan hatiku
    Jika dia bukan milikku
    Damaikanlah hatiku
    Dengan ketentuan-Mu

    Dialah permata yang dicari
    Selama ini baru kutemui
    Tapi ku tak pasti rencana Ilahi
    Apakah dia kan kumiliki
    Tidak sekali dinodai nafsu
    Akan kubatasi dengan syariat-Mu
    Jika dirinya bukan untukku
    Redha hatiku dengan ketentuan-Mu

    Ya Allah
    Engkaulah tempat kubergantung harapanku
    Kuharap diriku sentiasa di bawah rahmat-Mu

    dah lama x brjiwang2 ni…heheh…terima kasih atas tips anda semua.. :evil:

  79. scrlet lovato says

    :-)
    a’ah betol la tu..memng aku jatoh cinte evev ngah marah ni kat die tpi still rse bende yg sme..iaitu cinta..cinta cinta..
    ya…cinta..

    poyo gler aku x rse=P

  80. scrlet lovato says

    :-)
    a’ah betol la tu..memng aku jatoh cinte even ngah marah ni kat die tpi still rse bende yg sme..iaitu cinta..cinta cinta..
    ya…cinta..

    poyo gler aku x rse=P

  81. scrlet lovato says

    :-)
    a’ah betol la tu..memng aku jatoh cinte even ngah marah ni kat die tpi still rse bende yg sme..iaitu cinta..cinta cinta..
    ya…cinta..

    poyo gler aku rse=P

  82. syakila says

    saya rasa dah jatuh cinta dgn seseorang…tapi baru jer berkenalan…asal kol jer sllu jer bergaduh…”adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta”….cm lagu yuna pla..he3…biar masa yg tentukan…this is my first time rasa cam ni…indahnya…tp tak tau la dia cm na pla…

  83. eyra says

    yew…ak pun salu t’ingat kat dy..kalu bley ary2 ak nak sntiasa dkt dcc dy..nak tgk dy ary2..ni ke nme yg ak dah jtuh aty kat dy hah??:XO: hehehehehe…..tap ak ase dy xtahu yg ak ske kat dy..malu arh nk bgtaw..lalalalala….tkt dy xtrime plak..maw frush owh…hihihihi.. :P

  84. says

    cinta memang membingungkan bagiku ….
    sekilas mampu ku atasi persoalan asmara rekan dekat…
    tapi ketika cinta bertandang di sanubariku, rasanya “mati gaya”
    lantas diri ii jadi bingung dengan pemahaman tentang cinta yang kuambil sebelumnya ….

    ya Alloh …. tunjukan sesuatu yang hak, sejelas mungkin agar aku tak sedikitpin menyimpang dari jalan yang memang benar engkau ridhoi …

  85. waNy says

    :XO: perasaan itu mmg indah sgt2…

    tp bilew dier tinggalkan kitew,sedih gilew woo.. :cry:

    :vangry: pns jerk aty…tp xleyh nak benci..sebab still luv him..!!~ uwaaaaa!!~ :cry:

  86. angah says

    salam…kt sni ak nk kongsikn rse bhgianya htiku ble ditakdirkn bercinta dgn seorg lelaki yg dpt terima ak seadanya..walaupn 6 tahun kteorg kenal tpi kami x pnah kuar berdua-duaan..caye x? huhu…perkenalan kami x dirncang pun.kli ke2 jmpa dia nyatakn hasrat tok jdikn ak adik angkat die..ak x pnah pn berbual ngan die secara bersemuka..dlm tipon pnah la… :P tpi x pnah lak ak lost cntc ngan die..huhu…(takdir kot) mse ak form4,lepas 4 thun kami knal,buat pertama kali dia menyunting ak jadi kekasih dia..huhu…berbunga gak hati ni….tpi mse tu ak x pasti lgi tok terima die..at last kami berthan slama 12jam je :cry: ak bkan jnis yg percyakn llki sebb tu ak rgu2 tok terima dia..tpi die x benci ak pn…(cyg die) tpi dia mkin syg dan cintakn ak(die yg kte kt ak) dan yg terbaru ak dan dia adalah kekasih…mmg die bkan seorg yg sempurna tpi dialah llki terbaik pernah ak jmpa.Dn klau nk tau bln 3 thn ni gnap 6 thn kami knal tpi ak msih lom pnah kuar berdua ngan dia..pnah gak merancang tpi x pnah menjadi(manusia hanya mmpu merancang,tuhan yg menentukan)..ak slalu memdoakan yg terbaik tok dia..huhu…korang tlong doakn ak dan dia ditkdirkn tok bersama..smoga jdoh kmi cpat,dan jaoh dri maksiat…wassalam…

  87. uLpha says

    yuph betuLL bgd tuh!!!!
    Q sering deg2an n gimana gt, pdhL cuma tLp ajja.
    truz paz ketemu rasanya cepet bgd!!
    pokokx beda m yg dLu2……

  88. senget says

    aq da tw pun. en mmg betol pun. mmg ada seseorg lam pikiran aq skg. tp semalam ktaowg break sebab aq kantoi msj ngn org laen. salah ke? aq bukan curang pun. cuma msj ngn org laen sebagai kwn. aq siyes cm na matie rindu die skg. :cry: :? :mrgreen:

  89. -chunna- says

    haha memg tanda2 nyer ade pown dlm diri kuh…
    cintanyer ku padanye…
    tp…
    CINTA LG KU PADA ILAHI.. :vangry:

  90. says

    13 Tips untuk tahu yang saya dah jatuh cinta.Alamak boleh percayake? Masalahnya,kebanyakan perkara di atas itu banyak mengisahkan diri saya,angauke aku ni Ya Allah!Saya rasa feeling macam ni kat kawan dalam kelas saya,at first rasa confused giler,biar betul dia ni selalu cakap perkara yang i have never expected dia akan cakap.So, one day,dia betul-betul terus-terang,tergamam tak tahu nak kata apa,just laugh and asking him other related questions. After two days,dia tanya apa jawapan saya because he had been waiting for my answers.So,what did he expect?I said I dont know,Im not ready..pergh..dia macam marah je,macam tak nak layan orang even when I asked questions related to studies..bengang betul dengan dia ni. the question is,saya dah disappoint dia ke?i would like to concentrate on my studies,not falling in love at this moment.kalaulah dia faham.saya suka,admire dia gila-gila but cant we take one step at the time?hopefully we could still remain friends.

  91. nanako says

    emm…sdey ble bca sume ni..
    cinta dtg tbe2..
    cinta xkira umo..
    ak bleh jtuh cinta kat boy yg lbh muda dr ak..
    ak bingung..ak ingat ak syg die sbg adik..
    syg sgt..rupe2nye ak cinta kat die..
    B… sdey kan keadaan kte ni..kte ade halangan hnye kte yg tau..
    ckup la kte tau kte sme2 syg..
    xsangka sume tanda tu ade kat ak..
    rinduuu sgt kat B..
    kak hnye leh doa B bahagia dunia n akhirat
    B bahagia kak pn bahagia

  92. firdaus@an says

    :cry: AKU SENTIASA DOAKAN KEBAHAGIAN KAU FAUZI IZAH,WALAU X DAPAT BERSAMA NAMUN ITULAH 1 PENGORBANAN YG BESAR DALAM CINTA KITA,BETUL KATA ORG,CINTA X SEMESTINYA BERSATU.AKU REDHA ATAS APA YG TERJADI.EZ…CINTA KITA CINTA YG ABADI WLUPUN X DAPAT BERSAMAA…

  93. firdaus@an says

    EZAHHHHHH……AN SENTIASA MEMAAFKAN EZAHHHHHHH…………….SUKAR ABG NK LUPAKAN KENANGAN KITA,KNP KAU MENGHILANG??????

  94. cik kiah oiiii says

    :XO: :XO: :XO: ::-*: mmg pun bla bca bnda ni trus ingt kat dia…
    wlup pun dah 3thun dia pg tp syg n rintu kt stiasa kt dia…
    u make me crazy::-*: ::-*: ARWAH JAMALLUDDIN… :XO: :XO: :XO:

  95. says

    [Comment ID #24934 Will Be Quoted Here]

    mcm mn nk tau suka, syg dan cnta pada seseorang? lawat la blogspot aku yg jarang aku buka..hahaha..

    or klik je nama aku..huhu

  96. miszEYA says

    btl sgt2….
    ble xdgr suare die ase windu jee
    bl xtau brite sal die jd gelisah sgt
    smge die adlah jdoh ak…
    y pntg ye at ikhlas ye takk

  97. GHifar says

    :D betul saya semkin cinta dia :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: saya cinta dia

  98. says

    Wahai insan yang teristimewa,
    kulayar buatmu puisi terindah.
    Mungkin buat tatapanmu saban hari.
    Kau hadir di samping aku
    tika aku memerlukanmu.
    Senyumanmu,
    Tawaanmu,
    Lagakmu,
    tidak pernah aku kaburkannya
    walau masa akan terus mengubah dirimu.

    Duhai dunia yang luas,
    duhai insan yang punyai hati,
    duhai kehidupan yang bernyawa,
    tika saat ini,
    aku tersenyum kerana dia,
    tidak bisa lagi untuk aku mencari jalan yang lain.

    Hadirlah kau untukku buat selamanya,
    aku sudah tidak mampu
    untuk pergi lagi dari pandanganmu.
    Kaulah teristimewa dalam kehidupan aku.
    akan aku curahi dirimu dengan
    segaris kasih sayang.
    Aku selami buatmu
    erti kasih itu.
    Akan aku teguhi
    erti setia buatmu.
    walau apa pun,
    kau adalah yang teristimewa
    buat insan sepertiku…

  99. farisyah says

    yeye…memang betol pon..aku dah jatuh cinta…kekadang tu,sampai lewat malam bru ley tido..teringatkan si die…wooo…gilernye perasaan ni. :-) .but,i’m so happy….. :-)

  100. lisa ashira says

    :up: betol jgak tp kekadang tu rese mcm pelik jgak.. tyme syg kemain g brgelora pewsaan tu.. :XO: kite xkisah pon papehal.. tp lpas tu.. huhu aq pn xfhm.. kite rsa benci gler kat dye.. napa ekk’??? kata orgn xknal maka xcinta.. btul jgak.. tp xkn lpas cnta brtukar jd benci plak btl tax???

  101. as insyirah says

    jgn tlalu pecyakan cinta….kta nie mstilah lbhkan cinta kepada pencipta dan orang yang mlhirkan kta kat dunia nie..tnpa mereka kta tak knal erti cinta sbnarnya..btol tak??jd bcintala tnpa brlandaskan nfsu tp bcnta krnaNYA……

  102. apai bluess says

    1. betul tapi kalau time suke mmg gitu…kalau dah suke ckp menda baik pun nak marah ekekeke

    2. tak dinafikan lagi

    3. perlahan dan bersebelahan…kang kalau jalan menonong org lain kebas plak

    4. tak jugak aku sempoi jer tapi aku tak leh dok depan pompuan sbb aku nie pemalu orgnye

    5. tak pernah terjadi

    6. jgn kate dengar suara…bc sms pun dah tersengih2 sorang2

    7. tul gak nie

    8. balada nie mcm lagu per ek…tapi yang pasti lagu rindu2an, cinta2an mmg akan selalu berkumandang

    9. suka atau marah akan sentiasa difikiran

    10. tak pasti ler deria hidu dah rosak terlebih sedut asap roket

    11. mcm num 6

    12. nie paling tepat mmg berhabis duit, masa dan tenaga…kena plak si dia tangki kecik jln jauh sket nak cari toilet….ada sekali tuh berpusing2 cari toilet yang bersih…pengsan aku

    13. ya tepat sekali….kuang kuang kuang

  103. ana says

    ..lau sy..mmg da asa semua tue..p pd c dia x tau r..kkdg layanan c dia wat sy asa cam princess..asa cam dicintai n disygi sgt2… :XO: :-) p kkdg asa cam kmi nie xde pe2 hbgan istimewa..cam org asing…huhu..sedey gak dihati… :cry: :(

  104. elvis_cute says

    :o betul la aku tengah jatuh cinta kat seseorang…tapi kanape mesti die kenape bukan kawan die aku suke kat kawan die bukannye di orang yang aku suke…

    TIDAK!TIDAK!!!!!

  105. otak merenk says

    hehe…mmg saya dilamun cinta…..:XO:
    semua yg kat atas tu betul…haha…mmg berdebar2 kalu jmpa ngn die…tapi saya hnya lihat die dari jauh coz die dah berpunyer n xmungkin die akan mnt kat saya….tapi saya rase die dah perasan yg saya mnt kat die…xde sape yg minat kat saya maybe mmg ini la takdir kot:roll: …hehe..mcm lagu cinta dalam hati….lagu tu mmg sesuai ngn diri saya…haha…. :cry:

  106. otak merenk says

    hehe…mmg saya dilamun cinta…..:XO:
    semua yg kat atas tu betul…haha…mmg berdebar2 kalu jmpa ngn die…mmg seronok kalu nmpak die…rase bahagia sangat….
    kalu die senyum , saya pon akn tersenyum tanpa sebab….kdg2 kwn2 saya kabor saya giler coz senyum tiba2….hehe….cinta mmg buat kite giler kan…. :XO:

  107. says

    seblm Q bknln dgn cnta,cnta bgiQ adlh dsta.namun perktaanQ berbalik arah saat cinta mulai menelusuri relung hati.saat itu juga cinta mulai menggetarkan hati seorang yang sedang beku.saat itulh datang mentari yang menyinarkan sinar cintanya.

  108. Lolyvely says

    :P ee.. btl la… sya pun tertanya2 sblm nie.. sejak bila saya jatu syg ngan bf sya.. suma da terjwb skrg.. pas baca tips nie.. sya trus tnya bf sya sejak bila dia sedar dia sayang saya… hepinya bila da tau.. bbunga ati..hehe.. :XO:

  109. says

    aaaa2x sye pon de jth cinta gak tpi sye dah couple so sye tetap kne setia pd pkwe sye die baek sgt sye arap die hrgai ape y sye hrgai ttg die. spe2x blh bg taw x???? cmner sye nk hlgkan cinta terhadap si kekasih gelap ini?????? kami kerje sekali

  110. nira says

    elo sumer..!
    ahad pas sy kuar ngan dak satu ofis,stelah lame ktorg bersms,tue la first tym ktorg kuar ber2.die btol2 caring kt sy,hormatkn sy,mmg la,,first date lah katekan kan?ktorg bertukar cerita n pndapat sbb masing2 tgah kcewa baru2 ni.kalo die bergurau,die suke pegang pergelangan tgn sy,hmm..tersentuh naluri sy..heheh…dan tym sy nak kuar dr kete utk msok ke dlm umah,die ingin bsalam ngan sy.sy hulurkan tgn spt sy bersalam dgn kwn2 sy yang len.tp alangkah terkejotnye,die btanye pd sy,AIK,SALAM TAK KISS TGN I KE?Sy pun menjawab,”LELAKI LAH KENE KISS TGN PPUAN”..(adat mane lah nie eh?heheh.Dan SY BERTAMBAH TKEJOT,DIE MENGUCUP TGN SY…Sy tol2 malu n segan..die menunggu sy shingga sy msok ke dlm umah,.ape pndapat kowg eh?die syok aku ke atau aku yg syok sndrik?tp mslahnye,die muda 2thn dr aku…….aku tak suke cmtue,tp aku ngaku ah,sjak tue aku sntiase ingat dye…..heheheh..giv me ur opinion plezzzz…

  111. pinky says

    rindu 2 mmg slalu sgt tp x tahulah die, die slalu pndang ak tp kitorang x prnah brtegur walopun skali sbb due2 pemalu…hehehe :XO:

  112. insanbiasa says

    mmg betul..itu semua lumrah manusia….
    tapi kalu pikir..kenapa hati manusia camtu bila jatuh cinta???
    tu sebenarnya ALLAH nak uji kita….cinta kepada manusia ni takkan kekal…cinta kepada ALLAH akan kekal…jadi berpada2 lah kalu bercinta…..cinta tu tak salah, tetapi kita yg selalu salah gunakan cinta…maka berhati-hati lah ketika bercinta…..heheehheee….. :-)

  113. says

    hmm…tol2…bla sye terhidu bau prfume yg sme cm bf sye pkai,truz teringat kt dye..huhu :XO: gpun kmi berjauhan cz brada lam ipta yg berlainan…lgi r wndu dye… :XO:

  114. eiman says

    tp org yg aku syg ni tak taw pe yg aku rse
    n kitorg slalu gaduh…
    mse mula2 knal mmg sgt rapat
    skrg mcm anjing ngn kucing
    aku pnah lepas marah smpai cakap
    i x desperate pon kawan ngn u
    cmne ekk??

  115. girl says

    1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.
    -x le lama.. paling2 pn 1 ari je.

    2. Anda akan sentiasa merindui dia.
    -yes
    3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan.
    -x pnah jln ngan dy
    4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.
    -x pnah brade dpan dy
    5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.
    -thats right
    6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.
    -exactly!
    7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang.
    -x pnah tgk dy dpan2
    8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.
    -mmg sblm ni pon dnga lgu2 slow cm2
    9. Dia sentiasa di fikiran anda.
    -yes
    10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.
    -x pnah tau plak bau dy cmne. x pnah jmpe
    11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.
    -yes
    12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.
    -not until we get married
    13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda
    -ye, dy la orgnye.

  116. sherey says

    :D ,i love this and all the statement is true and i have feel it by myself….love is sweet and make our heart goes fastes and fall

  117. says

    hehehe kelakarla :lol: ..bile egatkan balik..indah sangat bile kte mule2 jatuh cinta..rase macam dunia ni milik kite ber2 je..hehe :D rasa macam nak salu je saat macam tue.. :XO:

  118. says

    eh..tme ak mle2 knal boyz ak pn, very klaka…gdoh2 agi…nak lwn btumbok tuh… :D last2 jd balak aku..hehe.. ylah, dulu ak gli cgt bla fkir pcl kple2 ney.. boyz ak r ajr ak jd pmpuan..huhu.. :P skunk, x dgr cter pcl dya shari,mmg x leh idup… :XO:

  119. says

    aq telah jatuh cinta sama seseorang gadis cantik nama nya susi :XO: orang nya imut2 pertama kali gw lihat dia hati gw berdebar debar sebenernya gw mau nembak dia tapi aq malu kebadanya…..? :XO:

  120. says

    sebenarnya gw suka banget ma dia dia lah yg ad didalam hati gw oohh

    susi maaf kan aq yg telah menyakit timu sayang ku :D :evil:

    salam buhat temen gw yg ad di lamongan agus ma indah

  121. mrs socrates says

    jth cinta??emm.aku ni mdh jth cinta n mdh pts cinta :D . aku ni pelik skit, bila aku bkwn dgn ssorg..aku cuma nk enjoy jek. tp bila prasaan aku da len cth da ada rs syg..aku cpt2 tarik diri :P . psl aku takut sgt dikecewakan. sakit sgt oOo bila hrpn kita nk idup bsama org yg kita cinta x ksampaian. bg aku, cukup la skali :cry: . ada org ckp aku play girl, ada org ckp aku ramai lelaki :evil: . yep..sme 2 btul tp xsme yg tau apa yg aku alami skrg. aku pn punya naluri nk ada ank, nk bkeluarga :( . tp, aku rs..lbh bek aku idup mcm skrg..KEJA..KEJA..KEJA 8) . tipu la klu aku ckp aku xpnh serius dgn lelaki2 yg aku agp sbg ‘kwn’. cuma..aku sorg jek la yg ada prasaan mcmtu psl aku pnd blakon (ada org ckp la kn :D :D ) aku salu bfikir..adakah lelaki yg pnh ada hubungn dgn aku bperasaan mcm aku semasa kitaorg msh bsama?? :x :x :x

  122. LIYANA,JIHAN says

    sALAM….

    Aku dan dia dah kenal dia sejak kiteorang darjah 2 lagi…
    Dia tu banyak ajar benda dekat aku.Ajar lari laju,main ping-pongla macam2 lagi.Dia tu baik,ego,kelakar,degil dan caring.Aku dah lame kenal dy tu..tpi xla sampai memek muke aku pun dy tau..cane aku ngis cane aku marh..Kdg2 tu Geram jgk dkt dy :vangry: .Tpi bile je gan kangkawan2 dy tu trus dy jdi sbg dan ego.Dulu kiteorang asyik gduh2 je.Kalau 1 hri x gduh memg x sah,sampai da org ejek kiteorang ni macam some copel :x .Yela dulu kiteorang dua2 keras kepal x nak mengaku kalah langsung.Sampai lumba lari pun kejap no 1 dy no 2,gilih2….. :twisted: .Tpi tu dulu.Dulu dy duk kt asramh..mgkin kene buang sk atau dy nk pindah.Tengok2 dy msk 1 sk dgn sye.Fuh x amn hidup.Sebenar nya sye x thu dy msk 1 sk dgn sy.Sye dpt thu pun mase kiteorang berebut nk duduk 1 kerusi mase nk rehat…:cry: .Yela bru msk smk…semuanya x teratur lagi..Tg kerusi pun nk berebut.Mase tu kite org jumpa… Mase tu rase x taula cane…. :?:

    Sebonarnya sye suke tgk dy senyum kelakar sgt…x thu kenape…???
    Tpi klau dy x memang rindu giler….
    borng x da dy.. :up:
    ITULA TENTAG KITEORNAG..

  123. FANTAGIRO says

    Aku benar2 dilamun cinta… semua nya boleh buat aku jadi giler..
    without knowing how, when n from where it comes form, i started loving u. love u so much sam norman bin samsuddin..
    terima kasih atas segalanya.

  124. says

    MUNK BETUL PUN…KADang-kadang saya tersenyum tanpa sebab apabila mndengr suranya and sekarang saya suka mendengar lagu balada!!!!! saya slalu merindui nya……love u….( mr. nice smile)

  125. fakym says

    aq memg dh angau dh ngn blak aq….cmna dia leh takel aq ek??? :!:
    sdgkn membr aq sndri pown kta hti aq cm btu trlebh krs…memg bhagia giler :XO: korang doaknlh kitowg mnjadi psgn yg bhagia…ammmiiinnnnn :D

  126. senyumsokmo_gurls says

    aku prnh cple ngan laki org aw. mule2 aku x thu yg die de istri,umr die 24 thn. mse 2 istri die lom thu ag yg aku cple ngan die. pas2 x smpai brape hri istri die cal aku. istri die ckp kt aku, die dh kawin n ank 4 org. x smpai sebln aku cple ngan die….. NAPE LA SUME LAKI SKE M’PERMAENKN POMPUAN??????????????????? ::-*: :cry: DRI MARDHIYAH, MLAKE.

  127. says

    Ya Allah, jika saya jatuh cinta, cintakanlah saya pada seseorang yang melabuhkan cintanya kepadaMu, agar bertambah kekuatan hambaMu ini untuk menyintaiMu..Ya Muhaimin, jika saya jatuh hati, izinkanlah saya menyentuh hati seseorang yang hatinya bertaut padaMu agar tidak terjatuh saya pada jurang nafsu..Ya Rabbana jika saya jatuh hati, jagalah hati ini padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu..Ya Rabbul Izzati jika saya rindu, rindukanlah saya pada seseorang yang merindui syahid di jalanMu..Ya Allah jika saya menikmati cinta kekasihMu, janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu…Ya Allah, jika Engkau halalkan saya merindui kekasihMu, jangan biarkan saya melampaui batas sehingga melupakan saya pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu..Amin Ya Allah..

  128. says

    aku pening,tolong aku.ada satu insiden yg berlaku semalam,macam biasa aku punya pegawai 2 balak(N22) suruh aku rekod saman,masa tu aku nak terkencing sangat,so lepas aku buat garisan tambahan kat muka surat baru buku serahan tu,aku terus letak kat meja dier,tau dier kata apa?Kenaper letak kat meja kiter?!Tak letak kat meja Syima????!!!!Itu aku tak tahu apa clue yg dia nak tunjukkan kat aku.Nah Jumaat lepas baru jelas,masa petang,nak tunggu punch kad balik,aku nak mintak tolong dier beli majalah kat Bus Stand baru kat Melaka minggu nih kalau dier bertugas syif pagi,korang tahu apa yg dier kata?Kali nih dengan nada melenting dan ada sedikit jeles:Ooo,dengan kiter awak nak mintak tolong?!Kenaper tak mintak tolong dengan Syima?!Dier kan ader kereta??!!Nak jadi lebih teruk lagi,dier melenting depan orang ramai(rakan setugas)…..fuh……naik bengang aku….ada kah ini tandanya dier dah mula jeles????Dier pernah warning kat aku jgn SMS lagi kat dier,tapi biler dier dpt tau yg aku mintak tolong dari fren dier(satu ofis dan housemate dier)terus dier melenting…..

  129. virgurlz says

    urm,mcm2 ley jd..cm aq skunk,de mamat ni da luah prasaan dy kat aq..e2 la yg aq tggu2 buat mse trdkt ni..aq de gak minat kt dy..tnda2 kt ats de gak yg tkene kt aq..n0w i ave 2 bf..ntah nape aq xpnah ase ckup..jhat kn aq ni..cite sbalik aq ngan mmat s0wg ni unik we..prasaan da de lme,tp msing2 eg0..urm,ntah la..pndey2 la nilai org

  130. says

    sy tk pernah rasa jantung berdegup apabila teringatkan pakwe sy, sy sayng dia, tpi sy tk tau knapa… cume jantug sy berdegup bile teringat ex-bf sy.. dia seorng je yg boleh mmbuatkan hati ini bergetar… smpai skarng tk boleh nk lupakan ex sy, tp sy tk mengharp pun lagi pad dia…sy bahagia dengan kekasih sekarang…

  131. miau says

    aku de sowg kwn laki.
    dia tua 2 taun dpd aku.
    asalnya kami cuma group member yg x drancang.
    lpas bberapa perjumpaan, ahernya kami bertukar2 no tepon.
    sejak tu, tiap2 ari kitorang x sah kalau x msj.
    mesti ada je benda nak sembang.
    bukan setakat mesej, kdg2 kami jumpa pukul 2 3 pg..
    kire dating la tu.
    lama2 aku rasa aku mesti jumpa dia dalam sehari.
    kalau x jumpa aku akn tercari2 dia kat ne.
    x sah kalau x tgk muke dia dlm sehari.
    saat kami berjauhan, cume dia jela yg aku pk.
    xde benda lain.
    tapi aku sendiri da tegaskan kat dia, kita kan adik beradik.
    adik beradik angkt la..
    tp kenapa aku asyik fikirkan dia je?
    aku cintakan dia ke?
    dia jugak salu bagi lagu kat aku.
    cthnye: lagu wali band-cari jodoh.
    lagu kangen band-kembali pulang
    lagu project pop-bukan superstar
    sume lagu tu maksudya sama.
    dia tgh kspian n tgh m’cri orang yg sudi.
    dia kata muka aku macam xgf dia.
    x kisahla..
    kami nampak sgt close together.
    x macam dengan member2 group yg len.
    x lama lagi aku nak balik raya.
    aku rasa sedih sangat.
    aku takut berpisah dengan dia.
    takut jauh-jauh dgn dia.
    nnt aku mesti akan mrindui dia.
    pe makna semua ni?
    adakah aku cntakan dia?
    help me please..

  132. ida says

    btul3….
    sy akui sy dh hadapi sume yg 13 kat atas tu ha,,,
    memang sy dh jatuh cinta ngn si dia..
    tp apakan daya..
    hubungan x lame,,
    sy kene kuat semangat..
    thanks cik eiysya..

  133. izellanpayung says

    mmm mgkn kah ku tlah jtuh cinta??? x mau trime kenyataan la…bole x mcm tue…rs cam benci kat die,,,tp ngape mkn benci mkn teringat2 je kat die..n bile bace je dis article,,,mmg mke die yg terbyg…aduyai… :oops:

  134. teddy bear says

    assalammualaikum wbt….saya teddy bear (bukan nama sbnr) saya tau saya dah jatuh cinta dengan c dia…tapi saya menghadapi masalah apabila cdia seorang yang cemburu….apatah lagi apabila saya pernah melakukan kesilapan atas kebodohan saya sendiri..tapi saya benar2 telah jatuh cinta padanya….saya amat menyayanginya….dimana saya nak cari lelaki sebaik dia….tapi cuma satu….perasaan cemburu nya terlalu kuat dan tahap kepercayaan nya terhadap saya sudah kurang….apa yang patut saya lakukan? :cry:

  135. eja says

    :XO: saya pun jatuh cinta jugak,hee
    malu2 jupe dia :oops:
    tak sangka dia boleh buat saya jatuh cinta lagi,huuu
    semoga hubungan kami berkekalan…

  136. chrismi says

    ah gak gtu2 amat,itu sih orang yang terlalu dramatisir,coba ja jd diri sndiri,pasti cinta bs dirasain.karnaperasaan cinta tu beda2

  137. mie-miey says

    wei..korang nak tahu x..kat sklh aku ari 2 ade perjumpaan utk bdk pompuan je au lpas rhat..mse perjumpaan 2 part yang last ckgu ade taye spe yang kpel kat sklah dtg depan..aku pon ape lagi aku wat x tau je la..sebenarnye aku ade kpel kat sekolah..juz x nak ngaku je coz tkut time 2..npe x yer..dtg dpn kne sbut nme pakwe masing2..lpas dah sbut smue 2 dlm 30 org..ckgu ade sbut nme yg x ngaku yang ade pkwe..last2 nme aku kne panggil..aku pon ape lagi terpakse dtg depan..time 2 giliran aku..mle2 sebut nme..pas 2 taye klas..pas 2 taye plak pakwe aku spe..pas 2 aku jawab la amirul pakse aku..time 2 segan giler siut..satu sklh tau..psal ni..puyelah..nilah kenangan pahit yg penah aku lalui..tp time 2 nasib baik xde bdk laki..kalu ade malu la pakwe aku nanti… :( :cry: :down: :!: :vangry:

  138. says

    saya memang ada semua benda yg ditulis seperti d atas saya memang telah jatuh cinta pada seseorang :oops: dia kacak, baik,pandai kadang kadang gangster. :XO:

  139. zie says

    huuuu..
    same laa…
    sume btui..
    tp aku xrase pown berdebar2…
    cume ask teringt dye n terbau dye smpi terperasan tomboy kt kolej pki perfume y samer..hehehe :vangry:hehehe
    mslah nye kmi selalu gadoh!!hampeh tuil…
    tp owg laen y tgk sume ckp sweet!! 8O :XO: :lol: :x

  140. fitri says

    selama saya berpacaran sma cowok lama saya,saya sangat bahagia banget dia sangat baik dan dia sangat menyayangi ku dan dia ga mau kehilangan ku sama seperti ku.ak juga sangat sayang ma dia walau pun ada yg menyukai ku ak tak kan tergoda karna ak sangat mencintai dia sepenuh hati ku ……….

    Fitri and herman

  141. rere says

    13 tanda cinta di atas bener bgt…….
    apa aku sdh jth cinta ??????? mungkin sih !!!!!!!
    dia baek,smart n so sweet
    he….he….he…..
    see you

  142. aSiN says

    jika dia ditakdirkan untukku…
    dekatkanlah hatinya dengan hatiku..
    jika dia bukan untukku..
    damaikanlah hatiku dengan Ketentuan-MU..
    amin.. :( :evil:

  143. putri says

    erm….sayang putra sgt2.. :oops: .rindunye…bila bce artikel nie,tringat kat putra…cm jtuh cnta kali kdua kat putra..huhu.. :XO:

  144. says

    :XO:memang best r.. :up: saya mang btol dlamun cnta ngn sowg mamat ni..hnya melalaui prknla seowg kwn jew… 8) hmpr sebulan kteowg brknln.. akhir’n kteowg berkapel.. it’s so sweet.. dye tu seowg yg romantik dan romantis.. I LOVE HIM VERY MUCH……. MmMmUuUuAaAaHhHhHhHhhhhhh…… :-)

  145. says

    eemm..betol jugak..
    kalu kite da mula merasakan kehadiran CINTA..
    macam2 bole berlaku dalam idop kite..
    perubahan dalam idop kite..
    sentiasa ingat pada si dia(CINTA)..
    kalu bole ingin sentiasa bersamanye..
    n sms si dia..
    ito tande2 awal kite telah jatuh CINTA… :-)

  146. says

    saya tak pernah merasai lagi apa itu cinta,dan sampai sekarang saya still lagi single.tapi buat masa sekarang saya lebih selesa berkawan,semua orang boleh berkawan ngan saya,saya tak kisah,tapi untuk bercinta… tak ready lagi kot..,so sesiapa yang ingin berkawan dengan saya, bolehla emel saya ok.

  147. nur says

    Terlebih dahulu biar aku perkenalan dulu diri aku.Aku di kenali sebagai sha (bukan nama sebenar)di kalangan rakan -rakan semasa di kolej dan juga di pejabat.Semasa di kolej nama aku popular kerana sikap aku yang agak aneh dan pendiam.Berbeza pula perwatakan aku sekarang, aku di kenali kerana kenakalan dan kelincahan aku di pejabat.Mungkin semua perubahan aku kerana pengalaman yang banyak pengajar aku.

    Sekarang bermulalah kisah cinta aku.Sebenarnya si dia bukanlah cinta pertama ku.Sebelum ini aku pernah jatuh cinta semasa di alam persekolahan tapi mungkin cinta monyet kot.Si dia yang pada mulanya hanya abang angkat tapi kini…

    Sebelum kita ikuti cerita lebil lanjut, biar aku kenalkan duli siapa si dia ni.Si di yang aku panggil “abang”.Namanya adi (nama panggilan), sekarang masih dalam kursus kementerian kesihatan, ada lebih kurang setahun lagi sebelum menamatkan kursus.

    Perkenalan kami bermula kerana orang tengah yang aku panggil sebagai “abang li”.Aku tak pernah kenal abang li.Kami berhubung hanya melalu telefon.Hubungan kami hanya sebagai kawan biasa, dia mula jauhkan diri dari aku bila aku menyatakan yang aku sudah pun punya pilihan hati.Sejak itu kami lost contact.Dia tak menghubungi aku lagi.Aku kenal abang li semasa dia silap nombor.Nama adi sudah lama ku dengar daripada abang li dan seorang gadis yang pernah menghubungi aku untuk bercakap dengar adi.Abang li bagi nombor aku pada adi.Adi padanya mulanya kacau aku melalui panggilan telefon, miss call dan message tapi aku tak layan.Tapi kerana keikhlasan dia untuk berkawan dengan aku, aku terima dia sebagai kawan, dan dia menganggap aku sebagai adik kerana dia anak bongsu.Namun kami tak sefahaman,selalu bergaduh, semuanya kerana keegoan aku.Tapi apa-apa masalah aku pasti cari dia dan aku sering menceritakan masalah aku dengan edan,buah hati ku.

    Suatu hari dugaan menguji aku,hubungan aku dengan edan hanya bertahan selama 6 bulan.Dia tinggalkan aku dan adilah tempat aku mengadu dan dialah menjadi persinggahan buat aku.Aku mendapat tawaran menyambung pengajian aku di salah sebuah politeknik Malaysia di Utara. dalam bidang Pengurusan Pelancongan.Dan semasa itu adi tahun akhir di ilp Melaka.

    Masih aku ingat,hari pertama aku di sana.Adi menghubungi aku dan melamar aku sebagai kekasihnya.Walaupun di saat itu aku masih tak dapat lupakan edan, aku menerima adi dalam hidupku.Dia seorang lelaki yang romantik pada awal percintaan.Dia menjaga dan menyayangi aku sepenuh hatinya.Apa saja permintaab\n aku tak pernah dia tolak,dia ikuti segala “arahan” aku.Semakin lama, aku mula jatuh cinta padanya.Aku mula menyayangi dia,walaupun tanpa bertentangan mata.Kami berhubung melali messange dan panggilan telefon saja.

    Tarikh pertemuan telah kami tetapkan, pada bulan puasa aku jumpa dia di Kota Bharu, masa itu dia balik dari Kuala Lumpur,Praktikal di Hospital Selayang dan tinggal bersama abang dia.Pertemuan pertama kami membuihkan lagi cinta diantara kami.Dia melayan aku dengan baik, walaupun itu kali pertama kami sudah mesra, mungkin di sebabkan cinta kami sejati atau mungkin…

    Pertemuan pertama itu aku telah tertewas dengan cintanya.Aku merelakan diri aku padanya.Sentuhan dan ciuman hangat dia masih aku terasa.Syaitan mula mendekati kami,aku merelakanya kerana aku amat mencintainya.Petangnya,dia datang rumah aku dengan kawan dia,abang li kerana ada barang dia tertnggal dalam beg aku.Sambutan keluaga aku padanya amat baik.Sebelum ini aku pernah menceritakan pada mama tentangnya, tapi family menghalangnya kerana keluarga dia dulu pernah berkahwin dengan salah seorang keluarga aku.Sebenarnya kampung adi berbekatan dengan kampung nenek aku.Family merestuinya.

    Sejak itu, setap kali kami jumpa pasti dia akan menyentuh aku dan aku hanya merelakanny.Yang pasti dia tak pernah minta perawanku sebagai wanita.Dia masih menjaganya walaupun kami hampir terlanjur.Dia seorang lelaki yang baik dan terbaik yang pernah aku temui.Setiap manusia tak dapat melarikan diri dari kesilpan begitu juga aku dan dia.

    kini hubungan kami 4 tahun terjalin.Terlalu banyak dugaan dan halangan yang kami tempuhi, semuanya kerana aku.Akulah punca segalanya.Adi sering terluka dengan sikap ku yang tak pernah setia padanya.Tapi aku bersumpah aku mencintainya dan hanya dia yang di hati ini.Sikapku yang suka melayan buat dia makan hati.Kini aku telah pun berkerja di salah sebuah Syarikat Pelancongan.Sejak 2 tahun kebelakangan adi mula menunjukkan perubahan dirinya yang pasti bukan kerana kerana orang ketiga tapi kerana sikap ku yang seakan kebudakan, sering membutkan dia lemas kerana sering di kawal oleh ku.Apa yang aku lakukan kerana cinta aku padanya.Di mula bersikap kasar, marah-marah pada ku.Aku mula takut pada diri sendiri.Kadang-kadang aku ingin bebas darinya tapi aku tak mampu aku akui aku masih cintakan dia.

    Satu sikap aku yang tak pernah berubah, aku suka melayan.Aku ramai kawan lelaki berbanding perempuan.Dan aku tahu adi mengetahuinya kerana sudah banya kali aku kantoi silap hantar message tapi dia biarkan saja kerana tak mahu bergaduh.

    Kini aku di lema kerana…

    Aku mula menyayangi lelaki lain.Dan lelaki itu adalah teman baik dan sekampung adi,abang li.Dunia ini memang kecil, aku “menyamar’ sebagai gadis lain.Abang li yang kini ku panggil “abang” menyangka aku adalah nur.Seandainya di tahu nur dan sha adalah orang yang sama,adakah dia kan maafkan aku?Aku bukan hanya tipu di tapi aku telah tipu mak dia.Aku takut nak berterus terang perkara sebenar.Abang li tak can aku lagi,kami pernah jumpa sekali 4 tahun dulu semasa datang temankan adi.Itulah kali pertama kami jumpa.Kini aku di depannya, dia tak dapat cam aku.Aku mula memberinya harapan.Tapi semakin hari aku semakin takut kalau aku jatuh cinta padanya.Kini abang li bekerja di Jeli sebagai pegawai kesihatan Awan.Dia seorang lelaki yang amat pemalu dan takut untuk jatuh cinta.Tapi kehadiran aku membuka pintu hatinya.

    Bagaimana aku ingin berterus terang dengan abang siapa aku sebenar?Macam mana pula adi?Adakah dia dapat menerima?

  148. gadis_confused says

    aq confused…. aq ader kawan ngan seseorg nie.. dier kata dier syg n cintakan aq…. tp aq x tau sm ader dier btl2 syg kat aq or main2… dier ckp dier x kan luahkan perasaan dier kat aq slagi aq x luahakn perasaan aq pd dier… bkn aq x nk luahkan… aq tkt kalo aq luahkan aq akan kecewa.. sbb aq tau dier dah ade gf… tp dier ckp kat aq.. dier x der per2 ngan gf dier 2.. perempuan 2 yg tergila2 kan dier… tapi masa kan tangan berbunyi kalo ber tepuk sebelah tangan… 2 yg aq confused… blh x mr n mrs teddy bear selesaikan masalh saya…. sy rasa x tenang selagi masalah nie membelenggu sy… n sape2 sj yg leh bntu sy… tell me… plezzzzzz….

  149. -aku- says

    aq jth cinta kat sum1 else…sedangkan aq dh da yg punya….
    aq mengaku memang slh aq sbb dlu buru2 on ngn pakwe aq skrang juz nk kasi jeles ex aq dlu…. :x padahal hati 2 mmg xlekat kat die…
    now..bla dh rsa btl2 jth cinta ngn sum1, sendiri sengsara…. :( aq dh bagitau pakwe aq hal ni n dia kta wlauapapun jadi dia xkn lepaskn aq…aq tnya dia ‘cmne aq nk syg/cinta/rindu dia klu hati aku kat orang len?’ dia jwb ‘pupuk n didik hati 2..sbb dia mmg xkn lepaskn aq..’
    skrang aq rsa hati aq penat sgt sbb dipksa melupakan sum1 yg aq syg n dipaksa mencintai seseorg….maybe ni hukuman utk aq… :cry:
    less0n learn~~~~

  150. aina says

    kesihan kawan pompuan sy dia suka kan lelaki tu tapi bila dia trserempak dgn lelaki tu dia jd kekok… so lelaki tue pikir kwn sy tu tak suka berkwn dgn dia.. dan sekarang diorang langsung tak tegur… macam dah jd musuh…. tp dlm hati kwn sy tu suka sangat dgn lelaki tu… macam mana dia nak luahkan prsaan kat lelaki tu dia kan perempuan…. kesihannya dia…. sy selalu tgok dia muram je…. dia ni pendiam orgnya… tu yg dia tak brani nak selesaikan masalah dgn lelaki tu…. sy nak tolong tp dia tak nak, nak wat macam mane..

  151. fiza says

    hah betul ke sy dah jatuh cinta? :roll:
    sedangkan sylah susah nak jatuh
    wwwwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :cry:
    tolong….tpdie tak tahu ke sy jatuh cinta ngan dia…
    ke sy terusterang je..how????tp nak ke dia??
    nape sy suka die?tah ape sebab nya :XO: :!: :x

    harap dia pun rasa apa yg sy rasa…
    doakan sy :evil: :up:

  152. laveera says

    hurm…korang caye x pade cinta pandang pertama…
    b4 nie..sy pown x caye..
    tapi skunk da rase cam2…
    n yg pntg ktowg da kapel…
    cpat sgt k??? :!:

  153. says

    ble aku bace mmg aku terpikirkan dia..
    nk ckp dgn dia la plak..
    tp 6pknye x coz dia agak bizi skrg..
    rindunye dia..
    my love forever..
    hapi sgt dpt kape dgn lelaki yg aku minat selama nie..
    heheheheh
    hrp kekal hbgn aku dan dia..
    aminnn

  154. qsf@06 says

    aku pun rase cm dh jatuh cinta je..setiap saat aku rindu dia..kalau sehari dia x sms rase cm nk nangis :cry: huhu…tp x tau la dia cmne..kdg2 dia cm suka aku :XO: kdg2 biasa je…’awak,jgn la main tarik tali ngan saya..saya suke awak..mlm ni xde pn awak msj saya..awak bz ke..apa2 pn sy tetap suport awak :-)

    ps:tetiba je aku jdk jiwang.. :P

  155. sweet_lolita(sha) says

    em hmpir sume tnda 2 sha rsa..so thts mean i m in love??!ahaks
    to my lovely sweetheart muhammad arif zacharia aka eddy,i miss u!uhuk (ngh mjok tp dya x pjuk)

  156. nurl says

    mmg nurl bce nie terpikir sesowang.. tapi dia pikir nurl ke :vangry: :x uhukz! sedih :cry: :roll:
    nurl da jatuh cinta kt dia ke? ahakz! ta sangka brutal nurl brutal cm nie pn jatuh cinta kt dia.. :evil: :roll:

  157. says

    :XO: ermmmm knp laki2 nim ske sgt naik angin…
    emmm ssh untuk sy lpekan dyer…
    dyer skunk jd ken sy…sy pernh jgak perli dyer…coz skit aty la kdg2

  158. yayi says

    ksihan plak hku bacak citer kaw, germany_gurl,
    tk spttnya he did that to u,
    maki-maki semua tu ar,
    coz hku rasa kaw mmg chenta mati kt dia.
    tp tk smstinya org yg kita syg uh,
    y t’baik utk kita,
    mybe ada org lain y lbih baik dr dia utk kita,
    aha, pk-pk an!
    :wink:

  159. m'ya alicia says

    OMG!!!!i think i’m fallin for him!hahaha… :XO:
    honestly…i rs i dh gler…sbb i ade almost all of these signs..huhuhu.. :lol:
    seriously..i start lyn EPL…semata2 krn dia…gler kn?hehehe…
    i akan senyum tibe2 bile ingat kt die…

    tp mr.teddy…satu jek masalahnye…i dgn die xbercinta pn…we’re juz close friends….i buat mcm2 tuk bg dia hint…hehehe… :P

  160. saLAm..cinTA says

    Erm,dlu ak pna ptos cinta.pergh,jiwa ak kacao gler.tak keruan,gundah gulana…skg temui cinta baru..ak hrap dye cinta ak yg sbenarnya..ak hepy dgn dye..sygg dye.muge hbgn ktr bkekalan sygggg…aminn.

  161. says

    1. Anda tidak akan marah terlalu lama dan akan berusaha untuk mengawal kemarahan anda terhadapnya.>>>btoi3..sllu aq yg mglah…rndu xmsj bnyk ari…

    2. Anda akan sentiasa merindui dia.sure!!

    3. Apabila berjalan dengan dia, anda akan berjalan dengan perlahan. sgt slow!!cm semut dh….kdg2 laju2 tgl dia, ska usik…nnt dia wat mks mjuk…c0mey!! :XO:

    4. Anda akan tersipu-sipu malu apabila bersama dengannya.sgt malu…even dh cpel 3 thn dh…segan ag…ada time juz mscl dia, igt dia tido, skli dia angkt…trus xreti nk ckp pa…segan….errrkkk3 ja…xble blah…

    5. Apabila anda berfikir tentang dirinya, jantung anda akan berdegup pantas.kdg2!!1

    6. Hanya dengan mendengar suaranya, anda akan tersenyum tanpa sebab.sure!!!

    7. Apabila anda melihat dia, anda tidak akan peduli orang di sekeliling anda. Anda cuma melihat dia seorang. toi…dnia cm kmi dua ja da…wakakakakaka

    8. Anda akan mula mendengar lagu yang berirama balada.x sgt la…

    9. Dia sentiasa di fikiran anda. sgt sllu…kd2 tnsion….gguan…xleh nk wat keja klu rndu sgt….

    10. Anda akan sentiasa terhidu baunya.YUP!! dia da 1 bau bdn yg xwngi tp xbsuk…. even dia bru pas mndi ada ja bau 2….plik jgk…xtau dri mn bau 2…ish3…rndu bau 2!!

    11. Anda menyedari bahawa anda akan tersenyum apabila memikirkan tentang diri dia.xjgk…kllu time mrh msti la bengang kn… xkn nk syum lak….adei

    12. Anda akan lakukan apa sahaja untuk dirinya.yup n xksh dia sdr or x bnda yg aq wat 2…jji leh wat dia epi!!!

    13. Apabila anda membaca ini, pada masa yang sama, ada seseorang di dalam fikiran anda.sentiasa ada!!! SURE!!!

  162. says

    1.erm btl tu kte akn byk bsbr sbb x slalu sms dgn dye.. : :?

    2.bile lme x jmpe rndu la lbh2 lg cuti skola smggu,2mggu dn cuti akhir thn.. :oops:

    3.yap ble jln dgn dye plhn jer mcm xde org kt skelilng pdhl btenggek-tenggek org.. :o

    4.tsipu sipu?ermm kdg2.. :?:

    5.kdg2la..tp klo jmpe dye yap!!.. :roll:

    6.a’ah pesal eth..:?: :oops:

    7.btl2..kdg ble nmpk dye ashik nk tgk dye jer..kwn tgh bceloteh dgn kte pn x fokus dgn cite kwn ashik tgk si dye jek.. :XO:

    8.erm bole gak la..ble lagu tu sesuai kte nyayi skali le.. :halo:

    9.yap ble rndu kt dye n klo temenung mesti temenung tntg si dye la pnye..:lol:

    10.ermm x la sgt..sbb dye jrg pki mnyk wgi yg baunye kuat..:?:

    11.yap if mood kte ok lakn..if mrh kt si dye snym pekebndenyee..:x

    12.yap aslkn sye hepi dye pn hepi..:D

    13.yap itu semestinye..x tlintas kt org laen pon..:XO:

    itu pd pndgn sye ermm sy dh jth cnte kt dye ooppss..

  163. Shah says

    Memang betul semau pekara yang stated dia atas. sekarang saya pun dlm keadaan mcm tu. saya memang love dia tapi tak tak bagitau dia lagi sebab takut dia tak terima. saya sayang sangat dkt dia. every day….every hours….every minute… every second dia dlm diri saya.saya rasa mcm dia hidup dlm diri saya.harap2 akan terima cinta saya. Saya tau boleh rasa apa yg di rasa tentang saya sekarang cuma tak pasti ajer.Hope dia akan terima saya Inshallah Hope Allah Akan Jodoh Saya Dgn Dia…..

  164. fatin says

    wah2.. first time jumpa blog ni.. best!!! mmg kena pd saya. tp die?? merasakan ke ape yg saya rase..huhuhu

  165. laila says

    haah..sy sudah jatuh cinta…. excited bile dia ajak kuar…. wlaupun dh kuar byk kali, tetap rase berdebar2….. dan yang penting dh xde feeling nk kuar ngn org lain….miss him so muchhhhhh….

  166. princess ifamy says

    cinta itu terlalu menyakitkan der……….kalaulah korang tau sakitnye cmane pasti korang xkn nk bcinta…

  167. tHe poWeR oF lOvE.. says

    miss e kiter pn xtaw beza antara 2 pasaan 2 kn..kter perlu sabar..cinta akan hadir..n kiter akan dapat pastikan pasaan 2 bnar2 cinta atau sebaliknyer..insyallah

  168. Rizki lestari says

    sbenar’a aq ga’ tau tanda-tanda jatuh cinta yg
    di atas tu benar atau tidak.
    soalnya blum pernah merasakan yang nama’a jatuh cinta
    pas waktu baca’a z q ga’ ad mkirkan siapa-siapa.
    he..he.

  169. chenta salju says

    a’ahla…
    sume2 yg kat ats tue pe yg saya rasekan skan ni…
    huhuu…
    aku sedang dilamun cinta…
    hope berkekalan~~

    • says

      ? Cinta ku .selalu membayang bayang mu ,di hati ku selalu ada kamu meski kita jarang ketemu tapi ku merasakan kamu ada di dekat ku ,hati ku udah di bawah hati mu ? Cinta ku hanya untuk mu semata wayang ¤hati mu seperti air yang suci suwarah mu seperti angin yang selalu ada untuk ku, itu lah kamu … Ku mikirin kamu terus ( ayy..) km gi ngapain @

  170. yurani says

    [Comment ID #23871 Will Be Quoted Here]

    sya jatuh cinta kat dia :XO: tapi saya tak boleh cakap dengan dia yang sya juga cintakan dia sbb dia dah ada yg lain so sya kena lupakan dia.. :cry: walaupun perit rasanya sya harus cuba deemi kebaikan kami bertiga :cry:

  171. says

    aku dlu mcm tu gk… sayang n cinta kat si dia tp aku asyk perli dia sdgkn hti ni sayang sgt2 kt dia…. tgk dia brk2 o cubit org lain hti ni skt n jeles yg tak bleh thn dahhh… smapai 1 hri aku luahkn isi hti
    aku ni n pling gmbira dia pun sayang n mnruh perasaan pada ku… dan kmi kmi kkl smpy skng n aku bdoa mga kkl smpy ke akhr hayt…….

  172. lin says

    semua 13 tanda ni ada pada saya. saya terlampau mencintai dia. tapi saya tahu yg saya tidak layak utk dia. dia kwn baik saya. satu hari, dia memberitahu saya bahawa dia telah jatuh cinta dengan seseorang. Dan seseorang itu adalah rakan saya. saya taktau nak kata apa. saya jadi lemah. hampir seminggu saya hilang selera makan. akhirnya saya tabahkan hati saya. selepas seminggu kesedihan, saya bangkit. saya tolong dia tentang cara² untuk meluahkan perasaan kepada wanita. bodoh kan saya ? takpe. saya buat semua tu sebab saya terlampau cintakan dia. insha Allah saya boleh tersenyum andai kata usaha saya untuk merapatkan hubungan mereka berdua menjadi satu kejayaan.

    ingin saya katakan disini,

    “awak, awak lelaki terbaik pernah saya jumpa. awak perfect. awak ada kesemua ciri² lelaki yang saya idamkan. malangnya, hati awak pada orang lain. saya berdoa agar satu hari nnt, saya akan bertemu dgn seorang lelaki yang mempunyai perangai seperti awak. sesungguhnya, sekarang hati saya tidak terbuka untuk mana² lelaki kecuali untuk awak. terima kasih atas segala kenangan kita bersama sebagai kawan baik.”

  173. mira says

    bile aku bace bnde ni aku teringat kat dy..tp malang nye dy bukan milik aku lg..wlpn dah lame berpisah..aku masih ingt kat dy, bile aku bace td aku hnye bayang kan dy je..knp?

  174. amoyloveapek says

    jantug aku be debar2 ble nmpk dye dri jauh..mmg aku dh jtuh cnte..cnte pndg petme..dlu mse aku ske kt seseorg tu..aku x rse debar2 pn ble jmpe seseorg tu..tp..ble aku jmpe dye..jntung aku debar2..rse cm nk tecabut pn ade…mmg sah aku dh jtuh cnte kt dye…

  175. pokko says

    memang ad yg kena dlm 13 ciri2 tu..huhu..tp ak trpksa kwal…sekuat mne prasaan suka ak kt die..hbgn kami stkat kwn saja..sbb? dia brbgsa cina n kristian..ble ak cite kt kwn2 smua akn ckp bnda sama..

    “mesti cina ke?”

    ak hnye mmblas dgn senyuman je..nk wt mcm mane? lgpun mse ak stat suka dgn die pun..ak ingtkan dia melayu..but ble skali tu dgr dia dok cocecoce dlm cantonis..so, mse tu bru tahu dia chinese..

    nk jdikan cite, ak stat chat dgn die melalui fb..n die pun ok je n ckp die x nk kwn skrdr virtual je..lgpun, ak juz upload gmbr kartun je dlm fb..gmbr sndiri x de dlm fb tu…

    so smpai skrg die x tahu ak sape..hehe..hope2 kami leh kwn n impian ak nk ckp dgn die face to face trcapai jua..:P

  176. says

    salam..saya ada copy n paste entry nie n satu lg tentang tips becinta dlm blog saya..harap-harap tuan website nie takkan marah eh?sila-sila lah jenguk ke blog saya..:D salam perkenalan..

  177. nurul says

    salam..saya de dilemma pasal prsn mcmni..benda ni berlaku dlm 2 bulan yg lepas..saya dan sorg kwn saya ni da lma kenal..kitorg satu universiti..n satu kolej..satu kelas..masa kat kolej dlu kitorg kwn biasa2 je..tp bila da keja pon keja 1 company..n kat ofis saya selalu rasa cam de org perhatikan saya..saya xtao la kalo saya perasan or pape kan..tp yg peliknye..kwn2 saya pon de gtao yg dia slalu curi2 pandangkn saya..n kekdang tu byk kali jgak mata kitorg bertembung..n masing2 cepat2 larikan mata..yang bt saya x berapa nk pasti..dia kekdg sengaja cari psl n buat saya marah..slalu usik saya..slalu nak gado..n kadang2 bila kitorg bersembang n de kwn lelaki lain campor dia terus diam..n bt kerja lain..dia bt saya keliru..terus terang saya takot saya ni perasan sendiri..sbb saya ni bkn lawa..dia tu ramai kwn perempuan lawa2..saya dah ada perasaan kat dia..sbb tu sya takot..agak2 kenapa dia layan saya camni..pa yg perlu saya bt tuk tao pa prsn dia??? harap awk dpt tolong…terima kasih :)

  178. says

    bisa jg tuh pendapat mr. teddy
    ndk sllu kl jatuh cinta itu seperti itu…
    tp boleh jg lah?????
    emg cinta,,cinta,,cinta,,,selalu ad kata2 baru nak di keluarkan???

  179. says

    hai .aq nak cite psl kali pertme aq jth cinta..time 2 umo aq bru je 19thun..aq knl mamat nie bln 2..pknlan kiteorng nie mmg ckp gmbira bg aq coz nie kali prtama llki ambil brt gler psl aq..mmg lah de gak yg ambil brt psl aq tp xsrius mcm mamat nie..dy nie prnh mntk kapel tp aq tlok coz aq nie mmg xleh bcinta coz tkut dikcwakn…sape sngka pe yg dy ingin aq dah tjadi aq gan dy kapel time bizdy aq..bg aq time 2 mmg indh gler dpt hdiah dri mmber n dpt plk cinta…tp percintaan aq gan dy xpnjng…aq yg mntk puts gan alsn yg agk xmnsbh lngsung..alsn nyer aq msh lom bsdia..mmg gler kot aq nie time 2..tp mse aq puts gan dy mmg brt rse hati aq nak puts…dy lngsung xmrh pon aq hnyer ingt thu pe kslhan yg dy tlh dlakukn keats dri ku nie..aq xbrni nak jwb sume psoaln du..tp dy kate dy ttp still love me..sme sperti aq msh de rse cinta at dy ag…coz 2 aq still solo..icnt frgther him…pe yg perlu aq lakukn ???still love him or cri orng lain wlupon hati aq ttp de drinyer..???

  180. says

    cinta kejamm gle beb ..ada da slalu kene cam niyh …omg !
    tp skang ada da tersepit antara 2 lelaki yang btowl2 syg kat ada .mane 1 yg ptot ada pilih towk tros bsane ada ..coz ada syg kedua2 nye ..ermmmmm .help ada ..

  181. lizalieyhin says

    aq dh jtoh cinta dngan seseorang 2..kiteowg dh couple 1taon da..tp slme aq couple nan dy,dy msih x prcye lg at aq…dy swoh aq bkti kan yg aq stie x at dy..mcam new aq nk bkti kn…?hmmmmmm….!

  182. lizalieyhin says

    aq nan dy bgitu bhgia skali..blew aq couple jew nan seseowg 2 msti adew owg yg dngki nan aq..cth:dy kte at pkwe aq yg aq nie rmai laky,aq nie pndai layn laky..tp 2 sme aq x pnah buat pown…aq nk bkti kn yg aq btol2 stie nan dy..tp aq hrap yg aq kekal nan dy hngga akhir hyat..aminnnnnn….

  183. aishah says

    sy syg dia sgt2..tpi dia sllu cemburu dgn sy…sy bkn nk skit kan hti dia..cma sy ingin berkawan dgn org lain…tpi sejahat-jahat sy..sy ada la ska kan dia n syg dia…hehe..sy pening kpla sbb ada 2 laki yg ska kan sy n sy ska kan dia…x thu nk pilih yg mna..pening2…hehe…bia allah sja yg menentu kan jodoh sy…hehe

  184. Teratai says

    Jatuh cinta pun tak guna kalau takat tepuk sebelah tangan..biar jelah Mr. Ngok Ngek Kepala Kemik tu dengan hidup dia..Kalau sampai kita terpaksa mengejar dia demi cinta, maknanya cintanya bukan ditakdirkan untuk kita..

  185. tiera_96 says

    erm..8/13 tande2 yg sye alami….x tau sama ade btol ke sye jatuh cinte at die..
    masalahnye sye x knal rapat ngan die..die sbenarnye abg angkat sye..
    mule2 mmg kite org ok….tapi lately nie kite org cm da x mesra… :cry:
    kalo chat pon die x tegor sye lg…sye pon x tau sama ade sye nie msih ade dlm idop die..
    sedey jgak bile msj sye die x blaz :( .sye syg die..tp x sure kalo sye mmg da jatuh cinte kt die…
    somebody plez help me…ape patot sye wat….?lupekn die or lupe an prasaan sye kt die..?

  186. NORMAHIRA BINTI RAMLI says

    macam mn plk ek klu kita x cinta kan die tp kita kesian kt seseorg 2 je……perlu ke kita paksa diri untuk terima die walaupn hati kita x ikhlas cinta kan die?bermacam2 pergorbanan die dh lakukan tapi hati tetap x bleh nak cinta kan die dan memang tidak wujud orang ke tiga pun.

  187. Justfaiza l0ve says

    Kdang2 aq trasa sperti gadis yg amat b0d0h krana mncintai dia yg tentunya bkn untkku…aq h0d0h dan tidak istimewa…bkn seperti dia yg tampan dan sngat istimewa…knapalah CINTA-ku terhadap DIA ini hadir dlam hidupku ….bratnya menanggung rasa CINTA ini….;-(

  188. says

    saya sayang sangat kat dia..bgi saya dia lh sgala2nya tpi saya heran prsaan cmburu tiba2 mncul dalm perasaan ne…yg mmbuatkan saya fkir bkan2 mngnai drinya….
    hummmmmm WHY..????

  189. nurul shahirah says

    sekarang ni,,kami lama dh tak brhbung, sya tkut hubungan kami begitu sahaja,, tiada penhujungnya,,,..doakan kami,, agar kami dapat brhbung seperti dahulu… AMINNNNNN,……{Hamsha, gabungan nama kami}.. i akan selalu tngu you, jgn tngalkn i okey..

  190. na says

    hurm……no comment……mmg ada laaa kot………………tp sy ni susah skit psal bnda ni……haih….kesian c dia………..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *