Tips Apabila Keluar Dating

Wah…kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua tips-tips dan panduan yang saya gunakan apabila keluar dating dengan gadis-gadis Mrs Teddy. Mungkin ada sesetengah tips yang saya gunakan di sini tidak beberapa sesuai untuk anda. Tetapi diharapkan sedikit sebanyak tips yang saya catatkan di sini dapat diguna pakai ketika anda keluar dating dengan orang yang anda sayang… Phewit…!!! :lol:

Apa Yang Perlu Dan Tidak Perlu Dilakukan

Rancang Terlebih Dahulu
Yup! Inilah yang paling penting. Anda perlu merancang terlebih dahulu masa dan aktiviti yang ingin dilakukan apabila keluar dating nanti. Selain daripada itu, anda juga perlu lihat samada budget anda mencukupi atau tidak. Jika tidak, cuba buang mana-mana aktiviti yang tidak penting agar poket anda tidak tinggal habuk apabila balik ke rumah nanti.

Pakaian Jangan Over
Semasa hendak keluar dating, hati-hati dengan pemilihan pakaian yang anda pakai. Adakah anda ingin pakai pakaian ala-ala hip hop, stylo mylo, funky, geek dan sebagainya? :mrgreen: Bagi saya, tidak perlu itu semua. Sudah cukup sekiranya kita memakai pakaian yang ringkas-ringkas dan nampak kemas. Pakaian yang dipakai itu tidak perlu terlalu over dan tidak terlalu selekeh. Anda perlu ingat, tujuan kita keluar adalah untuk pergi dating dan bukannya pergi ke event atau function yang mewah-mewah.

Teman Dia Ke Mana Saja
Tidak sah kalau keluar dating tanpa Si Dia tidak singgah masuk ke kedai baju, kedai kasut dan sebagainya. Kalau dia nak singgah tu, ikut sajalah ke mana dia nak pergi. Kalau anda tak larat nak temankan dia, duduk sajalah di mana-mana kerusi yang ada dalam kedai itu. Saya selalu gunakan tips ni semasa di kedai kasut. Tetapi pastikan juga anda melihat ke mana dia pergi. Mana la tau kot-kot dia akan memanggil anda untuk berikan pendapat tentang baju ke, kasut ke, atau barang-barang yang dia nak beli. Walaupun boleh dikatakan 90% daripadanya memang dia tidak akan beli tetapi, at least dia berasa gembira apabila anda dapat teman dan melayan permintaan dia dengan sebaiknya. :-)

Berikan Pendapat Jika Ditanya
Dan lagi satu, apabila ditanya untuk berikan pendapat, cuba berikan pendapat anda dengan seikhlas yang mungkin. Saya kadang-kala ada juga mengada-ngada menterbalikkan pendapat saya. Saja nak bergurau-gurau la katakan. Apabila baju tu lawa, saya cakap tak lawa. Bila kasut tu tak sesuai, saya cakap sesuai. Gedik kan? :oops: Tetapi memang saya suka buat macam tu. Dan lepas tu kena pandai-pandailah pujuk balik bila dah nampak mulut dia semacam je muncungnya. :o

Jangan Jadi Bisu
Semasa sedang berjalan-jalan tu, jangan biarkan suasana menjadi bisu. Cuba bangkitkan beberapa topik perbualan supaya Si Dia tidak berasa bosan apabila keluar dating dengan anda. Sebagai contoh yang mudah, cuba berikan pendapat anda tentang filem yang ditonton. Cuba gunakan apa-apa perkara yang menarik dalam filem tersebut ke dalam topik perbualan anda. Dengan itu, sedikit sebanyak dating anda tidaklah bosan dan sunyi sahaja. Tetapi perlu diingatkan, berhati-hati ketika memilih topik perbualan. Jika anda salah pilih topik, payah juga untuk menceriakan semula keadaan.

Buat Si Dia Ketawa
Part ini adalah part yang saya rasa sukar bagi sesetengah orang. Bagi kepada mereka yang ringan mulut, saya rasa mereka tidak akan mengalami masalah. Cara ini adalah bagus kerana bukan sahaja Si Dia akan berasa gembira malah ianya akan memberikan Si Dia kekuatan kerana andalah penyeri hidupnya apabila Si Dia berasa kesunyian atau pun keseorangan. :up:

Aktiviti Ketika Keluar Dating

Menonton Wayang
Tadi ada disebut pasal aktiviti. Dan ini merupakan salah satu aktiviti yang wajib apabila saya dan Mrs Teddy keluar dating. Setiap kali dating, saya akan beli dua tiket wayang untuk dua cerita filem yang berbeza. :cry: Bagi sesetengah orang, mereka akan berkata, “Kenapa la korang buang masa tengok wayang? Bosan la weh tengok wayang tu…”. Well, bagi pendapat saya, dengan menonton wayang ini lah kita akan mempunyai masa yang panjang untuk bersama-sama dengan teman istimewa kita. Disamping itu, kita juga dapat berkongsi pendapat dan bercerita tentang cerita yang ditonton. Jadi, tidaklah berasa bosan sepanjang kita keluar dating nanti.

Makan Bersama
Ha, ini lagi satu perkara yang wajib dan mesti dan sesungguhnya aktiviti yang patut anda rancangkan ketika keluar dating. Tidak kisahlah samada pergi sarapan ke, makan tengahari ke, makan malam ke, tetapi aktiviti makan bersama ini perlu ada dalam perancangan aktiviti dating anda. Macam saya dan Mrs Teddy, setiap kali keluar je, mesti kami akan makan tengahari bersama-sama, minum petang bersama-sama dan akhir sekali, makan malam bersama-sama. Banyak betul kan kami makan? Hahaha… :P Memang banyak berbelanja kalau keluar dating ni. Itu sebabnya saya katakan di awal-awal tadi bahawa perancangan adalah penting.

Bermain Bowling
Kalau ada duit lebih, saya dan Mrs Teddy akan bermain bowling. Walaupun saya tidaklah sehebat mana, tetapi boleh la nak kalahkan Mrs Teddy tu. Kacang je kalau nak kalahkan Mrs Teddy. Hehehe… 8) Tetapi, saya pernah juga kalah dengan Mrs Teddy. Itu pun saya saja je bagi dia peluang menang. Kalau tak, mahu nya dia merayu-rayu minta handicap. Mana boleh…!!! (Padahal memang saya kalah pun sebenarnya…) :(

Ambil Gambar Kenangan
Walaupun ianya tidak penting, tetapi kalau boleh ambillah gambar sebagai kenang-kenangan apabila keluar dating nanti. Bukannya apa, bagi saya setiap hari yang kita luangkan dan setiap masa yang kita berikan adalah berbeza dari dating-dating yang kita pernah dan akan lalui. Mungkin apabila kita melihat semula gambar-gambar tersebut, kita akan teringat kembali peristiwa lucu dan kelakar semasa mengambil gambar itu. Tidakkah ianya akan mengembalikan nostalgia pada diri anda suatu hari nanti? :wink:

Hurm…jadi, itulah dia sedikit sebanyak tips dating yang dapat saya kongsikan dengan pembaca semua. Seperti yang saya katakan di awal-awal entri ini, sesetengah tips ini sesuai digunakan oleh anda sekalian. Tetapi terdapat juga sesetengah tips tidak beberapa sesuai digunakan pada keadaan-keadaan tertentu. Jadi, terpulanglah pada anda untuk lakukan apa yang patut.

Dan sekiranya anda mempunyai tips-tips dating yang lain dan ingin dikongsikan bersama dengan kami, silalah berikan komen tips-tips tersebut di sini. Mana la tau kalau-kalau tips yang anda gunakan itu dapat kami gunakan pula apabila keluar dating nanti. Hehehe… Terima kasih ya… :D

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. sha says

    hye askom mr & mrs teddy..em psl tip2 kt atas 2 sha mmg agree..em mmg kna plan b4 kua date so xde la blur xtau nk g mna..em sha agree sgt2 psl tip tman gf ke mna pn n bg pndpt klu gf tnya..well,gal kn mmg ska sgt shopping n wlupn shopping xde la mcm shopping,skdar cuci mta je,boy pt0t tman gal dya..gal ni kn mnja,so bla nk plih bju,klu bleyh sume dya nk tnya kt boy dya n boy ni lak kna la bg pndpt,jgn asyik ckp “ok” @ “xtau,u yg nk pkai” aarghh!gal hate bla boy ckp mcm 2..tip yg bt kte nye kpel ktwa 2 mmg sha n boy amalkn bnda 2..em psl aktvti yg kte bleyh bt bla dating lak sha stuju ngn mr teddy,stiap kli kte kua date,kte pt0t eh bkn pt0t tp bleyh d ktakan wjib la utk imbau blik knangn pd msa akn dtg n myb 2 bleyh bt pnaik smgat utk trus mgeratkn hbungn..em sha nk tmbh ag 1 aktvti..em sha slalu klu kua ngn boy,x sah klu ktorg x g kar0ke..so,myb mr&mrs teddy bleyh try..2 la msanye nk nyanyi n tjukan lgu utk org yg kte syg n myb 2 la msa utk mnunjukkan bkat,myumbangkn suara yg mmg dh sumbang huhu tp sumbang mcm mna pn,asalkn ikhlas ttp dgr sedap kn suara kte 2..

  2. sha says

    hye askom mr & mrs teddy..em psl tip2 kt atas 2 sha mmg agree..em mmg kna plan b4 kua date so xde la blur xtau nk g mna..em sha agree sgt2 psl tip tman gf ke mna pn n bg pndpt klu gf tnya..well,gal kn mmg ska sgt shopping n wlupn shopping xde la mcm shopping,skdar cuci mta je,boy pt0t tman gal dya..gal ni kn mnja,so bla nk plih bju,klu bleyh sume dya nk tnya kt boy dya n boy ni lak kna la bg pndpt,jgn asyik ckp “ok” @ “xtau,u yg nk pkai” aarghh!gal hate bla boy ckp mcm 2..tip yg bt kte nye kpel ktwa 2 mmg sha n boy amalkn bnda 2..em psl aktvti yg kte bleyh bt bla dating lak sha stuju ngn mr teddy,stiap kli kte kua date,kte pt0t eh bkn pt0t tp bleyh d ktakan wjib la utk tgkap gmbr utk imbau blik knangn 2 pd msa akn dtg n myb 2 bleyh bt pnaik smgat utk trus mgeratkn hbungn..em sha nk tmbh ag 1 aktvti..em sha slalu klu kua ngn boy,x sah klu ktorg x g kar0ke..so,myb mr&mrs teddy bleyh try..2 la msanye nk nyanyi n tjukan lgu utk org yg kte syg n myb 2 la msa utk mnunjukkan bkat,myumbangkn suara yg mmg dh sumbang huhu tp sumbang mcm mna pn,asalkn ikhlas ttp dgr sedap kn suara kte 2..

  3. syafiq kecewa says

    salam..
    sy berminat dgn tentang cinta ni..
    tp sy ada satu kemusykilan..
    macammana nak pujuk si dia kembali pada kita..?
    kenapa org suka hancurkan hubungan org lain..?

  4. says

    huhu..memang bagus la tips..sememangnyer setiap kali kte nak wat “date”..kte kne planning dlu..kalo tak memang mati kutu dibuatnyer :roll: :D ..ea la kn…nak g mane pon xtau..nk decide last2 minute..sebab sy cmtuh..hahahha…kekdg ikot gak mood org tuh..kt ane nk g…so..better..we planning the best place before make a dating..bawu la rasa besh…! :XO:

  5. are_nas says

    good tips..i agree that tips..some time i use to this tips when dating wth someone special..
    so gud luck to who read this tips..
    i respect to you..
    kkdang btl ap ya mr.tedy ckp td.. pkaian jgn over,ni sstgh org 2 siap
    colour mcm2 wrna rmbt..
    cam rainbow plak rmbt 2..
    hak3..so mamat yang ak ckp ni,dy buat,,
    insf2lah deh..
    sykurlah anugerah than 2 k..
    smpi d sni jew komen dri ak are-nas,,..
    maybe next time i will visit again this blog..
    so.peace 4 the love…. :D :P :halo:
    n thanks again to mr.tedy 4 the tips

  6. sha says

    [Comment ID #28054 Will Be Quoted Here]
    em mcm mna nk bt org yg kte syg kmbli pd kte ek?em sha rsa,awak(syafiq)kna amek hti dya blik,try ubah sikap buruk yg myb mjadi pyebab awak ngn dya clash,so dya akan tme awak n kmbli awak..em ag 1 myb awak kna bt dya tharu,awak buktikn kt dya yg awak syg dya,kasi la hdia em exmple teddy bear ke coklat ke x pn bnga ros..well sha akui yg llaki ni x bleyh mnjakn awek sgt ngn stuff pape tp at least utk pjuk hti dya blik,x slh awak kasi hdiah..em or myb u can try 2 min ur gal’s heart ngn nyanyi lgu cnta korg,bt dya tringat knangan bsama awak…em sha doakn awak ngn gal awak akan kpel blik n stay smpai bla2..

  7. misz kol says

    mcm mana nak kasi org tu ska kat kita? aku x pnah bcinta sblm ni… sbb maybe slalu sgt dgr cita org break kot… tp… bila bersama ‘dia’… aahh ssh tol nak explain…. :? huhue… jgn la wat aku mcm nie…. :cry:

  8. misz kol says

    pening kpala aku tau… tiap ari tgok hp… rindu kat msg dia… kalau sehari xda msg… msti aku akan hitung… bpa hari dh dia x anta msg kat aku… sedih sgt2 bila brada dlm keadaan mcm nie… wat 2 do…?

  9. misz kol says

    aahh… aku dh x tntu pasal… nak bg salam pon dh lupe… maap everybody… huhu assalamualaikum everybody… may i please join u all? :roll: malu lak aku… hehe

  10. sha says

    [Comment ID #28099 Will Be Quoted Here]

    hye misz kol..:halo: opps!:oops: tlupa lak..em assalamualaikum..:-) em cmner nk bt org ska kt kte ek?em snang je,yg plg pnting,b urself..mknanye klu awak jnis yg ksar,so xyh la cover bla dpn dya..em sha bg cntoh je jgn trasa lak ek..em ag 1 awak kna la amek tau sal dya,i mean amek brat sal dya..em skng awak ngn dya still fwen,x dclair kpel ag ek??em klu mcm 2,awak gtau la pe prsaan awak yg sbnarnya kt dya..well,org ckp jgn tggu lma2,nnt kang kna kbas lak si buah hti awak 2..tp sblm 2,awak kna ready mcm2 la(mcm ready psiapan nk kwin lak huhu) :lol: mksud sha,awak kna ready utk tme ksakitan,kgagalan,kkecewaan n pgorbanan…bla dh kpel ni,mcm2 dugaan..ye la tmbh2 klu buah hti kte 2 rmai “pminat” (mcm boy sha :vangry: )msti rmai awek kaco boy kte kn..awak x pnh kpel kn,so i quess awak x pnh rsa sakit hati yg sgt2 bla gduh ngn boy..sha dh kpel n dh byk kli rsa sakitnya cnta cmne tp nk putar blik msa n x kpel x bleyh coz sha bajet awak cnfirm tau kn klu hti dh syg,susah nk tggal..em k la hope awak n dya akn kpel n stay ok..tata :-)

  11. misz kol says

    tq sha… he3 tp kan… dia tu besfren sy gak… kongsi mcm2… rasanya dia anggap sy sbg kwn je kot… huhu… dah la sy ni kira degil ckit… so ssh la nak luahkan prasaan tu… malu… :oops: tapi mmg btui la ‘dia’ byk peminat… tu la ssh ni… hehe… luah kan perasaan… sy takut dikecewakan… :(

  12. sha says

    [Comment ID #28112 Will Be Quoted Here]

    assalamualaikum.. :halo: em sha dlu pn da kwn baek,llaki la kn tp skng dh lma x contact dya coz dya ngaku dya aggap sha lbh dri sorg kwn..skng ni sha mmg x da kwn llaki coz sha bru sdar yg llaki ngn pmpuan x bleyh jd kwn..em kre awak ni jnis yg klu bleyh biar la dya yg mlamar awak jd awek dya bkn sbliknya ek??em nk tau x,sha da abg agkt tp knal pn mlalui akak sha la,sha x pnh pn msj ngn dya,juz snyum2 je bla jmpa,x pnh smbg..but 1 day,sha col dya n start kua tgk wyg,mkn..ktorg jd rpat,dya nk ktorg kpel tp sha x nk n da 1 hri,msa tgh tgk wyg,”pminat” dya msg n xtau ttba sha jd jlez,sha mjok n nk tau sha kna sound pe ngn dya?dya ckp,”org ajak kpel xmau,skng nk jlez lak” huh!bengang gler time 2! :vangry: em last2 skng sha kpel ngn dya..so,pgajarannya,jgn tggu lma2..em sha rsa x slah klu awak gtau dya..em sha tau awak mmg nk gtau tp tkut kna reject n klu kna reject tkut pshabatan awak ngn dya ptus ek??em pe kta awak try korek isi hti dya..em klu dya jnis yg open minded,awak try la tnya dya da ska sape2 x,mna la tau dya pn ska awak tp malu gak mcm awak ke…kdg2 llaki ni pn pmalu gak… :wink: em k la tata :P

  13. biliz says

    sy lg la bmslh…xprnh couple…dating lg la…huhuhu…mslh y plg bsr…sy ni jenis ssh jtuh cinta kot cz sy sukaaaaaaaaaaaa sggggggggtt..tafsir diri org…cmner nk bt ni ek????

  14. apit says

    Huhu..assalamualaikum to all esp mr n mrs teddy..lama gila ak x tulih dlm site nie..dlu kt utm slalu gk..skang dh keja, kureng..cinta?masalah suma sama ja..cmna nk bgtaw, apa nk buat time dating bla3..hehe..ak pnah dating tp x pnah b’cinta sbb susah kut nk pcaya kt pompuan esp yg rmai peminat..ntah la..tp ak bley ja idup tanpa cinta..but, bkn utk selama2nya kut..sapa2 yg x pnah b’cinta, nnt akan hadir satu cinta sejati dlm idup anda..kesabaran yang sedikit itu akan memberikan 1 kepuasan yang amat panjang…hehe

  15. misz kol says

    salam..thanks sha… rasanya… dia tu mmg open minded gak… hehe… tp kdg2 dia yg hentam sy dgn soklan2 cepumas gitu… kdg2 rasa mcm dia cba nak mgorek isi hati sy… tp sy wat x tau je,.. takot2 prasan sorg… haha… tp xpelah… kalu ada jodoh… xkan lari punyer… kowt… :roll: n…sy rsa cita sha dgn bf sha tu mmg
    bez la.. :up:

    mcm mane dating tp x bcinta ek,apit?

  16. sha says

    hehe ye la 2 best em sha rsa kn,dya mmg ska awak la misz kol..kn awak ckp dya tnya soklan cepumas 2 kt awak kn..em nmpknye awak ngn dya maen trik tali la ni ek?em btw,sha agree sgt2 ngn awak yg klu da jdoh x ke mna..so,smoga awak ngn dya akn kpel k:up: em btol la,plik la apit..pnh date tp x pnh kpel??pelik,pelik… :?

  17. misz kol says

    wow… kalau la btul kata sha dia ska kt sy…mmg x tau nk kata apa lg dh… haha harap2 gitu je la kn? amin… :oops: kalau x tu nak wat cmner la kn? hahaha tx2 very much,sha. :D

  18. misz kol says

    :D boleh3… no hal… lg bgus klu dpt bkwn dgn sha… sy dr swk… klau umo tu… hehe malu la nk ckp cni,sha… nak bgtau… nnti identiti bakal dketahui org ramai… :oops: mcm mana ek??

  19. sha says

    [Comment ID #28120 Will Be Quoted Here]

    assalamualaikum..em so,prob skng ni,awak ska sgt tfsir org..em mknanye awak ni memilih la ek??mmilih aka crewet??opps! :oops: nk yg smpurna??em snang je nk sttle.. :-) try buang skap ska tfsir org yg lbih2 n bg pluang pd org yg bminat utk knal ngn awak..jgn pndang kkurangn org tp lhat klebihan n keistimewaan org 2..btw,hope awak akn jmpe kkasih hti awak yg bleyh bt awak tsangkut :up: bubye tata

  20. _nia_ says

    Dear all….

    but babe…sape yg patut kuar duit :P …suppose a gentleman ight?? :D
    but sometimes a girls can do so..on ocassion jer la..mcm celebrate his birthday ke.. :-)

  21. _nia_ says

    guys…
    actually im sick w love :( …my previuos relationship,asyik nia jer yg spend money time dating :vangry: !! tlalu pemurah??? :? nope,my ex is a student..so nia da keje…but till now nia rase nia seorg ppn bodoh :roll: sgt berhabis duit tuk lelaki :o

  22. raben says

    hi..i bru kt cni..i nk cter la about cinta kt cni.. i stil couple lg..tp hbungan we all asylk nk gado je..bosan tau..asyik dia je nk menang..i pjuk dia tp stil mrajuk xtentu psal..2 yg kdg2 da naik bosan tau..tp yg peliknya..i still syg dia..klu org len da lame i reject..

  23. _nia_ says

    [Comment ID #28192 Will Be Quoted Here]

    hati da syg raben….kite dgn rela hati tlh menerimanya dgn seadanya. :-) ..wlucmne pn die..u tetap syg dia :-) ..

  24. says

    :XO: ..hee..suke bace..tp xsangke lak…smue yg tertulis ni..sume sy wat stiap kali kuar..haha…kbtulan ea?hee.
    tp mmg tips ni berjaya r..
    wat psangan kite rindu ngan kite..hee..especially tuk tips buat si dia ktawa… :)….

  25. says

    Pernah taw pakwe aq ajak dting.. :?: Tpi mcm ne?? Aq ada class lgi, koko lgi.. mcm ne aq nk pi dting :?: Aq tahula lelaki tidak suke klau pompoun menipu dan cuba mencari alasan.. :twisted: Tpi, nk wat cmne?

  26. says

    Please help me sha!.. Aq x tahu cmne nk pujuk dye :roll: Dulu bnyak kli aq kol dye, tpi x juga diangkatnye… Kekdng,aq bosan giler bile dye ajak aq pi dting… :mrgreen: Penat juga aq mencari alasan yang sesuai… Tpi, dlm masa kitaowg gaduh.. dye hina aq, sha! Dye kata aq nie pompoun ‘hiprokit’,pompoun yg x thu memahami perasaan lelaki… mcm bngang giler :!: :!: ckpla dri dulu.. Bodoh Punyer Jantan… 3 minggu aq nanar, kerana dyela.. Tpi, skunk nie.. alhamdulilah… Sembuh juga penyakit nanar aq.. :evil: :cry:

    Aq Bosan Giler Bila Lelaki Ajak Pi Kluar Dting!!! :?

  27. says

    [Comment ID #28165 Will Be Quoted Here]

    Assalamualaikum.. Lame yer SafwanHamzah x menulis.. Nia.. Nie yg sy nk pesan nie.. Kalu kuar berdeting tu berpada-padalah.. Spend wisely.. Kang kalu ape2 jadi, x ke nyesal.. Rugi melabur pd sesuatu yg pasti.. Jika jodoh mengizinkan, time kawen nnt, beli la ape je yg nk.. share semua.. Tp buat masa ni, baik melabur dlm ASNB.. Untung pn dpt.. :lol:

  28. starkey says

    ermm..act ape y sy nk post ni xde kaitan pn dgn artikel kat ats..just nak ty pndpt n b’kongsi pgalaman dgn mr.&mrs.teddy…
    gini critenyr..sy br je memegang title *bukan budak skola*..hihi..n sy bru saje couple dgn some guy ni..act, kami ni satu skola SBP..so ktorg ni boleh d’katakan prcintaan jrk jauh la..sbb msing2 da blik uma msing2..die slangor,sy n.smbilan..so x ler jauh sgt..tp faham2 jela.. sejak begelar penganggur ni,susa btul nk jpe..hihi..ok2 mcm ni, ktorg ni nme je satu skola tp x pena pun betegur sapa..ni knal pn dlm myspace..die add sy..dr situ la stat..then lame2 biase la kan..*ehem paham2 jela:couple..hii.. :-)..ktorg kwn dlm 3bulan la camtu then bulan 12 la br die minx izin utk hbgan y nex step..mle2 sy susa nak trime mmndgkan sy pn x tau prasaan sbnr sy kat die..tp lame2 tu sy trime jgak sbb sy pk, *why not i try,mayb ktorg boley go on with dat kinda relation..ktorg pna date skali je tu pun last day skola..dlm hbgan ktorg,sjak x jpe ni mcm a bit pudar..sbb ktorg da lack of idea nk ckp psal ape…klu kat skola tu boley la ckp psal skola kn..da x skola ni..x tau nk ckp ape.. :roll: sy takutla..sbb dis is my fisrt experience means 1st couple..ktorg baru sebulan lbih..da jd camni..sy x byk pglman jd sy x tau nk watpe..sy try mcm2 tuk ceriakan hbgan ktorg,,tp sy tkut die rimas..wlaupun die x pena ckp pun..kdg2 sy tggu die text sy sbb sy takut klu sy y text, sy akn ggu die:x ..so how mrs.teddy/mr.teddy??? :?: ..sy x nak la die bandingkan sy dgn ex die..sy risau tu..ape y ptut sy buat spaya die x rse bosan? tp kdg2 sy rse mcm sy sorg je y usaha..die pna ckp y die x tau mcm mne nk tunjuk y die syg kat sy..sy faham tu..tp lme2 sy jd risau…die cam x syg sy je..means die da x seaktif tyme ktorg kat skola dlu..klu mcj pun kdg2..hurmm..help me please.. :cry:

  29. says

    i kaN actu4Lly x prnah dating . :halo: c0zz…i rsa buanGG msaaA je …… tpi when i bCa tip2 Mrs . teddy . cam trigin Plak klUar dating” ngan Mr> adorablle !!! :XO: Tpi Kan Bgi saya l4h lao nk aw0k kta 2 x crang kenelah bwa dya gado pas 2 : 3 kan ?? haaa haaaa guRau jee :P k smbung blk biar dya yg pjuk ktaorg !!! kan kan ….!!!! LGIp0wn awok skang nie ska sgtt nak crang >>>>>> :evil: k lah Bye u ALL ….. :?:

  30. Tripple_A says

    i oso new here..i pn ade cita nk kongsi. baru 2 mggu brkenalan awek dah ajak brtunang…haha siut je..mcm bas express.x tau nk ckp ape. tips mr.teddy mmg berhasil. janji jgn over2 ok la..

  31. syawal says

    sy penah putus cinta sebab sy tipu untuk jga hati pasangan sy,,bolehkah wanita terima jika kita beritahu dia kita mesej dengan kawan wanita yang kita anggap rapat nge kita..??

  32. mrs one says

    :D syokla tips yg u bg tu..
    kteorg pon mc tu gak..
    best sgt kn…
    walaupon mr one bkn my first love
    happy to be with him…
    love u so much syg…

  33. myenyra says

    dulu…aku xpernah hargainya,,,,,tp bila aku kehilangannya,….aku baru merasa rugi…apakan daya….hal dah berlalu kerna masa xkan dapat berulang kembali….namun beberapa bulan kemudian,cinta itu datang kembali tanpa ku meminta..diri terasa happy sangat….ingatla bahawa…yg pergi,xsemestinya xkan kembali lagi….ingat tue….kini aku bahagia bersama dengan si dia….i love his so much….

  34. says

    …p’nah ja qu cuba tapi terkadang rasa nervous datang n…saya j’d salting,,,tak elak l qu hanya b’kta “terserah saja”,,,

  35. says

    hai saya nak minta pendapat lah.sya dah jatuh cinta dengan seorang tetera laut.kita orang tak pernah jumpa pun melain kan melalui msg dan hantar gambar.entah lah saya tiba2 jatuh hati kat dia.dia pun pernah cakap kat saya dia tak kisah macam mana rupa saya,dah seminggu saya main msg dengan dia dia kat kat saya dia terpaksa berkerja kat sabah selama sebulan,sedih pun ada yelah baru nak kelura dengan dia dah terpaksa berjauhan.kebetulan kawan saya ini kenal dengan dia.dia cakap kat saya lelaki itu ada kat lumut bukan nya kat sabah .saya terus bagi msg kat dia dalam kadan yang marah saya suruh dia putus.dalam berapa hari ini baru saya tahu yang kawan saya itu tak suka saya dengan dia.saya cuba minta maaf dengan lelaki itu tapi dia tak terima saya dah tak tahu nak buat macam mana lagi saya tak tahu macam mana nak lupa kan dia…

  36. ayu says

    [Comment ID #29690 Will Be Quoted Here]

    pelik kan, awak belum kenal dia tapi sdah mnyanyangi nya…cinta alam cyber la ni..hehe…try la pujuk,trus trang….n better awak jmper n knali dia btul2 sblm membuat 1 perhubungan yg lebih serius,…. :lol: :D :up:

  37. says

    [Comment ID #28054 Will Be Quoted Here]

    kte kne fhm ape yg die rse..
    mgkn hti die blum brsdia nk mnrime khdrn kte dlm hdop die wt kli yg kedua..
    cre trbaik adlh kte kne pndai ambik hti die,jgn sskli kte kcewakn die wat kli yg strusnye n brilah die wk2 untuk tngkn fkrn dan mmbuat kputusan..
    skrg2nye kte brusaha dan menyedari kslpn kte..

  38. says

    [Comment ID #28054 Will Be Quoted Here]

    syafiq sye tahu awak trluka..dlu sye kcewa dgn skp awk sbb awk xpdulikn sye wlaupun sye di hdpn awk..awk tahu x yg sye sygkn awk sgt2..sye xnk khlgn awk..smpai hati awk lkai n hncrkn hati sye..sye trsksa dgn skp awk..tp ble sye tgk keikhlasan di mata awk yg awk ingin miliki sye smule..sye rse trharu sgt..tp sye xnk awk mltkkn hrpn trlalu tggi..biarlah sye tngkn hati dan fkrn sye dlu..ble sye dh brsedia utk trime awk..sye akn dtg jmpe awk..salam syg dri sye utkmu syafiq..kksh awl dan akhirku..

  39. NUYUI1205 says

    hehehe..
    btl la suma tips 2..
    tp nasib la.boy sy dpt sy..
    sy mmg xkn pna bnti berckpm spng ms kami keluar..
    hahaha..
    hope dia xbsn la..
    acct ken fhm each other..
    br ley thn lama hub 2..
    smg suma peminat cinta bahagia sllu ek..
    :)

  40. millami milo says

    :XO: emmm… btul3x… nk dating msti tgk wyang sb best sgt tau.. nt msti wjud suasana rmantik uh even kite tgah gago beso sskali pon.. mcm sy gdn my sweet baby boy.. ari2 rindu.. ari2 syg.. n ari2 jtuh cinta.. :XO:

  41. millami milo says

    aiiiii everyones 8O.. sy x th mcm ner nak luah kan.. sy betul2 syg at boy sy.. even da jmpe pon sy jd rindu.. sy study at kl, boy sy lak keje at jb.. :cry: cdih tau x dpat jmpe.. boy bsy uh caring, baik, poyo2 lah sb kalau gado die wat bodo je mcm owg x de prasaan.. pndai wat lawak tp kdg2 too much but im really love him.. gelaran sy bagi pakwe sy sy ialah bucuk.. pdhal sy wangi je.. emmm kalu x bucuk pon, dia akan pggil sy mama gedik.. itu it so k la bcouse of die pon papa gedik sy jgak.. :lol: sy suka tgk mata die cantik sgt.. hope la our rltinship akan kekal unt clamanya… bcouse im really2 love him… -for u my dear, ma harap hbngan kite akan kekal ye cyg.. mmmmmmmwwwuuuaaahhhh :XO:- from mama gegik

  42. says

    saya dulu couple… tpy, skrunk da SINGLE… lelaki, mulut je manis.. tpy, hati busuk… sy tau x smua lelaki cam tu… ade jgak lelaki yang baik and penyayang… sy akan berusaha untuk mencari lelaki idaman sy… ciri2 lelaki yg sy nk ialah: tinggi, putih, pelajaran tinggi,baik, penyayang, x sombong,yg paling penting…. x hisap ROKOK… klau dye pndek and htam sy x ksah sngt.. sbab sy menilai seseorang bkan dari paras rupa… malah.. dari hati nye.. sape yg nk berkenalan ngan sy hubungi di talian 0173198378…

  43. xie says

    a’salamualaikum…
    saya ingin bertanyakan pendapat tentang situasi diri saya,saya telah 6 bulan berpisah.2 bulan lepas saya dapati diri saya mulai mnyukai seseorng dikalangan kawan-kawan saya,mungkin sikap dia yang lain dari yang lain betul2 mbuatkan hati saya betul betul terpikat dengannya.Namun saya tidak berani untuk mendekati dirinya..bagi saya tidak layak untuk menjadi kekeasihnya,lagipun umur saya tua setahun dari dirinya..membuatkan saya begitui merendah diri..saya pula dalam golongan biasa-biasa sahaja,bukanlah cantik sangat untuk mnedampingi dia.Saya pernah keluar makan malam bersama dia,itupun atas perlawaan saya…kadang2 saya dapat rasakan dia tahu saya ingin rapat dengan dia,adakah perlakuan dia yang mendiamkan diri ini merupakan penolakan cinta saya pada dia? atau pun saya perlu melupakan dia? ataupun saya yang perlu memulakannya dulu?

  44. xie says

    :?: kadang2 kita kena coulple dengan orang yang selesa kita nak bercakap dengan dia…boleh kongsi semua cerita…bagi perempuan dadalh perlu kita menjadi seorang pendengar yang baik dan dapat memberi respon dengan ape yang di ceritakan oleh pasangan kita… guud luck :lol:

  45. millami milo says

    xie hai…! eemmm mcm uh ea.. kalo sy sy akan diam kan diri je tnpa bgth die sb sy malu lgpn sy tue dr die.. sy pnah gak alami mcm awk tp sb an sy kawal prsaan sy lama2 sy bleh lupa an die.. sy slalu tanam an dlm diri sy yg die just mcm adik sy.. sy fhm cinta x kenal usia tp kalu kite yg terlebih syg at laki 1 days die akan tggal an kite lg2 die muda.. cntik x cntik bkan jd soalnya yg pnting kite kena saba la jdoh an da d tetap an.. myb ada hikmah sumenya.. awk jag la rngsing sgt.. tp ini pndngan sy la awk jgn mara.. tp sy doa an awk akan jmpe gak dgn owg yg btul2 syg at awk.

  46. nini says

    [Comment ID #28427 Will Be Quoted Here]

    waw starkey…SUsah jgk en cinta jrak jaon ne sebenonya…i pon da asa..really,..,my ex-bf pon dlu 1 skola..bile msing2 bwak haluan sorg kat perak sorg kat perlis..mmg da takde point ble nk mcg atau sembang..
    masing2 sebok nan study…hihi…awk jgn tggu dye je textin..awk kne mle jgk…rsenye tuw la slap sy bia dye bosan smpai cari laen…btw…cinta jarak jao mmg susa deh..tp starkey..aja2!!!kuatkn smangat… :up:

  47. millami milo says

    emmmm…. ape la nasib aq… janji nak date ari nie.. tapi smlm boy aq ckap mak die suoh blik kg ada hal.. nak wat mcm ner an.. tp x pe, next week jmpe lg..

  48. lin says

    berdating tp xbercinta ni,just suke2 nk kwn n ejoy nk hlgkn bosan hjug mngu,dating tp xde smpn psaan pn antara 1 yg lain,kdg2 klu org ajak kite kuar mkn 2 xsmstnya suke n syg,tp sbnya just nk ejoy je,sya ni leh di ktakn leh hdp tnpa cinta tp hnya untk smntra sja kot?so mane yg lum lg bertemu dgn cinta 2 jgnla tkut k?sb msa akn dtg juga akhirnya nt untk cinta,so jgnla takut jika di tingalkn keksh…hdup mst di teruskn..!! :D

  49. lovebelle says

    :D salam….

    :XO: camner nak tahu bagai mana cara pasangan kita berfikir tentang kita jika pasangan kita seorang yang tidak menunjukkan rasa cinta or ekpresi pada kita?

  50. eli nurzawani says

    huhu , first date after hmpir 3 taun bhubung just through phone.facebook n ym .. in our first date , our first sight .. wahh ! :halo: huhu .. he’s the one la ! :XO: ngehngeh , aaa .. even 3 taun contact x pnah jmpe , in our first date .. x rase janggal langsung ! :D relax.going through the flow .. everything’s going cool.fine.good , chill la dgn dye .. ni pn sbab both of us mmang da ready nak jumpe .. hihi :oops: movie.makan.photo , captured photo per one but not bpasangan coz ade malu2 lg .. :oops: 8O haha , but .. it is a date to remember la .. huhu :XO: tx for this tip :up:

  51. princess ifamy says

    xpyh le dating…wat jantung gugur je…wat mate tercabut jek….wat hidung kembang jek…wat tlinga capang je…..xpyh dating…fulstop….hehehe

  52. cHe ShA says

    :halo: CInTa…FUh mEmg SuKar DItafSir…..!!!!!!!! I liKE LOve….bUT,SOMtIme,,,,,,It So TRoUblE…

  53. >>>LyA says

    qlow kowqng hurm cqye udqk bqwu qgy…
    hurm cqye un nqk tqwu ur qpe qce chentq cejqty hqh???
    ye qr…
    lqki zqmqn cekqng un qmqi yqng tq cetiyq…
    huh kekqdqng gerqm…
    benci powm qder…
    tqpy dq tq leyh nq wqt pqpe un…
    co diqm jew ur…

  54. says

    saye pelik nan kwn2 saye, dowg memang xleyh tk saye happy, ble saye happy dowg mesty x senang dudok, yg jadi mangsa kwn2 saye adalah pasangan saye, kwn2 saye x abiz2 nk hancur hubungan saye, kwn2 saye fitnah saye mcm2 at pasangan saye, skunk hubungn kami dah tol2 tegang angkara kwn2 saye :(

  55. one_kole88 says

    smekom,salam ramadhan kpada umat islam.Nak tanye tntang bab cinta?
    .First cam ne nak takel awek….,,dah banyak cara da uat..????huhuuhuu..x dapat la….muke x hensem…AWEK nak cam ner,..?? sile jelaskan..

  56. mie says

    hiee…
    i sebenar nyer ader minat dkt sorg girl ni.. kita org kenal coz dia tersilap add my bb pin..lps dia add i mmg x penah borak dgn dia but after 2 week dia txt i coz tht day i put my pic profile pic bby my untie so she ask me is tht my bby? coz its so cute.. than i said no that my untie bby and im a man not a girl..so from that day we cah chat 4 couple of day only but its just 2 or 3 msg only pas 2 x msg paper dah for 2 3 week..

    and now dlm 2 week ni kita org rajin skt borak, and from that i dpt lar tau pasal dia sikit 2. dia tgl mana, aper yg dia x suka etc etc..

    masalah nyer sekarang ni sya dah mula suka kan dia and saya x tau nak cakap mcm mana.dah lar i pon x pnh jpa dia.mgu dpn pun i dah nak fly 2 russia and x tau brp lama i kena sty dkt sana and mgu dpn jgn birthday dia hurmmmmmmm.. :cry:

    can u please give me some advice how to handle with this thing???? :(

  57. Si Gempal says

    salam.. bila baca tips diatas, rase mcm nak nanges.. :cry: sbb nye shayer pernah jatuh hati kat sorg mamat nih.. shayer knal dia kat kolej..:XO: first2 year, rase mcm best n bahagia bila dia selalu tlg shayer dlm study,:XO: presentation, altho die xtaw pun yg shayer da ter syiok kat die :XO: .. dan dgn banggenye shayer pun bercerita kat roomate shayer waktu tu.. segala rase ati diluah kan, dan itu silap terbesar shayer.. silap terbesar sbb percaya kwn2 shayer sgt2. :vangry: sanggup die berskandal dgn mamat tu walaupon dia da ade pakwe yg ensem. :cry: i never thot she’ll used this to me.. die taw shayer susah nak jatuh cinta, dan die juga tahu shayer dah pun ter jatuh cinta kat mamat tu. yg sedih lagi bila kawan2 back up setiap kali mereka ber dating.. kwn2 tipu shayer dgn alasan xnak shayer terluka.. tp silap, sbb Allah tunjukkan pada shayer setiap kali mereka berdating secara sembunyi2.. di kantin, di library, di kelas, di pasar malam.. sgt banyak.. :cry: shayer sebak, geram, and one day shayer da xlarat, shayer wat tindakan bodoh.. makan panadol ngan coke.. tp, xsempat mkn pun sbb kwn2 shayer da rampas dulu panadol tu.. kwn2 shayer kate nape jadi bodoh? rosakkan diri krn pompuan tu?? and shayer cube bangkit semula walaupun sgt payah.. bayangkan pointer shayer jatuh, dari DL jd 2pointer je.. sgt bodoh.. hampir 5 thn shayer cuber utk bertahan dan teruskan belajar.. tp, bila hati seorang wanita dah terluka, amat payah utk diubati.. 5thun bukanlah tempoh yang lama.. kalau mamat tu xskandal dgn kwn shayer, dan mamat tu bercinta dgn org lain, shayer boleh tahan lagi, tapi bila dgn kwn baik sdiri, rase nak tikam jer pompuan tu.. konon alim, konon tutup semua aurat.. sangat hipokrit.. tu semua hanye nak tackle mamat tu je.. :x now, shayer da xbercakap2 ngan minah tu.. mamat tu mmg da xtegor da.. lantak ahh.. shayer pun kene hidup jugak~ skarang shayer cuba bangkit dan bina semula hidup shayer.. and, shayer da slim skrg~ utk lelaki, kalau perempuan tu gempal, jgnlah hina atau pandang rendah pada mereka.. kerana kecantikan fizikal hanyalah sementara sje..

  58. says

    askum hai krong…thanks sebab share tips nie:D…tapi kan masalah ninis ble keluar ngan pakwe..mesti ninis blank tak tahu nk borak pe ngan pakwe ninis…ninis diam jer…bukan pe..ninis mmg x tahu nk ckp pe…so ninis rase pakwe ninis maybe dah bosan dgn ninis..korang boleh tlg ninis??pleasee ninis buntu sgt2 nie..help me..

  59. INA says

    [Comment ID #32621 Will Be Quoted Here]

    ina says> thanks kongsi citer awk.. citer awk ni bleh dijdkan pngajaran.. nasihat sye kat awk “bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor” ini lah ayat yg sye selalu pegang kalo rse kecewa kat lelaki..

  60. INA says

    [Comment ID #31865 Will Be Quoted Here]

    INA says> jauhkan diri awk dari kwn2 awk!! kalo dah mcm tu bkn kwn nama nya… don’t worry setiap perbuatan ade pembalasannya..

  61. INA says

    [Comment ID #31490 Will Be Quoted Here]

    INA says> ha’ah.. satu hari suntuk pun kalo dgn dia rse mcm skejap je.. dating dgn org yg kte syg mmg wat kte happy!!! :)

  62. ana says

    bestnyer….
    sy tringat yg mase dia ajak saya dan 2 org kwn sy lagitu gi shopping same2
    bile blk dumoh je terus berangan kalau sy ngan die je gi shopping
    mcm berdatig…….
    (dia x suke kat sy sbnrnyer.hihihi)
    saye je yg meLEBih

  63. Bubly says

    ……Dath 1st, ujan2..
    Athu ma Ayi jalan Breng…………………
    but>,,, To tuuit gt… I like this moment….

  64. pacheco says

    salam..nak tanya sket cmne nk eratkan kembali hubungan erk? saya akui y saya ni agak pendiam. tu y jd masalah. skrg gf saya lagi prefer lepak ngn member dia drpd saya.apa y perlu saya buat yer?

  65. memey says

    huhux…pasl dat ke niy….hurmm…best gk dat p da gk membosan kn..hurm…kwn2 ska x dat?huhux..borink nya xda kwn….teman kn sa msg leh x?my num 0148647630

  66. havoc says

    assalamualaikum..hye..sy br gk kt cni..ada soklan nk tny if x kesah..wat if poket kering tp nk gk kuar dating?..just to meet him untuk melepaskan rindu..(lama plak x jumpa..ada la dlm 4 bulan) (-.-“)…ada apa2 cadangan yg boleh dikongsi bersama??..

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *