Tips Lupakan Si Dia

Biasa la bila bercinta semuanya indah… Memang tak dapat lupakan si Dia. Makan ingatkan si Dia, tidur ingatkan si Dia, mandi ingatkan si Dia… Boleh kata dalam apa jua hal pun memang teringatkan si Dia la.

Tapi masalahnya bila dah putus cinta pun masih ingatkan si Dia. Susah nih… Jadi di sini ada sedikit tips kepada sesiapa yang ingin lupakan si Dia kamu.

Terima Hakikat
Pertama sekali and perlu menerima hakikat si-Dia anda bukan lagi milik anda. Anda perlu belajar untuk menerima kenyataan bahawa pertemuan akan berakhir dengan perpisahan dan perpisahan adalah permulaan kepada pertemuan.

Melarikan diri
Siapa kata melarikan diri tidak menyelesaikan masalah ? Memang melariakan diri tidak akan menyelesaikan masalah tetapi ia dapat mengurangkan tekanan anda. Cuba anda pergi ke satu tempat yang agar jauh dari tempat anda dan rehatkan minda anda. Tapi jangan la buat kerja gila dengan pergi ke tempat anda date dengan si-Dia anda.

Luahkan perasaan anda
Emmm luahkan perasaan anda kepada sahabat karib anda. Mungkin dia tidak banyak membantu tetapi sekurang-kurangnya dengan meluahkan perasaan anda akan dapat menghilangkan tekanan anda.

Anda pula dengar luahan mereka
Apabila anda mendengar luahan rakan anda sekurang-kurangnya anda tahu bahawa anda bukan seorang sahaja menerima nasib yang teruk .

Ingat dekat orang lain
Masih tak dapat lupakan si Dia? Urghhh susah nie. Macam nie la kalau masih teringatkan si Dia kenapa anda tak cuba ingat dekat orang lain… Ahli keluarga ke, artis ke, idola ke, tapi kalau boleh jangan cuba untuk teringatkan kawan sejantina anda… Bahaya tu karang jadi lain lak.

Buang jer hadiah tu
Bunga ke… Jam ke… Penanda buku ke… Novel ke… Anda buang sahaja hadiah tu… Mungkin ia seperti anda tidak menghargainya namun itulah yang terbaik. Atau anda pulangkan kembali hadiah itu kepada si Dia. Walaubagaimanapun jangan jual hadiah itu kerana anda seperti menghina pemberian si Dia. Dan satu lagi kalau si-Dia bagi anda hadiah seperti rantai emas berjumlah RM5000 saya rasa takyah laa buang hadiah tu.

Berdoa & Bertawakal
Ini adalah solution yang terbaik dan potion bagi segala-galanya. Berdoa lah kepada-Nya agar diberi kekuatkan jiwa dalam menghadapi dugaan dalam kehidupan dan diberikan pasangan yang serasi.

Tips Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Zahra di Forum Tentang Cinta.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. artlover says

    bende ni mcm pernah baca jerr sebelum ni, kat ttg cinta gak laa…. mcm diluang2 jerr…. kalau tak dilap laaa….

  2. artlover says

    bende ni mcm pernah baca jerr sebelum ni, kat ttg cinta gak laa…. mcm diulang2 jerr…. kalau tak dilap laaa….

  3. says

    dulu2 masa kapel ngan clasmate , huhuhu….A, memang susah tul nak lupa kat mamat ni . then dia kapel ngn bes pren aku gak , S . aku serumah ngan S , sekelas ngan A n S , A date ngan S kat dpan rumah aku , even dia tau aku ada kt rumah .aku jadi mcm down giler2 , makan tidur tak menentu , plus kena repeat paper n plus semester .Ya , memang aku salahkan diri aku sendiri sbb bodoh that time .

    aku x bercakap langsung ngan both of them , angkat muka masa dalam kelas pun aku x . mata aku asik berkaca ajer . Tau macam mana aku lupakan dia . :-? . . aku mmg aggap dia dah mati . dua2 pun . sampai sekarang aku x tegur diorang berdua . Elak selagi boleh dari bertemu muka . sbb aku x nak ingat kebodohan aku .

    Melarikan diri , Ya . . betul ..pergi jauh dari kawan2 aku smua .teruk kan pendekatan aku . Aku tidak suka bercerita , tapi ya , aku luahkan perasaan aku pada org paling aku percaya . Aku sibukkan diri aku , sesebuk sebuknya . Fokus . mcm x der life . one year after . im hepi ngan apa yang aku gain now . aku sbersyukur jmpa Bf2 aku now .Tau apa jadi pada diorang . Cinta diorang x kemana , sbb rasa bersalah pada aku . ( ni aku dapat dari sumber dipercayai ) . A tidak dapat wanita sebaik aku lagi selepas dia putuskan aku . ( ini menjadi pegangan aku that time )

  4. spirit_gurlz says

    aku prnh kapel dgn sorg mamat ni..pas2 kteorg clash..mule2 mmg ssh nak lupekan die smpaikn aku b’dndam dkat die..2 sume psl die..last2 aku brsihkan ati aku drpd dndam 2 n then aku maapkan die..alhamdulilah,,skang aku sure yg aku dah lupekn die dan die dah ilang dr k’hidupan aku…

  5. bulan says

    bulan penah couple n clash sbb mak die xsuke bln n ade la sbb2 tertentu yang mmg x logik dek akal die minx clash. uwaaaaaaaaaaaaaa
    sedih gile….:((
    n skng dlm proses nk luper kan die… skng da jumpe org laen. tp kekdg teringt gak cite dl.. tp nk wat ape ingt hal dl. wat sakit ati jerk la. n smmlm bulan da bace email die bagi kat bulan.. die ckp langkah awal nk berbaik semula ngan bulan…. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa
    ape niiiiii…. xnk sakit daaaaa :((:((:((:((

  6. wawa says

    sy baru je clash dgn pakwe………sakit ati sgt…..huhuhuhuhuhu… x sgka dia wat sy mcm nie………
    dia TIGA kn sy…….
    and dia telah terlanjur dgn salah sorg awek dia…….
    sy yg paling muda….and sy awek pertama dia…….hancur sgt ati sy……
    dah la ari nie besday sy…
    KENAPA?????????????
    APA DOSA SAYA???????

  7. spongebob says

    tips nie bgs
    untuk insan cm aku pn bgus
    aku bru break
    mggu lps
    tp zalimnya dia
    pas 3 ari terus dye cple lain
    aku taw aku silap sbb wt kptusan terburu-buru
    tp nth la..
    mmg dye tgu mse jek kot
    aku percaya dye syg aku ag
    bertahun-tahun kiteorg cple n yang aku psti
    dye accept pmpuan 2 n sbb nk skitkan ati aku
    aku percaya gk jodoh 2 dh tertulis untuk aku
    aku kene redha
    klu ade jodoh mesti xkn ke mane kn kn

    :-s:(:((

  8. light says

    dgn cinta…blh kah kita bhgia..? terkadang cinta hanya menyakitkan,
    terkadang cinta meminta terlalu bnyak pengorbanan,kadang-kadang sahaja ia menenangkan…selepas sehari dua..pasti berlaku semula perselisihan faham,mcm kawan-kawan light yg der kapel..seminggu tu mesti nk gaduh, lbh baik xyah kapel,adik light pun ckp hal yg sama,single is better, belajar dari pengalaman~
    bila stay kat kolej, bnyak yng light belajar, erti sebenar hidup ini. beruntung ade kawan2 baik,sahabat itu,lebih bermakna dari kekasih,
    sekarang light dah fhm ape yg penting dlm hidup ni,dan apa yg sbnrnya kita perlukan..
    ader sesiapa yng berminat nak buat duit sambilan x? yg penting betul2 nak buat duit, komisen sehingga RM100, tpi bergantung pada usaha,klu rajin dpt bnyak, klu xrajin dpt sikit saja.
    anda berminat? sila ym saya light2629@yahoo.com student ipt/ade laptop scanner digalakkan.. xder ilmu? mahu ilmu sila klik buat duit melalui buku
    sekadar memberitahu :) berminat? tggu ape lagi? bergerak sekarang~! thank you ^_^

  9. light says

    wawa…hepy birthday~ jgn sedey2..
    mungkin~dia bukan untuk awk,
    sakit hati pun.. terpaksa menerima hakikat!
    awk sabar ek? bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor..
    berminat,sila klik
    buat duit melalui buku
    thank you^_^

  10. wawa says

    thx light..
    mmg hancur hati sy..
    skg dia and fmly dia tgh pujuk sy untuk terima balik ex pakwe sy…
    sy sygkan dia tp hati sy hancur…
    apa yg perlu sy lakukan???????

  11. ema anaiz says

    salam semua…bagusnya tips ni..sy xde pakwe tapi ada 2 org kwn baik tgh putus cinta skrg..dahla dekat2 final exam ni..huhu..kesian pulak…yg A kerana cinta dihalang org tua, yg B kerana kekasihnya curang dgn mak sedara.dahsyat tak? bila dgr diaorg luahkan perasaan, sy sendiri tak tau nk ckp ape.kelu lidah ni…..yang mampu sy buat cuma berdoa mereka mendapat ketenangan dalam hati mereka…
    sy juga suka cara spirit_gurlz melupakan ex pakwenya..dgn memaafkan org itu…
    bagus cara awk tu…tak berdendam and dapat tenangkan hati wpun mungkin agak susah nak memaafkan org yg dah buat silap dgn kita ni kan….:)

  12. zairi says

    senang jer nk lupakan kekasih yg kita syg..
    kita berdoa kepada ALLAh S.W.t
    kita minta agar diri kita kuat menerima dugaan ini..
    dan minta supaya dapat melupakan dia dan berharap dia sentiasa bahagia bersama ngan org yg dia cintai..ingat klu kita doa kn kebahagiaan org.mgkn satu hari nanti ALLAH S.W.T akan memberi kita kebahagiaan yg bahagia.. :)

  13. farrita says

    hmm mmg sdih ble kne tggl ngn kksih.. apepn idup kne truskn.. bdoa byk2, moga2 jdoh kte lg baik dr die.. mgkn die bkn yg t’baik utk diri kte…

  14. gAdiS_sEpi says

    q toi2 x phm pew erti CINTA sbnr..
    q da 3 kli kcwe lam cnte,pdhal q toi2 mhrgai cnte q..
    q x pnh pom curg,q toi2 stei tp npe q msih d kcwe kn???
    skg..q toi2 trauma tuk bcnte sbb bg q cnte toh x wjud ag utk q..
    sedey wooo ble owg y kte cyg gler3 ttbe tglkn kte tnpe sbb y kukuh..
    q x mow ngs ag sbb cnte!!!!!
    help meee…..:((:((:((

  15. says

    tension sgt bila brake up…kisah saya nh pilik cikit..bf sy tinggalkan saya sb dia tmpukan pd pelajaran,,,,,saya trima,tp hati ttp terasa bila kita dibuang cm 2 je….hari 2 dia masuk hspital sb kene oprate..ms saya dlm perjalanan nk p hospital sy exsident..lpas dri 2 kami dh x berhubung ag…rindu sgt…..hbgan kami da 3 thn……tp sy trima dgn ketentuaan ilahi..jika ada jodoh pasti ada pertemuan di akhir 9yi..:)

  16. avhy says

    aku seorng wanita yang selalu merasa tak punya cinta ..
    stiap aku sayang pada seseorang tak pernah bisa aku miliki …
    saat ini aku masih sayang pada seseorng …

  17. laki_lucky says

    aku bru clash!!!!!!!! aarrrggggggghhhhhhhhhhh…. tnsion….:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  18. akomora says

    aku dah putus banyak kali,,,sampai aku tak tau berapa banyak kali aku putus….tapi satu je aku tau,,setiap kali aku putus aku pasti sambung balik dengan dia..jadi di sini aku tau,,dia pun x nak putus sangat kat aku..tapi tabiat curang2 ni memang wujud dalam diri diri..dan aku ni pulak pmaaf…nak buat cam ne..tapi sekarang tali cinta aku dah pendek..tunggu panggilan hayat je..wawawwawaw

  19. wan.. says

    nasib sy sama dgn riena,d tinggalkan dgn alasan dia nak fokus pelajaran,dekat 4 tahun dah ktorang bersama,tb2 d tinggalkan mcm tu ja.. :((:((:((:((:((:((,she is my first love,ssh nak lupa mcm tu ja..dah la skarang tgh final exam..what should i do??nak baca buku pun dah hilang fokus dah…huhu

  20. tomato says

    skang ni sy tgh sdh sgt2..sy hncurkn hati org yg btul2 syg sy , setia ngn sy…actually , sy ade pkwe lain tp sy trsilp plh…now , sy dh menyesl sgt2 sbb plh yg dh ade awek…maybe ni blasn sy..utk lpakn diorg , sy slalu pejm mta n trk nfs dlm2 bl tringtkn diorg…sy sk jln sorg2 n blk kg…sbb sy tau papa n mami sy x pnh kcewakn sy…diorg lah cnta trbaik sy selain Allah..n sy dh x ksh hdup tnpa cnta seorg lelaki yg brnama KEKASIH…

  21. iedasyieda says

    aduh akomora!!!! panggilan hayat? camner tuh? :!: ehehehehe… adus.. 2304 arituh besday ak.. sumer mber2 tsayang wish kat ak.. tapi ex ak… wat bodow jew… cam kiter x pnah knal lak kan… aper salahnyer kalo kter frenz cam dulu… dah ler kamu yg curang… aduh.. ak terluka… :idea: biler nak dapat pakwe baru nih ehehehe… :evil: asyik bz jew ak nih adoi :roll:

  22. jingos says

    Aku x penah brcintaa.awek ckp muke aq x ensem sebab jongang.. siap kutuk aq jongang lg. nk wat camner? tuhan dh bg aq muke cam ni…? isk isk… sedihnye… persetankan cinte. lebih baik aq jd gay….

  23. jingos says

    aq doakan org yg brcinta sebelum kahwin dilaknat dan dihukum sekeras-kerasnyedi neraka sbbkorang wat dose muhrim. hahahahahahahahahahahahahaha

  24. aku... says

    hmm..perpisahan amt memeritkan..tp kt hrus cub untk meneruskan hdup…
    aku jugak bru clash time final exm plak tu aduhhh…amat perit oooo..si die tgalkan aku sb fmly die suh btunang dgn org len…hati aku hncur sgt…apa yang aku lakukan hyalah redha dgn ktentuan illahi..mgkin suatu hari nti kbgiaan yg aku ntikan slma ini akn muncul insyaallah..aku hya doakn die bhgia dgn plhan kluarga die..

  25. iedasyieda says

    adoi jingos… jgn lah jadi gay.. lagi lah nabi x ngaku umat tau… adew lagi tuh pompuan kat luo saner nak kat ko.. may b pompuan yg x kutuk ko jongos tuh.. mmg bukan pompuan baik kot… pompuan baik x kan mengutuk kjadian allah..
    ei jingos…
    pompuan baik pandang akhlak….
    so.. kalo ko baik,
    iallah… adew jew yg pandang ko…
    jgn isau… :evil:
    ak akan bagi sokongan kat ko :up:
    go!go! chaiyok! :-)

  26. sutera says

    x mungkin ak dpt lupakn dier…wpun da bnyak kali dia lukakan ati ak…. ak x pernah paksa diri ak jatuh cinta kt dier… makin ak cuba buang,,makin kuat perasaan tu… :cry:

  27. says

    Lagu ni buat smua…………………..

    tanpamu..
    aku la yg rindu..
    tanpa dirimu hilang la manje ku..
    kasih ku tata naluri ku..
    cinta mu hanya di hatiku…
    izinkan aku..
    selami hati mu…
    izinkan aku..
    bisikan cinta ku…
    janjiku hanya engkau yang satu….
    diri ku hanyalah untuk mu….
    engkaulah yang satu
    pujaan hati ku…
    sucinya cinta ku pada mu..sayangku
    hanya engkau yang satu….
    kasih dan rindu ku milikmu…………………………………..

    LAGU NI AMAT BERMAKNA BUAT AKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :XO:

  28. ayu says

    aku hrap pasni aku dpt melupakan die…aku xnk idup aku kecundang krn seorang lelaki….byk lg bnda yg aku perlu pk terutamanya family n study aku….aku harap die berjaya di dunia n akhirat….

  29. kapal_canai..*am*m says

    salam..
    mcm2 crite ade ek..
    sronok lak aku bace..

    ptus cinta??
    biasa la..aku pon bru ptus cinta..
    time 2 mmg otak ni damn gile la..frust beb..
    every single minute ingat kat die..

    da la aku tgh rndu kat die..
    tibe2 ade lak org ke3 msuk cmpor..
    mse 2 aty pon jadi goyah..
    lupa kat sume janji2 mnis..

    aku x pnh salahkan die..
    aku trme ni sume da trsurat..
    korang pon xley nk wat pe2..
    korang relaks..jgn wat kje bodo..

    aku mule2 rse xley idop tnpa die..
    tp bile aku pk2 blik..
    ptut ke aku merana krna insan yg tggalkan kite????
    klu die syg..die xkan tggalkan kte..

    klu korang rse nk ngis..ngis je..
    ngis puas2..
    x perlu ekot ego korang..
    n x perlu dgr ckap org..
    b urself..

    korang ingt 1 bnda je..
    “..tuhan lepaskan die kerana nk
    bg ko psangn yg lebih bek..n tuhan
    beri ko kesakitan sbb utk buat ko berfikir..
    bkn utk kte merana kerana cinta dunia..”

    aku akui..aku kdg2 tringt kat die..
    saat bersama..time epy..tyme sedih..mcm2 la..
    n aku x pnh lupa bahawa dia bkn lagi milik aku..
    walaupon hati mngatakan rindu..

    “..ia perlu dihargai..tp x semestinya memiliki…”

  30. iedasyieda says

    apa tajuk lagu tuh erina??? ehehehe…=p
    betol cakap kapal canai… ak rindu!!! tapi ak redha dgn ketentuan tuhan.. adew yg lbey baik utk ak walaupun x sehensem pakwe ak dulu ehehehe… tapi ati dier ensem beb…=p hehehehee====

  31. says

    Tjuk lagu tu WOW.KAU YANG SATU cube la dgr mcti lyn abis.hehehehe..kapal canaqi n iedasyieda,setiap manusia d lhirkan berpasangan so wlaupn kite g jauh ane pn klu dah jdoh x ke ane gk..tp tkdir aku lain,aku d kelilingi jejaka yg semua ye syg kat aku,hgge 1 thp aku xboleh memilih sape yg bkl bertahta kat ati aku :cry:

  32. kapal_canai..*am*m says

    Alyah – Tak Mungkin Kerna Sayang

    Setiba di persimpangan
    Langkah kita tak lagi sehaluan
    Bermula di saat itu
    Tidak senada irama dan lagu

    Begitu hidup ini
    Tiada yang abadi
    Yang patah tumbuh
    Yang hilang berganti

    (Korus)
    Kau telah jauh, jauh dariku
    Tiada ruang di hati buatmu
    Namun harusku akui
    Ada ketika di minda kau menjelma kembali

    Sekali sekala ada
    Ada rindu yang datang tiba-tiba
    Tak mungkin kerana sayang
    Cuma terganggu oleh perasaan

    Begitu hidup ini
    Tiada yang abadi
    Yang patah tumbuh
    Yang hilang berganti

  33. kapal_canai..*am*m says

    “..hati tetap menanti..
    walaupon pada zahirnya ko telah pergi..
    diriku kini ditemani sepi..
    bilakah ia akan berhenti..
    hanya doa mampu ku beri….”

  34. C.R.k7 says

    aku dan 7 blan ptus cinta….smpai skarg giler terseksa ingat kat dia… lagi sakit hati bila tgok skelilng aku semua couple…mcm kat dpan aku skang ni.. gler mesra…mcm nak bunuh je dorang…aarrrr…gggrrrrr… susah tul nak lupakan dia…tiap sangat aku rindu kat dia…. :cry:

  35. sangam41 says

    aku ada pengalaman frust menonggeng..cerita 7 tahun lepas..aku kenal dia masa matrik, couple dengan dia masa tahun 1 di u, dia kat selatan, aku di tengah KL, then mmg ada plan nk kawin aftr dpt keje..tapi thn ke 3, dia minta clash, sebab long distance relationship, n dia tak bole fokus study, drop sebab hubungan ni,aku sedih sgt, tup2 aku dengar dia dah ada affair dengan class mate dia..aku rasa nk pitam arghhh..setahun jugak la aku agak kebingungan.sampaikan final yr project aku hampir2 tak jadi sebab aku telalu sedih..tapi Tuhan Maha Mengetahui..aku sedar sbnrnya dia bukan untuk aku, aku sekarang dah pun berkeluarga dan pasangan aku pula bekerja di universiti yang ex aku belajar (hahahha, pelik tapi realiti, Tuhan punya kuasa, dipertemukan aku kat u itu), then sudah berkerjaya dan mempunyai anak. aku dengar dia pun dah berkeluarga dengan class mate dia tu and sdg further study kat germany,itu lah yang dikatakan bertemu tak semestinya bersatu..mungkin ada cinta tapi tak da jodoh..jadi kengkawan atau adik2, kalau takda jodoh tu, kita belajar redha mungkin ada hikmah yang tersirat.

  36. sakitnya sayang says

    :? sampai bila2 pon saya xkan lupa kn mereka yg pernah saya sayang…
    buang hadiah?aiyooo..
    xsampai ati nk buang…
    just letak jauh dari sisi jew… :(

  37. tomato gurl says

    hurm da 3 taon couple tp putus….xde jodoh agaknye….skang ni da dekat setaon putus but still x ley lupakan die? kenape ye? padahal die tngh berbahagia skng dengan orang lain.xpe, kita doakan die bahagia dengan insan yang die sayangi…die sikit pon x de ingt kat kite….uwaaaa :cry:

  38. zyra skt la abg says

    :cry: hurm….aku ni dah btunang p mcm xbtunang pun,aku sdh sgt2,kiteorg gdh smpy ley ckp pts…..

  39. Ismi says

    rilek r, putus cinte juz putus je :D ..jgan seksa diri sendiri..be happy..xde jodoh tu maknenye.. :wink: huhu penah gak putus cinta tapi effectnye taklah teruk sangat..sekarang still jadi membe jerk.. :evil: dendam? xde maknenye..xmau la dendam.. Biar Tuhan yang membalasnya..

  40. soi says

    masa aku bcinta nak hidup semati konon.Rupanya dia menduakn aku, bila aku dpt tau.. aku lepaskn dia utk kebaikn bersama.. aku langsung x tegur dorng… coz aku da anggap mereka da mati… yg best dia tu…kwn aku dtg umah antar surat buat aku,bila aku buka surat tu kad jemputan perkahwinan dorng..btul2 soi Oo…..

  41. susu says

    susu pon sedey sb ptus cinta..wlpun sekejap ngn dia..
    tp susu syg kan dia..
    wlpun susu dah move on ngn dua org lps clash ngn dia..
    tp smpai skunk susu xleh lupakan dia..
    susu berserah je pd allah..
    dlm dunia susu kekadang pkir susu dia org susu je susu nak..
    tp allah tau pe yg terbaik tok susu..

  42. pinkputih says

    pink masa lepas putus tunang..perkara pertama pink wat..semua barang hantaran n gambar2 dia pink ltk dalam satu kotak..siap beli ag box plastik..huhu..segala surat menyurat n kad2 yg penah dia bagi kat pink..pink bakar..semua benda yg mengingatkan pink pada dia..pink asingkan..semua gambo time majlis tunang pink dlm pc..pink delete..sakitnya tuhan jer tahu..tapi time bakar surat2 tuh..pink anggapkan pink bakar cinta pink pada dia…

    apa2pn skang nie..pink dh jupa org baru..n ternyata hidup pink lebih bahagia… :XO: ..sib pink tak frust menonggeng time putus tuh..kalo tak pink mesty gelak sesorg tgt kepoyaan pink nangis tuk ‘lelaki itu’ :vangry:

  43. says

    sy br jew pas putus ngan gf…dia y mintak putus..cinta kt org banyak sangat masalah..dah la jauh..sy di johor dia di n9…tp masalh y plg besr ialah maknya menghalang hubungan kami…huhuhu…dia mintak putus,katanya xmo sy tunggu benda y xkn sy dpt…cople dah 5 tahun lebih dah..last2 break cam 2 jew..huhu mmg sedih…w/mcmmanapun sy rda ngan keputsn gf sy…bukan jodoh sy ngan dia…insya-Allah ada hikmah semua ni..sy harap sy kuat hadapi hari2 y mendtg…kt hanya mmpu merancg..Tuhan y menentukan…apa2 pun kene banyak2 berdoa supaya dikuatkan hati..dan jgn sesekali brdndm dgan ex kita…mudah2han dia akn lebih bahagia lepas ni…life must go on…

  44. Lieya says

    tol ckp kapal_canai tu…..ak memg xleh lupekn dia…but ak kne trime hkikat yang dia bukan milik ak lagi… :cry: ak lupekan dia ngan cre study gler2..busy kan diri..anggap je yg dia tu dh mati..n yang pling bkesan…banyakkan berdoa dan b’tawakal pd allah..ingat! Tuhan akan bg yg teman yg lebih baik utk kita kelak… :-)

  45. tomato says

    waaa…sdhnyer skang ni…kck ati pn ade…smlm gduh bsr ngn bf org..sbb org trbca testi x-awek die…die x send pn testi kt org…org rsa x adil die wt cmni…ms cple ngn bdk 2 , rjin jer antr testi…bl cple ngn org , xder send pn…sdh btul…org nangis mlm td…org btul2 x fhm…org syg , take cre die btul2 tp die wt org cmni…die x syg kt org ke…klu x syg , ckp je la…org dh pnt fkr nape die cm trpksa je cple ngn org…dh la org final exm mgu dpn…..waaa…mr teddy,help me….

  46. says

    arghhh!!!!
    mr teddy & mrs teddy..
    dah cuba tips ni tp xbole..napew erk??
    asik jew teringat kat diew..aduh…
    skang ni yg mampu doa n tawakal jew tuk tenangkan diri sdiri :cry:

  47. says

    peh………sdih gler ari nie….rupe2nye ak dpermaenkan..x sgke die wt ak cm nie…aku bsungguh gler nk syg die..tp rupenye die tu pnipu!!ta ak xtaw la…aty nie mseh syg la la kt die…ak slalu nyanyi lagu cnta dlm hti utk die….

    Mungkin ini memang jalan takdirku,
    Mengagumi tanpa dicintai,
    Tak mgapa bgiku
    Asal ku bahagia dlm hdupmu,
    Dlam hdupmu..

    Tlah lama ku pendam perasaan itu,
    Menunggu hatimu menyambut diriku,
    Tak mengapa bgiku,
    Cintaimu pun adalah bahagia untukku,
    Bahagia untkku..

    Ku ingin kau tahu,
    Diriku di sini menanti dirimu,
    Meski ku tunggu hingga hujung waktuku,
    Dan b’harap rasa ini kan abadi untuk selamanya…

    Dan izinkan aku,
    Memeluk dirimu kali ini saja,
    Tuk ucapkan slamat tinggal utk selamanya,
    Dan biarkan rasa ini bahagia utk skejap saja………. :cry:

    sedihnyerrrr…….ak sador yg ak nie memg x pndi nk bhagiekan orang….

  48. Nancy says

    huhuh.. :( :cry:
    sy ndh ble lupakn dia lar.. :cry:
    bayangan dia tetap muncul d dlm fkiran sy.. :roll:
    oleh tue,sy pun mncari tman baru tuk mlupakn dia.. :XO:
    pdahal tman sy skra iala frend dia jga.. :vangry:

  49. anonymous says

    hm…come on la..
    takya la sedih2..
    byk lagi bnda yg perlu kite fikir n fokus..

    agama
    rasul
    ibubapa
    adik beradik
    sedare mare
    study
    profession
    kerjaya
    ….

    tgk..
    byk kan lg yg kite kene pkr..
    so..
    fikir2kan…

  50. anonymous says

    KENAPA KITA KECEWA?

    cinta..
    hanya utk tuhan yg Esa..
    apabila cinta kita ..
    tidak di beri kpd tmpt yg tak spttnye,berlakulah kekecewaan..yg teramat pedih,,,

    Dia , yg sepatutnye kita(manusia-hamba) memberi ,Dialah satu2nya tmpt meluahkn cinta kita,tmpat kite mgadu, Dia yg patut dhargai,,

    kerna Dia yg telah menciptakan..

    dan apabila kita mecintai others( yakni bukan Dia), Dia akan “kecik hati” dgn kita,dan apabila Dia kecik hati dgn kita …kerna Dialah yg sepatutnya dicintai!

    sesungguhnya,Dia maha berkuasa terhadap makhluk2nya,
    dan manusia salah satu makhluk2nya..

    fikir-fikirkan….kenape kita KECEWA..

    sebenarnya, tanpa disedari, kite sendiri yg “mengundang dan mnjemput” kkecewaan itu..
    kerana kite yg mengecewakan tuhan yang ESa first…
    THINK.! wasalam..

  51. mochi says

    da stahun hbgn mochi ngn mocha. mcm2 yg ktorg lalui. tp pahit yg mochi byk rasekan dr prgai mocha. mochi terlalu sygkan mocha smpai sgup wat ape je wlupon terpakse tipu ibu utk mocha. skrg mochi baru sedar mocha sygkan rmai org slain mochi. mohci tgh blaja utk pg jauh n lupekan mocha wlupon susa utk mochi buat sume ni. wish me luck. mochi harap mocha sedar yg pbuatan tu salah n dia akan brubah utk mjdi lbih baik. cheer up. :D

  52. zea says

    aduh sakit nya ati….
    bila dia curang tapi aku masi mencintai dia…
    penat berfikir pasal dia..
    ble ke aku lupakan dia?
    somebody help me.

  53. juicy_X says

    aku menyayangi kekasihku skrg…bckground km sama,km pnah kecewa krn cinta prtama…aku dh lupakn x-bf aku cz aku nk bna hbngn ikhlas ng bf aku skrg.soalnya skrg,dy still xley lpekn x-gf dy…aku dh cb y tbaik utk km tp aku still xley wat dy syg aku spnuhnya….what should i do??????????dy ckp dy cma inginkn aku,cma dy perlu msa utk lupekn x-gf dy..dy mnta aku tlg dy,jgn gve-up….adil ke g2?aku kne bsabar n tggu dy syg aku spnuhnya,adil ke????

  54. dde9387 says

    “sy baru je clash dgn pakwe………sakit ati sgt…..huhuhuhuhuhu… x sgka dia wat sy mcm nie………
    dia TIGA kn sy…….
    and dia telah terlanjur dgn salah sorg awek dia…….
    sy yg paling muda….and sy awek pertama dia…….hancur sgt ati sy……
    dah la ari nie besday sy…
    KENAPA?????????????
    APA DOSA SAYA???????”

    wawa…
    kita mengalami nasib yang sama…
    mybe sbb slh kita coz terlanjur cintakan dia…

  55. dde9387 says

    aku tertarik ngan kata2 ko…kapal_canai..*am*m

    btol..cinta tu xsemestinya memiliki…
    satu je aku igt sekarang…

    “CINTA TAK SEMESTINYA BERSAMA-SAMA DENGAN JODOH…
    TETAPI JODOH AKAN SENTIASA BERSAMA-SAMA DENGAN CINTA..”

    ungkapan tu tepat sekali…

  56. ruhaiza says

    ye gak..tp, kalo kita selalu sibukkan diri ngan keje harian kita..mesti kita ley lupakan dia kan??

  57. says

    Memang susah bagi kita untuk melupakan sesorang yang pernah kita cintai.

    Bukan mudah tapi mulakan dengan nafas baru.

    1. Padam no talipon dia drpd phone book anda atau tukar no talipon anda.

    2. Buang semua gambar dia.

    3. Spend more time dengan friend awak ataupun family anda.

    4. Keluar drpd kepompong anda (Bawak kawan2 anda jalan2)

    5. Penuhkan masa anda dengan aktiviti lain yang anda minati.

    6. Pergi bercuti di tepi pantai.

    7. Dekatkan diri anda dengan yang esa.

    8. Bila anda terkenangan dia, biarkan dan fokus dengan apa yang anda lakukan.

  58. says

    nak mnta u all punya opinion.

    i dah putus ngan sorng BF nie.
    we all dah kawan almost 7 years
    selama i kawan ngan dia i x tau bila dia kawin
    so bila i dah tau dia dah kawin i cuba lupa kan dia
    mmg lah susah xpi sy gagahkan juga utk melupa kan segala nya
    masalhnya sekarang dia selalu menggangu i melalui e-mail2nya.
    so how to hindar from him. any suggestion.

  59. says

    tok pelawat…jangan dilayan email dia 2…cube la pk blik…dia dh wat u kcewa…but die x pnah nk pk pasal ape yg u rase…wat myirap jerrr…..cri je la yg bru…kumbg bukan seekor…towl x??? :-)

  60. says

    mmg btol lieya ckp cam gitu. xpi kan bila e-mail2 dia masuk ati nie melonjak2 nak buka. Like today berdesup2 e-mail dia masuk. nape ek dia buat cam tu… apa motif dia sungguhpun i warning dia..

  61. mummy_mie says

    salam..i’m new here..
    sronok sgt dgr cter kowg2! :lol:
    aq pom ad cter ni..
    thun lps,aq pasg 2..z n f..juz untk ske2..but,lame2
    aq rse brslh sesgt kt diorg..f is my first love,but mse sy
    trima cnta z,sy gdoh ngn f..rse trtekan sgt waktu 2..
    dats da point..mse 30 dec 2008,aq clash ngn z cz aq sedar yg aq hny prlukn seorg bf jer,agpom f 2 cyg sesgt kt aq n tlh byk brkorban untukku… :XO: :XO: ..hoho
    n skrg ni aq bhgia ngn f,wlaupom smpai ari ni z msih mgharapkn cntaku untuknye..

  62. mengkudu says

    waaa..haqu pena gse cm ner sket nyer break..
    haqu xley time kikat yg haqu
    break gn dier…
    dier un sme..lme2 haqu gn dier kwn alik cm biase
    2 cople alik…
    gse cm mimpi jer…ampai skang haqu gn dier..
    haqu xley time owng laen slaen dier..urmmm…
    haqu cyunk gler kt dier..
    haqu hope dier un cyunk kt
    hqu..
    cm ner haqu cyunk kt dier…
    kn bgos law dier bce per yg haqu 2lis nie..
    urmmmm…
    haqu nk dier pam yg haqu xan inggal an dier..
    law per un yg jdik…
    wa…..jiwang gk haqu nie..kui3..

  63. says

    :D maaP numpang Nyoret sedikit ych!!! he he he he

    sekedar berbagi (sharing) pengalaman sahaja Okey :roll: :roll: :
    karena aku dulu punya banyak cewek (ehem) jadi
    aKu ada tips jitu (sekedar menambah ajah yang diatas) untuk kamu2 yang inGin melupakan si Dia:
    disini ada dua kondisi utama
    yang pertama: Kondisi putus (baru Putus-in sidia)
    yang kedua : Kondisi putus parah (baru putus-in sidia tapi . . . )

    yang kondisi pertama ini mungkin senang untuk melupakan si”dia” nya
    mungkin otomatis lupanya hanya dengan
    1. Ada orang kedua.
    2. Sudah ada Pengganti dia
    3. dia Orangnya susah (Menyebalkan, tidak menepati janji, gombal amoh, pecemburu dll)

    yang kondisi kedua ini memang agak susah sedikit untuk melupakan dia
    tapi mungkin dengan ini boleh dia untuk diLupakan :cry:
    start:
    1. Ingat-lah tentang sifat-sifat buruk mengenai dirinya (seperti suka mengupil, terlalu bernafsu, terlalu manja, maunya menag sendiri dll)

    2. Cobalah untuk mencari seseorang yang lebih dari padanya (dari berbagai hal)

    3. Menyibukkan diri dengan mobile (HP). Yang mana pada tahapan ini lu semua sibuk dengan hape kamu2 sendiri, dengan chatting dengan yang laen, sms-2-an dengan yang laen, dlsb). ctt[kalo lu ga da hape, coba sibukkan diri kamu, okey (seperti liat tipi, mencabut rumput dihalaman, keluar cari angin, atau menggoda cewe’/cowok tetangga dan laen sebagainya). Okey selamat mencOba tahapan 3 ni].

    4. percaya Pada diri sendiri.
    Pada Tahapan akhir ini adalah menentukan dia hilang dari pikiranmu. Karena dengan kamu semua percaya pada dirimu sendiri, kamu yakin bahwa kamu adalah seorang yang keren, cool, dan tabah. jadi dia seperti akan rugi rugi sekali memutuskan/diputuskan olehmu
    sehingga akan ada perasaan menyesal dalam dirinya!!
    anggap sahaja dirimu yang paling berkuasa di dunia :o .
    dari pada dirinya!!!

    okey cukup sekian
    siLahkan diolah dan di matangkan(Nasi kali ych :vangry: ) apa yang saya coret disini. karena mungkin ini masih mentah dan perlu penjelasan yang lebih dalam lagi

    sudah ach!!
    nanti kebanyakan Comment-nya

    Ok! thanks 4 you post! see ya . . .

  64. furser says

    sometimes mmg kte yken btol kte dpt lpe kn die..mmg pon,bkn jz yken je..tp ble die tbe2 dtg blk dlm idup kte..sume jd len mcm..f pnh cm2..mle2 bkn nk sgt kt ex nih..tp lme2 rs syg n cnte dtg sndri n mle rse indah je cnte 2..tp lps 1 ton 4 bln cple,byk mslh dtg n ktorg break up dsbbkan cembru..die mmg sowg guy yg kuat cembru..tp ble da break 2,ssh gle nk lpekan die,smp cpl lg ngn owg yg f xcnte2 even da 3 buln cple..kngn ngn ex f slu wt f epy..till one day die cntc f n nk smbg blek,tp dlm mse yg sme ktorg msg2 ad psgn da pon,f cm tsdr n ter tanya2 “cmni ke mse ktorg cpl dlu?”..f btol2 nk lpekn die..doakn la f ek so that dpt lpekn die.. :-)

  65. PROB! says

    umpp..mahu tanye…
    knpew ek??boys slalu curang bile kite setia n dye da la dye nie panas baran??
    sye xpaam dgn ex sye niee..
    sye da break n dye..mmg lega…
    tp hati sye xtenteram da seminggu kami clush..
    coz dye bodoh gi coup. lex n ex dye coz dye takot sye curang tp dye bnyak tipu sye n ex dye tu pon sye tahu paz sye comnet n ex dye!..
    tp bler ex dye tinggl dyee paz sye break n dye…
    dye adew ajak jupe..
    sye gi la jupe..
    tp dye mare2 sye coz dye break awek dye..spe xbengang babe!panas gler..
    tp dye slah kan sye kate sye msg n fren dye..
    padahal xpon selepas break n dye baru sye msg..
    coz awtu pena mtk coz mahu tnye fsl dyer..
    tp dye jelez cgt terlampao..
    coz dye curang coz tula dye takut kena kat dye..
    skunk da terbukti dye yg slah tp dye slalu slah kan sye..
    dye xpena na phm..sye setia n dye!
    awtu mse jupe dye..dye ajk jupe smule kite jupe paz break…
    sye blah mse dye mare2 awtu paztu dye crik balex coz n appoliges but xckp2 pon.sye bengang sye gi mare..eiiyy! mmg bnyak la kez..tp
    yg mare skunk dye plan n fren sye wat sye jelez ngn seorg dak gurl niee..
    ceh egt sye jelez arh tu!!tp mmg jelez! s.atiiiii!!
    SBB XDPT WAT BLEK!
    sye skunk pon da mlz lyn owg playboy cam dye..
    tp sbnarnye dlm hati msh syg kat dye..
    w’lopn dy bnyk gf…sye xtahu na wat pe supaya sye tng..
    pena gak pkir na bincang n dye..tp bler pkir ego msg2..
    hampeehh mmg mlz..tp tahlaaa sye xtao na wat pe skunk??
    perlu ke carik dye lagi or let go jekk??plez somone bgtao..
    ms.teddy n mr. teddy???sye mahu pljaran sye xganguw coz benda camnie..
    sye xtao laaa…~sye harap org blz msg nie dlm mgguw niee?? :x

  66. dayanafarhan says

    sye da bekawan nan seowg mamat ni..dye pon da tau sye ske dye..dye ckp dye pon syg at sye..tp npe smpai ari ni dye x mintk kpel ar..dy x de aweks pon..skandel ramai,,tp sye x ksah pon..wuhuhu…

  67. princessCarra says

    mcm mane nk lupekan…KALAU..

    1) hari2 kt jumpe die kat kelas..???

    2) kdg2,die still wat kt confius..tibe2 nk merajuk xtentu pasal..

    3) suma org asik ckp pasal die depan kt..

    4) die slalu ade dlm mimpi kt..

    and..bleh ker kalo kt b’kawan dgn besfren die pulak..??? kawan jer..bkn nk couple pn.. ade effect ape2 x..???

  68. princessCarra says

    help me!!!
    hari2 kt tgk muke dier..
    die da ade gf lain skrg ni..
    kt nk sgt lupekan die..
    xnk pk pasal die lg…
    tp..
    org2 kat sekeliling kt, semua asik cakap pasal die jer.. :cry:
    cmner nk lupe..waa!!!! :cry:

  69. misz n says

    cinta…rumit utk dipikirkn…adakala bahagia adakala amt menyedihkan…hidup kita banyak dugaan,cabaran dan liku2 idop yg kita mesti lalui…aku frust dgn bf aku…kadang2 menggembirakan n kadang2 meyakitkan ati…bosan dgn keadaan ni…tekanan sume ada…nak keje sume x de mood…2 la hebatnya penangan cinta… :cry:

  70. PROB! says

    hump…tahlaa…
    skunk sye pon da give up doh
    ngan coup.
    mgkn kowng sume adew bf kowg…
    KDG2 BLER PKIR PERLU KER COUP.
    kdg2..xmsk akal sye tahu.
    mybe sye still mude tuk pkir..
    tp tahla kerna mgkin pembalsan kite dulu kot..
    sye penah gax wat camni at bf2 sye lepas2..
    mmg ramae lpz break sye jd jht..
    tgok2 mamat nie gak sye tersangkut..
    tgok2 dye wat camni kat sye..
    skunk dye [pon cam bgong2..gler at ex dye..
    sye n dye pon xmsg..
    bia je la kot dyeee…
    wat s.atie jek!!!
    fikir!sye arp jer la dye berubah n sye jupe owg lebih
    perfect dri dye! tol kan???

  71. saye says

    :cry: saye sayang gf saye..sayang sangat…n saye sumpah,saye x sayang org lain selain dia..saye taw,saye dpt control dri saye utk sayang dia sorang…mean,will never cheating her..i swear to god..tp,tetibe..time kteorang tgh bahagia..dia ckp dia nak single..dia x nak ade hubungan ngan saye..ble saya tanye knape..dia juz ckp..dia nak single :cry:
    what wrong with me :cry:
    nape dia bgi reason cam tu :cry:
    knape :cry:
    please :cry:
    saye x tenag ble fikir mende ni..dia x pernah bgi reason yg sebenar benar reason :cry:
    korang rase patut ke dia wat cam tu :cry:

  72. gadis sedih says

    kalu masih x leh gak cam ner… nak ingatkan wajah owang laen tapi wajah die keluar.? nak buang barang die tgn jadi kaku……. nak lari daripada die kaki lak yang kaku…. nak luahkan kat kawan tapiiiii ……….. besfren tu lah yang dah couple ngan die……… ermmmm hakikat 2 bley buat masa skunk tapiiii nak lupakan memang susah p[lzzzzzzzzzzzzz helppp meeeee :(

  73. dad_nan says

    semekom, can i cite the story of my life? aq pn, da sorang awek nih, nma dy A,

    aq mmg syok giler kt awex neh, dy baik, cantik gler2, cun,cute,comel, mmg full package la.

  74. dad_nan says

    \x habeh lg, da lg…baru intro,

    tp… dy dh da pkwe, nmanya K. depa dh lme kapel, 3 tahun bai..
    susah i nk lupekan dy, y i jatoh cinte ng awex org? sdgkan depa bahagia. i mnat kt dya masa i form 2 lg..leh x korang bg tips skit cmne nk lupekan dy?? plez r…i merana, tgk mereka berdua-duaan.
    1 masalah lg, i dan sorg kawan. dy cam my bez frendz la, tp….
    dy pn suka kt A, kmi sering cerita tntang si A. at last, A lebh suka kt my bez frendz than=\

  75. umie says

    kdg2 bile fkir blik mmg la sdiy. Umie xmau amik rsiko couple2 ni.Sbb tu ble umie tw si dye da ade gf,umie cpt2 angkt kaki. Btul,tak slah bkawan. Tapi Umi takut je klau Umie tlalu mharap…laen plak jdinye :-) Nnti kcian kat umie..hehe. Klau Umie tak kciankan dri Umie,sp lg…jd, sygilah dri sndri. Msti ade pengganti yang lebiy sesuai utk kte. :lol: :oops: xpe, Umie sbr mnunggu my prince charming.

  76. umie says

    kpd ‘SAYE’, smetime kte tak jgka tndkan psngan kte. Dn kte trtanye-tanye napelah dye buat cm2. sbarlah…first, btlah istigharah,kn DIA yg mngatur khidupan,klau tak dpt ptanda,buat lg..3 hri bturut2.slaen 2, perlulah ikhtiar…cbe slow talk dgn dye.tnye apa puncanya,dan mnta dye telus…smoga bjaye :-)

  77. says

    Sy dah 15thn berumahtangga. Suami seorg yg baik, tp sy jatuh cinta lagi… sejak berkahwin sy dan suami X pernah curang. Skrg sy sedang berusaha utk melupakan Sidia. Utk pengetahuan Sidia X tau sy cinta padanye. Sidia ade 5 anak dan sy 4. Sy pasti pandang rumahnye jika memandu keluar. Entahlaa…. rasa sgt berdosa.

  78. umie says

    kpd avanzahijau, umie rse tu sume ujian.Walaupun umie blum brumahtangga tp umie fhm stuasi avanzahijau. erm, ape yg pnting skrg, Avanzahijau prlu kuat dan prlu mmandang suami lbih dri si dia. 15 thun pkahwinan akn msnah kalau silap tndakannye. Fkirkan anak2 dan pndanglah kedpn…Wahhh…Pasti boleh! 8) :lol:

  79. pinkputih says

    lagu ni sesuai tuk org yg putus cinta..apa2pn..pink rasa ubat yang paling berkesan ialah ‘masa’…’masa’ akan wat kita lupakan dia..’masa’ akan wat kita hilangkan dia..n ‘masa’ juga akan wat kita teruskan hidup…

    Better in Time

    It’s been the longest winter without you
    I didn’t know where to turn to
    See somehow I can’t forget you
    After all that we’ve been through

    Go in, come in
    Thought I heard a knock
    Who’s there? no one
    Thinking that I deserved it
    Now, I realize that I really didn’t know
    You didn’t notice, you mean everything
    Quickly I’m learning, to love again
    All I know is, Imma be ok

    Thought I couldn’t live without you
    It’s gonna hurt when it heals to, oh yeah
    (it’ll all get better in time)
    Even though I really love you
    I’m gonna smile cause I deserve to, uhhuhh
    (it’ll all get better in time)

    How could I turn on the tv, noooohhh
    Without something there to remind me, uhm uhm
    Was it all that easy
    to just put aside your feelings?

    If I’m dreaming
    Don’t wanna let, hurt my feelings
    But thats the path, I believe in
    and I know that, time will heal it
    You didn’t notice, you mean everything
    Quickly I’m learning, to love again
    All I know is, Imma be ok

    Thought I couldn’t live without you
    It’s gonna hurt when it heals to, ohh yeah
    (it’ll all get better in time)
    Even though I really love you
    I’m gonna smile cause I deserve to
    (it’ll all get better in time)

    Since theres no more you and me (no more you and me)
    It’s time I let you go so I can be free
    And live my life how it should be
    No matter how hard it is ill be fine without you
    Yes, I will

    Thought I couldn’t live without you
    It’s gonna hurt when it heals to, ohhohhh
    It’ll all get better in time
    Even though I really love you
    I’m gonna smile cause I deserve to
    Yes, I do
    It’ll all get better in time

    Thought I couldn’t live without you
    It’s gonna hurt when it heals to, ohhohhh
    (it’ll all get better in time)
    Even though I really love you
    I’m gonna smile cause I deserve to

  80. Jun says

    dgrla ni…jun ade kwn llaki,jun mmg ske kt dye..tp…jun tak tau la smada dye ske kt jun or tak.. :? gpun, dye da de gf. so, jun kwn je la cam bese. tp, dye ni asyik dingin je. msti gadoh klau cntact. one day, dye bgtw Jun yg dye bukak nombor bru..n no tu sbijik cam no jun. mule2 tak rse ape2.tp…peliklah dalam bbnyak no,np amik no tu..Walhal jun ngan dye tak pnah baik pun. ade je tak kne.. pkara yg blaku kt dri sndri tak reti la nak handle.. :roll: normal ke sume ni… :( anybody? need ur advise…

  81. pelangi says

    to jun….
    i think that just 1 kebetulan je no 2…kalu ase suke kt die better gtau…lbh baik try dari x mencube dan xthu pe yang seterusnya akan belaku….jgn wat diri anda tertanye2…

  82. Jun says

    pelangi…xpe ke lau gurl yg bgtw dlu…mlu la… :roll: klau nk ckp kbtulan, dye already de no lain tw. hurm….tp,btol gak kn pe yg pelangi ckp tu…hehe(pst kbetulan tu la…) yg psal nk bgtw dye tu…better cm xpyah je. gpun, dye da bpunye..silap ari bulan msuk icu plak…hehehehe

  83. says

    tok pelawat…dy sje jw wt cam 2…lelaki nie sbnrnye baik cme oleh krane nafsu diorg yg kterlaluan…smpi ble dy dh kawin pon masih lg nk menggatal ag….n pk la stu bnde nie…”lelaki yg awk syg 2 sudh bgelar suami orang…renung2knlah…andainya u yg jd isteri kpd lelaki 2…

  84. says

    to avanzahijau…pk2 kn lah…awak adlh seorg isteri yg mpunyai 4 org anak manakala sidia dh mpunyai 5 org anak..sy nak brtanya
    – Adakah awk lebih memilih keluarga dan ANAK2 awak atau sidia yg dh pun mpunyai 5 org anak 2???sygilah apa yg tlah kita dapat…jgn dkejar yg tlah pergi kerana yg ada setia menanti di sisi awak…think of your children k…

  85. umie says

    umie stuju lieya..urm,btol3 :wink: rmai org kt lua sne nkkan husband yg baik. Avanzahijau da dpt sume tu…u cn do it avanzahijau!!!!!!!!!!!!!

  86. ieda89 says

    kami dah kapel 6taun..
    bf aku dh byk brbh..dh jd pns brn,ska mrh2 wlau bnd y kcil..
    ska merungut dgn pa y dia wat..terlalu knkong aku..
    sampaikan gan adik akupn dia jeles..aku xphm r..
    bila jmp ja kami slalu gado..dia kn maki aku smpai aku menaggis bru dia kn pjuk aku..tp aku sygkn dia..
    tp bila aku wat kptsn ptus gan dia.. aku rasa epy sangat!!
    hdup aku bermakna.. walupun ambil masa nk lupakan dia..
    tp ni la y terbaik.. jgnla seksa diri anda..
    hormati hak anda sblm org lain…

  87. says

    betol tu ieda89..
    sama la kita. tapi i dah awal awal buat keputusan. n memilih orang lain walupun masa tu dengan dia lagi. lapan tahun tu cam tak de benda bila dah make decision. rasa lepas beban kat hati nie. dah tak payah pikir pasal dia , pasai family dia yang tak pernah menerima and macam macam lagi la. dalam apa apa hubungan pun kita kena tahu niat hati and sejauh mana kita nak dengan dia. itu yang penting.

  88. Melizsa says

    Boleh ke tip nie??? Hurmm..sya rasa tip ni akan bguna utk saya tak lama lg…Sya akan putus dngan dia tak lama lg wlupun syg sangat2 kat dia tu… :cry:

  89. tika chwan says

    melisza….
    awat na ptus nan ur boy…? huhuk….
    hargai la dia…sementara kte masih syg n dia masih syg kt kte…
    hukhu….cm saya…ni lam proses lupekn mr boy…no hope 4 us…
    im unable to appreciate him…when he’s aroun…but when he.s not…i’m lost… :cry:

  90. pinkyGurlz_90 says

    aku bru jer break ngn bf ak..ni ak break tuk kali k2..ak ngn dia bru j kapel..around 6month..tp mcm2 jd..ak xtaw slh sape..n pe silap ktorg..blh di katekn ak n dy gdoh j..kdg2 fedup gk..tp ati ak plek..ak makin syg kt dy..bg ak,dia la laki2 yg paling gentle..ak break ngn dia pon xtaw bab pe..da bkan jodoh kot..ak mmg xle trima ak n dia da break..ak pon bodoh kan diri ak..ak merayu kt dia..ak nk capel lg ngn dia..tp dia xnk..ak pon sedih..ak skg nga try nk lupe kn dia..dia capel ngn ak slame ni pon ati dia kt ex dia..tp ex dia da kawen daa..tp still syg la..mber2 ak ckp,jgnla ak bodoh merayu kt dia,,mane tau,satu ari nt dia dtg merayu kt ak..mse dpn kita xtawkan???tp ak mmg sygkn dia..

  91. arena says

    hai pink gurl…. cter ko sebijik cam aku.. aku faham pw yang ko alami… tpi skrang aku terima dengan hati terbuka. aku just pikir yang satu hari nanti lau aku da jodoh dengan mamat 2 aku terima p lau x ada aku terima jodoh aku seadanya mungkin itu yang terbaik dalam hidup aku….

  92. pelangi says

    to jun…
    kalu malu x dapat pe2,zaman skang ni x mustahil,sesiapa pun leh mulakan dlu…i think better try…so pkir2kan lar.do the bez k :up:

  93. pinkyGurlz_90 says

    Ya Allah….knpe la aku payah sgt nk lupe kan ex ak tu???ak cube pkir yg buruk sal dia,tp ak stil egtkn dia..ak kt cni egat kt dia,dia nta egt kt ak k x…tlg la aku tuk lupe kn diaa?????

  94. pinkyGurlz_90 says

    ai saye…pe yg ko ckp tu,ex ak pon pna ckp camtu gk..mase dia ckp tu,mcm nk tcabut j jantung ak..ak punye la syang kt dia,then dia ckp cmtu lak..kjam btul..tp ak msih sygkan dia..ak pna capel b4 this,,tp ak xpna rse cam ak kapel ngn dia..dia cam de something y lbih..ex ak time sek lu,de gk yg nk rujuk lik,,tp ati ak tbuka pon kt dia..sdgkn,ak ngn ex time sek tu capel lg lma ngn yg ni..yg ni 6bln j,,ex dlu hmpir 3taon..anehkan prasaan cinta ni????

  95. pelangi says

    to pinkyGurlz_90
    ilex lar….2 lar namenye dugaan…biase lar kalu becinta,pas break jer sush nk lupe…t lme2 ok lar tp makan mase skit..sibuk2 kan lar dri 2,x pun cari jer penganti secepat mngkn,yang paling penting skali mohon doa lar pada yang MAHA BERKUASA sb die lbh berkuasa untuk menentukan pe yg berlaku…

  96. pinkyGurlz_90 says

    pelangi…..akti aku tak tbuka la tuk laki laen..syg ak k dia ni laen je..ntala ak pon tak phm…huhuhu

  97. ijad says

    hati sy masih sakit n sy x rasa akan terbuka utk org lain dlm masa terdekat..takes time to heal kan?
    so relax la, enjoy singledom ni..kang dah x single komitmen byk..
    wlaupun sy dah melepasi tahap sedih tahap gaban, tp jiwang2 tu standard lah kn.
    teringat2, sedih, berguling2..tp ingatkn diri lah its not meant to be..
    bg sy satu lg tips penting di dunia it skang ni,
    kalu da putus tu x payah la usya myspace/friendster/facebook dia lg..nanti kalu da tgk gamba dia happy ngan org lain, comment2 yg menyakitkn hati.. haa.kita yg parah beb.
    ni sy ckp ikut pengalaman. :lol:
    syg syg jugak, move on itu perlu.

  98. pieces 91 says

    orang lelaki senang berbicara..tidak menyelami hati wanita..wahai kaum adam sekalian..jaga la hati kaum hawa seperti hatimu sendiri..jika ingin menyakiti hati wanita fikirkanlah banyak kali..letak kan dirimu ditempatnya..

  99. baby89 says

    hati sy masih sakit n sy x rasa akan terbuka utk org lain dlm masa terdekat..takes time to heal kan?
    so relax la, enjoy singledom ni..kang dah x single komitmen byk..
    wlaupun sy dah melepasi tahap sedih tahap gaban, tp jiwang2 tu standard lah kn.
    teringat2, sedih, berguling2..tp ingatkn diri lah its not meant to be..
    bg sy satu lg tips penting di dunia it skang ni,
    kalu da putus tu x payah la usya myspace/friendster/facebook dia lg..nanti kalu da tgk gamba dia happy ngan org lain, comment2 yg menyakitkn hati.. haa.kita yg parah beb.
    ni sy ckp ikut pengalaman.
    syg syg jugak, move on itu perlu.

    tp girl ader reason npe dyer pamer pic2 yg epy dgn owg lain…
    girl ader ego sendiri…
    sye penah wat mcm 2, tp untuk tutup segala luka d hati, bialah own nampk kita epy dari luar, walaupon dlm hati, hnya ALLAH sja yg mengetahui…
    bge sye, bialah luka di hati, tp jgn pamerkan dpan owg yg kita terluka,senyumlah kerna senyuman adalah ubat yg mujarab untuk kelukaan di hati… PECAYALAH… :-)

  100. alisa says

    bukan mudah ingin melupakan seseorang yang kita sayangi.. tapi kita harus berusaha supaya dapat melupakannya…
    cari la pnganti yang baru
    buang segala kenangan
    buang num phon
    jgn tanya tntang kehidupannya
    buang gambarnya
    bunuh dia dalam hati..
    tapi jgn kita lak bunuh diri..( berdosa )

  101. MS LOVE says

    MACM MANE NAK BUAT BILE HATI KITE AD DUA ORANG..INSAN YANG KU KENAL4 TAHUN LAMENYE..SKRANG ATI DAH MAKIN JAUH DENGAN DIE..TAPI INSAN YANG BARU AK KENAL 1 TAHUN SKRANG HATI MAKIN TERIKAT PADA NYA….TAPI INSAN 4 TAHUN NI LEBH TERAMAT BAIK DARI INSAN 1 TAHUN..TAPI LEBIH DISAYANGI YANG 1 TAHUN..MACM MANE NI..TAK TAU NAK PILIH YANG MANE..INSAN4 TAHUN TU PENAH MENGABAIKAN DATS WHY TERJATUH HATI PADA YANG BARU..TAPI TAK SAMPAI ATI NAK TINGLKAN 4 TAUN TU COZ DIE TERLALU BAIK N TERAMAT BAIK SEDANG KAN YANG SATU TAHUN NI BANYAK PROB N KISAH LALU..TAK TAU NAK PILIH MANE :cry:

  102. fara says

    i baru lepas kecewa tp sampai mati i xdapat maafkan n lupakan dye..
    sape bley tlg i???????
    i frust rase mcm nk mati….

  103. abdul haleem says

    ni bernakna c dye bkn jodoh…
    tp tu bkn hakikat yg kta ta bleh bercinta lg..
    biarlah cinta yg mencari kita,jngn kita yg mencari cinta..

  104. ijad says

    tp girl ader reason npe dyer pamer pic2 yg epy dgn owg lain…
    girl ader ego sendiri…
    sye penah wat mcm 2, tp untuk tutup segala luka d hati, bialah own nampk kita epy dari luar, walaupon dlm hati, hnya ALLAH sja yg mengetahui…
    bge sye, bialah luka di hati, tp jgn pamerkan dpan owg yg kita terluka,senyumlah kerna senyuman adalah ubat yg mujarab untuk kelukaan di hati… PECAYALAH… :-)

    walau apa pn reason tu, dia patut tahu mcm mana ex dia, org yg still syg and care pasal dia rasa. kalau gamba tu dia having fun, nothings wrong with that, tapi perlukah gambar dia berkepit kepit, bermanja lara dgn lelaki a.k.a ex dia? bg saya, x perlu lgsung. tindakan tu lg membuatkn kami boys sakit hati, sakit jiwa and terus marah. masing2 ada ego tu biasalah. tp x perlu kita terus sakitkn hati org yg kita pernah syg. kaum hawa patut tau walaumcm mana pn, ego lelaki tetap melebihi ego wanita. dan kaum hawa perlu tau, bila pasangan mereka x buat bnda yg bole menjejaskn hubungan, jgnla kaum hawa tak pakai akal fikiran buat pulak. jgn ckp kaum adam mengongkong, sedangkan kaum adam tu sanggup melepaskan apa saja untuk kebahagiaan hubungan. jgn lah berfikiran cetek. jgnlah ingat kami jealous, anggap kami kongkong. sy dah muak dgr org pmpuan ckp laki ni kaki pompuan, curang sana sini, sedangkan pmpuan jugak ada buat bnda yg bole menyakitkn hati laki, kalu x, kitorg pn xnk jealous, and nk percaya pmpuan. betul x baby89? :P

  105. azura says

    best gler ar dgr ksh cinta korang,tp aku pun same..skrg nie aku sdih sgt2 bile dpt th dye dah ade penganti..rase mcm nak mati jer..syg gler ar kat dye,dye first love aku.

  106. azura says

    ape hrs aku wat utk hdp b’hagia sdg kan aku x dpt lupekan dye?aku msh stay ngan dye wlupun aku th dye dah ade org lain..skrg nie ade seseorg yg hadir dlm hdp aku,sdg kan aku dah serik nak b’cinta lg..hrskah aku terima@luka kan ati dye..aku x mampu m’cintai org lain s’perti mane aku m’cintai bf aku,luka sgt sbb cinta aku ade org k’tiga..

  107. azura says

    ape hrs aku wat utk hdp b’hagia sdg kan aku x dpt lupekan dye?aku msh stay ngan dye wlupun aku th dye dah ade org lain..skrg nie ade seseorg yg hadir dlm hdp aku,sdg kan aku dah serik nak b’cinta lg..hrskah aku terima@luka kan ati dye..aku x mampu m’cintai org lain s’perti mane aku m’cintai bf aku,luka sgt sbb cinta aku ade org k’tiga.. :cry:

  108. syiro says

    erm…it’s hard to say…sebab cinta mmg buta…saya sekarang dh jatuh hati dgn seorang lelaki yang bukan sama agama, x ada gigi di depan n keja biasa je..dulu taste bukan main tinggi tapi bila melihat kesungguhan lelaki itu jd cm terharu…ntahlah…mgkin saya mencuba untuk bercinta dulu, dan membiarkan masa menentukan segalanya… :D

  109. ijad says

    kita xkn boleh lupa kenangan kita dgn ex.. itu x dinafikan. tapi kita bole move on! kita kene belajar terima hakikat dia dah jumpa yg lain, dia dah move on. kita kne kuat and sentiasa fikir its not meant to be. jgn sakitkn diri anda menangis selalu, sbb dia xtahu apa pn and dia bahagia dgn org baru. kita x perlu terus cari yg baru, tapi first, kita KENE TERIMA HAKIKAT!. sume yang jadi ada hikmah. cuba letak dlm fikiran kita akan jumpa sum1 yg jauh lebih baik, lebih sesuai dan lebih menghargai cinta kita berbanding ex kita.

    Buang semua hadiah, atau simpan jauh2. no dia pn delete dlm phone, msg2 sume buang. saved msg pn buang. gambar dlm phone buang. simpan dlm komputer sedalam2nya sampai korg pn xtau katner gamba tu. bagi masa kat diri korang. percayalah, time heals everything. termasuk broken heart. all da best, yang penting kita always ingat kita ada family and friends yg akan terima baik buruk diri kita. :D

  110. pg_sh0ckwave says

    sudah gler nak lupakan org yg kita pernah sayang kan???huhuhuhh…
    1st love katakan..hehehehe.org kata sabar2,relex2…ingt senang ke?huhuh..susah bro..kita bertahan setia n jujur ngn dia tp sikit dia tak hargai pun…ermmm..sedap je dia kata yg dia sayang kan org lain n tak boleh terima aku lagi…wah!!! klu dunia rasa kiamat kot…huhuhuh..hidup pun tak bererti la..hehehehe….cinta dah pengorbanan…aku terpaksa merelakan pemergian dia..asalkan dia bhgia ngn bf baru dia…apa2 pun aku harap u all kena terima hakikat…suatu ari nanti kita pasti bahagia! berdoa n tawakal..dia kan sedar sape yg lebih bernilai bg dia…salam.

  111. pg_sh0ckwave says

    nasib ada ruang mcm nie..boleh gak aku luahkan apa yg selama nie smpan..huhuhuhuh..klu dia dpat dgr lg best kan??huhuh…T_T sedey tetap sedih gak…tp nak bt cam mana. kadang2 tu nak tdor pun susah asyik ingtkan si dia jer…3 ari pun boleh tahan tak tido..nak bt cam mana…hati dah pernh sayang kan..huhuhuh…aku nak satu dunia tahu aku sayang kan dia!!!! EpIk………..!!! aku cintakan dimu.. kenapa kau pergi dari ku…?apa dosa aku padamu?
    dia tinggalkan ku tanpa sebab dan alasan..hhehehehe.mmg cinta tu gila..boleh bt diri kita gila kan..

  112. pg_sh0ckwave says

    cinta mmg bt kita jd bodoh!!! kan? huhuhuh….so aku harap u all…fhm2 ler…jgn mengharap pada cinta yg tak pernah wujud tu..!ahahahahahaa…lawak jer la.asalkan korang happy cinta pasti datang…huhuhuhuhuhuh..cinta kisah dan tauladan je.biar jd kenangan dlm kita teruskan hidup nie…huhuu.dh boring tak tau nk tulis apa lagi daa…bye.

  113. ijad says

    bila aku da 2 bulan usaha mcm nk mati lupakan kau, kau dtg carik balik. bangsat ar!!!!! dulu kau xnk kau buang aku skarang kau carik balik!! kenapa kau xda perasaan ah? kau ingat aku robot ke haaaa? Kenapa kau nk sakitkn hati aku lg??

  114. miraul says

    KENAPA KITA KECEWA?

    cinta..
    hanya utk tuhan yg Esa..
    apabila cinta kita ..
    tidak di beri kpd tmpt yg tak spttnye,berlakulah kekecewaan..yg teramat pedih,,,

    Dia , yg sepatutnye kita(manusia-hamba) memberi ,Dialah satu2nya tmpt meluahkn cinta kita,tmpat kite mgadu, Dia yg patut dhargai,,

    kerna Dia yg telah menciptakan..

    dan apabila kita mecintai others( yakni bukan Dia), Dia akan “kecik hati” dgn kita,dan apabila Dia kecik hati dgn kita …kerna Dialah yg sepatutnya dicintai!

    sesungguhnya,Dia maha berkuasa terhadap makhluk2nya,
    dan manusia salah satu makhluk2nya..

    fikir-fikirkan….kenape kita KECEWA..

    sebenarnya, tanpa disedari, kite sendiri yg “mengundang dan mnjemput” kkecewaan itu..
    kerana kite yg mengecewakan tuhan yang ESa first…
    THINK.! wasalam..

  115. pinkyGurlz_90 says

    salam….arni aku sedih sgt…ex ak xcident..truk jugk..ak sedih la xdapt tgk dy..bab ak der exam sok..

  116. pg_sh0ckwave says

    ask0m…btl 2,cnta kta pda ALLAH akan kekal utk slmanya..tp ku dh cba jd hmbaNYA yg setia…knpa aku xblh lpakn sidia.smkin aku cuba smkin kuat ingatan ku pda dia.dlu dia hina aku mcm2,dia ckp aku xda msa dpan…aku hd0h,aku xdpt bhgiakan dia.skrg knpa dia cari aku stelah aku pnyai sume 2.xadilkan hdp ini? Stelah kau khianati cnta yg trbina…kau juz skitkan atiku ini…pedih tida trhiris..jka dia teman hdp ku sepanjang hayat Engkau buka kan lah pintu hati kami brsma….cnta.

  117. gadis_kecewa says

    aku clash toi2 time besday aku..kte0wg dh plan nk celebrate..last2 mlm b4 besday aku, aku dapat tau yg die ader yg len..kecewanyer.. :cry: tp skunk aku dh dpt lupekn die..aku gk doakn die bahagia..perjlnan idop aku masih pnjg..cam abg aku ckpla,0ne day aku mesti jmp gk jodoh aku yg setia.. :D

  118. says

    afis npew afis snggup wt cm niey kt jiha….apa slh jiha…dlm hty jiha hnya ada nma afis s0wg ja…jiha x prnh lupakn afis…..jiha cdih cdih sngt….. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

  119. daunpungugur says

    :D rupenye ramai gak yg senasip
    huhuhu…..
    teruk kan kalau dah putus
    hehehe…..
    takpe nati kita buka kelab orng outus cinta
    aku nak jadi pengerusi dia hahaha………
    ok tak

  120. Ai says

    hmm..ai bru je clash last week..sgt sdeh..bile bace u all punye cite rase nye bkan ai sorg yg sgt sedeh kn huhu..

    [ ai n L da lme kawan..since ai stdy lg, mula2 kawan2 cam besa..at that time ai da de boy pun, then boy ai yg sedia ada tu wat hal n my bestfrend..mmg rase nk mati time tau sume tu..L la yg salu ade happy kan ai, L sgt humor, xrase sedeh pun klu ngan die.. bile da lme2 kawan L prpose 2 b his gurl..rasenye kami la cple pling best skali..tapi tu sume xkekal..bile kami da sedia nk declare n parents..both of them xsetuju..alasan parents ai, L xsesuai..tp ai tau ai bleh pjuk parents utk trima L…Tapi masalah besar bg parents L, parents die xsuka ai(even diorg xjmpe ai lg pun)..parents L dah ade pilihan utk L..klu L pilih ai, so means that L da ptus hbungan ngn fmily L..xkan ai nk jd punca L derhaka ngn parents die kn..so ai wat kputusan..ai nk stop sampai sni je..ai tau L sgt sedeh tp, ai xnk die sedeh di kemudian hari…ai nk L tau,sume yg ai wat..sume utk L..smg bhgia L]

  121. daunpungugur says

    em….
    entahlah nak buat cam ner biarsa lah hidup
    sakit tu sakit gak lah
    tapi kena terima lah

  122. kyra says

    [Comment ID #24152 Will Be Quoted Here]

    huh..btul la ckp ko..lelaki n pompuan sama je dr segi pengharapan ttg cinta n kasih syg..hehe. cuma pasl gmbr dlm fcbook, friendster, myspace n ntah2 pa lg yg bt aku x phm.

    aku mgaku aku da ada bf yg tsyg tp aku b’kwn rapat dgn sorg lelaki yg da btunang. dia ckp dia da ptus tunang n nk kawin dgn aku. aku x bgtau dia yg aku da ada bf, tp aku trus terang dgn dia aku x dpt trima dia. dia masi jg sgup tgu aku.huhu.. cuma ex tunang dia letak gmbr diorg b’dua dlm fs n cuba add aku jd friend dia. aku x tau pe niat ex tunang dia n aku x tau la kalo ex tunang dia tau ttg aku, tp pa aku pduli. aku bukan suka kwnku tu tp kwn ku tu yg t’kejar2 aku.

    wlau pn aku ni pompuan tp aku nk tahu, kalo pompuan da ptus cinta, diorg letak gmbr dorg dgn ex bf dorg ke dlm fb,fs n yg swaktu dgn nya? kalo letak, knp? utk pe? x phm la..

  123. says

    :mrgreen: im sick wit l0ve n0w….
    b4 ni kapel ngan dak 1 clazz…
    but n0w….diE curang ngan sye….uhuk3…
    kapel ngan dak UKM……wargh….
    depa knal dlam ms/fs/ym….etc….
    dahla during dat time sye bukan f0ll0wer bende2 g2….
    n0w da nak buka new sem….and i d0nt kn0w h0w t0 face up diE nanti…
    maklumlah….laz sem kit0wg still g bergelar kapel….
    tapi 2 memg silap sye k0t…still bagi sec0nd chance kat diE b4 ni….
    with the same gurl…..and sye pnah tangkap diE ad try2 nk wat r/ship wit 0ther w0men…and n0t dat UKM gurl…memg feel cam nk blah jerk….p ayat mamat ni memg cam harammmmm….seng2 jerk hati kite lembut…

    aduhai hidupku….. :mrgreen:

  124. irmaZIda says

    Salam sayang buat semua pembaca blog ini..aku seorang lelaki yang dah pun 11 tahun bergelar suami.Dulu masa zaman remaja aku meman tak suka ambil tau pun pasal cinta2 ni sebab aku ni memang jenis manusia tak pandai nak bercinta dan lagipun rupaku ini sememangnya tidak akan dapat menarik perhatian mana2 perempuan pun aku rasa..namun sengaja aku meringkaskan cerita terus kepada masa sekarang dimana aku telah pun bergelar suami 11 tahun yang lepas serta mempunyai 4 cahaya mata, hidup aku telah banyak berubah,terutama tentang hidup yang mana karier aku sekarang sememangnya dikelilingi perempuan. Bermacam cara telh aku gunakan untuk mnghindari diriku dari terjebak dalam episod ‘cinta gelap’. namun TUHAN itu sememangnya Maha Kaya dimana aku sekali lagi(dulu da kener da sekali)aku diUJI dengan situasi tersebut. Puas juga aku memujuk HATI ku sendiri untuk mengatakan TIDAK kepada ini semua…KENAPA aku yang harus diUJI sebegini?

  125. qila_90 says

    salam,dh lme rsenye sye xchat dlm ruangan ni.Alhamdulillah kes ak yg dulu,di2kan cnta ak dh pun selesai…ak still membe ngan ex ak 2.tapi ada sseorang yang ak muncul dlam idup ak yg ingin menagih cinta dr ak tp ape kan daya bahawa ak tidak mencintainya bahkan ak still mencintai ex ak wlaupun die skarg sbagai member ak.ak tahu bahawa ex ak 2 juga msih mencintaiku.ak n ex ak ptus bkan ngan atas kerelaan die tp kerelaan ak. ak didlm dilemma bahawa ak hrus memilih cinta yg bru atau msih mnunggu cinta yang lme….klu korang da pape cadangan reply la chat ak ni

  126. kyra says

    [Comment ID #24429 Will Be Quoted Here]

    trima la hakikat yg ko lelaki, mmg lumrah sukakan pompuan..hahaha

    pa pn, kalo ko dpt elak dr “cnta gelap”, aku respect dgn ko. bukan senang nk thn godaan cnta gelap. wife ko patut ambl peranan ambl ati ko smula kalo dia tahu tp ko nk bgtau dia nnt, dia mmg marah gla pla kn… x bgtau, wife ko angp ko husbnd yg x cpt tergoda.

    tp kalo ko mmg x ati lg dgn wife ko..waahh..tu mmg susah nk handle, pndai2 la ko..hahaha

  127. kyra says

    [Comment ID #24448 Will Be Quoted Here]

    waa qila..susah la aku nk bg pdpt coz aku ni jenis yg nk kena tau suma detail, bru bole bg pdpt. tp scara asas nya, utk kebahagian n keselamatn masa dpn ko, plih lah org yg ko cintai n yg cintakn ko. sbb pa? ada byk sbb. thats all aku bole tlg. kalo ko x puas ati n nk tau lg pdpt aku yg lg bernas (hehehe) email la aku. aku bukan lah pakar dlm cnta tp aku ni kira pndai la jg aplikasikn konsep cnta..hahaha.. ye ke aku ckp ni? hahaha..jz email me.ok

  128. kyra says

    [Comment ID #23520 Will Be Quoted Here]

    waa..tips engko ni byk playboy n playgirl pakai..hahaha.. bg la tips mcm mn pn, kalo ati tu da syg n suka, masi jg teringt kt si dia. so, plg senang, korg angap dia da mati..hahaha..

  129. pg_sh0ckwave says

    hahaha…mmg gler ar k0rang,aku pn dh xtaw nk bg tip2 apa lg,aku sndri pn xblh lpakan dia.ni plak nk ajar 0rg.kuang3…hehehe.anggap jelh yg kta xda jd0h.apa yg brlaku pasti ada hkmah,n kta pasti suatu ari ada yg lebih baik dr si dia akn dtg n temani kta..cnta smpai syurga kan?cnta kerana allah…myb xmcm cnta rasul.aduh,sedey rasa…emm,pape pn lau b0ring add ar ym aku…kta blh k0ngsi2 pndapat.pg_sh0ckwave@yahoo.com.my

  130. ReEn says

    [Comment ID #22532 Will Be Quoted Here]

    betul tu zairi..
    sy suke sikap +ve awk..
    kita pun akan ceria slalu..

  131. ReEn says

    [Comment ID #22992 Will Be Quoted Here]

    betul 2 kapal_canai..*am*m..
    kita patut bersyukur coz ade org ln yg pat bg kebahagiaan yg kita xpat bg kat psangan kita..
    n xperlu sedei2 sedang kan die skang ngah hidup bahagia ngan teman baru..:wink:

  132. kyra says

    kdg2 kta tau cara nk lupakn si dia tp mshnya hati ini masi jg rndukn si dia. tp nk cari tips utk lupakn si dia sbnrnya bgantung pd setiap org. lain org, lain keadaan,so lain jg cara nk lupakn si dia. x semua cara yg org bg kt kta bole bantu lupakn si dia. so, yg plg pntg, cari cara yg sesuai n praktikkn btul2. kalo x, x guna la suma tips2 org bg kt kta..hehehe

  133. pplong says

    8O
    whoa….
    rmy banget yg meluahkan eq…huhu..nk nyebok gk,

    taw x, saat kita rse rndu n sakit hati ingatkn c dia,
    upenye dia x rse pape pn..plg kurang dy akn ckp, ala, pe nk kecoh sgt, bkn de pape pon…

    :vangry:
    kn bagoos law dpt cekik2 dy tyme 2 :idea:

  134. kyra says

    [Comment ID #24481 Will Be Quoted Here]

    lenkali ko cekik je dia..kalo aku ada, aku akn tlong skali cekik dia..hahaha

  135. lyeeshya says

    Putus cinta, sakit! memang menyakitkan walau kputusan itu kita yg dulu harus memulakan, tapi jangan terlalu dikenang. Lupakan setiap apa yg telah berlaku, belajar maafkan kesalahan, fikirkan kebaikan dari perpisahan yang terjadi, anggap aje pertemuan ini adalah satu pegalaman yang akan lebih mendewasakan diri. Jangan terlalu bersedih walau hatikatnya kita dalam b’kadaan sedih. Ingat putus cinta bukan b’erti segalanya telah musnah, banyak lagi harapan yang boleh kita teruskan, banyak lagi peluang yang akan mendatang mungkin lebih baik dari yang sebelumnya asal kita percaya bahawa Allah S.W.T lebih menyayangi kita.
    Sabar dan ikhlas pasti ada Cinta yang lebih membahagiakan.

    Selamat Tinggal kekasihku dah kumaafkan segala kesalahanMU, dan diriMU tak ada salah lagi terhadap diriku,
    pergi dan jauh kau dari Minda Ku,

    :D :-) :cry: :D

  136. pg_sh0ckwave says

    ala,ckp mmg la senang kan?nk lpakan mcm 2 jew…hahaha.apew yg kta wat msti kta ingt kt diew…emm,bkn senang la.nk pejam mata msti sy ngis bla ingt saat2 manis.pewtah lg saat2 si diew brjanji dan brsumpah setia dpn kta.siap ngis sma2 lg..huh. Hebat gla…pjak gjah pn xmati..kan?emmm…skrg diew tgglkn mcm 2 jew…mana janji2 sumpah setia dlu?mana hah???dh tggl knangan jew…smpai skrg klu sy jmpa diew n bf diew msti ngis n cmburu sgt2….hahaha.kekasih lma diew muncul kmbali pas2 diew tgglkan sy cam tu jew…ala,cam cnta 3 segi plak 2..huh.smpai skrg sy susah nk dkat dgn pmpuan.pewtah lg nk brcnta utk ke2 kali…pmpuan sma jew.xblh dprcyai….tp pew kan daya.cma relakan diew pergi,aslkan diew bhgia…trma redha n tawakal jew agar sy dpt truskan hdp…

  137. kyra says

    [Comment ID #24523 Will Be Quoted Here]

    waa..syg bangat ko sama dia ya..kalo x dpt lupakn dia, rmps dia balik..hahaha

  138. pg_sh0ckwave says

    huhuhu…ingt senang ke?hehe..klu anak pat0ng blh la nk rmpas blik…ni ank dara 0wg oo…kdag2 2,btl2 trasa khlngn…emm,1st l0ve katakan…skrg ni pn nk lpakan dia,dgn cra wat kja lebih.2 je cra.ala,wat2 sbuk…emm..2pn teringt jgk.hehehe….ni s0al hati.xdew sapa yg dpt rasa.cuma kta sndri…kta jew rndukan diew,tp diew emm..wat bd0 je.call pn xangkt.klu angkt pn ckp gtu2 ja,…wlupn sy n diew xda papew ag.tp apew yg diew nk sume sy tunaikan…wlupn trpksa kdg2 brdpan ngn bf diew..k0rang msti ingt sy lelaki paling B0D0H kan?hahaha…tp wat cam mana kan.kerana syg dan cinta…papew pn snggup wat..sy hrap diew sedar.k0rang pn d0a2kan jelh…hehehe…smpai skrg sy tetap mcm nie..salam.

  139. says

    law nk imbas blik kisah silam sy ngn mrs.teddy&ms.teddy 2 mesti jg kngn…
    sbb…
    kt cny pn dh rmai owg luahkan rase msing2.
    ingt dlu dsbbkn lelaki sy gdoh ngn sowang pompuan kt cny
    spe tah nme die..
    urm..still miss u all yng dlu… :D

  140. kyra says

    [Comment ID #24584 Will Be Quoted Here]

    mmg x senang nk rmpas blik tp kalo btul nk blik ex ko, bole aja rmps blik..hehehe..bukan rmps mcm ank ptung tp kta rmpas hatinya smula..hahaha..well..aku da tlg ramai org ‘rampas’ balik kekasih dorg..tp dgn syrt, sgup berthan n bsabar coz byk bnda perlu dikorbankn..hehehe..

  141. dEaD_LoVe says

    ~hey kwn2!i pon nk cakap kisah cinta lah kat koorg nie..hrm i pon bru gak putus gan awek!susah lah nk lupekan si dia….rase mcm nak bunuh diri!mungkin i ade kesilapan or kekurangan tats y..iuga terrase dlam diri i lah org yang x lyak love…………cinta i se olah2..cInTA bUtA!

  142. dEaD_LoVe says

    ~entah rase teruk sgat!cinta nei kan fren………..huuuuh biar lah si dia hidup bahagia gan teman setia si dia!

  143. princess says

    dlm idup ni banyak dugaan, tp sy syukur sngt2 cz hepi sngt2 ngn hubby skng….
    harap kehepian ni kekal smpai akhir hayat..
    hubby pun cakap dier sayang sy sorng jer, hehehehe…
    harap toi la tu ckp dier 2, huhuhuhu. :XO: :-)

  144. aku_yang_kecewa says

    knape lelaki mst curg??
    ak xphm toi larh…
    ak stie gle2 ngn die,
    die ley ag pasang owg len..
    kcwenye ak!!!!

  145. Din says

    Salam… Bgs tipa tuk melupakn tu,…

    Actly sy pun bru broke up gn gurl sy ne..actly,firz percintaan km sgt best.. Hapy sma2,kuar jalan2 sllu..Pokoknya makin lama,makin trasa cinta tu sgt kuat…

    So,mang kita nak dlm pcintaan ne klo ble dia tujd milik kita la slama2nya..Namun apakan daya?… Saat ktaorg sma2..Sy sllu nasihatkan dia.. Dlam relation ne kta kna pegang janji2 yg Mna msti da sikap Jujur,memhami,setia N yg plng pnting KEPERCAYAAN…

    Cuz kalo nak rltion tu Trust prlu ada… Nmun since sy da strt kuliah tuk Sem bru ne..Tiba2 hbgan yg kmi tlah jalin N jaga slama ne mla mnmpkkan keretakannya….

    Dan yg sy heran kami sllu bgaduh…Skjp bebaik..bbrpa jam g2 gaduh..bbrapa hri msti gaduh..smpai la 1 saat di mna sy time 2 dl keadaan migrane apa suma.. Dia bt hal ! Dia x pcya klo sy mangdlm keadaan sakit truk.. Dia bw sy gaduh.. Dia cemburu N slln tuduhsy bkan2..sdgkan sysetia dgn dia..Oleh sbb , Cemburu nya yg mlampau sgt shhgakan sy X dpt kwal diri Dan memikirkan mslh kami jak..

    Smpi 1 malam,tekanan darah sy naik dan sy mgalami tekanan sgt2! Akhirnya,sy mmtuskan tuk bpisah ngan dia…

    Dan dlm msa yg sma,sy tau kmi masi Xdpt mlupakn antra 1 ma len.. Apapun,diax cntnct sy..if dia masi nak kn cinta sy..bleh..tp sy nak biarlah dia da sedar ksilapannya..Dan dia da berubah….

  146. lobo says

    aku xpnah kapel,xpnah tau cmne rsa b’ada dlm alm p’cntaan…………kdg2 rsa nk jgk b’cnta..tp hjtku xksmpaian…… :(

  147. eyra says

    urm.. ak pun x penah bercinta.. hahahaha.. kadang2 ak nak jgak ase bercinta tuh cane erk.. tap ak ase sume tuh buang mase jer.. kalu dajdoh tuh da arh ea.. ak tgu je sme tuh dtg kpdku.. hahahahaha.. skang neh ak juz pk nak keje je smpai ak berjaya bnanti kumpul dwit byk2. hahahahaahah :evil:

  148. pg_sh0ckwave says

    kyra….smpai sekrang susah ar nak lupa…huhuhuhuhu..baru je nak kawan ngn gurlZ lain..hmmm……ingt kat dia blik ar…susah gla. ari tu dia da call..mntak tlg.tp gurlZ yg baru ni skit ati..jd srba salah lak..huhuhuhuh……tu ar..masih trauma…gurlZ baru ni tak couple lagi..kawan rapat gak.dia selalu ambik berat.hehehe…saya tetap masih tak lupa kat xgf dlu.heheheheheheee…mcm mana ek?nak trma cinta baru atau trus menunggu????takkan nak rmpas mcm tu kot…awk janji nak tlg kan…?heheheheheheee….plz..

  149. pg_sh0ckwave says

    tol 2..asyik2 jmpa dia jer..hmmmm..lagi sedey bila nmpak dia ngn org baru..huhuuhu..tuhan saja yg tahu…akakakakaa….rindu tu mestia ada kan….kyra…awak janji nak tlg…mana awk menghilang….??

  150. kyra says

    ohoho..sabar pg_sh0ckwave..aku da dtg..hahaha..ok la..sblm aku tlg ko, aku kena bgtau prinsip asas dlm kehidupan kta. well, mcm yg kta tau, suma org perlukan seseorg d sisi kta.btul x?? hahaha..drpd crita ko yg x lengkap tu, aku andaikan dia masi harapkan ko utk berada di sisi dia n ini bermakna, ko ada pluang cerah nk rampas. wakakakak.. tp aku bg amaran, JGN SESEKALI MENGAKU yg ko masi sukakan dia, biasanya dlm situasi mcm ko, dia mgkin akan menjauhkn diri dr ko tnp ko sedari. oleh yg demikian, pa yg perlu ko bt ialah dekatkan diri ko pd dia tnp dia sedari. mmg susah tp kalo ko btul2 nk dia smula, ko kena bt jg.

  151. kyra says

    pg_sh0ckwave,aku kena tau detail dulu, ko ni mcm mn orgnya, dia pla mcm mn orgnya (maksud aku, sikap n perangai), coz setiap org adala berlainan n kalo aku nk tlg ko, aku kena tau lebih detail. tp kalo x nk gtau pn, x pa. aku bg yg asas je la ye..tp selebihnya kreativiti ko sdri.hahaha.. then, ko kena tau kelemahn bf baru dia, bla da tau, ko kena sediakn diri ko spy kelemahan2 tu x ada kt ko. mcm mn nk tau klemhan bf dia?? ko tny la org2 yg kenal bf dia or ko umpan ex gf ko dgn soaln berkaitan dgn bf dia tp ingt jgn terlalu ketara sgt.

    tau x, mcm mn sorg penggoda or pompuan yg slalu rampas laki org dapat rampas laki org? point utama nya, lelaki yg dia rampas tu ada mslh dgn wife dia or famili dia. so, dlm situasi ko, kalo dia ada masalah dgn bf dia, ko ambil pluang ambil ati dia. mcm mn pla kalo dia jrg ada masalah dgn bf dia? ko sms la dia tiap2 hari dgn kata2 motivasi or yg lawak. tp JGN SESEKALI SMS yg JIWANG2. tetapkn waktu sms, contohnya ko sms dia tiap2 pg jam 8.

    mcm mn nk ambil ati dia? ko tny la kbr dia slalu, kalo dia sakit or ada masalah, dptkn mklumat ttg penyakit dia or mslah dia n bg dia semangat n bantu dia dgn secepat yg mgkin. plg pnting ko tunjukkan yg ko ambil berat dgn dia. bla dia marah, ko bt la sesuatu yg bole hilangkn kemarahan dia.

    INGAT!! kalo dia ada mslah dgn bf dia, ko MESTI ambil kesempatan ambil ati dia n berada di sisi dia slalu. dia mesti akan bandingkn ko dgn bf dia.

    lg 1, kalo ada gurl lain yg da rapat dgn ko, jgn lepaskn jg. ye la, kot2 ko ada ptus asa nk pikat balik ex-gf ko. aku gtau ko la, cara aku ajar nk rampas balik ni mmg susah n ambil masa yg lama tp bla ko da dpt dia smula, aku jamin dia x tinggalkn ko. kalo dia tinggalkn ko pn, dia x dpt lupakn ko.

    o ya, ko kata dia contct ko balik, so mmg ko ada pluang. jgn sesekali x contact dia, ko kena sms dia 1x dlm 1 hr tiap2 hr wlau bz mcm mn skali pun. biarla dia x blas pn.

    tp sprt yg aku kata, aku bg cara asas je, cara yg lg advance, ko kena kreatif la.ikut keadaan ko. aku cuma bole bimbing ko. ya la, x suma keadaan n sikap org sma, so, cara pn kena berlainan. aku hrp ko berjaya.gud luck..chaiyo3x..
    kalo ko da berjaya ambil ati dia, gtau aku, ada level strusnya lg..haha

    p/s – sbnrnya aku da byk kali guna cara ni rampas bf n tunang org smpi diorg ptus dgn couple. jahat x aku??huhu..tp aku da taubat, x bt lg. cara ni pn aku ajar kwnku, dia dpt rmps balik ex bf dia..hoho

  152. kyra says

    [Comment ID #24794 Will Be Quoted Here]

    alahai din..bukan aku nk slahkn antara ko n ex gf ko tu tp kalo kamu berdua masi cinta antara 1 sama lain, knp x couple blik. aku pn sama keadaan dgn ko, sejak aku smbg study, kami slalu gaduh smpi nk bnuh dri pn ada. my bf kat Sabah but aku kt KL, da la tu aku blik pn setahun skali, tlalu jarang jumpa. of coz la ktaorg gaduh coz dia x phm dgn keadaan aku n slalu tuduh aku bukan2, marah2 aku n mcm2 la bt aku rasa nk ptus je dgn dia tp krn syg, kami tetap bersama. coz kami dua tahu, kami saling cnta mencntai. aku x penah slahkn dia wlaupn dia x phm keadaan aku or dia x percayakn aku coz aku tau, aku pn akn jd mcm dia kalo aku d tmpt dia.

    untung kn bf aku dpt gf mcm aku..hahaha

  153. says

    we’re not break now , but our rlationship stiil on , hurm x tau nk ckp cm ne , die ade kol saye , saye angkt , n we’re talk as usual , n i miss him so mmuch , saye nk menghadapi SPM , saye risau kdg2 jike trlalu fkirkn si die, wht should i do, help me ,actually my heart say , let him go , n u will get ur own life ,tpi i cnt tke tht risk. n i knw i cn be more strong my life will be diffrent. die dh x ckp kate2 yg spatutnyer die ckp, mcm saye sahaje yg berie , yallah tlong la saye mnhdapi sume ni,ujian ini .adekah tuhan ingin mnuji saye , mungkin ade kebaikan ats sume ni, aminnnn

  154. pg_sh0ckwave says

    ko mmg jahat pun..akakakakka……..dia dh byk kali curang..lebih dari 3 kali…huhuhhu..sedey..tp aku tetap maafkan dia…masa kuar sama.dia msg ngn boyz lain..huhuhuh.aku tanya xtanya..sampai aku syco dia.hehehe….aku jaga ati dia taknak dia sedey..last2 aku gak yg sedey kan..?huhuhu..ada time tu aku tau dia kuar ngn boyz…mmber aku roger aku gtau..aku pun follow ar…smpai kat taman tu…erm…aku tanya sape dak laki nie..dia cakap abg angkat…logik ke kuar ngn abg angkat pegi taman ag..kan?marah gak aku time tu…aku sbar..selang dua ari aku maafkan dia..dia jnji xnak bt lagi…aku pun ok la..sayang punya pasal.selama aku kawan ngn dia tak pernah aku tenking3 dia…hehehe..tp dia pernah la jgk marah2 aku sbb benda kecil jer…erm…aku masih sabar..aku mintak maaf jgk la..hehehehheee….time aku taip komen nie kan..dia baru jeww hntar msg..dia cakap dia xcouple ngn budak tu….dia kwan jew..n blom couple ag…ntah leh caya ke tak…mmg aku selalu msg n call dia..walaupun dia tak blas……time dia tinggal kan aku…dia ada la cakap bnd yg selama ni dia smpan…huhuh.dia cakap boyz tu ag hnsem dari aku..ada kreta besar, umah besar…anak org kaya….hmmm….aku fhm sapa aku slama aku kenal dia..walaupun aku tak mmpu..tapi pape yg aku kasi kat dia duit titik peluh aku keja…..kyra…mcm mana ek.?huuuhuhuhuhuhuh..sedey ar..kekadang tu fkir tak da guna klu aku tunggu dia..tp aku msih perlukan dia dlm hdup aku..biar seribu yg mmcaci aku…aku tetap sayangkan dia (ida)………

  155. pg_sh0ckwave says

    aku rindukan dirimu ida tak sekuaat rinduku pada syurga…..aku cintakan dirimu ida tak sehebat cintaku pada NYA…aku mmerlukan dirimu selamanya……plzzz ida..aku xdapat lupakan dirimu.

  156. says

    cPeW Yg LeY tLnG sY uNtK lPeW aN eX bF sY nY…
    sY tEnSiOn GlEw CbB sY xDpT lPeW aN eX sY nY…
    aCl LaKy ClAlUw AnGgP pMpUaN nY cM tYcUw ErK…

    pLz HeLp Me…!!!!!

    sY x TaUw Nk UaT pEw CkUnX…

    wHo WaNt’S hElP mE…!!!! pLzZzZzZzZzZz………. :cry:

    sY hRp CnGt P’TlNgN dRy U oLl…..

  157. says

    kalo ko nk lpew an cy dyew too…
    cenang jew…
    ko just pykir an yg dyew uat prkarew negatif art ko…

    cbb aq pn cm ko gak cch blew itew nk lpew an ceceowng yg itew cyunx clamew ny…
    ckunx aq dlm proses untk lpew an xbf aq…
    erm aq hrp ko ley try tips yg aq bg too.. :wink:

  158. montel says

    ak x dpt nk lpa kn die..walaupon die dh byk kli ckt kn atie aku….aku msh syag kn die…tpi ak x tau yang die 2 msh syg kn aku ke x??aku x tau mcm ne nk lpa kan die…rse rndu plk klau x contec..skrg aku x brhbg ngn die coz aku x nk aku yang cri die….tlg aku…….

  159. annfino says

    Dalam bercinta jangan bersumpah kerana buruk akibatnya. Saya bercinta selama 5 tahun sidia telah bersumpah untuk hidup hanya dengan saya. One day dia terpaksa bawa sorang girl untuk majlis dinner krn saya tidak dpt pergi. lbh kurang dia kenal girl tu dlm 5 jam. Family girl tu paksa dia kahwin n dia sanggup tidak mendapat restu dari ibu dan keluarganya. yang buat saya sedih dia sanggup melupakan cinta kami selama 5 tahun. selepas 18 tahun kami dipertemukan semula. rupanya sejak baru kahwin hingga sekarang dia dan wifenya asyik berubat ngan bomoh n doktor dan dia benar-benar menyesal meninggalkan saya. selama ini dia mencari saya kerana ingin memohon kemaafan kerana telah melukakan saya. Tak mungkin untuk aaya menerimanya kembali kerana dia masih meraih simpati dengan cerita dukanya. Syukur saya bahagia ngan suami n anak-anak.

  160. blurry says

    halo..

    adoiii mcm2 citer de dlm neh smpi aku nek penin nk bc..

    anyway ble aku bc aku dpt rs pe korg rs..

    aku pon pnh putus cinta kurus kering aku jdnye…hahahah..

    da 2thn pon blalu..

    ble tingat kbodohan aku mse aku frust, leh gelak sorg2 aku jdnye :D

    aku pon da de bf br.

    aku xdela rindu kt x-bf aku tu, tp aku slalu termimpi x-bf aku tu

    aku sndri pon pelik pdhal aku tgh bbhgia ngn bf br aku..

    aku ni xnormal ke?

  161. help me says

    ak org baru kat sini..
    ak pun ade prob mcm korg..
    ak da break 6 bln..
    mmg ssah nk lupe kat si dia sbb 3 thun kami kapel.ak da phmsgt2 nagn pangai die..tp da bkn jodoh.ak trime seadenya..
    tp bile ak da bole lupekan die,die kontek ak blik..
    ak da buntu skang nie..
    ak nk trime die sbg kawan pun da xbole,die da byk tipu ak..tp ak xsmpi ati plak..
    ak nk dgr pndapat kwn2 yg len..pe pndapat korg??

  162. bellaGULA says

    :twisted: :roll: xyah la byk2 pikir sgt sume manusia akan menjalani kehidupan dgn ujian allah… :x :x sbg manusia dan sorg hamba allah bella sndr…..! :!: :?: BERSABAR LA SELAGI TERDAYA..hati bella sndr baru saja dilukakan kecewa sgt mase 2… :cry: SEDAYYYY R PLAKKK…….. :| :? :o but bella ade hati :lol: ALHAMDULILLAH…. :XO: 8O 8) :oops: TAPI INGAT KENGKAWAN……. :!: :-) :vangry: TEPUK DADA TANYA….. :| ?…….? ::-*: :idea: ape yek…..?FIKIR LA SENDIRI.. :halo: :| :idea: :P WHAT COMES AROUND WILL COMES BACK AROUND. :roll: :wink: :( :? :mrgreen: macam…..KARMA… :P :XO: :( :-) :lol: HIKHIK JUST ENJOY YOUR LIFE BABE.SAYANG KORANG SUME :XO: :? :o :( :oops: MUUUUUUUAAAAAAHAHAHAHAHAAHHHAAKQ.. :| :oops: ::-*: :halo: ERKK..IM 21 JUST CALL ME bellaGULA…. :P :XO: :? 8O SALAM

  163. bellaGULA says

    :twisted: REMEMBER THOSE WALLS I BUILT:mrgreen:
    WELL BABY THEY TUMBLING DOWN:( :roll:
    AND THEY DIDN’T EVER:( PUT UP A FIGHT:oops: :|
    :mrgreen: THEY DIDN’T EVER MAKE A SOUND:XO: :oops: :|

    I :roll: FOUND AWAY TO LET U IN8O :XO: :?
    BUT :twisted: I NEVER REALY HAD A DOUB’T:| :(
    STANDING IN THE LIGHT OF :twisted: :roll: YOUR HALO
    I GOT MY ANGEL NOW…:vangry:

    ITS 8O LIKE I’VE :mrgreen: BEEN AWAKENED:roll:
    EVERY RULE:!: I HAD YOU BREAKING:x :mrgreen:
    IT’S THE RISK :mrgreen: IM TAKING:roll: :twisted:
    I AINT NEVER:!: GONNA SHOULD YOU OUT:| :cry: :mrgreen: :XO:

    EVERYWHERE IM :cry: :roll: LOOKING NOW:( :mrgreen:
    IM SURROUNDDED BY YOUR:? :XO: :vangry: EMBRACE:mrgreen:
    BABY :twisted: I CAN SEE YOUR HALO:halo: :oops: :mrgreen:
    YOU KNOW YOU’RE MY SAVING GRACE:!: :(:?: :XO: :mrgreen:

    YOU’RE EVERYTHING :( :vangry: :XO: :cry: I NEED AND MORE:mrgreen: :roll:
    ITS WRITTEN :twisted: :x ALL OVER YOUR FACE:oops: :roll: :vangry:
    :XO: BABY I CAN FEEL YOU HALO:roll: :halo:
    PRAY IT WON’T FADE AWAY:cry: :XO: :vangry::mrgreen:

    :? :roll: :( I CAN FEEL YOUR HALO HALO HALO:mrgreen: :halo: :halo: :halo:
    :mrgreen: I CAN SEE YOUR HALO HALO HALO:? :( :?: :cry::halo: ………..:mrgreen:

    :vangry: HIT ME LIKE A RAY OF SUN:oops: :roll: :(
    BURNING THOUGHT MY DARKNEST NIGHT:XO: :? :vangry:
    YOU’RE THE ONLY I WANT:oops: :mrgreen:
    :XO: :( :roll: THINK IM ADDICTED TO YOUR LIGHT:twisted: :x :mrgreen:

    :( :?: :roll: I SWORE I’D NEVER FALL AGAIN
    BUT THIS DONT EVER FEEL:mrgreen: LIKE FALLING:oops: 8O :( :mrgreen:
    GRAVITY CAN’T FORGET:cry: :XO: :cry: :cry: :mrgreen:
    SO PULL ME BACK TO THE GROUND AGAIN…:x :( :? :cry: :cry: :cry:

    HALOOOOO UUUUU:( :?: :cry: :cry:
    :roll: :wink: :cry: HALOOOOOOOO UUUUU:cry: :cry: :cry: :cry:
    OUUUUU:cry: :cry: OUUUUU:cry: :cry: :cry: OUUUUU…. :cry: :roll: :oops: :? :vangry: ::cry: :cry: ( :cry: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

  164. bellaGULA says

    :twisted: :| :cry: :P :lol: :( :-) :?: :XO: 8O :twisted: :oops: :oops: :| :P :-) :D HARAP SUME Y TERLUKA DPT HAPPY SEMULA:XO: 8O :? 8) :?: :D THANKS A LOT KAT BLOG NI….:oops: :idea: :| :roll: :P :? :XO: :-) :vangry: UNTUK KITE SESAME NGADU N MELUAHKAN RASA Y ADE JAUHHHHHH….:x :lol: DLM HATI KITE Y XDE SP BLH RASA APE Y KITE RASA SENDIRI:halo: :| :XO: …ITU LAAAA..:oops: ::-*: :halo: KEHIDUPAN..ITS OK… NORMAL LAAA..4 BETTER LIFE.:vangry: :( :D :XO: :? 8O :lol: :P
    REDHA LAAAA:x :cry: :twisted: :wink: :oops: :| ::-*: :XO: :-) DENGAN KETENTUANNYE…..
    TUHAN MAHA ADIL……:-) :?: :oops:
    :? :cry: XMO NANGIS-NANGUS LAGI TAU KORANG….:vangry: :?
    JALANI LAAAA KEH :-) MENERIMA DUGAAN N CABARAN Y DBERI..
    :XO: :!: GO!!!!GIRLS…!!!:lol: :XO: :P
    4 LADIES…..4 BETTER LIFE…
    :P :XO: :!: :-) DARI AKU Y MENYURUH UNTUK KORANG MEMENGGIL AKU:wink: :twisted: :oops:
    :oops: :| :idea: :P :lol: bellaGULA:P :oops: :idea: :XO:
    :-) :( :roll: :roll: :oops: :XO: 4 MY REAL LOVE……..IM WAITING 4 U :XO: :mrgreen: :D :P :idea:

  165. virgurlz says

    cmne kite nak sure yg sme0ne tu t0l2 mint kat kte??aq de bce artikel2 cmne nk pstikan dy suke kite x..ciri2 tu de pd ape yg dy wat pada aq..tp dy xpnah nk trus trang..skunk aq jd kliru…aq syg dy..ad 0wg len ktuk pntu aty aq..aq s0nok ngan dy..aq juz nk kpastian pe sbenrny prasaan dy pd aq..mmg kta0wg kate kta0wg kwn,tp kdg2 cra dy wat aq nk dy jd milik aq..aq xnk jd prasan weyh..aq nk lupekan dy!!tp cm mse buln p0se ni,ary2 dy kjut aq shur..even mse tu aq de kt uma..cm ne eyh…huh

  166. bymeyhbell says

    [Comment ID #24454 Will Be Quoted Here]

    ermmm…bgos idea uh…i dlm konndisi cm2 jgk…he left me b`coz grl y len…ie bg hrpan kt i…b4 we break, ptg uh i jmpe ie..ie ckp dun worry ie not serius gn grl uh n i still his grl…but mlm uh ie blh ckp we juz fwez..can u imagine?? :x :cry: ase cm ie bdoh2 kn i..take time to 4get him,,,.. :?:

  167. says

    Sdey nyer… Skang niey lieya dh xdw pe2 agy ngan dy…Lieya cyg cgt kt dy… Tp npe dy wat lieya cam niey??? :vangry: Dy nampk jw kslhn lieya tp kslhn dy pd lieya dy x pk plak… To MUHD FIKRI B MISRAN,awk sntiase myalahkan sy dlm sume hal tp ati sy awk xpnah nk jge… :cry: awk xpnah rase pw yg sy rase… :cry: :cry: :cry:

  168. says

    xkan lg aku menunggu,
    kau hadir di dalam mpi2ku,
    puasku mengharapkan dirimu,
    sperti mereka yang punya cinta,

    diriku tanpa dirimu,
    kau tempuhi penuh bahagia,
    diriku mhu kau tahu,
    pedih ini kau tak terasa,

    warkahku mengharapkan dirimu,
    seperti yang aku kenali dulu,
    setiaku menantikan dirimu,
    seperti setianya terhadap diriku,

    tapi ku melepaskanmu,
    melangkah namun tak berdaya,
    terus ku terus menunggu,
    cinta yang takkan pernah ada…. :cry:

  169. says

    tips ni bgus jgala…tpi only for mreka yg senang lupakan si dia. tpi kalo aku…mmg pyh mo lupakan exbf aku ni,ada x tips yg lbih power…contohnya, hari ni break,esok da ble lupa… :D (kononla…)
    tpi…aku dpt lupakan dia kalo aku dpt bls dendam dgn dia, however, bru2 ni…dia bru dtgkap khalwat…astaghfirullahalazim…nsib baik aku cple dgn dia xbt mcm tu
    n now…aku da dpt lupakan dia cz dia da trima blsnnya…hahaha
    Shahrin!!! smoga ko insaf la… :down:

  170. very bad says

    aku dah x lrt dgr dia punya prob…
    korang aku mmg nak lupakan dia setiap kali aku cuba lari dia baik plak dgn aku…
    aku dgn dia x dak apa2 relationship just like sis and bro
    tapi aku mmg penah mnt dia dah dulu tapi skrg aku mnt dia balik…
    cara kat atas smua aku dah try tapi x berjaya…
    nak wat apa ni.. :?:

  171. terang bulan says

    aku da cuba semua cara untuk melupankan dia…
    aku da siap buat solat isthikarah lagi..tapi aku tetap takle nak lupakan dia.. :o ..
    aku sgt tertekan…tolongla aku… :cry:
    aku da buntu…
    adakah perlu aku kapel dgn org lain untuk melupankan dia???? :!:

  172. aurora89 says

    urm..sye ade minat ngan mamat ni..tp xtaola die mnat kat sye x…sye penah g hint kat die,tp die wat bodo jer…kalo nk luahkan yg sye ske kay die tkot hbungn kmi sbgi kawan akan trjejas…arap kawan2 yg bce luahan sye ni bole g tips cmner nk gtao die…

  173. aurora89 says

    urm..utk fendy..insan yg penah g lagu jangam menagis ciptaan die sendiri…sye da lme sker awak..wlu camner pun sye ttp akan tunggu awak wlupun masih ader g llki yg sdg nantikan sye..awak ttp dhati sye..

  174. says

    erm..mmg myedihkan bila ptus ngn org yg kita syg nie kan.. :cry:
    rasa mcm dunia nie kosong je kan..hmpir 3 tahun kwn ngn dia sjak sek form 5 dah knal kat dia tp jodoh ktorg agk nye x lame kot.awal bulan mac smua nya terjadi ktorg berpisah time 2 sy rse diri nie mcm org hilang arah je..nagis 2 x pyah ckp lah mmg jadi peneman setia sy time 2..selepas ptus sy tgu jgk dia mne tau dia nk smbug blik ngn sy tp hampa bila sy still mcm 2..
    jd sy bgun dan berusaha untuk melupakan si dia tp mmg susah lg sy lupa kan lg kuat ingatan sy terhadap dia..skung sy dah ade pganti dia.org nye baik mcm ex bf sy dlu tp tahlah jauh di sudut hati sy nie msih mgharapkan dia..tp satu hari dia tel sy ktorg borak mcm biasa pas2 dia bg tau kat sy dia ade jmpa sowang kwn pompuan lpas2 dia suh sy tgk gmbar mreka berdua..mse dia cita 2 hati sy nie mcm x tentu arah mcm2 sy rse :mrgreen: ..pg esok nye sy pg keje n sy tgk gmbar mereka..mesra sgt nmpak dia bahagia ngn pompuan 2 tp hati sy terluka sebernya tgk gmbar meraka :cry: ..tp sy tau sy kne kuat kan hati n lapang kan dada sbb sy harus btl2 kne lupa kan dia.. 8O
    jadi skung nie sy msih berkawan ngn dia dan berharap sy blh cpt lupa kan kenagan sy bersama dia dahulu.. :cry:

  175. mia_ima says

    Hi…btul ke tips2 nie b’jaye??? i’ve try a few but it doesn’t workz.. :( :( :( …. what should i do now.. the more i hate him.. the more i luv him.. :x :x :x ….

  176. pupus says

    salam, erm…… aku x tau pape tntang ape itu cinta… aku slalu anggap love is such a silly feeling…. tapi… tup2 sejak aku kwn n knal dye, aku ase silly feeling 2 dah terkena kat aku sendiri…. :D. hahaha… aku asyik duk teringat kat dye je.. pk dye ngah watpe, dye c-hat ke x…. erm, kalu, dye x msj aku, ak ase cam x senang duduk je…ak ternanti- nanti msj dye… n kalu dye msj aku, ati aku ni ase cm b’bunge2 epinye… tp……. yg jdi halnya, dye 2 dh ad awek….awek yg dye sngt2 syg…. dye slalu je cite kat ak sal awew dye, n kalu dye ad problm ngan awek dye, akulah tapt dye luahkn problm2 dye….kdg2,ase cam sket sngat…ble dngr org yang kite syg,( ak syg dye ke???) haha, cite sal awek dye kat kite…. tp nk wat vamne, x leh nk slahkan dye, dye mmg angp ak kwn dye je…. cume ak je dh ter…..jtuh syg kat dye…. opps…..

    pupus….
    aku x mengerti apa yg ku rasa,
    rindu yg x pernah begitu hebatnya,
    ak m’cintaimu lbih dri yg kau tahu,
    meski kau x kn pernah tahu….
    baru ku sedari,
    cinta ku b’tepuk sblah tngan,
    kau buat remuk seluruh hatiku,
    seluruh hatiku……. :o

    m’cintai x semestinya memiliki….
    forget him NOW…..

  177. pupus says

    salam, erm…… aku x tau pape tntang ape itu cinta… aku slalu anggap love is such a silly feeling…. tapi… tup2 sejak aku kwn n knal dye, aku ase silly feeling 2 dah terkena kat aku sendiri…. :D. hahaha… aku asyik duk teringat kat dye je.. pk dye ngah watpe, dye c-hat ke x…. erm, kalu, dye x msj aku, ak ase cam x senang duduk je…ak ternanti- nanti msj dye… n kalu dye msj aku, ati aku ni ase cm b’bunge2 epinye… tp……. yg jdi halnya, dye 2 dh ad awek….awek yg dye sngt2 syg…. dye slalu je cite kat ak sal awew dye, n kalu dye ad problm ngan awek dye, akulah tapt dye luahkn problm2 dye….kdg2,ase cam sket sngat…ble dngr org yang kite syg,( ak syg dye ke???) haha, cite sal awek dye kat kite…. tp nk wat camne, x leh nk slahkan dye, dye mmg angp ak kwn dye je…. cume ak je dh ter…..jtuh syg kat dye…. opps…..

    pupus….
    aku x mengerti apa yg ku rasa,
    rindu yg x pernah begitu hebatnya,
    ak m’cintaimu lbih dri yg kau tahu,
    meski kau x kn pernah tahu….
    baru ku sedari,
    cinta ku b’tepuk sblah tngan,
    kau buat remuk seluruh hatiku,
    seluruh hatiku……. :o

    m’cintai x semestinya memiliki….
    forget him NOW…..

  178. dib$ says

    bg aku…
    insan yg kte cyunxx 2 memg sush nk lpekn..
    aku da kali keempat taon nie clash..
    urm… aku still cyg lg
    n da buang hadiah2 2… tp still rase cyg..
    mgkin aku rindu mse2 indah kteorg sme2..
    tp xpe, aku cube tme hakikat…
    :oops: :x

  179. pupus says

    hye……….
    entah la…..smpai la ni ak stil x leh nk lupekn dye… apela istimewa sngat dye ni….ak sndiri pn x sure….tapi stu je yg sure, dye la org pertame yg mengajar ak ape erti rindu….. i miss him a lot… but, i have 2 lie 2 others n myb 2 my self dat i not miss him… tolong ak…… nape otak n pikiran ak yg stu ni mst nk kena ingt kt dye yg tengah masyuk cintan ngan awek kesyangn dye 2….???

    “Jangan mengucapkan kata-kata indah & manis kepadaku kerana aku takut akan menyayangimu…
    Jangan mengambil berat tentang diriku kerana aku bimbang akan mengasihimu…
    Jangan terlalu baik padaku kerana aku takut akan merinduimu…
    Jangan memberikan aku kenangan @ harapan kerana aku khuathir akan jatuh cinta padamu…
    Jangan menghargai pertemuan ini kerana aku tidak mahu menderita kehilanganmu lantaran perpisahan ini…”

    sedarkn aku tuhan dye bukan milikku…..
    biarkn waktu2 hapus ak…..
    forget HIM now!!!!!!!!

  180. arie_lose says

    :cry: :mrgreen: :cry: :mrgreen:
    bila kiter dah xbersama ngan org yg kiter syg, yg kita perlukan mmg life kiter betol2 down….
    bnyak perubahan yg berlaku…

    dulu – ader yg care (selain fmly)…
    skg – care dr sendiri…
    dulu – ader yg menemani bila berduka @ ngah hepi…
    skg – sumer nyer lalui sendiri..

    bnyak sgt…
    smpai kdg2 rasa ‘lose my way’ lah…
    :( :( :( :(

  181. fantagiro says

    mmg susah nak lupekan org yg kite syg :cry: ..
    susah sgt2, bia la die epi gan psgn die, aku doakan die bhgie,,
    biala aku nangis sorang2..jnji die bhgie,,org tgok aku epi,, tapi dorag x tahu ape yg ada kat dlm ati aku..hanye ALLAH je y thu ape y ade kat dlm ati aku skang ni..huhuhu,,sdih nye ati :cry: :cry: :cry:

  182. pupus says

    assalamualaikum….. erm…… huhuhu….. nk g tau pe ek…… tapi yg pasti ak sedih sangat2…. ak frust…+ kecewa…+ saket…. saket sngt ati aku….. sebabnye???? entah lah…. ak stil x dapt lupekn dye…. dye yg tengah mastuk sayang ngan awek kesayangan dye.. tapi aku…. bodohnye ak….mencintai……menyayangi…. dan merindui….. dye.. tapi… nk wat camne…. feeling 2 dtg ngan sendirinya…. aku x mintak pun… n aku x nk pun ada pasaan mcm 2…. lbeh2 lg kat dye..erm… ak suke n stuju ngan kate2 fantagiro…… mmg susah nk lupekn org yg kite sayang….. susah sngat2…..bia la die epi ngan pasangan die ngan awek dye…. aku doakan die bahagie…… bia la ak simpan rase cinta n sayang ak ni kat dye dalam ati aku je…. cinta dalam ati…..

    mungkin ini memang jalan takdirku
    mengagumi tanpa di cintai
    tak mengapa bagiku asal kau pun bahagia
    dengan hidupmu, dengan hidupmu
    telah lama kupendam perasaan itu
    menunggu hatimu menyambut diriku
    tak mengapa bagiku cintaimu pun adalah
    bahagia untukku, bahagia untukku

    ku ingin kau tahu diriku di sini menanti dirimu
    meski ku tunggu hingga ujung waktuku
    dan berharap rasa ini kan abadi untuk selamanya
    dan ijinkan aku memeluk dirimu kali ini saja
    tuk ucapkan selamat tinggal untuk selamanya
    dan biarkan rasa ini bahagia untuk sekejab saja

  183. aku_91 says

    pnah x hti korank skit…
    smpai x boleh bnafas..
    sesak sgat……….
    smpai rase nk berlari berlari berlari…..
    supaye dapat bernafas…….
    dan bile kaki terhenti..
    rase nk terduduk dan nanges….dan nanges………
    plik sngt perasaan tu..
    tp tu yg ak rase………
    huhuhuhuhu

  184. bukansuperman says

    hanya diperlukan seminit utk munyukai seseorg,sejam utk menyintai…namun diperlukan waktu seumur hidup utk melupakannya..normal klu kite xdpt lupakan si dia,tapi xnormal klu kite xdpt hakiskan segala rasa cinta n syg kite kt die…soo,grab another love n u’ll be fine………..

  185. linda says

    [Comment ID #22716 Will Be Quoted Here]

    same la…tgh rase sedih sangat…
    rase mcm dah xblh nak teruskan idop ni…
    apart of me had gone with him..

  186. linda says

    kyra…ajar la mcmane nak dpatkan si dia balik…
    owg mmg xblh idop tanpa die kyra…
    owg cyg sgt888 kat die…
    owg nak die balik…

  187. =strawberrycoklat= says

    actlly dlm kisah ni,aku yg tgglkn si dia…sbbnye…aku kmbli kat seorg insan yg aku tggu dlu…mgkin sbb hati aku ni cpt sgt berubah…dgn bf aku skrg ni,aku blm pernh trpk nk berubh hati lg…even ex aku still mgayat aku,aku skit pun x goyah…tpi,aku thu aku da byk lukekn ht ex aku ni…n aku pun trlke sgt mase aku tgglkn dye…trully,aku still rndukn ex aku…but aku je yg sje thn dri aku dari cntct dye…stiap kali dye cntct aku,aku sgje cri gdh ngn dye…n aku th ak da bt dye sgt trluke ble aku mcm ni…but ni la cre yg aku hrpkn…spye dye brhnti mengharapkan aku…melupekan aku..n stiap kali aku rndukn dye,ape yg aku mmpu buat,hye mngis…cz…dye hyelh satu2nye yg memahami aku spnhnye…n thu nk tckle aku…dye yg selalu mghpuskn air mata aku..dari sblm kiteorg kaple n cmpi pts…dye slalu dgn aku smsa ssh sng…dye akn mmbhgiakn aku wlu dgn ape cre skalipun-trmsklh mlpskn aku kpd org lain yg mmbhgiakn aku…lps clsh ngn dye,aku khlgn smue 2…aku khlg kwn karib..tmpt mgduh..tmpt glk2…tmpt bermnje…aku sgt2 rndukn dye…n aku x blh bg th dye..cz..aku nk dye bhgia..n blh survive tnpa aku disisi dye…papabear,i miss u… :cry:

  188. gadis_cinta16 says

    :cry: em..mmg sdih ble orang yang kte syg tinggalkan kte cmtu je kan..aku pun still engat kat exbf aku..kdg2 aku benci dye tp kdg2 rse syg..pape pun skang aku dah de pengganti dia..aku arap hubungan aku ngan dye kekal..WHAT EVER HAS HAPPEN LIFE MUST GO ON!! BIA PUTUS CINTA JANGAN PUTUS ASA.. :lol: :lol: :lol:

  189. cinta sejati says

    :lol: jgn la kta tlalu sdh krana laki..cuba kta tgk lki,ade kew sdh sbb pmpuan?????xdewkn!!!!so bla pts nan pakwe,jgn la abaikn kwn2 n famly..kta mst epy always…nak sdh pn klo kowg cerai nan suami..time tu nak ngs tgolek2 pn xpe…..

  190. says

    please…..bf sya skrang nie ade kapel ngan org laen…
    mrah, memang mrah…..tp hati ini terlalu mencintai dia…
    nak pergi jauh dari dirinya amat payah sekali…
    adakah aq orang ketiga? sbb sbelum nie diorg kapel….pastu break(bf sya tu ckap la)
    skrang nie diorg dh kapel balik…alasan die aq nie bnyk wat dia sakit hati……logik kh mcm tu?
    bila di tnya, syang sya tak?
    di jwab nya syg…tp bila di suruh meninggalkan si perempuan tu….tak nak pulak….
    somebody please help me….

  191. peguin_prince{ izni} says

    BAGI KOWANG-KOWANG YANG SEDIHH… TERUTAMA SARA… AKU PUN ADE MASALAH SAME NAN KOWANG AKU NAK BAGI TIPS LA…MUNKIN INI BOLEH TOLONG KOWANG.. WALAUPUN TIDAK DAPAT MENOLONG AKU…. HU,HU,HU… KAT SINI ADER 10 TIPS… K.. DAAA….

    1– WAKTU KOWANG TIDUR,KORANG BACA DOA TIDUR,PASTU DOA,KAT DALAM MIMPI KOWANG AKAN BERMIMPI JUMPAA DIA DAN MAKI ORANG YANG KOWANG CINTA TU :D

    2– BAKAR DIARY KOWANG YANG TULIS MACAM2 PASAL DIA,SAMPAI JADI ABU :idea:

    3– MENERIMA TAKDIR YANG DIA BUKAN MILIK KOWANG. DAN JODOH DI TANGAN TUHAN :roll: :roll:

    4– JANGAN TINGGAL SEMBAHYANG, MUNKIN SEBAB KOWANG TINGGAL SEMBAHYANG ALLAH TARIK SATU PERSATU NIKMAT YANG DIBAGI PADA KOWANG. JIKALAU KOWANG TAAT PERINTAH ALLAH,KEMUNGKINAN ALLAH BERIKAN NIKMAT CHAYA YANG DIA MENJADI MILIKMU :( :o

    5– JANGAN SESEKALI MENGENANG WAJAHNYA :mrgreen:

    6– HAPUSKAN WAJAHNYA DENGAN MENGENANG WAJAHNYA YANG LUCU DAN KLEIHATAN TIDAK KACAK ::-*:

    7– CUBA FOKUS PADA PELAJARAN :up: :evil:

    8– JANGAN SESEKALI MENANGIS PABILA MERINDUINYA,TAHAN AIR MATA,DAN AMBIL BANTAL TEKUP MUKA DAN JERITLAH KAMU SEKUAT HATIMU. JIKALAU AIR MATAMU INGIN MEREMBIS, JANGAN JATUH SMPAI KE BAWAH DAGU. KERANA DISITULAH KAMU AKAN MERASA KESESALAN YANG X TERHINGGA :vangry: :vangry:

    9– JIKALAU RINDU, PERGILAH KE TEMPAT YANG TENANG DAN TEMPAT YANG PALING DISUKAI KAMU. TUTUPLAH MATAMU, DAN JANGANLAH MENANGIS WALAUPUN KETIKA ITU HATI SEMEMANGNYA TERASA AMAT SAKIT DAN TERGURIS :cry: :cry:

    10– PESANAN TERAKHIR, JANGAN SESEKALI MEMBIARKAN AIR MATA TERJATUH KEPIPI, HANYA KERANA DIA.

    peguin_prince@yahoo.com

  192. peguin_prince{ izni} says

    peguin_prince

    NAK DAPAT TIPS LAGI? EMAILKAN PADA SAYA.ALAMAT EMAIL peguin_prince, LEPAS peguin_prince,TAMBAH JER @yahoo.com. k… taaa…

  193. are_nas says

    love??????????????????????????????some time love can make we happy,,but in the end must sad……thanks 4 someone love me..i lve you untill my last breath go to my god…….. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :( :( :( :( :( :( :( :cry: :cry: :cry:

  194. says

    huhuhu…
    nie lak mslah cinta xberbalas…
    juz nk lupakan dia dari ingatan..
    xnk ingt2 pasal dia lg..
    rase terseksa…
    tp mslah nye dia slalu ade dpn mata..
    mcm mne nk lupakan dia n hilangkn rase2 nie..
    huhuhuhuhu…

  195. putri aquarius_eza says

    cinta??
    memang bahgia kepada sesiapa yang pernah melaluinya..
    saya ni msh sekolah lagi.. so kisah percintaan yang saya
    lalui sekarang ni saya rasa juz cinta monyet jer..
    tapi walaupown ianya hanya cinta monyet,
    law time putus cinta PEHHHH pedih gilew…
    lau dtang sekolah pown cam tak de mood jer..
    da la satu skol n satu form.. hhuhuhu
    rasa cam tak nak tengok mukew dier tapi nak wat camne? da satu skol terpakse la…
    saya tangani msalah saya ni an saya gune tips saya sendiri..
    nak tau??
    1.anggap psangan kiter 2 kawan rapat kiter dulu.
    2.usaha jadikan die bezfrnd ktew.. 2 pown lau blh la..
    3.carik ar pasangan baru n jgn terlalu serius dgn psngan baru 2 tkot kecewa agi.. huhuhuhu :!:

  196. NaFaz says

    aku da break lama..
    aku bg blik hadiah,gmbar,n surah dia..
    aku dh pindah utk lupakan dia..
    sim kad aku aku kasi kat dia sbb aku nk dia tau aku x curang..
    aku xbg no baru aku kt dia..
    aku relakan dia pegi ngn insan yg dia suka..
    aku syg dia n 2 ja cara aku buktikan..
    aku nak dia bahagia..

    tp skarang,family dia cari aku..
    pujuk aku..masalahnya bkn aku yg buat hal..:(
    family dia masih igt aku dgn dia tp dia da ada bf hari kami break..
    aku buntu…
    tlg,apa nk buat???:cry: :cry:

  197. says

    penah tu, aku suka kt mamat ni. pggl dea L jela. dea kawan jiran aku. kawan baik. dea sekola asrama so ta sllu balik sini. dulu dea sllu lepak sini. aku lak dulu ta sllu lepak ngn jiran2. dorg kate aku sombong. one evening, aku lepak ngn jiran aku. my bestfren A pon ade. ttbe time tu A kate na lepak2 lg. dea dtg lepak malam tu. since tu, aku terjebak la lepak. baru aku taw jiran aku gile2 belaka. haha :))

    cerita sekarang ni, satu malam tu aku call A. dea ta dpt dtg, balik kampung. dlm pukul 10malam, aku lepak ngn jiran2 aku. ttbe dorg call mamat nih, L. aku pon okay jela. aku sorg je girl time tu. L dtg, ddk kerusi depan aku. okay time tu, tu la first time aku nampak L. aku wtla cam biasa. L pandang aku lame giler, dea wt aku segan jerr. aku cm da ta selese. hmm, 3jam kitorg lepak, 3jam tula aku segan. first time aku ade feel teruk giler cmni. haha:D
    okayokay, esok petang tu, aku kuar pegi beli barang ngn ma. aku cm pelik, someone is following behind me. aduh, aku ta nampak sape.
    malam lepak lagi. kul 11.30 dea dtg. aritu ari sabtu. hmm, L mcm biasa duduk depan aku. pandang aku. aku balik awal kul 12(segan dowh!). esok tu ahad, aku tanye jiran aku. ini petang okay;) apehal L pandang aku semacam? dorg ckp, L ade pape kt kaw la tu. aku ngn tade prasaan, wt donno jerh. L tu dak mane? mmber baik korg ker? hmm, dak atas. yela baik, dak teknik kut dea. arini da balik da. td dea dtg, dea kate na tgk someone sebelum pegi. aku cm, ahaa. okay, that will be A(i think so).

    aku cm aneh2, knape aku asyik pikey L ni? knape aku asyik na jumpa dea? aduhh. deadeadea dlm fikiran aku. kalaw lepak pon mulut aku sebut L je. cuti sekola lg sebulan. hmm…
    lepak dgn A menyakitkan hati tetiba. A tu playgirl, pastinye dea kenal L. oneday, aku pikey. she is my BFF. why should i leave her cz of L? aku tye la dea, dea kenal L x? rupenye dea ta kenal. okay. aku pon cm, aku suke kt L, rindu sumesume. jiran aku taw aku suka dea. haha. dorg suke sakat aku gune name L. jiran aku ckp negative positive psl L. aku ckp aku terima dea. aku syg dea.

    hari berganti hari, mggu ke mggu. lastly, bulan cuti tiba…

    aku menanti dea balik. lepak dgn dea kali ni lg segan dow. yela, mmber2 sume da taw. suke menyakat aku. aku taw la aku plg muda. eee! haha. harini A tade. L pulak mcm biasa wt perangai dea. aku da segan giler kut time ni. ahaha. oneday dea minx no aku kt mmber dea. masala yg paling sedih skali, aku ta ade fon. sgt rugi kan.. tp na wt cner.. da dekat 2mggu cuti. aku still ta bgtaw dea aku suke dea. aku still ta bgtaw dea aku nak dea. hati aku lame2 bengkak sbb trlalu banyak rindu. aku malu. aku pikey dea mesti da ade awek. tade sape taw. ctew hati aku bermula…

    oneday aku ta lepak, sbb aku dengar ngn kepala otak aku ni.. L lepak ngn jiran aku, ckp pasal aku. aku pegi depan sikit, jiran aku nmpk aku but aku suruh dorg diam. L duduk membelakangkan aku so dea tataw. L ckp, aku ni single ke? jiran aku kate yes, for 4years. sape balak dea dulu? F. dea ckp lg ta lame pastu, barang aku ni baeek kan. sape dpt mesti pehh. kalaw aku dpt aku ta kasi dea turun katil.. i see with my eyes, jiran aku terkejut giler! jiran aku ckp, whats wrong with u L? she’s not toys! aku tataw la if jiran aku cover aku or bakeup aku sbb aku ade kt situ. i heard with my ears what he say about me. im totally sad, i crying badly then. but in my heart la. no one know. ta lame lg dea ckp, aku tataw kenapa ngn aku. ex aku dtg balik. im so sorry. dea tye lg, aku suke dea ke. jiran aku ckp, yup. first time kaw kacaw dea. she’s in love with you. but, she dont want you know about this. L said why. jiran aku balas, she’s a girl. ta lame pastu L ckp perlahan.. please, told her, aku da ade awek…
    akhirnya, airmataku gugur jua. i think nobody saw it. hmm, aku masuk ruma, ttp grill kuat2.

    4hari aku ta kua ruma. takut jumpe L. dlm ym, jiran aku ckp ape yg jd pastu. L pun menangis. dea dgr adik aku jerit name aku. dea ddk depan ruma kaw lame after dea dgr kaw ttup grill. blablabla, aku kuatkan diri pandang dea. hmm, ta lame tu, aku ckp kt dea, u taw kan i suke u.. hmm.. so.. sorry disturb u dgn awek u.. aku nampak dea nangis perlahan saat aku blah cmtu jerr. since that, aku ta dgr pape lagi pasal dea smpai la aku g mcD, aku nmpak dea kerja. dea nampak aku dulu rasenye. dia kene marah ngn spvsr sbb leka. aku wt dono, but deep in my heart, i realy want to hear his voice. omg!

    that time was the last time aku nampak dea. makin lame aku melupakan dea dgn ckp dea bukan aku punye. aku kawan ngn sume org.

    aku just na gtaw dea.
    L im sorry. aku tataw la kaw suka aku ta.
    but aku harap kaw happy dgn org yg kaw ckp tu.
    kalaw kaw kembali, aku xkan terima kaw.
    sbb kaw da ckp yg aku tana dengar.
    hati ni sutera.
    just like wt you say when we ‘lepak’
    hati aku penah teluka sbb kaw L
    tu je na gtaw kaw.
    sihat selalu okay. :)
    sayang kaw selalu L.
    jgn sebab aku kaw putus kawan ngn sume org.
    kaw dtg je la.
    aku takkan kuar ruma lg.
    aku da ta bole kua.
    kaw na gosip psl aku sukehati la
    aku da ta kisah
    aku harap dpt bersama ngn kaw lg.
    tp siapa lah aku. :)

  198. ms purple says

    i susa nk lpekan dye..point i nk lpekn dye,dye kekasih org..i da gnggu relationship org..huhu..i xnk jd cmni tp die da bt i syg kt dye gle2 until susa nk lpekan dye..i sdh i ni ape je dlm hdup die..so jln trbaik i trpaksa undur dri tnpa pngetahuan dye kputusan i ni..i xnk org kate i prmpas..tp mcm i ckp td bkn imntk jd cmni..die kna la sedar pe die da bt kt i..i xckup kuat nk lpe diee..kna support dr org yg i ni mmg leh lpekan dye

  199. t-ra says

    asalamualaikum

    biar kan cinta itu pergi , walaupun kamu tetap mencintai nya rela kan hati mu melepas kan dia
    saya pun pernah alami cinta itu …. tpi…..

    cinta monyet

    lupa kan dia

    Dan

    terima lah hakikat

    yang dia itu bukan

    milik kte

  200. n-r-l says

    :mrgreen:

    benci nye dia , harap sye tak kn jth cinta
    lgi ……. gila ar
    jgn ar kte percye kata2 lagi lelaki …

    I HATE LELAKI YANG BUAT PRMPUAN SNSARA :x

  201. Quarisma says

    cinta???knp wujud nya cinta dalam hati seseorng i2….aku hanya manusia biasa…aku tertanya pada diriku sendiri knpa hati aku menerima cinta sedangkn cinta i2 hanyalah ungkapan…ungkapan yg telah membuatkn aku sanggup menunggu si dia slama 3 tahun….bkn stakat 3 tahun mungkin smpai akhir hayat ku……semuanya berpunca dari diriku ..krna aku tidak mempercayai cinta yg elah diberikn kpada ku…

  202. khalizahkamsin says

    Salam…,memang sukar untuk melupakan seseorang yg telah lama bertakta di hati ini…, dan juga memang sukar untuk menerima yang dia telah menjadi hak milik orang lain…, tapi bila i terbaca ayat hadist ini.., hati i berasa tenang dan damai…, :cry: …., :-) sesungguh nya meng ingati makhluk itu sakit…, sesungguh nya meng ingati ALLAH SWT itu adalah ubat nya…

  203. Sweety dya.. says

    Beratnya rasa hati nak melangkah pergi
    Tetapi apakan daya aku terpaksa
    Buat kali terakhir inginku mengucapkan
    Semoga dirimu berbahagia selalu
    Tentang diriku ini
    Terserah padaMu Tuhan menetukan…

    Tak perlui kau bertanya ke mana ku pergi
    Pandailah aku menjaga diriku ini
    Sekali kumelangkah oh biarlah ku teruskan
    Perjalanan ini walaupun sendirian
    Hanya Tuhan yang tahu dukalara hidupku ini
    Tak terkata, aduhai sayang…

    Ku masih lagi teringat
    Bicaramu yang terakhir
    Pedihnya hinggamenikam kalbu
    Bisanya…

    Selamat tinggal sayangku
    Selamat tinggal kasihku
    Aku terpaksa pergi dahulu
    Kerana terluka hati ini

    Kiranya tempias membasahai jendelamu
    Itulah airmata yang jatuh di pipiku
    Kiranya sang bayu menyentuhi paras wajahmu
    Oh itulah rinduku yang menyebut namamu
    Setelah sekian lama tak jumpa

    **oh tuhan…tabahkanlah hatiku…

  204. sesiapa says

    snang ke nk lupakan die??
    ak pernah syg someone…n die pun syang aku…tpi trpksa brpisah sbab die akn betunang dgan laki2 plhan family die…n die dh pun bertunang..

    ak xtau camne nk hadapi bnda ni..makin aku cba nk lupa..makin kuat rasa 2 ade…

  205. nur says

    hye,juz naa cite ckit…
    aku taa break,taa clash nan dye,cume nak share…
    kitorg da 3 naa masok 4 taon kapel,aku syg sgt dye…
    gi skola same smpai la skang,da keje,kdg2 dye amik…
    dulu aku SETIA yg amat,ape katenye aku tunduk walopon melawan cket
    kekadang,bukan ape kdg2 aku naa ikot dye,dye taa bg…
    amai respek kitorg sebab maintain,gile2,cam sahabat pon ade kekadang…
    tp sampai la 1 mase,dye kapel nan owg len,non muslim lak uh,aku dapat taw sehari pas dowg kapel,aku kol dak uh,then dak uh pon tekejot sbb bf aku yg ngaku single,aku kecewa sgt,ini ke balasan aku,aku still terima dye walopon aty aku anco,kalo kaca maybe ley gak cantom2 lek,tp aku nye aty lebor,tp aku gagahkan diri,aku tipu diri sendiri,aku kate maybe dye juz nak for fun,aku kate dye TERpakse kapel sbb gurl tu wat cite sedey tarek pehatian dye..
    aku gak penah kene mara depan membe2 dye,jd bahan senda dye..
    sejak dye tipu aku,aku mule half pecaye dye,bile ade num yg msg or kol,aku cek kat log dye,aku tanye n tunjuk fon tu depan muke dye,then dye tepis enset tu kene btg idong aku,bedarah… dye takot sbb aku da nangis2,then dye kate jgn kapel ngan dye dye jaat,aku lak yg pujok dye kate maybe dye taa sengaje… then aku bukan nak kate ape,aku bnyak gak kuar duet tok dye,tp sumpah aku xkesah sume tu,itu aku yg bg,dye taa mintak…dye gak salu lukekan haty aku ngan kate2 tajam dye,cume aku bersabar,aku harap hanye aku yg mampu melayan kerenahnye,mmg aku manjekanye… kdg2 aku terfikir,kenapa wujud cinta kalo ianya mampu membinasa… :cry: now aku still nan dye,aku naa kawen nan dye,aku taw dye sayang aku,kalo x dye xkan cari aku kat tempat keje time aku keje pg2 bute,dye takot aku curang,tp sejak kejadian tu,aku x SESETIA dulu… aku da brani msg2 ngan laki lain walopon kawan,sedangkan dulu,kalo de mesej masok je tros aku forward kat dye skali… SALAHKAH AKU? tp sesungguhnya,cinta aku mmg 1,hanya utk dye,smoga allah merahmati hubungan kami,doakan aku sentiasa tabah demi cinta nie… amin~

  206. Sweety dya.. says

    hai nur..

    tabahnya aty u..lau i ditempat u of couse i da blah dr idup dia tau..
    nur..jgn sampai kita di permaen2kan ngan laki..laki nie kdg2 byk muka.i takut t lame2 nur mkn aty dgn dia tau..whatever i doakan hbgn u all still hepy couple!!! :P :D

  207. tah le says

    aku dah 3 taun bercinte,taun ni nak masuk 4.tapi die dah pindah kelantan.aku lak kt selangor..mintak lepas die xnak,dan aku pun still sayangkan dier.tapi leh selamat lagi ke hubungan aku ek???

  208. frustrated wif boys!!! says

    :x bengang yg teramat sgt ngn boy!!! aq skrg nie dah x tw nk wat ape dah.. aq skrg dah terjebak ngn 3 org lelaki yg byk menyusahkn aq..:mrgreen: :cry:

    1.die ex aq.. kt org kapel time msih kat skola dulu.. tp, dah nasib.. clash akhirnyer.. skrg time aq tgh nak keje, muke die plak dtg muncul semula dlm hidup aq. waawawwaaw… dah lah dulu ssh giler aq nk lupekan die.. skrg bertambah ssh r aq nk lari dari cengkaman die tu!!!:o :x :vangry:
    2. yg ke-2 die tgh kapel ngn aq skrg.. mcm2 tension yg aq dpt.. kekdg aq xfhm ape yg die nk.. skrg nie aq dah wat mcm2 tuk amik ati die.. leh die kate die fedup ngn aq!!!!..:o :cry: aq dah pnat2, mcm nie die blas???:cry: n then aq dah pernah decide tuk lupekn die tp x leh.. ssh sgt.. sbb die tu pndai jage aq walaupon die jauh dri aq.. lgi pown die lebih tue dr aq..:XO:
    3. yg ke-3 plak entah dr mane die mencelah :roll: :twisted: tetibe leh dapt no aq.. ckp bf aq yg bg.. kire die nie membe bf aq r.. aq pown layan jelah cm biase.. cm membe aq yg laen.. last2 die plak sanggkut kat aq.. smpai skrg x henti2 mcg aq, call aq cm dah xde keje laen je yg die leh wat.. die tw aq nie gf membe die tp die ttp gak nk a,ik ati aq.. ayat2 aq.. kekadang aq fkr die nie bodoh r.. leh mengharap ssuatu yg x psti.. aq dah ckp kat die yg aq xleh terime die tp die kan ‘degil bin degul’.. dah d bgtw tp x reti berhenti dari trus mencube nk amik ati aq.. rimas aq jdnyer!!!!

    :o aarrrkkhh!!!!!! aq dah x tahan ngn situasi nie.. merimaskan aq.. kalau die org sume nk lpskn aq n bahagia ngn kehidupan msing2, aq x kesah.. biarlah asal die org bahagia.. jgn r wat aq tension!!! aq dah byk dah masalah dlm hidup aq lg d tmbah ngn masalah ‘boys’ yg merumitkan aq.. aq dah x nk sume nie walaupun pd satu mase dulu aq jeles gler ngn pompuan yg jd rebutan rmai lelaki.. terkdg, tertnyer2 gak cmne lah die org hendle situasi cmnie…:twisted:

    :cry: arrkkhh!!!! pergilah kalian dari hidup aq!!! :o :o :mrgreen: :vangry: :x

  209. sweet princess says

    aku baru je lpas putus cinta….
    jahat llaki nie tau….
    tp bkpe aku xleh nk lupakan dia….
    aku ada maki kt dia,msti dia dah t’lalu bencikan aku…
    dia bt aku t’lalu sayangkan dia lpas 2 dia tggalkan aku…
    hmpeh btl……………
    llaki semuanya jahat……….
    wawawawawawawa :cry:

  210. says

    nie dah ms kli ke 2 ak kne dajal ngn awex2 nie.. sdgkn ak pnh curg. nk maen tikam2 nie.. ak ttp setia pd 1 tp ape blh bt nsik da jd bubor lambuk.. ak da try tok lpe kn dy tp xleh bla jgk.. sampy kn ak kne buang keje cz pretasi terok sgt.. tp ak msh ad cinta n syg pd dy tp ak redha ngn sume nie.. ak tau manusia mmg byk klemahan.. nk cerai pn xde mood doe..

  211. mika naruto says

    huhu..putus cinta???
    errrmmm….putus tunang penah lah..n is hurt me a lot…sampai skrg..
    n bertambah sedih bile tgk org len hidup bhgia ngn partner msg2..
    pehh…rase jeles sgt2…kwn2 da kawin..nk dpt ank..aku???
    cmni gak..walhal aku lah yg paling lame couple n bertunang..sudahnyer aku yg x nek2 plmin n trus aku mtk putus tunag bile smp 1 tahap..slh dia silap aku..
    tapi knp aku ssh sgt nk dapat pgganti..bkn aku buruk sgt..tapi…
    hurrrmmm…ke sebab mmg da susah nk cari teman??
    ssh nk cari lelaki yg betul2 single skrg ni kan..
    kpd kaum hawa yg terluke…
    bergembira lah dgn famili..tmpt yg paling ideal utk kite curahkan kasih syg…perhatian..hurrrmmm…azza azza fighthing!!!

  212. sherry says

    Sy seorang gadis berusia 20 an. Sy mengenali M ketika sy mnyambung plajaran sy di sebuah IPTA di utara tanah air. Sy sgt menyukai nya dan ingin serius dengannya, tetapi cinta sy di tolak. Tetapi hubungan kami kekal sebagai kawan baik. Sy sentiasa bersama dgnnya sehingga kan ramai yang menyangka kami adalah pasangan bercinta. Namun, sy mgetahui batas sy adalah sebagai kawan shj. (teman tp mesra). Tetapi, kdg2 sy rasakan yg dia juga meminati saya, tetapi tidak mngaku. Masalah sy ialah, sy mencurigai M adalah seorang lelaki gay. Ini kerana, sy selalu melihat dia keluar berdua-duaan dengan seorg lelaki yg agak lembut bernama D dan mempunyai wajah jambu/comel. Setiap hari dia akan berjumpa dgn D seperti keluar makan dan berbual2. Sy menjadi btambah curiga apabila dulu dia juga mempunyai kwn laki yg seperti ini, mereka berkawan hampir 4 tahun tp sekarang dah tidak bertegur sapa. Sy cuba melupakan kisah yang lalu dan cuba menerimanya tetapi hati saya semakin sakit apabila mengetahui dia baru berkawan dgn D. Dan hubungan mereka menjadi btambah rapat, sehinggakan M jarang menghabiskan masa bersama sy. Sy juga ada menanyakan hal tersebut kepada rakan sekolahnya dulu menerusi SMS (tanpa pengetahuannya) dan ternyata dia pernah di label sebagai lelaki gay di sekolahnya dahulu. Hati sy remuk memikirkan hal ini, sy malu mempunyai rakan sepertinya,tmbahan pula dia adalah org yg sgt sy cinta. Sy sgt menyayanginya tetapi setiap kali sy melihat dia ngan mana2 laki terutama D, hati sy berdebar2 dan sgt kecewa. Untuk pengetahuan korang, spanjang hidup M dia tidak pernah bercinta dgn sesiapa dan saya adalah perempuan pertama yg mendekatinya. Dia juga tidak bersikap romantic, kasar dan tidak melayani saya dengan baik, bak kata pepatah, sy di ibaratkan sebagai perigi mencari timba. Namun, kami berhubung setiap hari menerusi SMS. Dan dia kerap membalas msg sy. Kadang2 dia melayani sy begitu baik, tp ada kalanya sgt buruk, seperti tidak menjawab call sy dan marah2. Kami pernah berbincang soal kawin, dan dia juga dah ada saving utk duit hantaran sy (dia cakap). tp x tahu la serius or x. Sy pernah menuduh dia gay, dan dia sgt sedih. Dia menafikan tetapi apabila sy mendesak dan membuat andaian sendiri, dia pun engaku dia gay. Sy buntu sekarang, di harap korang dapat berikan pandangan, apa yg patut sy buat skrg..

  213. Iza says

    Baru putus cinta.
    Berharap dapat luperkan si dia.
    Moga2 dapat jumpe lelaki yg sesuai
    dan akan menyanyangi diri ini
    sepenuh hatinya.
    Maju kehadapn luperkan si dia.

  214. tuala merah says

    ckp sal putus cnta ni kan,
    ak pom cm da jd bengom..
    ye lah..bile da ptus jd rndu..
    then smbg blek..
    tp ntah la nape ngn aku ni,,
    ak ni cam trlalu cpt wat kptusan..
    kire cam over-cnfident dgn diri ak..
    tp at laz ak yg rugi..
    so ak wat kptsn jz jd kwn..kwn baik je..
    tup2 ak dpt taw dia ada kwn baik laki..
    dia ckp aku ni kwn baik dia tp x pnah on dia cite kt aku..
    mmg x ptot ak jelez kn coz ak jz kwn jer dgn dia,,
    tp hakikatnya ak msh lg mencintai dia..
    so,,korang da formula x pe yg pelu ak wat skunk..

  215. says

    huh!!!!lau ckp sal cinta2 ni kn,aku pun bru je clash an ex bf aku… :cry: .dlu bkn main lg die ckp kt aku,stia kt aku sorg je…tp skunk ni dia ckp dia dh de tnang dh….ape cte cm tu….dlu die sumpah2 dgn aku.,die ckp die xkn bkak mte die utk pompwan len..aku syg gler dkat die tyme tu.tp,bla die smbg stdy blik,skap die tetiba je brubah..die ckp,die bzy gler lar knon nye..smpai die mmg xde mse utk sye…kte rg gdoh…aku skt at sesgt tyme tu. :vangry: .smpai kn aku ckp die x sdar dri..aku bedoa je die rse ape yg tgh aku rse skunk nie..lbih truk lg dr tuuu…

  216. says

    hye tah le.. :lol: u xyah pkir sgt sal tu…klau die btol2 sgt & cintakn u,insyallah..rlation u &bf u akn kkl smpai ke jinjang plamin..u jz bri kprcayaan kt bf u tuuu…& bgtu gak u,mst trust kat rltion u tu…jgn smpai xda kpcyaan sesme korg..

  217. wafir says

    aku xblh nk lupekan die..
    jujur kt ati ni msh syg kt die tp pe yg die wt kt aku ati aku kosong..pnh pikir nk bunuh diri j..tp alhamdulilah..sb aku stay de fmly n tuhanyang syg kt aku..
    tp die de ckp..die syg kt aku..aku xphm la…
    aku blur…………

    kurelakan dikau pergi

    indahnya sewaktu kita b’sama
    indahnya bagai di syurga
    engkaulah sinaran cahaya ilhamku
    penawar kedukaanku
    sehingga kini ku masih terbayang
    ketika bermadu cinta xdaya kumelupakan segalanya
    kenangan cinta kita
    setelah kukehilangan dirimu
    seluruh hidupku kegelapan
    tanpa ksh syg darimu
    aku tengelam dan karam dilautan
    cinta suci biarlah ia pergi
    demi kebahagiaan kurelakan dikau
    pergi dariku
    oh kasih mengertilah hati ku
    ini yg terluka
    nantikan ku dipintu syurga hanya air mata
    menjd teman hidupku

    ni lgu aku slalu lyn..
    klu aku rindu aku tgk pic die..ingt memory kteorg..
    tp ati aku stay kosong..

  218. says

    1. istigfar smpai tenang ati tu,,
    2. klo dlu xrjin solat skang rjin2 la solat eh
    3. serahkankan diri spenuhnye pd pncipta Tuhan kite la..
    4. pnuhkan xtvt seharian anda dgn bnde2 brfaedah,supaya xde la pkir je mkhluk tuhan yg wat kte skit ati tu dlu..
    5. ingt dugaan tu dtg dr tuhan n dugaan tu la sbg tnda sygnye tuhan kpd kte yg bleh mnumpuh mcm2 yg dberi..
    6. mkn kismis,eh bkn..xde selain tuhan yg bleh mncabut nyawa kte mlainkan kte bnuh diri,dan mnatang laen pun xleh amek nyawa kte slain izin tuhan kte..
    7. klo aku kan,,ssh sgt crik jdoh,,kt lua sume demand je..bek pegi uma asuhan yg jge ank gdis yg dlu rsak n kmbali ke jln yg benar lg bgos..sbb dorg da dterapkan dlm dri kmbali kjln benar n kompom la bleh ngaji n solat same klo da kawen kelak.. :D

  219. ayu says

    [Comment ID #28216 Will Be Quoted Here]
    situasi kite same laaa..kerana terlalu menyintai bf, snggup bersabar n tanggung segala keperitan…harap2 dia tahu menghargai.amin…

  220. says

    SIAPA YANG GANGGU HATI MU?????? SIAPA YANG RAMPS CINTA MU?????? KATAKAN PADA KU BIARLAH JELAS SEGALANYA…. SIAPA YANG SEDANG KAU SAYANG?????? SIAPA YANG SEDANG KAU BURU?????? BERTERUS TERANGLAH DARI KAU TERUS MENYIKSA KU…. :cry: :( :cry: :( :cry: :( abik i luv u 4 ever

  221. lalo says

    ya Allah ya Tuhanku tabahkan hati ku
    aku tak mampu lupakan dia Ya Allah
    bencinta sangat dgan dia tu huhuhu…
    hati yakinlah n percayalah dia bukan jodoh mu!!
    ya Allah dia tu bukan sesiapa pun jadi tolonglah aku untuk lupakan dia.dia selalu menyakiti hatiku Ya Allah dia selalu buat aku menangis Ya Allah..perasaan ini langsung tak berguna dan hanya mengganggu aku jadi Ya Allah hapuskanlah perasaan ini tolong aku Ya Allah :-) amiinn lahaulawala kuwatailabillah…

  222. lady gaga says

    :cry: ..
    pena cple nan dak lagy tue dri kitee..
    ala 2 thun je beze..
    emm cple nan dye bgi stu smgt bruu tokk trus kn k’hidupan d’alam persekolahan..
    hbgan kyteorg pena t’putus bile dtgnye org k-3 !
    (mlm bln puase,,haha sedey gileee tyme tuhh..)
    sbb we still love each other,,kyteorg smbong blex hbgn tuhh..
    i still rememebr when my fes day PMR..dye bole buad tatau jee,bkn na wish gudluckk(kwn2 dye kte,dye tanak ggu kyte amex exam’)..
    then,tyme dye pulaxxx amex SPM !dye minx kyte ta ggu dye utk ulgkji pljrn,,sbb homat p’mintaan dye kyte tade la na ggu dye..u know wat dye bole mcg nan pompan laen tyme tuhh :cry: :mrgreen: ! he promise me to text me after last paper..but he liarr !!anjeng betull !ha s’mggu la tggu dye na tex kyte(kyte ta text dye sbb kyte tatau bile last paper dye )finally,ary yg d;tggu b’kunjung jua,tapy bkn ugkpn yg m’gembirakan d’ugkpkan..dye minx breakk!! pehh sedey nye tyme tuhh..smpai skunx kyte ta dpt lupe kn dye lagyy ! setiap kali kwan2 story psl dyeorunx punye partner msty kyte t’egt kt dye..i dunno wat should i do !please help me !kyte da tanak egt pasl dye daa !now,he happy with mrs.right dye !! :cry: :cry: :cry:

  223. PutErA'92 says

    assalamualaikum pd smua saudara2 seislam ku..
    jgnlah korang sume sedih2 psal cinta ni..
    sy thu..sy pon prnah hadapinye..
    ia prnah brlaku pd diri kita..
    bkn kita je,tp stiap mnusia..
    sbar je la ok.
    smpai skrg sy still ingatkan ex gf sy tuh..
    tp oleh krna sy trima seadanya,prasaan syg n cnta sy pd dia sudah hilang scara prlhan2..
    mmg btol kata org,bunga bkn skuntum n kmbang bkn seekor.
    tp bg sy,bunga bkan skuntum,tp ia dlm sjuta..

  224. says

    aku syg kt mamst ni..
    tpi aku x pnh nk luah prasaan ni kt dy…
    aku dyg gls dkt d…
    tp dlm diam spupu aku…….
    pn mnat dkt mamat ni…
    aku slalu gtau spupu aku yg aku ni mnat sparuh mti dkt mamat 2
    last2 spupu aku ni dlm diam kcau mamat yg aku nk ska ni..
    aduh mcm mna ni???
    skrg dpa kwn 2 ke aku x tau
    aku nk lpa kn dia…..

  225. az says

    rilek ar… aku dlu macam korg gak.. putus bkali-kali.. sampai dah wat rancngan nak kawin… tp tiba2 dia minta putus tanpa sbb… mmg tension gak pd mulanya… tp bla last2 tuh dah leh trima hakikat… tp kena pcaya yg stiap perpisahan 2 ada hikmahnya… maybe kita akn jumpa yg lebih baek dr ex kita 2..

  226. yaya says

    aku mmg hendak lupakan cinta pertama ku..aku dah jumpa pengganti.aku pasti aku mmg sayang dan cintakan dia…tp aku benci diri aku kenapa kadang2 aku selalu membanding bandingkan mereka di dalam hati??? mmg kalaw nak ikutkan cinta pertama ku adalah lelaki hebat yg cukup segala galanya…..manakala yg kedua x sehebat yg pertama..aku seolah olah masih mengharap.kadang2 aku ragu utk setia pada cinta kedua ku ini…. aku merasa bersalah…aku betul2 nak cintaku yg kedua ini mengatasi hebatnya cinta pertama….aku memerlukan 5 tahun untuk itu aku rasa kerana rasa cinta pertamaku bersemadi selama 5 tahun lebih dalam hatiku…malah kini sisa sisanya masih ada..aku harap aku dapat buang semuanya……

  227. aisyah says

    buang semua barang yang die bg ?but how dengan kenangan die plak?
    bukan senang nak lupekan kenangan ….yaa take time tapi smpai ble kn….

  228. aien says

    ptos chenta..?? haha..aku skunk nga alami bnda uh gax..da setengah thn aku cbe..p ttp tk ley..ley byg an tk,tiap kali aku aku egtkan dye,aku mesti akn nanges..hurm..bila try kol dye..(kengkadang dye kol aku),cre dye ckp an..sombunk glew..mmg dye da campak aku jauh dari idup dye..aku pon tk tau la pe salah aku neh..da r ckp ngan aku,aku kau jerk..dlu,papa,mama la,abg n b la..huh..aku egt lg time uh..dye minx clash kat aku..3 ari sblm dye g PLKN..mmg aku nages glew2 nye r..aku cam owg bodo jerk..mkn panadol sbb nk tenang an aty aku n bg aku tdo..mmg aku berperang ngan pasaan aku sendirik..!! pdey glew aty aku neh..sampai pena r mama aku ckp mke aku pucat cam owg sakit..huh!penangan cinta an..pas uh,lepas seminggu dye g plkn,dye kol aku alek kai tpn public kat sne..what the fuck..!! sialan..!! buat sakit ati aku lg..da tinggal an aku pas uh cri aku lg..hmm..tapi dye xmin kpel alek pon ngan aku..juz kol aku sbb nk sakit an ati aku jerk..ape la dosa aku neh..sampai skunk,kitaorg still contact lg p 2 r an..gado jerk..aku tkder mase nk ckp bek2 ngan dye uh..da puas aku wat bek kat dye..p dye tk pena hargai..org sombunk mmg cam uh..dlu mse kitaorg kpel..mmg aku la yg pling bodo skali lam dunia neh..aku da lme tau dye ad awex len p disebbkn ngan kte2 dye uh..jnji2 dye..aku cye n jd cair..time uh dye ckp,dye tk rapat pon ngan awek dye uh..ngan aku jer..penipu btol..ble pk2 alek..dye pon ader gk yg bodo..sbb,dye da labur an bnyk wet dye kat aku..haha..then,dye nk ptos an..aku tk rugi pape..dye yg rugi..sbb tk hargai cinta aku..aku ngaku mmg aku syg n cnte sgt2 kat dye sampai skunk..p aku akan cbe tok lupakan dye..byg an,setiap hari,topup akn msox kat hp aku tnpa aku minx..lau sehari 10,darab ngan setahun..jd RM3650..itu bru topup..n pena,time aku g umh dye,kenal ngan mk n family dye.dye bg aku RM250..hmm..mmg aku syg dye sgt..nk kate dye nsem,sumpa aku ckp,tk nsem lgsung..korang ley tengok kat profile fb aku mke dye..pas uh,tragedy di dapur umh dye..lg r aku tk ley lupa..n time kitaorg atas moto..subhanallah..mmg aku tk egt tuhan time uh..p tk der la sampai telanjur an..ringan2 jer..skunk,hidup aku msih lg dihantui oleh bygn dye..ase cam da kena sihir da.haha..aku pon tk tau np..aku arap..pasni..ley r aku lupakan dye..ap yg pasti..mk dye mmg kamcing gler ngan aku..haha..still egt aku sape walaupon aku ngan anak dye da lame ptos..aku berdoa,lau ader jodoh aku ngan dye,allah akan tunjuk kan jln dye..p lau tk der..bg la aku peluang tok teruskan hidup aku n beri la aku jodoh yg terbek..sbb aku da mluz jd playgurl lg..penat nk tkau2 balak neh..aku nk gk kpel lme2 pas uh sampai jinjang pelamin..arap2 t ader la kot tok aku..insyaallah..salam…

  229. aennyz says

    cinta mmg indah
    nmpk smpurna
    tp
    ble d’tgglkn
    tdk indh d’mta,tdk indh d’hti
    dgn cnta
    smua yg d’lkukn psti smpurna
    ble tiada cnta d’hati
    psti trsa kkurngan…….

  230. says

    :XO: cinta pertama memang indah, tapi hanya indah sesaat saja. bahkan lebih dari itu. memang sich cinta itu datangnya tidak disangka, tappi yang harus kamu tau adalah sesuatu yang tidak pernah ada pada dirinya. karna sorang cinta sejati tidak akan pernah mendapat kan apa arti cinta yang sesungguhnya. dan kmu hanya bisa saling menyakiti, dan disakiti.

    itulah arti cinta sesungguhnya………………

    by.cimoet(uchye jhe,,,?????????)

  231. fiezalicious says

    aq mmang nk lupe kt die..sbb aq nk kwen xlama ag..tp masalahnye aq still xleh ingat die..aq xtau nape aq xleh lupekan die,cinta atau benci..yg pasti hati aq skang ni masih skit bila aq teringat die tnggalkan aq mcm tu je…pastu die leh bg alasan die xleh bg aq masa.die ade bnda yg kne die stelkan..sdangkan dulu die berjnji xkan tggalkan aq..aq btul2 sygkan die..tiap mlam aq mnggis bila trngatkn die..aq cintakan die…aq rasa amat berdosa pada bakal suami aq..die terlalu baik..cuma hati aq xleh lupakn yg lama…Ya Tuhan…tolonglah aq…

  232. lonely_gurl says

    sye ngan ex sye pena t`lanjur n cmpai ckang sye tk leh nk lpekn die …wlupon sye pena maki2x die tp die tetap maafkn sye tp die dh tk mau trime sye lg …sye b`ubung ngan die ckang pon mayb cz die rse b`tanggungjawab tat dri sye je …sye tak thu same ad die still syg tat sye lg ke tk …sye ngan die ckang dh mcm2x membr tp kekdg die pggl sye syg laa honey laa …pdhal sye ajk tok rujuk blek die tk mau n ckang sye tk thu nk wt pe n sye btol2x nk lpe kn die n ilangkn die dr idop sye …tp sye ad 1 masalah yg agk besar gk ,masalahnye sye syg kn die sgt2x …ble die cksp sal awek die tat sye kekdg sye tk kesah ,tp kekdg sye rse cm nk bnuh je awek die tu …die ckap die kapel ngan awek die pon juz cbb duet tp sye tk thu ar btol ke tk ap yg die ckapkn tu …idop sye ckang tunggang-langgang …sye btol2x tk thu nk wt ap ckang nie … :!: :?

  233. eiqin says

    urgh…aq bnci bdax bename A ….dlu dye caring psal aq!!!!.dy slalu tnye psal aq kt kwan rpat aq….n kwan aq ckp,,,dax A ny suke kt aq…n mati2 aq cye dy nx mntak kpel nan aq,,,da naek taon ny,,,…aq ingt kn dye caring psal aq g..,,,tp…sbenarnye da kapel nan bdax pompuan klaz ujunx..name btine ny S …ergh..bncinyew aq!!!tp A ny..still lyan aq dengan baek!!….hux3…tp aq ttibe x bleh lupekan dye…aq nx kpel nan dy… .tp cm new cre nye???kang aq kne attack nan btine dye lark …hux3..n pmr pown da nx dkat!!..klu aq dtakdirkan msok asrama pnoh,,,mybe taon ny jewp aq ley jmpe dye!!..

  234. says

    da setahun aku break dgn am. break 14 february 2010. sakit sgt. mcm xboleh nak terima hakikat. now da setahun lebih kami brek. now aku pun dah ada orang baru, syarq. but dalam hati n mind aku, am. syarq tahu, yg dlm hati aku ada am. syaq cuba buat sehabis baik dia untuk aku lupakan am. kadang2 aku stalk facebook am. tgk dia bahagia sgt dgn si dia. kadang-kadang cinta ni terlalu kejam. kadang-kadang terlalu manis. apa-apa pun aku doakan dia bahagia dgn si dia. baru aku tahu, cinta perlukan pengorbanan….

  235. chibi says

    putus cinta???
    x kot sbb kitorg kwn je…
    kwn yg sgt rpat…smpy wujud prasaan syg lbih dr kwn..
    mmg sakit bla cnta brtepuk sblah tgn..
    bg si dia brkwn rpat dgn pmpuan prkara biasa..
    tp aku x pnah rpat ngan lelaki smpy mcm ni sblom ni..
    trlalu byk knangan brkwn rpat kitorg..
    rhat sme2..kongsi masalah dgn die..share mnat yg sme..hangout sme2..
    dia slalu caring pasal aku..ble rndu msti msg, die pun sme..
    mmg perit dgr prkataan KAWAN ni..
    tp ble si dia dh brpunya sikit pun xde khabar..
    even ble rhat brtmbung kt tmpt sme dgn si dia n temannya sikit pun x pndang..then dh lme br tgur..tu pun sbb amik tisu kne lalu tmpt aku duduk.. mntang2 si dia dgn buah hatinya..
    tp mse tu aku rse sgt trbuang..hina pun ade..
    then aku amik kputusan brnti keje sbb sakit sgt tgk si dia dgn org lain..dh tu buah hati dia pun krja d tmpt yg sme..
    lg memeritkn ble x blh buang si dia dr fikiranku..
    walaupun dh dkt sbln brnti keje n x tgk mke si dia tp dia still dlm kpale n hatiku..

    • zhe says

      sedih dngr cter ko .. mcm cter novel dah .. pa pon sabar k .. kan org sabar d syg Tuhan :)

  236. says

    da 3thn aku break ngn wan…tp aku msh xpat lpakn dia….siang mlm saat minit jam sentiasa ada di minda ku….wpon da org yg ingn bka pin2 htku tp aku xpat nk bls prasaanya pdku….yg aku thu aku hnya sygkn wan n cintakan dia spnh htku…hanya dia yg mampu mbka pintu htku,….wpon aku thu dia dh pon bpnye….aku thu dia bhgia tp aku xpat time semua itu……………apa hrs aku lakukan

  237. ellisa says

    aku couple dgn dia dh 6thun…last2 dia mintk putus..hanya tuhan yg tahu…sedangkan hubungan kitorg elok..tidak pernh ku syak sebelum ini dia mempunyai org lain..bg ku dia terlalu baik..ape yg aku mahukan,semua dia bg..sekarg..aku bgaikan tiada mkna dlm hidup dia..tp alu ttp menyayangi dia..n trus berdoa semoga tuhan dpt merubah dirinya n melembutkan hati nye..

  238. gymaddict says

    to rona:
    rileks.. sbr n igt tuhan selalu.. bnykkan berdoa..
    let me tell u my story..
    i met a gurl in uitm melaka. aku kt uia time 2.. nk jadi cite, jatuh cinta, and kmi ‘bhgia’ kjp… dia mmg super duper hot and aku syg sgt2 kt dia.. aku tau, susah nk dpt gurl cntik cm dia.. lepas aku smbng bljr kt perak dan dia kje di nilai, kmi mula retak… dia harapkan aku slalu dgn dia, tp aku tak dpt bg ape dia nk.. dan aku cuba pahamkan dia hikmah bjauhan ni, tp dia tetap tak endah je.. sebab trlalu sygkn dia, aku lebih suka berjauhan sebab jauh dari dosa.. tp dia nk aku layan dia cm bf tipikal len dlm dunia ni.. selepas mcm2 pertimbangan aku buat, demi agama aku dan hidup aku sbg hamba Allah, aku nekad putus.. aku jd mcm org gila.. smpai thp aku menangis tiap mlm… aku tgk gmbr dia slalu.. smpai skrg, dh 6bln kmi bpisah.. tp aku tetap rindukan dia.. utk buang rsa rindu 2, aku mula libatkan diri dgn aktiviti keagamaan… dan skrg, aku bleh lupakan dia ckit2.. mak ayah aku plak cbuk nk carikan aku menantu.. tp skrg aku cuma isteri yg solehah utk jadi ibu utk anak2 aku… bukan kekasih yg tak layak dicintai…

  239. hazirah haziq says

    aku nga kaple ngn dy lg msa aku dpt tau dy b’tunang…slpas 4 bulan dy kaple ngn aku pastu dy tunang,,aku bru tau hal niey 2/6/2011..ya Allah sja yg tau apa yg aku asa…aku tau hal ni pun dri kwn dy…aku cuba jauh kn dri aku dr dy tp ssah,,mkin aku nk lupa dy mkin dkt dy dgn aku…aku pjuk hati aku yg b’laku niey suma takdir…tp bila time mlm jaa aku akn dihimpit perasaan rindu yg t’amat sgt…kwn2 aku suma mrah sbb aku d0k ingat lg kt dy lpas dy wt cm tu..yg aku binggung npa dy msih m’gatakan yg dy sayang aku??knpa dy bg aku harapan???apa m0tif dy???

  240. says

    eyra pun baru lepas break up ngan dea ,hmm sedeyy nyee .susaa gile kot nak lupekan dea . .eyra kecewe gile ngan dea ,sbenarnyee dea tu daa ade gf then drangg daa nak tunang daa .eyra tau pun dari kakak angkat eyra ,time tu dea tak nak ngaku yg dea daa ade gf then nak tunang daa . pastu dea baru ngaku yg dea mmg daa ade gf then drangg nak tunang daa ,daaa lahh time tu besdayy eyraa 5/6/2011 . .sedeyy gilee lahh ,org yg eyra sayangg bleyy tipu eyraa . .hmm bapee minggu lepas tu dea call eyra dea kate hidup dea terseksaa tanpe eyra disisi dea . .hmm eyra kate kat dea yg eyra daa anggap kiteorgg tak pnaa jumpe . .tapi dea stayy kacau life eyra lagi ,eyra rase menyampahh pulak !

  241. Norayu says

    Assalamualaikum…
    saya baru lpas putus cinta.. Dah masuk seminggu saya tidak dapat lupakan dia.. cinta saya terlalu kuat untuk dia.. 3 tahun saya selami cinta antara saya dengan dia.. Saya xtaw nk mengadu nasib pada sesiapa. memendam rse sensorang.. saya xblh terima hahikat lagi dia tidak mencintai saya. setiap saat saya teringat dia.. cincing dah bli tunggu mse disantukan…np tbe2 dia berubah hati.. saya jadi sakit terlalu rindukan dia.. bagaimana saya nak cube lupakan dia n terima hakikat sume 2.. saya xpenh curg ngn dia np mesti dia x percaya saya cintakan dia.. Saya masih mengharap smoga dia terbukak hati memilih saya kembali..saya xpnh rse mencintai atau dicintai sebegitu.. :(

  242. nurul_putri_elisyah says

    ermmmm……
    saya putus baru2 gak nie
    nk mintak pendapt korng nk lupakn dia mcm mna
    mmg ar kami baru couple
    pi xtau knapa sya asyk ingt n kenng dia
    smpai nk tido pn sush
    skrng dia kne tunang ngan spupu dia ats prmintaan atok dia
    piiii dia langsng xkata putus ngan sya
    apa yg harus sya buat???

  243. says

    saya ni dia mula mula jatuh cinta kat saya ,tapi saya tolak.tapi saya rasa merana kerana dan rasa jatuh cinta kat dia sekarang……………..

  244. Echa says

    susa nya mau lupakan org yg pena kita syg ,, ckp mmg muda nak lupakan tapi .. msih juga ingt trus .. mau je sya tumbuk2 muka org thu klau .. nsib la .. xda juga .. adeeeiii .. bagi tips ya OK sikit bh spya cepat2 LUPA dgn org .. :) peace !

  245. alice aleesya says

    hmmm…memang susah la nk lpekn c dia…aq kpel ngn dy da dkt dua taun…then ttbe ktorg gadoh..break sbb dy tuduh aq curng sbb no lme aq dy ambk then ade mber laki lme aq cri gne no tu,kteorg trs pts..slme sminggu ktorg pts..dy msg aq kte dy nk kwin da…sdey hti aq..upenyer bkn aq yg curng tp dy yg curng…slme dy kpel ngn aq, dy asalnyer da ade org lain…dy ngn pmpn tu lg lme dari aq…lbh 4taun…hmmm…aq dpt thu pon dr mber pmpn tu…upernyer member yg bru aq knl tu senarnyer member pmpn tu jgk…sedey hti aq..yg wt aq lg sedey aq tgk fb, pic dorg kwin…hmmm…tp skrg aq da ade pgnti dy…tp bf aq nie jauh….dy ajak aq kawin…tp aq ragu2, klu aq nie lom ready nk lpekn ex aq tu..tp aq syg kt bf aq yg skrg nie..hmmm….

  246. eyta says

    15 jan 2012 genap 5 tahun aku bcinta dgn dye,,tp semuanya hancur bila dye mintak putus dgn aku..aku xleh time hakikat sume nie..kami da jnji nk kwin..tp sumenya hnya tggal kngan.skunk 1 jew mslh aku,,aku xleh lpekn dye wlau pe pown owg bg smgt kt aku lpekn dye..tp cnta 2 mkin kuat..hari2 aku menangis,,xmkan dan terseksa..aku btol2 cntakn dye,,mcm ner aku nk cri aty dye smule agar menyintai aku…tlg!!!

  247. II says

    Sakit hati bila teringatkan dia. Sebak pun ada. Dulu dia mmg setia dgn saya. Tp saya yg buat dia sedih dan berubah. Saya maki dia sebab benda kecik je. Tp dia still maafkan saya. Lepastu saya ingat hubungan kembali mcm dulu, tp rupenye dia dah berubah ;'( dia dah tk text/ call saya. Dulu sebelum kerja, tidur, mesti dia text saya. lepas dari saya maki2 dia, dia tk buat tu semua lag :'( then lepas break, beberapa hari lepastu dia dah ade pengganti. Ya Allah tuhan je yg tahu betapa sedihnye saya :'( Org yg dulu kite syg, kite text, kite keluar sama2, berakhir dengan perpisahan. Dan cepat je dia ade pengganti. Skrg ni dia tect, call, keluar mesti dgn perempuan baru dalam hidup dia :'( Sedihnye Ya Allah :'(

  248. rami says

    akk mang sayank sm dia sehingga aku sulit untuk melupakan dia..
    akk gag tau harus gmn nie plends untuk melupakan dia smpai2 dia udah punya cwek pun akk masih mau ajj di duakan…
    akk rela mengorbakan perasaan ku hanya untuk dia ,asalkan dia bahagia tuh da cukup buat aku…
    knp aku smpai segininya menyangi dia,dia selalu menhancurkan perasaaan aku tapiii aku selalu saja memaafkan dia,gag perna diri ini untuk melupakan dia sedikit pun..
    aku hanya berdoa semoga dia balik sama aku,keajaipan lah yg mempersatukan kamii..
    tuh pun kalau keajaipan tuh berpihak kepada aku…
    sayankk ku hanya lah untuk dia seorang aku gag mau yg lainn….

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *