Tips Menghidu Kecurangan Suami

Saya dapat tips ini dari seorang isteri yang sedang dalam dilema bagi meluluskan permohonan suaminya untuk berpoligami secara bersijil. Walaupun suaminya dah berkahwin di Thailand hujung tahun lepas, tapi sekarang dalam proses untuk mendaftar di Malaysia. Isteri berkenaan ingin berkongsi sedikit pengalaman dengan anda terutamanya isteri-isteri dan bakal-bakal isteri.

1. Tahu tak siapa yang berpotensi untuk menjadi kekasih suami kita? – teman rapat, kawan sekerja yang selalu outstation bersama dan juga kekasih lama.

2. Kekasih lama – tanpa mengetahui apa sebab suami berpisah dengan dia, sebenarnya is a bigger threat. Suami mungkin masih ada rasa cinta kepada kekasih lama. Jika tiba-tiba bertemu semula, awas lah! Memang perasaan cinta itu akan timbul semula lebih2lagi kalau kekasihnya itu pun memang layan suami kita.

3. Bila suami mula jaga badan dan berdandan – tak macam selalu, selekeh atau tak ambil kisah penampilan diri! Ini menunjukkan suami dah mula beri perhatian kepada somebody.

4. Taliponnya selalu silent atau padam kalau kat rumah – memang ada yang dia sembunyikan. Periksa sekali sekala handphonenya tu! Kalau ada sms yang mencurigakan, tanya dia. Atau ada sms yang pelik2, kadang tu itu adalah kod rahsia dia berdua.

5. Suami pakai dua handphone atau lebih! Ini memang perlu diragukan! Apalagi kalau handphone satu lagi tu selalu off kalau di rumah!

6. Suami mula dingin atas katil! atau mula nampak kelemahan kita, mula komplen kita tak pandai itu tak pandai ini! Kalau tak komplen pun, dia masam muka

7. Suami banyak termenung sendiri sambil senyum2…haa, ini baru mula menjalin hubungan

8. Suami mula pelupa!…fikirannya celaru dan asyik ingat girlfriend dia, jadi banyak benda yang dia lupa

9. Kalau out station kita nak ikut, dia beriya-iya pujuk kita tak payah ikut! mungkin dia dah janji dengan girlfriennya nak jumpa masa outstation! Biarpun girlfriend tu jauh, sekarang ni ada tambang murah air asia

10. Memberi perhatian lebih pada kita…ha ini sebenarnya nak mengaburi mata supaya dia boleh divert kita punya syak wasangka

11. Selalu lewat tidur – dia hendak bersms dengan kekasihnya! Biasanya lewat malam tu masa yang boleh menimbulkan suasana romantis

12. Mula tergagap-gagap bila nak menjawab pertanyaan kita yang tiba-tiba, misalnya tanya kenapa nak jaga badan sangat sekarang ni?….atau terkedu bila kita tanya pasal ada tak dia suka perempuan lain?

13.Mula tak berapa ambil peduli anak-anak biarpun selama ini dia sangat mengambil berat hal anak-anak

14. Rajin menghantar anak ke persatuan waktu cuti dan isteri di rumah. Masa ni dia gunakan untukmenghubungi kekasihnya

Kawan2, saya bukan prejudis terhadap lelaki aka suami. Tapi percayalah saya 100%, kalau suami mula menunjukkan salah satu sikap di atas memang dia ada kekasih!!! Biarpun suami kita ni jenis sembahyang tak tinggal, atau nampak alim!! Ini betul!

Tips Cinta ini telah diterima melalui kiriman email.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7570 Will Be Quoted Here]

    hye mirul…
    bz ye? lame xnampk kat tc nie?
    laa.. jgn la marah..
    if mirul nk wat kn tuk prempuan leh je… :-|
    agak2 ape ye? :-?

  2. BEE says

    [Comment ID #7588 Will Be Quoted Here]

    LELAKI POMPUAN SAMA JE
    DUA2 LEH CURANG..
    HHAHAHAHAA=d>=d>=d>:)):)):))

  3. silver_planet says

    [Comment ID #7638 Will Be Quoted Here]

    owh, biasek lar, takkan nak bangkang laks, huhu.. :)>-

  4. EMARIZ says

    tetapi kebanyakkan nyer, perempuan yang salu curang…..daripade lelaki…..bile dah ade yang baru yang lame ditinggalkan….almaklum lah…..=p~
    jumpe jea yang banyak duiet,,,yang ader pakai 2 kereta….fuhhh…..
    lesap ar terosssssss…….:*

  5. EMARIZ says

    [Comment ID #7939 Will Be Quoted Here]
    tahu xpea….

    (:| yang maner penah wat cm 2… he…he pandai2 exjazz rrr….=))

  6. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7908 Will Be Quoted Here]

    owh kalo prempuan dikaitkn ngan materialistik..tp lelaki pun ade je yg jenis pisau cukur nie..
    tp lelaki ramai je yg pantang tgk yg dahi licin… yg xlicin pun die nk jgak..ish3 :-|
    ape yg mrs teddy xbekenan tu if lelaki yg tgah jln ngan gurl die tp dok jgak pndang gurl len esp kat escalator..tu pun jd..xpham tul.. [-(
    even mcm tu,mrs teddy xnafikn prempuan pun ade je yg prangai mcm tu.. :-<

  7. Shah says

    [Comment ID #7988 Will Be Quoted Here]

    eleh mrs teddy pompuan lagilah… nampak terang2… kalo ader laki hensem banyak duit… huhu :-| mulelah berubah angin… [-( kalo lelaki yang tengok pempuan len tue bukan ape cume nak menghayati ciptaan tuhan jer… =| ahakz… bukan ader ape aper pun… :d :d =|

  8. EMARIZ says

    [Comment ID #7988 Will Be Quoted Here]
    betoi…..

    :)>- ema setuju………. ema setuju…… ala dunia memang lah….

  9. EMARIZ says

    [Comment ID #7996 Will Be Quoted Here]
    amboi gatai nyer shah nie……. uper nyer ader udang disebalik batu….. huhuhuhu kan mrs.teddy…….

    =|

  10. Shah says

    [Comment ID #8079 Will Be Quoted Here]

    eleh macam shah sorang jer yang gatai… ramai lagi yang gatainyer… EMA pun samer gak… :-|

  11. EMARIZ says

    [Comment ID #8099 Will Be Quoted Here]
    maner ader…..

    :p:p:p dah gatai xnak mengaku peh 2 ngata ema gatai pulak ehhhhh8-}8-}8-}8-}8-}8-}8-}8-}8-}

  12. says

    [Comment ID #7908 Will Be Quoted Here]
    mane ader lar… xlar,,,
    [-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x
    aisyah jrang sgt tgok gurl curang, boyz yg slalu curang ade lar…
    heheeeee…
    ->ckap “buzy”, tp tserempak die ngan gurl laen…!!!!!!
    …myampah btol..
    [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  13. Aina says

    assalamualaikum all

    e2 la lelaki …….tak penah cukup apa yang tuhan bg…..walaupun bahagi bersama anak serta isteri tapi tetap main kayu 3 dibelakang kita….

    Macam …Nak citer sket buat pedoman bersama….

    Sya berkawan ngan sorang lelaki,masa saya kenal dia .saya tengah amik SPM saya umo 17.dia dalam linkungan nak masuk 30…Knel,Kawan and then, last declare couple walaupun kita org tak berjumpa….putus jugak tengah jalan…tapi kawan balik…..sampai
    la sekarang ni umo saya dah 21..kiranya 5 tahun jugak kami berkawan…..Makin lama makin tak sedap hati…bila telefon tak penah angkat..bg alasan sebuk la tu la niela…..ok saya accept jerla….Tapi tetap tak cayer dalam hati

    05/27/2008
    Saya telefon dia nak bertanyakan khabar dia…tiba tiba ada sorang pompuan angkat and then dia bg tau jngn call husband dia lagi…saya tercengang la….Rupa Rupanya dah kawin anak 4…Ank sulung dah tingkatan 4…Ape lagi terkejut gila la saya….Wife dia bgtau yang suami dia memang kaki betina…janda ka anak dara ke semua dia buat skandal….

    saya pun mintak maaf banyak2 ngan wife dia…sebb saya memang tak tau hal yang sebenarnya,,,kalau saya tau….tak mungkin saya nak rosakkan rumah tangga org………

  14. says

    [Comment ID #8423 Will Be Quoted Here]
    ya Allah… kak aina knal dlm nphne ker…???? pbezaan umur yg ketara…????
    [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  15. EMARIZ says

    [Comment ID #8314 Will Be Quoted Here]
    betui lah…org cakap jea sume xpecaye taw…. bencilah

    [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(

  16. Aina says

    tu la nasib baik akak tak felling lebih lebih…
    pada lelaki yang suka kata pompaun yang cuarng ….silap banyak la wahai kaum lelaki……kalau dah kena tipu larat nak tunggu lagi….sesungguhnya org lelaki memang tak penah syukur ngan apa yang dia org ada dalam hidup……kalau lelaki tak mulakan dulu….pompuan tak kan berubah laku…..semuanya berpunca dari lelaki……LEEEEEEEEEEEEEELLLLLLLAAAAAAAAAAAAAAAKKKKKKKKIIIIIII….

  17. says

    [Comment ID #8542 Will Be Quoted Here]
    ummmm… lelaki tu spatut nyer jujur….!!!! mne bley mcm tuuu….!!!! (terover la plak) heheheeee…
    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-:)>-

  18. says

    [Comment ID #8431 Will Be Quoted Here]
    ha, tgok tu, kak ema dh marah… heheeee…
    >:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p

    jgan lar mrah, nnty cpat tua..!!! nah aisyah bgi BUNGE, special utk kak ema…. cantik taw…
    @};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-@};-

  19. EMARIZ says

    [Comment ID #8566 Will Be Quoted Here]

    2la…dah bape kali ema dah cakap kat dye yang ema xgatai tau….hurm…nak merajuklah cam nieh…..
    [-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-([-(
    waaaaaaaa……bunga rose merah……..cantik bangat deh….;););):x:x:x:x

  20. says

    [Comment ID #8575 Will Be Quoted Here]
    heheheee… taw pun, bunge nie mmang cantik…
    @};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-@};-%%-

  21. EMARIZ says

    [Comment ID #8583 Will Be Quoted Here]

    2la bertapa indah nyer ciptaan tuhan kan….
    :|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|:|

  22. Aina says

    Memang cantik ciptaan tuhan untuk hambanya menilai,guna untuk kebaikan…Terserah pada kita untuk menghargai semua 2….

  23. EMARIZ says

    [Comment ID #8593 Will Be Quoted Here]
    so,,,kite sama2 menjaga ciptaan nyer o.k….

    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>- ema paling sayang sangat pader kuching tau…n yang maner yang xsuke kuching…haruslah belajar tok menyukai kuching……kalu u all nak tawu,,kuchinglah yang dapat membantu serba sebanyak tok kite berader di syurga taw….. ingat tuh kengkawan pesan ema…….yang maner salu pukui2 kuching ato sepak2 kuching ke….cepatlah bertaubat…..

  24. EMARIZ says

    [Comment ID #8827 Will Be Quoted Here]
    aper gelak macam cicak kobeng…hah????????? hu…..hu……hu…..hu…….hu……hu……

    =))=))=))=))=))=))=))

  25. says

    [Comment ID #8836 Will Be Quoted Here]
    hisy.. mane ader lar…….!!!!!!! mandai-mandai jer…..

    =))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))=))

  26. Shah says

    [Comment ID #8575 Will Be Quoted Here]

    lah ader ker shah cakap xpecayer… :D shah kater yerlah tue…

    huhuhu :P [Comment ID #8566 Will Be Quoted Here]

    alah sayang nyer aisyah ngan akak ema die sorang nie ek… hehehe :)

  27. EMARIZ says

    [Comment ID #8851 Will Be Quoted Here]
    alahh yang shah nak jeles knape……

    [-([-([-([-( dah la dah lame xmasuk tc…xreti2 nak minx maap????l-)l-)

  28. says

    [Comment ID #9012 Will Be Quoted Here]
    hehehee… dh prmpuan, msti lar aisyah sokong prmpuan…
    heheheheee…
    =|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|=|

  29. Shah says

    [Comment ID #9012 Will Be Quoted Here]

    Alamak marah plak… baik lah Boss… shah mintak maap Boss sebab lame xmasuk tc… :D

    [Comment ID #9016 Will Be Quoted Here]

    O.o… macam tue ekk… sokong pompuan jer… habis saper nak sokong abg shah nie….

  30. says

    [Comment ID #9088 Will Be Quoted Here]
    hehehe…
    mrajuk ker…???
    alar, kan aisyah de sokong abg shah.
    hehehe.
    ok lar, aisyah sokong abg shah.
    :d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d:d

  31. Shah says

    [Comment ID #9093 Will Be Quoted Here]

    Xdalah… maner ader abg shah merajuk… tau aisyah slalu jugak sokong abg shah… hehehe :D

  32. julia says

    saya pun nak kongsi juga masalah saya….suami asik main sms aje dgn kekasih lama dia…saya cemburu…mustahil klu kaum hawa tidak cemburu bila suami mereka asik layan mesej orang lain walaupun sedang duduk bersama kita….tolong beri komen…

  33. cintakaseh says

    ermm terlambat baca ruangan ni..semua tips2 tu mmg dah penah jadi pun,
    tapi kita dah percaya kat suami..dah sayang ..dah cinta..jadi percaya 100% apa dia buat..takde syak bukan2.. tgk2 dia ada pmpuan lain..
    ermm….. :(

  34. Shah says

    kalo mengikutkan ape yang saya nampak lah selame hari nie… memang lelaki yang sudah berkahwin nie banyak cari len… saya pun xtau lah kenape… xcukup ker satu… tp bile tanyer mesti cakap sunah nabi… eleh itu jer sunah nabi jer yang die ikut… tp kalo kawin xpe… nie x buat perempuan simpanan… hairan jugak… mungkin shah xkawin n xtau lagi… mintak2lah shah di simpangkan dari semua itu bile dah kawin nanti…

  35. cintakaseh says

    ermm tu la..mintak2 simpang la shah jadi mcm tuh kan
    tapi takleh nak jangka menda2 ni semua..
    kalau ALLAH nak switch ati kita, elok2 jadi penyayang setia.. tiba2 di duga..terus jadi lain..takleh nak buat apa gak kan…
    apa2 pun kena fikirkan yg terbaik utk diri kita dan pasangan kita.. bg sy kadang2 rasa serik nak bercinta..tapi tak dinafikan..terasa sunyi sangat2..

  36. Shah says

    memang lah… shah skang nie pun memang xdi nafikan memang sunyi… tp shah pun xbrape nak ambik kesah sgt pasal shah ader adik beradik mak ayah n kawan2 yang sentiasa disisi… lagipun shah masih muder lagi xpelu isau sgt… shah skang nie tumpu pada kerja n family… kalo dlu shah sunyi ader kawan bek shah dari kecik yang selalu lepak ngan shah supaya shah xsunyi… die tue kawan yang ringan tulang n memahami… tp skang die dah xda… baru2 nie arwah pergi menghadap ilahi… permergiannya di saksikan sendiri oleh shah… permergian arwah jugak membuatkan shah terasa amat sunyi… shah jugak xdapat terima semua tue… permergian arwah lebih perit dari putus cinta… :(

  37. says

    [Comment ID #11184 Will Be Quoted Here]

    takde la..mane lamar..nak kawin pun tak terpikir lagi…huhu..takde la kan jadi takut baca2 n dgr2 pengalaman org lain….yg suami dorang jahat kat dorang…:(

  38. peach says

    nk kongsi pnglmn jer. ehem ehem..

    sy kenal mamat sorg ni wktu dlm kursus keugamaan, dia ni pangkat ustaz. memula jumpa tu mmg tkde feel, lgipun kursus sminggu jer. tk sngka plak habis kursus dia asik kontek tnya khbr etc..sy rasa dhargai smula. 4 info sy broke up wt xbf sbulan sblm kenal dia,wktu tgh frust tu la sy ikut kursus keugamaan tu nk cari ketenangan diri, tkde niat lngsng nk cari bf baru. pendek ceta we declare couple. tup2 ada org smpaikn ckp dia suami org, tkejut sgt!! :o sy pi tnya, barula dia iyakan, mcm dlm drama spektra plak, nanges habih masatuh.. tp sy msh kapel wt him sbb sy ingtkn dia bks suami org jer.. sbb syg sy byk bkorbn, tmsuklh labur $ bpuluh ribu utk bisnes dier. tp skrg ni sy nk jumpa pun susah, dia ckp bz wt keja, kekadng tu dia ckp ada hal.. tk kesahla, mungkin betulknn..

    baru2 ni sorg kwn bagitau sy mamat tuh masih suami org (sbb suami kwn ni besfren ngan mamat tuh) tkejut beruk betul, nasib baik tk jd beruk bebetul.. sedih sgt.. tp nk nyesal pun tk guna, silap sy sndri sbb tk tnya betul2 dlu.. cuma yg sy kesalkan kawan ni tk pnh bgtau awal2 lg walhal dia mmg tau sy kapel ngan mamat tu dr mula lg.

    MORAL OF THE STORY : lain x nk kapel tu siasat btul2 latarblkg org tu [-( langkah keselamatan ehehe..seronok baca kisah org yg sampai k jinjang pelamin :x

    as 4 me..sy cuma harapkn sempena bulan ramadhan al-mubarak ni sy d beri hidayah. psl mamat tu, sy serahkn pada Allah. tk tau la apa mslh dia, tp yg penting sy tk nk runtuhkn rumahtangga org.. mmgla sedih sbb sy sndri tk tau ksudahan kmi tp sy tekad tk nk kaco lg dh. cuma risau je kalau dier muncul satu hari nnti, apa nk buat haa?? :-?

  39. says

    saya rase r laki n poan sekarang ni 2×5 je.sama je..tak de beza pun.pokok pangkal hati.kalu dalam hati tak jujur emang takkan kekal lama.mesti tersangkut di tengah jalan.so bagi mereka yang pernah curang terhadapa pasangan masing2 fikir lah baik buruk…kita punyelah jujur tup…tup…pasangan kita lak buat hal.memang sakit ati kalu kita dapat tau.>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p>:p
    so fikir-fikirkanlah[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x[-x

  40. gurlz_france says

    bila bercinta dengan suami orang, macam-macam yang tak sempurna. sebab tu isteri boleh hidu, bila suami nya curang. depan mata, semua nya ibarat pijak semut tak mati..tapi bila kat belakang..betapa ligatnya. semua kata-kata dan janji manis. harapan palsu yang tak pernah direalisasikan. berhati-hati lah bila memilih pasangan hidup, jangan terlalu percayakan lelaki hanya kerna sayang. sabar kita pun ada hadnya.

  41. edora says

    mcm na kalu kwan baik kitew yg jtuh cnta ngn suami org 2… camne kitew nk nasiht kn dier suh jgn musnhkn rumhtgga org len… lelaki 2 pndey sgt blakon.. sy jd kesian dkt kwan baik sy 2.. mcm ne ek nk nsihat dier 2…?

  42. naq_bp@yahoo.com says

    Wahai kaum hawa sekalian,wanita sudah tentunya ada tempoh expired a.k.a menopaus .Tapi lelaki makin lama,makin meningkat naluri kelelakiannya..kalau korang tak mampu nak puaskan para suami,relakan mereka berkahwin lain…..kamu tau tak,sekiranya suami kamu ingin berkahwin lain dan kamu tidak bagi sedangkan kamu tidak lagi mampu memberikan kenikmatan,apabila mereka mencari pelacur,dosa mereka tertanggung atas KAMU!!!di akhirat,mereka akan claim yang mereka berbuat begitu kerana mereka dihalang daripada melakukan persetubuhan halal kerana kamu tidak merelakan mereka kahwin lain…mungkin di dunia kamu bahagia sebab suami kamu tak kahwin lain walaupun mereka melayanipelacur,tapi di akhirat,azab menanti buat kaum hawa……..wassalam

  43. says

    ni dia kaum pompuan …pe lah salah laki korang kalo dia nak khwin smpai 4 … asalkan dia mampu dah lah … bukannya lagar hukum syarak pun … lain lah kalo dia ni tak mampu … seorang wanita yang hatinya murni dan suci … serta sayangkan suaminya atas dasr keimanan … mesti tak de halangannya … kerna di sebalik kejadian ada hikmahnya

  44. hAnYa_gAdiS says

    aq lom kwin..
    tp bf aq tu skrg nie..
    suka tgk cermin..
    belek2 muka..
    sebuk g beli krim muka..
    sikat rmbut jer..
    nk ngorat spe ntah??[-(:(

  45. Romzi says

    Assalamualaikum,cantik betol keterangan awak diatas..memang ader betolnya keterangan yang puan tulis….saya teringat satu cerita tentang syaitan yang dudok di atas pintu rumah…syaitan 2 tugas nya..melemaparkan syakwasanka suami dekat luar n syaitan tue pulak akan melemparkan syakwasangka isteri dirumah…kenapa kita mesti nak syakwasangka sama sendiri(suami isteri)…Kepercayaan penting dalam rumah tangga…kamu sendiri yang pilih pasangan hidup kamu masing2…kenapa pulak pilihan kita(teman sehidup)pulak nak syak…tak perlu nak syak…cara nak hilangkan syak,mainkan peranan masing2…kalau orang laki suka dibelai,sama macam perempuan…kalau pandai main peranan memang tak ader masalah…serius saya cakap…aper yang isteri nak dari suami,macam tue jugak aper yang suami nak kat isteri..sama..tak ader beza.Contoh layanan..kalau suami ader masalah,cuba masokkan perasaan tue sama dengan suami yang tengah marah…satukan…sedih,marah,gembira,suka,duka…kalau dier marah dgn seseorang,isteri perlu marah jugak…sama2 marah…kalau gembira,pelok suami…manja2 dgn suami tak kira isteri gembira or suami gembira….SATUKAN PERASAAN PASANGAN DALAM JIWA MASING2….kena ada respond kalau si dia tengah meluahkan perasaan…resond tue penting…jgn diam jer…pelok,or pegang tangan suami….satukan jiwa tue…INSYALLAH BERJAYA

  46. sya says

    A’kum… saya pn ada jhk syak kt my hsband dh ada pompuan lain, sampai dh x hiraukan kami anak beranak, balik jer keje salin baju makan terus keluar umah lebur sampai pukul 2pg, dlm seminggu 3 kali jer dia balik lewat2. Bila tanya dia kata sembang gan kengkawan, maklumlah berkawan dgn org bujang,ms tu saya tgh prgnnt anak ke 3, mak ooi makan hati berulam jntng nyaris x sakit jntng bl tjumpa seluar dlm dia dalam kreta,balik umah asyik termenung lps tu mengelisah nk keluar, bl keluar pkl 4pg br balik, tp smbhyang x tinggal. Malasla nk syak bkn2 bt sakit jiwa jer, dia happy kita yang merana kt umah.kalau selidik nnti kalau tahu dia bt benda x elok saya lg mkm hati lbh baik x tahu dr tahu.Saya buat jer smbhyang hajat moga suami berubah jd baik. Skrg dh okla skt dh x blk lewat2, tp nk kena bg perhatian lbh kt dia la. Nafkah batin pn nk kena layan lbh dr dl.Skrg my hsbnd dh jd suami n ayah yg penyayang dh x kluar mlm2.

  47. says

    sy sdih ble dpt taw,suami sy crang..tpi ble sy nmpk prubahan dlm dri suami sy,sy hppy sgt..dlu suami sy ade skandal ngn bkas ex die,xtaw la cam ne leh brubah smpai cm 2,skali.

  48. JCKA says

    :(…hai korang kat sna,jlous plak sya dgar pngkuan kmu org ni….sy ni dri dlu asyik trtnya2 knpalah BF sya,x pnah lyan sya dgn bik da pun lau da mnta prtlngan tau tba2 ja angin dia ok,tpi lau x ok…sya jga yg dikrjakan dia….asyik mrah2,nak ckp sya buat slh tpi x kan hari2 kna mrah plak kan….sedih plak mngenagkn hbngan kmi ni,you all think pa yeh lau kmu da BF mcm 2?

  49. sOme gUrl says

    “naq_bp@yahoo.com

    Wahai kaum hawa sekalian,wanita sudah tentunya ada tempoh expired a.k.a menopaus .Tapi lelaki makin lama,makin meningkat naluri kelelakiannya..kalau korang tak mampu nak puaskan para suami,relakan mereka berkahwin lain…..kamu tau tak,sekiranya suami kamu ingin berkahwin lain dan kamu tidak bagi sedangkan kamu tidak lagi mampu memberikan kenikmatan,apabila mereka mencari pelacur,dosa mereka tertanggung atas KAMU!!!di akhirat,mereka akan claim yang mereka berbuat begitu kerana mereka dihalang daripada melakukan persetubuhan halal kerana kamu tidak merelakan mereka kahwin lain…mungkin di dunia kamu bahagia sebab suami kamu tak kahwin lain walaupun mereka melayanipelacur,tapi di akhirat,azab menanti buat kaum hawa……..wassalam”

  50. haniey says

    sedih ar dgr citer akak tu…kalu sy la dah jumpa spender kat kete jgn hrp sy leh trime dia lg…laki sy pernah kantoi sms ngan pompuan lain, katanye adik angkat,sy mengamuk satu umah..semua brg saya campak tuk lepaskan geram..hampir gak bunuh diri..tp alhamdulillah masih ingat kt tuhan,mak ayah..pd isteri kt luar sana,skali skala check kete suami anda,itu lokasi strategik tuk simpan satu lg hset yg selama ni kite x pernah tau..ntah2 lg teruk dr tu…jgn terkejut siap ada bergambar ngan pompuan lain lg kt dlm hset tu..hati2 bila si suami kerap ke keretanye..something wrong..

  51. noor_adri says

    [Comment ID #22525 Will Be Quoted Here]

    salam,,,
    mmg betul seperti dikatakan tapi kalau baru sebulan kawin suami sibuk ngan pompuan lain,,,salah servis isteri ke,,,:mrgreen:

  52. says

    :XO: kita tak bisa menuduh lelaki jugak kerna kadang2 pepuan jgk ada yg berslah.. lgpown tidak ada seorang yang sempurna di atas dunia yang dicipta oleh yang maha esa.. Pepuan jgk bkn ada yang setia, malah lelaki jgk tidak ada.. tetapai sesiapa yang sedang dilamun cinta, dan betul2 menyayangi si dia, hrp anda belajar dari pengalaman lalu dan setia pada satu kerna mugkin dia lah our right love..

  53. mira says

    hi all…
    tips yg kat atas tu bagi ira 100% btul!!!!!
    sbb nya suami ira pun ada tunjuk2 gaya2 tu… smuanya mmg ada dlm tips tu. dan ira mmg da terhidu pun dia ada gf kat luar.. siap2 kena patan ira lagi..
    bila kena patan, dia pun konon insaf dan minta maaf tapi pastu tu sama jua buat balik… ira siap bagi warning lau dia masi jua nak sgt ngan gf dia tu..
    jgn jak menyesal lau da jatuh miskin kena kikis gf nya tu.

  54. mira says

    [Comment ID #26311 Will Be Quoted Here]

    erm.. pasal ni ira nak komen mungkin bagi sesetgh kaum hawa yg nda bole memuaskan suami. tapi kalau kes ira plak… dahla suami tak bole puaskan ira, tapi ada hati plak nak cari gf kat luar… xda ker kerja bodoh tu!!!! kenapa tak trus terang jak… sbb malu tak dpt puaskan isteri??? tak logik ler….

  55. mira says

    [Comment ID #24731 Will Be Quoted Here]
    erm.. suami sa lagi la truk. siap bercinta ngan pelacur tu.. ngan mesra lagi ada panggilan sayang2.. tiap masa call n sms kalah bila ngan kita. siap turun naik hotel lagi.. hanset semua gambar dorang berdua.. pernah gak sampai lapor jawi dari email, tapi cam takda apa2 respon pun..

  56. ova says

    saya juga ada nampak perkara yang sama yang dibuat suami .main meseglah dalam kereta malam2 pula tu konon mau cuci kereta tak pernah cuci kreta tiba2 cuci kreta malam2. sedang buat kerja diatas meja bergegar tepon n silent tu buat tak nampak konon sambil buat kerja di laptop .meluat melihatnya. bila ditanya ooh bukan main marahlah dia.entahlah suami saya ni dah lanjut usia dah pencen tapi bergaya full macam orang muda .

  57. luahan hati says

    hai, bile terbaca ruangan nih.. sy rase ada betulnye.. skit2 mmg ada.. bukan kt nak ckp lelaki ni curang.. tetapi.. sy pun pelik.. baru berkahwin dalam tempoh setahun.. si die dah mule menunjukkan reaksi mennyembunyi.. rahsiee .. dulu sume nye dkongsi bersama.. taktau mn silapnye.. silap sy ke.. tp pelik.. kadang2 hub kami bahagiaa.. kalau boleh saya jaga semuanya zahir dan batin lagi.. tp diam2 lelaki ni suke, seronok2.. ingin berkenalan dengan pompuan2 di luar sana.. email, messagee.. kenape ye?? pernah terkantoi byk kali pulak.. mungkin Allah sayang saya.. nak tunjukkan kebenarannnyee dah byk kali kantoi gak msg2 pompuan2.. patut selalu silent atau slow giler bunyi hp.. rajinla nak g cuci kereta waktu cuti hujung minggu.. die bermessage or telefonla kot.. itu instinct saya.. tp kuat menyatakan kebenarannye.. tahlaa… masih persoalkan kenape kenape..??? padehal sy tak penah curang..bermessage siap panggil b.. windu?? latest sy mengandung, tah macam mane..pinjam hp die nak telefon mak.. ternampak msg.. sy pun rindu b jugak.. wahhh menggeletarr tanagnnn.. terkedu lidah.. ape semua nih.. tahla.. kenape? kenape?? hinggala sy keguguran esok harinye.. mungkin terkejut giler .. n takde rezeki.. sedih.. apela nasib mendapat suami macamtu.. di depan kt pijak semut pun tak mati.. tp keinginan ingin bercinta di luarr sungguh kuat .. pdhal kami berkhwin atas dasar cinta..
    cinta yg esa adalah hakiki.. denganNYa jua aku mengadu..

  58. ummi says

    :cry: [Comment ID #13578 Will Be Quoted Here]

    :cry: suami sy curang,,,baru2 ni nampak gambar xx dgn pmpn ln…sy dh bt kptsn nk minta cerai wlupn tau apa akibat buruk yang akn brlaku..sy dah tak sanggup lagi utk bersabar… :cry: :cry: :cry: :cry:

  59. ummi says

    heran ngan pmpn yg memakai tudung nmpak baik tpi suka buat maksiat dgn suami orang….buang jelah tudung tu…

  60. ummi says

    ada persamaan sikit dgan apa yang berlaku dlh rmhtangga sy…nape suami layan isteri cmni??
    isteri seboleh2nya beri yang terbaik buat suami tapi suami ttp curang!!!!!! :!: :!:

  61. ummi says

    ada persamaan sikit dgan apa yang berlaku dlh rmhtangga sy…nape suami layan isteri cmni??
    isteri seboleh2nya beri yang terbaik buat suami tapi suami ttp curang!!!!!! :!: :!: [Comment ID #30540 Will Be Quoted Here]

    [Comment ID #30540 Will Be Quoted Here]

  62. ummi says

    [Comment ID #16908 Will Be Quoted Here]

    masalahnya suami yang curang ni tak mampu tapi buat2 mampu.Duit isteri yang dikebasnya nak sara pempuan lain…patut ker? yang pempuan tu pula,pandai pujuk rayu suami nakkan duit tiap2 bulan….tak ke bodoh tu…:down: :down: :down: .

    kepada pmpn2 yg tgh brkapel ngan laki org tu,ingat2lah.kamu tu pmpn jg,klu kmu buat org lain g2,xmustahil 1 hari nanti kmu akn dpt nsib sama…. :?

  63. lily says

    :o laki smua sme..sblum khwn bkn men lgi..stia la knon,jnji akn cnta n stia kt kta hgga akhr hyt la,hye kta je yg leh jdi istri dia xde org len,ttp cntakn kta bla kta dh muk.mcm2 la..tpi bla dh khwn smua jnji dia xleh pkai..nmpk prmpn cntk mla la nk mgtal….

  64. arni says

    apa yang disenaraikan adalah betul.. lagi2 bab tidor lewat.. ini adalah pengalaman I sendiri. waktu tulah dier ambil kesempatan waktu tido nak sms dan berchatting ngan pompuan lain. pompuan tu aka ex GF waktu scholl(monkey love .. hahaha). si pompuan ni pun dah tangkap cintan dan percaya yang husband I ni dah fedup dengan I.. last2 I dapat tahu jugak.. cuak nak terangkan… sebenarnya I rasa laman sosial seperti FB adalah satu faktor yang menyebabkan kecurangan suami jugak. beware ladies if your husband have the FB account. Something wrong will happen in your relationship if you not aware what your husband did… and another one, if husband nak sgt braodband atau telefon wireless atau suka sangat nak berinternet kat telefon…. adalah something hiden.. experience lesson… hubby main chatting OTW balik dari Kursus in Penang.. owh pedih.. walau sekarang dier dah tutup FB, tapi laman sosial lain banyak lagi… tak tahulah.. sekarang ni dah malas nak amik tau..

  65. Suhaili says

    Ini banyak cerita tentang lelaki(Suami) curang.Saya ada banyak pula kes bini curang. Ini lebih teruk kerana perempuan tak boleh kawin lebih dari satu, maka sudah tentulah main senyap-senyap. Saya ada banyak kes yang berlaku dan banyak juga research kenapa dan bagaimana boleh berlaku. Malahan saya study macam mana nak trace bini curang. Nak share kes study untuk knowledge no problem boleh contact saya baik wanita atau lelaki. untuk share saja bukan untuk publish orang punya cerita kemalauan.Ada ilmu lebih baik dari takde ilmu, nanti kena tipu….oleh itu carilah ilmu…..

  66. szn says

    arni: i really agree apa u cakap, sebab i alaminya, setiap kali i nak masuk kat bilik time dia on fb, he doesn’t like it! mulalah sour face dia timbul, dia x suka kita bz2 kat dlm bilik time dia on fb. ChieWh! its horrible! menyesal gak tolong dia n ajar dia fb tu.. but now he’s more clever den me! anyway.. tentang sms, yeah! i’ve been detected his sms or incomin’ calls many times, all the way he denied le..he give me stupid reason! last2 when i calld dat girl, dia marah lak kat i..yang i geram dat girl komplain tah ape2 kat hubby i, mestilah dia melenting! 144! dia percaya kat pompuan jahat tu dari i ni isteri dia! now, when i chk his phone tu.. dah tak de no pumpuan tu.. mm entah lah, tapi apa yang i herankan, dia cam sikap dingin ngan i sejak kejadian tu! mungkin dah boring ke nak tengok i ni.. yelah maklum je i ni dah semakin membesar.. uuhhsszz! ngapa le lelaki macam ni.. kenapa x cam kita ni, wife2 sentiasa ingat status wife. kenapa tiada kejujuran, kenapa? x yah lah kita mintak kekayaan, kita minta kebahagiaan dan kejujuran dalam rumah tangga. sometimes i rasa indahnya kalau x berkahwin.. tapi kalau x kawin kang jadik pengacau umah tangga org lak..he3! uuuhh… susahnya…. apa yang penting.. i love my hubby cume mungkin dia ambil kesempatan atas perasaan dan setia i padanya… he can plays around.. uhhh!!!

  67. Senah Montana says

    saya pun nak share sikit tip tambahan berkenaan tajuk ni sbb saya antara salah seorang yang mengalami masalah ni :

    1. Mula sorok bil telefon – sbb takut bini detect nombor tel aweks atau no. yag selalu dia hubungi

    2. Bawak h/p ke hulu ke hilir…..sepanjang masa

    3. Lain macam aje moodnya….baik aje modd…*tengah angau*

    so beware la ye…coz ‘lelaki tetap lelaki’..bila ada ruang & peluang takkan lepas punya….so jangan beri mereka ‘ruang & peluang’ tu….

  68. Senah Montana says

    Ummi….i agree with u…saya pun sokong..sbb laki saya pun macam tu…dah la berduit,.,,tak mampu…tapi gatal nak bukak cawangan….macamana la kita kaum pompuan nak setuju….kalau nak tau sepanjang kawin…saya yang banyak berkorban untuk keluarga…expenses rumah, belanja anak, sekolah anak hatta bil minyak pun saya yang tanggung…….tapi di sebalik tu semua…sanggup gak curang belakang saya…main kayu 10…bukan kayu 3 lagi…habis macamana la kita nak redha ngan suami perangai macam tu….jenis tau tau bersyukur!

  69. misa says

    assalam…sye br jew berumah tangga, x smpai pn setaun…tapi suami da mula tunjuk tanda2 kt ats 2…bkn sekali atau 2kali terkantoi msg2 dengan pompuan len dengan sye…siap syg2, malah pggilan sme dengan diew pggil sye…kecewa dan frust sgt…bile tnyer diew jwb mcm2 smpai sye pn x pham nape sye bley time jwpn diew wlaupn merepek2 jew…kenape lelaki mcm nie, sye plak tgh sarat mengandung anak diew, mmg sedih hnya tuhan jew yang tau…time2 mcm nie diew smpai hati pelakukan sye mcm nie…dlu jnji setia susah senang sme2, tp mne la pegi jnji2 2…sye x tau nk luahkan dgn saper sbb mcm x dew yg fhm…mne la slh dan silap nyer…sye da cuba yg terbaik, tp ttp x dpt puaskn hati diew…ermmm….kesian ank dlm kndgan sye sbb slalu kne teman sye nangis…

  70. Emy says

    Salam,

    Sy mengenali ex bf sy selama 7 tahun..sepanjang kapel..die banyak kali kantoi dengan sy dulu..terlalu ramai perempuan..ble ditanya die ckp kwn..dan bile sy jumpa girl tu semua, rupa2nye..semua gf die.Dalam berkawan..minggu lepas sy dapat tahu die dah bertunang 1 bulan lepas dn akan berkahwin minggu depan.Sy x tahu die tu dah bertunang..cuma..sy harap..die x bt mcm tu kat isteri die nanti…x curang seperti zaman bujang die..kalu bab tipu memang raja segala tipu..hehe..

  71. farhana fadli says

    btol2 ..
    ni sume pnah tejadi dlm fmly i .
    demn laaa pmpuan tu ..
    snggop becerai dgn suami dia sbb nk kt my dad ..
    then ble da kikis smua duit ..
    dia rujuk blik kt laki dia ..
    sumpah sial pmpuan ni ..
    sian my mum ..
    smpai sakit2 dia when she know all this happen

  72. Mr.LoVe says

    sakit bile org yg kite btul2 syg curang ngn kite. lgi2 bile kite dpt taw dgn 1st love dy? patutkah sy melepaskn dia?

  73. adi says

    untuk senah montana…hang tu tak ikhlas bantu dia,,,siap d ungkit2 lg pertolongan pd suami..xbaik mcm tu…xdpt pahala lah gamaknye

  74. nieyna says

    Saya sokong sangat ngan atikel nie..mmg betul sbb saya sendiri sedang mengalami nye..suami ada kekasih..sungguh menyedihkan.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *