10 Tips Pikat Lelaki

Tips ini khas untuk perempuan cara-cara bagaimana untuk pikat lelaki. Tetapi ianya tips untuk yang belum berpasangan. Yang sudah berpasangan tu, janganlah cuba memikat orang lain kerana akan hancur leburlah hati pasangan anda itu andai dia tahu anda membuat dirinya sedemikian. Ok? Semoga berjaya! :)

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri2 utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lekukan apa yang dia tidak suka.
  6. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan berlemah lembut.
  8. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  9. Jangan terlalu mengokong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. cha@lu2.bgd says

    yakin nech……di jamin bakal suka…………….klo cowoknya ga ngeh juga gmana donk…..??????????????

  2. mrs teddy says

    [Comment ID #479 Will Be Quoted Here]

    u nie bkn lelaki ke dah?
    :- :-?
    merdeka kn la diri anda.. :d **== :)>-
    selamat hari merdeka…
    majulah tentangcinta utk negara..he3
    <:-p :d/

  3. quenn_aish86 says

    “Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan”

    iye ke mrs tedddy?? aish x wat camtu.. aish x terer bab2 body language ni.. kalo dia benar2 sayangkan aish, dier kena faham n menerima segala kekurangan diri aish..

  4. Shah says

    [Comment ID #8005 Will Be Quoted Here]

    Mrs. teddy meh sni tolong g tau kat aish nie cam maner body language tue… nie kene amal kan selame 40hari 40malam… jangan lupe tambah sket ngan kunyit… :)) =))

  5. BEE says

    [Comment ID #9562 Will Be Quoted Here]

    BETUL!GUNAKANNYE MIMPI05.WALAUPUN BF BEE DIA YG PIKAT BEE BAGAI NAK RAK.TP LEPAS DIA DPT BEE, BEE LAK KENA PIKAT DIA SUPAYA DIA X LARI….HAHAHHAA=))=))=))=))=))TIPSNYE, SEMUA YG DIATAS TU.SAMALA…[-o<[-o<[-o<

  6. mimpi05 says

    hahahahahha…kte same la bie…mule die pkat kte…pastu kte kne pkat die blk…sbb tkot die lari…g mngayat awek laen ke…so,safety nyer..kte pkat die..kahahkahakahkhakhahaa…:)):)):)>-

  7. BEE says

    YE BETUL….=|=|=|LELAKI NI BUKAN LEH CAYA SGT.SO KITA KENALA IKAT DIA KETAT2 JGN BAGI LEPAS…HAHAHHAHA=|=|=|=|

  8. mimpi05 says

    nk ikat pkai ape bee..??hahahahahahah…tali tambat lembu leh x..?comfirm xleh lari tue…hahahahahah…:)):)):)>-

  9. mia dania says

    i baru jmpe web tentang cinta ni..best jugak..
    tips ni bleh dipraktikn kepada gurls out there yg sukar dpt bf..

  10. ayoung says

    hi…salam untuk semua…
    fyi, sy couple hampir 1 thn..dia sentiasa d’dpn mata sy, oleh kerana tempat kerj akami adalh satu ofis yg sama..tp sampai hari ni tips2 yg ade seperti diatas lagsung tak berkesan….adakah cara lain untuk sy dptkan kembali kekasih sy seperti dulu? dan saya rasa kasih syg dan romantis nya makin berkurangan…seperti sy sudah kehilangan cinta darinya..:((
    ada petua untuk ‘mekar’ kan kembali perhubungan yg makin berkurangan ini?tolong lah..air mata saya makin hari makin berkurangan kerana dia….:(

  11. Mrs Teddy says

    [Comment ID #9812 Will Be Quoted Here]

    sabar la ye.. mmg la kalo dh name 1 opis,mmg la kter ak lbeh cpat jeles..
    erm.. mrs teddy tanye sket leh x?
    si die ade wat pape ke yg wat awk rase mcm nie skali? :-?

    [Comment ID #8104 Will Be Quoted Here]

    tul tu..
    slalu nye mmg kter xsedar ade terbuat body language..
    org yg melihatnye je yg menilai.. :)
    xperlu la keterlaluan..
    yg penting, juz b urself… n asalkn awk n si die selesa.. ;)

  12. BLUE PEARL says

    CINTA X SELALUNYA KETAWA..KENA SDR CINTA JUGA KDG-KALA MEMBUAT KITA MENAGIS….CINTA ITU SEBENARNYA MENAGIS DAN KETAWA BERSAMA….

  13. AHR u tekala sndiri! says

    hmm… mrs teddy.. mrs teddy kawin ngan mr teddy ke?? psl tips ni sye akn cuba spya dia SUKA pdku!!=| :d tp, bkesan ke tips ni?? :-ss tkt x bkesan.. :( x pe lah.. 1 big clap from me 2 mr & mrs teddy =d>

  14. gee_penyu says

    Skali tgk terus jatuh cinta kt page nie…
    best r bace..
    x boring, malah leh pelajari sesuatu yg amat berharga lam percintaan…
    nk terus join r page nie…
    cmane yerk???;)

  15. leo says

    sy still single smpai skang. Sy ni jns yg pemalu dan klau ad lelaki yg sy minat pn, sy x berani la..
    tolong la sy mcm mne nk overcome mslh ni..

  16. princess_sad says

    sy skunk ni bekerja..sy berumur 22 thn..sy de mslah cinta.. sy perlukan bantuan sbb sy hampir giler n buat somethin stupid..so ape yg perlu sy buat :((

  17. THA,,, says

    HHOO,,,,

    AQ MAO KLYAN SMUA TWU,,KLO THA WDH BNCI MA DY…

    DY WDH BKIN ATY THA CKIDH,,,

    PDHL THA WDH SYNK MA DY,,,

    HUHU,,,,,:((

    KSEL X PUN

    TP,, THA AKN MNCBA UTK MLPAKN NA CELALU,,,
    THA BKL RELAIN DIIA BWD CEWKNA YG LAEN,,
    WLOPN HRUSZ CKIDH RSANA

  18. EMARIZ says

    [Comment ID #15332 Will Be Quoted Here]
    cian nyer awak…tapi shamsul syaaban tu kan dah ader gurl’s laen..
    mcm maner pulak tuhh??harap awak bersabar ehh…

    ;););)

  19. BEE says

    HEHHEEH..AIYAK..SKRU LONGGAR KIT ARI NI..AIYAK…

    SENANG JE NAK PIKAT LAKI..IKUT JE TIPS DI ATAS…AIYAK..BERJAYA JER…DENGAN JAYANYE

  20. qiqi anura says

    hye evryone, cam besh jew tips2 kat atas tuh. wah aina sgh x mbuang masa, trs mpraktikn tips2 yg dberi. tahniah, semoga hbgn aina & si dia smkn erat. qiqi x smpat wat pown dh dtg 2 ekor mamat nih mberi smgt d wak2 qiqi ksedihn, hmmm:-?

    anyway tip no 10 tuh bahasa tubuh @ omputeh ckp body language. ni mlibatkn aksi2 kita ktka nk mngurat. penah tgk org mngurat ke nih? kene wat praktikal & demo sket, baru phm.:)>-

  21. silver_planet says

    [Comment ID #19652 Will Be Quoted Here]

    [Comment ID #19654 Will Be Quoted Here]

    aiy kawan2,,,,

    [Comment ID #19653 Will Be Quoted Here]

    aiyak, silver bukan masuk kat sini 24-7…
    maner ler silver tahu ade owang masuk n tegur kat sini…

  22. qiqi anura says

    [Comment ID #19653 Will Be Quoted Here]
    huhuhu…saper plak nih?
    ha..kan qiqi dh ckp…
    silver ni ramai peminat…
    x caye lg?
    mmm…nmpaknye byk saingn ler qiqi ni[-(

  23. ICHI GIRL says

    ak now bingung!!x thu nk pilih yg mana satu…sorang ak cintakan kerana ak mencintai dia.dan sorang lagi kerana ak mengasihi dia…tolong!!!

  24. aku itu ana says

    Tips ini khas untuk perempuan cara-cara bagaimana untuk pikat lelaki. Tetapi ianya tips untuk yang belum berpasangan. Yang sudah berpasangan tu, janganlah cuba memikat orang lain kerana akan hancur leburlah hati pasangan anda itu andai dia tahu anda membuat dirinya sedemikian. Ok? Semoga berjaya! :)—————
    ceh i say, laki leh kawin empat prmpn ja yang xleh, so wahai,prmpn2 yg dah ada tunang/boyfrends jgn gatal mencari yang lain ek,
    buat laki2 yang hensem nih, tempat kosong ada lagi 3… hahahahaha

  25. gadis desa says

    :)laki mmg tk suka di konkong kan..
    bila bcnta ia indah je..
    tp ingt cinta tk semestinya bersatu…
    mcintai tk erti memiliki..
    bpada-pada r ktika bcnta..
    jgn menyesal kmudian ari…:x
    I luv u so much..
    arap ada r jodoh kita..

  26. angel_seh says

    tips2 d atas mmg bergna…so cuba2 la tapi haruslah ada niat yg iklas bkan just nak suka2 je…lg satu lelaki nie xblh pcaya sgt…………;)

  27. redgurls says

    tips yg no.9 2 aku mmg xstuju ar,knapa laki je yg blh kongkong ppuan tp knp ppuan xblh kongkong lelaki plk???xmsk akal lgsung tau..tp tips yg laen 2 k ar….tp skrg ni ssh tau nk cri yg bbt2 ikhlas syg kita,kl dia ikhls pn tggu umur dia dh 25thn ke ats 2 bru btl2 ikls dlm perhbungan

  28. yanie says

    cintailah orang yang mencintai diri kita, bukan mencintai orang yang kita cintai
    ~~xsemestinya kte dpt pe yg kte nk…
    ~~belajar la menghargai pe yg de depan mata
    ~kalo si dia mcm xsudi jerk ngan kite..jgn la terhegeh2 menagih kasih org yg xsudi..
    [-(

  29. adyra says

    pikat lelaki….

    tapi kalu asyik2 pm je yang berkorban untuk lelaki tak boleh lar…

    macam saye…kisah saye… dah penat berkorban macam2 masak.basuh kain.kemas umah.mandikan .semuanya…..

    cian asye…:(:(:(

  30. says

    :(
    sedih ble kenangkn ape dh jd
    mmg nsb pmpn ditkdrkn jd pmainan llk
    dmn pmpn x dbenarkn mnggikn suara ataw mlawan ape yg mrka ckp sb nti diorg akn naik tgn pd kita tp smpai ble kte hrs bsbr dgn kerenah org yg sebegini..demi cinta n kasih syg tpksa la bsbr n trma dgn rdha wlaupn llk e2 dblkg kte ade pmpn lain…..:((:((:((:((:((

  31. says

    cinta
    merupakan satu ungkpn yang mudah diliahkn
    tapi..
    apa itu cinta????

    cinta..
    adalah satu perasaan yang aneh
    ia membuat manusia lupa tentang dunia
    ia mampu membuat manusia mcipta dunia sendiri

    cinta ..
    adalah satu lambang kasih sayang
    ia wujud bila kita terpikat pada seseorg
    dan
    mampu membuat seseirg itu bthn dgn apa sja hlgn dan rintgn yg blaku

    cinta juga mampu membuat manusia korban nyawa
    korban maruah
    korban segala-galanya
    itu adalah kuasa cinta

  32. aDink says

    heLp meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…………………………!!!

    Cinta Cinta Cinta Cinta Lagi Lagi Cinta………..

    Cinta sangt menyakitkan buat sya??

    kalaw Cinta bertepuk seBelah tangan apa Boleh kata??

  33. CuteBear says

    :halo:
    leh ker gune…uhuhuhuhu :lol: :P
    kalo nk pikat ex kite blk cmner????
    naper laki mudah pts asa ker?or cmner nk tmbt lelaki yg twr ati ngan gf?? :XO:
    nk tau gak mn tau dpt gune… :-) :D

  34. deanna fiarhann says

    wuhuhu…ad yg ley pakai gaks petua2 too sume ek..kowg doakan la untk aku biaar bejaya pikat c die too er..aminn…

  35. Melizsa says

    ::-*: Haaaaaaaaaaaaaaaaah????? Knapa kita x bleh mengokong sedangkan mreka mengokong sangat…? Mengapa tak bleh menyembunyikan somthing kalau mereka pun sama jga menymbunyikan sesutu daripada kita??? :twisted:

  36. iskandar says

    dalam nuansa mencari erti cinta,perlulah faham dan matang menilai seseorang,jgn hanya terpikat dgn nilai materialistik hatta rupa,perlulah sedar bahawa kita ini hanya lah membuat pilihan maka dengan itu janganlah sampai kehormatan diri tergadai dan tercampak jauh dalam lebuhraya kemaksiatan.sebab itu la manusia dibekalkan dengan akal fikiran.kpd sesipa yang ada masalah tentang hati emelkan kpd iskandardurjana@yahoo.com….segala tips tentang persoalan hati akan dijawab.

  37. says

    saya suka kn seseorang lelaki blm kelas saya dan saya pun tahu dia suka saya.tapi masalah sekarang ni dia dah ade awek saya taknak kwn2 saya marah sdd dekat dgn dia dan sekarang ni saya sedang cuba buat dia denci kat saya.tapi saya rasa bersalah sangat buat dia mcm tu..saya x ternah luah kan perasaan saya pada dia tapi dia selalu tanya saya sayangkan dia atau x saya x jawab pun pertanyaan dia.balam hal ni saya ke yang salah,klu saya salah ape harus saya lakukan?

  38. says

    adakah cinta itu buta? bagaiman kita tahu bahawa lelaki itu dke kpd kte? :lol: bleh x bg sya pendapat;
    sya ske laki tu dia pun ske sye tp bapa dia x ske malay people ats alsan dia orang english n orang melayu tlh mmbunuh adik lakinya…
    akak tlong bagi cmment n antar ke e-mail sya

  39. says

    saya sanggat cinta seseorang yg sanggat baik nama dia ,lopez,baha,rafaie,syafiq,ericson joe,revilino,tapi saya tak tahu pilih yg mana satu

  40. eira says

    ada sorang lelaki luahkkan perasaan dier kat saya.. tp saya br kenal dier 1 mggu… adpa patut saya buat.. adakah saya terima atau biarkan..
    tp saya rasa saya pun dah mula suka kan dier… :oops:

  41. iealova says

    saya mencintai seorang jejaka lembut..tapi dia bknlah pondannn. Dia ni style sensitif, sy selalu makan hati dgn perangainya.Dia bgtau ingin mendekati sy dan ikhlas thadap sy. Rakan2 dia ramai yg perempuan. Rata-rata mereka ada yg isteri org. Sy tau dlm ramai2 tu ada yg jatuh hati dgn dia. Dia terlalu baik. Saya sgt risau, terhdp kesetiaannya. Bila sy tanya, dia kata sy tak percaya kat dia pulak.

  42. says

    sayer ader 3 orang suker sayer.. :P tapi saye nak hadapi upsr niwh…. :?: peninnyer…. :cry: yag sorang tuh suke pandang sayer dalam kelas.. :mrgreen: .tolong… :!:

  43. ms_apple says

    setia xbermakne kite kne lupekan knangan lame.sebenanye knangan lame 2 blh jdikan pengajaran tok kite..lg 1 xsemestinye klau kite nk setie kat sesorang 2 kite kne tinggalkan kwn2 kite..mcm aku ni` ramai kwn laki..tp` xsemestinye aku ade prasaan kat dowang..so yang pling penting kepercayaan antara 1 same lain :P

  44. confuse girl says

    salam buat mrs teddy n mr teddy.
    saya ada beberapa soklan yg ingin ditnya kpd anda berdua kerana saya telah mempunyai masalah yg mnyebabkn hati saya sendri yg skit.

    1. ada seorg lelaki nie,dia prnh ckp yg dia skakn sy tp sy x bgtau apa2 jwpn pown sbb rs mlu nk ckp yg sy jgk skakn dia.Jadi, mcm mna nk taw yg dia btol2 skakn sy??sdgkn dia sndri prnh bgtau bkn sy sorank sj yg dia pnah luahkn spt ini ttpi rmai lg.

    2. then,1 day nie tyme sy nk bgtau yg sy jgk ada prasaan yg sma dkt dia tup tup sy dpt taw yg dia dh pown ska kt org lain tp gurl 2 dh pown kpl.hncur hati sy bla dia buat mcm 2. :cry: tp pkir2 blk x kn gurl nk bgtau yg dia 2 mnt dkt boy nie kn?nnti kna cop gedik ja.hehe

    3. nie pelik!dia kta dia ska dkt gal 2.pas 2 lma ckit dia ckp dia x ska plak?bru2 nie nmpk mcm dia ska blk dkt gal 2?ish!mcm bg harapan palsu ja.dh ska dkt gal 2 knp nk curi usha2 sy?sy bkn nk syok sndri yg dia usha sy tp sy dpt rs yg dia usha dkt sy bla stiap kli sy kalih blkg dr jarak yg agk jauh.

    4. sy taw sy nie x lmbut mcm gurl len.lemah lembut,wt keja sopan haa,cntrol ayu sna cntrol ayu cni,ckp benda yg mngarut ja sbb dia mmg skpala dgn sy iaitu ska wt otak gila2.hehe.mna mungkin dia ska dkt sy kn?tp org mcm sy nie x pa ka nk main2kn prasaan sy nie?sy benci cinta nie.bkn indah pown.tp sakit!

    5. sy try lupakan dia tp smp skrg x dpt2 lg.makin brtmbh rndu ada laa pdhal sblm nie sy sng jaa sy nk lupakn dkt sp2 yg sy mnt.hurmm..bla pkir2 blk dia mna lyak dgn sy.dia tggi,ensem,pndai,lwk,beriman.mna nk lyak dgn sy nie.prngai sntiasa kelolo nie.tp org mcm sy nie mmg ptot kna rs prasaan nie ke?rs skit hti?mnangis slalu,hati 2 pedih gla.

    sy harap sgt korank 2 dpt slsaikn mslh nie.btol2 confuse n rs bodoh gila sbb bole involve dlm prasaan cinta.knonnya cinta laa sgt!

  45. says

    die dahh ade yg punyer dahh . tapi tuh kate owg lahh . pipy pown takk tahuu . awyy tuhh adehh usha myspace die and then have a one pic die nann swg pompuan . admit mybe tuhh die nyehh gf . cunn kowtt . pipy nehh takk lahh setandingg gf diee tuhh . tapi pipy siyes suke kat die . pipy mmg baek nann die tapi takk semesty nyehh die suke pipy pown . die tuhh ensem gakk . rmai yg suke die . awy tuhh ade kwn pipy ckp die mcm suke sikit kat pipy , tapi pipy takk rase cmtu pown . pipy nakk sgt die jd teman pipy . :XO: :( :-) :XO:

  46. arenieysha abby says

    Dpt pcaya ke tips2 d atas nie..klau tdk mujarab ape nk jdi…nanti pa kata lelaki 2 nanti…lelaki nie kdang2 ska sngt nk mgejek perempuan…malu la plak klau nk mikat leleki… :lol: :roll: :down:

  47. fify says

    :-)assalamualaikum, cinta x bley dpaksa……cnta dtng dngan sndiri tanpa diduga…ya jgak tue…bley pkai ke smua nie?nnty x jDy..adedeh…. :?: :oops: :| :lol:

  48. NISAH says

    SEKARANG MEMANG DAH ADA BOYFRIEND YANG AMAT SAYA CINTA.. TAPI BAGAIMANA UNTUK MENGEKALKAN HUBUNGAN INI.. MAKIN LAMA MAKIN SAYANG DAN CINTA, WALAUPUN INI HANYA CINTA JARAK JAUH. SAYA AKAN GUNAKAN TIPS YANG DIBERIKAN SEBAIKNYA..SAYA CUMA BERHARAP KEKASIH SAYA JUGA BERPERASAAN SAMA SEPERTI SAYA,, MAKIN LAMA HUBUNGAN KAMI MAKIN MEKAR PERASAAN CINTA INI.. INSYAALLAH..

  49. NISAH says

    tapi sekarng ini saya ada masaalah dgn kekasih saya,, saya teramat rindu ingin berjumpa kekasih saya tetapi dia terlalu sibuk dgn kerjanya… kami tinggal tak jauh pun tp rasa seperti hidup di dunia lain.. nak jumpa punyalah susah… kami sama2 ada masaalah tersendiri.. dia faham saya tapi saya tidak dapat terima kesibukan dia itu… macam mana nak pikat hati kekasih saya supaya dia juga rindukan saya… sanggup tinggalkan kerjanya untuk 1 hari demi saya…tolonglah… sebelum hubungan ini hancur..

  50. NISAH says

    saya juga sudah couple dgn kekasih saya sudah hampir 1 tahun..
    tapi saya amat berat untuk luahkan 1 love you padanya hingga skrg..
    bagi saya ayat itu adalah amat berharga.. hanya pada yang betul2 saya cinta dan akan hidup dgnnya saja akn mendengar ayat hikmat itu.

  51. says

    :P sya bnyk bce tntng msalah awk smua…mcm2 hal kn..bgi komen sya nisah harus phm stiap jwa lelaki niex dgn lbh rpat..spya hdp ktex x bergelombang dgn msalh…untk m”gucap i love u 2 mmg ssh untk seseowg wnita coz ada prasaan mlu..ktex jgn mdh trpegaruh dgn asex malu 2 k…arap2 u all smue blh trima ape yg lelaki ska n x ska yew…. :lol: :lol: :lol: :halo: :halo: hppy9 skmo yex………………………

  52. says

    :lol: :lol: :lol: wah48 dmarahi tpi ttp sayang bgs 2….lam prcintaan arus sbr lam apex jua keadaan yex insyallah :lol: lau ktex jjr lam prcintaan tuhan akn tlng ktex…sbr48 yex zairul………………………………………………………………………………………….. :roll: :XO: :XO: :XO: :XO: :!: :D :-) :( :| :halo: :halo: :halo: :halo: :lol: :lol: :lol: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO:

  53. says

    :P :P :P senang jew ktew kna knl lbh mendalam tntng pasangn hdp ktew atau pom pkwe ktew….. :P :halo: :| :!: :?: :$: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: selaen 2 ktew pelu knl keluarge si die spaya hbgan 2 akn kkl smpai blew48……..n ktew x akn ad rse cmburu trlmpau batasan nyew……………………………………………………………………………………… :lol: 8) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) coz owg laki x ska pompuan cmbru cgt48…..ok….this is for you azieaa………

  54. says

    bgi sye cnte ni xbest sgt,coz kalo ssowg lelaki tu pcye n syg or cntekn kte,dye xkn hmpekn kte,yla ble dh clash je,mlelah sdh kn. p ble dh lme je ksh tu brllu,yg deme plk cri lah pngnti bru n pas tu clash. kn ke ssh cm tu,brwn pon lbh brmkne dpd brcnte . p tu bgi sye r lau bgi kowang xtau lah cm mne plk an ..

  55. says

    w ska ma cwo tp au cwo tu ska ma w w dah pernah jujur tentang perasaan w ma dia
    ga lma dia terima cinta w tp w takut dia pcran cma krn dia kasian ma w w ga mau kt pcrn krna ter paksa.jd gmn cra nha bua dia suka ma w.

  56. says

    w ska ma cwo tp au cwo tu ska ma w w dah pernah jujur tentang perasaan w ma dia
    ga lma dia terima cinta w tp w takut dia pcran cma krn dia kasian ma w w ga mau kt pcrn krna ter paksa.jd gmn cra nha bua dia suka ma w. :oops: :twisted: :x 8) 8O :mrgreen: :XO: :XO:

  57. says

    aqu t0w larh cinte e2 bte..!aqu p0wn pnah rse cinte uuw…!but cinte e2 kdang2 skit an atiy kte gak..!tp yg aqu t0w cinte e2 mmang indh..!i still luv yu _ _ _ _ _ ..lu pkir larh sndri..!

  58. syda says

    saya ada masalah…semlm saya ada janji dgn BF saya..saya tunggu sampai pkl 2 pagi tapi dia tak dtg…dia ada kenduri tapi kalau dia tak dpt dtg dia tak nak msg atau bagitau…
    saya sedih sangat, saya nangis..then saya ada tulis kat FB saya yg saya sedih tunggu dia..tapi saya tak tulis pun saya nak break dgn dia.
    tetiba pagi nie dia msg dia kta dia nak break..dia kata dia tak sesuai utk saya sebab buat saya mcm tu…
    saya reply dn kata saya tak nak break..sebab saya syg dia…pastu dia msg lagi..dan citer pasal semlm nye hal..saya ckp nape tak ckp yg betul, so tak jadilah mcm nie. Saya rasa dia serabut sebab byk hal nak fikir & then saya marah2 mcm tu, then dia mcm rasa dia tak dpt buat saya happy..padahal benda kecik jer…
    saya takut adakah dia benar2 nak putus ?
    tadi dia msg lagi…dia kata buat masa jgn sms or msg dulu…mcm mana , apa yg saya nak buat….tolong lah

  59. One's says

    Mr.Teddy terime kasih atas Tip’s nie…tp Mr.Teddy klo dye jenis yg x suke b’couple mcm mn kite nk yakin kn dye Mr’?
    Mr.klo dye yg jenis x pandai b’couple ape yg patut kite buat?
    Mr. kn lelaki bagi lelaki yg tidak pernah b’couple ape yg lelaki tersebut buat?

    Mr.Teddy you are the best!!!<3

  60. Wan Aishah says

    Nk tanye…..tpy klo laki2 tu jenis yg sebok ngan kerje ape patutkah kite m’negornye…atau sy ade sorg laki nie….dye sebok ngan atlet sukan dye harus dihantar ke PPD selama 5 hari…. patut ke sy lepaskn dye? tp klo sy lepaskan dye syg pulak…tpy klo sy x lepaskan dye kesian pulak dye…plese….bagy lah jawapan….sy x bleh klo x m.nyokong dye….

  61. chika says

    sya nak tnya tentng cara2 nak pikat laki yg bkn kwn sya..
    susah sikit klu kter minat laki yg x pernah kter tegur..
    hnya pndang dri jauh jer..
    maksud nyer lelaki yg x satu kls ngan sya..
    x kan lah sya nak tegur dia ..
    nnti dia kter sya gdik lak..
    mcm mner ha nk kwn ngan dia…??
    x dpt jdi pak we dia pun x per..
    jnji sya dpt kwn ngan dia…
    sya harp korng blh bantu sya..

  62. hanisah says

    skirenye korang smua x dpt jdy makwe kpde owg yg kowang cuke korang kene berterus terng ngan dia yg kowang nk jdy kawn karib dye……tp.kowang kene rapat ngan dia lps 2 kowang pikat dye cikit2..

  63. anis suray bt mustafa says

    aku suke ashraf…tapi itu tahun 4…skrng tahun 5 tak tau dia suke aku atau tak…dulu thn4, kami saling suke,,,tapi skrng thn 5 tak tau

  64. Hani says

    Saya ada masalah ni . Ada seorang lelaki minat dekat saya tapi dia tak pernah untuk cuba tegur saya . Saya memang tak berapa layan dia sangat , apa yang perlu saya buat untuk kami saling kenal antara satu sama lain ?

    • qistina adila says

      awk berbicara lah dulu dengan si dia…mgkin jika die fhm perasaan awk die akan trima awk u jadi makwe die,,ataupun awk x perlu perduli kan si die…jika awk ingin mahu pembelajaran awk sukses lupekan je si dia…

  65. wany says

    ad seorang laky ny suke kn aq…. tiap2 ary dye antq mcg at aq… slalu law aq jmpe dye cm sgan2 jea nk tgur aq…pde satu ary ny dye antaq mcg at aq dye jtoh cnte at aq….hahaha….lwak kn…aq pown xtaw nk ckap ap tergamam troz aq dibuat nye

  66. says

    aku sngat syg kan dye tapi aku x tau die syg atau pun tidak pada aku
    aku ada2kenangan manis
    1.Aku lihat die dan senyum
    2.dia tegur aku dan dia senyum kepadaku di kantin
    aku x kan lupa kenangan ini

  67. fatin says

    humm takut tak mnjadi lah.. saya selalu nya kekok depan lelaki. hummm jadi sy takot nak berperwatakkn mcm tuh .. hum mcm mana eak? humm rasa malu bila nak berinteraksi dengan lelaki.. hummm kekadang sampai bepeluh mengigil gementar pun ada jugak.. humm mcm mana tuh eak ?

  68. Nurhafieyzah Iz says

    assalam.. sye nak tnye nie,, mcm mna nak tahu yg lelaki ni suke kat kte .?? wlaupun dia tua 4 thun dri sye , sye ttp suke die .. die ni hensem comel plak tuu . dia prnah bwat benda2 yg mcm suke sye . tpi sye x ykin la sbb ada kwn sye ckp die dah ada gf ,, hrap2 tu x betol laa..die prnah snyum2 tngok sye , bila sye dtg die tunduk snyum2 . ada bbrapa kali bla sye lalu dkat tepi klas die kwn sye kata die trus toleh arah sye .. lpas tu kwn sye prnah kata , ada skali dia nak lalu dpan klas sye die snyum2 ngan kwn dia pelik , pastu tolak2 kwn die suruh jln cpat ,, bnyk btul kjadian yg brlaku . kjadian ni smua brlaku slpas sye slalu tngok2 dia kat mne2 sye jmpa die .. ada kmungkinan x die suke sye ?? mcm mna nak pstikn yg die ske sye ..? atau die cuma rimas sbb sye slalu tngok2 die ?? : / tolong sye ?_?

  69. nor hasmidah says

    Assalamualaikum, saye nak tanye. Saye ade suke kat laki ni, kitorang beza setahun. Dulu kitorang selalulah chatting fb, wechat, sms. Hampir setiap hari. Dulu die cakap die suke saye. Tapi saye tak tau lah die suke saye sebagai kawan je ke atau lebih dari tu. Baru2 ni saye dapat tau die dah ade gf, saya cuma nak tau, saye ade peluang tak nak pikat die balik?

    • says

      Apabila si dia sudah ada gf, susah untuk anda mendapatkan dia. Mungkin selama ini anda hanyalah kawan baik dia sahaja. Tidak lebih daripada itu.

    • sweetiey says

      aq sngt cintakan dia tapi dia je yg x thu,aq akan tetap m’cintai dia walaupun dia sudah mempunyai buah hati yg lain, I LOVE YOU M I(biarlah namanya menjadi rahsia utk aq)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *