50 Tips Cara Memikat Lelaki

Masih gagal mencari cinta dan memikat lelaki? Apa kata kita ketahui pula bagaimana cara-cara yang terbukti berkesan untuk mendapatkan lelaki impian anda.

Sebelum ini kami telah pun kongsikan 10 tips pikat lelaki dengan anda. Tetapi kali ini, kami tambah lagi dengan 50 tips cara memikat lelaki yang anda sangat awesome!

Jom kita baca sama-sama…

  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka.
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda.
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka.
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri.
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka.
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu).
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut.
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati.
  9. Jangan terlalu mengongkong.
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan.
  11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati.
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya.
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu.
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati.
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka.
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan.
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain.
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka.
  19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali.
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang.
  21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang.
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik.
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki.
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal.
  25. Mengetahui bila hari lahirnya.
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya.
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan.
  28. Manja!
  29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama.
  30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan.
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’.
  32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita.
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan.
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan.
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka.
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis.
  37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat.
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu!
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas.
  40. Jangan bersikap terlalu kuno.
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.
  42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun.
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim.
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan.
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada.
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati.
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang.
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi.
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan.
  50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Untuk pengetahuan anda, tips yang ke-28 itu saya edit dari Agresif kepada Manja! :d

Anda mempunyai tips yang lebih dari ini? Sila hantarkan kepada kami dan kami akan publishkan ia di sini. ;)

Sumber: Yakeshi

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. elysa says

    hye .. assalamualaikum semua !

    dulu saya sgtt mencintai si Apai ny , namun dy berubah sejak dy mgenali Eika dengan pgetahuan sy .. jadi sy drelakan bermadu (konon2) , saya knal dy sgtt lama .. sejak zaman sekolah , sampai lah saya tamat SPM ..
    nak djadi kan cerita .. si eika tidak tahu akan phubungan kami ny … jadi sy akan selalu makan hati dan kecewa dengan sikap si Apai , tpi pada masa yang sama dy pandai memberi kan masa dan kasih syggg .. namun sedikit sebyak hati seorang perempuan akan terguris jua .. bila dperlaku sebegitu .. namun aku redha :)
    mungkin ny suratan takdir saya ..

    satu hari kami merancang untuk keluar dating bsama2 .. jmp la kami di Danga Bay (johor bhru ) … sedang elok kami bcinta tepi pantai to , dtgg la seorg perempuan dri belakang , dtg menampar sya .. bertalu dy menanya kan soalan pada apai sama ada nak memilih saya atau dy (eika ) , namun dgn bodoh nyer apapi memilih dy … dari hari to saya sedar yang sy mmg dah tak dperlukan lagi …

    lalu sy balik tnpa bkata ap2 ..
    dy dtg kerumah untuk meminta maaf , pelbgai cara dy lakukan untuk sy kmbali pada nya .. namun tidak begitu mudah untuk sy bbaliknyer .. kerana hati saya sangat sakit lepas ap yang terjadi .. namun saya kena kuattt untuk tempuhi apa sahaja ..

    lama juga myendiri .. mencari@ seorang lelaki yg boleh myayangi ku sepenuh hati ..

    alhmdllh ..

    5.3.2012 aku dikenalkan dengan seorang lelaki yg bnama shafiq affandi …
    seorang yg sgtt bbeza dari apai …

    mula2 to mmg la saya tak nak terima dy , sbb kbnl kat FB .. hehheh ..
    lama kelamaan sy senang dgn peragai dy , dy lamar saya pada 8.3.2012 .. heheheh . time to mmg hati seronok sgtt .. terlalu seronokk .. hehehe ..

    dy sgtt berbeza dri yg sbelum ny … syukur alhmdllh ..
    cara kami amat berbeza ,, tapi alhmdllh . dy amat myayngi sy smpai ke hari ny , dan saya juga begitu ..

    apa yang sy perlukan dan mahu kan tidak pernah beliau abaikan … malah dy ikut semua ap yg sy mahu kan dlm phubungan kami ..

    syukur alhmdllh .. kerana sy dberi pilihan yg tbaik untuk dy

    • margreth tijan says

      lelaki ni tllu ego sbnrnye..smpai2kn die sndri kliru mn yg tbaik..sllunye llki akn sdar ble sorg pmpn tu da xda dpn mte die..ble kte bhrap,syg ngn die..die xdpt trme,itu yg mnyedihkn..mngagumi p x dcntai..

  2. Liyana Yana says

    susah betul memikat hati lelaki .Adalah seorang lelaki ucap cinta pada saya dia kata i love you liyana terkejut saya dibuatnya didepan semua orang lepas tu dia diam ada ke dia kata saya unta and saya kata kat dia muka mcm bontot kuali kadang-kadang ada x dibuatnya saya rasa meluat ketika dengannya saya rasalah dlm hati saya sejujurnya pada kamu semua entahlah saya rasa ada dua jenis perasaan benci dan kadang-kadang cinta dan sayang why cinta itu pelik mcm cerita dongeng fantasi…???

  3. nurul aien says

    hye.. saya ain.. sya ada tman llaki brnma asyraf or nickname cerap.. dluw first kmi kpl sumanya okeee. x pnah gdo.. heppy jha. lpas bberapa blan tuu prangai dya dh mla brubah.. sya sndiri pwn x tw knapa.. plbagai cara sya gnakn bg mmikat hatynya kmbali.. tpy x prnah brkesan.. sya x tw nk t mcm mna lgy..

  4. azleen says

    banyak kali saye gune tips dari blog ni. Lebih 20 kali. Tapi semuanye gagal. Entah mane silapnye. Setiap kali ade lelaki yang mahu saye menjadi pasangan hidup pasti tak lebih 3 minggu. Paling lame pun 6 1/2 bulan. Uhuk! Lepas saye jumpe lelaki yang berbeza umur 3 tahun, saye memang dah lame pendam. Akhirnye semalam die melamar saye jadi pasangan hidup nye! Haha! Selepas 23 kali putus cinta, saye harap die bukan yang ke 24. Terlalu banyak kali putus cinta untuk budak tingkatan 3 kan? Haha!

  5. mohd firdaus says

    nak pikat lelaki perlu ingat skill komunikasi.
    55% bahasa badan
    35% nada
    5% kata-kata.

    gunakan bahasa badan yang effective, pasti dapat pikat lelaki idaman.
    kumbang bukan seekor, tapi berbillion haha.

    Hang banyak pilihan,
    Nak pikat lelaki yang baik perlu berpakaian sopan.
    nak lelaki yang tak elok pakaila yang tak sopan, tu je

  6. says

    hey……… sya david kalau nak pikat lelaki kena lah berpakaian sexy.,,,,contohnya,, seluar pendek dan baju paras dada,,,,,,ehehehe.comfirm lelaki banyak yang terpikat sehingga di gila – gilakan, lelaki suka buah dada yang besar.!

  7. says

    Pnad lha bile disakiti and diduai lelaki .. Sy just nk citer ttg bf sy yg bernama Syahirul .. Org kata dy bkn playboy tp mey rase dy mmg playboy .. Mustahil lha if bdk hensem xplayboy kn ? Bru2 ny ktorg jarang bertegur and jarang otp .. Sy kurang lyn dy lps befday dy .. Sbb sy kosentrate dlm kerjaya sy iaitu mencipta lagu and bermain gitar .. Dy mendesak sy utk luangkan masa dgn dy .. Sy xlyn sbb sy tumpu perhatian dlm peperiksaan gitar .. Then jdlah 1 perbalahan .. Semasa pulang dri kelas , kwn sy Ainina britahu sy ttg syahirul .. Dy kata syahirul main kejar2 di dewan sekolah .. Sy tnye ” dgn sape ? Hmm biarlah dy ” .. Then dy kata ” dy main kejar2 dgn Fatin .. Siap tarik tudung , main pukul2 .. Lpstu syah kata kt fatin ” siaplah kau dlm bas .. Aku tau pe aku wt .. ” ” sy tersentak .. Sy rse sy dh abaikan dy terlampau sgt .. Jd keesokkan arynye sy terus diam and xbnyk ckp .. Sy diam and xlayn sume org .. Sy rse terluka sgt .. Sy igt dy phm tp .. Rpe nye dy xphm .. Smase nk msuk klas sy xpndg dy langsung and dy pndg sy mcm mintak kena pijak .. Sy buat xtahu and xlyn dy .. Sy buat dy seolah dy xde dpn sy .. Dy mntk sy hargai dy tp ? Dy xhargai sy pun .. Dy komen psl sy mcm2 .. Sy dh geram sy upah seorang lelaki bernama Musyiq yg turut meminati sy utk mnjadi fake relay sy .. Sy lyn musyiq dgn baik .. Sy hrp syahirul sdar yg sy blum berubah hati pd yg lain and sy sygkn dy .. Tp dy yg berubah hati and xsygkan sy .. Sy hrp dy dpt bace moment ny .. Huhu :'( Syahirul , aq syg kau la .. :”(

  8. says

    Ramai lah juga suka aku tapi paling aku suka……………………………………..(x boleh bagitau,SECRET!!!~)Sampai hari tu,ramai budak perempuan kat kelas aku main main ngan dia tapi dia macam x layan diaorang je!aku suka bila dia senyum,ketawa:)tapi ada seorang budak ni,dia comel dia suka buat lawak.namanya sarah.sampai aku tengok dia asyik main main dengan sarah.aku cemburu!pada suatu hati,ada budak perempuan tu kata kalau aku ni x layak langsung buat dia.aku terus berhenti suka dia,pandang dia tapi bila aku pandang tempat lain,aku mengintai dia,mata dia tertumpu pada aku.aku confuse tentang cinta.Semasa waktu sekolah tamat,aku menyanyi kat kelas,dia masuk kat kelas aku ada lepas tu aku terus lari:)untuk pengetahuan korang,disebabkan sikap aku yang x senonoh macam tidur dalam kelas,makan gelojoh lah menyebabkan ramai suka aku.cubalha korang try,menjadi ke tak?

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *