8 Sikap Wanita yang Disukai Lelaki

Wanita Solehah Perhiasan Indah di Dunia. Inilah salah satu persediaan kita untuk menjadi wanita yang disukai oleh suami. Banyak lelaki yg terpikat pada wanita yg bersikap keibuan, lembut, mengambil berat dan penuh kasih sayang. Wajah yg keibuan mampu membuat lelaki berasa tenteram ketika sedang stress, cemas dan gelisah dan senang hati ketika mahu bermanja. Jangan tunggu sampai melahirkan baru nak tonjolkan sikap keibuan. Setiap wanita ada potensi keibuan dalam diri masing-masing.

1. Keanak-anakkan
Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

2. Penuh Pengertian
Sikap pengertian wanita membuat lelaki berasa dihargai dan diterima seadanya. Sikap ini tercermin dari perasaan mudah memaafkan,
memilih waktu yang tepat untuk berbincang masalah dan sebagainya. Contohnya ketika lelaki melakukan kesilapan, wanita yang berpengertian tidak terus mengeluarkan kata-kata yang kasar atau menuduh bukan2 sebaliknya cuba mengerti duduk persoalannya.

3. Menghargai
Wanita yang menghargai lelaki adalah wanita idaman lelaki. Berbeza dengan wanita yang suka diperlakukan dengan lembut, lelaki suka dihargai, dipuji dengan tulus ikhlas dan diberi kepercayaan. Penghargaan dari wanita membuat lelaki berasa bangga.

4. Menjaga Penampilan
Lelaki menyukai wanita yang pandai menjaga penampilannya agar sentiasa kelihatan cantik, bersih, kemas dan menarik. Penampilan yang baik menunjukkan wanita tersebut menghargai dirinya. Dia akan murah senyuman, pandai merawat tubuhnya, meningkatkan kualiti hidupnya dan memberi yang terbaik kepada dirinya. Dia suka dan bersyukur dengan dirinya dan secara tidak langsung memancarkan pesona yg menyebabkan elaki juga menyukainya. Apabila sudah berumahtangga, wanita tersebut terus menjaga penampilan dirinya dan kesihatan tubuh badan walau sudah beranak-pinak. Siapa yang tidak suka isteri yang masih kelihatan cantik dan ramping walau dah punya anak 3??

5. Pandai berbicara
Lelaki tertarik dengan wanita yang pandai berkomunikasi dan boleh diajak berbual. Walau topik perbualan yang disukai lelaki berbeza dengan topik kegemaran wanita, wanita tersebut dapat mengimbanginya. Dia bukan sekadar teman berbual yang pasif, tetapi dapat memberi respon dan pendapat yang baik. Dia juga tahu menjadi pendengar yang baik, serta mengalihkan topik yang agak serius kepada perbualan yang lebih menarik. Lelaki juga suka dengan wanita yang suka bergurau dan pandai berjenaka serta boleh menerima jenaka lelaki dengan baik dan berfikiran terbuka.

6. Pandai Bergaul dan Menyesuaikan Diri
Wanita yang pandai bergaul dan menyesuaikan diri mempunyai nilai lebih di mata lelaki. Wanita tersebut tahu menghadapi orang yang lebih tua dan cara berhadapan dengan orang yang lebih muda. Apabila berhadapan dengan suasana yang baru, wanita tersebut tidak gentar malah cepat menyesuaikan diri. Dia mudah di ajak ke mana saja dan tidak kekok samada di bandar atau di kampung.

7. Menghormati Diri Sendiri
Lelaki suka dengan wanita yang menghormati dirinya sendiri sebagai seorang wanita, bersikap sopan dan mempunyai etika. Wanita yang menghormati dirinya sendiri mempunyai keyakinan dan tahu apa yg baik dan buruk diperlakukan oleh seorang lelaki terhadap dirinya. Jadi dia tahu apa yg dia inginkan dan mahu elakkan serta menjaga maruah dirinya. Dia tidak akan merendah-rendahkan dirinya dan tidak akan membiarkan lelaki memperlakukan dirinya sesuka hati.

8. Simpati dan prihatin
Lelaki suka wanita yang murah hati, mengambil berat, simpati pada nasib yg susah, sayangkan kanak-kanak dan tidak memilih bulu. Kebaikan yang wajar dan spontan mencerminkan hati yang mulia. Ada kecantikan dalaman pada dirinya yang memancar keluar dengan indah & mempesona…

Inilah sifat seorang wanita yang sempurna…

Tips Cinta ini telah dikirimkan oleh saudari Zulira Mohmad.

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. x says

    ooo.. tu yg laki nk sbnrnyer..
    mybe ak jenis yg pandai b`bicara ko..
    ble ak b`ckp jer bf ak t`pegun..
    kahkahkah..:d

  2. BEE says

    1. Keanak-anakkan
    Dalam batas yg wajar, sifat keanak-anakan seorang wanita menjadi daya tarikan di mata lelaki. Mereka berasa terhibur dengan keletah anda. Tetapi tentulah bukan sifat keanak-anakkan yang melampau dan menyakitkan hati tetapi sikap keanak-anakan yang menyenangkan. Misalnya, kemanjaan wanita yangmembangkitkan naluri kebapaan dan kelakian lelaki. Wanita ceria membuat lelaki lebih berghairah.

    HAH SIFAT YG NI SI DIA PALING SUKA KOT…SEBAB BEE MMG PALING PAKAR SIFAT NI..HAHHAAHA..ADEH….

  3. grey_ke2n says

    :):) kalian yg lagi jatuh cinta hanya bs ngelakuin 1 hal yaitu nyatakan cinta kalian………….. oke,,,!!!!!! :):x:)>-:d:”>=|

  4. aku hanya aku says

    hmmm..pendapat sy: lbh baik berusaha menjadi kawan yang menyenangkan kpd lelaki yg diminati..tips yg diberi pon betul cuma perempuan biasanya bile dah declare jd makwe perangai terus berubah.. jd sensitif n ngade2.

  5. says

    aku tatau pe pndapat korg tp sbnrnye xptt kalu kite pakse org yg kite syg untk syg pd kite.. tp lebh sedeh kalo kte dpt tau org yg kite syg menerima kite kerana simpati..

  6. STRAWBERRY89 says

    yang paling penting,jadi diri sendiril-)jika dia juga mencintai kita dan suka dengan kita,dia akan terima kita seadanya walau tak ada dlm senarai sikap wanita yang lelaki suka…betul tak?betul tak?
    :)>-:)>-:)>-:)>-:)>-
    l-)l-)l-)l-)l-)l-)
    Be yourself…..=|

  7. STRAWBERRY89 says

    betul tu penyu_lentik…=|walau jadi diri sendiri itu baik,tapi berubah menjadi lebih baik dari sebelumnya itu juga sesuatu yang harus dipuji..:)>-:)>-:)>-
    betul tak?betul tak?
    :):):):)

  8. aku hanya aku says

    hahaha..tapi pompuan sekarang pandai berlakon..sangat pandai….ramai lelaki tertipu..berhati2lah…yang berkilau itu tak semestinya berlian, yang pudar itu tak semestinya tiruan.:”>

  9. STRAWBERRY89 says

    tak semua pompuan cam tu,dan tak di nafikan lelaki pun tak sume yang jahat.. =|=|=|
    pandai2 la kita menilai..jangan tertarik pada kecantikan luaran saja[-([-([-(
    inner beauty tu yang kadang org tak perasan..;));));))

  10. kasih sayang says

    hola….

    biar seribu kali kau ungkapkan cinta namun harus kau ingat ada lagi cinta yang hakiki harus kau gapai..

  11. says

    haiya
    yeke
    act aku baru break 2 bln lalu
    skrg
    kwn bek sejati aku plak luahkan prasaan dgn aku
    xtau nak bg jwpn mcm mana
    sbb malu pun da jg
    dia kenal prgai aku yg gila2 ne
    bila dia luahkan prasaan pd aku
    aku jd lain
    huhuhuh:”>
    sbb aku jg ada something feel kat dia
    tp aku x pastidan keliru
    samada syg aku tuh
    sbgi kwn bek
    atau lbh dr itu
    u all ada idea x??
    plz help me>>

  12. says

    :)>-Dituju untk Nur Huda:)>- Jika kau membaca isi hati ku ini aku harap kau trima aku sebagai teman hidup mu.. Aku sangat mencintai mu ngan sepnuh hati ku,, kau adalah wanita yg baik hati,tidak sombong and lemah lembut.. jika kau tdak boleh menerima aku sebagai teman hidup mu,, aku harap kau trima lah aku sebagai kwan…:)>-[:)>-:)>- I LOVE YOU HUDA

  13. Romzi says

    kenapa lah korang nie…aku sebagai lelaki ingin mencari aper yang tersenarai….sesetengah senarai jer cukup untuk aku sayangkan seseorang…iaitu sifat keibuan….kenapa korang cakap benda nie tak betul..betolll…aku betol2 sokong article nie…cukup baik..kenapa ader dikalangan kamu semua cakap tak ader criteria diatas…memanglah tak ader sebab kurang membaca…ko banyak membaca..secara automatik ko ikut…kalau pandai main peranan,memang tak ader masalah…lelaki mestilah wanita disampingnya yang sempurna..saper2 pun nak yang sempurna…ko nak ke lelaki mat pet,perempuan pelacur….aku pun belajar nak berubah nak jadi suami dan bapa soleh…cuba mesti boleh punya….orang lain boleh buat kenapa ko tak boleh…insyallah

  14. says

    actly love is evrything…love will be sad,happy,bored and many more…emm i know…everybody must have a partner…like me, i also have a partner…..i love him so much…he and i are in love..although we were far, but we still love each other…love is something difficult to express..love…it’s something that we can’t feel…its too difficult…

  15. sabrie says

    @};-@};-@};-@};-@};-@};-
    (~~)(~~)(~~)(~~)(~~)

    cinta
    membawa cerita
    bahagia,ceria,
    suka,lara,

    cinta
    menemukan kepastian
    dihujung jalan
    penantian.
    di akhir kali ia datang berlabuh
    meninggalkan seribu cerita
    menemukan secebis bahagia
    membawa sejuta derita

    kau
    datang dan pergi begitu saja
    singgah berlabuh hanya seketika
    membawa mimpi yang tak sudah

    sssss

    >:d<>:d<>:d<>:d<8-x8-x8-x8-x8-x(~~)

  16. pErMaTa Yg DcAr! says

    rasa cam ada jaa….:”>
    tp xdak sapa pon mnt….:(:( :p

    tp xpo la…
    mybe bkn masanya lg….;)
    apa2 pon single is better than couple kan?? ;))
    peace…..ahaha :)>- :)>-

  17. evanca says

    harap hubungan kite kekal…xnk gadoh2 tau x….tkt gdih2 pts lak kang….syg kt abg…blajr rajin2…dpt pointer tinggi….i love u so much!!!:x

  18. evanca says

    harap hubungan kite kekal…xnk gadoh2 tau x….tkt gdoh2 pts lak kang….syg kt abg…blajr rajin2…dpt pointer tinggi….i love u so much!!!:x

  19. yola.. says

    :D huhu…
    apala korg sume nie…
    sy ni stil single mingle hahaha.. :D
    hidp single ni lgi syokkkk..xya fikir psl tue sume..

  20. yola.. says

    :D huhu…
    apala korg sume nie…
    sy ni stil single mingle hahaha.. :D
    hidp single ni lgi syokkkk..xya fikir psl tue sume….

  21. Maria says

    :-) :?: bg sy pndgn strwberry tue btul..wlaupn sy xad krteria d’ats tue…sy xhairn pn…sbb sy nk jdi dri sy jer…klau die xbleh trm sy seada nya…sy sggup break up dgn die….die kne trm sy seada nya dn sy trm die seada nya baik bruk kte baiki sm…sbb mnusia xla smpurna krn kte bkn tuhn atau pn mlaikat..msing2 ad k’lemahn dn jg k’baikn…

  22. leen says

    jadilah diri anda yang sebnr..coz, sifat diri kita mungkin kita tak perasan sangat..tapi, orang lain yang melihat dan mengenali kita pasti tahu sama ada kita ada atau tidak ciri2 kat atas tuh…so, just b urself..

    tapi, jika ada yg menegur, dan kita rasa teguran itu benar wajib kita menukarkannya..berubah kepada yang baik…pahala nya banyak. ALLAH sayang pada hambanya yang suka kepada kebaikan.
    -peace- :wink:

  23. nadya says

    :cry setiap pertemuan pasti ada perpisahan….dgn perpisahan mengajar kita tentang kesilapan kita..

  24. nadya says

    sebak jika mengenangkan cinta yang disia kan tapi hidup mesti diterus kan walaupun bersendirian

  25. dak bilik210 cfs says

    99% is angel.,.
    1% is devil.,
    this is the girl tht i love.
    dengarlah tentang dirinya.

    bile dia senyum.,.dia mmpu hilangkn kereshn kat ati ni.

    bile dia menangis.,.,hnye diriku yg akn dia cri.,.

    bile dia gelak,..mmpu wt kn aku lega tuk tingglkn dunia ni.

    n bile dia menyintai.,.,.hnya aku yg ad di hatiny.

    dia..,of cs la cantik.
    cantik disini bererti.,.,.cantik hnye pd pndgn aku.,.psl pndngn owg lein,.,.aku x kesh.

    yg paling penting.,.,.adlh agamanya.,.,
    sbb agama mmpu wat kn diri mnusia i2 berada dlm kenikmtn.

    wanita berimn adlah segala galanya.
    percaya la.,.,
    n aku akn tunggu c dia.,.,even amik ms yg lama.,.,
    i love u 4ever.

  26. says

    CINTA ITU INDAH BILA BERSAMA SIDIA..
    CINTA ITU MENGASYIKAN BILA BERTEMANKAN DIA..
    NAMUN CINTA ITU MENJADI DERITA BILA DIA PERGI BUAT SELAMA2NYA.. :cry:

  27. emoz..bby cute says

    :wink:hye fren..mmang betui kata kwg sumee 2..alloo laki2 ukan 2 je..nice 2 noe about it..:XO:

  28. F.I.R says

    Jika drimu keseorangan,bleh aku menjadi temanmu,jika kau kesunyian,bleh aku berchatting dgn mu….

    tU Je….seKIAn trIMa Ksh… :-)

  29. says

    :XO: cinta itu buta,,, jika kita mencintai seseorang..kita sanggup lakukan apa sahaja deminya namun …….. sesetengah orang tidak mampu ungkapkan cinta…. pada orang yang disayanginya….wasalam

  30. says

    :halo: mengapa perlu ada cinta … sedangkan ia terlalu menyakitkan…. hati semua pasangan …. prrlukah aku terus mengharapkan…..fikirkanlahhhhh….. wassalam

  31. giRl_82 says

    Saya terlalu mencintai seseorang..mengapa dia tidak boleh menerima saya setelah lama saya menunggu.Sekarang dia sepi tmp khbr…

  32. remelda says

    nie ksh hdp sye ng sdih &fun ….so nie lasdt sye single ..pas je raya aidilfitfi sye dddah jd hak orang .sye harap la …nie plhan sye .doakan kbhgian sye k ………

  33. remelda says

    setiap kali sye brcnta mcm2 je hlangan,p nie da la p tak la cam dlu2……….hehehe …lbh la pla .k la sye hrap kbhgian yg dia bg kt sye kekal smpai akhir hayat ……

  34. namienamiez says

    8 sikap wanita yg di sukai oleh lelaki?

    ermm…ni kena tnye si dia ni…entahla my sikap mcmana erk?tp most of my frends ckp peramah.ermm…wonderlaa…ermm..agaknya dia lak apa reaksi dia yerh? :oops:

  35. noty gurl.. says

    em….cinta tu indah tapi jadi x indah bila x ikhalas.. lelaki mmberi cinta kerana seks..wanita mmberi seks kerana nak dicintai.. emm..susah kan nak cari lelaki yg btul2 ikhalas gan kita prempuan ne kan!!!!!!!!! :up:

  36. fatimah az_zahrah says

    kenapa amierul x suka kat fatimah tapi mungkin kerana saya garang tapi pandai orangnya.dalam kelas ramai orang suka kata saya ni comel :XO:

  37. nadia natasya says

    aku slalu trtipu dgan laki sdgkan aku slalu setia dlm brcnta.skrg aku cam dah serik nka bercnta.kejar cta2 g bgus.wlupon ht ni msh terluka but life must go on…kta xspatutnya mghambakan diri dgn cnta n setia spnhhya pd laki yg blm tntu brgelar suami kta.aku pon xtau smada laki yg bek n dpat memimpin wnita dnia dan akhirat msh wjud or x di zaman skrang ni.i am sori 2 say like taht :cry:

  38. says

    Kawan-kawan,aku nak gtaw sesuatu..bila kite tengok lelaki yg kita suka..senyum ke..aku nampak dia tengok aku,aku malu lah…tapi yg aku risau..nanti dia ckp aku ni kegatalan pulak.. :roll: :x :vangry: ..tapi aku suka dia btul2 :XO: tapi..kalau dia taw word S_K_(Suka) tu..habislah aku..malu taw..tapi suka :XO:

  39. Lion Ess says

    eHm!
    eHm!!
    :?:
    biarkaN aQ jatUh ciNta :XO:
    pEs0na_Q pDa pndaNgan saT Qta jUmPaa :XO:
    biarkaN aQ kn mEnc0ba :roll:
    taK pdULi kaU berkaTa tUk maU at0o TIDAK!!
    hUft :o :vangry: :cry:
    L0ve u mY L0ve in mY hEart
    Hiks
    Hiks
    :mrgreen:

  40. m_azura87 says

    sikap keanakan 2 aku ada.tp aku bukan ngader2 nak wat camner da aku cm2 trimer jela ape adanya.lg satu aku nie pendiam giler.nak ckp pu tak tau…tp dier tu asik nak dgr aku ckp.nak wat cmner suara aku pun dah halus dah namenyer jer pangai aku keanakan. nak wat camner trimer jela.dah aku camtu.tp die bkn minat kat aku la…jgn slah pahm ea…dier cumer nak ajar aku beckp jer..sbb aku tak tau beckp wlwupun aku ada suara. itu namenyer dier pihatin. aku hargai dier sgt.bndg ngan kwn2 aku yang sorang pun tak sudi nak kwn ngan aku. sbb drang pkr aku sombong…(dier lec.timer kasih kat lec. tu sbb sedaya upaya nak tlng aku.wlaupun dier tau aku duduk kat u nie camner jln maner2 sekor2 sbb dier pam aku camner)

  41. m_azura87 says

    susah gak jd owg tak tau ckp nie wlpun bley beckp.nasib bek aku ada blajar bahasa isyarat tak la aku kalut sgt…(tp aku bkn oku)

  42. schafyeqa says

    kan best klu kte blh bce fkrn org…sng nk tau dia 2 btul2 sukakn kte atau x.. :halo: …skrg ni aku fall in love :XO: …tp aku hrp die btul2 syg n cintkn aku lg2 honest ngn aku :P …rs mcm duk kt awang awangan je :evil: :evil: …aku hrp die lah yg trbaik utk aku dunia akrt :XO: :lol: :evil:

  43. says

    :!: mengapelah susa tul nak cri pmpuan yg hti murni di pndang laki2… n knpe dri ku selalu merase di perbodohkan kan oleh pmpuan… kdng2 aku berfikir gak npe pmpuan dri ku mcm ni tau…wahai kwan2 ku semua… sudi ka kwan2 ku membntu dri ku yg dlam kesusahan ini… aku keliru dri ku dan aku keliru dgn bayang2 ku sndri… lau tul kwan ku berhati murni bntu la dri ku dalam keliruan ni… lau xdpat gak….just call my no 0128201315…plzzz call me or msg ok…. i waiting u my friend

  44. alief says

    hahaha…aku seowg yg penyabar…tp awex aku pulak.. cpat nak marhh2 tp aper yg dye wat dkt aku, aku sentiase memaafkan kesalahan dye wlaupun hati aku banyak kali dlukai oleh dye..dye ni seorg yg pelupe, sedangkan 1st date aku dgn dye pun dye xigt.. kalau cemburu bukn maen ag..aku xboleh nak ade kwn perempuan langsung pun..tp dye nk brkwan dgn sper2 pun aku xpakse..jnji dye igt batas2 pergaulan dgn kwn2, e2 je… kekadang konfius,kekadang tencion, tp bile hati dah sayang… aku terima diri dye seadenye…

  45. says

    :?: hah. sy bengang betul klu kwn sy kata sy ni terlalu serius berkata-kata dgn pasangan. huh. abis mcm mana dah sy ni seorg yg serius dan suka berkata-kata dlm percakapan yg lengkap dan lebar. sy tahu, sy nih memboringkan. umur je 16 tahun, tapi cara bercakap mcm berumur 25 tahun.

    mcm mana sy nak ubah sikap sy nih akak? atau sy nih terlebih matang?

  46. nurul says

    aku gi umah makcik dia ,,,perhh tibe 2 aku dah mcm org gila berborak dengan makcik2 dia perhh aku pun tak tahu .. mana datang kecerian mcm tu sebab aku ni adalah seorang sunguh nerveous aku harap apa yang aku borak tak melampaui batas je :D :XO:

  47. eyra says

    [Comment ID #28491 Will Be Quoted Here]

    hahah.. wtpe kaw nk pmpn cmtu ag.. buang mse kaw je.. baek kaw kapel ngan ak je sng.. hahah.. ak sngle ngan available ag.. hahah :idea:

  48. says

    saye penah buat salah dgn bf saye..saye pnah tipu die dulu,tp xlame sy tipu,sy rasa besalah n berterus terang pd die..mslhnye, da 3thn couple,die masih xpcayakan sy..nk kuar ngn kwn2 pun die xbg atas alasan xpcayakan sy..apa die suruh sy buat, sy buat..sy xtau cmne nk buat die pcyakan sy semula..hmm… :(

  49. syah says

    btul yg no 1 tu la pling lelaki suke…tp kalu melebih2..jd,mengada2 p naik meluat plak…dan bg saya yg no 3 tu amat penting bg sorng lelaki..haha

  50. lily says

    mcm mn erk klu pompuan 2 mmg pya ciri2 mcm di ats smua 2..tp dia sometimes jd sombong n riak sbb merasa dr ya da perpect..emmmm

  51. says

    :D hahahaha…..mmang btul….tpi wlau apa sklipn prmpn ni ada keistimewaan yg trsndri…..yg blh mnjdi trkan kpd geng2 prmpn kat luar sna…..buat lah yg trbaik tuk mmikat hati sang arjuna tpi jgn smpai dri kta brbah mnjdi org yg lain…..tq asalammualaikum….

  52. alia says

    ye btol!! sifat Keanak-anakkan yg mnyenang kan lelaki mmg buat dorang terpikat taw!! betol!! :up:

    contohnya- buat muka mrajuk bila kena tegur dgn dorg ! sure dorang yg pujuk blek.. :P

    pasto bile dorg kasi ape2 hadiah buat muka terharu gilerrrrr!! pasto sbut wah!!! maceh! :lol: msti dorg tersnyum pnya lah!! hati dorang mcm dah ‘wujud’ taman tw!

    pasto bile dorg tolong angkat brang brat kat kte, ckap wah! kuat la awk ni( angkat dua2 kening wat2 terkejut) patut la ade otot! hehe.. maaf la susah kan awk jer :roll: dalam hati dorang tue mst rase dhargai dan lepas ni boleh mntak tlg dorang lg hehe… :up:

    tak salah kan boyfriend sndiri pnya!!! :wink:

  53. una chan says

    elo… :o

    wakaka..lucu r..keanakan… :evil:
    asenyer…rmi laki sbnrnyer suka puan yg pndi berdikari n xngade2… :wink:
    sbb puan yg kononnyer keanakan ni cm ngade2…tol x..haha…
    pndpt ak jer…kih2..sbb ak bkn cmtu..sbb tu ak ckp gtu..haha…
    gomennasai kalo ade yg trase kay… :P

  54. yati says

    kepada semua wanita, jadilah yg terbaik utk pasangan anda.mmg tidak semua org perfect tp kita masih boleh membaiki kekurangan tersebut. yg pentig, jadilah pasangan yg setia.

  55. says

    sama ade laki atau pompuan, due2 x sempurne. hanye bile kite saling cinte antare laki n pompuan, barulah sempurne tu ade. masing2 menutup kkurangan antare satu same lain. cinte itu mrangkumi sifat kasih syg, sifat mmahami n mnerima seadenye. owh, lupe plak assalamu alaikum sumer yg kat sini… bagi abg isz tumpang lalu sikettt… syuh! syuhh! (halau anak ayam yg sdg lalu lintas) hoho gurau… :D

  56. says

    sy ade masalahla…… :x sy suke die tapi die x suke sy. :cry: sy da bt mcm2 dah untuk pikat ati dier. :roll: saya da ikut semua tips yg ade dlm website ni…… saye pun dah mintak info pasal si die drpd kwn rapat die…. bkn saye nak salakan website ni, tapi, saya rase sy dah usaha sungguh2….. bole x bantu sye??? plez….

  57. says

    intan….mgkn si dye sdah berpnye..atw mgkn si dye blom bersdie ntok bercnte…..lau too jdoh kte takkan ke mne…..sbr jla…tak slah kte ske…tpy jgn mnampak kn yg kte terhegeh2 dgn si dye

  58. Nuerul says

    Betul ape yg diperkatakan.. Aku pernah cube jadi yg terbaik untuk sidia.. tp Aku gagal untuk mengubah kelemahan diri ini untuk jd 100% yg terbaik.. Aku harus membuang sikap terlalu cemburu n berfikiran negatif pd sidia.. wlpn sidia tetap setia n tahan dgn kerenah aku ini..

  59. aNiEsViRgo says

    aku arap pkwer aq x buat pngy la , n aq arap iman aq kuat na tempoh ary2 mndtg dgn dea .. n x de org yg laen akn kacw …..:evil:

  60. NAb-eila says

    aku sngt syg akn seseorang…tpi ape dia pun syg kan aku …aku selalu mkir yg bkan2 psl dia …n dia marah2 pd aku …aku sdih kalau dia tak pedulikan aku lagi …aku sngt menyayangi dia …terus aku selalu skitkan hti dia…ape dia mula membencikan aku …???ape kata awak semua ???aku rindu sngt dia…ade suatu dulu dia pernah tnggalkan aku ….tiga minggu dia tinggalkan aku …tpi hdup ku kosong dgn kepergian dia …walaupun dia hanya tnggalkan aku tiga minggu ..tpi perasaan ku tdak aman …aku selalu nangis disaat dia tnggalkan aku …aku selalu ingat kan dia …i very sad…itulah kisah hdup aku n si dia…

  61. yati-simple girl says

    [Comment ID #20846 Will Be Quoted Here]
    knp aku blh jatuh cinta pada kwn yg aku angap abg.dia lyn aku mcm adik dia sedri x lbih dri 2.
    klu dia bkn utk aku jauhknlh dia dri ati aku.aku x sangggup nk tipu diri aku selamanya

  62. INA says

    nak kongsi gak!!

    “8 Sikap Wanita yang Disukai Lelaki”

    ini boleh di jdkan rujukan..

    tp jd diri sendiri lebih baik!

    yg sikap buruk tu kena lah ubah!

  63. aku says

    yeke, lelaki suka wanita yg keanak2an?? ermm..aku la tu. Hahaa..
    harap2 bf aku terima aku seadanya, kekurangan atau kelebihan yg ada pada aku bkn sbb lain. hrp2 hubungan ni berkekalan dan diredhai, insyaallah..

  64. melany says

    q ingn skli mmlki drinya tpi knpa sich drimu gag ngertiin prasaanq
    q thu sgt mencntaimu whai pngrn kodok q’
    smp ke akhirat pun q kan me3ngejarmu coz cinta q hnya untk drinu n q mhn 5 u jga clalu htiku yeach

  65. andrea says

    putri q’
    q jga mencntaimu;;please u jgn tduh q yg gag bnr yach.]
    cinta q 1 yaitu hnya utk drimu q jji q bkln jga clalu perasaanmu tpi drimu7 jga jga yach perasaanq.
    mmmmmmmmuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaacccccccchhhhhh

  66. says

    urm….bf sye slalu bertanyekan kpd sy….awk manje ka….mby die jnis ya ske pd pompuan yg manje….
    n sya akui sy seorg yang snsitiv n manje….bkn dgn si die shj…bahkan dgn family sy jugak…..

  67. umi says

    selama 5 thn perkenalan dgn dia, byk pahit dan manis kami tempuhi.. dan sekarang walau pun dia di utara dan aku di negeri Selangor, walau banyak kali terjadinya perselisihan, walau banyak air mata yang diiringi, dan seberapa banyak walau sekali pun, aku minta maaf pdmu.. aku berterima kasih kpdmu atas semua ini… semoga kekurangan dan kelebihan diri ni diterima seadanya oleh mu.. slmt berjaya.. igt janji kita lepas grade.!!!1

    • akhar cheenta says

      tapi hdup akn mnjadi gelap jika hasrat haty terputus d tengah jalan,,,manusia ny ibarat semut je dunia luas ny,,,tapi manusia ny punya kuasa kn3,,,tapi kuasa manusia x blh bely yg namany CiNtAa,,,kerna cintaa ney x ternilai harganyeeeeeeee,,,,,,,,

  68. cute_gurlz says

    semua diatas 2 ade ciri2 sy tp knape die still ag cari org lain.. hu3.. plk 2 org yg die cari bkn la seorg yg mnyenangkn dr die.. hu3.. lelaki ni ssh nk paham ape yg die nk sebnnrnyer

  69. CEWEX COM3L says

    SYE CKE BRGAUL DGN KWN N X SKE LAU D BNCI OWG…SYA CKUP PNTG KLAU KAUM WNTA MNYOKNG KAUM LLKI YG PLYBOYS MEMAINKN PRSAAN POMPUAN..KTE PTUT MLNDGI KAUM S

  70. ppuan naif says

    ” Cinta membawa kepada penderitaan” Apa itu cinta??? xde cinta yang sempurna dan suci di atas dunia ini melain kan yg satu yakni Allah…, Cinta lelaki membawa kepada penderitaan….

    • says

      aq mencintaimu tpi ko tak perna percya ma aq aha kah d htimu udah.ng punya perasan serti pa yg aq rsa skrng ni,,,, aq tak bsah bohogin perasaan aq sendri bahkan aq syg syng n cinta ma kmu mungkin dri parastumu aq tak mambu mcm ni trus syg jauh/dkat ko sllu salhkan aq

  71. saya sering membantu says

    aq bnci lelaki bub dorng sume sme…bnci dorng sngt2x diowg sje wt kite jtoh cnte ps2 snng2x je dorng kapel ngn mmbe bek kite lelaki mmg x gune……bnci korng smpai bile2x

    • tsukino17 says

      laky mmg sllu usha mmbe bek kte. kuang aja laky ni. yg pmpwn knon mmbe pon naek hantu sme. apsalll laaaa bodohhhh sgttttt !!!!!!!!!!!1 :x

  72. says

    CiNTa iTu AnuGeRaH DrIE AlLah.bLa cInTA dAtAnG, DIa KaDaNg2 adA Yng baiK aDa JuGa Yg taK bEraPa bAiK…sEbAgAi oM1,dIe sAjEw Yg MAmpU MEnGuBaH LeLakI saMAda BaiK AtAu jAhAt..SeTAp ManUsiA TiAdA yG SmPurnA..TaNpA LeLaKI TiAda lAh NaMaNya cInTa~~~=D

  73. asyraf zakiah says

    bf sya ni pernah manja ngan saya waktu makan, bf saya dah hafal fvourite makanan saya. ari tu saya ternampak sorang baby comel, eh budak tu cute lah dia senyum je..

  74. says

    aqu btrima kasih pd org yg aqu syg karna dya sntiasa menerima aqu seadanya walopn kita berjauhan…
    lagian aqu pcyea kok sm dya…kini hbngn kami sudah 6 thn lebih….thnx my cweat heart…. :D

  75. says

    Sya pnah mncntai sesorg… Sya sngt2 cntakn dia.. Senang kata dia sglanya pda sya… Sya jd kwn dia.gf dia. Pndgr ape juah mslh dia… Ktorg sling mmhmi… Tp dia tetp sja brlaku curg di blakng sya hti sape yg tdk skt?? Sya syg dia bgai nk gila… Tp dia tetap akn dua kn cnta sya… Dri awl hbgn dia dh khianti sya,.. Tp dgn hrapn dia akn mncntai sya sprti mna sya cntakn dia… Hmpr 3thun ksbrn sya brthan air mta sya mnglr krna dia… Mgkn klu sya smpn air mte sya 1drum akn pnuh. Hehe saat dia jauh dri sya dia smpat brknln dgn sesorg… Tnpe pngthuan sya malah brni mngmbl gmbr dgn wnta trsbt mlht gmbar mrka brdua bgai nk kluar tnduk sje… Mgkn klu sya buaya dh lme sya tln dia hdp2… Sya sbr dgn skap dia sya brharap dia akn jujr pda sya.. Tp hmpa jek dia msi mncri yg lain sya mncuba spyah jd yg trbaik buat dia… Tp dia tetp mncri yg lebih baik… Gtal snggu tk pnah puas dgn 1!! Stlh hti sya tdk than dgn skap nye… Sya bru sdr yg sya stia pda org yg tk stia pda sya… Dia tggl kn sya mcm tu jek… Skt hti sya tiada sape yg thu… Then dia kmbli lg pda sya wlpn hti sya trluka sya trma dn cuba mncntai nya… Namun kni dia ulangi lagi kslpn yg sama dia prgi dgn org lain tnggal kn sya mcm tu aja… Kni hti sya mrasa bnci pda lelaki… Trmsuk dia!! Sya psrah jdoh tk kn kmana. Ape pn doa saya m0ga dia bhagia dn di rahmati allah… Mar jga lh dia sprti mana mar jga dri sndri hrgai lh dia sprti mana mar mghrgai fmly mar… Jd kn lh dia wnta yg trbaik dlm hdp mar… Jgn ulangi kslpn dn prbtn yg sama sprti mana yg mar bt trhadap hana dlu… I miss u… Slmt tnggl… Mga kbhgian mnjd mlik mar slma nya… “nangis dulu” huahuahuahuahua

    • akhar cheenta says

      Sab0 jew larhh,,,,klo jod0h x kmnew gak kan,,,buNga bkn sekuNtuM,,,,,,,,n,,,,kumbang bkn seekor,,

    • ryn says

      hye…erm….mcmna?dh dpt pgganti si dia dah?
      erm….bg i kn, klu u xda pgganti lg…sabar jer….
      mesti ada lg yang terbaik di ddpn sna tuk u..
      cma,sabar jer la…..mesti punya,,,,,hehehe…
      tatata

  76. says

    dulu saya ada cintakan seseorang,dulu saya selalu bermain dgn dia saya senang bila bersama dgn dia.tapi semenjak si dia berjumpa dgn kwn aq namanya shahiedan diorang 1 tmn.entah lah tiba tiba aq rasa mcm ade perasaan cemburu.aq dan dia x mesra lg seperti dulu.semua ini kerana shahiedah.tapi di sbb kan shahiedah tu kwn aq.aq terpaksa lepas kan si dia yg ku sayangi untuk semata mata untuk menjaga hati dan perasaan kwn aq yg ku setia

  77. misz ChrIst says

    skit hty,bla d sakiti…….sgt2 kcwa bla d kcwakn….s0,brhnti utk mnykiti!!!very sad,bla tw c dy mmpnyai gf len……….!!llki mmg bg2..ska mprmainkn prsaan pmpuan,..xtw nk jga…s0ry b0yz……

  78. Cicit Cietrha ChietChiet says

    aku gamau hubungan gantung kaya gini :( aku pengen kaya dulu lagi ! Please come back with me Iand :'(

  79. estiv3ani says

    ,aku tdak btuuh llakii yg smpurna..!!.
    ,krna yg sempurna mnurut ku adalah oeang yg bsa mneriima ku apa ada.a..!…
    ,gtuu bukan..!!….!..

  80. says

    Cinta it emang indah bagi mereka yg sedang meengalamix tp trkdng bxk org yg slh mgrtikan cnta it sendiri,trkdg bxk org yg meenyalahkan cinta ktika ia sdg sedih and sakit hati,nmun yg sbnrx bknlah mslh cinta yg slah namun krn kekhilafan mnusia it sndri,ktika ia bsa mngontrol and mgndalikan drix..nmun bxk org yg blum mngrti ttng cinta yg sbnrx krn cint yg abadi tak prnah diragukan yaitu cnta pd sang ppencipta.

  81. says

    Aq syg ngn ko sgt2 , aq hrap ko tdk m;siakan aq..
    Allah berfirman lelaki yang baik untuk perempuan baik , manakala lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat..
    so renung2 kan wahai kaum Adam & Hawa

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *