Jenis-jenis Lelaki

Anda yang wanita-wanita ini mungkin teringin sangat nak tahu apa jenis-jenis lelaki yang terdapat di dunia ni. Ada yang ok, ada yang tidak. Tapi saya rasa, bukan wanita saja yang ingin tahu jenis-jenis lelaki ini. Yang lelaki pun mesti ingin tahu jugak bukan? So mari kita baca entri kali ini.

#1 – Jenis habis madu sepah dibuang
Lelaki kategori ini adalah seorang lelaki yg mementingkan kebersihan. Kerana dia takleh hidup dlm keadaan yg bersepah sepah. Sebab itu la, bila madu dah habis…dia akan membuat pembersihan dan benda benda yg bersepah akan di buang.

#2 – Jenis bagi betis nak peha
Lelaki jenis ini mempunyai selera makan yang tinggi. Dan mungkin jugak seorang yang buruk lantak. So, sesiapa yg mempunyai pasangan seperti ini hendaklah sentiasa memastikan ada lebihan makanan setiap kali menjamu selera.

#3 – Jenis manis mulut di bibir
Lelaki kategori ini adalah seorang yang hisap rokok secara curi curi. Atau lebih tepat lagi hisap rokok tanpa pengetahuan pasangannya. Dan lelaki ini sentiasa ‘cover’ bau rokok dengan makan gula gula. Sebab tu mulut serta bibir dia manis.

#4 – Jenis lembut gigi dari lidah
Lelaki jenis ini seorang yg suka menggosok gigi sampai giginya kelihatan putih bersinar sinar. Dan harus di ingat, giginya yang putih berseri itu adalah senjata utama yang digunakan untuk meng’ayat’ perempuan kerana hanya dengan senyuman yg membariskan giginya yang putih itu dapat melembutkan hati perempuan tanpa menggunakan kata kata.

#5 – Jenis tikam dari belakang
Tikam dari belakang? Ada ke kategori macam ni? Anda rasa?

Sumber: 13May

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. Anna says

    Nampaknya semua jenis lelaki ni bahaya…..high risk betul……:((:((:((:((:((
    Ya allah kenapa dunia sekarang lelaki semua macam ni…….:((:((:((:((
    Takutnya…….

  2. dealova says

    hhhhhmm……..cinta mmg ajaib…tak pernah di sangka2, org yang bkn taste aku langsung bley wat aku jatuh cinta tiba2…. 10s 4 u ma dear,….huhuuuuu::x:x:x:x:d:d:d:x:x:x:x:x

  3. "T" says

    dealove….

    “T” musykil…apa ada pada awek yg bukan taste awak boleh buat awak jatuh cinta…..boleh ke macam tu…..ni cinta mon-yet kot…. :d

  4. dealova says

    spe kata x bley…….??? i mean mula2 knal dy,i x de hati lgsung tp bla da kwan lama,,,,,….. tba2 rasa tkut khlngan dy…. mbe dy baik sgt ngn i kot…[-x[-x:x:x

  5. eja says

    mr.teddy..nak tanya..
    mcm mana kita nk menasihati bf ktr dari bt kije tak senonoh..
    p at sametime kita mmg sayangkan dia.
    n ngn nasihat camna supaya dia ni tak terasa hati ngn kita
    n bg dia paham pendirian n prinsip kta..
    selagi tak kawen..selagi tu bnda tu jadi haram…
    musykilah …?/:-?

  6. eja says

    yg ringan2..cammana nk nasihatkn dia..
    bg sya dia warak..tunai perintah agama..
    n nakal lah jgk..
    umur 25..dia ni tahap nk kawen sgt..n nk anak cepat..
    n nk rasa cm org dah kawen..lbh dahulu..
    saya selalu kata..tggu lah kawen..
    sya takut..bila saya nk nasihat..
    takut terasa hati..
    p stakat ni..kami paham khndak diri masing2
    nk slow talk..how?

  7. says

    sknag ni umur awak berapa? if awak betul2 serius dengan dia, suruh la dia kumpul duit and kawen dengan awak. pastu, jangan pulak jemput kitorang semua kat sini. :d

  8. Nurul says

    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

    =((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((=((

  9. Nurul says

    kalau la dia bleh dengar luahan hati aku…

    lelaki ni cukup simple ja hdp..

    tak pernah pkr soal perasaan..

    hepi je…………. :(:(:(:(

  10. Nurul says

    kalau la dia bleh dengar luahan hati aku…

    lelaki ni cukup simple ja hdp..

    tak pernah pkr soal perasaan..

    hepi je…. :(:(:(:(:(

  11. eja says

    umur eja dah 22 tahun..
    kami kumpul duit..insyaAllah..eja jemput mr.teddy..
    kami baru nak kumpul duit..
    nk kkuhkan kwgn..sekarang PT sambilan kat mkmah syariah..
    p dia tak thu niat saya nak sambung blaja..
    nk setaraf ngn dia degree..:)

  12. says

    [Comment ID #1130 Will Be Quoted Here]

    yeah. btw camne leh tibe2 break up?

    [Comment ID #1153 Will Be Quoted Here]

    he3. tapi jangan la lupe jemput mrs teddy sekali. kang nanti saya takde teman. :d

  13. dealova says

    da break up cri je lah yg lain…. jgn tunjuk sgt u all terhegeh2 kat dy… buat dy rasa myesal coz tgalkn u all… tol tak….?????:”>:”>:”>;;);;);;);;)

  14. HanY says

    Mr Teddy nak tny skit lah…emmm sy da mslah tntg xbf sy ni.Kmi dah pun breakup slpas bbrpa blan ni tpi dy ni msih nak paksa2 sy untk blik sma dy.ktanya sy msti bgi kputusan mau/mau blik dgn dy tp sy tak tau nak buat ape ni…sy mmg malas sngt lah nak blik dgn dy lg psal sy tau hbungan kmi tak mungkin dpt bbaik mcm dlu.Mcm mna ni?:(/:):(

  15. says

    [Comment ID #1200 Will Be Quoted Here]

    sekaranag ni awakkan dah berpisah dengan die, so awak tak perlu la mengikut sangat permintaan die. unless kalau awak betul2 sayang pada die dan ingin meneruskan perhubungan tersebut, sila la. tapi semua keputusan, bergantung pada awak. kami hanya membantu apa yang kami mampu. :)

  16. shaizwanira says

    bingit tak kalau wet korg byk kuar kalau gi mane2?sampaikan rokok pon awek yg belikan?adoiiii…yg die plak.skali skala je kuarkan wet..alasannye,,gaji aku lg tinggi dr die!smpai biler aku nak tahan beb?slagik aku le tahan,,ok…tp jgn ar smpai pijak pale aku..pijak pale ppuan!!l-)

  17. Fyza says

    Shaiz,
    Sblm kor byk mkn ht…sblm kor yg kcwa…lbh baek kor wat kptsn skrg sama der nk truskan hbungnan korang @ x.
    Bahaya lakie yg mkn duit pmpuan, silap aribln kiter lingkup…..kiter kcwa.
    Huiiiii……..mse tue padihnyerrrrrrrrrrrrrrrrrr :(( :(( :((

  18. mrs teddy says

    [Comment ID #1341 Will Be Quoted Here]

    [Comment ID #1343 Will Be Quoted Here]

    hu3.. mmg bahaya kalo laki mcm tu..
    silap2 ari bln die ske kter bkn sbb syg kter sgt.. tp lbeh sygkn duet kter plak..
    so,kter kaum hawa nie kne la lbeh berhati2 n lbih tegas even mmg kter terlalu sygkn si dia..
    jgn smpi kne pijak kpale plak satg.. :)>- ;)

  19. wulan cute says

    kalo lelaki yang angen satu badan cmne??? ego tinggi melangit… menyampah aku taw… meluat kadang2… syg unyer pasal… takpe la… bia jew la… nak tengok kite sbar ngan die… lelaki cmtu bleh bt teman kew?

  20. mrs teddy says

    [Comment ID #1351 Will Be Quoted Here]

    sekadar teman blh la kot..
    tp mrs teddy rase kalo jd teman hidup tu susah la sket..
    bkn ape.. if kalo jd teman hidup,kter kne byk kn bersabar..
    tp terpulang la pd diri if mampu hadapi cabaran mcm tu.. :)

  21. shaizwanira says

    tp aku cian kan die la..biler die say die takde wet,,rase mcm tggungjwp aku lak tok bantu dier..ape gune kiter bkawan kalau takleh bantu mmbantu?kn?hm…15hb disember ktorg akan btunang…aku tkejut ngan kputusan die yg mngejut.sbb slame nie die say die xde wet je … maybe die bjimat kot slame nie?haha.shaiz appy sgt2..mama cyg papa!:x:x:x:x

  22. WULAN MERINDU says

    MRS TEDDY & MR TEDDY…. KNAPEW EX BF WULAN TERKEJUT BILA TERSEREMPAK NGAN WULAN? LAGI2 WULAN SKANG DA START PKAI 2DUNG.. WULAN PUN TERKEJUT + NERVOUS BILA NAMPAK DIE… HURM… RASA TERUBAT RINDU…

  23. mrs teddy says

    [Comment ID #1382 Will Be Quoted Here]

    bgus la if mcm tu..
    mest bf wulan pun ske n xsangke wulan berubah pkai tudung pas lame u all xjumpe :)

  24. iffa says

    mr teddy..
    nak tnye..
    i ade mslh..
    hve bf.. tp xtau r nk ckp camne..
    nak kate in love mcm x..
    nk kate not in love mcm in love..
    hmm..
    hbngn ktorg dah sebulan renggang..
    die kte kat i die nk masa..
    die nk pkr..
    i study kat sabah..
    sie kat kuala lumpur..
    bebaru ni die maki i..
    tp sblm tu die ade ckp he loves me..
    but now, die dah maki i twice..
    should i continue our relationshp @ not??

  25. says

    bersabar la dulu. maybe die tengah busy, or ada masalah lain yang die taknak kongsi dengan awak. masalah yang die taknak nyusahkan awak. dats why die perlukan masa. :)

  26. WULAN MERINDU says

    hurm…. WULAN rindu bangat sama ex bf wulan… kami berpisah bukan sebab rela hati, tapi kami terpaksa… tapi die terlalu ego.. WULAN cinta bangat sama Faizal… Adakah die pun rsa mcm WULAN rasa?

  27. white roses says

    hi…mr teddy, i de bfriend…dan bf i juga ade gfriend (dh couple 2thn), hmm di kirakn i ni gfriend no.2..i tau hubungan bf i ngan gf dia, tp gf dia xtau hubungan i ngan bf dia..mase bf i lamar i…dia kta dia de msalah ngan gf coz gf dia de lelaki lain..dan bf i kata dia dlm proses nak break off ngan gf dia…i pcaya ngan pe yg dia ckp..dn sbb tu, i terima lamaran dia tuk couple ngan i…tp masalahnya smpai skrg dh 4bln i couple ngan dia, dan dia still agi ngan gf dia…dn bile i suruh dia buat pilihan samade i tau gf dia..dia kata dia btul2 keliru skrg ni coz 2 2 dia syang…pas2 i ckap ngan dia, biar i yg buat kputusan…i ckap i akan undur diri demi kbahagiaan dia ngan gf dia…bf i merayu pd i supaya jgn tggalkan dia coz dia terlalu sayang sgt pd i…dia kata kt i…sebenarnya dia dh tawar hati ngan gf dia…coz gf dia dh ade lelaki lain…tp dlm pd yg sama, dia kata masih sayang ngan gf dia coz pikirkan dia couple ngan gf dia dh 2tahun…bf i suruh i terima dia balik…dan demi prasaan sayang…i terima bf i balik….entahlh kdang2 terluka bila dia buat cmni…hati gf dia terlalu jaga…tp hati i…knapa dia x ambil peduli?? apa yg patut i lakukan skrg?? samade putuskan terus ataupun terus menanti…

  28. mrs teddy says

    [Comment ID #1388 Will Be Quoted Here]

    die maki u twice??? :-? :-w
    make sure u think triple twice either want to continue or not..he3 :d

  29. mrs teddy says

    [Comment ID #1410 Will Be Quoted Here]

    mrs teddy tau awk cinta kn bf awk..
    tp adakah bf awk hanya mahu menjadikn awk spare part die shaje if gf die tggalkn die? :-?
    fikirla elok2… lgpun mmg sukar ble ber’madu’ mcm nie..
    kalo ber’madu’ berkahwin xpe lg tp awk,bf awk, n gf si die blum berkahwin lg..
    adakah ur bf nk kawen ngan both of u n his gf?
    mmg benar bf awk syg kn awk n gf die…
    tp terpulang la pd awk utk wat keputusan.. :)

  30. Nurul says

    [Comment ID #1428 Will Be Quoted Here]

    Betul ckp mrs teddy tu…
    lagipun….lelaki ni pandai mengayat..
    kalau dia betul2 sygkn white,dia akan buktikan..
    lg 1 white…sori kalau nurul ckp buat white terasa hati..
    tapi cuba bygkan kalau white berada d tmpt gf dia,msti kecewa kn..
    lagipun,cuba u pkr,btl ka ckp bf u tu yg gf dia tu mmg ada lelaki len..??
    lelaki ni ada 1001 alsn nk curang..
    kalau betul pun…dia mungkin buat white sbgai tmpt luahkan perasaan dan geram..
    dlm hubungan ni kan mesti ada psg surutnya..
    mgkin dia dh bosan dgn gf dia n cuba nk buat u sbgai spare part dia..
    sdgkan hati dia msh syg lagi dgn gf dia tu..
    kat mana kedudukan white skg…cuba u pkr.. :-?
    apa2 pun bincang dulu dhn dia.. :)

  31. white roses says

    hi…anyway thanks for your advise….i will try my best…btul ckp nurul….”di mana kedudukan i skrg” i sndiri pn x tau di mner kedudukan i dlm perhubungan ni….bf i de ckp ngan i…dia perlukn mase tuk sume ni..dia xnk terburu2 buat keputusan tuk memilih yg mane….bile i tya bf i sameda dia msih sayang agi ngan gf dia…dan dia kata secara jujur kt i…prsaan sayang sbg gf dh hilang…tp yg ade prasaan sayang sbg kawan…dia suruh i bersbar…hubungan i ngan bf i bleh dikategorikn sbg kawan, best friend dan couple…that y we can share everything…honestly i ckp..i terlalu syang ngan bf i…i blum bersedia dan takut tuk kehilangan dia…sblm ni i penah kecewa ngan org lain….4 thun bercinta dan 5 thun berkahwin…tp akhirnya musnah juga…i undur diri demi kebahagiaan dia…dan skrg bila i bcinta tuk kali kedua…cuba tuk buat yang baik dan terbaik…cmni plk bf i buat pd i…pe slah i pd bf i, i sndiri x tau…mmg melepaskan org yg kita tlalu sayang bukan sesuatu yg mudah..dan mengambil mase yg lame tuk melupakan

  32. iffa says

    yeah..
    but i love him so much…!!
    he keep blaimed me on what happened with ou relationship..
    ego lelaki mmg tggi kan??
    hmm..
    can’t live without him..
    brape kali pu die maki i..
    i ttp maafkan die..
    xtau ar nape..
    sekelip mata je lembut je hai maafkan die..
    hmm..

  33. Icha Angelia says

    :x:x:x
    cinta itu sesuatu yang tak kumengerti.
    cinta adalah suatu keadaan disaat kita tidak memiliki alasan untuk mencintai seseorang
    i love u:x mama nangin
    Mey
    only yuo in my heart
    no body can separete us
    no body can change your love from my heart
    Mey S…….

  34. Nurul says

    [Comment ID #1444 Will Be Quoted Here]

    cey3……..mcm nk promote diri je..
    hehehe.gurau jerk…kuci2..hehe :d
    jgn mrh ye..nanti nurul report kt mrs teddy..hehe :d

  35. iffa says

    mr. and mrs. teddy..
    skrg ni..
    bf iffa tu dah xnak reply msg n call..
    dia kata still nak masa..
    i tanye he loves me @ not..
    die kata yeah..
    he loves me but he hate me..
    actually someone dah racun fikiran die..
    org tu fitnah i duakan dia ms ktorg couple.
    die caye mcm tu je tnpa siasat..
    n effectnya..
    hbngn ktorg jd mcm nli..
    so, what should i do now???

  36. mrs teddy says

    [Comment ID #1599 Will Be Quoted Here]

    jahatnye org tu.. jeles la tu tgk org lain bahagia :-w
    btw bf korg pun patutnye jgn la pcye ngan kata2 org sgt tanpa usul prikse..
    ish3..

  37. Nurul says

    [Comment ID #1619 Will Be Quoted Here]

    em…mcm nurul la… :(
    tapi nsb baik skg dah selesai…
    selalunya pmpn la yg dok fitnah2 ni..
    sbb nk bf kita.. 8-|
    musuh pmpn sebenarnya pmpn sendirik.. huh.. 8-|

  38. mia says

    tapi…. pemusnah hubungan kami EX-BF mia sendiri…
    die tak dapat mia, die tanak tengok mia bahgia…
    bior jelaa…. bosan da,,,,[-(

  39. mia says

    mmg la syg….
    sbb dlu time bercinta asyik mintak duit jew….
    tu bukan syg mia, syg duit namanya…..

    bila mtk break off mmg payah glew die nak lepaskan mia…
    bila mia jumper BF baru, die nak kacao hbgan kami lagi…
    BF baru mia dah la hensem, tak penah pn mintak duit ngan mia… caring glew….kejew pn bagus…. seswai nak buat teman hdup.kalo kuar berdua orang mesti cakap, merpati dua sejoli….

    aleh2 break of jugak…. sebab kena hsut, kena ugut dek EX-BF mia yang JAHANAM tuh…..

  40. mrs teddy says

    [Comment ID #1649 Will Be Quoted Here]

    nia ati2 la ngan x-bf mia..
    tu nasib baik die kaco bg mia..
    watnye die bomohkn mia,lg hancus..
    doa2 la smoga perkara mcm tu dijauhkn.. [-o<

  41. mia says

    mia mmg tak sepadan ngan diew…. dulu kami bercinta time skolah… smp mia masuk u… tapi die stakat spm jew…
    mia dari famili VIP, die dari famili biase…
    famili mia mmg tak suka mia kawan ngan die, tapi mula2 mia degil…
    bila da keje… mia da matang tuk berfikir….
    mia bt kptsn tglkan die, dengan cara baek… tapi tiap kali die takdew duit, die mtk mia…
    mia berkeras tanak kasi… die cakap kalo die tak dapat mia, orang lain pn takkan dapat mia…..
    mmg btl ape die ckp, die kacao mia ngan bf mia habis-habisan…..
    camtu laa critenyew……
    :”>

  42. iffa says

    hmm..
    yg racunkan fikiran bf iffa tu bestfren dia sendiri..
    pompuan..
    ntah la nape die wat mcm tu..
    iffa ngan bf ok je first ktor kapel.
    mgkin die takut iffa mainkan perasaan bf..
    tp nape bf pecaye 100% kata2 bestfren die tanpa usul periksa!!!!
    skrg ni iffa xtau nak buat ape lg dah..
    8-|
    mr. n mrs. teddy tlg la iffa..
    iffa syg sgt dgn bf iffa tu..
    iffa tau die pun sayang sgt2 dgn iffa..
    coz die ade ckp mcm tu..
    n die nak lupekan semua yg bestfren die ckp kat die sal iffa..
    tp die xnak dgr penjelasan dr iffa bhwa semua tu lgsung xbetul!!
    die tetap nak pecaye kat bestfren die..
    macamana ni??

  43. mrs teddy says

    [Comment ID #1774 Will Be Quoted Here]

    mayb bf iffa bkn xnk dgr pnjelasan iffa,tp nk lupe kn ape yg besfren die ckp pasal iffa..
    iffa buktikn la pada bf iffa ape yg besfren die ckp smue nye xbtul..
    :)

  44. mia says

    papa jahat…!
    mama taw papa ligat nak mampos!!
    taw la hensem! sume pempuan ko nak try!!!!
    papa ni mmg nak kena karate kick!>:/

  45. iffa says

    hye mr. n mrs teddy..
    i’ve bad news..!!
    iffa dah clash dgn bf..
    sedih sgt2..
    die xnak pecayekan iffa lg..
    mgkin btul die nak lupekan ape yg bestfren die ckp kat die..
    tp nape mesti mcm ni..
    smlm..
    iffa tanye die..
    n die tengking iffa..
    marah iffa..
    maki iffa lg..
    iffa off je call ms die sbuk marah2 iffa..
    xsggup nk dgr kata2 die lg..
    berat sgt ati blle sedar yg ktorg dah xde pape..
    hari ni..
    iffa dapat tau skrg die tgh rapat ngan sorg pompuan..
    suke kat die..
    i’m jealous!!!!!
    what should i do utk lupekan die???
    iffa dah cube mcm2 cara nak lupekan die..
    sibukkan diri n all..
    help me!! what should i do??

  46. says

    go out with your friends, gi main bowling ke, tengok wayang ke. make yourself happy. jangan sedey2 n jangan duduk sorang2. sebab if kite duduk sorang2, kita akan lagi berasa sunyi then akan sedey.

  47. iffa says

    yeah..
    thanx mr teddy..
    its hard 4 me…
    tuk lupekan die!!!
    tlalu sayngkn die!!
    God!! help me…
    xlama lg die balik sabah..
    n ktorg akn hang sama2 lg..
    coz my fren n his frens rapat sgt..
    slalu hang out sama2..
    cammane nak hadapi keadaan ni????

  48. mia says

    [Comment ID #2017 Will Be Quoted Here]

    masalah iffa sama lebih kurang cam mia nyer problem!
    life must go on, mcm mia…, mia outgoing ngan kwn2…, release tension…, bila kuar rasa lega, bila balek umah rasa sedey balek…, jd bila duk kat umah..,try do sumtin yg tak memboringkan…
    tgk tv kew, mkn kew, borak2 ngan mama kew…, basuh kereta kew…, selamat mencuba
    :)>-

  49. iffa says

    thanx mia..
    ha’ah la..
    iffa rase pun mslh iffa lebey kurg sama ngan mia..
    ye la..
    rasenye patut sibukkan diri kn mia??
    =p..
    life must go on..
    yeah..
    its true!!

  50. mrs teddy says

    [Comment ID #2028 Will Be Quoted Here]

    mcm tula..
    jgn mudah ptus asa n lemah dlm keadaan mcm nie..
    kuat kn semangat!
    aja-aja fighting.. :d =|

  51. mia says

    [Comment ID #2065 Will Be Quoted Here]

    yoyo orr la nurul niw…
    :-j:-j

    beria jew…

    hehekkk. jangan marah….=))=))=))=))=))

  52. iffa says

    hehe..
    hmm..
    a little bit..
    best ar dapat knal korg member2 kat tentang cinta..
    hee..
    at least ade gak tmpat iffa nk share mslh..
    =p..
    mia skrg dah ok??

  53. mrs teddy says

    [Comment ID #2117 Will Be Quoted Here]

    bgus la kalo mcm tu..
    kitorg kat tentangcinta nie akn sentiase membantu ape yg blh..
    ;)

  54. iffa says

    yeah..
    =p..
    thanx so much..
    hmm..
    tp mmg susah gak nk lupekan org yg kte sayang..
    mrs teddy n mia..
    nak tanye..
    should i keep sms him @ call him??
    tp, iffa dah sehari ni xtgk hp…
    xmsg die..
    huhu..
    :-?

  55. mrs teddy says

    [Comment ID #2122 Will Be Quoted Here]

    mrs teddy rase xyah la dlu wat mase nie…
    lgpun kalo awk keep on sms die,mcm mane nk lupe kn si die kn?
    tp its depend pada awk la..
    kalo rase leh lupekn si die,u still blh smsm si die.. ;)

  56. Nurul says

    [Comment ID #2117 Will Be Quoted Here]

    hai iffa…amboih..taknak tegur nurul ke..
    nurul ni dh mcm adik mrs teddy dah ni… :))

  57. mrs teddy says

    [Comment ID #2130 Will Be Quoted Here]

    amboi ske nye die kalo jd adk mrs teddy..he3
    nie ade lg ke yg nk jd adk mrs teddy? :p

  58. iffa says

    ha’ah..
    semua warga tc nie nak jd adk mrs teddy kn nurul???
    hek3.
    ye la..
    iffa rase kn, dlm tc nie nurul yg paling happening..
    huhu..
    siap mintak resepi kek coklat kat mia lg..
    hehe..
    jgn marah..
    gurau je..:)>-

  59. iffa says

    hehe..
    yea la..
    iffa rasa pun mcm tu mrs teddy..
    better xyah keep on sms @ call him..
    xnak die rase iffa ni pompuan terhegeh2 nak dkat die wlupun sbnrnya mmg btul..
    hehe..=))..
    lgpun die dah xpedulikn iffa lg..
    iffa harap sgt2 yg die akan tau hal sebenar satu hari nnt..
    btul x nurul??
    n warga2 tc???
    [-o<

  60. mia says

    [Comment ID #2117 Will Be Quoted Here]

    mia tak berapa ok sbnarnya,,,,
    tapi buat2 ok…,
    :-<

    papew pown! mowning to u all…,

  61. dealova says

    [Comment ID #2165 Will Be Quoted Here]

    ye lah…. bleh tlg ajrkan uat kek coklat…. heheee
    nak kurangkan stress ni…… =((=((

  62. Nurul says

    [Comment ID #2150 Will Be Quoted Here]

    yaka??nurul paling happening?aloh malunya nurul…:d
    nk kena buat undian ni sapa paling happening lam tc nih..baru meriah…
    mcm anugerah skrin gitu… :p
    ok..kita pakai undian sms..

    adakah nurul yang paling happening lam tc ni?
    tekan A jika benar,
    tekan B jika ya,
    tekan C jika ok
    dan jgn tekan apa2 jika setuju.

    p/s:-Harap maaf,no lain tidak dapat diproses..hahaha
    :)):))=))=))

  63. Nurul says

    [Comment ID #2151 Will Be Quoted Here]

    yeah right…beri masa pada dia dulu…
    bila dia dh sedar nanti,dia sendiri yg akan cari iffa… :)

  64. mrs teddy says

    [Comment ID #2144 Will Be Quoted Here]

    [Comment ID #2150 Will Be Quoted Here]

    wuuu.. he3
    meh2 isi borg jd adk mrs teddy
    :p

  65. iffa says

    kesian mia..
    sbr je la…
    smlm dah kuar ngan kwn2..
    besh giler..
    blek rumah sedey blek..
    hmm..
    ape pun..
    kena teruskan hidup..
    mia…
    Nurul poyo!!
    nak bukak undian sms lak die..
    ye la..
    nurul kn palg happening…:d
    he3..
    gurau je nurul..
    hehe..:)>-

  66. iffa says

    mia nak balek dgn faizal??
    hmm..
    :-?
    iffa tau mia syg sgt dkt faizal..
    mia cube la discuss blek dgn die bebaik..
    InsyaAllah..
    nnt ok la 2..
    sbr k..:)

  67. mia says

    [Comment ID #2251 Will Be Quoted Here]

    mia perlukan pendapat korang sume….,
    mia tak taw apew yg mia buat niw betul ke tak…,

    mia da nak dkt 2 bln break off ngan die,,
    mia da sebulan tak kuar ngan die, mia bagi die masa tuk tenang kan fikiran…

    mia rasa mia nak jumpe die balek, mia nak discuss ngan die…, mia nak die trus trang ngan mia..,even thow die skrg niw slaloo kuar ngan dak pempuan tu…, mia tak heran.. sebab mia taw faizal still syg mia!
    macam mia syg die…,

  68. Nurul says

    [Comment ID #2252 Will Be Quoted Here]

    kalau mcm tu jgn putus asa mia…
    dapatkan faizal balik…
    amik hati dia balik..
    takpun face to face ja ngan exbf mia tu…
    pasal dia la mia break ngan faizal.. :-w

  69. mia says

    [Comment ID #2258 Will Be Quoted Here]

    kteorang da face to face 3 orang.. mia, faizal ngan ex bf mia….
    tapi…, ex bf mia tetap ugut faizal…, tetap ggu mia…,

  70. mia says

    [Comment ID #2262 Will Be Quoted Here]

    die ugut faizal jangan dekat ngan mia.., kalo tak truk faizal nanti..
    mia lak die ggu.., die ckap mia terkejar2 faizal pdhal faizal da ade gf.., die ckp padan muka mia!
    mcm2 die kutuk mia.., tapi mia tak heran,, mia tak layan…
    tapi faizal camnew?
    :(

  71. Nurul says

    mia….
    mmg susah nk ckp ngan org tak reti bahasa nih…
    tapi terletak pada kita jgk…
    faizal sepatutnya bersama2 dhn mia…
    kalau dia rasa tercabar,dia la yg sepatutnya memperthankan hubungan ni..
    mia dh report polis??
    report la lagi sekali…:-?

  72. mia says

    [Comment ID #2266 Will Be Quoted Here]

    mia tanak amik taw pasal ex bf mia, mia da jmpe permata mia…, mia nak permata mia jew…
    nurul.., tolong mia…, mia sedey… sedey glew…,

    faizal.., tlongla faham mia![-o<

  73. mia says

    [Comment ID #2274 Will Be Quoted Here]

    buat maloo jew nurul, mia baru jew kenal ngan famili die..,
    nanti g serbu kang mia lak kena marah dek faizal.., hehe

  74. Nurul says

    [Comment ID #2277 Will Be Quoted Here]

    abeh tu camna??
    dh mia pulak yg malu..susah la mcm ni…
    kalau mcm tu,jumpa dia la kt ofis..
    ajak bincang kat tmpat lain..

  75. mrs teddy says

    [Comment ID #2264 Will Be Quoted Here]

    mlampau sgt la x-bf mia nie..
    mcm org sakit jiwa plak mrs teddy rase..
    mia report la polis.. so,xde la x-bf mia nie brani nk wat pape yg leh bahaya kn mia n bf mia..
    hmmm.. so dh ready ke nk jmpe bf mia?
    bdoa la moga si die dpt trime mia..

  76. mia says

    [Comment ID #2284 Will Be Quoted Here]

    2 je jalan tuk mia pertahan hak mia.., mia terlaloo sayang kan faizal..,
    mia rasa da tiba masa tuk mia berhadapan dengan sume ni..,
    mane ek tempat yg seswai tuk mia jumpew die?

  77. sak-sake says

    BUAT APA????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

  78. says

    hiiiiiiiiiiiiii smua askm…leh kt kongsi kegembiraan ni…sy nisa…sy sedih sgt22 bru jea pts ngn pkwe sy nie:((:((:((:((:((:((:((:((:((=((

  79. says

    nisa bru je nangs td mrs teddy…nisa x thn ngn dia …dia wat nisa mcm tunggul jea…nisa cuba nk lpkn dia tp xleh jgk…tlg la nisa mrs teddy

  80. says

    nisa heppy sgt tgk nurul,mia n iffa…gmbira mrs teddy..:d:)):))..nisa pun nk rsa kongsi genbira 2…mrs teddy tlg nisa…nisa plukn prtlg mrs teddy..nisa mmg xleh lpkn pkwa nisa…bnyk kngn nisa ngn dia laiu besama…tp cinta km xkkl pun…kim dah jnji nk hpdp besama tp………………..
    :((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:(( nisadah nangis dah:((:((:((:((:((:((:((

  81. says

    ad x sesipa x yg nk bntu nisa dlm kesedihan nie…nisa nk kmbli ngn pkwa nisa..tp………mcm nr nisa nk lpkn dia ekh…blh x korang tlg nisa nie. …plsssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss:((:((:((:((

  82. mia says

    [Comment ID #2299 Will Be Quoted Here]

    sapew kate mia hapy??
    mia pown sedeyyy…, tapi apew pown kita kena tabah, mia da 3 bulan sedey…,
    mia takley lupakan die, tapi sume chatters stuju mia pertahankan hak mia setelah mia bagi masa tuk si die tenang 2 bulan, mia syg die.., mia mesti usaha tuk dapatkan die balek!

    nisa pown kena usaha! bia die balas cinta kite balek!!!

  83. says

    tp mia…nisa asyk nangs jea….air mta ni x benti2nk nangs mia…..mia nisa x thu cmnr nk dpt kn dia blik…nisa tkt dia dah ad yg lain nnti….

  84. says

    tp mia…nisa asyk nangs jea….air mta ni x benti2nk nangs mia…..mia nisa x thu cmnr nk dpt kn dia blik…nisa tkt dia dah ad yg lain nnti….kalo kt tnggu tuk dpt dia blik…cm nr mia?????

  85. says

    mia nisa sygkn dia mia….nisa tkt nisa x leh lpkn dia nnti….mia…nisa..cedih la mia….hnyr dia je yng nisa syg….ap pun nisa ttp doakn dia.. nisa ttp ingtkn dia..mia nisa nk kongsi perasaan nie kt mia..leh kn….:):):((:((:((:((

  86. mrs teddy says

    [Comment ID #2305 Will Be Quoted Here]

    ape yg wat nisa nanges? ape yg di dh wat pada nisa?
    cter sket.. bru kami kat tc nie faham keadaan sbnar :)

  87. iffa says

    hai nisa..
    hm..
    sbr la..
    mrs teddy, nurul n mia sblm ni penah gtau kat iffa..
    mmg susah nk lupekn org yg kite sayang sgt2..
    kena sbr..
    relakan die pegi..
    tp kan??
    apesal korg clash??
    hmm..
    :-?…
    nisa kuar la dgn member2..
    jgn duk tperap dlm rumah..
    klu duk dlm rumah buat sesuatu yg besh..
    supaya xsedey ingt kat die..
    k..
    kan mia??
    hehe..
    jgn pikir sgt sal die..
    iffa tau xsenang..
    tp kite kena cube..
    iffa ni..
    bru 2 hari clash..
    Sabar ye nisa..
    ktorg kat tc cube bantu nisa..
    btul x warga tc semua??
    :d

  88. iffa says

    ha’ah la mia..
    mia kena pertahankan hak mia..
    hmm..
    iffa blum lg..
    bia je bf tu tenangkan pikiran..
    tp, hal mia ni..
    mia kene try discuss dgn die blek..
    iffa fhm keadaan mia skrg..
    X bf mia tu pun knape jahat sgt??
    dah org xnak dah la..
    jgn nak kacau kebhagiaan org..
    tp kn…
    tindaklan mia xlayan sgt x bf mia tu bgus..
    iffa respect mia..
    coz..
    klu mia layan sgt..
    atau pun marah die balik..
    tengking die balik..
    hmm..
    padah..!!
    org laki klu dah sakit ati lain..
    iffa dah ade aunt..
    mcm mia jugak..
    tp die marah x bf die..
    akhirnye..
    aunt iffa kena buatan die..
    xleh kahwin smpi skrg..
    dah 10 tahun..
    mia ingat k..
    tanak jd ape2 kat mia..
    sayang kat mia..
    n member2 kat tc ni..:x

  89. mia says

    nisa..,
    pape hal.., nisa kena bagi si die ruang tuk tenangkan fikiran….
    macam mia, mia bagi die 2 bulan tuk tenangkan fikiran, skg mia nekad nak jmp die…
    tapi lom jumper lai,,,,,

    nanti mia nak contact die n than aturkan temujanji, tu pown kalo die still sudi nak jmp mia, kalo tak sudi mia pown angkat kaki laaaa…

  90. Nurul says

    [Comment ID #2280 Will Be Quoted Here]

    ok la…tapi tu pun kalau dia angkat kol mia la…
    mia kol la dia guna public,dia tak dpt cam la…
    pastu ajak dia jumpa kat tmpt lain..pujuk dia.. :-?

  91. Nurul says

    [Comment ID #2292 Will Be Quoted Here]

    hai nisa….org baru ye…
    salam perkenalan..napa nisa nangis ni…
    cuba cita kat nurul..
    dia abaikan nisa eh?
    sebab tu nisa mntk putus n skg nisa still ingtkan dia..betul tak??:-?
    cuba nisa cita satu persatu..at least kami kt sini boleh tlg..:)

  92. Nurul says

    [Comment ID #2294 Will Be Quoted Here]

    ye2 nisa…pggl nurul ye td…
    sori la..nurul bz skit td..takleh nk online..
    skg baru clear skit..hehe :d
    nurul dtg mcm superman lagik.
    eh silap,superwoman… :d:d

  93. -InLov- says

    Hye mr&mrs.teddy:)Emm..ego x sy ni klau sy x ngaku yg sy msih syg dkat xbf sy 2 tp sy tkut na bblik dgn dy?Mcm mna ye?? [-(:-?/:)

  94. mrs teddy says

    [Comment ID #2346 Will Be Quoted Here]

    ego jgak la..
    tp if x-bf awk dh berpunye,mrs teddy rase xperlu la awk berbalik pada nya coz akn menjejaskn hubungan die ngan gf die lak..
    tp if sbaliknye xpela..mane tau pasni awk lbih bahagia bersama si die.. :)

    [Comment ID #2352 Will Be Quoted Here]

    xnk la heh mrs teddy jd cicakwoman.. :-w
    i am who i am.. /:)

  95. mrs teddy says

    [Comment ID #2370 Will Be Quoted Here]

    tu la pasal.. dr aritu lg mrs teddy tanye nape leh smpi mcm tu..
    tp nisa xjgak bgtau..
    its ok kalo its too personal.. :)
    tp kalo share ngan kitorg atleast kitorg leh la jgak bg pendapat nk tolong nisa.. ;)

  96. iffa says

    ha’ah..
    btul 2 mrs teddy…!!
    :-?
    iffa pun dah kali kedua tanye nisa..
    tp nisa xjwb pun..
    skurg2nye klu die dah gtau mslh die ktorg kat tc ni leh bantu die..
    tul x warga tc sekalian??
    chewah..
    hehe…
    mcm mak enon lak dah..
    haha..
    :d..
    niat nk bantu je kn mrs teddy??
    by d way..
    i’m happy with my life now.
    :)..
    i hve my frens bside me..

  97. mrs teddy says

    [Comment ID #2376 Will Be Quoted Here]

    aah.. btw bgus la awk dh hepi skrg.. :)

    [Comment ID #2384 Will Be Quoted Here]
    mane ye mia? xnampk bayang pun arini..
    slalu pg2 dh msuk tc nie..
    mia bz ke? or masih sdey lg?

  98. mrs teddy says

    [Comment ID #2409 Will Be Quoted Here]

    hehehe..
    ntah2 mia cuti x arini?
    mayb mia jmpe bf mia tu kot?
    kn mia kate nk jmpe bf mia tu?
    yela sbb slalu pg2 msuk opis lg mia dh greet everybody kat tc nie kn?
    so,pelik la jgak kalo mia xde plak arini.. :-?

  99. mrs teddy says

    [Comment ID #2443 Will Be Quoted Here]

    tu la..mrs teddy pun xtau nape ngan nurul..
    smlm mrs teddy tggu gak nurul.. mrs teddy online smpi kul 2 lbih rasenye..
    tp xde pun..
    mayb intenet kat umah mrs teddy nie ade prob kot.. :(

  100. mrs teddy says

    [Comment ID #2469 Will Be Quoted Here]

    la..nape leh smpi mcm tu?
    kn nurul kate die dh berubah?
    die wat ape pulak kat nurul? :-?

  101. Nurul says

    [Comment ID #2472 Will Be Quoted Here]

    hurm…
    nurul blog nama pmpn tu lam frenster…
    dia tak bagi nurul blog..
    wwhhhyy????
    kenapa dia tak boleh nk hilangkan nm pmpn tu terus..??? :((

  102. mia says

    [Comment ID #2396 Will Be Quoted Here]

    wassup guys!!!

    mia bz laaa…, mia bz ngan kenduri kawen cousin!
    rendu mia ek? hua3…

    :* cayang korang sume!

    mia adew citer tuk korang sume!
    nak taw? kiss mia dulu!!!!

    l-)

  103. mrs teddy says

    [Comment ID #2481 Will Be Quoted Here]

    kazen mia kawen ke?
    kazen mrs teddy pun kawen gak…
    tp next week la..
    so,ape cter mia? ish3 nk iyum je die..
    manje tul.. :*
    k cepat cter.. (nie mest ade pape nie..hepi je tgk :p )

  104. mia says

    [Comment ID #2488 Will Be Quoted Here]

    takdew laa…
    mia tak jumpe lagi ngan faizal.., mia sibuk…
    mia ade terserempak lagi ngan faizal baru2 ni, die ngan dak pempuan yg die slaloo kua 2…
    mia da pk masak2.., mia nak contact faizal start new year nanti…
    mia tanak contact die langsung bt masa skrg niw…
    mrs teddy stuju tak?

  105. mrs teddy says

    [Comment ID #2492 Will Be Quoted Here]

    raye aji org nk raye la my dear..
    mia nie nk g 2lonng sembelih lembu la 2.. :p
    mrs teddy stuju je… coz mia yg lebih mengetahui diri mia mcm mane kn..
    kalo kelam kabut sgt pun xelok jgak kn.. :)

  106. mia says

    [Comment ID #2496 Will Be Quoted Here]

    raya aji orang nak beraya… mia da pk masak2…
    kalo die lembut ati nak trima mia, alhamdulillah! tapi kalo kali ni tak berhasil jugak, mia angkat kaki laaa…
    mia rasa mybe awal tahun dpan mia da bersedia tuk terima baik buruk jawapan dari faizal.., kalo mia start dari skrg, faizal ngah hot lagi, die bagi jawapan bukan2 mau tak meraung mia kat sini…

    :d

  107. mia says

    [Comment ID #3751 Will Be Quoted Here]

    tetiba… takdew ribut takde angin… exbf mia yg jahat dlu tuh, call mia… mia tak berani nak jawap.., hurgh! mia ingatkan bila mia clash ngan faizal, die da tak ggu mia lagik…, tensen tol! sebab die laaa… mia clash ngan faizal…

    :(

  108. mia says

    ouuuhhh….. letih glew! semalam outstation, sampai umah kol 1am. skg masok opis lak… adew sapew2 nak bt kan coffee tuk mia lak?:-?

  109. says

    [Comment ID #3812 Will Be Quoted Here]

    hu3. nasib baik tak angkat. kalau angkat, mau nye orang tu ke sembur. :D

    [Comment ID #3813 Will Be Quoted Here]

    ler…orang tengah cuti skang nih. ish3. die kije pulak. :p

  110. mia says

    [Comment ID #3829 Will Be Quoted Here]

    nak buat camnew… kejew… nak tanak, kena buat jugak, tanggungjawab kite sbg pekerja…
    :d

  111. iffa says

    hellow warga tc..
    Happy new year..
    sory late wish..
    hmm..
    intenet kat rumah ade probs la..
    moga hidup kita semua sentiasa bahagia n ceria dsamping yg tersayang..
    ifa ade probs la..
    mrs teddy..
    ex bf ifa tu dah ade kat sabah..
    camne ni????
    iffa still sayangkan die..
    should i call him??
    ari tu ifa dah call die..
    tnya khabar..
    ifa xtanye pun sal ktorg..
    tetibe die ckp die dah xnak couple lg..
    xtpikir nak ade gf lg..
    patut ke ifa explain n trus terang dgn die sal perasaan ifa??
    x ke nnt die ingt ifa terhegeh2 nak kat die…
    hmm..
    HELP ME!!!

  112. mia says

    [Comment ID #3888 Will Be Quoted Here]

    hahaha… last week korang takdew, mia dapat manyak munga!
    @};-@};-@};- terubat rindu.. huhu

  113. Nurul says

    [Comment ID #3883 Will Be Quoted Here]

    :p
    mia……jgn la majuk…nurul ingt lagi suma warga tc…
    expecially mia,mr teddy,mrs teddy… :)
    kt suma2 la…iffa pun…
    sori suma… ^:)^

  114. iffa says

    hehe..
    waaaa..
    mintak bunga mia sket..
    huhu
    huhu..
    tq nurul..
    maaf dterima..
    hehe..
    xde sape ke nak comment probs iffa kat atas tu??

  115. mia says

    [Comment ID #3861 Will Be Quoted Here]

    nope! jgan pk negatif..dalam soal ni tak ada istilah malu, terhegeh2.. kite sbg pempuan, ada hak.., knp dlu bleh je couple? skg tak leh? byk alasan?so.., u should call him… nanti kalo dibiar kan je, iffa akn rasa terkilan..
    bgtaw prsaan iffa, bia die tahu..
    and than, iffa trima kputusan die ngan redha kalo die bg respon negatif, at least, iffa da mencuba..
    kalo die bg respon yg positif alhamdulillah!!!!

  116. Nurul says

    [Comment ID #3861 Will Be Quoted Here]

    yeah….btul tu iffa…just let him know about your feelings…
    then biarkan dia yg buat kptsn…. :)

  117. mrs teddy says

    [Comment ID #3896 Will Be Quoted Here]

    btul kata mia tu..
    better luahkn ape yg kter rase..
    kalo xtry,mane nk tau hasil nye kn?
    nant kalo xtry,sure iffa rase regret plak suatu ari nant… :)

    [Comment ID #3891 Will Be Quoted Here]

    mia..sape bg bunga?
    secret admirer ke? hehehe
    btw bernt mane yek? :-|

  118. white roses says

    hi warga TC….dh lame white x masuk…bz sgt…still remember me?? skrg ni i ngan bf still continue agi…bile white nk break off ngan bf, bf white nangis kt depan white…dia kata dia terlalu syang dan cintakan white dan x sanggup tuk kehilangan white…white pun serba salah…dan kitaorg same2 nangis cz masing2 x sggup tuk kehilangan..uwaaaaaa:((….bf white always ckp ngan white supaya bg dia mase tuk settledkan masalah ni sume…bf white kt, dia xnak tburu2 wat keputusan…cz gf dia yg first tuh still study agi…dia kata ngan white dia xnak gf yg first tuh gagal dlm exam…gf dia skrg ni amik degree..so, dia kata ngan white dia rasa bertanggung jawab ngan gf dia yg first tuk memastikan yg gf dia berjaya dlm exam….honestly white ckp…sometimes white rsa x ckup kuat dan sabar tuk mehadapi sume ni…ialah org maner yg x kisah bila bf dia ade gf lain, dan org maner yg x ksah bila bf dia kuar ngan gf lain??? itulh yg white rasa skrg ni…sometimes white tpakse buat x ksah demi mejaga phubungan ni, mjaga hati dn prasaan dia coz white tlalu syangkan dia…bf white slalu bgtau kt white…yg di maner pn dia brada dan dengan siapapn dia brada…dlm hati dia hanya ade white….tp white xnk terlalu yakin ngan kata2 dia…hmmm salah ker klau white x terlalu yakin ngan kata2 bf white selama ni??? coz white takut gagal tuk kali ke-2….:(

  119. mrs teddy says

    [Comment ID #3910 Will Be Quoted Here]

    tu la pasal..
    mrs teddy tkut bf white nie nant xdpt nk decide mane yg patut die pilih..
    sure la die syg kn both of u..
    kalo nk tggu exam,smpi ble2 pun xselesai..
    smpi la gurl tu dh grad blh leh selesai kot.. :-s

  120. mia says

    [Comment ID #3911 Will Be Quoted Here]

    btol… mia suggest kan white takyah la pk nak komit ngan die…
    nnt white jugak yg susah..

  121. white roses says

    mia…white rase cm nak nangis jer…naper bile kita dh terlalu syangkan seseorang tuh…dia bleh buat kita cmni???? white tau dia masih syangkan gf dia yg first tuh…tp bila white kate nk undur diri jer…dia akan nangis….white jd serba salah…white ni dh lah sensitive orgnyer…klau tgk org nangis…white pn akan nangis smer
    :((:((:((:((:((:((

  122. mia says

    [Comment ID #3917 Will Be Quoted Here]

    mia pown sensitif.. white, mia paham prsaan white.. mia pown penah di kecewakan jugak..
    pedih sangat2.. cam gni laa.. white terpaksa berkeras tuk hak white..
    pilih manew satu.. kalo tak leh bt kptusan, juz let him go..

  123. white roses says

    mia….white pnah bkeras ngan dia…white suruh dia pilih slah seorang….samada white tau gf dia….tp dia tggikan suara dan seolah2 cam mrahkan white…dia kata “sabar bleh x??? dn knapa nak tburu2???” dn dia ckp dia x suke tburu2 dlm buat keputusan…..white pn x tau nk ckp camner agi dh nk suruh dia buat kputusan!!!!:-?:-?:-?

  124. mrs teddy says

    [Comment ID #3925 Will Be Quoted Here]

    kalo mrs teddy kne mcm tu,mmg mrs teddy tggal trus je die..
    ske2 je marah org..dh la die yg wat hal…
    mmg kter syg gler ngan pasangan kter,tp kne la ade limit die..
    jgn la smpi die pijak kepala plak..
    mcm white nie,ksian mrs teddy bce kisah white..
    white harus tegas.. jgn mudah lemah..
    mrs teddy sndiri pun kalo tgk pasangan kter nanges,kter pun nk nanges same..
    tp kalo kter nekad ngan pendirian kter,kter leh je kawal prasaan sensitif kter tu walaupun mmg sukar.. ;)

  125. mia says

    mmg payah tuk tinggal kan orang yg kite sayang.. tapi white, dalam keadaan tertentu.. kiter terpaksa mengalah.. tinggal kan si die.. mia tahu, mia paham… susah sangat nak lupa die.. tapi, sampai bila white nak menderita cam gni? nanti bila da kawen, die madu kan white.. nak ke macam tu.. jangan truskan.. bahaya.. kalo die nak white, mst die cari white pas ni.. ok?

  126. iffa says

    thanx mia n nurul..
    tau x..
    ifa ade call die td..
    tp die xjwab..
    actually slps ape yg jd dgn ktorg.. ifa non stop mssg die..
    i mean.. every morning n night ifa xhenti wish dkt die..
    tp msg xlebih2 sgt..
    ifa xsempat nak explain dgn die all bout my feeling..
    warga tc semua..
    napa dunia ni kejam sgt2?????
    bru je die msg ifa td..
    die marah ifa..
    ckp dgn ifa yg die mrayu sgt supaya ifa xggu hdup die lg..
    xcall n sms die lg..
    die xsuke..
    die ckap ifa fitnah die..
    die ckp kat ifa sudah2 la ckp kat org die mainkan perasaan die..
    ifa xtau nak buat ape lg dah..
    sumpah..
    ifa xpenah nk buat semua tu..
    buat ape ifa nk buat semua tu..
    nk burukkan die??
    Ya Allah jauh skali ifa nk buat mcm tu…
    ifa sayangkan die..
    nape ade je org nak keruhkan keadaan kami..
    ktorg dah semakin baik sblm ni..
    tp ble die smpi sabah ni lain lg ceritanya..
    ktorg plan nk jumpe..
    tp lps die anta msg tu mmg xde harapan lg ifa nk explain dgn die..
    ifa ckp ape pun dgn die.. die xkan pecaye lg dah..
    sbb dlm fikiran die lmse ktorg msh brsama ifa da fair dgn laki lain..
    God!! i love him so much..
    tp nape semua ni jd..????????
    ifa xkn putus asa…
    sbb ifa yakin ifa benar…
    HELP ME!!!
    mia….nurul….mrs teddy…mr teddy…
    ifa kecewa sgt2…
    ptutkah ifa lupekan die??
    llupekan semua ttg die..??
    tp semua tu xmudah..

  127. iffa says

    ntah la mia..
    tp bg ifa die sorg je yg buat ifa rase dhargai sgt2 banding dgn laki lain..
    ifa sayang die lebih dr segalanya..
    die dah berikn ifa kasih sayang yg laki lain xpenah bg..
    he’s nice..
    ktorg bhagia sgt2 dulu..
    xpenah nk gaduh…
    klu gaduh pun ktorg discuss bebaik..
    die buat ifa rase dhargai..
    die penah cakap die xnk kehilangan ifa..
    i know he loves so much as well as i love him..
    tp ifa xsgka sayang die utk ifa xkukuh..
    kepercayaan die pd ifa rapuh n hancur hnya dgn kata2 org..
    die xselidik pun..
    ifa dah buat keputusan nk jumpe die..
    smlm ktorg msg…
    ifa gtau die ifa nk jumpe..
    nk tau ape die ckp??
    baek xyah jumpe..
    nnt die bunuh ifa je ble nmpak ifa..
    mia…
    sayang ke lg mcm tu???
    ifa xsgka sgt die jd mcm ni..
    ifa gtau kat die pg td..
    ifa nk bg die bukti yg semua org ckp dgn die tu salah..
    ifa nk jumpe die.. bestfren die.. n semua kazen n kwn2 yg tau sal ktorg..
    ifa nk tanye diorg nape diorg sggup burukkn ifa depan bf ifa..
    n nape dorg nk hncurkan hubungan kami..
    sal ifa da fair dgn laki lain tu..
    ifa nk bawak laki tu jumpe dgn die n bgtau hal yg sebenarnye…
    sama der ktog still couple lg mse ifa dgn bf ifa tu..
    tp die xnak!!!
    mgkn warga tc tau ape yg ade dlm fikiran ifa skrg..
    nape die xnak jumpe ifa tuk lihat sendiri kebenaran…
    hmm…

  128. mia says

    [Comment ID #4048 Will Be Quoted Here]

    agaknya si die psiko tak?
    mia pown penah dicintai, dihargai spt iffa…
    bila kehilangan orang yg mencintai dan menghargai kite. tentu kite rasa sgt kehilangan..
    iffa takdew kawan laen? maksud mia, outgoing…

  129. iffa says

    nampak sgt la bf iffa tu takut nk tau kebenaran..
    n i’m sure ape yg iffa sangka kn selama ni salah..
    ifa ingt die ni setia ngan ifa..
    sayangkan ifa..
    rupenye x..
    buktinye..
    nape die xnak tau kebenaran??
    btul x??
    kwn2 lain ade..
    tp ktorg jarang ar hang out sama2..
    ifa kecewa sgt dgn bf ifa tu..

  130. mia says

    [Comment ID #4061 Will Be Quoted Here]

    camni.. dlu mia pown down sangat sebb si die bt cam gituh!

    so… apew kate kalo iffa diam jew.. tengok die nyer response!
    tapi jangn mengharap sangat si die akan response, juz wait n see..
    dalam masa yg sama, iffa sebokkan dri…
    jagn pk sangat k!

  131. mia says

    [Comment ID #4072 Will Be Quoted Here]

    Mia cuma bercakap berdasarkan pengalaman…
    pedih bila dikecewakan,
    kite kena usaha utk mengatasinya…
    tak perlu perbodohkan diri tuk pk psal si die,
    sdgkan si die ngah sronok, hapy ngan gf die… pedih!!!!

  132. iffa says

    thanx mia n mr teddy..
    ifa cuba k..
    hm..
    skg ni pun dah makin sibuk..
    mmg pedih sgt ble org yg kte sayang kecewakan kite…
    tipu la klu ifa ckp ifa xbharap yg die leh trime kite blek..
    tp skurg2nye bia la die nyesal satu hari nnt ngan ape yg die dah buat..
    mgkin ble die sedar die leh jdkan pngajaran tuk bina hubungan future gf die nnt..
    lps ni ifa fikir xnak la nak ade bf lg..
    diamkan diri je..
    klu dah smpi mse nnt ifa tau akn ade org yg lebih baik muncul dlm hdup kite..
    btul x??
    skg ni ifa sentiasa brdoa supaya org yg duk fitnah ifa n hncurkan ifa dtg brsemuka dgn ifa mintak maaf kat iffa…
    wlupun iffa dah maafkan org tu..
    ifa nk org tu dtg jumpe ifa…
    iffa dah tau sape orgnye..
    dua org..
    sorg laki sorg pompuan..

  133. mia says

    [Comment ID #4081 Will Be Quoted Here]

    baeknya iffa… cepat maafkan orang tu..
    mia skg ni tak dapat nak maafkan ex bf mia yg bt fitnah tu…
    mia tak dapat maafkan die…!!!!!!!!
    sampai mati pown mia tanak maafkan die, bia die kena seksa lam kubur…,
    bia die dapat balasan nanti… bia padan ngan muka die…
    8-x

  134. iffa says

    cik mia sayang..
    Nabi Muhammad pun maafkan umat die..
    ape slhnye kite maafkan org tu..
    bia pun pedih..
    kite kna blajar memaafkan kesalahan org tu..
    die buat fitnah sana sini ttg kite..
    sabar je..
    Tuhan Maha Adil..
    satu hari nnt benda yg die buat kat kite akn kena blek dkt die..
    xdlm jgka mase pendek mgkin masa hadapan die..
    yg penting..
    org buat jahat ngan kite, xseharusnye kita bls jahat..
    iffa pun blaja ni semua dr bf ifa..
    hmm..
    skg ni..
    tinggal kenangan..

    now..
    iffa still sayang dgn bf iffa tp iffa benci die..
    benci sgt2..
    :((

  135. mia says

    [Comment ID #4101 Will Be Quoted Here]

    hermmm… terharu mia..
    tapi mia tetap takleh terima hakikat ni..
    mia da hampir lupe si die..
    tapi mia takkan maafkan setan tu! buat fitnah…!!!!!
    ni die setan tu…

    :@)>:)

  136. eja says

    saya baru date ngn bf saya baru nii..
    ternyata ksgghn dia nk datang temerloh..tempat saya..
    akhirnya tercapai..
    nmpaklah jgk kesungghn dia pada saya..sggp datang..

    pada masa hari saya jmpe..blr saya mntk nst dia.
    dia bgi,biarpun dalam tu..adalah jgk no.prmpuan..
    dia kata stdnt prktkl n..ofismate..
    saya tahu kjjrn dia terhadap saya..
    mr teddy btl ke..selagi tiada pe2 ikatan suci
    kami bebas berkawan..?
    p satu saya doakan dia sentiasa ingat pada sya..
    saya tak mahu kgkong bf saya..

    masa kami jmpe pun..dia yang berani pgg tangan saya
    terlebih dahulu..dia katakan yang saya ni happy go lucky..
    n mdh mesra..

  137. eja says

    pe maksud..mr teddy..
    dari kaca mata ..

    ‘dia anggp saya as teman dia,yang boleh berkongsi hidup
    n meluahkan perasaan..n jgn fkr yang bkn2

    adakah dia dah anggp saya special dia..
    lagipn dia dah penat mencari..n dia
    berserah pada Allah..

  138. mia says

    [Comment ID #4225 Will Be Quoted Here]

    jangan mudah terpengaruh dengan perbuatan dan kata2 kiasan lelaki…
    tengok dlu… adakah die sanggup sacrifice tuk kite…
    apew yg die bt tu, ikhlas ke tak..
    bia dia lamar kite dlu…,
    pastuh, nilai sendiri…

  139. eja says

    saya nk jawapn dari mr teddyn mrs teddy :

    saya tak lah pcya 100 pcent..
    70 peratus saya blh berikan..
    30 peratus curiga saya..
    cme saya cakap jawab ngn jujur..n e2lah jawapan dia..
    pe pun saya berserah pada Allah..
    n saya harapkan dia jodoh yang baik..
    dia penh lamar saya dalam sms..hehe,
    sblm ni bnyak bersms n call..
    bru brpe kali jumpe..knali hati budinya

    sbnrnya banyak benda yang perlu dinilai..
    biarlah masa yang menentukan nya..
    saya just tggu n lihat..:

  140. iffa says

    hmm..
    mia ok la dh hmpir dpt lupeekan si die..
    tp ifa x..
    still ingt lg dkt die..
    dlm mse yg sme my abg angkat kat ipoh still usaha nk ifa jd gf die..
    hmm..
    ntah la..
    ifa still xleh buat ape2..
    lg pun ifa still xleh lupe si die..
    :(

  141. Nurul says

    [Comment ID #3907 Will Be Quoted Here]

    white….just let him go….
    mksud white,first gf dia tu maknanya gf dia yg pertama?
    sori kalau nurul ckp menyinggung perasan white..
    tapi jujur nurul ckp,jgn main api dgn bf org..
    nurul sendiri tgh rasa.smpai skg kesan dia sgt2 dalam ke atas jiwa dan hati nurul skg..
    bila pmpn lain cuba hdir di antara kami berdua..
    sabar la white..mgkin lelaki tu perlukan tmpt mengadu dan tiba2 u hadir…
    bila keadaan dh stabil,dia sukar nk lepaskan kedua2nya…

  142. mia says

    [Comment ID #4254 Will Be Quoted Here]

    bukan senang nak lupe si die,,,
    macam terpaksa meniti atas bara api..
    tapi, mia terpaksa… mengalah untuk cinta mia..
    nanti kalo ada jodoh, mia terima dengan redha…
    sabar ekk…

    faizal!!!!! mia sayang sangat sama kamu…
    [-o<

  143. mrs teddy says

    [Comment ID #4225 Will Be Quoted Here]

    1st mule2 mrs teddy bce cter eja nie,mrs teddy mmg pk yg si die yg eja sygi tu hanya menganggap eja sbg sahabat baik je sbb si die ade ckp kat eja spya jgn pk yg bkn2..
    n yg wat mrs teddy pk mcm tu sbb die ckp kat eja yg eja nie hepi go lucky n mudah ramah,dats y die pgg tgn eja.. (maaf jika mrs teddy salah fham keadaan yg sbnr)..

    [Comment ID #4244 Will Be Quoted Here]
    tp,memandangkn si die telah malamar eja,mrs teddy rase die jujur ngan eja..
    n anggap eja nie special pd die..
    so,eja trime die x? :d
    erm.. mrs teddy rase ok jgak kalo eja pcye 70% n 30% curiga..
    sbb kalo jd pape pun at least eja xteruk menanggung derita kalo kecewa..
    tp jgn la smpi berprasangka buruk pd si die pulak.. :)

  144. Nia says

    :( Hmmm… lelaki…memang lelaki…..sudah setia tapi….masih tak paham saya…
    saya dah berabis jaga hati,setia tak pernah curang! dan tak pernah dekat2 lelaki serta ikut kemahuan dia..tapi….dia tetap tak berubah…..dia yang mulakan ungkapan cinta dan kini mengabaikan pula…. :(

  145. Nia says

    Mengapa lelaki begini? Mungkin bukan semua…tapi kepada semua pompuan……jangan lihat paras muka….atau sikap luaran..kerana itu masih belum cukup untuk menjelaskan jenis lelaki itu sepenuhnya…:(

  146. iffa says

    ha’ah mia..
    n nak tau x..
    si die anta msg ngan ifa bgtau die dah ade gf baru..
    hmm..
    Hancur hatiku!!:((

    hmm..
    Nurul nape???

  147. mia says

    [Comment ID #4364 Will Be Quoted Here]

    adeh.. pewdih tuh….!!!!!
    jangan layan die lagik!
    nnt die akan menyesal dengan apew yg die bt tuh!
    jangan menangis sayang…

  148. mia says

    [Comment ID #4354 Will Be Quoted Here]

    knp nurul?
    macam sedey sangat ni knp?
    jgan sedey cam gni, nnt mia mangis ugak…

  149. iffa says

    yeah..
    ifa dah gtau die moga bhagia ngan org baru..
    n ifa harap satu hari nnt dia akan sedar siapa ifa yg sebenarnye..
    everyday ingt kat die..
    kadang tfikir jg, ifa slalu ingt kat die tp die ingt ke kat ifa..
    hmm..
    its ok..
    ifa slalu doankan dkbhagiaan die..
    jgn nangis??
    mia..
    mia tau kn pedihnye camne..
    tu yg ifa rse skg.
    :((:(

  150. mia says

    [Comment ID #4368 Will Be Quoted Here]

    mia penah lalui pengalaman ngeri tuh…
    meh cni mia nak kasi nasihat,
    mia dlu time clash ngan faizal, mia xcident 2x…
    truk keta mia..nsib baek mia tak injury..
    makan tak lalu, tido tak lena.. keje kat opis tak teratur,asyik mangis jew…
    tapi… bila mia pk dalam2…
    nape mia jadi cam gni, faizal tao ke mia sedey tahap cipan gni?
    die tgh sronok kua ngan betina tu,
    tgh sronok berbalas sms, tgh sronok bergurau senda..
    mia takde apew2 kekurangan.. tak perlu mia nak kesali..
    perpisahan ni bukan dari mia, jadik… life must go on..
    mia terus kn hidup, tunjuk skit kite pempuan yang ada maruah..
    iffa tunjuk skit depan si die, iffa bleh hdup tanpa si die..
    bia pn dalam ati berapi nak marah!!! bia die plak rasa maloo bt kita macam tak berharga…
    pecaya lah! die akan rasa malu…..
    bila die nmpak kte happy… die mesti ingat apew yg die bt kat kite..

  151. mia says

    tao tak kenapa die akan rasa maloo bila nampak kite happy?
    die akan pk, rupanya iffa tak hadap pown tergila2 kan die..
    even die terang2 gitaw die ade gf, iffa trus kan hdup dengan gembira!
    rupanya die tak penting pown bagi iffa..
    tu yang bt die rasa maloo, beria-ia die gitaw die ada gf.. last2 iffa tak heran pown,
    kalo iffa, maloo tak? kalo mia… mia maloo…
    secara tak langsung,die akan pk kite sorang yg hebat…
    tak mustahil die akan cari iffa balek…:d

  152. iffa says

    thanx mia..
    hmm..
    mmg btul ckp mia tu..
    ifa slalu fikir mcm tu..
    tp tu la, susah gak nk wat semua tu..
    kena terima hakikat yg die dah xde pape lg ngan ifa..
    mia, skg ni die xde sms iffa lg.
    kekadang ifa sms ugak..
    tnye khabar..
    as a fren..
    kata hati iffa kate die tgh pkr ape yg die dah buat ngan iffa..
    ifa harap die sedar ngan ape yg die dah buat ngan ifa..
    hmm..
    thanx mia..
    sayang mia..
    hehe

    :”>:d:d:d

  153. mia says

    [Comment ID #4373 Will Be Quoted Here]

    mmg mia x nafikan nak wat sume tu payah sangat!
    iffa nak mangis kew, nak meraung kew.. bt la puas2..
    sampai msa iffa kena pk tuk diri sendiri..
    kite takkan bleh bt die sbg kawan…
    sebab kte syg kan die…
    kalo die layan kte macam kawan, kte yang terasa… makan ati..
    sebab kte penah dilayan macam puteri waktu dlu.
    jadi, bt masa ni. berhenti sms atau contact ngan die…
    sampai masa, iffa akan rasa betapa berharganya dirimu….

    :x

  154. muna says

    for mia n nurul..
    u dh brape kali putus cinta?
    i kesian ngan kamu berdua. Next time kalu b”cinta jgn bg hati kita 100% kt laki ni.
    jenis2 laki cam kt teks ni…dh byk skrang…pompuan tu kena blajar cpt peka jenis laki cam ni.
    masalahnya…. laki skrang ni pikir pompuan mudah diperdaya.
    so….tak guna nk seksa diri ingat kt depa.

    ” Mudah-mudahan suatu hari nti bahgia menanti “

  155. eja says

    saya dah lama terima dia mrs teddy..
    n dia pun..
    sejak kami mula berkawan..dia blh terima saya seadanya..
    brgtu jgk saya..buat masa ni..selesa berkawan n masih blh jaga diri..
    wlpn ada jgk bibit2nya..
    jumpa kali ke 2 ni biasa jer..blm rasa apa2 lagi..
    lbh banyak bncag dri kami..soal kjje..
    dia tak prnh terasa hati ngn saya n tak tahu lah saya
    n saya dh thu pe dia suka..n dia tk suka..
    p mrs teddy..saya akui saya ni cpt marah..p ngn dia tak..
    kami tak pernah gaduh,,bnyk senyap..tenangkn diri dari bergaduh..
    saya tak blh bergaduh..t mula lah..
    blm tjk perangai sbnr..

    Insya Allah ada jodoh tak ke mana..
    pe pun saya sentiasa doakan yang terbaik..
    saya tahu dia sayang kan hubungan kami..

    mrs teddy..terima kasih atas jawapan tang diberi..
    jasa mu dikenang..

  156. eja says

    hmm..dia lamar saya masa 1st time kami jumpa dlu,,’
    dan kmdian dia send sms,yng mnyakn dh sam[ap ofis blm,,
    kmdian camner?sd tk jd isteri dia,,hehe..sya trima..

    kalu dia jodoh sya,insyaAllah tk ke mana..
    buat masa ni..tak mau melatah..
    sbb umur dia pun dah nk msk 26 tahun ni
    masih bnyk perancangan hidup..
    bergtu jgk sya..yg 3 thun muda dr dia..

    dri segi..pemikran okey..
    sependapat..bdg kije yang sama..wlipun saya krjaan n dia swasta..
    sekfu kot..bila dah cukup setahun..mayb
    nk pk hbgn jangka panjang..
    InsyaALLAH..

    :):):)

  157. iffa says

    hmm..
    iye la mia..
    iffa try xsms n cntct die lg..
    hmm..
    thanx so much..
    lgpun watpe kte nk bz sms n cntct org yg dah happy ngan pompuan lain..

  158. Nia says

    betul tu mia…..kalau betoi dia dah lupakan awak…dia tak akan hbgi kau lagi..tapi jika dia msh hubungi kamu….sahlah yang di mc ingatkan awakk……..(Pandangan aku)

  159. mrs teddy says

    [Comment ID #4392 Will Be Quoted Here]

    hmmm.. dr segi umo,mmg dh leh kawen dh pun..he3 ;))
    pape pun dlm hubungan,jgn la bsikap hipokrit..
    bkn ape,biar la si die trime kter seadanye.. :)
    smoga bahagia bersama si die.. :d

    [Comment ID #4398 Will Be Quoted Here]

    good decision..
    tu je la the only way yg leh wat iffa lupekn pasal si die..
    mmg la impossible nk lupekn si die coz kenangan tu tetap ade..
    tp at least,ngan cara tu, iffa xde la terlalu terkenangkn si die smpi mengabaikn tanggungjawab yg iffa pikul..
    hope iffa n mia tabahkn ati..
    nah hot choc for both of u.. ~o) ~o)

    [Comment ID #4354 Will Be Quoted Here]
    wassup dear?
    cter la..if xnk cter kat cnie,nurul private msg mrs teddy kat forum tau..
    nah hot choc tuk nurul jgak.. ~o)

  160. eja says

    sekarang..saya berehat dri msg n main miscll ngn dia..
    bkn pe..pk tenangkan hati..wat kije yang patut..
    n beri masa dia rehat..kami tk gaduh lah..
    saya tk nk hampakan dia..
    lagipun time nii..la..saya menilai sikit2 ttg bf saya…

    mr teddy..watlah topik..camner nak kklkan hbgn cinta jarak jauh ni..
    sbb saya rsa ramai yang cmtu..
    bila dah tahu cara nk kekal..bru lah saya rasa semangt ..
    untuk teruskan hbgn..

  161. says

    ok. thanks sebab berikan cadangan tu. sebenarnye memang kami dah ada todo list artikel apa yang nak ditulliskan. cuma masa saje yang terhad. tapi jangan bimbang, akan kami buat artikel tersebut untuk warga tc semua. ;)

  162. mia says

    [Comment ID #4647 Will Be Quoted Here]

    boleh becinta long distance…..
    tapi dengan syarat bf mesti tak bape ensem laaa…hahahha..
    kalo ensem… nanti kena kebas g2!

    tak bleh pecaya sangat jaoh2 ni… jangan letak harapan tlalu tinggi…
    melainkan si die da btol2 sayang kat kite, asyik abeskan duit tuk kite… yg tu mia jamin,,,,,
    die takkkan adew yg laen…

    [-x[-x[-x

  163. eja says

    hmm..dia tak lah ensem sngat bgi saya..
    mak saya kata cam langit ngn bumi..
    saya nmpk muda, bf nmpak tua..
    p nice lah…
    soal jauh atau dekat..tu blh terjadi sebaliknya..
    tk kisah r laki atau prmpuan bt hal dlu..

    bg saya,,kalu org jujur pada kita..
    kita kenalah bersikap jujur..hargai nya plk..
    brulah kekal..saya dsini..menilai jgk ttg dia..
    tk ada lah tk pcaya lagsng..
    i like to said wait n see..
    setakat yang saya nilai..dia berckp bnr ttg dri dia family dia..kije dia..
    senang cakap..biar saya lh yng thu…n fhm..nilai sendri..
    bnda soal hbgn tk blh crta sgt..t tk de rahsia…

  164. mia says

    bercakap sal jujur atao X…
    mia pown penah becinta jarak jaoh, dak laki ni tak bape ensem laa…
    kiut2 jek… mula2 ingat nk kawan, die plaks yg terrrrjatuh cinta kat mia!
    kami pown becinta laa.. last2 die ajak kawen, mia laks gelabah sebb tak plan pown nak kawen…
    tapi die mmg jujur, mia penah pegi umah famili die… even thow becinta jarak jaoh die ttp jujur ngan mia…
    last2 mia mtk putus sbb tak sedia…

    tapi bila mia tangkap cintan ngan dak senegeri ni… hensem nak mati!!!!!
    hari2 jumpe… hari2 nampk die…. TETAP adew peminat! kite laks yg TENSEN!!!!!
    pempuan kiri kanan…. nakkan die… die laks jenis baek ngan owang… HANCUR!!!!!
    mia broke off ngan die bkn sal die adew pempuan laen, sbb EXBF mia ggu hbngan kami.
    die pown tarik diri, mia pown kena terima laa dengan redha….
    last2 baru ni nampak die ngan dak pempuan mane ntah! biase la owang ensem, keje bagos,ade aset, skali jeling jeeee… pempuan lembik ar!

    NOTA KAKI: becinta jarak dekat atao jaoh, bergantung kpd kejujuran…. so, smoga berbhgia….. tuk EJA

  165. mia says

    bercakap sal jujur atao X…
    mia pown penah becinta jarak jaoh, dak laki ni tak bape ensem laa…
    kiut2 jek… mula2 ingat nk kawan, die plaks yg terrrrjatuh cinta kat mia!
    kami pown becinta laa.. last2 die ajak kawen, mia laks gelabah sebb tak plan pown nak kawen…
    tapi die mmg jujur, mia penah pegi umah famili die… even thow becinta jarak jaoh die ttp jujur ngan mia…
    last2 mia mtk putus sbb tak sedia…

    tapi bila mia tangkap cintan ngan dak senegeri ni… hensem nak mati!!!!!
    hari2 jumpe… hari2 nampk die…. TETAP adew peminat! kite laks yg TENSEN!!!!!
    pempuan kiri kanan…. nakkan die… die laks jenis baek ngan owang… HANCUR!!!!!
    mia broke off ngan die bkn sal die adew pempuan laen, sbb EXBF mia ggu hbngan kami.
    die pown tarik diri, mia pown kena terima laa dengan redha….
    last2 baru ni nampak die ngan dak pempuan mane ntah! biase la owang ensem, keje bagos,ade aset, skali jeling jeeee… pempuan lembik ar!

    NOTA KAKI: becinta jarak dekat atao jaoh, bergantung kpd kejujuran…. so, smoga berbhgia….. tuk EJA:d

  166. eja says

    hmm..ctr mia lbg kurang cam eja gak:)yng cinta jarak jauh..
    rasa pun bkn sng nk kekal..kalu tk de trust..
    saya pun bnyak baca kisah cinta jarak jauh..
    ada yang bahgia..n ada yang keciciran..

    setakat ni ok lah..blm pernah gaduh..
    kalu tak sedap tu..terus bincang..
    dia tk nk clash2 dah pas ni..
    so..hargailah c dia seadanya..

  167. mia says

    [Comment ID #4660 Will Be Quoted Here]

    hargai la die seadanya…

    :d

    sayang lah orang yang lebih sayangkan kite./…..l-)

  168. Nurul says

    [Comment ID #4380 Will Be Quoted Here]

    ntah la…mcm alang ckp lam forum…
    ‘redha tak semudah perkataan yang diucap’
    kita kena blaja dari pengalaman..kn mia..

  169. mia says

    [Comment ID #4807 Will Be Quoted Here]

    betol kata nurul.. tak semudah itu…
    mia da byk kali putus cinta,
    tapi dengan faizal laen skit, mia terlalu syg die… da macam nak wat laki daaa…
    tak kesampaian jugak…
    mia trima ketentuan tuhan… mia tak salahkan sapew2…
    huhuhuk.. cedey….
    :(( poyo je laaa

  170. mrs teddy says

    [Comment ID #4659 Will Be Quoted Here]

    mia.. may i know u n ur x-bf broke up?
    sbb dr ape yg mia cter,there’s nothing wrong happen between u n him..
    :-?

    [Comment ID #4847 Will Be Quoted Here]

    komen sket cik mia oi.. :-|

  171. mia says

    [Comment ID #4853 Will Be Quoted Here]

    wat do u mean? apew yg mrs teddy nak mia ctew?
    before mia jumpe faizal, mia da couple ngan dak KL.
    before couple ngan dak KL tu, mia couple ngan EX-BF mia yg JAHAT tu…
    hancurkan hbgn mia ngan faizal…

  172. rerita says

    Cinta dtang pda mrka yng mzih brhrap sxun pnh di kcwkn..
    kpada mrka ynng mzih prcya sXpun prnh dikhianati..
    kpd mreka yng mzih mncintai sxpun pnah diskiti hati’a..
    krn dy prcya bhw cinta’a abadi…
    mzluph4ever…..rido :x

  173. rerita says

    Cinta dtang pda mrka yng mzih brhrap sXpun pnh di kcwkn..
    kpada mrka yng mzih prcya sXpun prnh dikhianati..
    kpd mreka yng mzih mncintai sXpun pnah disakiti hati’a..
    krna dy prcya bhw cinta’a abadi…
    mzluph4ever…..rido :x

  174. Mrs Teddy says

    [Comment ID #4860 Will Be Quoted Here]

    uish banyak nye x-bf mia nie..
    xpe2 mmg susah nk cari pasangan yg benar2 sesuai ngan life kter..
    tp mia broke up ngan bdk KL tu sbb x-bf mia yg slalu kaco mia tu ke? :-?

  175. eina says

    bru break off dgn org yg eina syg sgt2…. ayein i love u soooooooooooo much..:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  176. cinta_sayang says

    mr teddy..
    i nk tnye ckit..
    i ade kwn.. n die da melamar i n takde pe hal ktowang akn tunang bln 6 ni..
    i memg syg bangat kat die…die memg bez!
    p de satu yang tak bez pd die,,, die ialah sowang dude beranak 1.
    kdg2 i dpt accept ank die tu, p kdg2 i cm tak dpt accept die. & gk i akn de rase jeles ble tgk die layan ank die… i akn rase i yang no. 2 bg die… i tau die fair ngn i, care i… p i tak dpt accept die care ank die… i tau itu memg tggjwb die… tak tau nak wat cane??? agk2 lau da kwin i akn makn ati x??? dlm ati i memg takde niat pun nk berpisah ngn die… kdg2 pk cm nk than kn je perasaan jeles tu… p ter pk gk tkut lme2 t i takkan than.. i gk yang mkn ati berulam jantung!!! tolong i mr,teddy..

  177. BEE says

    [Comment ID #7472 Will Be Quoted Here]

    UIKS
    JGNLA JELES
    MANA TAU PERASAAN U AKAN BERUBAH BLER ADA ANAK NGAN DIA
    XKAN DENGAN ANAK U SENDRI PUN U NAK JELES NANTI

  178. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7300 Will Be Quoted Here]

    ble awk dh kata trime si die n nk idup ngan si die,maka awk kne la jgak tetapkn yg awk harus bersedia tuk trime diri si die n family si die seadanya…
    xkira la die duda dh ade anak pun.. sekiranya awk sedia n sygkn si die ngan ikhlas,xknla ngan bdk kecil pun nk jeles kn?
    tu kn dh darah daging si die jgak…
    kalo awk xdpt trime ank si die bermakna awk telah menolak sebahagian dr diri si die drpd life awk…
    awk pk la btul2..sedalam-dalamnya…
    kalo awk rasa xleh,better xyah teruskn…
    xleh trime nie maksud nye,ade x awk rase ble awk dh mempunyai ank ngan si die,awk akn pilih kasih antara ank si die ngan ank awk bersama si die? atau awk akn berlaku adil?
    bkn ape,skrg nie pun awk ade rasa jeles ngan ank si die.. blum lg awk dh ade ank2..
    take ur time… mmg la kdg2 keadaan rumit sket mcm nie perlukn masa tuk sesuai kn diri… :)
    btw ank si die trime awk seadanya x?

  179. mimpi05 says

    [Comment ID #1080 Will Be Quoted Here]
    btol tue…org yg kte xsngke bole bwt kte jatoh cinte…b4 nie kte mmilih sgt…nk kn bf yg ensem jek…nk challenge mmbe la katekn…tp last sangkot pd yg bese2…cukop sipat n perfect dmate kte…

    :d:”>:x:x:”>

  180. sakuya says

    hehehe kadang-kadang klau kita nk cari lelaki perfect pn tak smestinya dapat…kan jodoh di tangan tuhan……./:)

  181. epy ( lonely ) says

    memang ar jodoh tgan tuhan..kalo jodoh tangan kita tiap2 air kta kawn..nampak yg cantik nak….yang tak cntik sape nak…
    tak adil ar..

    tapi tak mestinya kita tak usaha nak cari ..
    tak kan tgg jodoh dari tuhan saje…

  182. ieja87 says

    cnte 2 mmg indah wat org yg dpat psgn yg ceria slalu..bg org yg dpat psgan yg pnas bran,tiap kali nk ckp kne susun ayat dlu..erm,klu ade kesetiaan,x ke mane cinte 2..tp jdoh d tgan tuhan,kan..doakanlah i bhgia n jdoh i pjg,k..amin….:):):):):):):x:x:x:x

  183. esyah says

    :)saya sedih sgt..sy baru clash ngan bf sy sbb dia kata kami xde persefahaman..smpai skrang sy masih syangkan dia..dan dia still mencari bertanya khbar..tp apakah cinta tanpa kejujuran..??

  184. esyah says

    dia mmg hensem..ramai prmpuan nak kat dia..sy jadi tension sgt…sbb tu sy konkong dia..dia la segala bagi sy..mcm mane nk melupakan semua ini..sy masih terseksa sbb kami satu u

  185. says

    sabar nurul…=|=|=|=|,lelaki sume same….dpat bf sume playboy….skt yeeeeeee hatiii……:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((:((

  186. aie says

    hhhhmmmm….
    i x pew nah cyew at laki…
    cz bg i lah an…
    laki nie hanye mnyusah an jew..
    sume otak kosong..
    i hate boy…
    but im not lesbian….

    • jasmine says

      xsemua lelaki otak kosong…mungkin lelaki yang awak jumpa semua macam tu kot…sekali awak dah jumpa mr .right….awak akan faham kenapa dia diciptakan untuk awak….lelaki dan perempuan adalah saling lengkap melengkapi………………..itu lah cinta sejati..

  187. wateverudo says

    aie>> xsume laki cem 2,dlam dunia nih xde yg sempurna..Yang Maha Kuasa slalu adil..ak slalu pgg yg nih “laki baek tuk pempuan yg baek n sblik nya…Peace!!!!!

  188. rounin says

    waaaaa..best2..huraian yg mantop
    haha..
    lelaki..
    knapa llki mainkan prmpuan??
    sbb prmpuan biarkan drinya dimainkan..
    mudah termakan pujuk rayu..
    sayang x bertempat..
    kalo org ckp nk kawan walopon jelas die nk lebih2 pon
    gurl ttp ok je..”xpe..kawan je pon”
    ini la punca2 penyakit..
    seyes..muhasabah dri..

    ada yg x stuju??

  189. Nur Adila says

    kami x declare pun, tp mmg rapat la..ade dlm 5 ari jugak la x mesejkan. pastu skali aq pun g le mesej duk beria hai bagai..sekali dia reply one word je “salam”..pheww~ kecik nye hati..pastu xde la nk reply dah..kecik ati weh..T_T agak nye dy merajuk? ke marah? erk!! pelik lah lelaki nie…. :x

  190. NAZIYATUL IRMA says

    Bolehkah kita percaya dengan hubungan cinta jarak jauh??Pengalaman yang sudah ada sebelum ini menggerynkan untuk melakukan hubungan sebegitu semula……………

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *