1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

airmata rindu.

Discussion in 'Luahan Cinta' started by g-are, Dec 22, 2011.

  1. g-are
    Offline

    g-are New Member

    Messages:
    0
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    salam...

    nak share dengan u all..4bulan lepas aku kenal dgn sorang mamat yang bernama 'K' ni kat tempat keje baru..kami ni serasi sangat..dan die banyak tolong aku dalam hal kerja..aku suke die dalam diam..syok sendiri jela..sbb die da ade gf..lepas sbulan keje kat tmpat baru ade staff kacau aku..so terpakse la benti sbb takut nak keje sane lagi..rupe-rupenya K pn nak benti tapi sbb masalah lain..

    kami anta resign letter pada hari yg same..malam tu K ajak keluar makan dgn alasan nak tau kenapa aku benti..dan malam tu die luahkan perasaan yg sebenarnya die suke aku jugak..terkejut aku..sbelum ni aku penah dgr kawan aku tanya bile die nak kawen tapi die ckap die da taknak kat gf die..penah mntak putus tapi gf die taknak..

    sebelum ni aku da single dekat stahun la..mmg tak berminat nak bercinta lepas putus stahun lalu..lagipun mmg susah nak jatuh cinta..tapi dgn K mmg aku fall in luv..aku pun taktau kenapa..tapi tak sangka plak die pn suke aku gak..so tanpa aku sedar lepas malam yg die luahkan perasaan kami automatik macam couple..mule-mule aku tak anggap serius pn sbb die chinese tapi tibe-tibe die kenal kan aku kat kawan baik die yg aku ni gf die..aku terkejut sgt mase tu..

    then ade satu hari tu die call cakap kat aku kalau die da takde ape-ape ngan gf die..die nak get serius ngn aku sampai nak convert agama...dan aku tak berani nak amek risiko akan datang..aku ckap kat die kite cuma ade masa sebulan je untuk bersama...lepas tu balik kat negeri masing-masing dan aku akan tuka no fon maka berakhir la hubungan kita..tapi aku ckap kat die sebulan skali aku akan call tuk lepaskan rndu..die tak setuju pada mulanya tapi aku bagitau aku taknak korbankan hati banyak pihak..bia aku korbankan hati aku je..


    seminggu lepas aku balik KL aku tuka no fon...dan sbulan lepas tu aku call tapi die tak angkat..aku terus off hp..2 hari lepas tu baru aku on balik tapi takde pn miskol dari die..so aku bagi msg kat die berbunyi camni 'why never pickup my call?sorry to disturb u, i'll never call u again even once a month..nice to know u and thank for everything u done for me..goodluck for your future'..


    skang da sebulan berlalu..aku elakkan tgk pic die bile rndu..tapi 2hari lepas aku tak tahan sgt rndu then aku upload pic kami kat dalam hp..bile rndu je aku tgk pic kami..then baru lega.selalu gak aku keluarkan airmata bile rindu sgt..nak sangat dgr suare die tapi aku taknak jilat ludah sendiri..

    mmg hubungan kami sgt singkat..2bulan je..tapi masa bukan la masalah sbenar..walaupun aku bercinta 2tahun dengan ex aku sayang tetap same macam 2bulan aku bercinta dgn K sbb jenis aku bukan la mudah untuk jatuh cinta..tapi sekali jatuh cinta mmg makan dalam punya..

    lepas nangis mmg lega tp aku rase post kat FTC ni pn leh buat aku lega sebab aku takde kawan untuk luahkan perasaan..huhu
     
  2. dolphin
    Offline

    dolphin FTC Crew Jr

    Messages:
    3,147
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    38
    air mata rinduku kembali mengalir~huhu..sedeynye..
    mengalir la dikau semahunya..mga saat ku kesat nt..akn terhapus segalanya
     
    Last edited: Mar 14, 2012
  3. melody
    Offline

    melody New Member

    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    rindu dan tak boleh buat apa2 mmg pedih kan..
     
  4. paricinta
    Offline

    paricinta New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    kite yg lalui mmg perit kan.

    lagi2 bile kite tak de kwn nak cerita psl masalah hati ni :(
     
  5. dolphin
    Offline

    dolphin FTC Crew Jr

    Messages:
    3,147
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    38
    pendam sorg2 lg btmbah2 perit..sume tanggung sendiri..xde sapa utk berbagi rasa..huhu
     
  6. Zahida Senin
    Offline

    Zahida Senin New Member

    Messages:
    5
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    saya pun mcm tu, biler rindu atau nak luah isi hati ambik gambar dia pastu citer mcm2.. setiap tidor bawa gambar sekali. bila dtg ke opis, tgk tmpt mkn yng biasa kami kn sama, tercari2 kelibat dia pulak setiap hari pakai cantik2 sbb manalah kot2 dia dtg.. tp x ada pun. sudahnya saya sedekahkan aje Alfatihah agar dia bahagia walau dimana dia berada..selalu mohon pada ALLAH SWT sampaikan salam sayang dan rindu kat dia..mesti ALLAH SWT sampaikan?
     
  7. rempoyok
    Offline

    rempoyok New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    air mata datang jika ada rindu akan membuat kita semakin mengerti bagaimana dia lebih berarti dalam hidup kita...
     
  8. dolphin
    Offline

    dolphin FTC Crew Jr

    Messages:
    3,147
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    38
    Air mata rindu..hanya aku yg tahu hakikat itu..huhu sgguh pilu..

    Andai dpt ku undurkn waktu..xkn mungkin ku pilih jalan ini..
     
    sya_zuan likes this.

Share This Page