• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Bercakap Dengan Diri Sendiri -18-

Status
Not open for further replies.

Eta_mas

New Member
Bingkisan_eta:

lama xsinggah kat sini..mylife mcm biasa..waktu siang sbg staff..wktu mlm sbg eta yang penuh tanda tanya....masih mencari sinar kebahagiaan...:(
im heppy 4 u siti Bismillah A.K.A mybzfrenz,myneber,myclassmate sbb selamat melahirkan bby girl smlm..dis week i'll visit u okay!!...
nxt month plan nk beli hadiah kawen my friends(sept,ogos,oct,dec)..wow...kena beli 6 hadiah....awatlaa sume seru nk kawen cpt sgt...;)
tentang aku macamne plak???entah...waallahu'alam....
kegelisahan yang tercipta itulah hembusan rinduku padamu....but who's?
entahla...waallahu'alam...jiwa kacau.....
 
Last edited:

Daniel

Well-Known Member
hampir sebulan je lagi aku akn meninggalkn gurun ini...mungkin aku akn meninggalkan tmpt ni wat seketika atau pun x kan kembali lagi untuk kali kedua...pelan2 aku dah mula berkemas apa yg patut...sampai aku x tau apa brng yg patut aku bawa kesana...terlalu byk benda2 yg harus dipilih, kalau bleh aku nak bawak satu bag je...ikut schedule aku akn singgah di paris seblum meneruskn perjalanan ke yaounde cameroon...aku doakn agar pernerbangan aku ke paris nanti dari KL bukannya dari sini...hepi kalau aku dpt bercuti dulu seblum melangkah kaki ke africa tgh nanti....kapal terbang, helicopter dan laut mcm dah jadik asam garam dlm kehidupan aku...nasib baik lima enam menjak ni je aku kurang diantar untuk bekeje kepelantar minyak ditgh laut...kalau x, boring giler diwatnya, agak gayat kalau aku terbang bersama helicopter...aku pun kurang pasti sama ada life aku akn berkekalan selama lamanya saperti sekrang ni...aku redha je kalau dah ditakdirkan cam tu...kian hari kian terasa jauh dari tanah air...memng suasana idup diluar negara agak jauh berbeda dgn suasana ditanah air, nak lak tanpa teman sebangsa dan senegara disisi..selalunya makanan yg akn menjadik satu masaalah, tapi bukan lah satu masaalah besar...pepun aku akn bawak rice cooker bersama nanti...senang bagi aku nak masak nasi ke, goreng ikan keli africa ke, goreng kuda belang ke dan masak maggie ke...yg pasti, aku akn sentiasa melelapkan mata dgn berselimutkan rindu, rindu tentang segalanya...ada masanya btul2 terasa terasing, hiba dan sayu saat sepi dtng bertamu...aku pun x pasti lagi akan activity aku kat tmpt baru nanti...tu semua aku x nak pikir secata serious, mungkin blum tiba masanya lagi, hanya tunggu dan lihat dulu...satu perkara yg akan wat aku terasa amt sedih, aku x dpt lagi aktif kat ftc ni selepas sept nanti..kalau ada kesempatan, aku akn tetap jengok kesini untuk melepaskan rindu dan meluahkan perasaan semasa...hampir dua tahun aku aktif kat ftc ni, dah tentu aku ada byk memori yg disimpan...memori yg selalu menjelma di ingatan saat aku dalam kesepian...memori yg dirantai digelangi rindu...
 

silver_planet

FTC Crew
Moderator
wah...finally!!

wow...da sampai yg ke 18 yer bercakap dengan diri sendiri ni....dasyat...nmpak sangat yg mrs da lame xmasuk...sorry guys, bz lorgh...xde tenet...ehehe...
ok2...ade sikit bingkisan dairy yg ingin dicoret setelah sekian lame tidak ku coret..:))

hi Dairy,

Salam rindu buat ftc, buat pacar ku mr Sil....eheh...cam klakar lak ayat..eheh...:p
btw, mmg niat nk myepikan diri...tp da dpt BB baru...ase syok lak...dpt la i bergiat aktif kembali..ngueeeeeeeeeeeeeeeeeehhhhhhhhhh...

plan sabtu ni..how aaa??adush...da cakap kt my bos mau balk awal....
cane yer..pikir mahu menapak tu yg teruk...ase penat pon ye...mahu nunggu bas tika mentari terik di kaki langit...mau basah keti mrs..aiyak....


runsing mikir...ehhehe....rini gi beli BB...huhu...caiya la...i pakai maxis alik..die ade wat promosi dpt sim tok postpaid...tp maleh la....kang die cas lain plakkk...aiyooo


k la...maleh da naeip...nite dairy...


sincerely,

~mrs SilVer~:x:x


 

sherry

Active Member
ms tgh drive,tetiba je dpt call..ingtkn spe,rupa2nya dia..
thanx sbb xpnh lupa kt sy...thniah ye sbb awk akn berubah status x lma lg..
 

LuRv2LuRv

New Member
geram...geram..jap ok jap x...asik nak sentap je...xpaham xpaham...kdg2 ase cam da wat y terbaik dah...tp ade agi y xkene...jgn la harap kan org nak jadi perfect all da time...mane ade y perfect pun lam dunia ni...>:p
 

lavender90

New Member
hurm....ade rakan aku yg lepas ni mendiamkn diri...mgkin aku juga...skrg bz gak la...aku slalu gak jenguk2 kat cni...tpi xde idea nk luahkan...one good things is...aku n dye da ok...huh...alhamdulliah...
plan sabtu ni...nk pikaat dye balik...haha...
xtaw lg cara mcm ner...brg da bli...tggl nk bt jer....hehe...
life aku skrg bz sgt...balik kelas...rehat2...then,bt assingnment sket...pastu mlm,g tgk bdk kawad...n aku join silat...huh....
serabut la ble tbe2 kna jg akaun ni...serabut2....adeyh.....
hope hbgn yg baik ini akn berkekalan hgga akhir nya...
Amin...
 

LuRv2LuRv

New Member
hari ni...hari jumaat...aduh...esok kompom bosan agi...nak jumpe dier...weekend adalah hari dier bersame kwn2 nye...aku gax y bosan sensorg...hurm...kan best lau kite sentiase ade teman time ssh senang...time bosan ke bz ke...boleh ajak ke mane shje tnpe mmberi alasan y panjang lebar...bukan tok bercinte...tp tok kongsi segalenye...n y penting leh follow aku g jenjalan... :( tp sume 2 cam mustahil je bg aku...sadis2...
 

Daniel

Well-Known Member
sedar x sedar arini dah ari jumaat, terasa cepat je hari2 berlalu...arini aku x keje dan blum ada apa2 plan lagi..mungkin aku akn kemaskn brng2 apa yg patut dan tido je...kalau aku rajin, nak bawak kete aku ke wash car...dah berdebu giler keta aku, cam x terbela jer...dalam kete jgn citer lah, penuh bersepah dgn document, buku dan drawing...kucing nak tumpang beranak pun kena pikir lima atau enam kali...aku kalau bab membasuh dan mengemas bilik memang jenis pemalas giler...budak2 housekeeping selalu geleng kepala kalau nak kemaskn bilik aku...berselerak dgn buku2 dan magazines...membaca adalah salah satu cara untuk aku hilangankn kesepian atau kebosanan saat besorangan kat memana...
memng hobi aku adalah membaca...tapi yg herannya, aku x berapa minat membaca novel...nak lak novel cinta...aku pun x tau kenapa aku kurng berminat...mungkin aku kurang berminat untuk bercinta agaknya hehehe...pepun, berminat atau x dgn cinta, cinta tu tetap dtng tanpa kita sedari...pelan2 rindu akan meresapi jiwa kita...cinta yg mungkin akan kita miliki atau sebaliknya... cInta itu indah namun kepedihan yang ditinggalkannya kdng2 berlangsung lebih lama dari cinta itu sendiri...saperti cinta kau dan aku...tersirat bukan tersurat...

have a nice weekend to all...
 

sherry

Active Member
mlm ni ade prkhmahan kt skola...so cam biasa la syif aku kul 1-2 pgi..xpun kul 3-4 pgi..
fuh...pnat berniaga siang td pn x ilang lg, ni kna syif mlm lak..xpe2, aku ttp akn TERSENYUM wpun ksbukan melanda aku lg..
 

lavender90

New Member
tersenyum simpul aku bila teman2 btye tntg pertngn aku...
aku blm pk lg nk bertng la...masih muda...msh byk yg aku blm jmpe...n aku blm jmpa mkna cinta yg aku hendak dlm diri dye...aku cuma terima dye seadanya shja...trima baik buruk dye..bkn krna aku ske2 jer nk bt mcm 2...or aku desprate nk kn dye...aku x berebut ngn sape2...tpi,like smething yg bt aku ske ngn dye...summore,aku ade aim ngn dye..hehe...
jgn la dulu wey...aku xmau terikat lagi...aku msh pk nk bebas..nk hepi ngn kwn2...xmau...huhuhu....
wut summore...hari ni nk g date...no smgt la nk g...huh....btw...to member ftc yg nk diamkn diri..jgn la lame sgt...aku rindu kat korg taw...huhu...
 
Last edited:

sherry

Active Member
subuh2 lg dh blah blik umh..penat tul brjga mlm td.bl blik umh mate xnk lelap lak.. so aku nk layan lgu 'slmt malam' faizal tahir tu wpun ari dh siang. lelap skjap pn jdi la...
 

yankumi

FTC Crew Jr
Dear diary...nk cite pe yer..
Ari jumaat lepas mc...sbb ptg khamis time nk balik keje tue,terjatuh di toilet ofis..
Ya Allah..sakitnya hanya Tuhan yg Mengetahui...nangis dlm toilet tue sorg2..
Mana xnya, bila nmpk kaki dh terkulai layu..bila tempurung lutut lari dr kedudukan asal..
Sakit...sakit sgt2...memg btul2 nangis dlm toilet tue...
Terpaksa jgk kuar dr toilet tue dlm keadaan sakit..trus col dear..mujur dear blm balik..
Then dear bwk g klinik...dh nangis2 dlm kete menahan sakit...
Bila jumpa doc, doc ckp ' awak bernasib baik..first sbb awak x jatuh terduduk atas lantai, second sbb tempurung lutut awak dh kembali ke kedudukan asal , kalo x, kemungkinan kaki awak akan retak, dan terpaksa disemen '...
Huhuhuhu...terkedu..dear pun tergamam...
Doc ckp no more heel..no more sport tuk sementara waktu...
Pastu malam g berurut tuk betulkan sendi...Ya Allah...punya la sakit...
Dh xleh nk tahan ag..hampir nk nangis kt c2..

Ari nie dtg ofis...seme rakan2 prihatin bertanya hehehe...
mesti diorg pelik mcm ne lah, aku boleh terjatuhkan dlm toilet tue..
entahla...tp pas nie..ingat pesanan mak...
kalo xde org kt ofis..balik umah..jgn nk wat keje ag..
mungkinkah ia adalah peristiwa yg sama spt.....jeng....jeng....xyah cite..
menambahkan keseraman lak nti...
 

LuRv2LuRv

New Member
hari isnin...
hari y paling malas tok aku nak wat keje...
keje bertimbun...dah bape hari nye keje aku x settlekan..
nak xnak kene wat gax ni...mgu depan dah pose...
lagi xlarat nnt...so caiyok2 tok diri ku sendiri...
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Wallaweii!!! Dh de umah bru laaa.. Hehehehe...
Byk bende berlaku last week..but epy ending laa... ;)
Aku wat summary jelah tok sume yg berlaku tue...
Weekend de renovation skit kt umah.. so aku polo
mak angkat la blk n9.. dpt gak mam buah...kan musim skg!!
dis week mmg aku tired...ngamai lak yg refer prob ngan aku..
everyday tido lmbt.. tak kol 3 kol 4 pg...aduss.... tired loo... :">
ari jmt adik lepak umah...dh siap ckp nk aku msak...
watkan la sambal tumis ikan blis..aku lak xmkn pon...
terlampau pnt smp xde selera nk mam... adusss...
ari sabtu time aku tgh bz nk packing de lak yg kaco.. >:p
mamat mne lak yg nk kenal ngan aku nie.. ishh!!!!
sape nk lyn org yg xdi kenali...hahahah...pdn muke ko...
ngupe²nyer my ehem² laa...aduss...pkai 2 no. la plak..
skali trus menerus sms dr kl ke n9 daa...adussss....
letih jari owhh...kong trus btri hp aku.. npe dia nie... :-??
ari ahd aku tlg bersihkn laman umah...kaut daun² kring..
siap sume koje aku lyn jiwang lgu kt hp lak... pas zuhur
kite org tolak blk ke kl...sggh sat Mahkota Cheras... :up:
aku smp umh pon pas Isyak...really² tired wooooo...
nsb la abh blanje kentaki...yeyehh!!.. tp aku xmam pon.. :(
sbb trlampau pnt..ngan umh yg berdebu sbb renovate
xcompletely done...adooii... kol 2.30 msuk tido... :p
 

OrKiD_BiRu

FTC Crew Jr
aku sedang merinduinye saat ini....rasa dah lame x luangkan masa sesame....borak2....huu rindunyeeeeeee....
tp xpe,aku kena faham keadaan dia sekrang ni..xnk menambahkan serabut dia...
hmm skrg ni dia kat sepital....jap lg dia balik mesti dia nk tido terus..
sehari ni memang dia penat sgt...penat driving...dr kol 5 pg dh kuar umah anta akak dia..
pukul 7.30 td baru la samp umah...huhu dpt rasekan kepenatan yg keterlaluan...pastu balik tu plak singgah sepital...huuuuu ujian buat dia.....adik beradik sume jauh.....
harap2 ayahnye lekas sembuh.......aminn....
 

Daniel

Well-Known Member
dua hari ni baru aku perasan, aku dah kurng terima call dan sms...mungkin ada yg agak aku dah tukar no hp, apa xnya, nak call atau sms aku dari overseas memng xleh punya...kat sini no phone dah ditukarkan ke lapan digit, kira cam aku bertukar no baru gak lah...aku pun x tau cam mana nak wat, nak kasi tau sahabat2 dan sedara mara diluar negara yg aku dah bertukar no hp...xkan aku nak call atau sms sorang2...xde mood pun ya gak...apa xnya, aku dah x sampai sebulan je lagi dok kat sini...pas ni dah tentu aku ada no baru di africa nanti, itu pun kalau ada...aku dengar dari citer kwn2, kat sana mana ada siaran tv, internet atau coverage untuk mobile phone...dok jauh kat ceruk perdalaman...ngeri je aku rasa...bukan aku ngeri sebab ada singa ke, buaya ke atau gorila ke...aku ngeri bukan apa, takut je aku jatuh cinta dan kawen dgn awek africa kat sana...kan cinta tu buta hehehe...entahlah, seblum ni aku terpikir nak kawen dgn awek melayu je...tapi tiap kali aku bercinta dgn dorang, aku kecundang...nak kata serik, x gak...pepun, jodoh dan pertemuan tu semua kuasa tuhan...janji aku kawen dgn pompuan hehehe...yang sedih, aku dah xleh nak on9 selalu dan dah tentu xleh layan ftc ni...satu lagi beban rindu yg aku akn hadapi nanti...terindu rindu dgn sahabat2 kat ftc ni...nak lak bila aku dgr lagu2 yg penah di tag kan kat ftc ni... lagu2 rock kapak ke, m. nasir atau feminin ke...gerenti aku dihembus rindu saat tu dan badan terasa terbang diwatnya hehehe...
 

LuRv2LuRv

New Member
:( pagi2 agi dah wat hal :(( camne leh tinggal resume lam bas nie x_x malu nye lau ade y bace :"> siap nan gambo sume :(( camne nak amik balik ni :-ss gile r lau mende 2 smpai kat tgn y xbetul mati aku x_x :(( dah la sume detail diri ade lam 2 :((
 

OrKiD_BiRu

FTC Crew Jr
huarghhhh..ngantuknyeeeee...hmmmm...
awat la 2 3 menjak ni aku slalu je ngntuk waktu2 camni....
slalu tghri pas lunch baru stat ngntuk...ni blm lunch lg dh ngntuk...pelik ni...
jenuh la nk tggu waktu lunch nak tido sekjp...huhu

hmm ape aku nk buat time2 ngntuk ni aa...
aiyooo xtahn ni...kang aku tido bwah meja kang...er tp x elok plak..pekate dorg nnti..huhu
nk letak pale atas meja skjp kang...hm jgn kata skjp..kang silp2 samp lunch aku x bgun...haha
hahahahhaa...aku nk merepek ni..nak ilangkan ngntuk aku sket...

plappp plapp!! dah ku tampar kedua2 belah pipi aku...tp still ngntuk gak...
agaknye aku tampar pelan kot...nk kene ade yg bg penampr betol2 kt aku ni...
er tp kang x psal2 berpusing lak pale aku ni...

cakap pasal pale.....adushh pale rasa berat ni...sakit2.....hmmm rasa cam pegi berurut 1 bdan je...
mesti syok kan...hehe.....tp takut le plak....lgpun skrg susah nk cari tukang urut yg betul le...

haiii mata ni pun satu hal.....rasa cam sembab je.....mcam x cukp tido...padahal aku rasa aku tido waktu mcam sblm2 ni jugk...kol 12 o 1 camtu.....ok je pun....hurmm...tp 2 3 ari ni mata asik gatal2 je......knkdg aku geram aku tonyoh2 je bg lega sket...tp biasa ar bile dh stat tonyoh tu rasa nk tonyoh lg...haha...rosak boleh la mata aku ni nnti...
pakai eye more baru le lega....tp nnti jd balik...nk kata ade benda masok mata,x jugk......hmmm mybe sebb resdung kot??? yela skrg ni kerap makan budu jek......hehehe...
mama le ni slalu sgt wat budu skrg ni...aku mane bleh tahan tgk budu ats meja......
so melantak x hingat la......pastu rasekan la akibatnye.....best kan??? hahahhaha

errr ok la ok la...rase dh pnjg ni karangan aku...aku stop dulu.....
akhir kata,aku pun xtau ape aku taip ni....ah lantak le.....kwang3
 
Status
Not open for further replies.
Top