• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Bercakap Dengan Diri Sendiri~20

Status
Not open for further replies.

yankumi

FTC Crew Jr
dear diary...
ari ni 8hb..ada audit ISO dr SIRIM di unit data..hopefully everything ok..
dan apa yg kitorg bantu ri2..insyaAllah xkan ada lagi masalah..
jumaat dan sabtu..dkt umah jer..byk keje yg belum settle..
dpt fon dr adik angkat..terkejut sgt..dia bgtau akan bertunang..
semenya melepasi jangkaan..asalnya ujung taun baru diorg nk bertunang..
tup2 di awalkan pulak atas faktor jauh..dan akan melansungkan perkahwinan bulan 3 thun dpn..
hahh? sgt terkejut..semenya pantas betul..
btw..utk adik..hopefully everything will be at ur side k..

ari ahad..jalan2 jer..g tgk wayang..cite Unstoppable..menarik..
cite sal runaway train yg xde driver..kalo kt m'sia mcm tue..
xtaulah mcm ne reaksinya..

nak off dh japg..nk g JAIPP utk beberapa urusan lagi..
ari nie mud masih kureng huhuhu...
 

lavender90

New Member
huh...on9 kat cc mmg xsme ngn on9 kat umah sendiri...sumer nk kna cepat...pastu ade had mase lg 2...
dah xde tempat cd...aku x bwk pendrive lak 2!
aku menci lah...komplain2...
 

OrKiD_BiRu

FTC Crew Jr
salam pg isnin.....
bangun pagi ni penat sket...
betis rasa sakit..lenguh2......mgkin sebb smlm penat berjalan kut..hehe
smlm kuar tgk wyg bertiga...cite estet.......whoaaa ramai gilerrr yg tgk...bleh le dikire ngn jari...he he
papepun cite tu boleh tahan la....ade gak la lawak2 yg betul2 klakar...cume x sehebat cite rock n man laksa la...

pas tgk wyg tu jalan2 le shpg sket......ngee bese la time2 sale ni....kui2
1st time dia teman aku shpg....sian gak tgk dia bila dia ikut je aku pilih2 baju...keke..
pastu aku suh gak dia pilih mane2 baju yg cun.......
tp apekan daya..smlm last day sale...jd saiz2 baju yg aku berkenan kebykkan dh habis...
last skali beli suar je......

masa nak bayar tu,adek aku lak wat hal...baru dia pasan beg plastik beli buku xde kat tgn dia...!!
haa sudah! dia suspek dia tertinggal kat fitting room.......sudahnya mencari la plak dalm tu....x jumpa!! hamek...
aku dh stat berangin dh....tp sidia koolkan aku...
sidia cadgkan suh tnya staf2 n cashier dlm tu...kot2 dorg ade terjumpa n simpankan ke....
sidia ngn adek la yg berusaha tanya mane2 staf.....aku dh mals.....tolg cari2 kt keliling kawsan tmpt baju yg ktrg pusing je.......
tp last2 x jump pun...xpe la....nak bising2 pun x gune...dh xde rezeki kitrg pun...

adek aku muka dh sedih gile...nak nangis dh...aku wat xtau je.....(kejam punya kakak)
aku suh dia beli balik brg utk exam dia je....tp dia degil...nak gak ganti buku yg aku beli tu...
hampir bertekak gak ngn dia mase kat cashier tu....last2 aku mengalah..sebb ade aku mmg keras kepala sket...eh bukan sket,tp byk.!..hoho
sidia nak tolong byrkan....tp aku halang...aku cakp "xpayah,dia degil..biar dia bayar sendiri"

pas dh setel sume maslah...ktrg g makan.....
pas makan g smyg jap....pastu hati aku masih lum puas nk shoping...
jalan2 kt summit....jmp 1 kasut ni....wah cun wedges ni...geram2...
nak beli jugk..masa ngetest tu sidia cakp "x tinggi sgt ke tu...kang tergelecek lg kang"
whoaa perli nampk...tau le aku penah tergelecek masa jln2 ngn dia....kihkih..
pastu aku jawb "xpe....ade org tukang sambut nnti.."
akhirnya dia diam.....dia tgk je aku dok ngetest kasut tu......mesti dalam hati dia cakp "pmp ni kalau bershopping..cam x ingt nk balik umah" hahaha....
huh bior le....duit sy...bukan duit awak...keke
akhir kata,skrg ni awak dh tau kan saiz baju sy,saiz suar sy dan saiz kasut sy yek.....so nnti senng la kot2 nk belikan hadiah kt sy kan? wakaka pasan!

dh puas berjalan...alah nak kuar jusco tu singgah beli sushi..saje nk paksa dia rasa shushi..
kesian dia.....xleh masuk ngn shushi....sian lak aku tgk dia...tp ade gak la gelak2kan dia...haha :p
dh samp umah tu...aku bg lak dia rasa kek aku wat tu.......seb baik la boleh masok...
paling best dia puji kek aku sedap.....lalalala rasa cam nak terbg je...tp xbleh..montot dh berat sebb makin mengembang...wakaka....guro jek...

k k....dh puas mcoret ni...sambil wat keje,sambil coret kt sini...ekeke
yg ptg smlm mmg best kuar bertiga...sebb ade org tulun tgkapkan gmb secara suke rela.....
xperlu la kami tgkp sendiri.....ha3 :D
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Last week mmg mggu yg mencabo keimanan den...
Adik aku suspect denggi tue...aiseyy.... :(
dh la kelmarin dia pengsan kt umah dia...adoii aii.. :">
Nsb la aku x p koje lg time dia ke umh aku pg nie..
Pas wat blood test dia lepak umah aku smp ptg...
aku terpaksela amik 'mc'.. xkan nak biorkan dia
sengswg lak.. siap ngan abah pon amik mc tue..
bertuah woo... ngamai yg syg kt hang...xmcm aku.. ;)
hehehehe...Jmt dia p spital & platlet drah trun lg..
aku dh xsedap ati..byk bnde yg aku nk attend sbtu..
terpkse rejek sume xtvt yg ade...tok adik aku...
ape je aku sggp wt... aku syg dia lebey dr dri aku... :up:
Ari Sabtu nmpk de progress skit.. dh bleh gerak...
sendi² dia pon dh xbape sakit mcm sblm nie... :up:
Alhamdulillah dia dh beransur sht..aku suh admit ward
dia xmo... so, kene la aku yg jd nurse kt umah...
hehehehe.... Sabtu ptg we all sume p tgk umah
bru adik.. ewahh...dabel story tue...abh senyum jek.. ;)
msti abh bangga kan..anak 'kesygan' dh de umh sndri..
xmcm aku...xde ape yg bleh di banggakan... huhuhu... :-D
belah mlm we al hv family dinner 2gether...abah blanje..
semlm aku kuar ngan adik..teman dia bli brg skit...
aku pon soping la skali... siap bli sweater baru haa...
xckup ngan tue, aku bli cd lak.. bangkrap woooo... :-D
ikat peot la den bln nie...hahahaha...pdn muke aku...
ala, wit leh carik...satisfaction is much more important.. :up:
 

dolphin

FTC Crew Jr
byk kja msih ditunda2..ishh3..ble la nk siapkn ni..
suka sgt tangguh2 kja..sgt2 xpatut..tp bt jgk..adoooiii
 

dith

New Member
last week aku menuju ke destinasi hatiku.. perjalanan selama hampir 2jam cukup mendebarkan..tak pernah aku buat camni..tercari2 dimana cintaku..menunggu yg tak pasti..
penatku berubat saat aku lihat wajahnye..
Ya Allah, diakah yg telah buat ku hampir separuh gile memikirkannye, mengejarnye..
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Oleh sbb byk sgt bende yg happen last week,
aku smp lupe nk cite sal EMIR...my dear.... :x
Dat day mse aku nk ke spital, aku 'terkenal'
ngan swg pck nie...punyelah bersgguh nk
carikkan aku boypren haa...tp aku rijek ngan
cara plg sopan..hahaha..xminat ler org kenen²kn... :down:
pck tue smp geleng pale la ngan statement aku...
bkn berlagak ke ape ke..tp mmg dr azali aku xsuke..
dh la teka umor aku lebey mude 8 taun... hahahaha :up:
Mlm b4 aku blk dr spital, aku bg Emir present...
hehehe...aku blikan dia kete mainan... suke Emir... ;)
pastu aku ajk dia posing...memule dia segan gak..
lelama dia yg suh aku snap gmbo dia...adoii aiii..
member aku tue pon nek gelak tgk karenah aku... :p
Ok², nie cite semlm lak tau... monday bluesss arr...
aku byk snyp sbb ngamai yg nk berckp..buringgg... :down:
awat la deme nie suke borak ngan aku...eiiiiii!!!....
org dh xlyn pon wat xreti jek...xtau malu lgsg... :-??
ptg aku blah cm bese...windu la kt Dia... huhuhu
arini sehari suntuk aku xmkn...so smp umh dh lapo..
wat jemput² ikan blis ngan smbl tumis ikan bilis...
tp mkn pon 3/4 ketol je..awat la selera xde nie...
mlm lyn Muzik² then kol 1.30 aku msuk tido...
 

sherry

Active Member
ari ni kwn gtau cite lucu...hahahaha...geli perut den..klu btul le ape yg die gtau tu, msti best....kje teman hampir siap.now dok fkir, mlm dinner nti nk pkai bju mne erk???
 

dolphin

FTC Crew Jr
ari ni key in data..rpm plk hilang..ish3..kne bli baru..ciann org tu
balik kja lyn tenet..letih sgt smpai tetido dpn lappy..kih3..smpat bg msg kt kanda..tp x bls..urusan yg sma lg la tu..xpe..phm..trus terlelap
jap td berbls sms ngn kanda..hepi rse..slalu klu kanda outstation je leh contact mlm..klu x slalunye siang je..mlm je jd solo..huhu..tu pn xlama..dh stop..esok smbung..adehh
esok ade acara kt ofis..dpt relax skit..hehe..tp ade 1 kja yg blm jgk settle..ish3..ble nk bt ni..aiyakkk
 

pop

New Member
aper yg menarik ea?
hehehehehe
best nyer carik pasal ngan org kt fb..
huhuhu kompom dier gado besar ngan gf dier..
aku dh ckp,
jgn kaco life aku,
tp dier degil..
haaa kn dh trkena ngan aku..
aku paling benci org hipokrit ne..
depan org brlagak alim..
tau bts la
bla..bla..bla...
tp dpn aku,
sng2 jek ajak org check in..
siap rosak kn rumahtangga org ag..
aku x kesah arr dier ader gf,
tp jgn bermuka2..
aku nyampah sgt...
kompom dier x puas ati,
lau x puas ati,
jom arr jmpa,,
x takot arrr..
aku ajak jek member2 chinese laukong aku 2 lau nk sgt gado..
wa bkn along,
wa cma mo tolong..
hahahahahha
ader brni?
usik aku la lau xnk samurai kt leher 2..
ko pk ko llki aku takot kew?
langkah mayat laukong dlu lau nk sentuh aku..
aku cbr ko!!
plus,
u're not my friend anymore....
 

Eta_mas

New Member
kenapa aku xbole pndg muka Pak Iran nie...
Heyh Tolonglah.....suruh aku kol Petronas,Um..pe benda nie!
Xsukalah nk bkasar..
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Semlm aku berkenalan ngan 'adik' baru aku... :)
Dh lame kenal tp bru semlm chat ngan beliau..
Mmg lawak orgnyer & aku sng kwn ngn dia... :up:
Dia gak la yg ajo cmne nk tepek VC lagu peberet
aku tue... trimas sbb sudi ajo den yg sengal nie... ;)
Mud aku skg nie tgh counting nk ke Genting...
Lamenyer nk ari Sabtu ekk... huhuhu... :p
Xsbo nak melaram ngn sweater baru den haaa..
Semlm smp je umah, aku landing...pnat la.. :(
byk bende yg aku tgh pk n kene setel...
serabot gak la tp still maintain ensem ekk.. :-D
hahaha....mlm aku on9 sat...miss him damn much!!
xkan out stesen smp xbleh nk sms aku...dia nie... :">
then lyan sms ngan member smp kol 1 lebey..
kat kol 2 bru aku msuk tido mlm nie...
 

Eta_mas

New Member
Assalamualaikum mycoretan_mybingkisan :..

Pukul 6.14minit ptg...
Mood kembali Normal...Asyik nak tersnyum je baca Ayat dr Miss O n Miss G...
Muhasabah diri Untuk Kembali tenang...memang Betul kalau Fikiran Geram+Buntu..Syaitan Asyik M'offer benda2x Yg xelok...Kata-kata yg xelok...
SubhanaLLAh..!!..Jauhkan Semua tue...
 
Status
Not open for further replies.
Top