• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~ Bercakap Dengan Diri Sendiri 24 ~

Status
Not open for further replies.

Daniel

Well-Known Member
ingat nak tagkan lagi gambar2 aku masa mengembara baru2 ni kat fb...pas spain, untuk negara lain lak...blum abis lagi aku select mana yg nak ditagkan...line internet lak selalu slow je, ambik masa lama kalau nak download...balik keje, kalau line internet takde atau slow cam siput tgh berangan, memng aku layan music je dan tido awal...selalunya suka baca pelbagai info kat internet...kira salah satu hobi aku ya lah membaca...dua tiga hari ni aku asyik carik info tang gunung everest dan tmpt2 menarik kat nepal...bukan aku nak mendaki atau panjat everest sampai kepuncak...terasa ingin mengembara dan berihat kat kampong yg berhampiran dgn kaki gunung everest tu...masa cuti aku yg akan datang nanti, mungkin sept atau oct ni...tu pun tak pasti lagi, mungkin cuti aku kedestinasi lain...dah ada dua tiga orang kwn nepalese yg offer tinggal kat umah dorang kalau aku mengembara kesana...dorang tu semua bekas pekeje contract aku yg penah keje bersama kat sini dulu...selalunya, abis je contract dua tahun, dorang akn berhenti keje...kawen atau wat umah kat kampong...dorang datang keje kat sini btul2 untuk carik duit...bukan cam aku, dtng sini untuk buang duit...suka mengembara kesana sini...sampai tak ingat nak balik ketanah air...pepun, aku tetap wat saving skit2...kan nak kawen kena ada duit...dah duit byk nanti baru lah bersedia untuk tu semua...masa tu, kalau dorang mintak baper pun hantaran...sambil senyum je aku akn bagi...siap tanya kat bakal mak mertua aku....cukup ke mak hehehe....
 

angelea

New Member
uhuk2.. batuk2 comel jap... ;p em kenapa ye, harini walaupon panas, tp sejuk je rasa... silap2 rasa cm bersalji lak malaysia ni... kemain sejuk... huhuk aa aa ye2 aku tipu, aku tpu... tengah layan2 lagu rock... xdelah rock mana, tapi blehlah ni... suka tengok search perform malam tadi kt af final... ye2, aku tengok af ye... so?ada mslh ke?hehe ni pehal tetiba aku nk emo... emm suka lak dengar lagu hazama yang baru tu... touching je... hmm tengah bergolek ats umah sambil tengok kipas berpusing ni... lama2 mata pon naik layu... nk tdo memang tak bestla ni sebab dah petang... so layan jela music ni... perut cam lapar walaupon tadi dh makan banyak... mana taknya, penuh pinggan aku makcik tu letak nasi... agaknye dia tengok aku cm kebulur sangat je agaknye.... kemain penuh lagi pinggan, smpai terkeluar2 nasi... dalam ati aku makcik ni perli ke pe ni... hehe taulah aku langsing giler cam model iklan ikan masin... huk agaknye dia nk suruh aku makan banyak sikit... padahal dia xtau cne gaya pemakanan aku sejak cuti ni... dem, ngeri kot nk imagine... hehe eh dah la angie, banyak lak bebel...
 

dolphin

FTC Crew Jr
lama cuti tingglkn umh abis kering pokok bungaku..tinggl nyawa2 ikan..mujur blm nk mati
ptg td sirap smp penuh pasu..banjir smp ke btg..he3
perut lapar..tp mls nk mkn..klu mybh tahu..abis kne perli..elok la tu..amalkn la selalu..aiyak
ari ni cam lain rse..npe mybh senyap jer..ermm..call pg td jer..itupn sbb hal kja
den pn xde keinginan nk contact..ermm..xpe la..ade kja la kot..xksh la
ari ni dpt brg dr sir..agaknye mse cuti smp kt ofis..msuk kja jer mmber bg..dpt 2 skali gus..cantik..trima kasih sir
ade 1 lg kja yg msih tettangguh..dh lme kne antar..sblm 27hb ari tu..tp sgtt mls nk bt..mmber lain pn rmai yg blm siap
npe la pyh sgt nk bt kja yg 1 ni..pdhal bkn susah sgt pn..paling mls pn just copy n paste je..tu pn pyh jgk lg nk bt..
nk kne sergah ngn bos dlu kot bru nk gerak..aiyak~~sgt sengal mental den..ahaks
 

Archi_Love

Member
hai semua.... apa kaba... hehe... selebet jerk cakap mcm tu... ye sy baru balik nie... smlm x sempat lak.. smpai2 je campak2 situ sini terbongkang ats katil... ermm... explore dlu la kt sni.. ape agknye yg best... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... wawawawawa
 

Archi_Love

Member
hee... bestnye... teka ku baru abis tgk cite ape.... aaa.... aku baru abis tgk cite **** **** ***....
best la jugak... rs mcm sebak je time tgk part ujong tu..sedih je... huhu... tgk sorang2 x pe.. nk touching2 pon bukan ade org nampak...hehe.
mule2 anak dia slamatkan mak dia.. leps tu mak dia slamatkn anak dia balik.. mmg sedih part tu...
mase part sedih tu ulang 3x...sebak......
msti trtnye2 cite ape tu... tu la cite Mars Need Mom...
aaaa... mase balik dr klia singgah uma mak cik intan.... tumpang barang.. kbetulan anak ppuanye nie kaki dl movie.. sapu semua movie2 dia...
x dulik la kne perli dgn budak tu.. yg penting ku dapat tgk...huahuahua....
 

Daniel

Well-Known Member
aku baru je abis dinner...rilek dalam bilik sambil layan lagu2 jiwang, terbuai buai je perasaan aku...bila layan lagu2 cinta ni mulalah kepala terbayang macam2...tapi tak lah terbayang sampai naik pelamin hehehe..entahlah...kalau orang tanya aku, apakah erti cinta...aku nak jawab pun susah...bagi orang lain, pelbagai pendapat dorang akn huraikan...ada yg cakap, cinta tu buta dan ada yg cakap, manusia tu lah yg membutakan cinta...kata orang lagi, tanpa cinta, hidup terasa kosong...tu semua aku tak pasti sama ada btul ke tak...bagi aku, cinta tu adalah satu virus yg kadang2 bahaya dan kdng2 ada baiknya...cinta boleh mengubahkan suasana kehidupan dan perubahan sikap sesorang...yg amat ketara, bertukar menjadi jiwang, hati berbunga bunga...lagi parah bleh dijangkiti penyakit gila bayang...perasaan didalam hati terasa manis dan pikiran sentiasa cam diawangan je...alahai...apa yg aku merepek bab cinta lak ni..kan aku ni fobia dan trauma dgn cinta...ya lah tu hehehe...
 

miSs aMy

Member
kebusanan.....dekat rumah takde orang..tinggal sorang2...hosmet 2 orang tu pergi kursus sebab puasa nanti dorang nak pergi ziarah rumah DIA..sedihnya aku tak dapat nak join..takpe la nak buat mcm ne..belum jodoh tahun ni nak ziarah rumah DIA..ayah bagi greenlight lambat sangat..orang dah bagi date line dye bagi lps date line..huhu..apa pun tak stanby..so tengok je la..tapi hati ni tetap sedih..nak join dorang pergi..nanti puasa lagi sorang2 mcm thn lepas..hukhukhuk..korang tau tak aku sedih taw..korang nak pergi..nanti korang pergi sana jangan lupa doakan untuk aku taw..aku doakan semoga urusan korang semua dipermudahkan..hukhuk..mcm mne aku ley masuk sini plk..aku nk exam lg seminggu je lg ni weyyhhhh..sempat lak aku berfoye2..pergi ngapal sana la!!!!!!...
 

Archi_Love

Member
weeeeeeeeeeeeeeeee........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
tertido plak.... nasib baik ler sada... mmbazir karen je... nasib baik tido ku x lasak.. ade jatuh lappy nie ku tendang dr katil nnti... esok cuti lg... arap2 luse pon cuti.. eh suke den ler nk cuti bile2... patner pon msti penat tu... x mngkin la cuti sehari... paling2 nk 2ari... 3ari mmg kne buang keje ler.... under cine mmg x dptnye nk cuti 2ari nie.. gunekan cuti nie dgn senaman.. kemas2.... makan2..... dan ngadap screen nie..
 

Daniel

Well-Known Member
hidup kita ni terasa sunyi atau kosong kalau takde kawan...dulu seblum merantau dan bekeje kesini aku tak punya ramai kwn2 rapat...mungkin aku kurang bergaul dgn orang dan sorang yg pendiam...selalunya yg jadik kwn rapat aku, classmate aku, sepupu2 aku dan ofismate je...dari kecik lagi aku dok sorang2 bersama nenek...tu sebabnya aku dah biasa bersorangan dan sepupu aku je yg jadik rakan sepermainan dari kecik...nak lak yg pompuan2...sampai nenek aku naik risau, takut je aku jadik dua alam hehehe...aku bukan cam budak lelaki yg lain...aktif dgn sukan dan suka dgn activiti2 yg lasak....cam panjat pokok ke hehehe...aku suka rilek kat umah dan membaca....dan aku suka tengok tv dan layan channel yg bersangkut paut dgn adventure cam lonely planet, national geographic, history dan discovery...dari situ timbul minat aku untuk menjadi sorang backpacker...teringin nak merantau dan mengelilingi dunia...tak taulah impian aku tu akan tercapai atau pun tak...sekurang kurangnya aku dapat mengembara keseluruh benua walaupun tak kesemua negara...mintak2 bakal pasangan hidup aku nanti, ada minat yg sama dgn aku...takut minat dia lain lak...giler shopping dan suka tengok akademi fantasia lah, movie citer hantu lah, drama korea lah...apa nak wat, aku layan gak lah....kan dah sayang...rela sehidup semati hehehe...
 

dolphin

FTC Crew Jr
siang td cuaca redup jer..xde la letih sgt..rutin cam biasa..balik kja awal ari ni..
igtkn nk g cuci keta..kdai plk tutup..rehat jer kt umh..tido
jap td mybh call..seharian ari ni xde brita..xsht rupenye..demam..dh kurg skt katanya
dlm diam smpt rupenye mybh ronda2 dlm ni..kantoi den..ade jer yg dikomennye..aiyak
suka ati den la nk btpe pn dlm ni kn..klu ade pn yg x puas hati..ade den kesah~kui3
tp rsenye den dlm ni sentiasa mengamalkn rukun negara yg ke5..kesopanan dan kesusilaan..ekeke
kot ade jgk yg terase ngn den mintk maap dlu2 la ek..org ckp rambut sama hitam..tp hati lain2 kn..erm
klu bhujah ngn mybh mmg den yg kalah..mmg dh tahu..ade jer bahan nk patahkn hujah den..jwb dlm hati jer la..mls nk pnjg2
wlpn kdg tu idea den lg bernas..tp simpan jer la..aiyakk
 

OrKiD_BiRu

FTC Crew Jr
masih kt ofis....huhh penatnyerrrrr..mata pun letih......kat umah aku ade timun ke x eh...bleh tepek ats mata time tido karang..
 

dieda

Well-Known Member
masih kt ofis....huhh penatnyerrrrr..mata pun letih......kat umah aku ade timun ke x eh...bleh tepek ats mata time tido karang..
tu la,,nk sgt dgn mail lambung,,kalu amik hazama xde duk ofis laie,,,200 ribu tu beb,,,ekekekkekee
 

Daniel

Well-Known Member
pagi tadi penyakit lama aku datang lagi...tapi tak lah teruk mana pun...lega skit bila telan ubat...naik stress, nak lak dgn cuaca yg panas...balik je keje, boring je bila takleh on9...kuar dinner dgn sorang member kat satu restoren turki...belasah kofta...sempat gak singgah satu mall yg baru on the way balik...nama dia centre point...teringat satu mall nama yg sama kat kemaman...terus terkenang kisah2 lama semasa aku keje kat sana dulu...memng kalau ingatkan ganu, mesti teringatkan penyu...penah aku ikut sorang kwn yg berasal dari kemaman dgn beberapa kwn yg lain... mencari penyu bertelor kat kawasan geliga waktu tgh malam..tunggu sampai kepagi tak jumpa pun hehehe...mungkin penyu pun takut nak naik kepantai, apa taknya, ada music dan unggun api...saja je nak carik pengalaman...bukan lah aku minat sangat dgn telor penyu tu....rasanya cam hanyir dan berpasir je kalau telan...dah lama aku tinggalkan ganu...kalau aku balik ketanah air nanti, teringin sgt nak berjalan kesana...jumpa kwn2 lama...kawan je, bukan kekasih lama...cam aku ni, sapa lah yg nak...mana lah ada rupa dan harta hehehe...
 

OrKiD_BiRu

FTC Crew Jr
jiwa aku sedang kacau.......serius.....
aku jadi x puas utk bernafs...
badan rasa lemah..lelah.....
kaki dan tangan sejuk......aku jadi takut......
samp sukar aku nak lelapkan mata...
ma sampai temankan aku tidur....time kasih mama....
tak tahu la nape k.chik jadi camni.....
huhhrmmmmmmmmmm
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Perghh!!! Owner lame yg bukak thread
baru ekk... Laku tol thread dia yg nie kan... ;)
Hahahaha....Pekabo kengkwn ku sume??
Hrap sume sht sokmo mcm den la ekk... :up:
Last week schedule aku mmg packed...
Sabtu aku p tgk KL Gangster ngn Dia...
bleh di kire dak pmpn yg de dlm cinema tue...
de aku kesah?? yg pnting pat tgk Ady Putra act... :x
Aiseyyy...puas ati la tgk & akn di repeat agi nie...
Hahaha...Ptg aku p jmp best pren lakk.. Ishh...
Lepak area kl je.. besela...we al sharing stories...
den nk soping ksut tp xde yg kenan lak... huhuhu... :p
Ahad, aku relax smbil wat koje umah haa...
siap msak agi.. pstu mkn swg2... hahaha...cian... :(
mlm, adik ajk p karok... ekceli besday dia ari sbtu..
Tp dia bz tue yg ajk celebrate mlm nie... aku on je... :up:
aku sponsor sebjik cake cekelat tok dia...
cume presents je xsempat bli agi.. anti kasikk ekk.. :D
karok besela kan...3 jam jekk... aku balun sume
lagu rock kapak...tercengang adik ipor tgk haa... :-D
wkakaka... sok koje nie.. kol 1 lebey bru smp umh...
guling sne guling sni kol 3 bru pat lelap haa...
orait geng, de cite best agi aku share ekk.. cau!!! ;)
 

AnaLulu

New Member
ape lah masalah dia ni...ckp elok2 dibalas dgn 'bodoh'....makin hari makin menjadi2...kalu depan mata mmg ku piat2 telinga tu!!
 

Daniel

Well-Known Member
pagi tadi boss dah sound, sapa2 yg nak bercuti raya agak lama skit, plan dan apply awal2...terasa cepat je waktu berlalu...kalau tak silap aku, hujung bulan depan dah mula ramadhan...saat yg penuh dgn ujian dan dugaan...apa tak nya, musim panas sekarang ni, ...sana sini member2 dah mula plan untuk beraya kemana...bukan apa, dorang nak booking flight ticket awal2...kalau awal, agak murah skit dan seat masih byk kosong...aku hanya bercuti hari raya dalam tiga hari je...dua minggu pas raya baru aku akn bercuti selama dua belas hari, tak pasti lagi destinasinya...cuti raya ni ada kwn yg ajak aku pegi sana sini...beirut lah, istanbul lah, teheran lah, damascus lah dan tmpt berdekatan yg lain...aku blum pikir apa pun, rasanya tak pegi kemana...cam tahun2 yg lepas, mungkin aku beraya dlm bilik je...mlm dan pagi aidil fitri cam biasa, aku akan layan lagu2 lebaran bersama hidangan favourite aku...maggie perasa soto atau kari...tanpa rendang, nasi himpit, lontong atau soto dan kuih2 kegemaran...yg pasti, aku akn tido sepanjang hari untuk mengelakkan kesedihan dan bercucurnya airmata...airmata kerinduan sorang perantau...
 

miSs aMy

Member
weyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..............ko tau tak aku geram giler ngn ko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mengong nye orang............................huhhhhhhhhhh........sabo je la.......................
xpe2 ko buat orang.......................ko tgk sok luse ko kne balik............................grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.............................
 

yankumi

FTC Crew Jr
dear diary...
salam...

ari nie genap dua hari anak mama telah selamat dikebumikan..
14 June 2011 pukul 10:21pm mama lahirkan kamu syg, dlm keadaan kamu yg masih 5 bulan usianya di dlm perut mama..
tersentuh hati mama..bila doc ckp...anak puan..anak lelaki...
maafkan mama syg, xdpt selamatkan kamu..maafkan mama..

mama rindu sgt saat anak mama nie bergerak didlm perut mama..bila mama mengalunkan lembaran suci..
kamu seakan menyahutnya syg..
baba juga rindukan kamu syg...mama tahu..
tp baba perlu kuat agar mama xlemah...

sygku...Muhammad...
mama tahu Allah swt lebih menyayangi mu syg...lbh dr mama dan baba sygkan kamu...
mama dan baba..redha dgn qada dan qadar Ilahi...mama terima takdir yg telah ditentukan ini...
semoga anak mama ditempatkan di sisi yg beriman...
mama sgt merinduimu syg....Al-fatihah...
 
Status
Not open for further replies.
Top