• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~ Bercakap Dengan Diri Sendiri - 25 ~

Status
Not open for further replies.

Daniel

Well-Known Member
selamat menyambut ramadhan kareem untuk semua...

hari ni aku tak keje...dibulan puasa kalau hari aku tak keje, biasanya aku akn berbuka diluar dgn kwn2...tadi berbuka disebuah restoren yg baru je dibuka...yg menyediakan makanan barat dan asia...makan ikan bakar, seafood soup dan daging masak black pepper...hepi aku dapat rasa minuman favourite aku, ciku milk...tak sangka lak kat situ ada minuman tu...seblum ni mati2 aku ingat buah ciku tu berasal dari mesia, rupanya berasal dari amerika selatan...mungkin benih buah tu dibawa oleh mat saleh semasa menjajah tanah air dulu...masa musim panas ni, aku byk sgt minum air...tekak asyik terasa haus je..macm2 jenis air ada dalam fridge aku tu...air buah itu ini...air pepsi tetap sentiasa ada...kata orang, minum air gas ni tak bagus...tak bagus dari segi apa pun aku tak pasti...pepun, ada orang tu sebut air tebu...satu lagi minuman favourite aku yg takde dijual kat sini...teringat air tebu, makin bertmbh rindu lak aku kat tanah air...
 

miSs aMy

Member
air tebu kt sini belambak......smpai dh jemu....mai la dtg.... :p


alhamdulillah....bestnye hari ni dpt dgr pengalaman mber yg bru sje balik dr umrah...patutnye aku yg g ziarah dye...ni terbalik lak...dye yg ziarah ktorg...haha....sgt teruja...sedih...sayu...sebak...semua rase ada bile dgr....subhanallah....

tingat lak....mse stay kat jeddah tu hari....ya Allah...rindunya suasana itu.....

tghri td dh ler saje lyn 3d panorama kat masjidil haram ngn hosmet....subhanallah...tak tau nk kate...tu bru tgk 3d kt lappy...blm yg real lg nt...ya Allah....


hari itu semakin hampir....ya Allah...moga tiada apa2 halangan yg mengganggu semasa d sana nanti....
 
Last edited:

zahra

FTC Crew
Moderator
:D..hehe..macam mane zahra boleh tak notice..dah open new thread ni..hehe..sudahnye delete my own thread..aduii..so embarassing..nampak sangat ting tong 2day..ahaks..hmm..fever + flu + heavy cough..huhu..how 2 handle all dis..got mid term dis week..better recover soon..hmm..
 
arini pose dok umh jer...xlarat la nk p jalan2... dok layan cte hindustan..haaha.. syok jugak cte td tu.. sok kuar kot... da lme xlihat dunia luar..
 

angelea

New Member
jujur ku berkata dengan hati... aku begitu merindunya saat ini... bahkan setiap saat... seksa gle kot... :x sape suh gatai nk brcinta... huahua rasakan, rasakan... k fine, bleh x jgn annoying sangat... haih penat nk melayan inner voice aku ni... ada2 je perangai dia... hmm seminggu berlalu lagi... selain kesan kesini, tiada apa yang berlaku... aku masih begitu... teringat lagu masih... fav aku dolu2... sekarang aku tgh pasang lagu2 lama dalam simpananku... terasa begitu melayang mendengar lagu2 cinta pagi2 ni... ha, sje jela tu cari penyakit... hehe
 

Daniel

Well-Known Member
hari ni aku penat giler...byk kena wat inspection dan attend meeting...satu lagi sebab kenapa aku penat, semlm pas sahur baru aku dapat tido...semalam dah lah tak leh online, naik boring giler...dah tak tau apa nak wat, aku layan movie...pinjam hard disc member...tertarik dengan satu citer tu, the last song, lakunan salah sorang penyanyi favourite aku, miley cyrus...ok gak lah jalan citer dia...kisah sorang awek yg liar akibat ibu bapa berpisah, jadik baik selepas jatuh cinta...terus sayang ayah dia yg seblum tu dia amat benci...selalunya cam tu la, cinta bleh wat sesorang berubah sikap...kan kalau jatuh cinta hati bleh jadik tenang...perasaan dihati terasa manis je, kalah air gula kuih lopes...tapi air yg tenang jangan disangka tiada harimau...kdng2 datang gak perasaan masam...apa lagi kalau tak perasaan cemburu...dia punya masam kalah kuih apam yg dah tiga hari basi...apa hal aku ni, asyik sebut pasal kuih je....bukan apa, aku tengah pikir nak bukak puasa apa hari ni...setengah jam je lagi nak berbuka...semalam aku takde mood nak kuar, bedal maggie indomie perasa daging...opppss...nanti ada lak yg sebak bila dengar aku berbuka dgn maggie...apa nak wat, tu lah makanan tradisional aku...ok la, pepun mandi dulu...pas mandi baru jengok fridge...
 

dolphin

FTC Crew Jr
cuti 2 ari balik kg..seronok dpt berbuka bsama keluarga..klu dpt cuti sebulan kn best..duk kt kg jer
ptg smpai umh..g bazar ramadhan..xde nafsu nk berbelanja..berbuka sorg2 jer..
otw balik singgah billion jap..beli jam..jam lama dh rosak
tgh santai2 dlm bilik mybh msg..tnye knpa lain jer
erm..ntah la..byk pk kot..
 

Archi_Love

Member
DI MANAKAH KAU CAMPAKKAN CINTAKU YANG BENARrrrrrrrrrrrrrrr........... KAU SANJUNGIIIIIIIIIIII!!!!!! KEKASIH LUPAKAN... SEJARAHHHHHHHHHHHH.................... ARRGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH... OH MNGAPAKAH SEMUA INI BERLAKU.. SEDANGKAN AKU SEDIKIT PON X PERNAH CURANG..... TERHADAPMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU,,,,,,,,,,,,,,......AAAAARRGGGHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 

dolphin

FTC Crew Jr
hanya pada-Mu ya Allah ku berserah segalanya...........................
sesungguhnya hidup dan matiku hanya untuk-Mu.........................
 

angelea

New Member
dup dap dup dap... cis jantung ni... sje je nk brdgup pntas bila dia call td... hik adui ada2 jela.. mata cm tak mngantuk lagi... wlupn badan sdikit tak bermaya.. esok pe nk buat ye?emm ada bbrpa agenda yg blum slesai lagi sbnarnye ni... asyik trtngguh je... alahai angie... cm budak2, pose ni asyik nk melepek je bila petang... lgsung x produktif.. huhu ni aku ada projek almond london sbnarnye ni... esok tengoklah, klu sempat g cari bahan... wiuwiu brusahalah!jangan lemau lagi cm taun2 lepas!hehe
 

Daniel

Well-Known Member
dua lapan menjak ni, tido aku cam tak teratur je...agak susah aku nak melelapkan mata...semalam lepas sahur aku tak leh nak tido...masuk keje diselubungi dgn rasa mengantuk...tadi aku dah submit leave form untuk bercuti bulan depan...boss aku tersenyum je bila tengok alamat destinasi bercuti kat borang tu tak ditulis...hanya yg dapat aku beritau dia, bagi aku seminggu dua lagi untuk berpikir kemana aku akan mengembara kali ni...mungkin aku byk memikirkan tentang cuti aku tu la, salah satu sebab aku susah nak tido...aku bernasib baik dapat boss yg agak sporting...berbangsa scottish berumor dalam enam puluhan yg mempunyai sorang isteri yg muda...byk benda tang keje yg diajar kat aku dan dia anggap aku ni cam anak dia je...dah masak dgn perangai aku yg berkepala sengal ni...dia hanya tersenyum kalau aku naik angin bila bercanggah pendapat...hanya satu je perangai dia yg aku tak berkenan...kedekut giler, nak belanja makan pun susah...lebih kurang kedekut cam aku gak...tapi aku kedekut dgn senyuman...jarang orang yg tak rapat bleh dapat tengok senyuman aku, nak lak awek2...yg pasti, ramai yg kata senyuman aku agak menawan...walaupun aku ni bukan hartawan...tapi rupawan...satu senyuman aku bleh wat orang tak leh tido dua malam...pepun, aku meluat dgn pujian tu semua...:p apa yg aku bleh wat...hanya senyum je la dalam hati...:-D
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam kengkwn FTC ku sume… Cak!!!
Pose x arini?? Hrap amalan kte di trima
Allah di bln yg mulia nie ekk… Amin… :up:
Nk story sal last week yg memenatkan haa..
Jmt, aku de jemputan bukak pose kt otel… ;)
Dj radio yg sms aku & suh aku bwk psgn…
Aku bwk geng sengal aku laa…sapo laei kan??
Saat plg best pat posing ngan artis la beb!!!!.. :p
Hahahah…msuk tv agi muke den aye nie ekk…
Makanan mmg byk cume peot aku je xleh msuk..
Da bese mam ckit…pepon alhamdulillah…rezeki.. :up:
Sabtu adik da roger² ajak teman dia soping furniture
tok umah bru dia.. merata kte org gi weii…
Sume tmpt di redah…pnat xyah ckp la kan… hehehe..
Dia beli set sofa+set meja mkn+console table+pillow
pon da kat RM4k beb!! Juling bjik mate aku tgk… :p
Bukak pose kt umah adik ptg nie…mam nsik cmpur..
Tido umah dia arini coz sok nk nolong ngemop+
ngecat lak..sahur dia suh msak sambal tumis ikn blis..
Permintaan tue.. de member swg da booked rendang
kerang aku lak…adess…da mcm chef lak aku ekk.. :D
Best tgk adik de umh sndrik dlm umo yg bleh di kire
muda..rezeki msg² kan…aku tumpang epi laa… :up:
Aku blk umah dlm kol 9mlm.. really tired but aku
epy… Dis Saturday de Matta Fair.. member ajk gi
tp aku ase mcm xlarat jek laa.. haiyaa...Hehehe….
Next week n a week after dat da de yg booking
aku tok bukak pose sesame kt luar..Ish²..larat ke?? ;)
Oklah geng, cau dlu ekk…Slmt berbuke sume!!

 

angelea

New Member
cm ada org gelakkan aku ke.. cis :p bru balik... Alhamdulillah.. :) hari ni cm redup n hujan di petang harinya... terus aku tertido... bukanlah salah aku sangat, dah hujan kan... bangun2 je kena bebel sebab kononnya nk tolong ibu wt cucur... last2 aku membuta smpai nak berbuka... uhuk balasannya esok kena teman dia g somewhere.. haih baru nk ngelat.. aku bukan pe, malas nk jmpe makcik2 bergosip... adoi tak tahan mak... mesti panas je tinga aku ti kena tanya soklan2 cepumas... well standard la makcik2, apa lagi soklan yang nk ditanya kan.. emm nk rehat, pastu tdo..
 

miSs aMy

Member
kite selalu merancang...tp kdg2 ape yg kite rncng xmnjd...krn Allah juga merancang...n perancangn Allah adalah yg terbaik utk hambaNYA...n aku yakin setiap ape yg terjadi pasti ada hikmahnya...

semoga semua urusan itu di permudahkan...

bila aku ckp ngn ibu nk tkr plan...ibu ckp nt tnye ayh dlu...wah...mcm ade chance jek...
tp klo dpt pn mse tu dh suntuk....elak aku 1 syawal kat ats awn je la nt.....huhu....
dh boley jd cite 'awan amy' lak nt....haha...
 

Daniel

Well-Known Member
dua tiga hari ni jiwa aku cam sengal skit...takde lah sampai kusut masai...tu pasal hari raya lambat lagi, aku dah tag kan lagu raya kat ftc dan fb...bukan apa, aku tgh carik lagu2 raya dlm simpanan...beribu aku ada lagu kat dalam notebook aku tu...tak tersusun...mcm2 lagu dan folder...yg heran skit, aku takde pun simpan lagu2 arab dan hindi...dua bahasa baru yg aku belajar kat sini...tak lah fasih mana pun...satu lagi bahasa yg aku dpt belajar kat sini, tagalog...aku ada ramai sahabat2 yg berasal dari negara2 arab, india dan philippines kat sini...kira belajar dgn dorang skit2...malam semalam aku layan satu movie...ps. i love you...ok gak la jalan citer dia...entah kenapa aku tak suka dgn action movie...jiwa aku ni jenis halus dan romantis...mungkin sebab tu la aku suka berpuitis...aku di labelkan sorang yg jiwang dan manja cam kucing...tapi tak lah manja yg suka gesel2 tak tentu pasal dan jiwang aku pun blum karat lagi...aku tertarik dengan scenery di ireland dalam movie yg aku tengok semalam tu...terasa ingin mengembara kesana satu hari nanti...pepun, sebulan je lagi aku akn bercuti...tak pasti lagi aku akan mengembara ke negara mana kali ni...tiga bulan lepas aku dapat mengembara ke empat buah negara di eropah dan africa utara...yg pasti, dalam kepala otak aku sekarang ni, terbayang bayang je gunung everest, sarajevo, cape town, dan pyramid...entahlah...blur, mana satu nak dijadikkan pilihan...
 

miSs aMy

Member
sedihnye....xpe la...ade la hikmahnye tu yg aku tak tau...
tibe2 rse cm nk apply pakej percutian 2@3 bln di rumah en.ayah lak...
klo mengikut instinct aku yg kuat ni....
mcm bkl di lulus kn je oleh incik ayah...dn bakal di sokong oleh puan ibu...
tp....pnt la....asyik nek flight jek....dh la berjam2....tido jek...
klo ade katil empuk...xpe gak....ni duk kat kerusi keras tu....ape pn xbley...
sakit leher woooo....terteleng2 tido....
 

silver stone

New Member
I'm Sorry my dear Mr Silver..

dear dairy,

Hari ni besday mylub...dan sy xdapat pulang ke KL atas urusan kerja...
i thought die xkesah sbb sy xde disisi die on his besday...tadi, die ym...
urm...so sad...we both crying...urm...sy xsengaja...maafkan b syg...
now sy da nekad nk balik petang ni...jumpe die...kalo perlu sy buat kerja atas bus...
sy redha...kalo perlu sy buka puasa atas bus, sy redha...sy hanya nk die gembira...
sy xnk die mnangis kerana sy...maybe for the 2nd time i make him cry...
dear...sorry...i tersekat ditengah2...u know me better right...if i balik...
how about my team members and bos akan ckp..mesti kutuk i kaw2 syg...
really sorry...for 3 years, we celebrate separately...time besday die jek...
time besday sy, he will do anything...surprise me...tb2 ade depan pintu...
tp time die...sy xmampu buat bende yg sama...urmmm :(
syg...i bukan sengaja syg...promise, after this, xkn tjadi lagi...
kan next year we both nk kumpul duit for weeding...
syg xmo nangis ye...plss...jgn nangis...maafkan bby ye syg sbb buat syg nangis...
maafkan bby...mlm ni bby smpai...syg jemput bby ye...kite gi tgk wyg ke mkn ke..
i don't mind...jnji syg hepi...bby nk syg hepi jek...maaafkan bby ye syg...:((

ikhlas,

mrs silver
 
Status
Not open for further replies.
Top