• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~ Bercakap Dengan Diri Sendiri - 25 ~

Status
Not open for further replies.

dieda

Well-Known Member
agknyeeeeeeee,,,sbb aku ade,,
ye,,sbb aku ade,,,,
sbb tu laaaaaa,,,,penyebabnye aku ade!!!
cuba kalu aku xde???????
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud aptenun kengkwn FTCku sumer...
Da mkn ke kome?? mike tggu kekasih ati tapaukn..
Hahahaha... (boss den ler tue, sapo laei kan)... :-D
Last week aku bebetol kepenatan but ke'enjoy'an...
Wkakakakak...sbtu pas maghrib aku kuar g kjg...
De xtvt karok maa... 4 jam yg wat peot aku picahh
Sbb geng2 rock aku sume sporting abis... Enjoyyy!!!... :up:
Memey berbkat tol la dorang... sore sume dap2 wooo....
De ke ptot mse aku nyanyik, drg leh record... cisss... :-??
Lau kuar kt u-tube tue kwg wat2 xnmpk jelah ekk...
Hahahaha...blk da sah2 kol 4 am la kan... gilosss...
Tido dlm 4 jam then bgn tok g book exhibition lak... :">
Fuhh!! mau lemau aku ptg nie... Smp Pwtc, kte org
tawaf sume booth yg de.. Dptla bli english novel... :p
Member aku borong byk gak.. Besela, ank buah amai..
Blk pon da kat ptg... Relaks jap then mlm smbg kuar...
Adik aku lak nk banje g karok... Adoiii aii... Pengsan...
Plg best, nyanyik lgu ADELE.. Rolling in da deep... Hahaha... ;)
Memey pancitt bdn den lau tiap2 weekend cmnie weii...
Dis week nk p holiday agi... wit pon lom tuko haaa...
Nxt week de 2 event lak tue... xtau mne yg kne rejek...
Org2 kg da start koling2 haa... Windu katenyer.. Suh blk... :(
Poning den...lau xkeje tp pat gaji leh x ekk?? Hahahaha...
Wokeyla.. time to eat lak.. Lapo asik nulis jek... Daa
....
 
Last edited:

mawar putih

Well-Known Member
abeh la wuiiii... kalo makcik tu dah mai.. mmg demam la.. telinga panas kepala pun panas!! pengsannnn~~~
layan kan aje.. iye kan aje,, itu lebih baik.. makcik!! jgn kacau saya ok, kaco mama sy SAHAJA!!!
lari duluuuuuuuuuuuuu~~~~~ fiewwwwwwwwww~~
 

Daniel

Well-Known Member
beberapa hari je lagi wa akan hidup dilautan yang terbentang luas...meneruskan hidup atau career yang wa pilih sendiri...hidup yang tak tau apa kesudahannya...cukup masa wa pergi mengembara kesana sini...wa kian lenyap dari ingatan sahabat2 lama dan sanak sedara ditanah air...pepun sesekali wa akan call dorang...hepi dan terharu bila wa dengar dorang kata...wa rindu sangat2 dengan lu...balik lah ketanah air...bila wa dengar kata2 dorang terus memori lama bermain dipikiran wa...saat indah bersama...wa pun tak pasti masa depan wa cam mana...yang pasti...hidup bagakan roda...kadang2 dibawah dan kadang2 diatas...semasa wa dibawah...terasa hidup ni tak bermakna...hidup tak lengkap tanpa ada kasih sayang...hanyut dilautan sepi.
 

mawar putih

Well-Known Member
esok dah jumaat balik?? *ingt jumaat sbb ade RM... ekekeke*
huhuhu.. copek nye la masa berlari... x sedar plk.. hahahaha.. tup2 nnti dah bln 6...
ingt nk pi cruise dgn org tuuuu la.. dah lama brtangguh sbb msg2 bz... << bz la sgttttt,, puii
tgk la cana nnti ye awak akan sy usahakan tgk la sblm bln 7 ni la kot.. hahaha << *cehhh,,, tah ye tah tidak kata org tuuuu*
kwn2 awk pn mcm teruje bwk la skali nnti.. kite pi date, mkn2, shopping ok!!! kikikikiki
 

hatenluv

Member
kau yang tak paham bahasa,

boleh tak kau jangan selalu sangat cari aku SETIAP KALI KAU ADA CRUSH DENGAN LELAKI MANA-MANA?aku muak kau tahu tak. setiap kali kau ada crush, kau akan cerita kat aku. kau akan cari aku. masalahnya kau x peka. WHAT IF ANY CRUSH OF YOURS IS MINE TOO? dan kau jangan perasan sangat boleh tak. setiap laki yang kau crush, mesti kau akan perasan crush kau tu pun suka kau. hello, BUKAK MATA GIRL! matang sikit boleh tak. jangan nak perasan x tentu fasal. nampak macam kau desperate sangat.

sumpah aku geram dengan kau. menyampah pon ya jugak.
 

saffone

Member
esok dah jumaat balik?? *ingt jumaat sbb ade RM... ekekeke*
huhuhu.. copek nye la masa berlari... x sedar plk.. hahahaha.. tup2 nnti dah bln 6...
ingt nk pi cruise dgn org tuuuu la.. dah lama brtangguh sbb msg2 bz... << bz la sgttttt,, puii
tgk la cana nnti ye awak akan sy usahakan tgk la sblm bln 7 ni la kot.. hahaha << *cehhh,,, tah ye tah tidak kata org tuuuu*
kwn2 awk pn mcm teruje bwk la skali nnti.. kite pi date, mkn2, shopping ok!!! kikikikiki
harini jumaat!! RM tu running man ye.. takpe.. kite dah tgk.. haha
 

mawar putih

Well-Known Member
harini jumaat!! RM tu running man ye.. takpe.. kite dah tgk.. haha
yess jumaat!! ptg ni!! ehh mana tau ni.. hahaha,, baru nk pakai secret code sbb org2 tertentu jek tau.. *secret code la sgttt,, puiii*
aleh2 dia pn tau RM tu running man.. sah la peminat RM gak ni... hahahhaa
 

hatenluv

Member
i know there's sumthing bothering you in ur mind. and sumpah. aku nak sangat tahu apa yang ada dalam fikiran kau. apa yang membuatkan kau mengeluarkan statement2 kecewa di laman sosial itu. aku nak tanya. tapi aku tau kau akan simpan benda tu rapat. kawan-kawan mengandaikan kau berkata ttg dia, tapi bagiku kau berkata tentang seseorang yang aku pasti bukan dia. sikap acuh tak acuh kau semalam membuatkan aku gusar.
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud aptenun 2 all my FTC prens.. :)
Waa... Lame gak xjenguk umah den yg 1 nie ekk..
Den bru blk dr cuti2 luar M'sia haaa... Hahaha...
Its was amazing bile pat nek Cruise tok g hldy... ;)
New experience gitu... Nsb la aku xmabuk laut...
Total de 10 deck lam Starcruise Libra yg leh muatkan
14++ org wit some awesome facilities... Perghh!!! :up:
Aku dok kat deck 7... facing da sea agi cabin kte org...
1st day g Phuket... Best sbb de tour guide muslim
yg bwk kte org jln w/pon dia xfluent in english
tp bleh gak la kte org berinteraksi.. hahahaha... :-D
Taxi jenama Toyota 'Altis' tue.. bkn cikang2 pnye...
Byk gak aku soping kat Phuket...bwk ribu2 baht maa...
Patong Island antara beach yg tercantik kt Phuket.. :up:
Mse g Krabi a bit adventure coz kpal tak embark kt port...
Kte org kne trun kt tgh2 laut n de ferry yg pickup
tok bwk ke port kcik kt krabi...Fuhh!!! marbeles arrr.. :p
Krabi pekan kcik tp de byk pulau yg lawo woo...
Antaranyer Phi Phi Island & Railey Beach... Fuhh!!!..
Aku mmg xde plan nk g pulau so lepak kt Ao Nang jek..
Dpt la merase net 'tut tut'... kenderaan roda 3 tue... :p
Hahaha...syiokk woo.. mmg enjoy abis arr sng cite...
Asal mlm jek kte org lepak kt deck 10... tgk scenary
mlm dr ateh kpal... siap bersantai sipi swimming pool...
Jgn mare ekk sbb smpat gak aku posing ala2 Rose
dlm cite Titanic tue... U jump, I jump... Auwww... :x
Ank2 kpalnyer sume sporting n ensem2.... Hahahaha...
Dpt la knal ngn mamat dr Kl gak nie.. dia cuti ngn
geng2 dia arr...de gak artis n dato'/datin yg 1 kpal
ngn aku... dorang sume stay kat suite VIP arr kan..
Alhamdulillah, journey dis time success... Bestt sgt2... :up:
Psni, kumpul wit agi n g tmpt len lak ekk.. Insyaallah...
Oklah guys, nk usha pe yg ptot dlu nie... Tc ekk... :)
 

dolphin

FTC Crew Jr
lamenye x ronda2 sni..ade sape2 yg rindu den x..hehe
2 3 menjak ni dh x dpt nk on9 slalu..huhu
wlpn sgt winduu nk lyn tenet tp tpksa tunda dlu hasrat tu..tgk la ble2 dh ok nnti den kmbali lg..
ni pn kebetuln on9..leh la lyn mne2 yg ptut..
rutin harian still sama cm dlu..wlpn kdg2 agk pnt..tp lyn jer la kn..bak kata puteri..yg penting kita enjoy~
 

dieda

Well-Known Member
andai aku boleh mendaki ke langit
ingin sj ku bertanya kepada sang awan,,,mana hilangnya mentari???
 

Eta_Mas (2)

New Member
Coretan - Bingkisanku!

Malam Yg sepi Indah..
Hati tiba2x t'ingin online FTC yg telah lama me tinggalkan...
Rindu yg t'amat sgt..Waa,jiwangnya me lepas jd Cik Puan..(Gediks jap!)terbek..:x

Nak Luah lbih panjang, tp line slow, spoil my mood!!!!:-??

Continue tomorrow laa jwbnya..
Nite & Assalamualaikum...
 
Last edited:

mawar putih

Well-Known Member
kadang2 minat dan tanggungjawab itu menyebabkan kita perlu membuat pilihan... walau harus melepaskan dlm hati ini masih rindu dgn tugasan dulu.. bila pandang beg kecil yg aku usung penuh dgn mcm2 barang kenangan dulu muncul balik, rutin ku tiap2 pagi hingga hampir petang. tak ada masa nak duduk, setiap saat masa aku terisi aku kesana kemari. seronok bila dapat pergi tmpt baru kenal mcm2 org dan semenjak aku masuk bidang ni aku jadi makin peramah. hahahahaa.. banyak yg aku belajar dan mcm2 ragam manusia yg aku jumpa. walau pada mulanya aku bagai bidan terjun tapi lama2 aku jatuh cinta dgn apa yang aku lakukan dan aku rindu sekarang ni. betul la, tak kenal maka tak cinta. now, keputusan dah dibuat dan tnggungjawab tu msti diutamakan dulu.. buka buku baru, buku lama simpan elok2 balut kemas2 sebagai satu memori.. new life, new place, new environment, new journey, everything is new!! :)
 

dieda

Well-Known Member
xper laaaaaaaaaa(sekurang2nye terubat,,,,,,)
berprasangka baik,,,,,!!

owhhh,,betullaaaa,,jasadkuuusss berada dimalaysia,,
tp hatikuuuuu merewang2 ntah kemana,,mungkin ke uganda,,mungkin ke kenya,,mungkin ke rwanda

kdg2 apa yg kite rasa,,,hnya mampu dipendamkan sj,,sbb nye xmampu nk diucap

sekian sj kemerapuan sy pd mlm niiiii,,,,,,,,,,let it!!
 

mawar putih

Well-Known Member
yeahhh!! setelah plan punye plan akhirnya muka2 kantin ptg2 ade rezki nk berjumpa kembali.. wakakakka..
hmpir stahun dah kot.. kita update2 esok ye smbil jln2 mkn2!! hahahaha..
 
Last edited:

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud monink 2 all my FTC's Fren....
Hahaha... Awal den msuk arini ekk... ;)
Tgh xbz leh la nulis pe yg jdk last week maa...
Adik ipar aku admit ward sbb lututnyer fractured... :(
Ari rabu msuk operation theatre & alhamdulillah
operation was successful... Msuk plat n 4 skru...
Dpt mc tok 3 bln... amik mse 3-6 bln to recover... :">
Aduss... everyday pas koje aku lepak spital Pantai
sbb temankan adik aku kt sne.... smp umh pon lmbt....
Memey x terurusla umh aku sbb aku lepak umh adik... :-??
Really tired giler2 beb....nak nanges pon de sbb pnt sgt...
Jmt, adik ipar aku discharge...so, ptg aku leh la cuci mate...
Aku lepak Sogo ngn member... Lame xjmp dia maa...
Sbtu pepgi lg aku da g umah adik... Menziarah la katekan...
Smpat la lunch kt sne skali smbil lyn cite industan... :)
Ptg kol 5 aku blah... Pas Isyak, aku de meeting kt Kajang...
Nxt week sbtu ahd aku akn berkmpg kat PD... De event ma... :">
Haiyaa...dr awl bln smp hjg bln xde rest lgsg...Uwaaa....
Meeting mlm tue sukses.. cume 2 org je gegel yg de lam exco..
Pe2 aku je yg kne sakat...nsb la sume pgkat abg...
Lau x, memey aku yg bully dorang... wkakakaka... :p
Ahad, de lg event kt P'jaya tp belah mlm laa....
Mls aku nk join...Ken bju pon da bertingkat xberlipat...
Mggu yg pnuh dugaan namun aku berjaya hadapinyer...
Alhamdulillah... Oklah guys, jmp agi len kali ekk... daaa... :)



 
Last edited:

hatenluv

Member
sesi luahan perasaan kali kedua. mungkin kali ni tidak seekstrem kali pertama. cuma kali ni sesi luahan perasaan bermula dgn kisah percintaan dia.

saat bertemu, saat memulakan perkenalan, saat berkenan di hati, saat cinta bersemi, juga saat perpisahan semuanya dimuatkan dalam SLP malam ni. aku tadah telinga. mengangguk saat mata kami bertemu tatkala dia khusyuk bercerita. cerita yang berselang seli dgn gelak tawa, namun aku tahu dan faham pedih dan sedih yang cuba disembunyikan dalam hatinya.

tatkala bercerita tentang kecantikan perempuan itu, aku tersentak. nyata perempuan itu cantik. siapalah dia kalau nak dibandingkan dengan aku yang tidak punya apa-apa. tiada paras rupa, budi bahasa cuma atas pagar sahaja. mungkin taste lelaki itu begitu.

bila pulang, aku baring dengan satu konklusi. mana mungkin aku akan mengaku di depannya sbb aku tidak percaya lagi akan confession cinta seorang wanita kepada lelaki. aku simpan perasaan ini. aku berdoa kepada ALLAH, sekiranya dia untukku, bukalah pintu hatinya untukku, dan berharap kami ke jinjang pelamin.

selagi aku mampu bertahan, aku akan bertahan.

pasrah dan redha.
 

mawar putih

Well-Known Member
life is unpredictable. we planned A but we got B sometimes got nothing.. such a waste~~
almost half year and i'm tired.. 3 minggu jek lagi, sempat ke? harharharharrrrrrrrrrrrr
lets say kalo x sempat? kahakkahakkahak *hanya mampu tergelak lagi* think positive!!! persetan kan jek la... enjoy your boring life~~
 
Status
Not open for further replies.
Top