• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~ Bercakap Dengan Diri Sendiri - 26 ~

dieda

Well-Known Member
hmmm,,,ex skendel sy dh kawen (dude harlino) :(
xpelah,,sy dh lama terima kenyataan kami dh xde jodoh
kami pts pon dgn cara yg baikk
dunia kami berbeza>>>>>statement yg sungguh confident without typing error
:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:
 

Daniel

Well-Known Member
minggu lepas ada member lama ajak aku join majlis pengisytiharan 100 tahun yang gemilang bagi sekolah lama aku…satu sekolah yg agak terkenal di JB…sekolah untuk anak raja, anak lawyer, anak ahli muzik dan anak lain2 lagi…aku memang tak join pun…tak ada kesempatan dan berada jauh diperantauan…dapat jugaklah aku tengok gambar2 majlis tu kat blog sorang kawan rapat…terus teringat kenangan2 lama masa zaman sekolah dulu…zaman nakal dan impian untuk menjadi sorang penyanyi rock…sekolah tu adalah sekolah untuk pelajar lelaki sahaja…pelajar perempuan yg ada pun hanya untuk tingkatan enam…kira time kat sekolah dulu aku tak bolehlah nak tunjuk aku punya romeo disebabkan tak ada pelajar perempuan…pelajar perempuan tingkatan enam tak ada masa nak layan junior cam aku…dorang agak berlagak skit…mungkin disebabkan itu, sampai sekarang aku kurang pandai bergaul dgn perempuan…aku agak kekok dan malu skit bila berhadapan dgn perempuan…aku agak pemalu dan tak pandai nak tackle awek…tapi masih ada jugak awek yg ajak aku dating…mungkin awek tengok muka aku ni jenis tak jemu dipandang dan aku agak bersopan santun…dulu malu aku lebih kurang macam kucing…ada awek yg luahkan rasa tak puas hati bla dating dgn aku…aku ni tak banyak cakap dan mengelabah dgn perempuan dorang kata…bukan apa…masa tu aku takut je awek akan ambik kesempatan kat aku…tu dulu…sekarang aku dah dewasa dan matang…muka aku masih tak jemu dipandang…masih bersopan santun…tapi malu aku dah berubah skit…bukan malu cam kucing lagi…malu aku dah macam malu malu harimau :D
 

are-fiyz

Active Member
resah hatiku selalunya ada.. fikirkan kamu setiap waktu ku..

jauh.. ku menunggu.. biar ketahuan mu.. di sini ku merindu..

jauh.. ku berharap.. kembali kau pada ku..

akhiri penantianku....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud evening to all my FTC's Pren... Kowang camne haa?? Den hrap sume sht & epy sokmo la yerr... Pd yg slmt di ijabkabulkan last week, Congrats den ucapkan... Syukur alhamdulillah... Huhuhu... Jap jek da melangkah ke bln 4... Sebln lg bertambah la plak umo den...Hahaha... Last few weeks, aku byk menghabiskan mse kt umah cume last week jek aku lepaskan gian p karok kt port bese... Hahaha... 3 jam kott... Layan jelah... Byk nyanyik lagu omputih dis time... Chewahh!! Next week aku akn mem'pampered'kan diri kt Grand Lexis PD... Wallaweii!! Feeling2 jiwang dok kt chalet ateh air gitu... Hadiah Pre-Besday tok diri sendirik...Kang den selfie n upload pic ekk.... Hahaha.... Dr info yg den tgk, bukak2 balcony jek da de swimming pool uolss... Mau kene carik swimming suit nie... Hahahah.... Nk booked lelame kang bangkrap lak coz next month den nk fly pi................... lak... Hahaha... Tue pon di kire as besday gift gak... So, kne la berjimat cikit... Ahad lepas den start blk xtvt yg lame da den xwat which is Jogging... Nikmatnyer pat larik2 anak kucen kt tasik yg pemes tue... Sambil jogging pat gak cuci mate tgk brader2 kiut mancing ikang... Hahaha... Den tingin nak daki Broga Hill tp member sume tgh bz so hasrat tue kene la pendam dlu... Da de stamina kang bkn takat bukit, gunung pong den akn tawan... Ewahhh... Eksen la plak ekk... Tak sedo dri tue sempott... Hahahaha... Kalo pk sakit, mau terperap jelah den nie... Rugi wooo... Tue yg kne gak kuatkan semangat... Yakin Boleh!! Malaysia Boleh maa... Hehehe... Lg 1 biter epy yg aku trime ialah 'CITE' aku akn di publish dis month... Yahoo!!! Alhamdulillah... Editor baru jek email last Friday tok bgtau brite nie... Syukur sgt... Aku anto cite tue just tok share pengalaman idup je... Xsangka lak terpilih tok di publishkan... Nie yg di katekan rezeki... Xsabo asenyer nk tggu majalah tue di pasaran.... Kompom den sambaq 2/3 naskah.... Huhuhu... Tatkala den menaip nie ujan tgh turun ngn lobatnyerr... Mulela terkonang org jauh... Pekabo la ngan dia agaknyer kan... Sht ke... Mkn ke idak... Bile la dpt jmp agaknyer... Huhuhu... Pepon, den slalu doakan dia sht & tabah menghadapi dugaan idup... Msuk dis yr ase da 5 taun kte org berkwn... Moge persahabatan nie akan terus berkekalan...Amin.... Oklah geng... Time berangkat pulang ke 'Istana' sudah smp... Kowang take care... Musim xmenentu skang... Jage mkn, kesihatan n keselamatan... De mse den melalut lg ekk... I lap all my prens..... Daaaa.....
 

keira

New Member
alaaaa dia ni.. blur ke memang saje wt xreti.. ahaha pelik aku ngan lelaki ni.. memang clueless ke saje malas nak layan kerenah perempuan.. kalau aku dh macam tu, pujuk la kan.. ni x, wt xreti je.. aku pun xpasti, nk majuk ke nak apa ni.. ahaha whatever man..

ngaaa confuse weh!ahaha biasa la pmpuan.. suka overthinking.. padahal bukan ada mende pon.. pastu tension2 sendiri.. ayoyo pastu mulalah pk, patutla aku single sampai sekrang.. sapela yang tahan nk layan kerenah aku ni.. ahaha cm pmpuan gle je.. tp cam comel.. aaaa cane ni... rsa nk pukul diri sendiri.. ngehngehngeh

aaaa dh la...bye..
 

dieda

Well-Known Member
Kalau orang tak suka kita, tak bermakna kita kena tak suka dia juga.
Kalau orang benci kita, tak bermakna kita kena benci dia juga.
 

Daniel

Well-Known Member
‘betul betul bosan’…status FB sorang kawan…aku pun tak pasti apa yg buat dia jadi bosan…yg aku tau…dia ada kerjaya yg stabil, kereta dan sorang awek special yg cun...awek kawan tu pulak satu ofis dengan dia…menhairankan aku kenapa dia jadik bosan…nak kawin tak ada duit lah tu…sepatutnya status tu untuk aku….seminggu ni memang aku terasa betul betul bosan…sampai satu tahap, aku terasa nak berhenti kerja…suasana kerja dan keadaan tempat yg buat aku jadik macam tu…esok weekend…jangan harap la aku nak berpoya poya dan dating dgn mana mana awek…takut nak kemana mana…memang aku tak ada life langsung…walaupun aku dah biasa bersendirian dari kecik dan mengembara kesana sini…memang kali ni aku betul2 terasa kesepian atau kesunyian…membuatkan hidup aku terasa makin bosan…macam hari2 kena penyakit segugut je…pepun aku tetap bersyukur…rezeki tetap ada….hanya aku tengah menunggu jodoh aku…entah sapa aku pun tak tau lagi…kalau aku dah sayang dgn sesorang….awek suka meroyan pun aku terima :D
 

dieda

Well-Known Member
hr ni dlm sejarah aku mandi kt opis,,>>>sejarah sgtt kann
dr jemaat smpai hr ni xde air,,agk2 la nk catu kot ye pon,,
ingt kite ni smpan air dlm swimming pool ke,,air xsurut2
nk membuuuuaanggg pon ku thn jebat :lol: :lol:
pg2 hadap aku dh smpai opis,,seb baik la bilik air opis ni besor,,mmg selesa la kalu nk mndi manda,,
tp xla aku nk feeling2 mndi mcm kt rumah,,mndi koboii jekkkk :oops:
lega tol lps mndi,,,pe x nye,,dr ptg smlm xmndi,,nyamuk pon xnk dtg dekat:shy:

apa2 pon syukur malaysia msh aman!!!(y)(y) :D :D :rolleyes: :rolleyes:
(ntah pe kaitan kannnn :p)
 

keira

New Member
aku sedih hari ni.. mata pn bengkak nangis.. mood kelaut yg pastinya..

entahla, tatau nk rasa apa.. jom bertapa :p
 

Daniel

Well-Known Member
aku memang tak pernah layan game…aku tengok ramai yg minat dengan game candy crush saga di facebook…sehari dua ni hidup aku betul betul terasa bosan dan kesepian…tak tau aktiviti apa yg harus aku nak buat kalau boring datang…berpuitis dan blogging dah kelaut…aku akan cuba layan game…aku akan tanya dan belajar dari kawan yg tau…otak aku tengah berserabut …banyak pikir tentang kerjaya dan masa depan aku…nak luahkan perasaan aku sekejap…dagang pak malau dagang berlipat…dagang hamba mengkuang layu…tuai padi antara masak…esok jangan layu-layuan…intai kami antara nampak…esok jangan rindu-rinduan…pernahkah kau rasakan…rindu datang tiba tiba…ketuk hatimu ajak langkahmu datang kesini…dam dam dum bunyi mercun…satu ringgit dua ringgit tiga ringgit…sah aku tengah senget dan jiwa kacau :'(
 

dieda

Well-Known Member
sume org ade ego derang sendiri,,termasuk la aku
tp trs trg aku ckp,,,ego ni adekalanya mnyakitkan ht sendiri,,,lg tinggi ego ko,,,lg skt ht ko,,,mencucuk2 smpai ke jantung,,sakit!!!,,tp tu bg aku,,bg org,,i dunno,,,,
k baiii

#diorangasingkanitupedih
 

Daniel

Well-Known Member
aku tak pasti sama ada tindakan yg aku ambil ni betul atau pun tak…aku rasa pilihan ni adalah yg terbaik untuk masa depan aku…semalam aku telah meletakkan jawatan atau berhenti kerja…aku dah tak dapat tumpukan lagi kerja aku disebabkan suasana, keadaan tempat dan tekanan jiwa…aku dibenarkan berhenti lebih awal disebabkan aku mempunyai cuti yg banyak…sehari dua ni aku menunggu proses perletakkan jawatan aku, bayaran gaji terakhir dan bonus enam bulan…selepas proses tu semua selesai…aku akan melangkah pergi dari sini dan mengembara kebeberapa negara sebelum aku pulang kekampong halaman aku di tanah air…pengembaraan aku akan mengambil masa beberapa bulan…untuk aku mencari ketenangan, pengalaman dan mungkin ini pengembaraan yg terakhir aku sebagai sorang backpacker…aku berharap sangat aku dapat pulang ke kampong halaman pada hujung tahun ni…dan dapat menyambut tahun baru 2015 di tanah air…harap 2015 akan memberi sinar baru dalam hidup aku…sebelum ni banyak dugaan dan ujian yg telah aku tempuhi semasa diperantauan…aku tak pasti sama ada ni adalah tulisan aku yg terakhir disini…forum yg aku telah aktif dari tahun 2008…ramai kenalan dan sahabat yg aku perolehi dan banyak juga kenangan manis dan pahit…disini aku ingin meminta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki pada sahabat sahabat semua di atas kesalahan atau kesilapan yg telah aku lakukan…terima kasih juga pada sahabat yg pernah beri peluang untuk aku menumpang kasih dan memberi semangat kepada aku…terima kasih juga pada sahabat yg sudi mendengar keluhan, luahan dan tangisan aku…berdoa lah agar kita dapat bertemu muka satu hari nanti ditanah air…kenangan kenangan bersama tidak dapat aku lupakan hingga ke akhir hayat…pasti aku akan terindu rindu saat manis itu semua…maaf kiranya aku tidak dapat membalas email atau message yag dihantar kepada aku selepas ini…keadaan dan tanpa peluang yg ada akan memaksa aku tak dapat membalasnya dengan cepat…dunia kita mungkin berbeda…tapi kita tetap punya bulan, matahari dan bintang yg sama…moga ketemu lagi.
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & evening 2 all my FTC’s Pren… Kowang sume pekabo?? Windu den x?? (Jwb dlm ati udah laa ekk)… Hahaha… Lame gak den x update kt thread nie… Besela, wat2 bz la katekan… Holiday kt Lexis, Pd da lepas… Chalet kte org telah di upgrade menjd SUITE coz dat day byk room yg full…Yg best, rate still da same… Hahaha… Siap jakuzi bgai haa… Pe lg?? Berendam la den mlm tue… Hahaha… Selfie xyah ckp la.. Smp penuh memory hp den… Sonok dok kat otel ber'star2’ la katekan… Then next weeknyer aku g karok lak… Aku open table coz ari Sabtu murah sket ratenyer… Mampu la nk support deme nie uolss… Mkn pon sodap… Licin pinggan kte org… Hahaha… Ahad lak aku g jmp best pren aku… De hal nk di luahkan katenyer.. Dia blanje aku mam coz kalah bating… Hahaha… Nak bating ngan aku yg PRO nie, opkos la kalah… Cite punye cite smp airmate pon meleleh… Ermm, pengalaman idup mmg pahit tok kte telan tp tue jugak la yg jd ubat tok kte brtahan smp ke arini… Aku consult dia pe yg aku lalui… Compare wit her story, mine is more horrible but im still here, still alive n can be happy like others… Nape nk bergundah gulana sedangkan org tue dok epy bertepuk tgn tgk kte jatuh tersungkur… Come on guys, what goes round, comes round laa… Blk dr jmp member, aku ke spital then blk umh jap... Kol 9.30 aku kuar blk tok dinner ngn adik aku… De mission yg kte org nk kne complete kan… Lepak kt mamak smp kol 12.30 am… Smp umah aku da pancit giler... No rest at all maa… Last week lak aku byk kne koje luar… Bertmbh la kepenatan aku nie… Jumaat pas koje member aku yg nk jd pengantin pick up aku kt opis tok ke homestay yg dia sewa kt Ulu Langat… Perghh!! Garden Wedding beb!!.. Sipi homestay sungai maa… Giler xnk mandi… Hahaha… Ngupenyer jd Pengapit nie payah gak ekk… Selain Pengantin, org dok focus kt kte weii… Cameraman, kaum kerabat, kengkwn pengantin.. Malu den… Tok Kadi lak siap usik2…Ase nk tarek jek telinge dia… Hahaha… Alhamdulillah, dgn skali lafaz, maka bertuko la status member aku menjd ISTERI org… Moge kowang bahagia smp ke Jannah beb!!.. Aku tumpang epy... Homestay yg dia sewa banglo 2 tingkat… Sgt berpuas hati uolss…Di kelilingi dusun buah2an… Sgt damai asenyer… Ptg seblm blk semlm, kte org gi picnic kt Sg. Gabai... Ape lg?? selfie laa... Hahahaha... Dis week pong aku bz gak… Sabtu nie nk g tuko wit & shopping sket coz next week aku akn fly ke…………….. Udah wat web check in kelmarin... Pepon im waiting 4 dis Thursday… Yippiee!!!...De cite Spiderman daaa.... Hahaha... Oklah geng, den nk outkan diri dlu... De kelapangan den menulis lg yer... Destinasi percutian kali nie akn di beritahu next week k... So, tungguuuuuuuuu.... Jage diri, hiasi peribadi, kurangkan kontroversi, berdiri ats bakat sendiri.... Adiosssss......
 
Top