• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~ Bercakap Dengan Diri Sendiri - 26 ~

dieda

Well-Known Member
xperrrrlahhhhhhhhh
bnda kecikkkk jekk kottt
mcm rs nyesall lak tegur kannnn,,,kunun2 kite xnk pnjang2kan
nk tunggu die tegur,,,mmg xla kannn
bila kite tegurrr,,,trs cha alip bot
sentappp jantungg makkk tauuuu
xpe,,xpe,,small matter jekkk,,,
kalau ditnya aku sedih ke x???
ko rasa????kalau dah rasa sebak semacam,,tu gumbire ke??
wteber laaa
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud aptenun to all my FTC’s Pren…. Fuh!! Diam xdiam udah 6 ari kte berada di bln May… Impian nk tgk Spiderman 2 ngn ehem2 da tercapai… Sgghpon org amai giler tp sbb we ols da booking dlu so our seats r safe gitu… Tq awak sbb sudi spend ur time wit me during my BESDAY… Hahaha… Bertambah epy bile CERPEN aku lak kuar kt majalah… Alhamdulillah… Rezeki berganda namenyer nie… Ase nk menitis airmate bace kisah sendiri di ruangan berkenaan… Bkn tok meminta simpati jauh skali membuke aib sesape tp sbg pengajaran atas pe yg aku da lalui… Bkn sng nk bgn lepas jatuh dr puncak yg tertinggi… Sungguhpon aku bleh berdiri skang seskali terasa gak tempangnyer bile berjln… Retaknyer msh ade walaupon lukenye da sembuh… Itu la idup… Bahagiakah anda andai prhubungan yg di bina tue atas kehancuran idup org len?? Hahaha… Lu pk la sendrik ekk... Blk dr cinema kte org g mam then another surprised dia wat… Sebijik CAKE dia letak ateh meja smbil wat muke xbersalah…Hahaha… Adusss… Tq so so much la awk ekk…Bln dpn sy blanje awk lak k… Huhuhu…. Lepas Isyak aku g dinner ngan fmly lak… Open table kt Western Restaurant… Jd mat n minah salleh la msg2 mlm nie… Tetibe dpt panggilan dr ‘SHBT’ lame lak… Ermm…almost a year we al lost contact sbb misunderstanding… Pehal crik aku blk?? Manusia oh manusia… Mudah benor kau lupe tp AWAS coz aku msh igt sumenyer… Aku leh MAAPkan bkn meLUPAkan… Oleh sbb xnak di ganggu time mam specially dgn fmly yg da jeling2 manje, aku bgtau akn kol back.. Kemain suke dia tp aku yg xbpe nk suke… Hahaha… Da xbese la nk bergayut berjam2 ngn awk lepas pe yg awk da wat dlu… Aku slalu igtkan diri supaya xulangi kesilapan lalu… Peluang hanye di beri pd yg mengHARGAI bkn yg meLUKAI… Ari sabtu aku g shopping n tuko wit tok g holiday Jumaat kang… Nsb la wit Yen aku dlu tue de belen kepok2 lg… So, just tokok sket jek tok ke destinasi bru nie… Aku sambar new handbag, shoes n shawls… Yeahh, destinasi yg bakal di tuju kali nie adelah HONG KONG!!... Weee!!! It’s a gift+holiday 4 myself… Pe yg pasti Disneyland Hong Kong akan ku jelajah lak… We all g 5 hari… Almost done wit my packing… Sunday aku kuar lak ngn Bff & dia blanje mam kat Da Loaf… Syukur, rezeki lg… Kirenyer Jumaat kang aku bakal melangkahkan kaki ke KLIA 2 la ekk… Waa, xsabo asenyer… Kang aku snap la pic sket ekk.. Hahaha… Pasni aku break dr holiday coz nk simpan wit tok raye lak maa… Pas raye, I’allah de destinasi yg sedia menunggu… Bak kate aku awal2 taun dlu... Sapo nk ajk p cuti sila isik form ekk.. Coz im fully booked for holidays until end of dis year... Hahaha… Oklah geng, musim2 ujan nie peot xbape nk tahan…asik lapoo jek kejenyer… Aku nk p lunch dlu… I’allah, jmp lg pas aku blk cuti kang ekk…Adios amigosss.... Daaa....




 

dieda

Well-Known Member
eh eh,,ade org tulis cerpenn ke???majalahh apa ekkk???;);)

seronok jd org tuuuuu,,,melancong jek kojenye
surprise sana surprise sini
suping sana suping sinunn
amazinggg lifeeee bak kata omputehhh:D:D:p:p
 

La Di Da

Active Member
ada banyak benda kita tak tahu tapi nak sangat tahu,,
sama ada kita BELUM tahu, atau kita memang ditakdirkan tak tahu sebab lagi ELOK kita tak tahu,,

tp kalau diberi pilihan,,aku nk tahu apa yg aku tak tahu
tak kisah lah sakit macam mana pon kalau aku dapat tahu
asalkan aku tahu apa yg patut aku tahu

jadi,,,plsssss la bagitau apa yg patut aku tahuuuuuu,,plsssssss


 

mawar putih

Well-Known Member
mggu depan last!! akhirnyaaaaaaa,, *teruje tp ekceli cuak gak* kena tempuh lagi dah la tak prepare ape pun *arghh stressss*
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam & gud evening 2 all my FTC’s Pren… Waaa… Sgt sonok asenyer blk dr cuti2 luar negara nie…. Hahaha… Aku smp kl ari Rabu kol 1.30 am… What can I said is KLIA 2 r SUCKS!!! Bg yg nk nek flight tok g obersi tue aku cadangkan dtg seawal yg bleh… Nk berjln dr check in counter Immigration / Customs ke tmpt nk boarding tue mkn mase almost ½ jam… Service really terrible!!.. Pk 2/3 kali kot aku nak g travel nek Air Asia pasni… Hahaha… Pepon aku enjoy mse kt HK… 1st Day g Avenue Of Stars… Posing ngn tapak tgn retis uols… Then round kwsn2 sekitar… Tgk Clock Tower… Mlm kte org g Mongkok.. Tmpt yg di tuju namenyer Ladies Market… Brg leh tahan gak regenyer… Pe lg?? Kasik borong la pe yg ptot… Hahaha… Da next day, aku ke Madame Tussauds lak… Pat la ase nek Tram yg di katekan femes tue… Smp kt atas, kte org posing la ngn Patung2 Lilin retis yg ensem lg kiut miut… Aku siap peluk Johnny Depp ekk… Jgn mkn ati udah la yer… Hahaha… Setengah hari gak la abis kt sne then p tgk scenary HK dr ateh bukit… Wow!! Awesome nyer… Name tmpt tue The Peak / Sky Terrace 428… Sempat la menulis kt kertas yg drg sediakan name ‘Org Yg Di Cintai’ & di tepekkan kt tmpt yg di sediakan… Chewahh!!! Cinta ke?? Hahaha… Blk dr sne lepak Avenue Of Stars tgk Symphony of Lights… Sgt menarik… Lampu yg de di bangunan2 bergemelapan mengikut rentak music yg di mainkan… Abis show tue, kte org jenjln kt kwsn otel… Aku usha perfume jek… Murah katenyer… Aku tibai la sebtol dua… Hahaha… Tmpt aku lepak nie dekat ngn MRT & shopping malls… So, senang la cikit… Da next day is DISNEYLAND time!!! Yeayy!!! Compare wit Japan Disneyland’s, HK a bit smaller laa… Sume games kte org men… Memey puas ati laa… Org pon xbrape rmai so Q tue idakla mkn mse sgt… Mlm kol 8 de pertunjukkan FireCracker… Siap record lg yerr, maklumla mse kt Japan aritu xsempat nk tgk… Terpegun sat aku tgk show tue… Ase pasni mcm nk jejak Disneyland Paris laa… Hahahaha… Mau RM20k kne kumpul woo… Chaiyokk2… Da last day in HK kte org g Lantau Island… Usha brg2 branded… Tibai gak la perfume sebtol lg… Hahaha… Kalo kt sni memey mhal nk beli perfume jenama nie tp kt HK pat bli ngn rege yg berpatutan n yg plg penting its ORI okk... Hahahaha... So, last week pong aku bz jmp geng2 aku…De bende nk diskas… Hjg bln nie nk blk kg lak… De kenduri kwin sepupu yg plg rapat ngn aku… Siap sediala ngn soklan2 cepumas yg bakal di tanye kang… Bln 5 nie aku kureng rest.. Every week de jek xtvt yg nk di wat… Dis weekend pong da kne booked… Tired tp aku epy coz wat bende yg aku minat… Huhuhu… After dis cuti2 dlm M’sia jek dlu… Kasik mantop blk kewangan aku nie haa… Amai lak yg komplen aku mkin cengkung.. Hahahaha… Dok angkut beg yg kat 10 kg ke hulur he hilir mau xcengkung… Da la Dr. xbg aku carry brg berat2 tp nk wat cmno?? Name pong backpacked… Oklah geng, nk out dlu… Ari lak mcm nk ujan… Sodap lau berlengkor ateh katil nie… Hahaha… Kowang take care… Senyum sokmo… Jgn sombong2… Peace yoo…
 

La Di Da

Active Member
ro ya nun dal wau

yelahhhh,,,,sapalahh kitewwww niii kannnn,,kitewwww ni 'sahabat' dlm cite dongeng jekkk
org sng nk lupainnn:(:(:(
 

dieda

Well-Known Member
fuhhhhhhh nebessss makkkk tauuu
mcm ni ghupernyeeee kalau berdepan dgn ultraman
congratssss ultramannnn!!!
 

pooh_gurl

Well-Known Member
Assalamua'laikum. . ^^

Skool holiday start dh last week...la ni tinggai another lebih kureng 10 days kowt nk mengholidaykan diri... So far my holiday sgt tersangat santai...which is sesi mengemas umah supaye pose ngan royo nnti x penat sgt an nk kemas an... So, berbaki kan beberapa ari ni laei, me familia br nk panaskan enjin utk berjalan2 dlm Malaysia je...we decide to go to my peberet place...beach n sea....ganu kite je dis weekend.... ^^

Tp la ni sy heading to selatan....nk lawat org jauh di selatan nun... ^^

Doakan selamat smpi...

Hv a great weekend ahead love... bubye...

Assalamua'laikum
 

dieda

Well-Known Member
ade org memey suke men sorok2
tp mcm mn die mnyorok pon,,i leh detect org tu tauuu:D
i lbh krg mcm immarsat laaa,,wahhhh gtewww:p
lbh kurang kalau nk cr org yg ilang radar pon bolehhh tauuu:lol::lol::lol::lol:
 

dieda

Well-Known Member
(sentap org ateh xrindu kat kittewwww)

olaaaa bolaaaa uolssss sumeee>>mood worldcup katakan,,, w/ponnnnn
pejam celik,,,lg bp minggu dh nk pose,,cptt sungguh ms berlaluuu uolsss


skrg mana2 pegi,,org duk cite sal bola
kite ade la polo sikit2,,w/ponn xtgk live,,kosserrr nk berjaga

cite sal bola,,teringat kat sorang yg kite kenal
kalau ade die,,leh gak bercerita sal worldcup skrg ni
psl betapa 'hebakkkk & stylonye' van persie menanduk bola,,(y)(y) (mst die akn kata van persie tu org kg die)
La roja yg angkuhh mnjadi la rojak dikerjakan belanda,,:D:D
betapa rupe CR7 mcm ayam berak kapur
,, bila german dh sumbat 3 gol ms pertama:lol::lol::lol:
nama belatolli dijulang sbb ranapkan impian england:D:D

tapi skrg,,dh xde teman nk bercerita a.k.a mengutuk/membahan
ntah mn die mnghilang,,rindu toll dgn die:(:(>>>>k,,abaikan statement ni:rolleyes::rolleyes:
ntah negeri mn die jelajah,,ntah hutan mana die redah,,ntah lautan mn die berenang,,ntah gua mn die bertapa
pe pon,,semuga die mncapai cita2 yg di impikan dan semuga memperolehi kebahagian dunia akhirat,,

k,,tutup cite sal bola

skrg fenomena el nino
memey panas glerr,,dugaan kpd org yg berjalan kaki:(:(
mcm cuaca kt brazil lak,,keh3
xpe,,ujian dunia tu,,kt pdg msyar,,matahari sejengkal kt kepala tau>>mood insaf!!

hmmm,,pnjng pulok coretan i mlm ni ekk,,,:lol::lol::lol:
mngkin sbb mood worldcup,,xpon kn smpuk mood el nino,,ahaks

niat dihati nk tgk game brazil lwn mexico(ade ht jgk tuu)
tp apakan daya,,mata ni xdpt berthn lama
mngkin fktor usia,,keh3
assalammualaikummmmm,,,,,,:):)









 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam n gud moning to all my FTC’s pren… Waaa… Sane sini sinun dok berckp psl bola ekk…Org ateh nie leh jd Pengulas gitu… Kot name player sume dia sebut haaa… Hahaha… :p Name yg den plg igt wat mase nie ialah Thomas Muller… Cettt!! Da la wat hatrick, malu beso pakwe ke-2 den si CR7 tue… Sanggup kot bersengkang mate smp kol 2 pg sbb nk tgk dia perform… Last2 kalah besoo… :eek: Xpasal2 den kne open table ngn geng2 den… Dah dorang sume sokong Germany… Ermm, ckp psl bola nie memey xkan abis punye sbb tgh demam World Cup la katekan…Awal bln aritu aku blk kg n terjumpa lak ngn ex bf yg penah muncul dlm idp aku suatu ketika dlu… Ewahh, ayt xbleh blah arr… :lol: Dia tgk aku, aku tgk dia…Dia senyum, aku pndg bwh… Dia ke kanan aku ke kiri… Kenangan dgn awk mmg xdpt sy lupekan namun ianyer da jd sejarah… Muke awk yg mcm Shidi tue pakej dgn lesung pipit la yg wat ati sy tertambat… :rolleyes: Kenduri kwin sepupu aku nie di wat beso gak sbb dia ank yg bongsu… Im epy for her… Semoga idup bahagia smp ke Jannah ekk… (y) Turn aku ntah bile la kan… Hahaha… Weekend lg 1 aku g Tar carik kain tok wat baju raye… Nsb tailor aku msh nak terima tempahan… Lgpon aku kan regular customer… :smug: Hahaha…. Abis byk gak coz rambang mate tgk sume kain2 New Arrival!!... Hahaha… Last week start da aku xsht… Bdn pnas walaupon memang cuace tgh pnas skg… Aku g clinic bese n dctr bgtau aku kurang tido, kurang rehat, kurang zat, kurang minum ayor… Senang citer sume kuranglaaa…. :( Selang 2 ari, aku down lg… Dis time aku terus g wat medical checkup… Yg pelik tp kelakar memula dctr amik drah kt lengan… Da inject tp drah xkuar walaupon urat aku time tue dok ijo n timbul… o_O Hahaha… Bulat bjik mate aku tgk… Dctr ckp kne amik kt tmpt len…So, di inject lak kt pergelangan tgn aku…Xpasal2 berbalut ateh bwh… Result tok report tue da kuar n aku ase down lg skali… Byk yg border line tue… But Liver aku mmg de mslh… Kne infection kate dctr… :argh: Skg aku tgh amik ubt tok cure da infection… Bende yg aku plg xsuke…Mkn pills… Kalo liquid aku leh lg tahan… Pas semggu aku kne check up lg… De gak la member yg dtg melawat aku kt umah last week… Tq beb & kengkwn lain yg mendoakan aku sht tue… :kiss: Ahad aku kuar g jmp adik agkt aku…Setaun da xjmp dia.. Sempat gak la teman dia soping shawls…Mlmnyer lak, de lg swg dtg melawat… Bwk kentaki lg… Hahaha… Mekasih awak… Walaupon air pepsi tue terpakse di buang tp aku redha… :( Hahaha… Aku kne la sht n kuat sbb geng2 sume da riki ajak p cuti hujung taun kang… I’allah mggu dpn kte akn mula berpuasa n bln dpn lak raye!!! Hahaha… Pepon guys, buatla yg terbaik tok idup anda…Jgn sia2kan mase & peluang yg ade… Blajo hargai yg setia, bkn khianat pd cintanya :D Cau….
 
Top