1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

biarkan aku sendiri

Discussion in 'Luahan Cinta' started by miSs aMy, Sep 25, 2009.

  1. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    sedey nye hati ble cnta yg d bina xksampaian...
    aku tahu ni ujian tp aku jg manusia yg xlri dr rse lemah
    aku xkuat utk lalui nye seorg diri...
    aku rindu kt die...
    aku blm sedia utk lupe kn die...
    cmne hr2 len utk aku lalui...
    tnpe die...
    jiwa dan hti dh sebati...
    tiap saat aku kn t'pk kn die...
    tp skag...
    byk sungguh kngn utk di kng...
    tp aku xnk ingti...
    tp otak ni knp la...
    jgn la sibuk...
    hti aku ok..tp otak aku plk...



    ya Allah berikan lah aku kakuatan Mu utk hmbaMu yg lemah ini...
    aku rse lemah yg Allah...
     
  2. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    mcm mne aku nk lupa kn die...
    byk tol kngn...
    klo tgk hp...
    semua msg die dr thn lps still ade lg aku smpn...
    no die aku ade...
    hp aku ade rumh pn aku ade...
    aku xnk buang tu semua...
    aku syg kngn tu...
    syg kn die...
    cmne aku nk bt???
     
  3. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    miss amy hang tengah putus cinta ya, merana semacam jew komen hang
    (of course merana, takkan happy2 time putus cinta kan? hehehe)

    kawan aku (minah) penah putus cinta lagi teruk dari hang, die sanggup nak hiris2 tangan padahal - unfortunatelly - tangan die mulus merata rata aku nampak. konon2nyer tak penah basuh pinggan or keter.. (yela.. takkan die sanggup basuh keter sendiri kn?)

    satu kali dia penah bincang ngan aku dan aku tanya adakah minah tu penah 'do something' ngan pacar die, die kata tak penah (wallahu a'lam, rahsia die hanya die dan tuhan yg tahu)

    terus aku tanya, adakah die dah berjanji menikah satu ari nanti ngan bf die tu, dia jawap bukan senang nak berjanji menikah sebab kapel belum lama agi. baru jalan sebulan.

    apalagi, aku hairan ngan niat hiris tangan die. die kata rasa cam best je hiris2 tangan time putus cinta .. OMG... ni minah agak2 dah ketagih tengok wayang takpun sinetron siri ni...

    aku sindir die..."hang dah siap meninggal lepas hiris tangan?"
    die jawap "dit, lo jangan nakutin gw ah, masa sich ampe mati segala"
    heheheh... lawak tol la minah ni.. kata nak hiris tangan tapi tak nak meninggal.. ape da......

    ramai lagi lelaki kat serata dunia ni yg mahukan cinta lo... kena amik masa je gi pun umur lo belum tua pun masih 20 plus plus....

    dia jawap selamba" carikan gue gantinya"
    hehehe senang je die ngomong camtu.. die ingat aku ni agen perjodohan? aku pun masih lagi susah cari pasangan ni plak nak tambah problem macam2.

    tapi alhamdulillah aku dengar skang ni dia dah ada kapel dah siap tunang. nasib baik die tak betul2 hiris tangan die...

    penah dia cakap 'trima kasih kerana dah sedia mendengar segala problem die'

    yaa... aku pun turut senang la .. aku just kata sudah sewajarnya kita saling nasihat menasihati.. satu masa nanti kalau aku ada problem cinta, aku harap die pun boleh support aku...
     
    Last edited: Sep 25, 2009
  4. pop
    Offline

    pop New Member

    Messages:
    1,394
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    xleh biar kn hang sendirian ne..
    normal la tuh asik trkenang kenangan ngan yg trsyg..
    cam aku smpai rini tingat kenangan ngan sumer xbf aku.. kekekeke
    yg indah2 jew la, yg x indah xyah d igt
    amy kne kuat tau..
    jgn cpt give up..
    mmg arr sedih brpisah, sakit sgt.....
    mcm sam kate, adew yg nk bunuh diri sbb x sggp nk hadapi..
    wlu ape pown jd,
    life must go on..
    amy kne slalu brsama ngan kwn2 amy
    spya amy xla sedih sgt..
    hibur kn dri 2..
    jgn biar kn amy igt kngn amy..
    mkin amy igt,
    mkin dlm la skt kt ati amy 2..
    ape yg dh jd,
    just let it go..
    bnde yg dh lps, jgn d kenang sgt..
    nti memakan dri sendiri..
     
  5. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    die dh tkr no aku rse la...
    cz msg yg aku send dr jumaat till now..waiting...hmmm...
    die mmg btol xnk aku ingt kt die...
    tp aku tau die xnk bt cmtu...
    tp die t'pkse sbb die tau slagi die xtkr no..aku akn cri die...
    die xnk aku trus sedih,rindu n gram kt die...
    yup..mmg pn...cz aku xpnh nk renggang ngn die sblm ni...
    so cmne aku nk lalui nye dgn m'dadak..

    ya Allah...
    dah 3 hr aku cmni...
    aku cbe hepi kn ati...
    tp ia kjp2 jek...
    kdg2 aku rse cm nk gle...
    skag aku n femly out station...
    bg aku ok la at least dpt la aku lpe kn skjp kngn ktorg...
    tp aku still tingt die...
    cmne aku nk lpe...
    tmpt yg aku g semua ade kngn...cmne aku nk lpe kn...
    lg skit nt ble aku blk umh...
    semua bnde ade kngn...xkn aku nk buang semua tu...
    bju aku,kasut aku,umh aku...xkn la smpai cm tu...
    cmne aku nk bt ni...
    everything ade memories...
    aku boley gle cmni...

    aku kua ngn femily n sepupu ku yg gle2...
    aku ley ktawa tp hti aku b'drh...
    aku rse cm xde prasaan pd semua bnde...
    semua aku tgk 0...xde mnt lgsung...
    jiwa n raga ku tiada b'sme roh n jsd ku...

    smlm aku kua jejln kt mydin subang...
    klo kut kn aku ni kre kaki jln...
    bio la aku sorg jd je...
    tp kli ni...aku xbmnt lgsung...
    nk cri brg...servey pn aku xde mnt...
    aku rse nk cpt blik je...
    mkn pn aku rse dh kurg selera...

    aku still xley lpe kn die...
    saat ni hati ku menangis lg...
    aku thn dr ia menitis...
    biar la dlm ht je...
    jgn sibuk ea nk kua2...
    jgn bt malu aku...
    dah ler kt umh sepupu ni rmai...
    kang xpsl2 semua tny...
    aku kne kuatkn ati...
    tp kdg2...mke ku cm sardin je aku tgk...
    thn pnye psl...

    alhmdulilah...semoge die bhgia...
    thanks samara...
    mmg kte akn cri kwn yg boley support kte...
    tp bt mse skag amy blm sedia kongsi ngn kwn2 n femly amy...
    takut,xkuat n tak tahu cmne nk bitau mereka...
    biarlah amy smpn sndri slagi mpu...
    tp at least amy ade kwn2 kt sni yg sudi dgr....
    n give me support...


    tu la pop..mmg byk kngn ktorg..
    cz lme kn..6 thn...xsmudh tu nk lpe..
    tp amy akn cbe skit2...
    yg indh tu la mmg ssh nk lpe...
    sedih utk utk d kngn...
    sakit utk d lupa kn...

    thanks pop...
     
    Last edited by a moderator: Sep 27, 2009
  6. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    sabar saja, tak lama lagi mesti kan lenyap rasa itu secara perlahan lahan
    ada bainya amy puasa senin kamis, kalau amy muslim.. konon2 nyer puasa tu boleh mengurangkan perasaan hang secara effective.
     
  7. blackNeo
    Offline

    blackNeo New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    insyaalllaaahh..puasa tu kn bulan yang baik...cara terbaik utk kita dkatkn diri dgn pencipta KITA...
    huuuhuhhuhuh..
    noob sket...anyway miz amy...byk2kn bsabar...stiap pkara yg brlaku ade hikmahnyeee.
    yes..ckp mmg snang..tp sy sndiri dh hadapinyeeee..its take a several timeeee..
    byk2kn doa....
    awk bkn milik sesiapaaaa..tp milik YANG ESA k....peace:D xmau sedey2 lg ye..
    dh rayee pon ni..slamat haliii laaaayaaa:up:
     
  8. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    alhmdulilah...
    aku b'syukur sesgt...
    wlaupn xsemudh itu utk aku lpe kn die...
    tp aku dh cbe utk hepi kn diri...
    wlaupn xspenuh nye...
    aku hrp hti ku kembali pulih spt sedia kala...
    ye aku tau DIA sdg m'uji ku...
    saat ni aku rndu utk b'sjud pd NYA...
    tp ade yg m'bts kn...
    so tgu je la dlu...


    ye samara...ia akn lenyap jgk suatu hr nt...ye sye muslim...i'Allah...bkn knon2...tp i'Allah ia mujarab...btol kte neo ia m'dkt kn dri pd NYA...

    thnks neo...ye sye milik yg ESA...
    itu la yg d jnji kn oleh NYA...sye hnye mpu b'doa...smoga ade yg t'baik d hdpn sne...
    mmg sakit tp sye akn cbe utk ggh...
     
  9. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    ya Allah...

    np di saat aku t'jg dr lena ku
    hati dn otak ku akn t'pk kn die???
    aku cube agr x m'ingati nye
    tp aku xmpu utk m'hlg krn prasaan itu dtg ngn sndri
    tanpa aku m'mkse nye

    ya Allah
    bagaimana utk ku lupa die????:((

    ya Allah
    pulang kan la prasaan yg ku rse ini pd nya
    agr die jg rse spt ape yg ku rse
    kuat kn la hti ku...ya Allah
     
  10. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    alhmdulilah...
    mujur ku sedar...
    thank u Allah...
    kau berikan aku petunjuk mu...
    yg selama ini ku cri...

    ya Allah...
    kuat n tbh kn hati ku ya Allah...
    saat ini ku rasa..
    hati ku spt mau pecah...
    menahan segala rase di jiwa...

    ya Allah
    kau lenyap kan lah ia dr hti ku ya Allah
    bunuh la ia dr jiwa ku ya Allah
    lesap kan la ia dr pndngn ku ya Allah
    luput kan la ia dr ingtan ku ya Allah
    ya Allah...
    tenangkan la hati ku...

    ya Allah...
    kau beri la pembalasan yg setimpal dgn ape yg tlh die laku kn...

    astaghfirullah al a'zim...
     
    Last edited: Oct 2, 2009
  11. LiPsTiCk
    Offline

    LiPsTiCk New Member

    Messages:
    165
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sekarang nie rase mcm #$#%$TEF$%$#%#
    juz leave me alone!
     
  12. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    ya Allah
    kau tlh brikn aku kekuatn...
    skurg2nya...aku lega...
    beban d dada yg sungguh menyeksa...
    punye la sush utk ku luahkn...
    alhmdulilah femly ku fhm...

    ya Allah...
    kembali kn lah ia kpd ku...
    seandai nya itu yg tlg engkau ttp kn...

    kembali kn la ia pd jln dn fitrah mu...
     
  13. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    satu doa yg baik :D
     
  14. pRincesS maLa...
    Offline

    pRincesS maLa... New Member

    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    pape pon amy tabah k...
    saya pown sday dgr ksah awk nie sbb saya pown pnah mgalaminya nasib baik kawan2 banyk support n bg kata2 smangat utk lupakan xbf.. tapi saya taw syg awk dkt dye pasti xkan luntur walau ape yg dye lakukan kt awk kn..
    sbb aty perempuan nie lain kalo dye syg someOne 2 dye akan syg sampai bile2 either dye dh kawen dgan org laen dye akan still ingt org yg pnah dye syg suatu masa dulu...
    amy kuatkan iman k ingt Allah s.w.t n kalo btol2 xbely nk lupakan dye isi masa amy dgan m'gaji ataupun buat aktiviti outdoor mcm jungle traking ke, paintball ke, xpown shopping... jgn slalu ingt sgt kn benda yg dah jadi k...
    blaja lupakan dye sikit2... insyaallah amy dpt lakukan k..
    sbgai kwn mala akan support amy k....
     
  15. blackNeo
    Offline

    blackNeo New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    mcm tu laaaa cik maaaalllaaa oiii..
    gve some support kitee..cewaaaaahh..
    lakukan byk aktvti yg sehattt....
    cik malaaa sehat pg nie??
     
  16. pRincesS maLa...
    Offline

    pRincesS maLa... New Member

    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    chat jia..
    blackNeo shat ke?
    mala baru jia join ftc nie so bg tnjuk ajr k..
    anyway kita kna support any dulu k..
    amy jgn sday2 ye...
     
  17. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    adoiiiiii....
    pnye la td taip pnjg2...skali hlg...uwarghhhhhhhhh...

    thanks mala...
    tu yg amy tkut...klo mmg jdoh sye bkn ngn die...sye hrp sgt2 sye dpt lpe kn die totaly...agr sye ley bg syg sye pd yg sudi mnerime(hubby) tnpa ade halangn...

    bt mse ni xley nk kua la...cz kompom g tmpt2 yg ade kngn...jsd ngn kwn...jiwa tah mne2...i'Allah sye ykin sye ley lpe kn die 1 hr nt...mse yg tntukn...cpt @ lmbt...

    alhmdulilah ade kwn2 yg fhm n ley bg support...lg2 mse nk btau femly lme gk la mek mse...mntk advise kwn2 so ade kekuatn bru t'luah...




    hr ni weding spupu...
    alhmdulilah slmt dh die..
    semoga b'kekaln hingga ke syurga....

    best sgt2 dpt hibur kn ati yg lara...
    tp xspenuhnye la...
    yg xley bla...ble dj bka lgu kngn ktorg...
    peh...rse cm nk nangis jek...
    tp dlm ati je la...
    skit jiwa thn...

    isk mcm mne la nk lpe...
    sush tol...
    tp aku kne gk...msti...
     
  18. totoroZ
    Offline

    totoroZ New Member

    Messages:
    100
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    yay

    sabar jew la k
     
  19. miSs aMy
    Offline

    miSs aMy Member

    Messages:
    832
    Likes Received:
    7
    Trophy Points:
    16
    yup toto...

    "inna Allah ma'a as-sobirin"
    >>sesungguhnya Allah bersama org2 yg sbr...
     
  20. blackNeo
    Offline

    blackNeo New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    hai cik amyyyyyyyy....how are uuu????:p
     

Share This Page