• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Big girl with a Small heart

#1
Selamat pagi, Teman-Teman.

Saya sangat senang bertemu Anda dalam kesempatan kali ini. Nah, nama saya udah ada yang kenal , panggil aja apa yang kamu mau;). (nak tukau nama "kinky " xleh..) :meh: .

Saya pikir itu saja yang dapat saya sampaikan. Terima kasih banyak atas perhatian baik Anda.:p
 

samaratungga

Well-Known Member
#3
Selamat pagi, Teman-Teman.

Saya sangat senang bertemu Anda dalam kesempatan kali ini. Nah, nama saya udah ada yang kenal , panggil aja apa yang kamu mau;). (nak tukau nama "kinky " xleh..) :meh: .

Saya pikir itu saja yang dapat saya sampaikan. Terima kasih banyak atas perhatian baik Anda.:p
cam ada yg beza dengan bahasa anda...
kah sy seorang sahaja yg perasan
 
#5
entry opening...Kupipess..kikiki
Pagi tadi atas motor macam hari2 biase... mengelamun je ingt mimpi malam tadi..ingat cite best tv3 nak cite kat opismate ..nak mkn ape breakfast ni..nak diet tghari ke tak...


tapi...

harini lain sikit...

sy pikir nak tulis ape kat siniii...hahahahaha

oh ye ..tgh taip2 ni..bos leh tanye lak "u taip apa?" dengan muke separa senyum sy ckp "i balas email"..:p
 
#6
eh eh mendeme ni..udah ditengok nye gambo gemok kite kat fesbuk..udah di kate2 nye kite kat belakang.. jgn ler dicerite pulak .... jujur bebenor
 

samaratungga

Well-Known Member
#10
Bile bdn up. otomatik cinte down .bukan je sengsare xde cinte..sengsare xdpt cinte baru sbb bdn dah up..ha.camtu la gamaknye.jadi berjage2 jelee
cinta berkaitan dengan rasa
bukan fizikal
maka rasa cintamu berikan pada yg layak.. jgn beri pada peminat fizikal
bila kamu belum jumpa lagi, kamu belum faham ape erti mencinta serta kepada apa kamu harus mencinta
Berikan cintamu pada Penguasa Cinta, maka kamu bakal dapat habuan cinta seperti apa yg sebenarnya kamu nak kan,, iaitu "cinta version you"
 
#11
mmg payah nak paham tu..lagi2 yang "Penguasa Cinta tu..perghhh..Tapi bile bace lame2 jdi malas nak pikir sbb cinte ke sbb ape.hahahaha..citenye skang mlm ni den nak buat Overnight Oats In Jar..Demi misi mengurangkan kolesterol dlm bdn..

Kalau angat2 taik ayam sekali pun..jgn la sampai terpijak taik tu.. sekian
 
#12
Cite mlm ni nak buat Overnight Oats In Jar postpone arini tau..(harap2 rajin la) sebb aritu gi balik kg gi ngikut abg bertunang. cepat lak die dpt jodoh baru..
cite pasal jodoh..dulu time kawin..org cakap " dah tertulis jodoh kau" bile bercerai ..kite ckp..jodoh tak panjang...jadi maknenye selepas kite dah kawin pun kite tak sure la yang kite kawin tu jodoh kite ke tak eh..entah la..btw semoge jodoh abg den yang baru ni..dapat bahagiekan die sampai ke Jannah. aminnn..
 

samaratungga

Well-Known Member
#13
Lelaki selalu suka kat pompuan lain bukan kerana dia tak suka dengan size badan gf @ bini yg besar, melainkan kerana mata yang tak puas dengan apa yg dah ade

Ni aku bagi kisah untuk sis Kinky dan aku

Sorang suami tengah berbual dengan member kat jeti.
Suami: Eh hang tahu tak
Member: Mana cheq tahu hang belum sembang lagi
Suami: Ingat dah sembang tadi
Member: Dah memang hang kuat sembang. Belum sembang pun cakap dah sembang
Suami: Kehkeh kok sabar ya (sambil tepuk belakang member)
Member: Eii hang ni sebijik macam @are-fiyz cakap indon pun tak lepas lagi

Suami: Kehkeh... sudah la.. Eh hang tahu tak...
Member: Mana cheq tahu hang belum semmm...
Suami: Jilake, diam la hang, gua belum cakap lagi hang dah potong. Kita nak habaq tang bini la.
Member: Buat ape, ingat cheq mertua hang ke
Suami: (jangkau penyapu jeti) Sat lagi gua brush rambut lu guna penyapu si samaratungga ni
Member: okay, hang citer la (krohh menyampah tengok penyapu bau menyan tu)

Suami: Tau tak, dulu cheq berasa bangga siot kepada calon bini kerana takda pompuan boleh beat kecantikan dia kat dunia nan fana ini.
Namun apabila sudah masuk minang, cheq terperasan ramai lagi pompuan cantik macam dia.
Bila dah nikah cheq tengok ramai lagi pompuan yang jauh lebih cantik melebihi dia.
Berpuluh musim halia sudah usia pernikahan kitorang, sekarang cheq merasa semua pompuan amat cantik melebihi bini cheq.

Member: Elehh.. nak cheq habaq benda lagi dahsyat serta lagi pahit berbanding lagu tu ke?
Suami: Apa dia
Member: Andaipun hang kahwin semua pompuan kat dunia ini sudah tentu2 kucing belaan si Sam pi mai pi mai lalu atas jeti ni lagiii cantik dalam pandangan hang.
Suami: Pasai apa hang cakap macam tu

Member: Pasai masalahnya bukan kerana bini hang
Suami: Habis tu? Napa pula hang cover bini cheq (bukan boleh caya dia ni dulu pernah ngorat bini gua time kitorang belum kahwin lagi)

Member: Masalahnye ialah bila hati hang sudah tamak, mata hang sudah buat skendel, hang sudah takda rasa malu kepada Allah, maka time tu jugak dah takda benda yang boleh puaskan mata hang melainkan tanah kuburan kat hujung kampung sebelah jeti ni. Rasulullah bersabda "Andaikan anak Adam itu mempunyai lembah penuh berisi emas, pasti dia menginginkan lembah kedua, dan tak ada yang boleh mengisi penuh mulutnya kecuali tanah. Dan Allah akan menerima taubat siapa yang mahu bertaubat." Jadi, hang punya masalah sesungguhnya ialah hang tidak menjauhkan pandangan dari apa yang diharamkan Allah.

Suami: Eh hang buat tebiat ni dah kenapa.
Member: (buat2 tak dengaq) Sekarang, apakah hang mahu bawa balik semula kecantikan bini seperti mana hang kenai masa pertama jumpa
Suami: Kang hang minta pengeras pulak. Cam tak kenai hang je
Member: Tak mahu sudah (berlalu dengan hensemnya)
Suami: Grrr (gigit halia dengan geramnye). Okay, kita mahu la.
Member: Maka tundukkan pandangan hang.
Suami: (terus menunduk, ternampak saki baki halia yang tak habis gigit lagi)
Member: Bukan cam tu la budus. Tundukkan pandangan apabila tertengok pompuan yang bukan bini hang (berlalu dengan gaya ala2 Jack
Sparrow ternampak kapal hantu)

Tetiba kepala Sam muncul dari bawah laut dan berkata pada jantan tak kenai dek untung yang tengah terpinga pinga itu.
"Der, hang takde nampak penyapu ke? Nak sapu jeti camna ni. Jilake.
 
#15
ibu tunduk je bila Bella pandang ibu...
Bella pandang dalam mata ibunya yang bergenang selepas mengadu lagi hal ayahnya yang kaki perempuan tu.."Ibu jangan la camni, jangan sedih-sedih...nanti ibu lambat sihat" Bella cuba nasihatkan ibunya berkali-kali kerana tidak mahu ibunya lebih lama ditahan di wad itu.. Dalam hati Bella , dia cukup geram dengan ayahnya yang masih berskandal di kala ibunya masih di wad dan bertarung dengan nyawa..tapi Bella tahu, dia tak punya apa-apa kudrat selain menemani ibunya siang dan malam di wad itu. "Biarlah ayah tu buu.. Bella kan ade jage ibu.."
 
#16
Lelaki selalu suka kat pompuan lain bukan kerana dia tak suka dengan size badan gf @ bini yg besar, melainkan kerana mata yang tak puas dengan apa yg dah ade

Ni aku bagi kisah untuk sis Kinky dan aku

Sorang suami tengah berbual dengan member kat jeti.
Suami: Eh hang tahu tak
Member: Mana cheq tahu hang belum sembang lagi
Suami: Ingat dah sembang tadi
Member: Dah memang hang kuat sembang. Belum sembang pun cakap dah sembang
Suami: Kehkeh kok sabar ya (sambil tepuk belakang member)
Member: Eii hang ni sebijik macam @are-fiyz cakap indon pun tak lepas lagi

Suami: Kehkeh... sudah la.. Eh hang tahu tak...
Member: Mana cheq tahu hang belum semmm...
Suami: Jilake, diam la hang, gua belum cakap lagi hang dah potong. Kita nak habaq tang bini la.
Member: Buat ape, ingat cheq mertua hang ke
Suami: (jangkau penyapu jeti) Sat lagi gua brush rambut lu guna penyapu si samaratungga ni
Member: okay, hang citer la (krohh menyampah tengok penyapu bau menyan tu)

Suami: Tau tak, dulu cheq berasa bangga siot kepada calon bini kerana takda pompuan boleh beat kecantikan dia kat dunia nan fana ini.
Namun apabila sudah masuk minang, cheq terperasan ramai lagi pompuan cantik macam dia.
Bila dah nikah cheq tengok ramai lagi pompuan yang jauh lebih cantik melebihi dia.
Berpuluh musim halia sudah usia pernikahan kitorang, sekarang cheq merasa semua pompuan amat cantik melebihi bini cheq.

Member: Elehh.. nak cheq habaq benda lagi dahsyat serta lagi pahit berbanding lagu tu ke?
Suami: Apa dia
Member: Andaipun hang kahwin semua pompuan kat dunia ini sudah tentu2 kucing belaan si Sam pi mai pi mai lalu atas jeti ni lagiii cantik dalam pandangan hang.
Suami: Pasai apa hang cakap macam tu

Member: Pasai masalahnya bukan kerana bini hang
Suami: Habis tu? Napa pula hang cover bini cheq (bukan boleh caya dia ni dulu pernah ngorat bini gua time kitorang belum kahwin lagi)

Member: Masalahnye ialah bila hati hang sudah tamak, mata hang sudah buat skendel, hang sudah takda rasa malu kepada Allah, maka time tu jugak dah takda benda yang boleh puaskan mata hang melainkan tanah kuburan kat hujung kampung sebelah jeti ni. Rasulullah bersabda "Andaikan anak Adam itu mempunyai lembah penuh berisi emas, pasti dia menginginkan lembah kedua, dan tak ada yang boleh mengisi penuh mulutnya kecuali tanah. Dan Allah akan menerima taubat siapa yang mahu bertaubat." Jadi, hang punya masalah sesungguhnya ialah hang tidak menjauhkan pandangan dari apa yang diharamkan Allah.

Suami: Eh hang buat tebiat ni dah kenapa.
Member: (buat2 tak dengaq) Sekarang, apakah hang mahu bawa balik semula kecantikan bini seperti mana hang kenai masa pertama jumpa
Suami: Kang hang minta pengeras pulak. Cam tak kenai hang je
Member: Tak mahu sudah (berlalu dengan hensemnya)
Suami: Grrr (gigit halia dengan geramnye). Okay, kita mahu la.
Member: Maka tundukkan pandangan hang.
Suami: (terus menunduk, ternampak saki baki halia yang tak habis gigit lagi)
Member: Bukan cam tu la budus. Tundukkan pandangan apabila tertengok pompuan yang bukan bini hang (berlalu dengan gaya ala2 Jack
Sparrow ternampak kapal hantu)

Tetiba kepala Sam muncul dari bawah laut dan berkata pada jantan tak kenai dek untung yang tengah terpinga pinga itu.
"Der, hang takde nampak penyapu ke? Nak sapu jeti camna ni. Jilake.
lepas dibaca untuk kali kedue dengan kusyuknye..baru lah sy rase nak reply post sam yang gigih menaip drama pendek siap name @are-fiyz lagi ade dalam tu..
den sebenarnye tak tahu ni kisah tauladan utk den ko,.laki den ko..laki akak den ko..laki jiran punyo biras sobolah den..hihihi..

tapi den mmg tgh gerun sebab badan makin naik.,oihhh,,nora danish yang borgotah tu pun paham2 jelah kan..
cume baru2 ni den gi checkup doctor tu saran la ape yang baik..so titibe jadi risau lak kot2 ade penyakit lain yang dtg..bile bdn besar ni..senang dapat penyakit..

bab mata laki yang tak puas dengan ape yang ade tu mmg boto tu..hahahaha..tak kire la tue ke mude ke..kengkadang org gile pun dorang tgk sampai terteleng2 mate..bukan sbb die nak..tapi mate dorang yang tertarik nk tgk bende yang tak selalu dorang tgk,.. tapi den percaye gak kalo tertibe mate dah bertentang mate turun kat hati lak kan..mmg boleh terjadi tu.. habihhh la cito ....

papo pun ..mlm tadi den tak buat lagi Overnight Oats in Jar tu...aduhai...sebab opismate den nak soh den toman die sarap pagi ni..k..maybe mlm ni..hahahaha
 
#17
mlm tadi tak lena tidur ibu...pukul 2 pagi ibu kejut Bella.." ibu teringin nak air soya lah..nak yang panas-panas" . Bella masih mamai..kesat-kesat mata yang susah nak dibuka ketika itu.." bu..kedai dah tutup ni..Bella buat air milo panas ok ?..esok Bella pergi carikan Soya panas ibu.." Ibu hampa agaknya , ibu minta air kosong je.. " tak apa lah Bella, bagi air kosong je.." atau mungkin ibu tahu bella juga tak cukup tidur menjaga dia siang dan malam di wad itu.....
 
#18
entah keberapa kali Bella melihat jam..menunggu masa melawat pada pukul 12 nanti. fikirnya siapa lah yang akan tolong tengokkan ibu sekejap sementara Bella boleh mandi, menukar baju dan makan tengahhari. Walaupun Bella tak terasa lapar, tapi perut dah berbunyi menandakan Bella perlu mengisi perut yang kosong itu juga. Barangkali betul nasihat ayah " Bella, jangan lupa makan..ayah tak nak Bella pula sakit ..nanti siapa nak jaga ibu?" ....
 
#19
harini kene gi dobi...arrggghhh..dah xleh ngelat dah kali ni..kene pegi jugak..sebab minggu ni nak balik kg temerloh.nak carik etok katenye..mcm best..aku pun exited titibe..tapi bab nak gi dobi ni yang paling malas rasenye..mungkin sebab die ade mase..so aku kerap tgk mase tu berjalan satu2 sampai lame2 aku bosan dan taknak tgk dah,,tapi lepas tu aku gi tgk balik...haizz..jadi mlm ni kene plan utk masak yang ringan2 supaye aku tak jadi lagi malas nak gi dobi tu...masak ye..terlupe lak yang aku tgh berdiet.kene carik resepi yang xtinggi kalorinye..mmmm...jap gi atas motor lah pikir...k bye
 
#20
ntah kenape aku mmg tak suke "sesetengah" kawan aku nak ambil tahu or rapat dgn keluarge aku atau kawan lame aku...aku tak tahu la sebab ape..cume aku rase sume ni lebih mendatangkan keburukan dr kebaikan.,. mungkin sebab aku bukan jenis camtu ,xrase penting pun nak add ahli keluarge ko,ke kawan kepade kawan ko ke...ni yang buat aku selalu tanye untuk ape ko sebuk sgt sampai sumenye ko nak add kat fb tu..??

walaupun aku mmg tahu ko mmg jenis "take care" or "friendly" ataupun busy body sebenarnye, aku cube jgk serap care ko tu dgn tanggapan positif supaye aku masih dpt kwn ngn ko,.tu tak kire lagi dengan care annoying ko yang nak tahu segale bende yang aku buat , ape yang mkn, mane aku pegi..ape yang aku surf kat internet pon ko nak tahu...(aku agak ko stalk aku kat sini jgk, so biar ko fhm ape aku rase) yang paling teruk tanye period aku bile...whattt?!! sampai skang aku takleh lupe..oh ye,..sebab ko nak berlumbe ngn aku sape dulu yang dpt anak ke? ko tak sedar rezeki tu dtg dr Allah..? aku rase ko ni mcm jenis yang taknak kurang dr orang. lain..so aku cube biar ko menang..kalau ko menang lah..
Bukan sekali aku cuba sabar dan biar jelah diri ko mcm tu..asalkan jgn ade sikit efek pun kat diri aku..tapi harini ternyata betullah tanggapan aku keburukan campur aduk kan hal sosial ko ngn ahli keluarge aku.sume hanye pasal hal ko post tu ...mmg dah buat aku marahhh...
 
Top