• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Big girl with a Small heart

#41
skang sampai tahap rase fedup ngan sume yang ko cube fake kan..fake sebab nak ada dlm komuniti, kene ade..kalau taknak kene pulau..
politik setiap mase..20% je jadi diri sendiri...yang selebihnye sbb terikut2..walaupun dlm hati tak suke sebenarnye...tapi ko bertahan...
ni lah die perempuan melayu...walaupun tak semue..tapi kebanyakannye..bile + jumpe + ..sebenarnye mmg takleh masuk..tapi kalo cube gak,,bape lame je yang boleh bertahan...
jadilah mcm hari ni...ko buat hal ko..aku buat hal aku,..in fact..aku lebih tenang mcm ni..sekian
 
#42
akhirnye tu je lah carenye ..unfollow je ko tp stay friends..dulu rasenye ko je aku ingat nak stay jadi kawan kat fb sebab kite pisah care baik.yang lain-lain confirm di blocknye.. kengkonon open minded la..walaupun tak sembang dah..tapi leh tgk lagi perkembangan masing2 kat fb...bile tgk new feed pasal ko..ooo dh gemok dh ko...ooo kurus balik lak ko...pastu terus teringat.mamat ni yang bnyk ubah aku...kalo xde die ntah camne la aku dh agaknye..tak rindu ..tak syg..cume hargai je ape yang die dah buat dulu..haah ok......tapi pagi ni aku tgk new feed ko dah nak kawin...aikk..dah nak kawin dah ko..asal aku titibe jadi blur..aku marah ke,,aku sedih ke...eh takkan lah..ofkos aku lebih bahagie skarang..so bile aku dah malas pk..aku unfollow je ko..agaknye ni karma aku ke..?? dan mungkin mmg tak patut org yg dah kawin utk ambil tahu lagi dgn org yang kite pnh syg..sbb mungkin ko dah tak syg...tapi kau akan sng terkenang ...tol tak...huh..
p/s; so amik la iktibar ye awak2..elok tak tau dr tau hal deme2 ni..
 
#43
kalau lah dapat ikut Dr.Fauziah.. mmmm.....
rasenye dah tak perlu pikir dah segale yang ade di dlm hidup ni,...pandang yang didepan je..serahkan ajal maut pada yang Maha Esa....

tu bile aku terfikir tujuan hidup kat dunia ni... ape yang kau nak..ape yang kau dapat...dan ape akan jadi akhirnya...ade baiknye berbakti care camtu yang tujuannya hanya satu...berbakti diketike masih bernyawa ni..

tapi mcm layak je lak diri ini nak dibanding ngan Dr.Fauziah tu..mau pegi sane jadi tukang sapu je.huhu
 
#44
dulu penah aku fikir bertuahnye hidup die..sbb die ade itu dan ade ini..alangkah bahagianya aku kalau ade sume tu...
tapi tak sangka harini die terime dugaan yang aku pun tak sanggup nak hadapi..Allah maha adil, mmg benar ..
bersyukur aku dengan nikmat yang aku ada hari ni..Terima Kasih Allah.
 
#45
ntah napelah arini rase mcm nak nangis je bile aku beriye2 berdoa. nape lah bulan ni aku terase mcm NAK SGTTT.....:argh:wuuuu...walaupun aku tahu terlalu berharap ni yang akan buat aku kecewe yang amat tiap2 bulan..ditambah pulak news feed fb yg asyik bende yang same je...jual suar org ngandung la..gambo baby comel la..petue jage anak la..
Rezeki manusia lain-lain. Kita dapat kahwin, rezeki. Dapat suami baik, rezeki. Mungkin belum masa yang sesuai untuk menimang cahayamata. Kena terus berusaha sebab dalam dunia ni ada dua jenis manusia.

Satu. Manusia yang terus redha tanpa berusaha.

Dua. Manusia yang bertawakal selepas berusaha.

Allah pandang usaha kita. Tapi nak uji. Sejauh mana kita boleh bertahan dengan ujian Dia. Lagipun, Allah suka bila kita minta-minta dengan Dia. Ada manusia, bila dah putus asa. Mula minta dari dukun lah. Dari bomoh lah. Sebab kesabaran dan keyakinan pada Allah tak ada.

So, sabar ye. Mulut ni memang lagi mudah menuturkan kata. Tapi percayalah. Hadam baik-baik apa yang hamba Allah ni cuba sampaikan.

Sebab, banyak cara Allah nak berhubung dengan kita. Anggap je lah, saya salah satu asbab kecil untuk kita saling ingat mengingati.

Semoga murah rezeki ye.
 
#46
Rezeki manusia lain-lain. Kita dapat kahwin, rezeki. Dapat suami baik, rezeki. Mungkin belum masa yang sesuai untuk menimang cahayamata. Kena terus berusaha sebab dalam dunia ni ada dua jenis manusia.

Satu. Manusia yang terus redha tanpa berusaha.

Dua. Manusia yang bertawakal selepas berusaha.

Allah pandang usaha kita. Tapi nak uji. Sejauh mana kita boleh bertahan dengan ujian Dia. Lagipun, Allah suka bila kita minta-minta dengan Dia. Ada manusia, bila dah putus asa. Mula minta dari dukun lah. Dari bomoh lah. Sebab kesabaran dan keyakinan pada Allah tak ada.

So, sabar ye. Mulut ni memang lagi mudah menuturkan kata. Tapi percayalah. Hadam baik-baik apa yang hamba Allah ni cuba sampaikan.

Sebab, banyak cara Allah nak berhubung dengan kita. Anggap je lah, saya salah satu asbab kecil untuk kita saling ingat mengingati.

Semoga murah rezeki ye.
heeeee thx che tia..iols ok je dah skang ni..sebab baru2 ni mcm tersedar sumthing...mungkin ade lah sebab nye dimane2 tu,,,Allah tahu yang terbaik utk kite kan..wink..semoge che tia and baby sehat2 je ok..
 
#47
agaknye ni la rase, bile ade anak yang dijaga dari kecik, dah biase dgn teletah dan rutin harian die..kemudian terpakse sedar die dah besar dan tak boleh dikongkong lagi..kene beri kebebasan utk die pilih ape yang die nak dalam hidupnye..redha lepaskan die pergi dan hidup berdikari sendiri..dalam pada redha tu..masih jauh disudut hati risau, boleh ke die hidup sendiri, sbb kite je tau die mcm mane, takutnye die bile guruh,, kuat terperanjat,, suke menyorok belakang sofa bile ade bunyi mercun.....

pagi2 dah xde org panggil kejut pergi keje...bukak pintu bilik dah ade depan pintu buat muke comel pagi2..

dah xde yang nak ajak main kejar2 main nyorok2 dalam bilik..xde yang nak bawak bunge ajak main baling2 bunga.....ok dah start berair mate..:(

BARU SEHARI ITAMMM KO XDE...SAMPAI HATI KO LUPE MAK KO NI......!!!! :argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh::argh:

mmg aku tak sekuat badan aku yang besar ni...menangis aku mlm tadi..mmg betul mcm hilang anak..aku lepaskan ko mlm semalam.. siap pesan soh ko balik sebelum kol 11..terusss..sampai skang ko tak balik..aku nak report polis xboleh,,sebab ko tu spesis berbulu...
 
#48
just to update. anak si itam aku dah balik dengan kusut masainye...balik2 terus carik air..dahage sgt nampak gayenye... menitik air mate kegembiraan aku..
doa bnyak2..carik la mcm org gile...last skali..aku redha.. yang kau dah xde pagi tu.........aku simpan bekas makanan ko.tak nangis dah..tak panggil2 ko dah..tup tup..elok ko meloncat dari tingkap tu masuk umah....bende pertame yang aku sedar...arwah mak aku penah ckp..waktu aku hilang barang, tersorok ke terjatuh kat mane2 ke....redha je..kalau kau tak jumpe balik..insyaAllah, akan diganti balik nanti.....now i miss my mom pulak:(
 
#49
hmmm..kalau yang SEBELUM ni pun aku tak disiplin apetah lagi la SEMASA dan SELEPAS nanti..lagi banyak ko kene elak. itu ini sume tak boleh sampai mcm nak kene buat list tampal kat dahi...OK..aku rase ni lah sebabnye nape lambat...
#pantanglaranguntukhamil #susahhhhhhhhhhhh
 
#50
saje nak menyemakkan diari sendiri..

baru lepas lege memikirkan hal yang memeningkan hari2..well..baru2 ni aku dah ngaku kat husband.maybe aku jenis yang pandai mengemas tapi tak pandai memasak..hukhuk..even husband tak complain ape2. tapi diri sendiri rase pun tak sedappp..:argh: yang mcm "still boleh makan", tapi tak macam selalu mkn kt kedai..sumthing wrong sumwhere..

so utk sedapkan hati sendiri,..kite salahkan je resepi gugle tu..huhu..walaupun dah setahun lebih jadi chef ni..banyak jugak resepi yang dulu dah penah berjaya buat..tapi hari ni dah lupe balik :meh:

so..harini nak buat ikan goreng, ayam masak halia, budu campur tempoyak, bendi tumis air...hmmm harap dah sampai pasar kang,,tak ubah dah pendirian ni...
 
#52
trobek video lama bersama office mate tadi.. .. video time kitorang buat entertainment utk annual dinner...5 tahun lepas punye...dikale masing2 lom kawin.plus single mingle lagi tanpe bf..huhu..terus teringat bestnye time tu boleh buat ape saje..mcm dunie ni ko yang punye..tak takut ape2 pun..semuenye buat keputusan sendiri..xde sape larang..xde sape nak marah....yeahhhhhhh......zaman pesta muda mudi...tapi

takde sape yang tahu time tu lah saat ko diselubungi sepii..hukhuk..hidup keseorangan yang takda sape yang nak jage .. mmg memeritkan walau ko ade ramai kawan..

so cite die..mlm tu weols happy sgt sbb menang 1st prize utk entertainment tu...then lepas happy , jadi sedih lak ...sebab almost midnight kot time tu..ko mcm tak sedar yang ko xde bf or kwn yang leh hantor ko balik umah...
sbb kawan2 pompuan ko dah tentu ade yang nak jemput....waaaaaaaaaaaaaa...mmg nak nangis dah time tu...nasib ler..ade jumpe office mate yang tak berape rapat time tu..yang boleh hantorkan balik sbb satu jln..huhu..terpakse ler ikut,,even die laki org .huh:oops:

so harini..weols dpt task baru utk entertainment tu lagi....huhu...kite tgk ape yang jadi nnti.(y)
 
#53
tak tipu ni..mmg betul rase ni..rase sedih bile dpt tau bos sakit..erk...
jarang die mc..sekali die mc rupenye betul2 sakit..tgk surat mc die yang pegi gleneagle hospital pegi cek jantung..
..jgn la pape..bos penat gi la rehat dlm store tu, sy cover line..xnak lah dpt bos lain...
 
#54
Mmg ade kalanya kita kene rase pahit kelat payau sebelum rase manisnya sesuatu bende tu...bila nanti kita kene rase pahit kelat payau tu lagi..kita redha lah yang bende tu mmg putaran bola dlm kehidupan ko...pusing2 gitu gak peginya.. Aku Bersyukur..
 
#55
pagi ni mula menengok muke mereka2 yang dlm lingkungan 30an. sbb baru nampak satu artikel kat fb ni yang katanya wanita akan nampak cantik sempurna bermula umur 31-40.wauuu..:eek:
ini bermakne tak lama dah untuk aku cantik sempurna la sangat tu..huk..kelakau lak rase...sbb yang skang ni pun mcm hantu kak limah je rase...:meh:
tapi macam ada betulnya pulak bila tgk contoh2 yang ada kat office ni...hmmm....kite tunggu dan lihat (y)(y)
 
#56
ntah napelah arini rase mcm nak nangis je bile aku beriye2 berdoa. nape lah bulan ni aku terase mcm NAK SGTTT.....:argh:wuuuu...walaupun aku tahu terlalu berharap ni yang akan buat aku kecewe yang amat tiap2 bulan..ditambah pulak news feed fb yg asyik bende yang same je...jual suar org ngandung la..gambo baby comel la..petue jage anak la..
 

Top