• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

books and coffee

keira

New Member
#3
it's been more than a year from the last time i was here. tak tahu kenapa harini rasa terpanggil nak gugel the web and join in.. wah siap buat thread ni!!muahaha ok jakun sebab first time nampak ada section diari cinta.. kelas kau ftc.. lama gila la xmasuk sini.. hmm dunno why, just tergerak hati nk join..

and dah lebih setahun jugakla aku officially tidak menulis.. and i already forgot how.. ayat pn tunggang langgang.. lantak ko la.. haha

ok on serious note, i do feel guilty. is it okay for me to join here?i barely know anyone here.. i just join randomly becoz it seem like a cool place to express yourself.

apapun, bulan berpuasa adalah bulan paling best dalam dunia.. sebab banyak masa free.. and i automatically jadi baik.. huhu

these recent months, i've been so busy with life.. now, when i do have a bit of free time, i feel at loss.. what to do.. hmm my life has changed. totally.

i am a different person now. i'd like to think, a better and wiser one. yeah, just hope life would be more wonderful after this.
 

dieda

Well-Known Member
#7
Assalamualaikum,

testing.

lol.

i'm back. life is not a fairy tale after all.
books & coffee,,leh bayang kan betapa tenangnye duk bersantai,,atau landing kt katil,,bc novel atau apa2 buku,,pstu ade kopi,,so heaven,,kikiki

ingt org baru,,org lama ek,,sireh pulang ke tepak kirenye ni ek,,hehehe
 

keira

New Member
#11
books & coffee,,leh bayang kan betapa tenangnye duk bersantai,,atau landing kt katil,,bc novel atau apa2 buku,,pstu ade kopi,,so heaven,,kikiki

ingt org baru,,org lama ek,,sireh pulang ke tepak kirenye ni ek,,hehehe
hi awak.. aah sila la bayangkan sekarang.. hahah bes2 layan coffee memalam.. sesambil tu fefeling baca nobel cinta.. gitew.. ngeh2

hehe lama x lama laaa.. busy tu yg xsmpat join.. psni free2, leh lepak sini selalu.. :p
 

keira

New Member
#12
books and coffee.

both are my obsessions. haha. tahap kritikal. my escapism materials. i always thought writing is my ultimate passion before. i was wrong. it's not. it seems like adventure and thrilling life suit me best. but once in a blue moon, when heart are empty and darken by longing, writing sounds like a great idea. it keeps the night mare away.

i always wanted to try something new. these past few months have been a life changing.. i never thought i would learn so much by doing simple things. instead of just day dreaming like i always did, and learn absolutely nothing.

one thing for sure, i don't want to go back to the old me. i like the new me better. its true, what they said. experience is the best teacher.
 

keira

New Member
#13
after a while x menulis, rasa rindu nk menulis tu kemain membuak2 lagi.. cewah padahal lepas sahur tak tahu nak buat apa.. kalau tido kang, takut mke bloated plak.. bulan ramadhan kali ni sangatlah bermakna bagi aku.. entah kenapa.. hati rasa tenang gitu.. memang bulan yang penuh keberkatan.. maybe turning point for some people.. hope for the best for everyone.. aku ni nak menulis, ayat macam huru hara.. haha kejap bm, kejap bi.. dulu aku ingat lagi perangai aku, kalau aku emo aku mesti terus bertukar cakap english.. tatau kenapa.. maybe senang nk maki.. haha keberkesanan ayat tu lebih.. gitu.. padahal grammar tunggang langgang.. masih belajar dan akan terus belajar.. practice makes perfect katanya.. huhu

baru2 ni pulang ke kg halaman.. ada kenduri.. masa lap2 pinggan, terlepas pinggan lalu berkecailah ia retak seribu.. ayah aku terus sound, tu tandanya nak kawin.. sebab asyik berangan.. aku termangu2 sengih cam kerang busuk .. first time ayah aku sound pasal benda ni.. sebelum ni mmg xpenah msuk campur pn.. haha ayah oh ayah.. ayah tatau ke anak ayah ni single poreber alone.. haha k gelak sumbang.. hahahaha hahahaha hahaha k sonok sangat kau ni.. uhuhu k enough about this.. take note tuk sediakan jawapan standard tuk jawab persoalan maut makcik2 di hari lebaran nanti.. aku dh agak dh, mmg soklan bila nk kawin ni akan menjuarai carta.. kalau ada org tanya bnyk2, aku jawab je mak kau hijau! huhuhu..
 

keira

New Member
#19
harini viral pasal budak2 skola bergaduh sebab rebut lelaki kt laman sosial.. sampai masuk2 longkang head banging.. haha apakah budak2 zaman sekarang.. aku dulu masa sekolah, jangankan nk ada bf, kasut sekolah pn malas nk basuh.. hahah tah apa kaitan.. adoi, suatu hari nanti bila budak2 tu dah besar, bila dia tengok balik video tu mesti dia malu.. baru dia tahu apa itu erti penyesalan.. dah la zaman sekrang ni zaman viral.. jiran sebelah umah acik ko sedara belah ayah ko pon kalau curi slipar jamban, kalau boleh nak dirakam pastu post kt fb.. dengan harapan vid tu viral.. kesah plak aku haha..

zaman bercinta selalu nk acah2 sweet je.. till jannah katanya.. kalau boleh nk sehidup semati.. sorang hidup, sorang mati.. hehe pastu dengan mentaliti lepas kawin je harusla happily ever after.. macam dlm nobel.. wah2 fefeling sangat kau ye.. hehe sebenarnya banyak benda lagi nk kena belajar.. pembelajaran seumur hidup.. kena ada toleransi dan pengorbanan.. dan of coz ilmu.. dunia dan akhirat.. gitew.. life is not a fairy tale after all.. bagi aku, fasa nk rebel ke, nak bercinta bagai nk rak ke, dah berlalu.. zaman kegelapan, rasa dunia ni menentang aku, dan cinta itu adalah segala2nya dah berlalu.. chapter tu dh lepas.. haha sekarang ni fasa nk bina ekonomi je.. dan tolong orang.. tolong orang untuk tolong diri sendiri.. wah semangat kemasyarakatan sangat ko kan.. ngeh2..

In shaa Allah.. moga Allah permudahkan perjalanan kita semua.. what was written for u, was written by The Greatest of writers.. have faith.
 

keira

New Member
#20
terbaca sesuatu hari ni. "having a rough day? place your hand over your heart. feel that?that's called purpose. don't give up. you are alive for a reason."

aku suka menjadi pendengar. kawan2. keluarga. atau sesiapa yang nk bercerita. bagi aku, setiap orang ada cerita hidup tersendiri yang hanya dia lebih mengerti. kita sebagai orang luar, hanya mampu dengar. rasa sedikit, mungkin. tapi untuk bear all the weights, memang tak mungkin. sebab tu, bila orang ada masalah, the least we can do is listen to them. sometimes, orang tu bukan nak kita solve the problem pun. but, just know that we r always there for them through thick and thin pun dah more than enough.

siapa je yang takde masalah dalam dunia ni. kan? kucing la kot. tu pun kadang2 masalah sebab tuan dia xbagi makan. asyik ko je nak melantak, kucing ko lupa kan.. haha ko ingat kucing tu pose cm ko?hergh.. anyway, life is full of surprises.. kadang2 we think we have all figured out, tapi walahhh tetiba benda tak dijangka2 terjadi. sesaat kita rasa dah lose hope, but then something good happened. it's all life.

know the purpose. and never stray from the light. if u lost, always find a way to go back.
 

Top