• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

books and coffee

keira

New Member
All of this love. every piece. every part of all the love in this world. the love they make poems with. the love of spellbinding novels. the love in songs. the love that liberates. the love that enslaves. the love u win. the love u lose. the love u chase. the love u live for. the love u know u'd die for. the love of fairy tales and tragedy.

it is all just a reflection.

An echo. of one single Source. We were loved before we could love. it is the love that your heart was created to know. it is the love that creates and sustain all love.

it is the love that was before,
and will remain after all else has passed away.
 

keira

New Member
it's reading day. i have a bit of free time today. and decided to use it to reread my fav book, reclaim your heart. the amusing part is, i always found a strange sadness that will overwhelmed my day everytime i read that book. reflect diri mungkin. banyak dosa kan. huhu

it is that kind of day. just my kind of day. books and coffee. oopps minus the coffee :p harini reflect tentang perfection. my mistake, i have always looking for perfection in life. in my case, everything is never enough, everyone seems not good enough, and i'm the only one who have sense. everything is always about me. it always what i think, what i feel, and what i expect. me, me and me. searching for perfection, it just leads me to disappointment. one after another. i forgot, there is no such thing as perfect life, perfect relationship and perfect human in this world. except The One.

but, i've come a long way from that. i hope so. haha people need changes. reflect, and move on. be better. it's never too late. this life is not perfect; for if it was, what would the next be called?
 

keira

New Member
kawan aku tanya, macam mana nak ubat hati yang tengah kecewa. huh putus cinta leteww.. ahaks bagi aku, people mourn differently. people treat heart break differently.

apalah yang aku tahu. aku hanyalah pengemis cinta jalanan.. cewah.. tapi tips yang aku selalu buat, n berkesan bagi aku ketika sedih/stres.

1) nangis puas2.
2) nangis lagi. sampai puas. tak puas lagi tadi tu. kalau boleh sambil dengar lagu lama2 yg sedih2 dalam gelap. baru fefeling cam dalam muvie.
3) nangis dan nangis sampai ko rasa nk muntah n muak dah nk lap hingus.
4) tido.
5) bila kau dh stabil esoknya, fikir. fikir apa kau nk buat seterusnya. fikir secara rasional.
6) jangan lupa, spiritually. solat, doa bnyk2 mohon diringankan beban.
7) repeat 1-7.

mungkin seminggu, sebulan, setahun, 8 tahun kemudian atau tah bila2.. ko boleh lupakan kisah sedih kau tu.. dan kau boleh senyum semula tanpa perlu berpura2 yg ko ok.. who knows.. time heals everything.. selamat mencuba..
 

keira

New Member
not everyday anyone turns 30. i was thinking to do something special this weekend. maybe spend a night in an island in a big hotel room facing the ocean. oh i would love that very much!but i end up sleeping the whole day. so much for celebration huh.

i was mentally tired. i'm struggling with some issues right now. and i don't have anyone to turn to. except talking to myself. sometimes, that helps. but this time, it sucks.

i hate being alone on my birthday. i hate it very much, it hurts.

*start dahhh drama dia.. haha nway happy 30th to me. i'm old! lol.
 

Ell En

New Member
not everyday anyone turns 30. i was thinking to do something special this weekend. maybe spend a night in an island in a big hotel room facing the ocean. oh i would love that very much!but i end up sleeping the whole day. so much for celebration huh.

i was mentally tired. i'm struggling with some issues right now. and i don't have anyone to turn to. except talking to myself. sometimes, that helps. but this time, it sucks.

i hate being alone on my birthday. i hate it very much, it hurts.

*start dahhh drama dia.. haha nway happy 30th to me. i'm old! lol.
Happy birthday awak!hehe
 

Daniel

Well-Known Member
not everyday anyone turns 30. i was thinking to do something special this weekend. maybe spend a night in an island in a big hotel room facing the ocean. oh i would love that very much!but i end up sleeping the whole day. so much for celebration huh.

i was mentally tired. i'm struggling with some issues right now. and i don't have anyone to turn to. except talking to myself. sometimes, that helps. but this time, it sucks.

i hate being alone on my birthday. i hate it very much, it hurts.

*start dahhh drama dia.. haha nway happy 30th to me. i'm old! lol.
Happy birthday. 30 is only a figure :) Good luck.
 

keira

New Member
harini hari kemas. pindah. apa yang aku nak buat selepas ni?entah. aku blur.

haha. life is always a mystery don't u think. we never knew what will happen.

malam tadi aku tido dengan tersenyum. bukan sebab angau. no no no. haha sebab it's my birthday. and someone meant so much to me (eventhough he probably don't know that), wish me happy birthday. sometimes, some people just have to pick up the phone and call to make someone's life a whole lot better.

i'm grateful. and blessed. to have that kind of people in my life.

ok, enough about emotion. sambung pack barang.
 

keira

New Member
i was busy these few days. like crazy busy. now pon dok mengadap paperwork lagi. hergh. orang lain cuti sume pegi jalan2. shopping raya. and i'm stuck here. kan best ada somebody special. leh g shopping raya sesama. uhuhuk yang pasti.. aku teringin nak belikan baju raya same colour dengan dia.. bertemakan cinta dan rindu.. cewah.. berangan sangat kau kn.. ahaks. tahun ni takde tema lagi untuk baju raya.. tema caca marba kot.. papepon tahun ni feel raya sama je seperti tahun2 lain.. bezanya mungkin aku busy, tak sempat nak buat kueh raya mcm selalu..

k mood rya dah menggebu2.. hehe padahal lama lagi... mcm budak2 btul.. :p
 

keira

New Member
i put a spell on u.. because u are mine... hehe tetiba teringat lirik lagu ni.. i put a spell on u by annie lennox.. buatkan aku teringat seseorang.. dulu dia selalu cakap aku bomohkan dia ke.. sebab dia asyik ingatkan aku.. ahaks dia tak tahu.. dah memang dia yang kuat berangan.. angau.. ish3.. hehe malam2 coti macam ni, bila boring2, kadang2 kenangan lama datang menerpa.. kenangan sweet2 la tapi.. sebab yang sedih2 aku dah lama lupa.. memang perangai aku, aku akan block benda yang buat aku stress atau sedih.. yang membuatkan aku kelihatan seperti heartless kadang2.. sebab sekelip mata je aku boleh buat seperti takde apa2 berlaku.. tapi hanya kita je yang tahu apa yang kita lalui kan.. let people talk.. let people assume..

yang penting, Allah tahu apa yang ada dalam hati kita..
 

keira

New Member
bila kita positif, kita akan attract benda2 positif disekeliling kita.. begitu juga dengan orang.. bila kita sentiasa ceria, dan sentiasa memberi semangat dan inspirasi, orang sekeliling pon pasti turut terkesan.. cukup2lah fikir masalah cinta tak kesampaian tu kan.. haha fikir hal negara ni ha lagi bermanfaat.. aku dapat rasa suasana politik negara yang semakin berubah.. something big is about to happen.. moga ia menjadi nyata.. rasa risau dan sedih dengan keaadaan ekonomi sekarang.. ringgit jatuh teruk.. barang mahal.. minyak n tol naik.. tapi gaji masih sama.. huhu aku yang berniaga ni pun, terasa terkesan teruk.. pasti ada hikmah kan setiap kejadian.. mana tahu selepas ni, keadaan akan menjadi lebih baik.. positif positif! huhu
 

keira

New Member
even love is expensive these days.. haha i remember when loving someone is so easy.. so effortless.. and so sweet.. with no hidden agenda whatsoever.. nowadays, hmm sincerity tu yang susah jumpa.. everything pun mesti ada motif.. ada sebab.. there's no such thing as.. "i just like u because u are u.. i love to spend time with u because i love being together with u.. u make me happy just to see u smile.. " gitew.. takde dah.. haha manusia romantik dan gentleman dh pupus.. adakah aku terlalu judgemental?maybe. kawan2 aku kata aku terlalu hidup dalam fantasi.. there's no such thing as that even after marriage.. realitinya adalah terlalu berbeza dari apa yang kita bayangkan.. as long as they know their responsibility, that will be enough after kawin.. tak payahla nak harapkan dunia cintan cintun ni.. semua tu hanya wujud dalam novel dan drama melayu.. hahaha kawan2 aku memang sgt cemerlang dalam meranapkan mimpi2 indah aku.. cisss

anyway, a girl can dream, can she? there's nothing wrong with that.
 

keira

New Member
pengakhiran itu pasti. sama seperti bulan ini. hampir ke penghujung. tapi rasanya masih belum puas nak memanfaatkan sepenuhnya. rasa rindu. walaupun belum pergi.

haih.
 

keira

New Member
aku rasa kelakar. life is funny. i am funny.. walaupun penyelesaian ada depan mata.. kita selalu buta dan tetap pilih jalan yang salah.. itulah apa yang selalu aku buat.. entah kenapa, aku selalu pilih the broken side.. crazy for adventure mungkin.. huhu walaupun jalan yang baik dan sangat predictable sudah depan mata.. yang gelap dan bercelaru itu jugalah yang dipilih.. dengan harapan, akulah matahari yang akan menyinar.. padahal aku la pokok yang selalu jadi penghadang.. dah lah gelap dan bercelaru.. ada plak pokok tumbang.. tak ke lagi haru... haha apala yang aku merepek ni.. layan jela..

melayan jiwa pecah malam ni.. aku tak menyesal.. at least aku cuba.. taknak menyesal kemudian hari kerana tak mencuba.. sebab bila masa tu datang, semuanya dah terlambat..
 
Top