• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

books and coffee

keira

New Member
#81
Dah separuh ramadhan berlalu. Lagu raya pn dh mula berkumandang di radio2. Bila sebut pasal ramadhan; kenangan bersahur dan buka puasa bersama famili la paling bermakna rasanya. Tahun ni, diuji dengan kesihatan yang xberapa baik semasa puasa. Anak xsihat, mummy pn xsihat. Demam, batuk, selsema, meragam. Cuaca pn panas hujan panas hujan. Menguji sungguh huhu. Bila dh jadi mak2 ni, nak taknak memang kena kuat. Walaupun diri sndri xsihat, kena jugakla gagahkan diri. Bila flashback zaman bujang2 dlu, rasa jauh benor hidup berubah hehe.. kalau dlu, me me me.. all about me.. sekarang ni memang x la.. me dh jatuh no berapa tatau.

Persiapan raya macam biasa, sederhana je. Sederhana2 pn, 3 helai baju raya jugak dh setel haha. tahun ni tema caca marba. Pink ado, silver grey ado, purple ado. huhu kuih raya belum dapat nak buat lagi.. macam xsempat je uhuk.. nmpak gayanya kuih tunjuk jela hee yg penting tart nenas msti buat.. tu kuih wajib tiap tahun.. dh memang tu je yg aku reti pn hehe apapun excited for 10 hari terakhir ramadhan.. meh pakat2 pulun noh.. nanti setahun lagi nk jumpa.. haihh belum pegi lg dh rindu.. oh ramadhan
 

keira

New Member
#82
Selamat hari raya warga forum. Maaf zahir batin jika ada tersalah tersilap sepanjang aku buat coretan disini. Diam tak diam dah bertahun2 juga aku merepek meraban meroyan kat sini haha dari zaman single sampaila zaman dh kawin dah beranak, maintain cakap sorang2 hehe.. seronok sebenarnya cakap sorang2 ala2 diari.. padahal ada yg baca (adake?).. rsa cm budak2 deep tp xnak dikenali.. artis dlm dunia sendiri.. gitew, ko hado.. huhuh

Aidilfitri ni rasa meriah sangat. Raya sakan sampai seminggu. Yg paling seronok bila dapat berkumpul ramai2.. masak2, membawang, mengketupat, merendang sumela.. ni pn raya xabes lagi ni..psni musim open house pula.. haih puasa aritu konon dh turun 5kg, raya je hamikk berkilo2 naik haha.. bertabah jela.. k la, till next time.
 

keira

New Member
#83
Petang jumaat yg menduga. Harini puasa. Tasabar nak buka. Macam budak2 je huhu. Dh 2 malam g openhouse. Rasanya berat dh naik banyak ni. Trauma plak nk timbang hehe bulan depan maybe nk pindah. Tgh cari2 rumah. Hmm paling malas nk pindah angkat2 barang. Penat! phew hopefully dipermudahkan.
 

keira

New Member
#84
Malam ni rilex sikit layan tv sambil minum milo. Sambil2 scroll web cari rumah. Susah betul nk cari yg kena selera. Yg bila tgk boleh ada feel. Bukan cari partner je kena ada feel. Cari umah pn nk feel2. Huhu masak camni. Ingat lagi kalau dulu aku suka partner yg lg berusia. Kononnya matangla gitu. Konon lebih jiwa. Tp entah. Sama je. Haha rasanya mmg btul orang kta age is just a number. Huhu apa jela aku membebel mlm2 ni. Sebenarnya macam xleh terima hakikat im now a year older. Cepatnye masa berlalu. Haih. Ok la tido time. Nite world.
 

keira

New Member
#85
Its friday woot woot. Esok plan nk balik kg. Rindu my parents dh. Lps raya tu sbulan xblk. Aku walau sibuk mcmane pn msti mke sure every month msti tunjuk mke kt ibu ayah. Dapat tgk senyuman dorg pn dh menyejukkan jiwa. Lg bila tgk dorang happy main2 dgn cucu. Well bukan nk kta apala tp i think my parents agk bias di kalangan cucu2 dia yg dh berbelas org tu. I think dorg syg ank aku lebih hahah obvious sgt kekadang..maklumla aku kn ank ksygan hehe perasan je aku ni.. td tdo awal n i guess i cant sleep now haih.. scroll2 ig and layan music jela nmpknye.. esok jd panda huhu k nite world. Mimpi indah.
 

keira

New Member
#86
Aku ni kan bukan apa. Kadang2 aku rasa life ni mcm kosong bila aku start leka n lalai dengan dunia. Bila aku tengok orang terdekat aku pn sama hanyut, aku jadi runsing. Takut keberkatan hidup tu tak ada. Masalahnya nak cakap tanpa mengguris perasaan tu memanglah aku tak tahu macam mana. Selalu aku ckp straight je takde belok2, mesti dia sentap hehe cabaran dan dugaan betul. Tapi tula, bagi aku communication tetap paling penting dlm perhubungan. Kalau dh xbercakap tu memangla something wrong. Entahlah. Blues malam minggu. Hehe
 

keira

New Member
#87
Aku ni sebenarnya banyak keje.. nak kemas rumah, nak packing, nak setel itu ini.. tapi malam ni rasa nk rileks je.. layan random show on tv.. ngunyah2.. minum coffee.. anak aku awal2 dh zzz.. mmg dari kecik dh train dia tdo awal.. sebab ak baca baby love routine.. so bila kte train dia dgn rutin yg sama since baby, dia akan follow smpai besar.. Alhamdulillah it works so far.. kdg2 org pn tertanya2 why he seems like an easy baby compared to others yg sebaya dia.. mungkin rezeki kami, parents..and paling penting always belajar, do research to be better.. there is no perfect parenting, but we can learn to be perfect for our children. Gitew. Hehe ok skrg mak2 plak nk zzz.. klu x kang bgun cranky huu.. nite world
 

Top