• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

books and coffee

keira

New Member
Dah separuh ramadhan berlalu. Lagu raya pn dh mula berkumandang di radio2. Bila sebut pasal ramadhan; kenangan bersahur dan buka puasa bersama famili la paling bermakna rasanya. Tahun ni, diuji dengan kesihatan yang xberapa baik semasa puasa. Anak xsihat, mummy pn xsihat. Demam, batuk, selsema, meragam. Cuaca pn panas hujan panas hujan. Menguji sungguh huhu. Bila dh jadi mak2 ni, nak taknak memang kena kuat. Walaupun diri sndri xsihat, kena jugakla gagahkan diri. Bila flashback zaman bujang2 dlu, rasa jauh benor hidup berubah hehe.. kalau dlu, me me me.. all about me.. sekarang ni memang x la.. me dh jatuh no berapa tatau.

Persiapan raya macam biasa, sederhana je. Sederhana2 pn, 3 helai baju raya jugak dh setel haha. tahun ni tema caca marba. Pink ado, silver grey ado, purple ado. huhu kuih raya belum dapat nak buat lagi.. macam xsempat je uhuk.. nmpak gayanya kuih tunjuk jela hee yg penting tart nenas msti buat.. tu kuih wajib tiap tahun.. dh memang tu je yg aku reti pn hehe apapun excited for 10 hari terakhir ramadhan.. meh pakat2 pulun noh.. nanti setahun lagi nk jumpa.. haihh belum pegi lg dh rindu.. oh ramadhan
 

keira

New Member
Selamat hari raya warga forum. Maaf zahir batin jika ada tersalah tersilap sepanjang aku buat coretan disini. Diam tak diam dah bertahun2 juga aku merepek meraban meroyan kat sini haha dari zaman single sampaila zaman dh kawin dah beranak, maintain cakap sorang2 hehe.. seronok sebenarnya cakap sorang2 ala2 diari.. padahal ada yg baca (adake?).. rsa cm budak2 deep tp xnak dikenali.. artis dlm dunia sendiri.. gitew, ko hado.. huhuh

Aidilfitri ni rasa meriah sangat. Raya sakan sampai seminggu. Yg paling seronok bila dapat berkumpul ramai2.. masak2, membawang, mengketupat, merendang sumela.. ni pn raya xabes lagi ni..psni musim open house pula.. haih puasa aritu konon dh turun 5kg, raya je hamikk berkilo2 naik haha.. bertabah jela.. k la, till next time.
 

keira

New Member
Petang jumaat yg menduga. Harini puasa. Tasabar nak buka. Macam budak2 je huhu. Dh 2 malam g openhouse. Rasanya berat dh naik banyak ni. Trauma plak nk timbang hehe bulan depan maybe nk pindah. Tgh cari2 rumah. Hmm paling malas nk pindah angkat2 barang. Penat! phew hopefully dipermudahkan.
 

keira

New Member
Malam ni rilex sikit layan tv sambil minum milo. Sambil2 scroll web cari rumah. Susah betul nk cari yg kena selera. Yg bila tgk boleh ada feel. Bukan cari partner je kena ada feel. Cari umah pn nk feel2. Huhu masak camni. Ingat lagi kalau dulu aku suka partner yg lg berusia. Kononnya matangla gitu. Konon lebih jiwa. Tp entah. Sama je. Haha rasanya mmg btul orang kta age is just a number. Huhu apa jela aku membebel mlm2 ni. Sebenarnya macam xleh terima hakikat im now a year older. Cepatnye masa berlalu. Haih. Ok la tido time. Nite world.
 

keira

New Member
Its friday woot woot. Esok plan nk balik kg. Rindu my parents dh. Lps raya tu sbulan xblk. Aku walau sibuk mcmane pn msti mke sure every month msti tunjuk mke kt ibu ayah. Dapat tgk senyuman dorg pn dh menyejukkan jiwa. Lg bila tgk dorang happy main2 dgn cucu. Well bukan nk kta apala tp i think my parents agk bias di kalangan cucu2 dia yg dh berbelas org tu. I think dorg syg ank aku lebih hahah obvious sgt kekadang..maklumla aku kn ank ksygan hehe perasan je aku ni.. td tdo awal n i guess i cant sleep now haih.. scroll2 ig and layan music jela nmpknye.. esok jd panda huhu k nite world. Mimpi indah.
 

keira

New Member
Aku ni kan bukan apa. Kadang2 aku rasa life ni mcm kosong bila aku start leka n lalai dengan dunia. Bila aku tengok orang terdekat aku pn sama hanyut, aku jadi runsing. Takut keberkatan hidup tu tak ada. Masalahnya nak cakap tanpa mengguris perasaan tu memanglah aku tak tahu macam mana. Selalu aku ckp straight je takde belok2, mesti dia sentap hehe cabaran dan dugaan betul. Tapi tula, bagi aku communication tetap paling penting dlm perhubungan. Kalau dh xbercakap tu memangla something wrong. Entahlah. Blues malam minggu. Hehe
 

keira

New Member
Aku ni sebenarnya banyak keje.. nak kemas rumah, nak packing, nak setel itu ini.. tapi malam ni rasa nk rileks je.. layan random show on tv.. ngunyah2.. minum coffee.. anak aku awal2 dh zzz.. mmg dari kecik dh train dia tdo awal.. sebab ak baca baby love routine.. so bila kte train dia dgn rutin yg sama since baby, dia akan follow smpai besar.. Alhamdulillah it works so far.. kdg2 org pn tertanya2 why he seems like an easy baby compared to others yg sebaya dia.. mungkin rezeki kami, parents..and paling penting always belajar, do research to be better.. there is no perfect parenting, but we can learn to be perfect for our children. Gitew. Hehe ok skrg mak2 plak nk zzz.. klu x kang bgun cranky huu.. nite world
 

keira

New Member
So close, yet so far. So far, yet so close. I hate to say these to myself. But i always having this problem with distance. Always. Like since many years ago. Somehow, i think the problem comes from myself. Why am i not like other normal people. Haha ok la. I should be grateful. That's the key word. Be grateful. Ok?

Ok. Minggu ni minggu bz. So does next week. I have a wedding to attend to. Close family. Which i kena take part tolong2 apa patut. No catering. Well not like me yg akan masak2 ke apa haha mmg x la.. tp tolongla kot apa2 cm bungkus goodie bag ke. Kot. Err. Tolong tunjuk muka je bleh x hehe.. malas betul ak bnda2 gini. Dari dlu smpi skrg sama je huhu bab2 kenduri ni mmg lemah betul.. apapun august is approaching and i'm feeling excited for next month!
 

keira

New Member
Feeling so tired. Just finish 2 kenduri in last few days. Rasa sengal2 bdn pn xhilang lg. Thank god ni adik yg last. No more wedding!yey huhu mlm ni wlupn pnt tp mcm restless je.. haih tidola mata.. last2 layan music.. bila dgr lagu2 lma, teringat memori2 lama.. memori yg sukar nk dilupakan.. walaupn lukanya dh sembuh tapi parutnya masih ada..luka yg xmungkin hilang..will always be a part of me.. the one who shape who i am today.. aku boleh cakap aku mmg bukan org yg dlu.. someone yg playful, happy go lucky, yg dont care n dont mind about anyone or anything.. now, aku seorg yg lebih serius..jarang sgt nk brckp or bergurau bnda2 xpenting.. mgkin age does that to us.. life makin mencabar n complicated lepas brkahwin n ada ank.. i hope i wont lose myself in the process.. i'm glad at least i still write.. writing; always remind me of who i am.. take me back to the old me.
 

keira

New Member
Bila ko rasa ko dh buat sehabis baik, and it still not enough.. penatnya..emosi perempuan ni dh la mcm roller coaster ride.. macam2 hal tau nk fikir.. haih

Entahlah..
 

keira

New Member
Drinking coffee n try to finish my work at mcd this morning..tukar suasana.. its boring to be stuck in a quiet room everyday.. i enjoy the sounds of people chatting and laughing now and then.. rsa less sunyi in my world hehe.. planning for some weekend escape with my friends.. still discussing the available date which is quite impossible since everyone is busy with work n families now..lamanya tak bergosip dgn kengkawan haihh rinduuu..ni ada kawan yang dekat pn xmo jumpe..bukan jauh pn sekengkang kera je..hehe dilema bila ko dh tua.. sumeorang busy n time tu ko rsa ko xde kawan dh tetiba.. haihh nasib2..
 
Top