• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Cara2 Mengejutkan Orang Yang Susah Bangun Sahur

dieda

Well-Known Member
Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur..cam ni antara caranya..

1. pegang lembut anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. sentuh bahu org tidur tu..dan goyangkan perlahan lahan dengan penuh kasih sayang ..sambil panggil nama dia...
3. Renjis-renjis manja air kat muka dia,,sambil panggil nama dia
4.Tampar- tampar manja pipi dia,,,sambil panggil nama dia
5. tutup kipas/air cond,,,,biar dia berpeluh, dia bangun sendiri

tapi kalau still tak ada effect

1. jerit nama dia kuat kuat
2. gigit ibu jari kaki dia,,cam antu toyol gigit
3. simbah air sebaldi,,kalau boleh air rendam baju dalam korang (yerkkk!!)
4. tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempabumi! tsunami!tsunami!
jerit api! api! api!
7. letak kfc ke mcd ke xpun ikan patin masak tempoyak yg baru dibeli sebelah hidung dia
bgi ambik bau sikit comfirm terjaya

tapi kalau still tak ada effect gak

1. pergi kat telinga di,,,,.then sebut "Maa Rabbuka!" sambil seru nama dia byk kali
2. pergi kat dia, baca je surah Yaasin! Ok jugak kan

tapi kalau still tak ada effect gak,,,ni je la cara terakhir

1. panggil je orang masjid/surau untuk uruskan,,
kerana Tuhan lebih menyayanginya(kah,,kah,,kah,,kah)
 
Last edited:

miSs aMy

Member
haha....cara yg paling atas sekali tu dah cukup sopan dah...
tp klo kena yg liat bgn...wat cmne mmg tak jalan...huhu
 

mawar putih

Well-Known Member
hahahhaaa... gelak jek baca.. mana hang dpt ni tuan umah?
makin bawah ayat2 nya makin lawak... ahakssss..
 

dieda

Well-Known Member
Di suatu pagi yang buta (sahur ler tu)..

Emak : Alim, bangun Lim.. nak makan sahur ni..

Alim : (masih menarik selimut sambil
bertanya kpd emaknya) Mak buat HO HO HO
HOrlick yer?

Emak : HO HO HO HOtak engkau.. bangun
cepat!!
 
Top