1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

~Cerita Dieda~(krooohhh)

Discussion in 'Diari Cinta' started by dieda, Aug 9, 2014.

  1. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    Di sbbkan mr teddy kata setiap sorang leh create satu diary. .so kite dgn bangganye bkk 1 thread...cerita dieda. ..nmpk x..nmpk x???:psudi2kan jenguk ekkk... wponnnnnnn :D

     
  2. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    sbtu,,ahd,,2 hr yg sgt penat,,rs nk fengsannn
    alhamdulillah,,semuanye berjalan dgn lancar
    semuga mereka kekal hingga ke akhirnye,,,Aamiin
     
  3. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    haluuuuuu peminat2 dan admire sy sume,,,,,miss me oledi???(bajettt retisss mee segera):lol::lol::lol:
    sowiiilaahhhh i bz sgt sjk akhir makhir ni>>>(pdhal xde bnda nk merepek kt sini,,len la mcm 'kak long' sorang lg tu,,keh3:muted::muted: )

    dh nk ujung taun ni(sikijap jek kannn,,xsempat nk wat apa2,,,:rolleyes: )
    member dh stat planning nk g holiday
    derang ajk g surabaya,,nk g mount bromo katenye
    mcm xcited,,sbb mmg lawaa sgt tmpt tu
    ntah mampu ke x den nk pnjt gng bromo tu,,,keh3
    nk g tu xtau bila,,bergntung pd kemurahan rege tiket,,ahaks
    tunggu promotionn la ekkkk

    nite nite sume,,,:):)
     
  4. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    kalau xde keje,,nk tunggu kol 1,,ibarat mcm nk tunggu bulan jth ke riba,,godek sana godek sini,,msh blm kol 1 lg,,tensennn temannn tauuu
    xpelahhh,,keje kan satu ibadah(wponn xde koje),,bwk bertenang(mood prof muhaya tb2 meresap)
     
  5. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    salam uollsss sume,,
    hr ni hr berkabung utk malaysia,,hari yg dinantikan terutamanya ahli keluarga mngsa yg terlibat dlm nahas MH17,,
    dpt la jgk tgk kt opis td,,,mmg sedih la,,wpon kite xde kaitan dgn mngsa yg terlibat,,tp perasaan hiba turut dirasai oleh kite,
    bygkan,,ahli keluarga,,shbt handai,,,kehilangan org yg mereka syg,,
    pegi secara tb2,,bila pulang hnya jasad yg kaku,,,
    kalau kite pon,,bila kite 3,4 hr xdgr berita atau xnmpk bayang ahli kuarga yg kite syg,,shbt yg kite kenal atau rapat,,msti kite akn terasa ketiadaan mereka,,inikan pula yg tb2 pegi utk selamanya,,,

    plg menyedihkan,,bila tgk satu gmbr seorg ank mngsa yg duk meratap keranda mak die,,
    minta dibuka keranda utk melihat dan mencium wajah mak nye,,Ya Allah,sedihhh sgtt:(:(

    semoga roh mereka dicucuri rahmat oleh Allah swt dan semoga mereka ditempatkan dikalangan org yg beriman,,
    mati tu pasti,,nyuruk dlm lubang cacing pon,,kalau dh ditetapkan ajal kite,,kite ttp akn mati,,
    daripadaNYA kite datang dan kepadaNYA kite dikembalikan,,,Al Fatihah
     
  6. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    selamatt ptg uolllsssss,,
    sedih tolll,,impian ku musnah,,punahhh
    dh beria2,,,tp di kuciwa kann,,,pedih tol hulu hati
    w/pon frust xkan nk tunjukk ye x,,,wat macho jekk la,,bio la ku pendamm sundirik
    tu la org zmn purba kala ckp,,,jgn duk verangan sgttttt,,,,bila xmenjadi,,sapa yg kuciwe??sapa?sapa?sapa??
     
  7. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    orang ataih tu betui2 dieda ka
     
  8. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    sapa bg mandattttttttttttttttt utk sampok mnyampok kt diary org ni???????????????:mad::mad::mad:
     
  9. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    alaa sikit je
    xkan kedekut kot
    sesama supporter gaza kena la tolak ansur
     
  10. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    pak @samaratungga ,,mr teddy dh bg tanah ber'ekar2 tiap sorang,,pe lg,,pi la wat banglo ka,,,kondo ka,,pondok kaaa,,rumah api ka,,:D

    afternoon uolssss sume,,
    td kwn kite tnya,,"ehh ko still majuk lg ke dgn aku?",,,,hahahaha,,ekceli dh xmajuk,,sj wat gedik nk wat derk jek
    kalu ikutkan bkn slh die,,die pon duk mempolo kwn opis,,so die pon xleh wt pe,,
    ekceli bila jd cmni,,tb2 teringat zmn sekolah aku dulu>>ceewahhhh

    time tu aku duk lepak2 smbil mkn kuaci dan togak coke kat rmh sedara aku,,dgr la saudara mara aku ni wat plan nk gi fraser hill hujung minggu,,aku ni just duk diem jek la,,nk nyampok pon mcm xdiperlukan utk mnyampok,,

    tb2,,sorang mak sedara aku ni duk mempelawa aku g sama2 derang,,pe lagi,,dlm malu2 aku pon kata nak laa kan,,sp xsuke nk g jejalan,,,yela dulu zmn budak2 mak ayah kiteorg ni bkn xprnh bwk kami adek veradek g jejalan,,tp mslhnye ayh kami xdak kete,,setakat berbekalkan vespa ayh aku tu,,mmg la xmmpu nk menampong kami sekeluarga,,so kalu nk g jejalan tu ayh akn sewa van utk angkut kami sume,,

    k bebalik cite td,,,punyala ht ni xcited nk g fraser hill,,xsbar nk tunggu hujung minggu,,spt yg mak sedra aku ckp,,time nk g nnt derang akn kol utk pikap aku kt rmh,,
    so dh bila dh tb hr yg dinantikan,,awl2 pg dh bangun,,baju pon dh siap packing,,,nk tunggu kol dr sedara aku jek,,
    dr pg bwk ke tgh hr,,tgh hr bwk ke ptg,,ptg bwk ke senja,,mcm pelik la,,derang ni nk g kol bp,,so bila dh mlm tu mak aku srh kol rmh derang,,
    sekali dial xangkat,,2x dial pon sama gak,,msk 3x muka aku dh sememeh ,,,smbil ltk tipon aku jln memonong msk bilikkkk
    pe lg,,dlm bilik wa meraungg la smpai tertido,,:lol::lol:,,smpai ht depa tinggalkan aku,,derang xtau betapa xcitednye aku nk g fraser hill,,tmpt sejukkk tuuuu,,,,

    esknye dgr cite,,derang dh smpai sana:(:(,,mak aku dpt info,,kete xde kosong,,
    BERBIJIK2 kete yg pegi,,xde sikit ruang utk aku selit,,mmg rs sedih sgt,,mngkin sbb kite xciteddd nk g,,teringat kata mak aku,,,"kite ni xde apa,,xde kete,,mmg org xpndg,,nk diajk menumpang jgn la harap":rolleyes::rolleyes:

    tu la kisah "tragedi bukit fraser",,ahaks,,,smpai la umo aku skrg ni,,aku msh blm berkesempatan nk jejak kaki ke sana,,,:lol::lol:

    moral of the story,,len kali kite jgn xcited sgt,,kalau nk sgt xcited,,bio btl2 cnfrm,,mcm kes aku dgn kwn aku ni la,,,wpon mcm xde la kene mngena sgt dgn kisah aku kt ats,,tp die nye sdih wat mngimbau sejarah lama>>>>>>>>>>>kroooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    sekian,,wassalammmm
     
  11. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    "trajedi bukit fraser" hmm patut jadi movie
    oh my god, supporter gaza togak coke???
    nasib bukan sekarang dia buat
     
  12. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    "sssssiiittttttttt">>>>sembuqqq pewangii,,almaklumlahh bauu kemeyann kuat yg hamatt

    utk org tu,,i xnk sebut nama beliau,,,u msk rumah i lg,,i saman u,,,"INGAT!! u ulang,,i saman u!!" :punch::punch:

    "klek klukkk">>pintu rmh di kunci dan di mangga kan dgn mangga sebeso penumbuk^_^^_^
     
  13. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    "disini lahirnya sebuah cinta,,"
    selamat ulang tahun kemerdekaan yg ke 57 negara Malaysia ku yg tercinta,,
     
  14. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    nmpknye ramalan ku benar belaka mcm xbapa nk benar
    ekceli mcm dh sipi2 nk benar,,,tapi ade jek nk pedajalkan conspiracy theory aku ni,,cettttt
    mcm tau2 jekkkk
     
  15. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    slmt malammm uolsss,
    nk #throwback# cite hujung minggu yg lalu>>>(throwback sgtt kannn):p
    hujung minggu hr tu kazen kite kawen,,so ramai2 la kami berkampung kt rmh pak sedara kite,,
    dh ramai2 tu mcm2 cite la kuar kann,,so,,dlm duk tdo bergelandangan,,kami ni duk la bercerita smbil nk melelapkan mata,,
    yelah,,kalau dh ramai,,pstu tdo ala2 kt hotel 5 bntang,,korang rs leh selesa ke nk tdo???:D:D,,tp sbnarnye seronok kumpul ramai2,,kalau hr lain mmg xla kan,,time2 knduri cmni la br kiteorg dpt berkumpul,,
    mula2 cite sal org ni,,si polan ni,,si polan tu,,tibalah masanye kt giliran aku,,,beselahh soklan yg sdh kuduga,,
    aku pe lagi,,bila time org lain,,mulot aku plg bising kasi ns tambah,,tiba tang aku>>>kroooohhhhh,,krehhhhh,,krooohhh,,krehhh:lol::lol::lol:

    ade lak yg bg cadangan bernas kt mak aku,,,"kalau ade sapa2 msk minang si --------,,time jek,,xyah tnya die,,
    ewah2,,,sp yg nk tawen ni???wat nye datuk paduko venggali yg msk minang,,,xke naya den??wakakakakaka
    ade yg siap nk rekemen aku kt org ni,,org tu,,,pot pet pot pet ,,,mcm la aku xwujud kt situ,,ahaks
    siap derang ckp,,nk kata ade bf,,,xnmpk lak bygnye,,,cehhh,,mcm menghina jek statement,,ekekkee
    kite ade bf tauuu,,merata nugare,,,cume derang jek xkenai kite ni gf derang:lol::lol::lol::lol:

    tb2 aku teringat ,,,kwn aku prnh tnya aku,,"ko msh tunggu die ke?"
    aku tnya die blk,,tunggu sapa?
    "ko nk aku sekeh kepala ko,,br ko nk ingat ke??",,tu jwpn kwn aku,,ahaks!!
    aku dh ade jwpn ,,Tuhan dh lama tunjuk kat aku,,aku jek yg wat xnmpk,,
    ala kisah dongeng(bkn aku yg ckp,,org yg ckp),,,Tuhan pon xnk tulun:rolleyes::rolleyes:

    sebenarnya aku ni bnyk mkn hati senyap2
    wat pe lah nk ckp hal sebenar,,sbb aku xreti nk bercakap
    makan aku pandailah,,keh3

    adeiii,mood melankolik sgtt kann mlm ni:p:p
    for uolsss information,,,cite kt ats tu ade separuh cite psl aku,,yg separuh tu aku amik kisah dr negara afrika,,belah2 congo,,,keh3
     
    JuLieT kG likes this.
  16. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    Assalammualaikuummm sumee,,
    lama sungguh xupdate my diary,,rindu kite x???>>>krooohhhhhhhhh:lol:
    elehh,,malu la tu nk ngaku,,xpon ego,,keh3:D
    bkn pe,,xde bnda nk di updatekan,,lainlah mcm kak long kawasan a.k.a gegel:p
    ade jek cite nk di ceritakan,,

    ade sorang otai ftc dh tawen>>cik oked,,dulu hinguss melelehh jek,,ekekeke,,skrg dahhh jd isteri org^_^

    nk cite sikit psl lesen kete,,di zaman urbanisasi ni,,mst sume org ade lesen kannn
    tp aku xdakk,,sbb xde tu la sering mnjadi bebelan mak aku
    bkn aku xprnh amik lesen kete,,prnh
    tp ditakdirkan aku xlulus,,nk wat cmner
    aku bab2 ni mmg bengap sikit,
    sampaikan pakcik yg ajar tu mcm geramm jek dgn aku,,,,lambat pikap,,(dh arwah pkcik tu):(
    kalau main game kete pon,,ank buah aku lg terrer dr aku,,keh3

    mak aku bila msk bab berkaitan dgn kete,,die mst nk babitkan aku skli
    die duk bebel,,org lain pndai bwk kete,,aku xpndai,,xde ms depan la,,apa la>>>erk elehh,,,apa kaitan ms dpn dgn pndai bwk kete,,kan,,kan??:confused::confused:
    siap nk sponsor aku amik lesen,,kelessss kann
    mcm la dlm kuboq nnt,,soklan 1st yg malaikat tnya>>>"mn lesen memandu awak?">>>:lol::lol:

    tp tu la,,,mcm la aku xtau niat suci mak aku tu,,kunun sng la kalau aku dh ade lesen,,leh la bwk die g jenjalan,,keh3
    nk wt cmner,,mmg aku xberminat nk belajo memandu,,dulu lps gagal pon,,aku xamik lg,,kosser
    bkn pe,,ht nk belajo tu mmg xdak,,takut pon ade,,ekceli fobia pon hade,
    dulu nyaris2 kete yg adek aku bwk nk accident,,Alhamdulillah,,msh pnjang nyawa kami
    so aku xde confident nk belajo,,,

    hmmm,,rs nye setakat ni jek story mory aku>>>musti korang vusann kan,,kan,,kan???wakakakkaaaa
    terima jek la,,aku bkn retis nk ade cite hot2,,keh3
    sekiannn wassalammm
     
  17. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    hellooooooooooooooo sume,,
    nk tnya sikit,,korang prnh tgk cite frozen??
    opkosss la pernah kann,,,cite paling fofular wpon cite katun,,

    ni cheq nk habaq mai sal frozen ni,,
    mmg la cheq xprnh tgk cite tu,,setakat dgr lagu tema die jek,,"let it go,,let it go,,let it go,,let it go">>(ober lakk)
    kan cuti seminggu ni,,ank2 buah dtg ler rmh
    siap bwk usb yg pnh dgn cite kartun
    so,,derang pon pe lg kan,,dr pd pagi dh nk msk pagi duk ngadap cite kartun,,aku tgk muka derang pon dh mcm kartun pon hade
    dlm bnyk2 koleksi cite kartun tu,,adelah cite frozen ni
    yelah kite xprnh tgk,,so duk la jgk melayan
    smpai aku dh minat lagu yg satu ni
    "elsa,,do u want build a snowmann???come on let's go & play,,i never see u anymore"
    (salji ponn turun dgr aku nyanyi,,:lol::lol: )

    TETAPI,,,,
    kalau dh satu hr tu duk asik mngulang,,tu satu hari
    cer korang tmbh utk seminggu,,berulang2 tgk cite yg sama
    mula2 frozen,,pstu turbo,,pstu ntah apa lg
    leh jd FROZEN taukk x:mad::mad:
    smpai aku dgr lagu let it go,,let it go ,,let it go,,rs mcm nk ketuk org jekkkk,,wakakakakakka

    tu la kan,,budak2,,derang xjemu tgk cite kartun ni
    kalau ngadap tu,,beria2
    tv tu depa yg punyaaaaaa
    kalau xde sunyi plakk:D

    aku xingt wktu aku kecik2 duluk suke tgk kartun ke x
    rs mcm x,,keh3:rolleyes:

    wokkeyylaaaa uolsss sume
    slmt malammmm:)
     
  18. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    selamat malamm sume

    malam ni kite cite sal lagu ekk,,
    mst korang ade lagu yg korang minat kan
    kdg2 korang minat satu lagu,,sbbnye mngkin ade kaitan dgn kisah hidup korang kan,,kan,,kan:p
    beselah,,,lirik lagu ni mcm sebuah cerita
    yelah bila kite dgr sesebuah lagu ni,,lagu tu mcm kene kat batang idung kite
    setepek,,sedasss kn kt kite
    tu yg fefeeling tacingg,,fefeeling hepi,,,fefeeling ada bintang2 kt kepala,,,hahahaa,,ye dak??:D:D

    sama mcm aku,,ade beberapa lagu yg memberi impak kat aku>>>phuiiiiiiiiiii,,impak sgtttt kannn:lol::lol:
    cth mcm lagu fyn jamal>>TAHU,,lagu tu simple jek
    nyanyi pon mcm berckp
    tp lirik dia ade sindir mnyindir gtewww
    (ahkakk terasee tauuu,,,:shy::shy: )

    "kau selongkar bumi langit petala
    sdg jawapnye lama kau ade
    maka perlu apa kau bongkar gali
    kalau cuma diletak tepi

    apa yg kau nanti yg sesungguh2nye
    mlm siang berganti
    jawabnya ttp sama"


    sentapp tauu dgr lagu ni:lol::lol:

    wokkeyylahhhh,,i nk verammbussss
    mcm la korang baca diary i ni kann,,kecuali kalau peminat setia i ler:p:shy::kiss:
    mcm terharu kalau ade yg sudi baca setiap kali i update my diary,,so sawittttt:shy:,,keh3

    utk last kopek i tinggalkan uols dgn lagu sahabat from aizatt

    "sahabat aku rinduuu
    aku disini & menunggu
    diam tnpa dirimu
    kau tau ku xbisaaaa"


    nak lagi,,pi dgr kt youtube ekkk
    sore i mahall tauuu:cool::cool:

    ta ta ti ti tu tu

     
  19. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    695
    Trophy Points:
    113
    slmat mlm,,
    agknye apa mksd kalau kite mimpi kamben??:lol::lol:
    kamben msk dlm mmpi kitewww,,keles xkeless,,keh3
    mntang2 nk raya haji kannn,,die pon sibuk nk interframe dlm mmpi
    pdhal kite xde wat korban pon taun ni:D

    k,,baii,,
     
  20. mawar putih
    Offline

    mawar putih Well-Known Member

    Messages:
    2,492
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    48
    uyyyooo mimpi kambenn.. tau2
    kekekeke,, k vai
     

Share This Page