• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

~Cerita Dieda~(krooohhh)

dieda

Well-Known Member
#1
Di sbbkan mr teddy kata setiap sorang leh create satu diary. .so kite dgn bangganye bkk 1 thread...cerita dieda. ..nmpk x..nmpk x???:psudi2kan jenguk ekkk... wponnnnnnn :D
 

dieda

Well-Known Member
#2
sbtu,,ahd,,2 hr yg sgt penat,,rs nk fengsannn
alhamdulillah,,semuanye berjalan dgn lancar
semuga mereka kekal hingga ke akhirnye,,,Aamiin
 

dieda

Well-Known Member
#3
haluuuuuu peminat2 dan admire sy sume,,,,,miss me oledi???(bajettt retisss mee segera):lol::lol::lol:
sowiiilaahhhh i bz sgt sjk akhir makhir ni>>>(pdhal xde bnda nk merepek kt sini,,len la mcm 'kak long' sorang lg tu,,keh3:muted::muted: )

dh nk ujung taun ni(sikijap jek kannn,,xsempat nk wat apa2,,,:rolleyes: )
member dh stat planning nk g holiday
derang ajk g surabaya,,nk g mount bromo katenye
mcm xcited,,sbb mmg lawaa sgt tmpt tu
ntah mampu ke x den nk pnjt gng bromo tu,,,keh3
nk g tu xtau bila,,bergntung pd kemurahan rege tiket,,ahaks
tunggu promotionn la ekkkk

nite nite sume,,,:):)
 

dieda

Well-Known Member
#4
kalau xde keje,,nk tunggu kol 1,,ibarat mcm nk tunggu bulan jth ke riba,,godek sana godek sini,,msh blm kol 1 lg,,tensennn temannn tauuu
xpelahhh,,keje kan satu ibadah(wponn xde koje),,bwk bertenang(mood prof muhaya tb2 meresap)
 

dieda

Well-Known Member
#5
salam uollsss sume,,
hr ni hr berkabung utk malaysia,,hari yg dinantikan terutamanya ahli keluarga mngsa yg terlibat dlm nahas MH17,,
dpt la jgk tgk kt opis td,,,mmg sedih la,,wpon kite xde kaitan dgn mngsa yg terlibat,,tp perasaan hiba turut dirasai oleh kite,
bygkan,,ahli keluarga,,shbt handai,,,kehilangan org yg mereka syg,,
pegi secara tb2,,bila pulang hnya jasad yg kaku,,,
kalau kite pon,,bila kite 3,4 hr xdgr berita atau xnmpk bayang ahli kuarga yg kite syg,,shbt yg kite kenal atau rapat,,msti kite akn terasa ketiadaan mereka,,inikan pula yg tb2 pegi utk selamanya,,,

plg menyedihkan,,bila tgk satu gmbr seorg ank mngsa yg duk meratap keranda mak die,,
minta dibuka keranda utk melihat dan mencium wajah mak nye,,Ya Allah,sedihhh sgtt:(:(

semoga roh mereka dicucuri rahmat oleh Allah swt dan semoga mereka ditempatkan dikalangan org yg beriman,,
mati tu pasti,,nyuruk dlm lubang cacing pon,,kalau dh ditetapkan ajal kite,,kite ttp akn mati,,
daripadaNYA kite datang dan kepadaNYA kite dikembalikan,,,Al Fatihah
 

dieda

Well-Known Member
#6
selamatt ptg uolllsssss,,
sedih tolll,,impian ku musnah,,punahhh
dh beria2,,,tp di kuciwa kann,,,pedih tol hulu hati
w/pon frust xkan nk tunjukk ye x,,,wat macho jekk la,,bio la ku pendamm sundirik
tu la org zmn purba kala ckp,,,jgn duk verangan sgttttt,,,,bila xmenjadi,,sapa yg kuciwe??sapa?sapa?sapa??
 

dieda

Well-Known Member
#10
pak @samaratungga ,,mr teddy dh bg tanah ber'ekar2 tiap sorang,,pe lg,,pi la wat banglo ka,,,kondo ka,,pondok kaaa,,rumah api ka,,:D

afternoon uolssss sume,,
td kwn kite tnya,,"ehh ko still majuk lg ke dgn aku?",,,,hahahaha,,ekceli dh xmajuk,,sj wat gedik nk wat derk jek
kalu ikutkan bkn slh die,,die pon duk mempolo kwn opis,,so die pon xleh wt pe,,
ekceli bila jd cmni,,tb2 teringat zmn sekolah aku dulu>>ceewahhhh

time tu aku duk lepak2 smbil mkn kuaci dan togak coke kat rmh sedara aku,,dgr la saudara mara aku ni wat plan nk gi fraser hill hujung minggu,,aku ni just duk diem jek la,,nk nyampok pon mcm xdiperlukan utk mnyampok,,

tb2,,sorang mak sedara aku ni duk mempelawa aku g sama2 derang,,pe lagi,,dlm malu2 aku pon kata nak laa kan,,sp xsuke nk g jejalan,,,yela dulu zmn budak2 mak ayah kiteorg ni bkn xprnh bwk kami adek veradek g jejalan,,tp mslhnye ayh kami xdak kete,,setakat berbekalkan vespa ayh aku tu,,mmg la xmmpu nk menampong kami sekeluarga,,so kalu nk g jejalan tu ayh akn sewa van utk angkut kami sume,,

k bebalik cite td,,,punyala ht ni xcited nk g fraser hill,,xsbar nk tunggu hujung minggu,,spt yg mak sedra aku ckp,,time nk g nnt derang akn kol utk pikap aku kt rmh,,
so dh bila dh tb hr yg dinantikan,,awl2 pg dh bangun,,baju pon dh siap packing,,,nk tunggu kol dr sedara aku jek,,
dr pg bwk ke tgh hr,,tgh hr bwk ke ptg,,ptg bwk ke senja,,mcm pelik la,,derang ni nk g kol bp,,so bila dh mlm tu mak aku srh kol rmh derang,,
sekali dial xangkat,,2x dial pon sama gak,,msk 3x muka aku dh sememeh ,,,smbil ltk tipon aku jln memonong msk bilikkkk
pe lg,,dlm bilik wa meraungg la smpai tertido,,:lol::lol:,,smpai ht depa tinggalkan aku,,derang xtau betapa xcitednye aku nk g fraser hill,,tmpt sejukkk tuuuu,,,,

esknye dgr cite,,derang dh smpai sana:(:(,,mak aku dpt info,,kete xde kosong,,
BERBIJIK2 kete yg pegi,,xde sikit ruang utk aku selit,,mmg rs sedih sgt,,mngkin sbb kite xciteddd nk g,,teringat kata mak aku,,,"kite ni xde apa,,xde kete,,mmg org xpndg,,nk diajk menumpang jgn la harap":rolleyes::rolleyes:

tu la kisah "tragedi bukit fraser",,ahaks,,,smpai la umo aku skrg ni,,aku msh blm berkesempatan nk jejak kaki ke sana,,,:lol::lol:

moral of the story,,len kali kite jgn xcited sgt,,kalau nk sgt xcited,,bio btl2 cnfrm,,mcm kes aku dgn kwn aku ni la,,,wpon mcm xde la kene mngena sgt dgn kisah aku kt ats,,tp die nye sdih wat mngimbau sejarah lama>>>>>>>>>>>kroooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sekian,,wassalammmm
 

dieda

Well-Known Member
#12
"sssssiiittttttttt">>>>sembuqqq pewangii,,almaklumlahh bauu kemeyann kuat yg hamatt

utk org tu,,i xnk sebut nama beliau,,,u msk rumah i lg,,i saman u,,,"INGAT!! u ulang,,i saman u!!" :punch::punch:

"klek klukkk">>pintu rmh di kunci dan di mangga kan dgn mangga sebeso penumbuk^_^^_^
 

dieda

Well-Known Member
#14
nmpknye ramalan ku benar belaka mcm xbapa nk benar
ekceli mcm dh sipi2 nk benar,,,tapi ade jek nk pedajalkan conspiracy theory aku ni,,cettttt
mcm tau2 jekkkk
 

dieda

Well-Known Member
#15
slmt malammm uolsss,
nk #throwback# cite hujung minggu yg lalu>>>(throwback sgtt kannn):p
hujung minggu hr tu kazen kite kawen,,so ramai2 la kami berkampung kt rmh pak sedara kite,,
dh ramai2 tu mcm2 cite la kuar kann,,so,,dlm duk tdo bergelandangan,,kami ni duk la bercerita smbil nk melelapkan mata,,
yelah,,kalau dh ramai,,pstu tdo ala2 kt hotel 5 bntang,,korang rs leh selesa ke nk tdo???:D:D,,tp sbnarnye seronok kumpul ramai2,,kalau hr lain mmg xla kan,,time2 knduri cmni la br kiteorg dpt berkumpul,,
mula2 cite sal org ni,,si polan ni,,si polan tu,,tibalah masanye kt giliran aku,,,beselahh soklan yg sdh kuduga,,
aku pe lagi,,bila time org lain,,mulot aku plg bising kasi ns tambah,,tiba tang aku>>>kroooohhhhh,,krehhhhh,,krooohhh,,krehhh:lol::lol::lol:

ade lak yg bg cadangan bernas kt mak aku,,,"kalau ade sapa2 msk minang si --------,,time jek,,xyah tnya die,,
ewah2,,,sp yg nk tawen ni???wat nye datuk paduko venggali yg msk minang,,,xke naya den??wakakakakaka
ade yg siap nk rekemen aku kt org ni,,org tu,,,pot pet pot pet ,,,mcm la aku xwujud kt situ,,ahaks
siap derang ckp,,nk kata ade bf,,,xnmpk lak bygnye,,,cehhh,,mcm menghina jek statement,,ekekkee
kite ade bf tauuu,,merata nugare,,,cume derang jek xkenai kite ni gf derang:lol::lol::lol::lol:

tb2 aku teringat ,,,kwn aku prnh tnya aku,,"ko msh tunggu die ke?"
aku tnya die blk,,tunggu sapa?
"ko nk aku sekeh kepala ko,,br ko nk ingat ke??",,tu jwpn kwn aku,,ahaks!!
aku dh ade jwpn ,,Tuhan dh lama tunjuk kat aku,,aku jek yg wat xnmpk,,
ala kisah dongeng(bkn aku yg ckp,,org yg ckp),,,Tuhan pon xnk tulun:rolleyes::rolleyes:

sebenarnya aku ni bnyk mkn hati senyap2
wat pe lah nk ckp hal sebenar,,sbb aku xreti nk bercakap
makan aku pandailah,,keh3

adeiii,mood melankolik sgtt kann mlm ni:p:p
for uolsss information,,,cite kt ats tu ade separuh cite psl aku,,yg separuh tu aku amik kisah dr negara afrika,,belah2 congo,,,keh3
 

dieda

Well-Known Member
#16
Assalammualaikuummm sumee,,
lama sungguh xupdate my diary,,rindu kite x???>>>krooohhhhhhhhh:lol:
elehh,,malu la tu nk ngaku,,xpon ego,,keh3:D
bkn pe,,xde bnda nk di updatekan,,lainlah mcm kak long kawasan a.k.a gegel:p
ade jek cite nk di ceritakan,,

ade sorang otai ftc dh tawen>>cik oked,,dulu hinguss melelehh jek,,ekekeke,,skrg dahhh jd isteri org^_^

nk cite sikit psl lesen kete,,di zaman urbanisasi ni,,mst sume org ade lesen kannn
tp aku xdakk,,sbb xde tu la sering mnjadi bebelan mak aku
bkn aku xprnh amik lesen kete,,prnh
tp ditakdirkan aku xlulus,,nk wat cmner
aku bab2 ni mmg bengap sikit,
sampaikan pakcik yg ajar tu mcm geramm jek dgn aku,,,,lambat pikap,,(dh arwah pkcik tu):(
kalau main game kete pon,,ank buah aku lg terrer dr aku,,keh3

mak aku bila msk bab berkaitan dgn kete,,die mst nk babitkan aku skli
die duk bebel,,org lain pndai bwk kete,,aku xpndai,,xde ms depan la,,apa la>>>erk elehh,,,apa kaitan ms dpn dgn pndai bwk kete,,kan,,kan??:confused::confused:
siap nk sponsor aku amik lesen,,kelessss kann
mcm la dlm kuboq nnt,,soklan 1st yg malaikat tnya>>>"mn lesen memandu awak?">>>:lol::lol:

tp tu la,,,mcm la aku xtau niat suci mak aku tu,,kunun sng la kalau aku dh ade lesen,,leh la bwk die g jenjalan,,keh3
nk wt cmner,,mmg aku xberminat nk belajo memandu,,dulu lps gagal pon,,aku xamik lg,,kosser
bkn pe,,ht nk belajo tu mmg xdak,,takut pon ade,,ekceli fobia pon hade,
dulu nyaris2 kete yg adek aku bwk nk accident,,Alhamdulillah,,msh pnjang nyawa kami
so aku xde confident nk belajo,,,

hmmm,,rs nye setakat ni jek story mory aku>>>musti korang vusann kan,,kan,,kan???wakakakkaaaa
terima jek la,,aku bkn retis nk ade cite hot2,,keh3
sekiannn wassalammm
 

dieda

Well-Known Member
#17
hellooooooooooooooo sume,,
nk tnya sikit,,korang prnh tgk cite frozen??
opkosss la pernah kann,,,cite paling fofular wpon cite katun,,

ni cheq nk habaq mai sal frozen ni,,
mmg la cheq xprnh tgk cite tu,,setakat dgr lagu tema die jek,,"let it go,,let it go,,let it go,,let it go">>(ober lakk)
kan cuti seminggu ni,,ank2 buah dtg ler rmh
siap bwk usb yg pnh dgn cite kartun
so,,derang pon pe lg kan,,dr pd pagi dh nk msk pagi duk ngadap cite kartun,,aku tgk muka derang pon dh mcm kartun pon hade
dlm bnyk2 koleksi cite kartun tu,,adelah cite frozen ni
yelah kite xprnh tgk,,so duk la jgk melayan
smpai aku dh minat lagu yg satu ni
"elsa,,do u want build a snowmann???come on let's go & play,,i never see u anymore"
(salji ponn turun dgr aku nyanyi,,:lol::lol: )

TETAPI,,,,
kalau dh satu hr tu duk asik mngulang,,tu satu hari
cer korang tmbh utk seminggu,,berulang2 tgk cite yg sama
mula2 frozen,,pstu turbo,,pstu ntah apa lg
leh jd FROZEN taukk x:mad::mad:
smpai aku dgr lagu let it go,,let it go ,,let it go,,rs mcm nk ketuk org jekkkk,,wakakakakakka

tu la kan,,budak2,,derang xjemu tgk cite kartun ni
kalau ngadap tu,,beria2
tv tu depa yg punyaaaaaa
kalau xde sunyi plakk:D

aku xingt wktu aku kecik2 duluk suke tgk kartun ke x
rs mcm x,,keh3:rolleyes:

wokkeyylaaaa uolsss sume
slmt malammmm:)
 

dieda

Well-Known Member
#18
selamat malamm sume

malam ni kite cite sal lagu ekk,,
mst korang ade lagu yg korang minat kan
kdg2 korang minat satu lagu,,sbbnye mngkin ade kaitan dgn kisah hidup korang kan,,kan,,kan:p
beselah,,,lirik lagu ni mcm sebuah cerita
yelah bila kite dgr sesebuah lagu ni,,lagu tu mcm kene kat batang idung kite
setepek,,sedasss kn kt kite
tu yg fefeeling tacingg,,fefeeling hepi,,,fefeeling ada bintang2 kt kepala,,,hahahaa,,ye dak??:D:D

sama mcm aku,,ade beberapa lagu yg memberi impak kat aku>>>phuiiiiiiiiiii,,impak sgtttt kannn:lol::lol:
cth mcm lagu fyn jamal>>TAHU,,lagu tu simple jek
nyanyi pon mcm berckp
tp lirik dia ade sindir mnyindir gtewww
(ahkakk terasee tauuu,,,:shy::shy: )

"kau selongkar bumi langit petala
sdg jawapnye lama kau ade
maka perlu apa kau bongkar gali
kalau cuma diletak tepi

apa yg kau nanti yg sesungguh2nye
mlm siang berganti
jawabnya ttp sama"


sentapp tauu dgr lagu ni:lol::lol:

wokkeyylahhhh,,i nk verammbussss
mcm la korang baca diary i ni kann,,kecuali kalau peminat setia i ler:p:shy::kiss:
mcm terharu kalau ade yg sudi baca setiap kali i update my diary,,so sawittttt:shy:,,keh3

utk last kopek i tinggalkan uols dgn lagu sahabat from aizatt

"sahabat aku rinduuu
aku disini & menunggu
diam tnpa dirimu
kau tau ku xbisaaaa"


nak lagi,,pi dgr kt youtube ekkk
sore i mahall tauuu:cool::cool:

ta ta ti ti tu tu

 

dieda

Well-Known Member
#19
slmat mlm,,
agknye apa mksd kalau kite mimpi kamben??:lol::lol:
kamben msk dlm mmpi kitewww,,keles xkeless,,keh3
mntang2 nk raya haji kannn,,die pon sibuk nk interframe dlm mmpi
pdhal kite xde wat korban pon taun ni:D

k,,baii,,
 

mawar putih

Well-Known Member
#20
slmat mlm,,
agknye apa mksd kalau kite mimpi kamben??:lol::lol:
kamben msk dlm mmpi kitewww,,keles xkeless,,keh3
mntang2 nk raya haji kannn,,die pon sibuk nk interframe dlm mmpi
pdhal kite xde wat korban pon taun ni:D

k,,baii,,
uyyyooo mimpi kambenn.. tau2
kekekeke,, k vai
 

Top