1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

ingin cepat khawin kerana utk elak maksiat.. ape pendapat anda?

Discussion in 'Masalah Cinta' started by amir_l, Jul 20, 2016.

  1. amir_l
    Offline

    amir_l New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    name saye amir, saye berumur 24 tahun,

    saye baru mula bercinta pada tahun ini dgn perempuan kenalan saye waktu di universiti dulu dan hubungan kami semakin rapat..


    n maybe terlalu rapat (if u know what I mean).
    dan kami akui kami tidak berbangga dengan ape yg telah kami lalukan :(. saye sangat sayang kepada die.. dan saye berdoa agar Allah membantu kami dalam hubungan yg telah kami hadapi sekarang.

    saye ingin halalkan hubungan kami.. tetapi dengan situasi sekarang dan usia kami yg muda dan tidak dapat sokongan alih keluarga saye.. bagaimana utk atasi masalah yg kami hadapi..

    mohon beri pendapat dan pandagan..

    dan saye rase buntu.. dan perlukan semangat.. :(

    terima kasih..
     
  2. Kinky Girl
    Offline

    Kinky Girl Member

    Messages:
    313
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    18
    nampaknye mmg mcm kene kahwin dah tu..tapi cube la dapatkan kepercayaan keluarge due2 belah pihak ..mintak restu tu yg terutama..umur 24 dah boleh dah pikir utk kehidupan yang lebih baik..contohnye jadi bertanggungjawab pd diri sendiri dan hubungan..contohnye xde nak enjoiiii lagi lah..jadi kalo bab duit tu..kene dah usehe lebih tak kire lah keje ape asalkan halal..
     
  3. Mr Teddy
    Offline

    Mr Teddy FTC Administrator Administrator

    Messages:
    608
    Likes Received:
    39
    Trophy Points:
    28
    Setuju dengan kata @Kinky Girl. Better kahwin je. Kalau perlu berbincang dengan parents, bincang dengan mereka. Tetapi kalau masih tak sure, boleh tanyan kaunselor.

    -Mr Teddy.
     
  4. Che Tia
    Offline

    Che Tia New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Yes i know.

    Tapi kena ingat. Restu keluarga paling penting. Jangan belakangkan mereka terutama sekali mak bapa. Kena bincang slow talk dengan mereka.

    Dalam hal macam ni, berbalik pada Allah. Kita ni manusia, usaha itu ini tapi lupa nak minta dekat Allah. Padahal hati-hati kita ni semua Allah yang pegang.

    Minta dengan Allah lembutkan hati orang tua. Itu jalan terbaik selepas berusaha.
     
  5. GAnfasa
    Offline

    GAnfasa New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    3
    Langsung kahwin je lah, minta restu, minta maaf, and banyak berdoa pada Allah agar diberi kemudahan
     

Share This Page