• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

JANNAH

#1
EPILOG


Jannah melihat sekeliling sebelum menghela nafas panjang. ‘Mane pulak si Fahmi ni , kate nak ambik aku , ni dah pukul berapa dah ni. Aish.’ getus hati Jannah. Dia melihat jam di tangannya yang menunjukkan hampir pukul 6. Matanya tertancap ke arah seorang lelaki yang seperti nya sedang mencari arah. Laju matanya memandang ke arah tempat lain. Perasaan takut mula menguasai dirinya sebelum lelaki tersebut memanggilnya. “Assalammualaikum. Cik. Boleh tumpang Tanya?” Lelaki tersebut memandangnya mungkin agak hairan kerana Jannah langsung tidak mahu memandang lelaki tersebut. “Waalaikumsalam,.Tanya apa.?” Jawabnya ringkas. “Saya tengah cari Syarifah Yusra. Ade Nampak dia tak?” ‘Syarifah Yusra? Macam kenal je nama tu. Eh ! Tu best friend aku. Pehal pulak mamat ni cari best friend aku ni , siapa dia ni? Pakwe baru Yusra ke? Hampeh. Tak bagitau aku pun, nak kene Yusra ni nanti..’ Jannah mengerling ke arah lelaki itu sebelum memandang ke arah tempat lain. “Dia dah balik dengan adik dia, Zaquan.” Jawabnya ringkas sebelum lelaki tu mengangguk dan tersenyum. “Oh. Okay. Takpe. Thanks. By the way ,kenapa tak balik lagi?” Tanya lelaki itu. Jannah menghela nafasnya. “Saya tunggu abang saya ambik. Kalau tak de apa apa , better awak balik lah. Tak manis lah orang pandang.” Ayat tersebut membuatkan lelaki itu terdiam sebelum tersenyum. Sedikit hatinya mulai terusik dengan ayat tersebut. “Okay. Saya minta diri dulu. Assalammualaikum.” “Waalaikumsalam.” Lelaki yang bernama Syed Zariff itu berlalu pergi dengan senyuman meninggalkan Jannah masam mencuka. ‘Mana Fahmi Huzaifah ni !!!!’ geramnya. Baru di sebut , sudahpun muncul adik kembarnya , Mohd Fahmi Huzaifah. “Syurgaku Jannah !Maafffff !” Berlari si Fahmi mendapatkan adik kembarnya, Jannah menumbuk perlahan dada abangnya. “Dah , jom balik. Belanja Jannah Latte.” Fahmi tersenyum dan mengangguk. “No hal, untuk adik kesayangan abang ni.”
 

Top