• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

patut ke saya bercinta dengan dia yang 7 tahun lagi tua.

#1
Hi korang??

Sebenarnya saya ni cam ade masalah cinta?? Hmm betullah tu. Umur saya 15 tahun. Then umur lelaki tu 22tahun. Tengah sambung degree. Name dia amiru. Handsome pon handsome. Tapi tinggi dia mesti korang tak caya sebab tinggi dia 191cm kalah kwang soo...

Kami kenal dari wechat then kami pon sembang2..... Dah hari2 sembang tetiba si dia panggil saya sayang.... Bila dia panggil macam tu i thing i start feel hmm? Sayang?? Or cinta?? Saya pon tak pasti. Satu hari tu saya saja nak panggil dia sayang... Saje2 je erkk


Dia pon panggil saya syng balik. Saya rasa macam errrmmm betul ke mamat ni sayang aku?? Ade satu tu dia kata

"rajin2 kan lah panggil i sayang yer" i macam?? Hehe dah kenape dia ni

"Lepas spm get ready tau" sye fikir lah ready ape. Kahwin ke?? Oh god...

Then dia pernah bagi pick up line dengan spontan tau. Saya ade tanya.

"U ni sesat kat ne ha??" sye
"Sesat kat hati awak lah"
"So please keluar balik" sye
"Tak nak... Dah terkunci"
"Mne kunci nya" sye
"Dia yang buang tak kasi kita keluar buat2 tanya plak"


"Orang johor ke??"
"Tak lah... Orang orang" sye
"Hahaha lawak sangat erkk orang2 erkk kang i cacak u kat tengh sawah padi biar burung pipit datang kacau"
"Eeeiiii kejam"
"Ok ok tapi bukn orang2 kt sawah lh
" so kat ner??"sye
"Orng2 kt hati sayalah so klau ade orng nk kacau saya awak boleh halau"doe

rrghhh cair doe

Satu hari tu dia pernh doa tolong bukk kan pintu hati saya buat dia. Tapi dia kenal crush saya. Saya pon ckp yng sye masih syng crush sye. Saya buntu tk tahu betul ke perasaan laki ni atau just nk mainkn saye. Dia kt universiti mesti pompuan kat sana lawa2 dri saya. Dia jarang on dlm seminggu skli nk on pon sush.

Maybe bz nk siapkan tugasan. Tapi saya rindu dia. Rindu sangt. Dia pernh kata. " biarlh i rindu u smpi bila2"

@dia terlalu tua ke untuk saya?

@saya cuma nk tahu lelaki ni serious or sje nak main2 kan saya??
 
#2
mm..laki tu macam cuba nak mengayat jek...lagipun selalunya laki ni takkan couple dengan gurl yang jauh dari dia...tambah2 klu kenal dari tenet saja..klu memang sekampung atau pernah satu sekolah tu lain la nak kapel jarak jauh ni...
 

pooh_gurl

Well-Known Member
#3
Adoooiiyy dik...Abis kan SPM dulu...tgk camne...boleh pigi ke dak Sayang awk tu....

Akak ckp ats dasar pengalaman...darah muda, suma nmpk manissshhh anggat... Syiok benau hang ade org nk luvin2 gitu... plak mamat tu 20 smthg...helok sgt... Jgn hanyut sgt...blaja utk masa depan dulu...igt kat mak pak hang...berabih duit nk anta ang skolah...sok hang dh keje, phg jodoh, kawen....tu pon klu si dak laki tu sudi le nk tggu hang... Kate cinta...an...an..an...ilek le...
 

dolphin

FTC Crew Jr
#4
hi dik..
kes ni 2016..skrg dh 2019..adik nih kirenye skrg form5 la kot kan..cmne ek hubungan diorg..agak2 masih on lg ke tak??
dopin rase cinta monyet jer ni dik..laki tu mcm nk test market jer..mcm isi masa terluang gtu la..korang x pnh kenal pn kn..terjumpa kt wechat je
jgn ambik serius sangat..tumpu kt pelajaran tu dlu..jauh lg perjalananmu dik..
laki tu pn masih muda..masih student jgk lg..panjang lg kisah cinta korang nih..kalau kuat jodoh insyaAllah kekal la
pape pn bt mase skrg nih xyah la fefiling sangt..belajar la sungguh2..balas jasa makpak dlu..banggakan diorg ngan kejayaanmu..yang lain tu tolak tepi dulu
 

Top