1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Perasaan yang tak terluah

Discussion in 'Luahan Cinta' started by ayuqistina88, Dec 8, 2013.

  1. ayuqistina88
    Offline

    ayuqistina88 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Sy pernah meminati seseorang sewaktu sy di zaman college kira2 8 tahun yang lalu. Meminatinya di dalam diam dan tak dapat diluahkan kerana ketika itu sy seorang yang pemalu dan pendiam tetapi mengambil CCA Drama Club. Sy begitu meminati seni sebab itu sy join club tu selain dari tu sebab sy meminati senior dalam club tu. Haha. Selama di zaman college tu sy berasa sangat gembira ketika dalam club tu biarpun masa tu sy tidak punya ramai kawan kerana sifat pendiam dan pemalu sy tu. Sampai sekarang setiap kenangan tu tidak pernah sy lupakan dan entah kenapa wajah lelaki yang pernah sy minati itu kini sering terbayang di ingatan. Dan wajahnya kelihatan jelas seolah-olah dia berada dekat dengan sy. Sy tak tahu adakah kini dia sudah berpunya ataupun tidak. Dan mungkin kah sy bertemu dengan dirinya? Sy sendiri tak tahu kenapa sy tidak dapat melupakan dirinya sampai sekarang. Dulu kali terakhir sy jumpe dia adalah masa time balik dari CCA. Tapi masa tu sy pulang sendirian kerana sy berasa cemburu ketika dia bersama dengan perempuan lain. Allah lebih mengetahui apa yang terbaik buat diri sy. Dan semoga sy dapat bertemu dengan dirinya kembali. Sesungguhnya sy berserah pada Allah untuk menentukan apa yang terbaik buat diri saya. Kerana pada masa ini pintu hati sy sudah tertutup untuk menerima cinta. Bukan kerana sy tidak percaya pada cinta. Cuma buat masa nie sy tidak mahu terburu-buru seperti mana yang pernah sy lakukan sebelum nie. Cinta yang hampir ke jinjang pelamin terpaksa sy batalkan demi kebaikan. Sy terima ketentuan Allah dengan hati yang terbuka. Kerana sy sedar sy tidak sempurna dan banyak kelemahan diri perlu sy perbaiki untuk sebuah cinta yang pasti. Amin.

     
  2. pooh_gurl
    Offline

    pooh_gurl Well-Known Member

    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    48
    ALLAH haii....part cinta x terluah tu pooh x sedey sgt sbb pooh pun pena rs gitu... tp yg plg sedey part cinta yg dh nk ke jinjang pelamin tp x kesampaian tu...:eek: Saba eh ayu...

    Psl perasaan yg x t'luah tu...:stop:hmmm dulu time blaja 1 of my classmates ni m'jd pojaan aty sume gadis even frm other course.. Sbb muke ala2 gong yoo..mmg iras2.. :smug:plaknye bdknye pandai,tggi...mmg idaman setiap gadis.. Pooh pun x amik port sgt sbb ade classmate gegurl bgtau dia ni klu kwn pilih bulu...hat bijak n santek shj yg dia approach. . Dh tau camtu mmg x la pooh nk b'suare dgn dia.. Tp he's been acting weird whn he's around me,even kwn baik dia pun noticed that... Makin d'ignore makin dia dkt,mcm2 mende dia buat utk attract pooh nye attention.:lol:.hat the rest, nnti lah...later ai story mory bout him kat "diary" yo...

    S frm my xperience, lelaki ni diaorg mmg suke klu kite geng2 dgn diaorg dulu...dh kwn lelame nnti dia tapis... Pooh juz bg cadangan ce ayu ringan2 skit tny ke borak ke dgn beliau... Tp survey keadaan semase la ye.. meaning tgk mood dia cane..klu dia ok, borak lebey skit... Based frm my xperience klu dh terminat kat sum1 tu buat2 la diri kite exist in their life so that they know ur existence in their life oso yea... Bak kate nanina dlm KOLUMPO, "mcm mn nk tau klu x explore?" Klu dop...mmg geget jari cam aii...hahaha :p

    Ini cite dolu b4 Mr . Kookie wujud dlm dunia pooh...^_^

    Niways gud luck lalink. .:oops:
     
  3. ayuqistina88
    Offline

    ayuqistina88 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Tenkiu Pooh di atas cadangan and for the sharing. Masalahnya ayu dengan crush tu dah tak in contact. Lepas dia grad ke apa tah we lost contact. Memang dia tkde my contact and so do i. Tu yang masalahnya. Sekarang nie ayu cuma teringat je kat orangnya. Mungkin ayu kene terima hakikat kot yang dia bukan untuk ayu.

    Nie ayu nak mintak pendapat la since skrg nie ayu tgh single, and ada la orang2 yg nak berkenalan. Lepas apa yang ayu pernah lalui as in masa ayu dgn my past relationship nie ayu yang selalu mesej dia and bila ayu reflect balik nampak sangat mcm ayu nie terhegeh-hegeh kat dia. And sekarang nie ayu buat the opposite which is jawab bila perlu and bila nak berdating tu yg ayu ada masalah sket. Adakalanya ayu nie berani dan adakalanya ayu nie penakut+nervous. Bila ayu berani tu ayu akan jadi diri sendiri dan bila sebaliknya nnty takut jadi badut circus plak.. Semalam ada kawan ayu nie kenal2 kan kawan dia kat ayu and muka dia mcm one of my ex dulu. Muka dia iras2 pelakon Os. haha. Ayu minat giler dgn si pelakon Os sbb masa berlakon dia nyer watak melucukan. Tapi tak tahu la lelaki yang baru berkenalan nie orangnya macam mane. Lepas tu malam tadi boleh pulak datang mimpi dgn ex ayu nie yg muka mcm Os tu. Pelik la jgk, baru semalam kenal malam dah termimpi tapi orang lain la.. Pastu hati nie asyik berdebar-debar je..

    Kdg2 tu ayu rasa mcm nak bercouple and at the same time ayu takut jugak kalau hati ayu disakiti lagi. Coz ayu dah penat nak entertain orang yang tak tahu nak menghargai cinta. Cinta yang lalu mengajar ayu untuk lebih berhati-hati untuk memilih pasangan. Kdg2 tu rasa sunyi pulak bila tak berteman. Ayu nie ada kawan cuma jarang berjumpe.. Yelah masing-masing ada hal sendiri kan. Bila plan nak jumpe kdg2 tu ada je halangan.. Sekarang nie pun ayu sering jugak tak sihat. Asyik ponteng keje jer da sakit nie. Padahal setiap kali bila cakap tknk ponteng tu la jdi ponteng sbb tak sihat. Cobaan cobaan...
     
  4. are-fiyz
    Offline

    are-fiyz Active Member

    Messages:
    567
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    aii.. ayu.. :)

    trmsuk thread nee sbb tjukny sdih dowh.. :(

    my opinion laa kan.. (if mcm xmsuk akal, wt2 xnmpk eh)

    ayu nk kapel tp ayu tkut.. pnt nk entertain org.. kdg2 snyi ble xde tmn..

    dun b afraid of wht u chose.. d moment u lose urslf in fear.. u will lose evrything..

    bla bcinta.. trust is d most impoten thing right.. or els bole wt kta rsa tkut..
    d opposte of trust is fear.. ^_^

    face it. face ur fear in a right way. ;)

    -entah ap la aku mrepek ne..:rolleyes:-
     
  5. ayuqistina88
    Offline

    ayuqistina88 New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Hye are-fiyz, thank you di atas kata2 nasihat fiyz tu.

    Ayu tak nafikan ape yg fiyz ckp tu ada benarnya. Dlm percintaan ayu akan percayakan pasangan ayu. Tapi tu kalau ayu benar2 yakin dgn pasangan ayu. As for now ayu masih lagi dlm stage berkawan jdi tu yg buat ayu masih dlm keadaan tak pasti.

    Ayu nie perempuan, kalau lelaki tu btol sukakan ayu dia akan buktikan kesungguhan dia tu pun kalau kte serasi bersama. Sbb ayu pernah cintakan seseorg tp dia bersikap ambil mudah. Sbb sblm nie ayu ibarat mengejarkan diri seorg lelaki. Ibarat mcm ayu nie terhegeh2 kat dia.

    Ayu hadapi ketakutan ayu cuma ayu masih blom pasti dgn apa yg ayu rasa. Kdg2 ayu suke kat org tu tp ayu mcm teragak2 perlu ke ayu yg mulakan dulu? Sbb kalau ayu yg mulakan dulu risau yg ayu hanya bertepuk sebelah tgn.. Keliru pun ada dgn perasaan ayu nie.. Hati ayu lately nie sering berdebar2 mcm rasa nervous gitu.. Mcm ternanti2 msg dri seseorang yg tak pasti...
     

Share This Page