1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

tak tahu status saya dan dia

Discussion in 'Luahan Cinta' started by kucingputeh, Aug 26, 2013.

  1. kucingputeh
    Offline

    kucingputeh New Member

    Messages:
    0
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Bismillalhirrahmanirrahiim..
    just nk share luahan hati. mohon komen dan pendapat dari semua yg mmbaca.. thanks.. :)

    sy seorang yang tk pernah ada lg pengalaman bercinta..cinta monyet dulu pernah la. tu pun seminggu je tahan.
    okay, kisahnya..sy mula kenal dia setahun yg lalu. kenal dalam persatuan yg kami sertai, dan kami terlbat dlm organisasi persatuan tu. sy perasan yg dia ada usha2 sy pada mulanya, tp buat2 tktau je..malas nk layan sbb sy fikir mmg perngai lelaki mcmtu kot..dia ada minta no. sy, sy bagi sbb nk mudahkan utk bincg urusan2 penting.. mula drp hrtu, tiap2 hari dia msj sy.. dan sy ada ckp 'kalau xda niat yg serius, tolong jdgn teruskan msj mengarut2'..then, lpastu, dia da kurgkn msj dgn sy. dia pun ckp die anggap sy kawan je dulu.. kawan2 seangkatan pun satu hal jugak...habis kecoh satu organisasi, dorg sume dok kenenkan sy dgn dia... >:p

    pd mulanya sy anggap dia sebagai kawan je.. tp lama kelamaan tah macammana, sy mula ada perasaan dkt dia, mula lah muncul perasaan jeles bila dia rapat dgn kwn perempuan lain.. tp sy cuba kawal jugak. sy perasan, dia layan kawan2 lain tak macm dia layan sy..dgn kawan2 lain..dia mmg gile2 lah..tp bile dgn sye, sgt sopan dan santun, baik.. tu yg sy pelik..

    sampai satu masa, sy trpksa berjauhan dgn dia selama 4 bulan merantau di negeri org. pd wktu itu,sy sgt terkejut, dia snggup contact sy, walaupun trpksa byr kredit yg mahal.. wktu tu birthday sy... sgt terharu time tu. tp at that time, sy rasa dia masih lg menganggap hubungan kami hnyalah bersahabat tak lebih drp itu.. sedar tak sedar, sy mula menaruh perasaan trhadapnya..walhal pada masa yang sama, sy tahu, dia hnya anggap sy sebagai seorang kawan..

    slpas 4 buln, pelbagai cerita yg sy dengar..sy dpt tahu yg dia mempunyai ramai kawan perempuan..dan selalu brmesej dgn mereka.. (padahal selama ni, sy anggap dia seorg yg baik, dan tak layan rmai perempuan). ok, tidak dinafikn, dia seorg yg hebat, dan brpengaruh dlm persatuan..no wonder lah ramai prepun suka..tp dia ada ckp, dia anggap,mereka semuanya hnyalah kaawan dia shj...mgkin juga sya termasuk...dan dia takmahu ada girlfriend. at that time, sy faham, dia seorang yg tak nk fikir lg benda2 cintan cintun ni dan nak enjoy life muda dia dulu kot. tp sy sbgai perempuan, tak mahu cari teman lelaki..tapi sebgai suami dan peneman hidup..dan dia lah yg sy harapkan.

    ok, then..sy stop contact dgn dia..walaupun dlm hati ni sgt2 brharap dkt dia.. sy try control jgk.mmg payah.. lepas seminggu tak contact dia, tup2 ada msj masuk,..mcm biasa dia hnya msj yg biasa2 (kdg geram jgk, die ni ade xde perasaan lngsung ke). then sy pun layan dia biasa2... dah beberapa kali jugak bnda ni trjadi... sy da cuba lupakan dia...tapi tak tahu kenapa, payah sgt...rase mcm nk cabut, nk ambil semula hati sy yg dah terlekat dekat dia.. Sy juga dah byk kali mohon petunjuk dkt Dia, supaya tunjukkan jalan kebenaran, kalau dia bukan jodoh sy, maka jauhkanlah, hilangkan perasaan sayang kepadanya...namun sampai sekarang..sy masih tak boleh lupakan dia.. Adakah ini ujian dr Tuhan supaya sy tak lupakan Sang Pemberi Perasaan ini?

    Konklusinya, saya tak tahu apa sbnrnya perasaan dia trhadap sy...adakah sy seorang yg perasaaan dan syok sendiri? kalau betul dia anggap sy hnyalah kawan dia., macammna caranya utk sy hapuskan perasaan sy yg telah berharap padanya selama ni...? Susah sgt bagi sy untk lupakan dia..

    *nasihat buat kaum adam,: tolong jgn beri harapan palsu buat kaum hawa andai tidak mahu serius dalam perhubungan..

    sekian shj...terima kasih kpd yg sudi mmbaca dan memberi pendapat. :up:


    ~sayayangsedangmencarijawapan~

     
  2. xxs
    Offline

    xxs Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    6
    iii kucingputeh...

    1st : pertamakalinya syg tgk org guna pekataan Bismillah utk intro...!!!:up::up: baguslah awk nie...;)
    2nd : rasanya bukan ker tread nie patut duduk kat Masalah Cinta ker??:-?? erm..xpelah,klu sy punya andaian nie betol..nanti dia org akan betulkan kut :-D


    Dear...
    Sukar kita nak tahu apa yg ada dlm hati seseorg. klu ikutkanlah,klu betullah...awk nak jawapan pada masalah awk nie,seharusnya awk kena tanya dia apa perasaan dia kat awk...hey..xboleh malu ;)...mengikut statistik,kaum ppun lebih ramai dr kaum lelaki...so kena berebut2lah skit kut :-D

    Komen sy simple jer... hati manusia cenderung lembut,suka,tertarik,tertumpu dll pada sesuatu/seseorg yg berbuat baik @ memberikan perhatian yg lebih pada kita.tarikan sebegini adalah normal dan kita mudah slh tafsir dan cenderung utk suka/cinta pada mereka yg memberikan perhatian pada kita.....walhal, org tersebut sekadar berbuat demikian kerana sikapnya yg baik kut...;:p

    Awk pun mungkin br pertama kali nak betul2 bercinta,so tarikan sebegini lebih mudah mempengaruhi awk...klu awk betul2 suka kat si dia,xslh dear...perasaan cinta nie xleh buang...perasaan nie anugerah...klu kita guna utk kebaikkan,maka baiklah jadinya..klu kita slh guna..alamatnya buruklah..:roll:

    You know dear...
    xsemua kaum adam tu suka beri harapan palsu...mungkin ada yg baik kat luar tu..cuma kita belum jp dgn dia...:p
     

Share This Page