• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Tanda2 Anda Belum Move On Dari Ex Anda

dieda

Well-Known Member
Berakhirnya sebuah perhubungan memang agak menyedihkan dalam hidup pasangan yang bercinta.Bila putusnya sesebuah perhubungan,ada antara kita sedih berpanjangan,ada yang sedih sekejap,pastu jalani hidup seperti biasa.

Memang agak sukar untuk melupakan bekas kekasih kita.Tapi ada jugak yang agak senang melupakan.

Persoalannya,,adakah anda seorang yang mudah "move on" atau susah nk "move on"?
Lihat tanda2 di bawah:-

1- Masih mengikuti perkembangan bekas kekasih
->kunun2 dh move on,,tapi msh lagi duk sekodeng perkembangan ex die,,terutamanya di laman sosial spt fb,twitter,instagram dll.

2-Masih menyimpan gambar bekas kekasih
->elehh,,dah xingat,,tp bila rindu tu datang,,gambar ex yg die duk tenung mcm nk tembus.

3-Masih menyimpan msg2 bekas kekasih
->kdg2 bila duk sorang2,, baca msg2 lama ex die,,xkire la msg kt hp ke,,watsapp ke,,fb ke,,ym ke,,pstu senyum sorang2

4-Mendengar Lagu
->setiap kali mendengar sesebuah lagu,anda pasti mengimbau kenangan anda dgn ex anda,,kirenye setiap lagu kat radio tu,,sume lagu percintaan korang,,ado?

5-Meluahkan perasaan
->sesi meluahkan perasaan dgn teman baik anda.Anda belum move on sepenuhnya jika anda asyik bercerita pasal ex anda dgn teman anda,tapi kalau sll sgt duk meluahkan perasaaan,,anda pon leh perasan teman anda spt nk ber"kroooooohhhhhh"

6-Mencari alasan yang tak munasabah

->kdg2,bila kite rindu kat ex kite,,adakalanya kita akan wat sesuatu yang membangangkan diri sendiri.
cthnye spt hantar msg untuk bertanya sesuatu yg xrelevan atau pon buat2 tersalah dial no ex kita.

7-Cepat2 cari kekasih baru
->mungkin dgn cara ni,,dpt melupakan kekasih lama.
okey,,bg yg betul2 nekad nk move on,,cara ni mungkin berkesan,dh xtoleh belakang,,hidup msti diteruskan
tp kdg2 ade juga yg guna cari ni semata2 nk lupakan bekas kekasih,padahal dlm hati msih teringat2

8-Mengatakan sudah MOVE ON
->duk canang kat org,,aku dh move on,,dah xingat la kat ex
tp sebebnarnya hanya anda jek yg tau samada dh move on atau msh stuck kat situ.
sbb selalunya org kalau dah move on,,die xperlu beria2 nk canangkan kat org yg die dh move on,,beselah,,ego!:p

so,,anda dh move on ke belum????
 

sya_zuan

Active Member
Berakhirnya sebuah perhubungan memang agak menyedihkan dalam hidup pasangan yang bercinta.Bila putusnya sesebuah perhubungan,ada antara kita sedih berpanjangan,ada yang sedih sekejap,pastu jalani hidup seperti biasa.

Memang agak sukar untuk melupakan bekas kekasih kita.Tapi ada jugak yang agak senang melupakan.

Persoalannya,,adakah anda seorang yang mudah "move on" atau susah nk "move on"?
Lihat tanda2 di bawah:-

1- Masih mengikuti perkembangan bekas kekasih
->kunun2 dh move on,,tapi msh lagi duk sekodeng perkembangan ex die,,terutamanya di laman sosial spt fb,twitter,instagram dll.

2-Masih menyimpan gambar bekas kekasih
->elehh,,dah xingat,,tp bila rindu tu datang,,gambar ex yg die duk tenung mcm nk tembus.

3-Masih menyimpan msg2 bekas kekasih
->kdg2 bila duk sorang2,, baca msg2 lama ex die,,xkire la msg kt hp ke,,watsapp ke,,fb ke,,ym ke,,pstu senyum sorang2

4-Mendengar Lagu
->setiap kali mendengar sesebuah lagu,anda pasti mengimbau kenangan anda dgn ex anda,,kirenye setiap lagu kat radio tu,,sume lagu percintaan korang,,ado?

5-Meluahkan perasaan
->sesi meluahkan perasaan dgn teman baik anda.Anda belum move on sepenuhnya jika anda asyik bercerita pasal ex anda dgn teman anda,tapi kalau sll sgt duk meluahkan perasaaan,,anda pon leh perasan teman anda spt nk ber"kroooooohhhhhh"

6-Mencari alasan yang tak munasabah

->kdg2,bila kite rindu kat ex kite,,adakalanya kita akan wat sesuatu yang membangangkan diri sendiri.
cthnye spt hantar msg untuk bertanya sesuatu yg xrelevan atau pon buat2 tersalah dial no ex kita.

7-Cepat2 cari kekasih baru
->mungkin dgn cara ni,,dpt melupakan kekasih lama.
okey,,bg yg betul2 nekad nk move on,,cara ni mungkin berkesan,dh xtoleh belakang,,hidup msti diteruskan
tp kdg2 ade juga yg guna cari ni semata2 nk lupakan bekas kekasih,padahal dlm hati msih teringat2

8-Mengatakan sudah MOVE ON
->duk canang kat org,,aku dh move on,,dah xingat la kat ex
tp sebebnarnya hanya anda jek yg tau samada dh move on atau msh stuck kat situ.
sbb selalunya org kalau dah move on,,die xperlu beria2 nk canangkan kat org yg die dh move on,,beselah,,ego!:p

so,,anda dh move on ke belum????
(n)(n)(n)
 

samaratungga

Well-Known Member
x dapat di nafi ada kes gagal move on di temui dalam perhubungan
benda yg patut di fahamkan ialah ikhlas dalam melepas bekas kekasih hati, istiqomah dan sabar untuk meneruskan hidup ini

just imho
 

dieda

Well-Known Member
Karena Allah penggenggam hati setiap umatNYA,,
Allah pun maha membolak-balikkan hati,,
berdoalah agar kita selalu mendapatkan ketetapan hati dan menjadi insan yang istiqomah
 

kyu

Member
ex lama dah lama lupa...cuma kadang2 jek teringat...tp cinta suci isteri kyu telah membasuh kenangan lalu...
 

Kinky Girl

Member
mcm kes kinky, kinky dah xde hati dah kat ex3 tu,tapi still gi tgk moment diorang,sbb saje nak tgk perkembangan,,tu kire camne eh,,hohoho
 

chulaya

New Member
betul tu..selalu ckp da move on tapi dibibir selalu dok sebut2 sal ex...
mana tak nya...
ex sya skg tgh dok usha opismate yg mmg rapat ngan saya...
so secara automatik mmber tu akan cerita psal die kat saya..
macam mana nak lupa kan?
tambahan pula masih 1 opis dengan ex...
kalo bertembung tu msti dok ingat kisah lama...
 

dieda

Well-Known Member
Kereta kalau tengah laju-laju tetiba emergency brake boleh remuk terbabas.

Samalah perasaan dalam hati.

Ambil jarak dan masa anda untuk perlahankan perasaan itu.

Jangan terlalu memaksa ia.

Kelak kita yang sakit.

Semoga Allah jaga hati ini.
 
Top