1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

~Tips Utk Mengetahui Isi Hati Lelaki~

Discussion in 'Tips-tips Cinta' started by dieda, Mar 14, 2012.

  1. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    688
    Trophy Points:
    113
    **kupipes dr blog org**


    Ok girls, this is special for you!

    So, adakah anda tahu isi hati lelaki? bagaimanakah anda boleh mengetahui apa yang lelaki fikirkan? Apakah yang terpendam di jiwa lelaki? Apakah anda sebenar-benarnya tahu kemahuan sebenar lelaki? Bagaimana pula dengan kebencian mereka?

    True enough many man, makes women became 3 things… confused, confused and yes confused!

    The truth,,,LELAKI IS VERY SIMPLE! ISI HATI LELAKI, lagi lah mudah untuk diketahui. Tetapi ramai wanita hanya mahu memahami dengan cara mereka sendiri apabila ianya bertentangan, lalu dikatakan lelaki itu complicated!

    Mana ada complicated? Lelaki is easy to understand, contoh :-

    Contoh 1 : Jika lelaki kata, TAK MAHU. Jangan lah pula tanya “Mengapa tak mahu, pelik lah you ni.” – Aik? Tengok, dah buat complicated. Lelaki cakap TAK MAHU. That’s it, and that’s all…

    * Isi hati lelaki : Apa lagi yang nak confused? Dia tak mahu, tak suka, tak berminat… habis cerita lah. Tak ada reason lain, tak perlu pelik-pelik, just terima je, dia TAK MAHU.

    Contoh 2 : Lelaki kata, “Kalau kita ada jodoh ada lah, tapi buat masa sekarang I nak fokus pada kerja I. Sekiranya you bertemu dengan lelaki yang lebih baik, I redha” – Okay, simple habis… ini adalah contoh lelaki yang cakap berlapik dan sopan serta mahu menjaga hati wanita.


    * Isi hati lelaki : Yang sebenar dia nak cakap, “I tak nak kat you, jadi you pergi dengan orang lain je lah!”

    Contoh 3 : You syok kat mamat ni, dia okay la layan you. Pastu dia sangat rapat dengan you dan you suka sangat dengan cara dia, kemesraan dia pada you. Tetapi, dia tak pernah cakap yang dia nak kat you. Atau dia tak pernah pun bercerita tentang how he felt for you. So you beranikan diri kata you suka dia, and dia pun kata dia suka you. TAPI, you still confused, samada you dan dia ni bercinta ke?, atau akan ada percintaan ke?, atau maybe dia malu nak cakap dia berminat dengan you ke…you confused.

    * Isi hati lelaki – TAK PERLU CONFUSED! – Dia nak kat you dia akan cakap atau dia akan berkorban apa saja kat you. Dan dia akan jadi giler-giler nak berkepit dengan you setiap masa. Dia akan kelam kabut nak berhubung dengan you setiap hari That’s it! – Kalau dia tak cakap, that means dia tak nak kat you lah… Simple! Segala kemesraan dia hanyalah sekadar kawan biasa, of all you know, dengan all girls kenalan dia pun, dia macam tu.

    Contoh 4 : Lelaki ni selalu call you, dia juga selalu ajak you keluar, makan-makan, minum-minum dan sometimes shopping. Kalau ada apa-apa masalah je sure dia akan contact you dah menceritakan segala masalah dia kat you. You become confused sangat… “Kalau betul dia ada girlfriend atau dia suka kat girl lain, pasal apa dia asyik cari aku ek?”

    * Isi hati lelaki – Lelaki berkawan, BUKAN hanya dengan lelaki saja. Dengan wanita pun dia boleh anggap true friend seperti kawan-kawan lelakinya jugak. Tak boleh ke? Hehe… dia suka keluar dengan you dia suka shopping dengan you, sebab dia suka tengok reaksi dari pandangan wanita, that’s it! It’s got nothing to do with feelings!

    Contoh 5 : Dulu lelaki ni beriya-iya sangat menghubungi you, hari-hari call dan berpuluh sms setiap masa. Sampai rimas lak… so after a while, dia dah kurang sms, call pun dah tak ada. You pulak yang asyik call dia, you pulak yang berpuluh sms kat dia. Tu pun dia reply sekali je. Sometimes tak reply langsung. Sometimes berhari-hari atau berminggu dia senyap. You confused… “Apa salah I? Apa yang I dah buat?”

    * Isi hati lelaki – “It isn’t you! It’s me…hehe” – Yaa, the truth is lelaki itu sudah tidak berminat. Dulu yes berminat dan suka sangat kat you, just that maybe ada girl lain yang lebih baik, atau maybe perangai dan cara you membosankan jadi, semangat untuk bercinta dah hilang, nak call, nak sms… jauh sekali la kan. It’s that simple, …dah tak berminat, asyik bertekak, bergaduh bosan!

    Contoh 6 : You rasa pelik, lelaki ni…macam biskut, sekejap ada, sekejap tak ada. Sekejap muncul sekejap ghaib, hilang tah kemana. Tak ke dia rindu macam you rindu kat dia? Confused! Confused!

    * Isi hati lelaki – RINDU, bukan tak rindu tetapi lelaki itu sudah beristeri. Atau lelaki itu sudah ada tunang atau kekasih yang cukup ketat ikatannya. Masa muncul tu, masa dia free dari ikatan tu lah. Masa hilang tu, duk dengan bini lah beb… hehe simple! ;))

    Contoh 7 : Kat office ada laa seorang lelaki ni, pemalu, cute tapi juga peramah orangnya. Baik hati, sometimes siap belikan you makan dan minuman. Selalu belanja you dan kat meja dia, selalu tersenyum simpul kat you dan kalau dia ada masalah kerja dia pun selalu cari you. Padahal ramai lagi girl lain. Hati pun berkocak, jiwa pun bergelora, teruja dengan sikapnya. Adakah dia syok kat aku? Adakah dia berminat dengan aku, tapi MALU nak cakap?

    * Isi hati lelaki – YES, lelaki itu berminat dengan you tetapi dia juga berminat dengan girl lain juga. Kalau tidak dia sudah lama cakap, I love you WALAUPUN dia pemalu. Mungkin dia cakap melalui perbuatan. Atau pengorbanan. Since dia tak buat dan tak sanggup pun bersusah payah untuk you. Maybe he JUST BEING NICE saja ;)

    Contoh terakhir : You sudah bercinta lama dah…lama sangat! Okay lah you tahu lah you dan dia dah kurang mesra sebab you all pun selalu sangat bergaduh! TETAPI you confused dan geram sebab tiba-tiba je dia menghilang diri lama, dan bila dah lama tu baru cakap nak berpisah. Dia tak explain pun sebab apa nak berpisah, in fact dia tinggal you gitu je, tak ada kata-kata akhir dan penjelasan, how you wish to know apa silap you dan mahu perbetulkan.

    * Isi hati lelaki – TAKUT! …ingat senang ke nak cakap kat girl, “Eh I nak berpisah dengan you!” Takut tau hehehe…itu yang belah gitu je tu. Pastu nak explain apa lagi…dah memang tak suka dah, takkan nak cakap kat you dia tak suka, atau dia dah bosan dengan you? nanti you melenting, menjerit dan cekik dia hahahaha…

    Basically…“It’s either YES or NO!” that simple lelaki ni. Kalau dia nak dia akan cakap dia nak, dia syok kat you. Kalau dia tak nak, dia tak berminat dia takkan cakap. End of story.

    * Kalau dia ajak dating just the two of you, ajak keluar dinner hanya berdua, ajak join group holiday, dia berminat untuk memulakan perhubungan cinta atau mengorat lah tu.

    * IF dia tak ajak… walau dia malu atau tidak, that means dia tak berminat. Tak perlu nak confused atau pening-pening kepala… this is all and that is it! Okay? From now on tak perlu lah nak perasan atau syok sendiri ya… all the best and good luck hunting! Hehe
     
    brocinta and sya_zuan like this.
  2. mawar putih
    Offline

    mawar putih Well-Known Member

    Messages:
    2,492
    Likes Received:
    26
    Trophy Points:
    48
    kata kunci disini ialah CONFUSED! hahaha,,

    nak tanye tuan umah dlm bnyk2 contoh ni ade ke salah 1 pernah terjadi pd diri sendiri ek??
    (soalan cepu cemas) <<< ekekkekekeke
     
  3. dolphin
    Offline

    dolphin FTC Crew Jr

    Messages:
    3,146
    Likes Received:
    19
    Trophy Points:
    38
    confused la sgt~hahahaha~i loike
     
  4. Pakar Takaful
    Offline

    Pakar Takaful New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    kena ambil masa lebih sikit nak kenal hati budi lelaki ni
     
  5. JuLieT kG
    Offline

    JuLieT kG Member

    Messages:
    75
    Likes Received:
    17
    Trophy Points:
    8
    sungguh keliru utk memahami..heheheheheh
     
  6. Cik Wa
    Offline

    Cik Wa New Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    0
    saya setuju.. mmg lelaki ni simple je.............. tp bnyk gak auta dia..
     
    sya_zuan likes this.
  7. teacher_lea
    Offline

    teacher_lea New Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    Wah...mkn dlm thread nieh....tp sgt bagus....it feels like sum1 juz slap me right now... Hahahaha terbaeekk... :up:
     
  8. pemimpi
    Offline

    pemimpi New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    0
    hehe lelaki simple, auta yer. hahaha

    emm saya lelaki. dari kecik smpai sekarang...

    pendapat saya. lelaki ney kan, kalau ada satu sifat ney jer, confirm akan bahagia pasangan..
    apa sifatnya??

    sifat BERTERUS TERANG + SABAR

    ops, ada dua plak. takpelakan. halalkan. haha

    jadi, kalau dah ada sifat berterus terang, sah sah la, if any problems occur, no need to worry, lelaki akan berterus terang, sabar. cool. berbincang. dari sinilah, akan adanya ketenangan dalam perbincangan dan seterusnya masalah akan dapat diselesaikan dengan mudah.

    lelaki, perempuan.

    lelaki, you are the man, you are controlling the girls.
    lelaki, kamu adalah pemimpin.
    jika lelaki adalah seorang yang sabar,
    tidak kiralah macam mana jenis perempuan pun,
    akan dapat dididik mengikut acuan yang di mahukan.
    dan sebaik baik acuan adalah,
    acuan agama islam yang tercinta.
    insyaallah, bahagia hingga ke syurga !
     
    brocinta likes this.
  9. are-fiyz
    Offline

    are-fiyz Active Member

    Messages:
    567
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    setuju sgt.. setuju..
     
  10. nana_uncu
    Offline

    nana_uncu New Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    0
    sapa cakap lelaki simple? man is complicated.... susah nak faham....thats why prempuan kena bersifat terbuka...& terus terang... ko ckp lah apa yg ko nak.... lelaki xkan perah otak nak fikir apa masalh ko... haha... yg dorng taw...dorg syg ko sepenuh hati....
     
  11. La Di Da
    Offline

    La Di Da Active Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    54
    Trophy Points:
    28
    org pmp kene lebih alert pada no.6
    hohoho
     
  12. are-fiyz
    Offline

    are-fiyz Active Member

    Messages:
    567
    Likes Received:
    38
    Trophy Points:
    28
    hmm.. vry cute.. :D
     
  13. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    sampai la ni chek tarak tau lg mcam mana isi dalam hati ini
     
  14. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    688
    Trophy Points:
    113
    pttlerr:p:D
     
  15. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    mende oi
     
  16. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    tak setuju
     
  17. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    688
    Trophy Points:
    113
    Belajar Kawal Perasaan Dari Lelaki

    1) Lelaki tidak pernah rasa simpati pada diri mereka sendiri. Kalau mereka putus cinta, tidak pernah terbawa-bawa dan bila bertemu kawan, bertanyakan teman wanitanya,dengan selamba mereka jawab ”Oh, aku dengan dia dah putus.” Kemudian mereka berlalu minum teh tarik. Berlainan pula dengan gadis. Mereka lebih banyak yang menjawab, ”Tolong, jangan tanya pasal mamat tu lagi!”

    2) Lelaki melihat masalah utama ialah kehidupan mereka. Bagaimana nak teruskan kehidupan, nak cari kerja dan sebagainya biarpun hubungan cinta sudah putus. Gadis lebih memikirkan ‘hubungan percintaan’ mereka yang terputus, kenapa mesti jadi begitu!

    3) Pada lelaki ada teman wanita, satu bonus. Gadis pula merasakan mesti ada teman lelaki, kalau tidak hidup tak lengkap.

    4) Tanpa teman wanita, lelaki memikirkan tentang kerjaya, sukan, keluar dengan teman dan mendengar muzik.

    5) Bila putus cinta, lelaki anggap gadis itu tidak sesuai untuknya dan dia tinggalkan gadis itu untuk cari gadis yang lain.

    6) Lelaki tidak suka membincangkan isu peribada kerana tidak suka merosakkan emosi, hingga ada ungkapan , ‘lelaki tidak suka mendengar dan wanita tidak tahu baca peta.’

    7) Lelaki berani bersumpah yang mereka tidak kecewa ditinggalkan teman wanita, walhal mereka sebenarnya sedih dan terluka.

    8) Lelaki tidak menangis macam budak kecil kerana mereka tidak pernah bersimpati pada perasaan.

    9) Lelaki tidak menganggap putus cinta satu truma atau sejarah sebaliknya gadis merasakan ia truma dalam hidup mereka.



    **hohoho,,sy pon nk belajar kontrol/kaber pasaan dr lelaki:D
     
    brocinta likes this.
  18. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    688
    Trophy Points:
    113
    org pmp,,,amik pot psl ni,,,nk bg ingt,,tepek kt dahiiiii,,huahuahua
     
    brocinta likes this.
  19. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    seribu guru masih x boleh beat belajar
     
  20. pooh_gurl
    Offline

    pooh_gurl Well-Known Member

    Messages:
    1,346
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    48
    Dengggg :facepalm::facepalm:
     

Share This Page