1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam & slmt pg sume... Waaa, suda ade Diary Cinta 0n9 gitu... ;) Huhuhu... Pe lg?? Mkin kerap la i hupdate pasni... Hahaha... Cite psl ari Sabtu dlu la ekk... Spt yg di janjikan, pas Zohor smp la aku ke tmpt di tuju... Warm up nyanyik lagu RomanCinta dlu, then bru lagu2 len yg mencabor vokal aku nie... ^_^ Lagu yg plg byk di repeat ialah RUDE by Magic... 3 kali jek... Hahaha... Giler sudaa ngn ini lagu... :oops: Blk dr sane aku lepak g taman yg berhampiran... Tingat lak time main kejor2 ngn org tue suatu ketike dlu...Alahai...Bergenang jek airmate tp aku tahan & wat2 epy jek... Mcm lagu Pharell Williams tue... :smug: Hahaha... Ahad mak agkt roger2 ajak kuar gi jenjalan... Aku on jek... Ikotkan de open house member tp mcm mlas jek nk gi... So, aku p jln ke Banting jek... Hahaha... Dekatnyerrr... :p Sblm tue g Nilai Impian dlu... Dok usha umah... Sempat la posing 10/11 keping gambo haa... :D Hahaha.... Wish i could have my dream house 1 fine day... Sempat gak singgah Gold Coast Morib smbil isik peot yg da lapo... Huhuhu... Aku smp umah pon da mlm n kepenatan... Senin lak koje... Aduss... kan best lau xyah gi koje tp dpt gaji... (y) Hahaha.... Orait, nk wat koje dlu.... Tata diary... :kiss:

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Good morning diary!!.... Pg nie aku bekpes mam kuih siput... Hahaha... Kate aye lg kan... :p Ermm, 2 ari nie berlaku perbalahan sket antara geng2 rock aku... Besela kalo da sokong parti berlainan kan... Tup2 smp nak wat report police n suing each other... Hambekk ko... :eek: Yg pelik, dua2 boboi nie dok wasap aku tok cite mslh dorang... Elooo?? Aku xminat politik & xnk msuk campur dlm hal kowang... :stop: Pandai create prob so pandaila settle ekk... Jgn nk babit2kan aku yg xtau mende nie... Aku takat dgr leh arr nk tlg, xdapek de... Skg tiap2 ptg dok layan Akasia – Rindu Awak 200%... :kiss: Geram jek tgk watak si Armel Aisya tue... Kalo de dpn mate, mau aku ketok2 pale dia yg bingal tue... Hahaha... Zill Faezrul lak aku minat tang bdn jek... Abg ketol2 tue!! Hahaha... Muke leh tahan coz dia kan mix... :rolleyes: Memule tgk dlu mcm xminat jek sbb storyline slow tp pas dorang kawin nie mkin best lak... Huhuhu... Mlm td layan cite Kuch Kuch Hota Hai... Alahaiii, Rani oh Rani... Senyuman hang tue wat aku lak yg senyum swg2 kt umah... Hahaha... :D Cite nie mengingatkan pd cinta pertama aku... Cinta yg aku xleh n xkan lupe hingga ke akhir hayat aku... Cinta yg tak kesampaian namun takdir menemukan aku kembali dgn dia & endingnyer xseindah yg di sangka... :muted: Hahaha...Lau wat novel nie leh di msuk lam slot Akasia woo... Tiap yg terjadi de hikmahnyer... Allah tue Maha Mengetahui... Slalu la bersangka baik ekk kengkwn sume... :) Emo lak minah nie... Hahaha...xsabo nk tggu hjg bln, nk p snokel, men beskal, tgk matahari terbenam, yg plg penting selfie la uolss... :woot: Hahaha... Oklah, nk smbg p wat koje lak... Next time cite lg noo... tata titi tutu.... :kiss:
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt ptg diary... Arini mud xbpe nk hokey... maybe sbb terlebey mam kt open house member semlm kot... :facepalm:Pepon aku nk cite psl ari Sabtu dlu laa... Member aku yg da kat 2 taun aku kenal melalui ruangan sosial ajak jmp... :eek: Dia pong salah swg dr geng rock aku cume dia xsehavoc aku ngn geng yg len laa... Aku slalu gak wasap /wechat ngn dia nie... Penah gak dia nyanyikkan lagu tok aku suatu ketika dlu tp separuh jelah... :oops:Hahaha... Malu katenyer... Elehhh, malu tp mau kan... Hahaha....Kte org jmp xlame coz aku da janji nk repeat karok... Dia okk, nmpk gak nebesnyer tp asenyer aku lg nebes kot... :shy:Hahaha... Kaber jgn xkaber weiii.... Da la jmp kt port bese aku n Dia jmp... Aishh... Mau parah lau bertembung nie... :D Hahaha... Dia gentleman sgt... Yelah, nk impress gegel la katekan... Smp mknan aku pong dia yg p amik... Aku nk g sendrik dia xbg... Siap nk bg hadiah bgai... Allah, jgnla manjakan aku ngn brg2 nie haa... Aku mampu n leh bli sendrik kot... (y) Aku tolak cara baik... Kang tacing lak dia... Borakla gak psl life msg2... Yelah, dua2 single mingle lg kan... Hahaha... Siap suh aku posing haa nk amik gambo... Tok kenang2an katenyer...:rolleyes: ...Adesss...jarang benor aku bg org laki nie gambo lau xbtol2 kenal n rpat... Xpelah, kwn kan... Blk dr jmp dia aku trus ke next port... Karok laa weiii!!!... 3 jam jekk....^_^ Dis time aku repeat lagu Rude 2 kali jek... Hahaha... Lagu Chandelier 3 kali, She's Gone, Still Loving U, Titanium n byk lg laa... Kire mcm sesi lepas geram gak la nie... Hahahah... :p Blk dr sne, gi isik peot dlu... Ahad, aku de open house kt umah member... Kol 3 ptg aku g kol 9 mlm aku blk ekkk... Haaa, hambekk koo... Dorang xbg aku blk tue... :mad: Suh lepak2 dlu... Haiyaaa... Mihun grg 2 kali repeat, oti jala 2 kali gak, air xyah ckp la bape kali, cup cakes lg... Mau nek berat bdn aku gaa.... Tgh syiok2 aku posing kt kusi ala2 vogue da vast skali Dia spotcheck daaa... Kena aku sejibikk... :(Siap kne perli nape xtido terus kt sane... Haiii, lelebey lak dia nie... Mmg aku nk tido tp lupe nk bwk bju... Hahaha... Just joking derrr...Kau da ilang akal nk tido umah org... :meh: Mau kne tazkirah sepnjg taun... Hahaha... Kdg bkn pe, aku nie jenis xsuke di kongkong SBB aku tau pe aku wat.. Aku xkan cross limit so put ur TRUST on me... :cool: Blk dr open house aku da sparuh pengsan haa... Mkanan berlambak yg member aku tapaukan... Sapo lak yg nk mam mlm2 cmnie kan... Msuk frieght la gamaknyer... 11.30 pm aku da slamat beradu haa... Dis week lg la best... Open house member rock aku yg juge otai Kajang start kol 9 mlm... Hahaha... Ase2 kol bpe aku nk smp umah ekk... :muted: Ermmm.... Oklah geng, letih lg sbnarnyer nie... Sok2 lak la i hupdate ekkk... Tata Titi tutu.... ;)
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt ptg my dear diary... Throwback 2 days ago ekk... Kesihatan agak kureng semlm, smp kne MC... :argh: Bdn ase sengal2, pale lak denyut2, jiwa ase terganggu... Hahaha... Gangguan perasaan ka?? Aiyakk!!... :lol: Aku g clinic pong da ptg coz xlarat nk gerak... T’hari lak ujan lebat selebatnyer... Sambung tido la gamaknyer kan... Hahaha...Skali jmp dctr, sebeban ubat dia bg... Aishh!! Da la aku plg xsuke mam ubat tp tok stabilize blk energy aku 4 next week, kena gak la mam... :muted: Kang holiday ke mane, laut ke mane, aku ke mane...Hahaha... Dis week aku igt nk p soping t-shirt sket walaupon t-shirt aku yg de tue pong xterpkai2 lg... Mau de 10 helai yg tggu mse tok di gayekan... Byk xbyk la tp lau jual mau untung sbb most of it t-shirt yg limited edition...(y) Huhuhu... Yg dr obersea pong de gak tau... Dulu yelah akukan peminat tegar t-shirt2 rare nie... Berhabis pong sanggup sbb nak wat jd collection... :smug: Skg nie da xpkai uolss... Dok jelah dlm lemari tue... Mlm selasa yg aku mc tue, Dia de la dtg melawat... Mekasih la yerr sudi lawat sy...:kiss: Awak nie de angin kus2 ekk... Kdg sy ase tkot ngan awak... Eiii!! Mcm monster!!! Hahahaha.... Mamat yg aku jmp last week tue lak nmpk sincere nk kwn... ;) Everynite anto msg smp aku nek tkot nk layan... Kang dia pk len lak kan... Kte kwn2 bkn mau lawan... Kte kwn2 bkn mau Kahwin!!!.. :D Mekasih ye ‘A’ atas taking care awk tue... Dia de ckp next time nk g tgk wayang lak... Alahaiii... Migraine akak dik cmnie... Cabott!!!! :meh:Ermm,.. semlm ntah nape line tenet da mcm siput Cadbury... :yuck: Sume koje aku xjln... View email pon thru h/p jek... Saddis tol... Bdn still sengal2 & lau xbek aku kne g spital tok amik darah... Tkot de sakit len kate dctr yg xbape nk ramah tue... Hahaha... Aku smp umah layan cite wajib dlu then seawal kol 8.15 tv lak tgk aku... Hahaha... Oklah geng, nk p carik makanan... Kang nk mam ubat lak... Nk bg sht copek haaa.. Tata Titi Tutu...

     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Good aptenun my diaries... Weekend yg ckup memenatkan jiwa n raga.... (n) Hahaha... Jumaat lepas, pas koje aku g jmp member lame... Lepak mamak sejam then msg2 blah... Ssh sket nk hang out ngn mak org nie... Yelah, anak2 da nunggu kt umah kan... Syukur la dia dpt koje kt tmpt baru... Oil n Gas company milik Bumiputera sepenuhnyer... Alhamdulillah, rezeki dia... (y) Sabtu pas Zohor, aku g T. Square... Shoppingg time!!! :D Aku bli kasut & baju 2 helai... Saje nk perabiskan wit aye yg aku dpt haa... Idakla tiap kali snap pic, aku dok pkai bju yg same jek... :shy:Hahaha... Adik aku lg hebat... Dia tibai kasut 2 psg, bju 2 helai & jeans pong 2 helai... Hamboiii.... Soping ngalahkan aku yg nk g holidays haa... Jeans kte org beli kt Sogo... Sales katenyer uolss.... :smug: Hahaha.... Bdn xbape nk fit sgt tp sbb udah janji, kne la tepati... Adik aku pon tanye awat xber’energy’ sgt lately nie... Aku jwb, factor umur kot... Hahaha... :lol: Ikotkan nk gak singgah paso mlm, usha2 kuih ke tp sbb mlm kang aku pong nak g open house so, aku gerak blk jelah... Dlm kol 9 member aku dr Klang smp then kte org trus la ke Kajang... Smp Kajang pon da kat kol 10 cmtue... Org tgh amai & kte org lepak kt meja betul2 dkat ngan stage... :woot: Hahaha... Amai gak geng2 rock aku yg de... Yg plg best, tuan umah request tok aku men’yumbang’kan sore aku yg sediakala sumbang nie... :oops: Hahaha... Geng2 len lak bekap suh aku nyanyik... Xdapek derr... Dpn kwn2 rapat leh la nie dpn tetamu kot... Mau yg mkn tue xabis mkn... :rolleyes: Hahaha... Kol 11 lebih kte org da gerak blk la... Yelah, member aku tue dr Klang, lau dia dok dkat2 nak jek aku ajak lepak lame sket... Bkn sng nk jmp geng2 rock aku nie... De gak retis yg dtg tp brader nie sume dr group2 metal laa... De yg aku knal, de yg aku xpenah kenal... :eek: Hahaha... Aku smp umah dlm 12.15 cmtue gakla... Sesat kott!! Salah msuk lorong trus kemane2 ntah kte org smp... Terpaksela bukak GPS... :cool: Hahaha.... Ahad, ikotkan aku da plan nk g collect ticket bus tok holiday kang tp mlas la plak nk kuar... Cuace pong ala2 suh aku sambung tido jek kan... (y) Mlm, adik dtg ngn hp baru... Waaa, aku beli hp baru tok kegunaan kt umah kang... Hp yg ade skg nie kerap noo lak ‘hang’... Nak taknak, knela melabur sket tp puas ati la... ^_^ Hahaha... Mcm da gaji jek gayanyer kan walhal de lg semggu nk kne ikat peot... Hahaha... Xpelah, atleast aku g cuti kang leh view wassap/wechat/ftc beso dr yg bese.. :pHuhuhu... Ujan2 nie peot lapo kan... Asenyer kne kuar tapau nie... ;) Oklah geng, out dlu... Tata titi tutu...
     
  6. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    dear diary
     
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt tengahari my diaries...2/3 arinie cuace asyik mendung jek.... Semendung ati aku nie tp org bkn nmpk pong... :meh: Kaberline kasik bek punye!!... Org xkan tau maa... Hahaha... Sok, aku akn berangkat tok sambut Merdeka kt Pangkor... :p Xsabo asenyer nak ngadap laut & menjerit sekuat2nyer n sepuas ati aku nie... :mad: Nk jerit dlm umah kang org kate aku meroyan lak kan... Hahaha... Part yg aku suke lau p pantai ialah tulis name kat pasir... Pastu wat gambo luv pakej skali ngan name kte ngan name ehem2... :kiss: Hahaha... 10 taun lopeh leh la wat camtue... Skang nie lau tulis pong name sendrik jek ngan tmpt yg di kunjungi tue...:D Hahaha.... Kdg lau dtg sengal aku, siap wat istana bgai kt sipi pantai tue... Pastu ombak beso pong dtg....Jeng2 jenggg... Abis di langgornyer istana pasir aku tue... Hancus, musnah sudaa istana yg telah di bina… :'(Hahaha… Lumrah kehidupan, mane de epy sokmo jek… Kdg tue sedih melanda diri gak maka pujukla diri sendirik… Jgn di harap org nk pujuk aihh, deme wat xreti jek… Cayolah ckp den nie… o_O Huhuhu.. Kdg aku ase xyah la kwg matchmaking kan kwn2 kwg yg single mingle tue ngn ntah sape2 jek… Kaji la dlu background sipolan tue serba sedikit… Idup org nie jgn di wat men.. Slh matchmake, lingkup idup beb…. :punch: Pd aku, better single dr idup merana ngan org yg xsepatotnye… ;) Mendlm maksud aku tuh…. Hahaha.,.. Kalo la AWAK tau pe yg sy cube smpkan nie kan bgus...Pjg lebor lak tazkirah ustazah arini nie ekk…:lol: Hahaha… Yelah, nk cuti pnjg kan… Kang de lak yg windu2an xpat bace coretan ngarut aku nie… :rolleyes: Mlm kang bru aku packing pe yg ptot… Plg penting tiket bus ngan confirmation from otel laa… Mkanan de gak yg aku bwk tkot kdai mkan de yg tutup lak kang… Bju yg di beli akan di gayekan sok.. Kaler merah koo… Haa, Mane tau dpt knal ngan abe2 tentera kt Lumut tue ke kan… Jd org Pulau la kte ekk… :oops: Hahaha… De swg member aku tnye dat day..,. ‘Ko nie, kwn laki sket punye amai… Tp nape msh xkwin2??’… Perghh!!! :punch: Soklan yg smp skang aku xde jwpnnyer… Aku xtau nak jwb ape sebenornyer… Allah tue lebih Mengetahui pe yg terbaik tok hambanyer… Kte tawakal n redha jelah ngan KetentuanNYA… Kte nie leh merancang jek, Allah yg menentukan… ;) Oklah geng, makin melalut lak aku menaip… Hahaha… Jomm sambung wat koje… Pepon Salam Merdeka tok sume… Enjoy ur weekend, jage diri, jage mkn, jage hati sendiri & senyum slalu… Tata Titi Tutu…. ^_^
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Hai uolss!!! Merdeka!! Merdeka!! Merdeka!!... ^_^ Sape sangka da 57 taun Negara kte Merdeka kan... Bertuah aku ase jd rakyat Malaysia... Walau mcm2 masalah, musibah melanda tp kte tetap idup bersatu padu (yeker??) Hahaha... :muted: Hari sabtu aku gerak ke Pangkor... Jln a little bit jammed & aku smp Lumut pong almost 3 pm... Siap tapau mkanan coz kelaparan... :D Hahaha... Time to check in & guess what?? Our room is facing da swimming pool!! Hahaha... Cuci mate diknon!! De 4 group yg wat family day & seminar on dat day until 1st Sept... (y) Aku siap berkenalan ngan swg mamat dr Scott & English (M) S/B lg tau... Hahaha... :p 1st day, ptg aku jenjln kat pantai sambil mam eskem... Bestnyer, pat ngadap laut... Airnyer jernih kehijau2an... So nice...Tak byk perubahan sgtla... Mlm, around 11.30pm aku kuar n lepak kt pantai lg skali... Dis time amai org yg menuju ke pantai dok menanti detik 12 mlm... :woot: Nak nyambut merdeka katenyer... Hahaha... Tepat kol 12, de la bunga api walau xsemegah mane... :lol: Hahaha... Enjoy gak tgk dorang berBBQ sambil bergurau senda... Xberani nk stay lelame sbb mat2 motor da mule weng2 kt area sane... o_O Tak msuk lg ngan bdk2 yg berbasikal...Penuh sesak weii... Sok paginyer pas bekpes aku g pantai lg.. Dok nulis2 kt pasir sambil wat istana... Hahaha... Mcm nk mandi tp air tgh psg time tue.. Kang tenggelam lak minah yg xreti berenang nie... :meh: Hahaha... T’hari aku dok otel jek sambil skodeng abg2 kiut mandi... :oops: Hahaha... Riuh tol mulut msg2, ngalahkan pmpn... Mlm, aku kuar p jenjln sekitar otel... Org2 Pangkor nie ramah2 laa... Bru jmp skali da mcm kenal lame jek... :rolleyes: Next daynyer pas bekpes aku g pantai lg skali... Dis time kutip cengkerang... Peberet xtvt aku tue... Kt umah de byk gak cengkerang, batu karang n kulit siput yg aku smpn wat koleksi... Cengkerang plg jauh yg aku smpn ialah mse aku g Manukan Island kt Sabah... ;) Mse kt Phuket n Krabi aku xlepak pantai sgt so xde la yg aku collect... Semlm, bus aku kol 3.30 pm n aku reach home about 10.30pm... :argh:Gile weii!!! Ngan jammed, ujan some more n benti2 lak busnyer... Kematu punggung haaa.... Smp umah, settle pe yg ptot then aku booommm... Hahaha..,. Keletihan yg melampau... :( Tp yg wat ilang penat ialah bile td pg DIA wasap bgtau nk singgah opis tok ajak aku g bekpes sesame... :kiss: Hahaha...Tq 4 da milo es n oti bako ekk awk walaupon separuh lg oti awk yg bedal.. :D Blk kang nk wat sambal sotong kering yg aku beli kt Pangkor semlm... Nyum2... (y) Ending cite Rindu Awak 200% aku da tgk kat U-Tube coz semlm xsempat... So, ptg nie nk lyn cite baru Abg Fahrin berlakon...:p Oklah geng, nk settle koje yg tertangguh haaa... C ya next time ekk.... Tata Titi Tutu... ^_^
     
  9. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    kak gegirl patriotik
     
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt pg my diary... Letihnyer masih terase walau da berhari2 aku blk dr bercuti... Faktor umor kot... Hahaha... :p Kelmarin aku nek 1 taxi nie mse nk g koje (kesiangan daa)... :D Drivernyer terlebih ramah & kelakar orgnyer.... Dia kate aku nie 'memakai' sbb bile org sblm aku tnye kat dia, terus dia reject & bile aku yg tanye lak terus dia ckp bleh... :rolleyes: Pdhal mamat tue nk g same area ngan aku kot!!!Haaa, slahkan aku lak... Tue namenyer aku nie de AURA... :lol: Hahaha... Tgh syok2 borak skali dia tnye psl anak... Tergamam+sentap cikit la aku kan... Hahaha... Bile bgtau status aku, dia terus trsenyum... Dgn selamba dia ckp jgn terlalu memilih... :eek: Aikk, bile mase lak yg aku memilih?? Pepandai jek serkap jarang tau... Aku pon bg la tazkirah pg kat dia... :smug: Hahaha... Jodoh nie kalo bleh di pilih2, tue haaa... Aku da lame pilih Tom Cruise tue... Hahaha... Mse nk turun dia say sorry kot de gurauan or terkasar bhsa ngan aku... Alaa, beselah kan... Mmg lau ikotkan umo2 mcm aku nie da de anak 2/3 org... Tp apekan daya...:( Perancangan Allah tue lebih hebat... Aku redha... Semlm mse blk, aku dgr de org pekikkan aku... 'Bergayut jer oiii!!'... Aku pon toleh la ke kiri... Skali abg taxi tue laa... ^_^ Hahaha... Aku senyum sambil lambai tgn kat dia coz time tue mmg aku tgh on call...Hai, terjmp la plak kan pdhal dia bkn bwk taxi area tmpt aku pon... :confused: Pg nie lak (terlambat lg), aku nek taxi swg abg nie... Muke dia mmg sedey gile...Aku tkot gak nak nek kot tgh de mslh ke kan coz org skg nie bkn leh caye noo... Nmpk sht tp ngupenyer mereng... :muted: Hahaha... Permulaan perbualan okk, dia igt aku lecturer coz area opis aku kan de 2 college... :D Hahaha... Then dia tnye da kwin ke lom??... Ishhh!! Potong btol laa... Awat suke tnye soklan tue kt aku?? Tensen wooo... Aku bgtau blom lg... Then dia toleh blkg n say sorry... Aku senyum jek... Abg nie lak ngn selambenyer cite sal mslh umahtgga dia kt aku...o_O Dia baru cerai 4 bln yg lepas... Bini wat hal... Mcm2 la dia cite & dis time aku bertuko lak jd Motivator... Hahaha... Kesian dgr cite dia... Aku tmpg simpati & mse nk trun td dia suh aku amik no hp dia... :eek: Dia suh aku kol kalo nak g memane coz leh nek taxi dia... Ermm, mcm2 kan mslh org... De yg ckp ‘citer mslh dgn stranger nie lg sng dr citer ngn org yg kte da knal’.. Pepon aku harap abg tue xptus ase tok cube kembalikan kebahagiaan dia dlu... (y) Bile terjd kes perceraian, pihak yg plg mendpt tekanan adelah anak2... Kesian, drg xtau pe2+kecik2 lg.... Sok aku akn ke Keratong sbb de kenduri kawin.. Overstay semlm kt kmpg... Lately nie, ‘Sahabat’ lame aku mule muncul kembali... :confused: Dia nak setup company n mintak pendpt aku tok bg name yg sesuai... Honestly aku selesa kwn ngan dia tp sbb 1 salah phm, hbgn kte org jd hambar... :meh: Ermm, bln 11 kang aku akn travel ke ................... Tiket + otel da book semlm... Licin wit lam akaun aku...:lol: Hahaha... Xpe, wit leh carik kan... Now, start doing itinenary & simpan wit!! Next month kne renew passport coz xckup tempoh... Oklah, nk wat koje dlu... Tetibe ase windu kt seseorg... :oops:Enjoy ur weekends guys... Jage diri, senyum sokmo & be gud always... Tata Titi Tutu...

     
  11. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Gud aptenun my dear diary... Adusss... Seksanyer bile sakit gigi menyerang!!... :argh: Udahla gigi geraham aku tue patah separuh jek then berlubang lak tue... Saddis weii... Da 2 ari aku xmam woo... Mau kuwus lau semggu cmnie... :DHahaha... Aku nak story psal kenduri kawin yg aku attend last Saturday... Aku gerak dr kl dlm kol 8am, then benti bekpes kt Serdang... Kte org smp kmpg dlm kol 10.30 am cmtue... Dlm 12.30pm kte org gerak ke Felda Keratong 5... Smp2, pengantin tgh mam beradap... Alamak!!! Kaler biru turquoise tue temanyer... My favourite kaler wei!!... :oops: Mse bersalaman ngn tuan umah, aku terpndg 1 wajah nie... Ermm, mamat nie mcm kenal jek.. Retis ke?? Dia de la senyum & aku blas la blk... Sape ekk?? :rolleyes: Dr aku smp hgga aku nk blk dia still xblk2 lg... Dok jek kt bwh khemah... Aku ase kwn pengantin laki kot & dorang bgtau pengantin laki dr Pekan, Pahang... :woot: Memey aku de kwn dr sane tp xmungkin mamat td kot... Member aku tue iras2 Mael Xpdc... ;)Hahaha...Overstayed semlm kt kmpg then ptg ahad kte org blk la Kl... Jln jammed kot... Dr 2 jam, last2 5 jam bru smp kl... Aduss... :mad: Wasap da mencanak2 msuk... Tau lak aku kecik ati... :meh: Siap nk pjuk ajak g bekpes bgai... Ermm... Len kali blajo sket jage ati org, jgn men hentam kromo jek... Senin kne gak g koje even bdn aku nie ase da xlarat nk bgn pg tue... Erm, xptus ase ngupenyer dia memujuk... Dis time ajak dinner lak... ^_^Hahaha... Walaupon gg aku nie skt & mud tok jmp tue tarak tp aku xtolak pelawaan dia.... :oops: Last2 aku dinner mam oti cnai ngn milo pns... Tue pong xabis ekk oti canai sekpg yg dia orderkan... Last2 dia gak yg tlg bedal abiskan... :muted: Hahaha... Dlm dok mam, sempat lg dia perli aku tue... Mam oti canai je ke?? Ek ehh dia nie... Kau bwk aku g mamak, what u expect?? Ciken chop?? beef steak??... Cehh... :punch: Mlm td dia de wat permintaan lak... Nak mam cekodok... Hai, mcm2 lak mamat nie kan... Nie kategori ngade2 ke ngidam nak mam?? o_O Nsb la kt umah de bahan2nyer... Dptla aku wat 20/25 bjik cekodok tok dia pakej ngn sambal telo agi ekk... Berseri2 muke dpt pe yg dia nak... :p Dia xtau aku nk g cuti bln 11 kang... Lau dia tau, mau jd Incredible Hulk...:rage: Hahaha... Dia ckp aku suke bazir wit, jln g sne sni... Elehh, da tue hobby aku +aku xmintak wit sesape pong tok g holiday... Its my own money tau... :smug: So tok kebaikan, semggu seblm nk g kang bru aku akn bkak mulut... Hahaha... Oklah geng... Time lunch sudaa smp... Org len g mam, aku nak lentok2 jap laa.... Tata Titi Tutu... :)
     
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Gud evening my diary… Waaa… Copek jo da msuk pertengahan bln 9 ekk… :woot: Amai gak yg mkn nasik myk last week.. Buat sahabatku dik
    'Oked Biru' ‘Selamat Pengantin Baru’ yerr… ;) Moge ikatan yg di bina kekal hgga ke Jannah.. Amin… Last week mmg kesihatan agak kureng memuaskan di tambah dgn sakit gg yg on off…Saddis tol.. :meh: Ngn member koling2 ajak g kenduri kwin adik BFF together2.. Semak aku ase weii!!.. Amai lak yg kepoci aku g ngan Dia ke kang.. Dia koje maa… :mad: Kan udah di war2kan lam group wasap... Aku plih bju biru pink tok di gayekan di majlis tue nanti… :rolleyes: Nsb la xjauh umah pengantin kan so aku g lmbt sket pon xpe… Huhuhu… Hadiah aku da bli aritu kt Jusco.. Belikan brgan elektrik jek… Aku smp kenduri pas Zohor… Windunyer ngn Cik Yam (mak pengantin) yg trus peluk bile aku hulur tgn nk salam… Terharu asenyer… :smug: Sempat lg Cik Yam bisik, aku bile lg?? Jgn memilih sgt katenyer… Adess, jodoh sy lom smp agi cik… Kang da smp seru, sy sendrik akn hand over kad jemputan kt acik ekk… :oops: Then, aku start wasap la member2 lame yg kununnyer gi… Amai gak yg aku jmp & bergambo bersame… Dlm nk crik tmpt tok mkn, aku terpandang 1 wajah nie… Alamak!!! Mamat nie pong de ke?? Aduss… Its my EX!!!... :argh: Org yg aku nk elak la kunun last2 aku dok sblah dia ekk.. Bleh gitu?? :confused: Dia tgk jek aku smp aku nk suap nsik pong da jd xkeruan… Awat awk nie?? Yg wat aku geram, leh dia snap gambo aku dediam!! Weiii!! Nie sudaa lebeyy… :punch: Aku sound tepek, lau nk amik gmbo sy tnye la dlu… Jgn amik dediam… Kuang asam tol!!... o_O Pas snap few gambo pengantin, aku lepak ngan member2 lame aku jap… Time nk gerak blk, de lak suare2 sumbang ajak aku g tgk wyg sok… Hahaha… Awak nie da kenape?? Meroyan ke?? :rage: Ermm… Mls nk lyan.. Blk dr kenduri aku kuar jap ngan adik aku… De hal sket nk settle area Ampang.. 4 jam gak la kte org kuar… Smp umah aku da totally pancit… :( Masuk lak wasap tnye sok nk g kol bpe, nk tgk ktne, cite pe… Alahaiii… Tensen weii… Last2 aku mintak postponed… :eek: I need a rest… Semlm aku meng’rest’kan dri sepuas2nye… Nak2 pas subuh ujan non stop smp kat kol 11 cmtue bru reda… Kalo da pnat, xmkn seharian pon aku xkisah… Yg penting xde org kaco time2 aku nk rest… :D Mlm, bru ase lapo n msak pe yg ado jelah… Sok koje sehari then selasa cuti Hari Malaysia… Amik cuti direct pong best tp sbb aku nk cuti bln 11 kang maka rajin2kan la dri g koje yerr… :rolleyes: Oklah geng, aku out wat koje dlu… De bil2 yg nk di bayo haa (on9 je pong) Hahaha… Td aku lunch wit somebody… Guess who?? Tgguuu…. :p Pepon, to all my pren, Slmt Hari Malaysia!! Tata Titi Tutu… :D


     
  13. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Gud moning my dear diaries...Syukur, alhamdulillah, kte sume msh di beri nyawa tok idup olehNYA... ^_^ Skt gg pong da brkurangan so xjd la aku nk cabut!!! Yahooo!!!... :D Cuti ari Malaysia kelmarin aku x gi memane pong walau plan de yg ngajak kuar...Opss... Seblm tue, ari Senin de yg wat surprised lak kt sipi opis aku haaa... :eek: Adoii aii!!.. Pekena la ngn EX aku nie agknyer ekk... Bleh lak dia dtg n ajak aku kuar lunch... o_O Mane aku nk larik weii?? Nak xnak kene gakla kuar sbb orgnyer da tercangak kan... :mad: Plis la awk, tlg la jgn wat koje xberpekdah mcm nie lg... Sy da maapkan sume slh awak cume tok terima awak blk sy xase sy mampu lakukan... :meh: Awk crikla org len ekk... Time mkn pong aku xleh nk brtentang mate ngan dia... Ase skt jek ati aku nie bile tingat pe yg dia da wat... :punch: Pas say goodbye dia pong blah... Nie la la yg di katekan ‘idong xmancung, pp lak yg tersorong2’... (btol ke peribahase aku nie??) :yuck: Hahaha... Hentam jelah kan... Ayt2 dia dlm wasap perghh, leh cair lau aku kopipes kt sni... Nk usha blk la katekan... Pirahhh!!!... :facepalm: Ari M’sia xtvt aku mkn, tido, tgk tv n blas wasap... Ikotkan byk bende leh wat tp ntahla, mud tarak laa... Pale pong serabot... Mamat yg aku jmp aritu pong kerap berwechat ngan aku skg... Ngan dia nie sonok borak sbb dia xbyk songeh... (y)Hahaha... Aku yg bully dia de laa... Tahan lasak orgnyer so, leh kwn lame ngan aku yg kaki bully nie... hahaha... :lol: Mlm td DIA dtg singgah jap anto rendang jering kt aku... Mulenyer aku tnye jek de ke jering org wat rendang, mcm pelik sbb aku personally xpenah dengo... o_O Dia lak kerap bekpes takpong lunch mam lauk tue... Tup2 dia offer nk blikan tok bg aku ase... :kiss: FYI, petai pong aku xmam n penin ngan baunyer, apetah lg jering n bende2 pahit yg len... Nk jage ati punye psl, terime jelah aih... Org da blikan siap wat delivery agi tau... Hahaha... Tenkiu la yer...:p Aku try mam seketol jering, tue pong aku da ase bermcm2 bkn semcm... Hahaha... De balance lg dlm fridge haa... Blk kang, pnaskan & try mam lg... 1 sifat DIA yg aku puji ialah dia xsuke membazir...(y) Penah aku tgk dia mrah anak buah dia yg mam memilih2 nie... Sentap gak la aku yg time tue tgh kuis2 sayur sawi... Terus licin pinggan aku haa... :lol: Hahaha... No wonder lau aku mam xabis, dia akn tlg abiskan... Dia ckp rezeki ssh nk dpt... Org2 kt luar ngra tue punyerlah ssh nk dpt mkn & kte yg de mknan nie nk buang2 lak... :shy: Tazkirah pjg lebor weii... Bernanah tinge nk dengo haaa... Huhuhu... Pe lg nk cite?? Mate ngantok coz mlm td ssh sket nk lelap.. Adesss... Mau sengkang ngan btg pen nie haa... ;) Oklah, nk siapkan paperwork tok 1 sykt nie dlu... Sabtu de yg roger2 ajak karokla, tgk movie la.. Tgk la mne yg kenan kt ati aku nie... Ahad, aku da booked member aku tok p jogging.. Nak ksik bdn fit blk maa... :rolleyes: Ini body mau pkai lame maa... Hahaha... Adios amigos... Tata Titi Tutu... ^_^
     
  14. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Gud evening my dear diary... 1 lg mggu yg terpkse kte hadapi xkire la suwit or sour... :meh: Hahaha... Last week on Friday aku g mam ngn member lame... Besela, lau da lame xlepak same byk la cite yg terkuar... Mostly aku yg jd pendgr sbb member aku tue tgh de mslh... :facepalm:Xpe, give n take katenye.... Sabtu aku open table tok karok... ^_^Huhuhu... Da org tue bz memanjang smp xde mse tok aku nie kan maka aku ikot la pale aku... :mad:Jgn marah coz aku nyanyik lagu Selimut Tetangga tue... Ternganga deme dengo... Hahaha,.. Mane taknyer, kome2 kan ke dengo lagu omputih jek... :rolleyes:Haa, terpegun trus time aku tarek tang chorus ‘mane mungkin selimut tetangga..... (yg len kwg smbg la ekk) Hahaha... Lagu Sia aku lyn 2 kali, Rude 2 kali gak... :D Pas abis 3 jam, aku smbg lak men bowling... Kau mampu?? :woot: Walaupong bdn aku nie xbape nk fit tp aku fit2kan gak laa coz de pakwe2 ensem yg tgh pektis men bowling selang 3 lane dr kte org... Hahaha... :smug:Nasib la sume balingan mantop!!! Menang lg uolsss.... Yiehaa!!... :p Blk dr sne ikotkan kte org nk smbg p Msjd Jamek sat tp msg2 da lentok jek aku tgk so heading to umah jelah gamaknyer... Mlm, member aku yg semlm jmp tue dok koling2... De cite len lak yg timbul... Meremang seyy time dia cite tue... o_O Ishhh!! Awatla de lg manusia kolot cmtue... Sggp wat bende2 syirik nie... Astagfirullah, moge xterlmbt la tok anda bertaubat ekk... Jgnla dengki ngn rezeki org... Kan ALLAH tue de, mintakla ngnNYA... (y)Ahad, ikotkan aku da plan nk p jogging tp sbb cuace pong mendung semcm maka aku jogging ateh katil jelah... :lol:Hahaha... Mlm tue menjelang kol 12 aku de type 1 msg tok send pd ‘shbt’ lame aku... Esok besday dia maa...:shy: Ermm, lately nie kerap gak aku igt dia... Asal tgk hadiah besday yg dia bg, mulela aku nk melalak... Hahaha... Gembeng tol la minah nie (spekong jawo lak aihh)...:argh: Semlm kt opis aku mmg bz... De file yg kne closed n byk gak yg nk di open...Mlmnyer, cam besela aku lyn cite abg sado kol 7 then smbg lak tgk bite... :DMkin meroyan la si 'Y Bother' bile abgnyer di lantik jd MB Selangor ekk... Hahaha...:meh: Tgh kusyuk tgk tetibe hp ringing... Name, muke n no yg di kenali call... Omaigod!! Besday boy call uolss...:kiss: Perghh!! Sesi luahan perasan pon berlangsung selama sejam 40 min... Kau ase?? Hahaha... Pnas tinge weii.. Udah lame benor dia xkol aku lame cmtue... :eek:Ermm.. De mksd tersirat ngupenyer... Hahaha.... Nanti2la aku pk ttg hajat yg dia kemukakan tue... :shy:Awat sume yg lelame ilang nie coming back ekk?? Dgn EX aku tnye ‘ awk da brpunye ke??’ ‘ Pe makne gambar cincin di jari kat wasap awk tue??’ Sy msh berpeluang ke??:yuck: Pe aku nk jwb ekk?? Xyah lyn la jwbnyer... Tlg la get a life!!... So, semlm aku tido ngn perasaan yg suke+terkezut+sedey=nyenyak ekk... :DHahaha.... Oklah, pe yg aku leh ckp kt sini ialah ‘ DA BEST MAN WIN’... Dats all... Minum ptg is just around da corner... Nk p wat hot coffee cicah ngan biscuits jek... De cite lg kang aku story... Till then, Tata Titi Tutu...:kiss:
     
  15. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat yg barakah tok sume geng2 FTC ku... ^_^ Diam xdiam esok udah weekend menjelma semula ekk... Mggu dpn lak udah msuk bln 10... :eek: Wow!! Copek tol time passing by... Dah mcm train yg aku nek kt Japan... Lajunyerrrr... Hahaha.... :DAri rabu aku kuar awal 2 jam coz de koje nk kene settle kt 1 tmpt nie... Time nk kuar dr tmpt tue ujan lobat giler maa... Udah stuck jdnyer...:mad: Elok2 pat blk awl trus terbabas smp kat kol 9mlm... Wasap da blinking2 suh bg report… Hahaha... Awk nie kdg overprotective, kdg tue not concern at all… :meh: Nsb kat area berdekatan de soping complex, leh gak aku cuci mate sambil isik peot yg da berkeroncong nie... :p Smp umah mmg pancit laa tp sbb de cite Hindustan aku sengkang bjik mate ngn lidi smp kol 1.30 am... :kiss:Hahaha.. Tido ngn mate bengkak coz nanges tgk cite tue... Besela, name pong Hindustan kan... Huhuhu... :rolleyes: Semlm lak member ajak teman g tuko wit coz dia nk p Krabi mggu dpn... Aku penah g sane & yg menarik pong pulau2nyer jelah... Air mmg clear with blue green colour... Perghh!! Cantikk wooo... (y) Kdai mknan HALAL pong byk tp aku memey xmam laa... Org kate lau was2 jgn mkn kan so aku minum ayor jek... Lgpon time tue aku ikot Star Cruise tour so transit kt Krabi pong cume 9 jam cmtue... :smug:Da jmp, mcm2 cite la kuar, dr soal koje, fmly, cinta sume de laa... Hahaha... Aku smp umh pong kol 10 lebih... Penat xyah ckp laa.. Nak nanges pong ade haa...:'( Da la aku bwk brg byk semlm... Berat kot… Sabtu nak g crik brg computer kt Low Yat.. Hajat nk p men bowling lg… Tgk cmne, kot sempat ke idak… o_O Ahad, memey da plan nk rest.. Ekceli aku tgh cri lemari kecik tok aku keep sume botol2 coke yg aku penah beli… Yg kaca,plastic, tin… De kot dlm 20 jenis shape n sizenyer… :rolleyes: Bln 11 nie, aku g travel lg leh la tmbh koleksi kan… Huhuhu… ‘Shbt’ yg aku penah cite sblm nie de bgtau mengenai mslh yg dia tgh hadapi… Wow!! Agak berat tue…:yawn: Erm, kdg sbb mulut bdn binasa kan?? Therefore keep ur mouth shut!! Huhuhu… Ckp bile perlu jek… Xsume org suke ngn cite anda…:yuck: Nak2 yg melibatkan politik n isu semasa…Aku just leh dengo n bg advice jelah… Allah tue uji sbb DIA tau kte leh hadapinye… Bersangka baik la yer…;) Oklah geng, time tue get lost… Enjoy ur weekends ekk… Jage kesihatan, jge dri, senyum sokmo coz senyuman anda leh wat org sekeliling turut ase epy... Tata Titi Tutu… :kiss:
     
  16. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Welcome October!!!! Udah msuk bln baru so pg nie pong aku pkai la bju baru… ;) Hahaha… Another 2 months then, dat’s it!!! Oleh sbb bln nie merupakan bln mendietkan diri maka aku mam oti jelah… (Sambil naip nie laa)…:rolleyes: Hahaha… Nak habaq mai citer last week nie… Ari sabtu aku pi Low Yat bli brg pc sket… Tue diaa…sane sni dok pggl smp xtau mane 1 aku nk plih… Hahaha… Aku dlu bleh lg bersesak2 kt tmpt amai org nie tp skg da kureng laa.. Krg selesa weii… Semak!!.. :meh: Beratus gak abis arini tp xpe, leh claim maa… Sume tok opis so blanje lebey sket pong pe slhnyer kan… Hahaha… Pantang aku lau org pkai brg tp xreti nk jge…:punch: Tau la bkn lu yg bli pkai wit sendrik atleast jage laa.. Jgn men hentam kromo jek… Pastu da osak, lu buang sipi… Muke kiut nie gak yg kutip n p btolkan… Cisss… :mad:Kat umah td aku da masak n mkn sket so peot nie msih tahan lg laa... Xsgka byk tol jln yg di tutup area Bkt Bintang tue… Nek cramp pinggang n kaki aku jln td…So, dis area mmg OUT la tok dating… :oops: Sape sggp tggu monorel kat 45 min weii… :facepalm:Huhuhu… Smp umah pong da almost 10 pm so time to relax jelah… Ahad, aku mmg xnk kuar… Nk recharge blk tenaga sambil godam brg yg di bli semlm… :smug: Aku lau da ngadap pc memey xigt nk wat koje len daa… Hahaha… Mak agkt da koling2 ajak beraya haji di kmpg… Ermm, xleh nk decide dlu skg… Kang de lak yg kecik ati kununnyer aku lebeykan org luar dr fmly sndrik… o_O Ssh gak kan… Haa, semlm DIA dtg ajak p bekpes sesame… :kiss: Lame gak aku xkuar ngn dia nie… Org bz la katekan..Knela pham walaupong aku xnk pham… Hahaha…Asal tgk aku dia senyum, asal senyum dia tgk aku....Pehal lak mamat nie…:oops: Tau la aku mkin comey, xyahla tgk smp cmtue skali.. Hahaha…Dia order nsik aym (amboi tekak…), aku cam besela oti bako… (y) De la borak psl raye sket, koje sket, isu semase sket… Aku pasni maybe bz byk coz de few project yg msuk… Untung2 dpt free travelling.. :woot: Hahaha… Mlm td de 2 BFF yg ngadu mslh drg kt aku… Swg hal cinta (da mcm Dktr Love lak), swg lg fmly matters… Manusia selagi idup mmg xkan dpt larik dr masalah… Either u ignore or fix it… Aku bgtau kt drg, idup nie singkat jek.. Kte xtau bile ajal kte…Therefore, just enjoy ur lifes… Pe kwg nk wat, watla sementara msh sht nie… :) Dis weekend udah raya haji… Keputusan muktamad, aku raye kt kl jelah… :muted: Byk ati yg aku nk kne jage kan… Oklah, paperwork da melambai2 mintak di check haa… De mse aku nulis lg ekk… Till then, taking care uolss… Tata Titi Tutu…
     
  17. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Selamat Hari Raya Aidiladha pd sume geng FTC yg beragama Islam ekk… ^_^ Walaupong da lopeh tp den totap nk ucap gak… :D Hahaha… Bape ekor lombu tumbang kek tompek kowang?? (Brterabur aku speaking nismilan)… :lol: Mcm2 hal yg jadi last week… Start dr ari Jumaat la ekk.. Mak agkt tetap pujuk ajak blk kmpg coz de yg wat ibadah Korban haa (adik ipornyer)… Dpt lak biter abah kne high blood… :argh: Aduhh, trus cancelled mud nk beraya haa… Ari Sabtu pagi, DIA dtg umah jap… Amik Red Velvet Cake… (y) Bkn aku yg wat tp member kte org yg wat bisnes offer Rm35 jek tok 1 kg…Normal price Rm45 ekk… Dia beli 1, aku beli 1… Tok mam raye kang… :p Sempat gak la aku watkan dia cekodok peberet dia tue… Muke de senyum juge… :kiss:Hahaha… Dia tue xsht n bdn pong pnas… Batuk2 lak tue.... Aku bg la ubt batuk aku… Jgn berjangkit udah… :meh: Pas Zohor, aku p layan movie sat ngn BFF aku… Cite pe?? ANNABELLE la opkoz… :woot: Hehehe.. Jln cite a bit slow tp de gak la action2 yg leh wat dada anda copott… Pd aku yg memey penggemar horror2 movie nie memey xterase noo la ketakutannyer… :cool: Nak2 yg dok sebelah aku 2 org balak… Mcm de dabel date lak kan… Hahaha… De ati nk takut2kan aku tue… Hahaha… Lawak la kowang nie… Kuar movie kite org p window soping kt Sogo… :rolleyes: Ujan lebat kot.. Kuyup gak la aku…Pekene teh tarek secawe trus segor bjik mato haa… Mlm kang adik nk dtg angkot aku p umah dia… So, blk dr Sogo kelam kabut gak la aku packing… Smp umah dia, tlg la wat rendang n msak curry sket… :D Aku memey da pancit laa + bdn sume sakit2… Kol 2 am bru msuk tido… Sok pg kte org p beraya kat umah abah sat… Abah nmpk pong mcm lemah jek… :(Then bwk abah p beraye kt umah besannyer jap… Ikotkan plan, aku nk blk senin tp sbb semlm Dia bgtau maknyer ajak dtg umah so aku trpakse la blah awal… :facepalm: Org kate g umah org, tgn jgn bior kosong... Aku blikan la mknan sket tok maknyer… Dia lak kompom demam siap kne amik drah bgai haa… Kat setaun gak la xjmp maknyer… :shy: Alhamdulillah, sumenyer sht… Maknyer masak laksa which is aku xmam n nsb bek de rendang so leh la aku isik peot sket haa… Maknyer siap suh aku lepak lame sket coz sok kan xkoje… Huhuhu..:lol: Dia da jeling2 aku… Ala… taula… xleh blk lmbt kecuali dia de… So, dlm kol 9 lebih aku pong berangkat blk… Dia anto smp jln beso n tggu smp aku nek cab bru dia blah… Tue pong dlm cab dia wasap tnye da smp mne… Adess… :eek: Smp umah, aku xtggu lame, wat pe yg ptot then aku booommm… :yawn:Semlm ikotkan kte org nk p tgk movie tp sbb dia pong msh xsht so aku bgtau tggu da sht la bru kte g… Byk lak cite psal dia dlm diary arini kan?? Hahaha… :woot: Semlm memey aku rest je kt umah... Msg2 xsht katenyer… Mkn pong yg adoo coz stok mknan kat umah lom di top up… Huhuhu... Pg nie, time naip skg nie pong aku ase nk lentok jek… :oops: Kalo la xde org kt opis, kompom aku ngoroh nie… Hahaha… Oklah geng, koje tertunggak da nunggu tok di settlekan…Jmp lg len kali… Slmt wat koje… Tata Titi Tutu.... ;)

     
  18. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt ptg diary kesayanganku (pdhal naip dr pg td tue) Hahaha… :D Minggu yg penuh dgn penyakit…High blood, low blood, asthma, migraine sume de…:( Dgn haze yg tak berkesudahan, amatlah memberi effect kpd pesakit asthma mcm aku nie… Vision jd blur, kdg tue gatal2 idong aku nie…Nk di korek malu… Hahaha… :p Pelik gak tetibe leh dpt migraine…Msti aku byk pk nie tp pe yg aku pk sbnrnyer?? Hanya ALLAH yg tau.. Dgn laptop osak, nganto p repair da 1 hal.. :meh: Nek tgga trun tgga ngan pikul beg kiri knan is not a gud idea…As doctor advice aku xleh carry bnde yg berat coz tulang xckup calsium… :argh: Abis nk suh sape lg yg wat?? DIA lak bleh sound2 aku ckp aku kne high blood sbb suke merayau... :punch:Hamboii!!! Mulut hang mmg nk kne cabai kan?? Ko igt umo aku 17/18 taun ke nk g merayau xtentu arah?? :mad: Bikin pnas jek la dia nie… Klo xtau pe mslh aku jgn nk komen lelebih... :muted: Hampeh tol… Bile org xlayan, pndai lak pujuk… Cehh!!!... o_O Semlm lak Negara di kejutkan ngan bom blast kt Bkt Bintang…:eek: Tue dia, da main bom2 lak depa nie… Meh sini aku try bom hangpa mau ka?? Xagak2 nk wat sesuatu… :punch: Wat malu kt org luar je… Xpe, M’sia msh aman bak kate org2 Pro Gomen haa…Ptg nie lak Pak Jib nk bentang budget 2015.. :rolleyes: Budget la ngupe mane pong, kami golongan yg xbrape nk hadoo nie memey terase sgt2 laa… :'( Bak kate swg adk agkt aku… Yg kaya mkin kaya kak, yg miskin bertambah miskin… Xtau la nk komen pe… Kte dengo jelah sesame ptg kang ekk… Mkin lebat gaji, mkin byk blanjenyer...Bersyukurla ngn pe yg ade skg walau xmewah tp idup epy… Ckup pkai,ckup mkn & xnyusahkan sesape… ^_^ Tetibe lak nk nyanyik… Ehemm2 ehemm… ‘Kau yg aku rindu…kau yg aku cinta… kaula nafasku… kaula darahku dlm idupku’ :p... Haa, mkin haze gamaknyer kt luar tue kan… Hahaha… Oh yer, member2 aku kecoh psl bintang WWE yg smp KL semlm.. John Cena tue weii!! Alahaiii,.. :kiss: Dpt dengo sore pong jd la kan… Lame asenyer aku da khatam tgk WWE nie… Yg lelame aku still igt laa.. Yg bebaru mcm The Miz, Sheamur sume tue xknal aku weii…:lol: Oklah, sok cuti mau pigi mane?? Hahaha… Quarantinekan dri lam umah jek lau xde pe yg penting... Tp mcm kne kuar gak coz de brg nk kne p tuko kt Low Yat… :facepalm: Tgk pd keadaan cmne dlu… Oklah geng, slmt dgr Budget 2015, slmt berhujung mggu, slmt meng’enjoy’kan diri tp jgn lupe tok senyum slalu & take care… Tata Titi Tutu…Peot da berkeroncong, mehla g mam dlu... :D
     
  19. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuuu….anibadi missed me here??:lol: Hahaha… Elehhh, Kaber ler tuh… Waaa… Diary pong da berabuk haaa… Udah lame ngupenyer idak meng’hapdate’ story ekk… Al-maklumla, dlm 5 ari cume sehari setengah jek msuk koje mggu nie… Kau mampu?? :woot: Hahaha… Da la ahad lopeh bermandi air ujan kt TAR… :argh: Teman adik aku memborong tudung… Last2 ngan aku terjebak cilok suar jeans selai… Alaaa, slim fit je pon… Sogo sale katenyer… :p Pe lg?? tibai la selai kan… Aku nie bab suar mmg memilih!! Aku xske pkai straight cut, kaler kne ala2 season sket n cutting msti cun…:rolleyes: Huhuhu… Biorpong kaki aku xkuwus mcm model tp nk gak melawa kate koo… Hahaha… :DOh yer, senin aku amik ½ day coz bdn da ase xsht… Penin, muntah, sendi da start sakit… Da next day trus collapse ar... Bdn da start pnas giler, gigil even da berselimut bgai… Abah bwk g clinic trus dctr suh amik drah tok cek denggi… :meh: Alhamdulillah, blood result okk.. Dctr bg la sebeban ubt tok cure sakit aku nie beserta ngan MC 2 ari haa..… (y) Dctr saspek aku stress… Btol ke idak?? Hahaha… Dediam sudaa laaa… DIA lak tau aku xsht sbb xbg report as usual tiap pg… :eek: Mulela bebel suh bli air kelapa, mkn sup bla bla bla… Yer, baik tuan mentaraguru, akan hamba usahakan ekk… :kiss:Hahaha… Then msukla ari Rabu… Bdn da okk sket.. Kebetulan DIA pon MC gak… Aikk, cam same jek, cam tiru jek, cam xcaye jek… Hahaha… Dia ajak g mam sup… Bleh, tp awak kne la papah sy… sggp?? Hahaha… Sggp dukung lgi!!... :woot: Tue mcm da lebey lak kan… EX aku lak siap leh wat luahan pasaan haa… Udahla aku nie xsht… Aduss, mkin tensen woo… Awk nie xpham bhse melayu, kang sy spekong bhse thai bru awk tau… :punch: Letihla nk lyn org cmnie…Xreti bhse!!.. Dinner kte org simple jek… Dia order kailan ikang masin, telo dadar, ayam masak merah n sup.. Nasik ptih 2… Hahaha… 1st time mkn dia yg order bgai… ^_^ Slalu kte org mam goreng2 jek takpong fast food… Huhuhu… Kire okk la tue kan… Pas mkn, dia anto blk then da next day is Thursday... Still same gak condition aku… Aiyak, skali lg jmp dctr n dia de add on some more medicine.... Kali nie dpt supplement n 1 another day MC… ;) Kalo x elok gak, aku akan di refer ke spital tok wat ct scan… kot otak aku nie da xbape nk btol agknyer laa…… :p Hahaha… Nak xnak kne la menyihatkan diri coz arini di saat kowang bce diary aku nie (de ke yg bce??) aku berade di opis… :lol:Yeyyy!!! Sbb tkot nk g spital maka aku gagahkan diri tok koje… Hahaha… Saddis x??.. Memey aku fobia g spital so?? Kne amik inisiatif la kan… Lgpon aku de byk xtvt yg nk di wat… :rolleyes: Mekasih aku ucpkan pd sume BFF aku yg sgt concern psl kesihatan aku nie… Tggu aku sht then kte hang out sesame k!!... :D Diam tak diam da 19 tahun pemergiannya… Ku utuskan Al-Fatihah utkMu.. Moge kau di tempatkan di kalangan mereka yg beriman… Amin… :'( Nothin much to said… Enjoy ur weekends guys… Take care, smiles always… Tata Titi Tutu… Mlm nie jgn lupe tgk Anugerah Planet Music tau… (sempat lg pomot tue!!!) 3 ari MC, berat bdn trun 2 kg tue… (Saje nk bgtau)…. Cau… :D
     
  20. samaratungga
    Offline

    samaratungga Well-Known Member

    Messages:
    3,383
    Likes Received:
    111
    Trophy Points:
    63
    sy ada baca
     

Share This Page