• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Welcome To Gegirl's Diary....

gegirl

FTC Crew
Moderator
Slmt tghari kengkwn kt FTC sume.... Cuti pnjg sudaa abis bro… Kerajaan baru pong da di bentuk so same2lah kite berdoa utk kesejahteraan rakyat dan Negara kite yerr…Oklah, sementara memory aku msih kuat lg nie aku nak share la cite yg lepas2 tue ekk... Start dr aku nak pi cuti tue laa.... Alhamdulillah, percutian kali nie berjaya di anjurkan oleh aku.... Siap ade cake tok besday girl tiup... Kte org lepak pantai & tgk matahari terbenam time 1st day smp tue.... Subhanallah, cantik sungguh ciptaanNYA... Aku siap wat video & posing giler2 time kt pantai ptg tue... Pedulik hape aku.... Yg penting aku enjoy da moment... Bile aku wat status kt wasap berderu yg PM bgtau scenary yg aku captured tue lawo... Termasuk la mentaraguru ekk... Hahaha... Ohh yer, dis is girl trip so mentaraguru takler itot walau DIA nak follow sbnrnyer.... Hahaha... Sorry dude... So, mkn sume senang kt tmpt nie coz tmpt mkn bersepah ekk... Belah mlm kte org pekena milo kepal lak walau peot da kenyang time tue.... Time nak blk ke chalet, berkenalan la ngan abg2 jual burger nie... Hakak dpt diskaun hokay beli burger dat nite.... Hahaha.... Adoiii aii...

Da next day,ujan membasahi bumi so masing2 tarik gebor la gamaknyer.... Bekalan bekpes msih mencukup so tghari baru kte org kuar... Alang2 terus lunch laa... Lepak pantai jap main tulis2 name... Hahaha... Nak mandi, panas lak pas ujan td so aku menyanyik jelah sambil wat video.... Hahaha... Mohon bertabah la geng2 hakak yer.... Anyway, dorg sume sporting so aku melalak la sakan dat time.... Hahahah... Mlm tue kte org dinner kt port ikan bakar ber'background'kan sunset ekk... Perghh!!! Da mcm Zahirah Macwilson hakak pose kau tau!!... Hahaha... Kunun2 amik dr sipi laa, nmpk sket idong kembang hakak nie haa.... Abis mkn, kte org lepak smbil amik angin mlm... Area sini memey happening la belah mlm... Siap ade busking lg.... Mat & minah salleh pong rmai... Oleh sbb mlm nie Mentor Otai final maka seawal 9.59 pm kte org sume da tercangak kt chalet ekk... Hahaha.... Sempat gak main tiup2 lilin haa.... Alaa, korg nie.... Wat hakak tacing jek tau.... Abis mentor, aku yg mentoll.... Hahaha.... Aku yg terbongkang dulu ekk... Yg lain2 msih chit chat lg... Aku dengo samar2 jek.... Esok pg b4 check out kte org sempat la pi pantai lg skali.... Ermmm, tenang jek dok tgk pantai nie walaupong ombak memukul2 xkire mase... Aku ringkaskan la cite, aku smp KL mlm... Benti gak la few times coz kesian kt driver haa... Lepas bg report kt Mentaraguru aku pong ready to sleep arr… Esok nak pi dating lak kunun2nyer laa… Kuang kuang kuangggg….

Menjelang detik 12 am, wasap hakak di penuhi dgn message2 besday dr kengkwn ekk… Yg tepek gambo aku la, yg wat video laa, yg anto gambo cake laa… Hahaha… Tq so much korqang sume… I lap u olsss…. Salah 1 message yg aku dpt kt FB messenger ialah dr EX aku… To be repeated MY EX ekk… Omaigoodddd…. Aku xfren pong dgn mamat nie kt FB & how come dia bleh pm aku ekk… Ohh yerr, seems he still keep my phone number so dat he can find me at FB messenger ekk…. Msg tue di anto dlm pkul 1.05 am… Ekceli aku da bace cume aku xnak reply dlu… Da pg baru aku reply say Tq jek… Ckup laaa weii…. Kang tanye byk2 dia igt aku still syok kt dia lg mau melompat menteraguru kang… So, pg tue bff aku ajak pi bekpes kt Mcd… Aku ikotkan jelah… Oleh sbb Mcd penuh, kte org tuko pi mkn kt kentaki lak… Bff aku bwk sorg lg mber kte org nie so together2 la bekpes dat moning…. Aku nie xbleh nak lame sgt sbb ptg kang da janji nak kuar dgn DIA lak… Around 12pm cmtue bff aku ajak pi layan movie lak haa…. Adoiii aii… Serba salah weii nak reject coz its my besday treat kot xkan nak hampakan org lak kan??... Aku just bgtau bleh tgk tp aku mesti blk b4 3pm… So deal, we al layan The Avengers – Infinity War…. Nice movie gaiss… Dan2 lak time nie bff dr group sengal wat kecoh kt group ajak jmp rmai2…. Alahaiiii, aku ngn DIA da ade plan sbnrnyer tok arini… Ishhh, oleh sbb bff nie ade kirim brg dgn aku time pi cuti aritu so have to gak la jmp dorg… Ermm… Abis tgk movie, bergegas aku bersiap tok kuar dgn DIA lak…

Nak di jdkan cite, ujan turun selebat2nyer lak ptg tue…. DIA da wasap ckp ujan lebat sgt… Dlm group lak dorg ajak jmp n celebrate besday aku… Adessss….. So, 1 kete pi jemput DIA kt umah & 1 kete lg jemput aku… Kte org jmp kt area umah aku jek…. DIA yg blanje mkn dat day… Ade yg beli red velvet haa, chocolate hazelnuts la & ape ntah lg 1 cake tue…. Kecoh restaurants Chinese Muslim tue pas kte org masuk… Hahaha…. Lepas mkn, aku just suggest nak pi karok & sume ON lak tue… Hahaha… Ape lg?? Melalak sakan la masing2 dlm bilik tue… Enjoy laa coz sume sporting…. Time DIA nyanyik sume tercengang coz suare DIA memey power laaa…. Bleh smp high key kott…. Time aku lak nyanyik sume dok usha semcm coz lagu2 aku sume ‘umpama nak putus dgn yg skang & balik pd EX’… Hahaha… Don’t get me wrong arr… Its just a song…. Aku setia dgn org yg setia dgn aku… Simple!!.... Abis sume event, kte org pong berangkat blk laa…. Tq pd korang yg menceriakan besday aku aritu…. Syg korg ketat2…. Heee…. Sabtu tue aku kuar gak ngan DIA tp kejap jek….Ader tugas yg aku mintak tlg DIA buat… Then next weeknyer DIA ckp nak bekpes same… Aku ON jelah… Kebetulan aku ade kirim nak mkn pulut kuning dgn rendang daging sblm pi cuti aritu tp makcik tue xbukak kedai lak… So, DIA bgtau la da tapaukan pulut kuning tok aku pg tue… Igt lg rupenyer… Tutp2 time aku smp mamak tue DIA kuarkan munge lak dr kusi yg kat sipi DIA… Haiyyyyaaaaa…. Aku da xtau nak react cmane weii coz byk mate yg memandang time tue…. Ishh, DIA nie… Malu tau… Hahaha…. Red rose siap bereben2 bgai haa… DIA ckp nak bg time jumpa rmai2 aritu DIA segan…Aikk, bdn je sado tp pemalu ngupenyer ekk…. Hahaha… Malu lerr sgttt… Selang sehari lepas tue rakyat M’Sia pong mengundi then startle cuti pnjg kan kan kan??.... Hahaha…. Bab ngundi tue ptg2 sket kang la aku update ekk…. Nak kene refreshed blk haa… Koje da menunggu ateh meja nie haa…. Pas lunch kang sambung wat koje lg… Mohler kte mentekedarah dlu ye… Caucincauuuuu…..

 

gegirl

FTC Crew
Moderator
hahaha..gegirll...seru lah geng lame kite suh ramaikan balik ftc ni..
Bkn taknak seru Lat... Dorg ade cume tak aktif jek... Mgkn ade sebab tertentu so kte hormat laa kan...
Kalo dorg nak aktif blk pong lg bagus... Hak masing2........
So, lepas hakak, hakak la blk yg dok posting kt sini... Name pong diary kan... Hahaha...
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Lupe nak wish 'Salam Ramadhan Utk Sume Warga FTC Yg Beragama Islam' tak kire di mana jua anda berada ye...
Bulan baik nie kte kawal la lidah & anggota bdn yg lain dr berbuat kejahatan ekk.... Perbanyakkan amal ibadah bkn meroyan xtentu hala kt Fb yer cik kak... Sy nie tggu mase jek nak amik tindakan undang2 terhadap anda... So..stay tune gaisss.....
Adiosss amigoss....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
#DONEPOLICEREPORT#
Tq Insp. I***** dr cawangan jenayah IPD Dang Wangi kerana banyak membantu dat nite...
Someone is watching over uuuuuuuuuu....... Mind ur words yaaa..... Cauuu.....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Da soping sket semlm.... Sepasang kebaya, sepasang baju kurung lace & sepasang kurung moden songket... Yg tempah kt tailor ade 2 pasang baju kurung sulam... Sehelai jubah... Kahkahkah... Giler punye soping weiii walau xgaji lg.... Minggu nie plan nak ke TAR pulak, carik baju kurung ready made.... Abahhh!!! mohon tambah lemariii dlm bilik i hokayyy!!!.... Heee...
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam Ramadhan ke 16 utk sume kengkwn yg beragama Islam yg ade kt dlm FTC nie... Wahhh!!!... Mcm da lame jek hakak xupdate cite kt sini ekk... Bkn ape, bz haa... Hahaha... Bz naik trun IPD, bz soping baju raye, bz dgn urusan dunia akhirat.... Sume bz laa senang cite.... Mane nak start nie ekk... Jappp...jappp.... Hakak usha calender sat naa... Wow!!! Nak kene start dr time mengundi ke?? Ayoyoyooo.... Di ringkaskan cite, sume da tau parti mane yg menang utk pilihanraya taun nie kan... Maka, gunekan la mandat yg rakyat Msia bg nie dgn seadil & sebaiknyer... Opkos kami sume mengharapkan yg terbaik... Dgr cite da start mansuh sane sini (PTPTN), no more GST start today, MRT 3 da kne cancelled.... Hahaha... Tabung Harapan M'sia yg baru di lancarkan 2 ari lepas da kutip RM7.07 juta dlm mase sehari... Wahhh!!... Kayo2 ngupenyer rakyat M'sia nie ekk... Ape kate korg pakat derma sowang singgit kat akaun hakak... Hahaha... Dpt la hakak migrate pi dok oberc nun.... Okklah, done about our country nie... Biorla Tun & org2 yg di beri mandat tue pi selesai ape yg patot... Cuti pilihanraye kan 4 ari... Hari ahad tue (13/5) seawal pkul 5.30 am kte org da kuar dr umah utk ke Putrajaya ekk... Kan ke ade larian sawit... Ujan lobat weiii.... Solat pong kat highway jek...Smp sane dlm 6.30 am & org da rmai even ujan agak lebat gak.... Ape lg?? Berlarian la kami di dlm ujan dlm pkul 8 am cmtue.... Aku & mber2 amik yg 5km jek.... Ramai siott yg participate.... Alhamdulillah, larian berjaya di tamatkan dlm sejam lebih... Aku kan ke sempot, dah tue pi larik lak dlm ujan... Nasibla xcollapse... DIA kejap2 wasap tanye da abis larik ke, da mkn ke, da smp umah ke... Alahaiii... Tamat larian, sume dpt medal.... Wahhh!!! my 1st medal kot!!... Ape lg?? Posing sakan la weii.... Hahaha... Siap sume, kte org ramai2 pi lunch kt Precint 9 then blk la ke umah masing2... Penat x penat sgt tp aku tido la bile smp umah tue.... Hahaha.... Sonok sbnrnyer bile wat xtvt cmnie.... Bdn pong sihat, otak cergas... Mlm xde xtvt sgt... layan tv & ready utk masuk opis esok.... Kompom berlambak koje aku....

Senin pg tue, DIA wasap ajak mkn same.... Nasib hakak sempat bwk helmet ekk... DIA amik aku kt opis.... Kte org pi mkn port biase... Nothing much happen, pas mkn DIA anto blk... Da next day lak bff aku wasap ajak jimba b4 puase... Aikk?? nak jimba ke mane kak oii?? Zouk ke?? Hahaha.... Aku On jek... Tup2 bile smp kt Veloct (dorg suke benor lepak sini), de lg sorg bff yg follow tp aku xtau.... Nie nak kire surprise ke hape nie.... Bff yg nie memey lawak.... Dia la yg memeriahkan group Form 5 kte org tue.... So, kte org ber3 dok mkn kt Thai restaurant dat nite.... Aku tgk cara bff yg sorg nie mcm ade mslh... Mcm xbyk ckp pong yer.... Aku lak yg pot pet mulut mcm bertih jagung (gusip pasal kerajaan baru & yg lame dlu).... Hahaha.... Yg sowg lg biasela dgn mslh utang yg xabis2.... Sume pong ade mslh termasuk aku cume aku amik pendekatan tok settle sendirik dlu... Agak2 da xlarat kang baru aku bukak mulut tok share dgn org yg paling rapat dgn aku.... Tue style aku.... So abis mkn, bff yg td tue da start bercerite sket....Oleh sbb soping mall da nak tutup (diam xdiam da pkul 10 pm kau!!), so kte org pi carik port lain la.... Mase kt dlm kete, bff aku nie start la cite mslh dia & asbennyer.... Then she start crying.... Allah.... Kwn yg paling LAWAK dlm group kte org nie sbnrnyer mengalami mslh depression... Da smp tahap jmp dctr ekk... Aku memey shocked giler dgr pengakuan dia.... Sape sangka, kwn aku yg paling havoc, slalu cite hal anak2, paling giler2 ngupenyer menanggung 1 'bebanan' di bahu dia.... Pesan aku 1 jek.... 'kau kalo ade mslh, carik someone yg kau bleh trust & cite sume mslh kau dgn org tue'... Mmg org tue xbleh settlekan mslh kau tp u can feel 'release' saat kau share 'bebanan' tue dgn org lain.... Trust me!!!.... Aku nie dlu Naib Presiden Kelab Kaunseling skola ekk... Sket punye rmai adik angkat (bdk2 yg bermslh) aku ade time zaman skola dlu... So dr awal aku da di didik tok 'listen to other ppl problem'.... Bkn sume org nak dgr cite kte btol x?? Ade yg pura2 jek dgr tp bile kte mintak advice mula la tercengang mcm xtau ape2.... Yg jenis strict memey xlayan la kalo kau ade mslh skali pong... Pd dorg, mslh kau, settle la sendirik... Di sini la peranan SAHABAT tue penting... Aku offer diri tok dgr mslh bff aku tue if she trust on me.... Lgpon perihal family nie amat sensitif so kalo cite kt org yg salah, mau di jajanyer... Enough kot smp sini jek aku cite.... Aku smp umah pkul 12.30 am dat nite.... Its okk, yg penting kwn aku tue da bleh tersenyum semula bile mslh tue di kongsi bersame.... 1 big clap 4 myself!!!....

Hari Khamis 17/5, umat Islam mule berpuasa.... Pg td mkn yg simple2 jek... Peot aku sensitif sket so aku memey xmkn time sahur.... Minum jek.... 2nd Ramadhan, ade lak yg carik psal dgn family aku.... Adoiii, aku igtkan bln2 puase nie setan gondol sume kne rantai tp ade lak sekor yg terlepas haa.... Dok baik punye kau maki, aibkan fmly aku kt media sosial ekk... Siap mention name weii.... Waahhhh!!!... Tanpe membuang mase da next day aku pi wat police report.... Kau xpuas ati, meh jmp aku settle dpn2, bkn pi up sane up sini mcm org giler.... Kalo aku yg start dlu memey aku la yg salah tp aku dok diam2 jek pong kau sakit mate ke??.... Kesian, sume particular psal kau ade kt IPD Dang Wangi.... Jgn smp police carik kau kt umah udah yer.... Sbb bkn aku sorg yg wat police report nie tp ade gak org lain yg jd mangsa 'cyber bully' kau ngupenyer.... Aku sbg anak hanye nak protect fmly aku & aku xkan teragak2 amik tindakan mahkamah atas ape yg kau penah buat pd fmly aku taun lepas.... Smp bpk aku terlantar kt spital kau wat ekk... Hebattt!!!.... Bln2 puase nie aku perbanyakkan berdoa... Doa aku 'Moge ALLAH cuci HATI kau yg busuk tue.... Aamin'... Bkn ape, takot doa org yg di aniaya nie di makbulkan kau gak yg malu... So, nasihat aku jage mulut kau elok2.... Nie la realiti kehidupan, even kau xkaco idup org lain tp tetap akn ade org yg xpuas hati dgn kau... Sentiase carik salah kau.... Aku nie PANTANG tgk bpk aku tue susah hati.... Bapak aku tue ade mcm2 sakit so kalo ape2 jd memey lunyai muke kau aku belasah... Heee.... Terkuar lak ayat brutak kaklong kwsn ekk.... Oklah, stop about dat... Last week, sabtu aku kuar ngan DIA kejap... hajat nak bukak puase together2 dgn bdk2 dlm group tp di sbbkan ujan da whole day maka lepas buke baru dpt kuar... Tue pong dgn DIA jek... Yg lain sume tmpt dorg msh ujan... DIA teman aku pi beli brg umah jap pastu kte org pi lepak mamak pekena nan cheese n tandoori ciken.... Wallaaa.... Hahaha.... DIA bgtau, akaknyer yg kat oberc tue akn smp ari Senin kang.... Alamakkkk!!!... DIA tanye raye aku pi mane.... Ade kt umah ke... Raye pertama ade kot kt KL tp raye ke 2-4 aku pi luar KL... Hahaha.... KL ape ade weii... Lengang jek.... Nak blk kmpg, asenyer bln 3 aritu baru kite org 1 fmly blk so malas lak nak blk lg.... So, pi cuti laa.... Hahaha... Short vacay gitew.... DIA ngajak beraye kt umahnyer.... Aku just senyum smbil nmpkkan lesung pipit pipi kiri aku nie.... Kahkahkah.... Nexttttt citerr....

Pdn la muke kowg kne bace cite aku yg pnjg lebor arini.... Tue la, sape suh xjoin bukak diary, bleh gak kowg merapu mcm aku nie.... Hahaha.... Ahad lepas aku, adik aku ngn bff aku pi soping raye.... Haaa, part soping arr best.... Bwk 3rat, tggl dua ringgit setengah jek ekk... Hahahaha.... Aku korek duit tabung maa.... Mane gaji lagi time tue.... Kte org buke puase kt My Town jek... Nasib la dpt tmpt.... Aku ase ckupla kot baju pesen yg aku beli td cume nak carik selai dua baju kurung coz dis yr hakak xde baju kurung diknon.... Hakak xpi soping kain ela pong haa.... Xkan nak pi koje pkai kebaya bgai sume.... Ade special occasion bleh laa nak melaram kan.... Kang terbeliak lak bijik mate boss aku tgk staffnyer berkebaya... Pengaruh adik aku la nie smp aku pong terjebak beli kebaya.... Adik aku yelah da kuwus, aku nie yg debab lg... Tp still ade size arr kan.... Hahahaha.... Tue jek yg aku nak cite kot.... Penat da jari aku naip dr td non-stop weiii...Utk besday adik aku next week which is same date wit DIA, aku da order Pandora tok bg as besday gift.... Semlm baru dorg post.... To DIA.....Ermmm.....Ermmmm.... No idea.... Blanje mkn je kot... Lgpon still puase kan.... Kang aku usha tmpt menarik tok berbuke puase.... Hehehe.... Orait geng, hakak cau dlu yer.... Ade mase kte bertemu lg.... Pesan hakak 'buat baik berpada2...buat jahat jgn sekali yer'.... Jage pandangan, percakapan & pendengaran yer.... Perbanyakkan amal ibadah & semoga puase kte sume di terima.... Cau cincauuuuuuuuu................
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Yuhuuu.... Hakak bz sket mggu nie... Dok submit mcm2 haa.... Xmenang tgn jdnyer... Group wasap lak tgh hangat dok diskas pasal nak buka puasa together2 mcm last year.... Jumaat nie dgn group form 5 aku kt Starhill.... Perghhh!!! Tmpt xbleh blah.... Siapkan jelah notes kaler pepel beberape keping ekk... Hahaha... Kompom lepas mkn sume akn jengah ke CERES... Maklumla ade mber yg loaded.... Brg sume branded weiii... Aku?? Yg mampu cume Poh Kong or Habib Jewels jelah ekk.... Kahkahkah.... Group sengal lak akn jmp ari Sabtu kang... Tmpt almost kompom & DIA join lmbt sket katenyer.... Ade koje haa.... Ermm... Ariitu pi rempit ke Kmpg Baru dgn DIA lepas buka puasa... Butiran aku share next time ekk... Caucincau...
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam Ramadhan ke 27 kengkwn sume.... Yeayyy!!! Tulat da nak ghayeeee.... Esok aku last koje coz Khamis aku da start cuti smp la next week Rabu baru masuk koje blk... Lame x?? Biase laaa... Taun nie len sket mudnyer coz adik aku yg susah cuti tue dpt lak cuti raye haa... So, nak spend together2 la ngan family kan... Okk, aku cite dr last 2 weeks la ekk... Ari sabtu 2/6/18 DIA ajak kuar mlm... Patotnyer kte org bukak puase kt luar tp DIA lak yg cancelled coz ade hal sket so aku masakla kt umah tok berbuke kang... Tup2 da tibe time nak berbuke DIA wasap ajak kuar mlm kang... Teman DIA nak carik bundle kt kmpg baru.... Ermmm... Ikot hati memey malas tp sbb DIA beria ckp nak pkai slack lepas2 raye kang aku ikotkan la gak... Ckp dtg lepas Isyak (terawih ponteng sehari), tp awal da tercongok kt dpn umah ekk.... Ishh... Kelam kabut la aku sarung tudung sume... Pkai ala kadar jek coz pi dekat je lgpn da mlm... Bkn ade org nak tgk sgt pong.... Hahaha.... Jln jammed weiii!!... Melekattt!!!.... Yg naik motor nie bleh la nak cilok2 sket tp yg naik kete tue bertabah jelah ekk.... DIA tgk da melekat cmtue terus xnak soping.... Hahaha... Last2 pi mentekedarah kt 1 western restaurant nie.... Mkn kt sini murah, air buah seglass baru RM2.50 weii... Mane nak dpt??... Aku mkn ciken chop & DIA bedal mushroom soup with butter bread.... Mkn cmtue xsmp RM20 pong ekk... Kau ase??... Time nak blk tue DIA ckp xdpt nak carik suar mlm nie... Jammed sgt2 lgpon esok DIA keje so aku pham laa... Blk tue pong jln jammed gak even da pkul 11 lebey ekk... Ahad aku kuar dgn mak angkat pi soping baju pak angkat aku... Hahaha... jauh soping smp ke PJ nun haa... Setia CT Mall... Dpt la pak angkat aku kemeja & wallet raye... Then pi lak blk kl coz mak angkat ade tempah langsir kt nagoya... Lepas settle nagoya pi lak kmpg baru amik bubur lambuk.... Adoiii... Then pi lak Batu caves nk carik kubur arwah abg mak angkat.... Adoiii, aku da kematu punggung nie trun naik trun naik kete... Kpla pong jd pening.... So, settle ziarah kubur kte org gi mkn kat area yg berhampiran.... Fuhh, DIA da few times wasap tanye kt mane... Aku kuar dgn mak angkat je pon... Tp memey penat weii coz aku kuar pkul 10.30 am & pkul 10.30 pm baru smp umah.... Hahaha.... Bengkok kaki, pinggang & bdn hakak weiii.... Esok da koje lak.... Adoiii.... fengggsannnnn....

Dis week (4/6) aku byk blk saing adik aku coz dia morning shift... So, jimat duit lrt hakak kan... Hahaha... Berbuke kat luar je mggu nie coz xdan nak smp umah b4 azan... 1st day kte org lepak kat cafe area opis aku nie... Mknan bleh tahan... MAHAL... Hahaha... 2nd day lak DIA complaint kasut yg DIA beli on9 ngan membernyer kecik lakk... Size da btol tp kecik & xmuat nak pkai.... DIA tanye aku nak x.... DIA ckp kaki aku mgkn ngam laa... So,buke puasa dat nite DIA dtg mamak tmpt aku slalu dating time bekpes tue... Adik aku ngan DIA kan xbrape 'ngam'.... Tp DIA pndai attract, dok tanye adik aku tue nie & akhirnyer dorang berborak... Alhamdulillah... Siap gelak2 lg ekk.... So, aku pong test la kasut yg DIA bwk tue & its fitted me well!!...So nice, kasut nie half leather so looks smart la kalo pkai ngan tight jeans... Aku nak byar blk harge kasut tue tp DIA xnak amik... DIA ckp 'hadiah harijd syg'... Hahaha... Bpe byk hadiah mau bg daaa.... So, dpt daa hakak kasut ghaye diknon!!. Alhamdulillah, rezeki.... So, da 3rd day, kte org mkn kt cafe yg same & after dat pi jenjln kt Veloct kunun nak carik baju ghaye lag.... Hampaaaa....Xbyk kedai yg jual baju ghaye & rege sume berkali2 ganda weiii.... Mahal sgt kot... Xmasuk dek akal.... So, nak ilangkan ase 'stress' aku pi melantak eskem sundae Mcd... Hahaha.... Jumaat lak aku bwk geng2 sengal pi naik MRT ke Starhill... Trun kt Bkt Bintang tue haa... Kemain suke mak2 org nie naik mrt yer.... Maklumla dorg biase drive je gi mane2.... Seskali naik mrt suke laa.... Kte org bukak puasa kt restaurant ado2 nie haa.... Hahaha.... Bab order mknan aku serah pd kengkwn aku jek... Dok order dimsum bertingkat2 lak haa... Tekak aku nie sesuai mkn mknann kmpg & nasib la dorg ade order nasik grg ape ntah dat day.... Air lak aku try samting new which is Lychee Mint yg aku sendrik xtau ape rasenyer... Yg aku tau nak mkn lychee nyer jek... Hahaha.... Alhamdulillah, mknan sume sedap even xbrape masuk dgn selera aku.... Ade gak yg aku mkn mcm udang celup tepung, pastu ade mcm mee ape ntah.... Kire okk laa... Kengkwn aku sume usha semcm jek coz aku mmg jarang mkn bende yg 'pelik2' mcm tue.... Hahahaha... Otw nak kuar tue, kte org lalu dpn 1 hall nie & ternmpk laa si Khai Bahar dok melepak dgn kwn2nyer.... Hamboii dik, ko lepak dlm Starhill ekk.... Kelass koo... Bayanggg, mekar di dlm jiwa ku.... Hahahaa.... Port ke 2 is sambung ngeteh kt Pavi lak... Lepak Starbucks jek.... Member yg sorg nie craving nak mkn cakes lak... So, penuh la meja kte org dgn air Starbucks lak & beraneka jenis cakes..... Aku ase peot aku da boncett nie coz byk minum air... Air manis ekceli.... matilaaamakkknakkkk!!!.... Tgk2 jam da pkul 10 lebih.... Tue pong ade lg sorg member yg xsempat nak join coz dia ade event dgn Datin kt Kajang.... Dia lak ajak lepak kt area umah kte org.... Adoiii... Yg sorg da blk coz asben da tggu.... Maka yg 4 org nie pi la nek mrt kt tmpt yg kte org park kete siang td.... Smbung lg ngeteh kt area umah.... Adoiiii.... Mau muntah aku blk umah nie kang kalo di sruh togak air lg.. Kat mamak aku pi order lak teh tarekkk.... Kahkahkah.... Giler btol la ko nie gegel... Borak punye borak smp aku pong da sangap few times weii... Letih bdn aku mggu nie coz masak tok sahur tgh mlm bute... Ari2 tido pkul 2.30 am weii... Rabak da mate aku.... So, pkul 12.50 am kte org bersurai... Tue pong ade yg nak sambung td kte org nak stop coz xlarat... Yg mak2 nie kesian anak2 dok tggu mknan nak sahur... Hahaha...

Hari sabtu, pkul 6.45 pm bff aku dtg jemput dgn kete barunyer... Alza dark pepel gitew.... Yg lain jmp kt tmpt kejadian terus... DIA lak smp lmbt coz ade hal sket... Siap mintak tlg aku orderkan mknan tok DIA... Aku ade order kuih raye 3 telap dgn DIA... DIa ckp adiknyer menjual so aku tolong la beli 3 telap yg berharga RM40... Kire tolong kwn2 bisnes uolss...So, nak di jdkan cite biskut yg adik DIA jual tue sume aku xmkn, popia nestum, mazola & bintang ape ntah... Mcm yg aku ckp aku nie very old fashioned punye org... Biksut yg tiap kali raye aku bedal ialah kuih ros, makmur, semperit, biskut bawang dll... So, mazola tue bleh lg la mkn sbb isiknyer kacang kan??.. So, mlm td aku da tnaye bff aku kuih ape yg dorg mkn & aku hadiahkan la biskut tue kat bff aku tue... Kire sorg 1 telap laa..DIA smp lepas azam Maghrib... Time mkn sume senyap jek... Fokus mkn nasik kukus ayam berempah gitew.... Hahaha... Lepas mkn, DIA gerak blk...Tinggal la kte org jek.. Oleh sbb bff yg td nak bwk kte org jenjln naik kete baru maka sume sumbat naik Alza... Dorg tanye aku nak pi mane nie & aku just randomly ckp nk pi carik baju kurung & tudung raye....So, lajunyer kete msuk KL mlm2 minggu nie... Adoiii, jammed teruk weii.... Then smp ke Jln Klang Lama lak... Nmpk lak NSK kt tepi jln maka masuk la beramai2.... Wkakakaka... Adoiii aiii...Nak soping ape kt tmpt cmnie?? Ape lg?? Borong buah2an laa gamaknyerr.... Then siap 'shoping' sume haus la plak so pi basah tekak then baru dorg anto aku blk umah... Dpt pelam, kerepek cheese & aku de order oren b*d*h dgn bff aku tue... Alaa, oren yg dm botol tue... Dpt la sedozen... Serious aku letih weiii... Jgnla sesape ajak aku kuar lg... Xsanggup hakak nak jln daa.... Ahad, aku lak pi gatal kaki kuar coz bonda request nak kain batik haa... Baju raye aku offer xmo... Abah pong same xnk gak coz byk lg yg xpkai katenyer.... So, kuar la kejap... Kejap hape?? Mlm baru aku blk ekk... Hahaha... Aku beli baju ready made 3 pasang, tudung 2, dodol, jeruk pelam tp kain batik aku lupe.... Hahaha.... Abis dkat RM250 weiii... Gaji lmbt lg nie gegel... Aishhh!!... Borossss btol... Aku nmpk baju tue lawo, aku amik laa.... Hahahaha... Matilaaammakknakkkk... Yg nak di beli aku xbeli... Xpe2, next week aku pi la beli tok bonda...Blk ptg tue aku roger2 dgn adik aku coz minah tue koje morning shift so dkat nak abis laa shift dia...Ajak pi bazar ramadhan... Haa, kat sni pong same... Dgn karipap, bubur, tea ice, adoiii... Sape yg nak cekik byk2 nie gegel oiii!!!... Pi lak singgah tailor amik baju yg tempah aritue... Duit lg.... Hahaha.... Bangkrap hakak...Sehari dkat RM400 abis....

Tue la dia xtvt aku sepnjang 2 mggu lepas... Sape ckp xpenat?? Penat weii...Hahaha...Merangkak la kome bace diary hakak arini ekk... Padan mukoo.... Hahaha... Hakak cau dlu la ekk...Ohh yer, mlm td pi kuar celebrate besday DIA... Kat mane?? Jenggg jenggg jengggg.... DIA siap bg hint kt member DIA bile date nak nikah ekk... Hahaha.... Esok2 la hakak update ekk.... Adiosss amigosss....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam Aidilfitri tok kengkwn di FTC nie yer... Salam 0-0 ekk... Diam xdiam da msuk 7 syawal kte beraye uolss.... Byk dpt duit raye?? Ke byk kuar duit raye?? Hahaha..... Aku takat nie melabur pd parents jelah di pg raye... Bdk2 blom ade yg dtg beraye... Masih cuti lg kot dorg.... Mgkn next week start la dorg marhaban dr umah ke umah.... Hahaha... Xkering tgn la gamaknyer.... So, dr mane nk start nie??... Jappp.... Tgk diary kt ateh tue.... Owhhh... start dr amik baju raye kt tailor ekk.... Ari senin 11/6 besday DIA n adik aku.... So, pkul 11.59 pm ari ahad tue aku da get ready nak press button utk send ucapan kt dorg... Hahaha... Aku tau DIA mesti da buat taik mate punye... Kdg tue pkul 10 pm da wassalammu.... Xpelah, paham sume pon penat specially bln puase... Tup2 dlm pkul 1 lebih cmtue DIA reply... 'Tq syg'... Aikk... Mesti bgn nak gi toilet nie.... Da tau sgt pangai DIA yg kerap gi toilet tue... Hahaha.... Ari senin DIA amik aku kt umah... Kan ke aku nak blanje DIA mkn... Dinner kt SR jek... Hahaha.... Tue jek restaurant yg kire okk ade kt tmpt aku nie.... Xkan nak blanje mkn Domino's Pizza lak ekk... Hahahaha.... Aku sruh DIA order dat nite.... Fuhh, order ikan dory uolsss.... Pastu aku blikan Coklat Indulgence 1 slice.... Kasik bedal loo.... AKu da kenyang mkn time bukak puase td... DIA siap suapkan aku kot mlm tue....Ehh ehh, ko da knape?? Malunyerrr ase.... Da knape besday boy yg suapkan aku?? Bkn sebaliknyer ke??...Kau nak sruh hakak main suap2 ke diknon?? Mintak ampun byk2 yer.... Kalo 10 taun lepas kau sruh, gagah lg la aku nak suap2kan org nie... Skang nie suap diri sendirik lg afdal gitew.... Hahahaha.... Byk mknan xabis so nak xnak aku tlg la perabiskan (cake jek)....Huhuhu.... Then DIA ajak lak pi singgah tmpt mber DIA berniaga lemang...Aduss.... Peot da boncet nie nak sruh kte jmp ngan org lak.... Tahan napas gegelll.... Tarekkkk.....lepassss....tarekkkk....tahann..... Hahahaha.... Kemain havoc btol DIA n mbernyer tue (asben n wife).... Yg wat aku terkezut 'wife' tue pong salam DIA ekk... Aikk... Xpe2, pk kwn lame .... Geng2 time jd bodyguard Dato' dulu haa... Deme berborak xigt dunia & aku yg 'krikk krikk' dok mereput kt situ coz hp sume ade kt box mtor DIA..... Pastu mber dia tanye aku sape & DIA pong jelaskan la ape yg ptot.... Kemain mber DIA da booking awal2 nk dtg majlis kte org.... Alaaahaaiiiii..... Jgn lupe dtg yerr....Kalo x Sabtu, kemungkinan ahad laa.... Jgn tanye bln bape tahun bile ekk.... Hahahaha..... DIA borong 5 btg lemang & bg aku 2 btg.... Umah DIA lg rmai ahli gitew... Time nak blah tue mber DIA yg peot agak da ke dpn tue ckp samting dgn aku tau.... DIA pesan 'awak, tolong jage kwn sy baik2 ye'.... Aikk, bkn ptot kwn awak ke yg kene jage sy baik2?? (ckp dlm ati je)... Hahahaha.... Awat kwn DIA ckp cmtue ekk.... Pelik sket.... So, lepas salam ngan org umah dia yg suare petir tue kte org blah....

Ari Rabu 13/6 last day aku koje.... Alhamdulillah, ade rezeki aku arini.... Boss & management team bg angpow.... So, blk tue aku roger adik aku & ajak dia bukak puase kt luar.... Lepak la Starbucks TS.... Masing2 order Frapuchino & aku amik muffin.... Utk adik, aku amikkan donut.... Cakes mcm da buhsan lak.... Lepas peot kenyang kte org ronda dlm TS & tibai 2 psg tudung raye.... New pesen katenyer... Dah la mahal.... Ishh.... Blk umah, memey terbongkang la aku.... Da next day sessi membersihkan umah pong bermule & kesannyer smp skang aku sempot ekk.... Inhaler pong xjln daa.... Dgn batok smp sesak napas hanye aku jelah yg tau cmane.... Tido pong bersandar.... Org nak raye nie gegel, ko lak sakit.... Aishhh.... Mlm tue, baru aku hegeh2 rebus nasik impit & merendang daging.... Penat xpayh ckp laa.... Pkul 2 lebih baru aku masuk tido.... Da siap ade bunyik whistling hokay!!!... Pg raye, lepas abah blk sembahyang start la upacara bermaaf2an.... Hahaha... Hulur kt abah & bonda angpow.... Muke ade sinyummm jugaaaa.... Hahahaha..... Berkumpul la fmly kecik aku kt umah kami.... Posing xpayah ckp... Kalah Che Ta... Hahaha.... Peot da kenyang, mate lak ngantok so tidoooooo.... Nak2 aku tgh sempot so abah memey caring laa.... 'u pegi rest laa'.... Ape lg??.... Hahaha.... Mlm, DIA dtg singgah jap... Bg la mkn ape yg ado... Esok nak dtg lg katenyer.... Pkai baju melayu.... Hahaha.... Dtg laaa cik abgg oiii.... Tp jgn lewat sgt sbb tghari kami nak berjln.... Esoknyer pkul 9.30 am da bg salam kt luar umah ekk.... Adoiii aiii, aku nie msih terkial2 lg nak iron baju.... Siyes, aku sempot kali nie teruk weiii.... Memey ase give up.... Nak landing jek ase tau.... Tp sbb da janji dgn DIA nak wat sesi fotografi di Raye ke 2 so aku kotakan gak.... Muke pong da mcm ayam sakit.... DIA punye posing da mcm Norman akim aku tgk... Hahaha.... Siap demo pkai sampin & bersongkok bgai dpn aku.... Hamboiii, da bleh akad nikah haa.... Kahkahkah.... DIA xlame sgt coz umahnyer pong nak kene jage gak...Maknyer nak blk kmpg kejap... So, lepas DIA blah aku pong kemas ape yg ptot & terus ke Nismilan.... Hahaha... Gi PD jek uolss.... Bwk family mkn angin haa.... Ptg, kte org lepak pantai.... Siap wat tiktok & anto kt group sengal aku.... Happening betol pantai PD nie ekk... Mlm, gi beli brg mkn kt paso mlm.... Esok pg ade bekpes tok kte org so xpyah nak risau sgt arr....

Ujan lebat pg nie so terbantut niat nk hiking Tanjung Tuan pg tue.... So, lepak area otel & ptg sket baru kuar pekena asam podehh.... Usha2 Tanjung Tuan kot bleh masuk ke & guess what?? They still open even da pkul 6.30 pm ekk.... Aku tgk tracknyer terus ase nak pitam... Mendaki weii & we all wearing baju krung/kebaya lak tue..... Matilamakkknakkk!!... Ayah bonda dok dlm kete diam2 yerr....Aku yg paling takot coz masih sempot nie.... Alhamdulillah, sempat gak naik smp atas dlm mase 15 min cmtue.... Siyes, aku da ase separuh nyawa.... Seram sejuk weiii coz can't breath even di kelilingi pokok2.... Settle Tanjung Tuan, kte org tgk sunset kt area otel.... Nice scenery... Dah tue, aku saje gatal ajak adik aku tapau McD.... Nak mkn sundae cekelat aku ckp... Adik aku malas nak layan coz aku kan tgh sempot tp at last dia bwk gak.... Yeayyy.... Da la tersesat 2x & terjumpe lak funfair.... Adik aku memey peberet dia bende nie so singgah laa jap.... Kejap hape?? RM50 gak la aku tuko token mlm tue.... Dok main game giler2 even kami berbaju kurung ekk.... Hahahaha.... Ko mampu naik Top Gun pkai baju kurung??? Gilerr arr.... Epy laa & org pong rmai even da nak pkul 12 am time tue.... Then singgah jap tapau MCD baru kte org blk otel... Penattttt..... Esoknyer last bekpes.... Then pkul 12pm kte org check out.... Bwk dorg mkn kt pekan PD then trus shoot ke KL... Sejam setengah smp da.... Blk umah, aku telan ubat & membute smp ke mlm ekk... Esoknyer aku still cuti so misi membasuh baju pong bermule laa.... Ntah bape kali repeat aku pong xigt arr.... Semlm aku da start keje & meja penuh dgn file yg harus di settlekan.... Itu jekkk.... Sekian terima kasih.... Hahaha.... Jommm get ready tok blk....Ehhh....Awal lg daa..... Adiosss amigoss.....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam Jumaat yg penuh barokah buat kwn2 di FTC nie... Harap kowg sume sht walafiat hendaknyer ekk... Cuace kt luo tue mendung & mate aku nie pong da kecik beso jek beso jek haa... Baik aku menulis bg ilangkan ase ngantok nie ye dak??.... Kowg musti windu nk tau cite aku punye kan?? Hahahaha... Bajet mcm penulis tersohor lak ko ekk gegel.... Cite dr last week la ekk... Ari Sabtu tue aku bgn mcm nak gi koje coz da plan nak pi paso pudu ngan DIA.... Ikotkan nak gi supermarket tmpt aku nie jek tp DIA ckp kalo nak ikan yg fresh mohler ke paso pudu katenyer.... Aku nie bkn pe, pegi paso pong aku pkai jeans ekk... Yelah, DIA tggu kat kt lrt pudu nun so aku kenalah pkai elok sket kan??... Kebetulan tracksuit aku basuh lak aritu maka sarung jelah jeans aku nie.... Aku smp lrt pudu tgk DIA da tersongok ateh motor.... Heee...slalu on time la mamat nie.... Then kami pong ke paso laaa.... Bile org tgk DIA dgn aku mule la mulut2 pakcik bawang bertanye... DIA jwb ikot sedap jek... 'org rumah sy nie'... Hamboiii, konpiden nmpk... Ishhh!!!... Kan skang musim ujan so paso lecak laa aritu... Ape yg best pegi paso dgn DIA is 1/2 jam sume da settle.... Hahaha... Laju weii coz DIA da tau ape yg nak di beli so terus ke tmpt kejadian...Xpayah nak round sane sini.... 1st ke tmpt ayam, then ikan, then sayur & brg2 kering... DONE!!... Pkul 9.30 am da tercangak pi breakfast... Hahaha... Ekceli akak DIA ade wasap aku aritu... Mintak tlg aku watkan resume... Aku nie kan suke tolong org... Hahaha... So, sblm DIA blk aku bg duit raye utk anak2 buahnyer n mintak DIA passed resume kpd akaknyer.... Then, ptg tue aku ade plan gak... Anak mak angkat wat open house... B4 tue aku aku dulu dgn bf aku... Pi carik memory card dkat Low Yat Plaza.... Hp aku memory udah full... Mane nak simpan doc opis, appointment boss aku, gambo utk projek2 yg kte org tgh deal... Memey hang la Note's aku nie... Settle sume terus ke umah anak mak angkat aku... Adik aku ade ptg nie coz kebetulan dia shift pg & mak angkat aku suruh ajaknyer skali... Kte org nie kenal family each other.... So, smp sane isik peot dlu weii.... Lapooo kot.... Hahaha.... Aku just bekpes jek pg td...

Dlm sejam gak la aku kt umah anak mak angkat aku tue... Oleh sbb kte org adelah 'batch' yg terakhir maka mknan tue sume tuan tanah suruh pulun... Gilo ka?? Aku just amik nasik impit mkn dgn rendang jek... Pastu jamah kuih sket... Lebih kat selpie adelah... Hahaha... Blk dr sne, aku smbung lepak mamak lak atas permintaan adik aku... Ikot kan jelah.... Bkn senang nak lepak sesame cmnie... Bf aku pong de same.... So, borak laa... Plan nak pi cuti bln 8 kang.... Destinasi msih blom dpt di tentukan… Mgkn masing2 da kepenatan kot… Okk2, jom blk… Ahad as usual, bertapa dlm umah… Masak special sket kununnyer coz semlm ade beli ikan siakap mase kat paso… Aku goreng garing ikan siakap, pastu buat sambal ikan bilis, goreng sayur sket & grg tempe dgn cili api… Fuhh!!! Terangkat punggung weiii…. Tp berselera masing2 mkn aku tgk… Yessss!!! Ape je cite yg ade pong haa…. A bit buring so tido laaa coz esok kan nak koje…Ptg nie aku nak pi jmp kengkwn sengal aku... Lepak santai kat Ikea katenyer smbil mentekedarah meatball.... Makin kembang la ko gegel... Ayyoooo.... Oklah geng... Take care ye... Musim ujan nie.... Be nice to ppl... Smile always.... Cau cin cau....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Salam Jumaat buat kengkwn yg beragama Islam dlm Ftc nie... Yg bkn Islam, gud eveningg... Hahahaha.... Ermmm... Hottest news dlm Malaysia dis week is.... Jibby kene tangkap & skang mintak derma tok bayo ikat jamin yg bernilai 500k pd senin nie.... (Jamal pak tongkol pong da kene cekup gak)... Then, Hakiem Rusli yg di katekan mengalami 'mild depression' & semlm da wat PC & akan berjumpa dgn pakar psikiatri... Its not a gimmick 4 his new song he said okk.... Lg 1 hal yg menarik perhatian kte ialah apabila baby adam yg telah di jumpai mati dlm freezer... Ape jenis pengasuh la yg sggp bunuh baby sedemikian rupe... Moge ko dpt hukuman yg setimpal dgn kesalahan yg ko lakukan.... Ohh yaa, 1 lagi yg xkurang hebatnyer bile safiey n sajat gado2 manja kt IG msg2.... Hahaha... Korg nak tau 1 bende tak?? Manusia nie bile time dia baik, melambung woo ko di puji.... Tp, ce ko tgk bile gado.... Sume aib ko akn di bukak & di jaja sane sini.... Hal dlm kain/seluar sume nak di beritahu pd org ramai.... Ape jenis manusia laa dorg nie kan.... Semoga sempat bertaubat yer bro safiey n sajat.... Kte org nie pong byk dosa & sentiase la memperbaiki diri ke arah kebaikan.... Idup bkn lame... Kot esok lusa kojol ke, mane kte tau kan.... So, pesan aku sentiase la buat baik pd org even org layan kau mcm hampeh.... They SURELY get da punishment as well.... Dont worry.... Hehehe... Ehh ehh... Terjadik ostajah lak hakak ptg Jumaat nie ekk... Bkn ape, kdg aku suke share pengalaman idup dgn org.... Bior korg kutip mane yg bergune tok di jdkan pengajaran.... Idop aku bkn sentiase epy pong.... Nmpk jek pi sane pi sini.... Smp ade mber yg ckp 'aku jeles dgn ko... dpt jln ke sane sini, rmai kwn.... enjoy jek kan'..... Hahaha.... Yerrr.... Tue dr sisi positifnyerr.... Yg negatifnyerr??? Ade gak mase aku jatuh terlangkop... Korg tau ke?? Haaa.... 1 jek aku nk ckp.... Bile kte jatuh/di uji oleh ALLAH dgn ujian2 yg kte rase xmampu nak hadapi maka sentiasela ingat bhwa.... 'ALLAH uji hambanyer ikut kemampuan kte'.... Aku share 1 bende.... Selama aku idup nie, mcm2 bende aku da hadap ekk.... Kematian org tersyg, penipuan, di fitnah, di 'dera' mental & fizikal (pukul), di khianati (berlambak), di pergunekan utk kepentingan msg2... ape lg?? Hahaha.... Alhamdulillah, aku masih bertahan lg smp hari nie.... Bf aku penah tegur 'kalo aku kat tmpt kau, aku rase aku da gile... Aku xmampu nak hadap ape yg kau da kene'.... Sbb ape bf aku x di uji mcm aku?? Sbb ape saje ujian yg ALLAH bg tue ikut kemampuan kte ye... Mungkin ujian tok dia dari sudut yg lain.... So same2la kte muhasabah diri.... Okk2, nak cite psal last week lak....

Ari jumaat tue aku naik MRT ke Ikea... Mber2 aku tue da smp gak.... So, kte org melepak smbil bedal meatball... Aku kureng sket la bab2 mkn cenggini... Tekak iols tekak melayu gitew.... Hahahaa.... Dok dengo la luahan hati kwn2 aku nie haa.... Ade yg facing family problem.... Ade yg marriage problem.... Aku just sit back & hear... Then bg la pendpt ape yg ptot.... Hope problem korg sume dpt di selesaikan dgn cara yg berhemah.... Aamin.... Xsempat aku nak luah ape yg aku rase coz lepas dia, dia lgi then dia lagi then dia lagi.... Hahaha.... Dr sane, kte org pi sambung lepak kt mamak lak.... Well, kalo group nie lepak memey smp tgh mlm ekk.... Selgi xpkul 12 am tue jgn harap msg2 nak blah.... Hahaha.... So, smp umah muke pong da lemau... Time to sleep.... Esoknyer ade koje sket kt opis even ari Sabtu pastu pkul 1 pm baru aku free of cas.... Mak angkat ajak blk kmpg pong xdpt join coz aku kene koje.... Ptg sket, aku kuar dgn bff dr darjah 1 aku nie.... Yg suaminyer sakit buah pinggang tue.... Dia dok pm aku bgtau boring dok umah jek coz dia da benti koje & aku paham bile suami sorg je koje maka nak 'enjoy' tue agak susah sket laa... Kewangan tue jd xstabil... So, aku ajak dia kuar.... Plan nak tgk wayang coz da lame gak xpi cinema nie.... Dat day aku sponsor bff aku lunch n movies.... Bkn slalu kan, lgpon aku ade rezeki lebih... Ape salah share dgn kwn2.... Yg penting bff aku epy.... Mlm, pkul 10 cmtue baru aku smp umah.... Hahaha... Enjoy sakan ko gegel.... DIA lak mcm bengang jek coz aku xajak tgk wayang.... Ala, DIA yg dok membute malas la aku nak kaco.... Lgpon time2 cuti cmnie memey DIA akan tido n rest.... So, aku xnak ganggu privasi DIA gitew.... Hahaha.... Lgpon pg semlm aku da bekpes dgn DIA kot.... Ckupla kan.... Asik jmp jek kang boring lak... Aku pong nak gak hang out dgn mber2 aku.... Be fair & square.... Kalo dlu mase memule kenal memey aku suke kepoci ape DIA wat, dgn sape DIA kuar tp after 5 yrs ko buatla ape yg ko suke as long as xkaco ape yg aku wat sudaa.... Bab setia, honest tue pepandai sendirik la nak handle... Msg2 da dewasa kan... Sunday adelah ari tok merehatkan bdn n minda.... So, chill2 kt umah jek smbil tgk tv dr pg ke mlm.... Hehehehe...

So, senin until today xde ape yg menarik... Pegi keje, blk keje.... Cume ari Selasa aritu pi dinner ngan DIA... Makin nak elak, makin kerap lak jmpnyer.... Awat ekk... Bkn xtolak tp ade hal yg membuatkan aku kene jmp DIA.... Dis time hand over resume akaknyer once again coz akaknyer nak 'in english' lak... Gigihla aku translate ape yg aku wat in malay aritue... Arini tetibe lak DIA ckp nak amik aku kt opis lepas koje kang.... Ermmm... Nak carik suar koje katenyer... Ehh, bln 9 nie byk cuti tau.... Korg ade plan ke mane2 ke?? Aku nk lepak Penang, Merdeka Day kang.... Nak try nek ETS ke Butterworth... Esok nak pi amik tiket kat KL Sentral.... Hope ade laa... A bit expensive kalo nek ETS Gold tue & kne choose wisely la timing nak pegi n blk tue.... Utk bln 9 xsure ke mane arah tuju...Blk kmpg pong best gakk ekk... Tp aku ase big boss aku mcm nak pi cuti laa.... Dok tgk dia bukak website AA jek dr kelmarin... Pastu kejap2 print out...Ntah ape aku blom siasat lg.... Tggu line clear kang aku pi wat koje skodeng calender dia... Hahaha... Mostly org akn write down xtvt dorg kt table calender kan?? So, nnt kte tgk bpe lame lak dia nk cuti2 luar msia dis time... Haa, my X is Back!!! Ermm.... His giving me his phone no hokayy!!... Ekeceli no hp dia aku still simpan... Sume no hp aku save dlm memory card so memey ade no dia cume aku jek xcontact.... So, ade cite baru ke dlm idup aku??? Sesame kte tggu n nantikan ekk.... Kahkahkah.... Oklah geng, aku nak out dulu... Ade mase kte borak2 lg... Aku jek yg membebel kt sini.... Mane aci.... Hahaha... Take care, have a nice weekend, be gud to ppl & smiles always....Tata titi tutuuuuu.....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator


Salam takziah utk keluarga mak angkat aku....
Mak angkat aku telah di jemput oleh PenciptaNYA pada jam 2 pg td...
Baru last saturday kami jumpa... Moga makcik damai di sane...
Al-Fatihah....
 

Top