1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Misi membawak diri jap lg.... Aku nak mintak blk pkul 2.30pm dr bog boss coz bus aku pkul 4.30pm.... Bus pong baru ptg semlm aku booked on9... Last min punye keje.... Hope sempatla nak mkn kt TBS kang.... Dr semlm peot kosong.... Yg msuk angin jek.... Hahaha.... Ekceli, byk bende nak cite tp nanti2 la ekk.... Bg aku calm down dlu.... Orait geng, cu when i cu again....Cauuu.....

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam & gud aptenun to all my FTC's pren.... How r u gaiss?? Hope uols okk la ekk.... Lame benor tak menulis nie.... Oleh sbb koje aku byk yg da siap & tggu approval dr big boss jek maka aku nak coret la ape yg aku da terskipped few weeks ago.... 2 mggu lepas ade jmp Mentaraguru... Kuar pi lunch... DIA dpt MC 2 ari coz kureng sht.... Udah tau xsht tue dok jelah umah kan.... Nak gak kuar pi mkn dgn aku.... Ikotkan jelah coz aku memey xmasak dat day... Then the other week aku pi kenduri anak buah mak angkat aku kt Wangsa Maju.... Kawin ala2 Islamic gitu... Pengantin, pelamin sume simple but still nice.... Blk dr kenduri aku join family mak angkat pi karok... Hahaha.... Anak2 & cucu mak angkat yg kongker microfon... Aku just angguk2 kepala sambil tepuk2 tgn ikut irama lagu... Haaa...tepukkk!!!.... Hahahaha.... DIA ade ajak kuar pi dinner tp aku bgtau xsure lg dpt join ke tak coz aku nak ke pasar mlm TAR jap lg... Aku pi TAR dgn bf aku... Alamakkk!! Byk kedai yg xbukak laa... Aku nak mkn wajik & cake cekelat tp xde lak.... Adusss.... Menangis kt bucu LRT la gamaknyer jap lg... Aku nmpk buah2an so beli la manggis & rambutan masing2 sekilo... Pastu lepak dinner kt gerai sipi Mydin tue haa... Peot da kenyang kte org blah arr.... DIA asik wasap tanye da smp umah ke blom... Last2 DIA xtanye lg daa.... Hahaha... Mlm tue kan ade Final World Cup... As predicted, France menang beso.... Layan kt umah jek lg best... Nak guling sane sini.... Ade gak bdk2 travel ajak lepak ngeteh tp aku tolak... Dok umah jelah diam2....Ahad tue adik aku ajak pi borong durian.... Aku ON laa... Skang aku da pndai pilih buah doyan tau ouls... Based on ape yg aku bace...Carik yg buahnyer bulat, duri yg jarang2, batang yg pendek bal bla bla.... Hasilnyer, abg yg jual doyan tue pong tanye... 'adik nie org kmpg ke? pandai pilih doyan'.... Hahaha.... Well... Doyan kmpg yg aku beli tue isinyer sume elok...ade yg kaler kunin, isik tebal... Yg manis, pahit2 sume dpt ase laa.... Puas hati la gak...Sekilo RM10... Aku tibai 5 bijik... Ikotkan nak pi beli dgn DIA, tp da DIA xsht aku mlas la nak kaco... Bile tgk status aku post gambo doyan DIA mcm kiciwa jek... 'Syg da beli doyan ke??'... Udah jwb aku... Hehehehe.... Enuff la cite bab doyan nie ekk...

    Hari rabu aku MC coz aku sakit peot yg teramat sgt... Ntah ape puncanyer smp nak berjln pong xlarat... Da ngupe org berpantang kalo tgk aku jln.... Dgn muke pucat... DIA tanye gak, taknak gi clinic ke... Aku jwb xpayahla... Aku penat & aku nak rest... Pg Khamis aku di kejutkan dgn berite pemergian mak angkat aku.... Sedihnyer ase coz aku baru 5 ari lepas aku jmp arwah... Kami hadiri majlis perkahwinan anak buah arwah n kami siap pi karok rmai2 lg.... 3 fmly bergabung dlm bilik karaoke tue... Yg peliknyer arwah beria2 menyanyik lagu2 faberetnyer.... Mgkn tue tanda2nyer yg kte xsedor....Aku terus ke masjid tmpt arwah nak di mandi n solatkan... Aku juga memandikan arwah, blaja mengafankan tp aku xsempat ikot ke tanah perkuburan sbb aku ade appointment pkul 10.30 am.... Insyaallah, mlm kang aku akan dtg tok tahlil arwah... Lepas koje aku ke umah arwah... Suram & muram je suasane... Slalu kalo aku dtg arwah la yg sambut, suruh mkn, minum... Aku stay smp habis tahlil... Around 11.30pm baru smp umah.... Penat tp nie jelah yg aku mampu buat tok arwah... Mendoakan agar arwah tenang di sane.... Jumaat lak aku amik half day... Pkul 3pm aku da blah ke TBS... Jiwa nie memberontak nak blk kmpg... Aku naik bus pkul 5pm.... Aku stay kt umah sepupu jek mlm tue.... Kdg tanpe kte sume sedar, kte mengalami conflict jiwa... Aku xtau cmane nak explain...Korg gugel jelah ekkk... Hahaha....Anak sepupu aku nie sepsang... Yg akak dok berkepit jek dgn aku...Tido mlm pong bwh ketiak aku ekk... Ko asa??... Pg Sabtu tue dorg bwk aku pi jenjln... AKu pon siap2 la dlm bilik... Time nak pkai tudung si kakak tegur...'cik ****, pkai tudung kena smp dada... Ustazah yg ckp... Aku nak gelak pong ade coz aku punye style memey tudung tutup dada n blkg... Saje aku sakat bdk tue... Aku tunjuk tudung yg aku pkai then tanye 'cmani okk x??'... Dia jwb okk cik ****... Bdk baru 6 tahun ekk... Kalo bdk cmtue pong bleh pkai tdung yg tutup dada...Ape alasan kte yg dewasa nie nak tunjuk dada??... Sendirik mau pk laa.... Puas jln, kte org blk then masing2 membute... Lepas Isyak kte org kuar blk... Aku payung dorg mkn doyan... Hahaha... Kt sni murah weii... Yg singgit sebijik pong ade... Bedal weii selagi tgh musim nie kan... Kalo x, susah nak dpt & mahal lak kalo bkn musimnyer... Smp umah bedal lak buah rambutan manggis yg kte org beli siang td... Berak buah jelah aku minggu nie.... Hahaha.... Ahad, tghari aku da cau... Smp kl around 3pm... Smp umah kemas & basuh ape yg patot then aku bantai membute.... Mlm bgn, msak cincai tok isik peot & esok da start koje blk.... Soooo boringggggg.....

    Esok aku ade larian Bomba kt Dataran Merdeka... So, ptg nie we all check ini otel ekk.... Hahaha.... Senang coz esok pkul 6.30 am da nak berkumpul.... Otel bf aku booked dekat dgn Central Market gitu.... So, mlm nie lepak tepi Sg. Klang la ekk... Hahaha.... Aku nie naik tangga 2 tgkat pong da mengah...Lagi esok nak berlarik 7km... Hahaha.... Jgn kau terbongkang tgh jlnraye udahla gegel... Hahaha... Yg penting tamat larian dpt medal hokayyy!!!... Tue yg kite mau.... Lepas collect cola cola tins, aku nak collect medal lak... Hahaha... Next month ade lg 1 event... Larian Milo kat Putrajaya.... So, lets' run gaissss.... Kasik jantung & bdn tue healthy sket.... (ckp tok diri sendirik sbnrnyer).... Hahahaha..... Okklah geng, aku ase ckupla kot titipan utk kali nie... Ohh yer, esok nak pi ngedate ngan mentaraguru.... Last jmp 2 mggu sudahh laa... Windu ler sket nak tgk teletubbies aku nie.... Kahkahkah.... Kte org nak pi tgk Mission Impossible 'FallOut'.... Nak itot??... Hahaha... Aku blanje tiket, DIA blanje mkn.... So, esok kte paw DIA mkn yg sodap2... Kahkahkah.... Ujan pong da mulai turun nie... Hope esok cuace elokla yer... Hakak xsabo nak larik2 anak kucen dgn abang2 bomba nie.... Untung2 dpt sorang.... Hahahaha... Take care uolss.... Have a nice weekend, be gud to ppl & dont forget to smile always yaaa.... Daaaaaa....
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam & slmt hari Khamis buat kengkwn sume.... Da 4 arini ujan jek... Senin ujan belah pg, selasa & rabu ujan belah2 ptg & pg nie pon ujan gak..... Aku da start soksek coz blk keje kene ujan even pkai payung.... Tggu nak MC jek nie... Hahaha... Aku cite sket psal last week ekk... Lame2 kang sume aku lupe.... Maklumla sel2 otak da kureng nak berhubung bile tibe umur2 cmnie.... Kahkahkah... S&P tok umah aku da siap & skang nie tggu Loan Agreement lak... Ikotkan da siap tp ade sket correction yg pihak Lawyer kne btolkan maka delay lg laa... Siap LA, get ready la around RM4k tok bayo lawyer.... Huhuhu... Makin susut savings hakak diknon.... Hahaha.... Wit insurance pong da bayo around RM3k++ dua bln lepas... So, incase ape2 jd pd aku kang, umah tue family aku bleh terus amik & xpyah da bayo installment... Bangga la gak dgn ngan diri sendirik yg xberape nak hado2 nie coz from A-Z sume aku pkai wit sendirik... Takde aku pinjam sesape even my own family.... Sengkek cmane pong jgnla susahkan org lain weii.... Tue style aku laa.... Enuff about da house ekk... Ari Jumaat mggu lepas, after work aku n bf amik grab jek ke otel yg dia booking kat area CM... Dekat dgn Dataran.... Kan ke Sabtu tue kte org kne berkumpul pkul 6.30 am kt Dataran....So utk kesenangan msg2, kte org tido otel jelah.... Smp jek otel, letak bag & layan dulu cite Husna (Jgn Benci Cintaku tajuk drama tue)... Kahkahkah.... Giler xlayan.... Aku da penah jmp manusia (nak jek pggl binatang) mcm Husna n Syah tue... In real lifes.... Kejenyer, yg pmpn dok porak perandakan umah tgga org... Yg laki acah2 xckup perhatian la... Alasan nak carik org ke-3... Cehhh!!!... Geram plak ase.... Wat malu kaum jek dok berebut laki org siap xnak share lak tue..... Mau kne pijak pmpn tue kalo aku yg jd Fika... Hahaha.... Nasib aku xjd pelakon... Mintak simpanglaaa bende2 tak bermoral cmnie jd kat fmly & kengkwn aku... So, abis cite tue baru la kte org kuar pi dinner.... Ade restaurant mamak nearby CM tue so mkn kt situ jelah... Abis mkn, pi layan jap River Of Lifes... Dlm 15 min cmtue kte org blah.... Takot nak dok lelame kt situ coz surroundingnyer pong xbegitu menyedapkan mate memandang.... Blk otel, layan hp msg2.... Then cite psal lifes la dgn bf aku nie.... Ape nak wat lg 10 taun akan dtg la, kalo kawin cmane lak life kte org laa.... Diam tak diam pkul 2.30 am bru la mate nie tertutup.... Pkul 5 am aku da bgn.... Siap2kan ape yg ptot.... Otel nie even budget tp ianyer berkonsepkan backpackers style tau.... Bilik xbeso mane pong tp still ade tempat tok solat laa.... Muat2 sorg jek pong.... Selain tue kettle ade, hair dryer ade, save box ade.... Hebatt tol....

    Selesai solat subuh msg2 siapkan diri lak tok berlarik.... Aku la yg paling semangat.... Selfie sesaje.... Hahaha.... Pkul 6.30 am kte org gerak ke Dataran.... Umangg aii, da ngamai org haa walau gelap lg ekk... Sambil tue aku usha2 la abam bomba... Kahkahkah.... Bf aku da tersenyum2 tgk gelagat aku.... Tepat pkul 7.30am VVIP pong mai laa.... Mane si Syed Saddiq nie?? Xnmpk pong.... Kalo ade nak gak wefie ngan beliau.... Hahahaha.....Tepat pkul 7.45 am sume peserta larian Bomba kategori 7 & 10 km telah di lepaskan.... Ramai bdk skola jek haa.... Memule tue memey semangat weiii berlarik.... Smp ke Jln nak ke Bukit Tunku tue whcih is mendaki sume aku tgk da slow down.... Hahaha.... Di pendekkan cite dlm mase berlarik tue ade gak yg bertanye sama ade kte org nie cikgu ke idak.... Lorrr, ade mcm muke ticker ke?? Hahaha..... Alhamdulillah, larian berjaya kte org tamatkan.... Xkisahla time nyer tue yg penting ko abis larik ekk.... Coz ade sensor kat bip yg kte org pkai tue.... Kau step up kt finishing line tue then only they will give u da medal ekk.... Cuace pong mase tue da start nak ujan.... Ptg nie nak pi tgk wayang lak.... Aduss, hope aku kuatlaa....So, check out pkul 12 aku terus direct blk umah.... Xde nak merewang2 dlu ekk... Penat tau.... Hahaha.... Smp umah, letak bag, terus msuk bilik tido..... Group lak bising dgn nak pi naik Gentingnyer laa.... Ehh, kan aku n mentaraguru nak pi tgk MI6.... Pkul 5.30pm DIA smp.... Xbleh tido katenyer... Ptotla kejap2 wasap aku.... Siap tunjuk gambo DIA da siap haa.... Adoiii aiii.... Alhamdulillah gak la coz kaki aku xberapa sakit.... Pergelangan kaki ye sakit sket tp bleh lg la nak berjln tue.... Pkul 6 lebih cmtue kte org da smp.... Geng2 lg 1 tue pi naik Genting... Bkn xnak ikot cume tiket da beli haa.... Sapo nak bayo RM30 aku tue??... Lgpon DIA ckp xpyah ikot dorg, kte pi tgk wayang jek.... So, lepas collect tiket DIA ajak aku pi mkn.... Start la DIA dok nyakat bdk pmpn yg amik order tue.... Siap tanye ade koje kosong ke tak.... Hahaha.... Terpinga2 bdk pmpn tue nak jwb.... Showtime kte org pkul 8pm... So, layanla MI6 yg sememangnyer penuh dgn aksi lasaknyer.... Encem tom kurus tue even da 50an umurnyer.... Hahaha..... Aku bg 8.5 out of 10 tok cite MI6 nie.... Uols shld go n watch it!!!... Abis movie, DIA ajak lepak minum tp aku xnak.... Aku da penah so aku nak blk n rehat jek.... DIA pong anto laa.... Tuela dia cite ari Sabtu.... Ahad aku memey xkuar coz penat.... Hajat nak pi tgk Jom Heboh pong xkesampaian.... AKu Jom heboh ateh katil jelah dat day.... Hahaha....

    Oklah, tue jek nak cite... Ohh yer, mggu nie Ex aku muncul kembali... Brani btol dia ajak aku kuar ekk... Dia xknal lg bodyguard aku tue cmane... Even dia lebih beso dr bodyguard aku tue tp dr segi ke 'tough' an nye, bodyguard aku la menang.... Kahkahkah.... Nantin de mase aku cite laa ekk butirannyer... Adiosss amigosss.....
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam & slmt ptg kwn2 sume... Lamo ase aihh xnulis haa... Di kesempatan yg ado nie (all big boss out for meeting), maka aku nak la coret ape ptot haa... Udah dkat 2 mggu gak xnulis kt sini kan... Musti korg sume windu nak bace coretan hakak yg merepek tue kan??... Kahkahkah... Okk, aku start dr ari Jumaat 3/8 ekk... DIA mintak aku bwk helmet pg tue... Nak amik aku blk koje katenyer,.... Aku bwklaa... DIA nie ade angin kus2 tau.... Kejap mcm okk, kejap mcm harekkk.... Hahaha... Kne byk sabo hadap org cmnie... Mlm tue aku ajak mkn nasik kandar kt Jln Peel... Pangai DIA, kalo bag da msuk kt box blkg mtor dia, memey xkan DIA bukak punye.... So, aku nie lenggang kangkung laa.... Apepong xbwk.. .Aku ade ckp nk mkn ABC tp kedai nsik kandar tue xde ABC... DIA ckp kedai hujung ade laa... DIA tanye blk kt aku, nak mkn ABC x... Atau nak mkn nasik kandar... Aku jwb nak ABC so DIA bwk pi kedai hujung.... DIA tolong orderkan ABC tok aku.... Then aku mkn nasik cmpur tp lauk da xbyk... Hentam jelah gegel oiii.... Byk bunyik kang aku lak yg kene sound.... Lepas mkn, DIA anto blk.... Sabtu tue aku dok umah jek.... Pecah gak la record kan.... Hahaha.... Cume on Sunday aku ikot anak2 arwah mak angkat blk kmpg... Dorg nk tgk keadaan umah... Ade yg da di mkn anai2 katenyer... Sebak ase bile msuk perkarangan umah kmpg tue.... Da xterurus... Rumput da pnjg... Lalang2 da mulai naik kt blkg umah.... Pkok manggis, rambutan, nangka xterbela... Ermm... msuk umah lg la sume memory ter'flash back'... Sedihhh.... Muke anak2 arwah pong sedih aku tgk.... Sempat gak dorg bergurau 'dlu mak suke masak kt sni, mak suke dok kt kusi nie, mak suke pkai langsir nie'.... Sblm Asar kte org da gerak blk coz takot jln jammed.... Benti solat n mkn kt Ampangan then blk ke destinasi msg2.... Sempat dorg suruh aku bwk blk rmbutan.... Td ade yg panjat pkoknyer.... Amik la gak... Smp umah terus pengsan... Hahaha... Esok da koje weiii...

    Senin tue, aku amik half day coz nak pi uruskan hal umah haa.... Alhamdulillah, urusan di permudahkan pg tue.... Sume dokumen lengkap... Tggu ongkos msuk jek dlm mase 14 ari bekoje kate Officer tue.... Mber2 dlm group da bising nak tgk antu kak limah dis weekend.... Aduss, aku la yg kne booked, sapo laei.... A day after aku booked, bff aku yg sorg tue anaknyer admitted lak... Suspect dengue... Aduss, then how da tix??... Ermmm, dia ckp akn bayo kt aku kang... Aku Okk jek.... So, ari Sabtu tue lepas Asar DIA da tercangak... Alahaiiii, kate pkul 5 lebih bru smp.... Awalnyerrr da tercangak... Aku nie apepon xsiap lg tau.... Melompat2 aku haa... Pkai tudung pong ase bengot2 nie.... Uwaaa.... Xcomeyyy arr... Aku tgk muke DIA mcm mud xbaik jek tp aku xtanye lebih arr.... DIA ajak pi mkn dlu coz awal lg katenyer... Aku angguk jek... Ikotkan aku xlapo sgt tp da di sruh mkn kang aku ckp xnak mau kene sound.... So, aku mkn bihun grg jek... DIA mkn kueh tiaw grg... Ade ke ptot DIA snap gmbo time aku suap mkn then post kt group kte org... Eiii, bgtau la nak amik gmbo, bleh la aku wat peace ke ape ke.... Saje je tau DIA nie.... Siap mkn, kte org pi dlu amik tix... Mber yg 1 sorg otw dr Bangi.... Ermm, aku ade join 1 group nie tau.... Group ape aku xrase nak share kt sini coz aku ase pong xlame kot kt group tue... Join 4 fun jek.... So, sejak join group nie bleh di katekan aku berkepit jek dgn hp... Smpkan mase kuar last Saturday dgn DIA pong aku hampir wat perkara yg same.... Dorg dok wasap2 aku so aku nak la reply tp DIA dok sblah aku & for sure DIA akan nmpk if aku reply coz kepala DIA kan lebih tggi dr aku.... Aduss.... Serba salah jdnyer tau... DIA ckp elok belikan mknan tok mber yg otw tue, takot dorg lapo... So, kte org pong Q laa... Penuh tgn kiri knan pegang mknan haa... Hahaha.... Rmai giler nak tgk cite antu kak limah nie oii... Pkul 6.45pm kte org punye showtime so berpusu2 org msuk haa.... Weiii, cite antu kak limah tue memey funny!!!... Sape2 yg blom tgk tue pi la tgk ekk... Besttt!!!... DIA dok ketawa terbahak2 woo.... Smp terbatok2 ekk.... Aku siap tepok2 blkg DIA haa.... Ko da knape ktwa smp terbahak2 cmtue.... Adoiii aiii.... Tp memey fun laa cite tue... Ase nak repeat lg jek.... Dgn Abg Jul yg jd bomoh tp pentakot.... Hahaha.... Awie dgn gg rongaknyer.... I give 10/10 arr... Abis movie, kte org pi mkn tp aku n DIA cume minum jek.... Da kenyang mkn nugget & meatball dlm cinema td.... Borak punye borak then asben bff aku nie sound setepk kt aku ' aku tgk ko nie asyik berkepit dgn hp jek, ade ape2 ke'... DIA kt sblh aku da jeling2 manje arr.... Aku just senyum & bgtau 'ade arr'.... Hahaha.... Bengang mber....

    Oleh sbb DIA da menguap hampir 5x & gosok2 mate maka aku ajak dorg blah.... DIA jenis yg tido awal.... Pkul 9 kdg da tido.... Ayooyooo.... Penat katenyer... Kte org sume pham sbb DIA sowg jek koje xmcm office hour... So, mase nak gerak tue ade la 1 taxi nie dok halang laluan kte org.... Its shld be 1 way jek tp taxi tue bleh la nak msuk ke knan & hampir langgar mtor kte org naik.... Ala lg??? Mentaraguru dok ketokk la cermin blkg kete sambil maki empunya taxi tue.... Still taxi tue xnak berganjak & makin nak himpit kte org ekk.... Aku da ase nak trun & blk naik grab jer weiii time tue.... Org sume dok tgk ke arah kami coz DIA dok marah2 taxi tue.... Malunyerrr weiii.... Aku ssruh DIA cool down & bg taxi tue lalu dlu.... After dat terus member bad mud ekk.... Senyap sepnjg jln tue.... Aku yg naik ketaq dok blkg... Aku kalo da jd cmtue memey paham daa.... Ko jgn tnaye ape2 gegel, amik bag kau terus blah & say tq hokayy... Hahaha.... Bf aku tumpang tido umah mlm nie coz esok kami nak berlarik sesame.... Syok gak ade kwn nak borak2 nie.... Nak2 aku da ade group baru & few new frens... All boyss..... Kahkahkah.... Kwn jekkkk.... Borak2 until 2.30 am & baru kte org tido.... Pg masing2 pg awal & pkul 6.30 am bertolak dr umah ke Putrajaya.... Almost 20k manusia yg ade ekk pg nie.... So big Milo event.... Aku n bf larik tok 5km.... Adik aku & geng2 dia larik tok 3km.... So, dlm sejam lebih kte org berjaya abiskan larian... Da la paneh... Adusss, bercapok muke den haa.... Tak brape penat sgt sbnrnyer tp cuace paneh yg wat bdn nie jd penat.... Berjaye abiskan larian, maka dptla medal.... Dis is my 3rd medal... Yahooo!!!... Alhamdulillah.... Nie la cara aku spend time, coz kalo nak suruh exercise memey aku maleh so larik2 anak jelah tok bg bdn nie xlemau sgt... Blk tue kte org pi mkn then lepak minum kt 2 tmpt.... Paneh oo...Smp umah, settle sume bende aku pong membute laa.... Bgn mlm tue ase mcm xbest lakk... Dok berhingus then bile hembus kuar darah... Ade yg berketol... Allahu Akbar!!... Mlm td pong same gak mase bf aku de umah aku hembus hingus kuar darah.... Bf aku ckp mgkn panas kot.... Ermmm... Aku tunjuk kat DIA & DIA pong bgtau mgkn pnas sgt dlm bdn aku... DIA suruh minum 100 plus & air badak.... Pkul 2 am baru aku msuk tido mlm nie.... Risau sbnrnyer coz ..................... Xpelah, hope esok da okk la kan....

    Itula ringkisan cite aku tok last 2 weeks... End of dis month aku ke Penang lak... Cuti2 Dlm Msia.... Insyaallah, settel sume urusan umah aku nie aku plan blk destinasi impian aku tue....n Mudah2an ade rezeki tok aku ekk.... Okklah geng, aku out dlu.... Ade mase kte jmp lg.... Caucincauuuuu.....
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat buat kengkwn yg beragama Islam di dlm FTC nie.... Pehabaq kowg?? Cuti sakan noo.... Aku gak yg cuti sehari jek.... Hahaha... Jd laa, bkn nak pi mane pong kan.... Hakak up sket cite tok last2 week punye ekk... Ekceli xbyk xtvt pong coz cuace akn haze last few weeks...So, memey xdi galakkan membuat outdoor xtvt laa.... Sabtu jek aku ajak bf aku teman aku kuar jap... Hajat nak beli t-shirt last2 ngan jeans aku sambar.... Adoiii aii.... Lawo siott jeansnyer... Kaler, cutting , koyak2.... Hahaha... Siap soping kte org pi mkn lak.... Lepak food court jek coz msing2 nak mkn nasik campur.... Then borak2 la... Igt x aku de ckp aku de kenal ngan sorg mamat nie.... Adusss, tetibe lak dia mencurahkan isik ati pd aku nie.... Ermmm... Kengkwn rapat ade yg sapot.... 'Choose someone who choose u'.... Aishhh, tensen.... Perlu ke wat solat Istiqarah lg skali??... Xmo la cite.... Next, lepas mkn bf aku ajak blk umah dia.... Aku join la jap.... Kebetulan adik aku ade passed by dat area so aku tompang la adik aku blk umah.... Sbg blasan, aku blanje adik aku dinner dat nite.... Hehehe..... Even adik bradik, ko naik kete dia xkan xhulur ape2 kan... Aku punye style memey cmnie.... Tompang kete org kuarla duit sket pi blanje mkn ke, belikan jajan ke, hulur duit ke..... Adab naik kete org gitu.... Slalunyer kalo aku hulur duit memey dorg xnak terima so aku ugut laa 'ko xnak amik lain kali aku xnak da naik kete kau, aku pi sendirik je'.... Mule la mate masing2 menjeling smbil amik duit yg di hulur tue.... Kahkahkah.... Dgn aku nak tolak2 lak.... Aku lesinggg kanggg.... Haaaa..... Give n take tue perlu dlm perhubungan yer kwn2....

    So, ahad anak arwah amk angkat calling2 ajak blk kmpg.... Kebetulan aku xde xtvt ahad tue so aku On jelah.... Slalunyer dorg akan amik aku kat umah laa.... So, lepas bekpes kte org bertolak ke kmpg.... Bile msuk perkarangan umah jek msti aku sebak weii.... Tingat kt mak angkat aku.... Arwah rajin bercucuk tanam.... Jenis yg xsuke dok dlm umah.... Berkebun kt luar umah memey hobby dorg suami isteri..... Terasa kehilangan tp kte sbg manusia memey xkan dpt larik dr ajal.... Tue da ketentuan ALLAH... Time kte ntah bile la kan..... Pkok rambutan yg last 2 weeks masih ijo2 pong da bertuko kaler merah haaa.... Byk yg da masak..... Xtvt menjolok buah rambutan akan di laksanakan arini.... Hahahaha..... Umah kmpg arwah memey agak xterurus coz xde yg tinggal situ pong.... Anak2 sume dok kl.... Tue rumah pusaka.... Pak angkat aku mesin rumput dat day... Aku n anak arwah yg lain ngemas umah.... Mengemop, lipat baju2 yg xpkai, buang sawang2 yg ade, last but not least pi perabihkan buah moktan yg ade ateh pkok... Hehehe.... Byk gak dpt weii & da best part is pak angkat bg aku 1 bag plastik beso yg aku anggarkan ade la dlm 5/6kg.... Perghhh!!!!.... Memey nguyah jek kejenyer aku arini.... Buah peberet aku kot.... Ase buah moktan dr pkok arwah nie lain sket... Masam2 manis.... Buahnyer pong berbentuk lonjong.... Memey pojaan hati aku ler.... Kte org redah jammed even blk b4 Asar.... Beselaa, bdk da start cuti skola kan.... DIA dok sibuk tanye gambo bile yg aku amik tue.... Aku lak silap buh tarikh kt gambo so mendtgkan kecurigaan la pd DIA.... Hahaha.... Pdn muke kau gegel.... Aku smp umah ptg, sempat pi mkn dlu td so blk da xpyah mkn.... Ehh, bdn aku skang da mkin naik weiii.... Siyes, da susah lak nak turun haa.... Nak2 umo da mkin mude nie... Adussss, makin stress hakak.... Memey la baju sume muat lg tp bile tgk muke sndirik kt cermin aku mulai musykil.... Pipi ke pau tue gegel??... Kahkahkah.... Face da jd bolatt....No shaping daa..... Uwaaaaa....Hakak da gumokkk.....Ohhhh kne dietttt nie......

    Ari senin aritu, aku mintak DIA singgah opis aku jap... Aku bwkkan moktan seplasktik beso tok DIA.... Bg org2 kt umah tue mkn.... Rase moktan dr kmpg haa.... Hehehe.... Aku tgk kan, muke DIA da tumbuh misai.... Wkakakaka.... Kelakor weii.... Mgkn sbb blom shave lg kot..... Nak suruh DIA bela memey xlaa.... DIA nak nmpk smart aje tanpe ade bulu2 kt muke nie.... Alaaa, misai pong jarang2 jek aku tgk.... Hahaha.... Elokla DIA xbela.... Membawang DIA la plak ekk.... Hahaha.... Last week, aku ade order kuih kapit dgn akak skola aku nie.... Tolong kwn2 bisnes.... Set yg aku beli tue ade kuih kapit duo sebalang (Inti coklat dan peanut), cookies cekelat sebalang n cake batik moist.... Perghhh!!... Camne nak nk kuwus weiii.... Mentekedarah xigt punye.... Hahaha.... Akak DIA ade pm aku tanye sedap ke idak.... Ermm.... Aku time tue blom ase lg so xtau la nk komen pe.... Aku tanye akaknyer, xbeli ke?? Sbb yg jual tue kwn ngan akaknyer gak.... Kte org 1 skolah cume xsame batch je.... Akaknyer jwb xde budget..... Ermmm... Aku terpk... Cookies tue xde sape yg mkn pong.... Manis kan, so xde la yg nak mkn kt umah tue kecuali aku yg terlebih manis nie.... Ermm.... Korg dpt tangkap x ape yg aku tgh pk nie.... Hahaha.... Aku nak bg la cookies yg 1 balang tue ngan akaknyer kang.... Bleh gak anak2nyer mkn... Kne la jmp ngan DIA kalo cmtue..... Esok ke kan....Tgk cmane.... AKu nie kdg beli brg bkn sbb nak mkn sgt ke ape cume kdg tue rambang mate jek.... Nak2 mknan yg berkaitan cekelat, memey aku antu laa.... Kapit duo tue pong baru luak sikit.... Manis noo siott.... Mau mati kering akak kang.... So, xbleh mkn ari2.... Selang 2 ari xpe.... Hahahaha.... Raya haji aku stay kt umah jek.... Malas nak ajak sesape coz family aku pong xmasak.... Just wat ayam sambal jek....So, esok xsure lg nk ke mane.... Ase kalo xde ape2 dok umah jelah kot... Mggu dpn da nak pi berjln nun ke Penang haa.... Nak pkai duit byk gak tue.... Takat nie otel & transport da settled arr... Wit soping, mkn & jenjln jek xkire lg.... Itinenary aku yg wat so kte pi tmpt yg xperlu bayaran mahal.... Maklumla cuti Merdeka kan... Hahaha.... Mesti sane sini sesak dgn manusia..... Feringgi ade dlm iti, mgkn round pi paso mlm jelah.... Munafik 2 released on 30/08/2018 so............ Ape lg..... Mohler booking bersame2.... Layan midnite laa baru besttt ye dak??.... Jauh kau gi tgk wayang ekk gegel.... Hahahaha.... Tue jelah nak type pong.... Penat daa... Nak mkn jap.... Boss tapaukan nasik beriani arini.... Alhamdulillah, rezeki aku.... So, happy weekend gais.... take care, be gud to ppl & keep on smiling..... Tata titi tutu......
     
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuu....Anibadi home??... Penatnyer la dis week coz last week hakak pi hiking diknon.... Hahaha... Ko mampu?? Aku cite sket la about last week ekk sementara tggu koje lain masuk haa.... Ari Sabtu aku n DIA pi beli sofa baru tok umah aku.... Hahaha... Surprised!!!... Da lame nak beli yg baru coz yg lame tue da xelok... Berkat menyimpan duit selama 7 bln maka dptla 1 set sofa baru.... Saje amik corak bunge2 coz b4 dis da amik kaler plain... Citenyer cenggini.... DIA ajak aku teman pi beli brg & dinner so aku just gamble la ajak pi kedai perabot nak usha2 dlu la kirenyer.... DIA nie pangai lain sket... DIA hanye akan pi tmpt yg DIA da ckp nak pi SAJE... Tmpt yg xckp nak pi memey DIA akan jeling2 jek kalo aku ajak pi.... Ntah nape dat day nak plak DIA ikot aku... Hahaha.... Alaa, memey sofa aku da rosak, DIA pong tau wat... Kan raye aritu DIA dtg & dok kt sofa yg kopak tue... Kusyen sume okk lg cume kayunyer jek da hampir nak ptah (tp blom patah lg ekk)... Korg paham x explanation aku nie.... Hahaha.... So, DIA bwk pi kedai perabot dlu & lepas pilih2 aku pong decide nak beli lain drpd yg lain nie... DIA pong ckp lawo coz yg lain tue nmpk plain sgt & mcm sofa kt opis katenyer.... Hahaha.... Yg nie lawak.... Kat opis ade sofa cenggitu ekk.... Ermmm.... Opis DIA kot.... Huhuhu... Cash lak xckup time nak bayo tue tp uncle kedai perabot tue sgt baik yer.... DIA ckp, da smp umah kang baru bayo... So, aku pi cucuk duit jap, then blk umah tok tggu uncle tue dtg anto.... Harge dpt diskaun coz DIA pndai tawar (siap skiping bhase cina dgn uncle tue ekk)... Hahaha.... Setengah jam lepas tue smpla sofa baru kt umah aku.... Hehehe... Fmly aku tanjat ler tetibe ade lak cine anto sofa kt umah.... Surprisedd!!! Even bkn besday sesape ekk.... Hahaha..... Then, aku & DIA kuar blk coz brg DIA blom sempat beli lg ekk.... Pi dinner dlu & port biase kte org pi tue xbukak lak.... Aiyakkk!!... Kte org pi la kedai yg sebaris dgnnyer.... Aku bgtau aku blanje arini coz teman aku td... Siap tlg buangkan sofa lame lg... (Aku angkat dgn DIA berdua ekk).... Lepas mkn, pi supermarket beli brg jap then blk umah.... DIA pong mate da merah2 tue even baru pkul 9 lebih jek... Ishh... Nak tido ler tue... Esok aku ade xtvt hiking kt Broga Hills dgn mber2 sekerja adik aku.... Ikot bdk2 ler coz baya2 aku nie bile sebut hiking jek terus wat2 ilang ingatan laa, xlarat bwk bdn laa, nak jage anak laa bla bla bla... So, aku explore la sendirik esok....

    Lepas subuh aku da siap2 dgn beg dukung blkg.... Isiknyer, ade air 100 plus, extra tracksuit, oti krim cekelat, jajan, monopod (yg nie wajib ade), ubat2an dll.... Hahaha.... Pkul 7 lebih gerak dr umah... Aku tumpang kete adik aku as usual arr..... Kemain pecut minah nie bwk kete kat hiway.... Aku da start jeling2 arr kt sblh... Mber2 adik aku sume da smp... Ade yg bwk anak, ade yg bwk jiran ekk... Hahaha.... Mber adik aku nie memey minat hiking... Gunung Kinabalu tue pong da few times dia naik ekk even da anak 2... Aku yg xde exercise, xde warm up & terus terjah opkos la pancit awal.... Hahaha.... Baru 10 min mengharungi utan & bukit aku da ckp penat.... Siyes, aku memey xde stamina weii.... Mber adik aku lak ckp 'kak, nie baru starting point je'... Apee????? baru starting??? Abis yg td aku panjat gune tali bgai tue hape??.... Syukur alhamdulillah gak la coz dat day cuace agak baik... Xpnas sgt & windy.... Smp 1st point aku da xlarat.... Tgn aku luke sket & suar da comot abis arr.... Hahaha.... Adik aku da jeling2 mber dia coz takut aku collape jek.... Berkat kate2 semangat dr mber adik aku tue (da dekat da kak, lg 200 meter jek... lg 100 meter jek) pdhal tinggi lg aku kne daki ekk.... Hahaha.... Batch aku naik tue ade sorg aso nie... Umo mgkn menghampiri 50 an la kot.... Bdn beso sket dr aku tp semangat dia tue aku puji coz nak gak naik even da merangkak mcm Ju On aku tgk.... Mber adik aku nie even bdn kecik tp time tarek aku kemain kuat weii.... Mslh aku 1 jek, kasut xsesuai... Ade ke kasut jogging ko pi bwk hiking gegel??.... Gilor ker?? Hahaha.... Licin lerr tapaknyer so utk naik bukit yg curam tue memey aku struggle abis wei.... Smp termuntah2 laa aku dat time.... Aku ckp 'akak nak stop, xnak da daki....xboleh da nie'.... Then mber adik aku ckp 'kak, kte trun nnt xikot sini, atleast kalo akak smp 2nd checkpoint, akak bleh stay situ dlu & tggu kte org'.... Sumenyer ade 4 checkpoint utk smp ke puncat bukit tue ye kwn2.... Matilamakknakkkk!!!... Mber adik aku bagus, dia tggu aku smp rase okk then dia ajak daki lg....Adik aku steady jek coz bdn kecik & kasut yg dipakai tue memey tok hiking (kasut mahal).... So, mencengkam la tok climb tmpt2 yg licin n cerun nie... Akhirnyer, berkat kesabaran & ketekunan aku tgk aso td tue & dgn pertolongan dr mber adik aku tue smp gak aku kt checkpoint yg di katekan tue.... Wow!!! Canteknyer permandangan dr atas... Adik aku n mber2nyer meneruskan perjlnan hgga ke puncak.... Aku dok lepak smbil minum 100 plus n selfie.... Rmai gak yg lepak kt point nie so, adelah geng kan.... Hahaha.... Dlm 30-45 min cmtue adik aku pong trun blk.... Haaa,dorg ckp da dkt kalo aku teruskan td.... Aku bgtau xlarat lgpong jantung aku nie kan prob sket.... Nasib la xsempot on dat day.... Fuhhhhhhh......

    Turun amik mase dlm 30-45 min gak.... Naik td slow, trun nie lg kne hati2 coz kau menuruni cerun yg curam ekk.... Silap pijak mau tergolek dok.... Aku la yg takot coz tapak kasut licin... Aku da xpk ape la time tue.... Memey penat tp dlm kpla aku cume nak smp bawah dgn selamat jek.... Alhamdulillah, sblm 12pm kte org smp bwh.... Siap bleh pekena air kelapa lg ekk.... Hahaha.... Adik aku ckp, suar aku comot.... Mane xnyer, aku dok gelongsor di certain2 part td.... Hahaha... Kowg tau, aku rase bangga dgn diri aku nie.... Aku tau berat aku da ter'over', umur aku yg makin mude, sakit aku, dgn tahap stamina n energy aku yg really weak BUT still aku dpt gak mengharungi cabaran sebentar td.... Haaa... Tepooookkkk!!!!.... Blk tue kte org pi singgah mkn jap.... Pekena ABC... Hahaha.... DIA tgk status wasap yg aku post vc & ucap tahniah.... Suruh gak aku hati2 coz panas2 terik dok mendaki bukit pekejeadahnyer lak kan.... Alaa, vc tue aku post lepas aku trun.... Mase kat atas td windy, angin kuat.... Reached home aku mandi & terus membute kan diri.... Hahaha.... Really tired weiii.... Mlm, bgn & lapo lak peot.... Mknan ade tp tekak aku nak mkn bende lain so sempat la plak grg ciken ekk.... Hahaha.... Gegel & ciken berpisah tiada hokay!!... Kompom esok pg bgn tido aku jd robot nie.... Hahaha.... Peha, betis sume sakit tp still aku enjoy cume next time kalo nak ikot adik aku pi hiking aku kne ade stamina laa... Means, kne la work out gegel....Exercise!!!.... Hahaha.... Pnjg lebar aku cite psal hiking ekk coz nie antara yg challenging part of my lifes... B4 dis aku penah climb Bukit Tabur (nie lg giler coz suar kat lutut koyak n jmp ulor ateh batu coz cuace ujan b4 kte org hiking tue) & Air Terjun Chemerong kat Ganu (yg nie aku siap nanges sbb kne geget pacat kt kaki... ade la 3/4 ekor).... Hahaha.... Ko mampu??... Yg penting pengalaman yer.... Yesss.... Esok last koje then cuti 3 ari.... Lmbtnyer laa nak tggu Jumaat tue kang.... Da letih mate tgk pc nie haa.... Oklah geng, aku out dlu.... Lame gak aku menulis nie.... Penat da jari jemari hakak.... Hehehe.... Adiosss amigosss....
     
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat yg barokah tok kwn2 yg beragama Islam dlm FTC nie yer.... Udah seminggu lebih gak aku xupdate diary.... Kang ade yg windu lak nk bace cite merapu aku nie.... Kahkahkah... Aku start dr last week jelah ekk... Last Friday aku ke Penang bersame kwn2 terchenta.... Pg kte org naik bus pkul 9am... Bus baru lepas tol aku da start membute.... Hahaha... Ngantokk wei.... Ade la few times terbgn coz sejuk noo.... Dok balas2 wasap dgn DIA la kalo ade pong.... DIA pesan jage diri mase kt Penang kang... Aku reached Penang Sentral about 3pm cmtue.... Then amik feeder bus to jetty, beli tiket ferry & waiting ferry 2 arrived.... Reached Butterworth dlm 3 lebih cmtue laa.... Pastu pi naek CAT bus (free) ke hotel kte org.... Otel kte org kt centre so sgt flexible laa... Dkat dgn sume attraction yg ade.... Smp otel, rehat2 jap then terus kuar semula... Pi Esplanade tok carik mkn... Byk kedai tutup sempena Merdeka so mkn yg simple2 jelah arini.... Nasik grg kmpg dgn telo dadar wit limau ice.... Hahaha... Pas mkn pi lepak Padang Kota lama sambil beli jajan tok bwk blk otel... Aku beli buah2an jek...Mber2 yg lain siap test milo kepal lg ekk... Hahaha... Peot aku da xbleh msuk haa so xde la aku beria nak beli.... Owhh yer, td mase mkn kte org pi booked ticket utk tgk Munafik 2... Hahaha... Ko mampu?? Smpkan ade mber yg ckp 'kat kl da xde panggung wayang ke smp ke Penang kau tgk?'... Ehh ehh, suke hati i laa kan... Duit i... U jeles sbb i xgi tgk dgn u kan??... Hahaha... Bengang mber aku tue.... So, tix amik pkul 9pm coz kalo lg lmbt dorg takot xde transport nak blk.... So, lepas abis cite Cinta Bkn Kristal baru kte org call grab ke Prangin Mall... Smp sane dlm 10 min cmtue then dok posingla mber2 aku.... Munafik 2 pd aku laa byk mengketengahkan kes ajaran sesat, Dajjal, pengkhianatan, kasih syg & manusia yg slalu lalai dgn ajaran ALLAH... Byk pengajarannyer & takla seram sgt (coz akak peminat cite horror okk)... Ase shot2 yg dorg amik tue yg bleh wat korg terkezut2... Overall okk laa.... Enjoy... Abis movie, kte org lepak Pdg Kota & pekena mihun sup yg femes kt situ.... Meriah btol tmpt nie di waktu mlm... Yg dtg dgn family, dgn marka, dgn geng2 motor.... Sedap la mihun sup yg brader grab td tue suggest.... (amik grab jek uols coz mber2 sume xlarat nak tggu bus)... Around 11 lebih kte org blk otel... Time to resttttt....

    2nd day, bekpes ape yg ado jek... Then siap sedia tok ke Armenian Street... Sblm tue kte org lunch dlu.... Try nasik lemak box yg ade dkat dpn Esplanade tue.... Bleh tahan laa.... Ayam dlm portion yg beso.... Sambal belacannyer sodap tp bg ciput jek.... Kte org mkn nasik lemak ijo dgn sambal belacan... Ko bleh??... Kahkahkah.... lepas mkn pi tggu CAT bus utk ke Armenian St.... Tang CAT bus nie agak complicated sket.... 3 taun lepas mase aku pi dgn dorg, bus nie ade sejenis jek.... Laa nie da ade 2 jenis ekk.... Kaler pink n ijo.... Kte org nie plak da salah naik bus.... Adusss, da la tgh pnas, kne tuko bus lain lak... Driver Rapid Penang yg kte org tanye tue xmesra woo... Sombong dgn spek itamnyer.... Ape ko igt ko jek ade spek itam ke??... Hampeh.... Sombong2 plak...Koje driver jek pong.... Huh.... Lepas bertanye dgn driver bus lain, Alhamdulillah, dpt pong naik bus yg btol... Smp tmpt di tuju sume pakat dok posing laaa.... Tp cuace pnas sgt laa, siyes xtahan ase kepala aku nie.... Then lepak jap kat Masjid Kapitan Keling.... Sblh tue ade nasik keandaq beratuq.... Fuhh, memey beratuq noo.... Hahaha.... Kte org plan pi Chowrasta sat tok beli jeruk then baru blk otel dlu rest coz aku tgk masing2 muke da mcm ketam kene panggang haa.... Kedai jeruk Pak Ali yg femes tue memey sentiase penuh la... Kedai kcik & sgt2 sesak.... Plg tensen time korg nak pi bayo.... Makkk aiii!! beratoq sket punye pnjg & 2 kaunter jek yg bukak??.... Migraine hakak cmnie.... Beratuq pong da dkat 1/2 jam ekk.... Oleh sbb tgn masing2 penuh dgn jeruk maka blk otel naik grab je yer.... Ptg sket kang baru kuar blk pi Feringgi lak... Around 6.30pm kte org ke stesen bus kat ferry tok amik bus ke Batu Feringgi.... Perjalanan amik mase 1 jam ye.... So, kalo korg xdpt seat mohon melalak laa coz jln nak ke Feringgi tue pham2 jelah ekk.... Mau terlantun2 kang.... Driver bus yg kte org naik busnyer nie peramah... Aku siap mintak tlg kalo da smp bus stop ke paso mlm kt feringgi tu bgtau laa kt kami2 nie.... Dia lak blas, nnt sy jerit 'Petronas, petronas... awak turun la ye'.... Hahaha.... Lawak lak plak.... Mber2 aku sume da jeling2 coz driver tue terlebih ramah dgn aku ekk.... Alaaa, let arr.... Kte org smp Feringgi around 8.30pm... Mase trun driver bus tue lambai tgn kat aku.... Ape lg?? berderai ketwa la kte org sume.... Da kene gusip lak aku ngan driver tue.... Hahaha.... Kte org pi paso mlm carik bag, t-shirt & some souveniers.... Mkn kt 1 kedai melayu nie... Area Feringgi memey terkenal dgn restaurant2 asing like Lebanon, Pakistan etc... Nak jmp org melayu niage memey ssh weii.... So, dat nite kte org dinner siakap 3 rase.... Lepas mkn, shopping sket then tggu bus blk ke darat semula.... Hahaha... Guess wat?? Kte org naik bus yg same arr!!... Adoii!!.... Gelak beso aku time bayo tambang td... Driver tue siap ckp.... 'Aikk, td awak naik bus sy,blk pon bus sy gak... nape xstay lame sket kt sini'.... Aku jwb laa 'bkn xnak stay lame, kami nie kejor bus takot abis lak kang'.... Dia gelak & jwb 'bus dr sini last pkul 11.30'..... 'Owhhh'... Tue jek aku jwb.... Time naik, xde lak seat so berdiri la rmai2 kt dpn.... Then dlm 15 min da dpt seat.... Yeayyy!....Alamakkkk!!! Abam driver main mate arrr.... Hahaha...Matilamakkknakkkk!!.... Smp kt jetty, kte org amik CAT bus & blk ke otel.... Time nie xsalah daa naik bus.... Sume pengsan blik smp bilik ekk.... Hahaha.... Aku da start kemas bag arr.... Senang, esok xla kelam kabut.... Lepas mandi, borak2 kosong jap then sume wassallammu... Hahaha...

    3rd day is time to going back ekk.... Pekena nasik kandaq dlu baru ase completed tau.... Aku punye tamak amik mcm2 smp kene RM 20 laa mkn..... Huhuhu.... Mentekedarah namenyer nie.... Then kte org amik bus ke jetty & dat time da start raining ekk.... Heavy rain ekceli..... Time kt ferry pong ase takot gak coz laut bergelora tue.... We reached Penang Sentral around 2.30pm cmtue.... Then terus ke KTM coz kte org blk naik ETS.... Alhamdulillah, tren smp on time & perjlnan ke KL pong smooth jek.... Arrived at KL Sentral dlm pkul 9pm cmtue.... Aku ajak dorg mkn kentaki coz td dlm tren ade 1 fmly cina nie dok berpesat lak main kentaki dlm tren.... Kecur air liuq hakak hokay!!!... Aku amik Set Jimat tue jek.... Tue pong terkial2 nak abiskan ekk.... Hahaha...Blk naik grab jek & smp umah around 10 samting....Esok da koje..... Uwaaaa..... Siap kemas brg2 aku pong membute.... Itula citenyer tok cuti Merdeka aku taun nie ekk.... Senin aritu jmp DIA jap bg jeruk sket.... Then tgahari lunch dgn adik angkat aku.... Selasa pong lunch dgn mber group yg aku baru join tue.... Bdk laki pangkat adik la so xsegan sgtla nak jmp... Ptg nie aku ngan geng sengal nk ke IKEA....Ade yg ngidam nak mkn meatball.... Esok da gerak pi Melaka.... Hahaha.... Cuti kan?? Jln laaa....Pe tggu lg.... Hahahaha..... Oklah geng, aku out dlu.... Penat da jari jemari aku menaip nie.... Take care, hv a nice weekend, be gud 2 ppl, keep on smiling & enjoy ur holidayyyyyyyys......Daaaa........
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Slmt Jumaat buat kwn2 sume..... Cakkk!!!.... Wahhh!!...Cuti lame sudaa abis... Cuti baru mau start esok smp senin lorr.... Kahkahkah.... Mane mau pigi amoii?? Asik jln jek xreti dok umah ke haa??.... Alaaa....lettt arrr.... Name pong cuti so time nie la nak berjln pong... Aku start cite dr ari Jumaat last week laa ekk... Ptg tue boss aku baik hati coz dia anto aku pi IKEA trus ekk.... Hamboii, jimat tambang mrt aku.... Hahaha.... Jmp la geng2 aku kt sane.... Mulela dorg order mcm2 aritu... Aku nak mkn ciken wings jek.... Dorg dok order meatball, almond cheese cake, popia, mushroom soup, ape lg.... Penuh la meja kte org... Then start la story mory.... Plan nak pi backpack la kununnyer next yr tp aku yg kne jd guide.... Hahaha... Aku strict woo... Byk songeh, aku tggl jek.... Pndai2 kowang ler catch up.... Ekceli aku kan da plan nak pi Europe tour time besday aku aritu tp sbb dpt chance beli umah tue yg aku postponed niat aku tue.... Beli umah bkn pkai singgit dua bhai... Menangis kt bucu katil woo akak tgk balance saving pas tolak down payment & loyer fees.... Hahaha... Alhamdulillah, sume da settle arr bab umah aku tue... Tggu umah siap, bayo monthly installment & dok la kt puncak awan tue.... Yg gayat, ase xnak kot lepak umah aku.... Hahaha.... Back to borak dgn bff2 aku tue.... Kte org kalo lepak mmg tggu smp IKEA tue tutup ekk.... Hahaha.... Pastu crik port baru.... Bff yg sorg nie ajak lepak kat food truck area umah kte org.... Bace beroperasi katenyer....Nak gak usha ape yg di jual kan.... So, 2nd pitstop is foodtruck... DIA da start tanye kt mane, da smp umah blom.... Aku ckp nak singgah kt foodtruck sat then blk laa.... Elehhh, DIA pong melepak dgn geng2 DIA lepas pi gym ekk... Ini tidak adil!!... DIA lepak bleh, aku xbleh.... Piat telinge kang.... Around 11 lebih baru bff aku anto smp umah.... Huarghhh!!!.... Ngantok suda.... Esok nak ke Melaka lak tp hape pong xngemas lagi.... Ayooyooo.....

    Pg tue aku bgn awal, siapkan bekpes dlu baru aku ngemas kain baju then kuar.... Bff dtg amik kt umah & DIA da ade dlm kete ekk... Siap kuar kete tlg simpankan bag aku kt bonet lg.... Hahaha... So sawitttt.... Oleh sbb sume peot da berkeroncong maka kte org singgah pi mkn dlu then baru bertolak.... Melaka beselaa, byk traffic light & opkos jammed!!... Ntah bape kali aku tertido n tersedor ekk... Dlm kete mcm2 mknan ado... DIA beli jajan & juice (aku yg sruh).... Aku lak siap bawak biskut cekelat cip & jeruk Pak Ali lg.... So, driver idakler ngantok kan.... Hahaha.... Kte org smp Melaka terus check in & berehat jap...Room gegel n boboi just opposite jek... Geng yg lain join lmbt sket katenyer.... So, aku mane bleh nak tido pong... Dok layan borak la dgn bff smbil tgk tv, then msak air kunun nak wat hot coffee gitu.... Yg geram, kejap2 bilik kte org kene ketok same mcm pi holiday kt Pangkor dlu.... Nie, sape punye keje?? Gengg boboi laa.... Kejap ketok nak mintak mknan laa, kejap nak pnjam charger laa.... Eiii... korg nie.... hakak hempokk kangg.... Siap main loceng tue yg xbleh blah.... Aku pangg gak kang... Seronok sbnrnyer holiday rmai2 cmnie tp................. Kte org dinner awal aritu coz sume craving asam podeh haa.... Aku dok blkg diam2 jek & dorg la yg dok waze mane nak pi, kedai mane sedap sume.... Lepas dinner pi jenjln jap kt town.... Ade paso mlm so singgah beli mknan sket kot tgh mlm kang kebuluran ke kan.... Hahaha.... DIA offer aku t-shirt tp aku tolak... Tau, DIA bkn ade duit sgt pong.... Xyahla membazir kan.... Lgpong td mkn, DIA bayokan tok aku.... Siap bleh mkn eskem share2 lg ekk kte org.... Group yg 1 lg smp agak lewat so dorg join time pi paso mlm je td... Smp otel agak havoc sbb suara petir ado!!... Hahaha.... Mlm tue memey layan mkn pastu ketawa pastu mkn blk pastu ketawa... Haaa... Ade 1 peristiwa yg berlaku mlm tue tau antara aku n DIA.... DIA laaaa... Kunun nk wat seprise kt aku.... Adoiii, xpsal2 hakak melalak memlm bute uolss.... Kengkwn yg dengo pong nanges same ape yg DIA smpkan tue... Apekah itu??.... Jenggggg.....jengggg....jengggggg..... Syhhhhhhh.......................

    Pg tue kte org dpt bekpes so melantak sakan laa sume.... Mkn free kot.... Ekceli bilik otel yg dorg stay nie aku yg sponsor.... Hahaha.... Tue yg each person dpt bekpes.... Harge xmhal sgt pong so aku booking n bayo jelah.... Lepas nasik grg, mkn oti bako lak then coco crunch pastu guava juice, hot coffee.... Hamboiii mentaraguru nie dia ke saka yg mkn??... Hahaha... Lepas boncet peot masing2 kte org naik blk bilik & ade yg tido2 ayam jap, ade yg packing & aku layan cartoon.... Hahaha.... Tido semlm je uols coz ade yg bz arini belah ptg kang.... Xpe2, next time kte repeat lg ekk... Again, blk kte org pekena asam pedas tp kt tmpt lain arr.... Kedai akak nie penah viral kt fb so, kte org nak gak ase sodap ke idok asam podehnyo... Hahaha... Sodap weii, ptot pong viral... Puas hati la kirenyer pegi even sehari ekk.... Kte org smp KL dlm 3 lebih... Aku smp umah terus tombang arr coz kl paneh terik weii.... Kt Melaka, kejap2 ujan.... Hahaha.... Senin tue Bff yg sorg lg nie lak ajak jmp.... Oleh sbb aku pong xde wat ape kat umah so aku On jelah.... Jmp kt Sunway Putra Mall.... Ermm... sad news dr bff aku nie.... Dia akan bercerai dgn suaminyer next week (yg sakit buah pinggang tahap 4 tue).... I was speechless.... Xtau nak ckp ape & aku just dgr je ape yg bff aku nie luahkan..... She's already made up her mind so ko ckp apepong xkan beri effect daa.... The worst part is dia da jmp pengganti pong.... OMG!!... Tue jek yg aku bleh share... Pepandai laa korg tafsir ye.... Ptg tue bff aku blanje lunch then kte org layan movie pastu minum ptg lak.... Kembong peot woo.... Penuh dgn ayor manis jek.... DIA xbrape suke aku kuar ngn bff yg nie... So, asik wasap jek tanye bile nak blik... Hahaha.... Aku nie very simple tau.... Aku kwn dgn sume org... Mane pangai yg elok, aku ikot....Mane pangai yg xbrape nak elok tu xkan nak ikot gak diknon?? Otak ade kan?? Bleh pk maa.... Kwn tetap kwn cume pangai tue sendirik pk laa... Masing2 da dewasa, da tau mane baik mane buruk kan... Blk b4 Isyak & wat xtvt bese jek... Esok last day cuti then Rabu da kne masuk keje....Aduhhh.... Itula dia cite aku tok last week.... Ade suke n ade duka.... Itulah kehidupan namenyer.... Esok start cuti 3 ari... Kemane kite?? Hahaha.... Ade laa..... Oklah geng, slmt bercuti, be gud to ppl, take care of urself & keep on smilingggg..... Tata Titi Tutu....


     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Gud aptenun kengkwn sume.... Nmpknyer aku jelah yg menulis kt sini ekk... Yg lain lebih suke membace kot atau menyimpan kisah sendiri dr tatapan umum.... Hak individu, xde sape yg bleh paksa rite??... Pd aku, kalo ade cite yg menarik aku akn share & kalo xde aku just main jejauh jek.... Hahaha.... Japp, dr mane nak start nie ekk.... Bg hakak tgk calender dlu ekk.... Ermm.... Cuti Hari Malaysia aritu aku kuar pi cuci mate ngan bff aku yg sorg nie... Yg masih single & fokus pd kehidupan, family & koje jek (mcm aku ler gak).... Hehehe... Kami ke My Town naik grab jek... Smp sane pi usha tix dlu.... Kan nak tgk Mr. Bean katenyer so amikla showtime yg pkul 2.45pm.... Tue pong selling fast ekk & luckily kte org dpt seat yg just nice... Kiri aku bdk2 baru nak up dlm 3 org cmtue.... Mr. Bean, well ape yg kowg expect??... Ktwa pecah peot la gamaknyer.... Tau jelah dgn lawak Mr. Bean yg agak kureng bijak tue opkos aku yg sengal nie, ketawa terbahak2.... Tgk muke jek aku da bleh ktwa nie kan lg tgk aksi sengalnyer.... Nmpk jek cmtue tp sape sangka Mr. Bean sbnrnyer seorg lulusan dari Oxford University hokay!!... Ko mampu?? Hahaha... Respect kt comedian yg ade high education nie.... Lawak mmg nak xbape cerdik tp orgnyer bijak weii.... Oxford kot!!.... Bdk2 kt sblah aku nie pong bleh tahan ketawa ekk.... Hamboiii dik, suke benor korg yer.... Suare petir tue nak caras hakak ke hape??... Hahaha.... Enjoy la movie nie even ade yg aku tgk xketawa lgsg yer.... Ayoyoooo..... Xmencapai level ke'kelakar'an kowg ke cite nie dik?? Buang mase n RM16.50 (rege tix) jek weiii.... Baik kowg pi mkn, ade gak pekdah.... Sket pong xde reaction ekk.... Ishhh.... Mcm nie punye olang pong ade ekk... Abis movie, kte org pi mkn lak.... Bff mkn korean food, aku mkn malay food.... Hahaha.... I is very kampung tau.... Even da penah pegi Korea tp i tak mkn mknan Korea yer.... Harap maklum....Abis mkn, bff ajak pi soping brg umah sket.... Aku teman jelah.... Tak tau nak beli ape so just beli jajan jek mse masuk kt supermarket tue.... Esok da koje....Adusss.... Buringggnyerrr...

    Pagi Selasa tue ujan lobat selobat2nyer.... Aku kuar umah agak lmbt gak la coz ujan lobat.... Kalo redah pkai payung pong mau basah kuyup... Smp opis muke monyok coz kasut basah.... Hahaha.... Ari Rabu aku mc coz bdn da start ase xsodap.... Kepala da start weng2, idong beringus campur darah, bdn da start sakit2.... Aku tido dr pg smp ke ptg... Mkn ape pong tak smp bapak aku pong bising.... Tak mkn, xde energy kang bebel bapak aku.... Aku tau abah syg aku & aku bgn gakla mkn sket.... Nak bg ade tenaga coz esok da kne koje lak.... Masuk opis, mud swing lak haa.... Aku xbrckp dgn sesape pong.... Just fokus kat koje yg bertimbun even baru sehari xdtg & ckp hanye perlu jek dgn boss2 n staff yg lain tue.... Ari khamis aku ase bdn sakit2 blk.... Rase ngilu start dr paras pinggang ke bwh.... Nak bongkok plg azab coz ase tulang blkg aku sakit skt.... Hingus masih bercampur dgn darah & kali nie berketul2 lak.... Allahu Akbar.... Bile check pressure tgk2 aku ade high blood... Whattt????? Cmane bleh dpt high blood lak nie.... Mase kpla msih weng2 lg.... Ape lak kaitan dgn sakit pinggang n ngilu yg aku rase 2/3 ari nie??.... Bile gugel dptla jwpnnyer.... Kowg nak tau, gugel la sendirik ekk... Hahahaha..... Aku da start ase takot.... So, aku akn pi wat check up pd ari Jumaat kang.... Appointment pong aku da wat.... Ape yg aku tau cume aku mmg xamik gule start dr ari selasa aritu.... Aku nak control berat bdn coz aku ase bdn aku naik.... Tue ke punca aku kne high blood??.... Jenggg2 jengggg..... Kdg kte jek yg tau bdn kte nie sht ke idak.... Mmg org nmpk dr luaran kte sht tp dlman tue yg lebih penting hokayy!!.... DIA nmpk risau laa coz kerap kali tanye condition aku.... Smp ke satu tahap DIA suruh aku ke spital utk dptkan rawatan.... Aku just bgtau aku da wat appoitment utk check up so tggu jelah Jumaat kang.... Ari sabtu tue aku kuar dgn DIA kejap.... Teman pi spital tgk adiknyer bersalin.... Xsempat nak balut2 hadiah just bg dgn plastic kedai terus jek.... Adiknyer dpt baby boy.... Bersalin caesaran.... Aku tgk muke mcm xde darah jek.... Babynyer sgt comeyyy.... Aku sempat la posing dgn baby coz DIA beria nak snap pic & anto kat group fmlynyer ekk.... Apekah????.....Layankan jelah gegel oiii.... Kte org xlame kt wad tue coz nk bg mama n babynyer rest... Baru lepas operate kan... Then DIA bwk aku pi mkn lak.... Ajak aku pi mknpastu tnye nak mkn ktne.... Pantang btol hakak tau.... Bile aku bg cdgn aritu DIA xnak lak.... Eiii, lg la aku geram....

    Kte org mkn kat port di kire baru gak la ptg tue.... Ari nk ujan so DIA xmo pegi jejauh.... Kn kt area umah aku jek, senang nk anto aku blk katenyer.... Okk Fine.... Aku order nasik grg ikan masin, DIA cume order kopok lekor???? Eiii!!.... Tgk reaksi aku yg nak jd hulk tue tetibe DIA pggl adik yg amik order tue & order kuehtiaw ladna ekk.... Hahaha..... DIA bab mkn xbyk songeh sgt.... Bleh tahan komen DIA bile abis mkn kuehtiaw ladna tue.... Segala seafood bg kt aku lak tue.... Eiii.... Pastu DIA suruh aku abiskan kopok lekor lak ekk.... tangki aku nie bkn beso sgt.... Da la baru nak start control mkn di sruhnyer abiskan kopok lekor yg ade.... Kecik beso kecik beso lak aku tgk mamat nie tau.... DIA yg kelam kabut nak blk coz nak ujan, aku lak yg jd mangsa perabiskan mknan..... Uwaaaa...... Ohh yer, arini DIA nmpk lain.... Lain???? Yaaaa.... DIA bela misai la plak.... Hahaha.... DIA tanye ade mcm P.Ramlee x?? P.Ramlee mende?? Piiiirahhhhhh ade la.... Hahahaha.... Aku ckp dlm ati jek tue..... Nape lak tetibe bela misai nie?? Ermmm... Katenyer nak jd mcm sarjan misai dlm Gerak Khas.... Hahahaha..... Aku da biase tgk DIA tanpe misai so bile tgk DIA bermisai nie ase kelakar la plak.... Nak ktwa serba salah so tahan jelah ketawa hakak nie ekk.... Kang kecik ati 1 hal lak aku nak memujuk.... Da la aku xreti pujuk org.... Euwww..... Misaiiii..... Hahahaha.... Pas DIA anto blk, aku rest jek.... Kpla msih wengg2 lg.... Ngilu masih terasa di bhagian pinggang ke bwh.... Harap esok lusa sihat laa ekk.... Ahad, aku msak awal tok mkn tengahari.... Buat sup sket, then ikan kerisi wat sambal, abah de beli ayam grg td so tue jelah yg kami mkn.... Very simple but delicious.... Kahkahkah.... Mlm tue layan Big Stage.... Da hakak Sarah Suhairi bleh menang punye.... Bdk nie konsisten every week & start dpt perhatian & menonjol bile dia bwk lagu Korea mggu ke berapa ntah..... Paling salute, dia Rap kot in korean..... Hebattt!!!.... Abis tue aku pong tido.... Semlm idong masih berdarah kuar beserta hingus.... Ermmm... Pinggang ke bwh msih ngilu.... Harap kesihatan aku kembali pulih coz next month aku ade 1 lagi larian.... Pinky Run namenyer utk charity.... Aku da register & next week bleh collect race entry pack.... Ekceli kt Dataran pong de larian gak... Larian Harapan Belia 2018 but same date arr.... Pilihla yg mane berkenan di hati ekk... Pinky Run nie dpt t-shirt kaler pink so aku suke laa.... Hakak kan peminat kaler pink.... Huhuhu....

    Oklah kowg, da byk sgt naip nie.... Da dkat pkul 6pm pong.... Mohler kte sume blk ke sarang... Hahaha... Aku nak pi lepak kt food truck jap... Nak pekena hazelnut bubble tea... Heee... Kowg sume take care la yer.... Kalo sakit pi jmp doctor.... Musim panas, ujan nie byk penyakit dtg.... Adioss amigosss.....
     
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Assalammualaikum & slmt ptg kwn2 sume.... Do u miss me??? Saje bg kowg tertunggu2 cite2 sensasi hakak nie.... Sensasi ke?? Hahaha...Oleh sbb sume koje hakak da siap, bleh la tulis sket kt diary nie.... Di bior lame kang berhabuk lak kan.... Hehehehe.... Ari Jumaat 28/9/18 aku pi check up.... Dlm 1/2 jam sume settle & aku pong msuk opis.... 'Pekatnyer darah u' kate misi yg amik drah aku aritu.... Darah tue, di bhgi kan kpd 3 btol2 kecik... Uishhh, aku tgk darah sendrik pong seriau.... Merahh mcm darah ikang kalernyer... Settle sume aku blk opis... Sabtu tue, DIA ajak kuar dinner.... Kebetulan aku pong xde program dis week so pi la mkn dgn DIA.... Aku tingin mkn satay so pi la 1 kedai yg femes & viral kt area tmpt aku nie... Aku smp lmbt seminit jek coz satay daging baru jek abis... Yg ade cume ayam.... So, DIA orderkan 15 cucuk tok aku... Nie jin ke hape yg nak mentekedarah??.... DIA lak order mee goreng mamak wit telo mate.... Aku tau DIA xgaji lg so dat nite aku belanje arr.... Lepas mkn, DIA anto aku blk coz ujan da strat turun renyai2... Ahad, aku stay kt umah gak.... Besela clear up ape yg ptot... Slalu weekend mmg aku akan layan tv dr pg membawak ke ptg, mlm & tgh mlm.... Hahaha... Kdg tue aku membute ptg so bile mlm terbeliak jelah bjik mate nie xbleh nak tido.... Pastu on monday mate jd Panda... Hahaha.... Ari Selasa aku pi register lg 2 larian dgn bff aku... Hambikk.... Ari Rabu pi amik result lepas lunch.... Ermmm..... Da hagak darah aku de problem punye.... Kan dlu penah kne infection... Ishh!!... Kolesterol msih tggi.... Bla bla bla....... Mlas nak pk sgt so ari Khamis tue aku ponteng.... Abah kuar masuk bilik jek igt aku sakit so utk tak bagi abah risau, aku bgtau aku amik cuti sbb penat koje.... Ekceli aku down weii.... Tgk result yg xbrape nak helok tue.... Tp, aku xnak pk sgt arr.... Jumaat tue mcm bese jek aku pi lepak kt Veloct dgn bff aku... Ikotkan ber3 tp last minute yg sorg cancel so aku berdua jelah.... Tekak nak mkn Mcd tp penuh la plak so lepak kt kentaki jek... Bual la hal personal msing2.... Bff aku da start kesat airmate bile cite hal family dia.... Aku sekadar bleh mendgr jek.... Aku harap sgt bff aku nie kuat hadapi dugaan yg ALLAH bg nie... Tetibe hp aku ringing... Jenggg jenggg jenggg....

    DIA spotcheck aku da smp umah ke blom thru wasap je so siapakah yg call tue??.... Hahaha.... Bff aku punye asben daa.... Dorg plan nak pi ziarah asben bff kte org yg sorg lgi tue yg akn bercerai lusa... Asben dia da blk kmpg utk dptkan rawatan kt sane sementara tggu court casenye... Aku On jek nak pi ziarah asben 'minah' nie tp lepas aku abis tgk wayang laa... AKu da booking nak tgk Paskal dgn DIA esok.... B4 dat, DIA nak blanje aku mkn nasik kandaq ekk... Da gaji lettew kan.... Esok hakak paw sotong grg sekor!!.... Hahaha.... DIA pong ade call aku gak lepas bff aku tue call.... Tanye aku On ke tak... Pastu tanye nape aku xblk lg.... Hahahah.... Adoiii.... Baru plan nak pi soping tshirt ske kang.... Diam2 jelah, DIA bkn tau pong kan.... Hahaha.... Sempat la tibai1 blouse n 1 sweater sblm blk.... Bile aku tensen, maka aku akn mkn n soping ekk....Hahaha.... Giler x hakak??.... Smp umah da pkul 10 cmtue.... Bff aku sruh standby bwk baju kat kalo lmbt sgt bleh tido sane semlm.... Tp, DIA awal2 lg da tolak... Nak blk hari jek coz plan asal mmg blk ari jek pon.... So, Sabtu tue kte org kuar awal coz wayang start pkul 4 cmtue..... Pkul 2.15pm, DIA da tercangak.... Pi naik train jek coz nak pekena naik kandaq kat chowkit tue... Rmai org weii.... Nasibla ade seat lg.... Aku mintak daging seketol, mamak nie bg 2 lak... pastu Aku mintak sotong seekor.... Hehehe..... DIA mkn ayam kicap jek.... Ntah brape la agaknyer kene charge nie.... Msti mahal punye... Hambikkk....Aku punye melantak jek RM24 ekk.... Hahaha.... Adoiii, ase bersalah lak coz mahal noo weii.... Tp, DIA da pesan awal2, bab mkn jgn berkire.... Jd darah daging tue.... Same mcm abah.... Brg mkn kalo ko berkire, bpk aku bukak kitab 1001 pages weii.... hahaha.... So, lepas mkn pi soping mall yg brdekatan tok layan movie.... DIA ckp nak minum air pnas lak so pi laa lepak 1 resrtaurant nie.... Aku ikotkan da kenyang cume tekak masih haus..... So, order air jelah.... DIA pepandai lak order oti bako 1 set.... Adess... Dkat setengah jam kte org dok oti bako xnmpk bayang tau.... Aku tgk DIA da start panggil mamat yg amik order td.... Tak di layan ekk.... Pastu aku try pggl lak...Pong dia wat bute.... Ape lg?? Mentaraguru trus pi direct tanye ' roti bakar sudah buat ke belum, kalo belum kasik cancel'.... Hambikkk.... Xsmp seminit trus elok jek smp oti bako kt meja kte org.... Aku pasan gak dorg nie pi siapkan order org lain dlu.... Kte yg order oti bako jek xdi buat2.... Ngamok laa DIA.... Mkn pong da kelam kabut coz movie da nak start.... Mau mati kejong aku di suruh mkn oti bako tue even sekeping jek....

    Penuh cinema ekk eve kte org pi tgk kt soping mall yg low profile nie.... Paskal memey bestttt!!!.... Twinkle2 little start hakak bg!!.... Mate tertumpu pd yg berbdan sado which is Hairul & Ammar... DIA pong nak gakkk.... Dok tunjuk muscle DIA kt aku.... Hahaha.... Jelesss!!!.... Mmg ade muscle pong coz DIA kan main gym... Angkat besi.... Abis cite tue, bff aku calling btau dorg da otw tok pick up kte org.... Nak di jdkan cite, pkul 8pm baru gerak ke tmpt tujuan.... Sempat lg benti kat RnR Somban belikan buahtgn sket tok org sakit.... Ujan kejap mase otw tue & Alhamdulillah, pkul 9.45 smp la ke umah parents kwn kte org nie.... Smp2 di suruh mkn trus.... Aduhaii.... Maknyer msakkan asam pedas ikan pari, udang sambal, udang grg tepung ape ntah lg.... Penuh meja mkn tue.... Mak bapaknyer baik & peramah..... Lame gak kte org borak kt meja mkn smpla bpknyer suruh ke ruang tamu kot2 ade hal personal nak borak dgn anaknyer.... Educated fmly dorg nie.... Anak2 sume pndai... Cume knw kte org nie jelah xbrape baik nasibnyer..... Lepas sakit terus di minta benti keje.... Dpt pampasan sume so bleh la survive.... Nak2 dok kmpg so living cost tue xbeso mane.... Lame kte org borak.... Tp aku xnak byk sgt tanye... Aku pong malu bff aku buat asben dia cmnie.... Nak di jdkan cite, DIA ajak kte org sume bergambo... Kenang2an.... Then pi post msuk group.... Bff aku tue nmpk gmbo trus smashed sejibik kt kte org & left group..... Allah.... Da knape lak minah nie.... Xlame tue abis kte org sume di blocknyer ekk.... What??? Block?? Beso sgt ke salah ket org nie?? Pi melawat org sakit yg ko sendirik xnak jage daa.... Mlas cite pnjg.... Aku nie hati lembut, so aku try call.... Ringging tp xberjwb.... Xpe, aku try lg.... Pong same gak.... Nnt la aku try lg aku bgtau dgn dorg yg lain.... Aku adelah manusia yg paling rapat & tau sume kisah bff aku nie.... So, kte org smp kl pkul 2.30am..... Aku sms minah nie terangkan ape yg berlaku but stilll xdilayan....Aku try lak ahad tue.... Pong same... bff yg lain try call pong xdi jwb gak.... Oklah, kalo ase ape yg kte org wat nie salah then aku mintak maaf laa.... Xnak kwn dgn aku lg xpe tp aku tetap anggap dia kwn aku dunia akhirat.... Kte org kwn since darjah 1 hokay!!.... So, korg tentau paham kan cmane aku sygkan kwn aku nie walau pangai dia kdg menyakitkan hati.....

    Tue jelah cite yg aku nak smpkan.... Until today she still blocked us.... Xpelah, da ade kwn baru kot.... Xheran da ngan kte org nie..... Its okk.... Anggap je nie ujian dlm persahabatan aku n dia.... 1 jek aku nak pesan & aku pong mengingatkan diri aku sendirik secara xlgsg.... AIB pasangan jgn di cite pd org ye.... Baik or buruk laki or bini kau tue smpn jelah.... Ko gak yg pilih so hadap la.... Kalo di cite pd yg di percayai, Insyallah slamat AIB tue but just imagine ko cite dgn kwn yg ko anggap 'honest' tp sbnrnyer mulut longkang.... 1 dunia la tau cite ko.... So, hati2 dlm memilih kwn.... Bkn sume org suke ko & bkn sume org akan smpn rahsia ko.... Lifes hv 2 move on bebeh wit or without u.... Aku agak terkilan dgn sikap bff aku nie tp xpelah.... Mgkn hatinyer masih sakit lg.... Pndai2 la carik aku... Kalo masih nak kwn dgn aku laa.... Xnk kwn pong aku xkisah.... Oklah geng, aku out dlu.... Almost 6pm da nie.... Time to go back & layan Villa Ghazara.... Hahaha.... Take care.... Have a nice day.... Adiosss amigoss.......
     
  11. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    485
    Trophy Points:
    83
    Salam pg Selasa buat kwn2 yg ade dlm FTC nie.... Minggu yg cuace mendung, ujan, mendung lg, ujan n ujan n so on.... Time2 nak hujung taun nie mmg musim tengkujuh laa... So, bersedia sedia la utk ssebarang kemungkinan yg bakal terjd ekk... Might be huge flood or landslide ke.... Just be careful la whre ever u r.... Aku cite sket psal xtvt last week ekk... Hari bekerja mmg aku jarang merayap kecuali ade mber yg ajak baru aku kuar.... If not, aku akn direct trus blk umah.... Bln October nie ekceli mcm2 yg terjd pd family aku 4 da last few yrs.... Still keep in my mind but 2 share it here i dont think so laa.... Hahaha.... Secret weii, bkn sume bende kte kne citer kt org.... Simpan diam2 sudaa.... Ari Jumaat aku blk dgn adik aku... Minah nie pong xsht da few days.... Da pi clinic pong but still xbaik2 lg flu n cough dia... Tumpang adik aku blk so aku blanje la dia dinner kan.... Aku lepak kat nasik kukus ayam dara.... Sambal ayamnyer sedap tue yg ase mcm ketagih sket even pedas smp kuar air idong time mkn tue ekk... Hahaha.... Lepas mkn, aku pi downtown jap... Adik aku nak survey tracksuit katenyer.... Masing2 ade larian ari Ahad kang.... Round punye round tp xjmp ape yg dia nak tue so dia lak teman aku pi beli brg2 keperluan diri jap... Masuk pharmacy, carik ape yg aku nak, bayor then blah... Smp umah pong da pkul bape time tue.... Letih weii.... DIA dok tnye esok pi mane... Da semggu xjmp kan.... Hahaha.... DIA windu ler tue.... Aku bgtau dis week im totally bz... Aku ade 2 event yg aku participate....So, aku mmg xdpt nak hang out dgn DIA.... So sorry my dearrr.... Sabtu pkul 7.30am, aku jmp bff aku kt lrt berhampiran...Ade Hari Sukan Negara kt Bukit Jalil & aku join Fun walk 3km... T-shirtnyer so kalerful tue yg excited nak join.... Hahaha.... Registration sume aku wat online jek... Racekit pong da pi collect ari Khamis aritu.... So, smp Bkt Jalil tgk da rmai manusia weii.... Penuh sesak!!.... Kte org trus pi dpn Stadium Nasional tok tggu Flag Off... Sempat la dengo Che Det (Tok Mahathir) bg speech dat morning.... Salute kat beliau n isteri coz masih ade kudrat nk berhimpun pagi2 & join dis kind of xtvt.... Aku bz carik pakwe aku ler si Syed Saddiq our Sports & Youth Minister.... Hahaha.... Nape xde atas stage ekk...

    Nak di jdkan cite, aku n bff diri btol2 dpn dia nak landing ekk... Dia wat gimik bwk bendera sambil 'berflying fox' gitew... Hahaha.... Mmg terketar2 tgn aku time record tue coz he is just in front of me.... OMG!!!... Orgnyer kcik molek jek... Bdk2 baru nak up la ktekan & he just 25 yerrr.... Hahaha... Flag off pong dkat pkul 9 cmtue kot.... Then berjln la kami beramai2 di route yg di tetapkan.... Siap masuk Stadium Nasional tue.... Ape lg?? selfie ler.... Hahaha.... Bleh tahan gak even namenyer Fun Walk tp dok mendaki bukit bagai haa... 3.7km ekceli distance yg kte org da jln.... Jauh tuee..... Hahaha.... Abis walk, lepak tgk bola sepak lak.... Team Dugong All Start vs Team Pilihan YB Syed Saddiq.... Honorednyer coz kte org dok btol2 facing center da match field.... Tgk xlame sgt dlm sejam jek then aku ajak bff aku blah coz ptg kang aku nak kuar pi collect racekit utk Pinky Run esok lak.... Adusss.... Aku ajak bff aku lunch dlu b4 dia blk... Aku kuar blk lepas Asar & its already raining dat time.... Ayokkk.... Nak xnak kne la bwk payung coz nak jmp bff aku tue jauh dr umah aku nie.... Kte org smp MyTown dlm 5 lebih.... Pas collect racekit pi teman bff aku yg nie lak soping tracksuit... Then pi lepak minum jap kt food court.... Letih da bdn aku nie.... DIA da wasap byk kali tanye aku pi amik racekit tue dgn sape.... Pkul bape nak blk.... Adesss.... Xlame lepas abis borak aku & bff pong blah.... I need some rest weii.... Mlm tue ujan non stop.... Smp ke pg pong still ujan.... Alhamdulillah, mase larik tue ujan da stop.... Walau 5km tp sbb jlnnyer lurus jek so xla rase jauh & penat sgt....Kurang dr sejam aku n bff dpt habiskan larian kte org.... Dpt la medal & cerificate.... Yeayyy!!!... Sesi fotografi berlangsung dlm 15 min cmtue ekk.... Hahaha.... Adik aku pong ade larian gak katenyer tp kt Dataran.... Adik bradik bz berlarik nmpknyer..... Hahaha.... Medal adik aku lg cun, gmbo Che Det & it limited weii!!!.... Adusss...... Ruginyer xjoin larian tue... Tp, nak join cmane coz its on da same time n same date maa.... Kne pilih laa.... Its okk la, yg penting we finished da run.... Otw blk, kte org pi lepak rmai2 kt mamak.... Aku dok pekena nasik lemak ayam lg.... Hahaha.... Mampuihhh diettt ceq!!..... Smp umah dlm pkul 11 am cmtue.... Aku settled koje yg basic je dlu then smbg tidoo.... Hahaha.... Arini xpyah masak coz abah blanje mkn tengahari.... Yeayyy!!!.... Bgn ptg baru wat koje2 yg berat sket pastu membwk la smp ke mlm pi layan GV lak.... Hahaha.... Nasib la kaki sume xbrape nak sakit noo.... Kalo idak, esok pi koje mcm robot ler hakak.... Hahahaha..... Takat nie aku da de 4 medal....Tgg 1 jek lg tok larian hujung bln kang.... Aku mmg target 5 medal jek coz aku start pong lepas raye haji aritu... Kire okk la kan da dpt kumpul 4 medal dlm mcm 4/5 bln cmtue....kalo free, nak gak aku join every month weii tp sume berbayo ekk.... Aku join pong mane yg dekat & kdg yg jauh tue tumpang adik aku lerr..... Hahaha....

    Semlm DIA pi beli kasut koje.... Aku tanye pi dgn sape, coz jarang gak la DIA nak pi sorang2 nie.... Pegi sorang katenyer, beli lak full leather dkat RM3++.... Pi butik branded mmg ler.... DIA tnjuk ksut tue kt aku & mmg smart laa.... Hamboiii, tgh2 bln dok soping, byk witt..... Hahaha.... Pastu DIA ckp weekend kang nak bwk aku pi beli baju lak.... Aikkk, aku da kering kontang nie bleh lak DIA nak ajak pi soping.... Aku spend terlebih sket bln nie.... Yelah, pi soping awal bln aritu, pi melaka (share minyak n tol), register for 3 runs, pi wat check up etc..... So, dlm akaun wit da tggl ciput.... Hahaha.... Aku pong da start saving utk installment umah aku tue.... So, mmg sesak sket laa wat mase nie.... Still im able to saving tok pi cuti2 bln 12 kang.... Hahaha.... Aku kan main kutu so, duit kutu tue ler akn di wat blanje kang, tix lak pkai points jek.... Da redeem points yg aku ade tok AA Big Loyalty... Insyallah, tggu geng2 travel aku update kang.... Tue yg aku xbrani nak amik ape2 run middle of Nov n Dec.... Takot pi berjln jek... Mane tau kan.... Hahaha..... Jln tetap nak ekk... Passport akak xde chop lg dis year woo.... Rugiiiii.... Hahaha... Oklah geng, aku nak out dlu... Otak serabut sket coz selsema aku non-stop dr arini ekk... Mate, idong sume berair jek.... Stress jdnyer.... Korg take care, have a nice day ahead yaa..... Tata titi tutu....
     

Share This Page