• Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.

Welcome To Gegirl's Diary....

gegirl

FTC Crew
Moderator
Yuhuuuuuuuu!!!!.... Anibadi omm?? Hahaha... Windunyer kat diary aku nie.... Byk cite nak share nie... So, pi laa wat air dlu ke, beli jajan ke sementara nak bace cite hakak nie.... Hahaha... Aku start dr 6/12/18 laa yer… Aku tuko 3 juta rupiah ekk tok trip kali nie.... Kayoo weiii hakak kalo dok kat Palembang.... 3 juta tue!!... Mkn xabis laa bg org jimat mcm aku nie.... Hahaha... Korek duit tabung sket, pkai duit kutu sket, duit selit2 sket, duit angpow sket... Ckuplaa... So, blk koje Jumaat (07/12), baru aku terkial2 packaging ekk... Dgn kepala pusing, bdn xckup rest, idong tersumbat.... Adusss.... Seksanyer aku ase.... Nak cancelled rase syg lak... Sempat la layan Maharajalawak Mega... Then pkul 11.30pm guling2 jap.... Mber aku yg nak dtg pick aku nie siap bleh tido lg... Coz dorg gerak pkul 2am amik aku kt umah kang.... Aku nak tido pastu bgn balik?? Memey takkkk arrr.... Mau smp matahari terbit pong aku terbongkang tido lg dgn condition aku yg xsht nie… Pkul 2am, mber aku smp naik kete nag fmly dia… Ikotkan plan dgn mber2 jek tp fmly mber nak itot so angkot jelah… The more the merrier… Iye dak??... Bersesak la dlm kete dgn 6 org & luggage sume… Hahaha… Ngam2 pkul 4am smp KLIA…. Ade yg check in luggage pi check in dlu… Aku n yg lain pi mencekik dlu… Aduss, pepg bute ape je yg bleh aku mkn…. Amik hot coffee & hashbrown kt kentaki….

Pkul 5am cmtue kte org da pi msuk tok boarding & pkul 6.55am da slmt ade dlm flight… Alhamdulillah, smp Palembang dlm pkul 7 lebih cmtue…. Imigresen sume clear & terus amik lrt ke otel kte org…. Haa, don’t play2 hokay!!, Palembang pong ade lrt uolsss…. 3 coach & kekerapan adelah setengah jam 1…. Haaa….Kire okk laa coz otel kte org dr airport pong dekat sejam woo… Aku siap tertido tue dlm train…. Smp otel, dorg ckp xbleh check in lg coz ikot procedure pkul 2pm… Maka, kte org smpn luggage pastu amik grab trus follow itinenary yg da di buat…. Pi la bergambo pnas2 lahak kat Monpera…Then pi Museum yg berdekatan pastu baru pi lunch… Perghhh!! Masing2 memey kebuluran weii… Ohh yer, lupe nak habaq, rombongan kte org ade 10 org yer…. Hahaha…. Very da kecohh one…. Lepas mkn, pi jln2 kat paso yg femes kt situ iaitu Ili 16… Ya ampunnnn…. Kain2 lace lawo2 weiii!!... Rambang mate…. Kte org usha2 je dlu, esok lusa baru pi tibai…. Around 1 lebih cmtue naik train semula ke otel then check in laa…. Baru dpt guling2 & rest…. Lepas Maghrib, kte org kuar nak pi carik mknan lak… Ujan start renyai2 time tue… Tmpt kte org stay nie femes stp kali mlm mggu… Ade jek mcm2 event & dat nite ade Korean dance competition…. Ko ase?? Igt KL jek yg layan k-pop?? Hahaha…. Mlm tue kte org mkn kentaki ye… Lain dry g lain ayam dorg nie… Kecik2 je sumenyer…. Hahaha… Pastu pi singgah supermarket beli jajan wat bekalan kalo lapo mlm2 bute kang… 2nd day, kte org pi tgk Al-Quran gergasi… Salah 1 tarikan kt Palembang nie… Amik 2 grab tok ke sane & jauh gak la dr pusat bandar tmpt tue…. Aku siap tido lg dlm kete… Hahaha… Smp sane, ape lg sume kuarkan hp masing2 & posing bgai nak rak… Walaupong pegi ngan geng ‘makcik2’ tp deme nie sporting weii… Nak2 time bergambo, kemain berlarik2 haa… lebih kurang 2 jam gak la kt sini then kte org pi tgk Masjid Cheng Ho yg juge salah 1 tarikan bg pelancong… Pastu group pertama gerak dlu pi Ili 27 utk lunch coz grab group ke2 smp lmbt & kte org xmo tggu… Kahkahkah… Kte org ke tmpt yg di katekan byk jual kain songket…. Kot ade yg lawo blehla aku tibai, aku kan peminat songket…. Skali pi, xbyk choice lak so nak basahkan tekak kte org pi jln kaki dekat 20 min gak la ke soping mall yg berdekatan… Aku pekena Es-Alpukat… 2nd time minum nie… Ujan lebat lak ptg nie so grab byk yg cancelled booking… Adusss, lame gak kte org kt dlm mall nie… At last dpt la 1 grab nie & trus blk otel… Masing2 ekceli da penat so xbyk ngomel la dat day…. Mlm kte org pi dinner kat restaurant terapung… Yg pi sume single2 & makcik2 sume tggl kt otel jek…. Lawo tmptnyer…Nmpkla Ampera Bridge xjauh dr tmpt kte org mkn… Ampera nie pong tarikan pelancong gak… Mcm ala2 pintu gerbang gitu… Time mlm nmpk la lampu warna warni… Lepas kenyang dorg ajak pi soping mall lak… Nak cuci mate katenyer so pi la naik grab… Ekceli grab kt sini sgt affordable & easy access… Standard kete is Alza or like Ezora gitu…. Drivernyer pong ramah2 mungkin sbb tau kte org nie pelancong kot…. Abis pusing 1 mall then blk la otel semule… Singgah pi mart dorg beli jajan2 lg…. Hahaha… Mber aku mmg kaki mkn so ade jek yg dia nak kunyah kalo kt dlm otel kang….

Day 3… Da best day I guess coz dis is da time to perabiskan duit yg korang bwk!!... Group pertama awal2 da blah dlu weii, xtggu kte org…. Aduss, kte org pi Ampera Bridge dlu tok amik gambo then pi mkn pastu baru start soping…. Perut da kenyang baru la ade mood soping… Memule aku beli baju readymade tok adik aku… Lawo maa, so aku beli laa… Kot bleh pkai time kenduri aku kang,,, Mber aku pong tibai 2 psg… Arini kte org soping dgn mak ude mber aku coz group maknyer da kemane2 ntah peginyer…., Tgk, brg org yg aku kecohkan dlu… Hahaha…. Brg aku??... 2nd aku borong brooch &, souvenier bags lak pastu… Rambang mate weii kalo masuk sini… Ala2 mcm Aked Mara laa tmpt nie… Kte org dpt info group pertama pi borong kain ela kt 1 tmpt nie…. Memey murah2 katenyer…. Ape lg?? Gugel la then jln kaki pi tmpt tue…. Xjauh mane pong tp besela kalo da bwk brg kiri kanan tgn memey la ase penat…. Hahaha… Pastu masuk lak bangunan yg di katekan tue…. Adussss…. Mate da terpesona dgn 1 kain lace nie…. Aku dok belek2 pastu yg lain pon puji lawo…. Owhh yer, group lg 1 yg da blk nak dtg semula yerr coz nak borong lg kain…. Hahaha…. Oleh sbb dlm group tue ade tukang jahit maka aku mintak la pendpt makcik2 nie utk kain yg aku nk beli… 99% ckp lawo… Hahaha… Done membeli!!... Rege kalo di calculate a bit cheaper laa dr KL coz siap dgn lining skali dlm RM150++ cmtue….

Pastu pusing2 lg & alang2 da dpt harga murah maka aku beli lg 2 pasang tok adik n mak… Hambikk!!... Pastu aku beli lg kain ela tok aku…. Hahaha… Gile2 btol memborong weii…. Murah maa tue yg borong xigt dunia haa…. Time nak blk la saddis coz ujan lebat n banjir dpn bangunan yg kte org diri nie… BANJIR okk… Air takat lutut… Ko ase?? Aku da tercengang tgk coz dpn mate kejadian nie… So, mber call grab… Nasib ade yg accept tp tggu dkat 45 min laa coz jln byk di naiki air… Org2 sume aku tgk bukak kasut tok meredah air banjir….Haiyyaaaa…. Kte org amik mase dekat 45 min la nak smp otel yg biasenyer dlm 5-7 minit jek… Alhamdulillah, slmt smp otel & rehat2 jap pastu mlm kuar blk… Hahaha… Pi soping mall dpn otel tok borong mknan… Mlm nie kte org order mknan thru grab food ekk… Hebatttt, kt KL pong aku xpenah wat lg weii…. Cepat gak smp & mknan pong sodap…. Siap kn, packing ler coz esok nak blk daa… Pegi 1 beg, blk 3 beg… Ko ase?? Xpe2… Luggage hakak amik 20kg punye so asenyer memey ckup laa… Takat kain ela 5/6 pasang je kan… Pg nak blk tue bleh lak mber aku ajak pi repeat paso Ili tue tok beli jubah… Semlm dia da beli sepsg tp nak beli lg lak katenyer…Aku ikotkan je… Lgpon kte org ade mase 3 jam lg sblm bertolak ke airport… Ape yg bleh aku katekan trip kali nie BEST… Group ‘makcik2’ nie memey baik, sporting n yg plg best org kmpg den… Hehehe….Harap ade la chance gi jenjln ngan acik2 lagi ekk… Safely arrived KLIA dlm 5 lebih then dorg anto aku smp umah… Alhamdulillah… Settled udah trip gegel ke Palembang… What next????..........
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Bismillahirrahmanirrahim.... Salam Jumaat yg barakah utk sume kengkwn yg ade kt FB nie..... Mesti ramai yg tanye mane posting semlm??... Hahaha... Da delete haa... Aku xnak diary aku nie di penuhi dgn anasir2 negatif... So, elokla aku delete jek.... Lgpon bile menulis dlm perasaan amarah nie, perkataan yg di keluarkan agak kasar (kuang ajo la senang cite)... Aku mengaku kesalahan aku & maafkan aku yer kwn2 sume!!... Manusia mane yg xpenah wat salah cume 1 jek aku nak pesan... 'Jgn backstabbed org yg da byk tolong kowg specially SAHABAT yg ade time kowg sakit, susah or senang'... 'KAWAN' bersepah bleh dpt, tp SAHABAT hanye ade 1 dlm sejuta.... Pandai2 la hargai ekk.... Aku xckp aku baik atau bagus sgt cume bile aku memulekan persahabatan dgn sesape pon aku akn pastikan ianyer long last.... Insyaallah.... Oklah, xmo da cite sedih2 nie.... Aku nak kte sume epyy!!!.... Yiehaaa..... Holidays just around da corner jek.....

Aku start cite dr last week la ekk....14/12/2018 aku jmpe DIA kt mamak coz nak bg souvenier sket dr Palembang.... Xbeli byk pong coz byk ongkosnyer pong enggak byk yaa.... Hahaha.... Utk maknyer aku belikan Tote bag dgn berbackgroundkan Ampera Bridge.... Perghhhh...Glamer acik pi solat bwk bag Palembang mali.... Hehehehe.... DIA blanje aku bekpes walaupon aku da ckp aku xnk mkn ape2 pg tue.... Kang xamik, kecik ati lak kan... Amik jelah gegel oiii, rezeki kau... Sabtu ahad mggu nie aku lepak umah jek.... Pk mase dpn... Hahaha.... Tue la ayat aku bile org tanye 'ko tgh watpe'... Siyess la, pk mase dpn maa.... Heee.... Kepala otak aku msih lg sakit, kdg ase bumi nie berpusing2 bile aku tgk siling umah... Harap baik laa ekk... Nak jmp doctor memey aku malas arr... Ari Rabu mggu lepas 19/12/18, aku n DIA pi wat ujian Saringan HIV... Aku amik 1/2 day laa coz ujian tue kan di wat hanye tengahari jek.... DIA ajak pi HKL so pkul 1pm da tercangak kt bwh opis aku.... Pi la HKL dlu, amik no & isi form2 sume.... Around 2.30pm turn kte org msuk bilik yg same... Duduk memblkgkan masing2.... Hahaha.... Yg aku, bdk encem yg cucukkan jari... Lemah lembut jek dia wat & yg wat aku nak tergelak beso ialah darah aku xmo kuar.... Hahahaha... Aku siap bleh ckp 'akak takut nie tue yg darah xmo kuar'.... Hahaha.... Pegawai lg sorg tue sruh aku cool jek coz xsakit pong katenyer.... Memeyg xsakit, takat cucuk hujung jari tgn kau tp bau2an spital nie yg wat aku ase nak tombang jek.... DIA punye time cek darah, Pegawai tue pi cucuk jari dia, ape lg?? Memancut la drah kuar.... Aku da fenin tgk darah atas meja Pegawai tue.... Adusss.... Ade ke time cek tekanan darah kau pi cucuk jari org tue?? Memey la memancut kuar darah... Setteled dua2 jari di cucuk kte org lepak jap tggu utk jmp Dctr... Time nie la aku punye darah naik terus ke kepala.... Mane xnyer, dctr tue siap pg aku appointment next week utk Pre-Pregnancy Care.... Hah?? Pregnant... Ehhh, sy xpregnant, nikah pong blom... Aku ckp dlm ati jek.... Rupenyer memey Dctr nie akn syorkan kpd bakal2 pengantin utk pegi sesi kaunseling nie.... Aku tgk muke DIA, DIA tgk muke aku blk.... DIA tanye 'syg nak pegi x??'... Aku geleng laju..... Dctr lelaki nie siap bleh ketawakan aku & ckp xpyah takot sbb yg bg kaunseling pong Dctr pmpn... Its more like 'planning' utk dptkan anak aku ase arr..... Dgn umo yg makin meningkat mmg byk faktor harus di pertimbangkan if nak ade anak....

Alhamdulillah, selesai Ujian Saringan HIV, next??... Pi kencinggg!!! Aku menahan bgai nak rak wei.... Hahaha... Then DIA bwk aku pi mkn kt Kmpg Baru.... Gerai ape ntah namenyer, lupe.... Alaaa, yg byk mkanannyer tue.... Bile da byk mkanan maka jd la rambang mate... Bende yg xmkn pong aku bleh amik kunun2 nak test.... Last2 mkn xabis sambil di jelingkan oleh DIA.... Hahaha... Perot da msuk angin sbnrnyer... Da dkat pkul 4pm baru mencekik ko ase??.... DIA yelah, siap bekpes bgai kt umah td... Ujan lak turun time kte org nak abis mkn tue.... Adusss.... Cmane nak blk nie... Da la dlm bag DIA byk dokumen kte org, mau basah kang.... Agak2 da renyai baru kte org gerak, tue pong aku yg kuyup sket coz DIA sarung sweater.... Smp umah, smpn dokumen2 then kuar jap pi beli brg umah... Pastu aku ckp xlarat da nak teman DIA pi mane2...Aku letih.... Esok DIA akan settlekan borang DIA then aku settlekan borang aku... Sabtu, aku kuar ngan bff aku pi paso mlm.... Tingin nak mkn nasik lemak singgit.... Hahaha... Tekak, xhagak2 ekk ko gegel... Bdn mkin montel aku tgk haa....Arghhh!!... Lantak arr.... AKu beli rambutan sekilo then beli wajik, beli kuih karipap....Hamboiii, sape yg nak mkn tue?? Hahaha... Beli ikot nafsu cmtue laa... Smp umah, mkn nasik lemak then wajik xusik pong... Abah jeling jek.... Hahaha... Karipap abisla dorg mkn... Manis2 nie mane fmly aku mkn, very da keep fit woo... Hahaha.... Aku jek yg melantak sume... Mggu nie Xmas aku dok umah, pk mase dpn lg... Hahahaha.... Pastu ari Rabu aku MC.... Aduss... Sakit kepala menyerang kembali.... Nasib la sume koje aku da siapkan so xde la office nak call tanye tue n nie.... Aku pong bantai tido jek 2 arini.... Bkn mlas nak bgn tp aku ase tido bleh wat aku lupe kejap mslh yg aku ade.... Semlm msuk opis mate bengkak sbb...................... Kdg aku sendirik ase malu bile dengo diri sendiri mengaji Al-Quran.... Tak lancar weii.... Honestly aku ckp.... Bab surah2 yg biase bace tue okk laa tp bile beralih ke new pages tercangap2 nak bace.... Tue yg aku mintak DIA Al-Quran Digital sbg Hantaran.... Biorla aku belajor slow2 dr bwh semula walaupon penah khatam suatu ketika dlu... Bende bile kau xamalkan or skali skala baru selak Quran tue gini la jdnyer.... Harap kowg jgn jd mcm aku ekk... Rajin2la bace Quran... Pahala dpt, jiwa pong tenang....

Daaa jd ostajah lak gegel ptg2 nie.... Hahahaha... Just share ape yg aku rase xsalah kan?? Yg baik kowg ikotlaa, jgn buruk xpyah la ikot ekk... So, esok aku akn ke umah DIA utk majlis potong jambul anak adiknyer (anak buah laa gegel oii)... Then nak pi TAR carik baju melayu DIA, paperbag & brg2 utk goodies bag sket.... Owwh, aku nak pi anto kain kat tailor maa.... Tue main objectivenyer.... Hahaha.... So,aku harap dgn hadirnyer tahun 2019 mggu dpn kte sume dpt berusaha utk menjd insan yg lebih baik, bkn saje kt mate manusia tp yg lebih penting kat mate ALLAH SWT.... Insyaallah... Aku mintak maaf la andai ade tutur kate aku yg mengguris hati kowg secara sengaja atau tak di FTC nie yer.... Aku harap kte sume bleh jd sahabat walau di alam maya.... Oklah, kowg jage diri.... Enjoy ur weekend gaiss.... Be gud & keep on smilingggg..... I love uolss.....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Syukur Alhamdulillah.... Urusan di JAWI pagi td berjalan dgn lancar.... Dgn cuace yg suam2 air milo, kami merempit ke JAWI.... At last, Surat Kebenaran Nikah di dlm genggaman den (Yelah, den yg kene serahkan pd Imam yg akan nikahkan den kelak....) DIA punye excited, nmpk sume org kt JAWI tue DIA bgtau 'abg da bleh kawin dgn akak nie dik'.... Waduhhhhh.... Migraine hakak di buatnyer....Aku tau DIA epy... Aku pon rase yg same cume taknak 'over' noo... Hahaha... Aku harap ade sinar menyinari kami berdua di tahun 2019.... 'Percubaan untuk hidup berdua setelah 'lame' aku menjalani kehidupan seorg diri'... Bagi yg kenal, mereka pasti tahu ape yg aku maksudkan... ;)

Last but not least......

SELAMAT MENYAMBUT TAHUN BARU 2019 UTK SEMUA WARGA FTC YG MENGENALI DIRI SAYA'.... :kiss:
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Hamboiii hangpaaa.... Pakat ramai2 nak tgk n bace sinetron ceq pas kawen ka?? Kemain da lebih 70k views haa....
Ayyoooyyyooooo.... Jumaat kang la ceq update kaw2 naa.... Tungggguuuuuu.... ;)
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Geng travel aku just inform yg dorg nak buat 'Bachelorette Party' utk aku.... Matilaaamakkknakkk!!... Mane lak hakak nak cekau bikini nie.... Hahaha.... So suwittt laaa korang nie... Walau jarang jumpe tp kte org memey rapat... Nak2 aku as Kak Long dlm group tue so ape2 masalah memey dorang suke share & sometimes refer to get an advice dr aku ... Very tight schedule aku dis week.... Cmane nak party, goodies bag pong xsiap packing lg... Hahahaa.....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Yuhuuu….Salam kengkwn sume…. How’s lifes everyone??... Hope sume okk la yer…. Aku teramat bz laa menjelang kenduri aku nie haa…. Almost sume bende aku yg uruskan sendirik ekk…. ALMOST…. So, schedule aku memey packed sesgt every weekend…. Kadang tue nak jmp DIA pong aku postponed…. Hang lepas2 nikah pong ceq bleh jmp ekk… Durhaka nmpknyer ko gegel…. Hahaha… So, dr mane hakak nak start nie ekk…. Japp, hakak tgk calendar sat…. Ermmmm….. Dr tahun baru ekk gamaknyer kene menulis nie…. Matiiilaaamakkknakkkk!!!.... Cite bln lepas?? Cite 3 ari lepas pong hakak da lupe weii…. Hahaha…. Sabo2… Mane yg hakak igt, hakak share la yer…. Da ready ke sume nak bace cite hakak nie?? Mau berpages2 nie weii…. Jgn hangpa muntah ijo daa bace cite hakak satgi ekk…. Mggu pertama tahun 2019, DIA bg aku duit goodies…. Plannyer nak buh souvenier & mknan laa dlm goodies bag tue…. DIA xkisah & serahkan bulat2 sume tugas tue pd aku wit budget yg limited…. Start dr pemilihan brg smp ke packaging aku yg handle hokay…. So, anda ingin kawen?? Budget utk goodies terhad?? Meh hakak tlg bg advice ape yg bleh anda buat…. Kahkahkah….So dat weekend aku, bff aku n DIA jmp kat 1 tmpt utk beli biscuits… DIA kne la ade coz nak angkat tin biscuits tue igt ringan…. Pastu follow bff aku plak tok survey dlu brg/goodies yg nak di beli…. Alang2 tue aku beli goodies bag dlu coz brg yg aku nak tue kne order dlu & bff aku nie sponsor some goodies utk sedara mara belah aku…. Set sudu gitu… Murah rezeki hakak kan…. Alhamdulillah…. Oleh sbb budget yg DIA bg ciput so brg yg dpt di beli pong yg afdal jelah… Kte org share kuar modal utk beli brg2 coz wat 1 majlis je kan… Asal ado ye dakkk….

Nak ckp sket laa bab make up, aku amik dgn MUA yg juge ex akak ipar pd geng travel aku…. Harge standard la kalo da MUA nie kan… Nak2 cik kak nie adelah MUA yg make up kan Gadis2 Dewi Remaja 2018/2019…. Kenal dak?? Hahaha… Pi la gugel pd yg nak tau tue…. Enuff about make up…. Aku ade tempah mini pelamin tok posing dgn family, sedara mara & kwn2… Very simple coz gune pong kejap jek… Pastu aku booking member travel aku jd cameraman…. Dorg sume aku da bayar half for deposit booking ekk so pham2 jelah…. Bile tgk duit kat dlm account makin susut ase kan best kalo bdn aku pong susut cmtue gak…. Hahaha…. Dis week nak fitting baju nikah lak…. Sibuk jek DIA nak ikot tau…. Aku da plan nak bwk ‘pengapit’ je yg pi tp da DIA offer diri maka WAJIBla bwk…. Kang merajuk 1 hal lak aku nak pujuk…. Da laa aku tgh stress skang nie…. 12/1/19, bff aku yg sorg nie mintak izin nak lepak umah aku…. Asbennyer ade dinner mlm tue so dia ckp sementara tggu asbennyer abis dinner blehla tlg siapkan goodies bag aku… Dat day memey aku bz…. Sbbnyer aku nk pi amik brg yg aku tempah kat Chowkit pastu DIA ajak pi beli cincin utk batal air sembahyang lak…. Agak kelam kabut sket but still can manage arr…. Dorg ikot kte org ke Chowkit then pi beli cincin… Sume settle then aku blanje dorg pi mkn makanan arab kat area Bukit Bintang… Da lame nak blanje tp masing2 bz kan tue yg asik xjd jek… Today Alhamdulillah, dpt la berkumpul & belanja dorg nie mkn…. Settel sume, blk umah aku…. Mlm kte org lepak2 santai jek…. Brg yg aku order xsmp lg ekk…

Adusss, tokey tue pong ckp takot lmbt dpt so dia advice amik blk deposit yg aku da bayo… 1 hal lak aku nak kene carik brg lain tok isik dlm goodies bag…. TENSEN weiii…. Mase da xbyk & biscuits yg di beli 6 tin tue harus di packing kan secepat mungkin…. Yelah, walau yg offer diri tue bff aku tp kene gak yg dia pong mesti nak rest on weekend kan…. Serba salah jdnyer tp da dia ckp mmg nak tolong aku maka aku berkorban la mase sabtu ahad utk 3 mggu berulang alik ke umah dia…. Nasib la dekat jek & aku pi pong naik grab…. Yg wat aku terharu ialah mak bff aku nie sponsor something gak utk di beri pd sedara mara aku… Org dtg dr jauh katenyer…. Baiknyer la hati acik…. Budi baik dorg anak beranak xkan aku lupe…. Mggu ke tiga pada 19/01/19 sehari lepas besday abah aku bwk la pi tido otel haa… Yg dekat2 jek coz adik aku xdpt cuti... Abah kemain suke bile dgr nak tido otel… Org tua kan, kalo dibwk berjln walau dekat pong dia da epy… Lepas check ini kte org pi mkn dlu… Then ke Jakel utk carik baju melayu abah… Yg kelakar siap dpt sampin free woo…. Mau org xkenal sape perantin sape bapak perantin nie kang…. Hahaha… Aku sempat la jln pi paso mlm beli mknan utk mkn mlm tue…. Lepas isyak kte org wat operasi membuke hadiah… Hahaha…. Aku n adik share belikan abah new phone… Aku pong pkai hp cap ayam ekk… Xpelah, bkn slalu kan… Oleh sbb simkad phone baru kecik maka kte org kuar pi shoping mall yg berdekatan utk settle sume psal hp abah nie…. Camera lawo maa…. Very da clear one… Lubang2 kt muke pong nmpk haa… Hahaha… Esok pgnyer kte org dpt free bekpes so bedal la ape yg ado…. Aku smp umah awal coz adik aku kan keje… Then aku ke umah bff lak siapkan lg bende yg tertunggak… Pkul 2pm da nak kuar jmp dgn bff travel lak…. Alhamdulillah, today goodies utk sedara mara & para jemputan settle… Fuhh!!!



SAMBUNG KAT BAWAH....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Geng travel wat surprised lak kt aku… Dok blanje aku mkn Korean food which is hakak memey xmkn wooo…. Alahaiiii…. Ade ciken tue jelah yg aku bedal… Pastu dorg siap belikan selempang ‘Bride To Be’ & pkaikan aku kt restaurant korea tue weiii…. Hahaha…. Fefeling Miss Universe gitu hakak uolss…. Penuh meja kte org dgn mknan korea…. Mkn smp nak muntah wooo…. Pastu wat outdoor photography lak… Kebetulan ujan lobat so ilang arah la kte org jap… Nak posing ape tgh2 ujan nie…. Dgn jln jammed sbb Thaipusam lg…. Aku smp tertido2 la kt dlm kete tue…. Pastu bdk2 tue bleh lak snap gmbo & post kt group… Cisss!!.... Round punye round last2 kte org pi FRIM… Haa, time nie ujan da teduh so kelam kabut la kte org posing coz cuace pong da gelap… Kte org smp sne pong da dkat pkul 6pm cmtue… Puas ati laa even kejap jek dpt berposing ala2 Princess gitu…. Hahaha…. Perasan tue kene ade hokay!!... Blk, dorg drop aku kt lrt berhampiran & aku amik tren blk umah…. Smp umah terus terbongkang kepenatan… Hahaha…. Siyesly aku xlarat da nak buat ape2 & bdn mmg lunyai abis….

Last weekend pi kuar dgn DIA lak… Fitting baju haa… Alhamdulillah, sgt2 berpuas ati dgn tailor baru nie…. Siap bg aku diskaun lg tau…. Bese charge RM3++ tp utk aku acik tue bg RM1++ jek…. Siap dpt veil lg… Hahaha…. Mentaraguru snap dekat 10 pic laa… Ko da knape snap byk2…. Kemain epy mengalahkan aku…. Siap suruh wat peace lg ekk…. Adoiii aiii…. Pastu hajat nak pi carik kasut kt My Town tp ujan lak turun selebat2nyer… Malas nak redah, DIA anto aku blk… B4 dat aku paw DIA roti canai & teh tarek…. Hahahaha…. Ari ahad, kuar lg… Pi carik kasut…. Adusss…. DIA kalo bleh up to toe sume nak baru…. Kasut yg ade baru je beli few months ago elok lg da sibuk nak carik kasut baru…. Aku ckp, jgnla membazir… Polished jek kasut tue kan da nmpk baru… Da di lanyak ke hulu ke hilir memey la kasut tue nmpk xcomey… Pastu ajak beli Converse lak… Nak pkai together2 time hanimun kang… Wattt???? Hanimun???? Eiiii!!! Xkuase aku aihhh….. Blk awal today coz kasut size DIA xde…. Hahaha…. Bengang mber…. Size aku ade DIA xde so xjd la beli walau DIA nak belikan aku punye jek… Da ckp nak pkai sesame pastu size DIA xde nak aku pkai sorg2, memey takkklaaa….

Haaa…. Tue jelah cite yg aku igt…. Ari bekerja mcm biase la aku memey jarang kuar kecuali bff ajak jmp… Ade gak ex-classmate yg xdpt hadir kenduri aku jmp & bg hadiah…. Tq my fren…. Ade yg bank in duit laa… Aduss… Pd aku cukupla korg doakan yg baik2 tok aku n DIA…. Duit memey penting tp DOA tue pong penting gak tau…. Esok aku amik half day… Nak pi amik bantal nikah… Then Jumaat, nak pasang mini pelamin, nak berinai lg, facial lg…. Aku memey nak wat simple jek tp bff aku yg organized sume nie… Aku just ikot jelah kalo xclash dgn schedule aku…. Berdeborr weiii…. Ermmm…. Bile kau da biase idup sorang, survived sorang tetibe kau nak share lifes kau dgn org luar memey rase uncomfortable… Ermmm.. Esok, aku up sket lg cite b4 aku cuti pnjg…. 10/2 baru aku masuk keje blk…. Hahaha…. Sakan cutiii weiii!!... Oklah korg, take care, tata titi tutu…
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Syukur Alhamdulillah dgn sekali lafaz pada tarikh 2/2/2019 lebih kurang jam 11.15 am, aku telah SAH bergelar seorang ISTERI.... Sebak rase dada menahan airmate dr bertitisan (make up mahal weii).... Hahaha.... Impian utk di satukan dlm ikatan yg sah dgn cinta hati (saje bg ayat jiwang sket) akhirnyer termakbul.... 6 tahun kami mengharungi pelbagai ujian utk di satukan pd tarikh yg bersejarah ini... Terima kasih ABAH yg mewalikan aku di saksikan oleh 2 org pakcik aku yg dtg dr kmpg... 2 bus dorg dtg nak tgk anak sedara 'bongsu' yg da kertu nie nak nikah.... Hahaha.... Jutaan terima kasih aku ucapkan pd saudara mara, rakan tauladan yg hadir bg meraikan hari bahagia kami.... Terima kasih juge atas doa2 kalian.... Semoga ikatan yg di bina ini berkekalan hgga ke Syurga.... Aamin....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Bile MUA bersuare 'baju nikah nie Preloved la kat sy... Sy nak pakai raya tahun nie (sambil ketawa tutup mulut)... Baju cantik, design simple & kalernyer soft.... Sy suke sgt (ayat nie di ulang 3x yer sepanjang hakak di make up kan)..... Jual dgn sy ye'..... Waduhhhh.... Baru sarung skali da ade yg mintak baju nikah aku di Preloved kan.... Imported from Palembang woo kain & lace baju nikah aku tue.... Hahaha..... No laaa.... Takmo jual.... Its precious for me.... Bkn sbb harga, material or kaler tp ianyer memory yg xdpt di beli dgn wang ringgit.... Memory saat aku di Ijab Qabul di saksikan oleh family, sedara mara & teman2 rapat dgn memakai pakaian tersebut....
 

gegirl

FTC Crew
Moderator
Diam tak diam da dekat 2 mggu gak aku nikah... Cuti sempena CNY last week kami ke Hatyai.... Pi 'Honeymoon' usik kwn2 kte org.... Pd aku not hanimun 100% laa... Its more 2 sesi merehatkan bdn & mengenali 1 same lain dgn lebih dekat lg.... Memang kte org da kenal dr umo 7 thn + berchenta 6 thn tp tue bkn alasan yg we know ecah other inside & outside hokay.... Kami bertolak pd 04/02 dr KL pukul 10.45pm dr TBS... Bus delayed so around 11.30pm baru bergerak dr TBS ke Hatyai... Al da way aku borak2 jap dgn DIA pastu membute.... Hahaha....05/02 , pkul 5.30am smp Bukit Kayu Hitam.... Kenderaan da berderet beratur... Masuk Danok, Q almost 2 hours kot.... Time nie memey ase nak patah pinggang woo.... Soooo much people in here!!!... Mcm2 jenis manusia kau bleh jmp.... Pastu 1 insiden berlaku.... Malu aku weiii bile bdk2 barisan dpn dok usha jari aku pastu senyum2 sambil wat isyarat mulut 'akak baru kawin ke'.... Aku bantai senyum jek sambil DIA dok usha atas bwh bdk2 yg tanye td.... Adoiii aiii.... Smp Hatyai around 9am waktu M'sia.... Singgah kedai mkn kwn DIA tok bekpes then kte org pi check in hotel.... Nasib baik laa coz bleh check in awal coz bilik pong da ready.... Wahhh, ade fridge arr.... Bleh beli stok mknan cmnie... Oleh sbb penat, masing2 plan nak rest je dlu.... Ptg sket baru pi paso mlm naik tut tut... Smp sane kte org beli t-shirt & seluar yg same utk di pakai together2 esok.... So suwittt giteww.... Harge brg kt sini lg mahal ekk dr M'sia coz duit deme lg beso dr kte.... Siap shopping, kte org tapau mkn je then blk otel.... Penat gak walau jln cume 2 jam.... Hahaha....

Tgh sibuk aku charge hp & siapkan baju nak pkai esok tetibe kedengaran sesuatu..... Jengggg jenggg2..... Halamakkkk, mentaraguru tido berdengkur arr!!!.... Adusss.... Memey aku xdpt tido mlm tue coz 'bising' sgt.... Bapak aku pong tido berdengkur tp xla sekuat DIA dengkurnyer..... Nasibla tv dpt byk siaran so aku layan tv laa smp mate da btol2 xtahan baru aku tido.... 06/02 kte org pi bekpes kt tmpt yg same & tanye kt owner kedai cmane nak pi tmpt gajah yg femes tue.... Kebetulan menantu owner kedai tue adelah seorg Tour Guide maka dia pong offer utk bwk kte org pi 01 day tour... Charge dpt murah sbb owner kedai & DIA kan member kamceng.... Hahaha.... Panas lit2 weiii kt sini... Aku yg 'putih' nie bertambah la putih bile kene panas.... Hahaha.... Rentunggggg weiii..... Pi tmpt gajah & DIA tanye nak naik gajah tak.... Hajat memey nak tp lepas bace pasal kes 'penganiayaan gajah' kt fb baru2 nie buat aku jd xsmp hati.... Kesian, tulang n rangka gajah tue mcm manusia gak walau bdnnyer beso.... Pastu kalo gajah xmo jln dorg dok pukul lak kakinyer dgn kayu/rotan.... kaki gajah di rantai takot bertindak ganas ke kan.... Adusss, xpayahla seksa idup gajah tue.... Da la aku nie tembam, penyek lak gajah tue kalo aku naik kang... DIA paham penerangan aku tue so kte org pi beli mknan tok bg gajah & haiwan lain mkn.... Lebih kurang 45 min kat sini pastu kte org gerak pi tmpt lain lak.... Tang Kuan Hilltop name tmpt tue... Ade few temples kt ateh bukit tue.... Kene naik cable car ala2 mcm naik Bukit Bendera gitu.... Ramai gak org & beruk kt sini.... Siyess, beruk kt sini jahattt.... Ade sorg bdk dr Msia gak hp nyer beruk tue curik ekk.... Nak xnak, bdk tue kejar & baling dgn kasut baru hp tue beruk jatuh kan.... Menakotkan btol... Dr sini dpt tgk pemandangan di sekitar Songkhla ekk.... Pantai yg ade kt sblh nie lawooo giler.... Air ijoo haa.... Kte org spend dlm sejam kat sini pastu turun.... Panas sgt so amik gmbo mate sume sepettt.... Hahaha.... Then Tour Guide bwk pi 1 tmpt nie yg dekat dgn laut.... Ade Naga sembur air.... Hahaha.... Da ase mcm kt Singapore lak haa... Pastu ke Samila Beach, amik gambo dgn patung ikan duyung yg pemes tue pastu pi mkn lunch.... Hahaha.... Penat sbb cuace terlampau panas so nak bergambo pong jd malas.... Blk dr sane kte org terus ke otel coz aku ase da pancitt.... Ade lg tmpt Tour Guide nak bwk tp kte org mintak bwk esok jelah... Mlm nie kte org pi massage... Urut tapak kakaii.... Hahaha..... 200baht yer & incik husben yg blanje.... Hahaha.... Sejam gak la dorg urut kaki & nak last2 tue dorg urut gak bahu & picit2 kepala kte org.... Ramai org M'sia yer di sini.... Ade gak yg wat body massage.... Abis massage pi tapau nasik lemak lauk ciken & blk otel baru mkn....

Esoknyer lak 7/2, kte org xnak kuar awal sgt coz ade stok mknan kt otel... Alang2 DIA ckp pi lunch terus kang.... So, mkn kt kedai mber DIA & Tour Guide semlm offer nak bwk pi naik bukit ape ntah & pi soping mall yg terbaru & terbeso kt Hatyai... Namenyer Central Festival ekk.... Ala mcm Pavi la kalo kt KL nie... DIA ckp xpayah la naik bukit coz cuace panas sgt & takot demam jek kan.... Kte org mintak dia anto pi CF pastu blk, kte org naik tut tut jek kang.... Kat sini pong jmp mesin urut kaki so DIA laju jek nak massage lg.... Pastu aku pong di suruh massage gak ekk.... Adusss... Pastu jln2 la kt dlm tue... Pi la minum kt Coffee Break.... Santai2 jek kte org kt sini sambil dua2nyer pkai baju ' i love Palembang'... Hahahaha.... Kte org pong bukak la cite zaman dulu2..... Ermm, aku bersuara 'tak sangka kan da jd suami isteri kte nie'.... DIA jwb 'da jodoh kte syg, semua ALLAH da tentukan'.... Sejuk ati dengo aihh..... Hahaha.... Yelah, perancangan ALLAH kan... Aku pong xsangka bleh kawin dgn kwn class sendirik.... Sblm bljk otel aku mintak nak mkn kentaki.... Hahaha..... Kt Hatyai nie kentaki bleh lg laa mkn sbb ade sijil halalan thoiyiban cume Mcd jek xpenah lg mkn.... DIA pong was2 dgn Mcd so memey xpenah beli la.... Blk, rehat jap, mkn pastu lepas Maghrib kuar pi paso mlm lg skali.... Sopingggg time!!!.... Duit byk lg haa so aku bli la souvenier sket tok dua2 family..... Pastu tapau mknan gak takot lapo tgh2 mlm kang.... Hahaha.... Mkn je keje aku kt sini smp bdn da jd mcm si nopal.... Hahaha..... Lepas mkn, aku start packing brg2 coz esok da nak blk arr.... Hahaha.... Ikotkan aku da kene keje arini tp sbb DIA da apply cuti kawen 10 hari makanyer hakak pong kene la amik cuti lebih.... Jumaat 08/02, kte org check out awal coz bus ke KL pukul 10 am Thai time.... Blk pong pkai baju same.... Beli kt Samila Beach semlm.... Incik husben gak yg belikan.... Hahaha.... Mane bus kte org nie??? Da pkul 11am xsmp2 lg.... Tggu punye tggu last2 bus wat hal lak maka delayed la 1 1/2 jam.... Pukul 12 pm baru bus gerak & nak tggu lepas Border Thai/Msia pong around 2 hours cmtue.... Adusss, penattttnyerrr..... Kematu buntutttt hakak..... Mase bus benti rehat, aku trun beli jajan sket..... Perghhh!!... Perjlnan blk dr Hatyai ke KL amik mase 12 jam wooo!!.... Aku smp TBS 11.50 pm ekkk.... Matiiiilaaamakkkknakkk.... Adik aku ckp nak amik so tggu dia smp then pi mkn jap pastu blk tidooooo....

Okkk, aku stop dulu laa.... Utk cite weekend last week nnt2 la aku cite k... Kejongg da jari menaip haa..... Hahahaha..... Ohh yer, ptg nie hakak nak pi dating dgn incik husben... Nak carik suar koje katenyer... Pastu aku nak paw mkn eskem Sundae cekelat kt Mcd.... Hahaha... Esok aku ade larian kt Dataran Mederka... 'Larian Seniman 2019'.... Pkul 7am da kne berkumpul & aku pi dgn bff aku la esok.... Tgh usha2 gak nie kot ade larian lain yg 'Medal'nyer menarik.... Hahaha... Baru semangat nak join even sometimes registration fees mcm xmasuk akal jek... Oklah korg, hakak cau dlu ekkk.... Menunggu incik husben smp jap lg.... Take care, have a nice weekend, be gud to ppl & smiles always yaaa...... Tata titi tutu.....
 

Top