1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Alhamdulillah, selesai sudah sume yg kusut... Terlerai sudah sume yg tersimpul... Urusan di permudahkanNYA.... Court case closed!!... Nak cite sket pasal last saturday.... BFF aku slmt bergelar isteri & da wedding was so ohsem... Kedua2nyer ank bongsu so majlis di wat di dewan secara beso2an.... Syukur, sponsorship dr geng2 sengal which is candy buffet plg awal abis ekk... Hahaha... Its sweets n chocolate kot... What u aspect?? Yg tukang jage pong manis2 woo.... Wkakaka.... Dat day aku jmp ngan bff DIA gak ... Ayahanda kwsn ********.... Haa, DIA pong de bff tau, igt i jek... Wkakakakak... B4 dis aku slalu dengo namenyer jek & dat day bru dpt tgk orgnyer for real... Dr jauh mamat tue da pekik 'ehh, kau tunang *** kan??... Aku punye maluu, adoiii!!!.... Aku senyum jek then mamat tue pong korek la kisah cinta kte org... Cinta la sgt ekk....Hahaha... Ko xtau yg kte org nie kerap gado dlu, dis year jek blom de lg gado beso.... Takat gado2 manje tue ade laa.... Hahaha.... DIA pong da kurang baran, so xde la aku nak bebel mcm dlu... Faktor usia kot... Heee.... Aku pm DIA bgtau aku jmp ngan bffnyer tue & DIA mcm xcaye lak ekk... Ehh ehh... Xkan la aku nak tipu, so utk membuktikan aku ckp betol maka kami snap la pic beramai2.... Haa, then aku frwd kt DIA... Senyap trus.... Ekceli bff DIA n bff aku tue 1 skolah rendah... Same case mcm aku n DIA gak laa... Rakan sebaya...

    Bffnyer cite psal DIA yg 'dulu' kt aku.... Bkn niat nak ngumpat pong cume share cite jek... Mgkn bffnyer xtau yg aku nie da tau dr A-Z cite DIA... So, time bff DIA cite tue idakla terkezut berok aku dengo kan.... Da aku ckp dlu DIA romeo kan... Bff DIA pong cite bende yg same... Siap ckp DIA 'hebat' time dgn Pak Lah dlu.... Femes siottt.... Hahaha.... Tp, lepas di uji olehNYA, DIA slowdown sume xtvt yg dlu.... So, bff DIA nie mintak aku guide DIA, sruh cepat2 halalkan hbgn kte org nie.... Eloo, nape msti aku?? Bkn ptot DIA ke yg harus di pertanggungjawabkan tok sume persoalan cepumas nie??.... 1 kate2 bff DIA yg aku akan igt.... 'tunang ko tue baik, dr skolah suke tolong kwn2, smp la skang.... orgnyer xkedekut duit... sape yg susah mesti dia akan tolong...bagus dia tue'.... Fuhh!!! Is it a compliment for him?? Yes it was.... Memey smp skang pong DIA msih wat bende yg same.... Ape yg aku nak (mkanan bkn paw brg lain ekk) pasti DIA akan carik & belikan... Dats him.... Ermmm... Esok DIA ade appointment ngan Dctr so nak ajak aku bekpes same laa lepas jmp Dctr.... Ehh, da dkat 2 mggu gak kot aku xjmp DIA.... Hahaha... Windu weiiii...... Alhamdulillah, DIA pong da fully recovered dr sakit peot... So, tggu esok jelah ekkk.... Pesan aku ' walau seburuk mane kau tgk org lain jgn lupe bhwa mereka juge ade kebaikan yg kau xpenah tau'.... Bior kte terlihat jahat di mate org drpd berpura2 baik... ALLAH melihat segalanye, remember dat.... Adiosss amigossss.....


     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]
    UNTUK SAUDARA SEISLAM KU...
    MOGE DIRIMU TABAH MENGHADAPI UJIAN INI...
    YAKINLA BAHAWA ALLAH TIDAK AKAN MENDUGAMU
    ANDAI ENGKAU TIDAK MAMPU MENERIMANYA....
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Kat tmpt ko memey la ko brani wat kami cmnie kan?? Ce ko masuk tmpt kami lak... Aku bleh kompom la kau mkn nasik pkai straw seumur idop... Jgn smp aku nmpk ko dpn mate aku ekk, memey aku tempeleng muke ko sekuat ati aku.... Hahaha.... Siyes jek ekk.... Bkn pe, aku xsuke manusia yg bertopeng2 nie.... Even muke da nmpk pong still nak cover ngan topeng da knape?? Gilerrr ke?? Jd la LELAKI bro bkn JANTAN ekk.... De mase aku story ape yg jd ekk.... Cauu.....
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Last 2 days, aku jmp ngan bestpren aku... Ajak dia gi ngeteh & cite mslh yg aku dah, tgh & bakal hadapi.... Even xkerap jmp tp pershabatan kte org msh utuh.... Hehehe.... Kalo aku tgk dah lame dia senyap, aku akan wasap tnye kabo & sebaliknyer... Dat day aku pilih Titiwangsa tok aku luahkan pe yg terbuku di dlm ati nie... Fefeling tgk air, lampu yg suram, suasane pong xkecoh sgt sbb jauh dr tmpt bdk2 cycling n main kete control... Even aku ade DIA tp xsame mcm best pren aku... Best pren aku tahu almost 90% cite aku dr zaman skolah smp la skang... 1st pakwe aku pong bestpren aku tau ekk... Hahaha.... Haa, dat close hokayy!!.... BF (bestfren) aku tnye nape skang aku kerap up status yg agak 'deep' kt wasap.... Bf aku igt aku de prob ngan DIA but its not... DIA yg ade ngan aku through out dis disaster.... So, aku pong start la story & in da middle of my stories aku da start crying.... Haa... She's shocked dgn ape yg di dengarinyer but dats da fact... Im not lying to anyone.... Then bf aku lak start crying.... Dia bgtau beso sungguh dugaan yg keluarga kau kene tanggung.... Kalo kene kat dia ntah ape yg dia akan wat.... Dia ckp, dia xsekuat aku...Yess, dis is more to fmly prob laa tp aku yg kne 'handle'.... Kalo kt kmpg xpe, aku rmai back up tp kat sni i have nobody... Hanye fmly aku jek... Lame gak kte org borak...Penat xpyah ckp laa... Da la siang td aku berjln kaki ke pos opis utk renew lesen kete.... Pegi 20 min, blk 15 min.... Hahaha... Lokos bju coz peluh beb... Cuace pnas lit lit time tue.... Even xreti drive tp aku ade lesen tau.... Wkakakaka.... Sape tau aku akn kuar sebijik kete ke taun nie kan??.... Hakak kan suke wat seperaisss.... Dat nite, aku smp umah pong pkul 12.30 am ekk... Memey terbongkang trus ngan make up n bju kurung... Lepas sejam baru aku bgn bersihkan diri.... Saddisss....

    Kes aku walau da settle tp de lg follow up yg aku kne wat... Fight for ur rite ma!!.... Xkan nk tgk org tindas kte jek... Kalo da smp memalu n mengaibkan memey aku kne take legal action laa.... Ikot otak 'samseng' aku nie nak jek aku hulur Rm2-3K kt mber2 'gengster' suh blasah mereka2 yg wat taik nie.... Bkn aku xde mber yg jenis blasah org pong... Nak xnak jek... DIA sendrik ade offer 'budak' dia willing to do dis job ekk... Ko ase??.... Hahahaha.... Haa, gusippp nie.... Last saturday aku kuar ngan geng2 Pangkor... Pegi la kt salah satu downtown kt area umah aku nie... Sume jln bersepah, aku jln ngan geng gegel... DIA lak dok berborak ngan mbernye kt 1 sudut, yg laki lak de yg plo kte org dr blkg & de yg gi parking kete.... Tgh pusing kt 1 selekoh nie i saw someone!!... My EX siottt!!!!... Aku trus tarek tgn slah sorg bff aku & berlari2 anak ke dpn... Tanjat bff aku tue kot.... Hahahaha... Then she asked 'sape tue dear??'.... Aku jwb la 'Ex kte'.... Eiii!!.... Xlame tue DIA pong muncul... Adess.... Aku ajak dorg crik port lain coz aku xselesa laa.... Aku larik bkn malu or wat cume ase meluat kot ngan pangai jantan cmtue... Curang!!!! Pangai plg aku benci dlm relationship & pretending kunun cume kwn jek ngan bdk pmpn tue.... KAWAN la sgt!!! Aku nie punyelah jujur kau bleh wat koje kt blkg aku ekk.... Okk, enuff kot... Da best part is.... He's up status kt fb weii psal aku!!.... Siottt punye jantan.... Kununnyer dia nmpk aku tp saje wat2 xnmpk ekk... Puihhh!!!.... Siap sound nape aku nak larik2 lak bile nmpk dia.... Ehh!!, da aku benci tgk muke ko, xkan nk suh aku hadap lak... Hahaha... Kan, da terkuar mulut laser hakak... mcm pompuan pangai, nak up2 status bash aku lak... Moge ko sukses dlm idup yer my EX!!....

    Oklah geng, pale aku pong da nyut2 nie.... Mgkn kerap kuar mlm (ade urusan bkn berjimba) & xckup rest.... Da dkat sebln aku cmnie... Kalo org lain da lame tumbang kot tp aku still standing sbb pk family... I need to be strong for da sake of my family.... Orait, esok aku sambung lg sket ekk... Take care gaiss.... Muahhhh!!!....
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Salam Ramadhan ke-3 buat sahabat2 yg beragama Islam di dlm FTC nie.... Diam x diam lg 27 ari raye ler kite.... Hahaha... Terkire lakk.... Hati da smp kmpg cume jiwa jek msih ade kt sini.... Aku windu kt pakcik, makcik, sepupu sepapat aku... Almost 2 yrs xjmp dorang.... Ari2 dok pm pujuk aku ajak beraye di kmpg taun nie.... Aku 50-50.... Sbb ape?? Ntahh, memey aku windu tp dlm keadaan family aku yg sedang bermslh skang who's need me da most??... Org dok tanye psal baju raye la, kuih raye la bla bla bla.... Aku da xminat wat kuih raye & beli pong cume 2/3 jenis jek... Mostly nak support bisnes mber2 even sometimes kuih yg aku beli tue pong aku xmkn ekk.... Sedekah pd org lain jek.... Baju yg aku anto kat tailor de 2 helai beli time kt Bandung dlu, selai yg aku tempah mse majlis kwin bff aku last month, selai lg da siap tempah mase kt Bandung so dat's it i think.... Nak pkai byk2 watpe?? Tue pong de lg 2 psg kain aku xwat baju... Baju yg aku beli online de 2 psg xdi pkai, jubah selai xpkai lg.... Haa.... Da bleh bukak kedai aku ase... Hahaha....

    Igt lg H mber kmpg yg penah rapat ngan aku suatu ketika dlu?? He's back kot!!.... Da ari2 lak wasap aku siang mlm pg ptg.... Bkn xsuke tp ntah.... Ko carik aku sbb pe?? Dengo cite ko da 'putus' ngan awek Langkawi tue ekk?? Ermm.... Mcm2 ler kowg nie... Da putus tau plak carik aku ekk.... Hahaha... Manusia ohh manusia.... Alhamdulillah, mlm td sempat berterawih even ujan renyai2.... Kumpul pahala sebyk yg bleh gais.... Idup nie sementara, dunia hanyelah pinjaman... Kite jgn wat jaat kat org, tue pesan bapak aku.... Oklah, de mase lg kang aku nulis lg ekk.... Take care sume.... Adiosss amigoss....
     
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Nanti di akhir nafasku....
    Lihatlah ku buat kali yang terakhir...
    Doa doakan la aku...
    Di saat aku menghadap-Nya....

    Jaga dirimu, sayangku....
    Di saatku bila tiada di sisimu....
    Semoga cinta kita kan bersama
    Di hatimu...

    Jadikan aku yang
    TERAKHIR....
    Sampai nafasku terhenti di hujung waktu...
    Saat ku kirim cinta
    Yang abadi...
     
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Abah warded for 2 days.... Allahu Akbar... Bertali arus ujian melanda keluarga aku.... Td abah baru discharged.... Aku anto blk umah sruh abah rest.... Good rest i mean.... Abah nie jenis xbleh dok diam, kejap nak gi kedai la, jmp kwn la, tolong kwn laa.... Pantang org mintak tlg, laju jek nak jd volunteer.... Pd malaun yg buat bpk aku smp sakit & warded nie 1 jek aku nk pesan.... 'anything happened to my dad, u better watch out'.... Ko pong ade mak bapak kan??... Ko tggu.... Pndai pulak ko cium tgn aku smbil melalak semlm kan??.... Knape?? Ase bersalah??.... Mcm2 ko buat kt fmly aku tp sket pong aku xblas... Aku doa kaw2 jek stp kali lepas solat.... Aku serah sume pd ALLAH.... Bior ko terima hukuman yg setimpal ngan perbuatan ko.... DIA gak yg wat abah ketawa aritu.... Singgah lepas abis koje smbil borak2 ngan abah.... Sejam gak DIA teman aku kt spital.... Aku penat dgn sume UJIAN nie tp aku yakin ade sesuatu yg kan menyenangkan aku di mse akn dtg.... ALLAH know da BEST for us.... Cau.....
     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
  10. lalat_lonely
    Offline

    lalat_lonely Member

    Messages:
    146
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
  11. lalat_lonely
    Offline

    lalat_lonely Member

    Messages:
    146
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    18
    Gegirlllllll!!!
     
    gegirl likes this.
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Yooo Lattt.... Hang pi mana?? Hahahaha...
    Mehh pm...
     
  13. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuu.... anibadi home??? Mcm da lame jek aku xsinggah umah nie kan?? Hahaha... Da nak raye pong hujung mggu nie tp umah aku nie xberkemas lg haa.... Bz ler nokk!!.... Nak2 ngan keadaan abah yg xbrape nak sihat, aku adik beradik yg terkokol2 nie makin malas ler gamaknyer nak wat ape2.... Last week jek gi beli cincin raye ngan DIA (pkai wit kutu) & ahad pi soping ngn adik aku... 3/4 rat gak ler abis.... Borong sepasang kebaya biru (nyonya style).... Hahaha... Biorpon cutting xcomey tp aku nak gak pkai.... Yg penting punggung covered up ekk... Kang mentaraguru sound aku gak yg sakit ati.. Aku kalo blk kmpg memey sume org akan dpt 'habuannye'.... Hahaha.... Tue yg org kmpg sume suke kalo aku blk sane.... Adik aku ckp aku berlagak tp pd aku tue cume sket 'pemberian/sedekah' pd sedara mara yg pd aku hanya golongan sederhana mcm aku gak.... Mostly aku beli utk pakcik n makcik aku laa.... Nmpk mcm membazir tp kalo kite ikhlas memberi xrase terbeban pon... Bkn tiap ari aku blk kmpg, lgpon ade rezeki lebih so kte share la beramai2.... Ikot plan asal aku nak raye sini jek tp sbb sepupu yg rapat ngan aku sanggup dtg KL nak jemput kte org blk kmpg so aku xde excuse la nak menolak... Ticket bus memey da sold old bhai!!.... Jumaat, lepas buke puasa aku gerak laa.... DIA lak xdpt cuti so hang tggl ler sini ekk... Kang titew anto gambo raye tau... Hahaha... Aku de belikan DIA kurta selai... Jd laa, kesian coz DIA dpt advance lmbt so alang2 da aku de wit sket so aku blikan jelah selai.... Aku sruh pkai time nak gi solat Raya kang... DIA pong bz tanye aku nak blk KL bile... Hahaha.... Blom blk kmpg lg da windu ke?? Lekk arr derr... Raye ke 5 aku cau laa.... Lame2 kt sne pong biol gak pale aku weii... Kmpg yg btol2 jauh dr bandar & kdg line pong xde... Mane maunyer aku stay lelame.... Hahahaha....

    Taun nie baju raye aku de kaler emerald green, pink2 purple, biru (2 helai), itam/coklat.... Yg taun lepas aku beli online pong de gak xpkai lg so sume aku tibai kang.... Aku de gak blikan anak buah DIA baju & kasut raye aritu.... Beselaa, aku nie suke bdk2 tp anak sendrik jek yg xde lagi haa.... Hahahaha.... Ape yg aku merepek nie daa.... Aiyakkkk!!!.... Duit raye ade RM400 tok di agih2kan pd yg sepatotnyer....Nnt kite tgk sape yg kene ekk.... Hehehehe.... Ape lg nak cite ekk??.... Oh yer, keadaan abah bertmbh baik, Alhamdulillah.... Tp bru bpk aku call bgtau credit hp dia arini expired... Mintak aku topupkan... Yolahhh abahhh.... Oleh sbb adik aku dpt koje baru bln nie maka dia xdptla join kami blk kmpg Jumaat kang.... So sad tp aku akan msakkan dia rendang gak laa... Kesian..... Xsmp ati tp da tuntutan koje dia cmtue nak wat cmane ekk... Xpe, tggu aku blk KL kang aku bwk nek Genting... Kte sopingg kat GHPO ekk dikk... Dat day msuk Sogo igt nak bli la ksut raye sepsg tp org ngamai mcm ulat so cancelled ler jwbnyer... Payah kalo da ngamai sgt, kang len yg aku mintak len yg dorg bg... Nsib ler mse gi ngan DIA aritu xde lak DIA nak complaint sgt... DIA kan xsuke tmpt crowded mcm Jln TAR tue... Ptg nie kalo sempat nak tibai kuih raye sket... Kt umah tue serdak kuih raye taun lepas jek yg ade... Hahaha... Bab wat kuih memey aku mlas sbb xmkn pong weii.... Bdk2 kalo dtg nak minum pastu mintak angpow... Kuih pong xnak jamah... Aku beli kuih yg aku suke la so mmg aku akn bedal jd idakler membazir... Hahaha...

    Igt x H?? Dia da ckp nk jmp aku kang weii... Yelah, kami dok same area kot... Nak beraye bersame katenyer!!... Gilerrr arr... Tau mentaraguru mau aku kne tarek telinge weii... Hahahaha... H nie lately da pndai nak majuk2, jiwang2 ngan aku... Kdg bg aku icon yg luv2 tue.... Eiiii!!.... Hahahaha.... Tgk jelah pe akn jd kang.... Yg pasti mud nak beraye tue blom smp kt aku lg arr even dlm lemari da penuh ngan bju raye diknon.... Hahahaha.... Oklah, sblm cuti kang aku update lg sket ekk... daa, asik bace diary org jek, pi ler wat koje tue plak ekk.... Adiosss amigosss....
     
  14. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    479
    Trophy Points:
    83
    SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
    MAAF ZAHIR DAN BATIN...
    KHAS UTK RAKAN2 YG MENGENALI GEGIRL...
    YG TAK KENAL, DOK DIAM2 JEK.... HAHAHA...
     

Share This Page