1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Musibattt tue da dpt surat 'chenta' dr loyer aku ptg semlm.... Loyer aku siap bg by hand lg ekk... Hahaha... Kte jmp kt court next month yerr musibattt.... Mlm td aku dinner kt luar ngan bff2 aku... Saje ajak dorg lepak... Sambil tue ade la yg cite psal case aku nie... Ade airmate yg jatuh berguguran... Sedihh tau bile di igt blk ape yg musibat tue wat pd family aku... Bpk aku until now msih xsht... Asal kuar umah kejap dia da ngadu nak pitam, kebas etc.... Motor memey di larang sama skali la tok bpk aku gune... Aku paham dia pong boring tp aku lebih pentingkan kesihatan + keselamatan bpk aku dr keboringan yg bpk aku ase tue... Sorry abah... Weekend nie da ade 2,3 org mber yg ajak naik MRT... Korg da naik ke?? Hahaha.... Plan nak ke area Damansara haa... Bile lg nak naik kan?? DIA koje so tggl la ekk... Hahaha.... Cuace arini mcm suam2 kuku je kan?? Td pg ujan jap... Mate lak lepas mkn nie mule la mengecil... Hahaha.... Koje aku lak sume da siap so ape nak wat nie?? Selpie??.... Penuh da memory card + phone memory aku weii.... Hahaha.... Oklah, nak pi trun beli jajan wat kunyah2 jap... Kalo dok sesaje nie mau terlelap aku jap lg.... Okk gengg...Adiossss....

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    R.I.P Chester Bennington....

    Aku membesar dgn lagu2 Linkin Park... Minat music yg dorang bawak & pd sesetengah org ianyer 'bising'... Papercut, somewhere i belong, numb, faint, crawling, one step closer antara lagu yg aku minat & penah nyanyik time karok... Sape sangka pengakhiran idupnyer sebegini kan.... Allah da tentukan sumenyer...
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Jangan pulangkan kerinduan...
    Tiap kali kau berjauhan....
    Tidak mudah ku melupakan...
    Kerna Sayang....
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Elooo!!!...Anibadi ommm??? Hahaha.... Dah bekpes ke korang sume??... Aku da bedal biscuit 2 keping cicah ngan coffee O....Isik peot sblm start koje gitew.... Okk, nak cite la pengalaman aku naik MRT last week ekk.... Aku kuar umah lepas Zohor... Jmp mber kt Maluri then took MRT dr sane jek... Pk punye pk last2 kte org agreed to 'xplore' Bandar Utama.... Hahaha... Aku bese meeting kt sni so aku punye suggestion ler nie tok lepak kat 1 Utama... Besela, kalo da chief yg ckp anak buah sume ikot jek... So, tmbg is RM 2 kot... Xperasan lak coz aku gune touch n go card.... Perghh!!! Wallaaaa weiii!!!... Da mcm kt Korea/Japan aku ase haa.... Honestly, aku ase bangga jdik rakyat Malaysia.... Terbaikkk weii!!... Kekerapan train, kebersihan, da look sume superb laa.... (Hope maintain la yer, jgn hangat2 taik ayam jek tau).... Org rmai & mostly mcm aku ler dok selpie... Hahaha.... Kte org naik train yg ke '4' which heading to sg. Buloh... Start naik sume lalu bwh tanah & smp Semantan kalo xsilap baru ler train lalu luar dr terowong.... Dlm 40 min cmtue kot smp la Bdr Utama... Bebetol dpm stesen TV3 stesen MRTnyer.... Jln kaki nk ke stesen bus amik mase dlm 10 min kot... A bit jauh pd org2 yg berusia... Free shuttle bus ade tp ikot timing la plak so kte org naik bus yg sedia ade & byar RM1 jek... Ikotkan xjauh mane tp da sume xmo jln maka 5 min lepas tue da smp.... Hahaha.... 1 Utama kan soping mall so xde la yg menarik sgt kan... Beli air then dok lepak borak2... Ptg tue, mak agkt aku ajak kuar so aku On jelah... Ke Putrajaya kiterrrr.... Dinner kt restaurant Thai & mak agkt aku yg blanje... DIA da bising coz pkul 10 pm pong aku xsmp umah lg... Hahaha... Sabo lerr, kami nie sesat tau nak crik restaurant nie punye psal... Tau jelah area Putrajaya tue, presint sket punye byk... So, around 11 pm aku bru smp umah... Tue pong ade yg ajak lepak minum lg ekk... Xlarat hakak dikk.... Ponat haaa...

    Ahad, lepak umah jek mcm slalu... Senin pas koje kuar ngan adik aku lepak kt Veloct... Aku tibai handbag sejibikk... Polo just like b4... Dis time aku choose kaler cekelatt lak... Lain dr yg lain coz adik aku yg plihkan... Minah nie kan up2date pnye org so bab2 bags, baju, kasut nie serah jek kat dia.... Asal aku yg plih dia ckp mcm org tua yg pkai so, bior la dia yg pilihkan... Dis saturday DIA da ajak pi tgk film Baby Driver ekk... Ayakkk!!... Aku xbape nak minat noo... Aku da plan nak tgk film Kau Yg Satu ngan geng2 sengal aku... Penah bace novelnyer 5-6 taun lepas so nak gak la tgk citenyer di alam nyata kan... Hehehe.... Oklah geng... Penat lak taip so aku blah dulu laa ekk.... Ade mase aku meroyan lg yerr.... Tata titi tutu...
     
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Perlu ke ko nk upload status kt fb ari2 pastu screenshot bgai chat ko ngan jantan gersang tue?? Semakk wall aku weii!!... Please laaa... Get a lifes!!.... Org len pong de pakwe, tunang, suami xde lak gedikk mcm ko... Miss J yg sangapppp!!!...... Sedehhhh btol ngan pangai ko yg acah2 teraniaya tue.... Well, aku nasihatkan 1 jek.... Lambat laun org tau gak pekong ko tue so bodoh tue smpan sket ekk.... Lg byk ko up status lg byk org tau 'sandiwara' ko.... Hahaha..... Org yg xkenal bleh la ko 'kencing' tp yg da tau sejarah idup kau yg kunun2 menyayat ati tue memey bleh caye la cite rubbishh ko tue.... Sian, ade sakit mental kot ko nie.... Xpe2, kte jmp next month ekkk.... Nak laga2 pp la ngan ko yg gebus gebas tue.... Phuiii!!!.... Cau.....
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Last 2 weeks, aku bawak dia jmp abah... Tanjat la mentaraguru tgk coz abah da mkin kuwus sejak sakit nie.... Muke cengkung, bdn da tggl kulit jek.... Isik lgsg tarak even aku da blikan supplement tok build up his stamina again... Moga ALLAH pelihara kedua org tua ku... Aamin... Abah kalo da jmp DIA, aku pong di bohhh layann... Dok cite psal sports jek memanjang... Cite psal mak DIA yg da pon berangkat ke tanah suci pd Sabtu yg lepas... Kabonyer smp 40 ari haa kt Mekah coz dpt pegi awal tp nak blk lak Q pnjg maka kne la follow da Q... Kesian gak coz maknyer bkn larat sgt... Kdg jln pong, anak2nyer yg pimpin... Apepon aku doakan mak dpt mengerjakan ibadah Haji dgn sempurna da mendpt Haji mabrur.... Aamin... Last week, bff aku payung tgk wayang... Cite ape lg?? Bkn Dark Tower ekk tp 'Kau Yg Satu'.... Mementang la ade novelnyer so, dia ajak lepak aku On jelah... Jmp lepas Zohor kt port bese... Kte org da la smp lmbt... Hahaha... Da mcm joyah jln haa, mau kne reject kalo mak mertua nmpk... Hahaha....Tp, syukur la time kte org smp, memey cinema da di buke tp cite lom start arr.... Tgk la promo cite2 melayu yg baru & bile nmpk 1 film nie aku ngan bff aku da tergelak weii.... nak gelak kuat xbleh, coz kte org dok kt tgh2 so gelak tutup pkai tdung jelah gamaknyer.... Ade ke ptot Ahmad Idzham jd HERO?? Weii!! kt M'sia nie da kureng hero ke?? Alahaaiii, nie msti produksi film dia yg produce film nie kan?? Kalo film org len xdenyer dia bleh jd hero.... Hahaha... So, sape yg nak tgk Hero & Heroin Sendu pegi la tgk film 'Mr. Cinderella 'Pencuri Hati'.... Samting like dat laaa... Hahaha... Bg ticket pree pong iolsss xnak tgkk hokayy!!...

    Ohh, nak gak la gusippp pasal kes Aliff Aziz & Afifah Nasir tue uolss.... pesan hakak 1 jek, jgn spedo lg owg diknon... Xkire la laki tue yg menggatal dlu ke hape ke tp ko as a women plis laa behave skett... Jgn jd 'pmpn murah' yg mane2 jantan bleh angkot kau ke hulur ke hilir dgn mudah.... Dgr2 da ade BF tp bleh lak kuar berdua2an pegang2 tgn ngan laki org tue.... Choii!!... Mintak simpangg la bende2 mcm nie... Jgn jd pmpn Low Class ye hadik2... Yg lelakinyer lak, tau quota kau tue de lg 3 kosong tp kalo yg sorg pong kau tercungap2 nak bg mkn, xpyah ade hati nak psg lebih ekk... Jage jek ape yg kau da ade tue.... Bab2 curang nie memey hakak allergic sket yer so penggunaan bahase tue kne la kasar.... Okk, tue jek nak ckp pong... Ehh, ujan lobat lak kt tmpt aku nie... Owwh yer, td bekpes jap ngan DIA... Last week ade suruh DIA blikan pulut kunin ngan rendang daging tp DIA xsempat nk beli kan so td DIA gi clinic amik ubat so belikan la skali... Tq yerr my bodyguard.... Heee....Oklah geng, aku out dlu.... Byk bende nak cite tp nanti2 laa ekk... Ape yg penting di dlukan yer.... Adiosss amigosss...
     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Esok aku berangkat ke kmpg halaman... Pegi single jek... Ade urusan yg terpakse aku settlekan ASAP... Blk nie bru nak pi carik tiket kt TBS... Bleh jek booked online tp ntah, mlas lak... Kaki nie nak berjln kot... Hahaha... Alasaannnnn je tue gegel!!!.... So, esok cancelled ler dating aka meeting aka watching ngan DIA... Yg sempat eating jek... Hahaha... Alaa, lgpon kte org xde plan beria pong nak jmp... DIA kan kne jage umah coz maknyer gi haji... Anak2 buah sume tgh lasak, baik yg bujang maupong yg bdk2 so sbg pak jang DIA ler kne pantau... Nak gak bwk aku kuar lunch esok so aku polo jelah.... DIA nie yg bagusnyer 1... Bkn kaki lepak ekk... Kalo xkeje or xde bende nak wat, tmpt yg DIA lepak ialah dlm bilik DIA.... Tue aku puji laa coz aku kalo xkuar umah sehari dua pong da pnas punggung weiii.... Hahaha... Cuace da start ujan haa... Dengo kabo Melaka banjir ekk... Kesian, jage2 la kengkwn sume.... Aku pong hope perjlnan pegi blk aku esok akan berjln dgn lancar... Aamin... Oklah geng, aku cau dlu.... Nak kemas2 meja, basuh2 mug haa.... Take care, have a nice weekend, be gud to people & smile always yaaa..... Daaaa.....
     

Share This Page