1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    ALHAMDULILLAH....Mendpt perkhabaran yg gumbire di pg Jumaat yg barokah nie.... Syukur di permudahkan walaupong mane mulenyer usaha kami menemui kegagalan... Ini yg di katekan 'Allah sembunyikan matahari.... Di berikan kite petir dan kilat.... Kite tercari2 mane matahari....Rupe2nyer ALLAH nak hadiahkan kite PELANGI....' Mlm nie kte celebrate ekk!!!.... Yihaaaaaaa!!!!!!.......

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuu.... Slmt pg geng2 FTC sume.... Harap pg nie sume mud ade baik laa ekk... Kalo xbaik pong ko bg la smp baik hokay!!... Hahaha.... Xde pe yg menarik noo pong cume pg nie aku xbrape nak bz so singgahla kt 'umah' aku nie jap.... Haa, nak cite la about things happened last weekend.... Hari Jumaat, DIA amik aku kt opis.... Mber nak ajak teman gi beli bahan2 tok wat ciken curry ler.... Hahaha... Bkn tok aku ekk, tok family DIA.... Ekceli aku pong de hal nak settle mlm nie so a bit in hurry laa 'soping' mlm tue.... DIA da terer bab pilih2 brg nie so aku biorkan la DIA pilih pe yg DIA nak tue... Aku lak pi carik bahan2 nk wat rendang ayam... Tetibe jekk!! Xde plan pong sbnrnyer tp sbb rege ayam murah so, aku tibai beli sekor ayam... DIA nak wat curry kaki ciken sbnrnyer so, DIA topup la kaki ciken sket dat nite... Sekilo RM4.99 yer.... Aku tgk kt luar ujan da mulai turun n & org yg aku nk jmp pong da call tnye aku da smp mane.... Aiyakkk!!... Aku bgtau aku lmbt sket coz tgh beli brg... Ikotkan kte org xde fixed time pong nak jmp & aku da bgtau awal2 yg aku free around 9 pm ke atas jek.... Org tue ckp okk so, tggu la jap ekk Incikk.... Bebtol borong DIA mlm tue.... Siap belikan cakes tok anak2 buahnyer.... Cake viral cume RM15 jek sebijik.... DIA beli 2 bjik, takot de yg kecik ati lak katenyer kalo bli sebijik jek... Yolah, kenal sgt pangai adik bradik DIA da.... Ehemmmm.... Hahaha.... DIA ckp esok da siap masak, DIA anto sket kt umah aku... Settled DIA anto aku blk, aku pong trus kuar blk coz da janji td kan... Naik grab jek ke tmpt yg di tuju.... Jln a bit jammed menuju je Hulu Klang & smp tmpt di tuju kte org deal ape yg ptot & Alhamdulillah all settled....Yess!!!.... Smp umah dat nite pong da lewat.... Terlepas nak tgk Super Spontan yg baru... DIA pong da few times tanye 'da smp umah ke blom syg'.... Yer, im otw nie haa.... So, pg Sabtu DIA de wasap tnye nak DIA anto curry pg tue ke... Oleh sbb geng kte org akn jmp ptg kang maka aku ckp, tggu ptg kang jelah bru bg... Xperlu la DIA kuar kan... Bleh gak DIA rest time2 cuti nie....So, ptg tue kte org sume plan nak pekena nasik kandaq... Bff aku pick up aku kt umah... B4 dat, pick up DIA dlu.... So, time dorg smp tue aku pong trus msuk kete, da renyai2 ekk... Aku tnye DIA, mane curry??.... OMG!!, DIA bleh ckp da abis!!... Aku nie punyelah xmkn sbb tggu curry DIA bleh lak DIA ckp cmtue.... Ape lg?? Mud trus ke laut laa.... DIA ckp 'kte kan nak gi mkn nasik kandar, original curry lg sedap syg'... Aku sound setepek 'kte nie tggu curry dia tau, bleh plak ckp da abis... Bg org kempunan jek'.... Bff aku trus ckp 'ayokkk, da merajuk tue'.... Hahaha.... Bkn merajuk cume terkilan.... Memey aku xmkn kaki ayam tp ko da janji kot nak bg aku rase so bile org xtepati janji nie hukumannyer 'IGNORED' jelah pe yg DIA ckp.... DIA dok pujuk nak msakkan aku asam pedas la, kurma la, rendang laa tp sume aku boo layan... Siap ckp kt Bff aku DIA nak blk umah, amikkan aku curry & aku jwb 'tak payahhh!!'.... Dlm kete, aku dok pndg luar jek, mlas nak tgk muke DIA tue....PENTIPUUUUUUUUU...........

    Kte org smp area Jln Chow Kit around pkul 6 pm cmtue laa.... So DIA yg msuk dlm dlu kunun nak cop tmpt duduk.... Mber yg lain tgh carik parking so, aku nie try not 2 spoil everyone mud... Wat2 laa okk kan, muke kasikk senyum cume DIA jelah aku layan nak taknak jek.... Hahaha.... So, aku mkn pong xabis dat day.... DIA dok pesan mee grg pastu suh aku rase... Memey style kte org msg2 akn rase mknan each other cume aku jek xpelawa DIA ayam kicap aku aritu.... Hahaha.... Last2 DIA wat muke seposen mintak sket ayam aku tue.... Aku bg laa sket kan.... Nyampahhh!!!... Lepas bayo, sume da blank nak ke mane lak.... Ade yg ajak pi main bowling la, yg ajak gi karok laa... Aku ajak naik MRT jek coz most of them sume driving punye owg & sure dorg msti xpenah naik pengangkutan awam nie.... Sume xcited nak try & kte org pong ke area tmpt koje DIA coz senang parking kt situ di samping dkat nak ke MRT gak... Ujan woo dat time, yg gegel nie sume jln da mcm joyah haa.... Aku siap larik2 anak lg ekk... Hahaha.... So, smp dlm stesen dorg sume da start wat pangai sengal msg2... Yg lelaki laa, dok selfie ngalahkan pmpn haa... Hahaha.... Aku nak siyes pong xbleh coz sume da kuar pangai 'giler' msg2.... Destinasi ke Mutiara Damansara... Dlm tren, yg gegel sume dpt seat... Yg boboiyottt kne diri then smp stesen mne ntah baru dorg dpt seat... Pastu bff aku lak boleh wat video mase kte org kt dlm tren.... Hahaha.... Sengal la ngan muke yg acah2 jakun.... Mud yg ke laut ptg td pong da berubah... Kte org nie da la ssh nak jmp, so kalo aku x 'appreciate' da time memey waste laa.... Smp Da Curve, msg2 lapo & dorg ckp nak mkn kt tmpt aku & DIA mkn last week.... Ape lg??Moh serbu Rasa Thai... Oleh sbb kt luar penuh (besela mlm minggu siap ade 'live'band lg) maka kte org dok kt dlm... Yg xmkn td, orderla mknan dorg... Kami yg da boncett peot ngan nasik kandaq nie just order minuman je.... Dlm 45 min cmtue, sume da settle so lets goo... Ade sales dlm Da Curve tue & bff2 yg lain sume dok pakat usha laa... Aku diri jauh sket dr DIA smbil layan Busking.... Si Zaki dr Caliph Buskers ade gak dok main guitar.... Enjoy la lagu2 yg di mainkan tue.... Selang seli lagu melayu & omputih, lagu lame n baru.... Tang lagu Adele 'Some One Like U' berkumandang, aku pong ikot nyanyikkk....' Never mind, I'll find someone like you....I wish nothing but the best for you too'.... Hahaha.... DIA tgkkan jek muke aku.... If u can feel what i feel now.... Hahahaha..... Tetttttttttt..... Around 10 pm cmtue kte org gerak blk ke tmpt park kete td... Enjoy dorg dpt nek MRT arini.... Siap nk tulis dlm diary ekk.... Hahaha...

    So, next?? Ade lak yg ngidam nak mkn pulut mangga.... Haa, ke Kmpg Baru la gamaknyer kte.... Tau jelah mlm minggu kan.... Area sane memey crowded arr tp kte org redah gak.... Dgn parking yg penuh but lucky kte org dpt gak nyelit unfortunately bile smp kedai tue dbk yg amik order tue bgtau sume mknan da abis... Yg ade minuman jek.... Eloo!!, kedai hang antara yg femes kt Kmpg Baru nie weii.... Mane lak mknan bleh abis?? Its saturday nite kott.... Muke msg2 da lain la & kte org pong blah dr sane... Next port is mamak kt area tmpt aku.... Hahaha.... Aku yg kenyang pong jd lapo blk weii so order la 1 nsik grg sotong goreng kunyit... Bff yg sorg lg pong nak test so make it 2.... Hahaha.... DIA lak dr td dok main mate ngan aku da knape?? Tgh gatal ler tue.... Kejap2 wat muke ikan buntal la, di muncungkan mulutnya laa.... Ishhh, ase nak sumbat ngan sambal belacan jek tau.... Hahaha... kelakor sbnrnyer coz bile DIA wat muke cmtue memey akn wat aku ktwa.... Haa, pujuk lg ler tue... Aku tanye, xnak mkn ke?? DIA jwb nak share ngan aku.... Cehhh!!!... Dan2 nak share.... Mengade namenyer tue.... So, borak2 pasal next trip then sume da kekenyangan & ready to go home... Happy dpt jmp bff2 aku sume.... Ade gak la ole2 ciput tok dorg dr Laos... Magnet xdo sbb mahal ekk... Hahaha.... Oklah geng, dr pg smp ke tghari aku naip xsiap2 haa.... Jommmm lunch dlu.... Tata Titi Tutu....
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Lupe nk cite samting yg aku ase 'proud' of his behaviour even kdg tue garanggg siottt.... Hahaha.... Lepas kuar dr restaurant nasik kandar aritu ujan mulai turun renyai2... So, di satu sudut kte org ternmpk 1 fmly yg tgh menjamah makanan... Gelandangan i think.... Anak 3 plus mak n bapak so total ade 5 org.... Bff aku yg sorg nie nmpk anak lakinyer ade msuk restaurant yg kte org mkn tue & tapau nasik sebungkus.... Terus DIA tanye aku ade Rm10 x?? Aku memey xde small notes sume notes beso2 jek... Hahaha... Pastu bff aku yg lg sorg nie bayo la wit mkn td yg aku da bayo dlu pkai sume small notes yg aku ade.... Ade la Rm10, DIA ckp pnjam dlu kang pulang blk.... Kte org nie sume dok perati jelah coz DIA across da road meredah ujan tok berjmp ngan family td.... DIA bersalaman ngan 'bapa' bdk td sambil menghulurkan note Rm10 tue.... Nmpk gerak bibir dorg ucapkan terima kasih.... Lepas DIA ptah blk ke arah kte org, DIA ckp kesian... Sebungkus nasik di share 5 org, mane ckup... Aku terharu laa tgk... Sgt pemurah DIA nie.... Kdg tue, bdk2 yg mintak sedekah atau jual brg pong DIA akan bg wit... 'abg takde duit nak beli jd abg bg duit ni utk adik mkn' katenyer.... Gud attitude laa pd aku... Menolong smbil bersedekah... Beso pahala tue.... Tue la sifat DIA... Seorg yg pemurah... Amalkan la yer dear.... Moge murah juga rezeki awak.... Aamin...
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Dulu, kau PILIH dia berbanding aku.... Aku okk jek coz selame nie pong bkn aku yg beria ajak kau couple.... Penah 1 mase, kau xde duit nak buat tambang lrt mase mule2 masuk keje, (kau species yg suke tuko keje) muke nie gak yg kau call & jumpe sbb nk pinjam duit.... Buat modal utk beli kad lrt kau ckp.... At last smp ke sudah kau tak bayar.... Aku diam, mlas nak mintak2 kt org nie.... Bile start kenal dia, kau perabiskan duit kau pd dia, blanje mkn kt tmpt mewah, blikan hadiah mcm2, time dia sengkek kau jd 'banker' dia.... Awek baru kan, kene la melabur dulu.... Manyakk huntunggg woo ini minah... Siap up status 'sy sanggup tggu awk berjam2 (berpanas/berhujan) semate2 sbb rindu kt awk'..... Hahaha.... Bermadah pujangga bahawasanyer dia cinta pndg pertama kau.... Perghhhh!!!.... Kalo minah tue cinta pndg pertama kau, aku nie pmpn yg ke brape puluh or ratus kali kau pndg & jatuh cinta ekk.... Ohh lupe, minah tue free hair, bkn mcm aku yg berlilit sane sni.... Xpandai bergaye lak tue.... Fesyen bkn up to date, aku tak bersinglet or bersuar pendek mcm 'minah' yg kau usha tue.... Xpe, aku bg kau FREE jek kt minah tue.... Hambik la dik coz hakak nie xsmp ati nak putuskan hbgn CHENTA korg ber2.... Hahaha.... Rebut2 nie bkn style hakak ler... Lu mau, lu kasik tapau abis loo.... Kasikk simpan, kempam smp lebam.... Lepas 9 bln, kau clash ngan minah tue n dtg carik aku blk... 4 what?? Hahaha.... Ngupe2 nyer kau di pergunekan jek... Alaaaaahaiiiiiiii....Ciannyerrrrrrrrr.......... Tup2 akhir bln lepas minah tue da kawin lakkk (4 sure bkn dgn kau la kan).... Alaaaaaaa..... Nak pinjam bahu hakak tak?? Kau tgglkan org yg syg kau semate2 tok kejor org yg kau cinta…. Unfortunately, org yg kau cinta tue tgglkn kau tok org yg dia syg…. FAIR kan?? Kahkahkah....

    Moral of da story : JGN CURANG & MENZALIMI ORG YG JUJUR... What U Give, U Will Get It Back Bro....
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Hellllluuuuuuuuuuuu....Anibadi ommmm??? Haiii, mcm lame la plak tak nulis ekk... Baru semggu jek gegel... Kecohhh la ang nie.... Wkakakaka... Celah mane nak start dlu nie ekk... Okk2... Kite start dr ari Sabtu last week la ekk... Bkn xnak cite pasal ari bese nie uolss.... Ari bese hakak pi koje, blk koje jek....Xde xtvt yg menarik pong so xyah la cite bende yg xmenarik kan??... Hahaha... So, last Saturday aku hang out ngan bf aku... Destinasi kte org ialah Nu Sentral... Time dok minum kte org bukak ler cite yg terpendam dlm ati msg2.... Like i said b4, rahsia aku sume dlm poket bf aku nie... So, nak tau rahsia hakak, pi ler serbu minah nie ekk... Hahaha.... Dlm dok aku wat lawak, ade gak airmate yg menitis ekk... Tue la hati org yg di lihat kununnyer brutal, kasor tp deep inside?? Haa... Da melalak tue pham2 sendrik la ekk... Msg2 xmkn pong coz kenyang lg & kte org kuar pong awal arini... So, pusing2 la kt dlm Nu Sentral tue.... Dlm xde2 wit nie aku tibai gak la jeans selai... Bli kat Parkson coz tgh ade sales uolss...Memule aku plih yg agak 'season' sket kaler jeansnyer then bile da pusing tmpt ladies, nmpk lak yg 1 lg nie... Terus aku try & berkenan... Beli la jeans aritu... Ohh yer, mggu dpn aku trun Ipoh tau... Td da bli tix ETS... Lupe nak habaq, excited beli jeans punye psal... Hahaha.... Bf aku pong tibai handbag sebijik.... Hambikkk!!.... Hahaha.... Jln punye jln last2 da mlm & peot msg2 da wat concert Rabbani... Bf aku payung mkn kat da ciken rice shop tonite... Oleh sbb mlm msih mude so aku ajak gi tmpt koje adik aku jap... Blk kang tumpang dia jelah... Hahaha.... Itula citenyer utk ari Sabtu... As usual, ahad memey aku stay at home jek... Penat kalo kuar ari ahad nie coz senin kang da koje... So, dok umah la si gegel da whole day... Perghhh... anak sape laa kan yg rajin on dat day ekk.... Heee...

    Ehh, korang da tgk ke vc si patia yg tnjuk '@#$%^*' tue?? Hahaha.... Tipula kalo kate xtgk kan... Bende viral kot... Org M'sia nie pantang org wat slack sket, sume di viralkannyer... Org gado, org meninggal, org mkn, org naik bus.... Sume la jd viral... Nak femes punye pasal kan??.... Pd patia, hakak pesan ubahla pangai ko tue ekk... Jgn calarkan imej wanita bertudung ngan pangai waklu ko tue... Da sume jantan dlm M'sia nie chop pmpn bertudung nie pangai mcm 'hanat' angkara ko sorg... So, kalo ko ase xready nk bertudung bukak jelah... Org kecam kejap jek dik, pastu da penat dorg senyap laa.... Dont be hypocrite!!!... Lu buat, lu tanggung loo.... Jgn ckp masyarakat kejam, its ur choice to be gud or bad... Think it....

    Ehh, ter'iklan' lak hakak... Sambung blk psal cite aku lg best.... So, dis week aku pi karokk weii!!... Kat tmpt Alip ajis ngan si pipah tue kne 'caught'... Hahaha.... Amik 2 jam jek coz kte org ber3 jek dat day.... Nak lepas gian woo.... Ape lg?? Bantai la lagu yg bdk2 baru nak up nie nyanyik.... Wkakakaka... Kau mampu?? Lagu Irfan Haris, Khai Bahar, Fara Hazel, Floor 88, (Eman tino kami xminat).... Hahaha.... Abis pong da pkul 10 pm... Blinking2 da hp aku dok wasap yg mencanak2 masuk haa.... DIA siap tnye aku kt mane... Ehh, ade yg skodeng hakak ke??.... Hahaha... Letttt arr bro.... Bkn kuar ngan lelaki, pmpn kott... B4 11 pm aku smp umah da coz pi singgah mkn jap td... Lapoo siott da melalak bgai nak rak, siap lap airmate jap td nyanyik lagu dr 'nana'.... Hahaha.. adesss, makin terserlah 'kegembengan' aku skang nie ekk.... Sape org jawo tau laa meaning gembeng tue.... Selasa, rabu xde pe yg menarik... Haa, khamis pg td best.... Kahkahkah.... DIA dtg jmp aku coz de blikan nasik kerabu... Eh2, nape tetibe baik nie.... Hahaha.... Org memberi, aku membedal laa kan.... Tq laa DIA.... Esok cuti so sabtu kang baru jmp DIA.... Nak pi Kmpg Baru carik cendol doyan yg viral kt fb tue.... Haa, cendol pong korg nak viralkan ekk.... Ohhh, doniyaaaaa..... Geng2 yg lain blom bg confirmation lg coz de bff yg anaknyer demam.... Takot msih xsht kan... Xkan nak pi bedal doyan lak... So, tggu jelah sabtu nie.... Next month kte org sume akn ke Hatyai!!.... DIA da ckp tix bus & otel dia sponsor.... Geng2 yg lain kne bayo sendrik tix bus cume otel jek dia sponsor.... Mkn sendrik2 laa ekk.... Aku da aim nak bedal pulut doyan kat sane kang.... Hahaha.... So, marilah kte menabung yer gegel.... Aku ase tabung travel aku da ZERO (aku kerok time pi Laos aritu), tabung tok emergency ade few hundreds & tabung gaji pong da berkurangan.... Hahaha.... Nak wat cmane, ekonomi melecet gaiss....

    So, di kesempatan yg ado nie aku nak ucapkan Selamat Menyambut Tahun Baru '1439' Hijrah...Semoga kite semua mendapat Hijrah ke kehidupan yang lebih baik.... Aamin...Ade kesempatan kte jmp lg next week ekk.... Cuti pnjg nie weii tp sbb aku nak berjln hjg bln maka aku akn jd budak baik & dok kt umah jek.... Wkakakaka.... Orait, take care gais....
     
  6. dieda
    Offline

    dieda Well-Known Member

    Messages:
    4,900
    Likes Received:
    688
    Trophy Points:
    113
    Kite maluu nk tgkk wakk (kroooohhh),
    Takut pon ada jgk,,sbb mcm tgk hantu kopek tgh menari,,,ahaks
     
    gegirl likes this.
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Hahaha.... mcm2 retis skang nie wat beb.... Nak kate attention seeker pon mgkn gak kot....
    Yg pasti den xminat install apps yg bebukan nie... Bigo, lego, benjo ke wat penuh memory hp jek....Hahaha....

    Hang xyah la tgk aihh... Kang juling lak bjik mate tue lg susah.... Hahaha...
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Salam & slmt ptg kengkwn sume... Ade sht ka??.... Aku di landa selsema daa.... Haiyaaa.... Mgkn sbb 'berembun' kot mlm mggu aritu.... Haa, nak cite psal last week la ngan kowg nie.... Jumaat mlm tue baru aku berkesempatan layan 'Clever Girl Malaysia' (clever ke??)... Kahkahkah... Aku dgr si pengacara ckp salah sowg pesertanyer tarik diri... So, yg tggl cume 6 kerat jek... Pasan gak de peserta yg suke noo tekan buzzer tp jwpn sume ke laut... Ade lak yg xabis lg si pengacara bace soklan tp da tekan buzzer & dpt jwb ngan betol... Pkai toyol ke hape dorg nie... Hahaha... Last2 da next day aku bace ngupenyer peserta yg tarek diri tue kuar statement kunun dorg yg lain nie dpt soklan bocorr uolss.... Haaa.... Yg tarek diri tue lak blajo smp ke Oxford hokay!!... Ko mampu??? Hahaha.... Bleh tahan gak mulut minah nie dok condemn 'rakan2'nyer & siap pggl dorg 'bimbo' lg!!.... Ayyyoooo... Ngupe da elok tp mulut bleh tahan puaka gak minah dr Penang nie... Da kuar statement hentam TV tersebut pastu bile TV tue ckp nak saman terus tarek blk & padam statement yg di buatnye tue... Aku xtau sape yg betol sape yg salah dlm hal nie.... Sume dok tuding jari jek sesame sendrik & pd aku biaq pi laa deme yg settledkan ekk.... Sekian cite ari Jumaat...

    Di pg sabtu yg indah aku dgn sifat kerajinan yg tggi telah wat jemput2 ikan bilis tok fmly aku bekpes..... Hahaha.... Ptg kang nak pi pekena cendol so peot memey sengaja di biorkan kosong jek.... DIA mintak aku kejutkannyer pukul 3.30 pm tp aku tgk pukul 2 lebih DIA da kepoci kt group.... Tanye nak jmp ktne & ape plan lg tok ari tue.... Oleh sbb mber2 yg lain sume free ptg2 sket so, aku ajak la DIA pi teman aku blanje brg umah dlu.... Maka, ke supermarket la kte yer.... Ohh yer, b4 kuar umah td, DIA siap snap OOTD DIA tau tok ptg nie.... Kahkahkah.... Sejak bile lak DIA da pndai tanye aku match ke idak baju ngan suarnyer nie?? Hamboiii, abg pkai baju munge2 laa ini hariii... Pheewwiiitt!!! Da la bjunyer jarang & begitu seksa aku tgk nak2 bile DIA berdiri kt tmpt panas..... Wkakakaka.... Bute bjik mate aku cmnie!!!.... Nmpk sume yg xptot aku nmpk weiii..... Wkakakakak... Tp di sebabkan ke'sado'an bdnnyer tue maka aku wat2 xnmpk jelah.... So, dlm supermarket besela, brg bsah sume DIA yg akn pilih... Dat day aku beli ikan talapia.... Ase sepnjg aku idup baru 2/3 kali jek aku mkn ikan nie tau.... Tp, xtau nape dat day aku ase nak beli lak.... Oleh sbb yg kt umah sume xbrape 'gemar' ikan nie maka aku bli 2 ekor jelah.... DIA yg pilihkan... DIA bli ikan patin, sardine.... Siap sume, kite org pong rush blk umah... Jam da dkat pkul 6 pm haa.... Simpan sume brg, then aku pong kuar la menuju ke Kmpg Baru.... Jln xjammed so, kte org smp awal... Try la rikki kedai yg aku snap aritu & kebetulan jln yg kte org lalu tue betol2 smp ke kedai cendol doyan yg viral tue.... Rezeki weii.... Memule DIA suh order 1 dlu, nak test & mkn share katenyer... Bile cendol tue smp jek, mate member pong terbuntang tgk doyan pastu terus DIA order lg 1!!!.... Hahaha.... Siott jek....

    Dlm 20 min cmtue Bff yg sorg lg nie pong smp... Sume Remp-It jek ptg nie.... Nak2 deme baru kuar motor baru... Kemain lg ekk... Hahaha.... Smp2, dorg pong order same... Wasap gak mber2 yg lain tp sume ckp mlm bru dpt join so yg ado nie jelah bedal cendol doyan kan... So, lepak melantak cendol, kte org pi lepak port bese tok dinner lak... Haiyyaaa.... Bleh msuk lg ke peot aku nie weii??.... Aku mkn bese2 jek mlm tue.... DIA aku tgk berselera jek mkn haa, xkenyang lg ke?? Siap bedal otak2 5 ketol lak tue.... Ishhh.... Bile sume peot da kenyang, kte org pusing2 dpn KLCC jap then trus shoot ke port bese mlm mggu kte org lepak... Mber2 yg lain sume akn jmp kt sne kang... Memecut la msg2 ke tmpt di tuju... Smp sne, aku tgk muke DIA da semcm... Pe lg?? Ngantok ler tue.... Baru pkul 10 pm bro.... Tue la, org bese tido awal gitu ler gamaknyer... Tok 'celik'kan mate DIA yg nak tertutup tue DIA pi layan bola... Kte org nie dok ngadape meja, DIA dok ngadap tv... Hahaha... Mcm2 hal laa.... Xlame tue mber2 yg lain pong smp, makin meriah la meja kte org.... Ntah xtau pe kene, mlm tue aku yg plg 'gile' ekk.... Smp mber2 yg lain sume tegur da knape giler semcm mlm nie.... Slalunyer aku ter'kawal' sket laaa.... Hahaha.... Dat day, aku mintak adik aku make up kan aku so sume la dok tegur muke nmpk lain coz 'air tgn' adik aku nie memey lawo laa (puji ikhlas nie)... Org suke tgk tutorial la katekan.... Dok wat shading la, shining2 laa.... Aku tgk muke sendirik pong aku tanjatt... Kalo aku yg make up memey hentam kromo jek.... Tp adik aku very teliti hokayyy.... Idong yg pesek bleh jd mancung, mate yg kecik bleh jd beso, pp yg tembam bleh jd kuruih.... Hahahaha.... Mber2 aku sume suh adik aku jek yg make up kan tok nikah kang.... Hehehe.... No commenttttt plisshhhh....

    De lak mber lame yg nak join mlm tue so mintak kte org sume tggu haa.... DIA da angkat kaki dr td... Siap wasap aku even dok berdepan2 nie.... 'org nak blk dlu la syg, mate da tak tahan'.... Aku pham & mber2 yg lain pong memey da pham pangai DIA yg 'tido awal' so DIA la yg gerak blk dlu mlm tue.... DIA ajak gak aku tp aku bgtau xnak blk lg... Wkakakaka... Igt senang nak lepak ngan bff2 aku nie.... Da la dorg sume jenis bz body.... So, chance yg ade memey aku gunekan sebaik mgkn laa.... Adik aku pong join gak mlm tue tp dia smp lewat sket laa.... So, blk mlm tue aku tumpang adik aku jelah... Apepon dat nite aku epy n enjoyy sgt.... Ari ahad aku berkmpg kt umah jek.... Sental toilet, bsuh baju2 yg tertangguh &pg tue tok bekpes aku wat lempeng... Pastu wat lak smbl ikan bilis.... Perghhh!!... Bleh tahan sodap laa.... Wkakakaka.... Sendrik mkn, sendrik puji.... Ntah ape2 jek ko nie gegel.... Alhamdulillah, koje sume settle so ptg tue bleh la landing2 ateh sofa kan.... Pastu tetido kan.... Hahaha.... Itula yg terjd mggu lepas.... Sekian wassalamm......

    P/S : Rege semangkok cendol doyan (2 or 3 ketol doyan kmpg yg kaler putih bkn kunin) ialah RM 12- rm 15 yer.... So, kalo ade nak bwk 1 batalion pi mkn sediakan wang yg secukupnyer yer...
     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Ummmpppphhhhcakkkk!!!... Oleh sbb bos2 aku kuar meeting hari nie maka aku pong 'meeting' la kat umah tak berbumbung aku nie.... Hahaha.... Lupe nak habaq ikan talapia yg 2 ekor aku beli Sabtu lepas aku da msak laa on Sunday... Grg cili api hokay... Bg adik aku sekor coz yg lain bkn mkn pong ikan nie.... Aku grg rangup2 pastu simbah ngan cili api... Hambikkk.... Hahaha... Sje post gambo kat DIA & DIA puji nmpk sedap n menyelerakan.... Tue blom lagi rase ekk... Oleh sbb citarase kami same (suke mkn pedas) maka next time senang la nak msak ape2 pong... Hahaha.... Isnin aritu DIA amik aku kt opis... Ade brg yg aku nak beli tue yg alang2 DIA ckp bior pegi ngan DIA jek... Aku da bgtau nak mkn kt kedai yg 1 nie sbb nasik grg ikan masinnyer sodap so DIA bwk jelah.... Nak di jdkan cite, korg tau aku nmpk sape kt kedai sblah yg aku nak gi mkn tue??... EX aku daaa.... Hahaha.... Kebetulan lak kedai yg aku nak gi tue tutup lak aritu maka aku ngan pantasnyer ckp kat DIA xmo la mkn kt sni.... Kte pi mkn port bese, kedai mber bpk aku tue.... Perghhh!!! Aku lupe yg mamat tue memey suke lepak kt kedai yg jual satay nie... Eiiii!!! kalo la npk td mau mamat tue Up status lg.... Merepek meraban mcm org gilossss..... Aku kalo da xsuke, muke ko pong aku xnk tgk... So, sendrik mau igt laa ekk...

    So, hari Selasa aku jmp ngan Bff aku yg seclass dlu nie.... Memey da lame nak jmp ngan minah nie tp acapkali nak jmp mesti mcm2 hal jd.... So, hari Selasa tue ngam2 kte org free so aku ajakla dia jmp... Plan asal nak jmp Jumaat tp sbb Sabtunyer aku kene pi KL Sentral awal so aku mintak la bff aku jmp Selasa... Kte org lepak kat mamak area umah jek... Borak2 ngupenyer mcm2 hal yg jd kt bff aku nie... 'Kesian', tue jek yg mampu aku ucapkan... Im a gud listener (Insyaallah) so bff aku nie dok bergenang airmate bercerite perihal yg berlaku pd dia n fmlynyer.... Geram pong ade time dengo tue coz msih ade lg ngupenyer species yg berkire ngan fmly sendrik ekk.... Xkire ler kau menantu skalipong tp kalo da kau wat mak mertua kau mcm bibik & kekedut nk kuarkan waima RM10 tok bg mak mertua kau tue mkn aku ase bek kau dok dlm utan jelah.... Jwtn tggi tp akal buh kat kpla lutut!!.... Patotnye yg lelaki nie laa kne jage mak korg sbb tue tanggungjawab korg smp korg kojol tau... Nie tak, sume kau serah kt adik pmpn kau... Kunun2 sbb adik pmpn kau xkawin lg.... Ape punye org daaa.... Geram lak aku yg taip nie... Hahaha.... Around 10 pm baru aku blk & DIA pong da bising coz aku blk lewat katenyer.... Aiyakkkk....Kwn aku tgh ade mslh & perlukan seseorg tok dengo so here i ammm.... Smp umah memey aku lentokkk lerr.... Penat weiii....

    So, Sabtu kang aku akn ke Ipoh... Ehh, nak tanye... Kat Ipoh ade grabcar x?? Hehehe.... Xnak aku calling2 mamat perak tue aihhh.... Kang 'tersuke' mcm dlu lg parah.... Ehh, bkn aku yg suke tau tp mamat tue ekk.... Pastu main tarik tali lak.... Xkuase aku nk layan.... Bek aku stay ngan sape yg ade ngan aku skang nie.... So, ujan pong da turun membasahi bumi Kuala Lumpur ptg nie.... Aku nak pi wat hot coffee dlu... Sape nak?? Gi wat sendirik ekk.... Hahahaha.... Adiosss amigosss....
     
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Auuuuchakkk!!!!... Korg da blk koje ke blom tue?? Ceq ade lg 1/2 jam haa nak get lost so, ceq nak nulis la kt diary jap... Kang lupe lg ssh, maklumla da makin mude kan.... Hahaha.... Sel2 otak xbrape nk berhubung haa... Nak start dr mane ekk.... Ermmm... Ari jumaat laa.... Blk tue aku singgah Sogo jap.... Pi tapau mektonal tok fmly aku.... Biaselaa, gaji da msuk kan.... Laju jelah langkah aku nie.... Nak di jdkan cite, Sogo tgh sale uolss!!!...Aduhhh... Aku lak da bli mektonal so memey xdptla nak soping.... Org lak memey tgh rmai so kalo aku menyelit gak, mau leper burger Mekciken aku nie.... Hahaha... Otw nak blk, singgah lak beli pelam asam boi.... Nak 1 jek tp bdk yg jual tue suh aku amik 2 skali coz tue yg last maka aku bli gak laa.... Rezeki dia laa kan... Da bleh blk ler bdk tue coz jualannyer da abis.... Alhamdulillah.... Aku smp umah, settle ape yg ptot pastu chop tmpt dpn tv nak layan Clever Girls Malaysia... Hahaha.... Pkul 10, tuko lak 132... Layan Super Spontan.... Esok aku kne bgn awal coz nak ke Ipoh.... Asenyer xbwk handbag aku nie esok coz aku ase nak bwk harta karun yg lain skali... So, korek punye korek maka aku pong bwk bagpack bese tue.... Ntah knape, mlm tue aku tido nyenyak tp aku terlmbt bgn uolss!!!... Allahu Akbar!!!... Ticket aku pkul 8.30 am & aku tersedo pkul 7.10 am ekk.... Ape lg?? Jd lipas kudung la aku... Xdan nak touch up ala2 barbie doll ke jendol ke yg penting aku dpt smp b4 8.30 am kt KL Sentral!!.... Utk jimatkan mase aku amik taxi jek coz da xterpk nak call uber ke grabcar ke.... Nasib la jln pg tue xjammed & aku smp sane pkul 8.00 am.... Fuhhh!!!... Berkungfu aku weii pg nie.... Tudung pong senget benget tau.... Alaaaa....Xcomey la nak amik gambo kang.... Kte org smp Ipoh on time ye which is 11 am... Mase dlm train td ade gak la borak2 jap pastu aku layan membute.... Siyes, bf aku pong ckp muke aku nmpk mcm org kurang tido walhal aku terlebih tido sejam pg nie....

    Ipoh pong da ade grabcar yer so xpayah la susah2 nak jln kaki ke tanye2 org tmpt yg korg nak tuju.... Kte org lepak kat Aeon Kinta jek tghari tue.... Pekena mknan kt foodcourt & borak2 la until pkul 2 pm cmtue kte org layan karok lak.... Hahaha.... Ko da knape gegel?? Mcm xde karaoke lak kt KL nie smp ke Ipoh kau pi karok ekk.... Hahaha....Alaa, aku bkn stay Ipoh pong.... Blk ari kot, so ape lg xtvt yg ado selain isik peot pastu enjoy??.... Amik 2 jam jek pong.... Hahaha..... Lagu xbyk sgt so xbrape nk feeling arr aku nyanyik.... Pkul 4 lebih cmtue kte org booking lg skali grabcar menuju ke stesen ETS ipoh.... Smp lmbt sket around 8 something.... So, pegi mkn & time to rest esok ekk.... Even ade yg ajak kuar tp ku tolak jebattt... Aku penat + xckup rest... Ahad memey fully rest jek & mlmnyer aku kuar ngan DIA pi beli brg umah sket.... Tgk ikan, ayam sume mcm da lame jekk so aku bli brg kering jelah mlm tue.... Esok lusa aku beli la brg basah ye abah... Okklah geng, nak cau dlu nie.... Esok aku smbung lg ekk.... Cau Cin Cau....
     
  11. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Hari Jumaat, blk koje tue aku baru la nak packing kain baju ekk… Passport, tiket, ongkos, ubat sume da ready… DIA call pkul 10 pm bgtau da smp & kte org pi lepak mkn jap… Igtkan kojap je siap mknan skali dkat 20 min gak la kte org tggu…. Muke DIA aku tgk da lain pesen, yelah, kte org kene smp sne dlm pkul 11 pm coz 11.30 pm da kne trun kt tmpt bas berlepas…. At last, dpt mknan & kte org pulun ler… Nasib sodap ekk… Kte org smp TBS around 11.10 pm cmtue…. Jmp geng2 yg lain then beramai2 la trunk t bwh tue…. Riuh la coz ade yg ckp sejuk la, ade yg xsabo nak naik bus laa, ade yg da ngantok laa…. Aku ngan DIA gak yg steady jek…. Hahaha…. Naik jek bus, xlepas pong tol lg aku tgk masing2 da tarik selimut ekk (bus yg kte org naik nie di beri selimut hokay)… Hahaha… Adoii…. Aku nie nak lelap payah sket lagi2 tgk ujan lobat time tue…. Adusss…. Terkebil2 bijik mate aku nie…. Kte org reached Bkt Kayu Itam time Subuh… Pi solat, bekpes dlu then tggu Q lak… Kt M’sia okk lg, xla pnjg noo Qnyer…. Skali das mp Danok, makkk aii, kte org Q smp 2 jam hokay!!... Dr pkul 7.30 am smp 9.30 am…. Adoiii aiii!!! Patah pinggang ceq noo…. DIA da bebel2 laa… Siap ckp next time naik flight jelah… Hahaha…. Kte org smp Hatyai t’hari da weii…. Sume da kebuluran so lepak kedai mber DIA tok lunch…. Aku peot smp masuk angin laa coz da lewat sgt mkn haa…. Then pi carik otel lak… Ade yg ckp kne nek tut tut… Ade yg ckp jln je bleh smp… Mne satu korg nie weii??... Last2 tnye kt pakcik sorg nie baru tau direction ke hotel kte org…. So, berpisah laa…. Girls stay wit girls, boys dgn boys…. Call time lepas Maghrib coz tau sume penat kan….

    Mlm tue, kte org dinner kat tmpt yg same then pi naik tut2 ke nite market…. Ikot plan nak gi esok jek tp cuace kt sini pong mcm M’sia gak laa…. Ujan sokmooo…. Takot esok mlm pong ujan so, kte org ronda2 la dlu nite market mlm nie…. Aku tibai blouse selai ngan selipar sepsg… Hahaha… DIA lak beli suar askor… Perghhh!!... Angan2 nk jd askor ke hape nie??... Hahaha…. Yg lain soping gak la tp sket2 jek…. Dlm pkul 11 pm cmtue kte org gerak blk laa…. Dorg ngan kte beza mase cume sejam….Dorg lmbt…. Nasib la otel yg kte org stay nie jauh dr tumpuan org rmai so, xla bising kan… Letak je kepala kt bantal sume lena…. Esok pg, mkn ape yg ade tok bekpes then baru kuar pi jenjln area tmpt kte org stay tue…Ade la temple, shoping mall… Aku tgk buah2an dorg nie fresh so aku tibai pelam ngan watermelon… DIA n yg lain msuk 7-11 borong air… Tghari sket pi lunch jap pastu sume ckp nak blk otel… Cuace pnas sgt, kpla pong jd denyut2… Ptg tue kte org pi jln kt belah lain lak… Ari nak ujan so dpt ler main ujan jap…. Hahaha… Arini kte org pi borong t-shirt…. DIA la yg soping ngalahkan pmpn coz kaum kerabatnyer rmai…. Aku lak tibai t-shirt 2 helai, souvenier tok fmly sket & ternmpk lak 1 bag nie… Ala, bag kait mcm minah2 salleh bwk silang tue… Duit da mkin berkurangan so mlm nie kte org try mkn kt kedai lain lak…. Igtkan dptla save ngupenyer mkin mahal lak… Mgkn dorg tau org luar so potong kepalaa laaa….

    Mlm tue kte org da start packing2… Esok kan da blk….Aku tuko wit memey xbyk coz aku da ckp ngan DIA aku nak share2 ape yg ptot…. Lgpong aku xminat soping sgt…. Byk bende yg ade kt M’sia ade kt sini so lebey kureng same jelah…. Esok pg kte org check out awal & trus pi tmpt bus coz nk smpn bag… Aku bgtau DIA aku nk beli bag kait tue lg 1…. Kire last kopek soping la coz tue yg wit yg tggl…. Tibe kedai tue ngan xsemena2 DIA lak berminat nak beli same bag kait tue… Senang katenyer nak bwk ubat time checkup kt spital kang…. Ikotkan DIA nak beli porch coz suar askor yg DIA pkai tue pocketnyer cetek… Takot wallet jatuh je… Da survey td, porch sume leather & mahal2 lak tue… Bile tgk aku bli bag kait tue DIA pong berminat tue yg tibai bersame… Hahaha…. Corak, kaler tok DIA pong aku yg pilih…. Suar askor tue pong hakak yg pilihkan ekk… Adoiii aiii… So, blk tghari nie kte org sume pkai baju Hatyai… Kat sni payah sket nak crik size beso coz org thai sume comey2 weii…. Aku punye baju bese pkai M tp tgk mcm kecik so aku amik la L… Bile pkai L da gedoboh lakk aku ase…. DIA pkai memey ngam laa coz dada dia lebor, dada lelaki kan… Kelakor pong ade coz t-shirt tue pnjg & aku yg kementot nie pkai da ase mcm pkai baju xpkai suar lak…. Hahaha… Bus kte org pkul 1 pm waktu M’sia… Arrived at Tbs pkul 12 tgh mlm ekk… Kite org amik grab blk umah…. Tue jek nak cite… Hatyai again?? I don’t think soo…. Hahaha…
     
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Aku lepas semua pergi....
    Bukan kerana aku benci....
    Tapi keranaku terlalu mencintai....
     
  13. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    482
    Trophy Points:
    83
    Chakkkk!!!... Slmt hari senin gaisss... Watpe tue?? Ngulorr ekk... Hahaha.... Xde cite best pong nak share... Mak DIA admitted kt HKL sbb ade batu karang.... Almost 10 days gak la... Udah undergo operation last week & kami doakan semoge Cik Nah cpt sht yer... Aamin... Aku xbyk xtvt cume last Saturday aku kuar hang out ngan geng2 sengal kt IOI City Mall Putrajaya... Hambikkk... Mcm da xde shoping mall da kt KL nie ekk.... Hahaha... Bkn slalu ma, skali skala jek.... Oleh sbb kuar lepas Asar, maka smp pong lmbt laa... Nak2 lg area Putrajaya tue lg laa harruuuu.... Berpusing2 kt sume Presint haa... Tue pong nasib pkai waze, kalo x, ntah smp Ipoh dah agaknyer kte org.... Hahaha.... Smp sane, kte org usha kedai kasut n bag coz dorg nie nk shoping haa... Aku lak usha kedai mkn coz peot ase lapo haa... Hahaha.... So, time2 dinner nie tmpt memey susah la nak dpt but luckily kte org dpt gak tmpt duduk yg bleh sandar... Bergilir2 la pi amik mkanan... Pastu kte org borak abt plan nk turun Ipoh awal bln dpn.... Dis time singleton yg gi ekk... Nek 1 kete jek so as usual la, hakak yg jd 'kepala'.... Otel kne booked awal coz early next month is Besday Sultan Perak... Kompom la sume tmpt penuh kang... Xbyk xtvt pong mlm tue, lepas mkn, de yg tibai kasut kt Parkson then kte org ready tok gerak blk... Tue pong mentaraguru da spotcheck ekk, 'syg da smp umah blom?'.... Adess..... Time tue bru pkul 8 pm tau.... Hahaha.... aku smp td pong da pkul 6 lebih.... Adoii aii... Aku xterus blk umah mlm tue, terus ke mamak tok lepak jap... Layan la jap bola haa... Hahaha.... Mlm2 mggu cmnie, mamak memey di penuhi oleh golongan lelaki laa so butekan mate yg dok usha ateh bawah tue & yg dok lalu lalang bg salam yer.... Hakak nie asenyer baye je kot ngan mak2 kowg weii... Bleh lak ko main suittt2 hakak2 nie yer.... Blk tue, layan cite antu jap pastu tidoooo.... Ahad xde xtvt byk..... Tghari masak lauk ala kadar then ngadap la tv dr siang smp ke mlm.... Tahniah Dato' CT di atas kehamilan 4 bln anda & tahniah juge utk Amyra Rosli yg da slmt melahirkan baby boy semlm.... Doa yg baik2 maka yg baik2 la kte dpt.... Aamin.... Cau cin cauuu....









     

Share This Page