1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Hiiii kwn2 sume.... Ade yg kejongg x?? Hahaha... Kan ke ujan non-stop 2 ari... Aku yg ade mslh pernafasan nie memey terkesan laa... Naik lrt dgn ekon yg bleh tahan sejuk (kalo xrmai org) start la sesak napasnyer... Lobang idong beso sgt kot... Hahahaha.... Still raining time aku menulis nie.... Sejuk smpkan aku yg da pkai t-shirt long sleeves still sarung jacket jeans ekk... Okklah, nak cite pasal ari rabu aritu arr.... Aku jmp mentaraguru kan.... Dr jauh aku tgk DIA dok tutp mate tau... Heee, ngantok lettew.... Pastu aku smp jek, DIA alihkan brg & aku dok sipi DIA... Pastu DIA tnye la nk minum pe sume... Hakak order milo es ekk pepgi tue... DIA aku tgk da order teh halia... Pastu bual2 kosong jap.... Then DIA kuarkan pisang salai & sket dodol pelbagai flavour.... DIA bg aku name card otel yg DIA stay tue... Dekat dgn sume kemudahan katenyer... Nak ke Kartika Sari pong sonang.... Aku tnye la awat bg aku suh simpan lak... DIA jwb ' mane tau syg nak pegi bandung lagi'... Aku?? Bandung?? Again?? Memey takkk arrr!!!... Hahaha... Aku punye style kalo korg nak tau, tmpt aku aku da penah jejak aku xkan jejak lg UNLESS org yg ajak tue nak SPONSORED.... Hahaha.... kalo dekat2 xpe nak repeat berpuluh kali pong tp kalo overseas xpyahla nk pegi 2/3 kali... Dunia nie luas, byk tmpt kte bleh pegi kot... Ntah2 365 ari pong xckup nak round da world tau.... AKu xnak ckp ape2 lg psal trip aku bln 5 kang.... Wat dek wat peace jek.... Tgh kumpul duit skang nie... Kaw2 aku 'tahan' blanje skang haa...Tight budget weii!!!... Hahaha.... So, DIA ade blikan gak aku pulut kuning ngan rendang daging spt yg aku kirim mlm td... Hehehe... Oleh sbb DIA xnak duit maka minuman kte org tue aku cpt2 gi bayo... Bkn pe, aku da mlas nak ter'hutang' budi dgn sesape trmasuk la DIA.... Tue pong aku kne jeling tau sbb blom abis minum aku nak pi menempel kt kaunter nak bayo... Hahaha...

    Khamis-Jumaat aku di landa skt kpla balik.... Adusss... Rabu mlm tue aku da start pening.... Pkul 11 pm aku da wassalammu... Xlarat laa... Bgn pg kuatkan gak diri pi koje nek lrt coz nak jimat punye psal... Hahaha... Alahaiiii gegel oiii!!!... Pk nak cuti tp aku kne smpn cuti coz bln 5 kang nak amik cuti almost 2 weeks... Trip aku dlm 10 ari cmtue.... Haaa... Esok plan nak lepak dgn bff2 aku tp bile cuace mcm nie ase bantal ateh katil aku tue gak yg bestt... Hahaha... Oklah geng, esok nak rest je kot... Ohh yerr, last week aku kuar ngan bff aku yg asbennyer kene sakit buah pinggang tue... Okk jek kuar ber3... Byk aku tnye dgn asben bff aku tue ttg sakit dia... Aku doakan dia cpt sembuh... Aamin... Aku sempat borong jeans selai n ksut 2 pasang... Alaa, bli kat Brand Outlet jek.... Jeans aku tue slim fit baru RM49.90... Kasut pong same gak... Nak pkai time weekend.... Idakler kasut koje pong aku tibai kalo kuar lepak kang... Hahaha.... Asenyer xde ape lg nak story... Lemau ase bdn haa... Take care sume... Musim2 ujan nie kurengkan la xtvt outdoor tue ye... Adioss amigosss....

    NOTE :
    Datuk Farid Kamil kne tahan reman 4 hari ekk... Adoii aiii, mcm2 version yg aku bace haa... ALLAH je yg tau ape yg dia lalui.... Manusia hnye bleh menilai dr luaran saje.... Bertabahla Datin Diana Danielle....
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuu...Slmt ari Selasa sumerr.... Cuace still sejuk (sambil kepal2 jari tgn sendirik) namun idup kne gak teruskan.... Hahaha.... Keje tetap pegi walau ari2 bedal mandi air paneh... Hahaha.... Aku nie sensitif sket kalo sejuk naw2, terlampau paneh pong xbleh so sendirik kne take care la yer.... Da tau xtahan sejuk, maka tidoq ari2 sarung sweater yer.... Stokin jgn di lupe plak... Hahaha.... Da tau sempot pong ade ati nak pi negara mate biru... Cehhh, xsedo diri betol gegel nie kan??.... Kahkahkah....So, kate di kota which means last weekend memey aku stay at home jek... Bapak aku tgk pong mcm pelik jek... Slalunyer muke kiut nie mane nak ade kt umah specially ari Sabtu... Plg lewat lepas Zohor msti aku da 'ghaib'... Hahaha... Ade kebaikan gak sbnrnyer cuace ujan + sejuk nie.... Aku jd mlas nak kuar even bff aku ade yg ajak kuar lepak.... Mlas laa.... Heee.... Aku dok layan tv dr pg smp ptg.... Pastu tutup jap pastu siap layan Sin Chan sementara tggu azan Maghrib.... Kahkahkah.... Doraemon dpt la tgk kejap sbb aku start sediakan bahan nak masak mlm tue.... Beselaa, sejuk2 nie peot mesti lapoo.... So, ape yg ade kat dlm peti es aku aku perabis laa coz esok memey nak pi beli brg umah pong.... DIA pg muncul jap pastu smp ke sudah senyap.... Adess, membute ler tue.... Tau sgt kalo time cuti xtvt DIA is tido... Heee.... Ahad, aku layan Melodi walaupong pengacara barunyer yg hadooo... Kire okk laa tue kan.... Lepas Maghrib aku siap2 nk pi beli brg umah... Mlas nak ajak DIA so aku pegi sendirik jek.... Pastu muke mcm nak nanges bile kne bwk brg byk & berat.... Hahahaha.... Lawakla ko nie gegel... Ego gak ekk.... Da tau xlarat ko pegi gak beli brg yg berat2 tue da knape??... Pastu merungut tgn sakit bwk brg berat.... Hahaha.... Ehh, suke ati aku la... Mlm tue bdk Perak ade kol... Aku dok tenung jek screen hp tue & xsmp ati nak keciwakan org yg kol so aku pick up... Abah da jeling2 sket coz aku borak dlm bilik... hahaha.... Bkn pe, dorg tgh tgk tv so aku xnak la ganggu.... Mamat tue dok ckp rindu2 laa, nak jmp laa ape laaa.... Ishh!!!... Memey dulu aku ngan dia 'rapat' tp tue duluuuuuu..... Cite lame diknon!!!....

    So, beria dia ajak aku jmp next month... Time chinese new year lg!!... Bkn xnak (memey xnak pong), cume aku kene blk kmpg laa Sabtu mggu CNY tue... Sepupu kawin, so 1 fmly sume blk... Aku ase da lame gak aku xjmp mamat nie.... Almost 4/5 taun kot.... Yg wat aku seriau bile dia ckp 'nak cubit idong dia bile jmp nanti'... Elooo, korg nie suke suki jek nk cubit2 anak org kan??... Korg igt aku nie barbie doll ke hape??.... Tau, dia gurau so saje aku bg excuse xnak la turun Ipoh kalo cmtue.... Aku xigt la dia nie tau ke x status aku ekk.... Ermmm.... Xtau nak borak ape da so aku diam.... Ase janggal kan.... So, after 25 min da line was disconnected.... Syukur, xpayah nak borak lebih lame.... Hehehe.... Mlm tido awal mcm biase... Esok koje daa.... Malasnyerlaaaa haiiii..... Tue la xtvt aku sempena' musim sejuk' nie... Hahaha.... Harap cuace kembali normal.... Payid Kamil bebas dgn ikat jamin RM12K.... Pak mak dia kayo, xpelah bleh tolong kot.... Tue jek cite yg hot skang nie selain Jakim nak mai jmp Sajat.... Hahaha.... Oklah geng, aku cau dlu.... Daaaaa.....
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Semlm received call dr travel agent yg memberitahu bahawa aku n partner kena buat 2nd payment utk tour bln 5 kang.... Mungkinkah impian aku nie akn terlaksana??... Yg pasti aku kene tuko 3 currency utk tour kali nie... Yess!!! 3 yerr.... Aku da mule terbayang tmpt idaman yg aku akn posing tue.... Wahhhh!!! Che Ta & Pajura kalo tgk nie mau nanges tepi bucu katil wooo.... Kahkahkah.... Berbunge2 ase hati aku nie coz hasil penat lelah menabung selame aku bekerja dpt aku gune utk fulfilled my own dream.... Teruja kot coz aku memey purposely choose 'spring season' tok celebrate my besday kt oversea dis year!!!.... Moge ALLAH permudahkan sumenyer.... Aamin.... Yaaabedabedddduuuuuuuu.......
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Epyy besdayyy 2 u… epy besdayyy 2 u….. epy besday 2 my heroooo….epy besdaaaay 2 uuuu....

    Selamat Hari Lahir Abah… Kami anak2 mu berdoa agar dirimu di panjangkan umor, di murahkan rezeki & beroleh keberkatan di dunia dan akhirat…. Jgn lupe be epy olwes tau!!!... Maaf di pinta andai kami ade melukakan hatimu duhai abah…. Maklumla da mude2 nie kdg terlepas ckp, terkasar bhse (aku lettew yg slalu emo lebey)… Hahaha…. Perghhh, sebak plak aku ase…. Alhamdulillah, lepas kejadian ‘mild stroke’ taun lepas abah nmpk lebih sht skang walaupong bdnnyer susut byk… Tp bleh lg rempit naik motor, wenggg sane wenggg sini jmp kengkwn kire okk la kan…. Still capable to ride bak kate org jawo… Supplement pong mkn gak nak bg segala urat, sendi sume berfungsi dgn baik…. Insyaallah…. Ptg kang aku & adik aku akan pi borong brg mkn tok bwk blk umah…. Aku nak belikan cake tp adik aku ckp xpyah lak… Membazir katenyer coz abah n bonda xmkn bende manis2 nie…. Kurenggg laaa…. So, hadiah pong abah da pesan awal2 taknak ape2 katenyer… Kemeja2 yg kte org belikan ade 4/5 helai tak berpakai lg katenyer….So, hulur duit sket la kang… Kot ade bende yg abah nak beli kan… Kite mane tau kdg org tua nie malu nak mintak2 dr anak…. Abah plak jenis yg senyap…. Lagi laa payah nak tau ape yg tersirat di dlm hatinyer….

    Selain dr besday abah, hakak de lg citer dababommkeboommm uolsss.... Hahaha.... Mlm td DIA ckp nk try nasib masuk Mentor Otai ekk!!.... OMG!! Ko nak jd protege sape lak bhai?? Misha Omar ke??.... Kahkahkah… Aku tau DIA minat menyanyi & suare DIA memey bleh tahan... Jenis yg high pitch nie.... DIA bleh tarek punye... So, aku bg la support... Org nak wat bende baik & yg di minati kan??...Da pemes mcm sawi kang, ehh!! mcm awie kang jgn lupe kat aku lak ekk....Hahaha... Org skang biase laa... Cpt benor lupe dirinyer.... So, nak kene ade Minus One time audition tue kang... Hang ade ka?? Hahaha... Mau aku gak yg kene carik or download kang nie.... Tau daa, DIA mane reti bab2 komputer nie... Failedd!!!.... Xpelah, aku yg reti walau xpro mane nie akan bantu.... Aku kan mansia yg suke membantu org lain.... Kahkahkah.... Da mintak aku teman time gi audition next week woo… Awal hang booking aku noo…. Hahaha…. So, wish u gud luck my dear!!!... Tata titi tutu….
     
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83

Share This Page