1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Hiiii kwn2 sume.... Ade yg kejongg x?? Hahaha... Kan ke ujan non-stop 2 ari... Aku yg ade mslh pernafasan nie memey terkesan laa... Naik lrt dgn ekon yg bleh tahan sejuk (kalo xrmai org) start la sesak napasnyer... Lobang idong beso sgt kot... Hahahaha.... Still raining time aku menulis nie.... Sejuk smpkan aku yg da pkai t-shirt long sleeves still sarung jacket jeans ekk... Okklah, nak cite pasal ari rabu aritu arr.... Aku jmp mentaraguru kan.... Dr jauh aku tgk DIA dok tutp mate tau... Heee, ngantok lettew.... Pastu aku smp jek, DIA alihkan brg & aku dok sipi DIA... Pastu DIA tnye la nk minum pe sume... Hakak order milo es ekk pepgi tue... DIA aku tgk da order teh halia... Pastu bual2 kosong jap.... Then DIA kuarkan pisang salai & sket dodol pelbagai flavour.... DIA bg aku name card otel yg DIA stay tue... Dekat dgn sume kemudahan katenyer... Nak ke Kartika Sari pong sonang.... Aku tnye la awat bg aku suh simpan lak... DIA jwb ' mane tau syg nak pegi bandung lagi'... Aku?? Bandung?? Again?? Memey takkk arrr!!!... Hahaha... Aku punye style kalo korg nak tau, tmpt aku aku da penah jejak aku xkan jejak lg UNLESS org yg ajak tue nak SPONSORED.... Hahaha.... kalo dekat2 xpe nak repeat berpuluh kali pong tp kalo overseas xpyahla nk pegi 2/3 kali... Dunia nie luas, byk tmpt kte bleh pegi kot... Ntah2 365 ari pong xckup nak round da world tau.... AKu xnak ckp ape2 lg psal trip aku bln 5 kang.... Wat dek wat peace jek.... Tgh kumpul duit skang nie... Kaw2 aku 'tahan' blanje skang haa...Tight budget weii!!!... Hahaha.... So, DIA ade blikan gak aku pulut kuning ngan rendang daging spt yg aku kirim mlm td... Hehehe... Oleh sbb DIA xnak duit maka minuman kte org tue aku cpt2 gi bayo... Bkn pe, aku da mlas nak ter'hutang' budi dgn sesape trmasuk la DIA.... Tue pong aku kne jeling tau sbb blom abis minum aku nak pi menempel kt kaunter nak bayo... Hahaha...

    Khamis-Jumaat aku di landa skt kpla balik.... Adusss... Rabu mlm tue aku da start pening.... Pkul 11 pm aku da wassalammu... Xlarat laa... Bgn pg kuatkan gak diri pi koje nek lrt coz nak jimat punye psal... Hahaha... Alahaiiii gegel oiii!!!... Pk nak cuti tp aku kne smpn cuti coz bln 5 kang nak amik cuti almost 2 weeks... Trip aku dlm 10 ari cmtue.... Haaa... Esok plan nak lepak dgn bff2 aku tp bile cuace mcm nie ase bantal ateh katil aku tue gak yg bestt... Hahaha... Oklah geng, esok nak rest je kot... Ohh yerr, last week aku kuar ngan bff aku yg asbennyer kene sakit buah pinggang tue... Okk jek kuar ber3... Byk aku tnye dgn asben bff aku tue ttg sakit dia... Aku doakan dia cpt sembuh... Aamin... Aku sempat borong jeans selai n ksut 2 pasang... Alaa, bli kat Brand Outlet jek.... Jeans aku tue slim fit baru RM49.90... Kasut pong same gak... Nak pkai time weekend.... Idakler kasut koje pong aku tibai kalo kuar lepak kang... Hahaha.... Asenyer xde ape lg nak story... Lemau ase bdn haa... Take care sume... Musim2 ujan nie kurengkan la xtvt outdoor tue ye... Adioss amigosss....

    NOTE :
    Datuk Farid Kamil kne tahan reman 4 hari ekk... Adoii aiii, mcm2 version yg aku bace haa... ALLAH je yg tau ape yg dia lalui.... Manusia hnye bleh menilai dr luaran saje.... Bertabahla Datin Diana Danielle....
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuu...Slmt ari Selasa sumerr.... Cuace still sejuk (sambil kepal2 jari tgn sendirik) namun idup kne gak teruskan.... Hahaha.... Keje tetap pegi walau ari2 bedal mandi air paneh... Hahaha.... Aku nie sensitif sket kalo sejuk naw2, terlampau paneh pong xbleh so sendirik kne take care la yer.... Da tau xtahan sejuk, maka tidoq ari2 sarung sweater yer.... Stokin jgn di lupe plak... Hahaha.... Da tau sempot pong ade ati nak pi negara mate biru... Cehhh, xsedo diri betol gegel nie kan??.... Kahkahkah....So, kate di kota which means last weekend memey aku stay at home jek... Bapak aku tgk pong mcm pelik jek... Slalunyer muke kiut nie mane nak ade kt umah specially ari Sabtu... Plg lewat lepas Zohor msti aku da 'ghaib'... Hahaha... Ade kebaikan gak sbnrnyer cuace ujan + sejuk nie.... Aku jd mlas nak kuar even bff aku ade yg ajak kuar lepak.... Mlas laa.... Heee.... Aku dok layan tv dr pg smp ptg.... Pastu tutup jap pastu siap layan Sin Chan sementara tggu azan Maghrib.... Kahkahkah.... Doraemon dpt la tgk kejap sbb aku start sediakan bahan nak masak mlm tue.... Beselaa, sejuk2 nie peot mesti lapoo.... So, ape yg ade kat dlm peti es aku aku perabis laa coz esok memey nak pi beli brg umah pong.... DIA pg muncul jap pastu smp ke sudah senyap.... Adess, membute ler tue.... Tau sgt kalo time cuti xtvt DIA is tido... Heee.... Ahad, aku layan Melodi walaupong pengacara barunyer yg hadooo... Kire okk laa tue kan.... Lepas Maghrib aku siap2 nk pi beli brg umah... Mlas nak ajak DIA so aku pegi sendirik jek.... Pastu muke mcm nak nanges bile kne bwk brg byk & berat.... Hahahaha.... Lawakla ko nie gegel... Ego gak ekk.... Da tau xlarat ko pegi gak beli brg yg berat2 tue da knape??... Pastu merungut tgn sakit bwk brg berat.... Hahaha.... Ehh, suke ati aku la... Mlm tue bdk Perak ade kol... Aku dok tenung jek screen hp tue & xsmp ati nak keciwakan org yg kol so aku pick up... Abah da jeling2 sket coz aku borak dlm bilik... hahaha.... Bkn pe, dorg tgh tgk tv so aku xnak la ganggu.... Mamat tue dok ckp rindu2 laa, nak jmp laa ape laaa.... Ishh!!!... Memey dulu aku ngan dia 'rapat' tp tue duluuuuuu..... Cite lame diknon!!!....

    So, beria dia ajak aku jmp next month... Time chinese new year lg!!... Bkn xnak (memey xnak pong), cume aku kene blk kmpg laa Sabtu mggu CNY tue... Sepupu kawin, so 1 fmly sume blk... Aku ase da lame gak aku xjmp mamat nie.... Almost 4/5 taun kot.... Yg wat aku seriau bile dia ckp 'nak cubit idong dia bile jmp nanti'... Elooo, korg nie suke suki jek nk cubit2 anak org kan??... Korg igt aku nie barbie doll ke hape??.... Tau, dia gurau so saje aku bg excuse xnak la turun Ipoh kalo cmtue.... Aku xigt la dia nie tau ke x status aku ekk.... Ermmm.... Xtau nak borak ape da so aku diam.... Ase janggal kan.... So, after 25 min da line was disconnected.... Syukur, xpayah nak borak lebih lame.... Hehehe.... Mlm tido awal mcm biase... Esok koje daa.... Malasnyerlaaaa haiiii..... Tue la xtvt aku sempena' musim sejuk' nie... Hahaha.... Harap cuace kembali normal.... Payid Kamil bebas dgn ikat jamin RM12K.... Pak mak dia kayo, xpelah bleh tolong kot.... Tue jek cite yg hot skang nie selain Jakim nak mai jmp Sajat.... Hahaha.... Oklah geng, aku cau dlu.... Daaaaa.....
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Semlm received call dr travel agent yg memberitahu bahawa aku n partner kena buat 2nd payment utk tour bln 5 kang.... Mungkinkah impian aku nie akn terlaksana??... Yg pasti aku kene tuko 3 currency utk tour kali nie... Yess!!! 3 yerr.... Aku da mule terbayang tmpt idaman yg aku akn posing tue.... Wahhhh!!! Che Ta & Pajura kalo tgk nie mau nanges tepi bucu katil wooo.... Kahkahkah.... Berbunge2 ase hati aku nie coz hasil penat lelah menabung selame aku bekerja dpt aku gune utk fulfilled my own dream.... Teruja kot coz aku memey purposely choose 'spring season' tok celebrate my besday kt oversea dis year!!!.... Moge ALLAH permudahkan sumenyer.... Aamin.... Yaaabedabedddduuuuuuuu.......
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Epyy besdayyy 2 u… epy besdayyy 2 u….. epy besday 2 my heroooo….epy besdaaaay 2 uuuu....

    Selamat Hari Lahir Abah… Kami anak2 mu berdoa agar dirimu di panjangkan umor, di murahkan rezeki & beroleh keberkatan di dunia dan akhirat…. Jgn lupe be epy olwes tau!!!... Maaf di pinta andai kami ade melukakan hatimu duhai abah…. Maklumla da mude2 nie kdg terlepas ckp, terkasar bhse (aku lettew yg slalu emo lebey)… Hahaha…. Perghhh, sebak plak aku ase…. Alhamdulillah, lepas kejadian ‘mild stroke’ taun lepas abah nmpk lebih sht skang walaupong bdnnyer susut byk… Tp bleh lg rempit naik motor, wenggg sane wenggg sini jmp kengkwn kire okk la kan…. Still capable to ride bak kate org jawo… Supplement pong mkn gak nak bg segala urat, sendi sume berfungsi dgn baik…. Insyaallah…. Ptg kang aku & adik aku akan pi borong brg mkn tok bwk blk umah…. Aku nak belikan cake tp adik aku ckp xpyah lak… Membazir katenyer coz abah n bonda xmkn bende manis2 nie…. Kurenggg laaa…. So, hadiah pong abah da pesan awal2 taknak ape2 katenyer… Kemeja2 yg kte org belikan ade 4/5 helai tak berpakai lg katenyer….So, hulur duit sket la kang… Kot ade bende yg abah nak beli kan… Kite mane tau kdg org tua nie malu nak mintak2 dr anak…. Abah plak jenis yg senyap…. Lagi laa payah nak tau ape yg tersirat di dlm hatinyer….

    Selain dr besday abah, hakak de lg citer dababommkeboommm uolsss.... Hahaha.... Mlm td DIA ckp nk try nasib masuk Mentor Otai ekk!!.... OMG!! Ko nak jd protege sape lak bhai?? Misha Omar ke??.... Kahkahkah… Aku tau DIA minat menyanyi & suare DIA memey bleh tahan... Jenis yg high pitch nie.... DIA bleh tarek punye... So, aku bg la support... Org nak wat bende baik & yg di minati kan??...Da pemes mcm sawi kang, ehh!! mcm awie kang jgn lupe kat aku lak ekk....Hahaha... Org skang biase laa... Cpt benor lupe dirinyer.... So, nak kene ade Minus One time audition tue kang... Hang ade ka?? Hahaha... Mau aku gak yg kene carik or download kang nie.... Tau daa, DIA mane reti bab2 komputer nie... Failedd!!!.... Xpelah, aku yg reti walau xpro mane nie akan bantu.... Aku kan mansia yg suke membantu org lain.... Kahkahkah.... Da mintak aku teman time gi audition next week woo… Awal hang booking aku noo…. Hahaha…. So, wish u gud luck my dear!!!... Tata titi tutu….
     
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Slmt ari khamis geng2 FTC sume... Pehabaq pg nie?? Aku demam start friday last week smp nak msuk blk friday esok haa.... Mulenyer Jumaat lepas mber travel aku ajak pi lunch.... Aku pong On jelah sbb opis dia ngan aku xjauh sgt... Dia naik motor ke tmpt aku dlm 7-10 min jek.... So, aku memey da amik bekpes pg td maka idakler aku mkn tghari tue.... Blk dr minum kt food court tue aku da start sneezing, tekak da ase perit2 & batok la yg paling ketara skali... Hingus da start meleleh so im totally OUT la nk tggu smp ke ptg tue.... Aku blk naik grab jek & smp umah, terus berselubung dgn gebor.... Mlm bgn check suhu memey de demam... Adusss.... Melepek jelah dlm bilik... Tv pong aku xheran daa.... Hahaha.... Esoknyer plak ikotkan plan memey kte org sume nak jmp.... Tggu punye tggu smp pkul 5pm xde sesape pong yg update kt dlm group.... Aku tanye laa, jd ke idak jmp nie... Mber aku trus call... Dia suh aku siap2 coz dorg nak dtg amik aku kang.... DIA pong dorg akan pick up kang.... Skali jln katenyer.... So, lepas maghrib dorg smp... DIA pkai lak t-shirt body kaler itam haa... Adess, terbonjol2 muscle DIA weii!!.... Lengan da beso, dada pong makin mantop aku tgk.... Hahahaha.... Giler arr kau gegel, dok belek bdn org... Daa DIA dok dpn aku time kat kedai mkn tue so aku tgk laa... Xkan nak tutup muke dgn tisu lak kot kan.... Hahaha.... Bff aku pong tegur DIA.... Bdn abg sado puji bff aku tue.... DIA lak wat senyum gatal smbil tgk muke aku.... Gilerr!!!... Kte org dinner jauh mlm nie... Kat area Melawati tue haa.... Hahaha... Nie psal bff aku la dok promot kedai nasik lemak nie sedap.... Aku mkn, idakla sedap mane... Sedap lg smbal yg aku wat.... Kahkahkah.... DIA order char kueh teow.... Lmbt tau smpnyer & mber yg sorg lg pong order mknan yg same cume 1 nak sayur 1 lg xnak sayur.... Bile smp, tgk mcm dua2 xde sayur jek... Aku tgk muke DIA da lain mcm.... Takotttt weiii.... DIA ade order telo mate tp xde lak kat makanan DIA tue... Mber2 yg lain sume da berpndgn satu same lain arr.... Aku nak pndang sape?? Pndg air dpn mate jelah.... Mknan kte org sume da abis, tggl yg order goreng2 nie jek baru smp.... Xlame telo smp, aku tgk DIA bgn... Aku jengah, ke mane lak DIA nak pegi nie?? Majuk ke hape??... Ke nak pi tiaw tokey kedai?? Ngupenyer DIA pi amik lauk.... Mknan xde rase katenyer.... Adesss... Pastu DIA pi suap aku lak char kueh teow nyer... Aku xmkn weii!! Tp da DIA sua cmtue & utk menjage airmuke DIA aku telan gak laa.... Cpt2 aku minum ayor coz aku memey dr azali xmkn weii mknan tue.... Oleh sbb kte org duduk dgn ngan 'dapur' maka bau mknan yg di msak tue menusuk2 idong aku yg msh xsht nie.... Batok xkira la bpe byk daa....

    Bff aku pong ajak kte org tggu luar kedai sbb yg laki2 nie sume nak pi membayor lak... Smp kt kete msg2, dok pk lak nak lepak mane.... Hahaha.... Slalu part nie memey brainstorming abis... Dkat 1/2 jam pong xtau nak lepak mane ekk.. Hahaha.... Ngupenyer DIA xpuas ati ngan bff aku arr.... DIA ckp, DIA baru lepas mkn, mkanan xsempat hadam.... Air pong xabis minum da kelam kabut nak blah.... Aiyakkk!!! Aku & bff yg sorg lg nie diam jek.... Xbrani laa nk menyampuk.... Memey xdi nafikan mknan DIA yg last smp td.... Aku da terkokol2 batok tue yg bile bff aku ajak blah aku polo jelah.... Dlm kete DIA okk daa.... Siap bleh wat lawak xmsuk akal DIA tue... Akhirnyer port yg di pilih adelah Tasik Titiwangsa.... Hahaha.... Alhamdulillah, kete2 kami sume dpt parking kt tmpt yg sepatotnyer.... Oleh sbb gegel2 yg ade nie more excited maka kte org ajak naik beskal mlm tue.... (mcm beca pong de)... Ala, yg bleh naik 8 org tue.... Haaa, kami naik ber7 yer..... Kahkahkah.... Sewa sejam RM50.... Da mcm org jakun nek beskal jek aku ase.... Dgn lampu liplapnyer, pastu yg laki2 sume dok dpn sbb nak kawal 'brake'... Brake kat kiri kanan.... DIA dok tgh2 sbb xbleh nak kayuh... Kan kaki DIA ade prob.... Yg kat blkg sume gegel yg kongker.... Aku dgn suare petirnyer memey xbleh di kawal lg arr.... Beria kami berkayuh 1 taman mlm tue.... Quite enjoying...Kind of exercise gak tue... So, secara xrasminyer dis is our routine for every month ekk... Rm50 tontong la sorg sket.... Hahahaha.... Xblk lewat sgt dat nite coz aku kan xsht.... DIA pong batok2 gak tue... Dok lepak minum kt area Istana Budaya jap pastu bff aku anto aku n DIA blk.... Aku tido lewat gak dat nite sbb batok teruk sgt.... Dkat pkul 3 am kot baru lelap.... Pkul 4 am kne morning call adik aku lak... Nak pi daki Gunung Datuk ekk orgnyer pg tue.... Kemain rajin skang adik aku join xtvt extreme nie.... Panjat gunung weiii!!!... Ntah brape ribu kaki dr paras laut dia bgtau aritue....Dgn stick, kasut, tracksuit, t-shirt, headlamp sume beli baru.... Beratus2 abis weii tp da dia minat ye xpe.... Aku bg support jelah.... Maka, ari ahad tue aku terbongkang jelah atas katil coz demam aku nie on off lak.... Dlm bdn aku ase pnas tp bile sentuh kulit aku ase sejuk lakkk... Demam kura2 ke hape nie weii???.... Aku stop jap la ekk... Cite about dis week, nnt aku update.... Skang nie mate aku da lalok coz baru pas mkn ubt.... Babaaaaiiiii...........
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat sume…. Cuace kt luar tgh mendung & aku kt dlm opis da kejongg sbb kesejukan… Hahaha… Nak cite routine mggu nie haa…. Ari Senin, aku MC… Memey xlarat pg tue nak pi koje…. Bdn panas, bantal basah dek peluh… Aku igt nak pi clinic swasta tmpt biase tp ade la sorg Hamba Allah tue bgtau clinic swasta keg omen ke same jek ubatnyer… Org tue sruh aku ke clinic kesihatan yg berhampiran jek… Aku jaranggggg gi clinic kalo xbtol2 sakit so dat day aku try la ikut ckp Hamba Allah tue… Oleh sbb mlm td aku tido awal maka xsempat la nak mkn ape2… So, time aku ‘waze’ carik kedudukan clinic tue nmpk la 1 restaurant nie… Aku benti & isik peot jap…. Then pi tnye org utk double confirm kedudukan clinic tue… Bkn pe, tgh xsht nie dok berjln sne sni kang terbongkang jatuh sape susah??... Smp clinic, register dlu then tggu misi check BP & suhu… Pastu tggu no. utk jmp dctr lak…. Oleh sbb demam da 3 hari, mengikut procedure aku kne amik drah… Adusss…. Leceh btol laa… So, kene ke bilik lain utk amik drah lak… Then handover ke LAB… Dlm ½ jam result OUT… Ehh, cpt lak… Aku gi spital dlu smp 5 jam nak tggu result kuar ekk…. Memey aku xpaham la nombor2 yg tertera nak slip tue so kne patah blk jmp dctr…. Alhamdulillah, its not Dengue dctr ckp…. Dctr bg prescription then tggu amik ubat… Aku ase mcm nak pengsan da haa… Bdn aku ase bahang kot even xla pnas mane pong dlm clinic tue….

    Sblm smp umah, aku beli apam balik & air 100 plus…. Jejak je kaki, aku minum air, jamah sket apam balik then terus mkn ubat… Lepas 10 min berselubung dlm gebor smp la ptg…. Hahaha…. Bgn, bersihkan diri then layan cite remi sehak kt tv3 tue… Kekasih Paksa Rela gitew…. Pelakon pmpn xkenal sgt pong tp Remi sehak aku minat laa…. Hahaha…. Mlm, xtvt xbyk… Layan cite FK & Nelydia jap pastu aku tido… MC pong aku lupe nak amik time kt clinic td…. Adoiii aiii…. Gamaknyer esok kene la koje…. Abah da pesan, ‘kalau u xtak sihat lg, xpayah pegi keje la’…. Aku ase aku mmg xbrape sht sgt pong tp di sbbkan nak jimat cuti tok bln 5 kang aku HAVE to sht2 kan diri gak laa… Rabu, Khamis & arini Jumaat conditions aku msih same…. Masih flu, bdn ase dedor, hingus smp abis tissue haa… Pale pong pening… Darah da check, ermmm…Ape yg xkene agaknyer ekk… Dengo2 cite dr belah sane, lepas raye nie nak ‘satukan’ kte org…. Ermm… Akak DIA pong ade pm aku ckp perkara yg same… Tggu akak sulungnyer yg jd Lecturer kt Dubai tue blk cuti bln 6 kang… Otak aku tgh pk rate USD tgh jatuh skang nie, kalo dpt pi tuko esok pong okk gak ekk…. Hahaha… Aku nak pkai dlm 500-600 USD… EURO pong same gak…. 1 lg currency xbyk sgt dlm 200-300 jek yg di perlukan…

    Cume kte org di beritahu, kalo nak shopping sila la bwk ongkos lebih… Hahaha… Paling mahal aku nk beli pong t-shirt & magnet Negara dorg jelah… Bende lain kt Malaysia pong ade gak... Aku da calculate, utk 3 currency tue aku perlukan dlm 4k++ yer.... Hahaha.... Ehh, tetibe lak ckp bab cuti ekk… DIA memey mat kepoh… Blom confirm lg pong da kecoh kt group ckp majlis lepas raye… Aku hempuk baru ade akai!!... Esok ikotkan DIA kan nak pi audition Mentor Otai… Aku tnye la gambo sume da amik blom… Hareemmmm… Pastu ckap, xjd nak pegi lak… Xde cd karaoke katenyer…. Hampehhh…. 1 pangai DIA yg aku kureng gemor is xde challenge arr in lifes…. Aku suke cabar diri buat bende2 yg aku tau di luar kemampuan aku tp DIA??... Xde CD pong da give up… Pi la carik kat kedai music ke, AEON ke, Pertama Complex ke… Da sah2 minus one aku bleh tolong download kan… Aku nie haa yg beria nak tolong tp empunye diri……….. Payahhhhhhh wehhhh…. Nak seribu daye, xnak seribu dalihhh….. Ce ubah sket pangai tue…. Adoiii aiii…. Kang kalo aku bg tazkirah jd gado lak so malas arr... Pepndai laa pk & ubah pangai tue... OKlah geng, dok ckp hal DIA mkin wat aku stress adelah… Pandai lak esok ajak kuar tgk movie… Mementang aku up mlm td nak tgk movie antu esok, laju jek DIA nak polo ekk… Cehhh!!!.... Ntahlaa, kdg ase suke kdg ase benci, kdg ase rindu kdg ase meluat…. Hahaha…. Selagi kte bergelar manusia itu la yg kte akn ase gaisss…. Doa yg baik2 jelah ekk…. Orait geng, take care, be gud, have a nice weekend & dont forget to smile…. Daaaaa…..
     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Agak kekok kuar berdua dgn DIA Sabtu lepas.... Almost 3 months gak la kte org xkuar same... Kuar rmai2 ade la 5/6 kali cmtue dlm mase 3 bln nie.... Butirannyer akn di kongsi esok ekk... Hahaha... Tuuuunnnggggguuuuuuuu..............
     
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuuu….Anibadi home???.... Hakak mai daaa nieee…. Hahaha… Minah kecoh mai daaa weiiii…. Hakak nie makhluk yg tepati janji tau… Kan ke semlm hakak da habaq nak share cite psal ari sabtu ngan korang…. Haaa, nak cite la nie…Ari sabtu tue aku ngan bff dok borak la kat group kte org nie…. Bff aku tue ajak aku jmp so aku On la even aku msih kureng sht coz dok terperap kt umah jek pong ase cramp lak otak aku nie weiii… Aku bgtau yg aku craving 4 da cekelat cakes… Nak pi carik la hajat di hati aku nie… Tup2 tgk DIA pm aku… DIA tnye nak kuar ngan bff aku tue ke??... Aku jwb la ‘a’ah, kan DIA nak rehat’…. Hambikkk… Hahaha…. DIA pong xbrape sht sgt sbnrnyer so aku bg la chance DIA rehat…. Baik x hakak?? Hahaha…. Last2 DIA bgtau DIA nak temankan aku gi Tar… Alamakkk!!!... Rusakkkk anna punye programmm…. Nak tolak serba salah sbb dat day kte org de la ckp nak try mkn kentaki golden egg tue… So, DIA suggest pas carik cake cekelat yg aku craving sgt tue kte pi mkn kentaki lak… Ewahhh2, DIA lak yg aturkan schedule arini ekk…. Aku ikot jelah… Oleh sbb ptg skang ujan je maka kte org kuar awal sket so blk pong awal la kang…. Pkul 3.15 pm DIA da tercangak dpn umah…. Haiyaaa… Nasib aku pong da siap so trus blah jelah… Alhamdulillah, xbyk songeh ‘org demam’ dlm tren arini ekk… Kalo tak, dok tnjuk muscle la, bergayut kt tiang/besi lrt la, tergelek2 laa… Mohon bertabah ye gegel ade pacar ngupe ini…

    Kte org smp trun kat Sogo… Aku igt nak laa singgah coz Member’s Day card aritue…. Perfume murah2 tau… Tp bile tgk org kt dlm mcm ‘ulat’ terbantut aku nak teruskan pencarian… Hehehe… Terus jln ke luar laa gamaknyerr... DIA pong bkn suke tmpt sesak cmnie… Kang xpasal2 aku kne tazkirah lak…. So, aku xnak buang mase & terus bwk DIA short cut utk beli cake cekelat aku tue… Smp2 kedai akak tue, DIA pong beli gak laa… Skali 2 DIA tibai…. Eii!! Tiru jek… Aku da tersenyum lebor sbb ape yg aku carik da jmp… Hehehe…. Pastu jln ke dln sket nmpk lak cendok doyan… Alahaiii, DIA ajak mkn aku ON jelah… Last2 korg tau DIA order ape?? DIA pi dok kt gerai laksa & order laksa… Aku da la xmkn laksa… Muke aku memey da lain peten la time tue…. Aku ckp ‘td kate nak mkn cendol, nape order laksa lak’… DIA bleh jwb ‘ye ke org ckp cendol syg, bkn laksa ke??’… Eiii, aku tgk kau nie da kecik beso kecik beso jek tau…. Oleh sbb aku xmkn laksa so aku main hp laa time dia mkn… Huh!!... Ckp lain, buat lain… Giler ke hape mamat nie??.... Aku cover ‘kebengangan’ aku tue sbb xnak spoil mud kte org… Jln ke dpn sket nmpk lak wajik… DIA benti lg blikan maknyer lak… Tang nie hang baguihh noo… Igt kt mak walau di mane anda berada... Hehehe...

    Aku da xmo bli ape2 coz kt umah pong bkn ade yg nak mkn kalo aku beli…. Abah & bonda mkn memey catu… Org jage body la katekan.. So, jln ke dpn lg sket aku nmpk lak kemeja putih… Aiseymannn… Mcm lawo jek… Mcm nak beli jek…. Aku benti & pilih 2/3 helai… Pastu tnjuk kt DIA mane yg lg lawo (walau kaler putih je ekk)…. Hahaha…. Pastu DIA tnjuk yg 2nd coz yg 1st tue jarang sgt katenyer… Xsesuai gitew… Hokayyy, akak ikot la yg 2nd even hati terpikat dgn yg 1st…. Jarang memey jarang tp bleh jek pkai inner cume…… Arrrggrghh!!!... Xpelah, da beli pong… DIA bayo…. Hahaha…. Pastu kte org lepak kentaki kt Masjid Jamek tue…. Aku la tukang order kentaki golden egg tue unfortunately kne tggu lg 20 min baru ciken tue masak… Yg lain cume tggl drumstick jek… Aku amik gak la coz bkn lapo sgt pong cume nak ase jek coz new flavor kan…DIA da melantak laksa td pong still bleh mkn lg ciken ekk… Hebat btol… Hahaha…. Aku nie bab mkn ciken memey slow motion weiii… Very sopan even mkn dgn geng2 sengal aku… Xtau pasal ape coz memey aku la yg plg last abis mkn… Hahaha…. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati… Kemain aku tgk DIA dok usap peot DIA bile smp kt lrt... Da mcm org pregnant 5 bln setengah aku tgk…. Eiiii!!!... Boncetttt!!!... I don’t like lelaki boncetttt…. Hahahaha….

    Alhamdulillah, kte org smp umah sblm maghrib… Hehehe… 3 jam lebih jek kuar… Aku tgk muke DIA pong mcm penat jek coz msg2 berjln kaki dr Sogo ke Masjid Jamek… Aku pong pancitt gak weii… Da la xsht, bersesak2 lak ngan org rmai… So, ahad as usual aku stay at home jek… Mkin xsht adela… Aku bantai landing jek dr ptg smp ke mlm coz bdn aku da start ase sakit2… Bukak tv beria nie siap set time nak tgk cite tue la nie la last2 aku terbongkang… Terrible betol kalo bdn da xde antibody nie ekk… Ari Senin kne dtg gak koje coz ade paperwork yg aku kne siapkan tok bg kt client ari Selasa kang… Tetibe aku dpt wasap dr someone nie (developer kot) yg bgtau aku dpt beli umah (aku de apply under kementerian perumahan) & aku perlu bayo downpayment puluhan ribu utk apartment medium cost yg aku apply tue…. Whatt?? Bayo memey bleh bayo gune saving aku coz later bleh withdraw Epf… Bile aku ckp ngan bf aku yg aku dpt beli umah dia ckp suh kte org postponed dlu tok pi travel bln 5 kang… Hah????? Postponed???... OMG!!.. Bf aku tue ckp nak gune byk duit beli umah nie… Nak bayo lawyer, stamp duty, etc sume so bf aku suh settle mane yg penting dlu…. Sume kene dulukan wit sendirik then only if bank approved loan baru bleh kuar Epf lak...

    Uwaaaaaaaa…….Speechlesssss…. Taktau nak react cmane daa…. Tetibe ase kepala otak aku jd serabottt…. Mane lg penting???? Sementara cuti 02 ari nie aku pk la ekk… Memey saving aku ckup tok bayo downpayment n tour tue cume xkan nak perabiskan sume saving at 1 time kan?? If emergency sok lusa mane nak cekau duit?? Da la aku nie species xsuke pnjam2 wit org… Ermmm… marilah kte berpk yer gegel…. But 1 yg aku musykil, bile aku check kt website yg aku apply tue status masih ‘under process’… Uishh!!! Sapo lak yg wasap aku semlm ekk??... Tp alamat yg dia suruh pegi tue alamat developer… Adoiiii, mkin sakit kpla otak aku nie…. Pentipu ke??... Aiyaaaa…. Malas nak pk…. Sume ckp umah tue asset & pi oversea tue bile2 pong bleh gi… Yg penting sht n ade fulussss… Sume ON…. Tue jelah dlu aku nak cite… Da ade kate putus kang aku bgtau dlm diary aku nie… Kan korg suke bace… Hahaha… Kt luar da gedangg gedungg bunyik guruh mcm nak ujan…. Adesss… Harap sempatla aku smp umah dlu ekk… Oklah korang, bg yg beragama hindu Slmt Menyambut Thaipusam esok… Jln lupe berkmpg kt Batu Caves mlm nie ekk… Wellll welll.... Wellll Wellll.... Hahaha…. Tok korg yg bajet2 org KL, Slmt Menyambut Hari Wilayah pd 01/02/18 kang…. Jage diri… Adiosss amigosss….
     
  11. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Setelah hampir seminggu bermain dgn perasaan sendirik & di pk secara waras (time dok sorang2 atas sofa sambil mkn jajan) maka keputusan muktamad adelah....

    ESOK PI BAYOR DOWNPAYMENT UMAH...

    Kejap lg nak pi bank wat Banker's Cheque atas name developer (melayang puluhan ribu saving hakak).... Aku da contact sume member yg keje bank tok usha loan & alhamdulillah ade yg nak tolong... Esok pi settled sume, kena balloting skali kate developer time aku call semlm... Mudah2an hakak dpt tingkat xmendongak ke langit sgt la ekk... Syukur gak sbb bf aku xkisah kte org postponed dlu tour & bg aku fokus kat 'umah baru' nie... Moge di permudahkan sumenyer... Aamin... Ade mase kang, aku update cite last week plak ekk... Daaaaaaa............
     
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Alhamdulillah, selesai urusan pembayaran downpayment umah & balloting for units semlm.... Hahaha... Giler beso sale gallery dia weii... Utk balloting aku bg priority kat adik aku utk select & guess what?? (hakak takot nak vote sbnrnyer)... Hakak dpt unit yg mendongak ke awan uolss!!!.... Hahaha.... Gilerrrrr!!!! Lg few level da top of da world kot!!... Ala2 dok penthouse gitew... Jgn bergegor udahhh... Mau hakak yg arwah dlu.... Hahahah... Xpelah... Yg penting dekat dgn lif yerr..... Senang nak turun naik.... Hehehe.... Skang nie struggle nak simpan duit utk 'rumah baru' aku tue lak.... Holiday?? Europe?? Sume tolak sipi dlu ekk... Priority skang is my OWN HOUSE (Insyaallah)... 1st step is done... Now i got 14 days to apply loan lak.... Tang nie aku gabra sket coz aku tau income aku cmane... Memey cut cost kaw2 weii if monthly installment cecah RM1k++ (maintenance kne bayo ekk)... Most probbaly aku akn buat partime or carik koje lain... Skang nie gaji bwh RM2k kot.... Yeah, memey ade 'income' lain & savings yg bleh aku show utk support aku punye loan application but still aku kene buat samting utk get more money.... MONEY penting weiii, no money how to lives?? Ko nak masuk toilet pong kene bayo... Sel2 otak aku xdpt berhubung wat mase nie... Byk koje nak kene settled b4 CNY... Dgn nak siapkan documentation utk apply loan lg.... Bank siap mintak salary slip & bank statement for past 6 months ekk... Kau ase??... Adoii aiii... Aku cau dlu arr ekk.... Doakan aku xgiler arr.... Hahahaha... Tatatititutu.........
     
  13. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat utk rakan2 di FTC khusus utk yg beragama Islam.... Aku xsht blk lepas kejadian 'undi' level aritu... Sebelum cite byk, aku rungkai sket ape yg jd last week ekk... Kan ke cuti 02 ari so ari Thaipusam tue bff ajak teman pi KWC beli baju.... Ikotkan, aku yg xsht nie memey malas nak gi mane2... Da la berhingus, bercapok bedak tau time lap hingus... Hahaha... Adoii aii.... Lepas di pk2, aku ON jek... Aku naik cab jek ke KWC tue... Bff aku da smp awal & pi withdraw ongkos... Mau soping maa.... Hahaha... Blom sbb ape2 aku da tibai eye liner dlu.... Pastu start la our journey for dat day.... 05 jam ber'legar' dlm KWC tue.... Bff aku tibai baju 3 pasang... Aku?? Ntah, mate tgk lawo tp hati xkenan.... Xde beli ape2 pong haa... Bff aku bli selai baju nie kt Butik yg agak femes laa... Baju ade lace & aku mcm kenan gak memule tue.... Tp kaler lak xbyk yg ade so cancel laa nak beli... Sblm blk, aku blanje bff aku minum & blk aku di drop off kan kt stesen lrt berdekatan... Bff aku contact mber grab dia arr... Hensem mamat tue ekk, siap bg flying kiss time aku nak turun... Kau ase?? Aku nak sambut ke lepaskan?? Hahaha... Adoii aii... Mcm2 laa... Hari Wilayah tue aku xkemane... Dok umah jek... Memikio mslh ngra... Jumaat & Sabtu pong same jd 'org umah' smp bpk aku tnye 'u tak keluar ke hari nie'... Adesss... Bpk aku nie perli ke ikhlas tanye aku cmnie.... Hahaha.... Ahad, aku kuar ngan bff yg sorg lg tue... Kte org ke My Town jek pong.... Pekena lunch kat Teh Tarek Place pastu start teman bff aku nie carikkan maknyer new hp.... Bli la brand Samsung then siap ngan tuko simkad sume.... Then kte org pi cuci mate kt BO... Aku tibai t-shirt selai kaler merah sbb nak kongsifacai mggu dpn... Hahaha... Bff aku tibai 5 helai jek... Nak bwk pi Hatyai katenyer... Dia ajak aku gi bln 3 kang naik bus beramai2.... Tp aku tolak... Xde ase nak pi berjln coz kpla aku tgh serabut pk mcm2... Blk pong awal coz mentaraguru da bersuara haa.... 'syg kt mane, da smp umah ke blom?'... Ades... Aku smp umah dlm 9 lebih... Bkn senang nak jmp bff aku yg nie coz msg2 bz dgn urusan koje... Chewahhhh!!!... Da mcm CEO lak aku ase... Bz ler sgt ko tue gegel... Style aku kalo aku tgh ade problem memey aku xsuke kuar & jmp sesape...

    Done for last weekend ekk... Dis week lak pi bayo downpayment aritu... Then bz siapkan supporting doc utk apply loan... Kelmarin aku bg mber aku tgk doc aku.... Bdk nie Mortgage Officer so bleh la advice ape yg ptot.... Dia bgtau chances aku cume 50-50 jek.... Adesss, aku dengo terus jd down weii... Even takde commitment yg byk tp gaji aku terlampau sikit utk membeli sebuah umah yg MEDIUM COST....Mmg btol aku dr awal2 lg da tau aku kalo nak beli aset kt KL nie memey tak mampu unless ade yg nak sponsor.... Hahaha... Mber aku tue ckp kalo bank bg 90% loan pong cecah Rm1k+++ tau aku kne bayo monthly... Haa, tue xmsuk lg maintenance... Bleh kalo aku berdegil gak nak umah baru tue dgn syarat kne jual la umah skang... Haaa, memey ckup nak bayo cash umah yg aku beli tue... Amacam?? Ishh!!... taknak la aku.... Siyes weii, 2nd option is join loan arr.... Tp, aku xnak la sshkan adik aku.... Msg2 ade commitment kan... Xbleh la nak selfish... Aku redha jek kalo loan aku rejected.... As long as i can get back my deposit.... Better aku 'beranak'kan FD aku tue utk kegunaan di mase akan dtg... Aku apply aritu pong sbb bff aku yg suruh.... Tue la 'kelemahan' aku... Suke ikot ckp kwn... Even bpk aku pong penah sound dlu.... Aku mmg gamble jek time apply tue even aku fulfilled sume syarat2nyer.... Who know im getting approval kan??.... Ishhh, tensed sket skang nie.... Ekceli bab beli umah nie yg tau cume bf aku n adik aku jek... Heee... Bpak aku pong xtau aku apply tok beli umah nie ekk... Bkn xnak heboh tp sbb aku risau bab loan... Haa, skang nie hampir jd kenyataan... Loan ke mane, aku ke mane... Hahaha... Its okk laa gegel... Bkn rezeki kau... Sape nak beli umah sy?? PM sipi.... Hahaha.... Tetibe kate2 abah last year terngiang2 di cuping telinge aku... 'U kalau tak minat duduk kl, u jual rumah nie... Dat money u can buy 2 units terrace house di kmpg... Cash & no need loan from bank'.... Tak payah tanggung hutang.... Bergenang airmate weii.... Nak kene dok kmpg ke??... Not a big deal 4 me (yeke...elehhhh).... Xpe2, aku submit jek dlu doc & tgk ape hasilnyer.... Andai ade rezeki, ade la... Kalo xde, ye xpe... Xsalah mencube kan.... DIA pong xtau cite nie ekk... kalo tau mau mengamuk coz DIA gayat hokay!!.. Da la aku dpt unit tggi melangit aritu.... Hahaha.... Bdn sado tp pentakot tggi... Apedaaaa.... Bikin malu ana punye muke jek...

    Kelopak mate belah bwh aku nie tgh bengkak sbnrnyer... Xtau psal ape... Ase sepett jek nie.... Sakit la sket kan tp ku tahan jebattt... hahaha.... Esok mane mau pigi adik manis??... Ntah tp group da bising tanye nak lepak tak.... Aku ngantok pong ye nie.... Blk kang nak membute laa... Dgn mate yg sakit... Adusss.... Oklah geng, sume rahsia aku aku da cite kan... Haaa... Org lain pong xtau cite aku nie tau.... Korg bertuah woo.... Hahaha.... Slmt berhujung mggu ye.... Be gud to people & take a gud care of urself.... Adiosss amigosss....
     
  14. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuuuuu.....kongsipacaiiii... Ehh, blom lg ekk.... Hahaha.... Mane x eksaited aku arini coz 2nd boss da start cuti haa.... Yabedabeduuuuu... Minah kedekottt da cuti dlu.... Punca minah nie terpakse cuti awal is dia xdpt tiket nak blk kmpg on other date... Pg nie jek yg ade, so kau nak ke xnak kene gak blah kan?? Ko nak raye kan??... Hahaha.... Big boss masih koje lg tp aku ngan dia kamcengg so tarak hal punye.... Okk, cite sket psal weekend aritu.... Jumaat aritu aku stayback... Siapkan ape yg ptot coz client nak document tue ready by Monday... Hakak OT tak di bayar gaji yer.... So, dgn background music lagu2 rock omputih on da 90's hakak pong layan arr smbil tgn menaip ape yg ptot.... Lepas maghrib aku blah.... Singgah kedai cake pi beli Red Velvet.... Ko da knape gegel?? Skang nie pangai aku lain sket.... Kalo dlu aku tensen jgn harap aku nk sentuh mknan tp skang asik nak mentekedarah jek kojenyer tau.... Faktor usia mungkin.... Hahaha.... Dpt Red Velvet aku pong blk umah.... Mlm tue layan Gegar Lawak jap... Pkul 12.30 am cmtue aku da wassalammu...

    Sabtu pg, bf aku da pm ajak teman pi Nu Sentral... Nak jmp jam 11 am kt MRT... Aku pon bersiap & tibai t-shiet baru yg beli kt BO aritue.... Wahhh, merahnyer pak ngah... Hahaha.... Amik berkat CNY kununnyer.... Kte org ke Stesen Muzium Negara menaiki MRT.... Smp sane, bf aku da ajak pi mkn dlu... Lapo katenyer... Aku pong kebuluran gak nie.... Kte org together2 mkn nasik beriani dat day... 1 perkara yg best ttg aku n bf aku nie ialah selera kte org same.... So, kalo aku mkn ape, dia mesti akn mkn bende yg same... Kdg je baru menu kte org berbeza.... Lepas mkn, pi cari brg yg nak di beli.... Bkn aku punye tau, bf aku ekk... Sblm tue sempat bf aku tibai tudung AJ 3 pasang.... Hamboiii!!!.... Aku xminat pkai bawal so even murah aku xkan beli punye.... Hahaha... Lg 1 aku sgt2 jarang nak beli tudung yg terbaru di pasaran... So, agak ketinggalan zaman sket laa but its okk... As long as tudung yg di pkai menutupi ape yg ptot di tutup.... Hahaha... Beli yg mahal2 tp singkat sane sini watpe??... Haa, da jd ostajah lak hakak tengahari nie ekk....Siap soping aku ngan bf dok pi kusi urut... Masuk Rm2 kt sipi mesin pastu mule la kusi tue 'mengurut' kami berdua.... Hahaha.... Gedikk xde ape nk wat kan.... Borak2 kejap pastu kte org blah & blk ke umah msg2.... DIA nmpk aku up nasik beriani yg di mkn td kt status wasap terus tnye aku gi mane, skang kt mane, kluar ngan sape.... Eiii!!!... Nie mesti membute dr siang smp ke mlm kan??... Org da blk sblm Maghrib pong xtau... Hampehhh.... Mlm tue layan cerekarama.... Haa, citenyer best coz OSTnyer aku suke.... Hahaha... Lagu lame ekceli tp aku suke lyricsnyer.... Abis cite tue layan cite antu ape ntah kat 132 lak.... Adoiii aii... Antu xmenakutkan lgsg.... Tp jln citenyer best... Suspender siottt.... Hahahaha.... Ahad, as usual aku bertapa kt umah jek.... Xmo gi mane2 coz mlm kang de AJL32.... Nak kate aku support retis mane memey xde laa.... Sume lagu aku layan jek....

    At last setelah di 'Jampi' maka lagu Hael pong monang mlm tue.... Okk la cume ade gak retis yg gabra smp nyanyik pong piching larik ke mane.... Apepon tahniah dpt jejakkan kaki ke AJL taun nie.... Majority BBBNU yg kongker mlm tue.... Altimet perform best... Amboiiii amboiii amboiiii..... Hahaha.... Mggu nie aku akn blk kmpg tp naik kete arr.... Kompom melekat kt jln weiii.... Sediakan mknan & minuman yg mencukupi yerr.... Hotel sume da settled tggu deme deduct duit jek ari Khamis kang.... Expenses tok blk kmp jek pong da mencecah RM500++.... Adoiii aiii.... Migraine hakak cmnie diknon.... Nasib la share dgn adik aku.... Asenyer aku penat menaip nie.... Aku stop jap la ekk.... Insyallah esok kalo pnjg umo nak pe Damansara discuss about loan.... Im still trying my best to get da loan... Tak bleh la nak down lame2 kan... Kene motivate diri sendirik....Yg penting USAHA.... Oklah geng, jom la mentekedarahh.... Panas lit lit kt luar, so tarek drawer n kuarkan biscuit tok lunch arini.... Hahaha.... Jgn membazir.... Orait, c u next time.... Daaaaa.....
     
  15. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    SAPO DIO YG MENJADI PEMBACE BERTUAH YG KE 50,000 ITU??
    MEH HAKAK NAK SHAKE HAND DGN HANGPA....
    NAK BG HADIAH SKALI NIE.... HAHAHA....
     
  16. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    GONG XI FA CAI BUAT SEMUA PENGANUT AGAMA BUDDHA DI SEANTERO DUNIA....
    (Lambat wish sbb hakak bz ngan org2 kmpg... Hahaha)... Ptg sket hakak update la ape yg ptot ekk.... Caucincau...
     

Share This Page