1. Sudahkah anda menulis Diari Cinta anda hari ini?
    Sebagai forumer Forum Tentang Cinta, anda kini boleh menulis dan mencoret kisah manis cinta anda di ruangan Diari Cinta. Hanya satu diari sahaja ya dibenarkan untuk setiap seorang.
    Dismiss Notice

Welcome To Gegirl's Diary....

Discussion in 'Diari Cinta' started by gegirl, Aug 12, 2014.

  1. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Fuhhhh!!!... Elooo sumeeeee.....Pehabaq weii?? Hakak bz byk lak minggu nie.... Hahaha... Nak meluah pong xde masa haa... Okk, aku cite sket ape yg jd last week ekk... Kowg igt lg x mamat KKB yg aku penah cite dlu... Haa?? X ingat?? X ingat udah... Hahaha... Bg yg ingat, aku jmp ekk mamat tue last week... Kwang2 kwangggg.... Camni citenyer, mamat nie kan ke drummer aka bassist aka vocalist tok few band last time... Aku kenal memey da lame la, almost 3 yrs kot.... So, last 2 weeks dia pm aku bgtau yg band dia ade function kt kl... So, chance la tok jmp aku yg terlebit kiut nie... Ikotkan aku da malas weii nak jmp2 org nie... Nak2 mamat nie ade menaruh perasaan plak pd aku.... Kdg dlm wasap berpuitis2 ayat dia bg tp aku layan mcm biase jek.... Aku setia pd yg 1 tau.... Aku xbleh nak sruh dia stop 'suke' aku coz mane la bleh kte kawal perasaan org nie weii... Hak individu kan.... Nak di jdkan cite aku kautim ngan bf aku utk temankan aku dat day... Giler nak pi jmp sorg2, da la xpenah jmp orgnyer, kenal pong takat dlm group wasap jek.... Nasibla bf aku sudi temankan.... Ermm, aku ade bgtau ngan DIA yg aku nk jmp mber ari Sabtu & aku kena spotcheck la dgn DIA... Mber mane, knape nak jmp, bla bla bla... Bile aku mukadimah sket psal mamat tue terus muke DIA berubah... 'Org mcm tue pon syg nak jmp ke?? Perangai pon xelok'.... Opsss, memey la mamat nie ade 'kisah silam' & aku xnafikan xrmai yg nak kwn dgn org mcm nie.... So, utk x meng'complicated'kan keadaan aku xbgtau DIA yg aku jmp ngan mamat tue last saturday.... Heeee.... Peace yooo.....

    Kte org tggu dia kat Mytown coz situ antara yg dekat selain Sunway Veloct Mall arr.... DIA smp lmbt sket coz function abis pkul 4.30 pm cmtue.... Its okk, coz aku berdua ngan bf aku so sempat la kte org selpie tp tak la up kat mane2... Hahaha... Mase dia smp, aku da nmpk sekilas pndg dr blkg... Orgnyer tggi dr aku, bdn sedang2, rmbut tak pnjg sgt tp di ikat kemas, bertshirt & suar jeans itam, bwk beg dukung blkg.... Hahaha.... Perghh!!! Nie bkn sekilas pndg lg gegel oiii!!.... Nie namenyer kau peratikan atas bwh!!.... Hahaha.... Adoii aii... ku n bf menghampiri dia & bg salam.... Nmpk dia terkezut sket & kte org pilih 'Warung Penyet' tok isik peot.... Aku xlapo sgt so order fries, nugget jek.... Masing2 minum air sejuk coz skang kan cuace tgh pnas walau kte org kt dlm soping mall ekk.... Hahahah.... Perghhh!!! Byk ckp siottt mamat nie.... Aku xde chance lgsg nak menyelit.... lepas dia, dia, lepas dia, dia lg... Giler arr!!!... Last2 kau ckp la sorg2.... Aku ngan bf jd tukang gelak jek.... Hahaha.... Dr kisah tadika, smp ke kisah politeknik sume dia cite kt aku haa.... Adoiii aii.... Yg xbleh blahnyer dia ckp 'tmpt kau nie best la beb, next time ade mase aku nk lepak kt sini jelah'.... Matilamakknakkkk!!.... Next time?? Memey payah laaa weiii.... Xkan tiap kali nak kuar aku ajak bf aku teman kot??... Lgpong aku da xnak kuar lg weiii.... Ckupla skali nie jek.... Aku xselesa laa.... Lepas sejam, adik aku lak join kte org....So, ade 3 org gegel & 1 boboi ekk... Mamat nie jenis openminded so ngan adik aku yg xkenal tue pong dia bleh borak.... Borak psal hiking coz esok adik aku akan ke KKB utk hike Sg. Chilling... Dia ckp track tok ke air terjun tue xheavy sgt... Pastu dia tnye aku join adik aku ke esok??... Aku senyum smbil bgtau 'aku esok mau tidoooo'.... Di jelingnyer aku ekk.... Hahaha...


    Pkul 8 pm kte org 'berpisah'... Dia nak ke Kl Sentral utk amik komuter blk tmpt dia.... Aku say gudbye jelah... Bf aku lak sibuk2 tanye aku suke kat mamat tue tak...Memey takkkk laaa.... Pangkat adik tue weii, lgpong aku aggp dia kwn jek.... Not more than dat.... Fullstop.... So, skang da ckup korum maka aku ajak dorg nie pi dinner lakk.... Td xlapo, skang nie lapo lak.... Kte org lepak kat area Kg. Pandan dlm... Oleh sbb masih dlm mud besday bf aku nie maka aku blanje deme mkn siakap 3 rase.... Waaa, mkn busattt nooo.... Hahaha.... DIA da start tnye aku xbalik lg ke.... Alaaa, aku kuar td pkul 4pm kot.... Besoooo weiii ikan yg kte org dpt + tambah 2 lg lauk utk mkn 3 org xsmp RM50 pong ekk!!.... Yesss!!! Sgt2 murahhhhh!!!.... Almost pkul 10.30 pm baru smp umah... Letih.... mamat tue ade wasap bgtau dia da naik komuter..... Aku pesan suruh hati2 la & jgn tido lakk... Kang terbabas smp mane lak.... Hahaha....Ahad memey aku dok umah jelah.... Ase penat sgt bdn aku weiii.... Adoii aiii... Msih tensen about loan coz deadline hampir tibe woo.... Kdg aku tido smbil mengalir airmate.... Bgn pg, mate da bengkak.... Smp opis tipu ckp ngn colleague yg aku xbleh tido.... Hahaha.... Bile rase bahu nie terbeban akan sesuatu yg di uji, selain sujud pdNYA, aku akn mengalirkan airmate tanda aku letih dgn sume nie.... Tp, jgn berputus ase.... Teruskan melangkah walau byk kali jatuh... Ermmm... Oklah geng, byk daa aku naip nie.... Ade mase kte jmp lg ekkk.... Tata titi tutu....

     
  2. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat sume.... Pehabaq weii.... Cuace laa nie tak menentu.... Semlm ujan lobat, ptg nie haa paneh terik woo... So, aku cite sket ape yg jd mggu nie ekk... Senin mcm biase, dok menunggu dgn penuh sabo & tawaduk' akan loan application aku tue.... Siyes weii, aku da pk rejected punye laa loan aku tue....Hope aku tggl 10 % jek.... Hahaha.... Ase sedey ade, tensen ade, marah ade, benci ade sume ade laaa time tue... Then on Tuesday aku dpt gud news dr member yg tolong uruskan loan aku tue bahawasanyer salah 1 dr Panel bank yg terlibat dlm project tue meluluskan permohonan aku.... Syukur Alhamdulillah... Nanges kejap aku bile bace wasap member aku tue.... Its my luck or fate i dont know laa but im epy wit dis news dat for sure!!... Then, tggu lak Offer Letter dr bank tok submit pd developer & lawyer... Kat lawyer sign S&P beserta payment la yer... Duit lg... Hahaha.... Maybe dlm RM4k++ lak... Its okk coz duit memey aku da withdraw awal2 lg...So, tggu mase jek nak uruskan sume nie... Then baru wat pengeluaran kswp lak.... Dptla cover blk duit yg aku bayo d/payment aritue.... Haa, member aku nie kene gak hulur kan, dia byk tolong aku kot!!... Xpe, ade rezeki utk insan2 yg bantu aku nie....

    Td, aku kuar ngan DIA pi kwsp... Ade urusan sket (DIA punye bkn aku ekk).... DIA amik aku kt opis dlm 9.30 am td.... Alhamdulillah, urusan sume settled & DIA blanje aku mkn lunch td.... Ramai weii jmp ngan member2 DIA kt area kte org mkn td.... Adusss!!... Sume dok usha aku semcm jek.... Ehh ehh, kowg nie xpenah nmpk awek kiut mcm aku nie ke?? Hahaha... Esok aku da plan nak pi tgk Kl Special Force tp dgn sape blom kompom lg ekk... Hahaha.... Tgk website showtime tak byk laa.... Sehari ade 6/7 jek... DIA memey xnak blk lewat punye... kalo bleh, pkul 9pm da tercongok kt umah kot!!... Eiii, xkuase i.... Ahad aku pong da de appointment tp belah mlm... So, mggu nie a bit bz laa but still aku perlukan 'fresh air' coz ari2 pegi koje blk koje meredah org dlm tren bleh wat aku 'giler' gak weiii.... Kene seimbang la antara sumenyer... Lgpon slalunyer aku bkn gi mane pong...Paling jauh pong lepak Nu sentral ke, tgk movie ke.... Tue jek... Oklah, aku nak kemas2 meja dlu nie... take care korg, have a nice weekend, be gud too people & kepp on smilinggggg.... Daaa...
     
  3. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    "dan tak seharusnya aku bertemu dirimu di dunia ini....
    dan kau membuang diriku sesuka hatimu.... dan memilih dia...
    dan ku tersandar begini meratapi hati yg telah di lukai...
    aku sedar betapa hinanya ku di matamu..."


    Da lyrics justttt.......................
     
  4. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Gud moning eberibodi!!!.... Paneh noo skang nie... Berpeluh tiak jln kaki ke opis haa... Hahaha... So, pg nie tak brape nak bz sgt so bleh la lepak kt sni jap... Nak cite pe yg jd last week jek pong.... Ari Jumaat aku 'ponteng' almost 3jam temankan DIA ke KWSP n bank.... Ade urusan Seri paduka baginda yg DIA nak settlekan tp still nak gak muke kiut nie temankan... Balasannyer, DIA blanje aku lunch dat day.... Blk opis, aku cirit birit lak... Mgkn tahap 'kebersihan' tak brape nak mencapai piawaian kot.... Maklumla krisis air kan mggu nie.... Hahaha.... Nasib la opis aku tak rmai staff so bekalan air mencukupi laa... Nak wat mandi pong bleh hokay!!... Kat umah line clear, tmpt aku xkena gangguan bekalan air so xtvt harian di jlnkan spt biase... Sabtu, ikotkan kte org nak jmp tp oleh sbb bff aku yg asben dia sakit tue xbleh nak drive mlm maka group a bit 'sunyi' la dat day... DIA terus ghaib pi mane ntah... Alih2 lepas Maghrib suh aku siap2 coz nak ajak aku teman DIA gi mkn.... Aikkk?? Mkn pong da berteman ke?? Parah daa mamat nie weiii.... Ngada2 sbnrnyer kan.... Aku lak yg da berbunga chenta nak pi tgk KL Special Force ngan bf terpakse cancel coz family membernyer ade yg xsht.... Tambahan umah dia pong takde air so xnak la aku nyusahkan org... Maka, aku tgk tv pastu tv tgk aku lak ekk... Lepas Isyak DIA smp... Ayat DIA yg wat aku bengang is 'kite nak mkn kat mane nie syg'.... Aku memey berbuluuu jek kalo dgr ayat tue tau.... Kau yg ajak aku teman pi mkn pastu kau lak tanye aku nak mkn ktne... Ishhh, ini bleh mendtgkan marah tau!!.... Kat ateh motor tue aku diam jek.... Last2 DIA bwk pi port baru... Tmpt mcm xramai org.... Kedai pong msh ade yg xbukak lg tp aku ikotkan jelah.... Tgk2 ade lak mee curry so aku order la semangkok... DIA lak mkn mihun sup... Skali gerai yg wat minuman tue gerai sepupu DIA daaa... Aku salam la ngan akak tue.... Borak lebih kureng jek coz aku xkenal kan... DIA jelah yg potpet lebih... Heeee......

    Abis mkn, kte org blk... Ari ahad lak xtau pasal pe kepala belah kiri aku sakit sgt2... Xlarat nak bgn pong.... Pastu aku muntah lak... Aikkk, jgn pk ke lain lak yer.... Aku tanye adik aku, mungkin perut da masuk angin katenyer or migraine... Saddiss weii, coz sakit tue even aku tido pong still masih terase denyutannyer... Mlm lepas maghrib, aku jmp dgn mber aku berkenaan hal loan tue.... Ikotkan memey xlarat weii tp sbb nak sign agreement tue aku gagahkan gak.... Perut lapo nie tp tekak kau ase nak muntah, so ape korg nak wat??.... Awat la pale aku nie sakit xbaik2 ekk... Muntah da xde cume sakit nie xmo ilang lak.... Esok da koje haa.... Ntah larat ke tak nie.... Nak MC tp aku ade tugasan yg kene siapkan lak esok... Still kene gak dtg koje... Even mase aku menaip nie kepala aku msih berdenyut2 ekk.... Semlm DIA blanje aku mkn lg.... Haiii bangg, byk benor ke duitnyer asik nak blanje aku mkn jek haa.... Ape yg untungnyer, aku nie bab mkn xmemilih.... Bkn nak mkn mahal or tmpt yg ade 'class'... Mane2 pong okk as long as bersih+sodapp!!... So, semlm DIA amik aku kt opis & kte org dinner kat kedai Nasik Lemak Royale... Penah dengo??... Mati2 la aku igt nasik lomak, ngupenyer bkn... Nasik kandaq DIA ckp coz nasiknyer pong kaler kunin hokay!!... Kuah currynyer mabelesss!!! Thumbs up hakak bg coz siyes sodap!!...DIA amik lauk telo ikan & aku amik daging kicap.... Msg2 mkn xtgk kiri kanan da.... Lapo sbnrnyer aku nie.... Kat opis, mane mkn pong.... Aku da kene start berjimat cermat skang nie coz kene pk nak bayo installment umah kang even umah blom siap lg.... Hahaha.... Ikat perut sket laa ekk...Pas perut kenyang, DIA anto aku blk.... Adusss, kekenyangan sudah maka dgn itu dlm pkul 1 am baru masuk tido.... Tue jek citenyer tok mggu lepas n semlm.... Hakak nak pi settle hal koje sket nie... Adioossss amigosss....
     
  5. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Mlm nie aku nak pi tgk movie 'KL SPECIAL FORCE' dgn mentaraguru... Tggu DIA amik kt opis kang... Arini da start Matta Fair tp aku xde ase nak pi travel arr... Kpla otak tgh pk mcm2 bende haa.... Semlm sempat la pitam kt opis & slmt di papah oleh boss aku.... Hahaha.... Look like serious je ekk smp pitam2 nie angkara sakit kepala yg da 5 ari aku tanggung... Aku tak bgtau sesape pong just bf n adik aku jek.... Bgtau 2 org nie pong da mcm 10 org yg tau coz hakak 'di tazkirahkan' plak... 'Kau jgn fk byk sgt blh tak, jage kesihatan diri kau...' Tue pesanan dr bf aku... 'Elok2 xde mslh ko carik mslh'.... Tue habuan dr adik aku lak.... Hahaha.... Hadam jelah kan, nak wat cmane??... Psal sebijik umah aku dok tanggung 'mslh' yg xtau bile akn berakhir... Owhh yer, dat day Persatuan Penduduk kt area umah buat meeting & hakak di pilih utk pegang salah satu jawatan... Aku dgn ase rela hati menarik diri coz xdapek memenuhi permintaan org yang mencalonkan hakak tok pegang jawatan tue.... Aku yg tgh serabut nie di suruh pegang jawatan penting, memey takk laa aku nak pikul.... Sorry sume.... So, ape lg nak taip?? Hahaha.... Adoiii aiii.... Oklah, aku nak layan lagu jap... Take care sume... Have a nice weekend... Be gud 2 people & keep on smiling.... tata titi tutu....
     
  6. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]
    Self Reminder....
     
  7. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]
    Perkongsian Utk Sume Sahabat Di FTC...
     
  8. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Yuhuuu....Its friday already gaisss.... So fast time passed by ekk.... Sedor2 da ari Jumaat haa.... Tue laa... Sibuk kepoci Dato CT lahirkan baby on Monday aritu, pastu mem'bawang' kes Ude n Intan yg da cerai talak 1 semlm, then today lak lagu baru Pian released beserta Music videonyer... Baru 6 jam released da 1/2 juta viewers hokay!!! Ko mampu nak caras?? Hahaha... Lagu tue besttt....From bottom of my heart, i feel u Pian... Hahaha.... Tak byk xtvt aku mggu nie... Pegi koje blk koje... Ptg kang lepas abis koje nak melepak dgn geng2 sengal aku jap... Da lame xjmp dorang nie.... Esok lak nak pi jmp mentaraguru n geng2 yg lain... Aku ade small gift nak bg kt bff aku yg 2 org tue... Kalo sume on, aku nak sponsor besday cakes tok dorg skali.... Ade 3 org yg celebrate besday dis month... Tgk cmane esok.... Even xjd pong mentaraguru da ckp nak bwk aku gi repeat nasik kandaq royale... Alahaiiii.... Motor DIA lak asik rosak jek da 2 ari nie.... Da 5 taun gak la DIA gune motor tue.... Kire da 5 taun gak la aku 'kwn' dgn DIA kan.... Ermmm.... Okklah, xtau da nak type ape haa... Blurr lak... Take care sume... Have a nice weekend, be gud to other ppl & keep on smiling.... Caucincauuuuuu.....
     
  9. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Nak gusipp sket jek pasal ari Jumaat lepas....Aku memey naik cab skang nie tok ke opis lepas turun kt lrt yg 1 nie... Dulu berpeluh la ketiak jln kaki 20/25 min ke tmpt koje skang aku prefer naik cab je.... Nak di jdkan cite kalo da ari2 muke kiut nie naik cab xmustahil la akan naik dgn org yg same (sometimes laa) je kan.... So, dat morning aku mcm biase la, naik cab & sebut tmpt yg nak di tuju.... Driver lelaki melayu ekk, pemakaian xbrape nak kemas arr, rambut da mcm alleycats jek aku tgk dr blkg... Specky & loghat berckp mcm org pantai timur... Aku dok je dlm cab terus dia tanye 'eh, bukan td awak da naik ke'... Haaaa??? Bile mase lak aku naik nie?? Aku balas sopan 'ehh, takla, sy bru turun dr lrt haa...awk salah org kot'... Pastu dia toleh2 blkg few times tau.... Aku da xselesa arr.... Da knape lak mamat nie?? Tgk la dpn, ko igt kte nie jln reverse ke?? Da la pintu cab dia auto lock... Dlm otak aku da pk kalo dia wat yg bkn2 mau aku ketok kepala dia ngan beg aku yg byk khazanah nie...Hahaha.... Dia bersuara lg 'sy slalu nmpk awak...awak duduk kt ********* kan??'.... Alamakkkkk aiiii!!.... Mane dia tau nie weiii??? Tmpt yg tepat lak dia teka tue... Aku angguk jek sambil kuarkan hp.... Kunun nak call jek mentaraguru if anything happened ke kan.... Aku try to calm sket laa, kang mamat nie tau lak aku gabra.... Soalan seterusnyer 'awak da kawen??'... Cehhh!!! Ko nak ngorat aku ekk.... ' dgn nada konpiden aku jwb 'dah'... Kahkahkah.... Pdn muke aku.... Bkn pe, utk keselamatan gak.... Mamat tue mcm xpuas ati & usha aku dr cermin dpn lak.... Aku tunduk dok layan IG Lara Alana.... Hahahaha.... Yg aku perasan, dia sengaja bwk cab tue perlahan ekk.... Mcm sengaja!!!.... Lampu ijo lg pastu dia bwk slow2 & bile da kunin dia stop lak.... Ko da knape?? Rabun kaler ke hape?? Eiiii!!!.... Menakotkan btol laaa.... Pastu cite lak psal events kt Maeps laa.... Alahaiiiii, lmbt lak lampu traffic nie nak tuko jd ijo blk....Biase aku naik cab xsmp RM5 pong coz driver sume pandu ikot kelajuan yg bersesuaian arr...... Dgn mamat nie...... Adusssss. tokey balak pong bleh bangkrap brooo...... Ishhh!!!, Saiko laa aku ase.... Dok kutuk2 org dr negeri ******** teruk laa, kaki bully laaa, jaat laa.... Kalo aku bwk cili api, mau aku tonyoh mulut driver nie... Da la pkai selekeh, xpkai uniform driver taxi, penampilan mcm org baru kuar pusat pong ade.... Dgn rmbut cenggitu.... Coooiiiiii!!!! Mintak xtersempak or ter'naik' cab dia lg laa lepas nie weiii.... Hakak sanggup jln kaki..... Kuar dr cab xde nak terima kasih bgai, aku terus bg tambang yg di kenakan pastu terus aku tutup pintu n blah.... So, korg yg ase takot kot ye ade org yg nak ngorat tp muke mcm pecah umah better mengaku jek da 'kawen' ekk.... Hahaha... Walaupon susah nak percaye tp itu adelah jln terbaik utk menyelamatkan diri dr di ngorat.... Sekiannn.... Jommmm get ready utk blk....
     
  10. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Alaaahhaaaiiii, td pg naik cab mamat rambut alleycats aritu.... Aku punye konpiden berjln menuruni tgga lrt menuju ke taxi stand & ternmpk mamat tue tgh diri kat luar cabnyer sambil posing ekk.... Euuuwww!!!... Dia nmpk aku terus tersenyum2 sambil berjln ke tmpt pemandu... Aku ase nak gune gear reverse jek time tue tp mane bleh aku naik cab blkg sbb yg dpn xjln lg... Pastu kalo aku ke dpn lak mane aku nak gi?? Kau jgn wat hal laaa gegel.... Masuk dlm cab aku terus kuarkan hp.... Pastu mamat nie ckp... 'mcm penah tgk, nak pegi ******** ke??... Aku angguk je... Pastu dia ckp 'sy ingat idung mancung awk tue'.... Pastu dia ketawa.... Eh ehh dia nie.... Main idung aku lak.... Aku report kat mentaraguru kangg.... Haaa.... Pastu dia tanye awak pegi keje mmg naik lrt ke??... Aku jwb 'ya' tp mcm tergagap sket laa.... Pastu dia repeat 'awk dok kat ******** kan??... Aku jwb lg 'ye, sy'.... Awk asal mane??... Aku jwb la pastu dia tanye lg 'suami org mane?'... Time nie aku nak terkentot dlm cab dia pong ade ekk.... Hahaha.... Dia caye laa 'PENTIPUAN' aku last week.... Kan aku ngaku aku da kawin.... Hahaha... Aku bgtau asben org kl jek.... Pastu Dia bebel la psal skola laa, jln laa...Aku diam jek.... Mlas nak layan sgt... Kan ke aku nie 'bini org'.... Kne la jage status kan.... Hahahha... Nasib arini jln xjammed sgt & dia bwk pong xmcm org nak mkn angin maka jimat la singgit dr harge yg aku bayo mggu lepas.... Byk weii singgit tue... Mcm2 bleh wat... Huhuhu... Mggu lepas ade dabel date... Kang ptg sket aku story ekk.... Nak pi wat koje jap.... Daaaa....
     
  11. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    [​IMG]
    Renungan di pagi Jumaat...
     
  12. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat yg barokah utk sume shbt yg beragama Islam di FTC nie ekk... Da ptg nie baru ade mase nak nulis haa... Xyah mukadimah byk sgt so aku terus cite la ape xtvt aku utk last week ekk... Ari jumaat tue aku jmp ngan geng sengal (bdk form 5 class aku)... Yg ade dlm class tue memey rmai tp yg rapat & sekepala ke mane saje time skolah tue ade 6 ketol jek... Hahaha.... Sj nk imbas blk sket time kte org form 5 dlu... Kan ade 1 time beg 'garfield' menjd kegilaan bdk2 skola... Kte org pong xlepas peluang ekk... Blk skola pi singgah soping complex & beli la sorg 1... Aku opkos dgn kaler dark blue, yg lain seigt aku ade yg pakai kaler merah, ijo, kuning, purple, & 1 lg aku xsure kaler ape... Pendek kate kalo kte org ber6 jln memey dpt perhatian arr... Beg kalerful siottt... Hahahaha.... Haiiiii, windu lak nak msuk skola blk.... So, kte org jmp kt Veloct jek... Yg dpt attend 5 org jek, yg sorg 1 xbleh polo coz time cuti skola nie, babysitternyer xjage smp mlm... Kte org ber5 pong da riuh ekk... Aku & sorg mber dtg skali coz opis kte org dkat2... Yg sorg da smp dlu coz org koje bank kan ke kuar awal ari jumaat.... Yg lg 2 ketol nie memey slalu lmbt arr... Hahaha.... So, sementara tggu yg lg 2 smp kte org lepak MCd dlu... Pekena eskem... Hahaha.... Lepas sume berkumpul kte org ke Johnny's... Adesss, aku memey kureng minat mkn celup2 nie.... Tp kan ke ade menu lain, maka aku orderla nasik grg belacan... Start kte org msuk jek Johnny's, riuh rendah weii tmpt tue.... Start da sakat menyakat haa... Yg teruk kene sakat aku laa... Yg mak2 org nie dok cite psal perangai anak2nyer... Mber yg baru kawen last yr, dok cite psal shuben... Yg single & tgh mencarik bercerite psal mslh fmlynyer.... Aku jek yg cool n steady.... Kdg2 jek menyampuk... Hahaha.... Memey seronok dpt hang out seskali cmnie.... Nak jmp kemain susah... So, yg da kawen nie sume da inform shuben msg2 utk blk lewat.... Luckily arr shuben dorg memey jenis sporting weiii.... Bleh take over jage anak2 lg....Shuben ko mampu?? Hahaha... Blom jd shuben pong da wasap bebel tanye nak blk umah pkul bape... Eiiii... So, lepas kenyang melantak kt Johnny's dorg nak smbung chit chat kat Setarbak tp full lak... Pi kedai sblah da nak tutup haa... Tgk2 jam da pkul 10 maaa.... Kan ke soping mall tutup jam 10 mlm.... Adesss... Pastu sume sepakat lepak kt area umah kte org jek.... Mamak gak yg open 24 hours kan??.... Kat sni smbung lg 2 jam.... So, around 11.30 pm cmtue again DIA wasap tanye da smp umah ke blom.... Adoiii aiii, bleh migraine aku cmnie tau.... Kuar ngan kwn2 skola jek pong.... Pkul 12 am sume da sangap... Hahaha.... Kesian la yg mak2 org nie sbb ade anak kecik kan.... So, our meeting had adjourn la 4 dat nite.... Hahaha... Blk umah, dgn peot aku yg memboyot sbb minum smp 4 glass terus bersihkan diri & going 2 sleep...

    Sabtu, belah siang aku free... Mlm lepas Isyak, member aku amik aku n DIA utk pi mkn sesame.... Mber yg sorg lg xjd kuar sbb shuben dia xsht (yg sakit buang pinggang tue)... Ekceli esok besday bff aku nie so, sj ajak dorg pi pekena nasik lemak royale tue.... Kemain masing2 mkn da xpusing kiri kanan ekk... Aku gak yg mkn x abis.... Hahaha... Mentaraguru yg tlg perabiskan lauk aku... Then, sume tanye nak pi mane.... Ade lak yg bg sugesstion pi main bowling so here we gooooo..... Times Square la yg plg dekat kan.... Lepak Ampang Superbowl pekena 1 game... Ckuplaa tue wat lepas gian kan.... Hahaha... Pas abis, smbung lg pi ngeteh lak kat area umah DIA.... Adoiii aii.... Bff aku nie pi tanye lak majlis aku lepas raye kang confirm ke.... Weiii!!! Siyesly aku xsuke nak jwb sebrg pertanyaan kawen mawen nie ekk... So, aku boo layan jek & DIA la yg tukang jwb.... Aku bkn pe, jd TAKUT ekk... Plan kang xjd lg malu weiii, so better keep my mouth shut.... Ade jemputan dr kami, adelaaa.... So, Ahad xtvt biase kt umah jek.... Oklah geng, aku nak blk dlu.... Nak ujan nie haa...
    Take care sume... Have a nice weekend, be gud to other ppl & keep on smiling.... Caucincauuuuuu.....

     
  13. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Haiiiii!!! Anibadi ommm?? Pepgi lg hakak da menepek dlm group ekk... Beseler, smbil wat koje (xbrape nak urgent) bleh la naip ape yg ptot sat kt sni yer dakk??... Hahaha... Pe nak cite nie?? Ermmm...Jappp....Ermm... Owhh yer, Jumaat lepas aku da beli new wallet tau... Akhirnyerrrr... Beli yg ikot kemampuan jek kt Veloct haa... Ajak adik aku teman & aku blanje la dia mkn MCD mlm tue... Blk, layan season baru Bocey & Friends tp awat mcm xklakor pong ekk... A bit 'krikk krikk' jek aku ase.... Pelakon undangan sume hebat2, si kamal adli, Che ta... Tp lawak dorg mcm xbrape nak 'IN' dgn jiwa aku nie... Abis cite tue layan cite antu ape ntah kat Astro Citra tue jap... Agak2 mate da xbleh nak open aku pong merangkak la msuk dlm bilik... Sabtu pg aku wat sarapan jempot2 ikan bilis, cicah dgn smbl kicap.... Perghhh!!, mcm sedap jek ekk... Ehh, memey sedap pong tau... Air tgn sape?? Hakak lerr yg membuatnyer... Hahaha... Tghari xde xtvt so layan tv smp la ptg.... Mlm, msak ala kadar jek coz esok aku nak pi jemputan kenduri kt Putrajaya... Dat nite layan cerekarama tajuk 'Aku Nazmi' lakonan hebat Ayda jebat, Jay Iswazir, Sheila Rusly etc... Kisah cinta org OKU... Tacingg weiii.... Aku nie bab sedih2 memey cpt betol tacingg... Hahahaha.... Pandai dorg bwk watak org pekak/bisu.... Gune bahasa isyarat lg... Sambil layan tv, layan wasap DIA gak... DIA yg xbrape minat kenduri kendara tue pong sibuk dok pm aku tanye esok nak pegi pkul bape... Kite org plan pegi awal coz xnak bersesak dlm dewan tue kang... Bff aku yg pick up kte org kt umah aku ... Pkul 12 pm da smp Putrajaya Wedding Hall... Hahaha.. Adik bff aku punye wedding maa... Tue yg kte org yg dr jauh nie sanggup dtg... DIA punye la baik ati dat day siap cedokkan lauk pauk tok aku ekk... Heran gak aku, da knape lak ngan mamat nie... Elok gak DIA tlg cedokkan, ayam beso2 DIA bg aku haa.... Hahahaha... Lepas mkn, kte org bedal cendol lak... Pastu posing kt photobooth...Ase 1 tmpt tue ade la7/8 snap... Adoiii aii... Stp sudut haa bff aku ajak bergambo... Ikotkan jelah sbb time tue org xrmai lg... Bile jam da menginjak ke 12.30-1 pm kehadiran org semakin di rasai, dewan da semakin penuh & kte org yg da abis mentekedarah nie pong angkat kaki laa.... Dpt la goodies bag sorang 1... Hehehe....

    Blk ke KL bff aku yg sorg lg anto smp umah... DIA pong parking motor kt umah aku td... Aku ajak member aku lepak minum jap coz kpla aku sakit giler time dok dlm kete td... Sempat la terlelap jap.... Niat nak blanje bff aku nie minum coz aku kan tumpang kete dia... Atleast hulur duit minyak ke hape ke kan.... Xreti laa nak naik free2 jek kete org walaupong kwn rapat.... Tgh dok minum tetibe DIA gi bayo dlu lak ape yg kte org order...Aiyakkk, aku da ckp bior aku yg bayo tp DIA lebih laju hulur duit ekk.... Xpelah, rezeki kte org laa kan... Aku ajak mber pi supermrket yg berdekatan kunun nak beli brg pdhal aku nak tuko duit haa... Beli la brg dlm RM20 cmtue.... Time dia nak anto aku blk, aku hulur la sket duit minyak n tol kt dia... Dorg laki bini xnak tp aku suh amik gak... Aku ckp ikhlas, lgpong aku tumpang kte dorg... Pegi sesame, sesame la kuar duit kan??.... Kpla aku still xbaik smpla ke mlm da start muntah2 lak... Saddis da nie... Bdn da lembik... Aku bgtau adik aku, dia ajak gi kuar gi mkn.... Kang sakit lg susah, maybe peot aku msuk angin katenyer.... Mkn dat nite pong aku xabis.... Adisss.... Aney kedai mamak tue usha aku slack jek.... Hahahaha... Sy sakit looo... Kalo sht, licin da pinggan tue aneyyyy.... Smp umah, muntah blk sume yg di mkn & im done!!... Terus tarek gebor tido.... Sempat la telan panadol 2 bjik & sapu minyak angin kt dahi n peot.... Ngupenyer bff aku n DIA pong same laa kene sakit kepla tp xseteruk aku.... Ishhh!!.... Hope esok aku sht la coz kne keje maa... Opis tatak olanggg wooo.... Tue la cite last week.... Okk, hakak nak sambung wat koje dulu nie.... Nantikan cite seterusnyer....'Pakcik cab nak berkenalan'.... Hahahaha..... Adiosssss......
     
  14. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Elooo...... Salam Jumaat gaisss.... pehabaq weii?? Ujan2 nie hakak sempott ler... Semlm da standby beli inhaler baru.... Seksa betol insan kiut yg byk penyakit nie kalo cuace bertuko... Panas sgt xbleh, sejuk sgt pong xbleh..... Camne la nak pi dok kt oberc tue kan??... Hahaha... Berangan xsalah uolsss.... Okk, staright 2 da point jelah ekk.... Nak habaq psal kejadian ari Senin aritu... Kan ke ari Ahad tue aku kureng sht, pening n muntah2 lepas gi kenduri kt Putrajaya tue... Ingat ke idokk??... Ari senin tue memey totally OUT la tp oleh sbb xde org yg cover kt opis so aku amik half day jelah... Afternoon baru aku msuk tp xsmp afternoon pong, around 11 am aku da tercangak kt opis ekk... Nak di jdkan cite, aku naik cab la dat day coz da pkul 10 am time aku kuar umah so cuace lak panas maka xlarat nak tuko2 tren aihh.... Naik2 jek cab pakcik nie da tanye aku nie mengajor ke.... Hahaha.... Pkai cincai boncai cmnie pong nmpk mcm cekgu ke pakcik??... Pastu start la sesi berkenalan ngan pakcik driver nie... Bkn xnak layan tp kalo da tanye 'adik da kawin ke', 'kat sini duduk dgn siape', 'ehh, yeke blom kawin lg (sambil toleh blkg)'... Wattahekk!!... Aku pantang betol kalo ko tgh drive pastu ko toleh2 lak blkg.... Adusss, weiii, tgk dpn la!!... Ishhh!!!... Dok berckp psal kmpg aku la, raya blk kmpg tak.... 'pakwe org mane'... Pakcikkk!! kepala sy baru nak baik tau... Lg 1 yg aku xsuke ialah sikap sambil lewa dorg nie.... Aku tau da pkul 10 lebih mane ade jammed weii, tp ko bwk mcm pkul 8 am lakk.... Jgn 'tekan' passenger dgn bwk slow2 then bajet2 ko tgh beramah mesra lak.... Bkn aku xde duit nak bayo tp attitude tue kne ade laa.... Ko dok asyik berckp, tp kaki xnak tekan minyak.... Pekejadahnyer sume nie... Ari selasa lak, naik cab sorg cina nie... Pong same, dok tanye kmpg aku kt mane.... Tuee, kat London haa kmpg sy... Baru ade akai kan... Hahaha... Yg nie lg saddis, siap wat survey parti mane yg akn menang time PRU ke 14 kang.... Adoiii aii laa... i hate politics weiii.... Ko lak cite psal bende nie ngan aku lg la aku kuarkan hp & layan IG Ecah (anak Che Ta).... Hahaha... Bkn kuang ajo tp kang aku ckp kasar lg teruk bunyiknyer kan.... Better layan hp jek... Hari lain okk sbb naik dgn driver yg xbyk ckp... Heee...

    Esok aku ade majlis Hi-Tea dgn menteri gitew.... Nak memenuhkan majlis jek coz like i said, i dont like politics at all... Dpt mkn & free goodies katenyer.... Owhh yer, mlm kelmarin tetibe DIA tanye aku 'syg, bile kte nak isi borang nikah??'.... OMG!!... Adekah??.... Xmo cite lebih arr bab nie.... I keep it as secret jelah ekk....Aku da transfer duit sket kt DIA utk mintak DIA blikan kain sulam kt Bandung kang... Kan mggu dpn DIA ke Bandung.... Hjg bln lak aku bercuti2 dlm Malaysia jek kt salah 1 pulau nie & blom lg bgtau DIA.... Hahaha.... Pre-Besday celebration gitew.....Tensen sbnrnyer weii tue yg aku ikat peot sket la tok pi cuti nie.... Yelah, tol, minyak, mkn, chalet sume igt pkai daun kering ke??? Hahahaha.... Its al about money okkk!!.... Bff travel ajak pi Vietnam next month & aku yg xpk pnjg nie terus ON jek.... Last2 bile tgk date ngupenyer aku ade participate dlm 1 Larian nie weiii.... Ayyyyooooo.... Nasib la tiket flight xbooked lg time tue.... Aku nie kalo time 'xwaras' aku smp, xkire la ade duit ke idak, aku main ON jek.... Yg penting aku dpt pi jln.... Hahaha.... Larian tue plak aku da janji ngan BF aku tok join (temankan bf aku sbnrnyer).... Kowg igt aku yg sempot nie bleh ke larik 7km?? Hahahaha..... Mau mati kt tgh jln tue kang.... Kuikuikui.... Esok da plan nak kuar ngan DIA.... Tp DIA xtau aku ade Hi-Tea....Alaaahaaiii, pe nak jwb nie weiii.... Hahaha.... Mcm2 laa kau nie gegel oiii..... Soal umah aku 'hold' jap coz sume almost settled.... Da bleh tarek napas sket la tetibe di aju dgn soalan 'bile nak isik borang nikah' tetibe wat aku bertambah sempot lak.... Hahaha..... Letih wei otak aku nie.... Letihhhh sgtttt.... Oklah geng, aku blah dlu.... Tace care, have a nice weekend, be gud 2 people & keep on smiling yaaa..... Cau cin cauuuuuu.....
     
  15. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    SELAMAT MENGUNDI RAKYAT MALAYSIA....
    Tarikh mengundi yg di tetapkan oleh SPR adalah pd : 09/05/2018...
    Undi anda adalah RAHSIA.... Huhuhu...
     
  16. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Salam Jumaat bg kengkwn di FTC nie yg beragama Islam.... Lamenyerrrrr aku xupdate ape2 kt sini ekkk..... Ishhh, maklumla bz gantung bendera maa... Hahaha... Nie nak flashback kejadian 2 mggu lepas.... Msti esei aku kali nie melebihi 3000 patah perkataan... Hahahaha.... Bertabah la yer bg yg nak bace tue.... Okk, aku start dr Hi-Tea yg di anjurkan oleh 1 parti politik nie.... Amai siott yg hadirr.... Mkn free tue.... Wkakakaka... Buat lak kt otel so?? Siap dpt goodies bag lg tau.... Aku xmenang pong any lucky draw & dr pemerhatian aku laa, sume pemenang mcm da di 'pilih' jek.... Mane yg dpt tue sume kroni2 dorg gak ler.... Ermm, xpelah yg penting niat aku dtg sbb nak memeriahkan majlis... Dorg punye dressing, makkk aiii!!!... Mcm nak pegi Anugerah Meletopp Eraa jekk... Kemain makcik2 nie pkai turban ala2 neelopak lg uolss... Ko mampu??... Brg kemas penuh kiri kanan tgn... Waduhhh!!... Abis majlis, aku ajak bf aku ke TAR sbb aku ase nak mkn wajik lakk... DIA membute la cuti2 nie so aku memey xkan kaco time DIA cuti... Smp paso mlm dlm 8 pm cmtue pastu terus gi carik wajik dlu... Then, pekena nasik lemak singgit.... Pastu tapau makanan tok org kt umah... Aku belikan nasik kukus ayam berempah... Pastu aku beli mangga asam boi.... Pastu daahhh... Hahaha.... Smp umah pong dlm pkul 10 pm cmtue.... Mentaraguru da start la carik coz last wasap aku lepas majlis selesai td... Hahaha... Ade haa, kt umah nie... Penat jln dr tghari smp ke mlm.. Huhuhu... Ahad stay kat umah as usual.. Hari Rabu last week, DIA amik aku kt opis... Kan ke Khamis pepg sesudah subuh Dia nk ke Bandung.... Adoiilaaa... Aku da siap wasap sume gambo kain sulam yg aku kirim tue.... Aku tau DIA xreti nak pilih2 nie so aku ade la ckp aritu xpyhla beli tp DIA berkeras ckp nak belikan gak so aku bg RM100 tok 2 psg kain sulam kalo dpt... Dlu mase aku pegi rege dlm RM40-45 jek sepsg... So, nak di jdkan cite tengahari sblm nak jmp DIA tue aku pi la 2/3 bank tok bank in cheque... Cuace time tue panas weii... So, bile tggu DIA jemput aku kt opis, kepala aku da start sakit... Sakit yg sgt2 ekk.... Aku ase nak blk jek tp sbb da DIA tercangak kt bwh opis aku maka aku ikotkan gak.... Soklan plg aku xsuke is ' kite nak mkn kt mane syg?'... Adoii!!... Hang yg ajak den kuar, hang laa yg pilih tmpt... Last2 aku ajak mkn kt area opis aku jek... Port nasik lemak Royale tue.... Kte org lepak kt kedai sblhnyer yg jual nasik beriani gam... DIA test msak lomak daging salai... Bleh lak DIA curik2 snap gmbo aku time nie ekk... Da la aku tgh bad mud sbb kpla aku sakit... Kecik beso kecik beso jek aku tgk DIA....

    Abis mkn, trus blk umah & aku trus landing.... Xtahan sakit kpla... Maka terjd la esoknyer aku MC... Ase blood pressure naik pong ye coz mase check BP td a bit 'high' laa (117/79) bg aku yg menghidap low blood nie.... Biase BP aku dlm 85/70 cmtue jek.... Pulse memey laju 92 per sec.... Adusss.... Kt umah aku bantai tido jek.... Mcm org puase asenyer coz time mahgrib baru aku mkn... Hahaha.... Siyes, xlarat sgt2 weiii.... Esoknyer aku dtg koje & bykla mulut yg bertanya & bg petua tok kurengkan 'high blood' aku nie.... So,beransur ke hari Sabtu Alhamdulillah, im totally recovered... Aku ade janji ngan geng gegels tok pi outing sbnrnyer arini.... Tp, xpi jauh laa.... Takat Veloct jek coz kt situ pong sume bende ade... So, pkul 11 am bff aku jemput aku kt umah... Yg sorg lg asbennyer anto & yg lg sorg xdpt nak join ekk... Ber3 jek arini.... Nunggu yg sorang nie umpama bintang jatuh ke riba.... Kte org paham la coz asbennyer xsht so tutup mate jelah.... Da ckup korum, kte org pi mentekedarah dlu.... Its 12 pm already ma!!! Lunch time.... Hahaha.... Pi lepak kt food court jek.... Pastu sempat la boomerang dlm 5 vc & selfie xpyah la kire ekk… Selg xpenuh memory hp memey xkan stop punye bff aku yg sorg nie…. Hahaha… Lepas mkn,pi booking ticket lak haa…. Nak tgk Dukun katenyer…Aku ikotkan jek…. Sementara tggu cite start aku blanje depa mkn Dip & Dip…. Hahaha… Da lame nak blanje tp nk ckupkan korum walau ber3 memey susah… Aku sruh dorg yg choice nk mkn pe & amik 2 hidangan laa… Again, posing yer hadik2… hahaha… Abis mkn pi naik atas blk…. Layan movie until 6 pm… Alaa, cite xbest mane pong... Baik layan Rampage... Heee... Even da pkul 6 lebih sket time tue pong msg2 xnak blk lg yer...Aku teman bff yg sorang nie pi Keramat sat… Yg lg sorang tggu asbennyer dtg amik… Tp dorg lepak kt Jusco jek…. So, settle koje bff yg sorg nie kt Keramat kte org bleh lak patah blk ke Jusco jmp bff yg td nie… Hahaha memey koje giler btol laa…. DIA da 2/3 mention xblk lg ke coz bff yg sorg nie pi masukkan gambo dlm group lak… Ayyyoooyoooo…. Aku ckpla td temankan yg sorg nie, pastu kte org nie lapo so join la yg lg sorg mkn… Lgpon bff aku berkeras nak anto aku blk so, nak xnak kene gak la masuk area Cheras kan…. Hahaha…. Smp umah pong da lewat uolss… 10pm++ asenyer… Hahaha… Skali kalo gegel kuar, jgn main2…. Tue pong nasib aku xajak main bowling… Kalo x, mau xblk lg…. So, ahad tue igt nak la rest coz semlm da sakan kuar maa…. Tup2 time layan Melodi, bf aku lak wasap ajak teman dia gi Sogo… Nak beli brg katenyer…. Adoii aii, kuar la gak…. Dr Sogo ke Sunway Putra Mall lak… Dia blanje mkn arini coz aku sudi teman dia katenyer… Like I said, aku nie kalo dgn org2 rapat memey ssh nak reject dorg pnye request… Blk pong da mlm around 8pm cmtue…. Penat siottt…. Hahaha…. Ko igt umo kau masih 20 an ke gegel oii??.... Esok da koje lak tue… Koje kt opis da la tgh byk…. Dgn yg pending laa, yg nak buat appeal laa… Siyesss hakak tensen diknon…. Ase serabootttt sgt kpla hotak aku skang nie…. Dateline msg2 sume da dekat…. Hujung bln dgn aku nak apply cuti lg…. Adoooiiidooiiii….


    Hari rabu aritu aku ikot boss pi meeting kt Putrajaya… Bwk skali kte org punye manager cwgn so lunch dat day a bit luxury laa… Slalu mkn kt restaurant bese or mamak jek coz aku jenis yg simple maa… Dat day, dorg bwk aku lunch kt Manhattan Fish Market, Alamanda Putrajaya gitu… Di suruhnyer aku order salmon grilled… Memey xmkn la kang… Aku order fried salmon jek… Tue pong aku mkn xabis ekk…. Portion ikan tue beso weiii, ko igt peot akak nie mcm tong air hape??.... Hahaha…. Kenyang smp ke mlm uolss…. Kengkwn yg lain sume perli2 aku… Ehh, boss blanje staff, xsalah kan…. Jelesss xabis2 la korg nie…. Ptg nie nak jmp Mentaraguru jap… Nak pi amik kain sulam aku tue…. Semlm DIA ckp nak anto time tghari tp pg td wasap suruh aku bwk helmet lak… Nasib sempat bace wasap DIA tue… Esok lak aku nak blk kmpg… Nak bwk diri aku yg beso bagak nie jauh dr hirup pikuk kota kl…. Terasa hati dgn seseorg pong ade…. Kdg ase nape aku jek yg kene beralah dgn sume org ekk??.... Nape aku jek yg ‘sakit’ sbb nak bg org lain ‘senang’… Ermmm, fedup arr, esok tghari aku ke TBS laa… Amik tiket terus naik bus…. Org xpndai hargai diri kte so goodbye laa…. Wahhh!!!... Pnjgnyer aku naip… Beselaa, 2 mggu punye cite maa…. Hahahaha…. Oklah geng, ari nak ujan nie haa…. Cmane la nak blk ptg kang dgn DIA nie?? Musim ujan kott…. Ermmm…. Asenyer kalo pmpn lain msti da suruh beli kete sebijik kan?? Ujan2 naik motor…. Abah aku pong xsuke...Ermmm….. Kdg xsume bende kte bleh share dgn org yg rapat spt ur best buddy or even ur own fmly.... Just keep a little secret wit me...Oklah geng, take care ekk, have a nice weekend, be gud to ppl & don’t forget to smilesss…..Cau cin cau...
     
  17. gegirl
    Offline

    gegirl FTC Crew Moderator

    Messages:
    5,006
    Likes Received:
    484
    Trophy Points:
    83
    Cakkkkk!!! Uolss watpe tue?? Tgh bekpes ke?? Iolss minum jek pg nie (ari lain pong same gak).... Hahaha.... Bff aku da slmt smp ke Korea... Cuti2 luar Msia gitew.... Hope u enjoy ur holidays my pren.... Esok besdaynyer, so celebrate besday smbil posing dgn sakura la yerr... Huhuhu.... Cite sket psal last week ekk... Jumaat tue, DIA amik aku kt opis.... Ntah nape tetibe hakak nie jd bad mud lak.... Hahaha... Ohh pompuannnn....Atas motor lg DIA da tanye nak mkn ktne tp aku diamkan jek.... Pastu aku sruh DIA yg pilih... DIA bwk gi mkn kt area umah aku.... Kte org xbyk ckp even DIA tnye pong aku jwb seketol jek.... Siap mkn, DIA kuarkan kain sulam yg aku kirim tue... Ermm, 'old fashioned' punye sulam but tutup mate jelah... Kang kate aku nie xreti hargai lak... Pastu DIA bg aku sebekas sambal tempe yg akak sedara DIA jual... Aku igt nak order so aku sruh DIA yg rase dlu n kalo okk bgtau kt aku... Tup2 dia bwk sebekas lak bg aku rase.... Ishhh.... Next month aku join larian kt Putrajaya... So, aku xde bag yg bleh sandang tok isik air n brg2 kecil... Dat day nmpk DIA pkai so aku nak pinjam laa... Tak sangka lak DIA bwk mlm tue... Awalnyerrrr.... DIA ckp xpe, DIA ade lg 1 tok pkai... Aku nie manusia yg xsuke pnjam brg org.... TAK SUKE... Tp, pk nak larik dlm 2/3 jam je so aku pong xnak bwk segala harta bende time larik tue just a small porch ckup la kot... Tue yg baru aku pinjam dr DIA.... Blk tue, aku terus packing kain baju.... Hahaha... nak larikkk!!.... So, esok pg aku wat dek pas pis dlu kt umah.... Lepas Zohor, aku terus ke TBS.... Amik tiket pkul 2.30 pm & baru aku roger sepupu yg rapat dgn aku tue.... Tanjatt boboi la sepupu aku tue... Xde ujan, xde ribut alih2 ckp da otw.... Hahahaha.... Nie namenyer koje giler ye gegel!!!.... DIA wasap tnye watpe dlm pkul 2 pm cmtue & aku bgtau kt TBS.... DIA tnye pegi dgn sape n watpe kt sane.... Aku bgtau nk blk kmpg.... DIA tanye lg bile nak blk kmpg... Aku ckp skang!!... Hahaha... Senyap terus DIA....

    Aku smp kmpg dgn cuace yg ujan lebat mencurah2 yer.... Basah aku coz kne berlari ke tmpt berteduh yg agak jauh dr tmpt bus dropped kan org.... Sepupu aku smp jek terus bwk pi mkn dlu.... Lapoo weiii.... Then dorg pong korek la rahsia nape tetibe tercongok jek kt kmpg haa.... Hahaha.... nak cite ke?? nak?? xnak?? nak??? xnak??.... Xnak laaa... Aku just bgtau saje wat koje gile.... Hahaha.... Aku nie ikotkan very secretive tau.... Aku suke smpn sume bende sorg2.... Bkn xnak share dgn org lain tp kdg kau share pong mcm xde efek.... Released memey released tp kejap jek then still aku kne settled gak problem aku tue sendirik.... So, dr membebankan org lain better keep it sendirik laa kan.... Mlm tue kte org borak smp pkul 2.30 am.... Punyelah byk cite kte org.... Hahahaha.... Esoknyer, dorg bwk aku melawat kwsn jap then aku bgtau nak blk kl laa... So, lepas lunch aku ke bus stand tok amik tiket blk.... DIA pepg da tanye blk kl pkul bape.... Time tue aku kt umah lg kot so aku bgtau xamik tiket lg.... Mgkn ptg laa.... DIA pesan sruh hati2 dlm perjlnan kang.... Aku naik bus pkul 5 pm... Mlas nak pk mslh yg blom settle lg nie so aku tido smpla bus benti kt rnr.... Then aku balas wasap jap pastu smbg tido lg.... Tup2 da nk smp TBS.... Aku singgah kentaki beli mknan tok org kt umah pastu naik tren blk umah.... Smp umah, basuh kain baju kotor, layan Mentor Otai jap pastu tido....Esok kan da koje.... Hujung mggu aku pi holiday ngan mber2... Pi lepak pantai.... Aku suke pantai, aku suke tgk air laut.... Aku suke dengo bunyik ombak.... Aku suke ukir name aku kt pasir pantai....Aku suke kutip cengkerang kt pinggir pantai.... Aku suke nyanyik bile dok ngadap pantai.... Aku n pantai berpisah tiada.... Pd aku, diri aku nie di ibaratkan bak pasir pantai.... Walau air pasang or surut, walau di lambung ombak namun aku masih setia kt tmpt yg same... Hahaha.... Da berfalsampah lakk si gegel nie..... Well, aku manusia yg simple.... Org buat baik aku balas baik (berganda2 lg) & org buat jaat aku xkan balas (abah xbg balas).... Hahaha... Sbb sooner or later org yg buat jaat tue akan dpt gak balasannyer.... Hahaha.... Sok tggl sehari jek koje then aku cuti pnjg 4 hari sempena besday aku yg jatuh pd ari Selasa kang.... Last yr kami celebrate ber2 mkn western kt kmpg baru.... Pastu DIA belikan aku 2 pieces cakes dr SR... Hahaha.... Adoiii aiii... Dis year??.... Ntah... Xpk & xnak la pk.... Hahaha... Apepon aku da dpt hadiah semlm dr mber lame.... Dia hadiahkan aku wallet yg di perbuat dr batik.... Al da way from Jogja gitew.... Tq arr, walaupong kau boboi tp pndai kau carik hadiah tok pmpn ekk... Slalu kan bg baju la, coklat, bunga etc.....

    Oklah geng, koje aku da xbyk sgt coz dateline pong da lepas tue yg bleh taip pnjg lebor kt sini.... Skang aku nie update pc aku jap...Esok kalo ade mase aku up cite lg b4 aku cuti pnjg.... Apepon yg berlaku idup harus di teruskan yer.... Adiosss amigossss.....
     

Share This Page