9 Perkara Yang Tidak Boleh Dibincangkan Dengan Lelaki

Takkan perempuan je yang mempunyai pantang mereka je kan? Lelaki pun ada juga sebab-sebab dan perkara-perkara yang mereka tidak suka wanita buat pada mereka.

Berikut merupakan 9 perkara yang tidak boleh dibincangkan dengan lelaki. Memang lelaki ini penuh dengan ego dan anda sebagai wanita, janganlah cuba mempermainkan ego mereka.

1. Jangan ceritakan ada seorang lelaki yang diam-diam meminati anda, apalagi jika lelaki tersebut adalah teman lama anda atau dia.

2. Membenci ibunya? Cukup dengan menyimpan perasaan itu dlm hati saja. Meskipun si dia yg membuka cerita soal keburukan sang ibu. Jangan cuba-cuba menambah atau mengiyakannya. Bertindak tenang dan
tutup mulut. Kalaupun hendak memberi komen, utarakan hal-hal yang positif dan neuteral sahaja.

3. Jangan menceritakan hal kecurangan yang pernah anda lakukan dibelakang dia. Hal ini akan meruntuhkan kepercayaan dia pada diri anda. Juga jangan sesekali memanjangkan cerita kecurangan dia terhadap anda. Tidak mustahil dia akan mengulanginya.

4. Seiring dengan bertambahnya usia, `keperkasaan’ si dia tentu akan mengalami penurunan. Jangan cuba-cuba membandingkan hal itu dengan masa lalu.

5. Jangan juga menceritakan bahawa sahabat anda mencurangi suaminya. Dia akan berfikir bahawa anda juga akan bertindak demikian. Dia mungkin akan meragui kesetiaan anda ataupun dia akan mengongkong
diri anda atas sebab keselamatan hubungan dia dengan anda.

6. Jangan membuatnya patah semangat terhadap pekerjaan. Jika suatu hari dia mengeluh tentang bosnya yang bermasalah, berdirilah dipihaknya. Sokonglah dia dan bantunya mencari penyelesaian. Jangan terlalu mencampuri permasalahan tersebut. Cukup sekadar mendengar dan memberi pendapat. Dikhuatiri akan memudaratkan sekiranya anda cuba untuk masuk campur secara keterlaluan.

7. Bercerai adalah perkataan yang paling harus dihindari, walaupun anda benar-benar bertengkar hebat. Jika anda benar-benar tidak mahu berpisah darinya, buang kata-kata itu jauh-jauh.

8. Jika anda mempunyai pendapatan yang lebih besar darinya, jangan pernah menyinggung hal tersebut, apatah lagi menjadikan ia sebagai punca masalah.

9. Ghairah hidup anda tiba-tiba meningkat kerana bertemu dengan seorang teman lama atau seorang teman yang membuka hati anda. Jangan sesekali menceritakan hal ini pada pasangan anda. Biarkan hal itu berlalu dan anda nikmati sendiri tanpa melampaui batasan tatasusila. Yang penting, anda tidak akan merosakkan hubungan dengan pasangan hanya dengan keseronokan sementara.

Sumber: Teratak Nurani Azhar

Langgan Newsletter Kami!

Jom langgan newsletter kami dan dapatkan update terkini serta tips-tips cinta menarik di Tentang Cinta. Lagi?

* Alamat email anda tidak akan dikongsikan dengan pihak lain.

Comments

  1. mrs teddy says

    hu3… hope ur solemate boleh bersabar err…. :d
    n awk perlu la sntiase sensitif (peka) terhadap perasaan soulmate awk.. :)>-

  2. baby girl says

    :((…kalau tidurmu tidak lena bukan kerna panas malam,tapi itu tandanya aku mengingatimu,klau tidurmu termimpikan driku itu tandanyaaku merinduimu..klu tidurmu memekuk bantal dan terjaga ditgh mlam itulah tandanya kumemanggil namamu,klu tidurmu mengiring ke kiri tanpa bantal disisi itu tandanya aku membisikkan cinta shahdu kepadamu klu tidurmu mengirina ke kanan dgn wajah yang tenang itulah tandanya ciuman yang telah kukirimkan tapi klu tidurmu telah nyenyak maka ia membawa berita yang menyatakan aku telah tiada lagi didunia ini…

  3. baby girl says

    laki ni kebanyakkannya ego tinggi n pantang nmpk pompuan ati2lh k!!!!kurangkn lh cemburu tu sebab laki xsk perangai cm2

  4. kaizer says

    baby girl

    laki ni kebanyakkannya ego tinggi n pantang nmpk pompuan ati2lh k!!!!kurangkn lh cemburu tu sebab laki xsk perangai cm2

    em,baby girl..cemburu tu bukan milik mutlak wanita tp milik bersama…kalu dah sayang pasti la ada rasa cemburu di hati….:)>-

  5. says

    sekarang saya sedang bercinta, ini merupakan pertama kali saya bercinta…….satu pengalaman yang sangat baru dalam hidup saya….dan saya telah pun melepasi tahap sukar peringkat satu dalam dunia percintaan saya….hehehe….walaupun keadaan tiada yang berubah….dia tetap jauh….tapi apa yang saya perolehi dari pengalaman cinta….. saya sangat berharga….kerana kekasih hati, saya menjadi lebih baik….saya belajar banyak benda dalam membentuk perhubungan yang baik….walaupun pada hakikatnya kamisangat jarang berkomunikasi…….

    pada peringkat awal saya mempunyai pendapat2 yang sama seperti komen2 yang telah dipost untuk artikel ini, tapi setelah menemui maksud sebenar cinta itu, apa yang diperlukan yang sebenarnya dan macam-macam lagi….telah membuatkan saya lebih memahami….dan menerima hakikat…..

    dan secara tak langsung…..kita akan lebih mengenali Maha Pencipta….dengan memahami maksud sebenar cinta kita akan lebih sedar banyak perkara…..kita lebih banyak belajar ilmu Allah yang Maha luas ini….

  6. Anna says

    Walaupun tak pernah bercinta sampai mati….tapi saya rasa kesian org yg akan jatuh cinta dengan saya in the future sebab sesungguhnya saya pasti…. seyakinnya pasti………. dia akan menjadi seorang yg pemarah…sebab saya akan menyebabkan dia marah….Amin……semoga orang itu akan belajar bersabar di dalam hati…..ha…ha..ha…
    Al-maklum lah sesungguhnya kura-kura ini perlahan langkahnya….masih belajar mencari erti apa tu cinta….

  7. mrs kay says

    hurm…cmane ey kite nk tau die cemburu dgn kite?? :-
    sbb y ssh’e my mr kay bkn jnis y mengongkong n cpt cemburu.
    tue y ssh sket nk tau..

  8. Mrs Teddy says

    [Comment ID #7485 Will Be Quoted Here]

    awk..ok ape if die xkuat cemburu..
    kang kalo cemburu sgt,leh berbalah tau…
    @least perhubungan awk akn sentiase harmoni tanpa cemburu.. ;)
    kalo blh xyah la wat si die cemburu…xde benefit pape pun…
    btw juz ati2 la…sbb kalo si die xcepat cemburu n xmengongkong,once si die cemburu,padah jgak… :>

  9. mrs kay says

    hehe..
    btol jgk tue,

    tq mrs teddy..

    hurm..
    tp kn, cemburu tue kn tande syg,
    sbb tue kdg kite nk buat die cemburu coz nk tgk die syg kite x.

    hehehe..

    ;))

  10. ZainUDdin says

    erm….
    aq kena bnyk bersabar coz awek aq ramai boyfrens..
    kadang uh jeles juga bila terasa diri ini dapat kurang dari bfs dier…

    huhuhu..
    tp aq xramai gurlfrens..

    ok x??=|:x

  11. mimpi05 says

    tp kn…ade jagk prempuan cte kt bf die,yg ade bdk laki laen kaco die…mcm aku bwt kt bf aku…kalo xde pon,ssj jek bwt cte camtue…
    aku bwt tue smate mate nk kn pratian die…tgk die jeles ke x..nk tgk die care aku ke x..sbb bf aku nie golongan llaki yg pntingkn mmbe dr awe..cmne tue..???:-?:-?:(
    lg 1,aku jnis kuat jeles…cmne..????8-|8-|:(:((

  12. appleijau says

    [Comment ID #7816 Will Be Quoted Here]

    hakahakahaha…
    bapek ah ko..
    aku nk sangkot 1 pn susah…
    agagagagagaga…:)>-
    abes 2..klu da xleh ctew de laki len minat kiter…
    jtoh la saham beb…;)

  13. BEE says

    [Comment ID #9400 Will Be Quoted Here]

    HEHHEEHE.:d:d:dBEE PUN SELALU CITE KALAU ADA GUY YG KACO BEE KAT BF BEE.=))=))=))AYAT DIA LEPAS TU 1 JE, ‘NAK ABG BELASAH DIA X?’.=))=))=)):)):)):))

  14. yana says

    :x:x:x:x:x;));));));));));));));))/:)
    p’cintaan sy x k’sampaian,kami jarang b’jmp..hnye sebln sekali jer
    b’komunikasi hnye melalui fon,2 pun jarang,
    p’cintaan kami musnah,bkn kerana org ke-3,
    tetapi,pakwe sy terlalu taksub mengejar kemewahan dunia,
    tiade sedikit ruang n masa d luang kan untok b’same sy,
    sy begitu menyayangi p’hbngan kami,
    sy mengenali nye,sewaktu sy belajar d IKBN,
    hbngn kami sudah hampir 3thun setengah

  15. says

    sy ada wat bbrpa kesilapan bodoh..sy slalu cite kat dia yg ada org ske sms sy la,ske kacau sy la,nak ajak kapel la…dia dengar je..pastu dia tak sms sy bbrp hari n sy call acuh tak acuh…rupanya dia marah..knon cam sy nak jujur la tp rupanya baru sy tau bukan sme bnda leh ckp kat partner kita lebih2 lagi kalu ada org lain minat kat kita…bodohnya sy time tu…tapi i learnt from mistake…janji tak wat dah!!:)>-[-(:)>-

  16. eima_hamya says

    dl masa ak ada bf ak wat gak perkara no.1:)>-
    skrg xde bf rasa sunyi je..
    first love ak kecndng sbb ak y slh:(
    dia mesti bosan ngan perangai ak
    skrg dia dah ada gf
    ak je xde bf:((

  17. awek_sp says

    bf i, lagi i xpaham…
    bila i citer yang ada owg ngorat i…
    bukan di nak marahkan owg tu, balik2 dia marahkan i plak..
    katanya i yg wat kan owg tu ngorat… huhu hu
    dia xsayang i ker???

  18. maya says

    :(:(:(
    sy sedih sangat la.. bf sy tu mmg sayangkan sy.. cintakan sy.. tp dia kata mamanya xnak menantu yg seumur dengan dia…
    sy sedih sangat la… huhuhuu.. takut cinta sy ni x ksampaian..

  19. says

    hai,:)
    hurm saya mempunyai kisah cinta yang
    berlainan sedikit.kami saling mengenali
    antara satu sama lain di dlm internet.kami sebaya berusia 20 thn.dan
    masing-masing masih lagi sedang belajar.
    dari situ kami berkenalan .sehingga la si dia(mybf)
    minta saya utk couple dengannya.lama jugak si dia tu
    berusaha nak pikat hati saya,tp saya buat do no saja.:”>
    pada mulanya saya rasa kurang yakin,kerana saya belum pernah bercouple lagi sebelum ini.tetapi
    hati saya dapat merasakan yg si dia itu jujur
    dan iklas dengan saya.but saya tidak tahu
    adakah si dia itu benar-benar jujur dengan saya ataupun sekadar nak main2 saja.saya mengaku saya ni perempuan yang susah lelaki
    nak dekati kerana saya jenis yang xsuka dipermainkan.
    sekarang saya bingung :-?adakah si dia itu benar-benar mahukan saya.
    saya tidak nafikan yang dia seorang yang romantis dan penyayang.
    setiap hari pasti ada mesej yang akan dihantar love u so much dan lain2:x
    sehingga ke hari ini kami tidak pernah bertemu
    kerana si dia berada di kedah dan saya pula di johor.kami hanya melihat gambar masing2 saja di internet.
    kami berhubung hanya di talifon.
    si dia selalu berpesan agar jangan tinggal kan nya
    kerana si dia tidak mahu cinta baru nya kini jadi
    seperti cintanya yang lepas2.antaranya,kekasih dia tu meninggal.
    sebelum si dia ini berjumpa saya,dia ada seorang
    kekasih,tapi sayang hubungan mereka setakat 2yrs saja
    sebab kekasihnya itu meninggal dlm kemalangan.:(
    selama sebulan dia menangis saja.
    dia habiskan masanya duduk di dpn komputer.sampai dia jumpa saya,hidup dia kini makin ceria.
    sampai sekarang kalau saya ada sebut andainya saya jadi
    macam kekasih dia dulu macam mana(mati)..dia akan sedih dan
    bagitahu supaya janganlah saya tinggalkan dia.dia sayang
    saya sangat2.hurm sekarang hubungan kami nak dekat setahun
    dan kami bahagia sgt.walaupun cinta kami jarak jauh.tapi sampai sekarang hati saya
    belum percaya dan terima dia sebagai kekasih saya.hanya
    separuh saja.8-|
    saya pun tak tau kenapa saya belum boleh terima dia.
    tapi saya tak bagitahu dia kerana ini mungkin akan
    membuatkan dia kecewa.tapi jika dia tinggalkan saya
    saya akan rasa sunyi.hurm:”>
    mrs teddy and kawan2 yang lain boleh tolong
    lavender tak?macam mana nak buat ye:-?

  20. silver_planet says

    mungkin sebab lavender blum ag berjumoa ngan si dia kowt??/
    sebab tuh still cam ragu2 ngan status relationship kowang nih, erm,,,

  21. says

    silver……tapi lavender susah nak percaya ni cinta betul2
    atau dia saja suka2.kadang lavender pelik n takut saja
    dia tu telampau-lampau sayang lavender sangat sampaikan
    dia cakap if lavender tinggalkan dia,dia xtahu
    macam mana keadaan dia nanti.
    bagi lavender pula,kadang lavender rasa
    nak tinggalkan dia saja sebab kami xpernah bertemu,
    so sebelum apa2 jadi baik lavender tinggalkan dia dulu.
    but lavender x sampai hati pula buat macam tu kat dia.
    walaupun dia tu x la sekacak mana tapi hati dia iklas
    cuma lavender belum nak percaya sepenuhnya pada si dia.
    tapiiiiiiiiiiiii entahla cnfius sangat

  22. silver_planet says

    erm, tuh ler pasal…
    sebab kowang tak bertemu ag kan??
    macam2 leh kita fikir pasal dier…
    law betul2 nk this relationship to work…
    kowang kene ler lebih mengenali dier…
    jumper kew…yapi for the first time…
    baik ler lavender bawak sekali kawan2…
    maner ler tahu kan??
    bersiap sedia sebelum menyesal dah terlambat nt…ok???

  23. says

    ok silver..ok thanks silver bantu lavender.lavender xtahu nak luahkan pada siapa lagi.pada ibu?pasti ibu akan marah jika mengenali lelaki melalui internet.lavender bernasib baik jumpa web ni :).
    yup memang kami belum pernah bertemu lagi..but buat masa ni x boleh jumpa lagi
    disebabkan jarak antara kami.jauh.kedah dan johor.
    memang perlu kenal dia dulu betul2.lagipun lavender x mahu serius sgt dlm relationship ni
    yang belum pasti lagi.
    cuma si dia saja yang lebih2 sampai mahu ajak lavender bertunang and kawin
    padahal usia kami baru 20 tahun.

  24. says

    tu la pasal.dia ajak lavender kawin.
    dia kata dia sayang lavender sangat and x mahu orang lain ambik lavender dari dia.dia x sanggup nak terima.
    thats y dia nak kawin cepat2.
    8-|
    lavendar ada cakap pada dia yg lavender
    nak habiskan study dulu.tp nampaknya dia paham.
    cuma kadang tu lavender macam x selesa
    bila dia sebut pasal tunang2 and kawin2 ni.
    macam dia letakkan harapan yang tinggi sgt pada lavender.
    lavender pulak masih lagi berbelah bagi kt dia.

  25. silver_planet says

    erm, tuh ler pasal…
    nampak cam dier terburu-buru jewk…
    nak kate dah lambat, masih muda ag tuh…
    ntah2 dier bukan 20 x???
    hehe :-| :-?

  26. says

    :)hurm tu la pasal.tp memang dia 20.lavender ada tengok gambar dia
    dalam internet.sekarang dia study kat uitm.
    hurmmmm:-? tapi skekarang lavender macam pelik saja
    dgn kehidupan sekarang ni.confius sgt2:(
    hurm silver ni lelaki ke perempuan ye?

  27. says

    i c..heeee:d sorry tadi lavender kutuk lelaki.
    hurm entah la.maybe sebab lavender x pernah bercinta sebelum ni.dlm realiti lavender kurang sangat bergaul dgn lelaki.memang x biasa.
    kebetulan time cuti sem lavender habiskan masa dgn internet.kenal dgn si dia.entah knp hati lavender jadi lembut.hurm tiba2 saja cinta tu datang pada
    lavender then jadi mcm ni pula..dugaannn

  28. silver_planet says

    owh, ok, erm… biase lah tuh, kita baru pelajari suatu mende yang baru kan?? cuba ler sesuaikan diri tuh, huhu…
    neway, lavender study ag katne???

  29. says

    Cinta yg tak kesampaian
    Aku diberi nama Hitam. Pelikkan nama tu. Macam takde nama lain aje.
    Sebenarnya aku pun cukup tak suka dengan nama tu..macam nama
    gangster..tapi..apa nak buat dah memang nama aku gitu,bersyukur
    ajelah..Aku dilahirkan sebagai anak yatim piatu. Memang malang nasibku
    tak seperti kawan-kawanku yang lain ada ibu dan bapa.

    Kadang-kadang aku cemburu melihat mereka sekeluarga bergurau senda dan
    bermesra . Syukurlah ada Pak Mat sekeluarga ,dapatlah juga aku menumpang
    kasih. Beliaulah yang menjaga aku sejak kecil dan memberikan aku sepenuh
    kasih sayang. Ibuku meninggal dunia kerana tak tertahan menanggung
    sengsara ketika melahirkan aku . Mungkin kerana saiz aku yang agak
    besar. Macam anak gajah, kata Pak Mat.

    Ayahku pula terkorban akibat kemalangan jalanraya. Menurut cerita yang
    aku dengar,..ayahku mati dilanggar kereta ketika hendak melintas jalan.
    Wallahualam..

    Sekarang aku sudah remaja he..he..Seronoknya!!Seronoknya!! Seperti
    remaja lain aku juga tak dapat lari perasaan ingin disayangi dan
    menyayangi dan perasaan ini aku peruntukkan khas.. untuk dia
    seorang..Nurlida namanya…orangnya cantik manis, lemah-lembut, sopan
    santun..ahhhh..kira perfectlah !! Come lote,..kata oghe Kelate..

    Hai kalaulah aku dapat dia..tentu kawan-kawan aku jealous..Tapi
    masalahnya..itulah..dia tu anak Pak Mat!! Jadi ..terpaksalah aku
    pendamkan sahaja perasaan aku ni sendiri. Lagipun aku sedar siapa diri
    aku ini..sekadar menumpang..Kajang pak malau kajang berlipat..kajang
    hamba mengkuang layu..dagang tuan dagang bertempat.. dagang hamba
    musafir lalu..hai sedihnya

    Semalam,ahhh..semalam..merupakan hari yang paling malang dalam
    hidupku. Bunga yang aku puja- puja selama ini telah dirampas orang.!!
    Sewaktu aku sedang merayau-rayau keliling kampung aku terserempak dengan
    si Nurlida..gadisku itu sedang membonceng motosikal dengan Zarir..

    Cis!! bukan main mesra lagi. Cilaka!!! Binawe kau Zarir, kan ramai
    lagi perempuan lain dalam kampung nie..kenapa awek aku jugak yang kau
    kacau..nanti kau Nurlida, aku report kat ayah kau!! Malam tadi aku tak
    senang tidur. Memang sukar aku nak terima kenyataan ini..

    Tak sanggup lagi aku menengok muka gadis idaman aku tu..melihat dia
    bermesra-mesra. Aku cemburu..cemburu!! Aku mesti lari dari sini. Ya,
    itulah keputusan aku..aku nekad,..apa nak jadi, jadilah.aku mesti keluar
    dari kampung nie!! Tapi kemana aku nak pergi? KL? JB?..Yaa..KL..aku
    akan pergi ke KL. Biarlah aku membawa diri ke sana.

    Baru sebentar tadi aku pergi berjumpa dengan kawan-kawan aku, nak
    ucapkan selamat tinggal..Semua kawan-kawan aku menasihatkan aku agar
    jangan pergi ..terimalah kenyataan ini, aku dan Nurlida tak setaraf..
    Ya, aku tahu..aku tahu, aku niii….aku niii…..

    cuma seekor kambing,?

    So what?? Kambing tak buleh bercinta ke?ke? ke?

    hehehe

  30. says

    i c..ok apa engineering,dapat kerja pun best2.
    tak ada la lavender ni kira yang paling low dari
    kakak and abg lavender..diaorang semua ada master,
    phd..lavender amik degree saja.dah tak larat nak sambung lagi :d

  31. silver_planet says

    selamat berpuase…erm, rase sampai degree dulu ar, keje dulu, sebelum nk sambung ag, tuh tgk dulu…
    erm…neway, lavender tak join forum tc kew???

  32. lelaki sejati says

    INI PENDAPAT SAYA..CINTA ADALAH 1 GAME..GAME PIKAT MEMIKAT,DAN SALING MENYENBUNYIKAN PERWATAKAN SEBENAR, BILA DAH KAWIN BARU LAH TAHU PERANGAI SEBENAR PASANGAN MASING2..SEBAB GAME DAH OVER..ITU SEBAB RAMAI YG BERCERAI..SEBAB PERCAYA PADA CINTA YG SEBENARNYA 1 GAME SEBELUM DAPAT. kASIH SAYANG ADAALAH BERBEZA DARI CINTA..KASIH DAN SAYANG LAHIR DARI HATI YG JUJUR DAN IKHLAS DENGAN APA YANG ADA PADA PASANGAN MASING2.
    KENYATAANYA.. CINTA ADALAH MENGARUT..ORANG BERKAHWIN BUKAN KERANA CINTA..ORANG BERKAHWIN KERANA KEINGINAN UNTUK MELAKUKAN SEKS SECARA SAH…KALO SETAKAT MAHUKAN CINTA TIDAK BERKAHWIN PUN TAK MENGAPA KAN.
    LELAKI PERLUKAN SEKS UNTUK MEMBUKA DIRINYA PADA KASIH SAYANG, TETAPI PEREMPUAN PERLUKAN KASIH SAYANG SEBELUM MEMBUKA DIRINYA PADA HUBUNGAN SEKS.. INI ADA LAH KENYATAANYA. APA YG DI FIKIRKAN LELAKI DAN PEREMPUAN SELALUNYA BERBEZA.

  33. silver_planet says

    erm, kat citu, kiter leh jewk berkongsi masalah dan sama2 cuba untuk menyelesaikan nya..kiterleh bertukar pendapat ngan kawan2 yang lain tentang permasalahan yang kita alami…besh ar…ala, bukan ssh sgt pun, just sign up jewk, huhu

  34. silver_planet says

    [Comment ID #13875 Will Be Quoted Here]

    maner mrs teddy nyer???tak pasan laks dier nyer posting lately, huhu…

    [Comment ID #13945 Will Be Quoted Here]

    samer la kite, susah nk cari pmpuan yang sayangkan kita nih, erm..

  35. BEE says

    [Comment ID #13945 Will Be Quoted Here]

    KALO NAK TAU, AMIK KAPAK, BELAH DADANYE..SO LEH TGK KAN ATI DIA CMNER…
    TOL KATA SILVER TU RUBY…X SEMUA LELAKI CMTU..
    TAPI KEBANYAKANNYELA…HAHAHA..=))

  36. silver_planet says

    [Comment ID #13993 Will Be Quoted Here]

    kapak ler lagi cepat nk belah dada, law gergaji yang lambat, ish, dier nih…

  37. BEE says

    1. Jangan ceritakan ada seorang lelaki yang diam-diam meminati anda, apalagi jika lelaki tersebut adalah teman lama anda atau dia.

    TAPI KALAU X CITE, NNTI DIA KATA ASAL X BITAU???HUHUHUHUH:((

  38. silver_planet says

    wea, wea…nt2…
    skunk nih kira laki tuh dah jadi pasangan kita ler ea???
    bukan masih emminati kita jewk ag???camtuh??
    saper yang tak paham, silver pun tak tahu da nih…

  39. BEE says

    HEHHEHHE..YELA YELA..KALAU KITA DH KAPEL PASTU KITA CITE KAT DIA D ORG MINA KITA….NAPE XLEH????KALAU X CITE, NNTI DIA KATA ASAL X BITAU DIA…HUHHU..INILAH MAKSUD BEE EN SILVER YG BUDIMAN..AIYAK

  40. silver_planet says

    owh, ok2…paham da…

    erm, yang silver maksudkan…
    gurl tuh single ag…
    n dier dikatakan takley citer
    samada kat laki tuh or kat kawan dier…
    tuh silver tanye tuh, urm…

    nampaknyer we’re still not in the same page, huhu…
    takpe2….erm…

  41. silver_planet says

    tahu pun, saper soh citer…
    sendiri mau ingat ler…
    tapi baik citer, at least dier tahu…
    takkan tuh pun takley tolak ansur…
    bukan slah gurl tuh kan??
    gurl tak layan laki tuh kan??

  42. bina says

    kau tetap di hati..

    abg…bina masih sayangkan abg..bina cuba melupakan abg tp x pernah berjaya..walaupun bina sedang menjalin hubungan dengan seseorang, bina tetap sayangkan abg..kenangan kita tetap di hati..bina masih harapkan abg..kenapa abg cepat berubah hati..andai kata bina yang bersalah sebab bina selalu paksa abg, tak kan itu penyebab kasih abg berubah? bina rasa terkilan dengan abg bila mak bina cerita bahawa abg dah ada pengganti..mungkin dia lebih baik..mungkin itu yg abg cari..bina sentiasa doakan abg agar abg bahagia hingga ke akhir hayat..bina tau bina x kan dapat cinta abg..demi akan sayang bina kat abg dan cinta terhadap abg, bina akan biar abg bahagia walaupun janji abg dan berapa banyak salah abg bina maafkan..maafkan bina…

  43. pooh_gurl says

    bina…

    4get the past….
    moved on…
    appreciate wat u had in front of u rite now…
    give him a chance, mayb he`s de 1 4 u….

    jgn t, awk m`harap pd yg dulu,yg skrg ni awk endah x endah…

  44. darahmuda says

    perempuan semua tak boleh pakai laa

    banyak perempuan curang ..skung..
    lepas tue kita yang baekk…yang gentle men ney konon nyer..dapat ker sisasisa hasil kecurangan dier dlu..

    i dont trust gurls..

  45. ComeSGt says

    [Comment ID #18317 Will Be Quoted Here]

    ek?? x bek tau kate pmpuan cmgitu..x smua pmpuan cmtu..kan?? kan?? kan??? [-([-([-(

  46. putih says

    ha’ah…sume btol..
    xpaham ler ngan laki nih…
    die nak kite jujur..
    bile kite dah citer sumer kat dier..
    dier marah…
    xpaham…xpaham…:-?

  47. GADIS BIASA says

    saya jatuh cinta dgn seseorang…menanti si dia hingga aku boleh terima hakikat yg dia tidak ada perasaan langsung dgn saya…tunggu jodoh..hehe

  48. eiya says

    aku der sayang kt mamat s0wg ney..sayang gler..dye p0miz dye xkn lepaskan aku..uurrrmmm…ap aku patot caye dye ke arh???

  49. fsa says

    i really like this forum…romantic!!!i was so glad that i found it here…now,i realise ape patut waat dgn my bf…thx!!;):)>-

  50. says

    saya tak boleh terima berkaitan hal kecurangan diatas…
    kenapa perempuan tidah boleh cerita..sedangkn lelaki byk curang di belakang perempuan..kalau ditanya 2-3 kali…baru dijawab..yg die pernah keluar dengan perempuan lain…ha..kenapa seorg perempuan tidak boleh menceritakn hal kecurangan???????

    Boleh jawab???????:-?

  51. DAHRIA says

    aaku akan tetap mendukungmu kekasihku

    hargailah cinta yang ada
    karn cinta yang terlah hilang
    tidak akan pernah kembli lagi….
    yang terpenting
    jangan pernah berbohong
    apalagi pda diri sendiri

  52. babyhurby_12 says

    huhu bla bca sume artikel neh rs cm byk sgt slh sy gn dye, urmmmm tp yg no 3 tu, “JGN CERITAKAN TENTANG KCURANGAN KITA MASA LALU” urmm klo sy critakan jgk tp niat d hati nk jujur gn dye, xkn 2 pn slh kot???? urmmm ad spa2 ley bg komen psl bnda neh?? :-?:-?:-?

  53. maq says

    klu lelaki xego, puan plak lebih2 nti..just jgn ego lebih2 je dah r..
    mungkin ego menjadikan lelaki lebih tegas..xdala queen control sgt nti..:D

  54. org malu bt9 says

    korang sume jngan smart sangat……….
    x pyah la pkr bnde yg leh memeningkan pale otak sendri…..
    lki n pmpuan came je..x ble pakai sngt……hehehe.belah jew laaa!!!!! klu pkne krng wat hal….cari je brg bru..pe susah…

  55. sunPrinces says

    klu x nak llk ego pangai prmpn 2 kene la sopan,jgn la asyik psg skandle sane cni….pantg kene ngurt mcm lipas je..klu x nak prmpn quenn control llk jgn simpan prmpn ramai2..jd la lelaki setia…yg penting llk pndi drg prmpn ke arah kebaikan, hidup yg diberkati allah….
    aminnn…
    wassalam…..:x=|:x=|=|=|=|=|=|[-x[-x[-x

  56. says

    adoi…klu cte sal cnta ney…aku x banyak sgt la pnglmn kn….tp pernah la kecewe ngan laki….aku taw bukan sume laki cam 2…tp 2 la sgalenye aku jdikan pengajrn….
    cnte…x sumenye ikhlas….
    kekadang 2 ble pk2 blek…laki ngan pompuan same jew pangainya…
    yang laki suke mainkan pompuan…yang pompuan plak suke main kan laki…lbih kurang same jew…
    so…nasihat aku…slagi laki 2 x jadi suami kte jgn la trlalu prcye..k…
    s2 g…pompuan ney…jgn senang2 serahkan harge dri 2 kat laki…janji laki ney x ley pkai la…tpu blake…so….renung2kan la pe aku cakap ney…k…smoga jumpe lg k….adios…chow..:):x::-?:)>-

  57. says

    k…babyhurby_12
    x salah klu kte nk cte tntang mse lalu kte…lepas kte cte…terpulang pde pasangan kte utk menilai dri kte…baby cme nk bersikap jujur jew pde dye kan…pde ieja mmg x salah..niat kte tuk cte kat dye 2 baek..bkan nk ctekan tntang kburukan kte kt dye…:-?
    le[as baby cte sume kat dye…bdoa jew…smoge dye dapat menerime kte seadanya…k
    arap2 baby dapat trime komen ney k…:-?:x:)>-:)

  58. says

    Hmmmmmmm….kLo nGmOnGeN cNtA..mmG gAg dHa AbEz2 nHa….

    gMnA cEgH cRa nHa aGar cNtA Qt nTu gAg cPt bRkHiR,,,pHa gEy Aq tO tRmZuQ oRg yG gMpG bOsEn….hUUUGH…bNgtUnG bGd,,,kCh sOlUsI nHa dUnK…..

  59. popsicle says

    Saya ada pakwe yg skrg ni tggl jauh walaupun di msia juga. Klu nak kluar saya akan bgtau dia sbb dia slalu minta saya inform dia kalau saya nk kluar di mana & dgn siapa. Kalau saya kluar dgn kwn je, dia marah atau mungkin jealous saya pun xbegitu pasti. Tapi setiap kali saya mesej dia, blh nampak ada yg xkena & mmg dia tak suka bila saya kluar. Saya dh bgtau dia yg xkan saya nak duduk dlm rumah je mesti boring. Lps tu dia merajuk kata “Xpelah u nak pergi, pergilah”…Hampir setiap hari kami gaduh pasal ni. Mcmmana pemikiran lelaki sbnrnya? Knapa mcm ni?

  60. says

    :XO: LELAKI SEMUA BEST. TAKDE LELAKI TAKDE WANITA. LELAKI DICIPTA AWAL SEBELUM WANITA. WANITA DIJADIKAN DARI TULANG RUSUK LELAKI YANG BENGKOK, SEBAB TU WANITA MEMANG SUSAH NAK DILURUSKAN.

    WAHAI WANITA-WANITA SEMUA, HORMATILAH LELAKI YANG MELINDUNGI ANDA. HINDARI LELAKI YANG MEROSAKAN ANDA. CARILAH LELAKI YANG IKHLAS MENYAYANGI ANDA. LELAKI YANG MENERIMA ANDA SEADANYA.

    BUKAN KERANA HARTA,PANGKAT, KEDUDUKAN ATAUPUN KETURUNAN. KEBAHAGIAAN ITU LAHIR DARI HATI. DARI RASA SYUKUR DENGAN APA YANG ADA.

  61. says

    sy dh hampir setaun kapel nga bf..die amat sygkn sy tp 2 dlu..sy yg silap sb katakn die kwn pd sorg kwn sy tp sy wat sume tu tok cover die jgak..die terluka sampai mnjatuhkn air mata..sy btol2 xde niat nk wt cm2..skg sy msh bsama die tp sy tau die xsygkn sy spt dlu..sy pnh tye dn jwpn nye amat mengecewakan..sy sgt sygkn die n xnk khilangan die..someone please bgtau sy pe yg sy plu buat tok dpt semula kasuh syg bf sy.. :cry:

  62. leez says

    ntahlah..aku pon x berapa fhm dgn lelaki ni.. aku penah ada bf yg mulut celupar kata kat aku mcm2.. aku penah ada bf yg dah setahun couple tp luper nama sebenar aku aper…huhu..sedih.. aku penah couple ngan lelaki yg btol2 suke kat aku tp aku plak x suke.. ntahle..aku pon x fhm…
    aku dh cuba beri ruang, bersikap positif, xfikir bukan2, bersabar, cuba memahami..mcm2 lagilah…tapi memang hati org susah nak duga…
    jadik, kalo ada sms2 lama yg korang simpan jgn lg di baca sebab sms tu adalah perasaan lama diorang..xpyh ingat2 lagi…wpun korang xde masalah sekarang tp buang ajer la sms lama tu..dpt jer terus delete x pyh nak jiwang2…sebab lelaki ni mudah berubah ati…mula2 mmg syg tapi lama2 abang terbang.. kena ingat bila diorang dh declare diorg anggap dh bjaya.. tu mungkin cuma nak test power ajer…so jual mahal la skit..biar diorang dh jadik giler dulu n serius nak kawin…

  63. says

    eiya bru je ptus dgn bf eiya..eiya syg sgt kt bf eiya 2..awai2 knai dluw,dy la ajar eiya ntok stia sbb eiya men byk n pnah kantoi dgn dia n wat dia ngis..eiya xsgop tgk dy ngis..dia ntaq voice sms kt eiya..dia nyanyi lgu cuba..'”maafkan krna ku xpnah telintas ntok mnoleh pdmu..maafkanku..xmgkin lg aku mminta,utk kau mdgar,utk kau lihat kemataku.”
    ohh.. :( mmg sdih dgr dia nynyi..sjak 2 eiya setia kat dia..eiya break dgn all my bf demi dia..eiya syyyyyyyyyyyygggggggggggggg dia sgt2….tp bbrapa blan kmudian dia curang dgn eiya..eiya ngis smpai mata bengkak..eiya beri dia pluang kdua..eiya xsgop psah dgn dia wlaupun dia curang dgn eiya..dia kata nk brubah..kpercayaan eiya kurang..eiya kerap gdoh dgn dia sbb cemburu..slahkah eiya cmburu???
    stiap kali bgadoh eiya ngis n cuba wat benda bodoh..eiya kelar tgn eiya dgn pisau cukur..mkn panadol byk2..bila mbew tgk calar kt tgn eiya..diorg tnya..tp eiya xpnah bg taw..eiya taw diorang akan kata eiya mcm2..apa bleh buat..eiya syg dia..bf eiya mrh krna eiya kelar tgn sbb dia n dia rasa slah sbb tgk eiya ngis hari2 sbb dia..
    dia wat kputusan lpaskan eiya n sruh eiya trima llaki lain demi kbaikan eiya.. :cry: eiya ngis n ngis sbb dia kata cm2..eiya nak dia kmbali n syg eiya mcm dluw..jaga eiya..ambik brat tntg eiya..tp dia sruh eiya tenang kan dluw fkiran n jgn pkir tntg dia..dia mmg bodo..mn mgkin eiya lupakan dia sampai dlm mimpi pon dia mncul..tlg lar..eiya stia kat dia n syg dia lg…

  64. DYA says

    eiya,banyakkn bersabar ye..ni dugaan buat eiya pada kali nie..ieya tuhan sentiasa memberikan yang terbaek buat kita.dia tau ape yg terbaik utk kita..eiya jgnlah buat kerja bdoh 2..x da gunanya eiya.mugkin dia bukan jodoh yg terbek tok ieya..ingat,tuhan selalu memberikan jodoh yang salah kepada kita supaya kita dpt kenal sebenar2 erti cinta sebelum kita mendapat jodoh yang betul2 darinya..
    :P

  65. kyra says

    [Comment ID #24611 Will Be Quoted Here]

    yaa, kata2 ko bt AKU MAU JADI LELAKI… wahai prempuan2/wanita2 di luar sana, mari kita ramai2 jd lelaki coz BEST JADI LELAKI… kalo kta semua jd LELAKI, PEREMPUAN ADA JUGA KANNNN…. “TAKDE LELAKI, TAKDE POMPUAN”. “ADA LELAKI, BARU ADA PREMPUAN”..so, kalo “TAKDE PREMPUAN, LELAKI ADA JG”…

  66. says

    bagi aku, kena open dengan pasangan. kalo simpan2 pun lama2 tahu kan? biar bergado, biar bertekak. biar ada dalam konflik. yang penting sama2 usaha nak setel. kalo sorok2.. kalo pendam2.. masalah leh setel ker? mungkin korang tak gado, mungkin korang nampak cam aman damai.. tapi hakikatnya? hati bersarang. lama2 jadi tak puas hati.. dendam. lama2? tu yang akhirnya ada yang mencureng, pasang skandal, nikah senyap2 yang lain (kalo yang lelaki la).

    aku lebih suka bergado sebenarnya. dari situ aku cuba nak faham pasangan aku. dari situ aku nak tahu apa yang dia suka, apa yang dia tak suka. dari situ aku semakin kenal dia. kalau disebabkan benda2 camni.. bergado sampai nak break, ataupun kalo yang dah nikah tu tetiba nak bercerai, nampak sangat orang tu tak mo bertanggungjawab dalam memperbaiki diri sendiri ataupun pasangannya.

    kalo dia tinggalkan aku?

    dia bukannya yang terbaik untuk aku. sedih, nanges, frust tu mesti ada. takkan takde kan? tapi daripada kesakitan itu la manusia semakin matang dalam idup.. penuh dengan pengalaman.

    pada yang putus cinta.. kuatkan semangat k? insya Allah, akan ada yang lebih baik untuk korang. pada yang sedang bercinta.. moga bahagia sampai bila… sampai ke syurga, insya Allah.

  67. una chan says

    elo… :-)

    eceecece…. :o
    ak ase….ade r gak satu dua point kat ats yg ak buat..haha… :P
    gomennasai…. :oops:
    tp skunk dh xperlu nk jg sume tu daaaa…. :x
    ak pom dh break ngn mamat gonggok tuh… :?:
    ermmmm…harap2..ma next2 kapel…haha..xde la ak wak sume bnde kat ekkk…. :halo:

    kih2… :lol:

  68. says

    suami ku btul2 insan yg sngat baik…aq menyesal slama ni aq bnyak megasari nya…”MAAF KAN ADIK SAYANG”adik akan merubah sifat2 buruk adik slama nie….”ADIK SANGAT SAYANGKAN ABANG&hubungan kita….. :oops: :oops: : :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO: :XO:

  69. says

    aku bru ptus cinta semalam… cinta aku bagaikan cinta 3 segi..aku bingung..aku kenl dgn fahmi dh 2 thun,tp kmi sllu gduh.bpa bln lps aku knl dgn fizul..aku dh jtuh syg kat dia..tp smlm aku terpksa tnggal dia sbb fahmi..pg td aku dh pjuk fizul,tp dia tak nak aku lg..sampai sekrg aku tak blh lupakn fizul..apa aku nak buat nie…

  70. says

    satu juta kata tdk akn membawamu kmbli,aq tw krn aq sdh mencoba,satu juta tetes air mataku pun tdk akn bisa mnahanmu pergi,aq tw krn aq sdh lelah tangisi dirimu,”nurdhin”adlh kekasiku yg sngat aq cintai, kini dy tlh prgi untk meraih impianx.ya allah,,,jika ia trcipta hx untukqu maka aq mhon dktknlh sllu ia kpdmu ya allah…jgalh cinta kami,agr brtmbah pula cinta kami kpdmu ,satuklnh kami krn izinmu,amin,,,,,engkau maha pngasih lg pnyayang aq cinta dy stlh engkau dan rasulmu,dan org tuaku.cinta,sy rindu sllu akn hdirmu……

  71. apek says

    lancau..
    aku paling fuck no 9..
    law dpt tgkp la die wt cm 2 kt aku..
    die nan keturunan die nan teman die skali aku hapuskan..

  72. za says

    sy brcinta tp sy srng curiga.. kdg2 sy ske naik angin dgn prangai dia yg bt endah x endah.. bila geram sy ske crita pkra yg boleh mmbuat dia sdh contohnya bagitau ex bf sy cntct lg.. sy nk kan perhtian dia krn kami jrang bjumpa.. bila jmpa dia nmpk x excited.. sy buntu sma ada dia btl2 mnyayngi sy atau x.. bila 1 msa dia amat mrndui sy.. tp kdng2 bila jauh mlm bru dia msg sy..

  73. miss says

    hehehehehe, dh pernah buat, betul betul dia merajuk weyh, jenuh aku nk pujuk, hahahah. pernah buat nombor 1 je. hehe

  74. ayu says

    klau kta jnis pmalu,kta cba bkwn ngn orang yg kta ska 2 lu..lma2 mgkin prsaan cnta akan timbul..cam aq ngn bpren ku..kmi bdua jns pmalu tp kmi boleh couple smpai skrang..pdahal dlu kmi lgsung x btegur,klau nmpak pn kmi cma snyum je..aq pn x sngka cnta kmi bthn smpai skrang n kmi akn btunang thn dpn..

  75. says

    pernambahan::

    perkara 10::
    – jangan beritahu pasangan anda yang anda baca ‘entry’ ini, sebab anda akan cuba buat perkara 1-9 membuta tuli dan secara lurus bendul. Kalau lelaki itu dapat tau memang kene sembur kaw kaw piaw la.

    note* :: ape ke tenuk? ingat lelaki tenuk sangat ka perangai? sume mende boleh bawak bincang kot…

    – skarang, gunakan entri same, tuka tajuk ” 9 perkara yang TIDAK BOLeh di bincangkan dengan PEREMPUAN”. agak2 ape la pumpuan rase.. aww mencik nyah~

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *